login |

Finálé előtt: Revenge

2013. 05. 10. 20:11 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: kritika, video,

Elmondja? Nem mondja? Megöli? Nem öli meg? Durvulás várható a Revenge dupla(!) záró epizódjában, és a történtek keményen elő fogják vetíteni a 3. évad egyik fő sztoriját, amely hű marad a sorozat címéhez. A tovább mögött a Revenge – 2×21-2×22 promója. Meglepően nem spoileres. Utána még 5 részlet.

A kérdésem a szezonra vonatkozóan ugyanaz lehetne, mint a Once Upon A Time-nál, csak épp a Revenge esetében a hanyatlás még az első szezonban elindult. Nem is hanyatlásnak mondanám, hanem csak mocskosabb és szappanosabb lett a sorozat, ami biztos, hogy többeknek jobban bejött és nekem sem volt annyira ellenemre, mint arra számítottam. A kérdés, hogy az évadfelet követően, a haláleset után, újra elindult felfele a Revenge, vagy sosem látott mélységekbe süllyedt?

(Erről az jut eszembe egyébként, ami a Dallas-kritikánál is említve van: biztos, hogy szükséges egy szappanban “folyton” embereket ölni? A Revenge-ben idén meghaltak páran, nem?)

Jó régen írtam utoljára a sorozatról, az oka ezúttal is az, hogy nem jutottam tovább, de az OUAT-vel ellentétben a kasza nem sújtott le, a tervek szerint jövő héten darálok egyet. Darálok, hacsak az általános vélemény nem fog egyértelműen negatív irányba tendálni. (Akkor az volt leginkább a kritikám a sorozattal szemben, hogy alig történt valami, a 8 részt két mondatban össze lehetett volna foglalni.)

Bár lehet, hogy akkor sincs veszve minden, ha megzuhant a Revenge, hiszen nem feledni, showrunner-váltás lesz. Sőt, nem is egyszerűen a showrunner távozik, hanem a sorozat kitalálója, apuja, Mike Kelley, aki megunta, hogy nem csinálhatja úgy a Revenge-et, ahogy akarja. Az ABC nyert. És a néző?

20 hozzászólás Ne habozz!

Cléda - 2013. 05. 10. 20:40

“A kérdés, hogy az évadfelet követően, a haláleset után, újra elindult felfele a Revenge, vagy sosem látott mélységekbe süllyedt?”
Sztem abszolút jobb lett! Megéri folytatni.
Vannak persze erőltetett szálak (pl Jack), de ismét hű a címéhez a Revenge.

S84 - 2013. 05. 10. 20:55

Én inkább arra leszek kíváncsi milyen lesz jövőre az új főnökkel.
Nekem tetszik most is, de sokkal jobban bejött az elején mutatott “egy rész egy bosszú” megvalósítás.

519 - 2013. 05. 10. 21:02

1000-szer inkább Revenge, mint OUAT. Szerintem az évad második fele egyértelműen felfelé ívelt. Mondjuk én elfogult vagyok, mert pár hete kivégeztem a Brothers and Sisterst, és azóta elvetemült Emily Vancamp fan lettem (eddig is bírtam a Revenge miatt, de Rebeccaként teljesen elvarázsolt). Tüneményes lány, amikor épp nem szociopata. :D

winnie - 2013. 05. 10. 21:09

519: mondd, hogy az everwoodot láttad. mert ha nem, akkor mars:) alapsorozat, kisváros, vancamp és még tüneményesebb.

Danny - 2013. 05. 10. 21:13

Szerintem is elég jó szálakat hoz a Revenge, igaz megvannak a nem túl jó szálak, de ott vannak a jók is. Plusz az uccsó rész végén elég nagy dolog törtét, amit remélhetőleg jól kijátszanak a köv. részben.

ALDO - 2013. 05. 10. 21:13

Az évadnyitóban bemutatott haláleset nem volt nagy szám, gyakorlatilag már az eggyel korábbi részben ki lehetett találni.
Maga a Revenge viszont szerintem is jobb lett, főleg, hogy többet tudtunk meg a rejtélyes Initiativeről és céljairól. Remélhetőleg az idei finálé jobb lesz, mint a tavalyi.

Csilla0422 - 2013. 05. 10. 21:57

Nekem is jobban bejött az vonulat, hogy 1 rész 1 bosszú. Viszont a második évad jobb az első elszappanosodott részeinél. Amanda nekem nem nagy veszteség.
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz Kelley nélkül, milyen irányba mennek tovább.
Aiden anyja elméletileg lehet Victoria?

Andro - 2013. 05. 10. 22:20

Én az évad felénél otthagytam az egészet. Már untam, és csak megszokásból néztem. Talán egyszer megnézem az évad második felét, ha úgy hozza a kedvem. Az első évad ütős volt, ez meg totál szappan.

Squazee - 2013. 05. 10. 22:27

Érdemes nézni szerintem továbbra is, bár nem minden tetszik benne, de mégis működik a dolog.

Vindon - 2013. 05. 10. 22:34

Huuba… Teljesen elfeledkeztem errol a sorozatrol, szunet utan elfelejtettem visszaterni. Koszi az emlekeztetot. (Pedig hogy imadom ezt a not uristen:))

Ladybug - 2013. 05. 10. 23:00

Szerintem is érdemes folytatni, annyira guilty pleasure, hogy csak na… :)

519 - 2013. 05. 11. 00:30

winnie: az Everwood nyárra van betervezve darára. :)

mse - 2013. 05. 11. 01:33

Őszintén szólva? Az évad elején még védtem a sorozatot, mondván, hogy nem rosszabb ez az első szezon második felénél, sőt! Mostanra viszont egyértelművé vált, hogy az egész második évadban a készítők csak a spenótot dobálták a falra, és nézték, hogy mi ragad meg. És hát a válasz, nem sok.

Nem rossz a Revenge, és meglepő mód valahogy ez az a sorozat, amire rögtön az epizód kijövetelekor lecsapok. Bár szerintem ebben leginkább az játszik szerepet, hogy imádom Emilyt, mint karaktert, és úgy általában egy piszok karakter-orientált néző vagyok, úgyhogy nekem ennyi is elég. Mindenesetre voltak jobb epizódok, például az, ahol Masont csinálta ki a drága, kifejezetten tetszett, illetve volt egy kivételesen jó egy részes bosszú a 10. epizódban, még ha azonfelül minden más elem középszerű volt ott is. Az Amanda halála környéki pár epizód is rendben volt, bár aztán eléggé gyorsan visszazuhantunk a pár részes rövid értelmetlen és érdektelen plotok mocskába.

Jack iszonyat irritál mostanra, eleinte azt hittem, tetszeni fog az új irány, amit a karakter vett, de aztán olyan ostoba mozzanatai voltak, hogy epizódok óta a képen törléséről álmodozom. Egyszerűen mocsok hülye, ne szépítsünk. Melyik az a balfék értelmi fogyatékos, aki Victoriának meséli el, hogy bizonyítéka van Conrad ellen Amanda halálát illetően? Komolyan meg akarom ütni most már. Meg ahelyett, hogy megpróbálna valami magyarázatot találni Amanda és Emily múltjára, inkább mosolyszünetet tart. WTF ember.

Charlotte-nak vagy adjanak most már valami normális, a történethez kapcsolódó szálat, vagy inkább ne erőltessék rá tovább ezeket a borzalmas érdektelen kliséket. Ő és Emily testvére, nem? Miért nem lehet ezt kihasználni inkább?

Nolannak is próbáltak külön elfoglaltságot találni Emilyn kívül, de nekem ez a Padma dolog túl mű volt és üres ahhoz, hogy megfogjon. És ezzel el is ment nagyjából a teljes második évados szereplése.

Aki meglepett, az Daniel volt, neki mindenféleképpen jót tett ez az évad, Aiden is egészében egy jó húzás volt, örülök, hogy ő azért megragadt. Legalábbis egyelőre.

Azért kíváncsi vagyok a zárásra, akármennyire is gyengének éreztem az előző részekből jó párat, a fináléra azért még vannak reményeim. Főképp ha valami olyat terveznek, ami átvezet a következő évadba. A showrunner váltást nem kommentálom, amíg nem látom, milyen irányba tereli a sorozatot. Az, hogy maga a készítő szállt ki, nem ígér sok jót, de talán az új gárda tanul a hibákból, abból, hogy mi működött és mi nem, és megtalálják a megfelelő egyensúlyt.

Nikki - 2013. 05. 11. 15:41

Nekem továbbra is nagyon tetszik az évad; egyenletesnek érzem a részeket :) Hozza azt a kikapcsolódást amit elvárok tőle, még ha becsúsznak is gyengébb jelenetek, egyszerűen jó nézni :)

Dor Ka - 2013. 05. 11. 20:51

én még mindig szeretem!:) bár Nolan-be visszahozhatnák az életet (a régi csipkelődős énjét). Danielt még mindig nem bírom (a félmeztelen jeleneteit megspórolhatták volna). Jack változatlanul olyan semmilyen (hiába próbálják fejleszteni a karakterét). az angol srácot (?) jó ötlet volt behozni. Jack öcsikéje szerepelhetne többet. a többiek nem változtak. még mindig Emily VanCamp viszi a hátán a sorozatot, jó színésznőnek tartom (már az Everwood-ban és a B&S-ben is az egyik kedvencem volt). a történetvezetést nézve viszont egyetértek… visszatérhetnének az ‘egy rész-egy eset’ sémához. meg pluszba jó, h. az irritáló karaktereket kipöccintették.

S84 - 2013. 05. 11. 21:14

Mostanában a legjobb jelenetek mindig Emily és Victoria között vannak, szinte szikrázik a képernyő a feszültségtől :D :D :D

xyxy - 2013. 05. 13. 16:13

ez a finálé ultranyálasra sikerült.

DQ - 2013. 05. 13. 16:45

Én is többet vártam tőle…

anyko - 2013. 05. 13. 21:10

Szerintem az évadzáró nagyon ütős volt. ****Spoilerhez hasonló:a megölünk még egy főbb szereplőt,nem rossz ötlet, ha olyat ölnek, aki felesleges a storyba, inkább a Jacket kellett volna, mert szerintem egy senki, pipogya, mihaszna jellem, aki sír, és kavar, de mindegy. Ez az én véleményem. Számomra meglepő volt, és végig izgultam, nem gondoltam volna a Nolanos dologra sem,Spoiler vége**** régóta nem láttam ilyen sorozatot, ami azt illeti,az Arrow a másik kedvencem. :) Nagyon örülök a 3. évadnak, és várom már az évad indítót és zárót egy múlva. ;)

Neon - 2013. 08. 02. 08:33

Egyre jobban fáraszt ez a sorozat, nagy csalódás. Azon még túltettem magam, hogy egy Paris Hilton karakter bosszúsztorijáról van szó, de a második évad elejére megbocsáthatatlanul elfogytak azok a szereplők, akiknek sorsa minimálisan is érdekel.
Különösen bosszantó a férfi szövetségesek folyamatos szívatása. Takedának el kell viselnie, hogy érdemtelenre pazarolta a segítségét, hiába agyas a kiscsaj, ha egy kilátástalan érzelmi roncs. Nolan csicska. Aiden meg még csak nem is nehezményezi, hogy Thorne kisasszony lelkén szárad a testvére halála.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz