login |

Beauty & The Beast: vége az 1. évadnak – írta Delilah

2013. 05. 22. 21:06 - Írta: vendegblogger

24 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

A Beauty and the Beast nem egy zseniális sorozat, határozottan az eyecandy kategóriába tartozik. Sikeresen, mondhatni csodával határos módon túlélte első évadját, s ki tudja, ezzel talán további szezonoknak is megágyazott, mert szerintem akik eddig kitartottak, azok ezután sem fognak távozni. Hacsak nem történik valami drasztikus változás.

Az egész évad egy szinten mozgott, nem volt rossz, nem volt jó, hozta az elvárt szintet és nem többet. Az évadzáró is kiszámítható lett, ráadásul eszméletlenül túlzsúfolt, hiszen 40 percbe annyit sűrítettek bele, hogy az talán még két részre is sok lett volna. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Annyi minden történt a zárásban, hogy inkább csak két szálat emelnék ki. Az első Gabe, meg a bogyói. Az előző részben tisztáztuk, Gabe-nek jó, Vincentnek nem, ebben a részben pedig vagy hatféle variáció lett belőle. Sőt, már is sikerült rájönni, hogy hogy lehet meggyógyítani a mi szexi katonánkat. Lehet, hogy csak én gondolom így, de ezt korainak tűnik így ellőni, bár nyilván nem lesz olyan egyszerű, mint elsőre tűnik.

Főleg úgy nem, hogy jól jött volna belefutott pár golyóba – nem mintha sajnáltam volna. az egész csak egy vállvonogatást váltott ki belőlem, érdekelt ő bárkit is? A nőről nem tudtunk meg semmit, a nevét is csak ebben a részben fogtam fel. Kvázi lebegett, csak úgy ott volt, nem volt igazi létjogosultsága azon kívül, hogy okosságokat mondott, meg elvolt Gabe-bel.

Ellentétben Sendhil Ramamurthy (Gabe) hiányzott, a Heroes óta nem nagyon láttam (nem nézek Covert Affairs-t) és most kifejezetten pozitív hatással volt a sorozat, kétlem is, hogy meghalt. A főbb karakterek közül JT-t mindig öröm látni, de Tess nélkül is hiányérzetem lenne. Mint ahogy Evan esetében van is, de a CW-nál a halottak nem általában nem maradnak sokáig azok, tehát naivan reménykedem.

A másik szál Vincent és Catherine kapcsolata, naná. Imádják egymást, legalábbis amikor épp kedvük van hozzá. Értékeltem a kisvárosi randijukat, de ez az állandó dráma arról, hogy milyen lesz a jövőjük, kicsit kezdte kikezdeni a türelmemet. Merem remélni, hogy nem ez lesz a nagy dilemma szeptembertől. Már csak azért is, mert bejön a a két főkaraktert, szurkolok nekik – de nem lehetne problémamentesebb a kapcsolatuk? Vagy legalább egy kicsit változatosabb…

Számomra fura volt, hogy mindenki annyira rettegett Muirfieldtől, holott egyáltalán nem tűntek veszélyesnek: amikor elrabolták Vincentet, pár perc alatt könnyen kijutottak, amikor a szervereket megrongálták, akkor sem volt nagy baj, és nem érzem azt, hogy erejüket megfeszítve keresték volna a szuperkatonát. Na, majd ez az új politikus meglátjuk mire képes, ideje, hogy arca is legyen a gonosznak.

Kénytelen vagyok azt mondani, hogy a szememben az egész évad megérdemli a 7/10-et, természetesen az eyecandy-faktort is beleszámítva, az évadzárót viszont inkább hagyjuk. (Tudom, az utolsó mondatról nem szóltam, de őszintén, nem tudott megrázni.)

(Még valami. Feltűnt valakinek, hogy mindenki állandóan azt hajtogatja, hogy csak normális életet akar? Itt mindenki megszállottja az átlagos életnek?! Nem tudom, de én szívesen beáldozom a hétköznapi életemet a kedvükért, bármikor cserélek Catherine-nel, ha cserébe nem kell érettségiznem és Vincentet is megkapom a csomagba.)

24 hozzászólás Ne habozz!

krigin - 2013. 05. 22. 21:34

Minden percét élvezem, kell ilyen kis könnyű sorozat is a többi mellé. Nekem 8/10 az évad, a karaktereket megszerettem (szinte mindegyiket), mondjuk néhol kicsit sok volt a romantika Cat-Vincent között, de egyefene. Kiváncsi leszek a 2.évadban mit terveznek behozni, a Muirfield-el kellene jobban foglalkozni, kis háttérinfók meg kicsit előtérbe tolni őket. Örülök, hogy túltélte a szezont és várom az októbert. A kritika meg remek lett, köszi Delilah ;)

nfsu17 - 2013. 05. 22. 21:36

Nekem nem hiányzott Gabe, ha lesz a köv. évadban, akkor biztos kasza, ezekben a részekben is nagy nehezen tudtam elviselni. Néztem Heroes-t, ott valahogy nem zavart. Ide nekem nem illett a karaktere.

Ha tényleg igaz az, hogy most már Vincent szörny marad (mivel beadta magának a vakcinát és visszaváltozott a végén), akkor lényegtelen is a “normális életet akarok” morfondírozás, úgysem lesz belőle semmi.

Nekem ez a sorozat tipikus guilty pleasure (aszem így mondják), 40 perc kikapcsolódás és szó szerint az, mert itt nem kell agyalni, nem kell a szálakat kigubózni, nézed a szép szemeket, aztán cső.

Az elején még nyomozósnak indult (részenkénti), de ezt hanyagolták (jól tették), és jobb is lett az évad 2. felére. Cat testvére keveset szerepelt itt már, pedig az eyecandy faktort növelhette volna.

JT nagyon jó, majdnem legjobb karakter.
Tess-t minden részben legalább 3x felpofoznám valami miatt, nekem nem hiányozna.

A Muirfield-es szál szerintem nagyon gagyi volt végig (pedig erről szólt az egész sorozat), úgy állították be mint valami szuperfantasztikus nyomozócsoportot, aztán 22 rész kellett míg befogták és közben is mászkáltak utcán, meg hasonlók. Ha meg el is kapták, 5 perc alatt kiszabadultak. Ezektől f.stak végig.

A 7/10 szerintem sok, ha az egész évad 10 rész lett volna, akkor a 22 részt be lehetett volna sűríteni 10-be és akkor végig pörgős lett volna. Így lenne 7/10.
Így csak 6/10, mivel sok a logikátlanság benne, meg a rétestészta, meg a fő szál is nagyon elnagyolt volt.

damian1987 - 2013. 05. 22. 21:37

Bocsi, lehet nem tartozik ide de mivel lesz a Super Tv2-n, esetleg a magyarhangokat már lehet tudni ?

winnie - 2013. 05. 22. 21:42

megkérdezem.

JBen - 2013. 05. 22. 21:45

Sikerült megnéznem az évadzárót.

Olyan érzésem volt, mintha egy szépen lezárt sorozatot készítettek volna, ám mivel „az utolsó pillanatban” jött a berendelés, így tettek egy kis csavart a végére.

Meg vagyok róla győződve, hogy az utolsó reklámblokk utáni részt újraforgatták.

Így nézve azt kell mondjam, hogy a lehető legjobbat hozták ki a készítők a végére, amit kihozhattak belőle.

Jó persze vannak klisék, vannak hibák, néhol talán kicsit tényleg vontatott volt, de valahogy ennek a sorozatnak az új részeit is legalább annyira vártam, mint a Célszemélyt vagy az Arrow-t.

A kicsit sok romantika valószínű a csatorna jellege miatt van, kezdtem megszokni. A cikkíróval ellentétben én meglepődtem az utolsó mondaton, nem gondoltam, hogy ezt a „poént” ilyen hamar ellövik.

Ahogyan írni szokás, a folytatásban mindenképp van potenciál, nálam nem kérdés, hogy maradok.

damian1987 - 2013. 05. 22. 21:47

köszönöm, winnie

JBen - 2013. 05. 22. 21:52

Pontozni elfelejtettem. Több szempontot is figyelembe lehetne venni, de nálam mindig az számít, hogy az adott 42 perc mennyire repül el, (jelen esetben észre sem veszem), így mindenképp 8/10-et adnék az évadra, ez nem kérdés! :-)

Llew - 2013. 05. 22. 21:59

Hát ezzel a kezdő mondattal ez az írás sem ajánlónak készült. :)
A második felét meg csak akkor értettem meg, amikor leesett, hogy a szerző nő. Addig nem volt tiszta, miként lehet egy sorozat eyecandy egy szem női főszereplővel.

JohnHU - 2013. 05. 22. 22:13

Ritkán kaszálok, de ezzel a sorozattal megtettem, kicsit zavart is a dolog, ezért ráharaptam egy évadkritikára. Végül is sikerült igazolni a döntésemet :)

Delilah - 2013. 05. 22. 22:21

JBen: egyetértek én azt a két sorozatot ugyanúgy várom mint ezt, de azok azért magasabb színvonalon mozognak, a romantika olyan amilyen, de ha arra épül az egész sorozat, kvázi a lényege, elvárom, hogy kidolgozottabb legyen

Liew: nem akartam senkit elijeszteni, én minden női társamnak csak ajánlani tudom:D a férfiaknak, hát nem tudom majd ti megmondjátok;) egyik női szereplőt sem tartom kiemelten szépnek…

winnie: köszönöm, h kiraktad:))

trisztin - 2013. 05. 22. 22:34

akkor ezek szerint Sendhil Ramamurthy-nak nem csak én örültem :) felidézte bennem a régi Heroes-os időket…meg azt is,hogy elkaszáltam a sorozatot 1-el a vége előtt… de B&B nem járt így,sőt kifejezetten szeretem :)
(bár tipikus CW-s,de élvezhető és szerencsére sok szerethető karakterrel dolgozik , igen TJ (by Tess :)) és Tess nekem is nagy kedvenceim)

Muirfieldes szál amennyire komolyan vették az elején,most annyira unalmassá/semmilyenné vált… na majd köv évadban kiderül,hogy a zárómondat megcsavarja-e eléggé a dolgokat…

Lemoni - 2013. 05. 22. 22:59

Bár már korábban kaszáltam a sorozatot, Sendhil Ramamurthy miatt elővettem ezeket a részeket (korábban nem ismertem a nevezett urat, de annyira jól nézett ki képeken, hogy kíváncsivá tett :) Szóval, nekiálltam nézni, aztán gyorsan tekerni és átugrani a Cat-Vincent hömpölygő nyálfolyásokon, sok volt már a szirup, de Sendhil/Gabe jelenetei tetszettek. Nem tudom, osztanak-e még neki lapot a 2. évadban, én abban reménykedem nem és talál magának jobb sorozatot, lehetőleg olyat, amit én is nézek :) Jay Ryannek meg szerencséje, hogy láttam a Top of the Lake-ben, így inkább abban tartom meg a jó emlékezetemben. Ha meg B&B-t akarok nézni, inkább előveszem a korábbi sorozatot Ron Perlmannel, klasszisokkal jobb.

Ambriel - 2013. 05. 23. 08:34

Nem győzött meg a kritika arról, hogy pótoljam azt az 5 részt, ahol kaszáltam a sorozatot, mert már untam, hogy mindenki megtudja ki Vincent, és megy a szerelmi dráma, átlagos élet akarás…

“bármikor cserélek Catherine-nel, ha cserébe nem kell érettségiznem és Vincentet is megkapom a csomagba.”—> Ezzel teljesen egyetértek, csak én a mindennapos, unalmas munkát cserélném el Cath-tel :D

chipesz - 2013. 05. 23. 11:43

Senkinek nem tűnt fel, hogy a címben “Véget” van, “Vége” helyett? :) Máskor mindig az első hozzászólások között megemlítitek a hibát.

Dóri - 2013. 05. 23. 13:06

Én valahol a 14. rész körül kaszáltam a sorozatot. Szerintem kifejezetten jól indult, de amióta Cat meg Vincent “összejött” azóta (számomra) olyan szappanba ment át, hogy csodálkoztam, hogy nem csorog nyál a monitoromból. Kevés sorozat van amit így kaszálok, de ennél megtettem. És nem bántam meg.

timcsike - 2013. 05. 23. 17:00

A sorozatot nézem, szeretem, elvagyok vele, bár az izgalmakat nem itt keresem. Vacsora mellé jó ha nincs társaságom.

winnie - 2013. 05. 23. 19:58

“köszönöm, winnie”

válasz a facebookon és holnap a hírekben.

Pffk - 2013. 05. 23. 22:54

A sorozat elmegy. Van, amikor kifejezetten szeretem, de néha felidegel.
A kritika gondolatmenete tetszik, bár több mondat is értelmezhetetlen.

Dor Ka - 2013. 05. 27. 10:25

én is szeretem, biztos nézni fogom a folytatást. szerintem is jó a kémia a két főszereplő között, hiteles a kapcsolatuk, még az állandó drámázásukat is bírom.:D

Alice - 2013. 05. 27. 14:06

Mindenképp érdekelt a sorozat az eyecandy faktor és Bridget Regan miatt, aki nekem már nagyon hiányzott a képernyőről!
A 10. rész környékén elmondhatom, hogy nagy meglepetés nem ért a hangulatot illetően, de a sorozat szegény elég gyengécske. Nem a szereplőkkel van baj, meglepően jók a mellészereplők is, hanem a sztorival, meg a mélységgel. Elnézegettem, persze, de leginkább az motoszkált bennem, hogy a valamennyire hasonló Sötét Angyal, vagy akár a film noiros Holdfény mennyivel, de mennyivel jobb volt, ez ezért, amaz azért. Számomra nagyságrendekkel többet adtak. Amire még hajazott, az a rövid életű, nem igazán mély nyomokat hagyó 2003-as Tarzan c. sori is volt, amiben Sarah Wayne Callies főszerepelt nyomozónőként.
Nem azt mondom, hogy nagyon újat akartam látni, de igen gyengécske a megvalósítás, na.
Mondanom sem kell, hogy a korábban 1x a Legend of the Seekerben látott Jay Ryan beváltotta az eyecandy reményeket. Egy ilyen szép szempárért és ilyen ritka karcos hangért (stb. stb.) jóhogy újra és újra leül az ember a gép elé. Ha épp ráér. :)

O_Green - 2013. 06. 05. 18:47

Érdekes, hogy engem pont Bridget Regan idegesített halálra. A karakter is egy agyhalál volt, de ahogy játszotta, az főleg. Percenként tudtam volna arcon önteni valamivel…

JT nagyon jó karakter, érdemes lenne kicsit nagyobb hangsúllyal szerepeltetni, Tess azonban pocsék. A szituációk, amikbe keveredik, a mimikája… Mikor a sorozat közepe táján ébredeznek a főzsaruval az újabb együtt töltött éjszaka után, olyan előnytelen szögből veszi a kamera, hogy azt kell mondanom, életemben nem láttam még rondább nőt romantikázni CW-s sorozatban. A főzsaru pengével szabott hajvonalától is kiráz a hideg, de ez nyilván adottság, erről nem tehet, legalább néha villant valami színészi tehetségnek nevezhetőt.

Edi Gathegi viszont botrány. Mikor Vincent, vagy Evan állt vele szemben, hozzájuk képest alig volt több, mint egy ülő csivava. Ezek után még egy férfiasnak látszó verekedésbe is beleírták a szerencsétlent, pedig látszott rajta, hogy ha én egy nagyobbat ütök, már attól feküdni fog… Nem hogy rosszfiúnak nem hiteles, még férfinak se nagyon. És nem, nem az a bajom, hogy nem 2 méter és 120 kg izom, hanem az a bajom, hogy nincs meg az a kiállása, ami egy ilyen karakterhez kéne, és nem is tudja megjeleníteni. Ha a vasággyal együtt 35 kg rendőrnőben több az erő, több a spiritusz, mint a fegyverrel kalimpáló gonoszban, akkor miről beszélünk? A tespedt Bob Marley-tekintettől én ugyanis nem igazán húznám össze magam.

A percekre épp csak fel-feltűnő szereplők, akikkel később sosem találkozunk, általában érdekesek, és jól töltik ki a főszál pihentetéséből adódó üresjáratokat.

Szóval összességében nem olyan rossz ez. Sőt. Bár mint írtam már máskor máshol, fogalmam sincs miért nézem. Csak Jay hangja miatt, szerintem.

Többen említettétek, hogy sok a szappan, sok a nyál… Hát nem tudom, én a TVD-n edződtem, szóval Cat és Vincent szerelmi jelenetei meg se kottyannak, szerintem még bőven az ízlésesség határán belül marad. Sőt, romantikára fogékony női nézők akár még kevesellhetik is.

Alice - 2013. 06. 07. 10:46

Bridget Regan később jött, mint ahogy írtam a hsz-t :) Sajna én sem voltam tőle elájulva, főleg azután, h. korábban milyen jókat láttam már tőle. Valahogy olyan színpadias volt időnként, pedig teljesen jól indult, amikor először megjelent.
Tesst viszont én bírom. Akkor már inkább Cat húga kerget ki a világból.

Ancsa - 2013. 08. 16. 20:58

Köszi a kritikát!
Én ma daráltam le az évad második felét, mert eddig szinkronosan néztem, de untam a heti egy adagot :)
Szerintem jó kis sorozat, kikapcsolódni tökéletes. Nagyon várom az új évadot. Azóta már kiderült (a hírekben írta winnie), hogy 3 hónappal a záró események után fog játszódni. Szóval kíváncsi vagyok.

Raisen - 2013. 10. 30. 20:12

gyenge sorozat, abszolút felejtős, számomra nagy csalódás. többet vártam. első évadot még végignéztem, de én itt kaszálom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz