login |

Bones: vége a 8. évadnak – írta darkspell

2013. 05. 02. 22:11 - Írta: vendegblogger

26 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

You are not allowed to die.

Bár azt nem állíthatom, hogy olyan nagyon el lennétek kényeztetve Dr. Csontról szóló írásokról, azért a mostani évad során kicsit jobban kitettünk magunkért az eddigieknél. Kezdtem a szokásos premieres elmélkedéssel, ami őszintén szólva nagyon meglepett. Aztán megléptek valami olyat, amire abszolút nem számítottam: sikerült egy olyan tisztelgő epizódot letenniük 9/11 hőseinek sírja elé, hogy csak néztünk: pátosz nélkül, és ütött. Egyszerűen brutál jó volt. És akkor még évad közben jött egy szokásos főellenséges részecske, ami valahogy megint azért kicsit működött.

És hogy miért ez a hosszú részletezgetés? Egyrészt azért, mert sajnos az összes többi rész a középszerűség és az érdektelenség közötti relatív szűk skálán ingadozik (vagy ahogy nagyon kedves mikmak tanárom mondta volt: egy relatív nagyon gyenge kezdés után böhöm nagy visszaesést produkált). Ezeket kvázi akár ki is lehet hagyni a daráló kollégáknak. Másrészt pedig, mert a mostani epizód sajnos nem akaródzott bejönni.

A tovább mögött folytatom, leginkább szpojleresen.

Sajnos megint csak azzal kell kezdeni, hogy Pelant úgy ahogy van, semmilyen. Egyszerűen semmiféle cél nem látszik az egészben, valahogy semmilyen logikát (még akármilyen kifacsartat sem!) tudok a tettei mögé állítani. Ha ehhez hozzáveszem, hogy no-fucking-way, amit a kibertérben művel, akkor talán teljesen jól sikerült leírnom, mi is a bajom vele. Nem derül ki, mit miért (nem) csinál, hova akar eljutni, miért éppen akkor és ott… És váhá, ettől már az orcám kaparom.

Ehhez sajnos hozzá kell vennem, hogy az egész házasság témánál nagyon durván kilógott a lóláb, kezdve a nyitánybeli bizonygatásnál, hogy ő aztán nagyon nem, majd a kellően Bonesos lányfiúkérésen át a cliff(?)hangerig(?). Erre mondom azt, hogy semmi értelme, de legalább tök idegesítő. Oké, nyilván, Brennan végre eljutott idáig, de egyszerűen ordított, hogy ebből nem lesz semmi.

Ezzel együtt át is lépnék inkább az évad rövid összefoglalására: a fent már kiemelt epizódok működtek annyira, hogy megtartsák az átlagnézőt, de a Bones most már (legalábbis nekem) erősen háttértevékenység lett. Tök jól lehet például Angry Birds-özni alatta.

De  hangsúlyozom, hogy a kiválasztott néhány rész viszont üt annyira, hogy maradjon az ember: ilyen volt az eddig még nem említett évadzáró előtt epizód is, ami például egy ütős cliffel sokkal inkább elment volna zárásnak, mint a tényleges. Pörgött, nem tudtad, ki a goni (oh, yeah, I just did that!), még akár izgulni is lehetett… És érdekes volt!

Ezzel együtt a következő évadtól a mondjuk 4-5 jó (jobb) részen túl nem várok gyakorlatilag semmit (azt hiszem, ennél csak az NCIS kapcsán leszek majd lehangolóbb, wait-for-it!). És ez bánt.

Legyen a zárás mondjuk 5/10, az évad pedig a 9/11 miatt egy 6,5/10. De most komolyan, még aki nem is nézi a Bones-t, annak: 8×06! Irány, megnézni.

26 hozzászólás Ne habozz!

Lucky!? - 2013. 05. 02. 23:00

évad közben kezdtem átpörgetni a részeket, ilyet nem csináltam még ezelőtt egyik sorozattal sem
tényleg volt pár jó rész
de az évadzáró… nincs 5 pont nálam
de nézem továbbra is mert nem tudok kaszálni

Hurley - 2013. 05. 02. 23:03

Remelem ezt a Pelant fickot kiirtjak minel hamarabb a sorozatbol, mert iszonyuan unom az ilyen szuperhacker foellensegeket, akik barmit elinteznek ket eger kattintassal. Nem tudom miert kell ezt ilyen sokaig huzni, mar marha regen teljesen golyoertett volt a ficko, ennel csak jobb foellenseget lehet kitalalni, rosszabbat csak nagyon nehezen.

winnie - 2013. 05. 02. 23:08

nem tudom, hogy milyen pelant, de nekem olvasva a bones-okat eszembe jutott a revenge (és a person of interest – bár ott nem zavar a dolog, a szövetbe simul) és az, hogy a hacker olykor jó, egy epizódra mondjuk, azonban sokat hackerkedni olyan, mintha az író a könnyű utat választanű. kell az infó? nem ír meg valami ötletes megszerzési módot, hanem dirr, meghackel valamit. ez túl egyszerű megoldás, olyan, mintha varázsereje lenne valakinek, mindent rá lehet fogni, ha wtf-ot akarna vagy valamilyen helyzetnek nem tudják a megoldását.

mondom, ezt általánosságban értem, a bones-t nem nézem, de igazából reméltem a kritikák kirakásakor, hogy ez a csávó nem csak ilyen kellék.

Vindon - 2013. 05. 02. 23:19

Az evad nem volt tul gaz, ill nem lett volna az, de az utolso resz botranyosan rossz volt. Nem szeretek pontozni, de en sokallom meg az 5/10-et is. A legnagyobb hulyeseget azert az utolso percekre tartogattak. Booth visszamondja a lanykerest csak egy fenyegetes miatt es ha az nem lenne eleg, nemcsak hogy konyokbol hazudott a telefonhivassal kapcsolatban roviddel elotte, hanem meg el sem mondja Bones-nak miert. (Jaa, hogy ilyen konnyu egy FBI-ost megzsarolni..?) Sajnalom, de nem ertem meg es nem is akarom. Ez egy olyan ertelmetlen es teljesen felesleges huzas volt, ami miatt en ezzel a resszel be is fejeztem ezt a sorozatot. Nem gondoltam volna, hogy ez a sorozat egyszer kepes lesz barmilyen erzest kivaltani belolem, de most osszejott nekik. Pedig tenyleg jol ment Angry Bird-hoz :)

payskin - 2013. 05. 02. 23:19

Úgy jártunk egymással, Bones és én, hogy töltögettem serényen de aztán úgy a 4-5. résznél abbahagytam a nézését, és pár hete egy rossz pillanatomban letöröltem az összes addigit. Ennyit rólunk. Én már sosem tudom meg a nem tudom mit, és ez pont így van jól.

darkspell - 2013. 05. 02. 23:40

Payskin. 9/11 ep. Megnezni. Kotelezo!

Csilla0422 - 2013. 05. 02. 23:42

A Bones azóta zuhan, mióta összehozták a két főszereplőt. Vazz 8 éve együtt játszanak, 2? évad óta együtt vannak, de még nem bírtak meggyőzni arról, hogy van köztük valami. Én úgy látom, hogy a két színész között nem működik, amit az írók erőltetnek. Spartacusban az első pillanattól erőfeszítés nélkül Anna és Liam totál meggyőz a kapcsolatukról.
A 24 részből egy kezemen meg tudom számolni, hogy mennyi volt jó. A megemlékező mellett még tetszett a 23. rész, a vírusos. Azok a jelenetek is jók, amiben Michael Grant Terry (Wendell) szerepel. A 22. részben ahogy Bones-ra nézett azt hittem, hogy meglépnek.
Pelant nethuszárnak csillagos ötös, de főgonosznak elégtelen. Ez a házasság mizéria kész röhej. Egyszerűen nem illenek össze, miért kell szenvedni? Bones elvesztette az 1-3 évadós varázsát. Kár érte, mert amúgy tök jó esetekkel találkoznak.

JimmyL - 2013. 05. 02. 23:55

En szeretem oket egyutt es egyaltalan nem attol jo vagy rossz egy evad, hogy egyutt vannak vagy nem. Nekem speciel jobban tetszett ez utobbi ket evad, mint a korabbi ketto…

tonyrulez - 2013. 05. 03. 08:10

Egyedül a zárást nem értem. Simán elmondhatta volna Booth Bones-nak, hogy Pelant “megtiltotta” az esküvőt, és hogy ezt ne mondja el senkinek, tegyen úgy mintha összevesztek volna stb. Értelmetlen.

Platschu - 2013. 05. 03. 08:26

Csilla : Megint témánál vagyunk?! :D

Vero - 2013. 05. 03. 08:33

Nem sokszor szoktam kritizálni sorozatot, meg én soha nem kaszálok semmit (az már kérdéses, hogy pár sorozatból – régiekből – le vagyok maradva pár évaddal és nem tudom, mikor nézem meg őket), de komolyan, hogy Booth nem mondta el Brennannek a zsarolást, ez nevetséges. Hihetetlen, hogy ennél jobbal nem tudtak előállni. Azt hittem, évadzáróban elintézik Pelantot és jó izgalmas rész lesz…

dfactor - 2013. 05. 03. 09:07

Ez volt az egyik első sorozat, ami rávezetett a junkiesodásra. Ezért aztán külön kedvenc volt mindig is. Először akkor akadtam ki, mikor Zackből csináltak kannibáltanoncot valami brutál gyenge magyarázattal. Az botrányosan sz@r volt.
Idén jött el a kasza. Ezt a sorozatot is utolérte az a végzet, hogy rutinból a pénz miatt fossák ki az évadokat. Kreativitás nulla, az ügyek helyett a hangsúly a magánéleti szarságokra tolódott erősen, ami engem speciel piszkosul zavar. Ezek a szálak ráadásul annyira nyálasok, semmi közük a való élethez. Az intézetben mindenki zseni és Teréz anya is egyben. Irracionális az egész.

Sue - 2013. 05. 03. 10:46

A Bones tényleg már csak a megszokásból nézős kategória, és ez az évadzárás nálam is kicsit kicsapta a biztosítékot – Booth totál hülye, Pelant meg egyszerűen nem való főgonosznak, igazán eltüntethették volna már az útból… Egyetértek winnievel abban, hogy a szuperhacker főellenség teljesen a megúszós kategória az írók részéről.
Az olyan részek, mint a 9/11, vagy az utolsó előtti még tartja bennem a lelket, hogy tudnak jó részeket írni, ha akarnak – de akkor miért nem ilyen a többi?????

VanillaSky - 2013. 05. 03. 11:44

Pelant tényleg nevetséges volt, maga a karakter is, valamint írói részről az, hogy ezt nem paródiaként fogták fel. A faszi egy tetrissel megbéníthatná a NORADot. A sorozatban állampolgárságot vált, elhagyja az országot majd visszatér. Nem egy gyilkosság gyanúsítottja, sok millió dollárt tüntet el néhány kattintással (wtf?), átveszi az USA hadseregének egy gépe fölötti irányítást majd nemzetközi bonyodalmat okoz vele. Kiszökik több tucat ügynök közül, miközben lőtt sebet kap szemtanúk nélkül. (wtf2?) Ehhez képest szabadon jár-kel a világban és néhány tudóspalánta meg egy FBI ügynök üldözi néha napján. Rég Guantanamón ujjaznák az ánuszát a létező összes kormányszervvel karöltve, ehelyett uralkodik a világ fölött:D Komikus.

Marianna - 2013. 05. 03. 12:23

Teljesen igaz a kritika, ami fáj, mert ez az egyik kedvenc sorozatom és tudnának még jó részeket a készítők. Engem amúgy az zavart, hogy voltak dolgok, amiket nem használtak ki és, mintha elfelejtették volna. Úgy 10/6 nálam az évad.

vágtázó halottkém - 2013. 05. 03. 14:22

Engem rettenetesen elkeserít az, amit most 2-3 évada látok a Bones főcím után!
Fogalmam sincs, hogy mi a fenét művelnek az írók, de ez már korántsem az a Bones ami régen annyira jó volt.

Ráadásul párhuzamosan nézem a régi 2.-3. évados részeket és az még nagyon tetszett és most is jó, hiába láttam már. De az utolsó 2-3 évad, amióta összehozták Bones-t Booth-al, egyszerűen borzalmas!

Akkor is együtt voltak amikor nem voltak együtt, nem is értem minek kellett összeboronálni őket!

Sosem értettem ezt az egészet! A két színész között szerintem még barátság sincs, nemhogy valamiféle szikra, kémia, vagy bármi ilyesmi! Szerintem max. kollégák akik tartják a 2 lépés távolságot!

Bones karaktere szörnyen egysíkú lett (már lassan ott tartok, hogy utálom), ahogy Booth-é is (őt is).
Amikor nekiállt kereszteket hányni magára, mert elment a kórházban a kereszt előtt, azt hittem megmarom magam. Tudjuk, hogy Booth hívő, de azért ennyire nem kéne a nézők képébe is tolni, ennyire izzadtságszagúan.

Bones pedig visszafejlődött az utolsó 3 évad alatt. Teljesen antiszociális, ostoba, semmit nem tanult a normális emberi viselkedésről. Nem is értem, hogy lehet Angela a legjobb barátnője, annyira két különböző emberről van szó, akik döbbenetesen elbeszélnek egymás mellett hogy az valami félelmetes.

Az első évadot újranézni amúgy nagyon tanulságos. Emily Deschanel annyira más volt az első évadban! Mostanra totálisan megfásultnak, belefáradtnak, unottnak és flegmának tűnik, legalábbis nekem. Alig mosolyog már a jelenetekben is, olyan totálisan mű a mosolya, szinte mintha vicsorogna, nem is mosolyogna.

Akinek a teljesítménye nem változott az Angela. Ő olyan mint az első évadban. Ja igen és az államügyész, Caroline. Őt nagyon bírom, sajnos alig szerepel mostanában.

Cam is idegesít. Amikor a lányával való kapcsolatát akarják bemutatni, akkor nekem olyan érzésem van, mintha Cam lenne a tinicsaj és Michelle az anyja.
Ráadásul kurvára unom már, hogy minden részben, DE TÉNYLEG minden részben elismételgeti -mint egy beszívott papagáj – hogy ő a főnök.
A főnök nem attól főnök mert ő maga azt mondja, hanem attól ha a beosztottai annak tartják! Teljesen nyilvánvaló, hogy a többiek nem Cam-et tartják a főnöküknek, hanem Bonest.

vágtázó halottkém - 2013. 05. 03. 14:27

Nálam most már 3/10, szóval közel van a kukázáshoz.

Bandita - 2013. 05. 03. 16:53

Én csak az évad elejéből láttam pár részt, szóval nagyon le vagyok maradva, de ez komoly, hogy Pelant még mindig képben van?! Azért egy főgonosz általában egy évadig húzza csak, ez a csávó meg már a harmadik évadát kezdi el nyomni a következő évadtól?! Még ha érdekes karakter lenne, de rohadtul nem az. Eh…

Kajuska - 2013. 05. 03. 19:09

Évek óta megszokásból nézem, sőt az utolsó két évadot már csak úgy lattam, hogy nyáron nem volt új rész a szokásos nyomozós sorozataimból, akkor felhoztam magam. A kommentekből itélve nem érdemes pótolnom az idei évadot (8x04et láttam utoljára). Pelant számomra tök érdektelen úgyhogy semmi késztetést nem érzek arra, hogy folytassam. Még megnézem a 9/11es epizódot aztán jön a kaszás.

Danesdzsu - 2013. 05. 03. 21:06

Én most kaszáltam. Már évek óta nem ér semmit, csak megszokásból ment.

nemo - 2013. 05. 04. 18:24

“Egyedül a zárást nem értem. Simán elmondhatta volna Booth Bones-nak, hogy Pelant “megtiltotta” az esküvőt, és hogy ezt ne mondja el senkinek, tegyen úgy mintha összevesztek volna stb. Értelmetlen.”

teljesen egyetértek ez a befejezés így egy vicc

Dexter Morgan - 2013. 05. 05. 15:47

Írtam már valahol, de idekívánkozik megint – nagy rajongó voltam meglehetősen sokáig, aztán az elmúlt 3-4 évben fokozatosan egyre kevésbé voltam ‘elégedett a termékkel’… Ez addig folytatódott, míg most a nyolcadikba belekezdtem, és 4 vagy 5 rész után jött a kukásautó, és elvitte. Elég volt belőle. Viszont: kár érte.

LaCRossE - 2013. 05. 05. 22:15

Az évadban igazából három nagyon kiemelkedő rész volt: a 8×06 (9/11-es), a 8×23 (az évadzáró előtti, vírusos rész), illetve a 8×09, amiről majdnem írtam, csak aztán mégsem. :D Nem tudom, elvből utálom a nyomozós sorozatokban a kézikamerás részeket (fárasztóan arra megy rá mindegyik, hogy megmutassa, milyen idiótán viselkednek a szereplők a kamera előtt – unalmas!), ez viszont más volt. Oké, nem volt az a tipikus kézikamerás rész (ráadásul az évadban volt egy másik, na az tényleg hozta a szokásos borzalmat), viszont gyönyörű rész volt, néhol össze-összeszorult a torkom. Szóval, ha a már mások által is említett részeken kívül még ajánlanom kellene valamit a 8. évadból, akkor az a kilences rész (Ghost in the Machine) lenne.

Az évadzáró csalódás volt, Pelantot egyszerűen nem lehet komolyan venni, ennek ellenére Booth annyira be van szarva tőle, hogy még az eljegyzést is felbontja, hát ez hihetetlen. És ahogy olvasom a készítői interjú alapján SPOILER még Sweets is ki fog lépni az FBI-ból az évadzáróban történtek miatt SPOILER VÉGE!

Cinzina - 2013. 05. 06. 08:12

Na igen, ez a zárás számomra is csalódás volt. Azt hittem Booth tényleg tökös legény, de hogy ennyire meg lehessen őt szorongatni érzelmi zsarolással, az már túlzás. Ez egy teljesen fölösleges feszültségkeltés volt, én azt hittem az esküvővel fogják zárni a részt, de nagyot csalódtam. Abban is van valami, ahogyan az egyik előttem kommentelő leírta Bonest, bár az első évadokat nem néztem angolul, csak szinkronnal, de nekem már néha túlracionalizáltnak tűnik az amit mond, és mintha tényleg kicsit flegma lenne. A vírusos rész nekem is tetszett, amúgy is Arastoo a kedvenc gyakornokom, és nekem tetszik az hogy összehozták Cammel, de be kell valljam, hogy nálam is játszik a “megszokásból nézés”… Én nem pontozom az évadot, de bízom benne hogy valamit kitalálnak a következő szezonra, ami feljebb viszi a színvonalat.

misx - 2013. 05. 07. 12:01

Hát igen elég hiteltelen lett a vége, ennél jobb cliffhangert is kitalálhattak volna (már ha annyira kell az évad végére). De azért nem fogom a körmöm rágni egész nyáron, az tuti… Én is megsajnáltam Bonest, mert most először tényleg beleélte magát az esküvőbe – holott előtte ellenezte -, aztán kapott egy nagy pofont.
Az egész évadban kevés emlékezetes eset van, a régi évadok valahogy színesebbek voltak. Ezzel a Pelant dologgal akarták feldobni – mint visszatérő motívum – de szerintem mostanra már inkább idegesítő.

kacsababa - 2013. 05. 09. 13:15

Nagyon rossz befejezés volt a vége, de úgy általában a rész nagyon gyenge volt.
A házasság megtiltása és az engedelmes Booth nagyon rossz húzás. És csak annyit lehet rá mondani, hogy “ezt most miért?”
Nagyon nem volt ötletük, hogy mit húzzanak meg cliffhangernek.

Pelant meg az eddigi legrosszabb főgonoszuk, komolyan az eddigi nagy átívelős, főgonoszok ügyeivel töltött idő mintha ellentétes arányban állna azzal, hogy mennyire érdekesek. Gormogon volt szerintem még mindig a legjobb, pedig ő egy évados volt csak, de ott volt a legtöbb hangulat. A sírásó is jól kezdett, de az később már unalmas lett. Pelant témát meg nyújtogatják, pedig egy epizódos rosszfiúnak menne el, a képességei kivételével persze, de azok meg komédiába illőek.

Az évad meg nagyon hullámzott, 1-2 elég mélyen járó résszel – Pelant miatt főleg – egyébként átlagot hozott pár kiemelkedő epizóddal.
Különösebben nem várom a következő évadot, habár biztos, hogy nézni fogom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz