login |

How I Met Your Mother: vége a 8. évadnak

2013. 05. 17. 20:30 - Írta: human

46 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

TED NEM ERESZT. Azt hiszem, egyszer már abbahagytam a How I Met Your Mother-t, de visszahúztak már megint. Újra meg újra elesek. Néha olyan borzasztó rész érkezik, hogy fáj, akkor pár hetet kihagyok, de gyanútlanul beteszem mégis a következő epizódot, hogy győzzön meg örökre, erre elkap a gépszíj.

A lényeg, hogy igazából a 8. évad baromi jó lett. Attól természetesen el kell tekinteni, hogy ez elvileg sitcomnak készül. Egyszerűen az ember annyira megszerette a karaktereket ennyi idő alatt, hogy már elnézi nekik a közepes poénokat is. De hát human, akkor miért is tetszett neked? A romantikus szálak miatt, bevallom.

Idén láthattunk a The Robint, ami egész egyszerűen fantasztikusan volt összehozva. Sajnos nem tudták annyiban hagyni, de szerencsére már tudjuk, hogy azért nem térünk vissza az alapfelálláshoz, akármi is történik Barney nagy napján. Ezen kívül még Ted is sokat komolyodott, végre tényleg készen áll anyura. Nyilván ennek kapcsán kicsit semmilyen cliffhangert kaptunk idén, nem is értettem miért így kellett, de pár résszel ezelőtt amikor a nő ajtaja előtt volt, akkor hiába csöpögött a képernyő, öröm volt nézni a jelenetet.

Oké, elismerem, poénok is akadtak azért, például amikor Ted elmeséli a Captaines találkozót, és után mutatják pontosan hogy történt. Vagy a The Barney is tetszett, a nagy legénybúcsúztatója. Illetve ahogy Marshall igazat mond de kamuzik a feleségének a munkájáról. De igazából sokkal több vicces rész nem ugrik be. Főleg mosolyokat csikart maximum ki belőlem a sorozat, néha meg azt, hogy a fejemet vertem majdnem az asztalba, annyira kínosan gagyi poént tártak elém. Ennek nagyja a Marshall-Lily duóhoz és a Captainhez kapcsolódott sajnos…

Szóval ott leszek jövőre is, ez sajnos már eldőlt. Még mindig kedvelem az összes szereplőt, így hiába maradnak el a poénok és erősebb a dráma, nem tudom otthagyni őket. A pontok nem tudják ezt jól kifejezni, de a nagyon rossz részek miatt olyan a 6/10, amit nyugodtan mernék ide írni.

46 hozzászólás Ne habozz!

f.fredericks - 2013. 05. 17. 20:34

Engem a 7. évad végén annyira felbosszantotak, hogy kaszáltam őket, és nagyon nem is bánom. Gondolom idén se derült ki, hogy ki a mother. :)

winnie - 2013. 05. 17. 20:37

de.

teszem is ki a posztot.

Meteor - 2013. 05. 17. 20:39

Szerintem a 6/10 teljesen korrekt. Nem olyan jó ez már az 5. évad óta, de a karakterek elhúzzák. Még ezt a 24 részbe nyúzott 48 órát kibírjuk valahogy.

@f.fredericks De igen, kiderült ki az anyjuk.

NitRo - 2013. 05. 17. 20:40

Mivel a bejegyzés sem ír róla ezért inkább én sem mondok semmit.
Az az ajtó előtt állós jelenet tényleg szép volt, nem hittem volna, hogy képesek nem csöpögősre venni egy ilyen romantikus dolgot.

Pudli - 2013. 05. 17. 20:50

A fájdalmas részeket leszámítva egész jó volt ez az évad várom a következőt.

sss - 2013. 05. 17. 20:50

szerintem annyira borzalmas volt ez az évad ,hogy akár én is irhattam volna, katasztófa volt tényleg olyan gyenge poénok megint barney + robin + ted annyira agyonrágott már ,hogy semmi tétjét sem érzem, ahol a 7.évad véget ért ott kezdödik a majd a 9. teljesen kiábrándultam ebböl most már kasza.

.LnB - 2013. 05. 17. 20:57

Ugyan ez a helyzet velem is, kaszálom majd folytatom. Majd megunom, most is épp szünet van, egy jó ideje már. Megnéztem anyut a fenti post-ban. Én nem vagyok elégedett, ezért nem is kapott el az érzés, hogy folytassam a sorozatot. De a zene nagyon tetszik a videó alatt.

petecz - 2013. 05. 17. 21:00

Teljesen egyetértek a kritikával.

lalikaaa - 2013. 05. 17. 21:01

Nekem a Robin-Patrice párosítás nagyon bejön. Bevallom szinte lefordultam a székről a jeleneteiknél. Remélem Patrice lesz Robin koszorúslánya, jó poénokat szülne (gondolom Lily a tanú lesz).
PS.: NOBODY ASK YOU PATRICE!

ganf - 2013. 05. 17. 21:05

illendőségből maradok de nem nyűgöztek le idén :/
robin gyeneg lett mint harmat és azzal h barney nem nőzik már teljesen beleszürkült a többiekbe

ami pedig anyut illeti, hát…. nem erőltette meg magát a castingos :P

tutikus1234 - 2013. 05. 17. 21:08

Én kaszáltam a 8.évad felénél, ha valaki összefoglalná pár mondatban, hogy mi történt azt megköszönném.

lostgab - 2013. 05. 17. 21:09

Abszolút egyetértek azzal, hogy ezt nem sitcom-ként kell értékelni, hanem… nem is tudom már minek nevezzem. Talán a dráma a legjobb szó rá – kivéve azt a részt, hogy sokszor egy drámában is viccesebbek a poénok, mint itt.
De be kell vallanom, hogy ugyanígy vagyok a sorozattal, mint human. Egyszerűen olyan, mint valami béna addikció: megpróbálod otthagyni, és mégis valami mindig visszahúz. Ebben az évadban leginkább A Robin/Barney párost éreztem erősnek, Lily és Marshall kínossá váltak, Ted pedig, hát Ted kitartóan, néha meg kevésbé kitartóan keresi anyut, és mikor drámázni kell, azt nagyon tudja. Ha valaki azt mondja nekem pár éve, hogy lesz (nem egy) olyan része a HIMYM-nak, amit megkönnyezek, pofán röhögöm. Úgyhogy maradok, ott akarok lenni, mikor végre végignézhetjük, ahogy Ted megtalálja A nőt.

Eltiron - 2013. 05. 17. 21:09

A 6-7. évad borzalmai után ez az évad is szörnyű szarul indult, pér rész után kaszáltam is. Aztán most pár napja hirtelen kedvem támadt és ledaráltam a maradék 15-16 részt és végülis egész jó volt, lényegesen jobb, mint az előző kettő. A Robin Sparkles-os részen (P.S. I Love You) többször fennhangon röhögtem, ami a HIMYM-nél ritkaság, igaz a hamutartós rész viszont annyira szar volt, hogy javarészt átpörgettem. De úgy vagyok vele, mint human: valahogy az életem részévé vált és én is folytatom jövőre, húzom majd a szám, káromkodok – de akkor is nézni fogom.

blueberry - 2013. 05. 17. 21:11

teljesen egyet értek – régen nem a nevetésről szól már ez a sorozat, és sokszor felbosszant egy-egy gyenge rész, de 8 év alatt már annyira hozzám nőtt ez a sorozat, hogy lehetetlen lenne elengedni
és szerintem ez az évad sokkal jobban sikerült, mint a tavalyi (ott volt év közben egy pont, amikor nagy közel kerültem, hogy itt hagyjam) de végül is maradtam, és örülök neki
a finálé meg nem volt nagy durranás, de szerintem jó megoldás volt így bemutatni az anyát, még ha ezzel sokan nem is értenek egyet. Ennyi idő után már nem akartam volna őt a sorozat utolsó 2 percében megpillantani, szóval így még ha nem is jönnek össze csak a 9. évad végén, akkor sem maradtunk üres kézzel így a 8. végére

azért kicsit sajnálom, hogy az esküvőt csak ősszel láthatjuk, azt hittem most lesz (hiszen a történet szerint is májusban van)

Dave - 2013. 05. 17. 21:18

Hát, én nagyot csalódtam. Igazság szerint a magam hibájából is, mert azt vártam, hogy dupla finálé lesz az esküvővel. Egyiket se találtam el. Pedig annyira vártam, hogy a 9. évad csak Ted és anyu összejövéséről fog szólni, de nem, nem is találkoznak. ÉS megértem, hogy már nagyon közel vagyunk hozzá, de ne legyen az egész évad egy hétvége története, ahhoz már túlságosan kifáradt a széria. Max. Barney tudná feldobni, hogy mindig más lánnyal van, de ez nem fog megtörténni, szóval… amúgy nincs esély egy spin-offra?

paranoid android - 2013. 05. 17. 21:40

Furcsa dolog ez, nálam is 6/10 az évad, és összességében mégis elégedett voltam vele. Vagy helyesebben: elégedettebb, mint tavaly. Minden bizonnyal az elvárásaim módosítása jobban közrejátszik ebben, mint valami konkrét javulás, de sokkal jobban élveztem ezt, mint a 6., 7. évadot. A humor még mindig közelében sincs az első évadoknak, sőt néha annyira rossz, hogy már kínos. Nekem a sorozat védjegyévé vált repetitív poénok a halálom, mikor elsőre sem működik valami, erre az egész rész folyamán újra és újra az arcunkba kapjuk. Viszont ezt leszámítva egy mosolygós, aranyos sorozatként úgyahogy működik a HIMYM.
Anyu szerintem aranyos. Én örülnék, ha lezárásként kapnánk egy/fél évadot vele, és nem csak kerülgetnék a találkozást.

Zirowe - 2013. 05. 17. 21:51

Továbbra se tartom egy érdemleges sorozatnak, de mivel a környezetemben mindenki nézi, így ledaráltam az egészet, hogy ne maradjak ki annyira a beszélgetésekből.

Konkrétan a 8. évad vége nevetséges.

Az utolsó részek arról szóltak, hogy Robin és Barney mennyire nem összeillőek, Robin mennyire bizonytalan, de bezzeg Ted.
Minek kellett megint Tedet képbe hozni vele?

Aztán meg az utolsó rész, ami annyira be volt harangozva még kb a tavalyi évadzáróban a pontos dátummal, erre olyan, mintha egy két részes cuccnak láttuk volna az első jelentéktelen részét, hogy a végén mutassák a még jelentéktelenebb anyát. :D

fatal - 2013. 05. 17. 22:04

Négy vagy öt rész után kaszáltam ebben az évadban a sorozatot, de aztán újra előszedtem és összességében jobb lett, mint a tavalyi.

jjncaa - 2013. 05. 17. 22:20

Dave, a duplafinálét az esküvővel megkap(hat)tad az Office-nál :)

Nella - 2013. 05. 17. 22:58

Az évad második fele szerintem jóra sikeredett. Szóval kellemesen csalódtam, bár a finálét jobbra is csinálhatták volna, az esküvőt elég régóta húzzák már.

A Skittles poénon én nagyon nevettem :)

Vexi - 2013. 05. 17. 23:25

Nem szeretek véleményt nyilvánítani sorozatról/filmről. Nem is szoktam. Nem tudok objektív maradni, talán nem is akarok.
A himym egy sziporkázó sitcom-ból átfordult egy vicces – még mindíg meglepően kreatív – párkapcsolati katyvasszá. Öröm nézni, hogy olykor-olykor kellően drámaira sikeredik egy-egy epizód/jelenet (annó imádtam a Scrubs fél perc alatt végbemenő hangulatváltásait). Megértem, hogy sok ember már nem azt kapja, amit az első egynéhány évad alatt. Lehet, hogy a sorozat is “karakterfejlődésen” ment keresztül és a szereplőkkel együtt kicsikét maga is megkomolyodott, vagy csupán az indulás óta létrejött célközönség lépte át az éppen aktuális korhatárt az évek során, esetleg sima minőgségromlásról legyen szó, az évek alatt megkedvelt karakterek számomra mégis felemelik a sorozatot a Friends – Scrubs duóhoz. Kilenc év az barátok között is majd egy évtized. És ha egy fehér lepedőre kivetített videótól, vagy egy üres lakásban végigpásztázó kamerától egy kicsikét is könnybe lábadt a szemem, akkor jövő májusban sem tagadhatok meg magamtól kevesebbet.

ui.: leggyakrabban akkor alakul ki zombiapokalipszis, ha kilenc négyzetméteren bellül a szubjektíven gondolkodó egyedek száma meghaladja a hatvankettőt

Rocko - 2013. 05. 17. 23:35

örülnék ha a következő évad ilyen lenne, mint ez a mostani rész.

elkon - 2013. 05. 18. 00:19

Újabb mélypont volt az évad szerintem, egyedül a barney erődje rész volt jó. De az anya tetszik, az pozitívum.

Katey - 2013. 05. 18. 00:23

Nekem az egyik kedvencem a 8. évadból kicsi Marvin altatódala. Szerintem az beszarás. XD

Anthony - 2013. 05. 18. 10:33

Még fogyasztható volt, de szerintem senki sem bánja már, hogy a következő az utolsó évad.

Spoiler alert:
Lehet volt már itt is (nem láttam, és lusta vagyok keresni), miszerint a 9-ik évad teljes egészében az esküvő napjáról fog szólni, ahol mindegyik szereplő hamarabb megismeri az Anyát, mint Ted. Ez lesz az új formátum, Ted 24 órája :)

Gigi - 2013. 05. 18. 11:18

Egyre jobban tetszik a Ted 24 órája megoldás, a sorozat meg még mindig kreatív, és szórakoztató, legfeljebb kicsit más módon. Tehát úgy-ahogy egyetértek a kritikával, én esetleg egy csöppet negatívabb lennék. Ez egy nagyon-nagyon pozitív kritika volt. :D
A The Robin kétségkívül az évad tetőpontja mind minőségben, mind a történet szerint, talán a sorozat egyik legjobb része, de hogy az egyik kedvencem, az kétségtelen. A finálé nekem csalódás volt, nem tetszett, hogy minden részben minimum 2-3 visszakacsintás volt az előzőekre, mintha megrekedtek volna a saját világuk korlátjaiban. És hogy mi is történt Carter Bays-szel és Craig Thomas-szal, elég lecsekkolni a The Goodwin Games-t, hogy mostanában milyen irányba mennek.

george - 2013. 05. 18. 12:06

winnie
Az pletyka vagy igaz, hogy a 9. évad mind a 24 része az esküvő hétvégéjén fog játszódni? Elég merész ötlet.

casi - 2013. 05. 18. 12:46

Nagyon unalmasnak tartom ezt az évadot (is). Volt tényleg egy-két jó rész, de a legtöbbet átpörgetem, vagy verem a fejem a falba, vagy fapofával nézem. Szörnyű, de már én is maradok, mert egy évaddal a vége előtt nem kaszálom azért se. Főleg, mert az anya hasonlít egy ismerősömre :)

Bálint - 2013. 05. 18. 12:56

Szóval szitkomnak nem igazán kéne nevezni, mert egy ideje nem arról szól. Drámának nem nevezném, és ha drámaként nézünk rá, akkor gyenge…A HIMYM EGY SZAPPANOPERA LETT?!

mivanmar - 2013. 05. 18. 14:00

Dave: “Pedig annyira vártam, hogy a 9. évad csak Ted és anyu összejövéséről fog szólni, de nem, nem is találkoznak.” – Nem tudom, jól értelek-e, de anyu zenél az esküvőn, szóval találkoznak.

Kissur - 2013. 05. 18. 14:06

Egyetértek abban, hogy a castingos választhatott volna jobbat is Anyunak.
Nekem a legjobban a dupla félévad finálé tetszett. Mikor Ted kinéz az ablakon, miközben a többiek mind boldogok a párjukkal… hát ennél jobban nem is tudták volna átadni azt az érzést. Ugyanilyen cipőben járok én is, és nem könnyű. Hiába vagy jó a munkában, és ismerik el a munkásságod, ha nincs kivel megosztanod az élményt, holott közben mindenfelé boldog párokat látsz, te meg egyedül vagy. Az nagyon szíven ütött, de jó értelemben.
Az évadfinálé abszolút csalódása, hogy nem az esküvőről szólt, amiről mondjuk tudjuk, hogy május vége felé van, de én mégis reménykedtem, hogy megkapjuk Barney és Robin esküvőjét. Mindenesetre így behúztak a 9.évadra és kíváncsian várom az utolsó évadot.

Dave - 2013. 05. 18. 15:19

mivanmar: Én úgy értettem, hogy azt vártam, hogy majd randiznak, meg minden, de elméletileg arról szól majd a 9. évad, hogy Ted előtt szinte mindenki más találkozik az anyával.

bring - 2013. 05. 18. 16:25

Minden évadfinálékor beírom hogy: KASZA. Szóval most is: KASZA!!!4

senki60 - 2013. 05. 18. 17:04

emlékeztek Rachel Bilsonra, a szuperintelligens (=szexi szakdoga[?] :D ) és (totál egyértelműen) gyönyörű csajra, aki kvázi féltékeny volt a lakótársára, h minden fiúnak az tetszett meg, nem pedig ő? nah most, h tudjuk, ki lesz az anyuci, remélem az írók a következő évadban tényleg úgy mutatják be anyucit, h elhiggyék a nézők, h anno előfordulhatott az, h kettejük közül nem Rachelre nyomultak a srácok…

senki60 - 2013. 05. 18. 17:07

túúúdom: Rachel (lesz)bicikli volt, de akkor még ő maga sem tudta, h az…

winnie - 2013. 05. 18. 21:46

george: igaz. de nem jelent sok mindent, ha nem mondják meg, hogy mennyi visszaemlékezés lesz. lehet, hogy minden részben lesz 1 perc esküvő és akkor kvázi semmi sem változott:)

winnie - 2013. 05. 18. 21:48

“Szóval szitkomnak nem igazán kéne nevezni, mert egy ideje nem arról szól. Drámának nem nevezném, és ha drámaként nézünk rá, akkor gyenge…A HIMYM EGY SZAPPANOPERA LETT?!”

minimális benne a szappan. (tudod, hogy mik a jellemzői annak? vagy annyira nem nézel szappanokat, hogy tudd:) ha valami párkapcsolati, az nem szappan. rengeteg romantikus komédia van, human pedig már ahogy néztem már 2008-ban és 2010-ben is romantikus sorozatként hivatkozott a himym-re. amivel nincs gond. de persze komédia is ezerrel, hiszen tele van poénokkal, olykor az elvetemült fajtából. az már más tészta, hogy kinek tetszik egy poén vagy nem.

ggbuffon - 2013. 05. 19. 08:24

paranoid android: “Nekem a sorozat védjegyévé vált repetitív poénok a halálom, mikor elsőre sem működik valami, erre az egész rész folyamán újra és újra az arcunkba kapjuk.”

szívemből szóltál..a korábbi évadokban is felfedezhető volt, de gyakorlatilag mostmár minden részben kitalálnak vmi röhejes szót, amin egy részen keresztül rugózhatnak (most pl a triangle-t)..hányinger..főleg a “szomszédok-született feleségek” szerű részvégi szentenciáktól kapok agyf*szt, amit legtöbbször a Lily és Marshall ad elő..kapásból átszoktam pörgetni mostmár minden részüket

Hajnics99 - 2013. 05. 19. 11:12

Oké, talán én vagyok az egyetlen, de én imádtam ezt az évadot…Szerintem nem volt túl drámázós.
Oké, a 8×11-12 elég gejjes volt de akkor pont nem érdekelt, mert ezt az 5. évad óta vártam. Ráadásul értelmet adott, a 7.-9. rész környékén lévő szenvedős részeknek.
Meg a Jóbarátok se volt annak idején kimondva ilyen romantikus masszának, pedig voltak irritáló, leginkább szappanoperára emlékeztető (bár ezt inkább visszavonom, mert én sem tudom a definícióját) jelenetek főleg Ross és Rachel kapcsán.
A HIMYM drámázós jelenetei max annyiban mások, hogy hihetetlenül nyálas zenéket tudnak bevágni, a Friends-ben meg volt, hogy egy romantikus jelenet lement a legkisebb zenei aláfestés nélkül.
Szerintem a pénok rendben voltak, az egyetlen amit sajnáltam, hogy nem kaptunk esküvőt a fináléban.

Skylos - 2013. 05. 19. 20:04

Robin rettentően gyenge lett. Nem maga a karakter, és Cobie játéka, hanem a Robin személyisége. A 3.-4. évadig pisztollyal lövöldözött, verekedett, kötözködött, de most már nyáladzik Barney-val.
Azt az igazi, nagykutya Barney Stinsont visszasírom, bár az igaz, hogy a “The Robin” nagyon ütős és jó párost alkotnak.

Ted az Ted maradt, viszon Lily és Marshall már nem olyan édi-bédi, mint voltak, ami nagy kár.
Én mindenesetre tovább nézem, mert még mindig imádom őket, nem lenne szívem, hogy kaszáljam, már nekem is az életem részévé vált.

Cápi - 2013. 05. 21. 17:03

Skylos no offense, de voltál te valaha is szerelmes? A szerelem még a kemény emberekből is egy rózsaszínhabos marhát tud csinálni. Mindenki változik és ez így van rendjén, ha mindenki ugyanolyan maradna, akkor meg az lenne a baj. Az meg már más téma, hogy a sorozat a 8 évad alatt igencsak elfáradt és pont emiatt sokszor erőltetettnek lehet érezni mind a történetet, mind a poénokat és a karaktereket.

Hajnics99 - 2013. 05. 21. 18:15

Én pont azt csodálom, hogy milyen ötletesek tudnak lenni, még 8 év után is. Pl. Marshall és a bíró bárbeszéde szerintem zseniális volt. Meg ez a Central Parkban elásott medál ötlet is tetszett.
Amúgy senki nem említette, ezért lehet, hogy csak én érzem így, ebben a részben Lily volt a legjobb fej.

MissLobyt - 2013. 05. 21. 18:44

TÖKÉLETESre sikerült a választás, már ami anyut illeti. Pontosan az a típusú csaj, akibe Ted minimum első látásra fog beleesni… és pontosan rá van szüksége… hiába próbálkozott eddig szinte kivétel nélkül homlokegyenest más típusú lányokkal.

Olivabogyo - 2013. 05. 21. 23:35

Nekem valaki a cipőt és a táskát mesélje el valaki, hogy a 8évad végén csizmában van és világos színű táska, míg a z évad elején magassarkú cipő és sötét táska?

Cápi - 2013. 05. 22. 11:07

A cipőre már mondták szerintem, hogy Lily mondta, hogy reméli, azonos a lábméretük és kölcsön tudja kérni a klassz csizmáját. A táskát passzolom.

Hellhound - 2013. 05. 27. 14:55

Olivabogyo. Gondolom addigra átöltözik. Az évad elején már az esküvő után vannak, az évad végén meg még az esküvő előtt ha jól értettem.
Nekem amúgy kicsit csalódás volt. Egyszer-kétszer poén ellőni, hogy na most végre kiderül az igazság, aztán hopp mégse háhá jól megvicceltünk. Nekem ez már túl sok volt, hogy egy egész évadot vártam és a végén nem történt semmi csak láttunk egy arcot… Ez nem volt vicces, inkább mérgesítő. De azért tovább fogom nézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz