login |

Grey’s Anatomy: vége a 9. évadnak – írta Kriszta

2013. 05. 21. 22:12 - Írta: vendegblogger

32 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Everything’s gonna be just fine.

Miért szeretem még mindig, 9 évad után is ennyire a Grey’s Anatomy-t? Talán azért, mert amellett, hogy benne bármi megtörténhet, már ami a történetszálak vezetését illeti, s sajnos meg is történik szinte minden elképzelhető dráma és tragédia, mi, veterán nézők mégis tudjuk hogy a végén minden rendben lesz.

Legalább is szinte az egész évadon át ilyen érzéseim voltak. Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Személy szerint eléggé vegyes érzelmekkel tudok visszatekinteni erre a szezonra.A félelmeimet már az előző évad zárása bőven megalapozta és azt hiszem, évadkezdést még sosem vártam még ennyire mint tavaly ősszel – nem is lett olyan jó, mint amilyen lehetett volna.

Három főbb szereplő távozott a sorozatból úgy, hogy ha valaki csak ettől az évadtól kezdené nézni, fel sem tűnt volna neki, hiszen még utalást sem nagyon kaptunk rájuk. Az egyik legbosszantóbb az volt, hogy bár Marktól méltó búcsút vettünk, Lexie karaktere nem kapott hasonló lezárást, pedig megérdemelte volna – Teddy neve pedig emlékeim szerint egyszer sem hangzott el az évad folyamán.

A gyakornokok… Ó, a gyakornokok! Velük mindig csak a gond van. Róluk mélyebben szinte semmit nem tudtunk meg (sajnos? szerencsére?), azon sem lepődnék meg, ha a nézők némelyikük nevét sem tudta volna megjegyezni. Kétségtelen, hogy pár jó jelenet mindnek jutott, de ettől még nem voltak képesek mély nyomot hagyni bennem.

Az ide fő szálunk a kórház csőd szélére kerülése, esetleges bezárása volt. Hiába volt érthető, hogy min folyik dráma, mekkora a tét, hogy bezárhat a kórház és elküldhetik a dolgozókat, vagy épp az új vezetőség mindent megváltoztat, még komoly viták is színesítették az összképet, de egyszerűen egyértelmű volt, hogy ilyen radikális változások nem történhetnek. Akkor ugyanis ez a kórház már nem az a kórház lenne, amiről a sorozat szól, így aztán súlytalanak éreztem az egészet.

A karakterek közül idén nagyobb hangsúlyt kapott, egész évadon át ívelt a Cristina-Owen és a Callie-Arizona páros története, bár Owenék ugyanazt a kört futották le, mint az előző évadban is, csak most egy gyereket is behoztak a képbe. De ettől még a végeredmény ugyanaz lett. Sőt…

Arizonáéknál láttunk drámát bőséggel, szépen lassan építgették a szálat, ami természetes egy ilyen trauma után és nem túlzok, ha azt mondom, hogy Callie-vel minden jelenetük nagyszerű volt, lehetett az szomorkás vagy romantikus, minden pillanatukat sikerült feszült figyelemmel végigkísérnem.

A többiek mintha kissé beleszürkültek volna ebbe az évadba. Persze nyilván helyenként láttunk tőlük jó dolgokat, amikor megkérték April kezét, az valami hihetetlen aranyosra sikerült, de ettől még erős hiányérzetem volt velük kapcsolatban.

Az évadzáró rész tipikus Grey’s-finálé volt, végig körömrágós, sőt, helyenként könnyekkel küszködős. Hepiendet természetesen idén sem kaptunk, de erre valójában nem is számítottam – talán ha majd egyszer elérkezünk az utolsó évad utolsó epizódjához. Addig nem jut nekünk más, mint ismételgetni azt, hogy “Everything’s gonna be just fine.”

A lényeg, hogy megint van bőven kikért izgulnunk, részemről mindenképpen maradok jövőre is. Még akkor is, ha erre az évadra csak egy 6/10-et tudok kiutalni. Inkább a jobb szezonok közé tartozott, de a szemet szúró “hibáktól” megkímélhettek volna minket.

32 hozzászólás Ne habozz!

jolly - 2013. 05. 21. 22:25

Az évadzáróról írhattál volna többet. :(

trisztin - 2013. 05. 21. 22:32

GA volt ami elindított a junkieság útján,így én a végletekig maradok…de ebben az évadban nem is kellett ezen gondolkodnom,hiszen szerintem volt már ennél gyengébb évad is!Némelyik rész ugyan érezhetően gyengébb volt,de korábbi évadoknál is volt ilyen…
Fenti kritikálval alapvetően egyet értek,bár én 6,5-7/10et adnék az évadra.

Néhány megjegyzés a fenti kritikához:
Gyakornokok… én nem tudom a nevüket,csak azt ahogy Cristina hívja őket XDD (Amúgy érdekes,mikor indult a sorozat Baleiy koordinálta a maga 6 rezidensét,és mellette még másik orvosoknak is voltak – legalábbis az öltöző mindig tele volt velük…mostmeg,van összesen 6?)

Szereplők,akiket kiirhatnának legközelebb
Arizon – ritak idegesítőre sikeredett ebben az évadban – és itt most nem a vívódására gondolok,hanem már maga a jelenléte is többször irritált
Owen – amennyire imádtam,mikor felbukkant (Cristina vs Jégcsap párharcban megmentette Cristinat),most annyira nem hiányozna,ha véletlenül történne vele valami, mondjuk egy lift katasztrófát eltudnék még képezlni…

Pudli - 2013. 05. 21. 22:34

Szeretem ezt a sorozatot, néha nem is tudom miért hiszen annyi dráma van és teljesen egyet értek a 6/10 pontozással, bár nekem se az évadnyitó se az évadzáró nem tetszett.

Először is jött a csődeljárás mizéria ami tényleg nem volt hiteles, majd Aprilből nekem totál elegem lett. Lehet emiatt is nekem a lánykérés sem tetszett plusz ez honnan jött?! Bailey ügye nagyon gagyi volt szerintem az ő karakterének annyi folyamatosan ugyanaz történik vele.

Az évadzáró pedig nem kötött le nem is tudom miért de a lövöldözésnél és a repülős balesetnél dráma volt és nem tudtam mi lesz itt valahogy ezt nem éreztem, és kb max Richard hal meg és?

De ott leszek az évadnyitónál, mert a színvonal szerintem nem csökkent drámaian. És az évad részei lekötöttek.

brewer - 2013. 05. 21. 22:37

Tény, legalább a főszereplők megértek volna egy-két mondatot, Meredith-nek és Alexnek is volt fő történetszála az évad során.

Moonyfoot - 2013. 05. 21. 22:45

trisztinnel értek egyet. Owen és Arizona… Arizona a puszta létével oly mértékben irritál, hogy az művészet. Owen meg egy síró picsogó kislány lett…

debcsillu - 2013. 05. 21. 23:06

Szerintem az évadzáró nagyon összecsapott lett…az volt az érzésem, míg néztem, hogy most nem volt meg az alapötlet a drámára, a feszültségkeltésre, ezért csapongott ide-oda a sztori, két résznyi történés ment le szerintem egy rész ideje alatt, az April-Mettyű-Jackson háromszög nagyon gagyi volt, az Owen-Christina szálat is kibonthatták volna jobban (főleg a végén, ahogy C. meglátta a boldog MerDerZolaBailey-négyest és megváltozott az arckifejezése), és Richard eltűnése is kaphatott volna szerintem nagyobb hangsúlyt…de lehet hogy tudatos volt ez a kuszálás, hogy a köv. évadban kibontsák ezeket a szálakat.
Összesseégében a lanyhulás ellenére nagyon a szívemhez nőtt már a GA, így várom az őszi kezdést:)

guava - 2013. 05. 21. 23:08

Bár imádom a GA-t, nekem ez az évad nem tetszett annyira… Egyrészt kb annyi baleset meg hasonló volt, hogy már nyomatni kell az öniróniát, lásd Cristina beszólását a fináléban arról, hogy Meredith már megfulladt, kvázi felrobbant, lövöldözést meg repülőbalesetet élt túl, stb. Azzal is egyetértek, hogy Lexie és Teddy úgy tűntek el az éterben, hogy nyomot se hagytak. Az új gyakornokok gyengék, Joe-t és Brooksot leszámítva, Shane pedig egyenesen az agyamra megy, ahogy ki se látszik Derek seggéből… De ami a legjobban fáj, hogy Owen vagány karakterét egy ilyen nyámnyila, könnyes szemű, ázott kutya tekintetű jaj-nekem-sehogy-se-jó hülyévé silányították. Egyébként már az előző szezonban is, de reméltem, hogy legalább megfordul a folyamat, de inkább csak rosszabb lett. Maradni maradok, de nagyon ajánlom, hogy kaparják össze magukat, irgumburgum vadalma.

Zsezse26 - 2013. 05. 21. 23:21

Sziasztok!

Én is veterán sorozat nézője vagyok a Grey’s Anatomynak. Általában 4-5 részt darálok egyszerre, szakaszosan nézem. Én azt kapom a sorozattól, amire számítani lehet már az elejétől: izgalmat,drámát…úgy, hogy a végén azért nagyrészt jóra fordulnak a dolgok. (ahogy írták előttem) Nekem ebben az évadban Alex karaktere tetszett a legjobban…nagyon jól “mélyítették” évadról évadra a szerepét…A szerelmi élete pedig pont az utolsó részben fordul egyenesbe:))) Nagyon tetszett… Jackson és April szerelmi szál szintén elég bonyolult…kíváncsi leszek mi lesz velük a 10. évadban. Nagyon jó sorozat szerintem. Az évadot én 7/10-re értékelem!

Kriszta - 2013. 05. 21. 23:38

a lövöldözéses évadzáró után ami szinte mindenkiben megmaradt…a 8.évad fináléja sem aratott nagy sikert finomam szólva ( bár az tény hogy a két szereplőnek valahogy távoznia kellett :( ) de ha jól emlékszem Shonda-nak volt egy twitt üzenete hogy most nem rendez akkora ‘vérfürdőt’ ezért is alakult így a finálé, a drámát meg most úgy oldotta meg hogy a fele bandát szétszedte megint… :D hát ennek sem örültünk nagyon mondjuk…:)

Ezért sem írtam nagyon a fináléról,mert bár nekem tetszett,de végig tudtam hogy nagy meglepetésre nem kell számítani.

kanka - 2013. 05. 21. 23:43

szerintem ahoz képest hogy már a 9.évadál tartunk nagyon jól tartja magát a sorozat.igaz nagyvonalakban már másrol szól mint anno az 1.2.3ik évad de ez talán nem is baj.a 8.évad erősen drámai fináléja után minden idegszálammal a zuhanást túlélők sorsa foglalkoztatott.az első 2-3 rész nagyon erős volt.bár azon nagyon felháborodtam hogy lexienek nemvolt semmi temetése de még reakciókat se láttunk a doiktól arra h meghalt.mark halálát nagyon megkönnyeztem.szomoru volt.arizona lábas sztorija nagyone erős volt néhol kicsit mr sok de aztán egész jól magára talált az évad közben bár az évadfináléban láthattuk hoyg ezen rohadtul nem birta még magát tultennni..az “elveszitjük a korházat vagy sem” történetszál nagyon megfogott..nagyon izgultam értük hoyg sikerüljön megmenteni a korházat aztán mikor átkeresztelték grey-sloan memorial hospital-ra azt rendesen megkönnyeztem.a finálé nekem nagyon nagyon bejött.a sorozatok fináléi közül amiket nézek talán ez jött be a legjobban.végig feszült figyelemmel néztem.szerintem jól volt összerakva..szóval engem megvett a sorozat jópár éve és nem ereszt,..és én sem őt persze :)

Rubber Duck - 2013. 05. 21. 23:47

Én csak az utóbbi 2-3 évadot láttam ebből a sorozatból, de nagyon megtetszett. Valahogy teljesen kikapcsolt, megnyugtatott, pedig sokszor voltak benne éles helyzetek. Annak idején a Klinika c. sorozat mesterkélt nyugalma annyira idegesítő volt, ez meg teljesen stimulál, kikapcsol.

Rubber Duck - 2013. 05. 21. 23:50

Camilla Luddington személyében pedig egy lehetséges új eyecandyvel gyarapodtunk.

Katey - 2013. 05. 22. 00:25

Szerintem eddig a lövöldözéses dupla finálé volt a legjobb a GA történetében! (repülőgép szerencsétlenségnél is)
Akkor volt az hogy elkedztem nézni a 6×23-at és fejbelőtték azt a Mercy Westes csajt és akkor vlt egy WTF pillanat és onnan végig körömrágás.
8. évadzáró csak szomorú volt, de előre tudtam mi fog történni mert Shonda már jó előre beharangozta. Persze a nyarat aztán átizgultam.

Én ebben az évadban Alexre és Jo kapcsolatára koncentráltam. Cuki volt a fánk evős jelentük, meg ahogy bontakozott a szerelmük.
Na meg az April Jackson párosra. Mert ők a kedvenceim és nagyon szurkolok h összejöjjenek, de közbejött ez a Matt csákó, aki meg annyira édes, hogy nem lehet neki nem szurkolni. Ügyes ez a Shonda nő basszus…ilyen háromszöget.
Többiek semlegesek voltak. Christina és Owen vívódása már rég hót nem érdekel. Meredith pedig legyen csak boldog Derekkel meg a gyerkőceivel és ennyi.
Callie és Arizona párost sem szerettem.
azt azért sajnálnám, ha Richard meghalna, pont utsó évad előtt.

Cassie - 2013. 05. 22. 01:10

Nekem ez a finálé jobban bejött mint az előző. A repülő lezuhanásával tavaly nekem már kicsit átlendültek a ló túlsó oldalára drámai szituációkat illetően, nem volt már reális, hogy a rengeteg rossz dolog után persze még a repülő is lezuhan velük, ez a mostani sokkal életszagúbb finálé volt.
Christina meg Owen nyűglődését már kezdem unni egy kicsit, ugyanaz a lemez már évadok óta.
Minden más bejött :) April és Jackson lesznek az “új” Lexie és Mark? Meredithék meg megérdemelték végre a babát. Alexnek meg már lehetne végre egy normális kapcsolata :)

Raoul - 2013. 05. 22. 08:54

Nekem a kedvenc drámáim még a 9. évadzáró után is a lövöldözős duplarész és a bombás maradt, de tény, hogy ebben a jelenetben is volt jócskán kiért izgulni. Szerintem tartják a színvonalat és Shonda még mindig tud új helyzetekkel előállni.
Arizona-t viszont egy az egyben megutáltam. Értem a drámáját, értem a gondolkodásmódját, de minél inkább megismerjük, annál távolabb áll tőlem. Nem sajnálnám, ha kiírnák, Callie karakterének is jót tenne, mert hiába vannak erős jeleneteik, én nála folyamatosan azt érzem, hogy árnyéka csak a régi önmagának.
Owen… na hát ő is iszonyat bosszantó lett. Ugyanazokat a köröket futják Christina-val, itt az ideje végleg különválni, vagy – nehéz szívvel ugyan -, de kiírni Owen-t. Christina iránti szeretetem pedig töretlen, nála érzem a leginkább, hogy folyamatosan jellemfejlődik már kilenc éve.
Meredith-Derek páros továbbra is aranyos, plusz élvezeti értékük sajna már nincs, de ez is elég. Tetszett, hogy Meredith-nek azzal adtak értelmet ebben az évadban, hogy a gyakornokok szemében milyen is ő.
A gyakornokokat én megkedveltem, főleg Jo-t és Brooks-t. A többiek mehetnek a levesbe, főleg Shane.
Alex új kapcsolata szerintem végre felteszi az i-re a pontot, végre egy olyan párt kapott, akivel megvan köztük a kémia.
Avery és April kapcsolatával folyamatosan az az érzésem, hogy ők az új Lexie-Sloan páros és amennyire nem akartam kedvelni őket, hát sikerült. De az a gond, hogy még Matthew is szimpatikus fazon.
Baley… az éved elején idegesített a párkapcsolatával járó elpuhulás, az évad végén meg a drámája, amit úgy érzem túl sokáig húztak és túl drámai feloldást akartak neki adni. Már közel sem kedvelem annyira, mint régen.
Yoda… izé… Richard pedig már elég öreg ahhoz, hogy ne fejlődjön sehova, ez meg is történt, ha kap egy méltó lezárást a következő évad elején, akkor azt mondom, hogy nem zavar, hogy meghalt. (HA meghalt)
A drámával nem volt bajom az évadban, szerintem a Pegazus remek enemy volt borzalmas névválasztásal. xD

julcsi - 2013. 05. 22. 08:59

huh. hát nekem is erősen hullámzó volt az évad, de még mindig jó ettől függetlenül. sose tudtam megfogalmazni, mi az, ami igazán megfogott ebben a sorozatban, de az biztos, hogy a(z egyik) fő erőssége a remek színészgárda.voltak jó részek azért, de sokkal kevésbé éreztem drámainak. nem kérdés, hogy maradok-e.

u.i. a Chief-ről miért nem írtál? szerintem ő fontos szál, ő az összetartó erő.

Roxi - 2013. 05. 22. 09:44

A 8.évad izgalmas befejezése miatt alig vártam az évadkezdést,aztán első rész kicsit letaglózott nem is folytattam tovább! Nyáron majd igyekszem pótolni!

Kajuska - 2013. 05. 22. 10:38

Már többen említették Lexie hanyagolását- én sem értettem miért nem foglalkoztak vele többet, mert szerintem volt olyan fontos, mint Mark. Pár perc temetés belefért volna és abba sem haltak volna bele az irók ha egy-két mondattal megemlítik Teddyt. Mark bucsujat viszont megkönnyeztem, ugyhogy picit kárpótoltak és teteszett, hogy Shonda belevitte Mark halálat a Private Practice történetébe is. Ennyit a negatívumokról, mert alapjában dicsérni j˜öttem.

A trauma következményeinek feldolgozása teteszett. Jó volt Christinát új környezetben látni és a mentora is szimpi volt.

Meredithnek különösen örültem és nem bánnám ha a következő évadban csak boldogan babázna, mert ahogy Christina is felsorolta a fináléban neki már bőven kijutott a drámából. Elég lene ha itt ott “medúzáskodna” a gyakornokokkal.

A gyakornokok közül nálam Brooks és Jo a kedvenc. Shane nem érdekel a másik kettőnek még a nevére sem emlékszem pontosan. (az egyik azthiszem Leah, de a néger csaj nevére akkor sem emlékeznék ha bottal ütnének).

A szerelmi szálak közül Alexé tetszett, mert Izzie óta nem volt rendes kapcsolata és évadok óta pozitív irányba fejlődik a karaktere,úgyhogy itt lenne az ideje, hogy boldog legyen. Remélem Shonda nem szedi őket szét 3 rész múlva.

April-féle szerelmi háromszög tetszik. Alapjában Jackson párti vagyok, de nehéz Matthew ellen szurkolni. Mondjuk a lánykérés nekem elég légbőlkapottnak tűnt. Alig békültek ki máris eljegyzés. Shondaland úgyhogy az ilyenhez már hozzászoktam és nem morgok miatta.

Tudni lehetett, hogy a kórházat nem adják el, ezért végig csak az érdekelt, hogyan oldódik meg a szitu. Pont időben zárták le a szálat mielőtt unalomba fulladt volna és az új névért jár nekik a pirospont.

Owen tényleg csak úgy van és szomorkodik, ideje lenne valami újat kezdeni vele. Vagy haladni a kapcsolatában Christinával, mert már régóta patt helyzet van náluk, vagy véglegesen kiírni.

Magával a fináléval kapcsolatban örülök, hogy a tavalyihoz képest nem volt akkora katasztrófa. GA-hoz képest egy vihar még nyugisnak mondható. Díjazom,hogy nem azzal lett vége hogy Mer a felvágva fekszik a műtőasztalon, April reakciója is ütős volt (kirázott a hideg mikor sikított)és Richarddal kapcsolatos cliff miatt nem fogom a falat kaparni őszig. Nem tudom meghal e, de ha igen és olyan búcsút kap mint Mark, akkor nem lesz hiányérzetem.

Csilla0422 - 2013. 05. 22. 12:49

Így már értek mindent. Nagyon furcsa volt, hogy a tragédiával kapcsolatban mindenki strucc-politikát folytatott. Talán a 4. részben Cristina utalt rá, amikor megemlítette, hogy jöttek a farkasok és ettek Lexiből úgy űzték el őket stb. A végén Arizona kifakadás az, amikor szintén kicsiben megkapjuk, hogy mi történt ott a helyszínen. A lappangó feszültség, bánat valahogy mindenkiben benne volt, vártam, hogy mikor kiből tör elő.
Bailey még mindig náciként a legütősebb. Kár, hogy sokáig jegelték, hiányzott a régi stílusa. De az a düh, feszültség, elkeseredettség, amit kiadott, amikor szétverte a gyógyszeres cuccot az csúcs volt és kárpótolt mindenért. Az összeölelkezése Derekkel… basszus abban az ölelésben és a kifújásban minden benne volt, ami az egész évadot jellemezte.
Mindenki megkönnyebbülhet, hogy valahogyan átvészelte ki-ki a maga módján a múlt év veszteségét.
Annak ellenére, hogy Callie életet mentett Arizona lába amputálásával a kapcsolatuknak is betett. Onnan indultak el a lejtőn és ez vezette Arizonat dr. Boswell karjaiba. Remélem marad kell egy kis vérfrissítés és jó karakter eddig. Callie szemében megjelenő bánat többet kifejezett, mind az azt követő jelenetben a mondandója.
Ki gondolta volna, hogy Meredith és Derek egy éjszakás kalandja ide vezet. Ők nagyon jók együtt. S Mer tényleg sokat szívott már.
April – Jackson úgy tűnik nem tud elszakadni egymástól. April sikogatása Matt karjában Jackson-ért felért egy visszaadom a gyűrűmet jelenettel.
Cristina végre pontot tett a dolog végére, már nagyon ideje volt. Bailey mellett a másik legjobb arc. Owen már lapos, amióta főnök ki nem állhatom. Jó lenne, ha végre takarodna.
Richard ismét bebizonyította, hogy mennyire jó az öreg a kórházban. Ő még mindig tud újat mutatni, mindig van egy pici plusz, amit hozzá tud rakni. De az a gyanúm, hogy megy Adele után és nagyon fog hiányozni. Bárki is itt a főnök, a chief Richard Webber marad. Bailey méltó utódja lenne.
Jo és Alex kapcsolatépítése nagyon tetszett. Mindketten hasonló utat jártak be, amelyek keresztezték egymás és most összefonódtak. Remélem hagyják őket együtt, kijár már mindkettőnek a boldogság.
Jo az egyik legszimpatikusabb gyakornok, közülük még Murphy-t és Brooks-ot bírom, a másik kettő mehet a levesbe.
Tetszett a Pegazus megjelenése, a helyzet kezelése és megoldása. A kórház elnevezése teljesen korrekt volt, maradandó emlék.
Összességében ismét jó évad volt, várós lesz a 10. is.

Kriszta - 2013. 05. 22. 16:00

Richard karaktere nekem sokkal szimpatikusabb mióta nem főnök már.
Ez első pár évadban nem tetszett ez a lerészegedős, a kórház és Adele között dillemázós,a múltat le nem tudó,Meredith-t tutujgató énje,bár ezek mellett ha kellett nagyon jó főnök volt,határozott volt és segíteni tudta a többieket,de nekem több volt negatív dolog nála…
Most hogy lemondott inkább látok benne egy a munkáját szerető sebészt, ( szerettem mikor műtéteket lopott a többiektől) és a munkáját féltő embert aki közben végig a haldokló felesége mellett próbált lenni de látszott mennyire megviseli.
A többiek és a kórházszempontjából egyáltalán nem tartom összetartó erőnek,de az kétségtelen hogy a mai napig nagyon jól tudja befolyásolni a dolgokat és jó irányba próbál mindenkit terelgetni csendben a háttérből,ez nagyon tetszik nekem :)

Ha jól tudom van szerződése a 10. évadra,de lehet hogy csak pár rész erejéig szól,ha így lesz,szerintem méltó búcsút fogunk tőle venni :)

Barbi - 2013. 05. 22. 18:01

Eddigi leggyengébb évad volt szerintem :/ De talán jövőre! :)

Valaki megtudná mondani, hogy végül kiket nem szerződtettek le?

hajasmacko - 2013. 05. 22. 21:05

Ebben az évadban a magánéleten és a kórház sorsán volt a hangsúly, az igazán izgalmas esetek háttérbe szorultak.

Nem tetszett, hogy Arizona megcsalja Calliet azok után amin keresztül menntek.
Teddy eltünése is furcsán adta ki magát (személy szerint még vártam volna vissza, de az NCIS-Red-nél szembesültem, hogy nem tér vissza):

A lánykérés számomra az évad legjobb jelenetei közé tartozik, de hogy nem is igazán szerelmes April a srácba, így már nem olyan…

Egy kis hiány érzetem maradt az évad végén nem zárult igazi természeti csapással, volt miért izgulni, de végül mindenki megússza karcolás nélkül, még a fa is pont kettejük közé vágódik be az ablakon.. Most nem halál esetekre gondolok csak olyanra mint Richard esetében.

A kórház név változásról: még egy ok miért jobb a tükörfordítás. Szeptembertől újra “Grace klinika”, ősszel az évadot kettészedik és nem lesz sok kisebb szünet csak egy téli.
Fontos: A Grace klinika 8. évad jövő hónapban jelenik meg itthon DVD-n magyar szinkron nélkül!! :(

pompom - 2013. 05. 22. 23:34

Az évad eleje nagyon szomorú volt a repülőgép szerencsétlenség következményei miatt. Aztán kezdtek a szereplők magukhoz térni szépen fokozatosan. Voltak ismét érdekes orvosi esetek szerintem én emiatt is kedvelem a sorozatot. Christina továbbra is szuper, Owen fársztó, Mer-Derek szokásos, Arizona- Callie sajna újra krízisben. April idegesít engem de az utolsó részben végre leküzdötte az önkontrollját és igazán önmaga volt. Matt nagyon szerethető de úgy gondolom April majd Avery-vel jön össze valamikor a következő évadban. A gyakornokok közül Brooks és Jo jó karakter a többi felejthető. Amit sajnálok, hogy Callie-Arizona vicces párosa a sok tragédia miatt háttérbe szorult pedig most is voltak jó pillanataik (pl amikor készült a TED konferenciára) de persze nem annyi mint az előző évadokban.

norgro - 2013. 05. 23. 00:26

Először is a legfontosabb, hogy most és mindörökké GA!
Hálás vagyok, hogy léteznek, hogy hétről hétre velük lehettem és ők velem voltak. Imádom őket!
Azt mondták erről az évadról, hogy a romantika köré fog épülni, hogy könyörögni fogunk a következő epizódokért. Ami azt illeti, sem rózsaszín, sem lila sem semmiféle köd nem ereszkedett le sem L.A vagy hogy hűek maradjunk a sorozathoz Seattle, sem pedig Budapest fölé, s az ujjaim sincsenek görcsben a sok imádkozástól, egyszóval, ezt az évadot én sem tartom a legjobbak egyikének. S félek egy kicsit, hogy a következő évadban már nem lesz elég erő, lendület a szint megtartásához vagy emeléséhez. S elsősorban Shondában nem “látom” már azt a tűzet, ami kétség kívül kellett ahhoz, hogy ez a sorozat olyan magasra tette a mércét (Úgy tűnik, hogy a GA egy kissé háttérbe szorult az új sorozata mellett, s most abba fekteti az energiái nagy részét, a GA pedig egy kicsit a mostohagyerek szerepkörében van…pl. a twitter oldala mindezt nagyon jól példázza).

Ebben az évadban, ami leginkább tetszett az a Meredith-Cristina epizód volt, azt gondolom, hogy ott sikerült leginkább abból a bizonyos Shondaland-GA egyediségből megmutatni valamit. Az az rész bátor volt és erős, egyedi és elgondolkodtató…S persze momentumokat, jeleneteket a többi részekből is ki lehet ragadni, de nálam ez volt az évad epizódja.
A szereplők közül Callie a favorit, s Sara egy hihetetlenül jó színésznő! Amit az utolsó rész, utolsó saját jelenetében játszott, az fantasztikus volt…én mindent elhittem neki, az érzéseket, a gondolatokat, a tekinteteket, s ezt a szintet ő mindig hozza! Arizona szerintem hű maradt magához (s hűtlen Callie-hez), vagyis önző maradt a végtelenségig. S bár igen, érthetőek a megnyilvánulásai, abban a tekintetben, hogy mi minden történt vele, de alig voltak elmozdulásai a megértés, az “orvosként” gondolkodás, a továbblépés szempontjából. Mindezek ellenére én szeretem őket együtt, s úgy gondolom Shonda együtt is fogja tartani őket, de hogy miként, az egy érdekes írói munka lesz majd a forgatókönyv-készítők számára.
Cristina az egyik legjobban eltalált és megírt karakter, ő teljesen azonos maradt önmagával és remélem, hogy megszabadítják Owentől, mert míg Cristina egoja még mindig magasan ragyog, Owen töketlen lett és leamortizált.
Bailey a szívem egy darabja, de vele sem tudtak igazán sok újat hozni, egy kicsit házasodott, egy kicsit kiborult, tört és zúzott, de nem igazán hagytak egy valamire való nyitható szálat nála, ezért nehéz lesz érdekessé tenni őt a jövőben.
Jackson-April jók együtt, April nagyon sokat fejlődött jó irányba, a korábbi évadokban nagyon idegesítő volt, most viszont már a pozitív szereplők közé sorolnám. Ami náluk negatív, az a Jacksont alakító Jesse Williams, nekem ő színészként nagyon gyenge, pont úgy, mint a Markot alakító Eric Dane volt (egyébként nagyon jól összeválogatott színészi gárda van!)
Alex és Jo vegyes érzelmeket okoznak. Úgy gondolom, hogy két össze nem illő ember, akik mégis összeillenek. Ha látom őket együtt, egy kissé furcsa érzéseim vannak, de valahogy mindig össze tudom rakni velük a képet…érdekesek.
Richard szintén az a karakter akinél ki kell nyitni valmilyen szálat, különben érdektelen lesz, s már sokkal inkább egy mellékszereplő, semmint a főszereplők egyike.
Meredith és Derek pedig aranyosak, talán ez az egyetlen, ami ebben az évadban jellemezte őket. Ők a kirakati babák, de nagy történeteik nincsenek…
A gyakornokok pedig az egyik nagy kérdőjel. A nevekkel én is bajban vagyok, de a Derek mellett gyakornokoskodó csaj a legjobb, jó a karakter és jól is játszik a színésznő!
Összességében, bár hiányoltam azt az egyedi ízt, ami ennek a sorozatnak sokáig a sajátja volt, úgy is fogalmazhatnék, hogy egy kicsit sótlanra sikerült ez az évad, de mégis boldog voltam, hogy hétről-hétre várhattam a találkozást, hogy minden részben volt valamilyen momentum, ami megmaradt, ami elgondolkodtatott…köszönöm az élményt, mert valami ilyesmi a szerelem, hol nagyon édes, hol kevésbé, s néha nagyon keserű tud lenni…s ez a sorozat bizony egy nagy szerelem!

pompom - 2013. 05. 23. 01:11

Jaj Bailey-t kifelejtettem talán azért mert ebben az évadban elszúrták az írók a karaktert a hülyébbnél hülyébb történetszálakkal. Kérem vissza a régi Baileyt a következő évadra!!!!!

fencikoci - 2013. 05. 29. 13:09

Tudjátok, mi volt érezhető a záró epizódon? Hogy nem Shonda írta. Ennyi. Eddig minden nagyobb durranás az ő írói vénájához volt köthető, most nem. Nem is lett olyan végtelenül klassz. Nekem fura lett pl, h MerDer Baby nem Lexiről vagy Markról, vagy épp Derek apjáról lett elnevezve. Hogy nem Addison jött megmenteni az életét (ez még annál is jobban fáj…)

És még valami: igazatok van, amikor azt mondjátok, hogy laposodik, de még mindig sokkal nagyobb a nézettsége, mint a vele kb egy kanyarban indult sorozatok. A 8M feletti nézettség good, és remélem, hogy még vagy 2-3 évadot kihúznak vele. Belőle. A vészhelyzettel is ment, akkor ezzel miért ne.

Alex&JO, hajrá, a többi (egérke, vidor, morgó meg Murphy) mehetnek a manóba. Bár mondjuk, ha már egérke – Brooks az évad első felében egy megszeppent kiccsaj volt, az évad végére egy rágóvalbeszélő naccsaj lett. Ez mi már? És Ross, aki élvezte a keléseket kiborult, mert nem agyakat vagdal? elsőéves sebgyak., mit akar? Olyan viszontagságok voltak az évadban… Pfujj. De egyébként jó volt, én élveztem. 8/10 (csak mert Lexi és Mark meghaltak)7/10 (mert Teddy is elment)

winnie - 2013. 05. 29. 13:28

lehet, hogy a hangvétel más volt, vagy a párbeszédek minőségén érezhető, de ettől még ő írta át a megfelelőre a leadott szkriptet, aminek a jelenteit az ő vezetésével vázolták fel az egy hetes brainstorming során. egy átívelős sorozatnál még kevesebb az író szerepe, mint egy epizodikusnál, meg aztán gondolom itt is vannak írók, akik bizonyos karaktereket írnak.

Kriszta - 2013. 06. 01. 14:33

Nektek melyik epizód volt a kedvencetek ebben az évadban??? :)

Nekem azt hiszem az amikor már bezárt a sürgősségi de Aprilék mégis hoznak be egy gyereket titokban és összefog az egész csapat hogy segítsenek neki és megműtsék,megmentsék az életét.
Igazi GA-s rész volt,könnyed de mégis izgulós,jó párbeszédek voltak megírva és pörgött a rész végig. :)

beci4 - 2013. 06. 19. 03:14

Nekem a finálé tetszett a legjobban. Ha valamiben erős ez a sorozat, akkor az a sokkoló finálé.
Sajnos az évad részeire nem annyira emlékszem, mert eléggé elnyújtva néztem, de azok alapján, ami még rémlik, ez még mindig egy erős sorozat. Érdekes, hogy szinkronosan egyébként sokkal gyengébbnek tűnik.
A gyakornokok nem lettek túl jól összeválogatva, nekem szinte egyik sem szimpatikus (és a nevüket sem tudom).
Callie és Arizona, valamint Christina és Owen kapcsolata túl hangsúlyos szerepet kapott ebben az évadban, ami egy idő után nekem már unalmas volt. Owent csak abban a jelenetben tudtam megszeretni, amikor magához akarta venni a kisfiút. Apaként aranyosabb lenne.
Richard már eléggé a háttérbe szorult, így nem lenne túlságosan feltűnő, ha kiírnák, bár picit azért sajnálnám.
April és Matthew/Jackson szerelmi háromszöge annyiban érdekes, hogy bár Matthew nem főszereplő, de egészen megkedveltem és sajnálni fogom, ha April nem őt választja (de egyben meg is értem). Szóval fura. :)

Roxi - 2013. 07. 16. 22:28

Most értem az évad végére és összességében,azt kell mondjam jó volt!Hozta a megszokott szintet,bár nem várom annyira az őszt,mint tavaly.
Ami Richardot ileti amióta nem főnők,valahogy úgy érzem semmire nem jó,ha valakit ki kell írni nem bánom,ha ő lesz az!
A párok közül az Christina-Owen és a Callie-Arizona tagjait bár külön-külön kedvelem,nem tartom összeillőnek őket így nem bánom,ha végre külön válnak! Az viszont jó lett volna ha Owen örökbefogadja a kis srácot,kár,hogy ebből nem lett semmi!
Aprilnek jó dolga van,két helyes pasi verseng érte,egyelőre én sem tudok köztük dönteni!
Örök kedvenceim a Meredith-Derek páros,ők a korai évadok izgalmai után,a sorozat legbiztosabb nyugodt pontjai!

Bryan - 2013. 07. 17. 19:29

Sziasztok. Most néztem végig a 8. évadot és az lenne a kérdésem mikor kezdődik nálunk a 9. évad? Remélem még idén :)

winnie - 2013. 07. 17. 19:47

még nem lehet tudni

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz