login |

Dancing with the Stars: vége a 16. évadnak – írta Misty

2013. 05. 28. 22:06 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika, reality,

You look like a dancer… When you don’t move.

Gyorsan véget ért a Dancing with the Stars 16. évadja, összesen 10 héten át tartott. A műsorvezetők (Tom Bergeron, Brooke Burke Charvet) és a zsűritagok (Carrie Ann Inaba, Len Goodman, Bruno Tonioli) maradtak, a tavalyi évhez képest csak annyi változott, hogy a táncok tekintetében már nem ragaszkodtak annyira a latin és standard vonalhoz – láthattunk kortárs balettet és jazz-t is, úgy látszik próbálják szélesíteni a repertoárt.

Tavasszal 12 „celebbel” indult a show, Magyarországon a többségük ismeretlen. Egy-két névtől eltekintve nekem is  komolyan utána kellett néznem, hogy ki-kicsoda. De a 16. évadban már nem is az a lényeg, hogy kik a sztárok, mert már a profi táncosoknak is elég nagy rajongó táboruk van, hogy figyelemmel kövessék a reality-t.

A 12 párosból rögtön az első adás alkalmával kiderül, hogy ki kerülhet közel a mirror ball trophy-hoz. Persze nem születhet mindenki táncra, valakinek ki kell esni az első hetekben is. Itt jegyezném meg, hogy Zendaya szerepeltetése engem meglepett mivel tagadhatatlan előnnyel rendelkezik. Annak aki kiskora óta táncol (legyen akármilyen műfaj) sokkal könnyebb megtanulni más stílusokat.

A táncok persze tehetségtől függően jók voltak, volt pár emlékezetes előadás, amit érdemes volt visszatekerni. Olykor a zsűri furcsán értékelt és fogalmazott meg kritikát, hiszen nem a páros amatőr tagjának fejlődését, hanem a profi táncos esetlegesen félre sikerült koreográfiáját pontozták. A tovább mögött folytatom spoileresen a fináléval.

Ebben az évben is két estére bontották a döntőt, ahová bejutott Alexandra Raisman (olimpiai aranyérmes tornász) és Mark Ballas, Kellie Pickler (country énekes) és Derek Hough, Zendaya (Disney Channel-színész) és Valentin Chmerkovskiy, Jacoby Jones (NFL-játékos) és Karina Smirnoff.

Az első este három táncot mutatott be a négy döntőbe jutott páros. Az első táncot a zsűritagok választották ki és a próbákra be is mentek segíteni. A második kör a cha-cha-cha relay volt amikor is felváltva táncoltak egy számra nem volt túl érdekes, és ezután jött a freestyle, de ebben az évben nem akármilyen, mert ezúttal a Supersize freestyle volt.

Én személy szerint ettől többet vártam. Két páros (Jacoby & Karina, Zenadaya & Val) gyerekekkel táncolt, Aly és Mark egy emelvényen rúddal, de valahogy mégsem ütött egyik koreográfia sem. Aztán kaptunk egy teljesen letisztult minden plusz eszköz nélküli fantasztikus táncot Kellie-től és Derektől, nem mertem pislogni nehogy lemaradjak valamiről. Szerintem hiába nem követi valaki a DWTS-t ezt a freestyle-t érdemes megnézni.

A második este tipikus finálét láthattunk, korábban kiesett versenyzőkkel, sok-sok visszaemlékezéssel és sztárfellépőkkel. Szeretem, hogy ilyen kreatívan nyúlnak hozzá a már eltáncolt koreográfiákhoz és kiegészítik őket, hogy mégse ugyanazt a táncot lássuk még egyszer.

Összességében nem volt rossz évadzáró, bár amiben tánc van azzal engem már megvettek. Persze rossz szájízzel kapcsoltam volna ki a gépet ha Zendaya nyer, de Kellie és Derek megérdemelten nyerték meg az évadot.

Mivel egy ideig párhuzamosan futott az itthoni Szombat esti lázzal érdekes volt látni, hogy két különböző országban mennyire máshogy tudják csinálni ugyanazt a formátumot. Persze érthetőek a különbségek. Nem tudni hogy Magyarországon lesz-e 5. évadja a táncos műsornak, de azt már olvashattuk, hogy Amerikában még 2 évad be van rendelve, de már csak egy estés formátum lesz. Valószínűleg lassan elkezdik keresni a 17. évadra a bevállalós és egy kis figyelemre éhes sztárokat. Én várom.

7 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2013. 05. 28. 23:45

De jó, köszi a kritikát, nagyon megörültem, hogy az egyik kedvenc műsoromról olvashatok, hosszú idő után:) Ha megengeded, pár dologra reagálnék a leírtakkal kapcsolatban, minden sértő szándék nélkül!

Azon a kezdésen nagyon meglepődtem, hogy “gyorsan véget ért az évad”, hiszen ez a bevett formula, mindig 10 hétig tart:) Az pedig, hogy nem ragaszkodnak a sztenderd és a latin táncokhoz, igazából már az előző évadban kezdődött, de mivel arról nem volt itt kritika, természetesen meg kellett jegyezni:) Gondolom az ilyen hip-hop, és hasonló táncokkal akarják (eredménytelenül) fiatalítani a műsort. Node kortárs balett? Elnézést, ha csak nekem esett ki valami a fejemből, de lett volna balett? Melyik táncra gondoltál?

Abban teljesen igazad van, hogy Zendaya előnyben volt a hip-hop táncos múltja miatt, de Kellie végülis felvette fele a versenyt, és különben sem mindig az nyer, aki a legjobban táncol, meg a legjobb a pontátlaga:)

A Super Sized Freestyle is már az előző évadban debütált, de most valahogy tényleg nem sikerült olyan emlékezetessé tenni ezeket a táncokat, mint ősszel. Talán költségcsökkentés is az oka, hogy csak ismeretlen zenészeket, egy csapat gyereket, meg két rudat sikerült vendégként bevonni a táncokba, Kellie és Derek tánca viszont tényleg minden segédeszköz nélkül is remekül sikerült.

A második este nekem nagyon nem volt tipikus, és nem is értettem, hogy mi az oka, hogy talán csak 3 korábban kiesett pár tért vissza önálló tánccal. Külön érdekesség volt, hogy Wynonna inkább az éneklést választotta, de még a nyitó számban sem volt hajlandó táncolni a többiekkel, hanem valami kiskocsival mentek be Tony-val. Nem emlékszem, hogy valaha is lett volna ilyen, pedig csak 2 évad maradt ki az életemből:)

Amit talán még érdemes lenne megemlíteni, hogy Derek Hough megnyerte a 4. mirrorball-ját is, és mivel szerintem már erre az évadra is csak emiatt tért vissza, fogalmam sincs, hogyan tudnák ezután is maradásra bírni (főleg hogy az 1 estés formátum miatt szerintem a táncosok fizetését is csökkentik majd). De ha távozik, tippre népszerűségben Val veszi majd át a helyét, őt lesz ugyanolyan nehéz legyőzni, mint eddig Dereket.

És amiről még oldalakat lehetne regélni, azok a results show-k fantasztikus vendégelőadásai, és profi táncai, amikben ősszel már valószínűleg nem lesz részünk, pedig én ezeket esküszöm jobban szerettem, mint az egész celeb-versengést. Talán még pár videóval fel lehetne dobni ezt a posztot, ami elsőre eszembe jut, az Derek Hough és az ex-SYTYCD-es Jaimie Goodwin lélegzetelállító “forgószobás” előadása:
http://www.youtube.com/watch?v=sWSp8Ruc1hY

Vagy Gleb Savchenko és Sharna Burgess gyönyörű kortárs tánca:
http://www.youtube.com/watch?v=j4PL27fW6m0

Még egy feledhetetlen Macy’s Stars Of Dance előadás:
http://www.youtube.com/watch?v=RRFnuGpKEIs

És végül itt van még két SYTYCD-es, Allison Holker és tWitch tánca, Lindsey Stirling nem mindennapi hegedű előadásával kísérve:
http://www.youtube.com/watch?v=C96aBmGx1WU

HeliGeli - 2013. 05. 29. 01:13

“de ebben az évben nem akármilyen, mert ezúttal a Supersize freestyle volt” – már a 15ös évadban is ilyen volt
“rossz szájízzel kapcsoltam volna ki a gépet ha Zendaya nyer, de Kellie és Derek megérdemelten nyerték meg az évadot” – én eleinte úgy voltam vele, hogy mindegy ki lesz a győztes nekem jó, de mégis mikor Kellie nyert kicsi csalódást éreztem talán Val és Zendaya miatt (Dereknek van elég MBT-ja)

Misty - 2013. 05. 29. 09:02

Először is köszi a hozzászólásokat… Ez az első írásom amit beküldtem úgyhogy az építő kritika mindig jól jön.
A 15. évadot azért nem vettem alapul mert ugye az all-star évad volt így szerintem az természetes volt hogy másképp bonyolítják.
Amit Amerikában contemporary-nek hívnak azt magyarul leginkább kortárs balettnak lehetne fordítani. Ilyen volt pl. Ingo és Kim 1. heti tánca vagy Aly és Mark 4. heti tánca.
Derek azt nyilatkozta hogy egyelőre nem tudja hogy visszatér-e, mert ugye tavaly is azt mondta hogy nem lesz benne a 16. évadban aztán mégis meggondolta magát. Majd eldől.
A result show-ban lévő táncok tényleg fantasztikusak voltak. Remélem attól hogy egy estés lesz ősztől a műsor láthatunk majd hasonlóan színvonalas táncokat.

Enikő - 2013. 05. 29. 09:24

Köszi az összefoglalót….. örülök, hogy vannak itthon olyanok, akik figyelemmel követik a DWTS-t. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi hazai rajongója van, és persze jó tudni, hogy vannak Derek rajongók is. :)

Jómagam is Derek rajongó vagyok és ha nem az lennék, akkor azt mondanám, hogy Zendeya is megérdemelten nyert volna, mert nagyon jó a mozgása. Bár azt nem hiszem, hogy azért, mert tud hip-hop-ot táncolni, azért volt nagyon jó az argentin tangóban, de ott a színészi képességei is előjöttek, ahogy más táncokban is. Igazán jó színésznő lehet később belőle.

Ha megszűnnek a keddi eredményhirdetős műsorok, az további gyakorlási/tanulási lehetőség lesz a pároknak, mert már nyilván hétfő este kiderül, hogy kik jutnak tovább. Mindenesetre, remélem, hogy sikerül nekik majd olyan hírességeket hozni a következő évadba, akik itthon is kicsit ismertebbek. :)

Thomas - 2013. 05. 29. 11:03

Misty: igen, valahol természetes, hogy az all-staroknak adtak a szokottnál nagyobb kihívásokat is, de aztán valamiért úgy döntöttek, hogy továbbviszik a dolgot, és a kezdőknek is kapásból kortárst kellett táncolniuk az 1. héten:)
Elfogadom a magyarázatodat, mert nem vagyok igazán tisztában a magyar elnevezésekkel, és nekem balett nagyon mást jelentett eddig, mint a kortárs tánc:) De legalább tanultam valamit:)
Szerintem Derek igazából azért gondolta meg magát, mert ősszel nem sikerült megszerezni a 4. mirrorballt, most majd meglátjuk, hogy mi lesz, de félek, hogy őt sem látjuk többet a műsorban:(
Nem tudom, hogy az 1 estés műsorban hogyan lehetne lehetőség vendégelőadásokra, maximum 1-1 valami szokott beleférni, amikor már kevesebben vannak, most viszont még a kiesést is abban kell majd elintézniük. Félek, hogy ezzel tönkreteszik a műsort:( Inkább lett volna évi 1 évad, de az normálisan!

Enikő: én is örülök, hogy nem csak én nézem és szeretem a műsort:) És persze bírom Dereket is, mert egy egyedi jelenség, meg elég jellegzetes mozgása és koreográfiái is vannak:) De szinte az összes profi táncost megszerettem már, de most Peta, Sharna es Lindsey voltak a kedvenceim:) Első kettőt már a Troupe-ban kinéztem, hogy milyen jó lenne, ha párt kapnának, harmadikat meg a SYTYCD-ben szerettem meg:) De a régieket is szeretem, Kym, Karina és Mark, meg persze Val:))) Jó fejek mind:)
Persze, aki gyerekkorától tanult táncolni, még ha csak egy bizonyos táncot is, az könnyebben tudja a többit is megtanulni. A profik is minden nehézség nélkül sajátították el a számukra ismeretlen stílusokat (Flamenco és társaik:)
Két lehetőség van, és nekem egyik sem tetszik. Vagy már az adás végén kiderül, hogy ki a kieső, de akkor az előző heti szavazatokat kell összesíteniük a zsűri pontszámaival, vagy csak a következő heti adás elején, de akkor nyilván a kiesőnek is be kell gyakorolnia a táncát, amit majd legfeljebb a fináléban előadhat. És ha nem lesz results, akkor nem lesz Troupe sem, vagyis ha Oksana-t, Emma-t és Whitney-t nem sikerül átmenteni “főállásba”, akkor tőlük is búcsút vehetek:( Azt nem hiszem, hogy 1-2 nálunk is ismert embernél több lenne ezentúl, de szerintem nem is ez a lényeg:)

HeliGeli - 2013. 05. 29. 13:05

Még csak annyit akarok hozzafűzni, hogy szerintem nem jelentett olyan nagy előnyt Zendaya-nak a hip-hop múlt hiszen a profi táncosok is küszködnek egy-egy olyan stílussal amit nem táncoltak, pedig aztán ők rendelkeznek táncos múlttal (Derek: Flamenco, Bhangra S15, Karina: HipHop S15, Val: Contemporary azt hiszem, Cheryl: Bolero S15 stb stb)
Kellie is énekesnő vagyis jó zenei hallása kell hogy legyen. Zendaya inkább a színészi tehetségének köszönheti a jó produkcióit mint sem a HipHopnak.
Én is mindig Derek fan vagyok az elképesztő koreográfiái miatt de most mégis jobban örültem volna ha egy hajszállal is de Zendaya és Val nyer (lehet akkor Kelliet sajnáltam volna), nem is beszélve arról hogy Aly és Mark is jobban megérdemelte volna a 3ik helyet mint JJ és Karina. Jacoby mutráit, grimaszait, mormogásait és az anyját ki nem állhattam. (Jó angolos vagyok de sokszor nem értettem mit mondott)

kendra - 2013. 05. 29. 15:03

De jó nagyon örülök, hogy van írás a műsorról.
Én is nagyon szeretem évadok óta.Én Derek fanként nagyon örülök, hogy Kellie nyert szerintem szuperek voltak végig.

Kíváncsi vagyok most szeptembertől, hogy lesz,de nagyon fogom sajnálni ha kimaradnak a jó kis táncok amik a result showban szoktak lenni :S
És azt is nagyon remélem, hogy Derek visszatér.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz