login |

Doctor Who: vége a 7. évadnak (úton az 50. évforduló felé) – írta Inzume

2013. 05. 20. 15:45 - Írta: vendegblogger

66 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

A Doctor Who minden évben próbál valami nagy dologgal zárni, általában megy is a készítőknek, de annyi bizonyos, hogy a 7. évadban ez sikerült. Akár tetszett valakinek az epizód, akár nem, azt mindenki elismeri szerintem, hogy a részben lezajlott események elég sok mindenre választ adtak, illetve elég erősen belenyúltak a sorozat történelmébe.

A tovább után spoilerekkel folytatom.

Steven Moffat folytatta a 6. évadban már elejtett Trenzalore-szálat és a lehető legjobban megbolygatta a sorozatot. De még ne szaladjunk ennyire előre, előbb ejtsünk pár szót a történetről és annak kivitelezéséről.

Ha nem tudnám, hogy novemberben lesz az 50. évfordulós rész, simán beértem volna a mostani évadzáróval, ugyanis minden volt benne, ami egy ilyen hosszú életet élt sorozat megünneplésére szükséges. Láthattuk ismét Gallifreyt, illetve a technika segítségével annak is szemtanúi lehettünk, ahogyan a Doktor, unokájával karöltve ellopja a T.A.R.D.I.S.-t, plusz láttuk a hajót alapállapotában, amikor nincs bekapcsolva a kaméleon áramkör.

Nem szeretnék minden egyes kikacsintásra kitérni, mert akkor elég hosszú lenne ez az írás. De természetesen nem abból állt az egész rész, hogy jeleneteket mutogattak az előző inkarnációkról.

Mint feljebb említettem, elértünk Treanzalore-ra, ahol a Doktor legféltettebb titka rejlik, melyet a sírig visz, történjen bármi is – a bökkenő csak annyi, hogy a sírt megtalálták. A Great Intelligence és csapata sikeresen felkutatták a Doktor nyughelyét, majd miután rájöttek, hogy magát a helyet csak a Doktor nevének kimondásával lehet kinyitni, elkezdték elrabolni a Doktor barátait, így ezzel arra sarkallva őt, hogy kimondja igazi nevét.

Mint kiderült, az időlordok nem vacakolnak holmi testekkel a temetésen, hiszen abból volt nekik elég, inkább az egész idővonalukat teszik elérhetővé, amely azért nem annyira könnyen hozzáférhető, mint gondolnánk. De ha egyszer valakinek sikerül, lásd Great Intelligence, sajátmaga elpusztításával újraírhatja az adott időlord egész életét, adva annak egy 180 fokos fordulatot.

Ez történik a Doktorral is, és itt jön a kép Clara és az ő létezése annyi helyen. Végre megtudtuk, hogy az a Clara, akivel utazott a Doktor a legelső, és ő az, aki beleugrik a Doktor idővonalába, hogy megmentse téren és időn keresztül. Ez a megoldás kicsit ismerős lehet az első évados Bad Wolf-féle szétszórásról, de annyi biztos, hogy ezzel nem csak arra adott választ Moffat, hogy kicsoda Clara, hanem arra is, hogy a Doktor miért győz az esetek nagy százalékában.

Természetesen a legérdekesebb dolog, mely a legtöbb kérdést veti föl, a rész utolsó 5 percében történik. Megkaptuk John Hurtöt, mint Doktort. Ez valószínűleg nem ilyen egyszerű lesz, hiszen a Doktor is mondja, hogy a JohnHurtDoktor volt az, aki megszegte az ígéretet és nem a Doktor nevében cselekedett, így nem hívhatja magát annak.

Rengeteg helyen olvastam erről véleményeket, és én is azt vallom, hogy a J.H.-féle Doktor az az inkarnáció, aki harcolt az utolsó nagy időháborúban és bezárta az időlordokat, illetve mindenkit, aki ott volt. Ezért a későbbi inkarnációi megvetik, és inkább letagadják. Ha ez tényleg igaz, akkor tényleg igazi gamechangerrel állunk szemben. De ha még esetleg nem is lenne igaz, akkor is nagy dobás.

Eddig minden írásomban magasztaltam Matt Smith-t, és legutóbb már azt hittem, ennél jobb már nem jobb lehet az alakítása, de ebben a részben ismét felülmúlta saját magát és rettentően jól játszott. Jenna-Louis Coleman is jól hozta a szerepét, de semmi pluszt nem éreztem, amit eddig ne láttam volna. Ugyanígy éreztem a többi szereplővel kapcsolatban is.

Tehát kaptunk egy nagyon jó felvezetést az 50. évfordulóra és egy epizódot mely nem csak a New Who-ra koncentrált. 10/10

66 hozzászólás Ne habozz!

crashland - 2013. 05. 20. 15:56

évadzáró 10/10

ez az évad sajnos elég gyengus volt gyengébb részekkel általában ( nem mindig ) szal egy gyenge 7/10, de az évadzáró valóban nagyon nagyon jó lett.

Remélem az 50. is legalább ennyire epic lesz, de hát hol van még a nov 23 :O meh

everest456 - 2013. 05. 20. 16:09

Kezdeném a pozitívumokkal:
Math Smith
… és ennyi

Moffat egy dolgot tud (de azt nagyon) ijesztgetni, horror-szerű elemeket beemelni, mert valljuk be, az általa írt és jónak tulajdonított részekben (Blink,Silence in the Library/Forest of the Dead,The Impossible Astronaut/Day of the Moon) is inkább arra ment ki, de legalább ott volt valami koherens történet is. A mostani évad egy nagy katyvasz volt, igazság szerint a 6. évad dupla részes nyitánya óta alig volt jó rész. “Idén” is csak a Town called Mercy volt igazán jó (de az 8-9/10 körüli) ill az évadnyitó (bár ott Amy és Rory jelenléte volt a fájó pont) Szerintem úgy van vele Moffat, hogy úgyis sokan megnézik, rakjuk tele a részeket jól hangzó/jónak tűnő dolgokkal és majd csak lesz valahogy. Egy-egy részre jó volt M, de egy évadot egybefogni kevés

Jó indulattal a régi idők emlékére egy 6/10-et adok az évadra.

Sacc/kb - 2013. 05. 20. 16:25

Szerintem John Hurt a Valeyard.

Asszem - 2013. 05. 20. 16:29

Folytatnám a pozitívumokkal:
Strax.
A lehetőség felvillantása Clara esetleges kiírására.
John Hurt.

.LnB - 2013. 05. 20. 16:40

Az eddigi leggyengébb évad volt. Nem mertem ezt évad közben kimondani, mert azt hittem majd az évadzárón szépen összeáll a történet egy kerek egésszé. Ez nem történt meg, csapongó, súlytalan évad volt. Clara pedig nem való companion-nak. Szép csaj, de nincs semmi bája, és még evvel a magyarázattal sem tették szerintem érdekessé. Labdába sem rúghat Amy, és a többiek mellett. Az évad záró természetesen jó lett, a cliffhangerrel leginkább. Nehezemre esik rosszat írni a kedvenc sorozatomról, de az előző évadok tükrében, ez az évad nagyon nem illik a képbe.

The Man Who laughs - 2013. 05. 20. 16:43

Szerintem jó volt ez az évadzáró (nem a legjobb rész, de a vége nagyot ütött – azért a Silence-t hiányoltam).

Az évadot is végig élveztem igazán gyenge rész nem is jut eszembe, alig várom az évfordulós részt.

Csak most már lassan minden annyira eposzi mérteket ölt, hogy fogalmam sincs, hogy a 8. évadban, hogy tudják ezeket megfejelni?

S84 - 2013. 05. 20. 16:44

Nekem nincs bajom Clara-val, Amy-t egy hisztis pi****nak tartottam mindig is, sokkal jobban tetszik Clara érettebb gondolkodása.
Az évadzáró jó volt, de már előre kíváncsi vagyok hogyan fognak belőle kihátrálni – mert biztosan ki fognak.

Ez a rész pl. akkor lett volna jó ha társváltás lett volna.

szendroib - 2013. 05. 20. 16:51

Az utolsó két részt még nem láttam, de az írás meghozta a kedvemet megnézni. Az évad eléggé kifulladt nekem, főleg a szünet előtt Amyékkel, de a szünet után is jó ha kb 1 olyan rész volt, ami igazán tetszett. Remélem a következő évadra összeszedik magukat, mert jelenleg kb. csak a Moffat által írt epizódok ütik meg a színvonalat, a többin gyakran elunom magam. Az évad eddig olyan 6-7/10, de mint mondtam az utolsó 2 részt még nem láttam.

astrid - 2013. 05. 20. 16:53

Én is kedvelem Clara-t, szerintem nincs vele semmi baj, ellenben pl. Amy-t nem bírtam annyira. Az évadzáró szerintem méltó lezárása volt a hetedik évadnak, végre megkaptuk a választ arra, hogy Clara miért bukkan fel annyi helyen a történelem során.
Összességében voltak jobb és kevésbé jó részek az évad során, megérdemel egy 10/8-at. Eddig is nagyon vártam az évfordulós részt, de most, hogy John Hurt is felbukkant… csak lenne már november!

LnB - 2013. 05. 20. 16:56

Igen ez a baj, hogy minnél eposzibb dolgokat próbá Moffat kitalálni. Lehet nem jó ùt ez..
Amy pedig azért tetszett nagyon mert felépitettek köré egy Pandorás sztorit, ami szerintem az egyik legjobb évad volt. Clara esetében is folyton érzékeltették, hogy mennyire fontos. Csak sajnos nem lett annyira erős ez a sztori. Lehet jobb kibontják majd a karakterét, de ebben az évadban kellett volna ezt megtenni szerintem. Így az a nagy misztikum nem ütött akkorát mint vártam.

BruceQ - 2013. 05. 20. 16:57

Clara szerintem remekül működik a Doktorral együtt, kiváló párbeszédek vannak végre, ami a 2-3. évad óta nagyon hiányzott a sorozatból. Egy gond van: elképesztően rohannak. Alig tud kibontakozni a rész, máris befejezték nagy csinnadrattával, látványorgiával. Régen végig megvolt a hangulat, nem csak egy-egy remek felütés. Volt dráma, nem csak villogtatás. :( Mondjuk a drámázást Russel T. Davis vitte mindig is, Moffat meg az ötleteket. Most maradtak a kiváló ötletek, jóformán érdemi kivitelezés nélkül.

Kíváncsian várom a két doki közös játékát – no meg Rose és Clara találkozását az 50. évfordulóban.

Egyébként a Valeyard leginkább ő volt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Valeyard

Tair - 2013. 05. 20. 16:59

Az évadzáró jó volt, de ez nem ellensúlyozta az egész éves összevisszaságot. Azt, hogy tényleg szerette e River Songot nem most kellett volna idesírni a végére, hanem végig hangoztatni a mostani és az előző évadok során. A John Hurt beugró igen jó lett de megmondaná nekem valami, hogy ő most a doki utolsó reinkarnációja, vagy mi?
Mert arról tudunk, hogy “Elvileg” minden Time Lord-nak 12 regenerationra van lehetősége, és Smith már beszélt(inkább utalt rá) egy riportban arról, hogy nem sokáig lesz ő a doki már.
Nah meg, hogy a specialban(nov 23) visszatér egy rész erejéig a legkedveltebb doki(Tennant), az egy óriási hír.

Összességében nálam:
Évad gyengus. Évadzárás átlagon felüli, jó cliffhangerrel.

Lanie - 2013. 05. 20. 17:03

Az a gond Clara szerepével, hogy érdektelen. Kaptunk egy csinos lányt akinek a szerepe semmitmondó, hiszen nem tudnék róla egy jellemzőt sem mondani ennyi rész után sem. A companionnak meghatározónak kell lennie, idegesítőnek, okosnak, gyerekesnek, nekem teljesen mindegy de legyen valamilyen határozott szerepköre, valami amit személyiségnek lehet hívni. Maga az évadzáró szuper, Matt zseniális színész, alig várom az évfordulós részt, de ez az egy bökkenő az egész évadot meghatározta számomra.

Pádi - 2013. 05. 20. 17:07

Nagyon tetszett a finálé, de nem tagadom hogy az évaddal együtt gyengébb volt mint a korábbiak kivitelezésben, nehéz eldöntenem hogy mely szálak elvarratlanok direkt és melyek nem kaptak elég időt a kidolgozásra, pl a Whispermenek annyira kidolgozatlanok hogy az hihetetlen, örültem volna ha kicsit többke lettek volna érthetetlen fogdmegeknél. Illetve most kérdés számomra hogy mi lesz ezután, ahhoz képest hogy aki belép a doktor idővonalába az meghal, Clara simán bement és a Doki simán kihozta, vagyis gondolom hogy kihozta, mert a rész végén bezárult a doki mellett az idővonal tehát a kijutás még kérdés számomra. Kérdés hogy river jelenléte azért spoiler mert még volt esély Clara megmentésére, és ezzel csigáztak, vagy csak simán van még Rivernek titka. Biztos van, nagyon remélem hogy az 50. évfordulós részben vissza fogunk emlékezni arra a jelenetre a sorozatból amikor a doktor nem merte kinyitni a 11.-es hotel szoba ajtaját mert tudta hogy mi van mögötte. Örülök neki hogy Clara marad, mert az egész évad lényegében egy nagy fanservice volt, ami a hardcore fanoknak tök jó, de nekem mint egyszerű rajongónak aki nem látta amodern éra előtti részeket, ez az évad nagyrészt csak helykitöltés volt a karácsonyi rész és a finálé között. Mindamelett azért élveztem az évadot, és tisztában vagyok vele hogy az a kis csalódottságérzésem ami van, azok a saját elvárásaim miatt vannak, amik annak köszönhetőek hogy az ezelötti évadok rászoktattak az egész részen átívelő kibontakozó történetekre, ami az új évadok elején még nem volt jellemző annyira. Kérdéses számomra az is hogy a sorozatgyilkos a rész elején akkor most a Great Intelligence csalija volt, vagy honnan a fenéből tudott meg ennyi mindent a dokiról. Az egész évad alapvető hibája az volt hogy sokmindent meg akart mutatni, sok mindennel akart kedveskedni és ezért elhanyagolta a karaktereket és a történetet. Sokka lfontosabb lett hogy egy adott résznek milyen “gimmickje” volt, hogy ebbe milyen szörny van hogy abba hol járunk, hogy amabba milyen extra dolog jelenik meg.

De hogy pozitívumot is mondja a körülményekhez képest a finálé nagyon epikus lett, élveztem minden percét. Tetszett a színészi játék, főleg a Dokié és Claraé. Tetszettek a visszatérő karakterek. És nagy izgalommal várom az 50. évfordulót. Remélem a 8. évad kicsit kevésbé fog forogni a részekhez vágott rajongócsalogató feature-ökről.

crashland - 2013. 05. 20. 17:18

annyit még leírnék én is, hogy Clara abszolút a legrosszabb companion eddig szerintem is :/

Ez az epizodikus dr. who nem annyira jó így, szerintem az Amy-s meg stb. évadon át húzódó sztorik a legjobbak, főleg ha jól meg is csinálnák.

Ugyanis a Dr. Who kb. a világ legjobb sorozata lehetne, csak sok gyengéje van sajnos :S
Gondoljatok bele, mi rejlik egy ilyen alapsztoriban. Gondoljatok a legjobb részekre ( Blink, idei évadzáró. stb.) Simán lehetne hozni ezt a szintet végig, csak egy jó írógárda kéne.

A. - 2013. 05. 20. 17:19

nagyon sokáig tartott, amíg megbarátkoztam DT után Matt Smithszel, Roryt mindig is jobban kedveltem. Most viszont eljutottam arra a pontra, hogy nagyon-nagyon hiányozna MS, és ragaszkodom hozzá:) megszerettem, na:)

A. - 2013. 05. 20. 17:21

ja és +1 szavazat Clarára Amy ellenében.

ClarisseW - 2013. 05. 20. 18:02

Nekem is csak nemrég tűnt fel, hogy mennyire… Nem is gyengébb volt ez az évad, mint az előzőek, egyszerűen csak valahogy más. Matt Smith még mindig remek színész (a 12. részben egyszerűen zseniális volt), és Clara karakterével sincs bajom (jobban kedvelem mint Amy-t, pedig ő is szerethető volt), csak az az érzésem, hogy úgy az egésznek lesz még valami feloldása. Ez inkább csak felvezető-szerűségnek tűnt, mintsem igazi évadzárónak. Többször is volt már olyan, hogy az arcunkba nyomtak egy tonnányi apróságot, amit vagy észrevett valaki, vagy nem, és a végén az adta az egész alapját.
Az egész John Hurt-féle Doktorról pedig… Még a finálé előtt olvastam Moffat efféle tervéről, és hogy végtére is így minden Doktor tolódik, de nem igazán hittem el, mert egy ilyen lépéshez elég nagy bátorság kell. Persze ez még nem jelent semmit, és rengeteg minden REMEK dolgot kitudnak belőle hozni, de mégis…
Mindegy, lényegében nálam 9/10 a rész, az évad olyan 7,5/10.

LoGi - 2013. 05. 20. 18:03

Köszi az írásért, sok mindent tisztázott bennem a fináléval kapcsolatban, nem voltam mindennel tisztában.
De ettől függetlenül töretlenül tetszik a DW, remélem lesz még 20-30 ilyen évad :) Minél tovább viszik, annál nagyobb rekordot állítanak fel.

Pr13m - 2013. 05. 20. 18:38

Moffat haters go away!
Évadzáró: 10/10

Skeeter - 2013. 05. 20. 18:50

Én anno abbahagytam a sorozatot ott, ahol Tennant helyére Smith lépett. Érdemes lenne az azóta levetített részeket megnézni? Mit tudtok felhozni amellett, hogy nekem be kell hozni a Doctor Who-t? :D

Pr13m - 2013. 05. 20. 18:53

Csak annyit hogy még mindig a legjobb sorozat, és a történetek csak jobbak lettek mióta Moff átvette a gyeplőt. :) MSről nem is beszélve.

Inzume - 2013. 05. 20. 18:54

@Skeeter: Ha csak azért hagytad abba, mert már nem Tennant a Doktor, akkor semmit. Ha meg nem ez lenne a helyzet, nem merülne föl ilyen kérdés.

LnB - 2013. 05. 20. 18:56

Clara és Amy közt az volt a külömbség, hogy míg Amy köré felépítették az egyik legjobb sztorit. A pandorás vonalat. Addig Clara kapott egy ugyan olyan szerepet mint anno River, ami arra épül, hogy mennyire titokzatos és fontos szereplő. Csakhogy annyira szétszort lett ez az évad, hogy nem sikerült rendesen felépíteni, majd kibontani a történetét.
Csak én érzem meklesleg azt, hogy a főgonosz se volt rendesen bemutatva?

.LnB - 2013. 05. 20. 19:07

Clara és Amy közt annyi a különbség, hogy míg Amy köré felépitették az eddigi egyik legjobb sztorit a pandorás évadban. Addig Clara kapott egy olyan szerepet mint anno River, felvázolták, hogy mennyire titokzatos, fontos szereplő. Csakhogy annyira szétszort, és epizódikus lett ez az évad, hogy nem sikerült méltóan felkelteni a nézők figyelmét, és kibontani Clara történetét.

Mellesleg, csak én érzem azt, hogy a “főgonosz” is nagyon el lett hanyagolva? Nem sok mindent tudtunk meg róla.

Természetesen szerintem még így is a DW a legjobb jelenleg futó sorozat, ha az egészet nézzük. Annyi epikus befejezést láttunk már ami tényleg örökre emlékezetes marad, hogy félő volt annak a veszélye, hogy lassan nem tudnak majd a készítők túltenni a korábbi évadokon. És szerintem ez most be is következett. Persze az évadzáró az nagyon jó lett.

M. - 2013. 05. 20. 19:08

Az évad szerintem is hagyott némi kívánnivalót maga után, kicsit mintha kifogytak volna az ötletekből, és az előző évad zsenialitása túl magasra tette a mércét. Persze az évadzáró hozta az igazi OMFG érzést,és mentett az egész évados bénázáson.
Azt viszont remélem J.H. lesz tényleg az új doktor, és a következő évadok igazán sötétek lesznek, megismerhetjük milyen kegyetlen hadvezérként…

soufflegirl - 2013. 05. 20. 19:09

Nekem nagyon tetszett a finálé és az évad is. Szerintem érdekesek voltak a részek, én élveztem az összeset. Az átívelő szál nem hiányzott, az 5-6 évadban zavart, hogy majdnem minden rész végén ott volt a repedés a falon, vagy a Doktor “halálának” ideje és helye.
Az viszont tényleg baj, hogy rohannak, sok mindenre nem jut elég idő. Jó lenne, ha a következő évadban lenne duplarész. Az openinget sem ártana lecserélni, nem lett túl szép.

Clara szerintem az eddigi legjobb companion, nagyon jó párost alkotnak a Doktorral. Matt és Jenna remek színészek, és a vendégszereplőket is eltalálták az egyes részekben. Rivernek örültem, remélem látjuk még őt.

Az évfordulós részt várom, csak lenne már november 23.

Clapko - 2013. 05. 20. 19:10

@Skeeter: Én csak pár részt láttam az új doki előtt. A színvonal szerintem nagyon magas, annak ellenére, hogy nekem sem tetszett annyira ez az évad. (vagy csak rosszabb heti rendszerességgel nézni?)

everest456 - 2013. 05. 20. 19:27

Ahogy olvasom a kommenteket, nekem az jött le, hogy akik szeretik a karaktereket, azokat nem érdekli vagy zavarja a történet. Akiknek meg a jó/csavaros/ötletes de mégsem blőd történetek kellenek, azok fanyalognak az utóbbi 1,5-2 évad miatt

Skeeter: Ha a karakter miatt nézted meg, akkor folytasd, szerintem és a többség szerint Matt Smith van olyan jó, mint Tennant. A sztori meg az 5. évadban jó (ekkor még figyeltek rá és Moffatnak sem gurult el a gyógyszere teljesen). A 6.-ban a két duplarész ami igazán kiemelkedő.

Ghost - 2013. 05. 20. 20:29

Nekem tetszett nagyon a rész, kíváncsian várom mit hoznak ki ebből a John Hurt féle szálból.

ElPadre - 2013. 05. 20. 20:31

2/10. a szörnyű félévad után egy szörnyű béna lezárás.

nem a sztorival van a baj. az érdekes.

lehet viszont, hogy csak nekem tűnik fel, hogy a sorozat teljesen átállt a sztorivezérelt típusra? (a másik a karaktervezérelt.) amivel csak az a baj, hogy miután totál mindegy, mi lesz a szereplőkkel (jókkal, rosszakkal egyaránt), hiszen csak a sztori számít, így igazán bevonódni sem tudok az egészbe.

így kívülről nézve meg egy szörnyen túljátszott, elfecsérelt lehetőségekkel teli, közönségesen bombasztikusan befejezett rész volt.

az 50. évfordulós epit még megnézem, aztán a gyanúm az, hogy hanyagolni fogom a dr. who-t. kár, pedig moffat-hívő voltam.

malakaje - 2013. 05. 20. 20:48

Most akkor mióta Matt Smith játsza a doktort, azóta valójában egy történetvonalról lenne szó ?

Lehe megkéne nézni az évadokat, de számomra nem világos
a repedés a falon + pond gyereke + a tény hogy a saját idővonalad nem keresztezheted, most akkor mivan.

Maga az évad számomra érdektelen volt, a részek külön külön csapnivalóak voltak, rohanás viccelődés megmentünk valakit, heppy, egyáltalán nem fogott meg.

Ha pedig arra hegyezték ki az egész évadot, hogy most itt az utolsó részben derüljön ki, hogy Clara kicsoda, micsoda, szerintem ez sem sikerült jól. én konkrétan már a falat kapartam Clarától, idegesítő.
Szép, okos, jó, egy teljesen átlagos karakter, mint ahogy azt a sorozatban többször is említi a doki, hogy mekkora hatása van, de mégis mennyire egyszerü nő.

Visszatérve az első mondatomhoz, tehát pl a repedés a falon is ide mutatott ? az utolsó részre? a doktor halála.

Vagy, ha van erről valami joó kis leírás szivesen venném.

Skeeter - 2013. 05. 20. 20:57

Nem feltétlen a színészváltás okán hagytam abba. Egyben daráltam a New Who érát, és a 4. évad végére kicsit sok lett egyszerre, és megkedveltem a Tennant féle dokit. Minden szereplőre kicsit más a figura, tudatosan is. Szóval így ez lett az ok, de azóta is szemeztem vele, végső döntés végül nem született. Bár az érdeklődésem kissé sekélyes volt, arra irányult, hogy az epizódok stílusa, történetvezetés, egyebek milyen irányba változott a 4. évad vége óta.

E.W. - 2013. 05. 20. 21:03

Most, hogy olvasom a kommenteket, már tényleg nem tudok mit mondani. Emberek, a sorozat történelmének az eddigi egyik legjobb évadát láthattuk és mi megy itt? Fintorgás, fujjolás, meg elégedetlenség. Végülis igazatok lehet. Tényleg jobb volt azt nézni, hogy annak idején Rose kétrészenként elbőgi magát, mert nem tud mit tenni. Az is milyen király volt már, amikor a nevetséges Slitheenek és a minősíthetetlen Abzorbaldof képviselte az aktuális ellenséget. Az is micsoda epizód volt, amikor egy firkaszörny ellen harcoltak, akit egy kislány rajzolt le. Ne értsetek félre nincs bajom RTD-vel. Minden tiszteletem felé, hogy újjáélesztette a sorozatot, de már a fejem verem a falba, amikor zsinorba olvasom, hogy milyen jó volt régen és milyen rosz most. Amióta Moffat és Smith átvette a stafétát összvissz 2, azaz kettő gyenge epizódot tudok megemlíteni: Amy’s Choice és a Hungry Earht. Az első jó alapötlettel indul, de nem bontakozik ki eléggé, az utóbbi pedig egy vontatott felvezető a zseniális COld Blood-hoz.
Ezzel szemben az RTD éra tele van gyengébb részekkel, ezek közül is a leggyengébbek az Idiot’s Lantern, Love and Monsters, Fear Her, Voyage of Damned, Unicorn and the Wasp és hadd ne soroljam fel az összeset.
Komolyan már azt sem tudom mit akar mindenki. Az ötödik-hatodik évadnál mindenkinek az volt a baja, hogy túl sok a story átívelés, bonyolultak a történetek. Most visszavettek a story arc-ból, kiszedték a duplarészeket, hogy felpörgessék az évadot. Erre mi van? Mindenki sír, hogy nem jó.
Inkább már be is fejezem, mert nincs kedvem tovább koptatni a billentyűzetet. Úgyis én leszek most a rossz, amiért lemertem szólni a Tennant éra részeit.
Szerény véleményem szerint a 7. évad felülmúlta az összes elvárásomat. Méltó folytatása a másik kedvenc 6. évadnak. Szeretettel várjuk az évfordulós részt és a 8. évadot.

zriff - 2013. 05. 20. 21:13

Most visszagondolva eszembe jutott hogy amy és rory öngyilkossága, meg clara szétszóródása az időben, meg a bad wolfos időszétszóródás is nem tartozik-e bele az időparadoxonba, mert akkor eléggé elfelejtették a kaszásokat pedig az egyik legjobb szörnyek a sorozatban.

Másrészt a doctor karaktere egyre szánalmasabb lesz, mert ez az egész seregek futnak el tőle, meg én vagyok a doctor megmentek mindenkit, annak fényében hogy legtöbbször csak másvalaki végezte el helyette a piszkos munkát, meg csak a szerencséjének volt köszönhető hogy nem halt meg, most meg kiderült hogy akkor majdnem mindig clara mentette meg, nagyon bugyuta.

Kéne valami komolyabb képesség hogy tényleg legyen benne valami idegenszerű, meg olyan mint a harag, tűz, jég, vihar a napban, kinézete legyen. Telepátiája már a 10-esnek is volt.

A kísérőket pedig hanyagolni kéne mert szerintem már nagyon unalmas. Amyn meg Martán kívül mindegyik felejthető.

astrid - 2013. 05. 20. 21:16

@Skeeter: Még anno én is abbahagytam, amikor Matt Smith lett a Doctor, de sok jót hallottam róla, láttam is néhány epizódot vele, úgyhogy végül adtam neki esélyt, és nem bántam meg! Szerintem várj bele, megéri. :)

astrid - 2013. 05. 20. 21:17

*vágj

fffffffff - 2013. 05. 20. 22:58

Szerintem zseniális évadzárót kaptunk egy jó évad után , az évad legnagyobb hibája sztem hogy az első őt rész a Pondokról szólt ezáltal teljesen kettévágták az évadot. Nem tudták Clara karakterét kibontani , és ezért nem állt teljesen össze az évad sem .
Volt jó néhány remek rész az évadban az évadnyitó és záró rész , Az angyalos és a tardisos rész magasan kiemelkedett az évadból , többi közepes vagy jó rész volt.

John Hurt nem lehet Matt Smith utáni doktor mert akkor nem emlékezne rá , csak előtte lehet , vagyis kb. 8. és 9. közti doktor lehet vagy az öreg 8. .

humorpalanta - 2013. 05. 20. 23:50

Azt kell mondanom, hogy számomra ez az eddigi legjobb Doctor Who évad. (Aki lerövidíti, az hagyja el a sorozatot) Egyszerűen zseniális volt ez az egész. Mintha minden egyes eleme precízen meg lett volna szerkesztve, egyszerűen zseniális. Mint mikor kellett Amy miatt a műhús, s felbukkant a műhús a sztoriban (itt vitték el Amyt köbö). Én nem szerettem Matt Smith-t, de most már hihetetlenül játssza el a szerepét. zseniális, szerintem minden Oscar-t neki kéne kapni :D (Tudom, az filmes, nem sorozatos) Clara számomra sokkal szimpatikusabb, mint Amy. Amy egyszerűen elviselhetetlen hisztis volt, a színészi játéka borzalmas volt, az arcán érzelmeket nem lehetett felfedezni. De a legjobb akkor is Rose. :P
Azt én is olvastam, hogy John Hurt az igazi kilences, így Ecclestone a 10-es, David Tennant a 11-es és Matt Smith a 12-es Doctor. Szerintem is az Időháború lezárása lesz vele eldöntve, mint a legnagyobb halálosztó, hiszen egy egészen univerzumot semmisít így meg, zár ki az időből igazából. John Hurt+Matt Smith+Jenna Louis Coleman+David Tennant+Billie Piper kombó ütős lesz az 50-ben :D :D Valaha volt legnagyobb rész lesz úgy néz ki :D Nem bírok novemberig várni XD Gondolom, ha Ecclestone nem utasította volna el a visszatérést, ő lehetett volna az Időháborút lezáró Doktor.

jolly - 2013. 05. 21. 00:02

@zriff
Én úgy értelmeztem, hogy a Doctor legtöbbször a saját zsenialitásának köszönheti, hogy megmenekül, Clara csak a Nagy Intelligenciát ellensúlyozza, aki belenyúlt az időfolyamba, és megfordította a győzelmeit.

humorpalanta - 2013. 05. 21. 00:19

Asylum – Kiváló rész, zseniális bevezető, izgalom, boldogság, minden.
Dinosaurs – Egy töltelék, ami vidám, aranyos, gyerekes, mint a régi részek szoktak lenni, s folyamatosan pörögtek.
Mercy – Izgalom, húzták az idegeinket, kiváló színészi munka, remek sztori, plusz Ben Browder (Farscape, Stargate)
Three – Számomra ez volt az a rész, amelyik nem tetszett. Átlagos napok, lassú epizód, teljesen lényegtelen, élvezhetetlen, habár kis infók csepegtetése.
Manhattan – Na ez valami őrületes. Hihetetlen jó sztori, zseniális megvalósítás (bár egy kis túlzás azért volt a Szabadság-szoborral), remek lezárás Amynek és Rorynak. (Itt meg kell jegyeznem, hogy Rory sokkal inkább fog hiányozni, mert ő állandóan változott, mindig más oldalát mutatta meg.) A vége eszméletlen. “Why do you have to break mine? Because Amy read it in a book.”
Snowmen – Jó sztori, jó megvalósítás, kitűnő szereplők, Strax megérdemelne egy külön sorozatot “boy”, újabb csavar a történetben.
Bells – Kellett egy modern epizód, az alapötlet kicsit hülyeség, de egy sci-fi sorozatban miért ne? Az a csavar a végén pedig epikus. Mindkettő. (És Amy Williams – Which chapter? Twenth. Eleventh is the best ;))
Akhaten – CGI rész :D Érzelmes rész, kis utazás, gyerekesszerű, könnyed, ami a végén egy totális depresszió. Ilyen egy igazi epizód.
Cold War – Félelem, Vörös Hadsereg, végre nem egy “rohadt kommunista az összes”-felfogás egy sorozatban, a tengeralattjáró pedig lekorlátoz, s erőteljesen beleélhető, izgalmas. (Először azt hittem, hogy a Kurszk lesz, de tévedtem, pedig lehetett volna :D)
Hide – Félelem, speciális sztori, időutazás de mégsem, Doctor nem szörnyeteg-epizód. A végét egyáltalán nem lehetett megtippelni.
Journey – Ez egy kicsit kétes epizód, mert annak ellenére, hogy izgalmas, élvezhető, futós, kiszámíthatatlan, nem tetszett, viszont sok-sok infó mindennel kapcsolatban, tehát kihagyhatatlan.
Crimson horror – Érdekes, Strax, kiszámíthatatlan, újdonság, infók. Fontos rész.
Silver – Clara karaktere és a Doctor karaktere a két középpont. Karakterközpontú rész, Cybermanek, mi kell még? Ja, angolpark – miért angolpark? Legyen inkább vidámpark!
Name – Azt hiszem erről nem kell beszélni. Best of the bests. Dupla résznek kellett volna lennie, hogy ki lehessen teljesen fejteni, de így legalább pörgős volt és végig terelt a nevéről. A lezárás hihetetlenül jó cliffhanger.
Annyira jó volt, hogy szinte minden egyes részben volt valami utalás, hol több, hol kevesebb. Időben össze-vissza ugrálás, ezt sem lehet elsőre teljesen felfogni. Mikor már harmadszor néztem végig a részeket, még mindig fedeztem fel utalásokat, amik felett elsiklottam. Nem kedveltem Moffatot, de az, hogy eddig revolverrel durrogtatott, majd ennek az évadnak az elején elővette a Kalasnyikovot, a második felében a PPSH-t, most ledobta nekünk az atomot. Az 50-ben pedig már előre látom a Tsar bomba robbanásának mindent elsöprő erejét. Mi lesz jövőre? Kit érdekel? Jöjjön a milleniumi rész! (Egyébként, ha a Doctor meghal a 13-dik inkarnációjával, szerintem előveszik Jennyt, azért hanyagolták eddig, de ez csak remény :)

Jolly - 2013. 05. 21. 10:42

@Humorpalanta
Jenny, mint új Doktor – érdekes lenne, de valószínűleg ha te lennél az író, a Whovianok felakasztanak. :)
Sajnos kicsi lenne az esély, hogy a színésznő vállalná, ő David Tennant felesége, és ha jól tudom kisbaba született.
Magam részéről herótot kapnék, ha női Doktor lenne, inkább el tudnám képzelni a sima felbukkanását a lányának.

pytta - 2013. 05. 21. 11:20

Szerintem Clara jó companion, és ezzel a résszel szerintem jól helyretették, hogy mi is a szerepe a Doctor mellett, szerintem ilyen szempontból teljesen jó volt az évadzáró megoldása (sokkal jobb, mint pl. amikor meg nem történtté tették egy egész évad eseményeit, talán az 5. évadban?).
Viszont az évad maga szerintem is gyenge volt. Tényleg annyi töltelék rész jutott bele, hogy rossz volt nézni (dínós rész, Three, Colt war, Hide…).
Két dolog a cikkhez: egy átolvasást feltöltés/beküldés előtt megért volna, csak pár dolog:
“megtudtuk, hogy az a Clara, akivel utazott a Doktor a legelső, és ő az, aki beleugrik a Doktor idővonalába” – ennek a mondatnak csak szerintem nincs értelme?
“ennél jobb már nem jobb lehet az alakítása”
A másik: tényleg lehetett úgy írni erről a részről, hogy nem szerepel benne River Song neve??? :)

yosha - 2013. 05. 22. 02:51

John Hurt féle az NEM LEHET az aki lezárta a a Time wart mert arrol beszélnek… Ha ez lenne a nagy titok akkor kuss lett volna rola eddig. Sokkal gázabb dolog lesz ami kiderül majd

KisDee - 2013. 05. 22. 18:43

Sok helyen láttam, hogy néhány ember szerint John Hurt az utolsó reinkarnációja a Doktornak, de ez nem lehetséges, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy akkor a 11th Doki nem emlékezne rá, azaz nem lehetne a titka. Ezért Valeyard sem lehet.

A meglátásom szerint két verzió lehetséges:

1. A John Hurt féle doktor még az első Doki előtti reinkarnáció (hiszen biztosan nem tudjuk az élettörténetét, ki tudja, hogy az 1th doki tényleg az első-e), és amiatt vette fel a Doktor nevet, amit elkövetett.

2. Ez a Doki zárta le a Time wart, az ismert áldozatokkal. Ez tűnik valószínűbnek, mert ahogy a 11th Doki is mondta, ő [JH] szegte meg az ígéretet, amit a Doktor név felvételével vállalt.

Mystérieux lettres - 2013. 05. 22. 22:10

Én a 2005-ös első évad óta nem láttam ilyen jónak a DW-t. Furcsa olvasni, milyen sok a negatív vélemény.

eLaNoR - 2013. 05. 23. 16:22

10/10 epizód, az évad is jó volt. Mindenképp jobb, mint az 5. vagy a 6. pedig azok sem voltak rosszak. Ez az epizód pedig maga volt a tökély, számomra ez volt a legjobb DW epizód, de az összes általam látott sorozatepizód közül is a legjobb.

Nem tudom, John Hurt kicsoda, de ezzel a hanggal és arccal, amit itt produkált, néhány másodperc alatt, szóval van olyan a megjelenése, hogy el tudom fogadni akárminek, amit az előző kommentekben felhoztatok, akár az MS utáni dokinak is. De már MS-t is kedvelem, pedig nehezen szoktam meg, úgyhogy maradhatna felőlem akár hosszú ideig is…

edg - 2013. 05. 23. 20:35

Szerintem a 7. évad rossz volt. Unalmasak a részek már az 5. évadtól kezdve. Nem szeretem Moffatnak ezt állandó pszichopata karakter mániáját: Amy, Jekyll.. Miért kell mindenbe tenni egy érzéketlen őrültet?
Jó, szerencsére már nincs Amy. Az új lány jellegtelen és fölösleges, de ő is életszerűtlen.

E.W: Nem értünk egyet. Az általad felsorolt 5. évad előtti részek is überelik szerintem bármelyik új részt.

Moffat-ot el kéne már küldeni a fenébe. Tönkretette ezt a sorozatot, ami megjegyzem, korábban a kedvencem volt.

karit - 2013. 05. 24. 12:57

Korábban megnéztem pár random részt, de annyira idétlenül ripacskodónak, gyerekesnek és erőltetettnek tűntek, hogy mindig feladtam.

Aztán tavaly láttam a karácsonyi speciált Clarával, majd a “szuflélányosat” a Dalek bolygón, és a sluszpoénjaik miatt végül az ideieket már mind, hetiben. Most pedig csak nézek bután, és le vagyok nyűgözve.

Nem tudom eldönteni, hogy ledaráljam-e az utolsó x évet, mert így, hogy összeklappolt pár dolog, már nagyon is tetszik. De jó lenne tudni, hogy a rengeteg vattafakk egy még nagyobb, zseniálisan megszerkesztett kép része-e, vagy inkább csak különálló (erőltetett?) poénlufik.

A kommenteket olvasva sem lettem okosabb, érdekes, hogy az évad és Moffat megítélése ennyire végletes.

Dark Energy - 2013. 05. 24. 14:47

Korrekt évad volt de való igaz, hogy volt már sokkal jobb is ennél.
Nekem nincs bajom Moffat-tal (voltak valami félelmetesen zseniális okosságai most is, régen is) de az RTD érát én is valamiért jobban csípem.
A doktor-váltásokkal sohasem volt bajom, mindig hamar meg tudtam szokni és szeretni az újat. DT valami hihetetlenül zseniális doktor volt de MS is nagyon belopta magát a szívembe. Egyszerűen zseniálisak mindketten és az évfordulós részben megkapjuk egyszerre őket, ah, yeah!

zagloba - 2013. 05. 25. 01:09

edg: +1
Pontosan így érzek én is.

E.W.: Akkor úgy tűnik más sorozatot nézünk.

Igaz ugyan, hogy az első évadokban vannak ma már viccesnek tűnő epizódok/megoldások, mégis sokkal koherensebb, és mondjuk ki: szerethetőbb.
Chris, mint doktor, Tennant, mint doktor, Rose, Martha, Jack Harkness!, stb.
Mindenki egyéniség, mindenki kedvelhető.
Egyszerűbb /de nem egyszerű!!!/ történetek, jóval több dráma, az igazi humor, a karakterek közti interakció. Ahogy Rose és a Doktor, Martha és a Doktor, vagy Jackie /Rose anyja/ Mickey, vagy Rose apja, közt alakulnak a dolgok…zseniális! minden mellékszereplő igazi egyéniség. Itt csak díszlet.
Az évadban a “csapat” random módon belökve a történetbe, szerepük szinte semmi, csak ácsorognak, mint az évadzáróban is. Strax? Micsoda kiaknázatlan lehetőség. És még sorolhatnám.
És igen, az előző évadokban tényleg voltak gyengébb részek is, hogyne lennének!
Na, de ne feledkezzük el a Mesterről, vagy a vércsaládról, az Oodokról, Pompei tüzeiről, esetleg a Sontar hadműveletről.
Egyszerű, de nagyszerű.

“Amióta Moffat és Smith átvette a stafétát összvissz 2, azaz kettő gyenge epizódot tudok megemlíteni: Amy’s Choice és a Hungry Earht. ”

Én fordítva mondanám, különösen az 5. évad esetében. Valljuk be, pl. a Van Gogh-os epizód, vagy a Vámpírok Velencében…uhh. Na, ott majdnem feladtam. A 6. valóban remek volt, de ez a mostani…csapnivaló.
Az elején még volt pár érdekes momentum, de azóta csaponganak. Clarának semmi szerepe, és a csapat…A történetek is össze-vissza dobált ötlethalmazok.
Az évadzárás elkapkodott, óriási dobás lehetett volna, ha kicsit jobban kifejtik. 5 perc alatt tönkreteszik, majd helyreállítják a Doktor idővonalát? Pff.
És a képi világban ez az állandó vonzódás a Tim Burton-féle kreatúrákhoz…

Matt remek színész, de itt sajnos a ripacs szerepét kapta. Az előző évad remeklését megközelíteni sem volt képes. Muszáj volt túljátszania a szerepét, mert a többieknek nem volt szerepe /Nightmare in Silver/.
Azért pedig különösen nagy fekete pont, hogy a “Cold War” epizódban Liam Cunningham, David Warner, Tobias Menzies, micsoda méltatlan nyúlfarknyi szerepet kaptak. Ráadásul a sztori is bőven lehetett volna jobb, bár ez még egész élvezhető volt, a többihez képest.
Az évad második felében a “Hide” és “Journey to the Centre of the TARDIS” volt jó rész.

Összefoglalva: úgy érzem, a Moffat-éra kezd kifulladni. A mindig nagyobbat, rejtélyesebbet, drámaibbat, egyre inkább groteszkbe megy át. Olyan, mint a James Bond a Brosnan-filmek vége felé /Halj meg máskor!/. Már csak megmosolyogtató/dühítő volt.
Új irány kellene.
Szerintem.
Mert ez az egyik legjobb sorozat, nem szabad veszni hagyni.

E.W. - 2013. 05. 25. 10:59

edg: “Az általad felsorolt 5. évad előtti részek is überelik szerintem bármelyik új részt.”
Ha így gondolod, akkor ajánlom figyelmedbe a Sarah Jane Kalandjait. Az megmaradt kb. ott ahol a felsorolt epizódok. Bocs, a felsoroltak talán még ennél is gyengébbek.

zagloba:”Chris, mint doktor, Tennant, mint doktor, Rose, Martha, Jack Harkness!, stb.
Mindenki egyéniség, mindenki kedvelhető”
Itt részben egyetértünk. Chris-szel ismertem meg a sorozatot és mindig szívesen újranézem a vele készült első évadot. Tennant is nagy kedvenc. Imádtam a 10. karakterét is. Martha és Jack is jó útitársak voltak. Az RTD érából máig a kedvencem a 3. évad.
De számomra Rose volt az eddigi legrosszabb companion. Az első évadban még tűrhető is volt, de a másodikban már nagyon idegesített. Mondjuk itt hasonlóságot vehetünk észre a Classic Who-val. Ott Susan volt az első útitárs és ő legalább annyira idegesített mint a New Who-ban Rose.
“Na, de ne feledkezzük el a Mesterről, vagy a vércsaládról, az Oodokról, Pompei tüzeiről, esetleg a Sontar hadműveletről.”
Itt most mindenben egyetértünk. Mint már említettem a 3. volt a kedvencem RTD-től. A Mester story szálát nagyon jól hozta be és John Simm pedig nagyszerűen játszotta a szerepet. A vércsaládos részek szintén a kedvenceim, a 3. évadzáró triója és a Pislantás mellett. A Pompei-Ood-Sontar részek szintén jól indították a 4. évadot.
” Valljuk be, pl. a Van Gogh-os epizód, vagy a Vámpírok Velencében…uhh. Na, ott majdnem feladtam.”
Itt is csak félig van igazad. A vámpíros rész tényleg nem ütött valami nagyot, de ettől még nekem tetszett. De a Van Gogh-os rész volt szerintem az új sorozat legjobb történelmi epizódja.
“A történetek is össze-vissza dobált ötlethalmazok.”
Ezt mint már leírtam, azért van, mert rengetegen panaszkodtak a hosszadalmas átívelésekre és történetekre. Ezért kivették a duplákat és lejjebb vettek a story-arc-ból.
“Új irány kellene.”
Sz.v.sz. nem kell ide új irány. Egy valami kellene ide igazán és szerintem ebben egyet fogunk érteni: Nem szabad szétvágni az évadot!!!
Lehet, hogy emiatt nem jött át sokmindenkinek a 7. évad, mivel ha belegondolunk 2011 óta ment (ha beleszámoljuk a The Doctor, the Widow and the Wardrobe c. karácsonyi részt is.) És hát egy évad nem tarthatna 2011-től 2013-ig.
Remélem a 8.-at már egybe kapjuk meg, de nekem az is jó lenne, ha úgy adagolnák, mint anno a 6.-at. Fele tavasszal – fele ősszel. Így egész évre megvan a DW. De valljuk be, az lenne a legideálisabb, ha egyhuzamba leadnák mind a 13 részt.

Brynden Rivers - 2013. 05. 27. 09:51

@E.W. Az évad kettévágás tényleg nem jó.

Szerintem a 6. évad jó volt, de a 7. nem annyira és ezért nem Moffat a hibás, hanem a BBC!

Nekem pont az átívelőszálak és duplarészek jöttek be a 6. évadban (A Good Man Goes To War szerintem a sorozat egyik csúcspoontja),

Most az amerikaiak miatt (!)
– rövidebbek lettek a részek
– a korábbi duplarészeket egy részbe zsúfolja be Moffat, az évadzáró nagyon jó lett volna akár 1,5 de akár 2,5 órában, mint az End of Time. Akkor lett volna több Strax, több interakciós, mélyebb történet-építkezés, jobb karakterkidolgozás.

DeeL - 2013. 05. 28. 21:46

E.W.: +1

A Classic Whot nem láttam, így arról nem tudok nyilatkozni, de minden másban maximálisan egyetértek.

Brynden Rivers:
nekem is úgy tűnt, mintha rövidültek volna a részek, de tegnap megnéztem a The Girl in the Fireplacet és az is csak 45 perces volt. Meg is lepődtem. Lusta vagyok megnézni, hogy a többi RTD rész milyen hosszú, de mostmár gyanús, hogy azok sem hosszabbak.

Bosco - 2013. 05. 30. 12:47

RTD idején minden rész 45 perc körül volt, kivétel a special részek.

zs... - 2013. 06. 02. 00:10
DeeL - 2013. 06. 02. 00:36

zs…:
épp most akartam linkelni. biztosan sokat örülnek/örültök itt is a hírnek, de engem az első pillanatával megvett a Tizenegyes, úgyhogy egyrészt sajnálom, hogy megy, másrészt kíváncsian várom a következő Doctort.

“Thank you Matt – bow ties were never cooler.”

tDr1v3r - 2013. 06. 02. 00:51

Sajnálom. :( Még simán el tudtam volna képzelni neki pár évet…

korum - 2013. 06. 02. 12:13

Jöhetnek a tippek, ki lesz a következő? :)

olly - 2013. 06. 02. 15:51

Nagyon szomoru lettem, mikor meglattam a hirt. Jelenleg nem tudok jobb dokit elkepzelni, de igy voltam a 9. es 10. Doktor utan is.
Az uj Doktorral kapcsolatban elkepzelesem nincs, csak kikotesem ;)

Ferfi, brit, nem tul fiatal es “szexi”. Valamint nem vilagsztar.
Fantasztikus legyen.
Ja es ne szivarogjon ki :D

elfeledettnick - 2013. 08. 08. 19:16

MEGVAN AZ ÚJ DOKI? ÉS ZSENIÁLIS LESZ!!!!!! VÉÉÉÉÉGRE!

amon farkas - 2013. 09. 08. 13:36

es mikor jon ki a kovetkezo resz?

winnie - 2013. 09. 08. 14:24

Karacsonykor egy, majd valoszinuleg tavasszal.

elfeledettnick - 2013. 11. 24. 11:24

Na, megvolt az évfordulós epizód… 50 év csúcspontja ha engem kérdeztek.

korum - 2013. 11. 24. 18:13

Gátlástalan fanservice volt ez az évfordulós rész, de valahogy nem tudok ezért haragudni… nagyon jól sikerült. Alig várom a karácsonyit.

Gaby - 2015. 11. 13. 19:35

I think you’ve just captured the answer pefetcrly

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz