login |

Nikita: vége a 3. évadnak – írta blueberry

2013. 05. 19. 15:30 - Írta: vendegblogger

18 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

A Nikita a guilty pleasure-ök guilty pleasure-je. Hogy miért? Mert egy sorozatot, amit általában “bűnös szenvedélyből” nézünk, nem azért nézzük, mert annyira megfelel az érdeklődésünknek, hanem mert lehet, hogy kicsit egyszerű, bugyuta vagy aranyos, de mégis van benne valami, ami behúz és nem ereszt és mindig többet és többet akarunk belőle.

Ezzel szemben a Nikita valami olyan kategóriát képvisel ezen belül, amit magunk sem értünk, hogy miért nézzük, és tudjuk nagyon jól, mennyire egyszerű és néhol gyakorlatilag értékelhetetlen (erről bővebben később) mégis valahol nem tudjuk megengedni magunknak, hogy ne szeressük, és ezért haragszunk magunkra és a sorozatra is.

Ráadásul bizonyos szempontból olyan, mintha már egy 6-7. évadában járó sorozatot néznénk. Már a második szezonnál is érezhető volt, hogy a készítők nem foglalkoznak holmi új nézők bevonásával, és ezt a harmadik évad eleje teljesen egyértelművé tette.

A szezonnyitó részben ugyanis hiába volt a sok akció, senkit sem érdekelt komolyabban, hogy sikerül-e véghez vinni a tervet, hanem azért szorítottunk, hogy Michael meg tudja szerezni azt a bizonyos csomagot Nikitának.

És ez rendben is volt így, mindenki, aki megszerette a sorozatot és a karaktereket boldogan mosolyoghatott a szökőkutas jelenetnél – és valljuk be, ekkor még teljesen úgy tűnt, hogy egy valamennyire akcióban gazdag, ugyanakkor romantikus és szerethető évadot fogunk kapni. Aztán jött a többi 21 rész.

A másik ok, amiért olyan, mintha már egy régóta műsoron lévő sorozatot néznénk, az a készítők érezhető tehetetlensége. Mintha két év alatt már minden lehetséges felállást kipróbáltak volna és erre az évre már nem maradt volna semmi, amivel dolgozni lehet – és ez magukon a karaktereken volt a leginkább érezhető. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Mindezt azért írom, mert az első évadban ott volt a rogue agent Nikita a gonosz Division ellen a beépített Alex-szel, a másodikban meg Nikita és Michael közösen a gonosz Division ellen az akkor hozzájuk átállt Alex-szel – és mivel nyilvánvalóan az évad végén borítottak a papírformán, a harmadikat a Nikita, Michael, Alex vezette Division a korábbi gonosz Division ellenségei ellen felállásra akarták építeni.

A gondok ott kezdődtek, hogy mintha a készítők maguk sem tudták volna, mit kezdjenek ezzel az állapottal – jó persze, hogy be kellene fejezni a korábbi ügyeket, de mégis hogyan? Alig láttunk idén egy részre felépített kisebb akciót, nemhogy valamilyen átívelést vagy Amandát. És ki tudja, miért, mintha jobb ötletük nem lenne, ezt a tehetetlenséget írták volna bele a történetbe, hiszen maguk a szereplők sem tudták, mit kezdjenek a kialakult szituációval – és nyilván a kormány sem.

Így egyik részről a másikra azt nézhettük, hogy próbálják bizonyítani egyrészt az amerikai elnöknek, hogy szükség van rájuk és meggyőzni, hogy ne gyilkolják le a régi ügynököket, ugyanakkor ott a fekete doboz és Amanda, akit pedig állításuk szerint el akarnak kapni – bár már ebben is kételkednünk kell.

A harmadik évad így nagyon vegyesre sikerült, hiszen voltak benne nem várt csavarok és nagyon jó ötletek és történetszálak, ugyanakkor ez a tehetetlen huzavona olyan mértékben jelen volt a részekben, hogy a megszokott szint nem az epizódok között, hanem magukon a epizódokon belül vált ingadozóvá, így egy 6/10-es évadot eredményezve (persze az eddig kitartó Nikita-nézőknek).

Vegyük végig a karaktereket. Először is itt van Alex. Talán rajta volt a leginkább érzékelhető, hogy nem tudtak mit kezdeni vele, az évad első felében nem is szerepelt túl sokat, és a történetszála is rendkívül “kreatívra” sikeredett (visszaesés a drogokhoz? komolyan?). Viszont az évad második felére jelentősen javult, összességében is tetszett a lázadás gondolata, hiszen teljesen várható reakció volt ez az ügynökök részéről.

Csak ugye szegény Sean. Szegény – ezzel lehetne a legjobban jellemezni, mert alig volt ott a Division falai között, elsősorban Alexért, akkor miért volt feltétlenül fontos a halála? Talán ő volt a legkönnyebben feláldozható a szereplők közül? Azért is nagyon furcsa a dolog, mert azon a ponton még ez nem ébresztette fel Alexet az elborult mentőakciójából, és ha tényleg a rajongók szeretetére épít a sorozat, mért kellett szinte azonnal szétszedni ezt a végre-valahára összeért szerelmi szálat?

Owen (Sam) és Ryan. Nagy piros pont, amiért állandó szereplővé tették őket, hiszen mindkét karakterben érdekes lehetőségek voltak, amiket csak részben sikerült kihasználni. Owent nagyon hiányoltam az utolsó részből, remélem visszatér a lezárásra, Ryannek pedig keresni kell valami újat, hiszen a Percy-vé válás szálat elég rövidre vágták (azért ha őt már mégsem ölték meg – pedig erre lett volna lehetőség – csak kell legyen valami tervük vele nem?).

Michael. Azt hiszem, ő volt az egyetlen, aki igazán érdekes csavart kapott az évadban, egyáltalán nem számíthattunk a kezének az elvesztésére – és bár az új kezet már elég jól megtanulta használni az évad végére, de az ezzel való (lelki és testi) küzdés egészen érdekesen és jól volt megírva.

Amanda. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy hiányzik Percy. Melinda Clarke bármennyire is jól játssza ezt a végtelenül gonosz és kegyetlen figurát, a Nikitával való kapcsolata már egy olyan se veled – se nélküled viszony, hogy hiába vannak egymással szemtől szembe, hiába mondják, hogy van egy tervük a másik ellen, egyszerűen már nem tudok hinni a sorozatnak, hogy bármelyikük is képes lesz valaha megölni a másikat.

Persze, voltak érdekes akciók az évadban, de mint ahogyan Michael is mondta Nikitának: egy újabb akciót keresünk, legyen az bármilyen akció is? És ahogyan végignézek a karakterek során, szinte senkinél nem látok fejlődést, mindenki ott van, ahol eddig – egy normális életet szeretne, de nem képes otthagyni a fegyvereket és az üldözést.

És így érkeztünk el a legutolsó részhez, amit tényleg csak azoknak szabad megnézni, akik vérbeli Nikita-rajongók és tényleg minden viszontagság ellenére tudják szeretni ezt a sorozatot. Mert ha bárhol látnánk ilyen értékelhetetlen és következetlen dolgokat (lásd Amanda fenyegetése), mint ebben a részben, valószínűleg azonnal kikapcsolnánk – itt viszont csak mosolygunk és együtt örülünk a szereplőkkel.

Különösen az utolsó negyed órát tudnám itt kiemelni. Borzasztóan szorítunk annak, hogy Michael visszatérjen a halálból, és bár tudjuk, hogy nem fog meghalni (hogyan is lehetne!) azért lélegzetünket visszafojtva izgulunk. Vagy amikor Ryan, Alex és Birkhoff hárman nem képesek leverni a támadókat, tudjuk, hogy Nikita mindjárt jön (nem mellesleg egy Chuck Norrist megszégyenítő akcióval) és egyedül lever mindenkit és megmenti őket.

Division is dead. Végre vége. A búcsú pillanatai is szépen megírtak, ahogy otthagyják az eddig központi helyet. Ott van persze az édes pillanatban az a keserű íz is, hogy tudjuk, hogy még nincs vége, hiszen Nikita a legkeresettebb bűnöző lett, és Amanda is fenyegetést jelent – azonban együtt a csapat és minden készen áll egy erősnek ígérkező lezáráshoz. És ezen a ponton igenis képesek lehetünk úgy érezni, hogy na, mégis csak megérte és mégiscsak szerethető ez a sorozat és ki kell tartanunk azon kevés néző között, akik képesek ezt az erősen romantikus és csajos akciósorozatot nemcsak nézni, hanem nagyon szeretni is.

És bárcsak abbahagyhatnám ezt a kritikát ennél a mondatnál. De nem tehetem, hiszen az utolsó jelenet úgy átlendít az első bekezdésben felvázolt harag fázisába, mint eddig még soha.

A szereplők között nem emeltem ki Nikitát, mert enélkül az utolsó jelenet nélkül igenis értékelhető lenne a karaktere. Igen, még mindig képes elvinni a sorozatot, igen, még mindig nagyon jól tud verekedni – de képtelen maga mögött hagyni ezt a folyamatos hisztit. Ugyanis egyszerűen nem tudom másnak minősíteni, amit itt láttunk. Hiába vannak ott mögötte a barátok, akik a családja és küzdenének érte, ő már sokadszorra is azt mondja, hogy: “Nem! Senkit sem sodorhatok veszélybe.”

Ő maga is jól tudja, hogy a következő 6-10 (6!) részben nem egyedül fogjuk látni Amanda ellenében, miközben a többiek a döntését elfogadva koktélokat iszogatnak nyaralójuk mellett, hanem próbálnak neki az akarata ellenére is segíteni. És ezért nem lehet ezt az önfeláldozó lépést átgondoltnak és érettnek tekinteni, hanem csak egyszerűen egy újabb hisztinek.

Természetesen a lezárásra már muszáj kitartani (legyen haragból vagy szeretetből) és várom, még mindig várom, hogy a készítők meglepjenek és a beígért igazán erős lezárást szállítsák.

18 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2013. 05. 19. 16:28

Nem nézem a sorozatot, de az írás alapján ez szinte 1:1 Alias, csak ZS-kategóriás kivitelben.

winnie - 2013. 05. 19. 16:35

vagy az alias volt nikita a-kivitelben, mert azért ez mégiscsak korábbi, még ha ez későbbi feldolgozása is az alapnak:)

nino - 2013. 05. 19. 17:28

nem teljesen értek egyet a kritikával, bár tény hogy amikor Shane West-et visszahozták a halálból felkiálóltottam hogy “Most ez miért kellett?!?!” Tényleg nem bántam volna ha meghal…a játékától, a jelenlététől a farla mászok :))))

Zyta - 2013. 05. 19. 17:38

A 3. évad 8. vagy 9. részénél leálltam a sorozattal, gondoltam, majd folytatom, ha lesz hozzá lelkierőm, de ez a kritika nem adta meg a kezdő lökést. Vagyis megadta a végleges kasza felé. :)

blueberry - 2013. 05. 19. 17:53

nino számomra egyértelmű volt, hogy ha már Seant megölték az évadban, Michaelt csak nem fogják – bár nekem pozitív volt, mikor visszajött, de hát ez én vagyok

egyébként lehet kicsit negatívabbra sikerült az írás, mint ahogyan érzem, minél többet emésztgetem, de pont ezt a “szeretem de nem szeretem” érzést próbáltam valahogy megfogalmazni

azt nem írtam bele, mert túlságosan szubjektívnek éreztem, de én amúgy Sonya-val voltam így, mikor az egyik részben mutatták, hogy meghal – aztán persze kiderült, hogy nem valóság volt – annyira feleslegesnek érzem a jelenlétét, bár jó, hogy van valaki Birkhoffnak, aki viszont jelentősen emeli a színvonalat

S84 - 2013. 05. 19. 18:08

Én a 3. évadból 7-8 részt láttam, azóta parkolóra tettem, mert amilyen jó volt az első kettő olyan szar lett ez a harmadik.

pamparampamm - 2013. 05. 19. 18:57

Számomra igen különös, hogy szinte csak a szereplők személyes történetével foglalkozol, az egész kritikából kihagytad az évad egyik főszereplőjét, az új főgonoszt. Mert a Division halott, de az egész évad fő szervező szála az volt, hogy felépítsék a még titkosabb, még undokabb új főgonoszt: The Shop-ot, akik még a Divsion-nél is hatalmasabb szervezet, és csendben fejlesztették fel erre a szintre az évad eleji státuszhoz képest, miszerint Percy néha ezt-azt vett tőlük, oda, hogy ők irányítanak a háttérből mindent. Beleértve Amanda beszervezését, akiről nyilván sejtjük, hogy azért értékes számukra, mert zseniális neurobiológus, nem szimplán megkérdőjelezhető etikai hozzáállással, mert konkrétan az nincs neki. (Arról nem beszélve, hogy ezzel biztosították a történet folytonosságát, így nem ugrunk egy teljesen új főgonoszra, a régit integrálja az újba, hasonlót játszottak el a Percy likvidálással – Amandára váltással az előző évad végén, kissé megfordítva, a régi főgonoszból, a Percy irányította Divisionból kiemelve az újat, Amandát, a Gogolos Arival szövetkezve). A Shop céljairól ugyan nem sok derült ki, de az igen, hogy végül minden szál az ő kezükben fut össze, és valamiért elrabolták az elnököt, méghozzá teljes feltűnés nélkül, tehát kb bármire képesek. Közben azért kissé leépítették Amanda karakterét egy szimpla szegény kis pszcichopatává, az alapján, ami kiderült a gyerekkoráról (ami egyébként az évad egyik legérdekesebb történetszála volt) és amennyit az ő céljairól tudunk jelenleg, szimplán ennyi: Teach a lesson to Nikita. Még megérjük amúgy a végén, hogy kitalálják nekünk, Amanda Nikita vér szerinti anyja… Nekem inkább a kiszámíthatóság a bajom a sorozattal, meglepetések nem értek… Jövő évad? Most majd a Division helyett a Shop leleplezésén és megdöntésén dolgoznak a háttérből, amit már meg is szellőztettek Alex egész konkrét diplomata terveivel, de persze a Divisiont előbb el kellett pusztítani mert árnyékban járva ez sokkal érdekesebb és izgalmasabb, mint ha egy egész nagy black-ops szervezet van mögöttük, esetleg ha a kormánnyal karöltve és annak áldásával dolgozhatnak és ha nem kellene Nikitának rejtőzködnie. Tehát visszaértünk az első évad első részéhez, csak most nem ketten küzdenek a Division ellen, hanem hatan a Shop ellen (heten, ha visszahozzák Owent, ő is ki akarja nyírni még Amandát), mert egyszerűen muszáj megmenteniük a világot (Jack Bauer-szindróma). Persze, először keresik majd Nikitát, esetleg feloszlanak és újraegyesülnek, de amint a csapat rájön majd, hogy az elnök él, rögtön a kiszabadításán kezdenek majd dolgozni, mert a puszta létezése felmenti Nikitát minden vád alól. Hogy ezalatt mit művelt Amanda az agyával, az majd bonyodalmakat okoz, amikor visszaül az ovális irodába, esetleg a végén még nekik kell megölni mégis az elnököt, hogy megmentsék a világot pl. egy újabb világháborútól. És ha a Shop rájön, mennyire elszállt Amanda és mennyire nem irányítható saját céljaik szerint, talán ők maguk likvidálják majd. Sőt, az ellentétet már meg is mutatták, a Shop nem tartotta volna szükségesnek Nikita bukását és megölését, nyilvánvalóan szívesebben láttak volna benne egy sokmindenre képes ügynököt, akit eszközként használhatnak. Egyébként bármily értelmetlennek tűnik is Sean halála, ugyanaz, mint Ari, aki egy másik ország kémszervezetének fejéből egy kis pincsi lett Amanda mellett, még ha utolsó erőbedobásként bosszút is állt rajta. Amikor egy karaktert puppy szintre butítanak, then puppy must die… És bár bizonyára van, akinek már uncsi, de én szeretem Nikita ‘you made kitty angry’ jeleneteit, amikor besasszézik és kinyír meg megment mindenkit, és ezért még attól is hajlandó voltam eltekinteni, hogy hogyan futhattak ki ammo-ból egy föld alatti black-ops bázison szegény hőseink… Vagy a katonai kiképzésük ellenére fellépő nyilvánvaló taktikai idiotizmustól, hogy támadás esetén nem olyan helyiség felé vonulsz vissza, ahol tápolhatsz. (Off: A guilty pleasure-ről szólva… nálam ez inkább az Arrow. És ha az a Zs-kategória, adhatunk egy középmezőnyös M-et a Nikitának. Képtelen vagyok nem követni az Arrow-t, pedig… Igaz, azt is az évad nagyrészében inkább csak az előtörténet miatt, mert mi történt a szigeten, bár a végére a jelen történések is érdekesebbek lettek… Aztán ne vegyük most figyelembe, hogy nemtől függetlenül mindenki kihúzott belső szemhéjívvel mászkál, az öreg detektív, a hős, a jó fiúvá lett playboy, a kiscsaj, a vagány nyóckerkölyök, mindenki!!! De egyik-másik színész inkább sütne krumplit és hamburgert a produkált színészi játék helyett, és ha a Nikita forgatókönyvére azt mondom, kiszámítható, akkor az Arrow minimum erőltetett, de a teljes értelmetlenségig fokozva a személyes drámák kedvéért… Az utolsó részben ez fokozottan igaz volt.)

blueberry - 2013. 05. 19. 19:51

@pamparampamm
oké, tény, nem foglalkoztam a Shop-pal, az évadzáró után inkább a karaktereket akartam elemezni és nem magukat a történéseket kifejteni – ha ebből a szempontból nézed nem írtam részletesen semmiről, eredetileg elkezdtem kibontani ezt az elnökgyilkosságos részt, meg, hogy hogyan is volt ez a fenyegetés Amanda részéről és, hogy igenis meglepő volt, amikor az ál-elnök fejbe lőtte magát + a Shop-ot, de ezzel már túl hosszúnak éreztem volna az írást, és kiszedtem belőle.
A Shop-pal magával szerintem jövőre lesz érdemes foglalkozni, most még nagyon ködös és én sokkal inkább Amandát láttam “főgonosznak” (ha már így mondjuk) ebben az évadban, mint őket – ne felejtsük el, hogy, mint gonosz szervezet csak az évad végén jött képbe (és nem Michael keze kapcsán, bár tény, hogy már akkor sejthető volt, hogy nem volt ingyen az kéz), addig pedig Amanda “teach a lesson”-je volt domináns és a Nikitával való kapcsolata – erről pedig írtam.
Amiket te nagyrészt leírtál, azok pedig a saját gondolataid és véleményed, mi lesz jövőre, szerintem pedig ezeket nem kell egy kritikának tartalmaznia – de hát mindenki másképp gondolja.

+ Amanda gyerekkora szerintem is az egyik legjobb szál volt idén, bár nem teljesen fair, hiszen azt mondta, Nikitával is pont úgy végződtek a dolgok mint vele – de ne felejtsük el, hogy Nikitát nem a saját “helyére” hanem a testvére “helyére” küldte a történetben
+ Ari és Sean halála azért nem ugyanaz szerintem, mert Sean (CW sorozatot nézünk, ne felejtsük el!) romantikus szál része, és szurkoltunk neki meg Alex-nek – ebből a szempontból nem értem a halálát, amíg kötve hiszem, hogy sok rajongó izgult volna Ari-ért

rayne - 2013. 05. 19. 20:24

A Nikita jó sorozat, imádom, de sajnálom hogy nálunk olyan ritka. A hazai premierje óta (hely de rég is volt már) csak a viasat 3-on ment, ritkán, ráadásul nagyrészt nagyon későn (kb. 23:00). És egy ideje teljesen el is tűnt. Vajon fog még menni valaha nézhető időpontban, ha fog menni egyáltalán? De jó lenne ha újra menne, és nézhető időpontban! Hiányzik nekem.

Danny - 2013. 05. 19. 23:26

Vicces, hogy a 2. és a 3. évad első fele is elég gyenge volt, de a másik fele már komoly javulást mutatott. Igaz, a 3.évadban a 18-19.rész környékén jött a javulás.

G. - 2013. 05. 20. 20:29

Na, megvolt ez is, de el lettem volna valahogy nélküle is.
A harmadik évad -ki kell mondani- nem lett jó. Az legeleje még tűrhető volt, de (SPOILER!) jött a heti ügynökkeresgélés, amitől a falra akartam menni, Amanda zseniális, de csak elméletben, Michael jól bírja a mélyhűtést, a képzett gyilkológépek meg egy (talán kettő) tárat visznek 15 ellenséges katona ellen -akik természetesen nem tudnak lőni-, hogy azt kb. egy másodperc alatt durrogtassák el, majd megmenthesse őket a HősNő. Mi ez, Terminátor?
Alex-pasiját kár volt kiírni, főleg így. Éppen belsővérzik, mint az állat, de még gyorsan elmagyarázza, hogy miről is van szó, pont mielőtt elpatkol. Seriously?!
Ja, és köztudott, hogy mindenki akkor pattan meg a bolygóról szájhabzásban, amikor kell neki. Fejbe ültetett kommunikátor, agyhegesztés, nanoakármik, mi? Jó, kell a kütyü, de ne menjünk át sci-fibe.
Az épület felrobbantása is tök logikus volt, majd a Udinov lány fizeti a költségeket.
Nikita lelépett, még a jegygyűrűt is ledobta, hogy pofán ne vágjam az írót! :) De komolyan, egy szívtelen gyilokgép, de mindig hisztiznie kell?
Na, ha már szapultam eleget a dolgot, nézzük, hogy miért maradok a 4. (rövid) évadra: Van akció. Az elmebeteg kislány Amanda szál baromi jó volt, meg úgy összességében is tetszett ez az elmeroggyant, szeretem a jó terveket. Meg tudtak lepni: Májkül volt-nincs-robot-van keze, az elnök (aki se nem fekete, se nem férfi :D) “halála” meglepő volt.
Egy dolog fogott még meg -sajnos ismét negatívan- az évad során: a CGI. Néha olyan borzasztóan gagyi lett, hogy az már fájt. Jó, nem vártam Avatar szintet, de amikor Michael keze helyét mutogatták az röhejes volt.
Na, összegzésképpen: Hiányzott az átgondoltság és ezen csúszott el a dolog. Ha már idáig eljöttem befejezem a sorozatot, de nem ez lesz a kedvencem. Nagyon nem, pedig higgyétek el, szeretném/szerettem volna. Szóval szebb jövőt 4. évadot.
G.
ui.: Akkor már csak 6 rész lesz?

blueberry - 2013. 05. 20. 21:56

G.
igen, 6 rész lesz, a készítői interjúban már annyiról beszéltek – meg ugye idén is első félévben 6 rész ment le az évadból
egyébként pont ezekre az ésszerűtlenségekre (CGI, Nikitáékon nem fog a golyó) dolgokra írtam, hogy csak úgy lehet nézni ezt a sorozatot, hogyha valaki megszerette annyira, hogy kikapcsolja magában az erre figyelő “logikát” és elfogadja ezt a Nikita-univerzumot ahogy van

Kóczy - 2013. 05. 22. 02:17

Összességében kicsit gyengébben érzem én is ezt az évadot mint az első kettőt. Hozzáteszem az évad második fele (de főleg az utolsó 5-6 rész) jobban tetszett.

A kritika amúgy szerintem jó lett, de kicsit én is hiányoltam a The Shop legalább említését, mint új gonoszt, mert azért komoly szerepük volt.

Amúgy persze vannak túlzások, hülyeségek, de eddig sem a realitása miatt néztem a sorozatot. :) (Mint ahogy a többit sem)

Melus - 2013. 06. 17. 18:29

Én Seant sajnáltam nagyon …vitt egy kis humort bele, és jó pasi volt! Én szeretem ezt a sorozatot, lehet azért mert Alias fan voltam, és valamilyen szinten pótolja, de tény, hogy a 3. évad gyengébb volt!

nyszab - 2013. 07. 12. 01:36

Szerintem nagyon jó sorozat. Ha a logika miatt kritizáljuk, akkor elég kevés sorozat marad tényleg elfogadható, jó nyilván vannak szintek, de ez a sorozat azért jó, mert kikapcsol, pörgős, vannak benne jó szövegek, a karakterek szerethetők, szurkolunk nekik, nem egy kultikus sorozat, de elég sok olyan sorozat van, amit a fent vázolt elemek miatt szeretünk. Szerintem nagyon kellemes volt az évad, kár, hogy a lezárás csak hat epizódos lesz ezek szerint, örültem volna egy 12-13 részes lezárásnak.

winnie - 2013. 07. 12. 07:52

nyszab: ez baromira gáz, hogy ha egy sorozat kritikát kap, hogy “szar” (nem ezt írtad, csak most ezt a jelzőt használom), akkor azt mondod, hogy lám, lám, a többi sorozat is “szar”.

nem. ez nem érv. attól, hogy a többi is, ezt még nem mentesíti. ráadásul ezzel is te is elismered, hogy “szar”, illetve, hogy logikátlan. oké, az lehet, hogy ezen kívül logikátlan sorozatokat nézel, de elhiheted, hogy a többség nem logikátlan és valószínűleg ez sem, mert az, hogy valaki nem látja meg benne a logikát, az nem jelenti azt, hogy az írók ne tudnának mindent megmagyarázni az utolsó szögig.

de. nekem például a nikita iszonyatosan várós sorozat volt, a csajos akciósorozatokat szeretem és gondoltam, ez tuti be fog jönni. de nem jött be, mert minden volt, csak nem pörgős, a párbeszédeket semmi extrának nem éreztem, a karakterek pedig érdektelenek voltak és klisések. adtam esélyt pedig mindegyik évadnak pár részre, főleg a 3. évadban bíztam a reboot miatt, de a 2. évados finálé csalódása (több volt a romantikus enyelgés, mint az akció) erre is rányomta a bélyegét. mindenféle felesleges dologról beszéltek, de akció alig volt sajnos.

G. - 2014. 01. 02. 20:32

Talán itt van legjobb helye kérdésemnek:
Véget ért a 4. évad, várható róla valami írás féleség?
G.

Árpád - 2018. 07. 30. 18:15

Mivel én most nézem a sorozatot, ezért ide a végére írok véleményt. Nekem nem olyan rossz ez a sorozat, mint ahogy kritika írja, bár kétségtelenül elmarad más ilyen típusú sorozatok mögött. Az is tény, hogy a legjobb színész szerintem ebben a sorozatban Xander Berkley ( Percy), akit én már láttam a 24 sorozatban vagy a gonosz Melinda Clarke (Amanda).
A kedvencem azonban Alex, aki tud azért elég badass is lenni, bár alapvetően jó lelkű, de kiképzésének megfelelően elég keményen vissza tud vágni az őt fenyegetőknek. Gondolok itt az őt ketrecbe záró orosz kivégzésére vagy az orvosra, akinek számítógépéről kémkedett és úgy mentette meg a saját életét, hogy az orvos tűnt az árulónak, holott az “csak” erőszakoskodni akart vele hallgatásáért cserébe. A korábbi barátja Thom szerencsétlen halála is, akit bár véletlenül ölt meg, de ha nem így történik lebuktathatta volna tett róla, hogy ő tűnjön árulónak. Nikitával is egy ponton szembefordult, mikor meg tudta, hogy ő lötte le az apját, csakhogy önvédelem volt. Ennek ellenére ő a sorozat legszebbje és van szíve is, mikor apja egyik testőre fiának is megbocsátott és meg akarta óvni, de már késő volt, mert Amanda megölette.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz