login |

The Mentalist: vége az 5. évadnak – írta LaCRossE

2013. 05. 06. 16:31 - Írta: vendegblogger

177 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Red John has your mind completely messed up. You see him every place you look. You think you’re getting closer, but he is just playing with you.

Miután CyClotroniC és még páran kaszálták az ötödik etap kezdetén a sorozatot, én magam lepődtem meg a legjobban, amikor úgy döntöttem, hogy magamra vállalom a The Mentalist kritikáit a blogon, és igyekszem egy kicsit többet foglalkozni vele, mint ahogy eddig szó volt róla a Junkie-n.

Persze ehhez egy jobb évad is kellett, hiszen a 2012/13-as évad során megírt jó pár kritikám alapján a nem nézők számára is kiderült, hogy a készítők végre jóval többet akarnak foglalkozni a Red John-szállal.

Arról nem is beszélve, hogy az évad közepe előtt még egy másik, izgalmas “főellenséget” is behoztak, kár, hogy rövid úton és kissé bénán intézték el az ügyet.

Egyébként a finálé után gondolkodóba estem, hogy tényleg ennyire jó volt az évad, vagy csak a dögunalmas harmadik és negyedik után volt felüdülés, hogy talán jobb részeket adnak, és ez megszépítette az emlékeket. Nem tudom, meglehet, hogy így történt, ti megmondhatjátok – mindenesetre a jobb részek ellenére mégis inkább elégedetlen vagyok a sorozattal.

Pedig hozott nagyon jó részeket az ötödik szezon. Az 5×02, annak ellenére, hogy a benne felvázolt lehetőségeket szépen kihagyták, nálam csatlakozott a sorozat legjobb részeihez, de például az 5×21, a finálé előtti rész is kellőképpen ütős volt.

You have changed the game, so there’s new rules now.

Kicsit úgy érzem most magam, ahogy feltételezhetően darkspell érezhette magát a Bones finálékritikájának írásának közben, hiszen bennem is hasonló gondolatok merülnek fel. Érdemes nézni néhány jó rész miatt a sorozatot, ha a többi középszerű, vagy még inkább, felejthető és bosszantó?

A verdikt, legalábbis részemről: még maradok, azonban biztos vagyok abban, hogy lesz egy pár ember, aki itt hagyja abba a sorozatot. Nem csodálkozom rajtuk, mert valószínűleg ők is átverve érzik magukat, ahogy én is, csak ezen én még a saját makacsságom miatt túl tudok lépni.

A fináléra sok mindent vártam, olvashattunk mindenféle készítői interjút, még az is elhangzott valaki szájából, hogy meg fogjuk tudni a finálé végére Red John igazi nevét – nos, hogy ez utóbbi igaz-e, arról majd lejjebb, de előtte még annyit hozzátennék, hogy bár voltak nagyon jó pillanatok (már-már zseniálisak) az évadzáróban, sajnos csalódást keltő is bőven akadt. Összességében bejött a finálé, de vannak fenntartásaim. Most pedig spoileresen folytatom – a tovább mögött.

Nem derült még ki, hogy pontosan kicsoda Red John, és emiatt érzem magam átverve. Bevallom, a záró képsorok után kitört belőlem néhány másodpercnyi hangos szitkozódás, pedig általában tudom magamat türtőztetni a sorozatok alatt/után.

Megtudtuk viszont azt a hét nevet, akik közül kikerül(het) Red John. Ezek a következők: Bret Stiles, Gale Bertram, Raymond Haffner, Reede Smith, Bob Kirkland, Thomas McAllister seriff, Brett Partridge. Ezúton is szeretnék gratulálni azoknak, akik ezen hét ember közül tippeltek valakit Red John-ra.

Vagy nem. Lehet, belém bújt a kisördög, de nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a készítők egyszer már keményen átvágtak minket, és semmi garancia nincs arra, hogy nem fognak még egyszer. Remélem, hogy nem teszik meg, szerintem a következő évadban már véglegesen rendezniük kell a RJ-kérdést, és a nézők még egyszer nem viselnék el, ha az orruknál fogva vezetnék őket.

I’m going to start killing again. Often. Until you catch me… or I catch you.

Így tehát a nagyon pici “paranoiám” ellenére is bizakodok benne, hogy a fent nevezett emberek között van Red John. Aki, úgy látszik, hogy okosabb, mint valaha, ráadásul az felvetődött, hogy talán ő ténylegesen rendelkezik mentalista képességekkel, hiszen mindig egy lépéssel Patrick előtt jár.

Lorelei tolmácsolásában azonban az is kiderült, hogy Jane-nek sikerült nagyon felhúznia Red John-t azzal, hogy ennyire került a leleplezéséhez – innentől kezdve változtat is a szabályokon és Patrick után ered. Az első áldozat már meg is volt, a 6. évadban pedig jöhetnek a továbbiak. Kíváncsi vagyok, hogy lesznek-e olyan tökösek a készítők, hogy bevállalnak-e valami nagyobb halált.

Érdekes volt még Jane régi cirkuszos társaságát viszont látni, ami viszont még elgondolkodtatóbb volt, hogy újra megpedzegették egy kicsit Lisbon és a férfi kapcsolatát. Lehetséges, hogy a nő érez valamit Patrick iránt, azonban kizártnak tartom, hogy ez valaha is viszonozva legyen. És nincs is rá szükség, lehet, hogy akkor rögtön ott is hagynám a sorozatot, ha valami romantikus szálat építenének ki kettejük között.

Figyelembe véve, hogy Bruno Heller távozhat a sorozatból (ehhez be kell rendelni a pilotját), valamint a most történteket, a következő évad megint más lehet, mint a többi. Lehet, hogy hiába reménykedem, de én egy sokkal sötétebb szezont várok hatodiknak.

177 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2013. 05. 06. 16:35

a végét látva én tuti kivágtam volna a tévémet az ablakon. ha nézném. lehet, hogy más is volt a részben (nyilván), de a lezárás szerintem önmagában roppant csalódást keltő. nesze semmi, fogd meg jól, még akkor is, ha tényleg hétre szűkült a kor, de bármikor mondhatják, hogy “hopp nem”. csak néztem, hogy “wtf, ez komoly?”:)

Pocok - 2013. 05. 06. 16:38

Én azok közé tartozom, akik most kaszálják. Egyszerűen k*rvára belefáradtam már az egész RJ-be. Semmi erőm folytatni, leszarom, most már, hogy ki ő.

wondorog - 2013. 05. 06. 17:02

Én is remélem, hogy jövőre bedurvul a dolog, ahogy a főkibeszélőben is írtam, arra várok, hogy most RJ elkezdje kiírtani a Jane listáján szereplőket, míg végül csak ketten maradnak közülük a fináléra, és az egyik tényleg RJ.
Nézzük az esélyeket, ahogy én látom:

Gale Bertram: őt a pókeres rész után kizártam, nem tűnik annak a mastermindnak, bár Kirkland-del nagyon sunyultak az egyik részben. Én őt inkább az elméletem szerint az 1. áldozatnak várnám, már azonnal a premierben, vagy pedig az utolsó kettő egyikének, de semmiképpen RJ-nak.

Bret Stiles: 3. számú gyanúsítottam, a Visualzie élén rengeteg embert beszervezhet. Ami még mellette szól, a finálé bizonyos gyermekkori boldog képe, kiszedhette Jane-ből hipnózissal, úgy, hogy nem is emlékszik rá. Ez mondjuk bárkire igaz lehet, de a hipnózist leginkább hozzá kötném.

Ray Haffner: egyelőre róla keveset tudunk, talán ha jövőre még párszor felbukkan, biztos képet kaphatunk.

Reede Smith/McAllister sheriff: rájuk külön kellett keresni (ráaádásul az előbbi a CBS által kiadott suspect list-en rajta se volt), nagyon random emberek, szerintem csak hullajelöltek lesznek, különben elő kell még őket is venni

Kirkland: 2. számú gyanúsítottam, nagyon sunyi, a 100. részben is ott volt, és mintha náluk a kézrázást is kihangsúlyozták volna, vagy csak én képzeltem bele, nem tudom. Aztán ott van a korházas cucc is, és Jane táblájának a mása, ami még arra is jó lehet, hogy ha ő RJ az alapján szűkítette le ő is 7-re a gyanúsítottakat.

Brett Partridge: ő a bizonyos 1., aki annyiszor lett már emlegetve, hogy már a pilotban is megjelent, de nem emlékeztem rá. Most azonban idén 2-szer is felbukkant, köztük a fináléban, akár azért is, hogy láthassa Jane reakcióját a gyilkosságnál.

Dark Energy - 2013. 05. 06. 18:06

Csalódtam de azért nem adom fel.
Nem nézem rendszerességgel csak az RJ-s részeket és a posztokat mindig elolvasom. Gondolom ez kaszának számít vagy félkaszának, ha van olyan.
Ez most azért jó, mert így most nem vagyok ideges és nem vágom falhoz a tv-t pedig…

zdawg - 2013. 05. 06. 18:15

Nálam Partridge a befutó, ugye a második évad végén találkozik Jane és Red John, akin álarc van és elég feminim hangja van, Partridge szintén, plusz ugye két részben is szerepelt.

Kirkland egy sorkatona szerintem, ráadásul Lorelei meghalt mielőtt Jane tábláját a Homeland Security ügynökök lemásolták neki.

Stiles túl egyértelmű lenne, Bertrand szintén, Haffnerről igazából kevés az infó, a másik kettő pedig súlytalan.

bxs - 2013. 05. 06. 19:08

Szintén csalódtam az évadzáróban. Ennél több kellett volna. Annyira fölvezették az előző részben, hogy Jane-nek el kell vonulnia gondolkozni, hogy azt hittem kitalál valami cselt – ezért a részhez is így álltam hozzá:

az elejétől azt hittem, hogy Jane csak megrendezett/ (merészebb esetben el is követett) egy RJ gyilkosságot, hogy ezzel csalja elő az emberekből a reakciókat. Elvégre RJ tudja csak, hogy nem ő tette. Még meg is erősített hitemben a történet, miszerint Jane múltbéli ismerősei kerültek elő, akiket ő maga ismer, szükség esetén be is avathatta volna őket a játszmába. De semmi ilyen…

Szóval koppantam mikor rájöttem, hogy gyakorlatilag semmi előrelépés nem lett.

A 6. évadra jó lenne, ha bátrabbak lennének és inkább RJ-nal foglalkoznának ennél sokkal többet. (Álom-álom…)

jim455 - 2013. 05. 06. 19:15

A sorozatot kaszáltam mert az epizodukus formát nem szeretem, ugyanakkor a Red John szál baromira bejött, azt folytatni szeretném, úgyhogy össze kéne szednem a részeket melyek a fő szállal foglalkoznak. Na majd most utánanézek, ha valaki esetleg emlékszik, az segíthet:)

SORI - 2013. 05. 06. 19:18

Tudja valaki melyek a Red Johnos részek ebben az évadban?
Köszi.

LaCRossE - 2013. 05. 06. 19:21

jim455: tessék. :)

1×01 Pilot
1×11 Red John’s Friends
1×23 Red John’s Footsteps
2×08 His Red Right Hand
2×22 Red Letter (a köv rész miatt)
2×23 Red Sky In The Morning
3×03 The Blood On His Hands
3×09 Red Moon
3×10 Jolly Red Elf
3×16 Red Queen
3×23-24 Strawberries and Cream
4×01 Scarlet Ribbons
4×02 Little Red Book
4×07 Blinking Red Light
4×11 Alwasy Bet on Red
4×13 Red Is The New Black
4×14 Cheap Burgundy (éritőlegesen)
4×23 Red Rover, Red Rover
4×24 The Crimson Hat
5×01 The Crimson Ticket
5×05 Red Dawn
5×07 If It Bleeds, It Leads
5×08 Red Sails in the Sunset
5×09 Black Cherry (főleg az epizód vége)
5×13 The Red Barn
5×16 There Will Be Blood
5×18 Behind the Red Curtain
5×22 Red John’s Rules

A lista Andrew-R-nek köszönhető, az ő hozzászólásának egy részét másoltam ki a fő kibeszélőből.

everest456 - 2013. 05. 06. 19:37

Én rosszabbra számítottam, de annyira nem tűnt finálé szerűnek, az ember várná a következő héten az újabb RJ részt.

A 7 nevet meg simán kitalálhatta RJ, úgy mint Jane vagy akár többféle felvételt is készíthetett és amikor Kirkland lemásolta Jane “falát”, akkor összevágta és úgy küldte el.

Szerintem is nagy részük el fog hullani a köv évad során és gondolom már volt szó erről, de Red John, mint személy nem létezik, csak egy elkövetési mód,és Jane családjának gyilkosa már rég halott is lehet. Itt adná magát egy zárt közösség, akár a Stiles féle szektán belül vagy belőlük kiválva.

Összességében most utánaszámoltam, és nekem 13 rész volt élvezhető a 22-ből, ami az előző két évadhoz képest haladás, de még kicsit dolgozhatnának rajta.
És több visszatérő szereplőt a régebbi részekből/évadokból (vagy akár a fináléből a kopasz “mentalista” és Jane ismerősei)

jim455 - 2013. 05. 06. 19:39

LaCRosse: wow, hálás köszönet, mennek is a dara listára:D

Genezis - 2013. 05. 06. 20:11

Nekem is meglehetősen felemás érzéseim vannak a évadzárás után. Ha belegondolok persze hogy így lett vége. Mi lenne ennek a sorozatnak a mozgatója, ha az egyetlen átívelő szálat elvarrnák? Ti néznétek? De sajnos ez is mutatja, hogy ez a sorozat már túlhaladt a megújulás lehetőségén.
Ezt a készítők is tudják(Heller már lépne is :) ) és ebből következően Red John szál vége a sorozat vége is lesz egyben. Ezért muszály nyújtani a rétestésztát.

Genezis - 2013. 05. 06. 20:13

elnézést – muszáj (own facepalm) :)

baion - 2013. 05. 06. 20:30

Szerintem nem Brett Partridge RJ. Hogy miért? Fiatal és idegesítő. Jane érzi, ha igazi RJ “alkotással” van dolga, viszont Partridge idegesíti. Valamint az eddigiek alapján RJ egy nagyon karizmatikus és meggyőző alak. Ez Partridge szerintem abszolút nem igaz. Nem létezik, hogy ez a fiatalember ezeket a tettestársakat/barátokat így maga köré tudná gyűjteni.

fsanyee - 2013. 05. 06. 20:49

ha mar 5 evadot lenyomtam, nem adom fel! remelem 1-2 evad van mar csak hatra a sorozat vegeig es amig red johnt elkapjak.

LaCRossE - 2013. 05. 06. 21:02

Genezis: igen, erről talán írtam is valahol, hogy RJ nélkül lehet, azonnal meg is halna a sorozat, mert egy másik “főgonoszt” egyszerűen nem tudnék elképzelni, az pedig hamar unalomba fulladna, ha csak sima heti ügyek lennének bármilyen átívelő szál nélkül (hiszen a heti ügyek sajnos részben gagyik).

napocskin - 2013. 05. 06. 21:18

Évadzárónak szerintem egy kicsit unalmasacskára sikerült, de az is lehet, hogy úgy általában nem nagyon tud már lekötni az egész. De maradok. Még egy évadot biztos, és őszintén szólva kicsit reménykedem benne, hogy a hatodik lesz az utolsó, és ott rálépnek a gázra.

Tetszett egyébként Jane és Lisbon kapcsolata ebben a részben. Remélem, ezt egy kicsit kibontják majd, és úgy, hogy érdekes legyen (én sem romantikus szálban reménykedem, nem hiszem, hogy Jane viszonozni tudná, ha Lisbon beleszeretett).

Én is azt gondolom Brett Partridge-ről, amit baion – nincs meg benne a karizma. Ha valaki rá tud venni ennyi embert arra, hogy öljön érte, akár öngyilkos is legyen érte, akkor kell lenni valami kisugárzásának, nem? (Ez alapján magasan Bret Stiles lenne a győztes, szerintem.)

m76 - 2013. 05. 06. 21:22

ÉN már nagyon régóta nem az RJ ügy megoldása miatt nézem a sorozatot. Ill sose azért néztem, de egy ideig még megtűrtem. Visznt a tűrésből már régesrég gyúlölet lett. Vagy zárájk le egyszer és mindenkorra vagy ne is foglalkozzanak vele. Mert ez a szerencsétlenkedés semmit nem ér. De ezt már a 2. évad közepe óta mondogatom folyamatosan. Ez az évadzáró meg pocsék volt, egy nagy nulla, sőt még annál is kevesebb. Ez a nesze semmi fogd meg jól kategória. Leraktak 7 nevet, akik közül sokan ott szerepelnek az összes teória legelején. CSak húzzák a rajongók agyát. Édesmindegy, ohgy 250 emberből vagy 7-ből nincs fogalmad se, hogy ki az. Ez nem előrelépés az ügyben. Ez ordas bullshit.

Ennél a redjónos szenvedésnél 100x szívesebben néznék egy romantikus szálat is, de ezt is elmondtam már évadokkal ezelőtt.

Michael - 2013. 05. 06. 21:37

A legfontosabb dologgal kezdem. Köszönöm szépen mindenkinek, aki nagy figyelemmel kíséri/kísérte a sorozatot és meglátását megosztotta, vagy cikket írt róla!

Kizárólag a végén, amikor már elkapták Red John-t, akkor fogom ledarálni a fennmaradó további epizódokat.

Ennél a résznél értettem meg azt, amit Bruno Heller nagyon régen említett: Red John maga a Show!
Továbbá, arra is most eszméltem rá, hogy RJ valóban egy igazi mentalista, akit eddig képtelenség lejátszani a pályáról.
Lehetséges, hogy ezért vannak olyan követői, akik készek meghalni érte, hiszen ők látják/látták a hatalmát, amivel nem tudnak szembe szállni?

Egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy a fenébe fogják őt elkapni jövőre?? Mostanra világossá vált nekem, hogy nem egy lépéssel, hanem kilométerekkel van tőle lemaradva Jane, aki valóban nagyon okos ember, de nem mesterelme, mint Red John. Sehol nincs hozzá!!

Biztos, hogy a 7 név közül valamelyik tényleges ő az!! Ennek ellenére már tippelni sem merek, illetve teóriázni, hiszen lehet itt belemenni logikus érvelésbe (személyleírás, kézfogás stb.) de már nem teszem, mert sikerült teljesen összezavarni ezzel a résszel.

Erős az a megérzésem, hogy ha a következő évadban valóban felfedik előttünk és el is kapják őt, akkor az lesz az utolsó évad egyben, hiszen Red John nélkül nincs Mentalista sorozat, hanem véget ér a Show!

Csak reménykedni tudok abban, hogy bemutatják nekünk az ő történetét is, hogy miképpen lett belőle az, akivé vált.

Genezis - 2013. 05. 06. 21:53

m76: ebben nem értek veled egyet, mert én például csak Red John miatt nézem ezt a sorozatot. Az egyik legjobban kidolgozott nemezis a jelenlegi sorozatokat nézve. Az egyetlen dolog amely eltartja az egész sorozatot. De sajnos már odáig jutottunk, hogy olyan okos, befolyásos, természetfelleti (:)) képességekkel ruházzák fel, hogy egyszerűen nem lesz olyan karakter aki mmegfelelően fogja betölteni ezt a szerepet. Ebben az évadban eljátszották nekünk, hogy olyan valaki lesz, akit már láttunk képernyőn, ismerős. Persze, hiszen az összes nyomozós sorozat lényege hogy a gyilkost megmutatják még a nyomozás közben. Ekkor van meg a katarzis. Mentalistában már olyan régóta építik a katarzist, hogy nem tudnak az ellen tenni az írók, hogy ne forduljon ez a visszájára.

Sajnos ez az egyetlen sorozat, amelynél szeretném, hogy minnél előbb vége legyen.

Benjy - 2013. 05. 06. 22:43

Én személy szerint megkönnyebbültem.Idén annyira guilty pleasure-be ment át a sorozat, hogy az hihetetlen. Pedig megfogadtam, hogy kaszálni fogom, de mégis mindig megnézem új részt. Ahogy szoktam most is kissé bő lére eresztem a gondolataimat.

Maga az évad nem volt kifejezetten rossz, ennek ellenére csak egy erős 5-re, max 6-ra lehet értékelni. Az évad jól indult, aztán karácsony előtt leült a sorozat, és jöttek rosszabbnál rosszabb részek, majd a mélypont, Volker elkapása, nem túlzok, hogy egyben a sorozat mélypontja is volt.Ezt követően kissé sikerült visszakapaszkodniuk, de nem eléggé, maradtak a középszernél.Számomra felfoghatatlan még mindig, hogy miért nem indulnak el valamerre.Tudom, hogy már ki lett vesézve, hogy a humor és a darkos stílus is tabu, de túl vannak már 100 részen, a nézettségnek már mindegy, lehetne kockáztatni. Idén még a RJ-s részekből is sok volt. Sokszor érezhető volt az időhúzás a széttagoltság, és zavaró volt, hogy sokszor csak kirakatként használták fel az egészet, a fináléhoz hasonlóan.

Kiborultam.Míg tavaly azt írtam, hogy a 2.évadban számítottam volna ahhoz hasonló fináléra, az utolsó egy percet leszámítva ilyenre még az első évadban SEM. Persze tény, hogy az első 3-4 perc után lehetett tudni, hogy kihúzzák epizód végéig, de ez a rész bárhova passzolt volna az évadban. Tempót tekintve mintha valami nyugdíjas otthon lakóinak készült volna, akik nyugodtan el tudnak szenderülni az epizód nézése közben. A 35. perc környékén azt hittem, hogy felpörögnek az események, erre kinyitja az ajtót egy öreg nénike (itt már elgondolkodtam, hogy kötél vagy kés után nézek), legalább a kommandósok jól néztek ki. A folytatáshoz óvatosan közelítek, nem ez lenne az első, hogy félrevezetnek.

Az a gond, hogy a sorozat a 3.évad végi shark jump óta túlugrott a csúcson, és elkezdett lecsúszni a másik oldalon, és nem tudnak megkapaszkodni.Lehet bennem van a gond, lehet Hellerékben, de ahhoz hogy a sorozat közelebb kerüljön ehhez a ponthoz, nem nekem kell megdolgoznom. És láthatóan Hellerék sem igyekeznek nagyon a probléma orvoslására.Megszoksz vagy megszöksz mondják.Megszökni képtelen vagyok, pedig van akaraterőm, és ha nem változik valami jövőre muszáj lesz lépnem. Lehet, hogy kénytelen leszek detoxra menni.

fsanyee - 2013. 05. 06. 22:47

ja meg annyi hogy Van Peltet irjak ki!!!!444
nagyon nem birom a karaktert vmiert, foleg miota visszatert a terhesseg utan… nem a regi.

Encsi - 2013. 05. 06. 22:51

Ez szar volt. Már eddig is túlzás volt, hogy RJ megfoghatatlan, soha nem hibázik, hiperügyes, nincs egy falatnyi elhagyott DNS-e, hogy mindig előbbre jár egy lépéssel, hogy mindenütt van valakije, hogy minden elvakult követője szó nélkül kinyírja/kinyíratja magát érte stb., de oké, sososo belefért a gigafőgonosz kategóriába.

És igen, legalább annyi kellett a “hihetőséghez”, hogy ha már ő ilyen untouchable, akkor is valahol, valaki (esetünkben Lorelei) elkövet egy olyan hibát/elszólást, amivel el lehet indulni a nyomában…

De ezzel, hogy most már aztán psychic is, meg jóformán természetfeletti, és leköveti Jane minden gondolatfoszlányát: ez most már az olyan orbitális piedesztálra emelés kategória, amiből már sehogy, senkire ráaggatva a RJ szerepet nem fog az egész jól kijönni. Hiteltelen, idióta, és sorolhatnám feldúlva a jelzőket hogy milyen húzás.

:(

Benjy - 2013. 05. 06. 22:58

Én már azt sem értem miért így kellett leszűkíteni a neveket. Mégis mi alapján, hogyan csinálta Jane? Jó lett volna ha az évadzárót ennek szentelik, hogy Jane ezen dolgozik, ahelyett, hogy részenként megmutatják, hogy minden héten kikukucskál a titkos szobából.Még mindig mérges vagyok…

NikoXXX - 2013. 05. 06. 23:17

anno neztem,talan a masodik evad kozepen vagy vege fele szalltam ki?
erdemes ujranezni?erdemes CSAK a RJ reszeket megnezni (ertheto logikus lessz?).
Anno a sima ugyeket halalra untam,es azt kivantam barcsak egy Following szeru keressuk a rosszarcut sorozat lenne,de nem az mivel senkit nem erdekel RJ csak toltelek reszeket hoznak.Addig lattam amig volt egy no aki a tvben szerepelt es megoltek,valami jos volt mint Jane,es akkor Jane es RJ talalkozott.Ez hol volt? honnan kellene folytatnom?

LaCRossE - 2013. 05. 06. 23:18

Na igen, ez talán az évad második felének nagy hibája, hogy amikor szűkíti a listát Jane, akkor nyugodtan lehetett volna mutatni néhányszor, hogy megfigyeli a listán lévő embereket, visszaemlékezik dolgokra, beszélget velük, stb., és csak ezután zárja ki őket. Így viszont tényleg csalódás, hogy minden rész elején sejtelmesen kijön a zugából, aztán a rész végén visszamegy.

LaCRossE - 2013. 05. 06. 23:20

NikoXXX: egy fenti hozzászólásban ott van az összes RJ-s rész.
Hogy én ajánlanám-e folytatásra a sorozatot? Tök jó lenne rávágni, hogy persze, igen, de hogy őszinte legyek, nem mernék teljes vállszélességgel kiállni a The Mentalist mellett. És ez kár. :(

lfeli - 2013. 05. 06. 23:37

egy dolog lepett meg az évadzáróban igazán: hogy sikerült a tavalyinál is szarabbat írni. az feszült volt és izgalmas, csak nem jutottunk a végén előbbre, ez meg egyenesen unalmas lett. olyan érzésem van, mintha 2 részt valahogy lefelejtettek volna a végéről. nagy csalódás.

lfeli - 2013. 05. 07. 11:30

Ja, és szerintem nincs a 7 között RJ, legalábbis egyik sem igazán passzol a képhez.

A nagyon karakteres személyiségeket (Stiles, Bertram) azért zárnám ki, mert a vak csaj őket elég pontosan le tudta volna írni (minimum a mély hangjukat, de az arcuk is jellegzetes). Meg kicsit talán öregek is ehhez a műfajhoz.

Kirklandre annyira próbláják ráterelni a gyanút, hogy az már túl nyilvánvaló, plusz felismerte volna Lennon. Ő csak egy padavan:) Partidge egy kis hülyegyerek, semmi karizmatikus nincs benne, és talán fiatal is hozzá. Szerintem csak azért dobták be, mert a rajongók között sokan őt várják RJ-nek. A serif és az FBI-os csóka jellegtelen. Haffner szintén, és őt is annyira gyanússá tették a Visulaize-os kötődéssel, hogy csak azért sem ő lesz szerintem.

Persze látom, hogy mindenhol azt nyomják, hogy a 7 egyike RJ, de kételkedem.

Még egy gondolat: remélem azt kizárhatjuk, hogy RJ valóban képes bárki legmélyebb emlékeiben olvasni, ezért én azon tanakodnék Patrick helyében, hogy ki tudhatott a kislányos emlékéről.

lfeli - 2013. 05. 07. 11:35

bocs, még mindig eszembe jutott valami: Patrick egészen biztosan számított rá, hogy a szobáját feltörik, biztos mindenki emlékszik rá, ahogy elmosolyodott, amikor meglátta a gyufaszálat a földön. ez a sztori szál fel sem tűnt az évadzáróban. úgyhogy még adok annak esélyt, hogy van a fejében egy terv, ami a 6. évadban bonatkozik ki, aminek része volt az is, hogy RJ rájön a gyanusítottakra. ebben remélykedem, mert az azt mutatná, hogy van a készítőkben még kreativitás. ezzel együtt ez a finálé minősíthetetlen volt, de ha kiderül, hogy lesz szerves folytatás, akkor megbocsátóbb leszek.

groove - 2013. 05. 07. 12:06

Lehet előveszik a Fight Club ötletet és Janenek is lesz egy másik személyisége, aki Red John? :)

winnie - 2013. 05. 07. 12:17

ezt sokszor felvetették már, de van egy friss bruno heller-interjú, amiben ezt kizárja.

Bullseye - 2013. 05. 07. 12:34

Ez a rész engem már az elején felhúzott (a vége kb. az volt, amire számítottam). A pilot azzal indul jóformán, hogy RJ “művész”. Előbb a smiley, a rettegés, és csak aztán a hulla. Azért bukott le a másoló, mert a rossz falat választotta. De akkor ebben a részben is az ajtóval szembeni falon kellett volna lennie a jelnek.

Amúgy az sem jó, hogy annyira felépítik RJ-t szuperlénynek, hogy a vége csak csalódás lehet. Kb. mint a How i met-ben, csak talán még keményebb. Engem továbbra is zavar, hogy ezt a szálat ennnnnnyire húzzák, főleg mert az ilyen részek elég depressziósak, ellentétben a sima ügyekkel, ahol Jane legtöbbször viccesen pofátlan.

Samott - 2013. 05. 07. 12:55

Ahogy latom jol tettem, hogy az elso resz utan kaszaltam ezt a sorozatot, meg mindig ezen az idiota “Red John” dolgon kuzdenek. A feneert kell egy alapvetoen jol indulo epizodikus sorozatot egy iyen felesleges, duhito serializalt elemmel elcseszni.

Samott - 2013. 05. 07. 12:57

Szerk: ha a fenti epizodokat kihagyom, kimarad a red john szal is?

LaCRossE - 2013. 05. 07. 13:03

Samott: többé-kevésbé, de a listán néhány rész nem szerepel, ahol olyan ember jelenik meg, akire azt hiszik, RJ.

Michael - 2013. 05. 07. 13:14

winnie

A mostanában megjelent két Bruno Heller interjúból az elsőben (TVGuide) találtam ezt a részt:

“This is the final chase,” Heller says. “We will know who Red John is and we will catch him next season. Everything that has happened over ther past five years will come to a head, and things will change drastically. This is the biggest finale in terms of game-changing and setting up for the last act of the Red John saga. This is as definitive and revolutionary as you can get.”

Ez azt jelenti, hogy valóban tudni fogjuk a nevét, illetve el is kapják őt a 6. évadban?

Köszönöm a segítségedet!

Benjy - 2013. 05. 07. 13:30

Samott: Teljesen nem, mert egyéb részekben is vannak kósza emlegetések, de összességében ezek azok a részek, melyek csak vagy lényegében RJ-hez kötődnek.

” alapvetoen jol indulo epizodikus sorozatot ”

Hol van az már?? A Mentalist ezzel az írói stábbal heti ügyek alapján már rég kuka lenne.

Benjy - 2013. 05. 07. 13:32

Michael: Fenéket!Hellernek nem szabad hinni.Csak játszik a szavakkal.

Cs.Andras - 2013. 05. 07. 14:22

Sajnos a sorozat pont annyit ér hogy meg se nézzem hanem csak elolvassam ezt. Mindegy egy év múlva kiderül talán majd, de akkor is csak elolvasom:)

Volt ebben pedig potenciál, kár hogy zs kategória lett.

Moonyfoot - 2013. 05. 07. 18:47

Arról álmodozom, hogy kiderül, hogy Lisbon RJ :D Komolyan. Akkora ütés lenne az arcomba. Talán az egyetlen amitől újra elragadná a lelkem ez a sorozat.

Casey Novak - 2013. 05. 07. 22:01

Az a szép, hogy a hét névből csak kettőről tudom, hogy kicsoda, mert háttérzajként nézem a sorozatot, és csak akkor figyelek oda, ha Jane komoly hangsúllyal kiejti a RJ nevet. Eleinte minden említésre odafigyeltem, de hamar beleuntam, mert köszönés és időjárásról való csevej helyett is használják, hogy reddzson. Elképesztő milyen sucker vagyok, de nem tudom kaszálni. Bár ezzel a gondolatolvasós dologgal most nekem picit túllőttek a célon.
Azért is idegesít az egész, mert RJ tényleg az egyik legjobb rosszfiú a sorozatos kollégái között, de ehhez maga a The Mentalist egy nagyon gyenge keretet biztosít, béna tölteléksztorikkal és sablonos karakterekkel. Eleinte még meglepett Jane “sötét oldala”, mikor eldurvulnak a dolgok, de már ez is kiszámítható. Azt megnézném, ha egy komolyabb csatorna, más csappattal egy véresen komoly drámát csinálna ugyan ezzel a főszállal, bohóckodás nélkül.
Úgy is megvárom a végét, esendő vagyok. Lehet, hogy a kövi évadban Jane felébred a rémálmából egy éjszaka a felesége mellett…

LaCRossE - 2013. 05. 07. 22:56

@Casey Novak: akármelyik sorozatnál vetik fel ezt, mindig beleborzongok, hogy ez még viccnek is rossz. :D

Cs.Andras - 2013. 05. 07. 22:59

Casey Novak

A legkomolyabb komment amit láttam az oldalon:) :)

Vicces és annyira a magaménak érzem:) Király vagy

Nikki - 2013. 05. 07. 23:41

Az évad egy gyenge közepes lenne, mert megvoltak a jobb pillanatai, csak az a baj, hogy ezekből kevés volt, és alig emlékszek rájuk. Nem mondhatok mást, sajnos sokszor azon kaptam magam, hogy megy a rész és vagy 4 mondat is elhangzott, de egy szót nem fogtam fel az egészből, vissza kellett tekerjem. Untam. Volt, hogy nem is tekertem vissza, mert minek erőltessem meg magam, úgysem lényeg. A Volkeres dologért még mindig haragszok, azt nagyon elcseszték.
RJ nélkül nem tudnék elképzelni folytatást, de valahogy a szerelmi szálat sem.
Az évadzáró nekem tetszett, nem is vártam mást. Régebben volt egy facebook poszt, ahol írták, hogy a 7 névre való leszűkítés lesz a vége, így kicsit megleptek az itt olvasott elvárások; de valószínűleg akkor ti nem futottatok ebbe bele. Engem nem zavart, így nem volt különösebb elvárásom, talán ezért is tetszett a rész.
Szerintem RJ nincs semmilyen különleges képessége csak nagyon okos és intelligens és jók a kapcsolatai. Valahonnan biztos megtudta ezeket a dolgokat. Ami pedig a kilétét illeti, sztem Brett Partridge az; amit mások, a külvilág fele mutat, pedig nem hiszem, hogy a valós énje lenne.

Morzsi - 2013. 05. 08. 16:00

Nem volt rossz az évadzárás,de én kicsit többet vártam.Én már sokkal hamarabb csalódtam a sorozatban,nem most,szóval nem vagyok meglepődve.A hét között azonban akad legalább kettő,akikre álmomban sem mertem volna gondolni,illetve van egy,akit nem tudom miért nem raktak oda?Szóval érdekes.Ugyanakkor simán el tudom képzelni,hogy nem a hét név között van!Red John idegesnek tűnik,de ez akár egy terv része is lehet,mert amig Patrick a hét emberkére koncentrál,addig Red John el van magában,és további kis “ügyeskedéseket” tud végrehajtani.Azt,hogy RJ-nek olyan képességei lennének amit állítanak róla,kizártnak tartom,ez nem vallana a sorozatra,de azt simán el tudom képzelni,hogy Patrickhez közel áll/vagy állt,és nagyon ismeri,nyilván jobban mint bárki más.A jelöltek közül majdnem akárkiből csinálhatnak Red Johnt,szóval…ja át lettünk vágva az tuti.(nem először)Pár szó a lehetséges Red John jelöltekről.
Gale Bertramról nehezen tudom elképzelni,mert Ő egy pöcs.:D(vagy csak eljátssza,de az nagyon szar húzás lenne a készítőktől).Reede Smithről nem sokat tudunk,csak annyit,hogy elég erőszakos ember,és Patrick elég simán átvágta.
Bret Stiles pedig biztos,hogy ismeri RJ-t,sok kapcsolata van,és eléggé ért az irányításhoz,és elég gyakran találkozott Patrickkel.(azért csalódnék ha Ő lenne).Raymond Haffner viselkedése is több mint furcsa,de nekem Ő nagyon szürke karakter.Thomas McAllister…na jól van,viccnek is rossz.Brett Partridge…na igen,ő elég beteg figura,bár nem tűnik számomra olyan embernek aki baromi befolyásos lenne.Bob Kirkland…akit már egy ideje az arcunkba toltak,és tudjuk,hogy valami kapcsolata van RJ-vel(főleg,ha ő maga :D),nagyon jól felépített karakter szerintem,meggyőző stílusa van,elég magas poszton van,a korházi jelenet ugye,elég ködös(legalábbis számomra). Nekem még mindig az az elméletem,hogy előfognak húzni egy Random emberkét a semmiből.Ha a hét ember közül valaki,szerintetek Jane már nem jött volna rá kapásból?Szerintem simán.Lorelei(aki számomra a sorozatban a valaha volt legunszimpatikusabb karakter)simán hazudhatott,akár RJ terve is lehetett ez.

tambula - 2013. 05. 08. 19:40

Sziasztok olyanra tudtok esetleg válaszolni, ha csak a kiemelt red johnos részeket nézném meg, mennyire lenne érthető a szál? Vagy majdnem mindenben részben elejtenek vmi infót?

tonyrulez - 2013. 05. 08. 20:19

Nem olvastam végig a kommenteket, de azért ideírom:
A sorozat készítői már elmondták, hogy ezentúl nem fognak trükközni, nem Patrick RJ, és RJ valóban aközül a 7 ember közül valamelyik.

Ha pedig a 6. évadot tényleg végre RJ-nak szentelik, aki elkezd gyakrabban tevékenykedni, akkor lehet hogy végre várni fogom a következő részeket.

Magaszarik - 2013. 05. 08. 21:00

Bret Stiles-t kihúznám. Ő szöktette meg Loreleit a börtönből és hozta össze Patrick-kel.

Tamás - 2013. 05. 08. 22:06

Nagy csalódás volt az uccsó rész, és az egész évad is. Hihetetlen unalmas már sokadjára ez a segitője kiderül az utolsó részben, majd mielőtt kifaggatná meghal. Vagy évad közben van eg Red John rész, aztán hopp mintha mi sem történt volna, köv részben meg jön egy alap semmitmondó nyomozós rész megint 5-6 epidódon át.A 7 neves leszűkítés a semmiből jött tényleg, logika nélkül, újabb gáz. Van Pelt vonalat abszolút nem értem. Hol van Rigsby felesége, gyereke, mi lett velük, nem derült ki semmi. Hopp utána már újra Van Peltnek udvarol, érthetetlen. Nem is értem a kritikában, hogy ez sokkal jobb volt, mint a dögunalmas előzők?! Toronymagasan ez volt sajna a legfárasztóbb, unalmasabb évad.Előzőben az évadzárók mindig nagyon jók voltak, itt még ez sem, több részt meg kifejezetten untam közben. Nagyon kaszagyanús volt már végig, de valahogy mindig megnéztem reménykedve még. Semmi jót nem várok a 6.től sem, főleg ha 22 részes lesz, majd jön 15 alap rész, meg 3-4 amiben talán majd közelebb jutunk RJ-hez időnként.

c - 2013. 05. 08. 23:23

Na ez mi volt??? Mi ez a 7 gyanúsított ??? Ennyi erővel az Én képemet is betehették volna Kirkland és Partridge közé.
Sheriff McAllister????? Reed Smith ???? Ez valami vicc??
Itt van nekünk CBI Ron, JJ Laroche,Minelli stb… És beteszik ezt a két csávót ?

Tényleg csak abban reménykedem hogy a 6.évadban szépen lassan kinyír RJ minden gyanúsítottat,és a végén marad Kirland + Partridge (meg mondjuk Brett Siles) mert rajtuk kívül tényleg a többi az vicc kategória.

Casey Novak - 2013. 05. 09. 09:42

Akár mit nyilatkozik akárki, nem tudom 100%-ig elhinni, hogy benne van a hét névben az igazi JR.
Ha mégis, akkor oké, de nem lepődnék meg semmin. Tényleg hazudhatott Lorelei is a kezdetektől, lehet, hogy RJ már Patrick elbujdokolásán is átlátott.
A legnagyobbat akkor csalódnék, ha kiderülne, hogy Brett Siles az, nekem valahogy nagyon nem illik a képbe. Vele kapcsolatban az elejétől fogva furcsa érzéseim vannak (de nem RJ féle furcsa). Már azon is csodálkoztam, hogy visszahozták több részre is az első megjelenése után,mert olyan véletlenszerűnek és erőltetettnek tűnt, mintha nem lenne idejük több “ellenséget” kitalálni. Mondjuk bírom, mert jó fej, csak akkor is.
Ha tényleg a hét név közül választanak, akkor remélem lesz benne valami csavar, nem csak rábök egy képre Patrick, miután megint a zárt falak mögött és kamerán kívül gondolkozott egy sort.

CarT - 2013. 05. 09. 10:03

He? Honnan lát a fejébe RJ? Ugye Patrik diliházba volt egy ideig, ki tudja ott kinek mit mondott.
Egy kérdés: patrik apjáról mit tudunk?

Zsolt - 2013. 05. 09. 11:47

Azért ne higgyük már el, hogy Red John “igazi” Menatilsta…
A 7 nevet egyértelmű, hogy Bob Kirkland nyomozása(amikor betörtek Jane szobájába és mindent lemásoltak) onnan tudta meg.
A szép emléket pedig szerintem egy közeli baráttól tudhatta meg.
Red John tippjeim : Raymond Haffner,Brett Partridge.
A sorozatról:Én nem értem a sok felháborodást, hogy miért nem tudtuk meg, hogy ki Red John…Milyen fa**ág, hogy csak 7 név…
Nem értem…
Van még egy évad ami 22 rész!Ha megtudjuk most, hogy ki Red John, akkor miről szólt volna? Sok visszaemlékezés, hogy hogyan jutott el idáig? Nagyon nincs benne ennyi szerintem főleg 22 rész nagyon sok és ezzel megölték volna a sorozatot.(nézettségben is)
7 név 22 rész… Lehetőségük van arra, hogy egy esemény dús kiváló záró évadot hozzanak össze. Aki nézte eddig a sorozatot szerintem jobbra nem is számíthatott volna. 7 nem kevés, de nem is túl sok szerintem pont elég.
Tényleg kíváncsi lennék azoknak a véleményére akik akarták Red John nevét, hogy miről szólt volna a következő évad, ha tudjuk ki Red John?(22 rész)
Izgalmasabb lehetett volna majd úgy mint így?

c - 2013. 05. 09. 12:31

Valaki írta már , de beírom Én is,hogy a durva az,hogy a 7 nevet Rj Lorelein halála előtt tudta—–>azaz Kirkland táblája előtt.

CarT - 2013. 05. 09. 12:44

Amúgy közben utána olvastam Patrick apjának. Szóval jelenleg ő a fő gyanúsítottam, mint Red Jon (eddig a szektás fószer volt, de ő túl nyilvánvaló szerintem). Ugye, Jane és a későbbi felesége megszökött tőle – azóta nem látta őt Patrick, szóval bárkivé válhatott. Itt is utaltak rá, talán nem véletlen. Figyeli őt, ismeri a titkait stb. és tudjuk apja nagy átverő volt. (más oldalon olvastam, hogy a vak csajtól tudjuk, hogy RJ szereti a teát, és ugye Jane is tea rajongó).
Aztán: a vallásos fószer ugye azt mondja sokat tud RJ-ről, Jane apja pedig ilyen “hit alapú” átverést csinált (gyógyítás) abban az egy részben, amelyikben mutatták őt. Szóval, lehet, hogy ő az egyik szekta alapító, vagy fő ötletelő.

És szerintem nem 7 gyanúsítottja van Janennek, hanem 8. Csak miután betörtek hozzá (mert azzal sem kezdett nagyon semmit, csak tudomásul vette), átmásította a dolgokat (vagy alapban nem rakott ki minden infót a falra).

Szóval jó, hogy nem tudjuk ki RJ. Legyen 22 rész titok, és a 12 résznél tudjuk meg ki Red John, a maradékba meg vadásszuk le.)

Casey Novak - 2013. 05. 09. 13:00

LOL RJ!!!

JR írtam az előző kommentemben…

lfeli - 2013. 05. 09. 15:01

c: igaz, nem kellett a tábla a 7 névhez… akkor ez az elmélet kuka

lfeli - 2013. 05. 09. 15:03

mondjuk akkor az is vicces, hogy RJ előbb tudta a neveket, mint Patrick maga (mivel ő ugye még javában bezárkózva gondolkodott, mikor már megvolt a felvétel.

akkor is érdekel, hogy minek örült, amikor rájött, hogy jártak nála, bízom benne, hogy lesz jelentősége.

Benjy - 2013. 05. 09. 23:17

“Én nem értem a sok felháborodást, hogy miért nem tudtuk meg, hogy ki Red John…Milyen fa**ág, hogy csak 7 név…”

Szerintem eredendően nem ez a legnagyobb probléma, hanem az hogy tényleg szinte semmit nem kaptunk, és még azt is szarul dobták elénk. Plusz ha azt nézzük, hogy semmi cliffet nem kaptunk, senki nem került veszélybe, akármelyik oldalról nézzük, ez harmatgyenge volt.

RJ-re az én tippem Bret Stiles. Egyrészt mert annó Red Queenben (3×16), Tiger,Tigert idézte, másrészt annyira lerí róla hogy vaj van a füle mögött. Szóval még ha nem is RJ (nem illik rá leírás), de szerintem biztos van valami kapcsolat.Főleg ha arra gondolunk, hogy összebeszélt Kirklanddel, akinek dettó van valami kapcsolata RJ-vel.

blady - 2013. 05. 10. 09:05

Moonyfoot: +1 :D pont erről álmodztam tegnap, miközben néztem a zárórészt..mégha a fight club-féle skizoid dolgokat nem mernék eljátszani, nagyobb pofon lenne bármi másnál..
amúgy nem tetszett az évadzáró.. szokásos RJ-PJ face a falon, Jane trükközik, előcsalja a macit a bokorból, öngyilkos tabi és üzenet előkerül. Semmi új, semmi lehengerlő.
Komolyan afelé akarnak terelni, hogy Jane skizofrén énje küzd önmagával, mint Carrey a Me Myself and Irene-ben..Ígérgettem, h ha a végére tényleg marad 7 neve, elkaszálom, de képtelen vagyok rá :D nincs szívem egyszerűen. Már nem is az érdekel, h kicsoda RJ, hanem az, h Jane hogy küzdi le a szörnyeit..
Amúgy a fater felvetése érdekes.

Az külön vicces, h mennyit és hogyan rejtegették Van Peltet az évad alatt..ebből is látszik, h olykor nem tudnak mit kezdeni a szitukkal és nem tudnak alkotni igazán, abból ami van..kb elfogadták h a színésznő terhes lett és azzal a lendülettel hagyták figyelmen kívül az egészet.(egyébként annak örülök h nem írták ki, mert nincs vele bajom, szimpi csaj, csak sztem ez a karakter is többre lenne képes, mint amit kihoznak belőle..)

Sajnálom azt is h Lisbont is háttérbe nyomták, pedig egy-egy évadban volt, h előhozták az ő kis előéletét..de talán ő is addig érdekes, amíg van némi titokzatosság mögötte..

22 részből kb 11 tetszett, szóval összességében nincs nagy gáz:D

Joco1114 - 2013. 05. 10. 13:15

Aztán a végén kiderül, hogy RJ maga Patrick, csak egy kicsit skizó a szentem… :(((

Riffel - 2013. 05. 10. 13:38

Az feltűnt valakinek,hogy az RJ embléma néha másként van ábrázolva? Mintha keskenyebben lenne ábrázolva. Ez vajon szándékos,vagy csak “véletlen”?

Zsolt - 2013. 05. 10. 15:35

Bret Stilesnak köze van hozzá persze ezen évad egyik részébe volt ,hogy RJ a szektájának az első tagjai között volt és amikor Jane meg akarta keresni hirtelen külföldre távozott.
Ekkor került képbe Raymond Haffner, mivel ő is benne volt akkor tájt a szektába.
Igaz egyébként valóban nem 1 finálé volt ez inkább egy következő évad ajánló…

Zora - 2013. 05. 10. 17:10

Végülis RJ csak annyit mondott, hogy Jane leszűkítette a listát 7-re. Nem emlékszem, hogy mondta volna, hogy közte van…
Romantikus szálat én sem akarok kettőjük között!!! Fanficben nagyon jó, de tv-ben nem.
Azért micsoda számítások kellettek, hogy a 7 fénykép szélessége megegyezzen a laptop szélességével… :-)))
Várom a szeptembert!

Zora - 2013. 05. 10. 19:30

Még jobb ötletem van! Patrick apja RJ, de mivel ért a hipnotizáláshoz, ezért ezt a hét embert felváltva hipnotizálta, hogy kövessék el a gyilkosságokat a saját szája íze szerint, akik persze nem emlékeznek semmire. És mivel kezdi unni őket, kinyíratja őket egymással. Na, milyen?

Jeol - 2013. 05. 11. 01:30

Elmehetnek a készítők tényleg a pics@ba.

Hagyjuk már ezt a “lehet, hogy valódi képességei vannak” RJ-nek. OBV…. A sorozat n+1 részében lettek “leleplezve” a mentalista trükkök Jane által.

A készítők egyszer azt mondták, hogy nem Patrick RJ, de én akárhogy csűröm-csavarom a dolgot, jelen állás szerint a legreálisabb az, hogy ő az.

Jeol - 2013. 05. 11. 01:38

Mondjuk akkor pár dolog értelmetlen lenne: amikor találkoztak pl. de amilyen elb@szottul van megírva a sztori, még így is reális, hogy ő az.

ayren - 2013. 05. 11. 08:24

Csatlakozom Jeolhoz a tekintetben, hogy milyen helyre látogassanak a készítők. Én speciel csak Simon Baker és az RJ rejtély miatt nézem. Azt gondolom, hogy rég rövidre kellett volna zárni már ezt a sorozatot, mert nyilvánvalóan nincs elég puskaporuk a készítőknek RJ ügyben, hogy értelmesen kitöltsék a játékidőt. Simon Baker meg jó színész, mind humorban, mind a karakter kibontásában többet is elbírna. Én egyébként kedvelem a Jane-Lisbon viszonyt, és személy szerint nem bánnám, ha kicsit több érzelmet belevinnének a kapcsolatukba, de ez a sorozat logikájába ütközne. És azt gondolom, hogy nem csak Lisbonnak vannak érzelmei. (Egyébként mi ez, hogy “kicsit” szerelmes Jane-be? Vagy szerelmes, vagy nem, szerintem kicsit szerelmesnek lenni nem lehet.) Viszont Jane tisztában van vele, hogy ha viszonyt kezdenének, tálcán kínálná a lányt RJ-nek. Ahogy már néhányszor pedzegették is, pl. amikor RJ Lisbon fejét kéri tőle. Egyébként azt gondolom, hogy a készítők ezt a dolgot nem is fogják kihagyni, Lisbon lesz még célpont, de ez szerintem igazából csak a sorozat végén működne, mielőtt RJ-t elkapják.

Casey Novak - 2013. 05. 11. 08:35

OFF
“Vagy szerelmes, vagy nem, szerintem kicsit szerelmesnek lenni nem lehet.”
Ohhohohó dehogyisnem :D

@Zora: ez tetszik! Inkább írd te a részeket =)

Mondjuk most az jutott eszembe, hogy RJ már Patrick tévés beszólása előtt is működött, csak azon felhúzta magát, és onnantól őt boldogítja. Ha Patric bekattan, akkor eleve a saját családjával kezdte volna a mészárlást, nem? Bár a fene tudja, ha be van kattanva.
Jane apja meg talán nem bántaná a saját unokáját.

Lehet, hogy RJ is arra játszik, hogy a zsaruk azt higgyék, hogy ő Patrick, végül is még senki nem látta őket együtt!

ayren - 2013. 05. 11. 11:50

“Vagy szerelmes, vagy nem, szerintem kicsit szerelmesnek lenni nem lehet.”
Ohhohohó dehogyisnem :D

Szerintem ez szemantikai kérdés, attól függ, ki mit ért szerelmen.:) Én az erős szimpátiát, haverságot, netán némi fizikai vonzódást még nem sorolnék ide. A szerelem az én értelmezésemben az, amikor senki más nem érdekel,és ez meg is fogalmazódik az emberben.

Casey Novak - 2013. 05. 11. 15:29

No igen, de ha az ember nem akar szerelmes lenni, mert tudja, hogy esélytelen, vagy viszonzatlan lesz, (jelen eseteben szerintem Lisbon sem örülne, ha nagyon belekavarodna Jane-be), de tudat alatt valami mégis, egy kicsit… De igen, nézőpont kérdése, nem is akartam belefolyni, de csak sikerült :) Bocs az offért :)

ayren - 2013. 05. 11. 15:49

Hát igen, azért is írtam, hogy ütközne a sorozat logikájával, mert a célpontnak való felkínálkozás mellett szerintem Jane lelki sérültsége is gond. Nem véletlen, hogy a Lorelei-affért leszámítva (ami ugye okkal történt) nem volt nőügye tizenvalahány éve, mióta kinyírták a családját.

tambula - 2013. 05. 11. 23:02

Ma sikerült ledarálnom az 5. évad részeit, és azt kell mondanom, h szerintem maguk a készítők sem tudják, hogy ki legyen Red John, nem véletlen építettek fel ennyi potenciális jelöltet! Az a baj, hogy nem tudom mit várjak a készítőktől ezért túl pörög az agyam, lehet, hogy Kirkland lesz RJ, ha már ennyire nyilvánvalóan nyomják az arcunkban, habár Én őt, inkább RJ első ,,áldozatának” gondolom, azért van ez a nagy RJ keresés nála, ezért kérdezte a kórházban, hogy megismersz, mert lehet h RJ és Lennon játszott le vele, és most vmi plasztikai dolgon esett át, így RJ sem tudja, keresi ki ő!(erős fantázia tudom)! Amit én gondolok most, habár szinte óránként változtatom a gondolatom, h Lisbonnak van vmi köze RJ-hez , mert nekem az a videó a végén túl gyanús! Egy honnan találja ki a neveket, tudom vmi mágus, kettő honnan van 7 ugyanolyan fotója Janenek róla, mivel Jane nem mondta, hogy ők a gyanúsitottak szerinte, így lehet h a képek is a borítékban voltak, vagy a másik, hogy Jane ölte meg Loreleit, így egyértelműen tudhatja a neveket! Remélem valaki reagál rá és folytathatjuk, mert szinte óránként mást gondolok!

ui. Bocs az össze folyásért!!

c - 2013. 05. 11. 23:54

Az hogy Kirkland Red John-ra vadászik szerintem egyértelműen kizárható. Ha Ő is Jane-hez hasonlóan meg akarná ölni Red John-t,akkor már rég megtette volna. Ha viszont azért nem tette meg eddig mert nem tudja ki Red John,akkor a kórházban mielőtt Lennon-t megölte kifaggatta volna.

Én még mindig azt mondom hogy Kirkland lenne a legjobb Red John szerepére. Karizmatikus,manipulatív…
Mielőtt nem tudtam a 7 gyanúsítottat,akkor is neki szurkoltam. De mióta tudom a 7 nevet…Brett Partridge-en kívül a többi név szerintem nevetséges.

Bertram: A fél CBI csapata előtt idézgeti william Blake-et. Red John-nak gondolom több esze lenne.

Bret Stiles: Csak reménykedni tudok hogy nem egy 70éves embert választanak majd Red John-nak az írók.

Reede Smith,Thomas McAllister seriff: Áhhh …Rájuk inkább nem is írok semmit.(Ha csak belegondolok hogy kettejük helyén CBI Ron,Minelli ,MASHBURN, JJ Laroche stb… lehetnének.Teljesen érthetetlenek)

Raymond Haffner: Szintén csak azt tudom írni,hogy remélem Red John azért annál okosabb,hogy véletlenül elszólja magát Lisbonnak,hogy amúgy Ő pont szekta tag volt akkor amikor Rj is…

Maradt Kirkland és Partridge.
Kirkland-et már felmagasztaltam több kommentemben,hogy miért tartanám jó választásnak.(+ mondjuk akkor egy kicsit érthető lenne ez a “megfejtem előre a 7 nevet” dolog. Talán azért másolta le Jane tábláját,hogy biztos legyen abban,hogy Jane is arra a 7 névre gondolt. Mást el sem tudok képzelni,hogy honnan tudhatta a neveket Red John ennyire biztosan.)

Partridge: Neki is örülnék. Tetszene az a gondolat,hogy már az 1.részben láttuk Red John-t :) Viszont valamiért nem tudom elképzelni,hogy Partridge olyan hatást gyakoroljon nőkre,férfiakra,hogy ezek az emberek egy zokszó nélkül még az életüket is feláldozzák érte.

+ Mostanában azt is elképzelem,hogy esetleg ha a 6.évadban megtudnánk ki Red John. Ki lenne az akivel szívesen néznék még pár olyan részt,amikor mi már tudjuk hogy Ő az, de esetleg Jane még nem. Kivel lennének a legjobb Jane-Red John jelenetek.

Riffel - 2013. 05. 12. 11:52

C
Ami a lehetséges Red John jelölteket illeti,teljesen egyetértek veled,3 jelölt(minimum) már nevetséges kategóriába tartozik.Minellit meg kihagyják?Pedig ha őt beteszik,még jobban félre lehetett volna vezetni a népet.Partridge azért is érdekes mert ő elég beteg karakter,és már az első évadban feltűnt!Kirkland pedig a legjobb RJ lenne ez kétségtelen,annyira meggyőző a karaktere,és Patrick nem igazán tud róla sokat,legalábbis a látottak alapján,mellesleg Lisbonhoz is közel tud férkőzni bármikor,mert én úgy vettem észre,hogy Lisbonnak tetszik.Ha Bret Stiles lenne RJ az viszont megdöbbentő lenne,hasonló hatást váltana ki talán mint a harmadik évad végén a fake RJ,Őt azelőtt nem láttuk sose,de annyira hétköznapi átlagos ember volt,hogy szerintem pont ez volt benne a rémisztő.Igaz,hogy róla azóta se tudunk semmit,pedig azt hittem őt még előhúzzák.Mindenesetre nálam simán benne az is a pakliban,hogy előhúznak egy új karaktert a kalapból,és nem szerepel a hét név között.Sokaknak az a felvetése,hogy RJ ugye maga Patrick,de ez logikailag teljesen ki van zárva,nem tudják szerintem a készítők az megoldani,mert az hatalmas öngól lenne,ugyanakkor simán el tudom képzelni,hogy RJ-nek már régebben is köze volt Patrickhez.

ayren - 2013. 05. 12. 15:08

Amennyire hülyére vették eddig is a készítők a nézőket, szerintem az a legvalószínűbb, hogy NEM a 7 név egyike RJ. A következő évadot meg nagyjából ki lehet tölteni azzal, hogy egy nevet Jane mindig kihúz a 7-ekből. A végén marad megint a nesze semmi, fogd meg jól. Ha ugyan megéri a hetedik évadot is a sorozat.

Michael - 2013. 05. 13. 11:58

Üdv c

Sikerült összeraknom mindent. Az a tény, hogy az ostoba írók-rendezők bárkire ráhúzhatják RJ karakterét!

Nagyon szomorú vagyok, mert sikerült teljesen elcseszni ezt az ígéretesnek induló sorozatot. Ha ránk bízták volna az első évad után az egészet, az egyik legnézettebb sorozat lenne most. Egyszerűen rajonganának érte.

Teljesen össze-vissza beszélnek RJ személyéről korábban is:

– lehetséges, hogy RJ több mint egy személy
– már láthattuk őt korábbi epizódokban (ezt a harmadik évad végén említették meg)
… és még lehetne sorolni a további nyilatkozatokat, és a logikátlan nyomokat, de nem teszem.

Partridge vagy Kirkland, akikre a legjobban illene RJ karaktere, de már azon sem lepődnék meg, ha CBI utca sarkán lévő bolti eladó lenne a végén.

Addig jegelem a sorozatot, ameddig nem leplezik le előttünk, mert nincs értelme így nézni.

Nektek pedig sok türelmet és kitartást a folytatáshoz.

pók - 2013. 05. 13. 14:20

Azzal kezdeném a 21.rész legvégén a néma gyereknél,Lisbon arcán egy eléggé beteges mosoly látszik. Nem tartom kizártnak,hogy ő lenne az. Viszont én Kirklandra tippelek, és tuti nem mentalista…csak hipnotizálta Jane-t.

Tod - 2013. 05. 13. 14:54

Én úgy gondolom, hogy Partridge Red John és egyben Stiles eltitkolt fia is. Stiles védi őt Kirkland (mint Visualize tag) segítségével. Egy ilyen hármas sok mindenre magyarázatot adna, ilyen irányú motivációval pedig nem nehéz megtölteni ezeket a karaktereket, véleményem szerint jól beilleszthető lenne a múltjukba is.

Vélemény? :)

c - 2013. 05. 13. 15:04

Ezt a teóriát,miszerint Partridge Bret Stiles eltitkolt gyereke,pont az évadzáró előtt olvastam valamelyik külföldi honlapon. És azt kell mondanom ez még akár a megfejtés is lehet (Ez elég sok dologra magyarázatot adna (Bár kicsit szappanoperás megoldás lenne)) :D:D

lfeli - 2013. 05. 13. 18:31

Lehet hogy csak én látom Partridge-t fiatalabbnak, mint amennyi, de ránézésre úgy 35. Túl fiatal, és ugyan valóban creepy, de nem érzem benne az erőt. Őrült sorozatgyilkosnak jó, de RJ karakternek szerintem nem. A Stiles eltitkolt gyereke elmélet arra nagyon jó magyarázat lenne, hogy ez a nem túl karizmatikus srác miként manipulálja az embereket (nem ő manipulálja, hanem az apja). De eddig azért az derült ki, hogy RJ személyes karizmája ejti rabul a követőket, az pedig neki tényleg nincs. és valóban nem kicsit lenne szappanoperás egy ilyen megoldás (és ne legyen már egy szappanopera szappanoperás:)

korábban már leírtam, szerintem nincs a 7 között RJ, de ha mégis van, akkor a fentiek ellenére én is Partridge-re szavazok, kizárásos alapon.

Egyébként visszanéztem néhány részt az első évadból, és szomorúan állapítottam meg, hogy szinte bármelyik akkori RJ-s rész veri ezt a mostani évadzárót. ami azért egy vaskos szegénységi bizonyítvány a készítőknek…

Tod - 2013. 05. 13. 19:19

Jack Plotnick 1 évvel idősebb, mint Simon Baker.
Szerintem sem karizmatikus, de mindenképpen különleges.
Esetleg még Ray Haffner, az őt játszó színész 2 évvel idősebb, mint Baker, de őt túl egyértelművé tették számomra az 5×13-ban.

Violka - 2013. 05. 14. 08:57

Bennem felemás érzések kavarognak. Szerintem sincs benne a 7 névben Red John.

Úgy érzem, hogy Patricknek van egy titkos terve. Tudja jól, hogy a tábláját lemásolhatták, bármikor lehallgathatják, RJ-nak elég jól kiépített hálózata van. + hogy már a fejébe is belemászott, ismeri a vágyálmait.

Ezért is gondolom azt, hogy most színjátékot játszik azzal, hogy RJ számára mennyire manipulálható. Nagyon ügyesen belevonta Lisbont is (aki aki RJ egyik embere is lehet, nem?), amikor együtt nézték meg a lemezt, Lorelai nyilatkozatát, rakták ki a neveket.

Úgy érzem direkt hagyja azt sugallni, h RJ mennyire jól ismeri és a belső gondolatait nem osztja meg senkivel. Lisbonnal sem.

Ne felejtsük el a felesége előtti időben jól menő manipulátor volt ő is.

ayren - 2013. 05. 14. 16:42

Azt el tudom képzelni, hogyJane Lisbon elől elhallgat dolgokat, vagy akár hazudik neki, de azt kizártnak tartom, hogy Lisbon legyen RJ. Egyszerűen nem passzol a hollywoodi kommersz sorozatok sémájába, a Mentalista azért mégsem a Twin Peaks. :)

ayren - 2013. 05. 14. 16:44

Ja, és ugyanezért a tudathasadásos Jane se lehet RJ. Szerintem.

Violka - 2013. 05. 14. 18:19

Nem hiszem, hogy Lisbon RJ. De nem lepődnék meg rajta, ha kiderülne, h spannok :)

A Partridge – Stiles fiú-apa viszonyra a sorozatban is volt utalás? Nekem ez kimaradt :(

Nickerbey - 2013. 05. 14. 18:24

A keszitoktol mar az is kitelik hogy a 7 gyanusitotbol minden evben egyet kinyirnak.

Violka - 2013. 05. 14. 19:34

Részemről minden részben is :)

c - 2013. 05. 18. 12:40

Na a How I Met Your Mother “anyuka-rejtélyét” elnézve,a mi Red John-os táborunk még örülhet is :D Érdekes olvasni az ottani kommenteket és reakciókat :D Ott most derült ki a 8.évad végén a “nagy rejtély”. És egy teljesen random nőt választottak végül a szerepre.
Így nézve,mi jók vagyunk :D

c - 2013. 05. 18. 12:43

Még annyit hozzáteszek,hogy Ők kb most járnak ott mint mi a 3.évadban. Tehát kaptak egy szereplőt. Aki 50-50% hogy az anyuka lesz. Tehát mi csöndben maradhatunk :D

winnie - 2013. 05. 18. 13:00

c: ??? persze, hogy random nőt választottak, ez sosem volt kérdés. ennek van értelme, annak már kevesebb, hogy egy meglévő szereplőre rásütik, hogy ő az – az kicsit gagyi lenne és jönne mindenki azzal, hogy “ú, tudtam!”) főleg, hogy az anya eddig is látható volt párszor.

és nem 50-50%, hanem 50+50%. 100%. szóval ott jár a sorozat, ahol a mentalist fog a 8. évadban. vagy jó esetben a 7. évadban.

az, hogy vannak nézők akik tévhitben éltek vagy valami bajuk van ezzel, az nem a sorozatot vagy a készítőket minősíti, hanem csak a nézőket.

a mentalistben lehet, hogy ismert ember lesz, akiről vagy tudták vagy nem, amikor bemutatták, hogy ő RJ, de az efféle jóval gyengébb és nehezebb kivitelezhető megoldás, amivel csomószor zsákutcába futnak. (például a monkban is volt nagy rejtély, amit megoldottak valaki randommal a végén, a pretty little liars viszont a mentalist-féle utat választja és azóta is nyögi ennek következményeit.)

c - 2013. 05. 18. 13:18

Ez ennyire egyértelmű volt hogy random nőt választanak???? Akkor bocsi. Én mondjuk nem követem annyira,de akkoriban mikor néztem,mintha több szereplőt is felépítettek volna,hogy esetleg Ő lesz majd anyu.

Az 50-50%ot pedig fent tartom :) Mivel 100%osan szerintem akkor jelenthetjük majd ki hogy Ő lesz az,ha az esküvőn Ted az ujjára húzza majd a gyűrűt.
Addig pedig ugyan ott vagyunk mint a Mentalista 3.évadában. Pedig ott a csávó még ki is mondta 100%osan hogy Ő RED JOHN!
Oké…azt értem,hogy a HIMYM -ben valószínűleg nem lesz ilyen csavar,hogy a végén kiderül mégsem ez a nő lesz az anyuka. De 100%osan akkor sem tudhatjuk. ( Kivéve ha lenyilatkozták a készítők xD Mert akkor bocsi az okoskodásért)

c - 2013. 05. 18. 13:56

Felmentem a hivatalos oldalára,és értem már az
50+50=100%-ot :D (Nem tudtam hogy ennyire biztosan kijelentették hogy Ő az.Bocsi az összehasonlításért akkor)
Azért a reakciókat még így is érdemes elolvasni :) Hasonló cipőben jártak a rajongók mint mi !

Andrew-R - 2013. 05. 18. 17:46

Nos most írok mert eddig nem volt kedvem kicsit elfogyott a szufla az évad végére. Az évadzáróról annyit hogy az a gyanúm miszerint RJ egy “psychic” az beigazolódott bár lehet a nagy jövőbelátására egyszerűbb magyarázat is. Az RJ- ügy alapját szolgáló random ügy annyira gagyi volt hogy még betűt se pazarlok rá.
Beszéljünk a jövőről.
Egyrészt kaptunk 7 nevet amiből 2 már röhejes annyira random emberek hogy még sokan arra se emlékeznek hogy mikor és hol szereltek (Smith és McAlister).
Van még itt nekünk Ray(mond) Haffner – ha már neki kiírták teljes becses nevét akkor Kirkland-et miért Bob-ozták le csak úgy phh.. – szóval ahogy írtátok is RJ ennyire nem szólná el magát Lisbon előtt.
Partridge lenne a legkényelmesebb a készítők számára hiszen ráfoghatják hogy a pilotban is benne volt, eleve így akartuk stb.(ez még igaz is lehet mert a 2×23-ban szerintem egyértelműen Jack Plotnick hangját halljuk gondolom mégse merték meglépni a nagy előjövetelt a harmadik évadban) Szóval az ő finálés szereplésében is csalódtam simán rávágta hogy ez nem RJ és tovább is állt.

Bertram: lehetséges gyanúsított, bár Blake-t idézget Lisbon előtt de ez még egy enyhébb elszólás mint Haffneré + egyszer “Wonder boy”-nak szólítja Jane-t ugye ez volt gyerekként a művészneve valamint a 4×13-as részből hogy RJ jegygyűrűt visel a bal kezén nos Bertram-nak ugyanott van. Ha ő RJ akkor baromi jól titkolja mert nekem eddigi szerepléséből az jött le hogy egy idióta aki helyezkedéssel szerezte a pozícióját.

Bret Stiles: biztos hogy van kapcsolata RJ-nal akár rokoni akár egyéb de szerintem nem ő az.

És nálam már no1-ná érett: Kirkland
Új karakterként van felvezetve de már szerepel a 2×08-ban ez szerintem nem véletlen. Az hogy maga a színész Kevin Corrigan akkoriban már a cast tagja volt egy vagy sem nem tudom a rész kiírásában nem látom – de erős a gyanúm hogy nem red herringnek hozták be. Maga a karakter baromi erős lett nem hiszem hiszem hogy a többi gyanúsított nem tűrne meg maga mellett gy ilyen figurát. Csak klisé de mellett szól még a limuzin, Janet Patrick-nek hívja, a gyanúsítottak közül egyedül őt láttuk ténylegesen ölni – a módszer és az elkövető kinézete is hasonlít arra ahogy meghal a 2×08-ban Rebecca még rá is mosolyog mert felismeri.
A nyomozás kezdete óta leköveti Janet mert megvannak az erőforrásai, igen manipulatív jó észjárású, semmiképp sem képzelem el RJ sima segédjének vagy akár a jobbkezének. A többi cinkos vagy feltörekvő hülye volt, vagy gyenge jellem akit meg lehetett vásárolni.

Ami többit illeti a csapat tuti szakadni fog ha meg tudják hogy kihagyták őket a nyomozásból, de történetvezetésileg is annyira feleslegesek hogy nem is hiányolnám őket. Maga RJ elkapása is biztos hogy személyes vendetta lesz ami már önmagában nagy gáz hiszen a gyanúsítottak között van 6 rendőrtiszt (ezekből 1 kiemelt még egy meg szinte az érinthetetlen kategóriába tartozik) és van még egy világszerte ismert vallási guru akiért a hívei szó szerint bármit megtesznek. Nem Timothy Carter szintű egyik sem, szilárd bizonyíték nélkül Jane élete végéig börtönben lesz ne adj isten kivégzik. Márpedig egyértelmű nyomozati anyag nincs, nem is lesz. Lisbon és Jane annyi mindent hallgatott el hogy lehetetlenné teszi a bizonyítást. És még legjobb Lisbon is elhallgat tényeket Jane elől (Haffner elszólása meg a kivágott nyelvű srác) vele szerintem nem stimmel valami.

Összegezve nem sok jóval vágunk a hatodik évad elé, ha valaki kommentel erre reagálok, kösz a heti eszmecseréket találkozunk októberben :) ;)

c - 2013. 05. 18. 18:42

Én még annyit tennék hozzá :) hogy a 7 gyanúsított közül Én egyedül Kirland-el tudnék elképzelni igazán ütős Red John-Patrick Jane jeleneteket. Eddig is bitang erős jeleneteik voltak. De most hogy nyíltabb lapokkal játszanak,nagyon kíváncsi leszek a kettőjük jeleneteikre.(Gondoljunk csak bele miután Jane-nek felkerült a gyanúsítottjai közé Partridge,akkor hirtelen már nem Ghoul-nak szólította hanem Mr.Partridge-nak.Bár erre Partridge nem nagyon reagált,de Kirkland az ilyen utalgatásokat/beszólásokat biztos nem hagyná szó nélkül.)
Nekem az 5.évadban kiemelkedőek voltak a jeleneteik.Mintha mindketten okosabbnak hinnék magukat a másiknál:)És ezt bizonygatni is akarnák egymás előtt. Ezért is várom nagyon a 6.évadot,hogy ott mik lesznek:)

Geradossz - 2013. 05. 21. 19:04

Na nekem két kérdésem lenne! Mi van a csajjal, azzal a mentalista csajjal, akivel Jane randizgatott( valaki írta h nem volt nővel, de vele igen) Kómába esett de tán nem is mutatták Red John elrabolta, nem jut eszembe a neve, kb a mádosik évadba lehetett! Nem is tudtam h Krikland szerepelt már am. A második kérdésen az lenne, hogy mivan az FBI-os csajjal, aki a 4. évadba volt nagyon nyomva, és a limuzinnál is lövöldözött direkt ugty, hogy ne a kocsi kerekér emenjen, hanem az emberre. Am annak a CBI főnöknek aki ugye alimóba volt, nem volt köze RJ-hez arrol mi derült ki?

Amugy abba nem gondol bele senki, hogy nem is ezek a nevek, csak Jane megszerezte a képeket, ő már látta előbb ugye a videór, és Lisbonnak azt mondja, ugy adja elő, mintha az ő nevei is ezek lennének, de mások valójában!

Vélemény?

Andrew-R - 2013. 05. 21. 21:51

@Geradossz: Kristina a médium katatón állapotban van azóta is valószínűleg, Darcy ügynököt meg leváltották pont azért mert nem tudta kezelni az ügyet. Kirkland 2. évados szereplése meg nyúlfaroknyi se csak a 2×08-ban Minelli sajtótájékoztatója után látni egy napszemüveges piros nyakkendős öltönyös faszit aki egy limóból száll ki a CBI előtt, Minelli elindul felé és rettentően ideges, kb. ennyi.

A nevek meg szerintem valódiak Bruno Heller azt ígérte hogy nem több csavar.

Geradossz - 2013. 05. 22. 19:34

Nem így értettem 4. évad évadzáróba, meghalt a cbi-os pali, ő volt a limuzinba. Annak nem volt köze RJ-hez?

ayren - 2013. 05. 22. 20:05

@Geradossz
Hát, nekem úgy rémlik, hogy Kristinával se volt más, csak egy vacsora, amin aztán Jane beparázott, úgyhogy be is fejeződött a dolog, mielőtt elkezdődhetett volna.

c - 2013. 05. 22. 21:28

Garedossz!

A fiatal CBI főnöknek nem volt köze RJ-hez,csak annyi,hogy RJ által halt meg. (De Ő nem volt az embere)

Ossis - 2013. 05. 22. 21:45

Én megmondom ki Red John! Gale Bertram. Az érvem pedig a következő: nem emlékszem a rész címére, de az egyik rész végén Bertram egy William Blake versből idéz, mondván ő a kedvenc költője. A második évad zárórészében RJ egy Tigris,tigris című verset mondd Jane-nek, amit szintén William Blake írt. Szerintem ez nem véletlen. Csak sajnos nem emlékszem a részr, csak annyi maradt meg hogy 3. évad. Ha valaki tudja, kéerem tegye közzé.

Ossis - 2013. 05. 22. 22:18

Egyébként az zavar, hogy RJ ennyire befolyásos. Komolyan, int A szökésben A CÉG! Egy embe ezt nem tudja végigvinni

lfeli - 2013. 05. 23. 08:50

Ossis! A 7 névből még minimum 4-re hasonló (vagy még sokkal egyértelműbb) utalásokkal ráterelték már a gyanút, ezen az alapon Bertram sem gyanúsabb a többinél. Szerintem logikai alapon nem lehet rájönni, hogy ki RJ, szinte bárki lehet (jó, mondjuk a főszereplőkön kívül). Épp ez van elrontva sokunk szerint, hogy az időhúzás miatt (nem lehet felfedni RJ-t, mert behalna a sorozat) egyre lehetetlenebb összeesküvéselméleteket mutatnak be, illetve táplálnak mindenféle utalásokkal, ahelyett hogy izgalmasan nyomoznának.

Violka - 2013. 05. 23. 11:44

Nem tudom elképzelni,h Bertram lenne RJ.

Abban sem hiszek, hogy az elénk tálalt 7 név között van.

McM - 2013. 05. 26. 19:57

Én is lelkes figyelője vagyok a sorozatnak, a maga humora miatt is, de sajnos igazat kell adjak az egyik barátomnak aki már sokkal korábban leállt vele, miszerint: Nem lehet több évadon át egy főszálon nyammogni. És tényleg! a negyedik évadban jóformán nem is foglalkoztak vele. És én is azon kapom magam, hogy jó-jó a sorozat (az említett humora miatt is) de azért csak érdekel, hogy mi van a “főellenséggel”, és a soron következő rész után megint csak azt veszem észre, hogy nem foglakloztak vele egy másodpercet sem és már úgy állok neki a következőnek, hogy ebben se fognak! Jó lenne egy kicsit felpörgetni a sorozatot, mert már sokszor az első pofavizitnél megmondom kiről és honnan tudja Jane, hogy Ő az aktuális tettes! Jó lenne részenként valami kis morzsákat dobálni a nézőknek, ami teljes mértékben elmarad.

Lolozo - 2013. 06. 05. 02:37

Az igazán meglepő az lenne-igazi nagy csavar-ha a végén kiderülne,Jane Red John.Mondjuk kettös személyiség…Fura lenne,de döbbenetes..

winnie - 2013. 06. 05. 07:03

meg a néző átverése. ezt nem fogják megjátszani, már elmondták korábban.

Steven Great - 2013. 06. 06. 04:13

Lorelei-t sajnáltam, hogy kiírták. (Bár várható volt.) Nélküle a The Mentalist eyecandy-faktora jócskán zuhant. :(

Az évadzáróban pozitívumként megemlíteném, hogy a vége fele felcsendült a Something`s Gotten Hold Of My Heart. :)

Haribo - 2013. 06. 07. 18:34

Ha Jane lenne RJ az nem csak átverés lenne,hanem egy hatalmas öngól,ugyanis akkor tényleg egyszerre két helyen kéne lennie…Ennyire azért még Ő se tud.

Cinzina - 2013. 06. 17. 08:09

Nemrég csatlakoztam a Mentalista-nézők táborához, szinte egyben daráltam le az öt évadot. (Az első négy magyarul ment, az ötödik angolul, és bizony elölről kellett kezdenem angolul, annyira más.)
Igazából a Red John szálra nem nagyon tudok reagálni, talán annyit, hogy Patricket csak ez tartja életben, tényleg megszállott, és le merném fogadni (izgalmas vége lenne a sorozatnak), ha valaha elkapja, utána felakasztja magát. Egyszerűen semmi értelme nem maradna az életének. Egyébként talán azért lehetett átverés az egész “megtudjuk ki Red John”, mert berendelték a hatodik évadot? (Mintha valahol azt olvastam volna, hogy eleve 5-6 évadra tervezik a sorozatot.)
Én amire inkább felelnék, az a Lisbon és Jane közötti kapcsolat. KIZÁRT, hogy ez szerelem vagy olyasmi féle legyen. Abban biztos vagyok, hogy nagyon közel állnak egymáshoz, de én inkább amolyan anyai érzelmeket veszek ki Lisbonból. Olyan mintha ő lenne a kis Patrick anyja, tartja a hátát, hogy a pici “fia” nyugodtan játszhasson. Lehet hogy az alkoholista apja miatt (aki éppolyan függő volt mint Patrick), ezt nem tudom, mindenesetre ha őket valaha összehoznák, az nagyon nagy hiba lenne.

rubberduck - 2013. 07. 10. 00:24

Halihó,

Nekem csak az a furcsa, hogy a 7 név közül senki sem felelne meg RJ-nak. A második évad végén, ugy találkozik Jane-nel, és bár az arcát nem látjuk de a testfelépítését azt igen. Óriási volt, mármint hatalmas talán nagyobb mint Rigsby. A 7 személy közül pedig egyikük sem akkor, így az ott vagy nem RJ volt, vagy nem gondolkodtak előre és ezt elrontották.

rubberduck - 2013. 07. 10. 00:30

Ui.: Azzal nem értek egyett, hogy nem érthető Jane miből jön rá mikor ki a gyilkos, illetve annak aki végig nézte az évadokat arról is lehet egy igencsak pontos elképzelése mi alapján jött rá Jane a 7 névre.
Szerintem többször is részletesen is lett magyarázva, hogy működik az amit ő csinál. Szerintem külön jó a sorozatban, hogy nincs minden porcukorrá darálva és a szánkba rakva, hanem gondolkozni is kell rajta, ami után rá lehet jönni mi alapján és, hogyan oldotta meg az ügyeket.

winnie - 2013. 07. 10. 01:07

rubberduck: akkor egy statisztát beállítottak oda és kész. ezzel nem kell foglalkozni. ha tudták is, hogy ki red john, akkor sem lövik el a stábnak vagy a színésznek. amikor nem látjuk az illetőt, mindig standint alkalmaznak.

rubberduck - 2013. 07. 13. 16:49

Attól még használhattak volna egy olyan statisztát aki nem akkor mint egy hegy… Nem azt mondom, hogy állítsák be (ha tudják már, hogy kit) őt de ettől függetlenül oda lehet, figyelni, hogy legalább egy kicsit hasonló legyen a testalkata…. véktére is pont ez a lényeg az egészben, hogy ki is ő…
szerintem igencsak logikus, hogy azalapján is elkezdesz szűrni, hogy már láttad a személyt. Szerintem fontos.

egynezo - 2013. 07. 14. 20:01

Sziasztok!

Azt nem értem, hogy amikor kiderült h Lorei (tuti nem jó írtam bocs) hugát Red John ölte meg, és faxoltak Jane-nek vmi képet, a lány mellett Roy/Ray név volt felírva.
Erre Jane egyből rávágta, h ez Red John műve.
Akkor nem lehet a R.Haffner?

A másik h állítólag RJ hasonlít sőt majdnem ugyan olyan mint PJ. Haffner is hasonló kiállású, jóképű, megnyerő, stb, és tele van pénzzel, ami pedig arra utal h bármit megtehetett, amit korábban RJ is.

egynezo - 2013. 07. 14. 20:22

Most nézem a korábbi RJ részeket, és a vak csaj pasija is Roy volt, már értem az összefüggést. :)

JJ - 2013. 07. 26. 19:41

Húú, egy kicist kihalt a kibeszélő..

Ezt Amanda Righetti férje írta ki Twitterre:
‘for my beautiful wife, congrats on her final season. now she can have opportunities to show her amazing talent’

Valami lehet bent, mert Amanda visszaírt rá, hogy köszönöm. De ha ez lenne Amanda, vagy a sorozat utolsó évadja, azt csak így kiírhatná?:O

tonyrulez - 2013. 07. 27. 07:21

Nem hiszem hogy ezt csak így közzé lehetne tenni, de mindenki követhet el hibákat. Remélem nem csak vörös-bögyösnek lesz az utolsó évada hanem az egész sorozatnak is, hogy kicsit rákapcsolhassanak.

c - 2013. 07. 29. 10:22

Kezdenek jönni némi SPOILERek********

,és azt lehet olvasni,hogy valószínűleg már az első részben lecsökken 6-ra a gyanúsítottak listája. Ennek a hírnek meg is örültem,csak most jön majd ki még jobban,hogy a 7 név közül 2-3 annyira érdektelen karakter,hogy a haláluk semmilyen meghökkenést nemfog kiváltani. Ez akkor lenne izgalmas,ha mondjuk Thomas McAllister seriff meg Reed Smith helyett Laroche,Ellis Mars,CBI Ron,Mashburn STB lenne. Akkor tényleg izgalmas lenne hogy kit ölnek meg először. De így…. Gondolom nem fogják kinyírni Partridge -t vagy Kirkland-et vagy Brett Stiles -t az elején,hogy egy félelmetesen izgalmas Thomas sheriff vs. Reed Smith összecsapást lássunk végjátéknak.

Egyébként egyre inkább azon vagyok hogy a végén azt hozzák majd ki,hogy Partridge lesz RJ, akiről kiderül majd hogy Brett Stiles zabigyereke. (Innen a pénze RJ-nek,és ezért védi Stiles annyira RJ-t.) Kirkland pedig tényleg a segítője lesz.

Bár még mindig tartom,hogy a legjobban Kirkland-el lenne hihető a történet.

Majd meglátjuk :) A végén úgy gondolom egy Partridge/Kirkland/Stiles végjáték nagyon izgalmas lenne.

Ui.: Ha Van Pelt-et tényleg kiírják,akkor az még hozhat izgalmas pillanatokat. Egy kis vérfrissítés nem ártana a sorozatnak. Azzal mondjuk tudnának sokkolni,ha az évadnyitóban Van Pelt felé rajzolná a mosolygós fejet Rj. Bár nem hiszem hogy ezt be mernék vállalni :)

Andrew-R - 2013. 07. 29. 23:16

@c: itt az újabb örömhír

CBS confirmed on Monday that Red John’s identity “will be revealed by the end of this calendar year.(2013) ”

c - 2013. 08. 01. 15:47

Ez lehet másnak nem lesz új,de Én most vettem észre és egy két dolgot magyarázhat az évadzáróval kapcsolatban.
Ugye volt az a jelenet az évadzáróban,hogy Red John “megölte” egy boldog emlékét Jane-nek. Ezt Én személy szerint kicsit már hihetetlennek találtam. Viszont ma néztem az 1.évad 10.részét,amiben Jane pszichológusát mutatják. Vele kapcsolatos az ügy is,és van is egy visszaemlékezés amikor Jane még a zárt osztályon volt.

Vajon a rész legelején ki ül a közönség soraiban(ott ahol Jane pszichológusa dolgozik) ???? CBI Ron !! ( 1 perc 10 másodperc körül lehet látni ahogy tapsol.) Ez akár magyarázat is lehet ,hogy RJ honnan tudott erről az emlékről. Egyszerűen elküldte az egyik emberét (CBI Ron-t) hogy kutassa fel a pszichológus nőnél Jane aktáit,és tudjon meg róla mindent. Ebben az időben Jane simán beszélhetett ilyen dolgokról. Említette is,hogy ez volt a gyerekkorának talán az egyetlen boldog emléke. A nő pedig ezt leírhatta.(Jane pedig az akkori idegállapota miatt nem emlékszik arra hogy elmnondta ezt az emlékez bárkinek is)

John - 2013. 08. 06. 23:18

Olvasom itt a teóriákat, szerintem nagyon jó dolgokat írtok néhányan. Az a gond, hogy RJ-ből már egy szuperhőst faragtak, aki mindenhol jelen van, mindig mindenkitől kb. 3 lépéssel előrébb jár, stb.
Jó lenne őt jobban megismerni. Miért lett belőle sorozatgyilkos, miért öl legtöbbször nőket, miért van ekkora “hatalma”, miért és miért és miért…
Ezeket hiányolom a sorozatból. Talán Michael hozzászóló írta, hogy jó lett volna korábban legalább mi előttünk felfedni a személyét. Ez tényleg hatásos lett volna, mert mostanra nagyon elhúzták a sztorit.

c hozzászólónak: tényleg jó lenne már vérfrissítés a sorozatnak. Én örülnék annak, ha Van Pelt RJ áldozatává válna. Már réges-régen ki kellett volna valamelyik állandó szereplőt venni ilyen módon a szériából.
Az is lehet, hogy a pszichológusnő RJ egyik embere volt, az is lehet, hogy Jane a klinikán hipnotizálva lett általa…sok minden lehet, ki tudja mit akarnak kihozni ebből az egészből.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez lesz az utolsó évad, mert valóban, A Mentalista sorozat egésze Jane és RJ párharcáról szól. Ahogyan ez látható is az epizód címekből, hiszen talán egy-két kivételtől eltekintve mindegyikben ott van a Red szócska.

Én teljesen készpénznek veszem, hogy Partridge, vagy pedig Kirkland Red John!! Erre akár fogadni is mernék!! A többi gyanúsított teljesen esélytelen!!

c - 2013. 08. 12. 10:46

Van Pelt és Rigsby kiírása hozhat érdekes pillanatokat. A kérdés most már csak az,hogy bevállalják hogy Red John nyírja ki Őket,vagy valami romantikus végük lesz.

Egy kis Spoiler:

Twitter-re tettek fel egy képet a 6×02 részből,ahogy Gale Bertram látható (véres ruhában) . Ezek szerint mégsem Ő lesz az első áldozat :)

Andrew-R - 2013. 08. 27. 19:55

The Mentalist Season 6 Promo – Red John: The Final Chapter

http://www.spoilertv.com/2013/08/the-mentalist-season-6-first-promo.html

c - 2013. 08. 27. 20:15

Ez nagyon jónak igérkezik !!!! Ó bárcsak már szeptember 29. lenne!!

c - 2013. 08. 27. 21:31

Kint vannak a promó képek az 1.részhez :)
Brett Partridge már tuti benne lesz az 1.részben(4.képen látható)

http://www.spoilertv.com/2013/08/the-mentalist-episode-601-desert-rose_27.html

c - 2013. 08. 28. 09:36

Spoiler :

Episode 6.01 – The Desert Rose – Press Release

GUEST STARS:
Michael Gaston (Gale Bertram)
Jack Plotnick (Brett Partridge)
Josie Davis (Sonya)
Hugo Armstrong (Mac the Cook)
Marcus DeAnda (Hector)
Lauren Stamile (Madison Yardley)
Trent Ford (Gavin Yardley)
Guri Weinberg (Arek Green)
Mitch Ryan (Cody Benbow)
Andi Carnick (Sac PD Sergeant)
John Troy Donovan (CBI Ron)

A kérdés már csak az,hogy vajon Bertram és Partridge közül kerül ki az első áldozat. Vagy ez csak egy szokásos félrevezetés,hogy a gyanusítottak közül Ők ketten lesznek benne a részbe. (( Arra gondolok,hogy Bruno Heller azt nyilatkozta,az első rész után már egy gyanusítottal kevesebb lesz))

Nagyon várom már :)!!!!

fran - 2013. 09. 03. 21:36

Most daráltam le az 5. évadot. Úgy gondolom, ha igazán kemények a készítők, akkor Van Pelt, ha nem is Red John, de sokkal közelebb van hozzá mint mutatták. Vőlegénye Red John-hívő, akit “véletlenül” ő lő le. Ez általában, normál krimikben már elegendő a gyaníűsításhoz. S ami nagyon megragadt bennem, a vörös vak csaj nevetése, mikor kérdi tőle Patrick Jane ki Red John. Ez olyan közeli emberre utalhat, akire valami miatt még nem is gondolt PJ.

c - 2013. 09. 06. 13:06
Paltas - 2013. 09. 10. 11:29

Jaj-jaj! A teóriák száma annyi, mint égen a csillag. Mindenféle zagyvaságot írtak és írnak a külföldi oldalakon. Nekem az a véleményem, hogy Brett Partridge Red John, egyededül a kézfogás, ami kizárja őt. valószínűnek tartom, hogy ez a handshake a 6. évadban lesz nekünk bemutatva valamilyen visszaemlékezésben.
Heller szándékosan kavarta össze a dolgokat, mert nem gondolta volna, hogy a nagy rajongók már a második évad végén kiszúrják az ő “rejtett karakterét”.
Nagyon bízom benne, hogy ebben az évadban végre valahára pontot tesznek a végére, és ezen év végén leleplezik előttünk a “nagy őt!”

Andrew-R - 2013. 09. 10. 12:59

Paltas: Kirkland is 2. évados rejtett karakter a 2×08-ban távoli képen feltűnik de ezt már sokszor leírtam.

Amiért Kirkland lesz RJ:

– a limuzin
– egyedül őt láttuk hidegvérrel ölni
– valószínűleg a 2×08-ban ő mérgezte meg Rebeccát
– több arcát mutatja
– Jane-t Patricknek szólítja+ vállveregetés mint amikor RJ elkapja a 2×23-ban
– RJ eddigi segítői mind megvezetett hülyék vagy egyéb alku alapján szegődtek mellé, Kirkland karaktere többet sejtet annál minthogy valami újabb elcseszett bűnsegéd legyen

Részlet a 6×01-ből :)

http://youtu.be/pvkv12ekvdE

Paltas - 2013. 09. 10. 13:48

Andrew-R: igen, emlékszem rá, hogy feltűnt kevesebb, mint egy másodpercre abban a részben.
Itt már írta az egyik hozzászóló, Heller 3. évad fináléja utáni nyilatkozatát, miszerint RJ egy olyan karakter, akit már láthattunk, tagja a stábnak, de nem RJ-ként ismerjük. Erősen kétlem, hogy egy olyan fickóra célzott, akit egy szempillantás erejéig lehetett látni.
Szerintem Kirkland, társa Red John-nak, akinek az a feladata, hogy szemmel tartsa Bertramot, Jane-t, és az ő közvetlen kollégáit. Az tény, hogy egy gyanús fickó és sok “bizonyíték” utal rá, de nekem az a megérzésem, hogy ez még mindig csak elterelés, hogy Partridge háttérbe kerülhessen.
Viszont, számomra ő az alternatíva. Tehát, ha nagy meglepetésre tévednék és nem Partridge, akkor biztos, hogy ő Red John.

Heller ugyebár azt is említette, hogy garantálja a nézők nagy csalódását Red John karakterét illetően. Őszintén, ki más okozna nagy csalódást több millió nézőnek, mint a bunkó, totál idiótának tűnő helyszínelős fickó, aki már az első évad első részében jelen volt??

Rebeccás jelenetnél érdemes megnézni annak a fickónak a menését, aki közelít felé, nekem Partridge-nak tűnik.

A váll veregetésre visszatérve, a 2×23-ban, Partridge-ot megijeszti Jane, mikor kilép a szobából…miután Jane-t megmenti RJ, akkor RJ megijeszti Jane-t.

Ismétlem, egyedül a kézfogás, ami eddig kizárja őt.

c - 2013. 09. 10. 22:13

Szerintem a készítők a 3.évadig Partridge-ot szánták Red John-nak. Erre több dolog is utal. Egyrészt a 2.évad 8.részében mikor mutatják Red John-t gyilkolni, kivehető Partridge arca.
(Kép: http://img29.imageshack.us/img29/7037/4sh2.png )

Érdekes megfigyelni,hogy a Red John-os helyszíneken amikor Partridge feltűnik, a kamera mindig mutat egy olyan pillanatot,hogy a mosolygós arc partridge mögött van :)
( Kép:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/130910/redjohnnn_www.kepfeltoltes.hu_.jpg )

Az sem lehet véletlen,hogy pont egy olyan nevet választanak egy mellékszereplőnek,ami visszavezethető a Tigris Tigris írójához. ( William Blake Brace of Partridge -re gondolok )

+ Partridge hangja. a 2.évad utolsó részében szinte biztosra vettem hogy Ő van a csuklya alatt.

A 100.részig meg is voltam győződve arról hogy csakis Ő lehet Red John.
Kirkland felbukkanásával viszont nagyon megváltozott a felállás. Annyira jól felépítették részről-részre a karakterét,hogy egy időre elis felejtettem Partridge-ot. Valahogy Kirkland az akiről tényleg eltudom hinni,hogy Ő Red John. ( A jelenetei,a személyisége,a befolyása)

@Paltas “Heller ugyebár azt is említette, hogy garantálja a nézők nagy csalódását Red John karakterét illetően. Őszintén, ki más okozna nagy csalódást több millió nézőnek, mint a bunkó, totál idiótának tűnő helyszínelős fickó, aki már az első évad első részében jelen volt??”

Szerintem ennek örülnének a legjobban a nézők :) Ez meglepő lenne,győzne a “nép akarata”. Szerintem jobban örülnének a nézők Neki mint pl. Kirkland-nek(vagy a többi gyanúsítottnak)

(Ha végül mégis Partridge lesz Red John,akkor kíváncsi leszek milyen szerepet szánnak Kirkland-nek,mivel akkor visszanézve az 5.évadot,Kirkalnd minden jelenete értelmetlenné válik)

Még 19 nap :))

winnie - 2013. 09. 11. 00:28

c: ha red johnt látod vagy hallod, akkor elvileg egy statisztát látsz vagy hallasz, random dublőrt. ebből nem asszociálhatsz színészre. mindig ez a szokás, már csak technikai okok miatt is.

ha más jelekből azt hitted, hogy ő az, akkor lehet ő, de az is lehet, hogy épp az a cél, hogy azt hidd, hogy ő.

Paltas - 2013. 09. 11. 09:26

c: Igen, azt Én is észrevettem, hogy Partridge mögött, már tűnt fel a smiley arc. Az első évad első részében van ez a legjobban kiemelve.
Kirkland esetében az nem világos, hogy Jason Lennon közvetlen meggyilkolása előtt (a kórházban), miért kérdezte meg tőle, hogy felismeri-e? Ugyebár, a pasas pedig személyesen ismerte Red John-t, tehát ez logikai szempontból kizárja Kirkland-et. Valamint, miért tört be Jane helyére és másoltatta le az RJ bizonyítékokat, helyeket, fotókat stb?
RJ már akkor tudta a 7 gyanúsított nevét, mielőtt megölte volna Lorelei-t, hiszen vele készítette a videót.
Ez is kizárja Kirkland-et.

Jóval korábban tweetelték az írók, hogy sok mindent megmagyarázna az, ha Red John mentalista volna, vagy lett volna korábban…szóval, van itt még nagyon-nagyon sok kérdés, amire jó lenne választ adniuk a készítőknek.
Heller azt is nyilatkozta egy interjúban, a nézőknek elegendő információjuk lesz ahhoz, hogy simán kitalálják RJ karakterét, mielőtt még ők lerántanák róla a leplet. Vajon igazat mondott?

winnie: igen, erre már gondoltam, hiszen a színészek is nyilatkozták, hogy nekik sem árulták el RJ karakterét.

Paltas - 2013. 09. 11. 09:45

– RJ miért szinte mindig nőket öl?
– Hogyan vált ő sorozatgyilkossá?
– Mit jelentett a falra írt: “He is ma…”
– Miért van ekkora hatalma a követői, barátai felett?
– Hogyan képes őket ennyire manipulálni?
– Mikor találkozott Jane-el személyesen?
– Mire utalt azzal a versidézettel pontosan?
– Miért akarta Hightower-t megölni, megöletni?
– JJ Laroche a társa? Laroche miért lőtte le azt az arab fickót a rendőrautóban, aki állítólag szökni próbált?

Nem folytatom, de még lehetne feltenni sok-sok megválaszolatlan kérdést.

Kirkland-re visszatérve, ha ő lenne RJ, akkor a fickó miért nem ismerte fel őt a kórházban, mielőtt megölte? Miért másolta le Jane tábláját, amikor RJ már jóval korábban, még Lorelei megölése előtt tudta a 7 gyanúsított nevét? Számomra már logikátlan az egész.
Azt már biztosra vehetjük, hogy Red John “igazi” mentalista képességekkel rendelkezik, de erre hogyan tett szert??

Heller azt is nyilatkozta, hogy a nézők már jóval RJ tényleges leleplezése előtt rá fognak jönni, hogy ki ő, mert már lesz annyi információ a birtokukba.

Paltas - 2013. 09. 11. 09:46

Még ebben az évben leleplezik nekünk RJ-t? A most következő évad lesz az utolsó?

c - 2013. 09. 11. 10:54

Akkor ugy mondom inkább,hogy annál a bizonyos jelenetnél amikor kivehető némileg Rj arca,akkor nagyon arra mentek,hogy Partridge-ra lehessen asszociálni. Ami azért érdekes mert akkor még Partridge-ra senki nem gyanakodott,mivel csak egyszer tünt fel az 1.részben. Ha jól emlékszem a 2.évad utolsó része után kezdett erősödni az a gyanu sokakban hogy lehet ő lesz Rj,amikor feltűnik újra,és először halljuk Red John hangját.

A William Blake -es idézet is azért volt érdekes,mert Partridge nevét sokkal előbb megadták,és csak utánna választottak egy olyan híres idézetet,amit a fanatikusok vissza tudnak vezetni Partridge-ra. ( Ezt onnan lehet tudni,hogy fent van az interneten a Pilot eredeti forgatókönyve(nem tudom ezt hogy szokás hívni :)),és ott már Partridge neve megvan adva. Amire itt még felfigyeltem az az,hogy eredetileg sokkal nagyobb pozíciót szántak Partridge-nak. “CSI leader” -ként emlegetik.

A lényeg az,hogy Partridge-nál olyan mintha rá építették volna a Red John jeleket,a többi gyanusítottnál pedig előbb voltak a jelek,és utánna hozták be a szereplőt,akire rögtön lehetett gyanakodni . ( Például Kirkland-nél. Először láttuk Red John-t limuzinnal, és csak utánna Kirkland-et a limuzinnal. Vagy vegyük Bertramot. Először halljuk a William Blake idézetet Red John-tól,és csak utánna 1 évaddal később mond el Bertram is egy Blake idézetet. Vagy mikor kiderül hogy Red John szekta tag volt, csak utánna szólja el magát Haffner hogy Ő is tag volt. Partridge-nál viszont minden fordítva volt.Mintha először mindig róla mondtak volna el egy dolgot,és utánna jött volna Red John )

Én ezek miatt gondoltam azt,hogy az első pár évadban Partridge-ot akarták az írók Red John-nak.

De ezek persze csak találgatások :)

Paltas - 2013. 09. 11. 11:13

Még ebben az évben leleplezik nekünk RJ-t? A most következő évad lesz az utolsó?

Előre is köszönöm akárkinek a válaszát!

c - 2013. 09. 11. 11:30

Paltas!

Ebben az évben ( 2013ban ) azaz a 6.évad felénél ki fog derülni ki Red John.

Azt még nem lehet tudni hogy ez lesz e az utolsó évad. Reméljük nem :)

Paltas - 2013. 09. 11. 11:48

c: köszönöm az infót :)

Paltas - 2013. 09. 11. 11:53

Azt még elfelejtettem leírni, hogy próbáljuk itt logikusan összerakni RJ személyét, és a végén kiderülne, hogy a Sherrif volt az :) Mekkora szívatás lenne.

Andrew-R - 2013. 09. 11. 12:44

Paltas: RJ valószínűleg azért öl nőket amiért a legtöbb sorozatgyilkos: rossz gyerekkor, kegyetlen anya szóval be lehet erre dobni bármilyen klisét Ted Bundy illetve Ed Gein (róla mintázták a Bárányok hallgatnak, a Psycho és láncfűrészes gyilkosait) óta, gyakorlatilag az összes sorozatgyilkosos film ezekkel operál.

A “He is ma” szerintem csak elterelés de majd később meglátjuk.

Red John a követői egy részét hipnotizálja vagy manipulálja más részüket pedig különböző alkuk keretében veszi rá az együttműködésre legtöbbjük gyenge befolyásolható ember vagy van valami kínos a múltjában.

Jane-nel találkozhatott bármikor ha RJ tényeg “real psychic” valószínűleg nem emlékszik rá, hozzáteszem emiatt is értelmetlen a lista hiszen például tudjuk hogy Partridge-dzsel nem fogott kezet Kirkland-del meg akkor amikor Lorelei börtönben volt.

A versről:

1. vsz.

Tigris, tigris, csóvafény
Éjszakáknak erdején,
Mily kéz adta teneked
Szörnyü és szép termeted?

5. vsz.

Hogy a csillagfény kigyult
S az ég nedves könnye hullt,
Rád mosolygott Alkotód?
Ki Bárányt is alkotott?

Tehát jó nincs rossz nélkül, élet halál nélkül. Isten megteremtette a Bárányt, de mellé a Tigrist is, ezzel utal arra Red John hogy az ő tevékenysége ugyanúgy az élet része mint bármi más.

Hightowerre csak rá akarta kenni a gyilkosságot hogy ne derüljön ki hogy kicsoda RJ bűntársa a CBI-nál. Itt válaszolok a következő kérdésre: igen LaRoche is a bűntársa, valószínűleg még nem hatotta be RJ a számlát vagy Hightower bemártása volt az, nem tudom.

Kirkland-re egyelőre nincs jobb válaszom minthogy ő RJ. Egyszerűen túl jól sikerült a karakter. A viselkedése alapján egyértelműen érintett az ügyben.

Egyelőre ennyi. Folyt köv. :)

Paltas - 2013. 09. 11. 13:14

Andrew-R: a vers kapcsán még annyit, hogy ha tényleg ez a jelentősége, akkor miért kellett Todd Johnson-t megöletnie ezért. Hiszen abból, amit leírtál nem derülhetett volna ki Jane számára RJ személye, ha beszélni tud Johnson-al.
Jane azt mondta, hogy azért kellett meghalnia Todd Johnsonnak, mert tudta RJ titkát. Tehát igen jelentős infóval kellett volna szolgáljon Jane felé. Számomra még ez a kérdés is nyitott. Talán tudta, hogy ki RJ?

Nekem ezért is elcseszett a Kirkland féle teória:
“Do I know you? – No, but I know you!”
Ez volt az első találkozásuk pillanata, ami szerintem nagyon gáz lett. Nekem úgy tűnt, hogy Jane számára teljesen semleges szituáció volt, pedig még nekünk sem volt az, nézőknek. Tudjuk, hogy Patrick mindig gyanakvó és óvatos, amikor új, ismeretlen emberrel találkozik. Itt pedig nem volt az?!

Még egy fontos dolog: vajon Red John a saját hangján szólal meg, vagy valami eszköz/technika segítségével torzítva van az? Szerintem fel kellene ismernie valamelyik gyanúsított hangjával a hasonlóságot, egyezőséget. Az is eléggé elcseszett lesz, ha a nagy Mentalista nem ismerte fel esküdt ellenségének a hangját…
Könnyedén felvehetné diktafonnal a gyanúsítottakkal folytatott beszélgetést és lejátszhatna belőle egy-két részletet Rosalind-nak (a vak nőnek). És láss csodát, már meg is lenne oldva a nagy rejtély! Hiszen ő tuti, hogy felismeri a hangját!

c - 2013. 09. 11. 13:48

Todd Johnson szerintem nem olyan titkot akart elárulni Jane-nek,amiből rájöhetett volna ki Red John. Szerintem egy egyszerű üzenetet akart átadni neki(mondjuk átis adta,amikor mondta hogy Tiger…Tiger). Ezt akarta neki mondani szerintem a tárgyalóban is. Todd Johnson szerintem csak azt akarta titokként elárulni hogy Red John embere. Mondjuk alapból sem hiszem,hogy Ő tudta hogy ki Red John személyesen. Kispályás volt Ő ahoz. EZ az egész színjáték vagy Rd John terve volt,vagy tényleg köpni akart Johnson,és RJ egyik embere kivédte ezt.
(Ha tudta volna a nevét,akkor a kórházban elmondhatta volna neki. Hiszen ott már tudnia kellett Johnsonnak hogy Red John gyujtotta fel. Bosszúbol is elmondhatta volna Red John nevét. NEm idézgetett volna neki verseket. Ezért gondolom hogy ez az egész Red John terve volt. A tűzzel,a kórházzal,az idézettel)

Red John és Kirkland első találkozása szerintem 10/10 volt :)) Miután kezetfognak, még a Red John zene is megszólal :). Ami eddig egyedül Kirkland-nél fordult elő.

Red John hangját illetően pedig 100% hogy valamivel eltorzítja a hangját.

Rossalind leírása Red John-ról vagy igaz vagy nem. Jane maga sem hisz neki , mivel ha hinne akkor nem ez a 7 név lenne a listáján.

Andrew-R - 2013. 09. 12. 11:29
Maximus - 2013. 09. 12. 15:24

Skacok, felesleges azon rágódni, hogy ki lesz RJ. A válasz pofonegyszerű: az lesz, akit a rendezők azzá avanzsálnak! Nagyon sajnálom ezt a sorozatot, szerintem az lett volna az igazi, ha a harmadik évad fináléjában lezárják az RJ szálat. Az az évadzáró méltó befejezése lett volna ennek a főszálnak. Ugye, emlékeztek mennyire ütős volt az a plázás jelenet? Teljesen rendben és tökéletes lett volna, ha úgy marad az egész. Sajnos, nem így történt, emiatt lett elb*szva a sorozat :(

c - 2013. 09. 13. 10:04

Episode 6.07 of The Mentalist will be called “Red John”

Duuuurrvaaaaaaaa :)) !!!!!!

macintosh - 2013. 09. 13. 21:38

c: Ez azt jelenti, hogy ebben a részben leleplezik számunkra RJ-t? Az epizód címe mintha önmagáért beszélne :)

Andrew-R - 2013. 09. 13. 23:14

Egy kis UPDATE! :):

Jordan Harper ‏@jordan_harper

@mentalista13 “Red John” will air as episode 608. My episode will air as 607.

c - 2013. 09. 14. 10:18

macintosh!

Ez egy jó kérdés :) Ahogy számoltam a 8.epizódot november 17-én adják majd le (bár lehet lesz egy kis csúszás) . A lényeg hogy november végén. Most nem emlékszem pontosan,de szerintem a Mentalista még decemberben nem szokott téli szünetre menni. Ezért azt gondoltam az év utolsó részében mutatják meg RJ-t, sőt az utolsó percében :D
Ha a 8.részben megtudjuk ki RJ,az nagyon király lenne :) Akkor legalább még 1-2 részt láthatnánk Red John-al a szünet előtt. A cím nagyon ezt sugallja :))

macintosh - 2013. 09. 14. 11:48

c: Állítólag a 8. epizódot Bruno Heller írta, azt nem tudni, hogy ő rendezi-e vagy sem. Valószínűsítem, hogy igen, továbbá a megérzésem azt súgja, hogy ennél a résznél rántja le a várva várt leplet :)

c - 2013. 09. 14. 16:43
pöpec - 2013. 09. 15. 12:55

Észrevettétek, hogy Partridge szerepel a listán, pedig nem is fogott kezet Jane-nel, ha jól emlékszem? Ezt nagyon furcsának találom. Lehet, hogy később fogják megmutatni a kézfogást, mert ő Red John? Vagy átverés ez az egész lista?

Andrew-R - 2013. 09. 19. 20:56

The Mentalist The Killer Behind The Smile – Season 6 CBS Promo

http://youtu.be/U7Tk4vSp7cc

c - 2013. 09. 19. 21:16
c - 2013. 09. 19. 22:25

SPOILER:

Szerintetek is Van Pelt és Cho van a képen ? (Mármint az áldozatok)

http://kepfeltoltes.hu/view/130919/tumblr_mtdsnk61lQ1scsbp2o1_500_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez pár héttel ezelőtt került fel a netre,ez alapján Ők azok.(A ruha,a vérfolt stb)

http://kepfeltoltes.hu/view/130919/tumblr_mtdsnk61lQ1scsbp2o2_500_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

c - 2013. 09. 20. 10:06

Spoiler

Azon a képen,ahol látszik a két áldozat(akik valószínűleg Cho és VanPelt) lehet látni egy 3. áldozatot is. Őt pont kitakarja a Behind The Smile felírat. De ha jól megnézi az ember,akkor látszódik. Gondolom az meg Rigsby lenne. Kíváncsi leszek valaki álma lesz ez, vagy egy jó kis flashforward látunk majd. (Az kemény lenne ha így kezdődne a 6.évad,utána kiírnák hogy 2 hónappal korábban ) Bár mivel a Mentalistáról van szól xD A végén gondolom kiderülne hogy csak valakit át akartak vágni Jane-ék ,és csak eljátszották hogy megölte Őket Red John.

carter24 - 2013. 09. 21. 14:24

Remelem, hogy ok azok, mert jo lenne, ha RJ meg osszevagna nehany embert a CBI-bol. Remenykedek abban is, hogy Van Pelt es Rigsby koztuk lesznek. Annyira jellemtelen, erdektelen karakterek. Akarcsak Cho, aki szinten mehetne a levesbe!

orsi - 2013. 09. 22. 18:09

Van valami infótok a 6×08, Red John című részről? Itt kerül leleplezésre RJ?

heni - 2013. 09. 25. 11:50

Sziasztok,

A szeptemberi kezdésű 6.évadot melyik csatornán lehet majd nézni? Vmelyik szolgáltatónál lehet fogni, v csak max neten lesz elérhető?

Köszi

heni - 2013. 09. 25. 14:01

spoiler

6/3
“Nemrég kaptunk egy promóciós képet az epizódból, amin Van Pelt és Rigsby esküvőjébe pillanthattunk, most pedig megkaptuk a Wedding in Red leírását és vendégszereplőit is. Az október 13-án képernyőre kerülő részben Xander Berkley vendégszerepel McAllister seriff-ként.
Jane kap egy CBI által érintett ügyet Napa-ban, annak érdekében, hogy McAllister sheriffre tudjon fókuszálni, eközben Van Pelt és Rigsby oltár elé állnak.”
http://www.mentalist-online.com/

JJ - 2013. 09. 25. 15:05

4 nap.. Valahogy úgy érzem izgalmas évad lesz, aztán ki tudja.

J.A. - 2013. 09. 25. 15:27

Én úgy gondolom, hogy sokkal jobb lenne ha valaki teljesen mást lenne R.J. mint azok a karakterek akik a listán szerepelnek. Mindegy melyikükre mutatnak rá, azok után, hogy a nézők látták a listát nem lesz meglepő; max egy oké én nem rá számítottam… Ezzel elvesztették a wow faktort.
Például egy régi cirkuszos, vagy akár Patrick saját apja.
Esetleg Van Pelt, a karaktere fájdalmasan üres, semmit nem lehetett róla megtudni azon kívül, hogy ő véletlenül mindig a rossz fiút választja. Mindenki életébe/múltjába kaptunk egy kis bepillantást ( Lisbon, Cho, Rigsby).
Számomra valahogy hihetetlen, hogy egy ennyire szürke és jelentéktelen karaktert 6 éven keresztül a showban tartsanak a semmiért.
Szerintem is kár, hogy eddig elhúzták ezt az egész Red John kérdést. Vagy ha már megtették valóban jó lett volna, hogy megtudunk róla dolgokat, érdekesebbé tette volna a műsort.

JJ - 2013. 09. 26. 06:32

Uj spoiler!
A végén: most Cho-val is lesz valami vagy mi?:O
Question: Do you have any scoop on
Bones, Castle, Glee, The Mentalist or Once
Upon a Time ? –Janika
Ausiello: I see… a Mentalist scoop in your
future. Though we know that Amanda Righetti
and Owain Yeoman are leaving at some point
this season , and though we know Van Pelt and
Rigsby are heading for a wedding, it’s still hazy
on how/why exactly the characters will be
written off of the show. “The hunt for Red John
is reaching its climax,” series creator Bruno
Heller notes. And with that, “the CBI is thrown
into turmoil… so Rigsby and Van Pelt – and
Cho – are forced to find new ways to be in the
world.”

heni - 2013. 09. 27. 11:56

J.A:
Biztos hogy VanPelt is kapcsolódik vhogyan RJ-hez, ha nem ő maga az. Tudom, tudom sokan sok ténnyel alátámasztják, h nem lehet nő RJ. Sztem meg pont ezért is lesz nő. Sztem is meglepetés lesz, és nem lesz a 7 között.
Nem hinném hogy a hosszú vörös haja is a véletlen műve, később csatlakozott a csapathoz… vmi nem stimmel körülötte.

Scofield - 2013. 09. 27. 12:29

Heni: Gondoltam jelzem feléd, hogy tévedsz! Van Pelt egy “jelentéktelen” figura a sorozatban! Red John a hét gyanúsított közül egy valaki! Ezt már többször is megerősítette Bruno Heller, továbbá azt is, hogy nem Jane RJ!

SPOILER: azt is jelezték interjúkban, hogy az évad második felétől már nem fog szerepelni Van Pelt és Rigsby a sorozatban. Aminek Én nagyon örülök.

Az lenne igazán jó, ha RJ kivégezné őket, ez felkavarná rendesen az állóvizet az irodánál. Szerintem Rigsby is egy “jelentéktelen” karakter.

Találtam egy remek összegyűjtést arról, hogy eddig milyen lényeges dolgok hangzottak el a producerek, szereplők részéről Red Johnról, plusz egy két dologról.

Itt olvashatjátok angol nyelven, szerintem érteni fogjátok:

http://www.whoisredjohn.com/See-a-theory-Red-John/2973

Ez alapján érdemes átgondolni, hogy valójában ki lesz a befutó RJ-t illetően! Zárom soraimat azzal, hogy nagyon úgy fest, ez lesz az utolsó évadja a sorozatnak.

JJ - 2013. 09. 27. 20:47
c - 2013. 09. 27. 20:55

Aztaaaa de durva ez a videó!! Ez az évad nagyon nagyon jónak ígérkezik!!!!

Még 2 nap :))!!!!!

Doni - 2013. 09. 28. 17:17

Az én véleményem a Red John-témáról:
http://hatso-sor-kozepe.blogspot.hu/2013/05/a-mentalista-red-john.html
Továbbá egy másik Mentalistával kapcsolatos bejegyzésen kívüöl még jó pár érdekes dolgot találhattok filmekről, sorozatokról és filmzenékről! :P

c - 2013. 09. 29. 11:21

-Bruno Heller leírása/elemzése a 7 gyanusítottról
-Bruno Heller blogja: The Desert Roser

http://www.mentalist-online.com/

Nagyon jó rajongói oldal :) Sok érdekes interjúval!

JJ - 2013. 09. 29. 15:23

Már alig várom! :DD

TVFanatic: “You might want to keep the aspirin handy…or a defibrillator. A scene towards the end may stop your heart.”

heni - 2013. 09. 30. 12:38

Scofield:
Köszi a jelzést. :)
Tudom h jelentéktelennek számít. De én akkor is hiszem és bízom benne h lesz az egészben még egy óriási csavar és nem a 7név közül kerül ki RJ. Számomra túl egyszerű lenne, többet várnék tőlük.
Bruno Heller többször nyilatkozott már úgy h később megdőltek az állításai. :)

Sajnos nem láttam még a tegnap új részt, de remélem mielőbb meg tudom majd nézni. Próbáltam online a CBS oldalán, de nem elérhető nálam. Látta már vki? :)

wondorog - 2013. 09. 30. 15:59

Én láttam, elég jó lett főleg a vége, de annál a bizonyos halálnál azt éreztem, hogy Bruno Heller direkt egy olyat ölt meg, akire a legtöbben gyanakodnak, és nem is volt konkrét terve RJ-ra, csak a végén majd valakire rábök.

JJ - 2013. 10. 01. 14:36

Lesz írás amúgy a 6.01-ről? :)

Zsul - 2014. 03. 24. 02:32

Érthető baddi hsz-e. Én is inkább úgy nézek egy sorozatot, hogy:
1. mennyire érdekes a főhős karaktere, meg tudom e kedvelni…
2. a főhős karakterének interakciója a környezetével (ebben sok humor-forrás van)
3. milyen atmoszférája van a sorinak, be tud e szippantani…
4. a főhős karaktere és különböző ügyek, szituációk izgalmas találkozásának lehetősége
Ezek vizsgálata mellett, majdhogynem mellékes a főszál. Persze majdhogynem… Mondjuk én ki nem állhatom ha valahol túlságosan elvont macskaegér játékot játszanak, amiről messziről bűzlik h “azé kell bele mer’ ez egy hosszú sorozat, s ezzel tartjuk izgalomba a nézőket”. De azért itt még el megy a dolog. Különben én tudom kicsoda Red John! Nem más, mint Vörös János, MNB elnök.:D
http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%B6r%C3%B6s_J%C3%A1nos_%28egy%C3%A9rtelm%C5%B1s%C3%ADt%C5%91_lap%29
(Listában fentről a harmadik.:))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz