login |

New Girl: vége a 2. évadnak

2013. 05. 21. 20:03 - Írta: human

31 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Végre még egy sorozat, aminek nem kell 5 év, hogy meg merjenek lépni dolgokat, plusz közben még vicces is tud maradni. Szerintem spoileres leszek, szóval ha valaki még mindig nem látta az évad utolsó részeit, forduljon el – ez egyébként beszédes, mert ennek a komédiának van története.

Aki pedig most kattanna a New Girl-re, az nyugodtan tegye, a 2. évad olyan jó, mint az első, amiről itt írtunk. Spoilerek a tovább mögött.

Na tehát meglépték, Nick “felnőtt” Miller összejött Jess-szel. Nem is pont a fináléban, hanem még előtte. Aztán jöttek a kétségeik ennek kapcsán, szakítottak is gyorsan. Egy rossz író ezzel a cliffhangerrel fejezte volna be az évadot, hogy őszig bosszankodjunk és várjuk miképp kerülnek újra össze, de a New Girl nem ezt tette, rögtön ki is békültek Nickék, inkább máshol jött a cliffhanger.

Őszintén szólva kellett ez a kapcsolat a sorozatnak. Egyszerűen nem tudtak mit kezdeni Jess-szel ezen kívül, ez már rég látszott. Idén is a fiúk hozták a legtöbb poént, mondjuk nem is vártunk mást, és ide nem illett annyira a lány, aki próbált vicces lenni, meg borzasztóan énekelni. Másfajta felállás kellett, és ezt lépték meg. Emellett szinte el is törpül a Cece-Schmidt-rész, azt úgyis csak jövőre bontják ki. Amúgy vicces, hogy ezen a vonalon mennyivel töketlenebbek az írók, még ha nem is ez a rajongók fő szurkolásának tárgya.

Szóval idén aztán főleg Zooey-s, független filmes hangulat uralkodott. Akadt dráma, elég csak Nick apjának a temetésére gondolni, meg akadtak hangosan nevetős részek is a sima cliffhangerök mellé. Biztos volt gyengébb rész, de valahogy nem ugrik be így hirtelen.

Nyilván jövőre kapjuk a cliffhangerben bekapott Cece-szálat, de leginkább arra leszek kíváncsi Winstonnal mit kezdenek. Nagyon bírom a karakterét, itt a végén a szülinapos mellékszálán baromi sokat vigyorogtam (Yeah I got my own damn cake, and you can’t have none!), miközben ezerrel zajlott a többi cselekmény.

Szerintem az utolsó linket láttátok ti is előre.

31 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2013. 05. 21. 20:10

vajon vissza merik hozni a 3. évadra coach-ot egy részre?:)

Vektor - 2013. 05. 21. 20:36

Ritka esetek egyike, amikor a második évad minden téren fejlődést mutat az elsőhöz képest. A harmadik évad nagy kihívás lesz az íróknak, mert nem lesz egyszerű további 24-25 epizódon át tartani ezt a színvonalat. A férfi állandó szereplők közül az első évadban Schmidt, a másodikban Nick kapta a legtöbb játékidőt, a következő évadban foglalkozhatnának többet Winstonnal, az ő karakterét aknázták ki idáig legkevésbé, plusz be kellene hozniuk egy új szálat a Nick/Jess, és a Schmidt/Cece romantikus szálak mellé, hogy ne fulladjon önismétlésbe a sorozat.

lostgab - 2013. 05. 21. 20:36

Sose gondoltam volna, hogy pont a New Girl lesz az a sitcom, amit minden héten tűkön ülve várok. Nem túlzás azt állítani, hogy minden részben van legalább egy hangosan-nevetős poén.
Zooey Deschanel-től régebben kapartam a falat, most simán elfér, sőt képes vagyok szurkolni neki, minden idiótasága ellenére.
Valószínű, hogy ehhez azért nagyban hozzájárul, az amit Jake M. Johnsonnal művelnek. Ezt a két ember kellene mutogatni, mikor a kémia fogalmát magyarázzák kezdő színészeknek.:D Utána meg a castingost, aki észrevette ezt.
Winstont meglepő módon megkedveltem, imádom, ahogy állandóan visszatérnek arra, milyen irtó béna is ő a prank-csinálásban :D
Schmidt-ék sztorija is tetszik, főleg, mivel ebben mutatkozik meg igazán, hogy bár Schmidt a nagy nőcsábász, ért hozzá, hogy kell felszedni a jócsajokat a megfelelő öltönyben, mégis megmutatkozik, mennyire bizonytalan, ha igazi érzelmekről van szó.
Már most tervbe vettem, hogy újra ledarálom ezt a két évadot, annyira szórakoztató.
9/10 nálam, de csakis azért, hogy legyen hova fejlődni.

mkfad - 2013. 05. 21. 20:37

Coach mostanra minden problémájukat megoldotta volna.

Stop it! Stop!

yeeeyha - 2013. 05. 21. 20:38

Az egyik legjobb sorozat, amit nézek, Nick örök kedvenc, és annyira fantasztikusan oldják meg az írók a jess-nick szálat, hogy az valami elképesztő.

Zirowe - 2013. 05. 21. 20:57

Hát, azért a viccességet kicsit kétségbe vonnám.

A szezon második felétől átmentek a nagyon viccesből az inkább kínos szituációkra építő poénokra, amik nekem nem mindig jöttek át.

Winstont is csak kb feleslegesnek éreztem.

Schmidt körüli kavarás előtt is értetlenül állok, főleg, hogy a végén Cici (vagy hogy írják :D ) kb szerelmet vallott neki.

Kissur - 2013. 05. 21. 20:58

Szerintem meg kiszámítható volt, hogy összejött Nick és Jess. Ugyanis minden egyes sorozatban (de tényleg mindenhol) a 2.évad az, ahol 2 főszereplő elkezd egymásra találni, vagy összejönnek (Smallville, HIMYM, Szökés, Breaking In, Homeland… stb). Szóval reménykedtem, hogy itt nem ez lesz, de hát hiába.
Végre megszerettem Winstont, erre Coach sorozata kasza áldozata lett, így akár vissza is jöhetne. Mondjuk megnéznék a 3.évadban egy Winston vs Coach, avagy ki legyen a 4.lakótárs párharcot. Hiszen Schmidt alap, Nick és Jess már összetartozik, már csak a 4.hely, ami kétséges.

Ui: várom hogy melyik magyar csatornára jön. Bűn lenne kihagyni egy ilyen hihetetlenül jó sorozatot.

Jeol - 2013. 05. 21. 21:00

Áh, óriási. Kedvenc sorozatom most, ami elég nagy szó, ha kb 15öt néz az ember folyamatosan(na de pont nektek magyarázom….:)) )

Baromira bírom az összes karaktert, ami azért még sitcomoknál is ritka nálam.

petecz - 2013. 05. 21. 21:00

Hát nem tudom szerintem inkább Schmidt viszi az egészet, rajta mindig kegyetlenül sírok a nevetéstől. Harmadik évadba lehetne 1-2 epizodikus rész is azért, theme rész, valamint a Winston karakterével is komolyabban elkezdhetnének játszani mert csak úgy van eddig.

Jeol - 2013. 05. 21. 21:02

Ja még azt kihagytam, hogy jelenleg ez az egyetlen sorozat, amin sírva tudok röhögni, és vissza kell tekernem párszor a jeleneteket…

paranoid android - 2013. 05. 21. 21:04

Ezzel a második évaddal a jelenleg futó sitcomok közül a kedvencemmé nőtte ki magát. Simán 9/10 ez az évad nálam.
Remekül működött a Nick-Jess szál, egyszerre volt vicces és aranyos. És őket nem féltem, hogy unalmas párt fognak alkotni. A szexuális feszültség idővel biztos elillan, de nem hiszem, hogy a humor ki fog apadni ebből a kapcsolatból. Emellett az évad egyértelműen Nické volt. Eszméletlenül zseniális karakter. Muszáj ilyen jelzőkkel illetnem annyira nagy kedvencem lett; nem volt olyan rész, aminél nem röhögtem volna hangosan néhány hülyeségén.
A Cece-Schmidt dolog engem annyira nem villanyoz fel a jövőre nézve, mert én megkedveltem Elizabeth-et ebben a pár részben, és Schmidtet is jobban bírom vele; örülnék ha hosszabb időre visszatérne a következő évadban.
Az évad egyébként jót tett Jess-nek is. Letompították a kínosságát, nem olyan öncélúan harsány, hanem a srácokkal való kommunikációban mutatkozik meg a humora, ami így jobban működik.
És persze az évad második felében/utolsó harmadában Winston remekelt végre, gyakran a legjobb jeleneteket hozva. Egyedül azt bánom ebben az évadban, hogy ő nem kapott A szálat, mindig a B vagy C szálak jutottak neki. Remélem ez változik a harmadik évadra, úgy is ő jön a sorban, ha már az első évad Schmidté, a mostani meg Nické volt.

Pettya - 2013. 05. 21. 21:04

imádom ezt a sorozatot az első résztől kezdve, sírva röhögök minden részen, még sok évadot :D

Sasha86 - 2013. 05. 21. 21:22

Na mondjuk Winstonnak volt a legtöbb egysorosa a fináléban, amin szakadtam, mint a
“Hey Jess, I’m trying to stay positive, but I’m pretty sure, that this is the place where we die.”
vagy
“Sometimes I feel, I’ve never been in love, you know? Do you know?”
és a kedvencem:
“Hey bartender! Would you call me ambulance please, I’m bleeding. Thanks man!”
Hi-he-tet-len, de évek óta először egy sorozat, ahol visszatekerem a poénokat…

dualla - 2013. 05. 21. 21:37

Azon kevés sitcomok egyike, amelynek nézése közben nem csupán megmosolygom a poénokat, hanem tényleg élvezettel tudok nevetni. Imádom.

Ghost - 2013. 05. 21. 21:40

Nagyon nagy kedvenc!Én is örülök, hogy meglépték a Jess-Nick szálat és nem húzták a végtelenségig.Remélem még sokáig tudják tartani ezt a kiváló színvonalat.

Valacky - 2013. 05. 21. 21:49

Az utolsó 3-4 rész nem jött be annyira. Azokban is voltak jó részek, de nem annyi, mint előtte. De még így is a jelenlegi kedvenc sitcom-om.
Viszont Winston-t nem bírom, nagyon ritkán van csak jó poénja, ha helyette Coach lenne akkor lenne egy (számomra) közel tökéletes sitcom.

human - 2013. 05. 21. 22:05

Kissur: ja minden sorozatban, bones, mentalist, castle, psych és a többiben pedig nem. Sőt, biztos vagyok benne, hogy több példa lenne a nem jönnek össze a második évadban dologra.

ldavid - 2013. 05. 21. 22:06

fináléban Taylor Swift meglepett.
tudtam, hogy lesz, de azt nem hogy szerepet is kap.

VanillaSky - 2013. 05. 21. 22:24

Nick-Tran párbeszédek ütöttek az évadban:D

Dregnarr1 - 2013. 05. 21. 22:27

Legjobb jelenleg futó szitkom, nem vitás. Nekem az all-time top10-ben is benne van. Nagyon ritka az olyan sorozat, amiből bármikor tudnék jeleneteket idézni.. bárhol is vagyok, kiül az arcomra a mosoly, vagy a hangos nevetés, ha egy-egy ilyenre gondolok.
Remélem nem rontják el a 3. évad romantikázással és lelkizéssel.

Coach karaktere egyébként szerintem Nick személyiségébe került, ő lett az arcleordítós idegbeteg.. persze azért megnéznék egy veszekedést kettejük közt, remélem élnek a lehetőséggel.

Misslilo - 2013. 05. 21. 22:39

Legközelebb majd jövő ilyenkor fogok újra New girl-t nézni, mert 1 hét egy rész kibírhatatlan, sitcomokat csak egyhuzamban bírom megnézni. Nehéz lesz várni, aj de nehéz.

És ha már ilyen tini fajta leány vagyok, mindennél jobban akarom, hogy Schmidt & Cece egy pár legyen!!

Xsz - 2013. 05. 21. 22:43

Cotton eye Joe a menyasszony bevonulásán ütött és utána Schmidt arca epic :D

Pudli - 2013. 05. 21. 23:11

Vicces sorozat minden részben tudok nevetni még ami nem is tetszik annyira, én örülök, hogy nem húzták tovább és összejöttek, itt viszont Jess nem fog a többi lakótársával összejönni mint más sorikban mert Jess/ Winston vagy Jess/Schmidt elképzelhetetlen.

LoGi - 2013. 05. 21. 23:17

+1 dícsérő komment, kedvenc sitcomom kb az első évad felétől kezdve már.

Totya1989 - 2013. 05. 21. 23:49

Nagyon tetszett ez az évad, még talán jobban, mint az első :)
Nickből nagyon jó karaktert csináltak :)a Nick-Tran párbeszédek nekem is nagyon bejöttek :D de a kedvenc részem az volt, amikor Nick az új főnöke miatt kicsit elkezdett figyelni magára, amitől Jess beindult és aztán arról vitatkoztak, hogy Jess hozományvadász XD:D
nekem semmi bajom azzal, hogy már most összehozták őket, tényleg megvan közöttük a kémia :)
Winston meg az utóbbi részekben hatalmas volt, végre neki is vannak jó jelenetei :) a prank-es részek hatalmasak :D szét röhögtem magam az utolsó résznél csak azon a mondaton, amikor Schmidt azt mondta, hogy Winston ötlete volt :D:D
a Cece-Schmidt szálat valahogy nem nagyon díjazom, szerintem nem illenek össze, Elizabeth nekem is már ez alatt a pár rész alatt szimpatikusabb lett….
az biztos, hogy őszig legalább 1-szer végignézem újra az egészet, nem bírok ki egy egész nyarat New girl nélkül :D

Zizi - 2013. 05. 21. 23:51

imádom, 3 hónapja még nem is tudtam a létezéséről (nyilván kicsit túlzok, mert itt olvastam róla) aztán megnéztem az első részt és két pillanat alatt ledaráltam, amiben az a szomorú, h szeptembertől hetente kapok egyet… :(
de imádom! :)

Kissur - 2013. 05. 22. 01:18

Ja és a kedvenc jelenetem az évadból, amikor Schmidt megpróbálta elveszteni a szűzességét, és az egész testét beolajozta, majd aztán Nick próbálta meg visszatuszkolni az emeleti ágyra. :D

Kissur - 2013. 05. 22. 01:20

human: Ezeket a sorozatokat nem nézem. Én csak kinéztem a DVD-imre, meg a gépemen lévő sorozatokra, és azokban mindben a 2.évadban történt a nagy egymásra találás.

Shannen - 2013. 05. 22. 08:51

Nem vagyok nagy sitcom rajongó, sőt tulajdonképpen a Jóbarátokon kívűl sosem néztem rendszeresen semmit, max. ha a tv-ben ment valami és nem volt jobb dolgom.
A New Girlt is csak Zooey miatt próbáltam be tavaly előtt, aztán hopp! Rögtön megfogott, ráadásul a 2. évad szerintem még az elsőn is túltett,ami azért elég nagy szó.
Amennyire az előző évadban Schmidten volt a hangsúly a srácoknál, most nagyon örültem, hogy Jake Johnson kapott több lehetőséget, imádom azt a hapsit, azok a pofavágások… :D
Sokat fejlődött a sorozat a második évadban, jobban tudták kezelni Jess karakterét is,de ami a legnagyobb piros pont az Winston fejlődése. Az évad végére iszonyatosan felhúzták a figuráját, nagyon remélem a 3. évadban ez csak folytatódni fog.
Nick-Jess páros pedig szerintem a TV-történelem egyik legjobbja, de legalábbis a Top10-ben tutira benne vannak. Ilyen erős kémiát sem látni mindennap két karakter között, innen is gratula a castingosnak! :)

Schmidt és Cece.. hát egy kicsit még hagyhatnák szerintem is Elisabeth-tel, eléggé emgkedveltem őt is. Legvégül úgy is Cece-Schmidt happy end lesz, csak kérdés mikor.
Nekem amúgy se lenne bajom, ha 2 pár lenne egyszerre, Jóbarátokban is volt ilyen időszak és ott is jól működött szerintem.

Nagyon jó évad volt, igaz az utolsó néhány részre kicsit elfáradtak, de azért még így is kiemelkedő volt. Már csak azt remélem, hogy a 3. évadban min. ilyen szinten fogják folytatni.

szendroib - 2013. 05. 22. 09:49

Nálam messze a kedvenc jelenleg futó sitcom, jó volt nagyon az évad, bár tény,hogy az első talán picit viccesebb volt.

Ezt a videot épp most ajánlotta nekem a youtube, szerintem poén:

http://www.youtube.com/watch?v=ihoVAmIybc4&feature=player_embedded

blueberry - 2013. 05. 24. 20:34

tegye fel a kezét, aki azt gondolta, hogy Cece férjhez megy ebben a részben! Senki? Mindjárt gondoltam. De ez végül is jó volt így, bár kicsit megijedtem, mert a készítők nem fogják a két “párt” ugyanabban a részben összehozni, úgyhogy örültem, hogy most mégis inkább a Nick-Jess páros jött össze a finálé végére.
Számomra amúgy Winston nagyon sokat javult az első évadhoz képest, nagyon-nagyon megszerettem mostanra – a többieket pedig eddig is imádtam.
Szóval remélem ilyen marad még a New Girl. Sokáig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz