login |

The Office: vége a 9. évadnak. És a sorozatnak is.

2013. 05. 19. 21:49 - Írta: CyClotroniC

48 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

There’s a lot of beauty in ordinary things. Isn’t that kind of the point?

A The Office 9. szezonjának záró epizódjával nem csak egy évad, de több, mint 200 rész után, egy korszakos alapvetés is leköszönt a szebb időket is megélt NBC-n, befejezve 2005 márciusa óta tartó menetelését.

Azt talán a nem-nézők is tudják, hogy Ricky Gervais és Stephen Merchant brit sorozatának újragondolásáról van szó, melynél ugyan kezdetben kifejezetten hangsúlyos volt az amerikai nézők számára újnak ható, kínos és feszengős poénok sora, én mégis inkább azt vésném a kis táblájára a sorozatpanteonban, hogy ez volt az a szitkom, aminek a legnagyobb szíve volt.

It’s the heart that kept people coming back. The romance between Jim and Pam, the loneliness that you saw underneath of Michael Scott. The aching, vulnerable ambition of Dwight. – Rainn Wilson

Talán kevesen tudják, de a pilotot és a mindössze 6 részes első szezont nagyon nem nézte senki, idegen volt még a legtöbb tévénézőnek, a kritikusok pedig folyamatosan a brit eredeti felesleges kistestvéreként emlegették, majd a sorsnak, az iTunes-letöltéseknek és az NBC helyzetének köszönhetően, túlélték, és a második – ezúttal már rendes hosszúságú, 20+ részes – szezon közepén durván meglódult a nézettség, és onnan már nem volt megállás.

Ennyi időt amúgy érdemes is lenne adni mindenkinek a The Office-nak, mert amellett, hogy a 2-3. szezonos aranykorban még domináns volt a kínosság, de talán pont ennek köszönhette azt a sorozat, hogy olyan feelgood csúcspontokra volt képes néha, amivel talán még a szintén kötelező Scrubs sem tudta tartani a lépést.

A kínos humor és a feelgoodság azonban nem minden, a lenyűgöző hétköznapiassága, természetessége és optimizmusa legalább olyan magával ragadó volt, és azt is tartom továbbra is, hogy romantikus jeleneteket még egy sorozatban sem láttam ennyire eszméletlenül jól megírva, nem hogy szitkomban.

Kár lenne tagadni, hogy megvoltak a hullámvölgyei, főleg az utolsó harmadában, még ha Steve Carell nélkül is simán elvitték a többiek a show-t, ahogyan azt is, hogy a pilot és a hat epizódos első szezon talán a legnehezebben befogadható szakasza a sorozatnak, de aki kitart mellette, és hagy neki időt, az valami egészen utánozhatatlan sorozatélménnyel fog gazdagodni.

A tovább mögötti rész már a nézőknek szól, ahol kicsit (spoileresen) megrágjuk még a szezont és a finálét is, ugyanis az évad közepén igen bátor dolgot húztak az írók, és legalább ennyire szokatlan lezárással is ajándékoztak meg minket. Azt hiszem, hogy mindkét lépés kellően megosztó fogadtatásban részesülhetett, de hát nem is a The Office-ról beszélnénk, ha csak úgy elmaszatolták volna ezt a 9 évadnyi történetet.

Akár tapsikolásból, akár nyavalygásból jutott több a záró szezonra, azt nem lehet elvitatni az íróktól, hogy ha valakik, hát ők mindenképpen megérdemelték, hogy egy teljes évadon keresztül, kiszámíthatóan zárják le a scrantoni iroda történetét. Akár működött, akár nem, érezhetően sok energiát fektettek bele, így ha volt is, ami félrement, nem lehet rájuk haragudni, ahogy Michael Scottra sem lehetett.

Azért nem vészes a helyzet, sőt a legfőbb ötletüket, ahogy lebontották a keret és a cselekmény közti falat, bemosva ezzel magát a stábot és a dokumentarista forgatást is a történetbe, kifejezetten imádtam.

Ha bárki is megkérdőjelezte volna a döntést még a korábbi epizódok során, azt hiszem, hogy a finálé kérdez-felelek panelos jelenete és az utolsó 5-10 perc, ahol mindenki egy rövidke tanulsággal zárta le életének ezen szakaszát, abszolút bebizonyította, hogy jobban le sem lehetett volna zárni ezt a sztorit.

A karaktercselekmények terén már kevésbé vagyok lelkes, de hozzá kell tennem, hogy egy hét alatt daráltam le a teljes évadot, így lehet, hogy ezért volt töményebb az élmény, de a Jim-Pam és Dwight-Angela vonalon bizony érződött a kényszeresség helyenként, hogy csak azért távolítják őket, hogy újra össze lehessen hozni majd valami meghatót a végén.

Magukat az alapkonfliktusokat, amivel ezt elérték, nem igazán kedveltem, de hazudnék ha azt mondanám, hogy tönkretettek volna bármit is, nem voltak zavaróak, csak hát ugye mesterkélt szaga volt a The Office spontánságához mérten főleg.

Egy pár mondatra érdemes még kitérni a The Farm című epizódra, ami ugye kvázi egy be nem mutatott pilotként, vagy annak az előszeleként is értelmezhető, hiszen volt róla szó, hogy Dwight kap majd egy spinoffot, és így utólag eszméletlenül örülök, hogy ez nem történt meg.

Kezdetben is szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, de ez a 20 perc szerintem simán bebizonyította, hogy legalább annyira nem lett volna méltó még csak spinoff utódként sem az anyasorozathoz, mint ahogy a Scrubs 9. szezonja is egy hatalmas baklövés volt. Nálam egyértelműen a szezon mélypontja volt ez a rész.

Az évad legnagyobb pozitív meglepetése díját Catherine Tate-nek adnám, mert míg tavaly imádtam utálni Nellie-t, addig idén csak egyszerűen imádtam, a leghibásabb döntésnek meg talán Andy vonalát éreztem. Mindig is egy megosztó karakter volt, de idén szerintem olyan antipatikusra sikerült írniuk szerencsétlent a hajókázásával és az álomkergetésével, amit talán nem érdemelt meg.

Összességében azért erősebb volt a szezon, mint az előző kettő, noha a kezdeti évekhez nem ért fel a minősége, de nagyon nehéz munka 200 epizódon felül is zseniálisnak, frissnek, újnak maradni, anélkül, hogy komoly változásokkal ne vállalnánk túl nagy rizikót.

Ami a finálét illeti, talán érdemes kettébontani ezt a dupla részt, de nem feltétlenül a közepén. Dwight legénybúcsúja és esküvője, ha nem is volt béna, de ahhoz kellően semmitmondó volt, hogy a záró rész másik felét feleslegesen felhígítsa.

Az egy év ugrás, a panelbeszélgetés, Erin találkozása a szülőkkel és a záróbeszédek hihetetlenül el lettek találva, ha csak azokat kaptam volna 20 percben, komolyan elgondolkodtam volna a 10/10-es osztályzaton.

– Oscar… Oscar… I think I’m gay.
– Why do you say that?
– It’s just that I’m so emotional.
– Yeah, but you’re not gay. You’re not gay.
– No, but maybe the reason…
– You’re not gay.

Amúgy a kritikák és a megkérdőjelezések kapcsán, ez a paneljelenet azt hiszem, hogy mindig eszembe fog jutni, ritkán látni ilyen okos és egyáltalán nem gúnyos néződorgálást, vagy akár egyenesen jó szándékú nevelést egy sorozattól, jelen esetben ugye Pam korábbi döntéseinek támadása kapcsán. Lehet, hogy ilyen mélységet csak én magyaráztam bele, de számomra működik az elmélet.

Ó, és cameózott Steve Carell is. Remélem, nem ő öregedett meg ennyire, csak a sminkesnek szaladt meg egy kicsit a keze, kár lenne érte. Michael Scott így nekem nagyon felnőttnek hatott, és hiába van két mobil előfizetése, hogy azt a sok gyerekfotót tudja valahol tartani, mégis volt valami szomorú abban, ahogy az a régi, infantilis játékosság kiveszett belőle.

Az ilyesmihez sose könnyű jó zárszót írni, talán még ajánlanám nektek a Retrospective különkiadást, ahol 40 percben emlékeznek vissza a színészek és az írók a sorozatra, sok érdekességet elmondva és rengeteg emlékezetes jelenetet felelevenítve. Na jó, ez már tényleg hosszúra nyúlik…

That’s what she said.

48 hozzászólás Ne habozz!

.LnB - 2013. 05. 19. 21:52

Nagyon fog hiányozni! Talán még egy sorozat iránt sem éreztem ilyet, de ez egyedi volt és szórakoztató! Nagyon szomorú vagyok. De jó, hogy kapott értelmes befejezést, nem sok sorozatnak adatik meg ez a kiváltság!

endel - 2013. 05. 19. 21:55

http://www.youtube.com/watch?v=C8ObuTETiQ8
Pentek ota csak ez megy kb., nagyszeru retrospective es finale volt, hianyozni fog, pontozni nem erdemes.
Best. Prank. Ever. Goodbye The Office.

zdawg - 2013. 05. 19. 21:59

Hát férfiasan bevallom kicsit meg is könnyeztem a végét, na. Hiányozni fog az Office, nagyon. Még úgy is, hogy az utolsó két évadban sok volt az üresjárat.

winnie - 2013. 05. 19. 22:08

nagyon zseniális volt a sorozat, újabb remake bizonyította, hogy a sorozatok esetében a feldolgozásokat nem úgy kell értelmezni, mint a filmeknél. és a vége is jó volt, mármint a zárószezonok. csak másképp. az azért jelent valamit, hogy miközben kaszáltam mindent jobbra-balra, az office-t egy percig nem fenyegette ilyesmi.

.LnB - 2013. 05. 19. 22:10

Annyira megszerettük őket, de komolyan!!sok sorozatot néztem én már, de ők annyira a szívemhez nőttek!! Elfogadom hogy vége, de szomorú vagyok..

Question - 2013. 05. 19. 22:19

Pontozni valóban nem érdemes, ahogy más is megjegyezte.

Egy legenda ért véget, méltóképpen.
That’s what she said.

.LnB - 2013. 05. 19. 22:22

@Question

“Egy legenda ért véget, méltóképpen.”

Ennél szebben nem lehet kifejezni ezt..

deus - 2013. 05. 19. 22:37

2006 óta néztem rendületlenül, de nem tudtam hogy vége lesz egészen tegnapelőttig. Valahogy elsiklottam felette és soha nem gondoltam volna, hogy befejeződik. Sok remek komikus nőtt ki ebből a sorozatból, többek közt Ricky és Stephen, ha másért nem (pedig igen), de ezért mindenképp megérte! Köszönjük! :)

zsolti - 2013. 05. 19. 22:45

Kiváló befejezése volt ez a sorozatnak, Creed dalával a végén szerintem külön megható volt és hát a rövid összefoglaló monológok is kegyetlenül el lettek találva. Nagyon fog hiányozni, de úgy gondolom, hogy ezt még most, méltón be lehetett fejezni és sikerült is. A cikk egy meglátására reagálva: Steve Carell sajnos tényleg ennyire megőszült :D érdemes megnézni mostani interjúkat vele (Conannél pl.) Hát hiába, felette is elszállt az idő.

JackPackage - 2013. 05. 19. 22:45

az azért kicsit képzavar, hogy “Ricky és Stephen ebből a sorozatból nőtt ki”…

az a legutolsó that’s what she said nagyon kellett, szerintem az eddigi legjobb volt :D

pappdoma - 2013. 05. 19. 22:46

A kedvenc sorozatom és az is fog maradni örökké.

sohse - 2013. 05. 19. 22:48

Megkönnyeztem a végét. Legutóbb talán a Jóbarátok végén szomorkodtam így. Nagyon jól írtad, ennek a szitkomnak volt a legnagyobb szíve. Hiányozni fog a sorozat, de a szereplők még jobban :)

paranoid android - 2013. 05. 19. 22:58

Gyönyörű lezárást kapott. A vége felé már több volt az érzelmes, megható jelenet, mint a humor, de nem bántam, megérdemelte ez a sorozat és a fantasztikus karakterei, hogy elmorzsoljak egy-két könnycseppet értük.
Az évaddal kapcsolatban egyetértek, hogy pár történetszál erőltetett volt, a Pam-Jim konfliktus nem is tetszett. Nem hiszem, hogy Andy antipatikussá vált volna, bár nekem mindig is nagy kedvenc volt, viszont az ő évad eleji szála sem lett a kedvencem. De ezeket könnyen megbocsátja az ember, főleg egy ilyen finálé után.

crashland - 2013. 05. 19. 23:00

nálam elfogultan 10/10 a sorozat, volt pár gyengébb rész, de emiatt nem megy le 1 ponttal.

Annyiban nem értek egyet, hogy a 8. évad gyenge lett volna, pl a 8×15 egyik legjobb rész az officeban így steve carell nélkül is. (dwightot műtik, jim pedig bemesélte neki, hogy megmérgezte, + a reggeli prank te jó ég :D)

A legemocionálisabb és a legjobb rész a 9. évadban sztem az utolsó előtti előtti rész volt (Livin’ the dream), amikor dwight megkapja a rangját :)

Egyszer biztos újra nézem.

guzaf - 2013. 05. 19. 23:11

hat igy saccra a scrubs finale melle raknam ezt igy, illetve az office 7. evadjaban a bucsuzos epizod volt meg talan ilyen frankon eltalalt.

Shyllard - 2013. 05. 19. 23:14

Nagyon jó volt az utolsó pár rész, nagyon elégedett voltam a sorozattal, örültem hogy a végére összeszedték magukat. Egyedül Andy szálával volt problémám, amit művelt a hajókázásával meg mindennel borzalmas volt. Emlékszem, hogy milyen kellemes meglepetés volt Michael után, egész jó főnökként működött, aztán Erin-nel is gyönyörű szerelmi történetet írtak neki, aztán meg sutba vágták az egész karaktert. Egyedül miatta gondolok keserű szájízzel a végére, mert annak ellenére hogy voltak jó pillanatai még mindig, szinte teljesen lerombolták a karaktert. Amúgy hiányozni fog a sorozat, de még mindig jobb időben lezárni, mint fölöslegesen vinni tovább az egészet.

Beregi Attila - 2013. 05. 19. 23:22

jó volt ez :)) mind a 9 évad, még a völgyekkel együtt is… egyik kedvencem volt, és pont azért, amit írtál; néha drámákat lepipálóan tudott komoly is lenni.
néha majd letöltök random részeket újra-megnézésre, az biztos :)

Thrasher - 2013. 05. 19. 23:25

hiányozni fog, 9 évad után naná, főleg gáz, hogy a 30 Rock is idén veszett oda, de ez az utolsó évad a Brianezéssel együtt már szenvedés volt számomra.
A finálé is meh.

the_daver - 2013. 05. 20. 00:18

Akkora titkolózás volt Carell körül, elmondták milliószor, hogy nem jön, nem tudták visszahívni, stb, de azért úgy ültem le megnézni, hogy valahol mélyen reménykedtem… Aztán ahogy a 29. perceben megjelent.. Nem vagyok érzelmes típus, de megkönnyeztem, hogy még egyszer láthattuk Michael Gary Scottot. Két mondata volt az egészben, de mindkettő aranyat ért. Köszönöm, Office :’)

Lajosék a másodikról - 2013. 05. 20. 00:35

Minden idők legszerethetőbb és egyik legjobb sorozata, a mai napig az egyetlen, amit kétszer is végignéztem.

Ettől függetlenül el kell ismerni, hogy a kiváló karakterek ellenére Carrell távozása után nem igazán sikerült értelmes mederbe terelni a történetet, a nyolcadik évad nem volt túl jó, a kilencedik meg egyenesen pocsék lett. Lehet érvelni, hogy ez kellett a fináléhoz, de én egy sokkal felszabadultabb, vidámabb, fesztelen záróévadot vártam volna a készítőktől, ha már egyszer megadatott nekik az, ami keveseknek, lezáró évadot írhattak.

A finálé aranyos volt, pár ember azért még hiányzott (Gabe, Jen, Holly), persze lehet, hogy ők maguk nem kívántak szerepelni.

Zárjuk Creedel a sztorit: “Best Edward James Olmos costume I’ve ever seen.”

req - 2013. 05. 20. 01:05

végigbőgtem. nagyon fog hiányozni.

Dregnarr1 - 2013. 05. 20. 01:09

Az utolsó évadok már mások voltak, de még így is, klasszikusnak fog számítani majd. RIP.

digweed - 2013. 05. 20. 02:41

Huh,nagyon jó volt újra látni Michael Scarnt…bár tényleg hiányzott az infantilizmusa,de gondolom azért elég nehéz visszazökkenni ebbe a szerepbe 3 év után. A lezárások faszák lettek,méltósággal búcsúzott az egyik nagy kedvenc sorozat. Hiányozni fog!!!!!!!

digweed - 2013. 05. 20. 03:39

Ja,és többek között ez is egy nagy klasszikus. :)

http://www.youtube.com/watch?v=kFBDn5PiL00

Dattila - 2013. 05. 20. 08:34

Azért az Michael elszólás mekkora volt, hogy mintha felnőnének az ember gyermekei aztán összeházasodnának, minden szülő erről álmodik :)
Hát az Office hiányozni fog, ez egyik legjobb sitcom és az egyik olyan sorozat ami miatt elkezdtem sorozatokat nézni.

m76 - 2013. 05. 20. 09:47

Én a 6. évad közben kaszáltam a sorozatot, de már az 5. évad vége fele óta csak szenvedtem vele.

Pont az a hétköznapiasság veszett ki belőle ami annyira élvezhetővé tette. Miután az iroda összes tagjából, beleértve a nagyfőnököket is infantilis idiótát faragtak, megszűnt a sorozat értelme. Az élvezhetetlen, és kínos szenvedsé maradt csak. Feelgoodság nélkül.

c - 2013. 05. 20. 10:43

Számomra a legszerethetőbb és legviccesebb sorozat ért véget!!! Ez az a sorozat,aminek az első 7 évadát legalább 10szer láttam :)) A poénok végig zseniálisak voltak(azok a típusúak,amiknél meg kell állítani a lejátszót,mert annyira röhög az ember). Egyszerűen 10/10 :)
Az pedig hogy Michael visszatért az utolsó részbe :) Leírhatatlan öröm volt:)!!

Az egyik kedvenc jelenetemmel búcsúzom :) Ezt akárhányszor látom mindig röhögnöm kell xD

https://www.youtube.com/watch?v=ApUZZtrL0Lk

jjncaa - 2013. 05. 20. 10:48

A monológoknál kegyetlen Szomszédok-utánérzésem volt, ettől függetlenül zseniális lett az epizód a retrospektívvel együtt, de ez tulajdonképpen a teljes utolsó évadra elmondható.

Örülök, hogy a 7. évados kaszám után visszatértem, de nem ezt a sorozatot fogom újranézni… Steve Carell meg hamarosan jön mondjuk az Anchorman 2-vel, aminél világosan látszik majd, hogy csak a sminkesnek szaladt meg Michaelnél a keze (valószínűleg pont azt kihangsúlyozandó, hogy megkomolyodott) :)

exile - 2013. 05. 20. 11:04

Én nagyon elérzékenyültem a záró rész alatt több ponton is. Nagyon fog hiányozni!

És kaptunk a végén még egy Thats what she said poént! :)

Safin - 2013. 05. 20. 12:23

Ennyire nem éreztem magam közel egy sorozathoz soha, sok éven át életem részévé vált és a karakterek mind a szívemhez nőttek. Ez a videó jól summázza, mennyire különleges sorozatot sikerült készíteniük, és mennyit jelent a színészek számára is: https://www.youtube.com/watch?v=aHRCY5JzehI

Bár az utolsó pár évadra esett a színvonal, és talán jobb lett volna ha korábban, a csúcson fejezik be (mint az angol eredetit), de ennek ellenére titkon remélem, hogy láthatjuk még valamilyen formában ezt a csapatot együtt.

Bush84 - 2013. 05. 20. 17:39

Hiányozni fog ez a sorozat. Az első évad alatt majdnem kaszáltam, és milyen jó hogy nem tettem!

Ja, és szégyen vagy sem, még sosem adtam ki pénzt sorozatért, de az Office DVD-ket beszerzem.

Fragohol1C - 2013. 05. 20. 17:51

A kezdetektől néztem. Nagyon szerettem a sorozatot és nagyon sajnálom, hogy véget ért. Volt olyan szakasza az életemnek, amikor ez volt a biztos pont. Igazából nem találok szavakat, egy perce néztem meg a finálét és annyira a hatása alatt vagyok még, hogy egyszerűen nem tudok mit leírni. Nem vagyok egy sírós, de potyogtak a könnyeim. Nagyon hiányozni fog. Michael-nek adhattak volna több szöveget is, mert így kevés volt. Nekem nagyon hiányzott az utolsó két évadból, pláne a 8-ból. Remélem lesz valami speciális dvd az összes évaddal egyben, fullos extrákkal, mert egyből megveszem, kell valami emlék ebből a sorozatból. Eszementül hiányozni fog …

Bob Vance, Vance Refrigeration - 2013. 05. 20. 23:06

Érdekes, nekem pont azok a jelenetek nem tetszettek amik a posztban pozitívként ki vannak emelve, illetve a 9 évadot egyértelműen a leggyengébbnek érzem (leszámítva az utolsó 3. részt). De hát pont ezért volt olyan jó ez a sorozat, mindenki mást szeretett benne.

Kár, hogy vége, de az is kár lett volna ha folytatják – ez a sztori eddig tartott.

Csak az vigasztal, hogy jövő héten jön a Bluth Vállalat. :)

Steven Great - 2013. 05. 21. 02:59

Már 1 órája megnéztem, de még mindig a zárórész hatása alatt vagyok. Ennél szebben nehezen lehetett volna befejezni.

Köszönet a sorozatjunkienak, hogy felhívtátok a figyelmem erre a remek sorozatra!

Dregnarr1 - 2013. 05. 21. 09:07

9×15

Úristen, New Girl utalás! HAHAAHA!

deku82 - 2013. 05. 21. 12:00

Remek volt a vége, de közben sem volt soha 7/10-nél rosszabb epizód (8-9.évad).
Ami engem is zavart, az Andy karakterének megsemmisítése. Amikor rászart a kocsira…

toti - 2013. 05. 21. 13:10

Ezzel a sorozattal bucsuzom en is a junkiesagomtol. Egy ujabb nagy kedvenc ert veget. Minden vegetert amit imadtam. Vannak most is remek sorozatok. De igazi kedvencek szamomra ritkan akadnak. Hjajj…

Bart - 2013. 05. 21. 13:21

Office, a nehezen megszerethető, de utána nehezen letudható sorozat. Leginkább egy drogra emlékeztet, vagy a cigarettára. Az első slukk/adag borzalmas, de utána nehéz letenni. Én is nehezen haverkodtam össze vele, mert “érdekes” volt. Jim karaktere és a poénjai voltak, amelyek miatt jó volt meg – meg nézni, de ez azért valljuk be, igen kevés lett volna.
Majd rákattantam. Az első 3 évadot, durván ledaráltam (később kezdtem), majd jött az elvonási tünet. És kénytelen voltam az amerikaiakkal együtt sasolni a részeket napról – napra (T-1 nap természetesen).
Aztán jött a meló, és a meganyi dolog, és az elmúlt 3 évad darálós lett, azaz picit össze – vissza. Valamiért sokszor volt olyan érzésem, hog kihagytam egy részt, de, hogy ez azért volt-e, mert nem figyeltem elégé egy részt, vagy tényleg kimaradt, sokszor homályba veszett. Most a múlt évad utolsó 3 részével együtt ledarálom a 9.-et. És utána… marad egy űr, egy betőlthetettlen hézag. :(

Pidu - 2013. 05. 21. 20:35

Legjobb finálé evör. Bevallom férfiasan, Michael “that’s what she said”-nél lepottyant a könnyem. :( Imádtam a sorozatot annak ellenére, hogy a vége már nem volt az igazi. Nagyon fognak hiányozni, főleg Creed. :D Mennyit visítottam a beszólásain. Hogy egy klasszikust idézzek tőle:
“The Taliban is the worst. Great heroin, though.” :D
Viszlát Office, viszlát Scranton! :(

Coldworld - 2013. 05. 21. 21:38

RIP The Office…Nagyon hiányozni fog:(
Fináléban:
– Dwight: Michael.
– Dwight: I can’t believe you came.
– Michael: That’s what she said.
– Jim: Best prank ever.
Könnyeztem…Nehéz szavakat találni :)
http://www.youtube.com/watch?v=SwUg7oTZoTY

ooo - 2013. 05. 23. 15:08

Nehéz mit írni a csodálatos emocionális finálé után.

Akkor kezdtem el darálni, amikor “élesben” kezdték a 6. évadot és emlékszem, hogy a 6. fináléra “odaértem”. Nagyon megfogott a sorozat humora, amúgy is szeretem a sokszereplős szitkomokat. Nem is feltétlenül kellett, hogy mindegyik szereplő kapjon 3-4 perceket epizódonként, elég volt néha 1-1 beszólás, hogy működjön a dolog.

Mondanom se kell, hogy ennél jobb szitkomot sose láttam. A mai szitkomok közül sajnos egyiket se tudom úgy megszeretni, mint az Office-t.
Legalább 10 dolgot tudnék említeni a fináléból, amire mindig fogok emlékezni, beleértve a “That’s what she said”-et, Pam-Jim-Darryl monológját, Creed énekét, Michael “as a parent” mondatait.
Nagy űr keletkezik most bennem, mert az Office kötelező program volt.

A finálé utolsó perceiben azért 1-2 könnycsepp kicsordult, nagyjából olyan hatása volt rám, mint a Niagarás résznek.

Bujtor - 2013. 05. 23. 20:10

Hát én szerettem, de ez a finálé, ez ritka szar volt.

Minden, amit egy olcsó, nyálas, szájbarágós “halivudi” filmbe be lehet rakni, ebbe berakták.

Szegény Michael, semmi leheletnyi porcikája nem volt itt a karakterének. Egy báb volt, gyere, mutasd magad, mondj valami nyálasat, takarodj.

Nem erre a részre fogok emlékezni, ha a sorozatra gondolok :(

Rkzbp - 2013. 05. 24. 11:06

Meglepő számomra a sok pozitív komment. Legrosszabb rész ever díjat adnám a finálénak. A többit meg Bujtor leírta.

Csigusz - 2013. 05. 24. 16:51

Én ugyan csaltam, mert valahol az s4 környékén leraktam pihenni a sorit, de amikor hallottam, hogy kiszáll Carell ott akartam lenni, így az s7 utolsó pár része óta megint néztem – de a zárás engem is meghatott.

Nagyjából minden leírttal egyet értek:
– Nellie sokkal elviselhetőbb volt, de csak mert az írók visszafogták
– Andy pedig akármennyire is esetlen volt, nagyon mostoha szálat adtak neki a végére, eléggé elbántak vele
– a Farm pilot része kritikán aluli volt, hálaég nem lett belőle semmi
– Michael “Thats what she said”-je pedig simán év idézete

Ég veled Office!

Itchap - 2013. 07. 22. 19:44

“I can’t believe you came”
“thats what she said”
A legnagyobb!

Itchap - 2013. 07. 22. 19:56

Bush84 Azért a FRIENDS DVD-ket is érdemes lenne beszerezned! Bármikor, bármelyiket leveszed a polcról és jól érzed magad! (Na még ilyen a Csengetett Mylord is nekem) :)

tobias88 - 2013. 08. 08. 21:40

Mondjuk azért az Officeos poénok inkább egyszeresek és nem többszörösek. Ha egyszer kínos röhögésben szakadsz ki a meglepődés miatt, hogy Michael megint mekkora baromságot beszél :D , az másodjára már kevésbé hat :P (próbáltam)

Mira - 2016. 05. 23. 12:39

Az utolsó gimis tanévem kezdetén találtam ezt a sorozatot és nagyon örülök, hogy sikerült végig kísérnie engem ezen az időszakon át. Bár még nem végeztem teljesen a finálé epizód számomra is egy lezáró rész volt. A sorozat kvázi az életem része lett, nehezebb napokon hozzá fordultam, hogy elterelje a figyelmemet. Igazán szívügyemmé vált, a búcsú könnyes volt :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz