login |

Hart of Dixie: vége a 2. évadnak

2013. 05. 08. 21:33 - Írta: Casey Novak

28 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Megint elköszönünk a jelen egyik legkedvesebb sorozatos kisvárosától, Bluebelltől a nyárra – és ezzel nem vagyunk egyedül. Pár hónap elteltével azonban visszatérhetünk (lásd a berendelt harmadik évadot), hogy kiderüljön, távollétünk során vajon megállt-e az élet, vagy folyt tovább zavartalanul.

Szerencséjük van az íróknak (vagy direkt csinálják, de akkor a zsenialitás határát súrolják vele), hogy a Hart of Dixie-ben ilyen szépen ki tudják ellensúlyozni a drámázást a hülyüléssel, nagyon kell a városiak összes személyes “katasztrófája” és krízishelyzete ahhoz, hogy ne csak a romantikus kavarásokat lássuk, ahol a szereplők csak elszabadult biliárdgolyókként csapódnak egymás- vagy elfelé.

Az biztos, hogy nehéz helyzetben lennék, ha le kellene rajzolnom az összes kapcsolati szálat, ami Bluebell-ben előfordult eddig. A második évad talán kevésbé volt kiegyensúlyozott, mint az első, nálam többször is rezgett a léc, hogy nem követem tovább a sorozatot, aztán valamivel mégis mindig megfogtak, volt benne ugyanis valami.

Hogy ez a kisvárosi báj, a flúgos, de érző szívű lakók, az elmés párbeszédek, vagy eszement ötletek, esetleg Burt Reynolds, (az aligátor), vagy mind együtt, nem tudom, de a Hart of Dixie még most is minőségi, és könnyed szórakozást tud nyújtani. Kérdés, hogy innen merre indulunk. Mondjuk a tovább mögé, pár spoilerrel.

Szóval Zoe megint nem választ, hanem elmegy keresni önmagát. Megint. (Nem mondom, sokáig tart neki.) Kicsit olyan érzésem van, mintha az írók maguk sem tudnák a végét a szerelmi három- vagy többszögnek, hanem feldobták a lehetőségeket, és bőszen böngészik a rajongói oldalakat, számolgatják, hogy melyik párosítással veszítenek kevesebb nézőt.

Az is apró kikacsintás volt a rajongók felé, elkezdték használni a fórumokon szokásos két névből álló shipper-rövidítéseket: elhangzott a Zeorge (mert a Goe nem hangzik jól) és a Zade. Más kérdés, hogy nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e végleges megoldást találni Zoe szerelmi életére, mert valahogy nem látom, hogy a közeljövőben megállapodna bárki mellett is.

Pedig a sorozat nem csak róla szól (kéne hogy szóljon), engem például sokkal jobban érdekel a többi párocska élete, mert Hart doki, ahogy az utolsó előtti részben arra többen rámutattak, túl sokat drámázik.

A fináléban sem volt ez másként, de emellett bőven kaptunk remek jeleneteket más szereplőktől, például annak nagyon örülök, hogy Lemon és Wade kapcsolatát elmélyítették a közös üzlettel, (ha másféle kapcsolat is lenne közöttük, akkor lehetnének Lemonade, haha), kettejüknek nagyon jó pillanataik voltak, komolyak és humorosa egyaránt. De nálam a pálmát most a csodálatos Ocean’s Eleven-formába burkolt Burt-mentőakció vitte toronymagasan, amit Lavon kivitelezett a város elit csapatával.

One, there are no elite groups of anything in Bluebell. The closest you’ll find is ragtag.

Egyébként nem váltotta meg a világot az idei záró epizód, hozta, amit hoznia kellett, a nézettsége is stabil, ezért a harmadik mellett tulajdonképpen zsákban érezhetjük a negyedik évadot is.

El is lehet még nézni a sorozatot pár évadon keresztül, az biztos, mert az ötletekből nem fogynak ki, ha nem is shakespeare-i a történetvezetés, de még mindig korrekt, kedves kis limonádé a Hart of Dixie, borús napokra kiváló lazításnak.

28 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2013. 05. 08. 21:40

Élvezetes finálé volt, tele megmosolyogtató pillanattal, de semmi több. Nem is akart több lenni a HoD, engem pedig tökéletesen kikapcsol arra a negyven percre egy héten.
Mondjuk most többet röhögtem a részen, mint átlag, ez is jót jelenthet.

AbyssR - 2013. 05. 08. 21:44

Köszi a király nagy spoiler képet…:(

winnie - 2013. 05. 08. 21:45

bocs, nem tudtam, hogy spoiler. az én hibám, de elég, ha szólsz, hogy az. (remélem, jót cseréltem le. de minden kép lehet álomkép:)

csak a szöveg miatt gondoltam, hogy nem spoiler. de akkor lehet, hogy annak az elejét is át kell írni.

nibrin - 2013. 05. 08. 21:47

Igen, az első kép hatalmas spoiler… köszi… Kicsit talán át kellett volna gondolni a dolgot.

nibrin - 2013. 05. 08. 21:50

Igen, a bevezető sem jó…

winnie - 2013. 05. 08. 21:52

köszi, átírom (csak azért raktam oda a képet, mert feltételeztem, hogy nem spoileres.)

Casey Novak - 2013. 05. 08. 21:54

Mármint az spoiler, hogy Zoe elmegy? Én nem vettem annak az epizód címe miatt, ami tulajdonképpen ezt közli is, meg nagy jelentősége sincs a sztoriban, csak ezzel oldják meg a “nyári szünetet”, és kábé minden harmadik sorozatban meglépik.
De irtó nagy bocsi, ha annak számít, nem winnie sara, hanem az enyém!

winnie - 2013. 05. 08. 21:56

én passzolok:) mindenesetre átírtam. szólj, ha van más javaslatod. pedig tetszett a bevezetés.

Casey Novak - 2013. 05. 08. 21:59

Bocsi mindenkitől, és köszi winnie!
Nem tudom, nekem krónikus spoiler allergiám van, és sosem cselekedném meg felebarátaimmal, amit nem akarok, hogy velem is megcselekedjenek, szóval ez abszolút jóhiszemű elszólás volt, mert történetileg tényleg nem változtat semmi, ennyi erővel be is zárkózhatna gondolkodni 3 hónapra, de tényleg nem mentegetőzni akarok, ha egy valakinek is annak számít, akkor az.

Pudli - 2013. 05. 08. 22:08

HoD tényleg egy aranyos limonádé, de nem élveztem minden részét, néhol kicsit untam a 2. évadot. A szereplők jók a kisváros jó… Egy bajom van vele zoeval nem történik semmi, csak wade meg george.
Amíg a tgw-nal nem zavar hogy nem tud választani itt már nekem uncsi, ennek ellenére még mindig nézős és várom a 3. évadot.

cyborgwings - 2013. 05. 08. 22:19

a finálé egész pofás lett. múltkor még gyakorlatilag őrjöngtem george-ék szakítása miatt, hogy majd biztos megint rányit zoe-ra és wade-re (mondjuk ezt meg is lépték, itt azért kicsit csúnyán néztem) és akkor megy tovább a drámázás hármójuk között, de szerencsére elég jól megoldották.

én is nagyon csípem a lemonade párost, de persze csakis üzleti kivitelben. jó pillanatokat hoznak és kifejezetten üdítő számomra, hogy egyáltalán nem akarják rájuk erőltetni még csak fű alatt sem az esetleges szerelmi szál lehetőségét.
az autós beszélgetésükön konkrétan öt percig vinnyogtam, amikor lemon sorolja, hogy mi történt előző este, pedig wade egy büdös szót sem szólt, és akkor a végén ránéz, hogy who are you?! :D

ha jövő héten még lesz hét idézete, akkor pedig föltétlen george táblácskáját fogom írni, hogy aszongya: office closed, gone drinkin’. :D

nekem pont a burt reynolds menőakció nem tetszett egyáltalán, ez a szál elég erőltetettre sikeredett szerintem. nem azt mondom, hogy rettenetes volt, meg hogy egyáltalán hogy jutott eszükbe, de valahogy nem jött át.

na, a lényeg, hogy a várakozásaimmal ellentétben igen jó lett a finálé és nagyon várom a következő évadot. azt pedig csak remélni tudom, hogy nem azzal akarják kezdeni, hogy összejött azzal a p.csafejű aladárral new yorkban, mert kifejezetten földobta a napomat, hogy a körülményekhez képest pozitívan vázolták a zade-kapcsolatot.

Nella - 2013. 05. 08. 22:20

Számomra nem spoileres az a kép. De inkább cseréljétek, ha valaki annak érzi!

Szóval, ez a finálé nekem tetszett. A kasza nálam szóba sem jöhet ennél a sorozatnál. Egészen egyszerűen aranyos, és imádom midnen mozzanatát. Igaz, hogy amikor nézem, akkor felidegesít Zoe, de szeretem ha egy sorozat érzelmeket hoz ki belőlem. Ilyen sorozatoknál pedig a sok kapcsolat, a szerelem, a döntésképtelenség stb mind mind a sorozat magját adják.

Azért megemlíteném, hogy az évad egyik legjobb jelenete volt, amikor Zoe és Wade beszélgettek (többet nem írok, aki látta tudja, hogy melyik). Olyan hangulatos volt, a háttér, a zena, valahogy minden jó volt.

Casey Novak - 2013. 05. 08. 22:30

Na igen, attól én is tartok, hogy Jonah többet fog kavarni, mint amennyit illene.

Zoe engem is idegesít, egyre jobban, mert az első évadban még ott volt nagy gonosz ellenfélnek Lemon, és így legalább picit tudtam sajnálni a szegény idegenből szakadt lányt, de mostanra teljesen megfordult az egész: Lemon kedvenccé lépett elő, Zoe meg nem hiányozna, ha elveszne valahol…:)

e744 - 2013. 05. 08. 22:42

Teljesen korrekt lett a finálé.Semmi hűha, de jó volt.Végig mosolyogtam az egészet.
Összeségében a S2 rosszabb volt mint az elöző, de még mindig nézős, nagyon szeretnivaló.Lemon és Wade szuper páros.Lavon és AB is tökre összeillenek.Részemről a Zade-nek drukkolok.
Ha jól tudom A Jonah-t alakító színész a TNT-s The Last shipben szerepel.Ettől függetlenül visszatérhet?

dido88 - 2013. 05. 08. 22:57

Jó lett az évadzáró, de ebben az évadban tényleg kicsit néha sok volt Zoéból :) :)

A továbbiakról:
Wade eljátszotta az esélyét és szerintem ebből már nem lesz semmi, ha meg most összehozták volna Zeorge párost akkor miről szólna a harmadik évad :) :)

Egyébként kicsit gyenge lett a második évad az első sokkal jobb volt remélem a harmadik jó lesz. Én kíváncsian várom a Jonah Zoé párost.

Esther - 2013. 05. 08. 23:10

“Lemon kedvenccé lépett elő, Zoe meg nem hiányozna, ha elveszne valahol…:)” Legnagyobb meglepetésemre ez most már nálam is így van, pedig Lemon az elején minden elképzelhető módon szexualizálta az idegeimet, most meg már ő az, akinek a legjobban szurkolok, hogy jól alakuljanak a dolgai. Remélem, egy nap Magnoliával is eljutok erre a szintre, mert egyelőre az ifjabbik Breeland lányt ütném amíg mozog :D Kedvenc párosaim Lavon és AB, meg Tom és Wanda :) Tansy remélem ott marad, ahová elment, mert nekem nem fog hiányozni, a végén már nagyon idegesített az állandó féltékenykedésével meg Zoe-ra fújásával – mondom ezt úgy, hogy már őszintén nem tudom, kivel szeretném együtt látni Zoe-t, szóval nem azért nem kedveltem, mert az “álompár” útjába állt.

elwindly - 2013. 05. 08. 23:34

szerintem is (jóval) gyengébb lett mint az első évad, remélem innen már csak felfele megy a minőség a 3. évadban

Nella - 2013. 05. 08. 23:35

Nagyobb arányban vannak a Zoe Wade párosítás kedvelői szerintem, szóval ha nem ők lesznek együtt a végén valamikor, akkor nagy lesz a csalódás.

vidor - 2013. 05. 08. 23:42

Aranyos rész volt, sokkal jobb, mint az előző pár. A mentőakción végig fetrengtem a röhögéstől, már amikor még csak az ötletelés ment, akkor hozták a szinten, nekem is ez volt a kedvencem.
Wade-Lemont imádom, nekem teljesen mind1, hogy maradnak üzlettársak vagy esetleg több is lesz e köztük, csak legyen sok közös jelenet, mert állati viccesek. AB-t imádom még, örülök, hogy ebben az évadban ilyen sok szerephez jutott.
Zoe-tól viszont agyérgörcsöt kapok, annyira idegesít. Én pártolnám Jonah-val, legalább addig se ugrál a másik 2 közt, mert én személy szerint már egyikkel se akarom látni. Csak hagyja abba a drámázást most már tényleg.

Lemoni - 2013. 05. 09. 00:33

Én nagyon jól éreztem magam a zárót nézve, itt nem vártam bőszen valami nagy wtf-t, ez nem az a sorozat, csak szórakoztasson :D Zoe-t addig csíptem, míg össze-vissza szerencsétlenkedett, most már szétszórt, szeszélyes és hülye,így inkább Lemonnal szimpatizálok már. AB-t kedvelném, ha nem lenne az a fülsértő visító hangja. Jonah viszont kedvenc lett, remélem nem viszi végleg el az utolsó hajó :D

mgitta - 2013. 05. 09. 07:40

Zoe néha tényleg idegesítő tud lenni, de azért a Wade-del való jelenetében szívesen ott álltam volna a helyében, és én nem vacilláltam volna a válasszal :) Az első évadban egyszerűen csak bírtam Wade-t, a 2.-ban viszont komolyan beleszerettem ebbe a csirkefogóba.
A sorozat egyébként nekem a mellékszereplők, a kisváros lakói miatt különleges, Lavon csapatában is mindenki elborult volt :)
Aki engem igazán idegesít, az Shelby, ugyanis valahányszor ő van a képernyőn, nem tudok másra koncentrálni, mint a hatalmas orrlyukára.

Csilla0422 - 2013. 05. 09. 09:37

Amit vártam, azt megkaptam: könnyed limonádé kisvárosi flúggal. Jó kikapcsolódást nyújt és a zenék baromira tetszenek. A kötelező musicales rész ebben a sorozatban nagyon bejött.
Fura, de nekem Lemon az elejétől fogva a kedvencem és örülök, hogy kicsit más irányba vitték. Jót tett neki Wade sűrűbb jelenléte. Kíváncsi vagyok, hogy Jaime terhessége kap –e szerepet, ha igen akkor milyen formában. Ez érdekes szál lehet.
Zoe néha rohadtul fel tud bosszantani, ezzel: Nem, de igen! Igen, de nem jeleneteivel. Már engem „megvisel” ez a szerelmi három vagy négyszög. Mit töketlenkedik már annyit!?
Wade igaz, hogy nem volt szép amit tett, de kicsit védelmében szólva Zoe nagyon hanyagolta őt. Akkor mindenki fontosabb volt neki, mint a pasija. Bár ez még nem mentesíti Wade-et.
George ahogy van szánalom. Na ő a másik akinél szintén nem lenne elég pia, hogy…
Összességében a sorozat jól hozza, amit szállítania kell. Én várom a harmadik évadot is.

lostgab - 2013. 05. 09. 09:37

Ez a finálé számomra semmilyen extrát nem nyújtott, olyan volt, mintha egy évadközi részt láttam volna, mivel 1000%, hogy Zoe ősszel újra Bluebellben köt ki. (Tudom, hogy “persze, ez egyértelmű”, de akkor is meg kell jegyeznem.) Hát el tudtam volna képzelni érdekesebb finálét is… de az vesse a készítőkre az első követ, aki ilyen fix szcenáriót folyamatosan izgalmasan tud kezelni. A HoD-ot bizony elérte a Sophomore slump, de ennek ellenére a karaktarek miatt ugyanolyan szerethető, mint volt. Lemon rengeteget változott (csakis jó irányba), ő lett a kedvenc szereplőm, Wade mellett, aki ugyancsak karakterfejlődésen ment keresztül. Fura, hogy inkább Dr. Breeland lett érdekes (a szó nem túl jó értelmében), még Shelby-t is jobban kedvelem nála. :) Zoe meg… hát Zoe maradt, drámázással és killer heels-zel :D (Abban mondjuk biztos vagyok, ha nekem kellene három ilyen pasi közül választani, bizony én is bajban lennék :D ) Szóval megbocsátható ez a tulajdonsága, de én örülnék neki, ha egy NY-i nyár után kicsit komolyabb és tudatosabb lenne, már csak azért is, hogy újabb lendületet adjon a szerelmi X-szögnek.
Eszemben sincs a kasza, még mindig nagyon várom a szerdákat, hogy nézhessem. Egy kicsit olyan ez, mint mikor turistaként végigsétálsz egy kisváros utcáin, ahol mindenki ismer mindenkit, és egy picit azt kívánod, bárcsak te is a részese lehetnél az életüknek.

szoszilany - 2013. 05. 10. 19:28

“ha meg most összehozták volna Zeorge párost akkor miről szólna a harmadik évad”
én mondjuk Zane fan vagyok, de elgondolkoztam rajta, hogy a harmadik évad elején összejöhetne George-al, csak azért, hogy megtudja, hogy az mégsem annyira fenékig tejfel. Addig úgyis csak az elérhetetlen idál lesz. Járnának, kiderülne, hogy bizonyos dolgokban mégsem bírják egymást, és végre megvilágosodna, hogy Wade-el akar lenni, akiért küzd egy kicsit, majd újra összejönnek. Ha író lennék én eszerint a forgatókönyv-váz szerint írnám meg a 3-4.évadot :) Jonah meg no-no, nem kell, hess-hess.

Kolinkin - 2013. 05. 15. 00:05

Most daráltam le az évad második felét, és nem volt olyan rész, amiben ne lett volna olyan, amitől hangosan vinnyognom kellett volna. :) Hihetetlen a sorozat, a kisvárosi fíling, a szerethető karakterek, iszonyat jó dumák, és nagyszerűen egyensúlyoznak a dráma és a hülyeség között. Zoe néha engem is kiidegel, de annyit szerencsétlenkedik, hogy nem tudom nem kedvelni. Én is inkább a Zoe-Wade párosnak örülnék, de ki tudja mit lépnek meg a készítők, talán még ők se tudják. :P És a legnagyobb duma: “Run from Wade!” xD Bár én biztos nem futnék előle… :)

2SY - 2013. 05. 19. 15:08
bbarbi89 - 2013. 05. 29. 11:51

Imádtam minden részét! Bár Georgera nem tudok úgy nézni, mint arra a pasira, akire már hóónapok óta áhítozom.. Vicces pali meg meg minden, de nem illik össze Zoe-val. Remélem ezt a készítők és belátják, és amikor megpróbálják majd együtt, kiderül hogy hót unalmasak és ezt ők is belátják.

VanillaSky - 2013. 10. 17. 13:09

Casey, 3. évad kritika? Közelmúltban ígérted:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz