login |

Arrow: vége az 1. évadnak

2013. 05. 16. 13:25 - Írta: superpityu

59 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

You know… I used to think the Vigilante was a criminal, too, but it seems to me, whoever he is, he’s willing to sacrifice an awful lot to help the people of this city. Kind of makes him hero…

A most véget érő szezonban talán a legnagyobb meglepetést az Arrow okozta az olvasók köreiben, még a JAws újonc-szavazásán is nyert, olyan nagyágyút megelőzve, mint a The Newsroom. Habár nem a legkiemelkedőbb sorozatról beszélünk, mégis megtalálta a közönségét. A nézettsége pazar, a The Vampire Diaries-t rég megfosztotta a legnézettebb címtől, igaz, a csatorna tipikus célközönségében (18-34 éves nők) már annyira nem erős.

Sajnos kicsit leült az évad végére a sorozat, valahogy egyhangúbbá vált, talán ezért nem lett annyira élvezetes a finálét se. Habár hoztak egy hatalmas fordulatot, de túlságosan is érzelgősre sikeredett a szezon lezárása. Bár ebből adódóan akadtak remek jelenetek, amiken elszorulhatott a torkunk, de cseppet elméretezték az arányokat a készítők

Oliver karaktere szépen lett felépítve a 23 rész során. láttuk, hogyan lett az aki, hogy milyen motivációi vannak, bár sokszor az lehetett az ember érzése, hogy Stephen Amell jobban szereti a gyúrós jeleneteket, mint azokat, amiben színészkednie kell. Viszont jól áll neki ez a szerep, szóval nem ezen áll vagy bukik a sorozat.

Laurel feleslegességét már elégszer kiveséztük, ezért kár lenne megint hosszan írni róla. Ugyanezt el tudom mondani Thea karakterére is, egyszerűen semmi fontos szerepe nem volt az egész sorozatban, remélhetőleg jövőre tudnak valamit kezdeni velük. Tommy jelenlétének a fináléban próbáltak értemet adni, mint ahogy a zárásban Lance sem volt felesleges, végre ésszerűen cselekedett. Dig viszont ezúttal semmilyen volt, pedig jó szokott lenni a bromance, ami közte és Oliver között van.

Moira a sorozat egyik legjobb karaktere volt sokáig, egy idő után viszont valamiért elkezdték szürkíteni. Vagy csak azért érezzük ezt, mert elkezdtük megismerni a körülötte levő rejtélyt? Felicity pedig tényleg a legjobb dolog, ami a sorozattal történhetett. Remekül írták meg a szerepét, az egysorosai mindig megmosolyogtatóak, és nagyszerűen passzol az Oliver-Dig pároshoz.

Fentebb jeleztem már, hogy nem voltam oda meg vissza a fináléért, ami azért jobb volt, mint az előző részek. Részletesebben a tovább után fejtem ki, spoileresen.

A Glades lerombolása, ha nem is teljesen, de összejött. A rész fő vonalát ez adta a résznek, hogy segítsenek az ott lakókon, akik nagy része degenerált lehet, hiszen csak az utcára mentek ki randalírozni – kicsit komolytalannak tűnt a dolog. Malcolm és Oliver is összecsapott újra, végre más végeredménnyel. Eddig szépen felépített karakternek tartottam Malcolmot, de a fináléra inkább tűnt egy elmebetegnek. Úgy tűnik később nem fog már visszatérni port kavarni az öreg, még akkor sem, ha Oliver mást mondott.

Tommy pedig meghalt, amit elég nehezen hittem el elsőre, annyi lehetőség lett volna a karakterben – vajon feltámasztják a folytatásra? Annak ellenére, hogy nem tudtam megkedvelni a karakterét és nem bánom a halálát, valahol kár is érte, hisz egy ideje azt vizionáltam, hogy az apja utódja lesz, de úgy néz ki, hogy nem merték meghúzni. (Mehetett volna Laurel is mellé, ha már miatta történt az egész.)

Igazából ez lett volna a cliffhanger, viszont annyira nem ütött, inkább csak egy új kezdetet vezet fel. Moira hallgatott a fiára és adott egy esélyt a Glades lakóinak – róla nem tudom, hogy a jövőben milyen szerepet tud játszani a történésekben, hiszen az ő fejezete lezárult. S Walter visszatérésében sem igazán hiszek, mondjuk nélküle is remekül működött a sorozat.

A szigeten is elvarrták Fyers szálát, kapott egy csinos kis nyilat a nyakába. Jövőre gondolom a múltkor látott nagyfőnököt kapják elő. Shado és Slade is túlélte az akciót, olyannyira, hogy pár perccel a láb- és váll-lövés után remekül tudtak harcolni – igazi WTF pillanat volt. Oliver szépen elindult az úton, hogy azzá az emberré váljon, akit napjainkban látunk.

MInt már említettem fentebb, akadt pár igazán érzelmes jelenet, ami tényleg ütött. Ott volt Lance és Laurel telefonálása, vagy Tommy búcsúja Olivertől – ezeket a részeket nagyon eltalálták. Katie Cassidy pedig eddig tartogatta a tudását, habár csak Tommy nevét kántálta, de több érzelem volt benne, mint az összes eddigi jelenetében.

És hogy mi lesz a folytatásban, a cliff által felvázolt új kezdetben? Gondolom, a romantikus szálon most ismét lesz egy kavarás Tommy halála miatt, mert a “ne mocskolják be az emlékét”-klisét is el kell sütni valahol. Moira háttérbe fog szorulni, viszont Lance nagyobb teret kaphat a későbbiekben. A Felicity-vel való összedolgozás talán nem egyszeri alkalom volt, s remélhetőleg végre sor kerül Thea és Roy kiszínezésére is, mert idáig nem sokat adtak a történethez.

Kíváncsi vagyok, mit húznak elő a következő évadban, remélhetőleg több kiemelkedő részt fognak szállítani. Az egész évad 6/10 és a finálét sem éreztem sokkal erősebbnek, na jó legyen az meg 6,5/10. Ami nem rossz, hiszen még bőven fejlődhet az Arrow. És fog is, mert van egy olyan érzésem, hogy a készítők még nem lőtték el a puskaporukat.

59 hozzászólás Ne habozz!

Pudli - 2013. 05. 16. 13:52

A finálé lehetett volna jobb is, de a sorozat nekem bejön , nem akar több lenni mint ami de szerintem jó ez így. Mivel kb mindig hozzák a szintet, én várom a következő évadot.

Zirowe - 2013. 05. 16. 13:58

Hm..
Előbb van arrow írás, mint supnat.. :(

Tumm - 2013. 05. 16. 14:03

Tetszett a finálé, és én is meglepődtem, hogy meg merték lépni Tommy halálát. Kíváncsi vagyok, hogy ezek után hogyan tovább, szóval várós a követkető évad.

winnie - 2013. 05. 16. 14:06

zirowe: supnattal lehet, hogy várni kell, mert aki nézi, le van maradva, cat pedig pont múlt héten írta ki magát, szóval…:)

Pudli - 2013. 05. 16. 14:07

Ja még annyi, hogy Thea-val nem tudom mit lehetne kezdeni, de Roy lehetne a klub vezetője, ha már nincs Tommy.

Barbi - 2013. 05. 16. 14:10

Én Malcolm halálában nem vagyok olyan biztos…

Szerintem egész jó lett a vége. És eltudom képzelni, hogy a következő évad még jobb legyen. Mindenképp nézni fogom :)

Zirowe - 2013. 05. 16. 14:11

winnie: ez nem mentség cat számára, hiszen arrowból is volt múlt héten!:D

Természetesen viccelek, jön amikor jön. :)

szpojleres mókus - 2013. 05. 16. 14:12

Finálé 10/10. pont :D

Sawamara - 2013. 05. 16. 14:24

9/10-es évad volt, abszolút.
Laurelt meg tessék békén hagyni :P

wondorog - 2013. 05. 16. 14:26

Nekem meg nagyon tetszett, Tommy halálával rendesen megleptek, mert gondoltam rá, hogy esetleg megtörténhet, de nem ilyen szituációban.
Ami nekem fura volt, de lehet rosszul emlékszem, de Oliver klubja nem éppen a Glades-ben van? Mert egy kicsit rázkódott Felicity felett, de semmi komoly.

S84 - 2013. 05. 16. 14:38

Az egyik eszközt sikerült hatástalanítani így csak a Glades egy részét érte a teljes pusztulás.

Pocok - 2013. 05. 16. 14:54

Az utolsó 20 perc nagyon szar volt. Ahogy ugráltak egymást megmenteni… meg nem is értem, hogy 5 centivel arrébb nem rengett a föld… meg egy két ilyen hülyeség.

7 a vége, évad meg 9.

Valaki mondta a másik fórumon, hogy ennek és a supnat végének is ugyanaz a címe :D

Zirowe - 2013. 05. 16. 15:49

Az lesz majd a nagy konfliktus a következő évadban, hogy Olivert fogja Laurel hibáztatni, mert az anyja tehet erről az egészről, és majd 22 részen keresztül ezért fogja utálni, hogy a 23dikban újra egymás karjaiba boruljanak..

Tyberius - 2013. 05. 16. 16:00

Nah jó, ha nem is csillagos 5-ös, de egy ötös alát érdemel a zárás minden hibája ellenére. Okés a fene nagy búcsúzkodásoknál húztam a pipákat, hogy ez is megvolt ez is megvolt, és fogtam a fejem, hogy mi a ló…szért kell ez, de az Amerika meg Hollywood, kell nekik az ilyen hülyeség. Aztán többen írtak a különböző logikátlanságokról, azok is pipa, de ettől függetlenül nekem bejött az évadzáró.
Egyébként tök fura, hogy idén egyetlen országos újoncként ez a sorozat élte túl nálam az évadot és tér vissza a monitoromra ősszel is. Pedig közel sem tökéletes, sőt helyenként kifejezetten bosszantó, de stabilan hozta a heti popcorn agykikapcsolás adagot, mint a Nikita (erről jut eszembe, anno pont a Nikita 1 évadjával volt ugyanígy és akkor kaszáltam a Nikitát az évad végén, majd a második évad felénél visszatértem ajánlásra és bedaráltam az addigi részeket – és nem bántam meg végül, mert az is ezt a heti agykikapcsolós akció-popcorn adagot szállította).
Nah, ha a következő évadban tudnak valamit kezdeni az Oliver-Laurel párossal (és nem a részeken át tartó szerelmi évődésre és vívódásra gondolok, hanem vagy végleg együtt, vagy végleg külön-külön), akkor annyira sok gond nem igazán lehet így előre láthatólag.

HighwayCat - 2013. 05. 16. 17:13

Nálam nagyon ütött az egész úgy ahogy volt. Kicsit a “bombás” rész érdekes volt, de de ha azt veszem, hogy képregényből van, egyszerűen zseniális. Minden túlzással, érzelemmel, epic zenével, képpel. Egyszerűen odaszögezett a székhez. Hacsak holnap nem produkál valami eszméletlent az Eleemntary nálam visz mindent újoncok közül. 10/10 a fináléra itt :P

dendu - 2013. 05. 16. 18:17

Nagyon örülök, hogy Tommyból nem Harry Osborne lett. Igazán nagy meglepetés volt a halála és az, hogy nem játszák el a “megbosszulom az apám halálát” klisét. Gondolom mivel Malcolm túlélte még elő fog kerülni. Szerintem izgalmas volt az évadzáró, várom a folytatást! 8/10

Pocok - 2013. 05. 16. 19:03

Malcolm túlélte? Szerintem megdöglött…
És az már milyen gáz, hogy átszúrja saját magát, de semmi baja nem lett pedig szívkörnyékén ment át rajta is.

Zsuzsee - 2013. 05. 16. 19:38

wondorog : Felicity mondta, amikor Oliver kérdezte, hogy jól van-e, hogy igen, mert csak a Glades egyik részében volt nagy a rázkódás (gondolom mert a két szerkezetből az egyiket kiiktatták).

Szerintem 10/10-es finálé volt, és nálam az évad is 10/10-es, Stephen Amell is 10/10-es, minden 10/10-es. Ez és a Supnat finálé egymás után, nem volt semmi. Ráadásul a címen kívül más hasonlóság is volt, a SupNatban Dean és Sam párbeszéde (“- If you finish this trial, you’re dead, Sam. – So?”), Arrowban pedig Diggle és Oliver párbeszéde (“- He’ll kill you. – I know.”). Kicsit suicide mission volt mindkettő. De baromira élveztem mindkét finálé minden percét.

Lemoni - 2013. 05. 16. 19:52

Nem a legjobb, nem a legizgalmasabb, főleg nem az erős színészi alakításokról híres sorozat, de heti kommersz adagnak tökéletes volt. Amit vállalt, azt becsülettel teljesítette, ellentétben jó néhány másikkal, ahol bizony csak az ígéret volt meg a felhajtás, de színvonal sehol. Néhány karakterrel látványosan nem tudtak mit kezdeni, viszont okosan nem is nagyon alibiztették őket felesleges köröket futtatva velük. Stephen Amell nem színész zseni, de alkatilag nagyon megfelelt. Ollie csipetcsapatát jól rakták össze, megfelelően arányos volt a szereplésük. A gonosz karakterek is emlékezetesek. Amikor ‘kibújt a CW a zsákból’, gondolok itt a romantikára és az érzelgős jelenetekre, azok talán a legkevésbé sikerültek, mindenesetre meglepően módjával bántak ezekkel. Most, hogy a finálé kinyírta a következő évadra tippelt gonosztevőnket, lehet agyalni, ki lesz az új főgenya, új vagy régi, és talán néhány eddig kevésbé vagy nem jól használt karakternek is osztanak majd jó lapokat.

turospalacsinta - 2013. 05. 16. 20:33

10/10 finálé.
Az utolsó jelenetet még én is megkönnyeztem.

Coimbra - 2013. 05. 16. 21:22

Meglepődtem, hogy a végére kiderült, hogy az ügyvédi iroda is a Gladesben volt, azt hittem, az a nyomornegyed.Meg zavart volna a bázis összeesése is, de végül is az valami gyártelepen van, ami simán lehetett a Glades.

Összességében jó volt a sorozat, bár maguk a részek nem adtak olyan nagy katarzist, pozitívum, hogy a drámát a végére hagyták a fontos szereplők (Yao Fei, Tommy) ki(ny)írásával.

Tuti maradok köv. évadra is.

fsanyee - 2013. 05. 16. 21:33

dekar, mar majdnem azt hittem hogy laurelt megolik vegre, de nem jott ossze… mindegy, beerjuk tommy halalaval is egyelore.
egy gyenge 6/10-t erhet az egesz evad.

Aszusz - 2013. 05. 16. 21:42

A bázis tényleg a Gladesben van, erről többször is volt szó. A ügyvédi irodára nem emlékszem, de valami jótékonysági (szegények számára kitalált) ügyvédi iroda volt, úgyhogy belefér, hogy az is ott volt.
Tommy halála nagyon meglepett, de jobban örültem neki, mintha főgonosszá avanzsált volna. Amin még meglepődtem, hogy Malcolm terve legalább részben sikerült, és az egyik “bombát” nem sikerült hatástalanítani. Érdekesen kezd majd a köv. évad.
Ja, és Moirát letartóztatták? Ha Walter lelép, Oliver kénytelen lesz átvenni a családi vállalkozást, pedig mennyire el akarta kerülni.
A szigetes szál is jó volt, ott is kíváncsian várom a folytatást. Viszont Yao Fei biztos halott? Oliver, amikor Diggel edzett, azt mondta, hogy Yao Feitől tanult. Márpedig ő nem tanította Olivert túl sokat (sőt, kb semennyit)
Összességében tetszett, bár voltak benn logikai bakugrások.
Biztos, hogy maradok a 2. évadra.

Imu - 2013. 05. 16. 22:44

Én személy szerint nem bántam volna, ha Laurel hal meg Tommy helyett az irodában.
A csaj bár tudta, hogy leomlik az egész városrész nemsokára, ő mégis képes volt visszamenni, és kockáztatni az életét néhány PAPÍRÉRT.
Ennek meg is lett az eredménye.
Szvsz a készítők megoldhatták volna ezt a részt szebben is, de hát ez van, ezt kaptuk.
Ettől eltekintve tetszett a rész, és az évad is, várom a következő évadot.

dido88 - 2013. 05. 16. 22:47

Nekem bejött, nem kell annyira túl bonyolítani, hogy mi logikus és mi nem hisz nem az életről szól ez csak egy sorozat :) :) Én kíváncsian várom a második évadot, de azért már volt olyan évad ahol nagyobbat csattantak az utolsó jelenetek, mert igazából most annyira nincs miért izgulni, hogy mi lesz mert nagyából mindenki megkapta ami járt… kivétel Tommy mert az egy kicsit balfék volt de igy persze nem derül ki hogy ki az Ijász… mert Oliver úgyse fog szint vallani még egy darabig tuti…
Én egyébként a Felicityt igen bírom először Laurel párti voltam de bírnám ha változnának a dolgok… :D :)

Nekem tetszett az egész évad voltak nagyon jó részek meglepő dolgokkal :) Nálam 10-es

John - 2013. 05. 16. 23:32

Csá!
Háát…
Igy utolag, Tommy-ért azért kár valamilyen szinten, mivel én is azt reméltem, hogy apja utodja válik majd belole egyszer és o lesz a foellensége Olivernek egy nap, de mivel beadta a kulcsot, így már ez az elképzelés sajnos kútba esett! El kell hogy mondjam, a szezonfinálé szerintem nagyon jo lett noha az volt az érzésem hogy ENNYI? ENNYIIII?
Nem is tudom, valahogy hiányérzetem lett a végén, mintha hiányozna valami! Na mindegy az évad nálam 8/10, már csak az akcio miatt is ami valahogy lelankadt és elkezdtek átmenni nyálcsorgatásba!
Természetesen a szinkronos verziot is figyelemmel fogom kovetni mert ott azért még van egy-két rész hátra, meg aztán (mivel nem csípem annyira a felirat olvasást) a szinkron szerintem jobb is!
Es így a végére:

ARROW SEASON 2? BRING IT ON! ;)

Nikki - 2013. 05. 16. 23:52

Egész jó kis finálét kaptunk, de lehetett volna jobb is. Köszi a jó kritikát is, csak bólogatni tudok rá :) Rövidre fogom:
– sztem Yao Fei meghalt, az egy nagyon pontos fejlövés volt
– Malcolmot is halottnak néztem, és Oliver csak Tommy miatt hazudott sztem. Ha már Tommy; kicsit sajnálom a srácot, de örülök, hogy nem a klisés, “ő lesz az új főgonosz” dolgot lépték meg vele
– Roy és Theaval illene kezdeni valamit a 2-ik évadban és remélem a felügyelő is több teret kap majd
– Laurel és Ollie legyenek együtt – ha sztem nem is illenek össze – csak ne nyavalyogjanak
Végül még annyit, hogy picit furcsállottam, hogy nem vezettek fel semmit a 2-ik évadra és ami (nem is értem, miért csak most jutott eszembe) Tommy anyjának a telefonhívását illeti; ha az ottani emberek tényleg elmentek mellette és a férje sem reagált, miért nem hívta a 911???

paranoid android - 2013. 05. 17. 00:10

Csak úgy repkednek a 10/10-es osztályzatok… Nekem közel sem ilyen nagy kedvenc, viszont mindenképpen hiánypótló sorozat, ezért biztos maradok, noha szerintem 6,5/10-nél nem érdemel többet az évad.
De remek szórakozás, ha el tudunk tekinteni a sokszor klisés vagy éppen logikátlan történetvezetéstől. Ez így, ebben a formában még működik, viszont a karakterek terén összeszedhetnék magukat az írók a második évadra. Tommy halála meglepett, de nem örültem neki. Ő lehetett volna a legérdekesebb karakter, de eléggé unalmasra sikerült ebben az évadban, gondoltam azért, mert alapoznak, várni kell, hogy eljöjjön az ő ideje. Erre meghal az évadzáróban. Akkor ennyire tervezték az egész karaktert? Mert így akkor visszatekintve rengeteg olyan dolog volt, ami nem futott ki, így felesleges volt. A másik, akivel hasonlóan bántak, az Thea. Valamiért sok potenciált érzek a karakterében, remélem a második évadban beváltja a reményeimet. Moira az évad elején a legérdekesebb volt, de szerintem is elszürkült idővel. Felicity és Diggle viszont nagyon jók, főleg együtt.

winnie - 2013. 05. 17. 00:35

készítői initerjúból.

– What was the biggest lesson you learned over the course of Season 1?

– There were so many lessons. When we did Episodes 7 and 8 without the flashbacks … I think we thought the show could sustain itself without the flashbacks, and some people consider the two-parter some of our strongest episodes, but my personal feeling and I think Andrew and Greg [Berlanti] feel the same way, is the show is just so much more resonant and so much more interesting and three-dimensional with the flashbacks, so one of our biggest lessons was have the flashbacks in every episode. Another huge lesson was have the opening moments of an episode be action-packed or very suspenseful — open strong, that was another big lesson for us. And finally, we went in with this plan of “we’re gonna tell a lot of story and we’re gonna burn through plot very quickly and there’ll be development after development after development,” and I think that resonated with the audience, so that was less of a lesson and more that we were very gratified to see that that instinct paid off.

Vik - 2013. 05. 17. 14:53

Helló!

Kicsit nekem is hiányérzetem volt a finálé végére. Még el is gondolkodtam, hogy akkor most ennyi volt vagy jön még egy rész amiben a nagy durranás lesz.
Szerintem Roy-t majd valahogy összehozzák Oliverrel és beáll segítőnek (mint például Robin)…
A csöpögős részeket miattunk, női nézők miatt dramatizálták ennyire túl…
Ami pedig Laurel-t illeti, pár rész elejéig még őrlődni fog, aztán úgyis belenyugszik és visszatér Oliverhez.
Inkább a szigetes vonal érdekelne, hogy a végére hogy lesz egyedül.

10/7,5

Adreee - 2013. 05. 17. 17:22

Én nem is tudom miért néztem végig az évadot. Szerintem ez az egyik leginkább túlértékelt sorozat manapság. Marhára próbálja elhitetni magáról, hogy szól valamiről, közben meg marhára nem szól semmiről. Oliver karaktere egy pillanatra sem volt hiteles. Az írók Felicityn kívül a többi női karakterrel egyszerűen nem tudtak mit kezdeni. Diggle meg kb addig volt a kedvencem amíg meg nem tudta Oliver titkát. Onnantól kezdve az ő szerepe is egysíkúvá vált. Malcolm terveihez pedig, főleg a fiával való kapcsolatát látva, nevetséges az az indok hogy a felesége halála miatt akarja felszámolni a Gladest. Ez a “senki nem segített a feleségemen és ezért mindenki meg fog halni” kitörés totál agyoncsapta a karaktert.
Egyébként nagyon sok felesleges dráma és kevés akció volt az évadban. Fordított arányban kellene lenniük és akkor nézhetőbb lenne a sorozat. És rátalálhatnának már egy rendes koncepcióra, mert ez az össze-vissza mindenbe belekapunk történet olyan érzetet kelt mintha a készítőknek gőzük se lenne róla, hogy mit akarnak kezdeni a sorozattal.

Tibo - 2013. 05. 18. 01:53

Sziasztok!

Nekem a sorozat is bejön és a finálé is nagyon tetszett.Olvasva a többiek véleményét, sokan kérdezték és kíváncsiak mi lesz a 2. évadban úgy hogy Tommy meghalt a fináléban. Ne feledjük és a készítők is emlékeztetnek rá hogy a sorozatban van visszaemlékezés, ami a 2. évadra is érvényes, tehát a szigeten történtekről is megtudhatunk még többet, és kitudja talán Tommy-t is viszont láthatjuk.Ősszel ez is kiderül. valamint az is ki fog derülni miként hat majd a többiekre Tommy halála.
Én magam is gondoltam arra hogy Tommy lép apja nyomdokaiba és lesz a Fekete íjász, de ezt talán joggal és helyesen nem merték és nem is akartál meglépni.
Felicity-Dig-Oliver trió nagyon jó lett, jól össze hozták őket, Felicity karaltere nagyon el van találva. Az meg kimondottan jó hogy a Gladest nem sikerült teljesen lerombolni, így a 2. évad ezzel a szállal is foglalkozhat.10/10 az évad is és a finálé is.

Ashe - 2013. 05. 18. 02:48

Meg kell hagyni, a ‘kimentelek a romok alól, fuss az utcára, én még elücsörgök itt egy kicsit, meg kell várnom, hogy rámomoljon a ház, mert könnyezős haldoklás jön a forgatókönyvben’ részt “profin” kidolgozták. :)

Kóczy - 2013. 05. 18. 10:55

Nekem nagyon bejött az évadzáról. Igazából jobban tetszett, mint a SupNat-é. (Anélkül persze, hogy összehasonlítanám a két sorozatot, hiszen nem egy kategória) Már olyan szempontból, hogy több haverom beharangozta annál, hogy milyen hiper-szuper lett, aztán megnéztem, és semmi extra nem volt, szerintem.
Itt viszont nem számítottam semmire, főleg a finálé előtt i részek után. Ahhoz képest szerintem ütött. Kíváncsi leszek, hogyan tovább.

blackb1rd - 2013. 05. 18. 13:13

Habár voltak benne gyengébb részek, egész jól összehozták. Kíváncsian várom a szigeti események folytatását a 2.évadban.

Zirowe - 2013. 05. 18. 16:22

Amúgy Malcom haláljelenete már már vetekszik a TDR-beli Marion Cottilard (vagy hogy kell írni) halállal. :D

Nicholas - 2013. 05. 18. 19:43

Most néztem meg a finálét.
Érthetetlen volt számomra, hogy az irodában miért dolgoznak, mikor mindenkit evakuálnak onnét… szóval innentől kezdve a Tommy/Laurel dolog kicsit sem hozott lázba (bár Oliver könnyei a végén elég szívhez szólóak voltak, nem tagadom).

A második évadban simán el tudnám képzelni azt a gettós srácot Oliver mellett, látva a mostani verekedését…
Szerintem simán kiképezhetnék őt is a bűnözők ellen.

A 6/10-es osztályzással egyetértek. Ennyi volt nálam is mind a finálé, mind az évad (aminek nekem speciel a második fele jött be igazán :D nagy átlagban első 11 rész 5/10, 12-22ig 7/10)

Benjy - 2013. 05. 18. 22:20

Tipikus arrowos volt a finálé. Amit kell azt komolyan veszik, amit nem abból meg létrejönnek a hatalmas anomáliák a sztoriban, meg az abszurd hülyeségek. Engem még nem lőttek meg az életben vagy szúrtak le, de az Arrowban a szereplők fájdalomküszöbe határtalan. Mindenki sebesülten verekszik, és ráadásul hibátlanul. Oliver meg miután nem tanult meg rendesen íjászkodni halálpontosan nyakon lövi Fyerst. Arról már nem is beszélve, hogy nem egyszer hanem minimum háromszor nyomták el nekünk az utolsó pillanatban jön a megmentő klisét. Az ilyen és ehhez hasonló húzások húzzák vissza a sorozat, és épp ezért néha nem is tudom komolyan venni amit gondolnak, pedig Isten lássa lelkem voltak jó húzásaik nem csak évadzáróban hanem egész évadban is. Pölö a 2 bomba WTF, én speciel nem számítottam rá, pedig ésszerű döntés volt. Nekem csak az a gondom, hogy emiatt sokan túlértékelik a sorozatot.

Színészi játékokban sem remekel a sorozat, és most nem csak Amell kétdimenziós játékáról beszélek, hanem úgy általánosságban az egész “stáb” nem erőltette meg magát. Épp ezért hiába voltak jó mellékszereplők, plusz mélyebb tónusú jelenetek, ha a színész sem tudja megfelelően visszaadni a játékával.Maga az évad 6/10, de a finálé ennél azért többet érdemel.Természetesen maradok a 2. évadra, mert a gyermekbetegségei ellenére még mindig tudom élvezni a sorozattal eltöltött 40 percet. Csak annyit kérek az íróktól: Vegyék már komolyan magukat!!!

puskas1993 - 2013. 05. 18. 22:39

Sziasztok.

Szerintem egész jól sikerült még az utolsó rész is, sőt az egész sorozat nagyon is jól sikerült. A egyik kedvenc srozatommá tudott válni. :D
Bár egy kicsit félek a 2. évadtól, mivel gondoltam, hogy ha Oliver megöli Malcolm-ot és Tommy-t ennyire feldühítette, akkor majd Tommy viszi tovább azt, amit az apja eltervezett. De hát tudjuk, hogy nem így történt.
De majd Októberben úgyis megtudjuk mi volt a tervük a készítőknek. :)

Remélem nem sértek szabályt vele, de akit érdekel Marc Guggenheim-el készített interjú, az ezen a megtalálhatja. Ha minden igaz akkor winnie is ebből a cikkből idézett.

Szó esik a 2. évados tervekről, az utolsó részben történtek miértjeiről és persze az esetleges hatásairól.
Érdekes cikk. Megéri elolvasni.

fffff - 2013. 05. 19. 14:22

Nálam az évad 7.5/10-es . Voltak benne gyengébb részek , gyenge szinészek és néhány klisé is . Évad közepére “jelen” kissé leült , de végére felpörögtek az események . Jó volt a évadzáró , kár hogy Malcolm meghalt lehetett volna 2. évadra is főellenség , de az remek ötlet volt hogy 2 bomba volt és fél Glades összedőlt .
Nálam a legérdekesebb szál a Szigetes visszaemlékezések , azt nagyon jól összerakták remek szereplőkkel , kíváncsian várom mi történik ott velük a továbbiakban.
Összeségében hozott az Arrow remek évadot ahol voltak kilengések jobb és rosszabb részek , de viszonylag tartotta a színvonalat végig.

Deeroy - 2013. 05. 19. 17:23

A képregényt ismerőknek nyilvánvaló mi lesz majd Roy Harper szerepe :)

Csigusz - 2013. 05. 19. 18:46

Mivel ez alapvetően egy képregény-alapú széria egyik Malcolm halálát se venném 100%-nak :)

A viszont durva volt, hogy le merték rombolni a Glades-t, általában minden ilyen komolyabb húzáshoz elég “puncik” egy országos adónál, meg ugye a PG13 miatt még káromkodni se lehet – erre itt egy komplett kerületet küldtek le metrószintre; őszintén meglepődtem :)

Horny Reaper - 2013. 05. 19. 22:12

Csigusz: ezek szerint sosem néztél 24-et, ott durvább dolgokat is megléptek :-)

Az egész sorozat egy nagy meglepetés volt, mert általában a képregény adaptációkat valahogy nem szereti a közönség (kivéve a Smallville-t). Az Arrow a sötét hangulatával, a flashback-ekkel nagyon bejött, a karakterek nagy része is (Laurel nem, őt jobban kedveltem a Supnat Rubyjaként), bár mint előttem említették, sokukat nem használták ki kellőképpen. A finálé nagyon tetszett, nem gondoltam, hogy egy olyan csatorna, mint a CW meglép egy ilyet, de kellemesen csalódtam. Tommyért kár, és már előre látom a “te meg az anyád tehet róla utállak” részeket a sztoriban, de nem baj, mert a második évadtól még több Deathstrike-ot izé Slade-t kapunk, több infót a szigetről, meg ugye érkezik az igazi Speedy is remélhetőleg, bár szerintem egyből Red Arrow lesz, gondolom nem véletlen, hogy állandóan piros kapucniban van :-)

Csigusz - 2013. 05. 20. 00:47

Én ne néztem volna 24-et? Kérlek, ne sérts meg :)
Egyébként a példa valóban jó, ott is durva dolgokat húztak mindig egy országoshoz képest – de pont ezért imádtam.

De most egy CW-ről beszélünk, azért emeltem ki a dolgot :)

uTomi - 2013. 05. 20. 02:15

Nekem 10/10 az évad és a finálé is. Oké, persze rengeteg klisé és logikai bukfenc na de akkor is egy igazi popcorn az egész sorozat és amit kell azt hozza. Tuti várós a következő évad és az is biztos, hogy majd megy a rinya Oliver és L. között, hogy miért Tommy jött el megmenteni és hol volt Oliver(ha azt mondja majd, hogy mert dolgom volt, hát akkor tuti kivágom a gépet az ablakon!) Ez az egy annyira nem kéne de tuti meg fogják húzni. A többi meg majd kiderül.
u.i
Yao Fei persze, hogy halott. Ha nem lenne elég a fejlövés még ment rá egy rakéta is!:D Azt azért még ő sem élné túl!

hetes - 2013. 05. 20. 07:57

Már vártam a finálét, és végre meg is érkezett. Az egyéb logikátlanságokat leszámítva nekem bejött a sorozat, még ha voltak is gyengébb részek. Legfőképp a zene fogott meg, amit nagyon jól eltaláltak a film készítői.
Laurel játéka azonban egyenlő a semmivel, hiszen mindig csak bambán néz maga elé,azaz semmilyen. Nem tudom más filmekben hogyan játszik, de ebben nem igazán nyerte el a tetszésemet.
Kár, hogy az akciójeleneteke mind sötétben látjuk, így nehéz eldönteni, Merlyn valóban meghalt-e.
Összességében 9/10-et adok a sorozatnak, és várom a folytatást.

Bástya - 2013. 05. 20. 10:48

A sorozatot nézve én is úgy érzem, mintha egy íjazós Dallast néznék. Szeretnék több akciót, epicebb, értelmesebb főgonoszokat. Képregényrajongóként többet várok.

2SY - 2013. 05. 22. 14:56

Van hova fejlődnie a sorozatnak szerintem de ettől függetlenül nekem tetszett a finálé és az évad is. 7/10
Pozitívumok:
-Meg mertek húzni durva dolgokat már az elejétől is(apu fejbelövi magát stb. és a végén is Tommy és Yao halálával. Komolyan hullanak mint a legyek és ez jó, mert nem érzed biztonságban a szereplőket így Olivert meg Laurelt leszámítva bárkiért aggódhatsz.)
-Már mekkora volt,hogy volt másik bomba és felirobbant
Komolyan nem vársz ilyesmit egy ilyen adóra gyártott sorozattól és megtették ez nagyon tetszett.
-Oliver pedig kezd türheő lenni szerintem a 3. évadra már jó is lesz:)
Negatívumok:
-Laurel(Hiteltelen uncsi nem tud játszani béna szövegei vannak és még a szépsége sem elllensúlyozza ezeket a hibáit)
-Lassan fejlődnek a karakterek pl: Lance csak a végére sikerült levetkőznie a hú de kurva morális nyomozó vagyok és még hiteltelenül is játszom ezt.
-Roy és Thea uncsi
-Moira kiüresedett a végére
-Waltert hiányoltam kicsit az évad közepétől
-és még van pár de ezek voltak a főbbek

stüni - 2013. 05. 22. 21:47

“Az Arrow digitális kísérő képregényében a finálé eseményei utáni dolgokról is lesz szó. A 2. évados premierre ugrani fognak némi időt.” -ezmiez? Valaki mondja el légyszi, hogy enélkül nem fogjuk érteni a 2. évadot, vagy ez csak azért van, hogy az amcsik költsék a pénzüket, és nyáron se felejtsék el a sorit?

excelsior - 2013. 05. 27. 00:34

Szerintem anélkül is lehet érteni.

winnie - 2013. 05. 27. 08:04

jaja, kísérő kontent, de biztos, hogy nem kötelező. hiányozni nem fog, viszont, ha tudsz róla, akkor teljesebb az élmény. mondhatni olyan, mint egy kivágott jelenet. szerintem.

Lilith - 2013. 06. 04. 18:05

Remélem Tommy-t felélesztik valahogy,nem akarom elhinni,hogy meghót.A kedvenc karakterem volt,mégha nem is tudtak néha mit kezdeni vele a készítők. :(

Csigusz - 2013. 06. 09. 11:59

Ez egy képregény adaptáció: pont akkor lennék meglepve, ha Tommy valamilyen formában nem térne vissza :)

Ellahbanna - 2013. 06. 29. 16:11

Végül is a temetését nem láttuk, én addig még reménykedem…

Titok:) - 2013. 07. 04. 17:20

Évadzáró 10/9
Mag az évad 10/10 <3

Titok:) - 2013. 07. 04. 17:21

Lilith:Tommy meghalt sajnos nem lehet feltámasztani, de ebben a sorozatban vannak vissza emlékezések :)

winnie - 2013. 07. 04. 17:30

ó, játszi könnyedséggel visszahozhatják. és nem csak visszaemlékezésben. akár 2. évad végi cliffhangerben. főleg egy képregény sorozatban nem szabad elhinni, hogy bárki is meghal.

jikke - 2013. 08. 06. 16:40

hát sokkal többet hoztak ki belole mint gondoltam volna. A sziget sokkal izgalmasabb remélem több lesz belole kov évadban.

Hunnenkoenig - 2013. 10. 13. 18:19

Masodik evad kibeszelö nem lesz?

Summer Glau-t behoztak: a sorozat hamarosan kaszalva lesz.
Kar erte…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz