login |

The Vampire Diaries: vége a 4. évadnak

2013. 05. 19. 20:16 - Írta: Desmond Wallace

95 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

A Bon Jovi megadta az alaphangulatot a The Vampire Diaries évadzárójához, és nem is volt rossz ez a finálé, de ha az egész évadot nézem, akkor egyértelműen a ez a szezon volt a sorozat eddigi mélypontja. A tinisorozatok általában az érettségi után kerülnek vakvágányra, de a Vámpírnaplóknak ezt már a ballagás előtt sikerült elérnie.

Persze a TVD nem tipikus tinisorozat, mert itt a gimis környezet csak háttér, ami néha felbukkan a sztoriban. Egyértelműen a vámpírokon van a hangsúly, főleg úgy, hogy a szereplőgárdában már alig találunk hús-vér embert.

Mielőtt teljesen vakvágányra kerülne a kritikám is, állapítsuk meg, hogy ez a sorozat már végképp elveszítette egykori erényeit. Mára kiüresedett. A meglepő fordulatok helyét kitöltötte a tiniromantika, a szerelmi háromszögek sokasága. Persze a szerelem mindig is fontos volt a sorozatban (és nincs is ezzel baj), csak régen még érdekes sztorit is tudtak kreálni az érzelmek köré. Ez mostanra sajnos teljesen elveszett, ami sok néző elpártolásával is együtt járt.

Az évad első fele még annyira nem is volt gáz, de a 2013-as epizódok már eléggé haloványra sikeredtek. Korábban már sokszor hangot adtam a nemtetszésemnek (a blogomon minden részről írtam), így most nézzük a finálét! Spoileresen folytatom.

Voltak meglepő húzások ebben az évadzáróban, de sajnos indokolatlan lépések is akadtak. A gyógyírt végül Katherine kapta, akit Julie Plec belekényszerített egy teljesen értelmetlen küzdelembe Elenával. Egy 500 éves vámpír nehogy már a 18 éves Elenától kapjon depressziós rohamot! Arról nem is beszélve, hogy két másodperc alatt átküldte volna a Gilbert kisasszonyt a másvilágra. Persze ne most kezdjünk el listát írni a logikátlanságokról.

Aztán itt van Klaus, aki megbocsájtott szegény Tylernek, így az 5. évadban újra nézhetjük majd a Caroline-nal szövődő románcát. Nem kéne ezt erőltetni. Vagy csak én érzem úgy, hogy Tyler karakterét már végképp elkoptatták, és nincs benne semmi erő? Jeremy visszatért az élők közé, ami szintén nem annyira érdekes fejlemény, de Alaric maradásának valahogy sokkal jobban örültem volna, hiszen az ő esetében a karakter és a színész is nagyon rendben van.

Az epizód egyébként pörgős volt, haladtak az események a végkifejlet felé. Elena végre (?) választott a tesók közül (mondjuk engem sose érdekelt, hogy kire voksol), Rebekah pedig behálózta a sorozat egyetlen normális gimnazistáját, az egyébként teljesen súlytalan Mattet. Hiába töltelékszereplő a srác, valahogy aranyosak együtt Rebekah-val.

Bonnie halálának szerintem sokan örülünk, és imádkozzunk érte, hogy Jeremy nem fogja túl sokat látni egykori barátnőjét. Kevés hozzá hasonló irritáló karakter van ebben a sorozatban.

Azt hiszem, hogy erre a cliffhangerre senki se számított. Arról persze lehet vitatkozni, hogy mennyire volt ez jó megoldás (nekem tetszett), de az biztos, hogy Paul Wesley a folytatásban kicsit több lehetősége lesz a színjátszásra. Silas tehát továbbra is megkeseríti majd hőseink életét. Stefan álarca mögé bújva pedig érdekes dolgokat művelhet a következő évad elején. Tudom, nagy rá az esély, hogy Plec néni gyorsan kiheréli ezt a karaktert is, de hátha kevesebb ideje lesz tovább pusztítani a TVD-t, hiszen ott lesz neki a The Originals is.

Mindent összevetve, egy gyenge évadot láthattunk. A finálé jobb volt, mint az évad átlaga, de ez már kevés ahhoz, hogy igazán jól szórakozzunk. Ahhoz viszont elegendő volt, hogy még ne kaszáljam a sorozatot – erre ráérek majd az 5×01 után. Vajon az 5. évadban jön majd egy 4000 éves halhatatlan, akiről eddig még senki sem hallott?

95 hozzászólás Ne habozz!

george - 2013. 05. 19. 20:22

“Bonnie halálának szerintem sokan örülünk, és imádkozzunk érte, hogy Jeremy nem fogja túl sokat látni egykori barátnőjét.”

J.Plec már sajnos megígérte a rajongóknak, hogy az 5. évad szerves részét képzi majd Bonnie is. Pedig őt soha többet nem akarom látni, ennyi is sok volt már.

Zsuzsee - 2013. 05. 19. 20:44

Bonnie-t én sem szeretném viszont látni, részemről mehet le a vécén Elenával együtt.

Egyébként teljes mértékben egyetértek ezzel a kritikával, gyengusz évad, aranyoska/néhol érdekeske, de alapjában nem egy “wow wtf” finálé volt, egyedül akkor kerekedett el a szemem, amikor kiderült hogy Silas Stefan doppelgangere. Én drukkolok Paul Wesley-nek, hogy jó jeleneteket kapjon, de amúgy számomra a TVD elvesztette a varázsát, és van egy olyan érzésem, hogy a jövőben inkább a The Originals fogja lekötni a figyelmem – persze a TVD-t se kaszálom, mert nem vagyok kaszálós fajta, inkább végigszenvedem ha már elkezdtem nézni.

secret - 2013. 05. 19. 20:44

amióta kevin williamson lelépett, azóta zuhanórepül…

secret - 2013. 05. 19. 20:46

meg komolyan. mégegyszer kijátszani a hasonmás kártyát? ez már önmagában is a full ötlettelenségre utal.

katata - 2013. 05. 19. 20:50

hát nálam a finálé volt az utolsó csepp a pohárban és elkaszáltam a tvdt…

banditooo - 2013. 05. 19. 20:50

Angel 3×22 és The Vampire Diaries 4×23 évadzáró copy paste a vége…

Klaus - 2013. 05. 19. 20:51

amúgy a kritika írójának írnám, hogy remélem tudja, hogy Silas ugyanúgy néz ki, mint Stefan.. mivel csóri Stefan a hasonmása.. szóval most nem ‘búj az álarca’ mögé, simán Silas az igazi valójában fog ott hülyéskedni Damon-ékkel :D

S84 - 2013. 05. 19. 20:52

Igazából Bonnie az utóbbi pár részben kezdett normálisabb lenni.
Aki viszont ultra felesleges az Tyler, Jeremy, Stefan.

Desmond Wallace - 2013. 05. 19. 20:52

Klaus: Én is úgy értettem.

Desmond Wallace - 2013. 05. 19. 20:53

“Aki viszont ultra felesleges az Tyler, Jeremy, Stefan.”

Reméljük, hogy Stefan egy darabig marad a tó mélyén.

Dattila - 2013. 05. 19. 20:54

Unalmas, lapos, érdektelen talán ez az amit éreztem. Megszokásból néztem végig, de már alig van olyan karakter aki nem irritálna. És sajnos megint úgy kezdünk egy újabb évadot hogy Stefan lett a negatív karakter. (okés okés nem az igazi, de a 3.-nak is így volt vége hogy átment negatívba, szóval bizonyos formában ellőtték ezt a dolgot, ja és hasonmás na nem már…)
Elena baromira idegesítő volt, kesergés, keménykedés majd megint kesergés.
Damon még így sem volt rossz hogy nagyrészt pont azt hagyták ki a karakteréből ami miatt érdekes.
Jeremy-t visszahozták, várható volt. Túl sok kokszot nyomtak a srácba hogy ne flangálhasson még egy kicsit atlétika trikóban :)

Klaus - 2013. 05. 19. 20:54

banditooo: ott is volt hasonmás? :D nem.. az hogy bedobták a tengerbe Angel-t, na.. aki a hibákat keresi, nem fogja élvezni a sorozatot..

secret: sosem mondták, hogy a Petrova-k az egyetlenek.. így, hogy Silas hasonmása Stefan, nagyon érdekes lesz az 5. évad.. szerintem.

makaay - 2013. 05. 19. 20:57

hát valóban nem ez lett a legjobb évad, de még mindig megvan a pici varázs, hogy maradjak. sajna, hogy Klaus lelép Originalozni. kiváncsian várom, hogy mit kezdenek majd a Silas és Katherines szitukkal.

pluszpont, hogy az epizód Bon Jovival kezdődött, mikor épp BonJovi koncertre tartottam:)

Klaus - 2013. 05. 19. 20:59

megnéztem volna azt, mikor Lexi-ék Bon Jovi koncerten voltak.. de az a jelenet se volt rossz :D

banditooo - 2013. 05. 19. 21:01

nem hibának tartom hanem csak ismétlésnek főleg hogy mind2-ben vámpírt dobnak a vízbe :) de biztos én vártam valami eredetit :( túltelített a sorozat szakma biztos

mrspie24 - 2013. 05. 19. 21:02

Teljes mértékben egyet értek ezzel a kritikával. Jeremy helyett jobb lett volna, ha Alaric marad állandó karakter. Az, h végül Katherine torkán nyomták le a gyógyírt, tényleg meglepő volt. A cliffhanger is tetszik. De az h másodjára használják fel a hasonmás dolgot… nevetséges. Kitalálhattak volna valami mást, valami fantáziadúsabbat. Ennél már csak az lenne rosszabb hogyha Qetsiyah meg úgy nézne ki mint Elena.

harmony30 - 2013. 05. 19. 21:08

Valóban az évad folyamán bennem is felmerült,hogy akkor kasza a vámpíroknak, de végül is kitartottam mert akad még néhány karakter akiket bírok, és milyen jól tettem…Nekem bejött az évadzáró, voltak benne fordulatok amire nem számítottam és végre ismét úgy értem a rész végére,hogy “jajjj de sokat kell várni a folytatásra”. Kíváncsian várom az 5. évadot:) Tyler nekem sem hiányzik…nem is tudom,hogy mihez akarnak kezdeni még a karakterrel?!

krisztikee - 2013. 05. 19. 21:08

Szerintem ha Silas Stefan, akkor az emberi szerelme lesz a legelso Elena, akitol erednek a dopplegangerek (mert valahol irtak is, hogy valoszinuleg nem Tatia volt az elso, o mar alapbol doppleganger volt, es ezert hasznaltak fel a veret a vampir varazslathoz), es ha mar ennyire eredeti a bagazs, akkor siman kinezem, hogy Quetsiyah meg ugy nez ki mint Bonnie. Vegulis gazdasagos, nem kell uj szineszeket castingolni :D

Skate - 2013. 05. 19. 21:09

Szerettem volna az 5. évad nyitányának egy esélyt adni. Sajnos a finálé a kedvem is elvette a folytatástól. A Stefanos hasonmás dolog annyira random, légből kapott volt. Ez után mondtam. Ennyi, nekem ebből elegem van. Kaszáltam a sorozatot. The Originals mellé szegődöm. Klaus sorsának alakulása sokkal jobban érdekel, mint a TVD bagázs már.

krigin - 2013. 05. 19. 21:10

Klaus: attól még bújhat más álarca mögé, hogy Stefan az igazi. Sőt fog is ez olyan biztos mint hogy forog a Föld. Julie Plec mondta, hogy legtöbbször Stefan alakjában fogjuk látni, DE még mindig belebújhat akárki bőrébe. Ha nálam ilyen “ütőkártya” lenne, én is használnám. :)

yeeeyha - 2013. 05. 19. 21:16

Én az évad első felét még néztem, meglepően kellemes darát jelentett egy csütörtök délután, aztán valahogy nem sikerült folytatni (a szigetig láttam) és most visszatértem az uccsó 3 részre. (amúgy minden érthető volt.) És hát nem tudom…
Elenaelenaelena. Ez a bekkatanása Matt szerepén kívül egy hatalmas kuka, ahogy el kezdi osztani Carolinékat, aztán a hatalmas brühühűs bűntudat, majd a boldog “Szeretlek Damon”. Nem hatott meg, nem azért mert nem vagyok Team Damon, hanem mert ezt annyira széthúzták, annyi nyálat erőltettek bele, hogy Julie Plec szerintem tűzre vetette az összes nyálelszívót Mystic Fallsban.

Caroline még mindig nagyon jó, kedves és segítőkész, hatalmas ellentéte Elenának. Bennem mindig megvan a bosszúság amiatt, hogy mikor ő vált vámpírrá (szerintem sokkal nagyobb tragédiában, mint elena), utána mindenki csak mondta-mondta, hogy vadásszon nyuszikra, meg illeszkedjen be, meg stb. Aztán mikor Elena vámpír lett, mindenki össze volt omolva, hogy jajj szegény.
Bonnie halála szükséges volt, és soha nem bírtam rendesen az arcára nézni, utáltam. Nem tudom, örülök-e Jeremy visszatértének, Alaric nyilván jobb lett volna, egyetértek a kritikával. Ráadásul Damon sem tűnt olyan kiheréltnek, ha vele volt. A visszajövők közül Lexit jó volt még látni, amin meglepődtem, mert előtte nem nagyon szerettem.
Klaus ugye New orleansban mardi grasosik (az originals pilotjának szánt részt még nem láttam), Silas jó lesz helyette szerintem, a cliffhanger tényleg WTF volt. Mivel szeretem Stefant, így nagyon remélem, hogy nem kell sokáig a tó fenekén buliznia.
Matt számomra az évad meglepetése, egész jó jelleme van, ami kevés szereplőről mondható el, még Rebekaht is elviselem miatta, tényleg aranyosak.
Tyler visszajön, annyira nem lelkesített fel, én kezdek hajolni egy Stefan~Caroline kapcsolat felé.
A gyógyir hatalmas csalódás, Kathrine már egyszer direkt lett vámpír, megteheti mégegyszer, nem? Én amúgy Rebekahnak adtam volna.

Amúgy örülök, hogy elballagtak, végre vége a kínos “kell-egy-iskolai-helyszín” jeleneteknek. Szerintem ebben a sorozatban volt a legtöbb iskolában menekülős, harcolós jelenet, elena szerintem a maratont is lefutotta a folyosókon, pedig max 3 órán ült benn.

Lemoni - 2013. 05. 19. 21:27

A kibic (aki már nem nézi egy ideje a sorozatot) közbeszól: Plec mami koncentrálódjon csak a TVD-nél és hagyja békén az originálokat, őket szeretném egy darabig élvezni az ‘áldásos’ nyálazása nélkül :)

Tibi - 2013. 05. 19. 21:30

Tényleg csak nekem tűnt fel, hogy Plec lelopta az Angel harmadik évados cliffhangerét? Tudjátok, amikor Angelt egy koporsóban (vagymiben) a vízbe dobták. No, kábé ugyanez történt Stefánkával is.

Már tényleg attól tartok, hogy én maradtam az egyetlen Buffy/Angel rajongó a vidéken :D

Tibi - 2013. 05. 19. 21:31

banditooo: Most látom. Jajj de jó, hogy nem vagyok “egyedül” :)

Cseho - 2013. 05. 19. 21:32

Egyetértek. Nagyon gyenge évad volt. Stefant, mint iskolást nem vágtam. Stefanról lerí, hogy már nem tini. Vagy csak nekem volt fura, hogy beült az iskolapad mögé?Btw azokat a részeket élveztem ahol Lexi is jelen volt. Nagyon sajnáltam mikor anno kiírták. Komolyan örültem, hogy ha csak pár részre is, de visszahozták.
A finálé meg “érdekes” volt. Most van 2 Elenánk meg 2 Stefanunk. Fentebb már írta valaki, de sanszos, hogy lesz 2 Bonnienk is…. :D

Paul - 2013. 05. 19. 21:38

Az a legszarabb az egészben h nem találtak Silasnak egy normális színészt, megjátszották h ,árnyékmás’ vagy mi, és pont Stefan egy 0 színész!

bernispecial - 2013. 05. 19. 21:49

Szerintem ebben az évadban is voltak bőven részek, amikor felkaptam a fejem. Bőven gyilkolták a népet és voltak benne wtf-os szituk.
Az biztos hogy a vége lehetett volna még jobb…

Lighter33 - 2013. 05. 19. 22:10

Én vagyok ízlésficamos, de nekem bejött ez az évad. 3-ban sokkal több unalmas rész volt – számomra – , mint ebben. Mindegy, különbözőek vagyunk :D Én pont nem örültem ennek a Stefan-Silas dolognak (pedig Paul jól nyomatta a “ripö” szerepet), de majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. Kólával meg SoA-val majd elmegy az 5. évad is :D

Binky - 2013. 05. 19. 22:14

Nekem is az “Angel a vízben’ eset jutott eszembe, szerintem Stefan se lesz sokáig a víz alatt. csatlakozom azokhoz, akik inkább Alaricot látták volna a köv. évadban, de már ebben az évadban Jeremy se idegesített annyira. Bonnie halálát meg az eleje óta várom. Csak azt nem tudom, hogy kit hoznak be helyette banyának? Mert kell legyen legalább egy belőlük. Katherine mit fog kezdeni emberként? Nem is akart az lenni, ez így mekkora pocséklás, bár Plec ezt gondolhatta nagy WTF momentnek, gratulálok neki.

koka - 2013. 05. 19. 22:30

@Tibi Buffy nekem is meg van, anno amikor elkezdtem a TVD-t, valami Buffy pótlót kerestem (ma már rájöttem, hogy a TVD nem az, de a Lost Girl ugyancsak jó pótló lett). Sajnos az Angel még mindig kimaradt, de ott van a dara listámon.

A finálé egyébként nem volt rossz, de ez az évadról már nem mondható el.
A szövegek bárgyúk, az ütős beszólások megritkultak, a karakterek pedig néhány kivételtől eltekintve konvergálnak a 0-hoz. Vicces, hogy Matt irritál a legkevésbé.
Az operatőri munka számomra pedig moslék. Felejtsük már el ezt a szürke szűrőt (oké a GoT-nál jól áll amikor egy nyirkos várban csücsülnek, de ide egyáltalán nem illik).

Mondjuk nekem tetszett a Sila-Stefan hasonmás dolog, még ha újrafelhasznált is az ötlet, igazából erre nem számítottam. 5×01-et már csak ezért is bepróbálom…

paranoid android - 2013. 05. 19. 22:34

Az évad összességében szerintem nem volt rosszabb az előzőnél. Bár részletekre nem emlékszem, szóval lehet, hogy az előző évad gyenge fináléja, és a mostani egészen jó utolsó pár rész becsapósan átértékeli bennem őket.

A cliffhangerek izgalmas dolgokat nyitottak meg, meglátjuk tudnak-e élni vele. Bár a doppelganger dolog kissé erőltetett. Én örülök Jeremy visszahozásának, remélem végre kezdenek is vele valami értelmeset, és nem csak eszköz lesz. Bonnie távozása nem gond, de ha szellemként fog flangálni végig a következő évadban, akkor a legjobb karakter, Alaric is végleg visszajöhetne. És szerintem remek ötlet volt, hogy Katherine kapta a gyógyírt.
Az Angel-es koppintáson én is jót mosolyogtam. És aztán el is szomorodtam kicsit. Na, az egy rohadt jó vámpíros sorozat volt a Buffy-val együtt.
Persze a TVD sem rossz, de keményen guilty pleasure. Egyébként annak ellenére, hogy van itt hiba bőven (a karakterekkel sokszor csúnyán bánnak, a történet gyakran kapkodós, csak a romantikus szálaknál nem, amik meg unalmasak), nem hiszem, hogy annyira elromlott volna. Az első évad tényleg egy jó évad volt, de sokan piedesztálra emelik szerintem.

A konkrét számra nem emlékszem, de mondták a részben, hogy Stefan baromi sokadszorra ballag. Valami nagyon nincs rendjén vele, ha önszántából gimibe jár egész életében. Nem is véletlen, hogy érzelmileg (és értelmileg?) ennyire visszamaradott. Engedd magad kibontakozni Stefan! Lépj tovább!
A másik ami teljesen hihetetlen számomra motivációk terén, az a Katherine és a kvázi halhatatlanság. A szimpla vámpír halhatatlanságot még megértem, de mégis ki akar ténylegesen örökké élni?

ZoL - 2013. 05. 19. 22:50

Az évad eleje még elment a vámpír vadászos csávókkal, de utána mély repülés, megszokásból végigszenvedtem az évadot, de ugyanolyan maradt amilyen volt 5/10 az évadra és egy 7/10 a fináléra, ebből Alaric miatt lett +2, all time kedvenc karakter :)

Nekem ennyi elég volt a nyál csöpögésből és a hisztiből, még jó hogy elküldték Mrs. Plec kisasszonyt a SupNat rendezésétől, mert akkor azt is kaszálhattam volna már.

secret - 2013. 05. 19. 23:04

“Ennél már csak az lenne rosszabb hogyha Qetsiyah meg úgy nézne ki mint Elena.”

fuh. remélem nem festetted fel az ördögöt a falra. merha igen és tényleg így lesz, akkor instant kasza.

Bogi1008 - 2013. 05. 19. 23:20

Én évad közepén offoltam, de visszajöttem a fináléra. 2 kérdésem van, ami nem tiszta, valaki megírná a választ?

– Jenna miért nem tért vissza Alaric-kel és Jeremy-vel?
– Akkor most a természetfelettieknek kreált túlvilág megszűnt és a meghaltak békére lelhetnek? Mert emlékszem mikor Jeremy látta Anna szellemét és ő mondta, hogy borzalmas az ő túlviláguk.

Köszi.

Uhu - 2013. 05. 19. 23:23

Banditoo meglátása helyes, Angelt is bedobták a vízbe (neki pechje volt, az nem kis tavacska, hanem a tenger volt). Emlékeim szerint nem sok hiányzott ahhoz, hogy megőrüljön. Kíváncsi vagyok, hogy követi-e a TWD az Angel-mitológiát…

Uhu - 2013. 05. 19. 23:24

Egyébként pechesek az Angel és a Buffy szereplői. Ha ma csinálnák a sorozatot, világsztárok lennének, akkor meg csak egy szűk réteg nézte őket.

Misslilo - 2013. 05. 19. 23:52

Hát szomorúan veszem tudomásul, hogy csak számomra volt ez az évad jó. A 3. évadra megpróbáltam visszaemlékezni, hogy mi is volt a fő mozgatórugója, de nem ment. A fináléja megmaradt, az volt az eddigi legjobb. A 2. rész, a szigetes részek és az a rész melyben Katherine-t megtalálták abban a kis városban, na ezeket a részeket igazán élveztem.

Jó hír, hogy Katherine kicsivel többet fog szerepelni a következő évadban, Nina ebben a szerepben sokkal karakteresebb, és csak rajta tudok nevetni egyedül.

És amikor Damont megint vérfarkas méreg érte, már azt hittem, hogy újra visszaáll a 2. évados állapot. Szerencsére nem. A cliffhanger tényleg egy nagy wtf. Fogtam a fejem, hogy na ne már.

Stefan nem lesz sokáig a vízben. Kb 5-6 rész. És írta Plec, hogy megváltoztatja őt, ergo megbolondul kissé.

Misslilo - 2013. 05. 19. 23:54

Jenna azért nem tért vissza, mert csak természetfelettiek térhetnek vissza.

heroesfan - 2013. 05. 20. 00:21

Jeremy karakteréből még sok mindent ki lehet hozni, gondoljatok csak bele, épphogy csak vadász lett, erre egy totál random módon megölik, még a ház is leég vele, ami elég kínos most már. Egyébként Alaric halála úgy volt szép ahogy volt, Ez volt az ő sorsa. Ha Ric tért volna vissza, akkor meg mind azt mondanátok hogy jobb lett volna más szóval.. :D

heroesfan - 2013. 05. 20. 00:24

Az én véleményem szerint mind Jeremy, mind Tyler karakterében van még potenciál. Egy vadász és egy hibrid? rengeteg lehetőség és az egy más kérdés hogy Plec és a “dream team” nem tud tovább látni a szerelmi háromszögnél.

heroesfan - 2013. 05. 20. 00:35

@Misslilo Egyébként Jenna vámpírként halt meg..

Silas - 2013. 05. 20. 00:44

“attól még bújhat más álarca mögé, hogy Stefan az igazi. Sőt fog is ez olyan biztos mint hogy forog a Föld. Julie Plec mondta, hogy legtöbbször Stefan alakjában fogjuk látni, DE még mindig belebújhat akárki bőrébe. Ha nálam ilyen “ütőkártya” lenne, én is használnám. :)”

Ez az igazi arca… Paul Wesley-é.. :D sok lapon láttam, hogy a nézők 90%-a nem értette a végét.. én 2x, vagy 3x néztem meg és értettem… Plec azt mondta, igen, amit írtál, azaz felveszi még mások alakját, csak azt nem sejti majd senki sem egyből, hogy Stefan meg az ő arca megegyezik.. de illúziókat kelthet még :)

“legtöbbször Stefan alakjában fogjuk látni” —> nyugodtan írd le, hogy a saját alakjában, mert Stefan alakja magyarul az övé is.. kissé bonyolultnak hangzik, de a lényeg, hogy a két csávót egy színész játssza és Silas-nek nem kell felvennie Stefan alakját.. :D

beci4 - 2013. 05. 20. 02:06

Nem értek egyet a kritikával. Nekem ugyanolyan pörgős és eseménydús volt a 4. évad is, mint az eddigiek. Igazán tele van fordulatokkal szinte minden epizód, hova kellene még ettől több? Az író kreativitásával szerintem nincsen semmi gond.
A drámázás is hatásos, jó pár jelenetnél tudtak belőlem könnyeket előcsalogatni. Egyedül a New Orleans-os rész nem tetszett, de túl tudtam lépni ezen is.
Nem értem a fanyalgókat, illetve azt sem, hogy miért kell minden egyes képkockát logikailag kielemezni. A sorozatok szerintem nem erre valók, mindig is lesznek benne apróbb bukfencek. Nézni kell, élvezni, ha meg nem tetszik, akkor lehet keresni másik sorozatot, nem muszáj szenvedéssel végigkövetni az évadokat.
Epekedve várom az 5. szezont!

winnie - 2013. 05. 20. 03:00

“Nézni kell, élvezni, ha meg nem tetszik, akkor lehet keresni másik sorozatot,”

ezt most úgy írod, mintha nem ezt tenné mindenki, mintha más nem nézne sorozatokat és élvezné őket. mindenkinek ez a célja. és, ha valamit nem élvez, akkor nyilván kaszálja, mint ahogy nagyon sokan megtették ebben az évadban.

(nem mások véleményét kell kritizálni és kifogásokat keresni a sorozattal kapcsolatban, hanem a sajátot leírni. az ilyen defenzív hozzáállás épp a fenti véleményeket erősíti meg.)

hiába pörgős és eseménydús valami, hiába fordulatos, ha az szappanoperás pörgés.

Desmond Wallace - 2013. 05. 20. 06:55

“Egy vadász és egy hibrid?”

Igen, a hibridekben kb. annyi lehetőség van, hogy gyorsan kitépik a szívüket, meg feláldozzák őket a nagy varázslat érdekében. Eddig is érdektelenek voltak, és Tyler is az.

Desmond Wallace - 2013. 05. 20. 06:57

“a nézők 90%-a nem értette a végét..”

Hát ez elég fura, mert csak az nem érthette, aki süket vagy vak. Eléggé a néző szájába lett rágva, hogy Stefan Silas “árnyékmása”.

Page - 2013. 05. 20. 08:51

Jeremy és a vadászság, inkább hanyagolják azt a szálat Eléggé logikátlan volt eddig is, hogy hemzsegtek körülötte a vámpírok, de nulla késztetése volt, hogy öljön. Még az idegen vámpírokat sem azért öldökölte, mert benne volt a vadászösztön, inkább csak kényszerből, mert kellett a vámpírbarátainak a tetkója.

Lighter33 - 2013. 05. 20. 09:40

“Hát ez elég fura, mert csak az nem érthette, aki süket vagy vak. Eléggé a néző szájába lett rágva, hogy Stefan Silas “árnyékmása”.”

Menj fel vámpírnaplók.hu-ra és olvasgasd a kommenteket. Már a fejem fogtam.. :DD

Lighter33 - 2013. 05. 20. 09:40

*ékezetek nélkül persze

Ambriel - 2013. 05. 20. 09:57

Idén történt meg először, hogy komolyan elgondolkodtam azon, hogy kaszálom a sorozatot, mert már nem bírtam Elena hisztijét, de aztán szerencsére kikapcsolta az érzéseit. Az a pár rész jó is volt, csak sajnos hamar vége lett.

Az évadzáróban megleptek, hogy Kath kapta a gyógyírt, de valószínűleg csak azért, mert már nem veszem a fáradtságot, hogy gondolkodjak, elméleteket gyártsak. Nem tetszik, hogy ő kapta meg, mert nekem Katherine volt a kedvenc karakterem, és tartok tőle, hogy most egy nyafkát csinálnak belőle. Igazából örültem volna, ha meg az The Originals-be, Carolinenal együtt.

Elena választása? Már annyira unalmas, és felesleges. Úgyis jövőre megint Stefannal lesz, mert hát a jó kislányok nem választhatják a rossz fiút -.-

Tylert utálom, reméltem, hogy Klaus kinyírja, de sajnos nem :(
S ha már Klaus. Ő az a karakter, akit egyszer nagyon szeretek, egyszer nagyon utálok. Carolinenal nagyon jó párost alkotnának, feltéve, hogy nem csinálnak belőle pincsi kutyát, aki issza Caroline szavait…

Boonie halálának én is nagyon örültem. Elena után ő irritált a legjobban, de sajnos biztos kitalálnak valamit, hogy visszahozzák :\

Jeremynek örülök, mert ő is a kevés kedvenceim közé tartozott.

Rebekah és Matt aranyosak voltak együtt. Végre volt egy kis értelme Matt szereplésének.

Összességében nem tetszett az évad. Ennél még a Supernatural is jobban bejött idén, pedig abban is voltak komoly mélyrepülések. Ősszel a The Originalst ezerszer jobban várom, a TVD pedig megy az “Csak, hogy ne unatkozzam” mappába.

Page - 2013. 05. 20. 10:30

Az említett oldalon én is olvasgattam, én azon döbbentem le, hogy egy csomóan még sírtak is a részen :D

garcon - 2013. 05. 20. 10:36

Bonnie halálának szerintem sokan örülünk, és imádkozzunk érte, hogy Jeremy nem fogja túl sokat látni egykori barátnőjét. Kevés hozzá hasonló irritáló karakter van ebben a sorozatban. -Ezzel egyáltalán nem tudok egyet érteni és hülyeségnek is tartom , én személy szerint sírtam Bonnie halálán és inkább ő élne mint Jer..

zolij - 2013. 05. 20. 10:58

a finálé átlagos volt (és ez dicséret az évad fényében), viszont Klaus belépője az haláli volt.

heroesfan - 2013. 05. 20. 11:29

Számomra Jeremy és Tyler is érdekes karakterek, mondhattok akármit :D

O_Green - 2013. 05. 20. 11:34

Valaki fentebb (nem keresem vissza) azt írta, hogy Jenna azért nem jöhetett vissza, mert nem természetfeletti. Nem igaz. Vámpírként halt meg. Gondolom amiatt nem jött vissza, mert ő már megbékélt. (Plusz mert semmi szerepe nem lett volna igazából, ahogy Elena szülőanyjának, Isobel-nek sem)

A többit már leírtam a kibeszélőben. Nem tudok újat hozzátenni.

LaCRossE - 2013. 05. 20. 11:45

Az oldalsávban el van írva a cím, hiányzik a végéről egy betű.

f.fredericks - 2013. 05. 20. 12:59

Jeremy visszatér na ne. Már emiatt megérne egy kaszát. (meg is kapta tőlem).

Ami pozitívum: 1. Elena és Damon összejöttek. 2. Bonnie meghalt. (bár ahogy fentebb olvasom többször visszatér az 5. évadban, így még egy ok a kasza mellett) 3. Láttuk Alaricot és Lexit (kár hogy ilyen rövid ideig). 4. Rebekah és Matt végre összejöttek vagy valami olyasmi.

Negatívumok: 1. Visszatért Jeremy. 2. Visszatért Tyler 3. Kathrine miért nem Elena szívébe szórta a felmosórudat, vagy tépte le a fejét (Klaus ezt stílusosabban csinálta a sipkával). 4. Silas visszajön de minek, és miért pont Stefanként, ez is egy full ad hoc jellegű ötletnek tűnik. 5. Nagyon rossz előérzetem van az 5. évaddal kapcsolatban a belengetett szálak alapján, hiszen egy ember Kathrine, egy Stefan formájú Silas, és egy Bonnie elvesztése miatt csipogó Jeremy, Tyler és Caroline enyelgés, háááát.

Még az a szerencse, hogy elvileg Claire Holt megy az Originalsba, így Caroline és Damon kivételével az összes általam kedvelt karaktert átpakolták az Originalsba. (bár ott meg a feka fővámpír és a sameszai idegesítenek nagyon) Így nem kérdés, hogy melyiket fogom nézni a kettő közül.

Jellal - 2013. 05. 20. 14:47

Jeremy után remélem Alarickot és Kol-t is felélesztik valahogy majd :)

Én - 2013. 05. 20. 15:07

Sylar: Szerintem attól még szerethetsz valamit/valakit, hogy kritikát fogalmazol meg azzal/vele szemben. Nem hiszem, hogy a poszt írójának az elsődleges célja az volt, hogy szidja a TVD-t egyszerűen csak többet vár ettől a story-tól és ezzel egyetértek vele. Továbbá az általad “igazi kedvelőknek” nevezett rétegnek van igazán jó oka arra, hogy leírja, hogy min nem tetszett neki az adott sorozatban/részben.

Sajnos nekem nem volt WTF pillanat ebben a 40 percben, amikor kiderült hogy Stefan is egy hasonmás csak annyit gondoltam magamba, hogy “Oké”, de döbbenet érzése messze elkerült. Talán akkor lett volna igazán WTF érzésem, ha a Kathrine megöli Elenát vagy ha Elena oda áll a két srác elé és azt mondja, hogy egyikőtök sem kell nekem, bocs de most megyek és bejárom Európát hátizsákkal és mire visszatérek húzzatok el a városomból. Igazából úgy érzem, hogy a sorozat ugyan azokat a köröket futja újra és újra, a karakterekből pedig már nem nagyon tudnak semmit érdekeset kihozni. A Jeremy illetve a Bonnie-s vonalon is jól látszik, hogy félnek bátor és valljuk be szükséges lépéseket meghozni.

Shannen - 2013. 05. 20. 15:19

Az évad valóban az eddigi elggyengébb volt, ötlettelenebbnél ötlettelenebb és unalmasabbnál unalmasabb részekkel.
Ellenben ez a finálé abszolút pozitív meglepetés volt. Végre pörögtem az események, bár néhol elnagyoltnak éreztem, de mivel muszáj volt eljutni az A-ból a B-be 40 perc alatt, így ez emgbocsátható volt. a Logikátlanságokról se szóljunk most, mert az enyhén hosszú lenne.
Az, hogy Katherine kapta meg a gyógyírt meglepő volt, de nekem nem jött be, én bírtam a karaktert, kérdés mi lesz így belőle ezután. Bár gondolom ha nagyon szeretne vámpír lenni, akkor seperc alatt elintézi.
Jeremy-t visszahozni felesleges volt, Alaricnak szerintem mindenki sokkal jobban örült volna.
Tyler visszahozásától is már most kaparom a falat, de tény, hogy ezt meg kellett lépni,mivel Klaus ideje nagy részét úgyis New Orleans-ban fogja tölteni.
Remélem Elene döntése tényleg végleges (vagy legalábbis min. 2 évadig kitart), jó lenne elszakadni ettől a szerelmi háromszögtől egy jó időre.
Bonnie halálának csak addig örültem, míg nem olvastam, hogy Plec nagyon is számít rá az ötödik évadban… remek….
A rész vége pedig meglepett (bár kissé röhejes húzás), de mindenképp adhat egy jó lendületet a következő szezonnak.

Összességében örlük,h végetért az évad, ráadásul a finálé miatt kicsit szebb emlékekkel fogom eltölteni a nyarat, aztán pedig majd ősztől kezdődhet a reménykedés, hogy valami sürgősen javítsanak a helyzeten, különben nálam is belibben egy kasza (főleg ha valamilyen oknál fogva az Originals nagyon jóra sikerülne).

Klaus - 2013. 05. 20. 15:36

Iszonyat sokan nem értették a 4×23 végét.. vámpírnaplók.hu-t meg inkább hagyjuk! :D én azonnal értettem a szitut, hogy Silas hasonmása Stefan, de sokan a mai napig nem fogják fel.. olyat mondanak pl. hogy Silas felvette Stefan alakját (uccsó másodpercek).. a nagy fenét! Az a saját alakja volt a végén :D

Klaus - 2013. 05. 20. 15:40

látom f.fredericks se értette :D ” 4. Silas visszajön de minek, és miért pont Stefanként, ez is egy full ad hoc jellegű ötletnek tűnik”—> nem Stefan-ként, az a saját arca! átveszi a helyét, nyilván, de nem veszi fel az alakját, hanem már simán mászkál

f.fredericks - 2013. 05. 20. 16:11

Klaus: Szóval Silas eredeti alakja Stefané, de bárki alakjában lófrálhat. (ahogy ezt láttuk a rész végén, mikor Elenaként jelent meg Stefan előtt.) Akkor ez még nagyobb hülyeség. Mármint miért kellett pont Stefan. Miért nem tudtak berakni egy random színészt, vagy esetleg gondoltak a Paul wesley rajongó lányokra, nehogy lemaradjanak a heti Stefan(kinézetűcsóka) adagjukról? Nem értem. Vagy ezzel akarták pihentetni a Damon-Stefan-Elena szerelmi háromszöget?

f.fredericks - 2013. 05. 20. 16:18

Közben rájöttem, hogy félreértettük egymást. Azt én felfogtam, hogy Stefan kiköpött Silas és nem alakátvétel volt, mint az eddigi részekben. (tényleg ennyire hülyének tűntem, az gáz :S) Nekem az a bajom, hogy miért Paul Wesley. Miért nem egy random színész, mint azt már feljebb leírtam. Elfogyott a pénz? Amúgymeg 2000 évvel ezelőtt kicsit másmilyenek voltak az emberek, mint 200 évvel ezelőtt, szóval nem is lehetne Stefan Silas hasonmása, de ebbe már bele se megyek. Mind1, nekem ez nagyon kapkodósnak tűnt, és nem tetszett.

koka - 2013. 05. 20. 16:30

Nekem azt tűnt fel, hogy még a ruhájuk is megegyezett. Vagy a dopplegangerség velejárója az azonos ruhásszekrény?

paranoid android - 2013. 05. 20. 16:36

@f.fredericks
Maga a doppelganger dolog újra felhasználása valóban fantáziátlannak tűnik elsőre, de a későbbiekben biztos lesz dramaturgiai jelentősége annak, hogy Stefan és Silas ilyen módon kapcsolatban állnak. Teljesen más következményei lennének, ha egy új arc lenne az eredeti Silas. Szóval ez nem csak annyit fog maga után vonni, hogy Paul Wesley-t kell Silas-ként néznünk.

gmontana - 2013. 05. 20. 16:48

Ez az évad tényleg nagyon hullámzó volt. Várom ugyan a folytatást, de azért nem fogom kaparni a falat őszig. Nem tudom láttátok-e, hogy Julie Plec egy másik sorozatban is ki volt írva mint executive producer, még pedig The Tommorrow People-ben. Remélem, ha már 3 sorozattal kell foglalkoznia kevesebb ideje lesz azokat elrontani. De most komolyan! A következő évad arról fog szólni, hogyan hozzuk újra össze Stelenát? Én már tényleg elhittem, hogy Stefan elmegy a városból, vagy ha azt nem is, de tovább lép.
Jelenleg a karakterek is csak árnyékuk önmaguknak, annyira kifacsarták őket. Damon is teljesen elpuhult az évad során. Talán kétszer láttam benne a régit Damont. Az egyik mikor eltörte Matt nyakát, a másik talán az utcsóban, mikor kiosztja Elenát.
Katherinenek nagyon örültem, hogy visszatért és kuszálta a szálakat. Igazából semmit sem változott. Valaki már akkor ő rátippelt, mikor kiderült, hogy van gyógyír. Igaza lett. De ezzel együtt nem tudom milyen irányba fog változni. Hiszen örök halhatatlanságot akart, erre esendő ember lett. Bár nem hinném, hogy egyből visszaváltoztatnák vámpírrá, mert akkor az egyetlen gyógyír, amit az egész évad alatt kergettek, olyan értelmetlenné válna.
Érdekes, hogy Silas csak Elena és Katherine fejével nem játszott, nem is volt közös jelenetük. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a célja most, hogy a fátyol mégis fenn van. Gyógyír nincs. Boszi nincs. (Vagy jön egy másik féltesó, vagy Jeremyből csinálnak egyet. Mert Bonnie tényleg jobb lenne, ha ott maradna ahol van, és esetleg egy másik boszit hoznának be.)

ntasi - 2013. 05. 20. 17:11

WTF pillanat ugyan nem volt, de legalább vmi meglepő fordulat lett a végén. Bár hozzáteszem, az egész Silas-szál rémületesen untat már vagy 6-7 rész óta.

Kathrine nem hiszem, h újra vámpír lehetne, akkor az egésznek semmi értelme nem volt, gondolom lesz vmi kitétele a gyógyírnak, ami ezt megakadályozza.

Klaus belépőjét imádtam, remélem az Originalsban visszatér a régi énjéhez, és befejezi a Caroline után való picsogást és könnyezést.

Jeremy????????? Mért? Mért? Mért? Csak h láthassuk Bonniet? Hurrá…
Vki írta, h ha Alaric jön vissza, akkor azzal lenne mindenkinek baja, jelzem, én feltétlen üdvrivalgásban törtem volna ki :))) Amúgy is elkaszálták az önálló sorozatát (hozzáteszem, én nagyon néztem, h a fene egye meg), úgyh simán visszahozhatták volna. Mindenki boldog, Jer meg szerelmeskedhetne Bonájjal a túlvilágon.

Ma rájöttem, h máshol nem olvasok a sorozatról, m a Facebookon belenéztem a kommentekbe. A sok Delena_Stelena nyáladzás még elment, de amikor vki leírta azt a mondatot, miszerint:
Julie Plec egy zseni!!!
Akkor letettem a hajam és sikítva nyomtam meg a kijelentkezés gombot :O

Klaus - 2013. 05. 20. 19:34

“amúgymeg 2000 évvel ezelőtt kicsit másmilyenek voltak az emberek, mint 200 évvel ezelőtt, szóval nem is lehetne Stefan Silas hasonmása,” —> nyilván Silas továbbvitte valahogyan még a vámpírságos-halhatatlan varázsige előtt a vérvonalát, különben nem lett volna hasonmása… Stefan a kiköpött Silas, nem fordítva, bár lényegébe a kettő ugyanaz :D meg Stefan a Silas-gyerek hasonmása.. és Plec szerint több Stefan-arcú gyerek is volt, mint Elena-Katherine-Tatia stb..

Klaus - 2013. 05. 20. 19:36

mindegy, én már letettem arról, hogy a Silas-dolgot magyarázzam, mert sokan még most sem értik… Paul mindenesetre jó színész, úgyhogy jó lesz neki ez a duplaszerep ősztől.. meg Silas-nek már nem kell álarc mögé bújnia, de mondjuk ezzel bekavar kicsit

Kittus - 2013. 05. 20. 20:03

ntasi: egyetértek. Alaric mindenkinek nagyon hiányzik, ahogy olvasom a kommenteket. Nem csak a Damonre gyakorolt hatása miatt, magában is nagyon jó karakter, Matt Davis pedig nagyon jól hozza. A Cult pedig szerintem is szuper volt, sajnálom hogy ennyire hamar elkaszálták. De sajnos nem rajtunk méri a CW, mi menjen és mi maradjon :(
Nálam is romlik a sorozat színvonala, de azért mindig akad valami, ami visszaránt az eredeti feelingbe. Pl. amikor Damon zúzós múltjáról volt szó Lexivel. Lexiért is kár, jófej csaj, nem olyan görcs, mint Elena, Bonnie és sajna néha Caroline meg Rebekah is. Valahogy nálam a lazaság hiányzik az egészből, Damonből is ez tűnt el. De talán majd tombolnak párat a fősulin Silas-hajkurászás közben :)

soufflegirl - 2013. 05. 20. 20:31

Az évadzáró nálam megerősítette a kaszát, sajnos. Nem annyira ez a rész – a többihez képest jó volt – hanem az egész évad, és az, hogy berendelték az Originalst. Már a 3. évadot is inkább csak miattuk néztem. A MF-i karakterek egyre idegesítőbbek, ez alól kivétel Alaric (meg Caroline is), őt kellett volna visszahozni, nem Jeremy-t, aki pár résszel előbb halt meg. Ennek “köszönhetően” lesz Bonnie is :/ (őt én sosem szerettem, látom nem vagyok vele egyedül).

Ez az egyik baja a sorozatnak, hogy az érdekes szereplőket hamar kiírják (pl. Lexi, Mikael, Sage, Kol, Alaric), a többieknél meg inkább jellemi visszafejlődés van. Katherine viszont az egyik legjobb, az, hogy most emberként kell élnie, jó ötlet és izgalmas lesz (ha nem csinálnak belőle Elena 2-t).

Ami tetszett a részben az Klaus belépője, ez talán a legjobb jelenet. A Caroline-nal közös beszélgetése is jó volt, örülnék neki, ha ő is menne a spin-off-ba, már az első évadtól kezdve az egyik kedvenc szereplőm. Rebekah és Matt aranyosak együtt, mindketten megérdemlik a boldogságot, Matt is mehetne New Orleansba, amúgy.

Negatívumok, ebből több van: egyrészt a Damon + vérfarkas méreg, ez a 2. évad fináléjában is volt, és azóta is többször eljátszották más szereplőkkel. A Stefan-Silas-hasonmás dolog sem tetszik, ez sem újdonság, úgy tűnik, mintha kifogytak volna az ötletekből. Az, hogy Elena (megint) majdnem megölte a nála több száz évvel idősebb Katherine-t, még mindig nevetséges. A szerelmi háromszög nem nagyon érdekelt, át is tekertem a jeleneteiket. Kol szerepelhetett volna többet, így nem sok értelme volt a visszatérésének, de azért örültem ám neki <3

Kár ezért a sorozatért, az első két évad nagyon jó volt, remélem az 5. évad jobban sikerül majd, mint az utóbbi kettő.

excelsior - 2013. 05. 21. 00:00

Szerintem értelmesebb lett volna,ha az utolsó jelenetben Silas a saját ruhájában és frizurájában lett volna. Mert így most tulajdonképpen nem a saját alakjában volt legfeljebb a saját arcával.
+ Stefan a sorozat szerint 17-nek néz ki, mert akkor halt meg,pont Silas is ilyen fiatalon halt meg?

Klaus - 2013. 05. 21. 01:09

Katherine és Elena is pont ugyanolyan, holott Elena 18 évesen halt meg, Katherine meg szerintem idősebb volt nála.. max 2-3 évvel.

A saját ruhának én is örültem volna, de úgy látszik saját arcfelvételkor a ruha is hozzácsapódott. :D Nina Dobrev gúnyos hangja Silas-ként meg zseniális..

nfsu17 - 2013. 05. 21. 11:40

Mi lesz a célja Silas-nek a köv. évadban?
Gyógyír nincs, akkor hogy fog meghalni?
Gondolom majd megint kitalálnak valami boszorkány vatos matost, aztán hadd szóljon.
Most ha én lennék Silas, mi a tökömért járkálnék majd közöttük, mikor egy suhintásra mehetne mindenki OFF-ba?
Meg amúgy is miért akarnám megölni őket, mikor attól nekem nem lesz jobb?

Én sem tudom már miért nézem (Nina miatt amúgy).

Csilla0422 - 2013. 05. 21. 22:32

Újra Veletek! Itthon vagyok már és megnéztem ezt az izét… hát nem nyűgöztek le. Jobb lett volna, ha nyitva marad a fal –> legalább lett volna egy kis izgalom az 5. rész elején. Kár, hogy Lexinek, Alaricnak, Kolnak csak ennyi jutott. A feláldozottak bosszúhadjárata sok lehetőséget rejtett magában, ami a fal bezárásával meg is szűnt. Pont Jeremy maradt meg? Volt nála sokkal jobb arc is: Lexi, Alaric, Kol… Bon-Bon, amikor végre kezd alakítani kinyírják, de szellemként meg még nagy szerep vár rá. Ezeket kissé elkapkodta Pleccs néni. Az idióta hibáit, baromságait, ötlettelenségét már nem is sorolom.
Damon – Elena szerelmi vallomása gyomorforgató volt, de most már talán ez az idegesítő háromszög lezárul. Stefán is hasonmás?! Ennyire kifogytak az ötletekből? Elena egy jóval idősebb vámpírt gyakal, aztán gond nélkül lenyomja a torkán a gyógyírt? Szerintem Rebekah érdemelte volna meg, nála teljesen elfogadható az ok. Annyira aranyosak Mattel. Azért a kikötése fura volt: a hancúr nincs ellenére, csak más ne tudja meg? Hm ez elég gáz, de úgy tűnik Rebekahnak ez egyenlőre megfelel, nagyon bele van zúgva a fiúba. Matt lett az egyik legjobb szereplő, bár lehet vele elfogult vagyok az elejétől fogva. :D Klaus újabb herélése már hab volt a tortán. Azt hittem végre megszabadulunk Tylertől, erre lehet még rá számítani. Caroline miért nem ébred már fel?!
Ami miatt érdekes lesz: egyetem v fősuli, Silas jelenléte, Caroline – Klaus (még bízok), Rebekah – Matt kapcsolat alakulása. Remélem nem lesz Rebekahból egy picsogós rózsaszínszemüvegenlátomavilágot vámpír. Ennél az évadnál már csak jobb lehet.

Barbi - 2013. 05. 22. 16:32

Nem hittem, hogy bármi érdekessel elő tudnak állni az 5. évadra. De tetszik, mindenképp maradok tovább :)

Katherine meg persze, eltudta volna intézni Elenát simán, de előtte kicsit meg akarta verni :D Így lett lehetősége Elenának. Szerintem nem volt valótlan a jelenet. Akkor tuti kiszálltam volna, ha Elena meghal… most hogy végre Damonnal lenne :D

Örültem Klausnak is. Aranyos volt, ahogy Carolinenal beszélt :) Kár, hogy még jó ideig nem fognak összejönni, de remélem azért látni fogjuk! Ű
Tyler és Bonnie úgy idegesítő, ahogy van. Egyiket sem szeretném a következő évadban látni.
Alaric és Lexi maradhatott volna helyettük :P

Szerintem is az eddigi leggyengébb évad, de az utolsó 2-3 tetszett.

Macooka - 2013. 05. 25. 09:16

Marhára utálom ebben a sorozatban, hogy azokat a szereplőket, akikben van valami potenciál, azokat kiírják vagy iszonyatosan kevésszer szerepeltetik (Lexi, Alaric, Kol, Elijah), bezzeg akiktől az ember a falra mászik, azokat vagy háromszor is feltámasztják. Konkrétan mikor a Gilbert gyerek megint visszatért, fogtam a fejem. Most megint mehet a nyáladzás Elena meg Jeremy között, juhé.

A Silas-szálat már rémesen untam az elején is, úgyhogy mikor “lezárták”, nagyon örültem. Erre nem ezt kapjuk a következő szezonra is??? Hihetetlen, micsoda cliffhanger..

Mostanra jött el a pillanat, hogy a sorozatot egyedül a megszokás miatt nézem, és Klaus miatt, már Damon is egy nyámnyila cukifiú lett. Bár most, hogy végre lesz Originals, talán könnyebb szívvel kaszálok.

jessm - 2013. 05. 26. 10:57

Nekem az jutott eszembe,h mivel Damon megint vérfarkas csapdába esett. Hogy Tyler is egy hibrid simán lehetne hogy az ő vére is gyógyítja a farkas harapást, mirét csak Klausnak .. Ez egy picit abszurd… Amugy meg simán lehetne hogy sokna megtámadják Klaust és elcsomagolnak a véréből h legyen tartalék..

Nekem tetszett az Elena Damon jelenet, és hogy végre tényleg egy rendes esélyt Damonnak is, bár biztos vagyok benne, hogy a legvégén a sorozatnak akármikor is legyen Stefan és Elena lesz. Kiváncsi leszek Damon mint barát jelenetekre.

Amugy meg a gyógyírnál azt nem vágtam, hogy oké, hogy egy van, de soha nem próbálták kideríteni mi az. Csak belnyugadtak h egy van azt jó van.. Pedig Bonnie összegyüjtöt egy csómó szuper erőt és simán próbálhatott volna saját gyógyírt.. Végülis az eredetit is valki megcsinálta.

Valaki írta, hogy mi akadályozza meg Kathrine h újra vámpír legyen, hát elég sok minden elöször is kell egy vámpír aki megitatja a vérével , Damonnék biztos nem fogják.. És mivel nagyon sokan megölni szeretnék ezért nem hiszem hogy olyan könnyen vámpír vérhez jutna. Kiváncsi leszek az ember Kathrinere.

Rebekah és Matt aranyos volt.

Én is inkább Alaricet szavaztam volna meg ,hogy maradjon,de Jeremyben is van potenciál, állítólag Damonnal fog együtt lakni, az is biztos vicces lesz.

Klaus is lepuhult szerintem nem fogjátok nagyobb örömmel nézni az originals, főleg a Hayley terhes dolgot még mindig nem veszi be a gyomrom.

Hát a Stefan dolog meglepett, kiváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. De kattant Stefant nem nagyon szeretném látni… Meg kiáncsi leszek h Silas mint Stefan jelenetekre.

Nekem tetszett összeségében az évad, kiváncsi leszek milyen lesz az 5. évad és mivel Plec inkább az Originals foglakozik azt remélem h TVd és fellendül..

kabuki - 2013. 05. 26. 18:20

Na, bár évad közben úgy döntöttem, hogy részemről a TVD megy a “ha már semmi más opció nincs” kategóriába, azért az évadzárót csak megnéztem. És hát, ettől nem támadt fel a lelkesedésem, szemben a sorozat szereplőivel. Valaki már írta fentebb, és tökéletesen igaza volt, hogy a legnagyobb és egyszerűen gyógyíthatatlan hibája a sorozatnak, hogy mindenfajta könnyedség hiányzik belőle. Mind a karakterekből, mind a sztoriból. Minden párbeszéd, minden fordulat olyan drámainak van előadva, hogy az már automatikusan átfordul szánalmasba. Esküszöm, ha valaki megnyerné a lottóötöst ebben a sorozatban az is rinyáláshoz, meg görög siratókórussá alakuláshoz vezetne. Nem tudom, milyen lelkivilága van Ms. Plec-nek, de hogy nagyon ráférne valami komolyabb terápia, azt biztosra veszem.

És mivel jelenleg a TVD-ben minden elmeroggyant húzás elfér, íme az én hagymázas rémálmom a következő évadra:
– Stefán nyilván kiszabadul a víz alól, de kissé bekattanva az éhezés miatt, őt majd az immár emberré lett Katherine istápolgatja a Save Stefan!-mozgalom élharcosaként, ebből konfliktus támad, mert persze Helén is istápolná, töméntelen bűntudattal körítve, gyakori sírásba torkolló jelenetek
– Damon ennek hatására megroggyan, mivel akkor Helén mégiscsak Stefánt szereti vagy nem
– Stefán természetesen meghasonlik, mivel ő – szájba lett rágva ezerszer – a halandó Elenát szerette igazán, de Helén most vámpír, ellenben Kat halandó, de őt meg nem szerette vámpírként
(Remélem kezdtek összezavarodni, de van még :D)
– mivel Stefán alteregója Silas, így Plec-logika szerint Stefán szerelme egyenlő Silas szerelme, vagyis Silas/Stefán csak ráhajt Helénre és/vagy Katherine-re. Ez utóbbi a betegebb megoldás, tehát szerintem ez lesz, így a kétféle Stefán harcolhat egymással. Plusz, Silasnak a Q-betűs boszorka kell, aki meg nyilván csak élő emberbe szállhat bele, ami jelenleg Helénre nem igaz.
– Jeremy végeérhetetlenül vinnyoghat Bonáj után, fűszerezve álombéli szexjelenetekkel, és sírós ébredéssel, nézők térdig gázolnak a rózsaszín nyálban.
(opcionálisan vesmatos)
– Tyler visszatértével Caroline marha boldog, azonban Tyler féltékenységi jelenetekre ragadtatja magát hamarosan Klaus miatt, emiatt Caroline a) Matt karjaiba rohan, b) ő is beszáll a Save Stefan!-mozgalomba, miközben rádöbben, hogy érzelmei Stefán iránt már nem plátóiak, c) Jeremyvel nyújtanak egymás számára vigaszt, ez esetben Bonáj szelleme is beszáll a féltékenységi drámába
– nem tudom, mennyit lesz a TVD-ben Rebekah, de amennyiben lesz, úgy számítani lehet egy “Matt csak kihasználta az érzelmeimet” hisztire és/vagy Caroline-Matt páros vonalon szerelmi háromszög

Na, mivel én már nem tervezem nézni a vergődést tovább, így majd a kommentekből tájékozódok róla, mennyi jött be a jóslatomból, szerintem minden lehetséges szerelmi sokszöget számításba vettem. Viszont ha 50%-nál több, garantáltan terápiás kezelésnek vetem alá magam, mielőtt átalakulok Ms. Plec alteregójává :D

O_Green - 2013. 05. 28. 11:35

“opcionálisan vesmatos” síííííírok :D:D:D
Bonnie-t egyetlen jelenetben nézném meg a következő évadban. Amikor a boszik az expression miatt, meg a fekete mágia használata miatt Jeremy szeme láttára ízekre tépik, mivel nem bocsáthatják meg neki, hogy kibillentette (vagy legalábbis ki akarta) az egyensúlyt. Tőlem üthetik lapáttal, vagy marhatják körömmel, de a szelleme is dögöljön meg. És ezt lássuk is. Szépen érzékletesen.

Nemrég újranéztem az első évadot. Hát annak megtekintése közben is kb. sírtam, de ott a gyönyörtől. Annyira jó, darkos (a romantika ellenére), pörgős, ötletes volt… Jobbak voltak az effektek, alapból sötétebb volt az egész sorozat, de humorosabb is. Döbbenet ahhoz képest a mostani évad, mintha Klaus és Silas ugrálnának a virágos réten és kosárkából szórják a rózsaszirmokat. Az egyetlen rész, ahol kb. a régi hangulatot éreztem, a fal lebontásakori szeles sötétség volt. De ennyi. Semmi több. Szóval továbbra se várom a következő évadot.

Nikki - 2013. 05. 28. 12:00

Szerintem sokat elmond, hogy csak most szántam rá magam arra, hogy ide is írjak valamit. Mert akár rossz, akár jó valami, az érzelmeket vált ki, amelyeknek muszáj írásos formában hangot adnom, de itt… semmi. Megnézni hamar megnéztem és ennyi.. Olyan szinten nem volt semmilyen hatással rám, hogy mondanivalóm se igen volt, csak olvasgattam a kommenteket és a kritikát és bólogattam.
Az Originalst jobban várom abban a reményben, hogy jobb lesz, mint a TVD. Ugyan a finálé az évadhoz képest jobb volt, de ez még mindig kevés. A folytatásnál ugyan ott leszek, mert hátha…
A fináléról röviden: Tyler, Jeremy minek? Miért nem Alaric, könyörgöm?! :/
Kat, mint ember? Legyen, majd meglátjuk…
Rebekah és Matt oké, ők tényleg olyan aranyosak együtt, bár sztem ez inkább Rebekah-nak köszönhető :)
Elena maradjon Damon-nal – az h a sorozat végéig, túl nagy kérés lenne, tudom – de legalább a köv évad végéig hagyják már békén ezt a szálat, mert kitérek a hitemből.
Bonnie-tól sztem nem szabadultunk meg, de már őrá is csak fáradtan megvonom a vállam…
A hasonmás dolgot megint felhasználni nekem sem tűnik a legkreatívabb dolognak, de az biztos, h gonosz Stefan nagyon jó volt, így remélhetőleg nagyobb teret kapva újra “remekelni” fog Paul W; nem ítélek előre, megvárom, mi sül ki ebből a dologból.

Kittus - 2013. 05. 28. 20:32

Ha lehetek durva Ms. Plecnek nem egy terápia hiányzik..hanem valami nagyon más..

opcionálisan vesmatos..ez nálam is ütött :))

ntasi - 2013. 05. 29. 10:59

Én pont tegnap futottam bele az első évad ismétlésébe a Coolon, és egyszerűen döbbenetes a különbség.
A barlang-kinyitásos rész volt és hiába láttam már, voltak jelenetek, amiken izgultam, rész közbeni cliffhanger-szerűségek, amik hiába oldódnak fel kb 5 perc múlva, mégis jók…

Kevin Williamsont a népnek, könyörgöm!!!!

Sasha86 - 2013. 05. 29. 11:42

Az a baj valóban, amit itt előttem is írtatok, hogy ugye nincs meg a kedv a részek végignézéséhez, a darához még kevésbé, plusz ugye ha már doppelgangerek, akkor vegyük tudomásul, hogy plec néni csinált a TVD-nől egy jó kis dopplegangert, mivel a Stefan a koprsóban vízbe merül motívum mellett ott van még a kistesó The Originals terhes effektje is ugye Angels motívum.
Mindenesetre ez azért is vicces, mert anno az Angels is már spinoff volt, mégis volt olyan jó, hogy önálló fordulatokat gyártson magának, itt meg a “kvázi-Buffy”, mint előd TVD sem elég jó ahhoz, hogy egy részt is leüljek nézni. Na ez finoman szólva is gáz, pedig még csak a negyedik évadot zárták, nem kellett volna ennek ilyen hamar kifulladnia, ha teszem azt, Kevin Williamson is beszáll a játékba vagy netalántán Plec néni összegyűrné a takarót Joss Whedonnal, aki egy cigi mellett zsigerből kirázna pár velős ötletet..
Csak egy tipp…

zolij - 2013. 05. 29. 12:46

valaki írta itt hogy Damont Tyler is meg tudta volna gyógyítani. Nem tudta volna, ahogy annál a két esetnél se tudta meggyógyítani Caroline -t, amikor őt harapták meg (elsőnél ő maga, másodiknál Klaus). Persze lehet hogy csak azért mert meg sem próbálta:)

koka - 2013. 05. 29. 14:23

Ráadásul most olvastam a hírekben, hogy több új szereplő lesz és több új szerelem is szövődik az egyetemen (egyáltalán hogy vették fel őket??).
Valaki tényleg bassza már meg Plec nénit, mert így még az 5×01-et sem várom meg a kaszával…

zolij - 2013. 05. 29. 16:24

@koka nem kellett felvenniük őket ahogy Caroline erre szépen rámutatott az évad végén. Szimplán megbűvölik az illetékeseket.

Csilla0422 - 2013. 05. 29. 22:09

Pleccs nénit leszíjaznám és elkezdeném neki vetíteni a TVD-t. Nehogy unatkozzon közben – izgalmassá tenném számára: Bon-Bon minden vesmatosa vagy vasmatosa, testcsere, hasonmás megjelenése, szerelmi háromszög után egy feles házi pálinkát lenyomnék a torkán. Aztán megnézném, hogy az 5. évadban hogyan kezeli a dolgokat. Ha még nem lenne az igazi, újabb kúra következne.

Anthony - 2013. 06. 01. 11:51

Abbahagytam a 8-as résznél, már nem bírtam ezt..

Aztán gondoltam megnézem az évadzárót, hát ez WTF? nem értettem semmitse :D
Bonnie kinyitotta az átjárót a másvilágra, atyaég mekkora baromság. Aztán meg ezket a dark selfeket meg doppelganereket tényleg nem értem teljesen..

Ez a Silas meg végképp nem értem hogy micsoda..

Elenával mit csináltak egyébként, teljesen másképp néz ki, mint eddig??

Orange_Green - 2013. 06. 01. 20:35

@Anthony

Elena hajvasalója elégett :) Tekerve nézd végig:) Egyébként szerintem akkor se lesz érthető, mivel egy baromság volt az egész :)

Valaki - 2013. 06. 24. 20:34

Nem tudom mi bajotok Stefánal??? Jó neki is van baklövései…

de nézzük démönt elvette stefántól,Elenát,mi az már valait ugy szeretni hogy kényszerítik,igen a végén télleg démönt szereti,de ha nem csinálja ezt akkor még mindig stefánnal lenne szerintem vele jobban nézzet,ki és jobban járt volna Ezt a témát lezértam…

Amúgy nekemis tetszet A Évad Záro :D Várommár a 5,évadot :D

Orange_Green - 2013. 07. 24. 19:55

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/q71/s720x720/996886_389075411204324_1336974612_n.jpg Kat Graham-et már ezért a beállásért agyon kéne csapni egy lapáttal…

drakisz - 2013. 08. 14. 21:50

Damon karakterét én egyre puhányabbnak éreztem. Papucsodik, azt hiszem, mióta van ez az Elena story. Pedig team Damon vagyok, azt hiszem. És Bonnie tényleg béna volt. Amit különösen nem szerettem soha, ahogy kántál latinul, “pesmatos” mittoménizémizé, hangosabban “pesmatos” mittoménizémizé, és még hangosabban. Már az elején béna volt. Menjen Kat Graham és öltözzön furcsa ruhákba, és énekeljen. Hagyja a boszorkáykodást. Az Angel -TVD párhuzam meg eszembe se jutott, pedig tényleg. Ez a doppelganger dolog valahogy keserű szájízet hagyott. Kaszálni nem fogom a sorozatot, de lassan közeledni fogunk affelé, ha a helyzet nem javul.

Andy TVD♥ - 2013. 10. 20. 11:34

Nekem a tvd még mindig tetszik,bár nincs bennem annyi izgalom már mint egyes részeknél,évadoknál.A rossz komikat/hozzászólásokat azért nem értem ,mert mindenki mondja jó volt de most már nemtetszik elkaszáltam,elvettem de ennek nicns értelme ,mert nem muszály megnézned!Ha viszont meg azt mondod nem érdekel és nem nézed megtöbbet,de mégis megnézed akkor a sori még is csak tetszik neked,mert azért nézed tovább mert felkeltette a figyelmedet,izgulsz a folytatásnál. :D
Nekem ettől fügetlenül tetszik a sori de remélem Klaus bácsi elnyeri Caroline szívét.♥

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz