login |

2 Broke Girls: vége a 2. évadnak

2013. 05. 20. 19:42 - Írta: human

23 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Úgy tűnik, hogy a guilty pleasure-sorozatoknak egy évadot adok, utána átnyergelek valami másra. Idén is, megnéztem a 2 Broke Girls premierjét, aztán a 4. rész környékén abbahagytam, hogy most a finálét és az azt megelőző epizódot bevizsgáljam. Úgy tűnik, nem sokat változott a sorozat.

I would play, but you know I’ve got this hip thing: meaning i’m too hip.

Igazából felidézte a finálé, hogy miért is néztem ezt, csak nem volt nálam semmi, amit ihattam volna mellé. Tovább folytatták a “mindenből csináljuk kétértelmű utalást”-trendet, és még mindig jól megy nekik. Komolyan, a 2×23 első 3-4 percét javaslom szörnyülködésre annak, aki nem bírja az ilyesmit. Nem rántott vissza, de elmosolyodtam rajta párszor.

Viszont konkrétan úgy zárták le az évadot, hogy volt némi cliffhanger, nem is a szokásos kamu fajta. Ha figyelembe vesszük a sok valótlanságot, akkor valahol egész normálisan alakul a lányok sorsa. Közösen akarnak vállalkozni, az első prbálkozás besül, de kell a pofáraesés, hogy utána jobban csinálják. Ez utóbbit lengették be nekünk.

Az idei hullámvölgyeket nyilván olyan tudja megítélni, aki végignézte, szóval jöhetnek a vélemények, de most úgy tűnt, mintha a sorozat tartaná a saját színvonalát. A CBS ért az aláröhögős sitcomokhoz.

23 hozzászólás Ne habozz!

ElPadre - 2013. 05. 20. 20:19

szerintem teljesen oké a sorozat. max egy remekül megírt és kitalált karakter, oleg és sophie pedig magukban is elvinnének egy sorozatot.

kiszámítható, igénytelen gegek? lehet. de működnek, és, bár ritkán, de vannak kiköpömapiám-erősségű poénok is.

Ghost - 2013. 05. 20. 20:25

Heti 20 percnek nekem tökéletesen megfelel,maradok a 3. évadra is.

S84 - 2013. 05. 20. 20:27

Szerintem is jó.
Hozza azt amit az elejétől is, talán 1-2 laposabb rész volt az évadban, de összességében mindig nevetek rajtuk.

Niki - 2013. 05. 20. 20:33

Megnéztem egy random részt az évadból valamikor télen, ami nem volt rossz, de nem “rántott be”.

Ezt a kommentet majd bemásolom a Mike&Molly kritikánál is:)

Leadfoot - 2013. 05. 20. 20:38

Nem nagy szám, nem különleges, de azért egész jó, 20 percem bőven van rá hetente.

Az egyetlen baj, hogy a hideg futkos a hátamon, akárhányszor Sophie a képernyőre kerül.

kotkot - 2013. 05. 20. 20:47

Az első évadot “egye fene miért ne” módon megnéztem, de a második évaddal túl sokáig vártam, és már nem tudott visszarántani, úgyhogy kaszáltam. Így viszont helyet kapott a Louie a daralistámban, úgyhogy megérte… :)

spamdog - 2013. 05. 20. 20:54

Szerintem a következő évad jobb lesz Whitney-nek több ideje lesz erre a sorozatra.

Nina - 2013. 05. 20. 20:55

Imádom. Talán az egyetlen sorozat, ahol nem is várok semmiféle értelmes storyline-t, esetleges fejlődést, sorsok alakulását… csak random, jöjjön, aminek jönnie kell. Abszolút kedvenc.

pixie - 2013. 05. 20. 21:20

Anno amikor Londonban jártam, a hotelben volt kábel, és esténként néztem a sorozatokat, akkor találkoztam a 2 Broke Girls-el (pont az s01e01-t láttam, pedig akkor már vége volt s01-nek). Azóta nézem, és szerintem minőségügyileg a sorozat végig tudja hozni, azt amit az első pár rész alapján elvár az ember. Azt sajnáltam kicsit, hogy az évad második felében, ezen a finálén kívűl, szinte semmi sem lendítette előrébb a fő storyt, de egyébként teljesen rendben van a sorozat.

MiZo - 2013. 05. 20. 21:25

Én imádom! Szinte az összes részben van olyan poén, h hangosan szakadok rajta! Az összes karakter hatalmas, imádom a poénokat!
Remélem még élvezhetjük a lányok és a többiek történetét sokáig! :))

Rubber Duck - 2013. 05. 20. 21:38

Kedvenc, alap:-))) Kat Denningset egyébként is elnézném csak úgy, ha semmit sem csinálna, akkor is:-)))

winnie - 2013. 05. 20. 21:40

én a 2. évadban is adtam esélyt a sorozatnak a remény hal meg utoljára-alapon, de továbbra is valami döbbenetesen nívótlannak tartom. és nem azért, mert stifleranyu borzalmas (annyira mélypont…) és mert folyton az öv alatti, csontegyszerű, már-már alantas humort nyomják, hanem mert még azt is erőltetetten.

pedig anno az első rész még úgy ahogy bejött, de amióta kiderült, hogy a stílus bejön a közönségnek (ld. remek a nézettsége, bár most visszaesett, de szerint évad elejére megint topon lesz), azóta michael patrick king ész nélkül ezt erőlteti. vagina és/vagy rasszista poénok is lehetnek jók, hiszen örül az ember, ha valami nem pc, de ebben a cbs-es köntösben rém idétlenül veszi ki magát, hogy annak látszatát keltik, hogy ők merészek, holott inkább csak… nem tudom, trágárok. (nem ez a jó szó, de valami hasonló.)

dante - 2013. 05. 20. 21:47

legidegesítőbb sitcom ever. szigorúan magánvélemény.

dave - 2013. 05. 20. 21:59

Nekem tetszik alapvetően, a sok alpári beszólás, meg a trash helyzetek miatt, de elvárnám, hogy kezdjenek valamit a felállással.

Így olyan, mintha csak lógna a levegőben az egész bizniszelés, az értelmet vesztett pénzszámlálgatással együtt.

JimmyL - 2013. 05. 20. 22:33

Engem heti 20 percer szorakoztat… pont jo nekem. En mondjuk tobbkameras kedvelo vagyok, hiaba divat szidni a stilust. Nekem ez johet… ellenben az agyonhypolt, hude milyen fontos Officetol mindig is beteg voltam es nem birok egy reszt sem vegignezni belole… bar ez igaz az osszes dokumentalista, kamerarangatos murol. Kinek a pap, kinek a papne…

winnie - 2013. 05. 20. 22:53

akkor viszont még lehet jó az office, ha még nem láttál egy részt sem:) de hogy jön ehhez a sorozathoz és egyébként is milyen doku vagy kamerarángatós sorozatok vannak még, hogy így emlegeted őket?

amúgy nem hiszem, hogy divat lenne szidni, hiszen a többség ilyeneket néz, mint a 2bg, többkamerásokat – ergó inkább az ellenkezője tűnik divatnak, de szerintem az teljesen természetes, hogy az új nézők, a fiatalok, akik nem ilyesmin nőttek fel, ha választhatnak, akkor nem olyat néznek, ami alatt röhögés jelzi, hogy mikor volt poén. ez mai szemmel kissé avíttas – és hallatják a hangukat. persze de vannak olyan sorozatok, amik bőven rendelkeznek fiatal nézőkkel, azaz szoktatják a népet a műfajhoz.

de az a szerencse, hogy sosem a stílus jelenti minőséget, az mindössze jelzi, hogy mennyire kötött a műfaj – nyilván egy nem többkamerásban sokkal többet lehet kreatívkodni, míg egy többkamerásban nincs semmi plusz, ami elvonná a figyelmet, csakis a poénokra kell koncentrálni, azokat finomhangolják a végtelenségig, azaz ha próba közben nincs röhögés egy poénnál, akkor azonnal át kell írni, amíg végre olyan nem lesz, ami bejön.

a lényeg, hogy én úgy vagyok vele, hogy biztos nem zavarna, hogy egy sorozatban kézben tartják-e a kamerát vagy statívon – ez elég sekélyesnek tűnik. csak a poénok a fontosak. és a karakterek. ezek függetlenek a technikai jellemzőktől.

daniel_007 - 2013. 05. 20. 23:21

én az első évad közepén kaszáltam a sorozatot, de nyáron valamiért behoztam magam, ősszel pedig már alig vártam a folytatást. nekem valahogy a poénok többsége nagyon betalál, a rengeteg popkult utalás nagyon nagy plusz, de még a durván egydimenziós-kiszámítható karakterek is működnek. az, hogy egy vagy többkamerás valami, sosem volt mérvadó (nálam), szóval nekem a New Girl, Modern Family, The Mindy Project mellett abszolút favorit.

galocza - 2013. 05. 21. 08:00

közepes-alá írás, színészi munka (tisztelet a 2 kivételnek), túlságosan magas arányban az obszcén tréfák.
hogy miért ezt várom mégis minden héten a vígjátékok közül a legjobban, érti a fene – papíron nagyon nem az én kenyerem.
valami jó ezek szerint mégis csak van benne…

ar - 2013. 05. 21. 08:50

Szeressem ezt a sorit, de nagyon. Kulon jot tett neki szeirntem az “ov alatti” poenok behozasa szerintem. Max igy tud brillirozni, Caroline pedig fanyalok es szornyulkodik a nezo helyett is :). Jo ez ugy ahogy van, varom a folytatast.

Zyta - 2013. 05. 21. 19:58

Egyetértek az előttem szólóval, sztem is nagyon jót tett az öv alatti poénok behozása. És ezért – meg talán másért is – sokkal-sokkal jobb lett ez az évad az elsőnél. Főleg a 2. évad első fele, mintha a 2. felében kicsit visszavettek volna, de lehet csak én álltam másképp hozzá. És igen, néhol erőltetettek a trágár / rasszista poénok, de sokszor meg abszolút nem, és még mikor számítok is rá, h most jön vmi, akkor is tudnak vmi tök váratlan baromságot benyomni, amin aztán szakadok.:)
Sophie-ból néha tényleg sok, de nekem már hiányozna, ha nem lenne. Olegnek meg már sokszor a puszta megjelenésén nevetek. Kat Dennings meg végképp baromi jó a szerepében.

pompom - 2013. 05. 22. 23:46

Nem is tudom miért de nézem nagy Modern Family rajongóként. Pedig nem szeretem a túl sok altesti poént. Nekem úgy tűnt ennek az évadnak a nagy részében mintha kevesebb lett volna és helyette a celeb poénok és egyéb szellemesebb poénok lennének. Ha megüti azt a határt ami már sok öv alatti poénból kaszálom, de addig a heti 20 percet rászánom. Valahogy megkedveltem ezt a két bolond nőszemélyt :)

clark - 2013. 05. 23. 12:17

teljesen okés volt az évad,nekem továbbra is bejön.sophie kicsit túlzás ,nem kellene ide,de a többiek ok.heti 20 perc rötyögéshez kiváló.maradok a kövi évadra is.

pumpika666 - 2013. 07. 28. 11:52

1é vadot végignéztem folyamatosan, míg ment, a 2ikba is belekezdtem, aztán pár rész után dobtam, nem kötött le, stifler mamája utoljára az első pite idején volt jó nő, annak tizennégy éve, nem kéne erőltetnie ezt a “szexbomba” dolgot :)
ellenben kat dennings, igazi nyami eyecandy, de vele inkább valami személyesebb dolgot követne el az ember :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz