login |

Hawaii Five-0: vége a 3. évadnak

2013. 05. 24. 19:52 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Fogalmam sincs, mit írjak a Hawaii Five-0-ról. Anno jól indult, ezt nem akarom elvitatni és ezúttal még a cliffhanger is jobban tetszett, mint tavaly, de így sem csábítottak vissza.

Szokás szerint pörgött a kezdés, méghozzá rögtön két szálon is, s azt kell mondanom, hogy kábé 70%-nyira szórakoztatott is, plusz így a finálékat és premiereket nézve még szinte történetileg is képben voltam – miből kimaradtam, azt pedig ki lehetett találni. Komolyan már csak azt a fordulatot várom, hogy a megégett rosszfiú a kemény zsaru féltestvére, az illene a “mindenki ismer mindenkit”-tematikába.

Igazából túlzsúfolt volt ez a záró rész. A Kono körüli ügyet már le kellett volna zárniuk mostanra, hogy kicsit jobban bonthassák ki a főszálat, és az ahhoz tartozó aktuális esetet, amiben megint láthattuk, hogy Danno apai ösztöne fel van pörögve. Sajnos eléggé egyszerűek voltak a fordulatok, hogy ne lepődhessünk meg igazán semmin, de mégis végig lehetett nézni simán. Olyan igazi B-filmes jellege volt ennek az évadzárónak, a kavarások mentek ezerrel és a kedvelt karakterekkel.

A főbb bajom inkább az volt, hogy a buddy cop-rész volt erőtlen. Rendben, a CIA-jel volt egy vicces beszélgetése a főszereplő duónak, de azon kívül nem volt erős ugratás. Attól meg egy kicsit megijedtem, hogy már megint őket üldözik a rendes zsaruk, de végül teljesen más, szerintem jobb cliffhanger érkezett és nem olyan tipikus “fegyvert fognak valakire”-felállásban, hanem más kérdéseket vetett fel.

Jövőre amúgy a sorozat péntekre kerül, 9 órára. Ez két dolgot hozhat, vagy még jobban besül és lecsap a kasza, vagy átmennek a mostani nézők és bebetonozza magát azzal a nézettségén, ami hétfőn kevés, de pénteken jó.

8 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2013. 05. 24. 19:59

Szerintem olyan volt az évadzáró mintha ovodások írták volna. Olyan mennyiségű és nagyságú hiba volt a történetben, hogy csak fogtam a fejem és kínomban fel fel nyerítettem rajta. De már az előző rész se volt valami zseniális, de ott még csak 1-2 szarvashiba volt. De ez az évadzáró? Legszívesebben elfelejteném az egészet.

jimy29 - 2013. 05. 24. 20:03

Én néztem CSI-t, NCIS-t, NCIS Los Angelest és mégis ez tetszik a legjobban, elsősorban azért mert a karakterek szerethetőbbek. Voltak gyenge része ugyan az évadnak, de melyik sorozatnak nincs? Remélem pénteken bebetonozza magát és még jó pár évig menni fog.
Az évadzáró tényleg zsúfolt és kicsit túlzónak tartom m76-at komentjét, mégis ennél szinte csak jobb részek voltak idén.

energy - 2013. 05. 24. 20:11

Már én sem nézem, csak gyűlik. Belenézek, nem érdekes, hagyom annyiban. A barátja holttestéről szóló résznél dobtam be a törölközőt.

Lantaar - 2013. 05. 24. 20:46

Engem szórakoztatott mind a finálé, mind az évad. Viszont örülök, hogy nem csak én látom kilóméterekről, hogy Wo Fat MacGarrett féltestvére lesz.

RichardDiNozzo - 2013. 05. 24. 20:48

Igen, a féltestvéres rész nekem is leesett, annyira nyílvánvaló :D Ez a cliffhanger se nagy szám nekem, olyan semmilyen, védje meg az embert, aki megölette az apját, meg még sok mindent… olyan elcsépelt az egész… de valszeg maradok, hát szombaton egy 40 percet megér majd…

human - 2013. 05. 24. 21:36

Lantaar: pedig mennyi részt láttam :)

djangyu - 2013. 05. 25. 11:25

fura, a C:C-n is hasonló kicsengése lett az évadzáró kritikának :D

Zyta - 2013. 05. 25. 13:56

Én 3×05-nél álltam le asszem, de vicces, h ez a féltestvér dolog még azóta sem derült ki, azt hittem, már ezt rég lezárták. :D
Na mindegy, nagy kedvet nem csináltatok a folytatáshoz, pedig 1. évadban még mennyire szerettem…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz