login |

Happy Endings: vége a 3. évadnak

2013. 05. 07. 22:15 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Úgy tűnik, a Happy Endings végképp azon sorozatok közé fog tartozni, amelyeknek se premiert, se finálét nem tudnak írni. Idén is mi volt?

Borzasztó volt az évad kezdete. Aztán megint azt csinálták, amit már régebben, és elkezdték a jobbnál jobb részeket szállítani. Persze aki nem kedvelte régebben a sorozatot, az ne filózzon semmin, most is olyan, mint amikor ő magának cancelözte. Így jutottunk most a 3×22-23-as helyzethez, amik ismét katasztrofálisak voltak.

Komolyan, egy ideig azt hittem, hogy a fináléban csak ironikusan ennyire mesterkélt minden, aztán majd jön a “háhá!”, de semmi ilyesmi nem volt, ezeket valaki teljesen így képzelte el: a merev karakterek 10 évvel ezelőtti rossz sitcomok problémáiba merültek. Konkrétan az összes teniszes jelenetre gondolok, WTF.

Viszont tényleg nem akarok annyira negatív lenni, hiszen idén is baromi jól szórakoztam az új Friends kalandjain. Igazából azt és olyan szinten csinálták, amit eddig: popkult utalások, egymás szívatása és támogatása, egy-kettő fizikai poén. Oké, idén van egy olyan negatív rész is, ami azért beugrik, szemben a 2. évaddal, de még nem vészes a helyzet. Kivéve a finálét, de ezt már mondtam, ezen is látszik, mennyire kiakadtam rajta.

Természetesen a szereplők sem romlottak el közben vagy ilyesmi, a Zachary Knighton-féle Dave kicsit sok lett, de úgy nagyjából ennyi, erről sem ő tehet. Közben még Elisa Cuthbert szépségre is ráébredtek végre a rendezők, bár a Jane-t alakító Eliza Coupe is feltör, mint Cox Annistonnal szemben anno. Olyan 7/10 a vége, simán ott leszek az esetleges folytatásnál.

14 hozzászólás Ne habozz!

cyborgwings - 2013. 05. 07. 23:06

rettenetesen fölhúztam magam az utolsó két részen. nagyon nem ezt vártam, mert a valóban gyatra szezonnyitót leszámítva remek volt megint az évad, erre idetolnak befejezésül két ilyen ótvar, minden szempontból hatalmas nagy nulla epizódot. menjenek a p.csába.

dave-vel szerintem is elszálltak már nagyon idén és néha kicsit alex ostobaságát is túldimenzionálták, de pl. az a rész, amikor átvert mindenkit, az elég jó lett. meg nekem nagyon bejött az a béna musicales epizód is pennyvel. mondjuk azt kicsit sajnálom, hogy szétszedték őket a sráccal, nem volt rossz karakter meg a kapcsolatukat is bírtam.
jane és brad hozták, amit eddig, én a kezdetektől nagyon csípem mindkettejüket együtt és külön-külön is.

baromira ideges leszek még mindig, ha eszembe jut ez a semmitmondó, fostalicska finálé, de ja, ha véletlenül folytatnák, akkor maradnék én is.
összességében a 7 pont szerintem is megállja a helyét.

dave - 2013. 05. 07. 23:09

Jó kis évad volt, de a finálé tényleg béndzsa lett nagyon. Remélem a New Girl jobb lesz, sőt idén nekem már az az új Friends.

laza_kivi - 2013. 05. 07. 23:25

Most komolyan ez volt az évadzáró? :O Most meglepődtem :D Azt hittem, hogy egy átlagos rész volt.
Itt a végén volt kapkodás. Nem értem ezt az esküvőt, eredetileg ez lett volna a Pennyéké?! Mert annak lett volna hangulata, mert így egy olyan ember esküvőjén voltunk, akiről nem is hallottunk.
Meg a Pete-s szakítás nagyon fura volt számomra, volt a csávó aztán mégsem?!

(Law & Order: SVU nézőként, plusz pont volt a vendégszereplő :) Stephhanie March, Alex Cabot a régi szép idők keménykezű ügyésze :))

paranoid android - 2013. 05. 08. 00:25

Egyetértek, rossz finálé volt. A végtelenül gáz retcon enyhítésére beírt “meta poénkodás” a rész elején “remekül” indította el ezt a finálénak nevezett tökönrúgást.

Viszont én az évaddal sem vagyok megelégedve. Vigyázat, erőteljes negativitás következik!
Voltak nagyon jó részek, de sokszor átléptek egy határt nálam. Már a második évadban is érződött ez a tendencia, de most végleg megszűntek a karakterek személyiségek lenni. Mindegyikük egy csokor felnagyított neurózis. És emellett nem is igazi barátok. Néha nem is értem, miért tartják a kapcsolatot, annyira utálják egymást, de aztán eszembe jut, hogy azért, mert nincs személyiségük. Az írószobából mesterségesen tartják egyben a csapatot.
Engem ezért nem is tudott érdekelni, hogy Penny szakított a vőlegényével, vagy Dave és Alex egymással. Konkrétan nulla az érzelmi befektetésem ezekkel a karakterekkel kapcsolatban.
És ezért meg sem közelíti azt, hogy az új Friends lehessen. (Ellenben a New Girllel, ahol mélységgel rendelkező karakterek vannak, akikről elhiszem, hogy barátok, még amikor veszekednek is.)

Az évad szerintem 6/10. Nem tagadom, hogy voltak nagyon vicces dolgok benne, de olyan mértékben nincs jelenleg szíve a Happy Endingsnek, hogy ennél többet nálam nem érdemel.

ar - 2013. 05. 08. 06:42

Ha nem olvasom itt, fel sem tunt volna soha, hogy a finalet neztem multkor, akkora NULLA volt… Brad-et meg egyenesen mar meg akartam utni a sok ripacskodas miatt az utolso kettoben :(.

Dexter Morgan - 2013. 05. 08. 08:30

Tökéletesen illett a sorozat “színvonalához”, ugyanakkora trutyi volt, mint az egész eddig. Ha az ABC-nek van egy kis esze, lelövi a törött lábú lovat, hogy ne szenvedjen.

laza_kivi - 2013. 05. 08. 14:25

Szerintem meg nem volt olyan rossz, mint amennyire most megemelkedett a negatív vélemények. Természetesen volt pár olyan rész, ami gyengébbre sikeredett. Sokat nevettem, és volt hogy csak mosolyogtam.
Ízlések és pofonok, :D (pl a fentebb említett New Girl nem jött be annyira.)

andkol - 2013. 05. 08. 18:12

Olyan átlagos évad volt,voltak benne jó részek,meg voltak olyanok,amik nagyon lehúzták az átlagot. Jane és Brad nagyon jó együtt és külön-külön is, számomra ők azok, akik miatt még mindig kitartok. Ha lesz új évad, mindenképpen nézem.

human - 2013. 05. 08. 19:20

Dexter: látom nagy rajongó vagy, 3 évadot letoltál úgy, hogy nem tetszik :D

galocza - 2013. 05. 08. 19:31

ez az én giltiplezsöröm.
van pár sorozat, amelynek letöltöm az epizódjait és tartalékolom “nehezebb időkre”. amikor kényeztetni akarom magam, akkor ezeket veszem elő, különben darálom a többit. nem feltétlenül a legjobbak, tudom én jól, de azok, amik jól esnek egy pocsék nap végén, vacsora közben.
ez az egyik.

galocza - 2013. 05. 08. 19:31

ó igen, ha már emlegették, a new girl a lista végén van, feje fölött lebeg a kasza, szemben ezzel…

bazs1 - 2013. 05. 11. 03:40

Borzaszto evadkezdes volt az egyszer biztos, de kb a 13. resztol zsinorban voltak megint olyan reszek amik emlekeztettek ra hogy miert is kell neznem ezt a sorozatot: eszmeletlen abszurd poenok (scrubs style), vilag legjobb sitcom coupleja, es persze Elisha <3 :)

Ossze nem hasonlithato minosegileg pl a New Friends bocs New Girllel, Modern Familyvel (itt mar mondjuk kezd elfogyni a szufla) de ez a 20 perc meg belefer az eletembe.

kk - 2013. 05. 23. 17:35

Ti hol nézitek a 3.évadot?? mert én max a 3×16. részt találtam meg neten

pumpika666 - 2013. 08. 04. 19:26

óriási kedvenc ez a sori
nagyon jól szórakoztat és a com.centralos részeket is néha szoktam nézni, jól sikerült szinkronnal

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz