login |

The Mindy Project: vége az 1. évadnak

2013. 05. 15. 18:00 - Írta: CyClotroniC

12 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Tíz epizód után még egy folyamatosan formálódó, önmagát kereső, de veszettül okosan megírt sitcomként jellemeztem a The Mindy Project-et, amely az évadzáróra ügyesen megtalálta a saját hangját, frissességének köszönhetően pedig simán a legjobb újonc komédia lett nálam.

Nem lesz mindenki kedvence, de nagyon tudom ajánlani nyári darára az idei év két 20 perces túlélőjének egyikét, ami eleinte valóban kereste magát a munkahelyi, a haveri és a romantikus vonal között, rengeteg szereplőt ki-be hozva a sorozatba. De a szezon végére sikerült megtalálni a saját arcát, pont azokat az elemeket lemorzsolva, amikre valóban nem volt szüksége, noha a keresgélés sem volt egyáltalán idegesítő vagy unalmas. Sőt, pont ezért tudott talán változatos maradni.

Alapvetően a The Mindy Project romantikus és párkapcsolati komédia lett, okosan, merészen, néhol karikatúra-szerűen felépítve, mellőzve minden tipikusságot, a munkahelyi csapat pedig az év során inkább haverokká, bajtársakká csiszolódott, külön kiemelve Danny Castellanót, aki a címszereplő Mindy mellett, a másik hangsúlyos sarokpontja a történetnek. Mindy egyébként nem az a tipikus hősnő, kezdetben nehezen befogadható a jelleme, de pont ez adja a báját, és idővel szerintem folyamatosan közelebb lopja magát a nézőhöz.

Nehéz megmondani egy sitcomról, hogy miért nagyszerű, főleg hogy a humor rettentő szubjektív tud lenni, de nálam végül 7,5/10-es szinten állt össze a szezonosztályzat, és tényleg az okos, pergős, friss írást tudom leginkább kiemelni, ami hátán viszi a sztorit. Ha kimaradt az életetekből, adjatok neki pár rész esélyt, hátha nálatok is betalál Mindy Kaling humora, ráadásul könnyen darálható darab, mert változatosak az epizódok.

12 hozzászólás Ne habozz!

superpityu - 2013. 05. 15. 18:14

az utolsó pár részt egyszerre daráltam, de tényleg remek kikapcsolódás. sőt ezek szerintem viccesebbre is sikerültek mint a többi.
nyáron simán bevállalható, gyorsan végiglehet zongorázni a részeken. ami kicsit zavaró volt egy helyen a részek összevisszasága casey behozása után. egyedül ott volt feltűnő a dolog.
a mellékszereplőkkel sincs szerintem baj, habár nekem beverly kicsit sok még így is, az új nővér pedig fura, bár a csontvázas jelentet nem tudom kiverni a fejemből, akkorát kacagtam rajta.
morgan pedig remek, pedig féltem az elején tőle, mert annyira harsány volt az egészben. aztán végül sikerült megtalálni az aranyközéputat nála is.
mindy-t pedig meg lehet szeretni az összes kis furcsaságával. a rengeteg popcult utalás pedig a másik dolog amiért nagyon bejött a sorozat.
az elején nem is gondoltam, hogy ilyen kellemes meglepetés lesz a sorozat, főleg, hogy ennyire bejön ez a fajta humor.

LaCRossE - 2013. 05. 15. 18:16

Nyári darára jó lesz, ebből a szezonból úgysem maradt meg egy sitcom sem nézősnek, pedig legalább egy kellene. :)

verogirl - 2013. 05. 15. 18:19

eleinte fura volt a sorozat humora, de aztán nagyon megszerettem :) nagyon fogom várni a második évad kezdetét.

CyClotroniC - 2013. 05. 15. 19:01

Na igen, a rengeteg popcult utalás is baromi jó benne, csak eddig minden Mindy írásnál már említettem, most megint nem akartam már.

És tényleg volt egy felcserélés a hímringyós rész került hátrébb asszem eggyel. Előtte és utána is megvolt a lelkész barátja.

Dor Ka - 2013. 05. 15. 20:10

nagyon szeretem, várom a 2. évadot!:)

cyborgwings - 2013. 05. 15. 22:17

(csak az epizódcserékbe dumálnék bele gyorsan: iszonyú ótvar dolog volt ez, hogy pont a casey-s szálba rondítottak így bele. bárhol máshol elfért volna, meg nem is tűnt volna föl igazán, mivelhogy gyakorlatilag több volt a csere, mint a normál sor és tényleg csak itt akadtam ki, hogy mi ez már.)
majd később véleményezek is, csak most lusta vagyok. elég jó lett a finálé mindenesetre.

Zirowe - 2013. 05. 16. 00:19

Nekem bejott, vannak benne nagyon jo poenok, elso 20reszt kb1 nap alatt daraltam le.

Viszont a foszereplo csajtol sikitofraszt kapok! :D

paranoid android - 2013. 05. 16. 00:48

Jó kis évad volt ez, nálam egy tisztességes 7/10-et érdemel. Egyetértek, hogy az évad második felére/végére megtalálta a humorát, hangját, de ez kicsit azzal is járt, hogy több volt a közepes rész. Legalábbis számomra az évad első felének hullámzása után úgy tűnt, hogy elmaradtak a gyenge, de a kiváló részek is. Viszont mindenképpen egy egyedi szórakozást nyújtott. És Danny Castellano még mindig hatalmas karakter.

Katey - 2013. 05. 16. 01:23

Imáááádom!!!

Nálam is úgy volt, hogy az első kb 5 rész nagyon tetszett. Aztán utána volt egy kis lejtmenet, aztán az évad második fele már nagyon erős volt, az utsó pár részt meg egyenesen imádtam.

Utolsó rész egyik jó jelenete(nem tudom pontosan, hogy volt) mikor feka csaj beszól Mindynek mikor összevesznek Casey-vel, hogy “MMM White people problems” és Mindy ott áll, hogy “I’m obviously not white” na ezen szakadtam személy szerint :D
de volt egy csomó mondjuk mg ezen kívül, mikor megdobálják vállfával. Kinek jut ilyen az eszébe??? :D Beteg ez a nő. Jó értelemben persze.

Dexter Morgan - 2013. 05. 16. 08:21

Az a durva, hogy két rész után félretetem, mert egyszerűen nem volt időm rá. Ami viszont biztos, anélkül is, hogy a többit megnéztem volna: Mindy Kaling brutál, hogy mennyire zseniális – ezt már a The Office miatt láthattuk… a legjobb részeket ő írta. Színészként se rossz, de ez mellékes. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fog esni a darálás, hamarosan bele is fogok. Az meg, hogy visszajön ősszel – kiváltképp dícséretes.

sam - 2013. 05. 16. 08:50

imádom!!!
még csak a 10. résznél tartok (tegnap kezdtem el darálni) és alig várom, hogy holnap folytathassam :D
a Dannyt alakító fickó hangja pedig eszméletlen kellemes :)

Zyta - 2013. 05. 18. 19:48

Én is nagyon megszerettem a sorozatot, ez az egyetlen újonc, amit ősz óta hetiben néztem (na jó, pár részt felhalmozva, de akkor is…)
Nem az a sírva röhögős fajta, de szinte minden rész nagyon szórakoztató volt. A Danny és Mindy közti chemistry meg brutálisan jó.

A rész felcserélésről annyit még, h előfordult az többször is, Beverly is egyszer már megint náluk dolgozott, pedig csak a következő részben vette fel Mindy. Meg sztem volt még pár, de még mindig nem látszott olyan durván, mint pl. az Apartment 23-nál.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz