login |

Once Upon A Time: vége a 2. évadnak

2013. 05. 14. 15:00 - Írta: superpityu

62 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Igazi hullámvasút – talán így tudnám leírni ezt az évadot. Az első szezon sokak szerint az a tavalyi évad egyik legjobbja volt, de idén rengetegen fordultak el a Once Upon a Time-tól, ami  a nézettségen is durván látszik. Az egész évad felütése sem az igazi? Vagy csak a megvalósítása nem jött be annyira? Magam sem tudom, de az biztos, hogy nem ezt vártam ettől a sorozattól, amit idén kaptunk.

Az egész S2 tele volt kapkodással, nem tudnék megnevezni egy főbb szálat sem, ami végigment volna a szezon elejétől a végéig. Mindenbe megpróbáltak belekóstolni, igen kevés sikerrel, a megvalósítás pedig szintén hagyott kívánnivalót maga után.

A másik problémát a karakterek adták, akik szinte semmi fejlődést nem mutattak szinte egy teljes évadon át. Persze ez nem húzható rá mindenkire, de a tavalyi kedvenc Mary Margaret és David páros annyira lett ellenszenves és ostoba, hogy nem igazán találok rájuk jelzőket. Valamint azt hiszem, hogy Emma és Henry sem lopta be magát a szívembe, újfent.

Regina és Gold is komoly leépítésen ment keresztül, az egykori nagy gonoszok jelenleg csak árnyékuk önmaguknak. Habár nekik a visszaemlékezésekben akadnak jobb pillanataik, de ez nem igazán tud kompenzálni a többiért. Az évad végére még Belle is furcsa irányt vett.

A régiek közül muszáj még említést tennem Ruby-jelenségéről. Nyáron sokan örültünk (a készítők is!), hogy állandó státuszt kapott, erre semmit nem kezdtek vele. Volt egy rá épülő rész és ebben ki is merült a jelenléte. Az évad 2. felében mindössze két jelenetére emlékszem, a fináléban sem bukkant fel – meg is lett ennek a gyümölcse: Meghan Ory ősztől új sorozatban szerepel.

Bár sokakat megosztott, de én amondó vagyok, hogy az évad legjobb (új) karaktere Hook lett, jó ötletnek tartom, hogy állandó szereplő lett belőle az évad végére. Még sokat ki lehet hozni és talán nem fogják többet ráncigálni az ellentétes oldalak között.Remélhetőleg vele tudnak mit kezdeni.

Sajnos a Once Upon A Time 2. évados fináléja nem szüntette meg a keserű szájízt, amit a korábbi részek okoztak, de szerencsére annyira vészesnek sem tartottam. Tele volt logikátlan húzásokkal, amelyek lassan visszatérő motívumként vannak a sorozatban, tartok tőle, hogy már-már védjegyként kezelik ezeket. Spoileresen a fináléról a tovább után.

Az évad legnagyobb baja a végére Tamara és Greg lett. Egyszerűen rosszul illeszkedtek az egész történetbe, ráadásul elég idegesítő, hogy mindig csak összevissza beszéltek mindenről, az meg külön vicces, hogy a nagy mágiaellenességük közepette simán ugrálnak portálokba.

Storybrook eltörlése szintén elég légből kapott ötlet volt. A hirtelen a semmiből előkerülő megsemmisítő kristályon pedig már csak a fejemet tudtam fogni. Kicsit olyan volt mintha az első évad paródiája lenne az egész.

A rész másik furcsasága az emlékezet visszaadó varázslat volt. Több részen keresztül kellett látnunk azt, ahogy Emilie de Ravin próbálkozik egy badass karaktert hozni, mondhatni sikertelenül, egyszerűen neki nem áll jól a keménykedés. De ez a varázslötty szintén eléggé a semmiből jött, mint ahogy sok más ötlet is. De legalább megszabadultunk Lacey idegesítő karakterétől.

Az összefogás a szereplők között várható volt, úgy tűnik a város egykori nagy gonoszai végleg meglágyultak, bár a közös cél elérése után lehet, megint ugyanazokat a köröket fogjuk futni mint idén. Henry elrablása és Sohaországba vitele érdekes fordulat lehet, ahogy az is, hogy szépen utána ment majdnem az egész szereplőgárda.

Egyedül Belle maradt a főszereplők közül a városban, mint a lakók védelmezője. Kíváncsi leszek, hogy mit hoznak ki belőle, mert rajta kívül nem sok fontos karakter maradt ott, de Tamaráék szektája feldobhatja az ottani történéseket, ha felfedezik a várost.

A rész másik említésre méltó jelenete Nealé volt, habár csak egy röpke pillanatra tűnt fel. De Mulan, Aurora és Philip ismét előkerültek neki köszönhetően – a triónak is lenne miről mesélnie, ha már a Philip is visszakerült a lányok közé.

A lényeg, hogy Továbbra is akadnak jobb pillanatok, jelenetek a sorozatban, de sajnos olyan kevés, hogy azok eltűnnek az idegesítőek tengerében. A következő évad alcíme pedig lehetne Once Upon a Time in Neverland a a Wonderland-spinoff után szabadon.

Persze még kíváncsi vagyok, mit hoznak ki a jelenlegi helyzetből, hogy miért olyan fontos Henry mindenki számára, s hogy miképenn jutnak vissza a többiek a mi világunkba – plusz még számos nyitva hagyott kérdés akad. Az évadkezdésnél ott leszek, de annak a minősége nagyban fogja befolyásolni a későbbiekhez való hozzáállásomat. Ez az évad hatalmas minőségbeli csökkenést produkált, nem igazán ért többet 5/10-nél, de azért még bízom a kilábalásban.

62 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2013. 05. 14. 15:17

A kasza ezzel a finálával nálam véglegessé vált.

winnie - 2013. 05. 14. 15:27

(megnéztem a végét, de ennél többet vártam egy évadzáróra. lehet, hogy korábban voltak finálés húzások, de ez az “elindulunk” nem tűnik soknak. oké, még utána volt jelenet, de a pán péteres húzás sem villanyzott fel. a folytatás lehet, hogy kap esélyt, de igazából, annak ellenére, hogy nagyon nem tudom, hogy mi történt évad közben, nem érzem, hogy érdekelne vagy lemaradtam volna (pedig tudom, hogy neil így, tamara meg greg úgy))

Tusk - 2013. 05. 14. 15:28

Nálam is kasza évadzáróval, az évadban az effektek a 90es évek herkules és xénáját idézték vissza (főleg az utolsó részben a zöld trutyi ami a természet akart lenni), a történet pedig közel semmissé vált és légből kapott dolgok jelentek meg a semmiből. Az első évad nem ilyen volt. 3. évadról még olvasok kritikákat de kötve hiszem, hogy javulni fog a minőség.

Silas - 2013. 05. 14. 15:52

nagyon szar volt a 2. évad… 1. az kenterbe verte ezt

ALDO - 2013. 05. 14. 15:55

Én már az első évad felénél kaszáltam. Látom, nem vesztettem sokat.

Cassie - 2013. 05. 14. 15:55

Nekem egyszerűen túl sok mindent zsúfoltak bele ebbe az egyetlen évadba. Simán befejeződhetett volna ott, hogy Cora az évad főgonosza és azon a szálon valami jobbat kiagyalni, a Tamara-Greg dolgot pedig simán lehetett volna vinni következő évadra. Ez így túl tömény volt és emiatt sajnos sok helyen elég következetlen volt az évad. Bizonyos húzások viszont bejöttek pl. az hogy Bae-Neal Henry apja. A fináléban még azon is fogtam a fejem, hogy a portálnál, hogy lehet hogy Gregnek és Tamarának csak egy kisebb portál nyílik ami kb. másodpercekig van csak nyitva, de Hook meg nyit egy akkorát, ami lenyeli az egész hajót, ráadásul annyi ideig nyitva van, hogy kényelmesen ráérnek odahajókázni.
Mondjuk az ilyen logikai botlásoktól függetlenül én még mindig szeretem, mert aranyos kis mese.

Brynden Rivers - 2013. 05. 14. 15:56

Mivel elkaszáltam, engem csak az érdekelne, hogy MIÉRT szúrták el ennyire a 2. évadot az írók?

De tényleg. Valamelyik showrunner kilépett?

cyborgwings - 2013. 05. 14. 15:58

nem tudom, hogy csinálták, de a finálé még gyatrább és érdektelenebb és idegesítőbb és semmitmondóbb és nyálasabb lett, mint az eddigi epizódok. annyira nagyon félresiklott ez a sorozat, hogy egyszerűen érthetetlen, az első évadot hogyan tudták olyanra csinálni, amilyen volt.
jellegtelen, ötlettelen kalap kaka az egész. a karakterek teljesen ellenszenvesek lettek és úgy rángatták őket, ahogy épp a körülmények megkívánták. a háttérsztorik, mesés flashbackek egyáltalán nem működtek, pedig tavaly az adta a sorozat sava-borsát, ahogy a mesevilágot feltárták és az ismert történeteken csavartak egyet-egyet.

az újonnan behozott szereplőkkel sem tudtak mit kezdeni és ebbe sajnos hook ugyanúgy beletartozik, mert az hogy ide-oda ugrál és hol ennek a csapatnak nyal be, hol annak, az szerintem távol áll a pozitív kilátásoktól a jövő évadra nézvést.
tamara és greg egyértelműen a legidegesítőbb páros a sorozat történetében, mulanék pedig olyan unalmas részeket szállítottak, hogy jobb lett volna, ha a feledés homályába merülnek végleg – én amúgy teljesen elfelejtettem, hogy egyáltalán szerepeltek, meg is döbbentem, hogy ezeket kinek jutott eszébe előkotorni.

abból is látszik, mennyire értékelhetetlen munka folyt az írószobában, hogy a két legjobb karaktert, rumple-t és belle-t úgy cseszték el, hogy külön díjat kellene osztogatni az ilyesmiért, komolyan mondom. ha mást nem is, az ő epizódjaikat mindig szerettem, de az évad végére ezt is sikerült elrontani. a lacey-féle szál meg egyenesen tragikus, főleg szegény emily teljesen hiteltelen alakításával.

na jó, nem is ragozom tovább. hatalmas csalódás volt ez az évad. az egyetlen igazán jó epizód az emma és neal múltjáról szóló volt, akkor még reménykedtem, hogy a kezdeti döcögéshez képest javuló tendenciát mutat majd a sorozat, de nem, pont hogy onnan indult az igen meredek lejtmenet.
még mindig nem tudom, hogy egyáltalán a szezonnyitót megnézem-e majd ősszel, ez pedig tavalyhoz képest igen lelombozó érzés.
3,5/10 és még jófej is voltam.

Bence004_KalEl - 2013. 05. 14. 15:59

szerintem nem volt annyira rossz az évad. tény, hogy lassan jobban hasonlít egy akciósorozathoz, de azért még bőven akadtak benne jó jelenetek. 1.évad legelején még bőven volt olyan rész, ahol unatkoztam, a 2.évadban szó se volt ilyenről. logikátlanság tényleg volt bőven(ez az Árnyék lény hogy tud átjönni csak úgy egyik-világból a másikra?!, vagy anno anno August szálában az a “kínai csodatevő, de ez csak két példa a sok közül), és titkon én is végig reméltem, hogy Tamara és Greg egy golyót kap a fejébe végre. (főleg Greg színészi alakítása kritikán aluli!) Részemről az évad 7/10, de valószínűleg csak a fantasy volta miatt adok neki ennyi pontot.

S84 - 2013. 05. 14. 16:10

Én bízom benne, hogy tanulnak a 2. évad hibáiból és a 3. már jobb lesz, noha szerintem még mindig jó kis kikapcsolódást nyújt.
Remélem most egy kicsit hanyagolják Storybrooke-ot és leginkább Neverland, flashbackek, meg Mulánék fognak dominálni jövőre.

blueberry - 2013. 05. 14. 16:14

az évad legnagyobb probléma szerintem magukkal a karakterekkel volt – valóban nem jutottak sehova, nemcsak fejlődést nem láttunk tőlük, hanem konkrétan meg lett mondva, hogy pl. Charming ő bátor meg családcentrikus, Henry meg az aranyos (…) kisgyerek, de valódi tulajdonságokat nem mutattak a színészek.
oké, szerintem van egy kivétel, mégpedig Bae-Neal, aki sajnáltam, hogy ilyen keveset szerepelt a részben, mert messzemenően a legjobb alakítást hozta az utóbbi részekben.
szóval adott ez a világ, meg az ötletei sem rosszak a készítőknek – pl. Belle másik személyisége is érdekes lehetett volna, csak mégsem jött úgy össze – de a kapkodás meg a kidolgozatlanság viszi el a kezükből az egészet

Pudli - 2013. 05. 14. 16:14

A kritikában és a kommentekben benne van minden teljesen egyet értek. Hook az egyik kedvenc szereplőm lett idén, a többieket meg untam, a 2. évadban a visszaemlékezések voltak említésre méltók a többi nem, viszont ez az elindulnak ez tetszik, kérdés mit hoznak ki belőle, bár nem villanyozott fel de úgy érzem ebből lehet valamit kihozni, hogy a keménymag elindul + a visszaemlékezések, viszont akkor storybook nem érdekel.
Az utolsó két részben minden mellett Neal “halála” volt a legbénább tudtam, hogy nem hal meg ez nagyon nem tetszett.

winnie - 2013. 05. 14. 16:16

“De tényleg. Valamelyik showrunner kilépett?”

nem, semmi ilyesmi.

lehet, hogy az elvárások. új sikersorozat lett, nagyobb a nyomás, a csatorna még jobban beleszólt. vagy lehet, hogy nem szólt bele annyira. persze az is lehet, hogy semmi, egyszerűen leeresztettek, vagy elfogyott a jó sztori és most ez lett. hátha majd a folytatás.

Dark Energy - 2013. 05. 14. 16:24

4/10-t tudok adni erre az évadra, többet semmiképpen sem.
De mivel guilty pleasure, maradok a 3. évadra, mert még mindig érdekel, hogy mégjobban elrontják vagy összehoznak egy 1. évados színvonalat.

Thayet - 2013. 05. 14. 16:28

Nekem az évad első fele kifejezetten tetszett, jobban is, mint az előző. De valami közben nagyon félresiklott, mert mióta Emmáék visszakerültek Storybrooke-ba, egyre gyakrabban fogtam a fejem. Persze, voltak jó részek azóta is, pölö a Neales, vagy nekem például itt az utolsó két részben bejöttek a flashbackek. Eddig nem voltam nagy Neal-fan, de miután az utolsó részekben csak az ő szála működött, a következő évad is miatta érdekel inkább, hogy mihez kezd Mulanékkal. A mentőcsapat számomra kizárólag Hook miatt lehet izgalmas, de ő is annyiszor áll át egyik oldalról a másikra, hogy az ember beleszédül, ha követni akarja. Mondjuk, így hogy összefogtak és nagy, boldog családként utazgatnak, lehet, hogy nem is lesz másik oldal, és probléma megoldva. :D Mary Margaret és David már az előző évadban is felhúzott (Snowékat szerettem), és sajnos mostanra csak rosszabb lett. Illetve David/Charming néha kap egy-egy jó beszólást, meg az évad elején bírtam Snow nélkül, de ha közös jeleneteik vannak… Regina az előző évadban a kedvencem volt, most inkább hagyjuk. Az August-Neal “bandázásra” meg hiába vártam. Szerintem Nealnek Hookkal se lesz közös jelenete, Hookot valaki leüti, és eszméletlen állapotban tölt majd minden percet, amíg Neal színen van. (Már ha egyáltalán egy helyre, egy világba keverednek valaha.) Komolyan, annyira érdekes dolgok lennének ezek, összehoznának (nem úgy!) két szereplőt, akik csak a mesevilágból ismerik egymást, mondjuk Belle Mulánékkal, és máris nem a semmiről kell a szereplőknek beszélni. Ha még egyszer meg kell hallgatni egy nagy monológot valakinek a bosszújáról… Mindegy, hagyjuk.

Alapvetően még mindig vannak jó ötleteik a készítőknek, meg ügyes csavarjaik (mint például Pán Péter), de mielőtt nekiülnek a forgatókönyvnek, legalább egyszer gondolják végig. Ááá, én maradok a következő évadra és reménykedek.

Értékelni az évadot nem tudom, mert az első fele nekem nagyon tetszett, a flashbackek még most is ötletesek, de egy csomó minden meg nagyon gyenge. Szóval elég felemás lett ez nálam. :S

Ravennus - 2013. 05. 14. 16:30

Az első évad nagy kedvencem volt, de így a 2. vége után már csak az dobna fel, ha ezt az egészet abbahagynák, aztán Carlyle és Parilla -akár együtt is- kapna valami jó sorozatot, mert már csak miattuk nézem.

Andro - 2013. 05. 14. 16:32

Nem tudom, nekem még mindig ugyanúgy tetszik a sorozat, mint eddig. Bár Mary-Margaretet és Davidet az első évadban sem bírtam, Tamara és Greg kissé idegesítő, de majd meglátjuk, mit hoznak ki belőlük. Még bármi megtörténhet. Örülök, hogy Belle visszatért, mert bár Lacey-t is bírtam, de azért Belle az igazi. És igen, Emilie-nek nem nagyon állnak jól a badass karakterek, de erről nem ő tehet. Viszont megtette, amit tudott.

Ami Reginát és Goldot illeti, Regina esetében érezhető volt valamiféle visszaesés, de ez talán betudható annak, hogy próbált egyszerre jó anya és gonosz szereplő is lenni, ami nem mindig ment neki. Goldnak meg jól állt, hogy bár látszólag meglágyult, de belül azért ugyanolyan sötét és veszélyes maradt, mint volt.

Emma, Henry és Neal is kedvelhetőek voltak. Tetszett Emma szkepticizmusa, és közben a mágiahasználata, Henry bátorsága és ahogy Neal próbált apa lenni. Neal tuti nem halt meg, él ő, nem öli meg egy golyó és egy portálon át való zuhanás. És remélem választ kapunk, hogy kapta vissza Fülöp a lelkét, ha már az évadzáróban kb. 10 másodpercre megjelent Mulánnal és Aurorával együtt.

Nekem Hook nem tetszett – aki amúgy az évad eleje óta főszereplő -, bár kezdetben bejött a viccesen gonosz és számító kalóz karaktere. De később unalmassá vált a sablonos bosszúhadjáratával. Ráadásul most együtt utazik azzal, aki megölte a szerelmét. Hát, majd meglátjuk ki ugrik előbb a másik torkának.

Rubyt sajnáltam, mert valóban többet ki lehetett volna hozni belőle. Pl. kíváncsi lettem volna egy kis RubyXWhale epizódra, hogy velük mi van. De úgy tűnik, ezt már nem kapjuk meg.

A finálé szerintem nagyon jó lett, le a kalappal, és izgatottan várom a 3. évadot. Én tuti nézni fogom.

És igen, voltak kissebb hullámvölgyek-hegyek az évadban, de ez van. Attól még egy jó évad volt, nem bántam meg egy epizódot sem, hogy megnéztem.

Cevys - 2013. 05. 14. 16:35

Az évadról szerintem ez az idézet sok mindent elmond:

“-Emma, you don’t even know where you’re going!
-Doesn’t matter. I have to find him.”

Andro - 2013. 05. 14. 16:35

Thaylet: Na, nekem August halála is fájt. De megértem, mert mint kiderült, Eion Bailey másik sorozatban játszik, így August karakterét valahogy ki kellett írni. Viszont ő is nagy kedvenc volt és az is marad mindig.

Thayet - 2013. 05. 14. 16:40

Andro: Én is kedveltem Augustot, de főleg azért sajnáltam, hogy kisfiúvá változott, mert érdekes lehetett volna egy Neallel való beszélgetés, vagy egy Neal-Emma-August csevegés. Ehelyett együtt játszhat Henryvel. “-.-
Amúgy az ő flashbackelése is jó volt. A régi szép idők, amikor még azt hittem, Tamarából is ki lehet valamit hozni…

superpityu - 2013. 05. 14. 16:41

@Andro: nem az évad 2. felétől volt colin o’donoghue állandó szereplő http://www.sorozatjunkie.hu/2012/10/04/hircsutortok-217/

Cápi - 2013. 05. 14. 16:43

Már csak azt tudom ide is írni, nem tudom, miért nézem. Fogjuk rá, hogy megszokás, túlságosan él még bennem az első évad bája. a 3. évadba biztos belenézek, hogy hova fajulnak a dolgok. Gregék meg előbb az egész véárost el akarják pusztítani, utána átruccannak Sohaországba? Hát hagyjuk. A gusztustalanul irritáló fejű színész meg csak hab a tortán.
Megan Ohry is volt max 10 percet együttesen az évadban, minden más meg csak vergődés… És még ezért kapnak a forgatókönyv írók fizetést… Vicc.

winnie - 2013. 05. 14. 16:49

“De megértem, mert mint kiderült, Eion Bailey másik sorozatban játszik, így August karakterét valahogy ki kellett írni”

hol? a covert affairsben még az ouat előtt volt. ha pilotja van, akkor már korábban kiírták, sokaknak van pilotja, az nem jelent semmit.

(a fő meg állandó szereplő más.)

PapaLaci - 2013. 05. 14. 17:28

miket irtok :D

arnyek leny, portalok, idoutazas

ez mar inkab a FRINGE-re hasonlit nem Disney sorozatra

(nem neztem a 2 evadot)

Andro - 2013. 05. 14. 17:45

superpityu: Nem, Hookot Eddyék eleve állandónak szánták a második évadban. Úgy is szerepelt, és olyan gázsit is kapott a színész.

Tomi - 2013. 05. 14. 17:56

amik nekem nem tetszettek az évadban:

– se Gold se Regina nem tudta eldönteni az évadban, hogy most jók vagy gonoszak legyenek.
– Corát (aki hallá tud változtatni akárkit) simán elintézik, de a két nyomi túljár az eszükön
– az egész charming family (david, MM, emma, henry) idegesítővé vál
– a fail safe kristály a semmiből
– az emlékezetvisszatérítő lötty a semmiből

de ezek ellenére mindenképpen maradok a 3-adik évadra. bár mulánékra nem vagyok kiváncsi, bár biztos páran meg pont rájuk kiváncsiak. :)

stüni - 2013. 05. 14. 17:59

Azért érdekes lesz egy olyan sorozat, ahol Hook a jófiú és Peter Pan a goni. :D
Philipet valóban, meg kéne magyarázni, mert szó sem volt róla, hogy őt vissza is lehet hozni az életbe, de mondjuk azt sem tudtuk, hogy Auróráékkal mi lett, miután Emmáék beleugrottak a portálba, fura, hogy csak úgy hobbiból nem ölte meg őket Cora.
Ja, és Henryről már születése előtt tudtak ott Sohaországban? Hiszen akkor, mikor Bea odakerült, még Henry kósza gondolat sem volt, még Snow sem született meg, sőt még Regina sem…izgi (Bea azelőtt “tűnt el”, hogy Rumpi felkarolta volna Corát)
Tamara meg pilotot kapott nem?

sherlock20 - 2013. 05. 14. 18:00

unalmas két órámban bepróbálom azt a pár részt amivel elmaradtam… ez a kritika se győzött meg hogy sokat hagytam volna ki… kár a sorozatért…

Thrasher - 2013. 05. 14. 18:07

a szezon csalódása a sorozat, simán

superpityu - 2013. 05. 14. 18:11

@stüni: de volt célzás rá, mikor aurora visszakapta a szívét, hogy fel lehet kelteni philip-et. de kb ennyi volt az egész. szóval érdekelne a dolog magyarázata. Sonequa Martin-Green (Tamara) pedig a walking deadben lett állandó, tehát igazi meglepetés volt, hogy senki nem nyírta a részben. mondjuk ő legalább kevésbé idegesít mint a greget játszó antitálentum.

arra már nem akartam kitérni, hogy snow szemöldöke kiakaszt. olyan mintha a fejére lenne rajzolva. de valami borzalmas. bár ez sokban nem befolyásolja a részeket. csak annyira élvezhető volt egyik másik, hogy ilyen dolgok is feltűntek már.

S84 - 2013. 05. 14. 18:51

Anno Cora mondta Aurorának, hogy valahogyan vissza lehet hozni a lelkeket amit a Wraith elvitt.
Majd úgyis megtudjuk hogy sikerült.

Bogi1008 - 2013. 05. 14. 18:51

Mikor August újra gyerek lett… na ott kikészültem. Ennyi. Itt volt vége nálam az évadnak. Annyira gyenge volt, hogy a fináléra sem tértem vissza. Kasza.

Zora - 2013. 05. 14. 19:26

02×22

Bevallom, eddig semmi bajom nem volt azzal, hogy Piroska a Farkas. Na de hogy Pán Péter a gyerekevő zsákosbácsi, az nekem sok.

Amúgy jó volt, várom a szeptembert.

Platschu - 2013. 05. 14. 20:21

Én jól szórakoztam többnyire az évadon, de nagyon hiányolom a meseelemek csökkenését. Mindent elmond az évadról, hogy korábban mindig egy jópofa meselényt dobtak be a főcímbe, míg most kaptunk New Yorkot, Big Bent, Regina palotát… Szóval kapcsoljanak vissza a mese faktorra és nem lesz itt semmi gond! :)

Lily - 2013. 05. 14. 20:29

Szerintem az alapvető probléma az, hogy az alapkoncepció egyszerűen szuper, mármint az egész sorozaté. Viszont nem a sok évados, általános sorozatfelépítésre van kitalálva. Tizenegynéhány részes minisorozatra, vagy maximum egy évadra van kitalálva, szerintem az lett volna az az időtartam, amivel meg lehetett volna őrizni a színvonalát. Viszont persze hatalmas siker lett – hiszen az első évad fantasztikus volt – így láttak benne esélyt arra, hogy a későbbiekben is az legyen, kellett a pénz, hát már hogy ne folytatták volna az egyik legsikeresebb újoncot. Kár volt.

Azzal együtt, hogy voltak jó pillanatai a 2. évadnak (Neil és Hook karaktere.. ja, nagyjából ennyi :D), egy alaktalan massza az egész, konkrét célok nélkül, ahogy már korábban is említettétek páran, és ez nagyon, de nagyon rossz. Mary Margaretéktől már én is falnak megyek. Nagyon szeretem Ginnifer Goodwint, de egyszerűen… jaj. Ugyanez a helyzet Greggel is, a színészt nagyon szeretem, a karakter meg – szerintem – borzasztó.

Így vagy úgy, még nem kaszálom. Hátha. Hátha ki tudnak belőle valami olyat hozni, ami miatt érdemes lesz nézni, és nem csak egy csapat, általam nagyon kedvelt színész fog egy lila köddel teli úszómedencében rohangálni, Pán Péter visongatásai közepette. Meglássuk. :)

Shyllard - 2013. 05. 14. 22:08

Hatalmas visszaesés volt az első évadhoz képest, de nálam nem kasza, mert rengeteg sorozat van, amit ha abbahagytam volna a második évadnál nagyon sajnálnám. Valahogy sok sorozatnál nem tudnak mit kezdeni ezzel a folytatással először, de a legtöbbször összeszedik magukat. A Péter Pános kifordítottság meg tetszik, meg Mulánék szála is egy plusz, úgyhogy várom a folytatást a Wonderlandes spinoffal együtt.

sook jai - 2013. 05. 14. 22:26

2/tizenxnél kaszáltam a sorozatot, pedig bennem volt, hogy még becsületből befejezem ezt az évadot – de így olvasva a kritikát nem fog rá sor kerülni.
Kínszenvedés volt szinte minden rész.
Ez valami tendencia idén, hogy jó sorozatokat ebben az évadban teljesen elcsesznek a készítők??

davidx10 - 2013. 05. 14. 22:49

A sok fika ellenére nekem tetszett :D én pontosan ezt várom a sorozattól :DDDD

Spaceghost - 2013. 05. 15. 01:12

Nekem ezzel az egyik kedvenc Disney karakterem egzisztenciáját rombolják le. Hagyjuk már azt, hogy Pán Péter a főgonosz az évad végére… Maradok 3. évadra, de Pán Péter mint gonosz… nem tudom ezt hogy fogom bevenni, ha tényleg így lesz. Remélem, hogy csak a forgatókönyv írók szórakoznak így az eseményekkel és félreértés az egész.

lostgab - 2013. 05. 15. 09:51

A tavalyi évadzáró után alig vártam, hogy kezdődjön a 2. évad. A 2. évad, és nem ez a katyvasz, amit kaptam helyette… Most meg, vége lett és… meh.
Két pozitívumot tudnék elmondani: Neal és Hook. A többi résznél végig ilyen gondolatok kergették egymást a fejemben: “Mi ez?! Miért csinálják? Nincs semmi értelme…”
Sajnos unalmassá vált, a karakterek pedig annyira le lettek butítva, hogy mutogatni kéne őket egy “Csak ezt ne csináljátok a főszereplőitekkel” táblával a nyakukban.
Mivel érdekel mi történik Neal-lel, mindenképp ott leszek az évadnyitónál, az majd eldönti maradok-e, vagy sem.
Ja, azt meg hagyjuk már, hogy Peter Pan a nagy villain, az egyik kedvenc mesehősöm volt, százszor láttam kazettán :D úgyhogy ezt nem fogja bevenni a gyomrom…

Brynden Rivers - 2013. 05. 15. 10:34

“Remélem, hogy csak a forgatókönyv írók szórakoznak így az eseményekkel és félreértés az egész.”

Én is pont ezt mondtam a sokkolónál. Utána kvázi bocsánatot is kértek az alkotók, aztán ugyanúgy folytatták tovább.

kratos73 - 2013. 05. 15. 14:32

Nekem az egyik kedvencem volt az első évad,alig vártam a következő részeket.A második évadnál 5-6 részt daráltam egyben,mert mindig volt egy jobban érdeklő sorozat következő része..Sajnos…

LaCRossE - 2013. 05. 15. 18:28

Brynden Rivers: tényleg, elővették a sokkoló sokkolós jelenet után újra a sokkolót, hogy sokkoljanak minket?

Nikki - 2013. 05. 17. 00:12

Az utóbbi időben nem mondtam valami kedveseket a OUAT-ról és továbbra is fenntartom a véleményemet. A finálé sem volt egy nagy durranás, viszont olyan új lehetőségeknek nyitott utat, amelyek érdekelnének. Igazából kaszálni akartam, s gyengeségem miatt most bűnhődöm, ugyanis kíváncsivá tettek evvel a felállással a következő évadra; így a nyitásnál még ott leszek.
Hook és Neal abszolút kedvenc és Rumpi a ráadás, szóval ha sokat lesznek képernyőn, akkor látok egy halvány reménysugarat; rajtuk kívül azonban sajnos senki nem kedvelhető :(

@LaCRossE: nem került elő újra.

Hunnenkoenig - 2013. 05. 18. 20:31

Remelem Belle azert maradt a varosban, hogy szepen megvalhassunk töle.
Remelem a köv. evad nem Storybrookban fog jatszodni egy percet sem. Remelem Storybrook lesz Belle “Párizsa”, ahova elküldik, hoyg ne kelljen ujra szerepeltetni.

A csaj engem mar a Lostban is irritalt, a szutyok ausztral akcentusa ezt meg megjobban tetezi. Fura, mert Jim Jeffriesnel nem zavar.

Tamaraek szektaja ezek szerint Neverlandben van. Ez mostmar egyertelmü.

Peter Pan, mint fögonosz. Szerintem ötletes. Nem is gondoltam volna ra.

En azt hittem Belfire volt Peter Pan, de ezek szerint nem.

A sorozat elsö evada nagyon ötletes volt es latszott, hogy ott meg meg volt tervezve.
Akkor is ha valoszinüleg nem igaz, a masodik resz amr valoban oylan, mintha az irok maguk csodalkoztak volna, hogy berendeltek öket es tanacstalan toporgas utan ezt hiztak volna ki belöle mindenfele elöre tervezes nelkül.

Marla - 2013. 05. 19. 11:39

Kicsit valóban sok volt a következetlenség az évad alatt, ezért sem sikerült hetiben néznem, de az utolsó pár rész felkeltette az érdeklődésem.

Konkrétan Hook, akit végig szerettem, de Neverland elég érdekes felvázolásával és a Baefire-el való viszonya miatt látni akarom mi lesz belőle.

Remélem nem nagyon nézünk már vissza Storybrooke-ba…lényeg h mindenki egy helyen van, aki még érdekes lehet és Hook-ot, Bae-t, Rumple-t leszámítva a többiek nem sokat tudnak erről a világról.És remélem csak évad végén hagyjuk el Neverland-et (amihez Hook lesz a kulcs gondolom)nem pedig félbe vágják az évadot, aztán valami újba kezdenek… :S

Greg és Tamara szerintem egész egyszerűen az Árnyéknak dolgozik, eddig csak hazudtak, feladatuk a gyerek begyűjtése volt és kész.

Ami viszont idegesít az az h Auroráék Neverlanden vannak h a fenébe kerültek oda, elvileg nem azon a helyen hagytuk őket, ami az Elvarázsolt Erdő része volt és amit Cora (oldalán Hook-al,aki már rég elhagyta Neverlandet) megvédett Regina átkától?

Jó, biztos megmagyarázzák majd egy flashbackel…de akkor is, az ilyeneket utálom.

Hunnenkoenig - 2013. 05. 19. 13:37

Mi vezetett teged arra a következtetesre, hogy a Mulanek Neverlandben vannak?

Semmi nem utalt ra.

Cápi - 2013. 05. 19. 13:53

Mulanék miért lennének már Neverlanden -_- Nem csak ott van tengerpart.

superpityu - 2013. 05. 19. 15:38

Mulanék szerintem azon a parton vannak ahol annak idején emmáékat vitték a lovak után kötve. annyi biztos, hog nem neverlanden vannak, azért az hirtelen elég nagy meglepetés lenne. de tényleg semmi utalás nem volt rá.
szerintem storybrooktól sem szabadulunk meg ilyen egyszerűen. mondjuk ott lehetne egy összekötés mulanékkal, mert 3 szál sok lenne. (gondolom neal többet fog szerepelni az állandó státusz miatt, bár ez pont az a sorozat ahol ez semmit sem számít). még érdekes is lenne egy belle-mulan-philip reunion. neal pedig a hab lenne a tortán, mint rumple fia.
tényleg amúgy a babültetvénnyel mi lett? vagyis a babok hova tűntek, mert basszus nem értettem az egészből semmit, hogy gallyra vágták vagy elvitték babokat. meg a regináén is csak két szem lett volna? jó mondjuk varázsbab arra logikus magyarázatot nem igazán kell keresni, szerencsére.

BruceQ - 2013. 05. 19. 21:59

Lacey nem igazán volt badass… pusztán egy lotyó. Szerintem nem játszotta rosszul Emilie de Ravin. Mindenkiből ellentétes karaktert hozott ki az átok-én, éppen ezért volt ilyen Lacey is. Egyáltalán nem badass, ha valaki bukik a bűnös dolgokra, meg a piára.

BruceQ - 2013. 05. 19. 22:04

“Egyedül Belle maradt a főszereplők közül a városban, mint a lakók védelmezője.”

Törpék, Kék Tündér, Piroska, Nagyi, Óriás… szerintem el van az a város látva védelmezőkkel.

Marla - 2013. 05. 20. 11:51

:) Igazatok van, hirtelen összekevertem.

Akkor ott vannak, ahol elvileg hagytuk őket jó régen.

Szerintem a babok végül Tamaráéknál kötöttek ki,nem?

Zora - 2013. 05. 20. 19:13

@Marla – 2013. 05. 20. 11:51

Babból 2 db volt, egyiket Tamaráék használták fel, másikat Hook-ék. Nem?

Marla - 2013. 05. 21. 12:19

@Zora igen annak a két babnak a sorsát láttuk, superpityu az egész babültetvény sorsára kérdezett rá, annak kapcsán én csak feltételezem h Tamaráéknál van…

superpityu - 2013. 05. 21. 12:41

@Marla: szerintem azokkal a babokkal regina csinált ezt azt, gondolom tönkrevágta az ültetvényt. de ott is mondták, hogy a babok eltűntek. mondjuk mikor tamaráék beugrottak a portálba még mondták is, hogy ez az utolsó volt, regina sem csápolt, hogy neki lenne még valahol eldugva. a saját fia miatt meg csak feláldozta volna. na kicsit belebonyolódtam a dologba.

Ngie - 2013. 05. 22. 09:07

Én imádom ezt a sorozatot, egyedül vagyok vele? Nem mondom, hogy káprázatos volt az évad, de mik ezek az iszonyatos lehúzások? Csak meglepődtem…

winnie - 2013. 05. 22. 10:13

ngie: dehogy vagy, mások is imádják, de vannak azok, akik imádták és nagyon akarnák szeretni, de nem megy neki és nyilván ők csalódottak és kifejtik, hogy miért. te is leírhatod, hogy miért tetszett ez a szezon.

neked bejönnek az új sztoriszálak, de törvényszerű, hogy nem mindenki van így ezzel – lehet, hogy egyes véleményekkel te is egyetértesz. ki tudja, lehet, hogy a 3. évadban te fogod azt mondani, hogy nem nézed tovább és valaki meg fog döbbenni, hogy miért nem, hiszen nagyon jó:)

viszont már csak ezért is hasznosak a kommentek, mert láthatod, hogy nem mindenki gondolja úgy, mint te, mint ahogy az sem véletlen, hogy a nézettsége is ekkorát csökkent.

Kittus - 2013. 05. 23. 13:09

Én is imádtam a sorozatot. Egyszerre kezdődött a Revenge-el, és a kettő közül mindig ezt néztem meg előbb, alig vártam hogy nézhessem. A második évadra viszont totál ellentétesen alakult a két sorozat. A OUAT egyre rosszabb lett, míg a Revenge egyre jobb. Jó, túlzás hogy egyre rosszabb, voltak apróbb hurrá-epizódok (pl Tallahassee nekem nagyon tetszett, bár meglepni nem lepett meg, mivel nyilvánvaló volt, hogy ki kinek a kije. Vagy a Miller’s daughter is jó volt, tinikori kedvenc boszimmal Coraként. Bár már ekkor annyira elvetették néha a súlykot, hoyg azt hittem, kiderül a végére, hogy Regina Rumpi lánya, és bezárul a ki kinek a kije kör..) Szóval na, az évadzáró sem lendített a kedvemen, ez a Tamarás szál borzalmas, egy csomó minden lezáratlan, és majdnem mindenki idiótán viselkedik. Bocsánat, hogy szélsőségesen fogalmazok,de olyan néha, mintha a Barátok közt in Storybrook c sorozatot nézném. Totál logikátlan. August pedig hiányozni fog, tiszta gáz hogy gyereket csináltak belőle. Szóval nézni fogom a 3. évadot, mert hát hűséges típus vagyok, nem a kaszálós fajta, de nincsenek nagy reményeim. Visszatérve a Revenge-re, na az viszont irtó izgalmas lesz :)

Kaktusz - 2013. 05. 28. 01:02

Az első évad hatalmas kedvenc volt, hogy rég találtam ilyen nézhető sorozatot magamnak. Életteli karakterek, nagyon érdekes volt, tele feszültséggel, az első évadzáró meg feltette a koronát. El se akartam hinni, hogy miután abszolút logikusan felépítettek mindent, nem húzzák tovább a fő szálat, hanem tényleg kiderül minden. Fantasztikus. Riszpekt, tényleg.

Ehhez képest a másodikat én is Pinokkió visszaváltozásánál kaszáltam el. Ja nem, még beletekertem a következő 1-2 részbe, de semmi nem győzött meg, hogy maradjak. Pedig egész jól indult az évad, jót tett neki, hogy szétkapták a csapatot, Mulánék is színt vittek az egészbe. Számomra ott kezdett meginogni a dolog, amikor Cora visszatért a városba. Komolyan, előttem van a kép, ahogy Regina sír a vállán a kocsiban, a fejemet tudnám verni a falba. Amikor ennek a sorozatnak akkora erőssége volt a karakterek kidolgozása, fel nem foghatom, hogy lehetett Regina karakterét így elvinni a semmibe. Egy fél évadot (mit felet, egy egészet!) szenteltek az őrlődésének a mágia és a fia között, a célegyenesben volt, és akkor egy rész alatt az egészet lerombolták, és még csak értelmes magyarázatot sem kapott a néző, hogy miért, vagy hogy történt. Én legalábbis nem veszem be a “megjelent az anyám és rábeszélt a rossza, akit mellesleg gyűlölök és már párszor ki akartam nyírni”-dumát. Egyszerűen felrúgtak egy remek karaktert, de Regina csak a kezdet volt, utána hullott gyakorlatilag az összes. De ezt már többen kifejtették előttem. Amikor bejött Tamara és Greg, akkor már gyakorlatilag kínomban nevettem. Az évadzárót még nem láttam, biztosan be fogom pótolni, a köztes részeket viszont erősen kétlem. Nagyon-nagyon kár érte.

Viki - 2013. 06. 09. 23:29

De valahogy kik kellett jutnia Bealfirenek Sohaországból és fel kellett nőnie, hogy megtalálja Emmát, legyen Henry, ha Pán Péterék már Henryt keresték, aki akkor még meg sem született, ez is furi.

Ja hát egyrészt izgis ez az utazgatás, másrészt meg, ez a vágjunk bele valahogy majd alakul ez az évad is féle…:S

Roxi - 2013. 08. 08. 22:05

Nekem viszont az első évad második fele elég unalmas volt,így összességében jobban tetszett a második évad! Végre nem kellett azt nézni,hogy Henry próbálja Emmát “megtéríteni” ami valljuk be egy idő után eléggé idegesítő volt már! Örültem,hogy megtört az átok és végre mindenki tudta,ki is valójában! Tetszett,hogy a két főgonosz és egyben legjobb karakter Regina és Rumpel sokszor megmutatta érzelmes oldalát,ezáltal még színesebbek lettek! Jók az új karakterek is(Hook,Neal)Tetszett a finálébeli nagy összefogás,várom az új évadot!

Csabapayne - 2014. 02. 24. 14:13

Az első évad egész jó volt, ott felépítettek olyan szálakat, amit a következő évadban vagy nem vittek tovább, vagy szétzúzták.
A legidegesítőbb karakter Mary-Margaret volt. A jó és gonosz jellemű karakterek szinte végig egymás hátsójában kerülgették egymást, de piti kis dolgokon kívül NEM TÖRTÉNT SEMMI! Mikor végül/végre elintézték Cora-t, Mary-Margaret akkor is képes volt azon moralizálni, hogy közvetett módon végzett a halálos ellenségével.
A körülmények tükrében a “jóságos” karakterek nem voltak elég gyanakvóak.
Greg apjának megölése is egy totál logikátlan lépés volt. Greg felbukkanását máshogy is lehetett volna alakítani. Sőt volt egy utalás valamelyik epizódban, hogy bárki ellátogathat Storybrook-ba. Ebből sem lett semmi.
A legnagyobb baklövés Emma “képessége”, ugyanis, az első évadban Emma képes volt megérezni, hogy ki hazudik. Ezt a második évadra teljesen figyelmen kívül hagyták!!! Akkor mi értelme volt a legelején ezt előhozni???
A második évad ezzel kapkodós-csapongós, hézagos történetmenettel nagy csalódás volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz