login |

The Amazing Race: vége a 22. évadnak

2013. 05. 08. 23:37 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika, reality,

A Survivor-fináléknál mindig szokott lenni egy link azoknak, akik régebbi évadokkal akarják kezdeni vagy folytatni a sorozatot, de itt nincs mit ajánlani, hiszen bármelyik évaddal el lehet kezdeni, mindegyik remek. (Kivéve az S8-cal, mert az gyenge. Mert családi. Meg az all star-szezonokkal (S11, S18) óvatos kell bánni, ha az ember kíváncsi az azt megelőző évadokra is.)

Oké, az első pár szezon ugyan kissé fapadosnak tűnhet egy friss után, de azok is jók. Nekem az 5. volt az első évad, mivel pont az S4 indulása után találtam rá a netes sorozatletöltésre. Ennek már 10 éve. És a The Amazing Race azóta is az egyik legjobb heti időtöltést biztosítja.

Vége a 22. évadnak, ismét lezárult egy világkörüli versenyfutás, most egy kicsit The Amazing Race nélkül maradunk. A nagy kérdés a finálé előtt a szokásos volt: hamar eldőlő és unalmas vagy nagyon szoros záróepizódot láthatunk-e? Emlékszem, a 20. szezon fináléját majdnem 10/10-re hoztam ki, a 21. évadéról nem tudok nyilatkozni, de ha minden igaz, elég érdekes volt. Most meg…, de erről majd később.

Egyébként csak a szorosság függvénye a záró etap értékelése? Nem hiszem, hiszen az S20 is azért lett jó, mert volt benne dráma. Viszont akkor az kell az üdvösséghez, hogy legyenek benne hibák és bénázások? Azért ez nem American Idol, hogy ilyesmin röhögjünk. Nyilván nagy küzdelem hibák nélkül is lehet, de talán a legfontosabb, hogy lehessen kinek – vagy ki ellen szurkolni, és a végén a levegőbe csapni. Vagy azért, mert győzött a kedvenc, vagy pedig azért, mert az utált csapat elbaltázta a finálét.

És ez utóbbi aspektust tekintve volt nagyon jó, illetve csalódást keltő a The Amazing Race 22. szezonja. Összességében jó évad volt, nem kiemelkedő, voltak remek és közepesebb részek is, a két véglet ritkán került elő. De minden a karaktereken múlik és azt már a legelején megállapítottam, hogy szinte mindenkit el tudok különíteni. És szinte mindenki szimpatikus. Az pedig… nem mindig jó.

Oké, voltak számomra egyenlőbbek az egyenlőknél és tudom, hogy másokat idegesítettek egyesek. Sőt, talán volt olyan csapat is, amelyet szívből utáltak, de nálam ilyesmiről szó sem volt. Egy kivétellel szinte mindegyik egy szinten mozgott, egyik ellen sem nagyon szurkoltam érzelmi alapon (maximum a bénázni kezdők ellen, vagy a nagyon dominálók ellen), bármelyik sikerének örültem volna. S talán ezért nem volt számomra annyira ütős az idei utolsó rész.

Persze egyenszimpátia ide vagy oda, az biztos, hogy a 22×11 végén a kiesést majdnem megkönnyeztem, az ott kiesőket nagyon sajnáltam – magam sem tudom, miért, talán az epizódban történtek miatt. A végén, érzelmi érintettség híján tényleg csak az izgalmakban, előzésekben bíztam, és abban, hogy ne az legyen a végső sorrend, ahogy beszállnak a taxiba a washington-i reptér előtt.

Elöljáróban annyit, hogy az évad nagy pozitívuma számomra egyébként az volt, hogy nem volt sok összejátszás, érdemtelen továbbjutás, mint pár évaddal ezelőtt, amikor elöl lévők a drót leadásával megmenthettek pár bénát. Vagy csak nem emlékszem, hogy lett volna. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Az utolsó előtti részben még kiesett Caroline & Jennifer, őket sajnáltam. De tény, hogy eljött az idejük, bár Anyuék nagyon bénáztak már itt is. S ha a hokisok nem mentik meg véletlenül őket, akkor… Szerintem akkor is ugyanez lett volna. Úgy tűnt, mintha a könnyűnek tűnő sárúszás nagyon megakasztotta volna az énekeseket.

A végén pedig nyert Anthony & Bates. 12 szakaszból 8-szor az első kettőben voltak, ez így elég domináns, de a végén a hátul kezdő Max & Katie a három sikerrel nagyon rájuk ijesztett.

I hate being followed.

Az a Max & Katie, akiknek talán leginkább szorítottam a végén, és akik az egyik legérdekesebb csapatnak bizonyultak, mert annak ellenére, hogy ők voltak az idei szezon tipikus villain-duója, abszolút szimpatikusak voltak, még akkor is (vagy főleg akkor?), amikor számító módon taktikáztak vagy kamuból jópofiztak. (A vége felé előbukott belőlük az, amit a készítők reméltek, Max gúnyolódott máson, egymásnak beszóltak, de ez törvényszerű volt.)

De mi volt a dupla fináléban? Észak-Írország, némi úszkálás (és a rettegett, “várjuk meg, míg az előző befejezi” roadblock), ami egyszerűnek tűnt és nem kicsit meglepődtem, hogy eldöntötte a teljes szakaszt. Utána némi Titanic a frusztrált Bates-szel (ők is sokáig bírták) – és a meglehetősen furcsa zselézéssel, ami lehet, hogy csak vágásilag lett felfújva, mert egyszerűen nem fért a fejembe, hogy mi a probléma. Ha nem a piros a jó, akkor a zöld, nem? Nem létezik, hogy ne ezt gondolták volna a hokisok.

A tényleges, top3-as záróepizódról pedig nem tudok sokat írni, kicsit csalódás volt. Az Obama-kitérőre mondhatnám, hogy felesleges volt, de végülis Anyuékat megszívatták (nem tudom, hogy ez volt-e a cél), szóval volt jelentősége. De az, hogy kvázi a teljesen random táskás feladat döntött (pedig a magyarázásnál megörültem!), eléggé lelombozó volt.

Nem azért, mert Max & Katie bukta emiatt az 1M-t, hanem mert egyutasnak tűnt, s az nyert, akivel először szembejött az illető. (Oké, lehet, hogy Max szúrta el és nem kérdezett meg valakit.) Utána a baseball a fiúknak feküdt inkább, de számomra elég meeh volt, némi időhúzás. A földgömb-labdázás abszolút jól hangzott, de valójában egyszerű lehetett, úgy tűnt, hogy annyira szerencse-faktor sincs benne a sok hasonló miatt, így aki készült, nem veszthetett volna rajta sok időt.

Hmm, igen, a készülés. Ez egy érdekes dolog. Aki nem készül, az talán sosem oldja meg. Aki meg készül (és készül, hiszen tudja, hogy mindent fel kell írni), annak lehet, hogy túl könnyű, nem? Mindegy, a siker megérdemelt volt.

Találkozunk…, mikor is? Az amerikai verzióval ősszel, de nyilván addig még lesz pár nemzetközi évad is. Ki tud dátumokat? Annyi biztos, hogy a The Amazing Race Canada 1. évadja 07.15-én indul, de az csak belföldi szezon lesz.

ui: Egy all star-szezonra kit lenne érdemes visszahozni? Max & Katie? Én lehet, hogy még Jessica & John-t is mondanám. Oké, ha lesz valami, akkor persze Dave & Connor tuti befutó.

ui2: A záró videókat se feledjem. Érdekes belülről átélni velük.

19 hozzászólás Ne habozz!

ooo - 2013. 05. 09. 00:08

Kifejezetten jó évad volt, átlagos fináléval. Németország mostanában állandó résztvevője az európai szakaszoknak, jöhetnének délebbre. (A jó kis dubrovniki szakasz :) )

Amit abszolút nem értettem, hogy Mona&Beth miért nem váltott feladatot, mikor kb. 15-ször vitték oda a rossz kaját? Meg ha nem olvasták el a táblát, akkor hasraütés-szerűen akarták felszolgálni az ételeket? Vagy ezt hogy gondolták?

Max. tuti elszúrta az ügynökös feladatot, hiszen nagyon messzire ment a parkban, kb. már senki nem járt arra. Ebből gondolom, hogy szimplán kihagyta az ügynököt, rossz taktikát választott.

kambuc - 2013. 05. 09. 00:37

A “dupla” finálé hozta a szokásos dolgait: a tényleges hármas finálé annyira nagy izgalmakat nem hozott, gyakorlatilag igazi előzési pont a stadionos és földgömbös feladvány lehetett volna, de mivel volt előnye Bates&Anthony-nak, így nem igazán voltak veszélyben. Főleg azt tudva, hogy ők is mindent felírtak, de gyakorlatilag minden csapat így tett. Legalább ilyen szempontból készültek a TAR-ra. Egyébként örültem a hokisok győzelmének, az évad nagyrészében ők voltak számomra a legszimpatikusabbak.
Ami Max&Katie-t illeti, valóban őket szánták a készítők a villain csapatnak, volt is bennük kraft, mert ők valóban JÁTSZOTTÁK a játékot, taktikáztak, ahogy winnie is írta fentebb, igaz, Afrikában majdnem ráfáztak az egyetlen leblokkolásukra anno. Nem voltak antipatikusak a számomra, igazándiból a hozzáállásuk még tetszett is.
Egyébként utálom az olyan roadblock-ot, amiben meg kell várni a másik csapatot, míg az megcsinálja, vagy legalábbis megpróbálja megcsinálni, mert így a verseny valódi verseny részét ölik ki a játékból… Akkor már lehetett volna olyat csinálni, amit mindegyik csapat tud párhuzamosan csinálni.
A felszolgálós feladatban nekem az volt a durva, hogy még Max&Katie-nek is kellett egy kis idő, míg rájöttek, hogy valami nem stimmel a listával :D Azért Anthony nélkül kitudja, hogy a rollermamák mikor tudták volna megoldani a feladatot, ezzel talán lehetett volna esélye Caroline&Jennifernek.
Az ügynökös feladat sem tűnt durvának, csodálkoztam is, hogy Bates hamarabb végzett, mint Max. Ez nagyon nagy hiba volt, hogy valahogyan egyszerűen csak elment az “ő” ügynöke mellett…

Összességében tetszett ez az évad, szinte végig jó részeket hozott, így alig várom az újabbat! :)

kambuc - 2013. 05. 09. 00:38

Azt még kifelejtettem, hogy szerintem egyértelműen Dave&Connor-t hívják majd meg egy következő all star-évadra, amikorra Dave-nek rendbejön a lába. Mert ők is esélyesek lettek volna, eléggé jók voltak, amíg tudtak menni.

szerintem - 2013. 05. 09. 11:22

szinte teljesen egyetertek winnie-vel. az evad nem volt rossz, helyenkent igen izgalmas epidokat hozott, azonnal megjegyezheto jatekosokkal. ugyanakkor az egyetlen joeyt leszamitva nagyon ellenszenves jatekos nem volt, es nekem legalabbis kiemelkedoen szimpatikus sem. meg a legvegen is voltak olyan csapatok, akik teljesen kozombosek voltak, szoval annak ellenere, hogy sokkal jobban volt az evad osszerakva, mint az elozo nehany, megsem teljese az oromom, mert a sava-borsa hianyzott ezuttal (amibol viszont kicsit tul sok jutott az elozo evadra, ha mar itt tartunk, az elegge el lett sozva).
vegulis rendben van, hogy a hokisok nyertek, teljesen szerethetoek voltak. max es katie-rol mar irtam korabban, ha villaineknek akartak oket hasznalni, akkor mutathattak volna katie-bol tobbet esetleg. szegeny maxet azert sajnaltam, nem hiszem, hogy elrontotta a feladatot, olyan ertelemben, hogy pontosan tudta, mit kell csinalni, csak nem volt szerencseje. lehetett latni, hogy sokszor egymas hegyen-hatan jottek az ugynokok, nyilvan elkerulte a sajatjat. ennek ellenere nem biztos, hogy ok nyertek volna, hiszen a baseballal is benaztak egy sort, es ha odaig jutott volna a dolog, hogy nagyon szoros a vege, a hokisok lefutottak volna oket. erdekes, hogy phil az evadzaro elott azt nyilatkozta, hogy nagyon izgalmas a vege, mert rendkivul szoros lesz es egeszen a vegeig nem lehet majd tudni, ki fog nyerni, illetve hogy meglepetes lesz, hogy ki nyer. hat, nem tudom, melyik evadrol beszelt, de nem errol, az biztos. mas kerdes, hogy ugyan mi mast mondhatott volna…

winnie (es a tobbiek), ajanlom mindenki figyelmebe a TARAu-t! eddig ket evad ment le belole, es bar semmi info nincs rola, elvileg majus kozepen kellene kezdodnie a harmadiknak. igazi regi TAR-feeling, nagyon erdekes csapatokkal es igazan TAR-os feladatokkal. nekem a legnagyobb problemam a TAR-ral most mar evadok ota, hogy a verseny maga mar nem olyan eros, mint volt, vagy nem olyan fontos. az ausztral verzioban egy epizodra annyi minden jut, mint a jelenlegi TAR-ban kettore (vagy akar tobbre). es jo lenne egy kibeszelo is hozza:)

winnie - 2013. 05. 09. 11:44

á, nagyon akarom a többit is nézni, az au-t főleg, mert mégiscsak saját nyelven beszélnek, remélem, el tudom kezdeni. akkor írok majd hozzá.

Smash - 2013. 05. 09. 15:05

Nem volt rossz évad, de különösebben nagy WTF-ok sem voltak benne. Csak nekem tűnt föl, hogy az etap eleji pénz mostanában nem jelent gyakorlatilag semmit? Vagy már nincs is ilyen? Emlékszem régen szállított néhány érdekes momentumot, amikor valaki túlköltekezett, vagy elvesztette a pénzét. Szerintem ebben az évadban nem is hallottam a kezdő “felolvasásnál”, hogy X dollárjuk van a szakaszra.

Egy jövőbeni all star szezon jöhetne nekem is, csak valahogy fel kéne kicsit rázni már az alapokat. Valami Ultimate Special Edition kéne. Mondjuk ne legyenek equalizerek, ne legyenek pit stopok, mindig legyen u-turn, mindenki mindig dönthesse el, hogy mivel utazik (taxi, kocsibérlés, tömegközlekedés, gyalog), és itt bejöhetne a pénz is megint, hiszen nem mindegy, hogy taxira költenek egy csomót, vagy bérelnek egy kocsit. Start, nyomás, X/óra kötelező pihenő Y időközönként, és mindenki mehet a maga útján/módján. Equalizerek nélkül meg lehetne úgy csinálni, hogy aki pl X órára van az első beérkezőtől, az hazamegy. Ha meg mindenki nagyon közel futna be egymáshoz, akkor hát istenem, több csapat van a fináléban. Nem lenne a világ vége. Érdekes lenne látni egyetlen egy darab ilyen szezont. Egy kis káosz csak jót tenne.

kiwagyok - 2013. 05. 09. 19:06

Nem tudom ki nézi a Rules of Engagement-et, de Max engem végig az ott szereplő hülyegyerekre (Adam) emlékeztetett.:-) Kinézetre és beszédre is, meg mindenre.:-) Lehet hogy ezért sem szurkoltam nekik:-)
Amugy tetszett az évad. Tényleg jobb volt mint az előzőek.

pixie - 2013. 05. 09. 22:04

Nekem ez volt az első TAR évadom, szóval nem nagyon tudok nyilatkozni a minőségről, csak azt tudom elmondani, várakozáson felül teljesített a sorozat :) igazából kb. az utolsó 2-3 részre tudtam csak eldönteni, hogy kinek szurkoljak, Max&Katie-nek szorítottam a végén, azért mert sokszor ők, a feladatokon kívül nyertek egy csomó előnyt, azzal, hogy gondolkodtak. Míg a legtöbb csapat egyből ment a reptér/állomás stb. helyekre, lesz ami lesz alapon, ők kb. egyből megkeresték a legközelebbi utazási irodát, vagy olyan helyet ahol lehet netezni és lefoglalták a dolgokat. A kémes feladat nem nagyon jött be, kicsit úgy éreztem túlságosan a szerencse döntött (bár tény, hogy Max eléggé messzire futott, nem tudom, hogy hagyhatta ki az emberét). Szerintem ez a feladat egy pár résszel ezelőtt tökéletes lett volna, de ide a végére, azért valami komolyabb feladatot vártam volna( a baseball-os teljesen rendben volt pl.)

Ass - 2013. 05. 11. 13:33

Tudtátok ti azt, hogy a Minimax/Animax-on hétköznap esténként van Amazing Race? :O

Néztem a TV újságot, és tökre meglepődtem hogy egyáltalán adják Magyarországon, ráadásul pont ezen az adón.

winnie - 2013. 05. 12. 00:16

itthon lement az első 15-18 évad az axn-en, és az animax szokta az axn-es cuccokat ismételni. (sőt, amazing race asia is volt az axn-en, meg survivor, az animaxen meg so you think you can dance, de a reality-k zöméve úgy tűnik, leálltak. pedig milyen jó volt, amikor random az axn-re kapcsolva láttam egy régi évadot…:(

MolnarErik - 2013. 05. 12. 21:07

Nagyon gyanús, h TARAU nem lesz idén, pedig ősszel volt rá jelentkezés, de ez az utolsó info róla. Az ukrán és a norvég verzió viszont most tart a vége fele. az angol nyelvűek közül a China Rushnak sincs nyoma, a Kanada pedig júli 15-én kezd.

Dreya - 2013. 05. 12. 23:53

Csak most néztem meg a döntőt, és hát nem volt nagy meglepetés a végeredmény :) Ügyesek voltak a fiúk. Sikeresen megkedveltették magukat több csapattal is olyan szinten, h egyszer sem lettek U-Turnölve, vagy hátráltatva semmilyen módon, szimpatikusan, lazán játszottak, és hatalmas plusz pont, h nem hagyták nyerni Maxet és Katiet :D

Raisen - 2013. 05. 15. 11:06

Sajnáltam, hogy nem Max & Katie nyertek. Egy kis idő után már ők voltak a kedvenceim. Afrikában nagyon féltettem őket nehogy kiessenek (mint pl gyorshajtásnál), de az uccsóban a táskákkal sajnos eldőlt minden. Nagyon nem szeretem az ilyesmiket amikor 1 feladattal eldöntenek mindent. főleg ilyen random cuccokkal ami csak a szerencsén múlik.
Joey + Meghan számomra is abszolút irritálóak voltak, joey b*** fejét naggyon nem bírtam. idegesítő. jópár kiesést megúsztak, de hál Isten nem mentek a top4be.

Sztem is hullámvasutas évad volt, voltak jó és szép részek (mint svájc, bár uncsi) meg voltak nagyon rosszak és egyben unalmasak is. Apja-fia párost sajnáltam, mert amíg voltak addig az élmezőnyben voltak. de talán majd All stars-ra visszajöhetnek. Ahogy Maxéket is várom vissza.

Dregnarr1 - 2013. 05. 17. 19:12

Az utolsó előtti rész szerintem nagyon jó volt, a “Tray it” feladat bekerült a legjobbak közé (nehéz volt!). Sajnos a “trükkössége” egyéletű, így nem hiszem, hogy újra előveszik a jövőben.
Az utolsó rész hatalmas csalódás volt, egyáltalán nem volt finálé hangulata, és nem csak a nagyon széthúzott mezőny miatt. Az Obamás résznél én is felkaptam a fejem, vihogtam, hogy “váó, ilyen sem volt még!”, aztán hatalmas pofára esés lett a vége… hát ez van.

bxs - 2013. 05. 17. 20:43

Bocs, hogy ide írok, de szerintem ajánlására elkezdtem nézni a TARAU 2. évadát. Az elsőt még hetente követtem, de az annyira nem tetszett, ezért el is felejtettem, hogy van az ausztrál verzió is. Most tartok a 8. résznél, de ez az évad eddig nagyon tetszik: a versenyzők, a feladatok, minden. Sokkal izgalmasabb feladatokat és ezáltal versenyeket hoz és inkább kiszámíthatatlan minden szempontból.

Őszintén szólva ehhez a 22. évadhoz nem is nagyon tudnék hozzászólni, mert egy-két momentumon kívül nem sokra emlékszem már. :/

szerintem - 2013. 05. 19. 14:10

@bxs: hu, nagyon jo erzes, hogy ajanlok valamit es mas beprobalja es neki is bejon…az ismeroseimmel folyton probalkozom, de nem sok sikerrel, sajnos. de ez off.

nekem mondjuk tetszett mindket ausztral evad, sokkal porgosebb, mint az utobbi 3-4 ev TAR evadjai, es akkor szerintem meg joindulatu voltam. az ausztral epizodok eleve hosszabbak, mint az utobbi evekben az eredeti verzio, ezert tobb minden fer bele. vannak benne villainek, igaziak, benazas a repteren, erot es elmet probalo feladatok, szoval erdekes, izgalmas. az utobbi idoben ezt a pluszt hianyolom a amerikai verziobol. kicsit alloviz lett, meg a legizgalmasabb feladatok vagy versenyhelyzetek sem eleg izgalmasak mar.

bxs - 2013. 05. 20. 15:52

Igen, egyetértek. Nem láttam jó pár évadot az amcsiból, de azért jó párat láttam is, de ez az ausztrál nagyon jó volt. A finálé kicsit kevésbé, de amik előtte történtek az tényleg első osztályú. Mivel sok amcsi részt nem láttam, ezért nem tudom mennyire voltak átvett feladatok viszont. A fináléban mintha ismerős lett volna, azért nem tetszett annyira.

És akkor SPOILERrel pár dolog, ami hirtelen eszembe jut:
– steve és paul. Hát mellettük nem lehet szó nélkül elmenni, az, hogy mennyire ego csapat volt, és a durva, hogy nem ok nélkül, mert közben nagyon jól játszottak. Nekik szurkoltam épp ezért, hiába utálta őket mindenki. (példa a 2 u-turn, ami szintén nem állította meg őket :D)

– a kubai rakétaválság… Akarom mondani autóválság, az nagyon tetszett, hogy mit össze nem szenvedtek. :D

– a jégfaragás… Szintén Steve és Paul, hát ott nagyon jót röhögtem például.

– a disznóelkapás vmelyik első részből. Szintén volt egy-két priceless moment. :D

– meglepődtem, hogy a szőke csajok meddig eljutottak, míg volt olyanok, akik hamar kiestek, pedig tovább tippeltem őket (Kym és Donna dubai “kiesése” például)

Hirtelen ennyi.
Azt viszont nem tudom, hogy régen az amcsiban mennyire volt megkötve az 1 részben= csak 1 országon belül, 1 road block és 1 detour. Mert föltűnt, hogy volt olyan, hogy valamelyik nem volt, valamelyikből több volt, részen belül 2x repültek, stb. Meg hogy nemigen voltak benne ilyen “csak menj ide a clue-ért”, a legtöbb helyen feladatok is voltak.

Dregnarr1 - 2013. 06. 15. 12:34

Én is minap fejeztem be TARAU 2. évadát.

Szerintem sokkal-sokkal jobb, mint az US változat. A feladatok összetettebbek és jóval nehezebbek, az utolsó pár rész szerintem kiemelkedő volt, ahogy egymás után jöttek az újabb és újabb feladatok, tényleg kimerítette a csapatokat a legtöbb szakasz.

Utolsó rész is durva volt, 60 perces. Az US-ből megszokott “hazautazás, egy utazási célpont, aztán végső feladat, majd cél” miatt azt hittem, hogy teljesen elrontották az utolsó szakaszt, mivel a rész felénél még mindig más kontinensen jártak, emiatt azt hittem, hogy a hazarepülés után már csak egy feladat lesz, aztán irány a cél, ezzel lényegében a szerencsére bízva az egészet.

Na, itt nem ez volt:
– köztes feladat
– mászkálás (uhh!)
– detour
– csapatfeladat
hazautazás, utána:
– 2 köztes cél
– Road Block
– mászkálás (repülés, majd autózás)
– road block
– csapatfeladat

Mindez 60 percben, rengeteg köztes drámával..

Érdekes látni, ahogy az US változat évről évre egyre rosszabb lesz (könnyített feladatok, egyre jobban érzékelhető és gyarapodó “hand of god” jelenetek, rosszul szerkesztett szakaszok, tömény reklám, stb), addig a többiek tündökölnek (Asia, AU, Israel), nem csak régi anyagok felhasználásával.

Thomas - 2015. 01. 28. 16:52

Az évad első fele nagyon tetszett, hihetetlenül látványos helyszínek, jó feladatok, sok szimpatikus csapat:) Aztán a második felére eléggé leeresztett, túl sok csak sorban, egymás után végezhető feladat jött, ráadásul a szimpatikus csapatok is elfogytak a végére, így a finálé már nem is nagyon érdekelt.
Ami viszont pozitív, hogy nem volt taxilottó, legalábbis nem emlékszem, hogy bárki is kimondottan a taxisok bénázása miatt esett volna ki:)
Az ausztrál verzióba is bele fogok majd nézni, annyira dicséritek! Nem is ártana, ha kicsit hosszabbak lennének a részek, és több kavarodás férne bele, mert sokszor tényleg az elején eldől a sorrend, és már nem is lehet nagyon előzni, az meg nem jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz