login |

Revolution: vége az 1. évadnak

2013. 06. 04. 21:45 - Írta: winnie

53 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Go get the power on.

Ha nem mutogatnák olykor a világtérképet, tök poén lenne úgy elképzelni a Revolution-t, hogy a világméretű áramszünet után a világ nagy részén már (valahogy) visszakapcsolták az áramot és a Föld lakossága kvázi Truman Show-ként, rejtett kamerákon át figyeli, hogy mi mindent szenved össze pár szerencsétlen Amerika szívében. Máris más a nézői élmény. Vagy Charlie-ék tudhatják, hogy pár műszakis Budapesten nem oldotta meg az elmúlt években a fennálló kérdést?

Az 1. évados finálé arra nagyon hasznos volt, hogy végképp eldöntötte, hogy a Revolution nem az én sorozatom. Az első 2 rész még közepesen korrekt volt, de nem több, a 3. után pedig kaszáltam, és most is csak a kíváncsiság hozott vissza, meg az, hogy legyen kibeszélője a sorozatnak. A konkrét kritikai észrevételeket ezért hanyagolom is (dióhéjban: ugyanolyan, mint eddig, nézhető, de nem túl érdekes), mert a zárás alapján jó eséllyel kijelenthető, hogy akinek bejött a sorozat, az a folytatásra is maradni fog, aki pedig kaszálta a sorozatot, annak úgy tűnik, nincs oka visszatérnie, mert azért annyi minden nem változott.

Az, hogy sokak szemében nagy csalódást okozott a várt sorozat rákenhető lenne az írókra, de ha az ő képességeiket kicsinyelném le, akkor azzal kvázi a nézőket is kritizálnám, ami nem célom, szóval inkább azt mondom, hogy Eric Kripke és csapata rátalált egy hangvételre, ami működni látszik és emellett tartanak ki következetesen – biztosra mennek. A nagy próbatételre ősztől kerül sor, amikor is kiderül, hogy szerda 20.00-tó, felvezetés nélkül mire lesz képes a Revolution.

A fináléról szólva: egy Supernatural-finálékra hajazó összefoglaló klip után lövöldözés volt, majd rövid történet, majd megöltek valakit, ezután verekedtek, megint lövöldöztek (a pisztoly az új kard?), jött a flashback (a tartalmukat a jelenben két mondatban letudhatnák), majd egy robbanás – nem tudom, ez így elég monotonnak tűnhet, mintha egy szkriptgenerátoron pörgették volna végig a karaktereket. Szerencsére idővel tényleg volt történet.

Ha akarnám, hiányolhattam volna az 1×20-ban mondjuk a válaszokat, de nem teszem, hiszen a sorozatban annyira kérdések sincsenek – főleg, amióta tudjuk, hogy mi okozta az Áramszünetet. Most ugyan felvetődött az, hogy ki a felelős mindezért, az pedig mindig a háttérben motoszkál, hogy kinek mi a célja, de mindez nem teremt túl nagy bizonytalanságot, rejtélyes hangulatot. De nem is ez a cél szerintem.

Hőseink elértek az 1. évad második felének fő célját, lezajlottak azok az események, amikre számítani lehetett, a 2. évad pedig a következményekkel fog foglalkozni. Ezek egyrészt hőseinket is érinteni fogják (a főbb szereplők köre egyébként ismét megfogyatkozott, nem is eggyel, nem tudom, hogy ez mennyire sokkoló – van különbség karakterhalál és karakterhalál között.

Csak a merészséget fitogtatandó nem tudom, van-e értelme random módon megölni ezt-azt (mondhatni az eddigi összes komolyabb haláleset elkerülhető lett volna, a karakterek maguk keresték a bajt – értsd: esetlen módon haltak meg) – ha pedig csak ennyi volt a karakterekben, akkor az az írók hibája.

Egy valamit sajnáltam azért. Hogy az évadzáróban, hogy a meglepően sok akciózást nem sikerült feszültre megoldani. Én azt az elvet vallom, hogy az akciót funkciótlanul, csak az akció kedvéért nem érdemes beleírni a szkriptbe, csak azért, hogy valaki az utolsó pillanatban érkezzen és megmentse a napot. Nem az utolsó pillanatokkal van baj, félre ne értsetek, hanem azzal, amikor folyton ezt az eszközt vetik be az írók, mert másképp nem tudják kihúzni a bajba kerülteket a csávából. Kreativitás!

Szóval valahogy az a panel, hogy a rosszfiú nem lő rögtön, hanem vár pár másodpercet, hogy kinyírhassa valaki, elég elcsépelt. Ennek egy fajtáját sikerült a cliffhanger előtti mini cliffben ellőni (ez már a Person of Interest zárásában is gáz volt): XY elmond mindent, amit tudni kell, s csak utána hal meg, de gondosan ügyelve arra, hogy azért legyen ideje a többieknek a ketyegő óra mellett megoldani a szorult helyzetet. (Végülis meghalni tudni kell: ha egy perccel hamarabb vagy később hal meg az illető, akkor mindennek annyi. Ez benne van az életben, de írói megoldásként suta.)

De mondom, a zárás ugyan tipikus, de megtarthatja a nézőket. Mondjuk, ha én lettem volna, akkor adok valami jutalmat a közönségnek. Előidézek valami katarzist. Felfedezést. Egymásra találást. Nagy csavart. Valamilyen jutalomfalatot. Payoff – az sosem árt..

53 hozzászólás Ne habozz!

bruti - 2013. 06. 04. 22:07

Nem tudom, de én a pihenő előtt mert szidtam is, meg majdnem kaszáltam is a sorozatot, de a a második 10 részben vagy megtanultam elfogadni, vagy egyszerűen jobb lett a cucc. Szerintem előnyére változott. Persze kicsit bugyuta, nem valószínű, hogy benne lesz a 15 kedvencbe, de teljesen élvezhető.

Nuage - 2013. 06. 04. 22:14

Kasza.

Végigszenvedtem az évadot, de egy-két villanásnál többet nem tudott mutatni a sorozat második fele sem számomra. A karakterek nem szerethetőek, összesen talán hárman vannak, akiket érdekesre írtak, de az ő sorsuk sem érdekel különösebben. A halálok értelmetlenek, az pedig még nagyobb rejtély, hogy bizonyos szereplők miért vannak még mindig életben!

SPOILER!
Gondolok itt főként Rachel Elpusztítomazegészvilágot Mathesonra, aki tudós létére annyira naiv/egysíkú/ostoba, hogy az fáj. Komolyan gondolta, hogy ha visszakapcsolja az áramot, akkor a jelenlegi hatalmat gyakorlók nem fogják rögtön bevetni az addig használhatatlan fegyverarzenált? Vagy ha már elsőre nem sikerült totál kiírtania mindenkit, akkor majd ezzel végleg gajra vágja a Földet? Nem vártam túl nagy realitást, de hogy az árammal együtt az emberi értelem szikráját is lekapcsolták, az nálam maradandó sérüléseket okozott.
Hogy Monroe-t sem sikerült hidegre tenni az is egy nagyobbacska csoda, pedig lassan többen akarják kinyírni, mint egy kisebb falu lakossága. De aztán mégis mindenkinek megesik a szíve a boci szemein, vagy nem tudom. A Matheson mamának konkrétan egy gránát és egy spéci fegyver is kevés a melóhoz.
SPOILER VÉGE!

A kritikával egyébként egyet értek, a sztori halad, csak nekem nem tetszik az iránya, de a fő gond nem is az öncélú akciókkal vagy sablonos megoldásokkal van, nálam egyértelműen a gyenge karakterek buktatták meg a dolgot. Pedig vártam, nagyon, talán ez volt a baj. De többet nem ver át a sorozat! Nem kap új esélyt ősztől sem.

S84 - 2013. 06. 04. 22:15

Összességében tetszett az évadzáró, de Tom ismételt pálfordulása és Nora halála NAGYON nem!

Danny - 2013. 06. 04. 22:20

Spoileres lehet!
Gyenge lett a zárás. Az az egész robbantsuk fel az embereket, hogy átjussunk az ajtón egyszerűen szánalmas volt. Borzasztóan. A hülye nem veszi észre, hogy ki van oda téve valami. Plusz itt akadékoskodtak azzal a rohadt kártyával, hogy csak azzal lehet lejutni, azt hirtelen valahogy mégis mindenki lejutott, miközben Grace kártyáját el is vették tőle. Ne de mindegy. Maradni maradok, mert a borzalmas színészi teljesítmény és szánalmasan logikátlan történetvezetés ellenére a téma érdekes, mégha pocsékul is oldják meg. Az 1×19 volt az egyedüli nézhető epizód (Charlie keveset szerepelt), arra adhatok úgy 8 pontot, ha az évadot nézem, akkor összességében 4/10. Ja, és Charlie dögöljön már meg. A színésznővel kapcsolatban szerintem mindenki egyetért, hogy csak bekefélte magát a sorozatba, mert ha tényleg őt választották ki több ember közül, mint legjobbat, akkor komoly gond lehet Hollywoodban. Pedig azt hallani ezer számra mennek szerencsét próbálni színészkedni, dehát sajnos az ilyenek és befuthatnak.

energy - 2013. 06. 04. 22:20

Én nem fogom nézni, eddig is baltával mészárolták le az ésszerűség legapróbb jeleit, most már végképp annyi. Az áram visszajön és még az áramszámlát sem kell fizetni, minden gép működik, a lehetséges természeti katasztrófák amik leszakíthatták a vezetékeket stb. is szünetet tartottak az elmúlt 15 évben, még a rakéták is működnek… Az amerikai elnök meg mire fel akar visszajönni? Miles még mindig testvéreként szereti Monroet és ezen semmi nem változtat. Kicsit Odaát érzete van a dolognak.

ALDO - 2013. 06. 04. 22:27

AZ elmúlt évek high concept ütősebb sorozatai (Flashforward, The Event, Continuum) sokkal jobban kiábrándítottak. A Revolution tényleg nem egy 10/10-es sorozat, de simán vállalható. Akárcsak a Revenge esetében, itt is jobb volt az évad második fele, mint az eleje.
Azt mondjuk nem tudom, hogy a sztoritból mit akarnak a jövőben kihozni és hogyan húzzák el az ötödik évadig, ezt a megyünk A pontból B-be dolgot.
Nem vagyok fizikus, sem villanyszerelő, de mennyire normális, hogy 15 év után ugyanúgy működnek tovább mintha csak két napja álltak volna le?
Nora halálát gondolom nagy dobásnak szánták, de valahogy nem jött át annyira. Azt hittem, hogy a sérülését meggyógyítják a csoda kütyüvel, amivel a lábtörést is rendbe hozták. Azért egy kicsit hiányozni fog.
Az utolsó pár perc eseményei azonban felkeltették az érdeklődésemet a folytatás iránt. Remélem nem fog úgy járni a Voice nélkül, mint idén a Smash.

sehrezad - 2013. 06. 04. 22:37

Lehet, hogy folytatom a 2. évadtól is (a zsáner miatt), bár elég sok a problémám vele, talán több a kelleténél, és ezek a záróra összesűrűsödtek:
erősen motiválatlan(nak tűnő) cselekvések; idegesítő karakterek (Charlie a végére kedvelhetővé vált, de az anyja valóban totál zsákutca pszichológiai szempontból); a rokonszenvesebb karaktereknek annyi (Nora); kevés a jó színészi alakítás, ellenben sok a kifejezetten gyenge (utóbbira számtalan példa hozható, viszont akik szerintem nem játszanak rosszul: a Neville-t és Monroe-t megtestesítő színészek, előbbit ugye láthattuk például a Breaking Bad-ben is, de utóbbit megnézném más szerepben, nekem távlatosnak tűnik); sajnos eléggé értelmetlennek tűnő nagykoncepció, ami Randall öngyilkosságával és az elnök feltüntével éppen nem lett tisztább.

“jött a flashback (a tartalmukat a jelenben két mondatban letudhatnák)”

Talán csak ezzel nem értek egyet igazán a kritikából, de ezzel kifejezetten nem: a flashbackek célja művészi szempontból gyakran nem a puszta információátadás, leleplezés, hanem az, hogy közvetlenül ismerjük meg másképp a karaktereket: lássuk-érzékeljük őket más környezetben, fiatalabban – ami itt nem valósul meg, mert 10 évek alatt semmit, egy ráncnyit sem változtatnak rajtuk -, eltérő preferenciákkal, boldogabban stb-stb. Ezért a flashbackek szerintem még a jobb hatású megoldások közé tartoztak, többször működött jól a két idősík szembesítése érzelmi-lélektani szempontból. Sajnos volt, hogy szinte csak ez működött jól az adott rész felépítésében…

mmonitor - 2013. 06. 04. 22:39

Rosszabb volt mint amire számítottam. Majdnem kaszáltam de aztán mint ha javult volna. Honnan lett áram hirtelen? Ekkora baromságot…

Isteee - 2013. 06. 04. 22:41

Bugyuta volt nagyon, az egész évad. Olyan logikai hibákat vétettek benne, amiket még a szereplők sem tudtak feledtetni, sőt… Persze a rejtély szál tetszik benne, de hát se több, se kevesebb, sajnos…

winnie - 2013. 06. 04. 22:42

sehrezad: a flashbackkel kapcsolatban lehet, hogy igazad van, de én több érzelmi töltetet, funkciót várnék (többet, mint monroe tettének kihangsúlyozását) és valahogy úgy vannak szabdalva, hogy nincs meg darabonként dramaturgiai csúcspontjuk. az első részekből emlékszem ilyenekre, ahol hiába ütött a végén a 3-4. visszaemlékezés, az előtte lévő kettő csak lógott. persze lehet, hogy később már hatottak. bár tény, hogy baromi nehéz a műfaj, hogy ilyen rövid jeleneteket mindig ütősen zárják le. (az elsőnél oké, ott volt a robbantás, de igazából nem volt tétje, mert tudtuk, hogy élnek a “tesók”.)

“de utóbbit megnézném más szerepben,”

a vészhelyzetből már nem rémlik, de a the cape-ben nagyon szimpatikus szuperhős apuka volt.

bmezei - 2013. 06. 04. 22:47

Szerintem annyira nem rossz a sorozat. Én egy erős 6.5 adok erre az évadra. Én inkább azért fogtam a fejem egész idáig hogy nem derült ki miért fordult egymás ellen Miles és Monroe aztán az uccsó részben megkaptuk a választ. Bár akkor se értem miért hagyta ott Miles a milíciát és miért nem inkább Monroe-t zárta be és vette volna át teljes egészében az irányítást.

dendu - 2013. 06. 04. 22:50

Ugyanazt tudnám leírni mint Nuage! Hatalmas csalódás a sorozat. Nálam is kasza.

ankh - 2013. 06. 04. 22:50

“Honnan lett áram hirtelen? Ekkora baromságot…”
lol,nagyon figyelhettél:D

koka - 2013. 06. 04. 22:51

“aki pedig kaszálta a sorozatot, annak úgy tűnik, nincs oka visszatérnie”
ez így nem túl kedvező, a 4. résznél leragadtam, gondoltam ha lesz idő ledarálom

sehrezad - 2013. 06. 04. 22:52

winnie: ez is jogos, és ha kifejezetten erre a részre vonatkoztatjuk, akkor egyet is értek, itt tényleg nem volt igazán jól kidolgozva. Flashbackből nekem Neville története emlékezetes (ami valószínűleg nem független a színészi teljesítménytől), meg talán az, amikor Monroe és Miles gyerekkori városába térnek vissza (ez utóbbi olyan, amire azt mondom, hogy igazából a múlt volt benne jól megoldott, a jelenbeli sztori kevésbé).

Tényleg, a Vészhelyzetben is ott volt! És most ugrik be, hogy láttam épp nemrég a Safe Havenben, rajta kívül abban is annyira csapnivaló játékok voltak, hogy kiemelkedett belőle…

Nicholas - 2013. 06. 04. 22:56

Szerintem kifejezetten jót tett a sorozatnak, hogy egy bezárt helyen voltak 2 részen keresztül. Valahogy kevesebb hülyeséget tudtak így beletenni a sorozatba.

Nálam a mélypont Cortez kínzása volt. nemtom hány hét után kinyögi hogy hol van Miles… Bármit mondhatna, és akár már a második napon, de nem… persze, hogy beköpi őket. Ezek után már egyáltalán nem is sajnáltam, hogy meghalt. Persze e nélkül sem sajnáltam volna, és egyáltalán nem tudtam átérezni Miles-ék fájdalmát, és ez az írók hibája.
Mondjuk én úgy kb. 7-8. résztől kezdve Monroe-nak szurkolok, nem Miles-éknak… :D

Az utsó két rész jó volt, 7/10 (már nem is idegesítem magam azon, hogy a helikopter nem találja el Monroe-t a sík terepen…), az első évad meg legyen 5/10-es.

Lemoni - 2013. 06. 04. 23:02

Amúgy is abbahagyni terveztem az évad végén és a finálé meggyőzött, hogy még csak pici lelkiismeret furdalásom se legyen emiatt. A végén belengetett új szál meg már önmagában is kaszát ért nekem.

Niko - 2013. 06. 04. 23:14

Tetszett az evadzaro,az igaz hogy lehet hogy akar meg en is jobb foszalat irnak a sorozatnak de legalabb latom hol es mit NEM kell elbaltazni :D
Charliet leginkabb egy Hannibal reszbol szalajtott szadista,nemieroszakot elkoveto pirmonias vampir leszarmazottnak adnam oda aki meg halucinal is hogy szorakozzon el vele 1 evadon keresztul.
Ha vesszuk a valosagot akkor ez a sorozat sehol sincs kb a Kis Herceg szintjet uti meg,de ha elhisszuk hogy ez egy mese akkor meg szorakoztato is.
Ha nem lett volna a keressuk az ocsit elso resze a sorozatnak adnak egy 8-ast de igy 7-es nalam.
Amikor jottek a raketak azt hittem hogy 24 reszt latok beteljesedni es atomot lonek ki.
Itt most kitor a 3ik vilaghaboru,mert ha az ellenfel is elkezd raketazni akkor johetnek a partraszallasos akciok.
Az irokbol kinezem hogy a legujabb alma gepen fog valaki fogadni a Barca-Real mecsre a 2 evad pilotjaba (mivel ugranak kb 5 evet).
Maradok rosszabb mint a SGU (ami a kedvenc scifi sorozatom) de birom Milest,Monroet,es a dagit.
Jo kis sorozat ez… :D

Smash - 2013. 06. 04. 23:16

A 2×01-et még megnézem, hogy mit kezdenek az új szituációval, de szerintem ennyi. Már az elején tele volt logikai bukfencekkel, de már elviselhetetlenül sok van benne.

1. Ott őrizzük azt a nyamvadt 12. szintet X éve. Megjön valaki, aki be akar oda menni. Nem akarjuk beengedni. Erre nem lőjük le, nem zárjuk be, nem kötözzük meg, hanem hagyjuk szabadon lófrálni, hogy megpróbálja. Mi meg csak mindannyian beállunk az ajtó elé egy kupacba, mert a kamerákat senkinek nem kell figyelnie, meg így legalább ki lehet nyírni mindannyiunkat egyszerre.

2. Áram van. De honnan könyörgöm? Az egy dolog, hogy mostantól nem szívják el a nanitok, de mi az isten termel annyi áramot, hogy az egész világ felkapcsolódik 1 perc alatt? Mert hogy az atomerőművek X év leállás után nem termelnek áramot, az tuti (még azt se magyarázták meg, hogy nem robbant fel mind hirtelen hűtés nélkül). A fosszilis erőművekben meg éppen véletlenül szenet lapátoltak, amikor lekapcsolták a nanitokat, és hirtelen elkezdtek működni? Max a Hoover gát, ami komolyabb karbantartás nélkül képes lenne még áramot termelni, de csak újra kéne azt is indítani, nem?

3. A “főgonosz” egy idióta. Az volt a mester terve, hogy majd valaki visszakapcsolja neki az áramot, hogy lebombázhasson két várost, és aztán kiloccsantsa az agyát. Most komolyan?

4. Mindenki, de tényleg MINDENKI meg akarja ölni Monroe-t, és MINDENKI eljut odáig, hogy fegyvert fog rá, de SENKI nem képes lelőni. Nem is értem, miért olyan paranoiás a fickó. Rácsücsülhetne az éppen kilőtt rakéta tetejére, és még azt is túlélni valahogy.

Szóval ez így mind már egy kicsit sok (rengeteg mindent már meg sem említek, mert úgy vagyok vele, hogy ahhh, minek). Még ha csak egy lenne a sok közül, de így már nagyon durva.

Nicholas - 2013. 06. 04. 23:49

Az amúgy vicces pillanat volt, mikor Randall belelőtt a nagy piros gombba, hogy nesztek ezt már nem lehet visszacsinálni. Mintha a gomb akkora valami lenne :D

Igaza volt, tényleg hülye a gépekhez :D Aaron első dolga lesz átprogramozni…

Cseho - 2013. 06. 04. 23:57

Számomra az a fura, hogy Monroe még mindig él pedig tényleg mindenki meg akarja ölni. Már 1×19-nél reméltem, hogy elhasal a gránátos jelenetnél, de nem lol. Karcolás nélkül úszta meg a bummot, de mondjuk mindenki. Simán gránát immunisak :D Az a faszi alaphangon egy terminátor.
Sori még mindig tetszik, de a többséggel értek egyet. Rettentő sok baromságot halmoz fel. Tom újbóli pálfordulása. Ugyan, erre már akkor lehetett számítani mikor beállt Milesék mellé. Őt még soká ne írják ki. Breaking Bad óta imádom azt a színészt.

Pocok - 2013. 06. 05. 03:13

Az évad hullámzó volt és egy idő után baromira zavart, hogy senki nem képes megölni monreo-t, meg hogy csak úgy oldalakat váltanak, aztán mintha mi sem történt volna.
A rész utolsó 10 perce TETSZETT! Viszont lemerem fogadni, hogy úgy fog kezdődni a második évad, hogy nem fog bekövetkezni. Ha így lesz, kaszálom. Unom már a fake cliffeket.

winnie - 2013. 06. 05. 06:34

erre célzok én is, hogy csávókém elindítja a visszaszámlálót és képtelen megvárni míg lepörög, még előtte kinyírja magát, hogy legyen 1 perc ideje racheléknek, hogy megoldják a helyzetet.

Pocok - 2013. 06. 05. 07:21

A vége csavar azért érdekes volt. Annak a fickónak teljesen gonosz kinézete van… de valahogy egyet tudtam vele érteni. Mármint a céllal. Ettől még tényleg hatalmas baromság volt az idő előtti öngyilkosság.

Sunsetjoy - 2013. 06. 05. 07:45

Igen, Tom feje, amikor belép Monroe elé, vigyorex-vigyor, két szó, aztán úgy bekomorul, mint aki épp gyilkosságot akar elkövetni:D

Ezzel a minicliffhangerrel kapcsolatban: előtte pár másodpercig próbálnak bejutni a golyóálló üvegen meg minden, aztán milyen lenne már, ha 1 perc alatt bejutnak, meg megfordítják a becsapódást, vagy ilyesmi. Az ultragáz lenne.
Amúgy 2-3 ICBM rakétának (ahogy a kijelzőn látható volt) igen komoly stuffnak kell lennie, hogy hazavágjon egy-egy várost úgy, hogy ott ne maradjon semmi maradék ellenállás…

verogirl - 2013. 06. 05. 08:02

Teljesen egyetértek a kritikával. Nagyon nem jön be a megvalósítása a történetnek. Egy ilyen alapsztoriból sokkal többet is ki lehetett volna hozni szerintem. Mondjuk nem is a történettel rontották el hanem a marha idegesítő és sablonos karakterekkel. Elizabeth Mitchellt nagyon bírtam a lostban, de itt…aaaaa szornyű. Na meg a lányáról ne is beszéljünk. Kíváncsi vagyok hogy milyen lesz a 2×01, de szerintem kasza lesz, pedig utálok abbahagyni egy sorozatot.

ar - 2013. 06. 05. 08:35

A golyoallo uvegen atjutas milyen volt mar btw? Komolyan vartam a barom Miles mikor lovi magat gyomron vagy ereszt a mellette allok fejebe egy lepattanot …

Ugyanakkor en is maradok a kovetkezo evadra :).

nfsu17 - 2013. 06. 05. 09:13

Nagyon próbáltam szeretni ezt a sorozatot. De a hosszú szünet utáni visszatérésre már nem jöttem vissza.
És nem is hiányzik.
Pedig én aztán tényleg csak végelkeseredésemben tudok kaszálni.

S84 - 2013. 06. 05. 09:20

Csak nehogy úgy állítsák meg a rakétákat, hogy kikapcsolják az áramot, aztán meg úgy marad…

tschaby - 2013. 06. 05. 10:11

Engem érdekel, mit hámoznak ki ebből, úgyhogy maradok.

SPOILER!!!

Jót röhögtem, amikor Randall Flynn Bush arcképét töri szét(mögötte van a (pót?)kulcs), majd a végén bekúszik Guantanamo Bay és az amerikai elnök,aki a saját országa bombázására adott parancsot(Randall Flynnt küldte). Összeesküvéselméletet valaki?
Amúgy pár helyen atomot(nuke) emlgetnek a rakétákkal kapcsolatban fórumokon. Ez elhangzott konkrétan a részben?

SPOILER VÉGE!

Cseho - 2013. 06. 05. 10:39

Ki az elnök, ill. ki volt az elnök mikor elment az áram? Obama képe nem volt kint. Gondolom akkor még Bush volt az elnök. Mondjuk ezzel az áram visszakapcsolással szvsz képen rúgták a sorozatot. Nem az volt az eredeti ötlet, hogy nuku áram és az emberek meg szenvednek? Bár látszik, hogy mennyire ostoba és emberi. Elképesztő az emberi faj. Van áram, az egyiknek az első dolga, hogy tankokat és helikoptereket indít a másik meg kilő 3 rakétát. Nagyon reménykedtem abban, hogy megsül a bolygó, tényleg ráfért volna erre az ostoba fajra. Az meg annyira nyilván való, hogy Milesék berontanak és leállítják a rakétákat még a becsapódás előtt :)
Maradok a 2. évadra, mert érdekel ki az elnök, mi lesz a megosztott Milíciával. Ja és Nora halála nagy mínusz.

Malachi - 2013. 06. 05. 11:53

atomot lőtt ki Randall, és azok célba is érnek, úgy tűnik. a georgia-i elnökasszony első reakciója nyilván az, hogy elpusztítsa az évek óta hatalmas fenyegetést jelentő katonai diktatúrát. nem minden hülyeség automatikusan, csak mert egy olyan sorozatban van, ami nem 10/10… :)

szóval érdekes ez, volt egy íve az évadnak, a végére önmagukhoz képest magasra tették a lécet. ha visszatér az elnök, fene tudja mi lesz még ebből, bármi történhet. nekem a második évad lesz a döntő, ezt így végignéztem, mert bár nem hibátlan, csak erős közepes, valami megfogott benne mégis.

Bbandi90 - 2013. 06. 05. 15:21

Egyre biztosabb vagyok a kaszában …. pedig Kripke, Kripke, Kripke ….
Amilyen jól kezdődött (“supnat-bevezető, összefoglaló”)
annyira sikeresen sikerült szétbarmolni az egész részt, tele fejfogósnál fejfogósabb logikátlanságok halmazával.

Egyszerűen majdnem eret vágtam magamon néhány logikátlanság láttán. Hogy mik után? például (idézem):

SPOILER
“Gondolok itt főként Rachel Elpusztítomazegészvilágot Mathesonra, aki tudós létére annyira naiv/egysíkú/ostoba, hogy az fáj. Komolyan gondolta, hogy ha visszakapcsolja az áramot, akkor a jelenlegi hatalmat gyakorlók nem fogják rögtön bevetni az addig használhatatlan fegyverarzenált? Vagy ha már elsőre nem sikerült totál kiírtania mindenkit, akkor majd ezzel végleg gajra vágja a Földet? Nem vártam túl nagy realitást, de hogy az árammal együtt az emberi értelem szikráját is lekapcsolták, az nálam maradandó sérüléseket okozott.”

ALDO - 2013. 06. 05. 15:47

„Jót röhögtem, amikor Randall Flynn Bush arcképét töri szét”

Ezen én is. Elképzeltem, hogy ha magyar lenne a sorozat és egy korábbi miniszterelnök képével csinálták volna meg, mekkora balhé lett volna belőle.

„Ki az elnök, ill. ki volt az elnök mikor elment az áram? Obama képe nem volt kint. Gondolom akkor még Bush volt az elnök.”

Elvileg valós időben játszódik a sorozat és 2012-ben volt a leállás, így Obama az elnök. A bunkerben pedig ott volt a fényképe a sarokban, Clinton mellett. Gondolom külön rakták a republikánus, külön a demokraták fotóit.

Mellesleg az elnök 15 évig csücsült a sötétben Guantanamón, haza küldött egyetlen embert, hogy bombázzon le két várost? Mi ha Randall elbukik korábban? Hogyan fog hazatérni? Ha a rendelkezésére áll a megfelelő forrás (katonák, eszközök) akkor miért nem ment vissza korábban? Ha Randall és az elnök tudták, hogy a toronyra nem hat az elsötétülés, akkor miért kellett 15 évet várni, miért nem hozták helyre már az elején?
Hogy lehet, hogy egyből az egész tábor Monroe ellen fordult egy pillanat alatt? Azért gondolom maradtak hozzá hű emberek, így a két tábor közti konfliktust egy kicsit ki lehetett volna hangsúlyozni. HA annyira veszélyes a 12-es szint, hogy akár az egész emberiséget ki lehet onnan irtani, akkor minek őrizték, miért nem barmolták szét a gépeket és temették el ez egészet? 15 év alatt akár lapátokkal, földdel is be lehetett volna ásni az egészet, a kutya nem kereste volna többet. Hogyhogy nem gyógyították meg Norát Rachel csoda szerkezetével, ami a lábát is semmi perc alatt helyre hozta? Jó mondjuk ezt ki lehet dumálni.
Az is furcsa, hogy az emberek 15 évig a helyén hagyták a ventilátort, a rádiót és az olvasólámpát, hátha majd visszatér az áram. Ráadásul ugyanúgy működött mindent, mintha pár napja lenne áramszünet. Az USA is nagyon világos lett, még ott is, ahol a térkép szerint a senki földje van. Miért csak két várost bombáztak le, amikor állítólag Texas elég kemény, még Monoroék sem írtak velük, Kaliforniát pedig még meg sem említették? Hirtelen ennyi dolog zavart a fináléban.

Bbandi90 - 2013. 06. 05. 16:04

“HA annyira veszélyes a 12-es szint, hogy akár az egész emberiséget ki lehet onnan irtani, akkor minek őrizték, miért nem barmolták szét a gépeket és temették el ez egészet?”

Nálam az egész torony védelme egy vicc kategória volt.
15 évig a kutya nem kereste, most meg mindenki, DE nem is ezzel volt a bajom. Hanem

– amikor először mentek le Monroe és Randall emberei hirtelen és kíméletlenül, pillanatok alatt legyakolták őket.
– Az állig bekamerázott helységek ellenére nem tudták hol van Monroe, Rachel és Randall.
– Ami nem ment Monroe-nak 20+ emberrel, az ment neki egyedül (ismétlem, tele van kamerázva a helység, de még mindig keresik őket).
– A 12. szint betemetése, “eltűntetése” helyett szinte nagy piros x-el jelölik, hogy itt van hülyék, ide gyertek.
– A 12. szint védelme (annak ellenére, hogy várná az ember, hogy ilyen olyan biztonsági protokol, mittudomén automatikus, mozgásérzékelő fegyverzet, aláaknázott, nyomásérzékelős padlózat stb) helyett pár idióta fegyverrel.

Inkább nem folytatnám, mert csak felmegy a vérnyomásom.

Bagosz - 2013. 06. 05. 16:10

Kint volt Obama képe is az előző részben

mmonitor - 2013. 06. 05. 16:58

nkh: Szerinted ha 15 évig rohad egy erőmű elhagyattottan egy apokaliptikus világban, honnan lesz áram amikor kikapcsolják azokat a szarokat? Az ok – talán, hogy egy akkumlátorban még lehet akár ennyi idő után is na de a hálózat miről megy?

ALDO - 2013. 06. 05. 20:55

Bármibe le merem fogadni, hogy a második évad első része úgy kezdődik, hogy valahogy átjutnak a plexi üvegen, pötyögnek a gépen, aztán a rakéták már mennek is az óceánba, Atlanta és Philadelphia pedig megmenekülnek.
Elég meredek téma, hogy a száműzött elnök atomot dobat a saját városaira. Persze lehet, hogy ez Randall magánakciója volt és csak az áramok kellett volna visszakapcsolni.

Eli: én is remélem, hogy egyedül is képes tisztességes nézettséget elérni.

blogen - 2013. 06. 05. 21:20

Ez a Revolution simán csak gagyi volt. A Truman-reality-ről pedig már lekésett a média. A kilencvenes években benne volt a levegőben, valahol a hatalom és pénz teremtette valóságból kiábránduló generációnak szóló X-Akták és a magyarázatokat találó, vagy csak a zavaros összeeskövéselméletekbe belefáradó generációnak szóló Mátrix között. A Mátrix, a 13. emelet, a Truman show vagy a zseniális spanyol Abre los ojos után már nincs miért képernyőre vinni. Most is az Orphan Blackben olyan gyorsan megszabadultak a megfigyelés és háttérben zajló összeesküvés szituációjától, amilyen gyorsan csak tudtak, mert már nincs mélysége és csak zsákutcába juttatta volna a történetet.

Zsolt - 2013. 06. 06. 19:12

Ennek a sorozatnak nem az volt a lényege, hogy nincs áram?
Szerintem ezzel megölték a sorozatot, mert így már semmi különös nem lesz, a semmiből újra felépítik a világot…
Vagy ha nem az akkor mi?

jaku - 2013. 06. 06. 19:56

SPOILER

Tipp: visszakapcsoljak aramelszivo hatasra a reszecskeket, ha jol emlekszem az ehhez szukseges gep nem az uvegfal mogott volt.

mmonitor - 2013. 06. 08. 17:37

Csak most jutott eszembe, hogy a régebbi diesel motorok működnek mindenféle elektomosság nélkül. A katonai járművek mégnagyobb eséllyel. A működési elvben nincs szükség elektromosságra.

Titok - 2013. 07. 13. 23:01

blogen egyetértek veled szerintem mehet a tűzbe :/

Roxi - 2013. 07. 26. 22:26

Ezen a héten daráltam le a sorozatot,megvallom nekem bejött! Kicsit Lostos,de annál kevésbé bonyolult és gyorsabban pörögnek az események is!
Az ilyen hozzászólásokat nem igazán értem :
“Áram van. De honnan könyörgöm? Az egy dolog, hogy mostantól nem szívják el a nanitok, de mi az isten termel annyi áramot, hogy az egész világ felkapcsolódik 1 perc alatt” Könyörgöm ez az egész fikció,már maga az alaphelyzet is képtelenség, így logikát keresni benne elég fura… Igen tele van hibával,meg olyannal ami nyilván nem így történne a valóságban,de ez nem is dokumentumfilm!

Ami a szereplőket illeti,nekem senkivel nincs különösebb bajom!Viszont Nora nem fog hiányozni!A karaktere pont nem volt jó semmire,leszámítva,hogy kinyírjon pár embert,meg Milesra másszon!

Beca - 2013. 07. 28. 13:17

nekem nagyon bejön imádom föleg azok a részek amikor benne van Jason és Charlie és megdöbbenő volt navill és jason kaocsolata

Zsolt - 2013. 07. 28. 18:29

Megnéztem én is az évadot – innentől kezdve SPOILER – az utolsó részben nem kicsit csalódtam, amikor arra is volt idő, hogy nekiálljanak lelkizni (pl. anya és lánya vitája arról, megmentsük -e Miles barátnőjét, illetve Miles és Monroe dialógusai), annyira nem pörögtek az események.

Számomra nem minden derült ki, pl. hogy miért ment el az áram (hibázott valaki vagy szándékosan akarták így), meg ezek az apróbb logikátlanságok (pl. hogy csinálhat a medál a környezetében áramot ha nincs a környéken erőmű), de igazából nem is ez az elgondolkodtató!

Hanem az, hogy mi lesz a következő évadban a karakterekkel? Ugyanis majdnem mindegyiknek annyi vér tapad a kezéhez, hogy nem lehet őket feltüntetni pozitív hősként a végső elszámolásnál! Illetve ha meg is kedvelnénk őket (mert pl. szerintem Monroe-ra is rendesen rá fog járni a rúd) – az előzmények után csak nagyon kevés érdemel pozitív befejezést.

Miles Matheson: még a mészárlások a miliciás korszakából, meg a harcok során a vége fele ő is kezdett átmenni kíméletlen gyilkosba.

Sebastian “Bass” Monroe: az egész évados vérengzése

Rachel Matheson: a tudós, majd a komplett torony személyzetének megölésében való részvétel. Tudom, hogy előbbit a családjáért tette de lehet jóval előbb “ki kellett volna szállnia”

Charlie Matheson: ahogy ment előre a sorozat úgy érzéketlenült el ő is, a csatákban gátlástalanul gyilkolt, a torony személyzetében pedig szintén benne volt.

Persze lehet rá is meg Miles-ra is mondani, hogy ok háború volt de ezáltal már számomra nem lesznek pozitív hősök.

Tom Neville: szerintem ő volt a legkíméletlenebb, legkétszínűbb alak a sorozatban – a fia megmentése után még reménykedtem, hogy valami pozitív változás áll be a karakterében de menthetetlen.

Szerintem ebből a témából sokkal többet ki lehetett volna hozni, de nekem egyszer simán nézhető volt. Azonban a vége fele a lázadók és Philly háborújáról szóló x részből bőven elég lett volna 1-2. Minden esetre én maradok a következő évadra is de tuti darálós lesz, nem pedig hetente.

Valaki - 2013. 08. 14. 14:13

Az RTL klub kaszálja végül a “nyár szuper sorozatát”?(jó vicc),mert a nézettsége hát ,hogy is mondjam gáz

Bence7y - 2013. 08. 16. 01:25

A sok negatív vélemény miatt nem volt bennem ambíció megnézni, de félszemmel elkezdtem hallgatni az RTL-en, aztán már kíváncsi voltam mit hoznak ki belőle, szóval ledaráltam…

Sok rosszat leírtatok már előttem is, logikátlan, sablonos, kiszámítható, talán ezek jellemzik legjobban a Revolution-t, viszont egy könnyed esti félszemmel nézős sorozatnak elmegy. A cliffhangerekben mindig nagyon bízom – ha jó akkor minden hibát eltudok felejteni -, de sajnos baromi gyengére sikerült az is.

merci - 2013. 08. 23. 13:43

nekem tetszett az egész évad… és már várom a másodikat is!!(:tényleg,nemtudja valamelyikőtök mikor fog kezdődni?? (:

winnie - 2013. 08. 23. 13:48

ott van az oldal tetején, a jobb felső sarokban a kiemelt poszt, amiből kiderül.

LiszkaY - 2013. 08. 26. 12:34

Nekem nagyon tetszett az egész. Sablonos, elég bugyuta, de nagyon szórakoztató.

Neville beszólása az utolsó részben a legnagyobb: “And you have a borderline erotic fixation on Miles Matheson.”

kri - 2013. 09. 01. 11:19

Sziasztok!
Láttam hogy sokan írták, hogy hogyan lehet áram a semmiből 15 év után meg hogy termelhettek a medálok mindenféle erőmű nélkül áramot.
Az egyik részben benne volt, hogy azok a nano robotok csak két dolgot tudnak, áramot elszívni és áramot termelni.

b - 2014. 03. 05. 12:10

tejelsen jó sorozat, nem értem a fanyalgókat, 1-2 kivételtől eltekintve melyik sorozat nincs tele logikai hiábkkal? mind1, más az ingerküszöb.

nem az évezred sorozata, de abszolute nézhető, nekem bejön.

Nora-t azért kell kinyírni, h tom összejöhessen juliettel, akarom mondani rachellel.

a nano robotok azt teszik amire programozva vannak, jelen esetben az elektromosság elszívására (pl ezért nem voltak villámok)

charli annyira irttiáló már, h jó, ez a grimasz kollekció szenzációs :))

jöhet a másdoik etap!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz