login |

Castle: vége az 5. évadnak

2013. 05. 15. 13:20 - Írta: Neoprimitiv

226 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

A Vízválasztónál (Watershed) találóbb címet nem is adhattak volna ennek a Castle-résznek, bár nem hiszem, hogy Andrew Marlowe pont ilyen reakciókat akart volna kiváltani. Bár ki tudja? Az évad elején két fő kérdésre vártam választ. Az egyik, hogy miképpen fognak élni a készítők a 4. évados fináléban felvázolt új lehetőséggel, hogy az mennyiben változtat ez majd a szereplők közti dinamikán? A másik, hogy lezárják-e végre a Mombatross-szálat és kapunk-e esetleg új sztorit helyette?

Az évadzáróra ez kiegészült az “Ezt mégis hogy a francba gondolják?”-kérdéssel – sajnos nem jó értelemben. A készítők ráadásul a finálé utolsó három percét kivágták a sajtónak szétküldött screenerekből, hogy ezzel is a generálják a hype-ot. A tovább után kiderül, érdemes volt-e? Spoilerekkel.

Menjünk visszafelé, kezdjük az évadzáróval és a hozzá vezető két résszel. Beckettnek hirtelen kétségei támadtak a közös jövőt illetően, majd megkapta élete nagy álláslehetőségét, amit “természetesen” eltitkolt Castle elől. Ha a pótlólag berendelt epizódot (amit eredetileg két hete adtak volna) nem a legnagyobb önfeláldozás és a legteljesebb szerelem hatja át, akkor esetleg át lehetett volna erőszakolni ezt a “Beckett nem tudja hol tartanak, Castle nem bízik a jövőjükben”-dolgot, de csakis a masszívan Alzheimereseknek, akik elfelejtették már az évad korábbi részeit. Így viszont fel nem tudom fogni, hogyan gondolta a bárki, hogy a “Still”-től két rész alatt el lehet jutni idáig.

I don’t know if it’s real.

Kedves hölgy olvasók a Sorozatjunkie-n! Innen üzenem, hogy ha egy férfi a gyerekét, családját, mindenkit hátrébb sorolva, önként önökkel marad (mit marad – visszajön önökhöz!!) egy öt perc múlva felrobbanó bombával, annak ez a kapcsolat meglehetősen real. Ha önök közül valaki ennél is több bizonyítékra vágyik, az vagy sürgősen menjen pszichológushoz, vagy jelentkezzen forgatókönyvírónak Hollywoodban, ott úgy látszik a legnagyobb hülyeségre is vevők.

Az évadzáróban megkaptuk a sorozattól ilyenkor megszokott, kötelező tripla adag melodrámát. Ez azért is fájó, mert évek óta ez a szituáció volt az első normális konfliktus helyzet, amiben erre a legkevésbé sem volt szükség. Komolyan kérdezem, senkinek nem tűnik fel az íróknál vagy a csatorna illetékeseinél, hogy ugyan azok a jelenetek, ugyan azokkal a hangsúlyokkal ismétlődnek harmadik éve?

Beckett bezárkózik, Castle kap egy sértett, dühös kirohanást, Beckett elmondja, hogy ez az ő élete (még a mondatokon sem változtatnak!) – sajnálom, de a kanyarót is maximum kétszer kapja el az ember, harmadszorra már garantáltan immúnissá válik. Betetőzésül pedig megkaptuk a sorozattörténelem talán leglélektelenebb lánykérését – brrr.

A Mombatross-szál volt az évad három viszonylag kellemes meglepetése közül az egyik. Mármint az, hogy hagyták a fenébe. (Bár a finálét látva, lehet, hogy ez is jobb lett volna.) Bracken még kétszer garantáltan elő fog kerülni, egyszer, amikor majd Beckett kér szívességet tőle – különben minek lett volna az idei epizód – és egyszer, amikor majd eljő a nagy leszámolás. Addig inkább soha ne lássam, ebben a sztoriban már nincs tartalom, ideje volt jégre tenni.

A két másik pozitívum Perlmutter gyakoribb felbukkanása és a dupla rész első epizódja volt, ahol Nathan Fillion végre színész is lehetett. Nem túl hosszú lista.

A megváltozott helyzetből pedig jelentem, semmit nem használtak ki. Nulla, zéró, nada. Azt, hogy néha megcsókolták egymást (időnként még látni is lehetett!) nem sorolom ide, ez utoljára az óvoda nagycsoportjában számított eseménynek.

Az évad utolsó harmadában már néha felbukkantak a közös életükre utaló jelenetek is, de egyrészt a finálé tükrében nehéz azt mondani, hogy ezeknek bármi jelentőségük lett volna, másrészt ezek csak vágóképek voltak. Egymással, egymásról talán kétszer beszéltek összesen, az pedig, hogy az egész évad alatt sikerült elkerülni az íróknak, hogy Beckett akár Alexisszel, akár Marthával egyetlen szót váltson a köszönésen kívül, az már-már tiszteletre méltó.

Pedig bemutatni való bőven lett volna. Hogyan illeszkedik be a magányosan élő Beckett egy készen kapott családba? Hogyan reagál rá Martha és Alexis? Ott volt a kismillió konfliktus lehetősége a középen kinyomott fogkrémtől kezdve odáig, hogy lesz-e szexjelenet a következő Castle-könyvben most, hogy már nem a fantáziáit írja meg?

Egy szó, mint száz, jó lett volna látni, hogy ez a két ember mihez kezd egymással? Négy év után számomra az volt az egyetlen érdektelen téma, hogy szeretik-e egymást, akarnak-e közös életet – ezt ragoztuk négy éven át, persze, hogy igen, ugorjunk! Mégis, a készítők minden mást félredobva, kizárólag ezt az egyet szedték elő. Ráadásul végtelenül fantáziátlanul, megint a “nem beszélünk egymással”-csontot rágcsálva.

A karakterekkel amúgy is elég csúnyán elbántak ebben az évadban. Még talán Ryan járt a legjobban, akinek a saját része is egészen normálisra sikeredett és a Jenny-vel való házassága, problémái is viszonylag konzisztensen szerepeltek. Kár, hogy a többiekhez hasonlóan ő is csak lóg a levegőben, bármikor lecserélhető lenne egy random új zsarura.

Esposito háttérsztorija csak egy irgalmatlan kliséhalmaz volt, pedig nála is lenne mit kibontani, hiszen érezhetően neki van a legszorosabb kapcsolata Beckettel. Lanie és Martha csak mutatóban volt jelen és sajnos a két főszereplőre fókuszálás miatt nem is hiányoztak. A harmadik átolvasásra vettem észre, hogy Gates-et teljesen kifelejtettem a felsorolásból – azt hiszem ez eleget elmond az évadban játszott szerepéről.

Alexis hiába kapott egy kulcs epizódot, teljesen jellegtelen volt, a nagy csinnadrattával felvezetett barátja az elrablásával együtt nyom nélkül eltűnt a balfenéken. Az, hogy most, kilenc résszel később szólnak, hogy ja, persze Párizs miatt rémálmai vannak, ez tökéletesen jellemzi, ahogy a készítők a karaktereik krízishelyzeteit kezelik. Beckettből az utolsó három részben csináltak egy önző hülyét, ezzel nagyjából beérte Castle-t, aki részben közvetlenül előtte volt bunkó, részben az egész évad során fokozatosan épült le szellemileg.

Hol van már az éles eszű és éles nyelvű író, aki eredeti meglátásaival és főleg szerteágazó kapcsolataival hasznos társ volt a nyomozásban? Castle mostanra szinte kizárólag a saját szórakoztatásával, a legvadabb teóriák bizonygatásával van elfoglalva. Jó lenne, ha valaki elmagyarázná az íróknak, hogy az élénk fantázia nem az imbecillis szinonimája.

Bár hivatalosan még mindig crime drama a Castle besorolása, nem véletlen, hogy a nyomozós részéről eddig semmit sem írtam. A heti esetek legnagyobb része még az alap szintű logikai próbát sem állná ki. Ez az írókat láthatóan nem aggasztja, ahogy az nyomozások végtelenül sablonos tálalása sem. Lényeg, hogy mindig legyen valami “fícsör” és ha Castle tud ehhez valami hajmeresztően idióta teóriát is gyártani, akkor még jobb.

Az, hogy a megoldás esetleg nem csak logikátlan, hanem kifejezetten nonszensz, az nem baj, úgy sem figyel rá senki. Különben is, mint azt egy kommentelő írta: “Minden itt felsorolt következetlenség magyarázható, …aki abszolút precizitást vár, az nézzen tudom is én, CSI-t“.

Hogy lehet ezek után, hogy mégis biztos befutó volt a megújítandó sorozatok között? Ha úgy vesszük, akkor ez az évad egy teszt volt. A Castle nézőiről tudni lehetett, hogy elkötelezettek a sorozat iránt, a kérdés az volt, mi a “minimális szolgáltatási szint”?

Az ötödik évad bebizonyította, hogy a megmaradt stabil közönségnek sem történetre, sem karakterekre nincs szüksége. Ne legyen dráma a két főszereplő között, minden második vagy harmadik részben Stana Katic nézzen szerelmesen Nathan Fillionra (mindegy miért), ő vágjon egy párszor nagyon hülye fejet (esetleg sikkanthat is, az is olyan vicces) és évadonként legalább háromszor-négyszer mondják azt mélyen egymás szemébe nézve, hogy “always”. Ennyivel már elvan a törzsközönség, ezt pedig az írók megbízhatóan szállítják is.

Éppen emiatt nem merem azt mondani, hogy a Castle rossz. Ha ahhoz a szórakoztató, frappáns humorra és érdekes karakterekre épülő sorozathoz hasonlítom, aminek indult, akkor nem rossz, hanem minősíthetetlen. Nem az a baj, hogy könnyed, hanem hogy olcsó panelekből ötlettelenül építkezik. Sorozatként is csapnivaló – az A-részben történtek semmiben nem befolyásolják az utána következő B-epizódot. (Kivéve évadonként az utolsó két-három részt, amikor viszont közlik, hogy ami most történik, az egész évadban zavarta a szereplőket, csak nem mutatták.)

Viszont nyugodtan lehet nézni kiskorúval is, itt garantáltan nem fog se szexbe, se káromkodásba belefutni, még a hullák is mindig nagyon decensek. A szenilis nagyit sem fogja zavarni, ha átaludta az epizód felét, nem mulaszt el semmit. A harmadik sör után félálomban sem teszi próbára a logikát. A “törött lábú ember seggre esik”-szintű humoron (ha bejön valakinek) szintén nem kell gondolkozni. A színészek pedig még mindig hozzá tudnak annyit tenni a színvonaltalan íráshoz, hogy legyenek pillanatok, amelyek szórakoztatóak. Amíg erre van igény, addig a készítők hülyék lennének jobban megerőltetni magukat.

Ha az évad elején 5,5-et adtam a lehetőségek miatt, akkor ebből lejön egy pont azok elszalasztásáért, kétszer fél a főszereplők megutáltatásáért és egy fél a végső lánykérésért. Így marad 3/10, de csak azért, mert Stana Katic-nak változatlanul gyönyörű szemei vannak.

226 hozzászólás Ne habozz!

Arthuro_Adam - 2013. 05. 15. 10:03

Ahhoz képest, hogy azt írtad, nehezen megy a cikk, kimondottan jó lett :)

Persze szomorú, hogy ennyire negatívat kellett írni, lehet, angolul is meg kell írnod valahová, hátha azt is elolvassák a készítők.

Ghostika - 2013. 05. 15. 10:12

Az a hatalmas probléma, hogy teljes mértékig egyet értek azzal amit leírtál. Sajnálatos hogy így leépítették a sorozatot. Épp most olvasom a könyveket, esküszöm, 100 szor jobban összerakott sztori, vagyis legalább gondolkodni kell egy picit, hogy az ember összerakja mi és miért történt.

Bush84 - 2013. 05. 15. 10:24

Nalam ennyi volt ez a sorozat, az irokat legszivesebben tarkonvagnam egy peklapattal. Nem is tudom hogy voltam-e barmelyik masik sorozattal ennyire turelmes, az egesz evadban volt osszesen kb harom-negy jo pillanat, mikozben kb. minden reszen tizszer huztam fel magam. Szar arany.

Brynden Rivers - 2013. 05. 15. 10:28

10/10!
Mármint a kritika :)

@Neo: szerintem kaszáld el a Castle-t és írj valami másról.

Magdalena - 2013. 05. 15. 11:07

Én valamikor az évad közepén hagytam abba a Castle nézését, kb akkor, amikor Beckett megint elhagyta a pisztolyát meg a jelvényét (asszem). Érdekelt, hogy mi lett az évad vége, de most úgy látom, hogy nem maradtam le semmiről. Sajnálom, mert jó kis sorozatnak indult

Neoprimitiv - 2013. 05. 15. 11:07

@Brynden: heti nézős szinten biztosan kasza lesz. Majd a tumbleren megnézem, volt-e benne valami, ami miatt érdemes besorolni az adott részt, vagy marad félév végén gyors átpörgetésre. Sajnos alapból hűséges természetem van, nézni is Stana miatt kezdtem el, amíg benne van és másban nem játszik, addig rajta marad a követési listán.

@Arthuro_Adam: nem égetem magam az angol helyesírásommal :)

747 - 2013. 05. 15. 11:09

Sajnos teljesen egyetértek a kritikával. Remek cikk. Egyébként nagyon az az érzésem, hogy Katic/Fillion a való életben utálják egymást. Ezért megkérték a forgatókönyvírókat, hogy minimális közös, “intim” jelenet írjanak. A karakterek leépültek, story nincs, kizárólag a színészek játéka tartja valahogy – az előbb említett korlátozással…

Bush84 - 2013. 05. 15. 11:47

@747: ez sajnos meg nem magyarazza meg a tobbi karakter csobuta kezeleset es a logikatlan, osszefercelt bunugyeket. Egyszeruen ilyen gyatra az irogarda es az ABC sem segit a dolgon, a showrunner-rol nem is beszelve.

Neoprimitiv - 2013. 05. 15. 12:02

@747: bár tudomásom szerint jóban vannak, még ha igazad lenne is az éppen, hogy azt kellene segítse, hogy ne kizárólag egymással legyenek jeleneteik.

Ha lehet minősíteni a kihagyott helyzeteket, akkor pl. az, hogy a Kate-Martha viszonyból semmit sem kaptunk, az mindenképpen dobogós. Martha, aki elég elefántként képes néha viselkedni, miközben imádja Castle-t és Kate, akinek (tudomásunk szerint) az első “anya korú” nő az életében az anya halála óta.

De ugyan ez igaz Alexis-re is, akivel ráadásul dolgoztak is együtt.

OFF:
Most nézem, hogy tudtomon kívül időutazó lettem – hogy kerülhetett tegnap déli idővel ki a cikk, amikor este még dolgoztam rajta? :)

winnie - 2013. 05. 15. 12:10

off: ööö, izé. ennek ma kéne kimennie, én baltáztam el, sorry.

Neoprimitiv - 2013. 05. 15. 13:40

@winnie: nem számonkérés volt, sőt! Gondoltam, ha ilyen egyszerű, akkor szombat este is posztolok valamit, a lottóhúzás után, hátha visszakerülök 13.00 elé … :D

Brynden Rivers - 2013. 05. 15. 13:49

@Arthuro_Adam: @Neoprimitiv:

Paródiát kellene róla készíteni, és feltenni a youtube-ra. Szerintem többen néznék meg, mint az évadpromókat (150.000). :)

Arrivera - 2013. 05. 15. 14:46

Hát én ebben az évadban besokalltam és kaszáltam talán a duplarész előtt. Számomra teljes időpazarlássá vált a Castle. Pedig nagyon szerettem az elején, de az utóbbi évadok szerintem borzalmasak voltak.

az El Diablo nevű olvasó - 2013. 05. 15. 14:51

Sajnos az évadkritika minden szava igaz.

Anthony - 2013. 05. 15. 15:54

Hát ezzel az utolsó részel kaptam egy nesze semmi fogd meg jól izé valami dolgot.Szerintem majd a következő évadban szétmennek mert fontosabb a meló és majd valami fordulattal amit majd egy villám oda csap a néző elé újra összehozzák őket.
De ha már ezt a 3 évadot végig néztem innen már nem kaszálom,mert ha igy folytatják tovább nem lesz 5. vagy 6. évad.

Orsi - 2013. 05. 15. 15:56

Mikor összejöttek nagyon örültem neki . De ha tudtam volna , hogy ennyire elcseszik a karaktereket , az lett volna a legjobb ha soha nem jönnek össze. Hol van a kemény , odamondogatós , magabiztos Beckett??? Teljesen megváltozott . Azokat a jeleneteket amikor “felkínálta” magát Castlenek nem is tudtam értelmezni. Beckett nem ilyen volt . Castle meg … Ezek a teóriák már rég nem viccesek .
Nem lenne rossz, ha mondjuk Beckett Lanievel kicsit többet beszélne . Meg Castle mondjuk Ryannel meg Espositoval . De minden rész egy sémán alapul . Nagyon remélem , hogy ez a 6. évad 180 fokos fordulatot vesz , és ütős lesz!
Amúgy szerintem visszautasítja Castlet. Nagyon bizonytalanok a kapcsolatukat illetően . Ilyen lélektelenül megkérni valaki kezét??? Mintha kényszerítették volna … Semmi érzelem nem volt benne . Tutit nem fogadja el. Szerintem egyébként ez lenne a legjobb . Megcsinálni pár részt ahol DC-ben van . Valami változatosságot . Mert arra nagy szüksége van a sorozatnak.

hoppá egy kicsit hosszú lett !:D

LaCRossE - 2013. 05. 15. 16:00

Anthony: ötödik évad már van, sőt volt. :D Hatodik meg lesz. :D

Neoprimitiv - 2013. 05. 15. 16:21

@Orsi: nem lett hosszú, de nekem ezek az “ál-cliffhangerek” pont ezért jelentenek mínusz pontot. El tudod képzelni erről a szerző gárdáról, hogy fenekestől felforgatják a sorozatot akár csak pár rész erejéig? Beckettnek új munka, új kollégák, a teljes rendőrörs megy a levesbe? És hol lenne benne Castle?

Az a cliffhanger, amiről nyilvánvaló, hogy szándék sincs a megvalósítására, nem cliffhanger. Ugyan ezért nem izgat a lánykérés sem. A mostani állapotban nem fog igent mondani, hiszen akkor nem lehetne ezzel tölteni a következő évadot.

A vicc az, hogy a második évad végén, Gina feltűnése legalább ilyen váratlan húzás volt, de akkor még lelkesen belevetettem magam a teória gyártásba. Azért, mert amit addig láttam a sorozatból, az táplálta azt a hitet, hogy a történéseknek van egy hatása, ergo érdemes eljátszani a “mi lenne ha” változatokkal.

Most már tudható, hogy semmi hatásuk sem lesz. Mindegy, hogy aznap délután vagy három év múlva fog folytatódni a 6. évad. Az első rész végére Beckett megint bocsánatot kér, Castle megint egy kicsit durcás lesz és a második résztől kezdve megy minden tovább, mint ha ez a három (az évadnyitóval együtt négy) rész soha nem is lett volna. Egészen az évadzáróig, amikor megint lesz valami mondvacsinált konfliktus.

Anthony - 2013. 05. 15. 16:33

Bocsi tudom csak félholt vagyok a fáradságtól!

sorozat/gyilkos - 2013. 05. 15. 17:12

Jó érzékkel 4 résszel ezelőtt jött a final cut!

A fentiekkel mélyen egyetértve, mégis hogyan képzelik hogy sorozatkifestőkönyv színvonalú sztorikat ilyen elcseszett karakterekkel el lehet adni (akkor is, ha igen).

Szerencsétlen NF-ből egy kínosan vihogó herélt falubolondját csináltak.

Ezt a sorozatot közepesen érdekes történetvezetéssel, évadonként egy/egy korrektül kibontott magánéleti adalékkal, vicces és nem agyrohasztó cívódással és egy hangyafasznyxt érdekesebb nyomozásokkal, tizeniksz évadot meg lehetett volna csinálni.

Így meg 2 éven belül kasza.

Cameracrew - 2013. 05. 15. 17:20

A kritika tökéletesen összefoglalja az egészet. Egyetértek a fentebb elhangzottakkal. A baj az, hogy nyomdafestéket nem tűrően tudnék csak írni az évadzáróról (és az egész évadról), ezért nem is teszem! :)

LoGi - 2013. 05. 15. 17:32

Jó lenne a készítőkhöz is eljuttatni ezt a kritikát! :)

Neoprimitiv - 2013. 05. 15. 18:12

@sorozat/gyilkos: “Ezt a sorozatot közepesen érdekes történetvezetéssel, évadonként egy/egy korrektül kibontott magánéleti adalékkal, vicces és nem agyrohasztó cívódással és egy hangyafasznyxt érdekesebb nyomozásokkal, tizeniksz évadot meg lehetett volna csinálni.”

Egyetértek, de hacsak az ABC nem húz csupa ászt ebben az évadban, akkor így is meg lehet. Pont amiatt, hogy semmi nem kell, hogy történjen, a végtelenségig lehet folytatni. Az egyetlen nyitott kérdés, hogy a színészek mikor dobják be a törölközőt, meddig elég nekik csak a vastag boríték.

barbamama - 2013. 05. 15. 18:25

Neo, megint rátapintottál a lényegre, minden szavával egyetértek a kritikának, szuperül megfogalmaztad a sorozat összes hibáját. Lehet, hogy mégis meg kéne írnod angolul is, egy kicsit fel kéne nyitni a kinti rajongók szemét.
Ebben az évadban két rész jut eszembe, amit még élveztem is, az egyik a Hamptons-os, a másik a Ryan-es rész.
Én a Still után kaszáltam, mert tudtam, hogy merre fogják vinni a sztorit az évad végére, és az már rohadtul nem érdekelt. Szörnyű, amit ezzel a sorozattal műveltek a készítők (főleg AM).
Megnéztem az utolsó 3 percét az évadzárónak, de ennyi bőven elég volt, hogy tudjam, a 6×01-nél sem leszek ott:)
Kár…

verogirl - 2013. 05. 15. 18:33

egyetértek a kritikával. áá, szörnyű nézni, hogy az utóbbi 2 éveben mennyire lesüllyedt a sorozat színvonala. annyira nagyon szerettem az elején,de azt hiszem a következő évadot darálom majd évad végén.
ezek a kihagyott lehetőségek idegesítenek a legjobban, olyan sok lehetőség volt az írok meg passzolták őket egy heti bűntényért. amiket amúgy 3 perc alatt kitalálhatta bárki aki egy évadot is megnézett bármilyen fajta nyomozós sorozatból.
most már hogy lezártak mindenféle fő szálat, nem is marad sok élet a sorozatban.
pozitívumnak kiemelném azt a részt, amikor castle lába el volt törve és az ablakból leskelődött a szomszédok után. ha valaki nem is akarja végignézni az évadot, azt az egy részt mindenkinek ajánlom. :)

zolivoros - 2013. 05. 15. 18:36

évad közben kaszáltam hetinézősként, egyetértek a kritikával, mégha az autolsó 4 rész vissza is van. sajnálom h ezt kll mondanom, de borzasztóvá vált a castle.

Neoprimitiv - 2013. 05. 15. 18:46

@zoliorvos: akkor a “Still”-t még nézd meg, az tökéletes sorozatzáró, ha már eljutottál a kaszáig. A többivel ne fáraszd magad, annyi máson is lehet még bosszankodni, ha alacsony a vérnyomásod. :)

keats - 2013. 05. 15. 20:09

Én a negyedik évadtól kezdtem el nézni és kifejezetten jól elvagyok a Castle-lel – gondolom arról van szó, hogy akik az elejétől követik a sorozatot már ráuntak a szereplők közötti dinamikára…

Aki lelőttem azért a 19-es (The Lives of Others) és a 22-es (Still) részt mindenképp nézze meg, az előbbi főleg zseniális volt szerintem.

LoGi - 2013. 05. 15. 20:36

keats: én is sokszor ilyenre szoktam gondolni, amikor egy sok évados sorozatot leszólnak, de sajnos ez itt most nem helyén álló. egyáltalán nem. sajnos a készítők nagyon eltévedtek a karakterekkel kapcsolatban mostanában. (nem tudom milyen lehet így visszafele, de szerintem érdemes visszafele bepótolnod az első 3 évadot, ha tetszik a sorozat)

bette - 2013. 05. 15. 20:43

én pár hónapja kezdtem el nézni, szóval négy és fél évadot daráltam. és az eleje nagyon tetszett, amikor időm engedte folyamatosan ezt néztem. aztán a negyedik évad közben éreztem azt, hogy már csak azért nézem, mert eddig annyira tetszett, hogy már nem akarom abbahagyni. és minden egyes részt végignéztem. aztán felzárkóztam az amerikai részekhez, és néhány még nézhető volt, lehet, hogy bennem volt még az előző évadok lendülete vagy nem tudom. de utána azt vettem észre, hogy kb. áttekerem az összeset, aztán ha volt kedvem, akkor megnéztem később teljes egészében is, de általában nem ez nem történt. az utolsó kb. öt részt legalábbis csak végigpörgettem, és az évadzárót is. vagyis nem, a Stillt megnéztem, és az tényleg tetszett, de a többi… kaszálni még biztosan nem fogom, mindenképpen belenézek a hatodik évadba, de ha ez a tendencia fog folytatódni, akkor esélyes, hogy abbahagyom. nagyon felbosszant, hogy ennyire vége lett a karaktereknek, meg a történetszálaknak is. hol van már az a Castle, aki folyton bosszantja az ő múzsáját?! apropó múzsa! Castle még mindig író? csak mert ebben az évadban kb kétszer hangzott ez el, bár lehet, hogy pont áttekertem rajta, és ezért nem hallottam… na mindegy. szóval maradok, átpörgetek még pár részt a következő évadból. és lehet, hogy túlontúl optimista vagyok, de azért reménykedem, hogy pozitív fordulatot vesznek az események. mert nem értem, hogyha meg tudták csinálni az első három évadot úgy, hogy azokban a hetekben amikor néztem, a kedvenc sorozatommá váljon, akkor a többit hogy tudták ennyire elcseszni?

Sanna - 2013. 05. 15. 20:52

@keats: “Én a negyedik évadtól kezdtem el nézni és kifejezetten jól elvagyok a Castle-lel – gondolom arról van szó, hogy akik az elejétől követik a sorozatot már ráuntak a szereplők közötti dinamikára…”

szerintem ezt nem jól látod, dinamika egyáltalán nincs a szereplők között közel 2 éve, csak szépen egymás szemébe néznek, néha elcsattan egy puszi és kész, közös teóriagyártás sem olyan, mint amilyen volt, mert C-nek egyszerűen nincsenek normális ötletei, ahogy ezt Neo is leírta a kritikában

elképesztően szomorú vagyok, hogy ideáig jutott a sorozat, bevallom jól indult az elején, és aztán beindult AM nagy terve, hiszen neki mindig van egy terve

összekutyvaszolt kapcsolat, mű problémák gyártása, a beszélgetések és kommunikáció teljes hiánya…

nem is értem, hogy lehet valaki olyannak a szájába adni azt, hogy nem tudja, hogy most ez mennyire igaz, komoly-e a kapcsolat…felsorolnám miken mentek 2 ketten együtt: égő lakás, 2 ex feleség, 1 ex majdnem feleség, 2-3 ex pasi, néhány bomba, egy szívlövés, fagyás konténer, sugárfertőzés gyanú, Mombatross-ügy, tetőről majdnem leesés, tó mélyén landolás, alvó ügynök/ex barátnő/ex múzsa, és még sorolhatnám, tehát AM nagy terve, hogy a szereplőket szétzúzza, az nagyon jól sikerült

mind B és mind C abszolút kifordította magából, már írtuk a kibeszélőben, hogy mi minden változott a korábbi remek évadokhoz képest (számomra ez az 1-2 évad), először is elvesztette a sorozat a fő mozgatórugóját, hogy C egy író, most már ő egy cop-helper, semmi több, nem látjuk se írni, se olvasóestet tartani, se pókerparty az író cimborákkal, se partizás NY előkelőségeivel, semmi

B-től nem tudom hányszor vették el a fegyverét már, szerintem ebben az évadban legalább 2x, ezt nem tudtam volna elképzelni a karakterről

Martha, Alexis, akik jó karakterek, de semmihez nem kezdenek velük, hol volt az anyja pl Alexis-nek, mikor elrabolták és Párizsba vitték, azért, hogy előcsalják hiper-szuper-über kém Castle-apukát???????

AM olyan katyvaszt csinált, amit kínszenvedés volt nézni, ezért sajnos szeptembertől számomra se lesz heti nézős, kár érte elpazarolni 45 percet, meglátom hogy milyen vélemények lesznek, és darálom, vagy visszatérek, ha érdemes lesz, de most biztos hogy nem

C mintapéldája annak, hogy lehet valamit abszolút elrontani, tanítani kellene, hogy mit ne csináljunk, mikor sorozatot készítünk és mire figyeljünk oda, Castle tökéletes alanya lenne a tárgynak

kihagyott lehetőségek tárháza, annyi mindent lehetett volna beleírni a sorozatba, ennek nagy részét Neo is leírta, viszont erre szükség lenne egy normális showrunner-re, és tehetséges írókra, mert a színészekkel nincs gond, egyedül NF-on szoktam látni, hogy “jaj essünk már túl rajta, vagy inkább hozzatok egy hamburgert” képet vág, ez látszódott rajta a leánykérésnél is, lehet ő sem értett vele egyet (biztos hogy nem!) és ezt ki is mutatta, ennyire lélektelen, egymásra nem néző, egymás szemébe nem néző leánykérést én még nem láttam, borzasztó volt és logikátlan

nem tudom, hogy mi lesz, de én remélem, hogy a 6. az utolsó évad, és szépen zárják le, mert így keserű szájízt hagy maga után a sorozat

szóval a nagy tanulság, hogy mind B-nek és mind C-nek van egy fala, B sosem fogja C-t a fal mögé engedni, és C sem B-et, köszönjük AM, ülj le egyes!!!!!!!!!!!

Neoprimitiv - 2013. 05. 15. 21:01

@Bette: Castle írósága csak akkor kerül szóba, ha keresztpromócióban a mostanra franchise-zá vált aktuális könyvet, képregényt, akármit reklámozza. Ingyenes termékhirdetés. Ezen kívül ezzel indokolják a jetis részhez hasonló agymenéseit. Egyiknek sincs köze az eredeti figurához, aki Beckett bosszantására időnként bedobott valami blődlit, de csak azért, hogy lássa a reakcióit.

Csilla0422 - 2013. 05. 15. 22:01

Neo, jó volt a kritikád. Grat! Szerintem túl jószívű voltál. Részemről max. 2 pont, de az is csak a Still miatt.
Ahogy már írtam az egyetlen pozitívum, hogy vége az évadnak. Nézőként egy gyötrelem volt. Már csak szakmai részről érdemes nézni, mert remekül bemutatja, hogy mit ne tegyünk. A Still kapcsán eszembe jutott, hogy ha anno tudtak ilyen részeket is összerakni: miért kellett ebbe az irányba elmenni? Miért van ennek az embernek még mindig munkája?
Ugye azt Marlow sem gondolja komolyan, hogy egy normális nő ilyen lánykérésre igent mond? Castle olyan képpel tette fel a medzsik mondatot, minta valami nagyon rossz hírt közölne.
Most már tényleg abban bízok, hogy a 6. lesz az utolsó évad.

Encsi - 2013. 05. 15. 22:46

Teljesen egyetértek az írással, és mivel S.K. szeme engem nem hat meg, inkább 2 pontot mondanék. Tops.

Ez az egész Castkett szál egy vacak műproblémázós szappanba fulladt, amire a lánykérésnek nevezett förmedvény feltette a koronát.

Személy szerint kezdem azt gondolni, hogy a legjobb lenne, ha Beckett elhúzna DC-be, és nélküle rebootolnák a sorozatot. Gondolom, erre kevés esélyem van :(

Encsi - 2013. 05. 15. 22:48

Amúgy nekem már a Still is űbernyálas volt, és amúgy sem szeretem az olyan részeket, ahol 8 percet kell felvenni, a többi flashback. Ennél már egy Ez történt 5 évad alatt recap video youtube-on is jobb lett volna.

Arthuro_Adam - 2013. 05. 15. 22:48

@Neoprimitiv: Kijavítom az angol helyesírási hibákat, ezen ne múljon egy jobb 6. évad :)

Amúgy már csak a cikkek miatt sem szabad abbahagynod, meg ahogy az itteni kommentjeidet láttam, gyakorlatilag ugyanazokat a sorozatokat nézzük, ez sem szakadhat meg :)

Cameracrew - 2013. 05. 16. 00:35

Benéztem az egyik kibeszélőbe, (http://www.castle-online.net/5×24-kibeszelo/comment-page-1/#comment-27460) a “real fanok” teljesen rózsaszínben látnak mindent, hihetetlen…. :)

uTomi - 2013. 05. 16. 01:39

Én is pont azon gondolkodtam, hogy ennyi szar lánykérést még sose láttam. Castle elvileg milliomos nem? Ettől csak telne valami jobbra is! És amúgy is már megint nyomatták a random 1000. nyomozós részt ami a béka seggét se érdekli miközben vártam valami drámát vagy storyt de az nem volt? Mégis ki a tököm bólintott erre a részre/évadra, hogy ez így jó lesz. És miért van még az illetőknek munkája? Castle-ből csináltak egy idiótát aki azon kívűl, hogy elmebeteg teóriákat gyárt már lassan semmire se jó. És író még? Milliomos még? Vicces még? Okos még? Ebből semmi se derül ki. Hol vannak már a régi baromi izgalmas részek, mint az Atombombás vagy amikor madjnem halálra fagytak?
Nem értem, hogy az írókkal mi történt. Lecserélték őket? Vagy csak elhülyültek? Vagy ez már nem is crime hanem drama? Mondjuk annak se jó. Tessék példát venni a Bonesról amiben nagyon jól kihasználják a párkapcsolat lehetőségeit. És nem nem csináltak senkiből se idiótát. Én őszintén szólva nem remélem, hogy vége a sorozatnak a 6. évaddal mert nagyon szeretem/szerettem a karaktereket de nagyon gyorsan ki kell szórni az írógárdát vagy a showrunnert meg ez így nem mehet tovább. Sokáig erre nem lesznek vevők az emberek sem.

karit - 2013. 05. 16. 01:52

A House ugyanígy barmolódott el számomra: úgy látszik, csak a plátói dolgok működnek jól a sorozatokban. Akkor is és most is szívesen meglátogattam volna az írókat egy Hummerrel, pont úgy, ahogy House látogatta meg végül Cuddyt.
Hatalmas szerencse, hogy Chris Carter anno nem hagyta magát elcsábulni ebbe az irányba.

Sanna - 2013. 05. 16. 05:52

a Still azért lett egyáltalán, és azért lett olyan, amilyen, mert elég későn kapták meg a plusz részt az évadra, így AM-nek nem volt elég ideje ahhoz, meg pénze sem, hogy olyan részt csináljon, amiben benne van a nagy terve, egy jutyúbon eltöltött éjszaka csodákra képes, és tessék, az évad legjobb részét kaptuk

nem vagyok benne nagyon, talán Neo majd kisegít, de én úgy tudom, hogy volt néhány író, akik otthagyták a stábot, ahogy a 2. évad végén 2 készítő is, akik AM-el együtt nyomták az első 2 évadot, és innen indult meg a lejtmenet a sorozat számára, mikor AM egyedüli irányítást kapott/szerzett……..

Sanna - 2013. 05. 16. 06:06

valamint a Still eredetileg a “Beckett majdnem bepasizott” rész előtt ment volna, de a bostoni merénylet miatt megcserélték a 2 részt, érdemes így is megvizsgálni az utolsó 4 részt, és azonnal látszani fog, hogy AM egyszerűen nem látja át a dolgokat, hiszen a Still-ben végre kimondatják B-el a nagy szavakat, és C ott marad vele, sőt vissza is megy, erre az utolsó 3 részben azon szenved B-t hogy most akkor ez komoly-e vagy mi

szóval AM amit eltervezett, a nagy műbalhé, abból nem hajlandó és nem is akar engedni, ezért sajnos a 6. évadban se számítsanak semmi jóra a nézők, dehát ahogy a hatásokat lehet olvasni odakint, a nézők nagy részének sajnos ez így jó és elég is, nekem sajnos már egyáltalán nem elég, és én nem hinném, hogy rá tudnák venni a színészeket is a további évadokra, SK-ot és NF-t biztos nem, bár nemtom mennyire lesz majd vastag a boríték

Neoprimitiv - 2013. 05. 16. 06:42

@Sanna: igen, több író is távozott az előző évad végén is, de alapból ez nem szabadna befolyásolja a sorozatot. A sorozat írás kint teljesen csoportmunka, a Castle esetében egy-egy író neve két-három részre került ki szerzőként. Nem az évad 20-305-a volt rossz, hanem az egész. Ráadásul mivel már a 4. sem verte az egeket, semmi ok azt feltételezni, hogy a távozók helyére csak rosszabbak jöhettek, sokan élnek ebből a munkából odakint. Végül, de első sorban, azért van a showrunner, hogy kiverje az írókból a minőséget és gondoskodjon arról, hogy az összhang megmaradjon. A 2. évad végén távozó két exec más tészta, nekik valóban érdemi befolyásuk volt a sorozatra, biztos, hogy az elmenetelüknek köze volt a stílusváltáshoz.

@Arthuro_Adam: természetesen nem hagyom abba, ha már @winnie-ék úgy érezték, érdemes “véglegesíteni”. :) Csak éppen úgy érzem, ennél a sorozatnál már nincs értelme a “mit jelenthet” témájú beszélgetéseknek. Ezek a számomra legalább olyan fontosak voltak, mint maga a sorozat, ezért is keserű most a szám íze.

Nagyon hízelgő, hogy egy ennyire kritikus posztra eddig egy lehülyéző ellenvélemény sem érkezett, tényleg köszönöm mindenkinek a dicséreteket. Viszont érdemes akár a @Cameracrew által belinkelt fórumot böngészni egy kicsit, akár az ABC fórumát, vagy review-kat keresni róla neten. Én kb. a negyedik évad végéig elég aktívan irkáltam kinti fórumokra is, vitatkoztam emberekkel, mert az elvakult fanok mellett voltak azért olyanok is, akikkel lehetett. Aztán feladtam, olyan volt, mint ha észérvekkel akarnék egy meggyőződéses hívőt ateistává tenni. Egy angol cikknek csak egy hatemail özön lenne az eredménye, arra meg nem vágyom.

A Castle a mostani nézettségével bármelyik csatornán csont nélkül megkapta volna a 6. évados berendelést, annyira kínlódnak az országos adók. A nézői visszajelzések pozitívak, ismétlem, a hozzám hasonló blogger-kritikusoktól születő kritikák is. Igaz, a pénzügyileg fontos közönségből évről évre elveszít 15-20%-ot, ami a mostani szinten már veszélyes lehet, de ki tudja, jövőre milyen magasan lesz a léc? 1.4-1.5 körül/alatt már nem lesz esélye, az már a direkt ráfizetéses kategória, de szerintem jövőre sem fog még ennyit esni. Arra viszont kíváncsi leszek, hogy az itteni egyöntetűnek mondható ellenérzés meg fog-e mutatkozni majd az RTL nézettségi adatain, ha ez az évad adásba kerül? Tényleg más az itteni közönség igénye vagy csak a junkie olvasói “vájtszeműek”?

PS: most találtam, egy néző írta Stana-nak az évadzáró után:
I am a new fan of Castle and Stana. I have been trying to catch up on all of the previous episodes. My daughters love the show too. Especially my 9 year old. She always asks me if we have any new episodes on the DVR. Love the show.
Azt hiszem, fölösleges ragozni, hogy egy olyan sorozattól, amelyik egy 9 éves kislány értelmi és érzelmi szintjéhez szól, fölösleges a kritikámban írtak bármelyikét számon kérni.

Ruby - 2013. 05. 16. 07:59

Neo: a junkie olvasói ennyire “vájtszeműek”. Példa: az ismeretségi körömben az embereknek 1, maximum 2 sorozatra van idejük, a 40+ évesek tévén követik. Nincs igazán összehasonlítási alapjuk. Bármerre viszik – vagy nem viszik – a karaktereket, inkább nézik a romló színvonalat, minthogy keressenek valami mást. És “meg is szeretik” a főhősöket néhány évad alatt. Amilyen vidám világot élünk, a szánsájn-hepinesz vonalú sorozatok a menők. Ilyen a Bones is, még néhány éve azt hallgattam, hogy jajj-milyen-jók-az-esetek, most ugyanolyan csillogó szemmel mondják, hogy jajj-de-cuki-a-kisbaba. Nincs is ezzel semmi gond, mindenki nézze azt, ami benne jó érzéseket kelt és kész.
A kritikáddal sajnos egyetértek. :( Pedig ez egy überkirály kis sorozat volt az elején, most meg már csak abban reménykedek, hogy lesz sok “always” meg szerelmes nézés, néhány jó eset és kap egy rendes lezárást. A Castle ennél több volt, sokkal több, ez a Stillben világosan látszott.

Neoprimitiv - 2013. 05. 16. 08:27

@Ruby: az biztos, hogy a Castle műfajilag teljesen üres pályán játszik. Ahogy a Person of Interest is több műfaji elemet kever, a Castle is egyszerre volt nyomzós is, de humoros is, meg egy kicsit romantikus is. Úgy volt feelgood, hogy közben nem volt sekélyes és ez az, amit sokan nem értenek, vagy legalább is nem igénylik a mostanra eltűnt többletet. Régen is csak desszert volt, nem bélszín, de egy friss gyümölcsös Fekete-erdő torta és egy csomag száraz keksz között elég nagy a szakadék.

A Bones valóban sok szempontból hasonló, de egyrészt bár a kukacos, oszló hullák technikailag biztosan komoly teljesítményt jelentenek, én nem hiányolom a látványukat. Másrészt nekem pont az tetszett a Castle-ban, hogy nem egy érzelmi nyomorék előre borítékolható kapcsolati kudarcai köré épült az emberi oldala. Régen. Mostanra két érzelmi nyomorék kapcsolati kudarcaira épül.

Sanna - 2013. 05. 16. 08:34

@Neo: igen igazad van, hogy az írók kiválása nem szabad, hogy gondot jelentsen, viszont abban egyetértünk, hogy AM nem képes kihozni a minőséget belőlük, vagy ők olyan minőséget tesznek le az asztalra, amire AM kéri őket, most is azt mondom, és már ezt mondom 2 éve legalább, hogy AM nem képes egy sorozatot irányítani kompletten, lehet hogy csinál 1-2 jó részt 1,5 évadonként, de kompletten nem képes átlátni a dolgokat, és a történetszálakat

hiányzik belőle az a plusz és kész, marhára nagy szerencséje van, hogy az ABC-nek ez elég, és hogy a rajongók nagy részének is (ami szomorú), valamint hogy olyan színészekkel dolgozik, akik a szarból is “viszonylag” fogyaszthatót csinálnak, és hogy emiatt még van munkája, mert AM most abból él, amit az első 2 évadban megalapoztak…..szerintem

Ruby - 2013. 05. 16. 08:51

Neo: “a Castle is egyszerre volt nyomzós is, de humoros is, meg egy kicsit romantikus is. Úgy volt feelgood, hogy közben nem volt sekélyes és ez az, amit sokan nem értenek, vagy legalább is nem igénylik a mostanra eltűnt többletet.”
– na ez az, pontosan leírtad, amit gondolok. Nem igénylik.
(Zárójelben: a hasonlatodon viszont szakadok, a bélszín-torta-szárazkeksz választékból simán a legutolsót enném :) )

esőjáró - 2013. 05. 16. 09:38

Én régóta csak a színészek miatt nézem, és nem agyalok a ki, mit miért, hogyan kérdéseken. Nagyon régen volt már Zlin, ahol igen szenvedélyesen elemeztük a lehetséges szálakat Neoval. :D

Ami tetszett a részben:

1.) Mindenki ott volt, és még beszéltek is a főszereplőkkel.
2.) Nincs második pont.

Este sör. :)

VanillaSky - 2013. 05. 16. 10:20

Rettentő romantikus egy lánykérés volt:D Ülnek a hintában, mint két ember akik végbél és gyökérkezelésre várnak egy időben. Beckett elregéli, hogy nem tudja merre-hány méter és ez hatalmas lehetőség számára, Castle meg rákontráz, hogy annyira nem rózsaszín a helyzet, de azért házasodni kéne. Bugyuta egy sorozattá vált. A Bonesal való párhuzam is áll. Mondjuk utóbbinak azért kellett 5-6 évad a mélyponthoz, a Castle ezt sikeresen elérte a 4. évad végével. Eljött a kaszás a sorozatért.

Registry - 2013. 05. 16. 12:25

Elolvastam a kritikát és jó pár dologban egyet is értek vele, és nem a de jön hanem az azonban :) Azonban én még így is várom a 6.évadot. Rózsaszín szemüveg van rajtam? Lehetséges. Alacsonyak az elvárásaim? Lehetséges.Hidegen hagynak a történeti és karakter logikátlanságok? Egészen biztosan.Nekem igenis tetszett az 5. évad. Voltak hibái? Persze hogy voltak, és még lesznek is.Ez lesz az egyetlen komment amelyik dicséri a sorozatot? Ennél csak a halál biztosabb.

Brynden Rivers - 2013. 05. 16. 13:13

“Especially my 9 year old.” Jujj. :)
Elképzelem a 6. évad promóját:
“Castle: A show for grandmothers and their grandchildren”

A medinán (jellemző) nézői életkor ha jól emlékszem 50-60, szóval nem lepődök meg.

@Ruby: “40+ évesek tévén követik.”
Általában igazad van, de szerintem mit sok minden másnál itt is az a fontos, hogy az “átlagembernek/nézőnek” van-e közeli ismerőse aki valamiről többet tud mint az átlag (geek), és befolyásolja az ízlését és csökkenti a “keresési költséget”.

Nekem pl. legalább 2 olyan 40+ ismerősöm van aki POI-t, GoT-t, Homeland,-t Gengszterkorzót, Justified-ot néz :)

@Neoprimitiv:
Én már lebeszéltem 2 embert arról, hogy Castle-t nézze az RTL-en. Ez akár egy mozgalom is lehetne :)

Brynden Rivers - 2013. 05. 16. 13:31

@Cameracrew: Szerintem nem rózsaszínben látják, csak más az összehasonlítási alapjuk.
Egy junkie-val ha megnézetsz mondjuk egy Suits részt és utána azonnal egy 5. évados Castle-t -> garantált kasza az utóbbinak. :)

Mondjuk az érdekes, hogy egy 18-49 közötti, rendszeresen letöltő (mint, az ott kommentelők), hogyan nem fut bele a Castle-nél messze jobb sorozatokba.

spokk - 2013. 05. 16. 15:20

Nem Te leszel az egyetlen aki dicséri a C-t mert én is azt teszem, elismerve, hogy a kritika teljesen jogos. Ami szerintem még is, azok a színészek. Sorozatban ritka két ilyen jól játszó ember( főleg S) A folytatás lehet érdekes mert ha tovább csinálják ezt a se veled se nélküled részét, bukta.Ha külön mennek bukta. Ha összeházasodnak és marad 1xű rendőr az se az igazi.

Cameracrew - 2013. 05. 16. 16:27

@Brynden Rivers: Igazad van, más az összehasonlítás, de azért tovább kellene látniuk az orruknál. Én is fanatikusnak indultam, de szép lassan “megvilágosultam”! :) Szakmabeli vagyok, egy ideig elhomályosított a fanatizmus, de ahogy telt az idő, elővillant a filmes és nem tudtam tolerálni a hülyeséget a “rajongás” ellenére sem! :)

Spokk - 2013. 05. 16. 16:33

Én is szeretem ezt a sorozatot minden hibájával együtt. Tehát már a halál se biztos:) Amúgy a kritika jogos.

Leon - 2013. 05. 16. 17:24

Ezzel az évadzáróval AM-nek sikerült becsúsznia egy a délelött tízórás idősávban vetített brazil szappanopera szintje alá. Mindig van lejjebb.

ayren - 2013. 05. 16. 18:08

“Kedves hölgy olvasók a Sorozatjunkie-n! Innen üzenem, hogy ha egy férfi a gyerekét, családját, mindenkit hátrébb sorolva, önként önökkel marad (mit marad – visszajön önökhöz!!) egy öt perc múlva felrobbanó bombával, annak ez a kapcsolat meglehetősen real. Ha önök közül valaki ennél is több bizonyítékra vágyik, az vagy sürgősen menjen pszichológushoz, vagy jelentkezzen forgatókönyvírónak Hollywoodban, ott úgy látszik a legnagyobb hülyeségre is vevők.”

Kedves Neoprimitiv, mi bajod a nőkkel? :) Miért ők tehetnek a sorozatkészítők idiótaságáért?
Amúgy a kritikával nagyjából egyetértek.

Arthuro_Adam - 2013. 05. 16. 18:25

@Neoprimitiv: Most láttam csak, hogy véglegesítettek, arra inni kell valamikor :)

DarkEagle - 2013. 05. 16. 20:48

Na végre túljutottam ezen is! Anno én, ezen évad 17. részénél besokalltam és félbehagytam úgymond a sorit.

Nos épp ebben a pillanatban fejeztem az utolsó részt.
ugye bár volt egy olyan mondat a vége felé hogy ” Ez volt az utolsó ügyem…” bennem is felmerült hogy ez volt az utolsó rész amit megnéztem, aztán mégis úgy vagyok vele hogy maradok mint Neo én is Stana miatt maradok főleg meg Nathan miatt is. Bár fogalmazzunk úgy hogy a színész gárda miatt. Már nem érdekel a story, nem érdekelnek a vergődések, az óvodás szintre lecsökkentett párbeszédek, kapcsolati problémák. Egyszerűen hihetetlen hogy egy nyomozó részlegen dolgozó nő ennyire sík hülye legyen a való életben, hogy azt sem veszi észre ami kézenfekvő. Idézném Neo-t:

Kedves hölgy olvasók a Sorozatjunkie-n! Innen üzenem, hogy ha egy férfi a gyerekét, családját, mindenkit hátrébb sorolva, önként önökkel marad (mit marad – visszajön önökhöz!!) egy öt perc múlva felrobbanó bombával, annak ez a kapcsolat meglehetősen real. Ha önök közül valaki ennél is több bizonyítékra vágyik, az vagy sürgősen menjen pszichológushoz, vagy jelentkezzen forgatókönyvírónak Hollywoodban, ott úgy látszik a legnagyobb hülyeségre is vevők.

Ennél jobban nem lehet megfogalmazni azt mi is a gond a kettejük kapcsolatával. Az a szerencsétlen ember ott áll az utolsó másodpercig várva a halált, hátra hagyva mindenkit a szerelme végett, erre a nő el akar vállalni egy olyan állást ami igazából nem csak Castle-re hatna ki hanem a barátnőjére is akivel ugye alig látjuk együtt, a barátaira az őrsön, az apjára stb…

Erre ő arra élezi ki a dolgot hogy most Castle vagy a munka. Könyörgöm Castle milliárdos, vajon DC-ben nincs neki egy 6 emeletes háza? Meg egyáltalán mi a jó Istenért nem lehet ezt normálisan megbeszélni mint két érett felnőtt, hogy “hé te hülye gyerek kaptam egy állás ajánlatot mit gondolsz erről?” És még azt hiszi van joga arról diskurálni az apjával, a barátnőjével, DE A PASIJÁVAL NEM, hogy hova is tart a kapcsolatuk, amikor 5 éve életüket kockáztatják egymásért, és többször volt olyan már, két kezemen lassan megszámolni sem tudom hogy hányszor, hogy majdnem egymás karjaiban haltak meg, egymást védve. De nem Kate karakterét annyira le kell csökkenteni egy rokkant nyugdíjas szintre, hogy fel sem merülnek benne ezek a kérdések.

Én szartam volna az egészre ha legalább MAGÁBAN elgondolkodik azon hogy hé ÉN Castle többször majdnem ott hagyta a fogát értem mi a francért tűnődöm azon hogy szeret-e meg hova az Isten …. tart a kapcsolatunk amikor nekem kéne megkérnem a kezét Castle-nek, hiszen itt egy pasi akit kiheréltek az írók de bármire képes értem még arra is hogy be ugorjon a rész végén egy éjjel-nappaliba 100Ft-os gyűrűt venni.

Ezek után “MÁRLÓ de semmitérő” a mi kedvenc alkotunk a torkunkon akarja lenyomni ezt a szennyet és elvárja hogy rettegjünk hogy vajon mi lesz ezek után. Aki nem agyhalott és 2-ig eltud legalább számolni egyértelműen kijelenti hogy a következő évad azzal fog kezdődni hogy Kate becsinál a bugyiba örömében és azt válaszolja, hogy IGEN, hozzád megyek Castle, csináljunk kis Castle-öket, sokasodjunk és legyen még több semmit mondó karakter a sorozatban!!!!

Persze ehhez hozzátenném, hogy legalább a kis gyerekekre nem lehetne haragudni hogy egy gyermeki ésszel vannak megáldva. No meg a rengeteg intrika mellé besuvasztanának pár pelenka csere mizériát, egy kis lövöldözéssel megspékelve.

Összességében az éved egy nagy rakás szar volt a soraim pedig egy válasszal zárnám, még pedig azzal, hogy:

Benéztem az egyik kibeszélőbe, …. a “real fanok” teljesen rózsaszínben látnak mindent, hihetetlen…. :)

És épp ezért van még műsoron a sorozat és lesz is, hiszen a korosztály már a egybe esik a Vempájőr Dájöríszéval kb. Ergo ha lenyomnak egy 10 Ft-os gyűrűt a torkukon, plusz egy IGEN-t akko a sorozat megél még vagy 5 évet. Erre a fejem merném tenni.

FŐLEG, HOGY AZ ABC MÁR ÉVEK ÓTA NEM VOLT KÉPES OLYNA ÚJONCOT HOZNI AKI TOVÁBB BÍRTA VOLNA 12-15 RÉSZNÉL!!!

A kérdés valóban az, hogy meddig lesz elég a csekk a szereplőknek.

DarkEagle - 2013. 05. 16. 20:56

Igazából ezt az utolsó jelenetet egy dologgal lehetne megmenteni a végső csődtől a szememben. Mégpedig az a jelenet amikor Kate utoljára vallatott az őrsön. Akkor elmondott mindent miért kellene maradnia!

Ezt kéne jól Castle pofájába vágni, és megmondani neki, hogy: NEM, NEM MEGYEK HOZZÁD! Még nem!. Milliomos vegyél egy egy ennél a 100Ft-osnál sokkal drágább és szebb gyűrűt és és ne egy parkban kérd meg a kezem, és csak azért hogy ne menjek el máshova melózni. Ha ez megtörténne akkor azt mondom adok még egy esélyt a sorozatnak és heti rendszerességgel nézem. Ha viszont nem akkor találkozunk 1 év múlva amikor is vége a 6. évadnak. Már ha megél 22 részt az évad. Bár nem hinném hogy bármi az útjába állhatna.

lfeli - 2013. 05. 17. 12:51

a fentiek alapján a castle az önsorsrontók sorozata, mindenki mélyen utálja, plusz még hülyének is nézi azokat, akik nézik.
gratulálok.

Neoprimitiv - 2013. 05. 17. 19:13

@ayren: nyilván semmi bajom a hölgyekkel, ha úgy fogalmazok, hogy “Kedves, Kate-hez hasonlóan problémás hölgy olvasók”, akkor megbocsátasz? ;)

@Arthuro_Adam: tegnap megvolt, meg is volt hirdetve a kibeszélőben :)

@Ifeli: igen, egy olyan sorozatra pazarolni az embernek a korlátozottan rendelkezésre álló szabadidejét, ami már nem adja azt az élményt, amiért megszerette, önsorsrontásnak is nevezhető. Gyenge emberek (amilyen pl.én vagyok) viszont sajnos elég sokáig tudják hitegetni magukat azzal, hogy a rossz állapot csak átmeneti, idő kell, hogy saját magukkal elfogadtassák, nem várható javulás. Különösen akkor, ha korábban nagyon is kedvelték a sorozatot. A számomra pont az mutatja, hogy eredeti formájában mennyire jó volt, hogy emberek ennyire nehezen tudják feladni a reményt és ennyire képes indulatokat kiváltani belőlük a más minőség.

A magam részéről nem nézem hülyének azokat, akik nézik, de fenntartom, hogy vagy nem látják az igénytelen megoldásokat vagy hajlandók szemet hunyni felettük. A számukra az, ami a mérleg másik serpenyőjébe kerülhet, nyilván elég ehhez, ezt mindenki maga dönti el.

Neoprimitiv - 2013. 05. 17. 19:37

@Registry, @spokk: én senkit sem fogok lebeszélni arról, hogy nézze vagy szeresse. :)

A színészek játékára azért nem tértem ki annál az egy kiemelt mondatnál bővebben, mert ez volt az egyetlen dolog, ami amióta megy a sorozat, végig kitűnő volt. Én is csak ezt írtam róla minden posztomban, nem akartam ragozni. Aki a kibeszélőt is követte, az pláne tudja, hogy miattuk néztem még mindig. Castle “lebutítása” azért is volt fájó, mert ezzel teljesen egysíkú játék lehetőségeket kapott. Andrew Marlowe is azt mondta a dupla rész kapcsán, hogy már el is felejtették, Nathan Fillion milyen jó drámai színész – csak velem ellentétben neki tevőleges szerepe volt abban, hogy ez megtörténhetett.

Zora - 2013. 05. 18. 14:06

Hát, mikor Castle azt mondja: Ha elmész, soha többé nem láthatjuk egymást!!! – na, a 7 éves unokaöcsém ezzel tud az őrületbe kergetni, ha elzárom játekautót, mert korábban azzal püfölte a tesóját: És most már soha többé az életben nem játszhatok az autóval!!!??? (Tényleg így mondja!)
– Szóval, ha ez egy 7 évestől idegesítő, egy 43 évestől pláne (Ugyanis C ennyi idős)

Én már komolyan egyre inkább hiszek abban, hogy Marlow valamivel zsarolja a csatornát és a többi írót. Bár, ha Usában még ez után is ujjongtak, akkor már igazán nem értek semmit.

Az ügy nagyon jó volt, Kate beszélgetése az elején az FBIhelyettessel is. Mindenkivel jó párbeszédek voltak, csupán C és B között nem…

Na, most megyek kommenteket olvasni.

bipaci - 2013. 05. 18. 17:14

Van egy egyszavasom a showrunner-ra: sófosó. Egyben ez a véleményem az évadról…..

Cancer - 2013. 05. 20. 12:04

A kritikát olvasva döbbentem rá, hogy mennyire figyelmetlenül és rutinból,megszokásból nézem a sorozatot. Részemről kasza.

napocskin - 2013. 05. 20. 12:51

Ez az egyik legjobb írás, amit valaha itt a junkie-n olvastam, pedig a Castle nem is tartozik a kedvenceim közé. Annyira jó lenne több ilyen mély elemzés (pláne olyan sorozatokról, ahol sokkal több az elemeznivaló :-). És az előttem írt komment rám is vonatkozik – rutinból nézem, és mert néha még felvillant valamit a kezdeti humorból. Meg szeretem a színészeket. Épp ezért nem kaszáltam még el, pedig meglendült már párszor.

Registry - 2013. 05. 20. 13:12

Cancer: Azért jó tudni hogy vannak még olyan emberek akik egy kritikát olvasva döntik el hogy mit nem szeretnének tovább nézni. Barátok közt kritikát ne nagyon olvasgass, már ha nézed.

Cameracrew - 2013. 05. 20. 16:29

Kíváncsiságból visszanéztem az általam korábban emlegetett fan fórumra. Meglepve tapasztaltam Neoprimitivet ért személyes “támadást”. Ők azt írják, hogy mindenki viselje a kritikát, ha nem tetszik, ne nézze. Hát ott pont az ellenkezője történt, nem sikerült a kritikát elviselni és átmentek személyeskedésbe. A vicc az, hogy alapvetően egyetértenek a leírtakkal, de igazi “real fan” fejjel gondolkodnak, mert amíg szórakoztatja őket, addig bármi történhet, hogy az logikus vagy sem, az mindegy! Hát így tényleg lesz 10 évad… :)

Neoprimitiv - 2013. 05. 20. 17:47

@Cameracrew: “mert amíg szórakoztatja őket, addig bármi történhet, hogy az logikus vagy sem, az mindegy”

Ez így van jól, normális esetben mindenki azért néz bármit, hogy az szórakoztassa és ehhez senkinek nem kell valamilyen szabályrendszernek megfelelnie. A fő eltérés ott van, hogy mostanra nagyon kevés olyan dolog maradt a sorozatban, ami engem még szórakoztat, szerintük pedig ez csak valamilyen súlyos lelki vagy mentális probléma esetén elképzelhető. Passz.

Hobo - 2013. 05. 20. 18:50

Neo! Ismét frenetikusan jó és kimerítő lett a kritika! Sajnos valóban eljutott a sorozat a latin amerikai 4000 részes szappanok színvonalára. Ott is lényegtelen a következetesség, a humor. Van elég Gonzales és Juanita :) Minden bántás nélkül: azoknak is, sőt azoknak van igazán nagy “fun”tábora. Kár, hogy Michelangelo immár széklábat farag…
Ui: Na, igazam lett vagy igazam lett?

Neoprimitiv - 2013. 05. 20. 19:53

@Hobo: egyértelmű, hogy igazad volt. Mit mondtál? :)

Latin szappan: szerintem azokban a sorozatokban sokkal konzekvensebb a történetvezetés. A fordulatok persze röhejesek, a drámák túljátszottak, de ott azért ha az egyik részben Don Ricardo az életét is odadobná a szépséges Senorita Catariná-ért, majd az epizód végén izzó csókban forrnak össze, akkor Senorita Catarina a következő részben nem teszi fel a kérdést magának, hogy vajon Don Ricardo tényleg szereti-e?

A latino-k szenvedélyes népség (hogy egy Marlowe-hoz mérhető sztereotípiát mondjak), egy ilyen húzásért megkéselnék, de legalább is tequilába fojtanák a szerzőt.

Cameracrew - 2013. 05. 20. 22:29

@Neoprimitiv: Igen, igazad van, addig jó, míg szórakoztat. Csak engem az zavar, ha konkrétan hülyének néznek, mintha egy érzelmi nulla lennék. Legalábbis ez tűnik ki az írók és AM munkájából és lehetek bármilyen elvakult fan, azért látni még látok! :)

747 - 2013. 05. 21. 21:01

@Bush84: nem értek egyet, hogy ennyire gyatra az írógárda. Nézd meg a 100. epizódot. Lehet, hogy egyedül vagyok vele – bár beszéltem másokkal, akik nézik a sorozatot, – annyira 10/10-es volt, mint a kezdetekben. Komolyan visszanéztem pár jelenetet – jó ezeknek a jelenetek nagy részében Katic elég jól volt öltözve ;)

@Neoprimitiv: ok, hiszek neked, én nem kutatom a “háttér irodalmat”, nekem ennyi volt a benyomásom, köszönöm a helyreigazítást.

KubanitoS - 2013. 05. 21. 23:38

Sziasztok!

Most találtam rá erre az oldalra és örömömre szolgál, hogy végre megtárgyalhatjuk a Castle-t, aminek most sikerült a végére érnem teljesen. :)

Bevallom, soha nem tartottam igazán kiemelkedő sorozatnak a Castle-t. Szerettem nézni, de számomra egy Dexter, vagy egy Supernatural mindig is előbbre volt, a Castle meg maradt, amikor nem volt mást nézni. Ez talán azért lehetett így, mert egy Castle rész nagyjából mindig leírható volt egy új bűnesettel és Castle + Beckett egymással történő “szerencsétlenkedéseivel”, gondolom ez utóbbit nem kell részletezni. Az egyetlen összekötőszál Beckett anyjának a halála volt, erre mindig visszatértek, amivel nekem nincs is gondom, mert ezek általában rendkívül színvonalas részek voltak. Kár, hogy a többi rész egy kaptafára ment. Szóval maga a sorozat jó is volt, meg nem is, de szerintem most már kijelenthetem, hogy én a szereplők miatt szeretem nézni a Castlet. Bevallom, engem férfi létemre főleg az foglalkoztatott mindig, hogy vajon mikor jönnek már végre össze. A harmadik évad közepére egy kicsit már erőltetett volt ez az egész szituáció, akkor szüneteltettem is a dolgot és most egy jó hónapja vettem elő ismét a sorozatot és meg sem álltam a mostani évadzáróig.

Az évadzárókkal nekem alapvetően semmi bajom nem volt (-5.), sőt, kifejezetten színvonalasnak tartottam őket, pláne a negyedik évad vége volt rendkívül jó, akkor azt hittem most végre történni fog valami. De nem így lett.

Az alapvető problémának a sorozatban a stagnálást látom. Egyszerűen nincs előrelépés a szereplők jellemében, de úgy egyébként sem. Oké, elméletileg Castle és Beckett együtt vannak, Martha színésziskolát nyitott, Alexis egyetemista lett, de mi ebből kb semmit sem érzékelhetünk!

Menetrendszerűen jön a következő rész, megint egy hulla, megint egy nyomozás, megint C+B féltékenykedése egymásra. Persze néha bejön egy-két remek rész is, mint például a szomszéd kukkolós-tolókocsis rész, Ryan saját része, de az ötödik rész is nagyon jó volt, amikor elmentek Castle nyaralójába hétvégére de kb ennyi, a következő rész ismét egy semmitmondó valami.
Itt van például az általatok is sokat emlegetett Still rész. Szerintem az egész sorozat egyik legjobb része volt, abszolút nem találtam nyálasnak, egy olyan rész volt, ahol igazi vészhelyzetben végre kiderült ki hogyan is áll. Castle mindent feltett, a vége happy end is lett. Egy olyan rész volt, amire csettinteni lehetett, hogy végre történt valami érdemleges, egy előrelépés, egy színvonal emelkedés, egyszerűen élvezetes volt nézni.

De aztán jött a következő rész, ismét egy semmitmondó nyomozás, a Still eseményei mintha meg sem történtek volna. Végre volt egy kis előrelépés, aztán gyorsan ment is vissza minden a szokásosba… Ezt nem egy résznél kellett megtapasztalnom.

Azt hiszem a Still utáni részben ajánlották fel Beckettnek az új munkát. Nos, ez ismét egy kihagyott ziccer volt, én például a felkérés után egyből arra gondoltam, hogy végre történt valami, amivel lehet foglalkozni a következő részben egy kicsit. Ehelyett persze ismét haláleset, mindenki úgy viselkedik, mintha semmi sem történt volna és csak az új üggyel foglalkoztak, de én ekkor úgy éreztem magam, hogy mégis ki a fenét érdekel egy új ügy, amikor rohadtul le sem zárták még az előző részek történéseit.

Nem tudom, hogy a leírtakból átjön-e pontosan mi is a problémám az egésszel… Borzasztóan mesterkélt az egész sorozat.

Az utolsó résszel nem kívánok foglalkozni, a kritikában minden rendkívül jól le van írva. Castle úgy lett beállítva, mint egy félénk kiskutya, aki kényszerből megkéri Beckett kezét, ezzel bizonyítván, hogy komolyak az érzelmei. A Still történéseit Beckett persze sikeresen elfelejtette…

Mindezektől függetlenül én nézni fogom a hatodik évadot, mert a sok sírástól eltekintve és szeretem a Castle-t, de főleg a szereplők miatt, mert a következő évad is ugyanez lesz lilában. Az első pár részben lesz egy kis konfliktus, majd valahogyan minden visszazökken a régi kerékvágásba, új rész, új hulla, majd a legvégén ismét előkerül a házasság kérdése, vagy az esküvő.

Neoprimitiv - 2013. 05. 24. 08:05

@747: a 100. rész tudom, hogy nagyon sokaknak tetszett, nekem több fenntartásom is volt vele, nagyon különbözőek. Nem tudom, hogyan sikerült így összehozniuk, de miközben minden olyan benne volt, amiért szeretni lehetett a sorozatot, az összes olyan dolgot is belepakolták, amiért elegem lett belőle.

Kezdve a kivitelezhetetlen “esettel” (a statiszták nem tudhatták, mikor nézi őket Castle), folytatva a seggre esős humorral és betetőzve a végével, amikor egy előre eldöntött slusszpoén miatt kihajítottak minden valódi érzelmet az ablakon. Castle alig másfél éve a karjában tartotta az éppen meghalni készülő Beckett-et. Most azt látja, hogy éppen valaki halálra szurkálja (helló Beckett anyu!) részben az ő makacskodása miatt és utána ezt a legjobb poénnak tartja?

A fene a gusztusukat, én biztosan nem akartam volna senkihez szólni egy jó darabig. Ha ezen ilyen könnyen túlteszi magát és Beckett is ilyen viccesnek tartja, hogy eljátssza, őt is úgy ölik meg, mint az anyját, akkor hagyjanak engem békén a nagy lelkükkel, egy hintalónak több van.

@KubanitoS: Borzasztóan mesterkélt az egész sorozat.
Ott a pont. Az a gond, hogy a készítők egy-egy ötletbe, mint egy Prokrutész-ágyba beleszabják a karaktereket, mindig levágva az egyéniségük vagy múltjuk fölösleges részeit, csak azért, hogy azt az egy-két poént vagy “csattanót”, amit kiizzadtak, el lehessen sütni. Mivel a következő részben már más lesz belőlük felesleges, nem csoda, ha a néző néha úgy érzi, ezek vagy súlyosan skizoidok vagy az ufók időnként átveszik felettük az irányítást.

Friss: Marlowe az “Esplanie” viszonyról:
““There is much more going on in that relationship than we have had time to show. There’s some great storytelling that we’ve talked about, but to give it the real breadth we want to, we need a bit more time. So we’re going to have some hallmarks next season on that front.”
Great storytelling, we need more time – nooooormális? Mikor dugta ezeket először ágyba, a 3. évad közepén? Két és fél év, különösen az utolsó két évad “eseménydús” részeivel nem volt elég, hogy foglalkozzon velük, ha akar?

Registry - 2013. 05. 24. 08:24

Szerintem a 100. rész végén a poénnal elütést azért választották mert Castle látta Beckett arcán a döbbenetet, hogy túllőtt a célon.Persze mindenkinek az első cselekedete az lenne hogy elküld mindenkit a sunyiba és bevágja maga mögött az ajtót. Castle egyszerűen túlemelkedett ezen.

Zora - 2013. 05. 24. 09:15

Most néztem meg a Body of Proof 3×07-et. Az egyik epizódszereplő láttán mondtam magamnak: Jé, Molly Quinn vállal más sorozatokban is szerepet?
Aztán utánanéztem, de nem ő. De komolyan, mintha ikrek lennének, nem?:
http://www.imdb.com/name/nm3007529/?ref_=tt_cl_t15

winnie - 2013. 05. 24. 09:51

hehe, ez jó

Neoprimitiv - 2013. 05. 24. 09:53

@Registry: ebben szerintem tévedsz. Castle azon “emelkedett túl”, hogy megtréfálták, kvázi a bolondját járatták vele. Általánosságban ezzel nincs is bajom, ez passzol az egyéniségéhez. Csak éppen nem mindegy, min és mivel viccelődnek. Marlowe csak azzal foglalkozott, hogy Castle nem bánta, hogy átverték, mert csak ennyit akart elmondani. Nem csak Castle-nál, Beckett-nél is, akinek eszébe sem szabadott volna jusson egy ilyen “tréfa”. AM kidobta mindkettejük múltját az ablakon a poénért, mert egy vak bányalónak nincs ilyen csőlátása, mint neki.

@Zora: tényleg nagyon hasonlítanak!

Neoprimitiv - 2013. 05. 24. 10:57
747 - 2013. 05. 24. 14:41

@Neo:
Elolvastam a véleményed. Most, hogy mondod, valóban…
Az egész évad “teljesítménye” mondatja velem, hogy jó volt. A “baki” meg valóban csúnya.

747 - 2013. 05. 24. 14:50

… még egy gondolatom a “kivitelezhetetlen” esetről. Azt gondolom ezekről a szappanoperákról, hogy a szórakoztatásról szólnak. Vagy arról kellene, hogy szóljanak. Ha hátradőlök, megnyomom a gombot és negyven percen keresztül kikapcsol, elnézést a szóismétlésért: szórakoztat, akkor rendben van. Ez nem volt igaz az 4,5-5. évadra. Sajnos :(.

Neoprimitiv - 2013. 05. 24. 17:00

@747: persze, nekem sem lenne ezzel gondom. Sajnálnám ugyan, hogy az első évadok helyett csak ilyen hátradőlős háttértévét csinálnak, de egye fene. Csak akkor vállalják fel, ahogy egy sitcom sem akar tolsztoji mélységekbe merülni. De AM nagyzoló hiúsága ezt nem engedi, ő drámát akar csinálni, bonyolult lelkekkel, soha be nem gyógyuló sebekkel és komplexusokkal. A kettő együtt nem működik, jön a KubanitoS említette mesterkéltség.

A 100. rész egyébként azért volt ezzel együtt jobb a többinél, mert pont emiatt a drámára törekvés miatt a “könnyebb” epizódokra általában nagyon kevés gondot fordítanak. Jellemzően a körítésnek kell elvinnie az egészet a hátán, érdektelen esetek és tettesek sorakoznak egymás után a szokásos 3 kamu gyanúsítottal. (Ki tudja kapásból megmondani, hány különböző reality-vetélkedő témájú rész volt eddig?) A 100.-ban legalább igyekeztek valamit kezdeni magával a szituációval, ráadásul érezhetően a szövegírók is egy kicsit jobban odatették magukat a jubileum alkalmából. Ez már elég volt ahhoz, hogy kiemelkedjen az évad többi része közül.

Hobo - 2013. 05. 24. 22:19

Bocs, hogy nem tisztáztam: A hízással kapcsolatban beszélgettünk. (Remélem, hogy nekem volt igazam és nem betegségről van szó.)
A latinokkal kapcsolatban: persze érzelgősek, vehemensek, de a következetlenség szerintem jellemző rájuk a hosszúságuk miatt. Nem a “rassztól” (-tudom, nem helyesen használtam-) függ, szerintem ez a hosszú sorozatok átka. Mivel “nincs új a nap alatt”, ezért sok a “hasba-szúrás”, hiszen “ki emlékszik már arra” mondván a készítők pont a nézővel nem számolnak, akinek a sorozat már személyes ügy (Pavlov biztos mesélhetne erről többet is) és emlékszik minden piszlicsáré dologra…Erre, illetve igazából M latinos :) hozzáállására gondoltam. Nem számít, hogy mivel, csak folytatódjon. Az érzelmi mélység a kidolgozottság szintjét sem éri utol. Szerencséje, hogy ilyen klassz gárdával dolgozik. Nélkülük sehol sem lenne. Bár már ez is lerágott csont. A baj, hogy lassan a színészek játékára is kihat mindez: ld. utóbbi két év, vagy a végpont, a leánykérés, ect. Ma már csak akkor nézem meg a részt, ha érdekes a poszt róla. Mint említettem a “Falanszter” kibírhatatlan még a nézőnek is, nemhogy Michelangelo-nak.

KubanitoS - 2013. 05. 24. 23:33

Örülök, hogy nem lőttem nagyon mellé az előző szómenésemmel. :) Kicsit rövidítve a lényeg talán annyi az egészből, hogy a Castle-ről nagyon nehéz elhinni, hogy ez akár a valóság is lehetne a már részletesen kitárgyalt “furcsaságok” miatt, viszont a rendező, vagy író valóságosnak akarja beállítani a dolgokat. Ez a kettő viszont nem megy egyszerre. Ezért marhára mesterkélt az egész.

Érdekes, hogy más sorozatoknál meg tudják úgy oldani a dolgokat, hogy rendkívül valóságosnak tudjuk elhinni a látottakat, még akkor is, ha nagyon nem e világi dolgokról van benne szó pl: Supernatural.

Neoprimitiv - 2013. 05. 25. 06:39

@KubanitoS: Sokan összekeverik a történet valószerűségét a karakterizáció reálisságával. Az előbbi bármennyire elszakadhat a valóságtól ld. Supnat, Buffy, bármelyik scifi. Az utóbbi viszont (ha tényleg fontosnak tartják) soha, hiszen pont ez teszi lehetővé, hogy a néző azonosulni tudjon mondjuk egy vámpírvadászba beleszerető vámpírral.

Hasonló tévedés, amikor az esetleges viselkedést a bonyolult jellemrajzzal azonosítják. Természetesen egy karakter változhat az idők során, sőt. De nem véletlenszerűen és főleg nem úgy, hogy a néző azt érezze, ez a “változás” igazából csak annyi, hogy az adott plotba nem fért bele az eredeti karakter személyisége, de inkább őt szabták át, mint a sztorit változtassák meg.

KubanitoS - 2013. 05. 25. 12:24

@Neoprimitiv Szerintem egy sorozat, vagy akár film is csak akkor élvezetes, ha a történet valószerűsége és a karakterizáció reálissága is a helyén van. Ha ezek közül bármelyik is sántít, az egyből feltűnhet a nézőnek és ezáltal az adott mű sokat veszthet az élvezeti értékéből.

Példaként hoznám fel bármelyik B kategóriás akciófilmet: Autós üldözés. A főhős jól lehagyja az üldözőit, össze-vissza megy a különféle utcákon, de egy ponton az üldözői egyszer csak ott teremnek a semmiből.

Egy másik példa az új Schwarzeneggeres filmből, a Last Stand-ből: szigorúan őrzött foglyot visz az FBI egy konvojban. Megállnak egy piros lámpánál. Erre egy mágneses daru egyszerűen felkapja a konvoj közepén lévő rabszállítót és felemeli az egyik épület tetejére. Ezt persze csak akkor veszik észre, amikor már a levegőben van a kocsi és akkor kezdenek el reagálni rá, mert addig senkinek sem tűnt fel az a marha nagy daru. :) Az már csak hab a tortán, hogy az emelőmágnes tetején van egy rosszfiú, aki gépfegyverre jól leossza az FBI-os jónépet, miközben őt senki sem képes eltalálni.

Ezek talán apró dolgoknak tűnnek, de ha valami ehhez hasonlót látok, vagy a szereplők egyszerűen nem logikusan viselkednek egy filmben én már a fejemet fogom. Szerintem az ehhez hasonló irracionális baromságok sokat rontanak a filmek élvehetőségén.

A végére hagyva még megemlíteném, hogy szerintem nagyon pozitív, ha egy sorozatban, vagy filmben utalás van a valóságra, esetleg egy másik filmre, vagy sorozatra, pláne, ha az utaló személy szerepelt is abban a műben. Ezzel egy kicsit “elmosódnak a határok”.

A Castle-ban a Firefly-ra van sok utalás: az egyik jelenetben Castle beöltözik űrcowboy-nak és lézerpisztollyal idegesíti Alexist, mire ő megemlíti az apjának, hogy már öt évvel ezelőtt is ebben a cuccban voltál és kezd egy kicsit unalmas lenni, lépj már tovább! :)

Supernaturalban a Viasztestekre (House of Wax) volt utalás. Az adott részben viaszfigurák keltek életre, köztük egy Paris Hilton viaszfigura és ekkor Dean megemlítette Sam-nek, hogy ez tökre olyan, mint a Viasztestekben, azt láttad már? Sam nemmel válaszolt, pedig az őt alakító színész és mellesleg Paris Hilton is szerepelt annó benne.

Szerintem az ehhez hasonló “easter eggek” növelik az adott mű élvezhetőségét.

747 - 2013. 05. 25. 21:22

@Neo: (kezdünk nagyon off lenni)
SN 6/15 láttad? (Átesnek a “valóságba” és a supernaturalt forgatják… nem mellesleg mindenkit megölnek, a rendezőt – őt ki is gúnyolják, hogy a saját nevével van egy karakter a filmben, – az írót, a színészeket, mindenkit leosztanak. Misha meg twittel – a filmben (valószínű a valóságban is ilyen) – majd az adás alatt ezek a bejegyzések megjelentek a twitteren… pont akkor. Sírva fetrengtem a röhögéstől. Szerintem az “easter eggek” királya volt. Csak ez ugrott be a bejegyzésedről.

Anno a castle könyvek kiadásának az ötletét is ezért díjaztam (, de még csak az 1. könyv elején vagyok) :).

747 - 2013. 05. 25. 21:47

bocs-bocs! az előző bejegyzésnél tévedtem, már megszoktam, hogy Neo-ra reagálok, de valójában: @KubanitoS. Elnézést!

KubanitoS - 2013. 05. 25. 22:58

@747 Már hogy a fenébe ne emlékeznék rá. :) A Twitter posztot meg is kerestem utána és bizony tényleg ott volt. :) Kegyetlen egy rész volt, az biztos. Nekem még hirtelen az ugrik be, amikor a Trickster szórakozott a tesókkal, minek kapcsán bekerültek egy CSI ügybe, majd utána a Knight Rider is megkapta a magáét. :D Ez persze a jéghegy csúcsa, van még egy pár ilyen rész, de tényleg elég az offból.

Annyi biztos, az ehhez hasonló részek tesznek igazán emlékezetessé egy sorozatot, de mint ahogy láthattuk nem is kellene annyira megerőltetni magukat a készítőknek, a rajongók nagyon tudnak örülni egy minimális színvonal emelkedésnek is pl: 100. Castle rész. Csak a jó részek után ne kellene szívni a fogunkat… :/

bogyó - 2013. 05. 29. 18:28

Imádtam a Castle-t. Egészen az 5. évadig, ami nagy csalódás volt. Annyira fáradt és üres volt az egész, hogy az már szinte fájt. Pedig a 4. évadban olyan szépen felvezették, feszültségeket teremtettek, konfliktusokat szültek. Az 5. évadban pedig mintha mindent a kukába dobtak volna. Üres fecsegés volt az egész. Remélem, hogy a 6. évadra összeszedik magukat az írók, és a lehetőségeket kihasználva, újraélesztik a sorozatot. Ha nem, ez is csalódás lesz, mint a House 8. évadja. :(

Tamás - 2013. 05. 31. 15:26

Nagyon nem értek egyet a kritikával és azokkal sem akik ennyire lehúzzák a sorozatot, 10 évesek nézik csak vagy mi? Sokan írják,hogy sok mindent kihagytak stb stb ,blablabla ,jó hogy mivel ez egy SOROZAT! :D Ha minden helyzetből mindent kihoznának akkor nagyon hamar vége lenne/lett volna már , én szerintem kellően jól vannak adagolva a dolgok a filmben, várós a 6. évad nagyon!

winnie - 2013. 05. 31. 16:01

most sorozat vagy film? nem kell egyetérteni, viszont kihagytad a ziccert, hogy leírd, hogy szerinted miért jó. előtted sokan leírták, hogy mi gyenge a sorozatban és mi jó.

bár azt a béna kifogást nem értem, hogy érthető, hogy “nem jó”, mert ez egy sorozat. és utána meg leírod, hogy az íróknak nincs fantáziája sem. ha szereted a sorozatot, akkor miért nem nézel ki még ennyit sem az írókból? és az a hibás, akinek vannak elvárásai? hmm.

Neoprimitiv - 2013. 05. 31. 17:33

LOL, @winnie lelőtted, amit írni akartam, még jó hogy közben frissítettem :) Ahogy a régi szám mondta:
“Vizes a bor / Ha nekünk így is jó
Jobb nem is jár / Ha nekünk így is jó”

Mellesleg inkább nézek három vagy négy évadnyit tartalmas, fordulatos epizódokkal mint hat vagy hét évadnyi fantáziátlan spájzolást. Arról nem is beszélve, hogy mivel – mint nagyon figyelmesen felhívtad a figyelmet rá – ez egy sorozat, mi lett volna, ha a februárban erőre kap a Nashville és a Revenge és mindkét midseason sorozata az ABC-nek sikeres lesz? Akkor a Castle ott marad a szopóágon, mint a csatorna leggyengébb drámája és nincsenek további évadok, amiben majd el lehet sütni a “jobb időkre” félre tett dolgokat.

Ráadásul vannak olyanok, amiket nem is lehet később bemutatni – soha nem lesz több első közös karácsonyuk, ahogy Alexis sem ébredhet rá három év múlva arra, hogy jé, az apámnak barátnője van. (Bár a készítőkből kinézem ezt a fokú agyatlanságot is.)

sherlock20 - 2013. 06. 01. 22:28

Az kiderült valamikor, hogy Alexis szereti Kate-et, hogy akkor már jártak-e azt nem tudom.

Amúgy annyira nem volt vészes ez az évad, arról már letettem, hogy következetes legyen, az első két évadhoz meg inkább nem is hasonlítom mert sírógörcsöt kapok. A negyedik évadot meg semmi se múlhatja alul. Itt legalább voltak jó részek, pl Ryan és az ír maffia.

Részemről 6/10 az évad, de csak azért mert a színészek tudnak. Kérdés hogy ez meddig elég, a semmin nagyon nincs mit játszani.

Kéne az írógárdát frissíteni egy picit. De gondolom amíg hozza a stabil 2.0-ás ratingot, az abc nem fogja törni magát. Meg én egy új emberkének is örülnék, aki jobb zenét rak ebbe bele. Egy zenei Pillanat se volt az évadban, de az egész sorozatba se nagyon. Észre se venném, ha zene nélkül nyomnák…

Neoprimitiv - 2013. 06. 01. 23:32

@sherlock20: Az írógárda állandóan frissül, de ez nem létszik a sorozaton.

Alexisnek Beckett-tel, a nyomozóval jó volt a kapcsolata, Beckett-tel, akibe az apja reménykedve, de reménytelenül szerelmes volt, már kevésbé (4×01, 4×07). De ez sem vezetett sehová, mert most az évad elején gyakorlatilag áldását adta rájuk, ő úgy sincs otthon, csináljanak amit akarnak, legyenek boldogok. Ennyi.

Fanni - 2013. 06. 01. 23:38

@Neoprimitiv A Still szerintem is jó lett volna évadzárónak. Azt az egy részt még megnéztem, de utána már kaszáltam. Az évadzáróra csak azért tértem vissza mert, kíváncsi voltam, hogy mit szerencsétlenkednek össze. Hát meg kell mondja, hogy nagy HIBA! Hatalmas hiba volt a részemről. Szörnyen semmitmondó sorozat lett a Castle. Már unom nézni is, de mégis elnéztem eddig megszokásból. A 6/01-et még megvárom, de utána kasza, ismét. Hacsak nem hoznak össze valami olyat ami miatt mégis maradnék.

Neoprimitiv - 2013. 06. 03. 08:58

@Fanni: Én ahogy írtam már, a színészek miatt biztosan követni fogom, mert amíg nincs ló ugye… Csak már nem hetiben, mert teljesen mindegy, mi lesz a 6×01-ben (vagy a 7×01-ben, 8×01-ben), a folytatásban csak akkor fog változni a sorozat, ha a színfalak mögött már megállapodtak arról, hogy az lesz az utolsó évad. Akkor el tudom képzelni, hogy AM erőt vesz magán és talán (talán!) összerak egy normális évadot. Ha tud. Mostanra nem tudom eldönteni, hogy tényleg csak ennyi telik tőle és ezt tartja jónak vagy bízik a fanok feltétel nélküli rajongásában és valóban spájzol a “jobb időkre”.

Az évadnyitó nézettsége minden esetre érdekes lesz. Az S4-S5 között 0,3-et veszített a sorozat, pedig az “Always” vége maximálisan nézőcsalogató volt. Az évad során viszont nagyjából stabilan tartotta a 2.0 körüli nézettséget. Ebből az ABC már csak akkor tud lefelé engedni, ha a következő évada is az ideihez hasonló kudarcsorozat lesz.

Cameracrew - 2013. 06. 03. 19:17

@sherlock20: Azért volt olyan évad, ahol Alexander Cardinale volt a zeneszerző. Az kiemelkedő volt… :)

Neoprimitiv - 2013. 06. 05. 10:55

Nathan a Letterman show-ban, tegnap:

http://www.youtube.com/watch?v=sndHsjJdOQk

A Castle rajongók meg fogják ölni, hogy két mondattal elintézte a sorozatot, ellentétben a Sok Hűhó Semmiért-tel.

Neoprimitiv - 2013. 06. 05. 20:56

6. évados stábfotózás július 8-án, forgatás kezdődik 9-én. Két héttel hamarabb, mint tavaly. Ezek szerint gondolom az évadnyitók is korábban lesznek.

Neoprimitiv - 2013. 06. 07. 07:43

Jaj! Tudom, nem a legelőnyösebb testtartás, de akkor is, könyörgöm…

http://bit.ly/15G3Ks9

Sanna - 2013. 06. 07. 19:47

hát nem előnyös az tuti, de….hol van már az első 2 évados Castle….nagyon fura, mert néha úgy látni, mintha jobban nézne ki, leadott volna pár kilót, néha meg eszembe jut, hogy miért is szerelmes egy olyan nő, mint B ebbe a C-be…úgy egyébként

NF Lettermen-es interjúja meg totálisan leadja, hogy mennyire érdektelen számára a sorozat, hú nagyon kemény munka, 2 hónap pihenője akad…kb ennyi volt az egész…nagyon érdekes

Neoprimitiv - 2013. 06. 07. 20:25

@Sanna: A MAAN premieren sokkal jobban nézett ki a képeken és mivel az talán két nappal később volt, tuti, hogy ruha, testtartás, sok minden közrejátszik az ilyen fotókban. Viszont. Sajnos magamról tudom, hogy ilyen képet csak akkor lehet csinálni, ha az a sörhas ott van. Ahol nem látszik, ott az csak annak a jele, hogy figyel a tartására, a ruhára. NF lehet a világ legjobb feje, isteni haver, bármi, de kíváncsi lennék, ha Stana jelenne meg júliusban tésztásra hízott arccal és hathónapos terhesnek látszó pocakkal, arra mit szólna a stúdió?

Registry - 2013. 06. 11. 08:35

Sherlock20: A still 35. percénél felcsendülő zenét figyeld, Duncan ott kitett magáért

Neoprimitiv - 2013. 06. 11. 09:30

@Registry, @Sherlock20: ilyenkor egyrészt mindig kisebbségi komplexusom támad, mert bár szeretem a zenét, legfeljebb akkor figyelek fel rá, ha nagyon elszúrják, szóval kár belém :(.

Másrészt viszont nem lenne baj, ha AM nem kizárólag Duncan-re bízná a történet mesélést. Attól, hogy Richard Wagner-t akar csinálni belőle a vezérmotívummal, még nem lesz “epikus” a sztori. Inkább olyan kezd lenni a számomra, mint a Family Frost-os teherautó szignálja: tudja meg az éppen szundikáló nagyi is, hogy a most következő másfél percre érdemes felébredni, mert megjött az aktuális tumblr gif alapanyag.

Registry - 2013. 06. 12. 13:51

Neoprimitiv: Anno Duncan volt a Buffy sorozat egyik zeneszerzője, érdemes meghallgatni a 7. évad zárórészének a zenéjét, a fickó nagyon ért hozzá

http://www.youtube.com/watch?v=yqiiP6NJkh4

Neoprimitiv - 2013. 06. 12. 18:40

@Registry: nincs nekem Duncan-nel semmi bajom, jó zenéket szerez, olvastam az interjúit is, normális fazon. Nem ő tehet róla, hogy AM nem a történet mellé, hanem helyette használja a zenét.

Egy jól kiválasztott tracklist-tel egyébként valóban lehet történetet mesélni (ld. For Lovers Only), de ott sem a sztori helyett van a zene, hanem kiváltja a prózában csak banálisan elmondható dolgokat.

wreckdiver - 2013. 06. 19. 12:51

Ez egy szép, kerek írás.

Én tényleg szeretem ezt a sorozatot.
A színészek jók, Fillion nagy kedvenc a Firefly óta,
és lenne lehetőség a műfajban.

De a gyilkosságok és felderítésük logikai buktatóinál tényleg kezd jobban zavarni az, hogy az íróknak vagy nincs kedvük – lévén a számok így is jönnek – dolgozni,
vagy nem tudnak ennél jobbat.

Az egész évadban tettenérhető volt az érdektelenség.
A mellékszereplők jóformán statiszták a kellékben.
És ehhez jön a dráma. De nem ám a történet kínálta számtalan logikus következmény ill. lehetőség egyike. Nem…

Egyszerűen kellett egy évadzáró “ú, most mi lesz” szkript, de a legalantasabb, legsablonosabb formában ellőve.

Életem lehetősége kontra szerelem.

Persze, ha a társam mindhalálig kitart mellettem (5×22), és történetesen milliomos író, akkor biztosan nem költözne arrébb 300 mérfölddel a kedvemért.
Igaz, a munkaidőn kívüli Castle-Beckett kapcsolat a sorozat végét jelentené. Márcsak ezért sem ezzel kellett volna előhozakodni az évad végén.

Nincs olyan néző, aki komolyan attól retteg, hogy a két főszereplő közül egy eltűnik a vászonról…

Másrészt meg a sorozat első évadaiban elég jelentős szerepet kapott a Castle által a nyomozásokhoz adott plusz. Sőt, az írók elérték, hogy nélkülözhetetlennek tűnjön az egyes ügyek megoldásához.

Most akkor mit is fog csinálni a főszereplőnőnk a kabalája nélkül? Ugyanmár.

Az már csak hab a tortán, hogy – szigorúan a logika jegyében – a sorozat párkapcsolatilag leginkább inkompetens szereplői osztogatják a sablonokat, amik persze a főszereplők velejéig hatolnak…

Nem baj, megpróbálkozunk még egy évaddal, hátha… :)

snap - 2013. 06. 20. 16:02

A minap belefutottam egy Fillion interjúba. Ebben gyakorlatilag szerelmet vall Joss Whedonnak, eloszlat pár rajongói szerepelképzelést és kimutatja elhivatottságát a Castle iránt.

http://www.ign.com/articles/2013/06/20/nathan-fillion-joss-whedon-ant-man-dr-horrible-2-marvel-castle-shakespeare-much-ado-about-nothing

iluj - 2013. 06. 24. 19:37

Csak annyi, hogy bármit mondotok, én szerettem, és még most is szeretem, és addig nézem, amíg lesz.:D

Registry - 2013. 06. 24. 21:34

Iluj, adj egy pacsit! :)

Berann Morak - 2013. 07. 01. 10:57

Amíg SK benne van, addig én is nézni fogom.

Neoprimitiv - 2013. 07. 04. 06:56

Az 5. évad DVD kommentárjai:

DVD 1: The Final Frontier: Nathan Fillion, Jonathan Frakes, Red Carpett Luke

DVD 2: Target: David Amann (writer), Bill Roe (director), Susan Sullivan, Molly Quinn

DVD 3: The Hunt: Rob Bowman (director), Molly Quinn, Nathan Fillion, Andrew Marlowe

DVD 4: The Lives of Others: Andrew Marlowe, Terry Edda, Robert Duncan, Martha Evry (film editor)

Megint nincs Stana.

Berann Morak - 2013. 07. 07. 19:48

@ Neoprimitiv: Szerinted miért nincs?
Van arra esély, hogy egyszer itt is kiadják dvd-n a sorozatot?

Berann Morak - 2013. 07. 07. 22:53

Az 5. évad eleje szerintem nem volt annyira vészes. A “Murder, He Wrote” nekem eléggé bejött és még a “Swan Song” sem okozott maradandó károsodást bennem. Bár annak a résznek a végét Esposito éneklése számomra eléggé lerontotta. A mélypont nálam a 12. és a 21. rész volt. A gazdag britt pasi ajnározása kiakasztott. Esposito és Ryan jeleneteit néha átugrom mert annyira érdektelenek. Lanie gyakran teljesen felesleges, nem is értem miért van benne. Lehet, hogy csak azért mert B-nek kell egy barát. Viszont nem emlékszem,hogy lett volna normális baráti beszélgetésük az összes évad alatt. Hozzájuk képest a Bones-ban Brennan és Angela barátsága sokkal érzelmesebbnek és közelibbnek tűnik.
Amikor rossz a történet akkor próbálok másként tekinteni rá és nem mint néző, hanem mint női néző figyelem az egészet és így azért tudok érdekességeket találni benne. Pl: Sk-nak milyen a haja és mit visel éppen. Szerencsére talán csak egyszer adtak rá olyat ami nagyon nem tetszett. A régi hajszínét azért remélem visszakapja egyszer.
Ami nekem eddig hiányzott az egy olyan epizód ami Beckett anyu halálának az évfordulójakor játszódik. (Ha esetleg volt és csak én nem emlékszem, akkor elnézést kérek!)Mert az ugye kiderült, hogy B miért nem rajong a karácsonyért és az is, hogy a fiókjában van egy pálcikabábu amit az anyja temetése napján csináltak az apjával. Viszont azt nem tudtam meg, hogyan viselkedett volna aznap és C hogyan reagált volna erre. De, most hogy egy éve együtt vannak már nem lenne érdekes.
B és az apja viszonya lehetne érdekesebb. Legalább B néha beszélhetne C-vel vagy a pszichológusával az apjával való kapcsolatáról. Hiszen azért B-nek nem lehetett könnyű miután meghalt az anyja, merthogy az egyetlen akire számíthatott volna és akire a legnagyobb szüksége lett volna akkor az az apja, (mivel ebben a sorozatban senkinek sincsenek rokonai) ő viszont alkoholista lett. Persze ilyenkor tudatosodik bennem, hogy a sorozat neve nem Beckett (sajnos!) hanem Castle.
Ja, és hogy egy női karakter, akit az író szabad szemmel is szinte jól látható fallal vesz körül 4 évadon keresztül, összehoz egy gyerekes pasival akiért nevetségesen kezd el viselkedni…biztosan van olyan néző akinek ez teljesen normális.
Persze azért maradok a következő évadra is, amint korábban írtam kizárólag SK miatt. (Remélem ellátogat még valamelyik közeli országba, mert tavaly amikor Zlinben volt, akkor még nem néztem Castle-t és nem voltam rajongó. Ilyen az én formám.)

Memari - 2013. 07. 10. 03:32

Mire jó a 2 hetes szabadság utolsó napjai? Pótolom a sorozat elmaradásokat, na azért nem a Castleval kezdtem :/

Ahogy az évek során, most is mélységesen egyet értek Neo kritikáival. A Still sorozatzáró epizódnak is tökéletes lett volna (nem csak évadzárónak). A dilemma jogos (nem beszélünk róla, honnan tudjam, h merre tart a kapcsolat?) egy normál kapcsolatban, de nem egy sokadik ha halni kell, hát együtt haljunk meg momentum után.

Amit már többen is írtatok, h a szereplők közül senkiben nem merült fel, h C is vele menjen DC-be, de itt csak a költözésről volt szó. (Az, h ott közös munka legyen, ki van csukva, bár a Casltenél nem elképzelhetetlen. )Beckett az apuval való beszélgetéskor mondta, h fél, h nem lenne rá ideje (a sok munka/távolság miatt?). De miért beszélget az ember családtaggal/baráttal? Azért h adjon egy másik nézőpontot, segítsen a másik fejével gondolkodni, netán megoldást adni. Ha a pár egyik tagjának sem jut eszébe a közös költözés, akkor legalább a beszélgető társak vmelyikének kellene h megjöjjön a szikra, h mi lenne, ha …

De egy vmi még nem teljesen tiszta nekem. Beckett az “utolsó” kihallgatáson “leltárt” készített, ez a családom, otthonom vs. álmom. Nem vennék rá mérget (legalábbis én nem vagyok meggyőzve), h az minden álma, h kicsit nagyobb körzetben kapjon el rosszfiúkat.
Mert én azt láttam, h Beckett kész alkut kötni, végre először komolyan 1 kapcsolatban lenni (Beckett apu figyelemfelhívása!), és mivel mosolyogva vált el a fiúktól (és nem gondterhesen) az is azt erősíti, h nem fogadja el az ajánlatot (mert úgy is lesz még egy 2. esély), tehát így teljesen felesleges volt a béna lánykérés, amire még egy fülig szerelmes, a rózsaszínködtől nem látó csaj sem mondana igent, olyan kiábrándító. (Naiv lennék vagy majd ez jó vitatéma lesz , h miattad nem mentem el?)
És Castle ezt az arcát már előtte a 100.rész végén, amikor a meglepiről nyilatkozott. (ami ötletnek jó volt, de a Kate veszélyben és megkéselik már tényleg túl sok volt)

Szval hol van az a régi Castle, amit megszerettem? Már csak az emlékeimben, így a megszokás és a színészi játék tart meg, h tömbösítve vmikor folytassam.

Memari - 2013. 07. 10. 03:39

Ez most komoly?
GMMR TV Awards – Most Improved Series: Castle

http://www.givememyremote.com/remote/2013/07/08/gmmr-tv-awards-the-winners-revealed-2/?pid=7885

Ez még csak-csak:
GMMR TV Awards: Favorite Couple (Together)

De ezzel egyet értek/értenék, ha tényleg hagynák kibontakozni, már Zlinben (2 évvel ezelőtt!) is a Beckettben rejlő lehetőségekről beszélt, mert akkor még lenne is mit eljátszania, nem csak a szerelmes és szemforgatós jeleneteket
GMMR TV Awards: We’re Preemptively Sorry You Got Robbed of an Emmy Nod (Female)

(Azért a Bones újra éledése a fő kategóriákban figyelemfelkeltő, 3 évvel ezelőtt én is nagyban védtem a Castlet a Bonesszal szemben, ma már nem tenném meg.)

Berann Morak - 2013. 07. 10. 18:28

Elírtam, tavaly előtt volt Zlinben. Na mindegy!

Valószínű, hogy B nem megy el de, nagyon remélem nem fog igent mondani C-nek.

747 - 2013. 07. 14. 19:51

Kedves Hölgyek és Urak!

Láttam a forgatás képeit – kinn vannak a neten. 6. sorozat 1. rész. Aki előre akarja tudni mi lesz (igen/nem stb.), kb. 5 képből el tudja dönteni – teljesen egyértelmű. Direkt nem mondok semmit, aki akarja meg tudja nézni.

Neoprimitiv - 2013. 07. 15. 11:46

Read only üzemmód vége :)

@Berann: Nem tudom, miért nincs rajta, de hiányolom. Ezen a nyáron ráadásul nem is forgatott. Itthoni kiadás: passz. Az egyik legnézettebb sorozat, de talán úgy gondolják, hogy a közönsége nem az, amelyik megvenné DVD-n is? Nem tudom.

“Amikor rossz a történet akkor próbálok másként tekinteni rá és nem mint néző, hanem mint női néző figyelem az egészet és így azért tudok érdekességeket találni benne.” – A feleségem kizárólag Stana kabátjai miatt nézi…

Az első alkalmak nem-bemutatása szerintem a legnagyobb készítői öngól, amit AM rúghatott, de ezt már sokszor elmondtam. Családi vonalon bármelyik meglévő szereplővel lévő kapcsolat alakulása érdekesebb lett volna nekem, mint a “szeret-e igazán?”, de ezen túl vagyunk. Az előzetesek szerint szeptembertől Alexis megint kap egy új pasit (ez már a negyedik), akiről természetesen azt mondják, hogy visszatérő szereplő lesz. (Casting videó itt, vigyázat, a szöveg SPOILERES!!: http://www.spoilertv.com/2013/07/castle-season-6-myko-oliver-audition.html ) A gond az, hogy a harmadik évados srácról is ezt mondták, és láttuk, mekkora szerepe volt, már a nevére sem emlékszem.

@Memari: A Bones “előretörésén” nagyon meglepődtem. Nem azért, mert nem jogos, hanem mert a Castle gombnyomgató különítmény minden ilyen szavazásra úgy veti rá magát, mint a baromfi arra a bizonyos testnedvre, általában esélyt sem hagyva másnak. Vagy az elszánt Bones rajongók pártoltak vissza, vagy a Castle fanbase lett kisebb. (Az igazsághoz tartozik, hogy ez távolról sem reprezentatív minta, viszont korábban a GMMR a legkritikátlanabb és leglelkesebb Castle szócsövek egyike volt, így a kemény mag gyűjtőhelye is.)

A folytatásról direkt nem kezdek elméleteket gyártani. Azt már megtanulhattuk az elmúlt évadok alatt, hogy mindegy, milyen lehetőségeket kínál az évadnyitó, a folytatásnak nem sok köze van ehhez, ezért én vélhetően maradni fogok a tömbös nézésnél.

OFF:
Ha valaki nem tudta megnézni a For Lovers Only-t (bár most már a Cinemaxon és az HBOGo-n is elérhető), akkor most kaphat egy kis ízelítőt belőle. Megjelent a forgatásról készült kisfilm, potom 2,4 dollárért letölthető innen:

https://chill.com/forloversonly/how-we-made-love

Neoprimitiv - 2013. 07. 16. 06:13
Castlelover45 - 2013. 07. 16. 23:22

Ohohó, BULI VAN!!!

http://www.deadline.com/2013/07/nathan-fillion-castle-dispute-no-show/#utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Things came to a standstill on set of the ABC crime drama Friday when lead Nathan Fillion didn’t show up. I’ve learned the actor is in the midst of a contract dispute with producers ABC Studios over his desire for a four-day workweek on Castle, which is in production on its sixth season.

:DDDDDDDDDDDDD

Sanna - 2013. 07. 17. 06:11

:D

eléggé érdekes…..abba nem gondol bele, hogy így 2x addig tartana leforgatni egy epizódot?

most ez vagy kacsa, vagy NF tényleg nem tud magával mit kezdeni, másrészt azért a munkáért meg is kapja a maga pénzecskéjét, szóval nem illene háborognia

egyébként láttam képeket NF-ről nemrég és mintha jobban nézne ki, pár kilóval kevesebben

Neoprimitiv - 2013. 07. 17. 07:08

@Sanna: ezen tényleg jobban néz ki:
https://twitter.com/NathanFillion/status/355428886386987008

A hírhez: az EW szerint kedden már megjelent a forgatáson és dolgoznak tovább, erről az oldalról tehát úgy néz ki, lezárult a dolog.

Viszont. Először is, szerződéses dolgokat nem a forgatás közben, hanem az évad előtt szoktak módosítani.
Másodszor, ez nem pénz, hanem (ahogy az EW cikk is utal rá) nagyon komoly gyártási probléma. Eddig 8 nap alatt készült el egy rész, vagyis kb. nyolc hét alatt forgattak le öt epizódot. Négy napos héttel ez 10 hétre nőne – gyakorlatilag nem lehetne forgatási szünet decemberben és még akkor sem biztos, hogy az évad végére nem futnának ki az időből => 22-23 helyett inkább csak 20-21 rész férne bele. Ez mindenkinek a pénzét és időbeosztását érinti, amit a heti plusz egy szabadnap nem kompenzál.
Harmadszor, egy követelőző, zsaroló sztár a világon mindenhol ellenszenvet vált ki (függetlenül attól, hogy esetleg igaza van-e) sok emberben, az idősebbekben jellemzően inkább, mint a fiatalokban. A Castle nézettségét és közönségét ismerve ez masszív öngól.

Nem tudok másra gondolni, mint hogy valóban egészségi okok állnak a háttérben, ahogy azt már tippeltem korábban az elhízása miatt. Ez az egyetlen indok (vagyis a kényszer), amit el tudok képzelni az esetében egy ilyen lépésnél. NF ha lelkes már jó ideje nem is volt a karaktere miatt, de “alkalmazottként” mindig végtelenül korrekten és pozitívan állt a sorozathoz. Sem itt, sem soha korábban nem volt jele annak, hogy olyan váratlan, mindenkit nagyon rosszul érintő szerződéses hisztibe kezdjen, mint ez, ezért gondolom, hogy most a részéről vis maior-ról volt szó.

Neoprimitiv - 2013. 07. 17. 07:29

A másik érdekes mai hír, hogy a DWTS egy héttel a Castle előtt fog kezdődni szeptemberben. Eddig mindig egy napon volt a kettő.

winnie - 2013. 07. 17. 08:30

még nem olvastam a részleteket, de a 4 napos munkahét olvastán csak arra gondoltam, hogy neki kellene annyit dolgoznia, nem? tehát azt akarja, hogy a többiek jeleneteit diszpózzák az ötödik napra, nem? (nem nézem a castle-t, így nem tudom a súlypontokat, de általában a sorozatok evolúciója eleve úgy alakul, hogy eleinte a főszereplők viszik a jeleneteket, szinte mindben benne vannak, de későbbi szezonokban kvázi úgy csökkentik a munkájuk mennyiségét (emelik az érte kapott pénz értékét), hogy kevesebb jelenetet kapnak, s a mellékszereplők kerülnek kiemelésre. szóval így már jobban megoldható a 4 nap a mostani szezonban.

vagy akkor mindenkinek 4 napot akart?

(amúgy a színész nem megjelenéssel szokott zsarolni, ez elég klasszikus, annyira nem gáz, ha az ember az oldalán áll, megérti a dolgot.)

Neoprimitiv - 2013. 07. 17. 08:40

Még egy dolog a NF hírhez. Utána néztem egy kicsit és végiggondolva a dolgot a 4 napos forgatási hét nem biztos, hogy valóban akkora gond.

Egyrészt van rá példa is, Simon Baker a Mentalistában pl. szintén heti négy napot forgat. Ettől a stáb dolgozhat öt napot, legfeljebb egy napra gyűjtik az olyan jeleneteket, amelyekben neki nincs szerepe. (Vendégszereplőknél eleve így van.) Másrészt (az előzőből következően) ez alapvetően forgatókönyvi és szervezési kérdés. Durva leegyszerűsítéssel ez azt jelenti, hogy egy 40 perces epizódban maximum 32 percet lenne képernyőn – de eddig sem volt benne minden jelenetben. Ha az a 32 perc minőségi, akkor az is bőven elég lenne.

Ettől ez persze még kötöttséget jelentene az íróknak és a logisztikusoknak, de nem olyan dolog, amit ne lehetne megoldani. Az már cinkesebb, hogy ha ez csak ennyiről szól, akkor ennek egyáltalán nem lett volna szabad eddig a fázisig eljutnia. Vélhetően ő ezt már többször kérte de sz*rtak a fejére, ő meg most besokalt.

Mindegy, hogy súlyos oka volt rá vagy csak kényelmes. Nagylelkű vagyok, remélem, hogy egészségi probléma esetén a stúdió sem lenne akkora bunkó, hogy ne látná ezt be, tehát tételezzük fel, hogy az utóbbi. A címszereplője egy sorozatnak, amelyik már egyáltalán nem róla szól. A karaktere egy nulla, a showrunner annyira nem használja ki a tehetségét, hogy saját maga is meglepődik azon, hogy van neki. A net legalább annyit foglalkozik azzal, hogy milyen előnytelenül öltöztetik, mint azzal, hogy milyen glammodell lett a partnernőjéből. Összegezve: sok pénzt kap egy igénytelen szerepért, amiből a pénzen kívül nem sokat profitál. Ha csak arról van szó, hogy nem akar fölöslegesen elcseszni egy napot néhány percnyi jelentért, az ha szimpatikussá nem is teszi, de nem vetem meg érte. Az, hogy ő egy zsák pénzt kap, nem érv – ez Hollywood és ő az egyik legnagyobb impact értékű színész.

Neoprimitiv - 2013. 07. 17. 08:41

@winnie: keresztbe posztoltunk :)
A hír alapján csak róla volt szó, nem az egész stábról.

Ráadásul ha Beckett elfogadja az új állást, akkor (amíg ez tart) NF-nek szükségszerűen kevesebb jelenete lesz, hiszen ott nem követheti.

Sanna - 2013. 07. 17. 12:14

ha nagyon akarnák, akkor meg lehetne oldani, ahogy Neo is írta, ez forgatókönyvi és szervezési feladat lenne, viszont kétlem, hogy AM képes lenne ezt összehangolni, hiszen egy történetszálat nem képes normálisan végigvinni és lezárni….

Neoprimitiv - 2013. 07. 17. 22:43

Luke Reichle BTS képe a szokásos, évad előtti promó fotózásról. Ehhez a ruhához Beckett részéről nem sok dolog illik – akkor viszont össze fog omlani a tumbler/twitter/fb szentháromság.

http://distilleryimage2.ak.instagram.com/00a87418ef1011e2933022000aa8032d_7.jpg

Neoprimitiv - 2013. 07. 18. 21:27

Ha ComicCon, akkor NF. Captain America helyett Captain Canada:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151725745961944&set=o.51074710227&type=1&theater

Neoprimitiv - 2013. 07. 25. 06:52

OK, ez kötelező – mai tweetek Stana-tól, a képek a lényeg:

@Stana_Katic

Sometimes when I’m on #Castle @AndrewWMarlowe lets me pitch script ideas & line changes… pic.twitter.com/ZypwvrDBsw

…@AndrewWMarlowe always LOVES every one. #CastleSeason6 Good times. pic.twitter.com/UmZlVzvqgF

…BTS fotos courtesy of @LisaEdelstein pic.twitter.com/FJ0Ln2sx1Z

P.S.: Úgy látszik Lisa Edelstein-nel nagyon egy hullámhosszon vannak :)

Memari - 2013. 08. 03. 18:51

van már vmi azokból a promóképekből?

Neoprimitiv - 2013. 08. 03. 19:14

@Memari: még semmi. Gondolom először az újoncokat akarják nyomni, a Castle évadnyitója még majdnem két hónap múlva lesz csak, ráérnek.

Készült egy évad promó videó is, az állítólag valamikor a jövő héten jelenik meg.

Neoprimitiv - 2013. 08. 06. 06:15

Ahogy várható volt, az ABC TCA szereplése idejére időzítették az új promót. Nyugodtan meg lehet nézni, spoiler mentes.

http://www.spoilertv.com/2013/08/castle-season-6-promo.html

Memari - 2013. 08. 06. 07:46

öm, ez egy promó? hááááát

Neoprimitiv - 2013. 08. 06. 08:03

@Memari: szerintem tökéletes. Tizenéves kiscsajok extázisban várják, hogy vajon mi lesz a válasz. Sigmund Freud meg egy jót röhög a készítőkön a mennyországban, mert ezt garantáltan nem gondolták így végig. :)

Berann Morak - 2013. 08. 06. 09:36

Ez a promó elég gáz!!!

Sansa - 2013. 08. 06. 10:27

Attól félek, h ezt nem viccnek szánják, de akkor… Erre nincsenek szavak. :)

747 - 2013. 08. 07. 22:20

firefly-t akarok! most!

747 - 2013. 08. 07. 22:21

bocs az előző bejegyzésnél megette az engine az “off” felirataimat

Neoprimitiv - 2013. 08. 07. 22:38

@747: DVD? :)

747 - 2013. 08. 07. 23:01

meg van az egész :) köszi! úgy értettem, hogy annak folytatást inkább. rossz érzésem van s6-tal kapcsolatban és csak elkeseredtem. szánalom a köbön.

Neoprimitiv - 2013. 08. 08. 13:19

@747: Az S6-ról egy csomó hír kiszivárgott már (a vendégszereplők karaktereiből elég sokra lehet következtetni), némelyik info akár jót is jelenthetne.

A baj csak az, hogy az elmúlt két évvel minden bizalmamat eljátszották, mert azokból a lehetőségekből sem ragadtak meg semmit. Azt hiszem azért nincsenek rossz érzéseim, mert nem akarok abba belegondolni, hogy esetleg azt is alul tudják múlni.

Neoprimitiv - 2013. 08. 08. 20:43

Alfred Sole (a sorozat díszlettervezője) weboldala. Mindentől függetlenül érdemes megnézni a képeket egy csomó olyan részlettel, melyeket a sorozatban soha nem mutattak.

http://www.alfredsole.com/

Neoprimitiv - 2013. 08. 08. 21:27

Na, azért ezt megnéztem volna! Mi a francnak rohangál mindenki videózós telefonnal, ha egy ilyet nem vesznek fel :(

@PJSActor @elite_qt you definitely did, but you missed @Stana_Katic doing the Cat Daddy. She gave @KateUpton a run for her money!— Jocko Sims (@jockosims) August 6, 2013

Neoprimitiv - 2013. 08. 09. 08:36

NF az évadnyitóról:
Is there some kind of time jump in the Castle season premiere? –Sandra

No, Season 6 opens “right where we left off,” there at the swings, Nathan Fillion confirms. “The only difference, I think, is I’ve had a haircut or two!” But then, once the matters of the marriage proposal and Beckett’s career decision are resolved, “We do jump ahead three or four months.”

Neoprimitiv - 2013. 08. 09. 09:17
Memari - 2013. 08. 09. 19:54

és az új sorozat címe lehetne Beckett & …. (Edelstein karaktere) – és akkor tényleg a címszereplők játszanák a főszerepet :D

Sanna - 2013. 08. 09. 20:21

@Memari

:D

ez jó

Neoprimitiv - 2013. 08. 09. 21:21

@Memari: igen, de nyilvánvaló Rizzoli & Isles és Franklin & Bash analógián kívül az azért elég fura, hogy a spin off, mint kategória azt jelenti, hogy van egy mellékszereplő, akinek írnak egy önálló történetszállal rendelkező új sorozatot. Nem arról, hogy egy két főszereplős sorozatból az egyik főszereplő és az új mellékszereplő megpattan egy új sorozatba… Mondjuk a mostani fontossága alapján Castle nyugodtan lehetne “Beckett férje”, akit annyit látnánk, mint Columbo feleségét.

Tudom, hogy ez csak duma, semmivel sem valószínűbb, mint a Mezőtúr BL győzelme, de nekem az ilyen önkéntelen elszólások többet mondanak arról, hogy ki hogyan látja a mostani helyzetet, mint hat tucat “mindenki imád a sorozatban dolgozni” nyilatkozat.

Memari - 2013. 08. 10. 02:44

de ha a mellékszereplő kapcsolódik a fő, de nem címszereplőhöz, és lassan kifut már a szufla a fő sorozatból, akkor miért ne? a 2 színésznő miatt látatlanban is bevállalnám ;)

Neoprimitiv - 2013. 08. 13. 12:26

@memari: én is bevállalnám, de a Castle törzsközönsége kitérne a hitéből, ha a kedvenc szerelmespárjukat a felére redukálnák.

Két újabb kötelező Stana videó. Az egyik az Elysium premierjéről (a ruha egyébként elég nagy visszhangot keltett, nekem annyira nem jött be):

http://www.youtube.com/watch?v=hyPv7Ai52hU

A másik a CBGB kapcsán a kanadai ET-n ment le – Chinchilla Rogers? LOL

http://www.youtube.com/watch?v=sfkLx0t0OsY

Neoprimitiv - 2013. 08. 16. 06:44

A legfrissebb hírek szerint a CTV vasárnaponként fogja adni a Castle-t, egy nappal az amerikai sugárzás előtt. Eddig csak az időzóna miatt volt pár órás előnye a kanadai adásnak, érdekes lesz látni, hogy az egy nappal korábbi nézhetőség hogyan hat majd a nézettségre.

Az én tippem az, hogy nagyobb ingadozások lesznek. Köszönhetően annak, hogy a törzsrajongók egy komoly százaléka kizárólag a Caskett jelenetekre kíváncsi, ha már előre tudni fogják, hogy nem lesz ilyen a részben (márpedig AM ezeket igyekezett kiskanállal adagolni), akkor nem fog rohanni hétfőn a tévéhez. Egy jobban sikerült epizódnál viszont, ha sok az egyértelműen dicsérő reakció, akkor a nem csak a C/B románcra fogékony DVR-esek közül is lehetnek olyanok, akik inkább élőben nézik meg.

A Caskett fanok persze már sírnak, hogy jaj, ez ártani fog a nézettségnek – jellemző, hogy még bennük sem merül fel, hogy olyan jó részek készülnének, amelyek nézőcsalogató internetes reakciókat váltanának ki. :(

Neoprimitiv - 2013. 08. 17. 21:47

A latinók és kultúrájuk pozitív bemutatásáért adományozott Imagen Award-ot idén a Castle nyerte a legjobb fő műsoridős sorozat és John Huertas a Legjobb Férfi Színész kategóriában. Azon kívül, hogy természetesen örüljünk neki – ez azért nagyon szomorú.

Én legalább is, ha latino lennék, akkor elkeserítőnek találnám, hogy ez volt a legszínvonalasabb, amit Hollywood rólunk, velünk elő tudott állítani. Már a Castle is lehangoló, de az, hogy nem volt olyan férfi színész, aki John Huertas-nál komolyabb szerepet kapott volna, ezt el sem akarom hinni. Azt pláne nem, hogy ezt ünnepelni kellene.

Neoprimitiv - 2013. 08. 20. 11:49

Régi szép idők – forgatási jelenet a 2. évadból, a könyvbemutatóról:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iCrZgFMYalo

(Volt ma egy Marlowe interjú is, de úgy döntöttem, inkább ezt linkelem. Miért rontsam el az ünnepet?)

Neoprimitiv - 2013. 08. 21. 06:38

Az ABC szokás szerint elkezdte felrakni az új Castle könyv fejezeteit, a megjelenésig minden kedden egy újabbat:

http://abc.go.com/shows/castle/blogs/deadly-heat/deadly-heat-richard-castle-book-chapter-1-download

747 - 2013. 08. 21. 16:19

OFF: Hamár könyv … sírtam a nevetéstől, amikor a meztelen hőségben megjelent Malcolm és Reynolds felügyelő.

Neoprimitiv - 2013. 08. 27. 05:51

Egy újabb promó, tinisikolyok nélkül. A vicc az, hogy AM szerint sem az az érdekes, hogy igent vagy nemet mond, hanem ami majd ebből következik – ennek dacára ezzel próbálják eladni. :(

http://tvline.com/2013/08/26/castle-season-6-beckett-responds-to-marriage-proposal/

Memari - 2013. 08. 27. 07:53

de legalább el akar neki mondani vmit :)-ez a se nem igen se nem nem, aranyközépút

Neoprimitiv - 2013. 08. 28. 18:35

5. évados bakiparádé a DVD-ről:

http://www.youtube.com/watch?v=rNrLm4e1Q_g

Castlelover45 - 2013. 08. 29. 12:03

http://m.youtube.com/user/CastleInsanity

Itt fent van MINDEN!!!

KivÁgott jelenetek, és egy cuki videó arról, Martha rodgers hogyan rendezte meg Castle szülinapjára a jeleneteket, és próBálta instruálni a nemszínésznő Kate Beckettet. :)

Neoprimitiv - 2013. 08. 29. 19:20

Még kettő:

http://www.youtube.com/watch?v=tyDGyDW87Mc&noredirect=1

http://www.youtube.com/watch?v=v0YTvwe5t4I&noredirect=1

Vicces (szomorú?): Az ABC kiadott egy öt bekezdésből álló sajtóanyagot a 6. évadhoz. Két bekezdés elmeséli Ádám-Évától a sorozatot. Kettő részletesen felsorolja az összes merchandise cuccot (könyvek, képregények). Egy a kötelező stáblista. Csak a 6. évadról nincs benne semmi… (A vele egyidejűleg kiadott OUaT sajtóanyag elég alaposan taglalja, hogy mi várható, szóval nem corporate policy.)

Memari - 2013. 08. 30. 16:55

ha már a régi nézőket nem lehet megtartani, akkor újakat kell szerezni – mert mi más magyarázat van a sajtóanyagra?

Neoprimitiv - 2013. 08. 30. 17:20

@Memari: hát éppen ez az, hogy ebben a sajtóanyagban semmi sem volt, amitől akár egy fél éve tévémegvonásban szenvedő sorozataddikt kedvet kapna hozzá. Egyszerűen nincs promótálható tartalom, azonkívül, hogy Beckett majd válaszolni fog valamit? Ami egyrészt kb. az első két perc, másrészt maga Szent Marlowe mondta, hogy igazából nem is érdekes, mi lesz a válasz, az az érdekes, hogy mi lesz az eredménye?

(Arról nem is beszélve, hogy n+1 forrásból lehet már tudni, hogy mi lesz a válasz. Soha nem tudom eldönteni, hogy röhögjek vagy szörnyülködjek az olyan IQ katasztrófákon, akik szanaszét posztolják/twittelik, hogy ők meghalnak az izgalomtól, nem bírják kivárni szeptember 23-át – teszik ezt olyan fórumokon, ahol egy poszttal feljebb ott az információ.)

Neoprimitiv - 2013. 08. 30. 17:34

Már ebben a TV Line előzetesben több “csali” van, mint a saját sajtóanyagukban.

http://tvline.com/2013/08/30/castle-season-6-premiere-spoilers-car-crash/

Memari - 2013. 08. 30. 17:41

elolvastam a spoilertv-n ezt: http://www.spoilertv.com/2013/08/castle-episode-601-valkyrie-teasers.html

és őőő, már ott elakadtam, h ki az a Tory, rákerestem hogy néz ki és még így sem ugrik be, pedig az első évadokból még a ruhákra is emlékeztem, nemhogy szereplőkre. Na meg az egyik/egy főkarakterrel történő események… nemár, nincs más ötlet?

Neoprimitiv - 2013. 08. 30. 18:12

@Memary: Tory: az én linkemben (a Spoilertv-s hír eredetije) volt egy tovább mutató hivatkozás => Tory a csinos tech-csaj az ötödik évad végi epizódokból. Lehet, hogy tényleg elhangzott valamikor a neve, de kétlem, hogy így kapásból sokan tudnák. (Beleértve engemet is.)
Fő karakter: Lisa Edelstein karaktere, Stark (ha lesz), esetleg Gates. Vagy valaki, aki a washingtoni szálban fontos de még nem is tudjuk a nevét (pl. Jocko Sims karaktere). A “major character” nem okvetlenül jelent állandó szereplőt.

Memari - 2013. 08. 30. 19:20

Köszi, én is láttam, h vmi tech csaj, de akkor sem tudom ki.
Lisa Edelstein karakterének nem lehet komoly baja, mert hogy lesz akkor spin off?!?! :D

Neoprimitiv - 2013. 08. 30. 19:29

@Memari: szerintem senkinek sem lesz baja. “Veszélybe kerül”, “rálőnek”, “autóbaleset” – miért lenne ettől baja bárkinek? :) Őket már megfagyasztották, majdnem felrobbantották, autóstól vízbe lökték, Beckett-et szíven lőtték, oszt mégis itt vannak.

Neoprimitiv - 2013. 08. 30. 21:07

Egy nagyon spoileres előzetes. A meglepő, hogy csak 3 csillagot kapott, igaz, nem a megszokott rajongó írta:

http://www.examiner.com/review/fall-2013-tv-preview-abc-s-castle-season-6-premiere

Neoprimitiv - 2013. 08. 31. 08:52

@Memari:

SPOILER!!!!!

elolvasva az előzeteseket (van már vagy nyolc), úgy látszik, igazad lesz – nincs más ötletük. Szinte biztos, hogy Castle lesz a szopóágon. Lehet majd tippelni: vajon megéli-e a sorozat címszereplője az új évad második epizódját is? Huh, már most borzongok az izgalomtól… Sajnos ahogy olvasom a részleteket, egyre többször jut a Pandora/Linchpin borzalom az eszembe.

Memari - 2013. 08. 31. 10:10

SPOILER!

Na látod! Jön a menetrendszerű kaszás szele, mert C-nek is jár, ha már B-nek is megvolt a sajátja… Bár konkrétan senkire sem gondoltam, mert már az ötlet sem tetszett, h csak az a feszültség van, h jaj túléli-e vajon, vagy meghal. De mivel a macskának is 9 élete van, a Castle szereplőknek is legalább annyi, kivéve Montgomery. Szval ez nem egy trónok harca.

Neoprimitiv - 2013. 08. 31. 10:55

@Memari: nekem önmagában nincs kifogásom egy főszereplő majdnem halála ellen – csak ne arról szóljon a dolog, hogy jaj, túléli-e? Lehet érdekes akár az, hogy hogyan sikerül megmenekülnie, lehet az, hogy miért akarták eltenni láb alól, vagy az, hogy ki volt?

Csak éppen a Castle ezekkel soha nem foglalkozik. Eddig három ilyen helyzet volt, a fagyasztó, Beckett lelövése és az autós csobbanás. Mindig egyértelmű volt, hogy miért és ki áll a dolog mögött és a megmenekülésben sem volt soha semmi csavar. Egyik eset sem hozott semmi újat, hacsak Josh eltűnését nem számítjuk annak – amiből szintén nem láttunk semmit.

Memari - 2013. 09. 05. 01:47
Sanna - 2013. 09. 05. 05:50

köszi, hát C és B képei megint elképesztően photoshoppoltnak néznek ki, a többiek teljesen rendben vannak, viszont NF valóban úgy néz ki, mint aki ledobott volna pár kilót, mindjárt más a fejberendezése és fiatalabbnak is látszik…bár lehet ez a photoshop :D

Neoprimitiv - 2013. 09. 05. 06:41

Köszi! Itt van egy másik forrás is, +2 képpel és főleg nagyobb felbontással:

http://castle-fans.org/gallery/thumbnails.php?album=969&page=1

Nathan feje tényleg kisebbnek látszik, volt pár kép róla a CC alatt is, úgy néz ki, valóban fogyott. A tavalyihoz képest szerintem ez egészen jó sorozat lett, bár aki PJJ-ra azt a szürke ruhát adta a szürke háttér elé, azt nem szabadna többé fotózás közelébe engedni.

Neoprimitiv - 2013. 09. 05. 10:46

Bocs, de ezt muszáj: Hogyan fényképezzük a (szándék szerint) szerelmes főszereplő párost alkalmi ruhában? Lehet összevetni a Castle képeivel.

http://chucktv.net/gallery/displayimage.php?pid=121665&fullsize=1

Neoprimitiv - 2013. 09. 05. 21:56

Szeptember 30-án megint lesz Paley Center-es panel, NF, SK, AM, Rob Bowman (rendező) és David Amann (író, társproducer) részvételével. Mára gyakorlatilag csak a Paley paneleken jelenik meg együtt a két főszereplő, ezért is érdekes. Meg persze itt lehet kérdezni is, bár a jegyeket a feltétlen rajongók szokták elkapkodni, szóval kényes kérdésekre nem kell számítani.

http://www.paleycenter.org/2013-fall-castle?utm_source=social&utm_medium=twitter&utm_campaign=

Memari - 2013. 09. 05. 23:20

Neo: csak Nathan pocakjától nem fér oda Stana, h intimebb kép legyen :P
Paley: juj, sőt még egymás mellett is fognak ülni :D

Neoprimitiv - 2013. 09. 07. 09:37

@Memari: :D

Berann Morak - 2013. 09. 10. 15:31

Tegnap késő este a FEM3 leadta Stana egyik régebbi filmjét a Stiletto-t. Bevállaltam akárhányadjára is, mert úgy voltam vele, ha már délután megnéztem azt a 2 Vészhelyzetes részt amiben szerepel, akkor ezt mégsem hagyhatom ki és mert imádom amikor olyan pszichopata feje van benne.

Neoprimitiv - 2013. 09. 11. 20:31

@Berann Morak: az elején meg a flashback-ekben szőkén még mindig nem tudom megszokni.

Itt az első stábkép az évadhoz – dolgozott a fotóbolt az egyszer biztos. Viszont legalább nem egy sötét hangár legtávolabbi sarkaiba montírozták őket, mint tavaly.

http://insidetv.ew.com/2013/09/11/castle-season-6-exclusive-photo/

Neoprimitiv - 2013. 09. 12. 12:53

Amikor azt hiszem, hogy AM már képtelen meglepetést okozni, vagy lejjebb süllyedni, akkor bebizonyítja, hogy van még benne rejtett tartalék.

Az 5. évados DVD-n a Life of the Others audio kommentárjában azt bírta mondani, hogy azért nem látunk soha semmit abból, hogy hogyan vannak együtt, mert a Castle/Beckett jelenetek nem illenének bele az epizódokba, nekik a nyomozással kell foglalkozniuk. Bezonyám!

Szinte látom, ahogy a vasvillával összehányt, logikát nyomokban sem tartalmazó heti eseteknél a nézők tömegtüntetést rendeznek a stúdió előtt, mert a kötelező harmadik red herring gyanúsított helyett esetleg C és B (vagy Beckett és Alexis, vagy Martha) beszélgetett egymással, magukról. Végül is ezt a sorozatot mindenki csak a döbbenetesen egyedi és jól felépített nyomozások miatt nézi. Nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek?

Neoprimitiv - 2013. 09. 14. 08:17

Ez viszont mindentől függetlenül rossz hír, jobbulást:

http://www.deadline.com/2013/09/castle-star-nathan-fillion-sidelined-with-back-problems/

Castlelover45 - 2013. 09. 16. 14:32
747 - 2013. 09. 16. 18:26

fél OFF
@Neo:
Amikor mindenféle szerencsétlen okból betegállományba kellett mennem – először és eddig utoljára az életben – a háziorvosom azt mondta, hogy akkor magának “fáj a háta”! Azért, mert az kimutathatatlan…
:)
Ennek fényében javulást kívánok NF-nek.

747 - 2013. 09. 16. 18:30

Spoiler:
eddig jó… nem találtam semmi kivetni valót. :) igazi klasszikus kastélyos.

Neoprimitiv - 2013. 09. 16. 18:44

@747: valahol régebben már írták (mondta?), hogy vannak ilyen panaszai, szóval attól félek, nem táppénzcsalásról van szó. (Lehet persze, hogy csak egy kicsit aktívabb volt az éjszakai program…)

Memari - 2013. 09. 16. 20:21

a múlt heti Marlowe interjút senki sem olvasta/kommentálja? vagy mindenkinek anélkül is pont jó a vérnyomása :)

Ehhez képest a sneak peek-már amennyit láttunk belőle- nem rossz (egyenlőre).

Neoprimitiv - 2013. 09. 16. 20:58

Itt egy másik promó is, Alexis új fiújáról:
http://www.screenfad.com/castle/castle-season-6-premiere-sneak-peek-valkyrie-4246.html

@Memari: a GMMR-en megjelentre gondolsz, amit winnie belinkelt a hírblokkba? (nem emlékszem a napra)

Az már egy kicsit korábban jelent meg és igyekeztem elfelejteni. Amikor olyanokat ír, hogy Beckett-et a Meredith-tel való beszélgetés óta üldözi a kérdés, hogy mi volt a válásuk mögött – ja, ömlött a képernyőről, amint Beckett-et ez foglalkoztatja. Az anyádat, azt üldözi.

A lánykéréses jelenet: aranyos, persze. Csináljunk úgy, mint ha nem is lett volna az évadzáró és Beckett a teljesen hülye, amiért nem esett le neki, hogy itt lánykérés készül. (Tudom, fölösleges számon kérni, de NF elmondta, hogy AM kifejezett utasítása volt, hogy úgy mondja el a szöveget, hogy a nézők azt higgyék, szakítás lesz. Ami szép és jó, csak éppen innen kezdve NF ült azon a hintán és nem Castle – hacsak nem feltételezzük, hogy Castle-nak az a perverz szórakozása, hogy élete egyik legfontosabb pillanatából egy rossz viccet csinál.)

747 - 2013. 09. 16. 21:46

Spoiler lesz!!!

Álljunk + egy pillanatra! 2. sneak: Valószínű :(, hogy Alexis (a jó/intelligens/okos kislány)egy ekkora looser-rel jön/fekszik össze? Pláne haza is viszi, bemutatja apunak? Srácok, ez az a helyzet – a való életben -, amikor cafatokra pofozom a tagot (ki a lakásból) -esetleg kiakasztok egy CB-et a szekrényből, hogy lője le -, majd a lányom, végül felkötöm magam, azzal a megválaszolhatatlan kérdéssel utolsó gondolatként, hogy hol rontottam el. Szóval: realisztikus jelenetet láthattunk – amúgy persze röhögtem, mert mindenki hozta a formáját és mókás, de univerzumot váltottak a “valóságokban”.

@neo:
még mindig tartom, hogy a megkérős jelenetből kihozták a maximumot.

Memari - 2013. 09. 16. 21:47

vmi olyamis, hosszú volt és én meg lusta elolvasni, de gondolom semmi jóról nem maradtam le :)

ha Pi is annyit fog szerepleni, mint Alexis eddigi pasijai, akkor kár az idő a szegény srácoknak (na jó Ashleynek azért volt 1 kis szerepecskéje)

lánykérés: egy tasli/fülhúzás azért jár a felvezetés miatt Castlenek, mert ez nem poén

747 - 2013. 09. 16. 22:03

“…something I have to tell you:”

Van 2 gyerekem és 3 férjem. Egyszerre :). (ez motoszkál bennem,mióta meghallottam ezt a mondatot.) Persze nem ez lesz, de nem spoilerezem tovább

Neoprimitiv - 2013. 09. 16. 22:15

@747: persze, hogy kihozták, a Castle különálló skecsekből álló, egyedi részek halmaza, azonos nevű szereplőkkel, akiket ugyan azok a színészek játszanak. Ez most egy ilyen jópofa jelenet, mehet fel a tumblerre.

Teljesen egyetértek veled abban amit a 2. SP-ről írtál. Viszont gondold végig ugyan ezzel a szemmel: ha egy lánykérésre mindkét fél úgy érkezik, hogy meggyőződése a másik ott akarja hagyni, akkor érdemes azoknak eljegyezni egymást? Inkább meneküljön mindkettő amerre lát, mert ha öt év után ennyire futja, akkor ott valami alapból van elszúrva. Vagyis lenne, ha a reakcióiknak bármi köze lenne a valósághoz.

Az évadzáró és az odáig vezető részek sokaknál kiverték a biztosítékot. Most jött a kárpótlás, nesztek egy kis cukorka az elején. Legyetek jók, nézzetek minket ezután is, látjátok, adok nektek puszit is, sőt Beckett képes volt közvetlen életveszély nélkül kimondani azt is, hogy szeretlek, na, mit szóltok?

Neoprimitiv - 2013. 09. 16. 22:24

@747: “Van 2 gyerekem és 3 férjem.” LOL :)

Na, ez legalább érdekes lenne. Bár mivel Castle úgy indított, hogy bármit tehetsz velem, már kitüntettek a Nagy Lábtörlő Rend arany pincsivel díszített Minikeresztjével, ezen is túltennék magukat két rész alatt.

Neoprimitiv - 2013. 09. 17. 05:37

Annyit még, hogy a screenert már megnéző kritikusok szerint eléggé össze-vissza van vágva az első SP. Más jelenet sorrend, kihagyott párbeszédek, szóval majd meglátom, milyen lesz a benyomás a tényleges epizód után.

Memari - 2013. 09. 17. 07:38

szval így a kell a rosszból jót csinálni?

Neoprimitiv - 2013. 09. 17. 08:36

@Memari: Nem tudom, hogy jobb vagy rosszabb lesz, majd kiderül.

747 - 2013. 09. 17. 10:29

@neo
tévedtünk :) – mire jó egy éjeszakai alvás :)? Én legalábbis tévedtem. Alexis most van a helyén. Helye kis ribit csináltak belőle. A jó kislány klisé volt a téves. Milliomos, (ugyan nagyon szerető,) nőfaló apuka… milyen képet látott otthon. Ilyet. :) Szóval ne reklamáljunk, mi estünk a saját elképzeléseink csapdájába.

747 - 2013. 09. 17. 10:30

@neo
azt hittem csak engem zavar a vágás. Sajnos szerintem ez a végleges. tényleg van benne hiba – ezek szerint

Neoprimitiv - 2013. 09. 17. 10:45

@747: Alexis-t (mármint a karakterét) rettenetesen sajnálom. Amikor elkezdtem nézni a sorozatot, akkor pont az volt az egyik nagy pozitívuma, hogy nem a sablonos, egyedülálló gazdag szülő hülye elkényeztetett, műlázadó gyereke volt. Igaz, ha maradt volna olyannak, akkor mára nagyon kilógna a képből.

Az Alexis-Pi szálnak a másik oldalát viszont még ennél is jobban utálom. Mostanra egyértelmű, hogy tényleg a saját elképzelésem csapdájába estem, amikor Castle-ban legalább egy mikronnyi tartást szerettem volna látni. Mindegy, miről van szó, mostanra már nem tudok azon nevetni, hogy valaki semmibe veszi.

Memari - 2013. 09. 17. 19:58

ha a bohóc kifogyott a poénokból, már senkit sem érdekel

Neoprimitiv - 2013. 09. 17. 20:18

Haha, éppen a Bones évadnyitóját nézem (bezony, ide jutottunk) és az áldozat egy alternatív közlekedési módokat tanulmányozó szervezetnél dolgozott – Marlowe, lenyúlták a főszereplőd szenvedélyét!

Berann Morak - 2013. 09. 18. 18:22

@Neoprimitiv
kíváncsi lennék AM elgondolkodott-e már valaha azon, hogy ő tulajdonképpen milyen emberekkel is dolgozik együtt

Neoprimitiv - 2013. 09. 18. 19:25

@Berann Morak: amennyire én tudom és hallom, AM nagyon kedves, bár kicsit merev pasi, aki nagyon jól bánik a stábbal, színészekkel. Egyáltalán, minden hír és nem hivatalos információ is arra utal, hogy a Castle forgatása egy ritka kellemes munkahely Hollywoodban. (Sok epizódon is érződik, hogy csinálni sokkal jobb poén lehetett, mint nézni.) Ráadásul hatodik éve az, szóval a benne lévők szemszögéből érthető, ha nagyra tartják.

Memari - 2013. 09. 18. 23:11

@Neo: a Bonesos eset most kb úgy el volt nagyolva, mint egy caslte ügy, de de a 9.évadnyitó részben volt egy 4.évadzáró rész utalás – Castleban mikor van/volt ilyen?

Tweetek és képek árulkodnak, h hűdeszupi együtt, de hol vannak a forgatási szünetben/közben készült/meglátogatjuk a forgatást típusú videók – még anno a 2. évadból amikor ?utoljára? Stana és Nathan együtt nyilatkozott?

Neoprimitiv - 2013. 09. 19. 07:10

@Memari: az ő konzekvens elzárkózásuk minden közös interjútól olyan rejtély, amit majd egyszer talán a sorozat vége után megtudunk. Tényleg elzárkózás, nem véletlen, az ABC saját celebhíradójának, az OTRC-nek a riportere sem kapott közös interjút tőlük most az évadnyitó előtt, pedig kérte. Most a Paley-n együtt lesznek és eddig ezeken mindig készült róluk hivatalos közös kép, meglátjuk.

Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a vendégszereplők nem lelkesednének egyhangúan és nem csak a kötelező PR szinten azért, hogy milyen jó volt velük dolgozni. Csak azt tudom elképzelni, hogy van valami “szabálykönyv”, hogy mit ne mondjanak/kérjenek tőlük, és amíg ezt mindenki betartja, addig működik a happy face.

A Bones-hoz: teljesen elnagyolt ügy volt, de itt nem is rejtették véka alá, hogy a rész nem erről szól. Ízlések és pofonok, én jobban szeretem, ha beszélnek arról, amiről beszélni kell, nem pedig baltával faragott analógiákba csomagolják, hogy aztán a végén két másodpercben megint csak ne beszéljék meg, csak azt higgyék. Ez az utóbbi egyszer-kétszer működik, de amikor már a sorozatban is többször elmondják, hogy a fő gondjuk a rossz kommunikáció, akkor ez unalmassá válik.

Emily Deschanel és David Boreanaz között negyed akkora kémiát sem érzek, mint (néha) a Castle főszereplői között (az én hibám, nekem ED a szereptől függetlenül is egy fadarab), de Brennan-t és Booth-t sokkal jobb volt nézni, egy rész alatt fontosabbá vált a számomra, hogy mi lesz velük, mint amit a Castle az egész elmúlt évadban produkált.

Memari - 2013. 09. 19. 07:45

de csak van oka annak, h van ez a “szabálykönyv”…

Semmi bajom nem volt a bonessal, csak mint 1 átlagostól gyengébb momentumot állítottam szembe a Castle állandóságával.

Míg B-B között a mély egymás szemében nézések mutatták a kémiát, addig B-C között az ugratások csipkelődések, ez 2 különböző kémia.
A Bonesban mindig is több dráma volt, mint a Castleban, csak vhogy jól elosztva.

Berann Morak - 2013. 09. 19. 17:34

Megnézte már valaki a CBGB-t? Stana nem szerepel benne olyan sokszor mint amennyire számítottam, de tetszik az alakítása. Rupert Grinttel játszott jelenete tetszett a legjobban. :)

Neoprimitiv - 2013. 09. 19. 17:45

@Berann Morak: Joe bácsinál már nézhető? Legutóbb, amikor kerestem, még nem volt.

747 - 2013. 09. 19. 22:50

Megnéztem az sneak peek4-et… NA MOST SPOILER JÖN!?

Rodolfónak volt egy mondása: “csak a kezemet figyeljék, mert csalok!”
(tiszta rejtély vagyok én is… CB keze az érdekes ugye, ami kiválóan!!! látszik)

Ezzel ajánlom mindenkinek meg vagy meg nem tekintésre az sneak peek4-et. HD vagy HD+ ajánlott…


SPOILER FOLYTATVA:
neoval, már közben megváltottuk a világot és kielemeztük a helyzetet :) szóval semmit nem lehet levonni.
én konzervatív vagyok, de beismerem, hogy valószínűleg nem nekem van igazam.

Neoprimitiv - 2013. 09. 20. 08:35

Megnéztem a CBGB-t – sajnos az lett, amitől tartottam. Túl sok minden van benne, így ez egy képeskönyv. Stana szerintem – a többiekhez képest – még egészen jó szerepet kapott, mert hiába ismertebb név a valóságban mondjuk Blondie mint Genya Revan, neki legalább valami érdemi szöveges szerep jutott. Viszont sajnos azokból is hiányzott nekem az igazi feszültség, a szétszabdalt, képregénykockás szerkesztés megtörte a sztorikat is. (Pedig az ötlet látványra jó volt.) Még talán a leginkább a balesetes-késeléses jelenet és az utána jövő működött, a többi csak klipekből állt. A bulizós jeleneteit azért szerettem – mikor fog Beckett ilyen pólót viselni? :)

Berann Morak - 2013. 09. 20. 12:15

@Neoprimitiv
Kétlem, hogy Beckett valaha is úgy öltözne és valószínűleg olyan tejszínhabos jelenetet sem fogunk látni tőle. Pedig biztosan feldobná azt az epizódot. :)

Neoprimitiv - 2013. 09. 20. 12:51

@Berann Morak: igény, az lenne rá!

Neoprimitiv - 2013. 09. 22. 10:15

Csak emlékeztetőül: Kanadában már ma este lemegy az évadnyitó, a nagyon türelmetlenek hétfő reggel vélhetőleg már nézhetik.

Hétfőn (kedd hajnalban) SK, NF, Molly Quinn és Penny Jerrald Johnson is élőben követi majd twitteren a premiert. az ABC nagyon nyomul a közösségi médiában, a hétfő 10-es sávban ráadásul a Sleepy Hollow erősen nyitott, a CBS új sorozata meg akár nagyon jó is lehet, szóval igyekeznek élő közönséget szerezni az évadnyitóra. Gáz lenne, ha sokan gondolnák úgy, hogy inkább az újoncokat nézik meg élőben és csak videóról a Castle-t. Hiába lenne szebb az L+7, azért a médiában az aznapi adatok kapnak igazán figyelmet.

Egy írott és egy videó interjú NF-nal:
http://tvline.com/2013/09/20/castle-season-6-nathan-fillion-rick-kate-proposal/

http://www.ontheredcarpet.com/Nathan-Fillion-talks-Castle-proposal-and-more:-3-highlights-Video/9255951

Ami érdekes volt nekem:
– tudom, hogy ez a “realista történetvezetés” csak PR duma a gyengeelméjűeknek, de engem zavar, ha nézőként annak tekintenek. Az életben történnek váratlan és kellemetlen dolgok, ez igaz. Ettől még az esztelenül összezagyvált fordulatok nem lesznek életszerűek. Minden esetre örültem, hogy legalább valaki szóvá tette a Still és a finálé közti ellentmondást.

– Indirekt módon, de választ adott azoknak is, akik Castle háttérbe szorulása és az ő mérsékelt lelkesedése miatt arra következtetnek, hogy kiszállna. Úgy néz ki, hogy ez nem így van. Ha sarkítani akarok, akkor szarik bele, hogy milyen a karakter, milyen a sztori. Ha ahhoz, hogy műsoron maradjon a sorozat, az kell, hogy bohócruhában görényt sétáltasson, akkor azt fogja játszani. Tudom, ennek némileg ellentmond a tavalyi interjúja, amelyikben max. 6-7 évadot jósolt a sorozatnak, hogy az a csúcson hagyja abba, de hol van már a csúcs?

Neoprimitiv - 2013. 09. 22. 10:46

Bocs, hülyeséget írtam: a SH 9-től megy, a Fox-nak nincs is 10 órás műsora. A Blacklist lesz még a Hostages mellett a Castle-lel szemben. Egyik sem a Castle műfaja, inkább egymás ellenfelei, de mivel a Castle nagy cliffhangerét már teljesen elspoilerezték (ezért szar az ilyen, spoiler nélkül nem lehet promó), lehet, hogy aggódnak.

Neoprimitiv - 2013. 09. 23. 09:35
747 - 2013. 09. 23. 13:27

Szia Neo!
Nem kéne egy 6. évados topic-ot nyitni esetleg? Így 6.01 után reggel :)

Neoprimitiv - 2013. 09. 23. 15:50

@747: ha igaz, akkor ma este megírom a posztot, aztán ha kikerül, akkor már lehet majd oda kommentelni.

Egyébként a lottón lett volna úgy ötösöm, ahogy bejött a tippem…

Memari - 2013. 09. 23. 20:46

évadnyitós sörözés?

Neoprimitiv - 2013. 09. 23. 20:59

Részemről rendben, de kivételesen nem lehetne a jövő héten? Ez a hét nagyon rumlis lesz. Meg akkor már a teljes duplarészt lehet kibeszélni :)

Memari - 2013. 09. 23. 21:15

rendben, így legalább előre mindenki beírhatja naptárába, hátha többen is leszünk, mint a nagyon kemény mag :)

747 - 2013. 09. 23. 23:35

best of…

Horatioo - 2014. 08. 17. 04:53

Ritka alapos elemzés, és van pár igen pontos meglátás benne, csak kér hogy mind a hitelét veszti, amikor átvált fröcsögésbe. Nekem ott bukott le, amikor Gates-ről ír, mivel az ő karaktere végig erős volt ebben az évadban, ekkor vettem észre, hogy tulajdonképpen bekattant a taposóaknás fejezet utáni Becket vissza táncolására (amiben van némi igazság, de azért azt a tényt se hanyagiljuk el, hogy a puritán telepesek által megalapozott amerikai kultúrában mást jelent a házasság, mint nálunk), és onnantól kezdve, mint egy sértett szerető visszamenőleg belekötött az élő fába is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz