login |

Teen Wolf: kezdett a 3. évad

2013. 06. 05. 15:35 - Írta: superpityu

224 hozzászólás | kategória: kritika,

Igen, újra itt van az a sorozat, amit rengetegen eltemettek a pilot leadásakor – köztük én is. Szinte hihetetlen, hogy mennyit tudott változni a Teen Wolf 2 évad alatt. Szóval nyugodtan lehet újra próbálkozni vele, mert jó, sőt! Számomra mondjuk az MTV volt, ami kicsit visszafogott anno, mert nehezen tudtam elképzelni rajta egy épkézláb természetfeletti sorozatot. Viszont sikerült összehozniuk és mindennek a tetejébe még csak nem is nyálas az összkép.

Ami még ennél is fontosabb, hogy a karakterekkel sincs gond. Ha nagyon ki kellene emelni valakiket, az Lydia és Stiles lenne, akik igazán jó humorfaktort képviselnek, valamint az egész sorozat sötét tónusához adnak valami lágyságot, könnyedséget. A két színész is remek ebben a szerepben, Holland Roden túljátszott játéka illik a karakteréhez, Dylan O’Brian pedig hozza, amit eddig, csalódás nélkül.

A többiekkel sincs igazán baj, bár a premierben Scott, Allison és Derek is tartalékon égett. Viszont cserébe kaptunk pár új rejtélyt, és pár új karaktert is. Érdekesen indult az évad, bízhatunk benne, hogy ismét egy fordulatos szezont kapunk. Na de részletesen a tovább után folytatom, spoileresen.

A kezdés nem volt rossz, még akkor is, ha a CGI-háttér eszméletlen pocsék volt. Ráadásul a bemutatott alfa ikrek is borzalmas választásnak tűnnek – komolyan nem volt jobb a kisbaba fejű Scavóknál? A rejtélyes lány is érdekes volt, sajnos gyorsan ki is írták.

Idén kaptunk egy alfa falkát, akik egyelőre nem túl szimpatikusak, de a vezetőjük telitalálatnak tűnik, nagyjából ugyanolyan rejtélyes, mint Peter az első évadban, hátha lesz is olyan jó a karakter. Persze nekik nem Derek kell, mert nem ő a főszereplő, hanem Scott. Nem tudom mennyi időbe fog telni, míg kiderül, hogy miért is olyan fontos a fiú.

A másik érdekesség az állatok megtébolyodása volt. Biztos az alfákhoz van ennek is köze, de azt nem tudjuk, hogy mégis mi fog történni. Lydia és Allison pedig kaptak egy jelet, ami elvezetheti őket Ericáékhoz – lehet átvertek minket és Gage Golightly mégis visszatér?

Akadnak azért korrekt új karakterek, az új tanárnő is több lehet, mint aminek látszik, az alfák vezetője pedig érdekesnek tűnik, viszont a falka többi tagjára ez már nem mondható el – a régiekben pedig még mindig ott van a potenciál. Idén talán végre kibontják az állatorvosos szálat is, mert azzal még nem nagyon foglalkoztak.

Azért volt a  3×01-ben jó pár klisés húzás is, például a motoros csaj összes megmozdulása. Várható volt a halála, hiszen ő tudta, hogy Scott fontos, és Derekkel akarják megöletni. A másik pedig az alfák megjelenítése – miért kell ezeknek mindenhova kiengedett körmökkel menni? Na meg mezítláb? Persze mindez azért kellett, hogy a néző felfogja, hogy például éppen el akarják rabolni Isaac-et, de… már-már viccesek voltak ezek a jelenetek.

Scottal kezdeni kell még valamit a következő részekben, mert ez a tetkós dolog nem volt túl érdekes, még akkor sem, ha a továbbiakban fontosak lesznek ezek a dolgok. Valamint a tetoválások a kissé megújított főcímben is ki vannak emelve. Allison is kaphatna valami értelmes szálat, bár így legalább Lydia brillírozhat mellette.

Összességében minden hibájával együtt, mint írtam, nem volt rossz ez a kezdés, még akkor is, ha elég kevés infót tudtunk meg arról, hogy merre is mehet a történet a későbbiekben. Talán ez így megért egy 7/10-et, pedig Peter nem is volt jelen. Viszont Jackson távozása úgy tűnik jót tett a sorozatnak. Hiányolta valaki egyáltalán?

224 hozzászólás Ne habozz!

Paul - 2013. 06. 05. 15:56

Mi volt ez a rész?! Huhuhh .. Volt benne 1-2 WTF jelenet!
Talán a legjobb kis költségvetésből futó sorozat jelenleg!!

Paul - 2013. 06. 05. 15:57

10/9 és a hét epizódja ;)

Shana - 2013. 06. 05. 16:11

Én nem hiszem, hogy az állatok megőrülésének köze lenne az alfákhoz, akik már itt vannak. Szerintem valami közeledik, ami az alfáknál is ijesztőbb, legalábbis nekem ez jött le, de ha tévedek, akkor valamit rosszul csináltak a készítők :D

Dorian - 2013. 06. 05. 16:21

Én megnéztem az első szezont, sőt a második szezon első két részét is, és utána kaszáltam az ötletet is, hogy valaha ehhez hasonló borzalommal töltsek el egy másodpercet is az életemhez. Ez a sorozat minősíthetetlen.

kisame - 2013. 06. 05. 16:27

A hetek óta tartó Hannibal-őrületem és a GOT 3×9-es rész után felüdít ez a kis limonadé.

A Teen Wolf az eddigi legjobb gulty pleasure, mert bár az MTV-hez hűen egyszerű és kicsit nevetséges misztikum, mégse akarja túl komolyan venni magát!

A sablonosság és végtelenül nagy kiszámíthatóság mellé kapunk egy rakás kedves, szerethető szereplőt, egy csomó jó zenét, kifejezetten élvezhető humort és…a tinik végre úgy néznek ki, mint a tinik!

Go Teen Wolf!!!

paranoid android - 2013. 06. 05. 16:36

Korrekt kezdés volt. Azt a néhány nevetséges “körmöket mutogatunk, hogy tudja a néző” jelenetet leszámítva nem volt gond, és a gyenge CGI sem probléma. Az ikreknek jobb színészeket is szerezhettek volna, de az összeolvadós átváltozásuk rendesen meglepett.
Stiles még mindig a legjobb karakter, és Dylan O’Brien remekül hozza, ugyanis könnyen önmaga karikatúrájává válhatna. Mellette én is Lydiat kedvelem még, és az előző évadban Allisont is nagyon megszerettem, aki (az MTV miatt számomra meglepően) ügyesen összerakott női főhős. Főleg miatta működik a Scott-Allison kapcsolat, és nem megy át nyálas izébe, mert nem hagyták, hogy kizárólagosan ez a kapcsolat határozza meg a személyiségét, irányítsa döntéseit.
Jacksont nem hiányoltam, és szerencsére magyarázatot is kapott nemléte, nem csak elfelejtették, hogy létezett.

Yata - 2013. 06. 05. 16:48

Szerintem picit más volt ez a köröm kiengedés vagyis sok helyen felhasználják, hogy azok a likantrópok akik túlzottan sokat voltak nem emberi alakban bizonyos állati jelleget “megtartanak” emberi alakban is – szóval inkább nálam legalábbis ettől lettek annyira durvábbak mint a többi alfa – igaz mondjuk, hogy lehet totál nem ezt szerették volna az alkotók és csak én képzeltem bele sokat ^^

Aszusz - 2013. 06. 05. 17:23

Végre Teen Wolf!
Már-már alig emlékeztem arra, hogy mennyire tetszett ez a sorozat múlt nyáron. Ez a rész jó volt arra, hogy ismét beszippantson a feeling, kaptunk a pofánkba pár rejtélyt, és az előző évad alapján szerintem erre sem sablonos megoldásokat fogunk kapni. Remélem.
A tetkós dolgot nem tudom hova tenni, annyira nem tűnik fontosnak, hogy erre szánjanak egy egész részt, de lehet, hogy lesz még szerepe. Identitás, megjelölés, ilyesmi talán szorosabb kapcsolat Derek és Scott között. Az is eszembe jutott, hogy a színésznek lett egy tetkója, és nem akarják állandóak kiretusálni, így inkább belevették a sztoriba.
Jackson nem hiányzott, kicsit sem, viszont Peter nagyon. Kb másfél évadon át rühelltem a fejét, de a második évados “jelenléte” annyira WTF volt, hogy azon kaptam magam, az utolsó részre megkedveltem. Jót tenne Dereknek, ha Peter is mellette lenne, bár talán jobban szerettem a Scott-Peter jeleneteket.
Az állatorvosból lehet több, kíváncsi vagyok, mit tud, bár úgy láttam, az állatok “megőrülése” őt is rendesen meglepte. Akármilyen balhéról beszéltek az előző évadban, nem erre gondolhattak. Ezért is értek egyet azzal, hogy nem az alfák okozzák az állatok furcsa viselkedését.
A madarak támadása durva volt, pedig alig mutattak belőle valamit, mégis rendesen behúztam a fejemet a fotelban :)

ClarisseW - 2013. 06. 05. 17:51

Ahhoz képest, hogy mennyire imádtam a második évadot (messze nem lehetett rajta érzékelni azt, hogy most MTV-n futó, lényegében tininyál, ami meglovagolná az egész vámpír/vérfarkas hullámot) és a trailerek is remekül voltak összevágva, ígérve nekünk mindenféle jót, az első rész nekem valahogy… Elment. Értem én, nem vagyunk még az évad közepén, ahol valószínűleg minden pörgősebb és WTF-esebb lesz, de mégis… Kicsit lagymatagnak látszik ez így kezdésnek. Plusz már most ideggörcsöt kapok az ikrektől. (Nem szeretem valakire azt mondani, hogy buta feje van, és lehetnek érdekes karakterek, meg jó színészek, de akkor is – buta fejük van.) Ezt legalább ellenpontozza Deucalion, aki pont olyan vonzóan genyónak tűnik, mint annó Peter.
Szóval nálam ez 6.5/10, de lesz ez még jobb is, úgy érzékelem.

Tomi - 2013. 06. 05. 19:11

Nekem azért hiányzott Jackson. Én bírtam őt tavaly is, mondjuk azért lehet hogy tudják majd helyettesíteni. Szerintem lesznek még jobb részek is, a nyitás korrekt volt, várjuk a többit!

trisztin - 2013. 06. 05. 22:37

Elkezdtem újranézni az első évadot, Jackson alakítása konkrétan értékelhetetlen… (ehhez képest a Arrowban szuperül játszik! XD)
3×01 nekem tetszett,mikor vége lett a falat kapartam,hogy még egy hét… :)

jah és külön plusz pont,hogy rudimental szól a rész elején ;)))

Nikki - 2013. 06. 06. 00:07

Nagyon jó volt a kezdés, szerintem remek alapozás az összes kibontásra váró szálnak. Szinte mindenből belengettek egy kicsit.
Remélem ez a szezon is ugyanolyan jó lesz, mint a 2-ik volt, még mindig nem felejtettem el az az érzést, amit a hatása okozott :)
Jackson nem hiányzott, és Allison hajának nem tetszik a színe. A régebbivel sokkal szebb volt Crystal Reed.
A többivel egyet értek és igen, a főcím még mindig ütős :)
Ezelőtt megnéztem a 3×00 is, ami remek ötlet volt emlékezetfrissítésnek főleg az én igen gyorsan felejtő memóriámnak; arra sajnos nem tértek ki külön, s szégyellem, de nem emlékszem, Peter miért is lett jó?

yeeeyha - 2013. 06. 06. 13:58

Szétrágtam a szám, annyira izgultam Isaacért, és a rész megint azért volt jó, amiért eddig: a humor miatt. Stiles még mindig baromijó, ahogy Derek is, bár jóval többet is lehetett volna.

Scott és Allison szenvedése nem nagyon érdekel, Lydia is a Jacksonos félmondatért ért valamit (az azért hatalmas volt XD) – most komolyan azt a szálat szánják neki, hogy lelketlen szexszel elfelejtse a múltat? Scott változása tetszik, ha nem rinyál allison után, akkor még mindig rendben van a főszereplő. A szülők jelenetei is jók voltak, stiles apja a legjobb szülő karakter ever :D

Az alfa falka nekem se tetszik. Az ikrek nevetségesek, rondák és buta tekintetűek. A csaj azokkal a fekete körmökkel szintén nem jött be, ahogy a liftes alfa sem (talán még ő leginkább, de nem nagyon ismertük meg). A vak csávó meg tiszta Peter csak szemüvegben és bottal. Van már egy király rejtélyes farkasemberünk, aki szép magas és jól néz ki, új nem kell. És engem is zavart az a sok köröm, most komolyan senkinek nem tűnt fel, hogy a csaj mezítláb, fekete farkaskörmökkel mászkál? Mondjuk a körmök amúgy se tetszenek, mindig az jut róluk eszembe, hogy hozzájuk vágok már egy körömreszelőt, vagy tőből leszakad lassan az összes.

Nagyon várom a következő részt, bízok benne hogy jó lesz ez, hosszú az évad. Az intro még mindig jó (mekkorát ütött tavaly, bakker), mondjuk nem értem, hogy scott miért ment át supermanbe, de derek farkasa WOW.

hummel - 2013. 06. 06. 14:40

Dr. Deaton kis szárnysegédjét erre az egy részre készítették elő a 2. évadban? Ez csalódás. Ennél azért többet is kihozhattak volna a karakterből. Peter Hale pedig hiányzik.

Szerintem az évad két részre lesz bontva két fő szállal. Az elsőben az alfák fognak dominálni, míg a másodikban a fenyegetés, ami az állatok őrült viselkedését okozza.

superpityu - 2013. 06. 06. 15:07

@hummel: ez a csaj nem deaton szárnysegédje volt. ő a suliban dolgozik, őt ismerték volna allison-ék. itt meg azért értetlenkedtek, hogy honnan ismeri őket a csaj.

@yeeeyha: azért én lydiát remélem ráfektetik erre az immunis dologra, abból lehetne kihozni valamit, vagy kap valami nagy rejtélyt mint tavaly. bár most is olyan beszólásai voltak, hogy öröm volt hallgatni. egyébként tényleg nem szokott érdekelni hogy ki kivel akar összejönni ilyen sorozatokban, de basszus rohadtul örülnék ha meglenne a stiles-lydia vonal. bár lehet az csúnyán lenullázná a karaktereket.

hummel - 2013. 06. 06. 17:12

@superpityu: Jogos. Deaton segédje Ms. Morrell tanácsadó a suliban és anno Lydia is volt nála, úgyhogy ezt benéztem. Köszi.

hummel - 2013. 06. 06. 17:16

tanácsadó + francia tanár

Aszusz - 2013. 06. 06. 19:41

Egyébként az elején, amikor a kergetőzés ment Isaac-kel, én is azt hittem, hogy ő a sulis tanácsadó csaj. Csak amikor a kórházban, nyugodtabb körülmények között néztem meg, akkor jöttem rá, hogy nem ő az.

ger - 2013. 06. 06. 23:22

Egyébként, most nem úgy van hogy Scott anyján kívül még Stiles apja is tudja ezt a vérfarkas dolgot? Mintha nekem úgy rémlett volna hogy az előző évadban ő is látta Scottot farkasként meg a Kanimát is.

Nem tudom, engem ez a alfa falka annyira nem izgat, jobban érdekel már hogy kiderüljön mi van Lydiával, mert elég érdekes dolgokat tud csinálni a lány. :D

Aszusz - 2013. 06. 07. 11:19

Szerintem a papa nem látta őket, úgy rémlik, még előtte kiütötték.

ger - 2013. 06. 08. 17:51

Azt hittem direkt kérdezgette Alison apját. Na mindegy :D

Ő nem úgy volt hogy nem lesz már benne?
http://teenwolf.tumblr.com/

littleniji - 2013. 06. 08. 17:55

Dylan minden képernyőn töltött pillanatát élvezem, tökéletesen hozza Stilest újra. Sikerült rádöbbenem a rész közben, hogy főleg miatta hiányzott a sorozat. Na jó, azért nem csak miatta természetesen, de nagyon sokat hozzátesz az élményhez.
Az elején fogtam a fejem rendesen, mikor összeCGI-zték az ikreket valami gólemmé, meg nekem is sikerült a körömökön fennakadnom. Nem kell ennyire a szánkba rágni, hogy nézzétek, jé, ők a rosszfiúk. Talán menni fog segítség nélkül is x”D
Nekem hiányzik Jackson :D Főleg egyébként azért, mert kíváncsi lettem volna, mit kezdenek ezután vele vérfarkasként és persze a családja múltja is érdekes lehetett volna. Bár állítólag tudunk majd meg ezzel kapcsolatban dolgokat.
Gage-ről készült tegnap/ma egy fotó “Surprise” megnevezéssel. :) A hivatalos Teen Wolf twitter töltötte fel, szóval ezek szerint visszatér. Aminek örülök :))
És Peter naná, hogy a hiányolandó listámon szerepel~

superpityu - 2013. 06. 09. 12:12

https://twitter.com/MTVteenwolf/status/343131825935376384/photo/1 itt is van a kép Gage-ről. csak azért örülök neki, hogy visszajön, mert az újak eddig bénák. igaz ő sem az igazi, de legalább érdekes volt tavaly. és még kicsit kedvelhető is, főleg amikor bedobták neki Stlies-szal a Batman-Robin szálat. kár, hogy azt az ötletet ki is kukázták.

krigin - 2013. 06. 11. 19:20

a 2.rész utolsó jelenete elég fura lett. Lydia már megint síkítozik, vajon micsoda lesz ő?

superpityu - 2013. 06. 11. 19:32

a 2. rész végére szerintem kicsit szétesett. ami kicsit fura mert csak egy szálon futott a történet. plusz lydia sikoltozása is a semmiből jött, de kíváncsi vagyok hogy mi történik most vele. lehet még az immunisság utózöngéi.
a rész eleje rohadt jó volt a csaj eltűnésével. peter is volt, plusz nem egy két egysoros elhangzott amin felröhögtem.
ja amúgy ms. morrel wtf? elég meglepő volt. na vele mégis mit kezdenek.
gage pedig szerintem az élete munkáját mutatta be ezzel a 2 másodperccel. de komolyan miért volt még ott erica hullája? vagy akartak vele valamit még kezdeni.
legalább a mezítlábas és az ikrek fele annyit sem voltak mint múltkor.
maga az egész rész fura volt, mintha a semmiből jött volna minden ötlet. szerencsére akad jó pár rejtély ami elveszi a figyelmem az ilyenekről.

Nessa - 2013. 06. 13. 17:54

Hajajj, alig merek hozzászólni a témához, mert már kicsit belezavarodtam, hogy mi az, amiről mindenki tud, és mi az, amit csak a teen wolf blogon olvastam és a többségnek spoiler lenne…

Nekem tetszett a rész, mert egy pillanatig nem volt időm unatkozni, plusz adott gondolkozni valót rendesen.

Ms Morrellről annyit, hogy róla az előző évadban lehetett sejteni, hogy valami nem stimmel vele. Azt nem tudom egyelőre hova tenni, hogy miért segített Allisonnak. Meg az is érdekelne, hogy akkor Deaton erről tud-e, meg ő az-e, akinek látszik…

Amúgy engem Cora lepett meg nagyon. Meg azért az is, hogy Erica elvileg meghalt…

A Derek-Stiles párost továbbra is szívesen nézem, Daniel Sharmannak meg jól áll a jeges víz. :D

krigin - 2013. 06. 14. 00:02

SPOILER:

mi van ha Lydia banshee lesz? (olyan lény, aki sikolyával előre jelzi egy személy halálát). Van rá ok ezt hinni, főleg a rész vége miatt. :) SPOILER VÉGE

Egyébként ismét jó rész volt, végre volt Peter is, olyan kis bunkóci tud lenni, de pont így bírom. Erica miatt pipa vagyok nagyon, egy jó karakter volt, Stiles-al nagyon jó kis részeik voltak, erre kiírják. :(
Most kivételesen Allison se idegesített, Isaac meg végre több szerepet kap. ;)

superpityu - 2013. 06. 14. 11:21

Erica halála szerintem borítékolható volt, eleve vissza sem akart térni a színésznő ha jól tudom. aztán egy hete jött a hír, hogy mégis visszajön, a színésznő is azt mondta, hogy a rajongók miatt tette. viszont most megint megy a nyavalygás miatta, meg sokan azzal vannak megáldva, hogy a rész elején eltűnt lány volt a szobában. pedig elég egyértelműen nem ő volt. főleg, hogy elmondták, hogy isaac látta a hullát korábban. de láttunk itt már feltámasztást, ami valljuk, hogy jól volt kivitelezve. sőt lehet lehet, hogy gage a pilotja miatt nem akart visszajönni, ami ugye bebukott, szóval ráérhetne, csak nem biztos, hogy rendesen visszalehetne írni később. valamint hiába volt a 2. évadban szimpatikusabb mint boyd, kell itt is nagyobb halál, nem lehet mindentől visszalépni.

én attól félek, hogy később, hogy allison belemegy szerelmi 3szögbe isaackel és scottal. mondjuk csak azért feltételezem, mert múltkor keresgéltem crystal reddhez képeket (reménykedtem, hogy azokon nem néz ki olyan furcsán mint a sorozatban) és egy csomót adott ki a kereső amin sharmannal volt, mint egy pár. (még mindig meglepődök hogy milyen sorozatos párok vannak, sosem követem az ilyeneket) szóval adva lenne a dolog, de valami rejtelmes szerelmi háromszög ellenességem
van és lássuk be eddig is ment nélküle a sorozat.

Aszusz - 2013. 06. 14. 11:22

Végre én is megnéztem a második részt. Jó pont, hogy volt Peter, hiányzott nekem az előző részből, és egyre jobban bírom őt. Jól ellenpontozza Derek “előbb ütök, utána kérdezek” típusú hozzáállását.
Erica nekem nem fog hiányozni, volt pár jó jelenete az előző évadban, de ott főleg Isaac-et bírtam, úgyhogy most sincs hiányérzetem, Főleg, ha az “új csaj” (spoilermentesen – aki Boyd mellett volt) hosszabb távon marad. Ő még változtathat Derek falkájának dinamikáján.
Lydia – WTF. Remélem, nem hoznak be neki egy második évadhoz hasonló szálat, az elég volt egyszer. De ez a fentebb emlegetett banshee-s dolog tetszik.
És Derek meg Allison szóba állt! Hatalmas fejlemény az előző évad után, bár arra kíváncsi vagyok, elárulják-e Allisonnak az igazat anyuról. Remélem igen, és nem húzzák ezt még részeken keresztül.
Összességében tetszett.
Ja, és Ms Morrell: szerintem valamilyen szinten kényszerítették az együttműködésre, ő volt az egyetlen nem vérfarkas, aki azt a port (miisaz? már elfelejtettem a nevét) kezelni tudta, és ahogy Derek is mondta, nem lett volna szabad Boydékat teliholdkor a városra szabadítani.

excelsior - 2013. 06. 15. 17:03

Nem tudom feltűnt-e , de Peter szeme kék volt Cora szeme pedig sárga.
Szóval elég kíváncsi leszek erre a szemes dologra.

Aszusz - 2013. 06. 15. 17:20

Igen, Peterén én is meglepődtem, pont olyan volt, mint Jacksoné. A sárga nem meglepő, a sima bétáké olyan. (vagy az övé másfajta sárga volt? – ez nem tűnt fel) Úgy emlékszem, a második évad fináléja kapcsán a készítők azt mondták, hogy magyarázatot kapunk majd a szemes dologra.

excelsior - 2013. 06. 15. 17:23

Nem az,de eddig az volt az elmélet (legalábbis több helyen olvastam),hogy Derek és Jackson szeme azért volt kék mert ők született vérfarkasok.
Persze nem derült ki , de ha cora és Derek édestestvérek akkor Cora is született vérfarkas és mégis sárgaszemű.

Ayron - 2013. 06. 15. 21:09

Kékszem:Született farkasoknak van.
Sárga: Harapattak,akik harapás útján lettek azok.
Piros:Alpháknak falkavezérek színe.
Érdekelne Alpha falka hogyan állt össze…..
Am meg miért nem jelenik meg az első évados alpha vérfarkas alak ? Nincs pénz rá ???
Állatok megörűlése plusz a csaj eltünése nem az Alphákhoz köthető,valami sötétebb van arra.
Nagypapi is túlélte a 2.évadot ugye. Szóval lesznek itt szépen wtf pillanatok.

Ayron - 2013. 06. 15. 21:15

Pluszba: Az első évadba említik hogy a Hale család elleni támadás két okból volt durva és szabályellenes:
1.nem volt veszélyes a család az emberekre,nem támadtak meg embereket
2.család nem minden tagja volt vérfarkas.de őket is kicsinálták….. Cora és Derek így lehet hogy testvérek mert Cora nem biztos hogy örökölte vérfarkasságot csak mondjuk később megharapták és ezért sárga szeme.

superpityu - 2013. 06. 15. 22:59

ez a banshee-s teória nem rossz. bár egyre valószínűbb, hogy lydia sem sima ember.

talán ez az ami tetszik a sorozatban, hogy építgetik a saját kis világukat. nem mindenkiből vérfarkast csinálnak (nem úgy, mint a tvd-ben ahol lassan mindenki vérszívó), hanem volt a kanima szál, most pedig szépen kihozhatnak megint valamit.

a szemszínekre szerintem is kitérhetnének végre. volt egy promo is amiben csak szemek voltak, hátha az alfák miatt most végre elmagyarázzák.

az eltűnt csaj pedig nagy kérdőjel. én is kétlem, hogy az alfáknak kellene egy ember valamire is.

Truly - 2013. 06. 18. 07:41

@superpityu
Ne legyen igazad a háromszöggel :)

superpityu - 2013. 06. 18. 23:40

egyébként nem volt rossz ez a rész sem. lydia dolog érdekes, mi sem tudunk többet mint a ő. bár örülnék ha nem kéne szerencsétlen holland rodennek minden részben sikoltoznia.
a szüzek gyilkolása érdekes. a kérdés még inkább, hogy ki csinálja. egyébként nem tudom milyen üzenete lesz ennek az agyhalott amcsi tinikre. az alfák szerintem kizárhatók.
a tanárnéni meg mi a fészkes fenét túlórázik annyit. de komolyan sosem értettem, hogy az ilyen sorozatokban mit csinálnak mindig ott olyan későn.
eddig tetszik az évad, szerencsére allison sincs sokat. valamiért a 2. évad óta zavar a jelenléte. a rejtélyek elég érdekesek ahhoz, hogy könnyen túltegyem magam a bénaságokon. plusz a nem túl fényes színészi játékon.
külön vicces volt, hogy derek és scott pólóban rohangáltak egész éjszaka, isaac meg nagykabát plusz sál kombóval nyomta.
az külön öröm, hogy a szerelmi szálak szinte sehol sem vannak jelen. most is, volt egy fél perces allison – scott jelenet és az sem a romantikázós. plusz a tanárnéni – derek szálat is elindították, mert elég egyértelmű volt, hogy mi lesz abból.

Aszusz - 2013. 06. 19. 06:20

Nekem kimondottan tetszett ez a rész. Allisonnal nincs bajom amúgy sem, de az külön tetszett, ahogy diszkréten ő is el akarta kapni Boydékat. Hiába, a vérfarkasvadász-gének. Jó volt Derekék és apu (Chris?) együttműködése. This is the beginning of a beautiful friendship. :D Nekem is feltűnt, hogy Isaac nagykabátban nyomta végig, az volt az érzésem, hogy azért, mert így coool, bár korántsem praktikus. Derekre meg már nagyon ráfér egy nő, remélem, normálisan kezelik majd azt a szálat.
A Nagy Rejtély meg továbbra is elég para, tényleg az alfák tűnnek a kisebb veszélynek, valószínűnek tartom, hogy a dupla hosszú évad során először fognak az alfákkal foglalkozni, és amikor az lerendeződik, akkor jön majd csőstül a másik, amiből addig csak csepegtetnek pár dolgot. Ha valóban így van, az örömteli, mert kicsit aggódtam, hogy mit kezdenek egy ilyen hosszú évaddal. Eddig azonban nem kellett csalódnom, jól adagolják az infókat.

Bella - 2013. 06. 19. 16:29

Bárki bármit mondhat… EZ A LEGJOBB SOROZAT A VILÁGON! Dylan egyszerűen tökéletesen alakítja Stilest *-*
Teen Wolf Forever <3 :)

paranoid android - 2013. 06. 19. 19:06

Kezd érdekes lenni ez az évad is. Ez az emberáldozat dolog izgalmasnak ígérkezik, persze igazán akkor, ha valóban az alfáktól egy teljesen független dologról van szó. Az előző évad is azért volt annyira jó szerintem, mert különböző frontokon kellett a karaktereknek helytállni (kanima, Gerard). Szerencsére úgy tűnik ezt a készítők is látták.

Ebben a részben Isaac is hozott pár humoros pillanatot, kicsit levéve Stiles válláról ezt a felelősséget. Tetszik ez a karakter, többet is foglalkozhatnának vele.

Allison szerintem még mindig nagyon jó, sőt annak ellenére, hogy eddig keveset kaptunk belőle ebben az évadban, látszik mennyivel erősebb lett mentálisan az előző évad végéhez képest. A 3×02-ben és most is volt egy-egy párhuzamos montázs, hogy miközben a csapat nagy megbeszélést tart, addig Allison csak teszi a dolgát, lazán betör a bankba/készül elintézni Boydékat.

Peter és Derek jelenete remek volt; kíváncsi vagyok mit kezdenek Peterrel. Nem tartottam jó ötletnek mikor felélesztették, de most már örülök, mert izgalmas színt visz a sorozatba.

Lydia és Stiles szokásosan jók voltak együtt, remélem később sok jelenetük lesz még együtt, és Lydiának valami fontos szerepe lesz.

És más is elgondolkodott azon a bábún, amit Lydia talált? A két csaj áldozatot pont akkor ölték meg, mielőtt elveszítették volna a szüzességüket. Erre a srác holttestét Lydia egy bábúval találja. Kicsit gyanús, vagy nagyon gyanús?

hummel - 2013. 06. 20. 08:29

Pár kérdés srácok.

A Peter féle feltámasztásos recept csak egy Alfánál működik? Vagy Erica-t is vissza lehetne hozni? Az összetevők adottak lennének – megfelelő telihold + egy Alfa, amiből mostanság van pár a környéken.

A banki csapda sántít. Deucalion miért törölte Isaac memóriáját, miért próbáltak végezni vele, ha azt akarta, hogy Derek és/vagy Scott csapdába essen a páncélteremben. Ugyebár Isaac memóriájának visszahozásával találták meg a helyet. Mellesleg az is csak akkor működhetett igazán, ha pont Erica és Boyd eltűnését követő harmadik teliholdkor érkeznek. De ezt Deucalion honnan tudhatta volna?

SPOILER
Azt olvastam a neten, hogy Deucalion és az Argentek között kapcsolat van. Esetleg a vakságát is nekik köszönheti. Ez utóbbi már csak találgatás.

Ayron - 2013. 06. 20. 08:52

Emberáldozatok érdekesek,ehhez jönnek az állatok megörülése, van valami sötétebb ott…… Stiles felvázolta ,nekem a sorozatgyilkos jutott eszembe egyből.
Nekem gyanús Peter is nemtudom hány hónap után még nem épült fel, persze…..készül valamire. Deucalion helyére pályázik szerintem.
hummel érdekes amit írsz de a 2.részbe írták hogy ez egy tökéletes csapda.

Peter csak azért tudott feltámadni mert megharapta Lydiat és így a túlvilág és az élők világa közt volt kapcsolata.
Peter tudja egyedül mi Lydia szerintem.

hummel - 2013. 06. 20. 10:15

@Ayron:
A csapda abban az idősávban tényleg tökéletes volt. De az áldozatoknak bele is kellett sétálniuk a megfelelő időben. Számomra viszont úgy tűnt, hogy Deucalion az események ezen részét egyáltalán nem kontrollálta.

A másik. Eddig úgy véltem, hogy Peter csupán azért harapta meg Lydiát, hogy legyen egy bábúja, akivel elvégeztetheti a szertartást, hiszen más aligha tette volna meg érte. Az nem jött le nekem, hogy a szertartás elvégzéséhez túlvilági kapcsolat is szükséges. Persze ettől még lehet igaz.

Peter tényleg gyanús. Már a kanima lerendezésekor is volt valami magánakciója, amit Derek lemásolt. Nyilván annak is lesz jelentősége.

superpityu - 2013. 06. 20. 13:19

igen peterből simán kinézem, hogy hátsó szándék miatt harapta meg lydiát. lehet már akkor is tudott a lány kilétéről. az is biztos, hogy most is tervez valamit. deucalion megbuktatása és helyére lépés elég peterös terv. azt viszont nem hiszem, hogy most is ő áll lydia emlékezet kimaradása mögött.
tényleg most peter alfa vagy béta. vagy omega lenne?
arra pedig komoly összegeket mernék tenni, hogy stiles is bekerül majd a gyilkosságok sűrűjébe. akár már a következő részben. persze őt nem hiszem, hogy kinyírnák.

Ayron - 2013. 06. 21. 14:05

Peter egy születtt vérfarkas aki Derek falkájának a tagja így béta.
Bírnám ha elkezdene Scott anyukájára nyomulni :D érdekes helyzetek születnének.

Aszusz - 2013. 06. 21. 19:22

Az első évadban már nyomult rá, bár akkor hátsó szándék vezérelte.

Ayron - 2013. 06. 21. 19:46

Második évad végén is tett megjegyzést anyucira :D
Am Peter mikor nem hátsó szándék vezérli ?xd
1.évados alpha alakra adhatnának valami magyarázatott miért nem használják az Alphák.

Aszusz - 2013. 06. 21. 20:03

Drága a CGI?
Amúgy el tudom képzelni, hogy a teljes átalakulásnak vannak hosszú távú hátrányai, pl sokkal “farkasosabb” lesz, elveszti az emberségét, stb. Derek eddig amúgy is ritkán változott át, lehet, hogy nem akar tovább menni.

Ayron - 2013. 06. 21. 20:19

Alpha falkán már most vannak farkasos jegyek, lány lábán a karmok például.Derek eddig mindig a beta alakot vette fel vörös szemmel és erősebb izomzattal és gyógyulással.1.évadba mondják hogy alphak képesek egy farkasszerű alakot felvenni ami elég vad.Eddig ezt az alakot csak Peternél láthattuk és második évadba is csak nála jön elő megmutatja Lydia ezt az alakot.Derek meghalt nővérénél meg normális farkas alak van. Tehát érdekes.Vagy CGI drága vagy kapunk egy normális magyarázatott erre. Ami lehet hogy tiéd lesz Aszusz :D sokkal vérszomjasabbak lesznek tőle.

superpityu - 2013. 06. 25. 20:38

azért szórják ki a szereplőket. múltkor erica most pedig a tanár akinek nem emlékszem a nevére. kíváncsi leszek melyik szál lesz hamarabb lezárva a gyilkosos vagy az alfás.
most ezzel a démonfarkas szállal durván lehúzták a lelkesedésemet amit deucailon felé tápláltam. lehet maga a jelenet volt nekem nagyon over the top. persze legyen jó a dolog. de akkor is olyan fura volt.
a darrach? szál jónak tűnik. elég rejtélyes a dolog, hogy most akkor ki is áll az egész mögött. nekem gerard ugrott be elsőre.
a rész legjobb pontja szerintem a szereplők szétosztása volt. nem volt össznépi semmi. lydia és stiles remek együtt. mondjuk igazán léphetne előrébb a micsoda is lydia dolog. scott-allison-isaac részek is meglepően jók voltak. sőt a motoros összedolgozás baromira tetszett.
az alfa csajnak meg vennék egy körömvágót és egy pár cipőt. hihetetlenül idegesít, hogy mindenhova mezítláb megy. de legalább kicsit többet beszéltek mint eddig.

ihateu - 2013. 06. 26. 02:52

Egyik kedvenc sorozatom, de az elso 3 resz eddig katasztrofalisan bena volt. Oke…mtv s sorozat..de konyorgom a legtobb parbeszedet mintha csak egy z kategorias szappan operabol szedtek volna. Remelem visszaternek majd a regi vagyanyra mert igy lehet nehez lesz maradni!
vagy lehet lecsereltek a forgatokonyv irokat?

Aszusz - 2013. 06. 26. 20:12

A vége eléggé WTF volt már megint. A Darach-os szál beindult, tetszett, ahogy a doki, Stiles és Lydia nyomoznak együtt. Érdekes, nekem Gerard eszembe se jutott, hogy ő lehet a hunyó, bár biztos vagyok, hogy előkerül, nem tetszene, ha két évadon keresztül is ő mozgatná a szálakat a háttérben. Én a tanácsadó csajszira tippeltem, feltéve, ha olyasvalaki, akit már láttunk.
Allison, Scott és Isaac is jók voltak, a motoros szivatás klassz volt, látszik, az ikrek nem az eszükről híresek.
Arra pedig kíváncsi vagyok, mi az a “minden”, amit a kémia tanár megtett…
Az alfa falka kevésbé izgat jelenleg, bár az a vonal is biztos tartogat meglepetéseket még.

Truly - 2013. 06. 28. 00:12

Most ki számít falkatagnak? Akit az alfa átváltoztat az alapból falkatag lesz? csak mert ugye azt mondta most a faszi(fejből nemtudom a nevét) hogy amikor megvakult egy bétája megpróbálta elvenni tőle az alfa helyett. Na már most kiderült az első évadból hogy ha egy vérfarkas megöli a teremtőjét ergo itt az alfáját akkor visszaváltozik, akkor hogy vette volna át a helyét ?:D

Aszusz - 2013. 06. 28. 08:40

Hivatalosan Scott is Derek bétája (bár nem tudom, most éppen milyen a viszonyuk), és nem Derek harapta meg. Meg persze az is kérdéses, hogy ha megöli az őt megharapó alfát, az változtat-e valamin. Az egy dolog, hogy azt hiszik, de erre konkrét példát még nem láttunk.
(más helyeken olyan variáció is van, hogy csak akkor változhat vissza valaki az alfa megölésével, ha még soha nem bántott (harapott/ölt) meg senkit.)

Vilx - 2013. 06. 30. 12:37

Szerintem, feltétlenül nem kell minden szereplőnek,szimpatikusnak lenni és belevalónak. Gondolok itt például az ikrekre. Kellenek olyan szereplők is akiket egyszerűen nem sajnál az ember ha kiírják őket, szerepük mégis befolyásolja a cselekményt.
Jacksonra mint farkas kíváncsi lettem volna, de már a második rész után nem is hiányzott.
Nekem mondjuk női szemszögből nézve elférne még egy kis “nyálas” szál, de nem panaszkodom ahogy az eddigiek, ez az évad is elég izgalmas.
Nálam Derek a kedvenc, már a sorozat elejétől fogva.
“a ráférne már egy nő” bejegyzés nagyon tetszett :)
Peter nem a szívem csücske, de van stílusa, számomra nélküle is élvezhető a sorozat.
Kíváncsi vagyok hogy jön megint össze Scott és Allison.
Az meg egyenesen imádni való ahogy Stiles nyomoz. :)
Isaac-nek pedig jót tett hogy több szerepet kapott.
Ennyi. :)
Csak azt nem tudom hogy Deucalion miért húzza megint az időt, mire vár megint?

winnie - 2013. 06. 30. 13:36

ideális esetben jó szereplők kellenek, akiket szívesen néz az ember, azaz szimpatikusak, lehetnek negatív szereplők is szimpatikusak, vagy jó utálni valakiket, de szerintem itt a kifogás az lehetett, hogy egyikbe sem tartoznak bele. mint például a felesleges, vagy a semmikyen vagy az idegesítő szereplők.

Aszusz - 2013. 06. 30. 20:24

Engem sokkal jobban zavar a többi alfa (a körmös csaj meg a fickó), mint az ikrek, akik tényleg nem tűnnek IQ-bajnoknak, de azért valami karakterizációt mégiscsak kaptak már eddig is. Ha szerepelnek még többet, még jobban megismerjük őket.
Amikor megtalálták az edzésen a srác hulláját kikötözve, az ikrek elég jelentőségteljesen néztek egymásra – valamit biztos tudnak ők is. Szinte vártam már, hogy Scotték mikor mennek oda hozzájuk, hogy figyu már, mi ez az egész, dolgozzunk össze, stb. De nyilván nem puszipajtások, tehát ez így esélytelen. Viszont hosszú távon várok valami összefogást (ha nem is az egész alfa-társasággal) a darach ellen.
A hét idézete nálam szintén ebből a jelenetből való:
Coach: He was some homeless kid…
Scott: Coach, he was a senior…
Coach: *Oh shit* … He wasn’t on the team, was he?
(nem szó szerint, de ez volt a lényege :D Gondoltam megörökítem az utókor kedvéért)

hummel - 2013. 07. 02. 16:18

Várható volt, hogy Deucalion folytatja a mintát, amit a Bétáival elkezdett anno. Sokat elárul az Alfák szellemi képességeiről, hogy ezt nem látják át. Az is elég sanszos volt, hogy Ennis lesz az Alfák közül az első. Ő volt a legsúlytalanabb a csapatban mellesleg tálcán volt felkínálva. Pont az a helyzet volt, amit Deucalion ecsetelt anno, hagyni kell, hogy valaki más végezze el a piszkos munkát.

Ha a Darach tényleg annyira köti magát a hármas számhoz (3 seb a holttesteken, 3 azonos besorolású áldozat), akkor a következő egyben harmadik csoport lehet az utolsó a célja eléréséhez. Márpedig amilyen sebességgel vadászta le az első két csoportot, nem hiszem, hogy sokat kell várni a következő lépésig. Az lenne az igazi csavar, ha Derek barátnője mozgatná a szálakat. Persze Gerard is esélyes.

A Hale féle családi összejövetel uncle Peter + little sister Cora között a mozgólépcsőn már várós volt. Mellesleg csodálkozom, hogy Peter kimerészkedett a terepre, mégha a csata után is.

Stiles jelenetei megint nagyok voltak, de az igazi az a pszicho mosoly volt, amikor leült Jared mellé a buszon.

superpityu - 2013. 07. 02. 20:09

azt mondom, hogy az évad legjobb rész volt. még úgy is, hogy a harc lassítós jelenetei bénák voltak.
pedig ha azt nézem sok esemény sem történt. derek nem halt meg, csak a másik csávó. bár igen, deucalion karakteréhez ez a gyilkosság elég sokat ad. plusz az alfákról is sokat elmond, hogy nem látják mekkora elmebeteg a faszi. karmos kisasszony elég sokat beszélt, és basszus reménykedtem, hogy a dokihoz cipőbe megy, de nem.
na és miss morell sincs olyan rózsás helyzetben mint gondoltam. kezdik itt kibontani azt a szálat, hogy deatonnal mit képviselnek.
scott pedig így tuti átveszi derek helyét. allison rohadtul bejött most. peter is kezd erőre kapni, nem csak a háttérben mozog, bár kíváncsi lennék egy deucalion-peter csevegésre.
stiles hatalmas figura. a darach okfejtése lydiaval nem sok jót vetít előre. hiába volt ez az összecsapás az alfákkal továbbra is a másik szál az erősebb.

DennyKeh - 2013. 07. 02. 21:22

Gage Golightly remélem tényleg visszatér.! Valaki nem tudja esetleg, hogy tényleg visszatér??? mert nagyon imádom a csajt! Összességében 10/8 az a -2 pont azért mert kiírták Gage-t a sorozatból :(

xdespisedkidx - 2013. 07. 02. 21:24

Szerintem nem Derek helyét fogja átvenni. Anno már mondta Scott-nak a 2. évadban is hogy ő saját falkájának alfája. Lásd, már másodjára ordít rá Isaac-re, aki bizony hallgat rá, plusz ott van Boyd is. Olvastam olyat is hogyha elég erős egy béta plusz meg van benne a vezető szerep?! (vagy mi) akkor is alfává válhat, nem kell ahhoz megölnie egyet. Az ikrek még mindig nagyon lool. Ahelyett hogy ketten mozognának, sokkal gyorsabbak lennének, összeolvadnak egy nagy tuskóvá, aki csak morogni tud. Kíváncsi vagyok az ő háttér történetükről kapunk-e majd valamit. Nem nézném ki belőlük, hogy legyilkolnak egy egész falkát.

hummel - 2013. 07. 02. 22:45

DennyKeh: Erica Reyes jelenleg halott, de ha szükséges visszahozható.
http://hollywoodlife.com/2013/06/24/teen-wolf-boyd-erica-death-sinqua-walls-season-3-spoilers/

Gondolom a feltámasztáshoz a Peter féle receptet alkalmaznák. Azzal még az időkiesés is megmagyarázható lenne, hiszen a rituáléhoz csak egy alkalmas holdtölte van az évben.

Nikki - 2013. 07. 03. 00:11

Nem akarom elkiabálni, de kezdek örülni neki, hogy az évad dupla hosszúságú lesz :D
Azt, hogy Derek meghalt volna, egy percig nem hittem el. Amúgy nem értem, miért a tanárnénihez ment segítségért, s nem a húgához vagy a többiekhez. Biztos azért, mert innen kell kibontakozzon a szerelmi szál… persze az utolsó pillanatig reménykedni fogok, hogy hátha mégsem… akit kiírtak, Erica is jobban illett volna hozzá.. na majd megpróbálok túllépni ezen, ha itt lesz az ideje.
Mondjuk érdekelne, hogy Scott tényleg csak a bűntudata miatt nem gyógyult meg… amúgy egy pillanatra vörös lett a szeme, amikor nekiment annak az alfának.
Deucaliont nagyon érdekli Scott, kíváncsi vagyok én is a tervére. Akkor azt, hogy megölte az alfáját, úgy kell érteni, hogy azt fogja csinálni velük, mint anno a bétáival, hogy még több hatalomra és erőre tegyen szert? Megölhette volna őket bármikor nem? Hisz sokkal erősebb. Vagy mégsem annyira és nem akart kockáztatni ezért a türelmesen kivárja a megfelelő pillanatot és mással végezteti el a piszkos munkát?
Van itt még pár dolog, ami nem világos, de a későbbiekben úgyis ki fog derülni, hogy mire megy ki a játék.

hummel - 2013. 07. 03. 00:40

Nikki: Nem úgy kell venni, hogy most nekiáll legyilkolni a falkáját. Hiszen végez eggyel és azután ott van szemben a többivel. Plusz egyenlőre a falka a hasznára van. Nem. A szituáció lényege pont az volt, hogy úgy végezhetett vele, hogy a többiek azt hitték a Derektől kapott sebeibe halt bele. Így ők továbbra is az irányítása alatt maradtak.

superpityu - 2013. 07. 03. 01:04

azt se tartom kizártnak, hogy deucalion azért nyírta ki a csávót mert az nekiment scottnak. elvégre fontos a gyerek valami miatt. biztos tervez vele valamit, ennis pedig hibázott így mennie kellett.

erica visszahozásának azért nem örülnék, mert egyszer már lejátszottuk ezt peterrel. hiába kedveltem jobban mint boydot, kicsit lelombozna ha még1× ugyanazt a kört futnánk le vele.

egyébként nem szoktam szeretni ezeket a szerelmi szálakat, de itt most sem zavart a rész eleji scott-allison jelenet. ugyanez van lydia-stilesnál is. amióta stiles nem hangoztatja 10 percenként, hogy odáig van a lányért sokkal jobban működnek. sőt náluk ez az egymás segítése baromi jól van megcsinálva, vagy a 2 színész van egymásra ilyen jó hatással.

ja egyébként a lydias flashbacknek volt valami értelme? mondjuk jót mosolyogtam rajta, hogy mekkora lotyó tud még mindig lenni a csaj :D

Nikki - 2013. 07. 03. 01:14

Oké, többet ésszel, mint erővel a taktikája részben. De nem értem, mit akar Deaton meg miss Morrell. Miért nem szólt a karmos csajnak meg az ikernek a társuk halálának valódi okáról?

xdespisedkidx - 2013. 07. 03. 06:48

Nikki: Fentebb írtam hogy bizony Scott már régóta “alfa” csak most mutatkozott meg nála.

superpityu: Szerintem Ennis-nek azért kellett mennie mert bebizonyosodott hogy gyengébb mint a többi alfa. Lásd amikor Scott neki ment és ő maradt talpon. Gondolom Deucalion nem akar gyenge láncszemet, plusz így hihetőbb hogy a Derektől szerzett sebeibe halt bele.

hummel - 2013. 07. 03. 12:33

Nikki: Ms. Morrell egyenlőre rejtély, de az talán elárul valamit, hogy megmentette Allisont a bankban. Deaton pedig elmondhatta volna, hogy mi történt, de nem lett volna értelme. Ő volt az, aki hagyta volna elvérezni az Alfát a rendelőben, így kétlem, hogy hittek volna neki, inkább azt feltételezték volna, hogy ő végzett vele és így akarja elkendőzni a dolgot. Elég intelligens a doki ahhoz, hogy ne kísértse a sorsát az ilyesfajta vallomásokkal. Előbb a kétely magját kéne elültetni az Alfákban ahhoz, hogy ez a vallomás érjen valamit.

superpityu: Szerintem a Lydia féle flashback lényege, főleg ha párosítjuk a rész eleji Scott-Allison párbeszéddel, hogy az ikrek ’átállíthatóak’. Persze ettől még távol vagyunk, de a magok el vannak vetve. Egyikük a csipet csapat egyik tagjával kavar, Scott pedig mikor az Alfákat jellemezte Allisonnak az ikreket különválasztotta a többitől. Nekem nem igazán szimpatikus a két srác, úgyhogy könnyen el tudnám képzelni, hogy átállnak és Deucalion ekkor végez velük. Így mint ’jó fiúk’ halhatnának meg, a drámai hangulatot növelendő, hiszen a Scott-Derek csapatból a három év alatt Erica volt az egyetlen távozó.

fanny - 2013. 07. 03. 18:15

Én most tartok a második évadnál és eddig nagyon tetszik,bár kicsit szerinte sok a Scott-Allison szerelmi szál.
Nem hinném,hogy Dereket össze fogják hozni a tanárnővel vagy ha igen akkor meg nem lesz hosszútávú, mivel (az eddigi megjegyzésekből itt nem de külföldi oldalakon )sok rajongó úgy gondolja illetve a rendező sem zárkózik el ettől, hogy majd a jövőben egy Derek-Stiles szerelmi szál alakulhatna.Én személy szerint örülnék neki ^^
Sajnálom hogy Jackson elment de örülök hogy Peter visszatért…
Nekem sem tetszik a gonosz Allison karakter.

xdespisedkidx - 2013. 07. 03. 19:09

Derek-Stiles szerelmi szááál?Gonosz Allison? dafuq did I just read? :O

Aszusz - 2013. 07. 03. 19:19

A második évadban Allison eléggé bekattant, ez tény. Derek és Stiles között pedig remek a “chemistry”, talán ezért párosítják őket annyira (tényleg iszonyú népszerű külföldi oldalakon). Én imádom a közös jeleneteiket, de semmi olyat nem láttam soha benne, ami miatt ők ketten valamiféle szerelmi kapcsolatba bonyolódnának. és ebben az évadban a Stiles-Lydia jelenetek simán hozzák azt a színvonalat meg kémiát.

Ez a rész ismét remek volt, bár nekem vannak fenntartásaim az ilyen “egész rész egy flashback” típusú megoldásoktól. Derek persze, hogy nem halt meg, és Deucalionnál is kibújt a szög a zsákból. Az ikrek szerintem is át fognak állni valamikor, a körmös csajban nem vagyok biztos. (a teen wolf blogon feltették a kérdést, hogy hord-e cipőt a csaj, a “hivatalos” válasz az volt, hogy nem ,de van egy cipősszekrénye tele flipfloppal. LOL.)
És a fő kérdésem: most akkor Scott alfa lett? Csak pár pillanatig volt piros a szeme, utána nem, és a real-time részeknél nem volt szó róla, hogy akkor most mizu. És végülis ő nem ölt alfát. Csak megtámadta. Ez is elég?

xdespisedkidx - 2013. 07. 03. 19:44

Fentebb is írtam, Derek említette hogy ő a saját “falkájának” az alfája. Stiles, Allison, Lydia és most Isaac (még mindig nagyon vicces ahogy ráordít :D). ELVILEG lehet úgy is alfa egy beta ha elég erős és meg van benne a vezető szerep?! nem feltétlenül kell megölnie egy másikat. Sokan írták hogy ugye Ennis-t ő karmolta meg utoljára mielőtt leesett és ezáltal, viszont azt nem figyelték hogy Ennis-el azelőtt mentek össze szal.

hummel - 2013. 07. 03. 22:05

Talán az a legtalálóbb az Alfa dologgal kapcsolatban, hogy Scott önerejéből emelkedik fel a posztra és nem valaki megölésével bitorolja azt el. Magában találja meg az ehhez szükséges erőt és nem mástól veszi azt el.

yeeeyha - 2013. 07. 04. 13:10

engem idegesített a 3×06, hogy visszaemlékezések meg a jelen között ugrálunk, nem beszélve arról, hogy csak derek érdekelt :D

Én imádom a Derek-Jennifer párosítást, szurkolok nekik.

yeeeyha - 2013. 07. 04. 13:11

bocsi, 3×05 :D

Na, a 3×06-nak durva a promoja.

superpityu - 2013. 07. 04. 17:20

hogy lehet szeretni egy olyan párost akik nem szerepeltek közösen vagy 2 percet? :D ez valami lányos dolog lehet :D

Aszusz - 2013. 07. 04. 18:14

@yeeeyha: csodálkoznék, ha a promóban történt dolgok egy az egyben így történnének a részben is, (most konkrétan egy jelenetre gondolok), ugyanis NAGYON spoileres lenne. Ilyet nem tesznek promóba, ha tényleg megtörténik és nem csak haluzza vagy álmodja valaki. Olyan ez, mintha a Trónok harca első évadát azzal promózták volna, hogy Nedet lefejezik.
Ezzel együtt egy igen mozgalmas rész várható, a buszon ülő iker (Ethan?) jeleneténél kicsit felhúztam a szemöldököm.

yeeeyha - 2013. 07. 05. 09:42

~superpityu: bizonyára lányos dolog, de mivel derek a kedvencem a sorozatban, így nyilván minden kósza történetszálának örülök, nem beszélve arról, hogy a “tumblis” sterek vonulatot lassan az Aggódó Szülők figyelmébe ajánlanám, még a gyatra angol tudásommal is elképesztő.

excelsior - 2013. 07. 05. 16:33

A vérfarkasok ,mitől halnak meg. Csak mert Derek-nek kétszer is átdöfték a mellkasát ,most meg a halálán van a zuhanástól,nem értem.

Miért nem keresték meg a testét rögtön a harc után?

xdespisedkidx - 2013. 07. 05. 18:21

excelsior: http://teenwolf.wikia.com/wiki/Observed_Effects_of_Wolfsbane ettől például kőkeményen elhaláloznak ha nem segítenek rajtuk. Dereknek az első évadban volt igen komoly baja ettől. Az hogy most átdöfik szerintem “semmi” amint kihúzta a csaj a csövet meggyógyult még ha kicsit lassabban is. De mondjuk a torkát is elmetszhetik Peter-nél bejött :D

excelsior - 2013. 07. 05. 18:26

Tudok a farkasölőről ,nem így gondoltam.

Például ,ha az agyat kéne megsebezni mint a zombiknál , vagy le kéne vágni a fejüket akkor érteném.

Van olyan sérülés amiből felgyógyulnak van amiből nem?Teljesen mindegy mennyire súlyos?

xdespisedkidx - 2013. 07. 05. 19:17

Szerintem úgy van ahogy mondod. Van amiből felgyógyulnak van amiből nem. Lásd Derek karmos csajszi csöves jelenete vagy épp Peter torkának elmetszése.

hummel - 2013. 07. 05. 19:43

excelsior: Az előző részben jó pár logikai bukfenc volt, egyes dolgok meg a drámai hatás kedvéért erősen torzítva voltak. Szóval azt a részt fenntartással kell kezelni.

Mitől halnak meg? Nincsen semmi egyedi halálmód. Bármitől, amitől egy ember is meghalhat, attól ők is, annyi a különbség, hogy a regenerációs képességük miatt a behatásnak kiterjedtebbnek, súlyosabbnak kell lennie. Aztán persze ott van, amit az előző kommentek egyike is említ a mérgezés (farkasölő meg rokonai), ami fajspecifikum. A gondolatmenetet követve a két eset, amit szóba hoztál valószínűleg a vérveszteség mértékében különbözik. Ha elfogadjuk, hogy most harc során, a zuhanás után fellépő belső vérzéssel együtt több vért vesztett Derek, mint amikor Kali átdöfte, akkor helyére kerülnek a dolgok. Mint mondtam van némi torzítás, de ez a legjobb magyarázat.

Miért nem keresték Derek testét a harc után? Cora éppen Boyd-ot vonszolta ki, szóval Scott és Isaac egyedül volt 4 Alfával szemben, akik Ennis miatt arra vették az irányt ahova Derek is zuhant.

Aszusz - 2013. 07. 05. 22:32

Dereknek még az első évadban volt valami durva sérülése, és abból is felépült.
Arról lehet szó, hogy a “sima” sérülések túl hamar regenerálódnak ahhoz, hogy meghaljanak tőlük. Mondjuk nem tudom, egy agykárosodással mi a helyzet. Argenték mondták egyszer, hogy azért használnak nyilat, mert az bennmarad a sebben, és így nem tud regenerálódni. Illetve talán a pisztoly/puskagolyókat is farkasölő-lébe mártogatják. Kis adag, de legyengíti őket. A kivégzési módot Gerard bemutatta az előző évadban, kettévágta szegény csóri omega testét, abból se lehet regenerálódni.
Ami még gondot okozhat, ha egy alfa okozza a sérülést, az nehezebben gyógyul – vagyis könnyebben bele lehet halni, azért van most Derek nagyobb bajban, mint szokott. A zuhanást túlélhette (ha nem hal bele azonnal, azok a sérülések regenerálódhatnak többé-kevésbé), de az Ennis okozta sebek is elég súlyosak, akárcsak Scottnál.

hummel - 2013. 07. 05. 23:48

Igen ez lenne a lényeg, amit Aszusz említ. Megnyerheted a csatát, ha lassítod a regenerációt. Argenték módszere ugyanolyan hatásos, mint egy Alfa karmai. Szóval Kali, amikor kihúzta a vascsövet, akkor a seb azonnal begyógyult. Míg a másik esetben az Alfák okozta sebek nem, vagyis lehet, hogy kisebb volt a sérülés mégis nagyobb a vérveszteség, ami elvezethetett a halál közeli állapotig.

Truly - 2013. 07. 06. 14:34

Deucalion szerintem is csak azért ölte meg Ennist mert ő gyenge volt, még mondta is hogy egy falka annyira erős mint amennyire a tagok, és Ennist Scott(egy béta) majdnem lenyomta, főleg Scott akitől elvileg tart is.Inkább Ő öli meg most mint Derekéktől valaki más, nem kockáztatja hogy legyen náluk még1 alfa ez miatt. Bár Scott önerőből lesz alfa valszeg

xdespisedkidx - 2013. 07. 06. 19:17

Kíváncsi vagyok lesz-e olyan alfa aki végül átáll Derek-ék oldalára idővel. Karmos csaj villanthatna farkasosabb alakot is, a többiek eléggé betorzultak a nagy csatára, míg neki csak karmai nőttek fogai és a szeme lett vörös :D A morgásaikat hörgéseiket, vajon milyen állatok hangjaiból ollózzák össze? Mert hogy nem a színészek adják ki őket az is biztos :D.

excelsior - 2013. 07. 06. 19:57

Szerintem mindnek csak annyira kellene megtávoznia mint amennyire ez a csaj tette.

Szegény Cora úgy nézett ki mint egy patkány.

Bár lehet ,hogy ő meg Deucaion úgy tudnak átváltozni mint ahogy Peter.

Aszusz - 2013. 07. 06. 22:26

Szerintem az ikrek át fognak állni. Az pl durva lenne, ha az egyik meghalna, és csak a másik áll át. Karmos csaj nem szimpi, őt nem siratnám, ha nem élné túl az évadot.
Azért nem változnak át többen és többször, mert a farkas-smink elkészítése iszonyú sok időt vesz igénybe, és eléggé befolyásolja a forgatás menetét. Azt olvastam, hogy az ikrek egybeolvadós dolgát is azért találták ki, mert így csak egy sminket kell csinálni kettő helyett (na meg mert ilyen még úgysem volt). És in-story is megmagyarázták, hogy farkasaink már eléggé tudnak uralkodni magukon, ezért a legtöbbször átváltozás nélkül (plusz némi szemvillogás, karmok, fogak) intézik a dolgaikat.

xdespisedkidx - 2013. 07. 06. 22:55

Azt tudom hogy sok időt vesz igénybe a smink, de ha már mindenki átváltozott őt is meg néztem volna. Cora-val nem tudom mi van amikor az erdőn át kergették valahogy sokkal komolyabban nézett ki. A hajszìnváltozás már csak hab a tortán :D. Derek aki elég komolyan néz ki harc közben, habár mintha az előző évadba kicsit durvábban nézett ki, vagy csak rég láttam. Az ikrek sajnos mind külön mind össze olvadva elég bambák. Az erdőben lévő jelenetük mindent vitt viszont amikor Isaac csontjait számolták volna. Boyd viszont egy nulla ebbe az új rész promo-ba is jézusom… Cora szerepeljen többet és Peter is kezdhetne magával igazán valamit.

yeeeyha - 2013. 07. 07. 17:43

~Aszusz: nekem is vannak eféle gondolataim az ikrekről, főleg, hogy mindketten közel kerülhetnek a “jó” csapathoz, Danny és Lydia által. (SPOILERES lehet, de azért annyira nem: az évadot beharangozó promoban van egy rész, amiben danny egy hordágyon fekszik és scott és az egyik iker vele van – tehát valószínűleg nem az alfák bántották, vagy ha igen, akkor az ikrek kiváltak tőlük).

xdespisedkidx - 2013. 07. 09. 18:32

Érdekes egy rész volt. Ahogy a következő rész promojából kiderül, vihar előtti csend. SPOOOOOOOOOOOILER a nagypapi él ááááááááá, Scott pedig végleg alfává válik ezek szerint. SPOOOOOOOOILER!

hummel - 2013. 07. 09. 18:57

Tavaly három szál volt (Peter feltámasztása, Matt + a kanima, Gerard). Esélyes, hogy az idei évad első felében is ez lesz a helyzet (Deucalion és az Alfák, a darach, Gerard). Az, hogy az utóbbi kettő nem ugyanaz csak egy megérzés, majd meglátjuk.

A készítők korábbi spoilere, a Deucalion és az Argentek között kapcsolattal, tehát Chris Argent nagybátyjára vonatkozott. Arra tippeltem volna, hogy ők voltak azok, akik megvakították, persze ettől ez még nincs kizárva.

A darach 3. célcsoportja is kirajzolódott. Tippre némelyik Alfa nem fogja megélni, hogy Deucalion végezzen vele, a darach előbb kapja el őket. Az mondjuk nem tiszta, hogy a darach miért változtatott a sémán, hiszen eddig minden áldozatot ugyanúgy végezte ki (ugyanaz a 3 seb), most meg hagyta volna, hogy a célszemélyek úgy öljék meg magukat, ahogy akarják?

A készítők bedobtak egy spoilert a 3.07-re. Nem akarom lelőni. Az alábbi linken el is olvashatjátok és szavazni is lehet ezzel kapcsolatban. A nézőknek elég nagy százaléka tudni véli ki lesz az illető.
http://www.fanpop.com/clubs/teen-wolf/picks/show/1238812/july-15-episode-titled-will-see-death-major-character-think-will

Egyébként csak nekem volt gyanús, hogy Jennifer Blake egy csókjától Derek sebei hipp-hopp begyógyultak?

superpityu - 2013. 07. 09. 19:07

nagypapi túlélése elég egyértelmű volt eddig is. a meglepetés inkéább az, hogy argent tudott róla, valamint az ő összekötése deucalionnal. na jó az is fura, hogy miután az első évad végén megölt húgi miatt nagypapi háborút indított a farkasok ellen, addig múltban semmit nem tett deucalion ellen. scott alfává válása pedig csak idő kérdése. elég hangsúlyos volt a szemváltozás múltkor és most is.
lydia remek még mindig. ahogy egyre többet tudunk meg a képességéről. a banshee dolog már nem tudom mennyire állná meg a helyét. de nagyon valószínű, hogy ő lesz a megoldás a darach ellen. egyébként is odavagyok a karakterért, de ezzel a rejtélyességgel kilóra megvesznek.
egyébként a rész szerintem hajazott a fillerre, mert végülis a status quo nem változott semmit. lídia ereje lett jobban bemutatva, plusz behozták az argent szálat. ja és derek összejött a tanárnénivel, ami elég unalmas volt ebben a részben. viszont így is az egyik legjobb teen wolf résznek tartom. ja és a színészekhez mérten teljesen jó volt a buszos jelenet, volt benne töltet.

Aszusz - 2013. 07. 09. 19:20

@hummel: azért ne túlozzunk, nem az első csóktól gyógyultak be azok a sebek. Amúgy meg a regenerációt valószínűleg nagyban befolyásolja a “lelkiállapot” vagy ilyesmi. Az előző részben Scott nem gyógyult, mert magát vádolta. És vicces, hogy pont akkor gyógyultak azok a sebek, amikor Scott arról mesélt, hogy nincs remény számára és Derek számára sem :D

A spoileres oldalt megnéztem, a lehetőségek közül én is rá tippeltem volna, de szerintem van más “major character” is. Majd meglátjuk.

A darach-os szálról meg: én már azt furcsállom, miért 3 vérfarkast pécézett ki. (főleg úgy, hogy 4 volt a motelban, és közülük Isaac nem is akarta megölni magát). Ugyanis a farkasok számára a 3 halálmód nem mind lenne halálos. Talán ezért kellett a változtatás. Viszont amikor a 4. részben Deaton elkezdi sorolni, hogy kiket áldoztak fel előszeretettel, megemlíti a “healer”-t is – azóta nagyon aggódom Scott anyjáért. És Deatonért is, amúgy.

Ikrek idővel át fognak állni. Most már tuti. Hacsak nem halnak meg előbb. Ethan egész emberien viselkedett ebben a részben.

Aszusz - 2013. 07. 09. 19:27

@superpityu: az előző évadban Gerardnak jó oka volt a háborúra, és fel is használt mindenkit, hogy elérje a célját. Alexander halálakor valószínűleg még nem volt rákos, és az is kérdés, hogy milyen egyéb akadályozó tényezők voltak.

Lydia valamiféle médium lesz, kapcsolat a valóság és a “természetfeletti” között.

superpityu - 2013. 07. 09. 20:04

most hogy a farkasos kivégzés nem sikerült szerintem újabb csoport jön. és igen simán lehetnek gyógyítók legközelebb, vagy esetleg még rendőrök, ugye ott van stiles apu.
ha viszont marad a farkasos séma akkor szerintem boyd, cora és valamelyik iker lehet áldozat. ja cora egyébként sem túl izgalmas nem lenne nagy kár érte.

hummel - 2013. 07. 09. 20:57

Ha Cora-t ki akarnák írni, akkor valami random vérfarkast hoztak volna be és nem a Hale dinasztia egy sarját. Az ikreket meg tényleg egy ikerpár játssza, úgyhogy ha valamelyiket kiírják, akkor valószínűleg megy a másik is. Persze ettől még lehet, hogy az egyiket a darach, a másikat meg Deucalion végzi ki.

superpityu - 2013. 07. 09. 21:01

cora halála motiválná dereket, hogy megbosszulja őt. ha darach lenne, őt is be tudnák hozni ebbe a szálba. ha deucalion pedig akkor meg erősebb lenne az ellentét közöttük.

xdespisedkidx - 2013. 07. 09. 21:40

Én Cora-nak adnék egy esélyt mindenképp hogy bizonyítson! Igazából érdekesek számomra a karakterek lásd az ikrek vagy épp a karmos csaj. Hiába van 0 háttértörténete hátha kapunk róla valamit is. Boyd ő mehet, semmit nem csinálnak vele csak van magának. Peter viszont igazán kezdhetne magával valamit. Még is meddig akar még “gyógyulni”? Kurva jó karakter de így hogy van 1-2 sora ez semmi.

superpityu - 2013. 07. 09. 23:13

Boydot nem hiszem, hogy bárki is sajnálná. már a kiszabadulása óta nem értem miért ő maradt életben erica helyett. később szerintem jobban ütött volna a szöszi halála.

yeeeyha - 2013. 07. 10. 13:09

Na, ez egy fasza rész volt!
Jót tett a motel a résznek, nekem átjött az atmoszféra és a Lydia-Stiles páros is baromijó, a nyomozásban és eszmecserében főleg, allison sem volt annyira idegesítő. Ha Lydia továbbra is ilyen marad, az jó lenne, csak ne veszítse el az emlékeit bizonyos történésekről és rendben leszünk.
Derek és Jennifer igenigenigen, megpróbálom minimálisra csökkenteni a lányos picsogást, örülök és kész. :D
Ethan szerintem ki fog válni az alfáktól, durva, de lassan az ikrekben van a legtöbb lehetőség az alfáknál. Boyd is sokat volt, örülök, hogy végre kezd elmélyülni a karaktere, eddig mindig csak lógott a levegőben (pl azért sem volt akkora durranás az eltűnése, meg a dilemma a megöléséről, az évad elején mert alig tudtunk róla valamit), Isaac-nál az a kevés is ütött, szerintem akárhányszor a seggfej apja generálta gyengesége kerül előtérbe, mindig így fogok érezni. Scott érdekes volt, tyler hoechlin sem volt annyira gyenge, de… nem tom, csomó embertől hallom, hogy bőgött a scott-stiles jeleneten, nekem azért nem volt ilyen késztetésem, ez a “nem voltunk jók a lacrosseban” vonulat nekem inkább fura volt, mint megható. A jelenet végén a robbanás, a köpenyes faszival, az viszont wow, ütött.
Az alfa falka mehet a gúzsba, a darach, na az valami!

yeeeyha - 2013. 07. 10. 13:14

huppsz, elírtam: “Tyler POSEY sem volt annyira gyenge,…”

yeeeyha - 2013. 07. 10. 13:17

A következő részes spoiler: szerintem cora vagy boyd.
Boydban még logika is lenne, hogy miért most kapott több játékidőt.

ala - 2013. 07. 11. 15:10

Komolyan mondom, hogy 32 éves létemre egyre jobban tetszik ez a tini sorozat. És még nem csalódtam ennyire kellemeset egy tini sorozatban sem.
Sokkal izgalmasabb mint pl. a The Vampire Diaries, de lassan a nagy kedvenc True Blood-nál is érdekesebbnek, izgalmasabbnak tartom.
Jók a karakterek, van benne rejtély és Dylan O’Brien pofavágásain jókat szoktam derülni, ahogy nézte Boyd-ot mikor beleöklözött az automatában. :-)
Dereket is bírom, meg Isaacet is, de hihetetlen, hogy a két színész egyidős, Tyler sokkal idősebbnek néz ki Danielnél.
A végén nem értettem, hogy miért folyt nagypapiból az a gusztustalan fekete trutyi? Már nem emlékszem, hogy vele anno mi történt.
Lydia a lángokban most tényleg a Darachot látta, vagy csak képzelődött?

Aszusz - 2013. 07. 11. 15:43

A fekete trutyi (fekete vér) akkor folyik az emberből, ha a teste visszautasítja valami okból a vérfarkasságot (és talán az egyéb természetfelettit is? nem tudom). szóval a test valamiféle tiltakozó reakciója valamire. Anno Lydiából is folyt, ugye ő sem lett vérfarkas, és Jackson is szenvedett ezzel, ő más okból nem lett vérfarkas. Nagypapi meg úgy szívta meg, hogy gyógyszer helyett “mountain ash”-t (ez mi magyarul?) kapott, aminek ugye pont ez a szerepe. (2. évad fináléját nézd újra, ott derül ez ki.)
Lydia: A “képzelődött” és a “valóban a Darach-ot látta” szerintem Lydia esetében nem zárja ki egymást. Más valószínűleg nem látott volna semmit.

hummel - 2013. 07. 11. 17:21

A buszos útra előkészített síp egyben azt is jelenti, hogy a darach tisztában van a farkasok személyazonosságával és az edzőt is elég jól ismerte ahhoz, hogy tudja gyakorlatilag végig fogja sípolni az utat. Komolyan meg lennék lepve, ha nem valamelyik tanár, vagy diák lenne. Egyébként a kémia tanár halálát láttuk, de a zenetanár halálát nem, vagy rosszul emlékszem?

Egy korábbi kommentem eltűnt az éterben, szóval ezt újraírom:
Akit nagyon érdekel, hogy ki lehet az a személy akit kiírnak, az a következő részek szinopszisaiból kiindulva a lehetséges jelölteket gyakorlatilag 2-3 főre szűkítheti.
http://www.spoilertv.com/2013/06/teen-wolf-season-3-synopses-for.html

Aszusz - 2013. 07. 11. 18:19

Elolvastam a szinopszisokat, tényleg kb 3 emberre le lehet csökkenteni a lehetőségek számát. Az egyik jelöltem, akitől tényleg féltem, szerencsére nincs veszélyben :)
Nem hinném, hogy spoiler, de aki nagyon-nagyon érzékeny, az ne olvassa tovább: bár nagyon izgat, hogy ki van a gyilkosságok mögött, meg ilyenek, jellemző, hogy a legjobban azt a részt várom, amelyikben végre többet megtudunk a farkas szemszínek jelentőségéről :D remélem, értelme is lesz, nem csak bedobnak valamit, ami aztán lóg a levegőben.

Aszusz - 2013. 07. 11. 21:36

@ala: “Dereket is bírom, meg Isaacet is, de hihetetlen, hogy a két színész egyidős, Tyler sokkal idősebbnek néz ki Danielnél.”
Utánanéztem az imdb-n, és Daniel (86 ápr) másfél évvel idősebb Tylernél (87 szept). EZT nem hittem volna. (és 4-5 évvel idősebbek Tyler Poseynál és Dylannél – ők mindketten 91-esek).
Azt is írják (ha már felmentem oda, beleolvasgattam), hogy Dylant eredetileg Scott szerepére szerették volna, de ő inkább Stiles szerepét akarta. Hát nem tudom, Scottnak nehezen tudom elképzelni.
Crystal Reed a legidősebb, 85-ös születésű. Holland Rodenről nincs születési dátum, és annyira meg nem érdekelt, hogy jobban utánanézzek.

superpityu - 2013. 07. 11. 21:59

azért én utánanéztem mikor született Roden, ő is 86os. meglepődtem mert egyáltalán nem gondoltam, hogy idősebb o’brianéktól. főleg ennyivel.

Aszusz - 2013. 07. 11. 23:00

Derek amúgy a sorozatban hány éves? huszonvalahánynak tippelem. Cora 17? Mintha egyszer beszéltek volna valami ilyesmiről Peterrel. És Scotték? Ők is 17 körül vannak, ugye?

hummel - 2013. 07. 12. 08:16

Gondoltam olyan 21-25 között vannak, erre kiderül, hogy a többség inkább a 26-30. Egyébként Erica-t alakító Gage Golightly 93 szeptemberi, ő volt a legfiatalabb a csapatban. Az egyik jelenetben egy iskolapadban ültek Allison-nal. Nem tűnt fel a korkülönbség a legfiatalabb és a legidősebb diák szereplő között.

Cora karaktere valóban 17 éves a sorozatban, csakúgy mint a többiek a suliból. Valószínűleg ő is az osztályban köt majd ki.

Ha már szóba került a suli, anno Erica és Boyd együtt tűntek el, és szórólapokon keresték őket, majd Boyd hirtelen hónapokkal később meglett. Nem értem, hogy a rendőrség miért nem vette elő. Mintha senki sem foglalkozna az üggyel. A seriff helyében nálam ő lenne az első számú gyanúsított Erica eltűnésének ügyében.

Aszusz - 2013. 07. 12. 11:39

Lehet, hogy offscreen elővették Boydot, nem látjuk sem Boyd, sem a rendőrség összes megnyilvánulását. És nem annyira fontos szereplők. Bár egy mondatot megért volna Stiles és az apja között. Aztán persze az is lehet, hogy a darach-os sorozatgyilkosságok lefoglalják a rendőrség főbb erőit, és egy sima eltűnéssel (Erica holttestével Derek ki tudja mit csinált – valszeg eltemette)nem foglalkoznak olyan behatóan. Főleg, hogy már hónapokkal korábban történt. Arra meg nincs bizonyíték, hogy Boyd bármit is csinált volna Ericával.

Vilx - 2013. 07. 12. 18:54

Nekem az volt furcsa hogy Isaac és Allison a valóságban együtt jártak, de végülis a képeken jól mutattak.

hummel - 2013. 07. 15. 19:55

Némi SPOILER és pár gondolat. Csak az olvassa, akit ez nem zavar!

Az első évadban az Alfa-t, a másodikban a kanima mestert keresték, és mind Peter, mind Matt már az adott évad első részében felbukkant. Talán a darach esetében is folytatják a mintát a készítők. Crystal Reed az egyik interjúban elmondta, hogy az évad első részében találkoztunk valakivel, akinek köze van az eseményekhez. Lehet, hogy ezzel nem a darach-ra magára, hanem csak egy segítőre (pl. Harris) utalt, de inkább az előbbire fogadnék.

Figyelemre méltó, hogy Erica lehetséges visszahozása továbbra is felmerül. És lehet, hogy csak én érzem úgy, de mintha a Q/A-k egyre inkább elmozdulnának az eshetőségtől a mikor (melyik szezon?, a mostani, vagy a következő?) irányába. Mindenesetre lesz visszajátszás és kiderül miként halt meg.

A névtelen motoros csaj az első részben rejtélyesen berobbant, majd elég gyorsan távozott. Nem sokat tudtunk meg róla, de a banki logó érintéssel történő kirajzolása Lydia és Allison kezére elég potenciált hagyott ezen a szálon. Sokat sejtető, hogy Jeff Davis az egyik interjúban azt mondta, lehetséges, hogy életben van. Nálam az is felmerül, hogy Lydia kieséseit esetleg ő okozza.

És ha már Lydia. Davis elég kategorikus volt az őt érintő kérdéseket illetően. Nem boszorkány, és nem is médium, de ebben az évadban mindenképpen kiderül mi is ő. Azok nézetét osztom, akik elképzelhetőnek tartják, hogy druida lenne, de majd kiderül.

Aszusz - 2013. 07. 15. 21:51

Gondoltam már én is arra (mindenféle interjúk olvasgatása nélkül), hogy akárki is áll a Darach-os szál mögött, biztos találkoztunk már vele. A főszereplőket amúgy kizárnám magamban, talán Deucaliont kivéve, róla a fene se tudja, mi járatban van és miért.
Viszont most megnéztem újra az első részt, hogy ki szerepel benne, aki szóba jöhet, esetleg volt máskor is pár soros szerepe, de az az igazság, hogy ilyen nem nagyon van. Felbukkant a rejtélyes lány, ha él még, ő is lehet pl druida, vagy bármi. Volt még a tetoválós fickó, és Lydia épp aktuális szex-partnere. Mindketten kaptak pár mondatot, de azóta nem szerepeltek. És van egy új iskolaigazgató is, Scotték látják, amint előhúz egy hatalmas kardot a fiókból, és nem érti, miért van ott (Scotték meg gyorsan lelépnek). Ha jól emlékszem, ő sem szerepelt azóta.
Van egyáltalán olyan új karakter, aki több részben is szerepelt, és esélyes a “darach” szerepére? Az új alfákon, Corán és tanárnénin kívül most nem jut eszembe új, visszatérő szereplő. Illetve nem vagyok biztos benne, talán volt már az előző évadban is a sheriff segédje, ő szerepelt többször is.

kisame - 2013. 07. 15. 23:44

Hú, hát 3 hétnek el kellett telnie a Hannibal óta, hogy folytatni tudjam kedvenc kis nyári limonádémat, így az elmúlt 4 részt most daráltam le.De nem bántam meg egyáltalán!

A 6. rész különösen jól sikerült, szinte úgy nézett ki, mintha egy másik sorozatot néznék! :D

Bár Stiles megható monológját szinte copy-pastelték a Supernatural legutóbbi évadából( “Cas,this isn’T you. We are brothres!I need you”) szerencsére Dylen van olyan jó színész, hogy az hiteles maradt és teljesen más hatást ért el, mint a SupNatban.Örülök! :)

Ami a Darach-ot illeti, szinte biztosan a szexi tanárnő lesz az! Dereknek páratlan tehetsége van a pszichopaták kiszúrásában, aminek nyomatékosítására, had idézzem kedvenc kannibál pszichiáteremet:

“You are not a psychopat.Althought you may be attracted to them!”

Amúgy mind2 szexjelenet teszett, bár lehettek volna kicsit bevállalósabbak is…ja, hogy ez nem HBO! :D Azért örültem, végre Dany is kapott egy kis action-t!

xdespisedkidx - 2013. 07. 16. 09:30

Újabb remek részt kaptunk. A doki végre beszélt hogy mivé is válik Scott. (Rendben ezt eddig is tudtuk) DE a következő rész elvileg a farkasok szem színéről fog szólni. Sajnáltam Boyd-ot hiába egy jelentéktelen karakter, nem így kellett volna meghalnia. Remélem így hogy erősebb lett Derek most már le tudja majd nyomni Kalit.

superpityu - 2013. 07. 16. 11:33

hát lydia sem gombnyomásra működik. kicsit időhúzásnak éreztem vele a dolgot.
allison-scott szekrényes jelenetén jót nevettem. ahogy stileson is amikor danny cuccai között kutatott.
kicsit azért éreztem gyengébbnek a részt, mert a vége nem igen ütött. tudtuk, hogy nem derek kell deucalionnak már az elejétől. erre most ezzel szúrják ki a szemünket.
boyd halála könyvelhető volt. lehet nem ütött volna a dolog az erica-s flasback nélkül. főleg a lány monológjával, és halálával. (basszus a lány mennyivel jobb karakter volt és legalább nem ugyanolyan bénán halt meg mint boyd).
nem volt ez rossz így sem, csak a múltheti istenkirályság után kicsit gyengébb volt.
ja és itt a tanárok mindent tanítanak? meg mindenki mindenhova tökéletes sminkben megy. ez főleg erican volt feltűnő.
ja kali megdögölhetne úgy igazán. elegem van a lábából, meg a hülye ultimátumaiból. mondjuk ezután az ikrek sem hiszem, hogy sokáig húzzák.
ja és cora is jó volt végre. derek nélkül jobb, vele egyidősökkel.

Nikki - 2013. 07. 17. 15:22

Engem az érdekelne honnan derítették ki ilyen gyorsan, hogy a tanárnénivel zsarolhatják Dereket..

Ayron - 2013. 07. 17. 15:24

Deucaliont játszó színész a True bloodba is játszik.

superpityu - 2013. 07. 17. 16:33

Nikki: én inkább azon gondolkoztam, hogy miért volt bent dannynél a táska a kórházban. este vitte be aiden, akkor meg már nem kell iskolatáska. fuck logic :D

hummel - 2013. 07. 17. 20:02

Ki hitte volna, hogy Boyd lesz az ötletmester. Mindenesetre a búcsú szépre sikerült és Lydia is végre saját szemével láthatta hova fajult a dolog. Egyébként Lydia és Cora jelenete egész érdekes volt, egyértelmű, hogy a Hale lány a saját korosztálya között sokkal jobban él, több ilyen jelenet kéne.

A készítők elég korrektül építgetik az ikrek átállását. De csalódnék, ha túlélnék a félévet, hát még ha a szezont. Ne feledjük legyilkolták a Bétáikat, valamint így, vagy úgy de hozzájárultak Erica és Boyd halálához. Remélem a készítők is ezért tették közvetlenebbé részvételüket Boyd halálában. Mellesleg egy úgy-ahogy megtért rosszfiú (Peter) bőven elég, főleg, hogy ő sokkal jobban felépített karakter, mint akár az ikrek együttesen.

Nikki - 2013. 07. 18. 02:16

superpityu: amikor bevitte, nem is volt náluk táska.. mondjuk később vitték be neki, csak sok értelme valóban nem volt; ilyen ágyban fekvő beteg nem hiszem, hogy a tanulmányaival törődne :D ez fel se tűnt, mert jót nevettem Stiles magyarázkodásán :D de a tanárnénivel akkor sem vagyok kibékülve :P

Aszusz - 2013. 07. 18. 18:33

Ebben a részben nem tudtunk meg semmi újat, ahogy ezt fentebb is írták már páran, viszont szerintem voltak olyan jelenetek, amelyek majd később fontosak lehetnek:
– Scott anyja megmenti Dannyt. Ha valamikor eljön az a pillanat, hogy Deucalion a mamát akarja Scott ellen túszként használni, akkor szerintem Ethan nem lesz annyira lelkes, talán egy tényleges fordulópont is lehet nála.
– Lydia már megint fát rajzol. Másodszor. És a főcím végén is van egy fa. Szerintem ez nem véletlen.

És megtudtunk pár dolgot, amit eddig is sejtettünk, Scott szerepéről, meg ilyesmi. Most akkor Deucalion terve az, hogy Derekkel megöleti Scottot, ugye? (és gondolom utána Dereket is megölné, hogy az erejére szert tegyen…)
És amit nem értettem, illetve elbizonytalanodtam:
Ha Deatont a darach rabolta el, akkor Deucalion honnan tudta, hogy hol van? Ő mindent tud?
A szemszínes dolgok érdekelnek, bár első hallásra filler epizódnak tűnik, örülök, hogy választ kapunk pár kérdésre.

Ja, és ez után az epizód után már azon sem lepődnék meg, ha a tanárnéni lenne a darach. Az írók szeretik a végletekig szívatni Dereket, miért pont a szerelmi szála lenne kivétel? Sejtettem, hogy Boyd hal meg, de azt nem, hogy így.
Danny táskáján már fenn sem akadtam, annyira jó volt Stiles és Danny jelenete. Az ilyenekért szeretem annyira ezt a sorozatot. Meg az a rész, amikor Scott anyja felébred, és a fiúk “őrködnek” az ágyánál, LOL. És a hét idézetébe nálam simán mehetne Lydiától a
“Sweetheart, my last boyfriend was a homicidal lizard. I think I can handle a werewolf.”

yeeeyha - 2013. 07. 18. 20:58

Jó rész volt ez is, 9/10.

A következő rész előzetesét viszont nem értem, valami múltas epizód lesz (részben)?

yeeeyha - 2013. 07. 18. 20:59

Én nem akarom, hogy Jennifer legyen a darach.

Marcipáncica - 2013. 07. 18. 21:57

Van egy jelenet, amikor csak egy pár tornacipőt mutatnak. DE! Ahogy a bénán talpára ragadt kis papirdarabkát kiszúrtam már tudtam hogy ez csak Stiles lehet :))
A rész lényegi részeiről már mindent leírtatok szerintem, úgyhogy én is csak ismételni tudok többeket: ezek miatt az apró, kis aranyos jelenetek miatt (is) jó ennyire ez a sorozat!

Aszusz - 2013. 07. 19. 08:43

@yeeeyha: én sem akarom, hogy ő legyen a darach, igazából nem is hiszem, csak az írók állandóan Dereket szívatják, és ez is beleillene a sorba. De remélem, inkább adnak neki egy kicsit több karaktert, és hosszabb távon hozzák össze Derekkel.
És nem tudom, lehet, paranoiás vagyok, de nekem egyre gyanúsabb a sheriff segédje. Ha a darach nem a főbb szereplők közül kerül ki, és mégis szerepelt már, akkor nálam ő van az első helyen, mint gyanúsított.

Amúgy tegnap volt a teen wolf panel a Comic Conon. Figyelte valaki, volt valami érdekes?

Aszusz - 2013. 07. 19. 08:47

@yeeeyha: Ja igen, a következő rész flashback-epizód lesz, gondolom megtudjuk, mi történt Deucalionnal pontosan, meg ilyesmi. Meg Derek családjáról is talán egy kicsit többet. Emellett jöhetnek a szemszínek is (ami bevallom, engem jobban érdekel…) Sajnos most nem leszek internetközelben egy darabig, ezeket a részeket majd utólag kell pótolnom :(

superpityu - 2013. 07. 19. 10:18

a januári dátum mellé egy elég jó kis promót is kaptunk a maradék pár részhez. http://www.youtube.com/watch?v=2RhsZnr04EA lesz itt még meglepetés. szerintem.

hummel - 2013. 07. 19. 13:52

@Aszusz. Egy korábbi kérdésedre válaszul. Deucalion Deaton elrablásának helyszínéből könnyedén beazonosíthatta az áramlatot, és aztán könnyedén eljuthatott ugyanaddig a következtetésig, mint később Cora.

Egyébként, ha a darach ezeken az áramlatokon gyilkol, akkor mi a helyzet a hotellel? Nem tudjuk, hogy áramlaton fekszik-e, de azt igen, hogy nem tudhatta, hogy ott lesznek. Kivéve persze, ha az edző lenne a gyilkos, de erre kicsi az esély. Esetleg ezzel a támadással a darach nem emberáldozatokat akart, hanem szimplán a vérfarkasokat támadta? Vajon azért mert attól tart, hogy megállíthatják, vagy más okból? Ez azt is jelentené, hogy ismét megfogja próbálni.

superpityu - 2013. 07. 19. 13:58

vagy a darach azt akarta, hogy lydia használja az erejét.

Aszusz - 2013. 07. 19. 17:08

@hummel: az a tény, hogy reggelre (miután nem sikerült megölni a farkasokat) az iskolai találkozót lefújták, és hazamentek, nekem elsőre azt sugallta, hogy az egész utazásban is a darach keze volt. Persze lehetett véletlen is. Harris betehette a farkasölőt az edző sípjába, mielőtt megölték, és utánanézhetett, hogy hova is mennek, milyen úton, meddig jutnak estig, meg ilyesmi. Ez lehetne a “mindent megtettem, amit kértél”.

A továbbiakról: Most, hogy Deatont nem sikerült feláldozni, a darach vajon új hármast keres, vagy csak egy új orvost? Mert akkor Scott anyja még mindig veszélyben van…

@superpityu: van egy olyan érzésem, hogy a darachnak nem érdeke, hogy Lydia használja az erejét…

hummel - 2013. 07. 19. 17:40

@Aszusz: Azt egy percig se vitattam, hogy a darach keze volt a dologban, csupán nem tartom valószínűnek, hogy ez a támadás az emberáldozatos sémába illik. Túl sok tényező, amit képtelenség átlátni. Egyrészt ott van a hallucinogén anyag, aminek az adagolása az edzőn múlt. Másrészt, ha el is fogadom, hogy a hotel egy áramlat végpontján fekszik, akkor sem tudhatta, hogy itt fognak megszállni. Valamilyen találkozóra igyekeztek, amit az utolsó pillanatban lemondtak és ezért szálltak meg ebben a hotelben.

@superpityu: Lydia tesztelése nem valószínű, mivel ő elvileg nem utazott volna a busszal. Allison vitte magával. Majd kifogyott a benzin és Scott-nak segítség kellett. Megint túl sok tényező, amit a darach nem láthatott előre.

hummel - 2013. 07. 19. 19:13

Két kommentem tűnt el az éterben. Legalábbis nálam. Ha nálatok megjelennek, akkor elnézést az ismétlésért. Talán holnap újra próbálom.

superpityu - 2013. 07. 19. 20:21

aszusz: én arra gondoltam ha a darach sötét druida, és lydia pedig pedig druida lesz ami sanszos lehet, akkor lehet érdeke, hogy a lányt maga mellé állítsa. így nagyobb lenne az erejük. persze ezt könnyen keresztül húzhatják, ha lydia valami teljesen más lesz.

egyébként olvasgattam a comic-conos infókat és a vámpírokat továbbra sem akarják (éljen!), viszont hoznak be még más lényeket.

hummel - 2013. 07. 19. 23:43

Azt nem vitattam, hogy a darach állna a támadás mögött. Csupán azt mondom, hogy nem illik az emberáldozatos vonalba. Túl sok tényező volt, amit lehetetlen lett volna kiszámítani. Egyrészt ha el is fogadom, hogy a motel egy áramlaton fekszik, a motel maga nem volt az eredeti tervben. A csapat egy találkozóra igyekezett, amit épp akkor mondtak le és ezért szálltak meg a motelban. Aztán ott van a hallucinogén anyag, aminek az adagolása se a darachon múlt.

Lydia tesztelése is valószerűtlen. Eredetileg ott sem lett volna a többiekkel. Allison vitte magával külön kocsin.

yeeeyha - 2013. 07. 22. 17:29

~ Superpityu, kösz az infót, a teen wolfba tényleg nem kellenek vámpírok, ez a darach is az egyik legjobb ötlet, amit láttam ilyen stílusú sorozatban. Örülök, hogy ebben nem építenek klisékre.

A darach legnagyobb ellensége szerintem Lydia, hacsak valamilyen úton módon nem belőle nyeri részben az erejét, így nem meri bántani. Maga a darach személye szerintem férfi, nem tudom megmagyarázni, miért gondolom így, a sima druidára is mint férfira gondolok. Kering a neten egy kép, ami a darachot a tűzben és Jennifer arcát teszi egymás mellé, így tényleg felfedeztem valami hasonlóságot, de szerintem stilesnak is találnék olyan képet, ahol hasonlíthat az arcmimikájuk. Valamint szerintem lenne lehetőség a Jennifer-derek párosban hosszú távon is (pl született vérfarkas bébi) és én bírnám, ha a sterek rajongói tábor is kicsit leállítaná magát.

dinnyemano - 2013. 07. 23. 17:30

3×8 de nyomi volt… és mostantól kell januárig várni?

winnie - 2013. 07. 23. 17:33

nem. még van pár rész nyáron.

superpityu - 2013. 07. 23. 18:25

nem is tudom mikor untam ennyire tw részt. ez az egész mesélés dolog elég hülyén jött ki, főleg, hogy nem nagyon tudtak mit kezdeni a dolgokkal. volt pár érdekesebb infó, de az egészet belengte valami bénaság. stiles és cora közötti csevegések kicsit érdekesebbek, vagyis inkább felszabadultabbak voltak. kicsit úgy érzem, hogy meg kellett már magyarázniuk, hogy kinek miért olyan a szeme amilyen… még a magyarázattal sem volt gond. de ezek a gyerekszínészek nem voltak igazán kedvemre, főleg a lány aki nem is tudom kb olyan volt alsós általános iskolás. sőt tavaly még a fiatal peter is jobb volt lydiaval, mint most ebben a részben.

hummel - 2013. 07. 23. 19:18

A korábbi részekhez képest ez az epizód tényleg elég gyenge volt. Valószínűleg a történeti alapozás volt a fő cél és ezt így oldották meg.

Ha a gyilkosságsorozat kiváltó oka, csakúgy mint az előző két évadban a bosszú, akkor lehetséges, hogy ez az ok Paige halála. Eléggé úgy hangzott, mintha ő is a druidák leszármazottja lett volna. Talán valamelyik rokonnál összeállt a kép, és az Alfák érkezésével a kellő motivációs többlet is megvolt, hogy ártatlanok gyilkolásával gyűjtsön erőt a bosszúhoz, vagy ahogy Lydia fogalmazott felkészüljön a csatára. És ez azt is megmagyarázná, hogy a sémát figyelmen kívül hagyva, miért támadt a motelnél a vérfarkasokra.

excelsior - 2013. 07. 23. 22:23

Nem rossz ötlet.

Azért elég durva,hogy Gerard teremtette tulajdonképpen az 1. és a 3. évad egyik főgonoszát.

excelsior - 2013. 07. 23. 22:24

A szemek eredete tettszet, mondjuk furcsa ,hogy az Argentek ezt nem tudják.

Ayron - 2013. 07. 24. 08:33

Peter amúgy kinek a tesvére a családba ? Am hány éves ? Hol volt Hale papa ? Mostani Peter (fiatal ) teljesenn ellent mond azzal amit az első évadba Derek mond róla a támadás előttről: Jó fej,segítőkész,rendes ember volt.

excelsior - 2013. 07. 24. 09:24

Lehet Dereknek azóta sem esett le,hogy mit csinált Peter azért mondta.

Arra lennék kíváncsi ,hogy a vérfarkasok,hogy öregszenek.

Annyiszor elhangzott,hogy öröké együtt lehetnek és szó szerint értették szerintem. +Cora is mondta,hogy csak 17 néz ki.

xdespisedkidx - 2013. 07. 24. 10:53

Szerintem ők is öregszenek csak ugyebár JÓVAL lassabban mint az átlagos emberek. A mostani rész végén azt vettem észre hogy van kémia Stiles és Cora között. A fenébe lydia-val. Sose szerettem ahogy próbálta eljátszani a 2 bites lányt.

Uhu - 2013. 07. 24. 19:27

Félrehallottam, vagy elhangzott a máshol már híressé vált “Kill them all”? :)

Vilx - 2013. 07. 25. 20:09

Sokkal előrébb nem vagyunk, de örülök hogy se Stiles se Scott nem hitt teljes mértékben mesélőjének. Érdekes volt Deucalion eme béke szerető oldala.Most akkor elvileg nincs senki olyan a falkában aki teljes alakváltó? Thalia Hale – nagyon tetszett.

ala - 2013. 07. 30. 08:45

Az alakváltásról: nem úgy volt az 1. évadban, hogy Peter átváltozott valami nagy döggé? Nekem rémlik, hogy egy hatalmas farkas mászkált a városban, ő volt az alfa, vagyis Peter, nem?

xdespisedkidx - 2013. 07. 30. 10:07

ala: Igen így volt. Tália viszont azért tudott szerintem tökéletes farkassá változni mert ő az alakváltók egyike volt, Peter pedig maximum “megtanulta” valamilyen formában de nem teljesen.

Ez a mai rész se volt kutya, mind a Darach-ot, mind azt hogy micsoda Lydia sejteni lehetett. A Seriff végre a saját szemével láthatta, amit nem hitt el a fiának. Cora-t pedig valaki?! megfertőzte hegyi kőrissel mert a következő részben feketét hány a kórházban, remélem túléli. Megint jó volt a Stiles-al közös jelenetük, (lehet savazni én bírom őket :D ). Jövőhéten pedig végre Peter is akcióba lendül. IDEJE volt.

superpityu - 2013. 07. 30. 11:54

hééhéé ne spoilerezzünk arról, hogy mi lesz jövőhéten.

hummel - 2013. 07. 30. 12:25

A darach kiléte elég kézenfekvő volt, de Lydia esetében a banshee engem meglepett. Ott volt a lehetőségek között, de annyira nem lógott ki.

Ms. Blake bemutatója ütős volt. Jó lenne látni Jennifert akció közben az Alfákkal szemben.

superpityu - 2013. 07. 30. 13:23

na ez a rész már jó volt.

a darach annyira nem lepett meg, de azért nem voltam annyira biztos abban, hogy a tanárnéni lesz az. egyébként biztos hálásabb szerep gonoszt játszani, de basszus, mintha haley webb ki lett volna cserélve abban az utolsó 5 percben. jobban állt neki ez a szerep. ja igen derek megint szívatva van rendesen, nem elég, hogy cora beteg, még a csaja is a nagy gonosz. ja egyébként kíváncsi leszek mit kezdenek most a jenniferrel, ütős lenne az alfákra küldeni.

lydia banshee dolog benne volt a pakliban, de jó ideje elvetettem az ötletet, mivel annyira eldruidásodott az évad. kíváncsi leszek mit hoznak így ki a karakterből. azért szépen eltértek pár dologban a folklórtól, de talán jobb is, hogy nem csak sikoltozik, hanem kapott pár plusz képességet is mellé.

allison is rendben volt. bár továbbra is félek egy szerelmi 3szögtől. remélem csak jobb ötlet híján van mindig összerakva ez a két karakter.

yeeeyha - 2013. 07. 30. 19:56

Hát ez durva rész volt, ezennel megeszi a fene a jennifer-derek rajogásomat, bár még mindig látok lehetőséget a nőben, a múltja mindenképpen érdekel. Coráért aggódom, főleg stiles miatt (amúgy a cw-n lesz sorozata a csajnak, szóval szükségszerűen ki kellett már írniuk, nem?), tetszett minden karakter döntése az epizódban, ez azért ritka.

~superpityu: pedig sajnos készülj fel szerintem a háromszögelésre, isaac és allison alakítói jártak egy ideig, sajnos kicsi az esély, hogy csak ezért teszik őket össze, plusz isaac pillantása a térképnél eléggé árulkodó volt.

hummel - 2013. 07. 30. 20:33

SPOILER
Semmilyen háromszöget ne várjatok. Jeff Davis nyilatkozott, hogy nem kedveli az efféle megoldásokat, és az egész Scott-Allison-Isaac kapcsolattal más tervei vannak.

xdespisedkidx - 2013. 07. 30. 20:40

yeeeyha: Igen elvileg lesz sorozata, viszont ha ennyiket szerepel mint eddig simán megoldható a kettő, legalábbis szerintem. Nagyon remélem mert én nagyon kedvelem a karakterét. Stiles-al együtt jó kis párost alkotnak.

ger - 2013. 07. 31. 11:07

Ez tényleg nagyon jó rész volt. Csak azt magyarázza el valaki hogy most akkor azért akarta kinyírni Lydiát mert látta hogy rajzolgatta azt a fát az óráján? Nagyon meglepődött akkor a tanár néni.

superpityu - 2013. 07. 31. 11:22

lehet a fa is közrejátszott, de inkább a tanár elrablása utáni beszélgetésnél jött rá, hogy a lány le fogja buktatni ha tovább szimatol (akarva-akaratlanul). viszont azért kicsit vicces volt, hogy kb 5× megölhette volna lydiát míg odaért a seriff. mondjuk lehet a 3. áldozat bekövetkezését várta. viszont stilesnak elég szar érzés lehetett, amikor az apja, a legjobb barátja és a szerelme is egy szobába volt zárva a főgonosszal, ő meg csak kívülről tudta nézni az egészet.

Nikki - 2013. 07. 31. 12:36

Azért ott felnevettem, amikor kiderült, hogy tényleg a tanárnéni a főgonosz; ilyen se volt még, hogy elsőre rögtön beletrafáljak. Mondtam én, hogy nem szimpi :D Dereknek jobb csaj jár :D
Lydiara is jól tippelt valaki az elején; jó, hogy róla is tudjuk már micsoda, bár szerintem tartogathatnak még meglepetéseket a képességeivel kapcsolatban. Sőt, inkább remélem.
A rendőrpapának pedig már régen esedékes a felfedezés; mondjuk nem izgulok érte, mert nem tartom valószínűnek hogy Stilest árván hagynák, az nagyon durva húzás lenne.
Az érdekelne még, hogy vajon Corat is Jennifer intézte el, hogy Dereket is eltávolítsa a közelből, vagy a kettőnek nincs köze egymáshoz. A lányt cseppet sem sajnálnám, sajnos picit sem sikerült megkedveltetniük velem a karaktert :/
Megint egy erős részt kaptunk, a sorozat továbbra is remek, úgyhogy remélem is, hogy nem akarják elcseszni szerelmi háromszöggel és egyéb ilyesfajta szenvedéssel.

ger - 2013. 07. 31. 13:05

Igen jó lenne tovább építenék Lydia karakterét, nekem egyik kedvencem.
Azt se nagyon tudni még hogy miért nem hatott rá a harapás, meg a kanima mérge. Meg hogy miért pont ő látta peter-t és élesztette újra, meg ez rajzolgatása is érdekes.

hmm - 2013. 08. 01. 18:47

Hamár a szereplőknél tartunk, Adelaide Kane (Cora Hale), Haley Webb (Jennifer Blake) elhagyják a sorozatot, mig Max és Charlie Carver maradnak a szereplőlistán az évad második felében is – erősítette meg Jeff Davis a hétfőn tartott, rajongói kérdésekre szánt órájában.

Forrás: http://starity.hu/magazin/40945-uj-szereplo-csatlakozik-a-teen-wolf-stabjahoz/#ixzz2ajk7lDRB

krigin - 2013. 08. 01. 23:21

Rohadjon le a szája széle Jeffnek. :(
Corát kezdtem megkedvelni, erre eltünteti (tudom, tudom REIGN, de akkor is). Jenniferrel sincs bajom, oké ő a nagy darach, de így akkor 100% a megölése szerintem. Eh.. ez nem jó hír volt :(

ala - 2013. 08. 02. 07:55

Hát ez nagyon jó rész volt! Egyre jobb és jobb ez a sorozat.
Viszont én tudatlan vagyok, mi is Lydia? Mit jelent, hogy Banshee? Jól tud sikítani, amit bár meghallott az összes farkas, mégis csak Scott ment segíteni.
És Jennifer mitől lett Darach? Mert szétmarcangolták kislány korában? Nekem ez még mindig nem tiszta. Szerencsétlen Derek, tényleg soha nem lesz normális csaja.
Akkor ezek szerint Crystal és Daniel már nem járnak együtt, pedig mintha láttam volna nem olyan rég róluk képet. Mindenesetre tényleg az volt az érzésem, hogy a sorozatban is össze akarják hozni őket.

Prince007 - 2013. 08. 02. 08:51

ala: Jennifer druida volt, a darach a gonosszá vált druida, amikor szétmarcangolták gondolom bosszút esküdött az alfák/farkasok ellen.

hummel - 2013. 08. 02. 12:29

Cora és Jennifer helyett az ikreket tartják meg? Erica és Boyd forog a sírjában.

Mellesleg ha Blake meghal, akkor ő lesz az 5. tanár, akit idén a suli elveszít. Az ott dolgozóknak veszélyességi pótlékot kellene kérniük. Tavaly coach Lahey, meg Victoria Argent is a távozók között volt. Ha visszanézném az első két évadot, akkor lehet, hogy találnék még pár embert.

ala - 2013. 08. 02. 14:21

Prince007: köszi, szóval már kiskorában is druida volt? Mert amikor Stiles apja és Scott anyja régi aktákban kutakodott, akkor említették a kislányt, akiért a rengeteg madár az ablakoknak ütközött.

Prince007 - 2013. 08. 02. 16:50

ala: Úgy néz ki. Bár nem emlékszem, hogy ezt mikor mondták, de a druidaság úgy emlékszem örökletes, ugye a doki és a tanácsadó csaj is testvérek.

Ayron - 2013. 08. 04. 18:45

Fórumokat olvasgatva belebotlottam abba hogy Jeff és csapata valahova azt posztolta ki hogy Peter a jövőbe meghal !!! Ennek nem nagyon örülnék.De igaz hogy nem biztos A 4.évad így Scott lehet megöli hogy újra ember legyen. Remélem ez csak kacsa hír vagy beugratás Jeff bácsitól.

Aszusz - 2013. 08. 05. 00:22

Előre is bocs a hosszú kommentért.

Most néztem meg a 8. és a 9. részt is. Huh.
A flashback epizódról azt hiszem, mindent leírtatok, szerintem sem kell készpénznek venni mindent, amit Gerard és Peter mondott, ki tudja, mi történt valójában. Békülékeny Deucalion viszont furcsa volt.
Deaton és a húga eszerint druidák, Deaton a Hale családé volt (talán még most is az?), Morrell meg Deucalioné volt? És a többi alfa őket is (a saját tanácsadóit is) megölte? Ez a rész nekem egy kicsit zavaros még.
Ezzel az epizóddal talán az volt a legfőbb bajom (és ezért is volt kicsit érdektelen), mert nem kapcsolódott annyira a fő irányvonalhoz, bár szerintem érdekes infómorzsákat tudhattunk meg. Hale mamát amúgy szívesen látnám még a későbbiekben. És olvastam valahol, hogy fiatal Derekkel is tárgyalnak, lehet, hogy szerepel majd még valamikor. Ja, és a farkas-korok: fura. Ezt még kifejthetik, eddig annyira nem tartottam fontosnak, hogy ki hány éves, de eszerint Peter nem sokkal idősebb Dereknél?

A 9. részben viszont alaposan belecsaptak a lecsóba.
Lydia: nem vagyok annyira tisztában a banshee-mitológiával, mint kéne, fogalmam sincs milyen képességekkel jár (már a sikításon kívül), remélem, okosan használják majd ki.
Darach: még nem tudom, örüljek-e vagy sem. Írtam már korábban, hogy nem lepődnék meg ezen, mert Dereket imádják szívatni az írók, viszont… túl kiszámítható volt? Ha az alfákat leszámítjuk, ő volt az egyetlen karakter, aki reálisan szóba jöhetett, eleget szerepelt a korábbi részekben. A régieket ilyen-olyan okból kizártam magamban (Morell lett volna még esélyes). Ezért is kár, hogy a kémiatanár meghalt, nálam jobb jelölt lett volna, kevésbé kiszámítható, és régebb óta képben van. Na mindegy.
Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy tényleg szereti-e Dereket. Nem zárnám ki.
Illetve érdekes kérdés, hogy pl Deatont hogyan rabolta el (fizikailag), hiszen épp Scottal volt órája, miközben Deaton eltűnt. Persze a természetfeletti mindenre válasz lehet.

ger - 2013. 08. 07. 00:03

Most komolyan? Mi lenne ha az MTV valamelyik hülye reality-je helyett az arra szánt pénzt inkább a Teen wolf-ra költené?
Eléggé kilóg a lóláb néha, de még így is iszonyat jó sorozat a történet miatt.

hummel - 2013. 08. 07. 08:12

Elképesztő mi mindenhez vezet vissza a darach létezése. Ott az Argent – Deucalion valamint a Paige – Derek vonal, és mindezek a jó időben a jó helyen értek össze a nemetonnál. Elég szépen össze lett rakva.

A véletlenek közjátékaként Derek kétszer is közvetve, vagy közvetlenül, de megmentette Jennifer életét. Nem csoda, hogy az alfák iránti ellenszenve ellenére érez valami iránta. Persze úgy tűnik a céljai elérésében ez sem lehet akadály.

Jennifer feltette a kérdést, de nem mondta meg a választ pedig érdekelne, most az lenne az igazi arca? Vagy a darach kinézete egy belső tükör, mint a kanimánál?

Érdekelne egy Káli – Jennifer találkozó, nemcsak akció szintjén, hanem érzelmi szinten is. Káli elbeszéléséből úgy tűnt, hogy esetleg barátság lehetett a két nő között. A harcot megelőző párbeszéd legalább olyan érdekes lehetne, mint maga a csata.

superpityu - 2013. 08. 07. 12:59

elég gyorsan cserélődtek a ki a gonosz és ki a jó dolgok a részben.
viszont jennifer darachá változása szépen meg lett magyarázva. teljesen érthető indokai vannak. gondolom a következő részben argent lesz a következő akit el akar majd vinni, hogy beteljesítse az áldozatot.
a b terv gondolom lydia képessége lesz. mindig fát rajzol, ott van a főcímben, aztán most a nemeton, plusz blake is felfigyelt rá múltkor. túl sok egybeesés. szóval szinte biztos vagyok benne, hogy ő találja meg a stilinskit és mellissát.
egyébként az a baj (ami egyáltalán nem baj), hogy 2 nagy gonoszuk van idén. és az egyik mindig egy lépéssel a többiek előtt jár. viszont legalább nincs az orrunkra kötve semmi.
egyébként kali kiugrásánál csúnyán kilógott a lóláb. viszont sok dolgot tök jól megoldanak abból a szerintem nem túl sok pénzből amit kapnak.

Aszusz - 2013. 08. 07. 14:54

Nekem is az az érzésem, hogy Chris lesz a 3. guardian (bár én Derekre is gondoltam – végülis vele kezdődött minden, szép szimmetria lenne Jennifer részéről, és ő Cora gondviselője, gondolom.)
A fa, amit Lydia rajzol, most már egyértelműen a kivágott fa. Viszont jól emlékszem, Derek és Peter gyakran megfordultak/megbújtak abban a barlangban, ahol most a túszok vannak? Benne van a pakliban, hogy újra elmegy oda valamelyikük, és akkor megtalálják őket.
Amit még mindig nem értek: miért nem vitték Derekék Corát Deatonhöz? Ha valaki, akkor ő meg tudná menteni, és ehhez képest senkiben még fel sem merül az ötlet.
Jennifer indokai: le a kalappal a készítők előtt. Nagyon szépen érett kerek egésszé az évad során elcsepegtetett sok-sok kis info, beleértve a flashback epizódot is.
És volt Peter! Sok! Akcióban is! ha értékelném a részt, ezért minimum +1 pontot adnék rá. (De nem volt Lydia – viszont fura mód nem is hiányzott)
Összességében eléggé megkavarták az erőviszonyokat a végére. Kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle.

superpityu - 2013. 08. 07. 16:04

lydia szerintem sem kellett most, bár furcsa volt, hogy a múltkori után még csak egy jelenet erejéig sem foglalkoztak vele. ott volt helyette scott anyja, aki iszonyat béna színésznő, de rohadt jó dumái vannak.
azt én sem értem miért nem deatonhöz vitték corat, már rég túl lehetnének ezen a dolgon.
egyébként hatalmas pluszpont a skandináv kultúra behozása.

ala - 2013. 08. 07. 18:26

Ez megint egy nagyon jó rész volt.
Csak dicsérni tudom a sorozatot, magamban kénytelen voltam összevetni a True Blood-dal, mert az is nagy kedvencem (volt), és meg kellett állapítanom, hogy most már sokkal jobban szeretem ezt a sorozatot, pedig a címéből egy tini lagymatag hülyeség jön le.
Petert ugyanúgy bírom, ahogy a TB-ben Eric-et. Nagyon jó a színész, a karakter, hihetetlen jó beszólásai vannak, mikor kitámolygott a bazi nagy injekcióval a testében, jót nevettem.
Stiles is aranyos volt Corával, sajnálom szegénykét.
Úgyhogy jó volt, biztos izgalmasak lesznek a következő részek is. Kár, hogy utána nem lesz januárig.

Vilx - 2013. 08. 08. 21:55

Deaton elrablása, nekem még most sem tiszta, elvileg csak arra ment ki a dolog, hogy megtudják Scott igazi alfa e. Az álvak farkasunk műve is lehetett nem?
Nagyon izgalmas rész volt az biztos.
E rész szerint akkor várható teljes holdfogyatkozásos rész is.

Aszusz - 2013. 08. 08. 22:12

Nem hiszem, hogy Deucalion raboltatta el Deatont, őt is megszállták a lepkék, mint a dokinőt a kocsiban. Azt meg, hogy Scott igazi alfa, úgy tűnik mindenki tudta, csak Scotték nem, kétlem, hogy erre kerestek volna bizonyítékot.

TaDummy - 2013. 08. 09. 19:06

Egyébként komolyan valaki úgy gondolja hogy Kali meg Jennifer/Julia között nagyon jó barátság volt csak? Mármint szerintem elég egyértelműen annál többre utaltak. Ez különben érdekes lehet, mert mint láttuk Jennifer/Julia nagyon simán el tud bánni egy vérfarkassal mégis Kalitól félt amikor közelített. Kíváncsi vagyok, hogy meg ölné-e. Valahogy el tudnám képzelni, hogy egyikük sem tudja megtenni és aztán mondjuk Deucalion közbelép.

Nekem az az érzésem, hogy a végén Stiles lesz az akinek lesz egy B terve.

Szerintem Corát azért nem vitték Deatonhoz mert nem bíznak benne. Legalábbis Peter és Derek. És mivel azt hiszem ő az egyetlen akit elraboltak de nem áldoztak fel ez valamilyen szinten érthető. Persze az is lehet hogy nem mindent mutatnak és Deaton csak nem tudott rajta segíteni.

A mostani részekben leginkább az tetszett ahogy figyeltek a mitológiára. Ja és Peter, zseniális az ürge.

hummel - 2013. 08. 10. 11:22

Tényleg jó lenne, ha kifejtenék mi volt pontosan a két nő között. Mindenesetre Káli békés halálra alkotott elképzelésével Jennifer biztosan vitatkozna. Egyébként egy vérfarkast valóban elég simán el tud intézni, ebből Scott és Derek is kapott ízelítőt, de a probléma ott lehet, hogy csak egyesével tudja felvenni velük a harcot, Deucalion csapata pedig sosem jár egyedül.

Cora betegségét valószínűleg Jennifer okozta, és ő nyilván tisztában volt azzal kitől kérhetnek segítséget a megmentésére. A darach és egy átlagos druida közel sincs egy szinten. Jennifer nem tudott volna előnyt kovácsolni Cora betegségéből, ha Deaton is megmenthetné.

Melissa és Peter az első évad óta most találkoztak először. Érdekes volt látni, ahogy Peter visszahúzódott az árnyékos részbe. Mint egy kisfiú, aki rossz fát tett a tűzre.

A tervekkel kapcsolatban pedig tippre a fagyöngy nem véletlenül lett ennyire kifejtve. A darach is elég sűrűn operál vele, Deaton is használja. Most meg egész mitológiai háttérismertetőt is kaptunk róla.

Aszusz - 2013. 08. 13. 18:16

Tipikusan olyan “vihar előtti csend” feelingje volt a mostani résznek. Derek az utolsó percekben végre csinált valami értelmeset is, amúgy, ahogy Peter mondta, nemigen pályázhatna az “Év alfája” díjra. Remélem, nem szívja meg ezt is.
Várható volt, hogy Chris lesz a harmadik áldozat-jelölt. Az alfák végre megtudták az igazat Ennisről, bár kérdés, hogy elhiszik-e. Fura volt, ahogy az ikrek, de főleg Kali visszafogta magát, ahogy Scott rájuk szólt.

És a lényeg, az áldozat: nem is annyira maga a ceremónia, de azt hiszem, a klasszikus szerelmi háromszög helyett ebbe az irányba viszik el Scottékat: akármi is lesz (nyilván mindhárman túlélik), Isaac és Allison között nagyon erős kapcsolat jön majd létre. De ennek nem feltétlenül kell szerelemnek lennie, remélem, inkább amolyan testvéri kapcsolat lesz majd közöttük. Ahogy Deaton és Scott között egyfajta apa-fia kapcsolat. Stiles és Lydia között pedig biztos vagyok, szerelmi szál fog szövődni, de ezt nem sietik el. A lelkem mélyén az is felmerült (bár nem tudom, Deaton mennyire számító ilyen téren), hogy azért keverte így a párokat, hogy ő jusson Scottnak, ki tudja, ez a későbbiekben mit jelent nekik.

Scott apja: nem tudom, mennyire marad a sorozatban, vagy csak behozták egy kicsit, hogy lássuk, de így, hogy az összes szülő (Lydiáét kivéve) tud a gyerekek viselt dolgairól, szükség lehetett valakire, aki nem tud semmit. Vagy csak nem tudják, hogy tudja.

Jó beszólásoknak, aranyos jeleneteknek most sem voltunk híján. Peter és Lydia végre találkoztak You? Me… LOL), de az is aranyos volt, ahogy Peter megpattant az Argentek elől (bár a tavalyi évadfináléban már találkoztak/látták egymást, nem?)

FBI: -Think you can answer some quesions without the usual level of sarcasm?
Stiles: *bólogat* – If you can ask the questions without the usual level of stupid.

Nikki - 2013. 08. 13. 21:09

Nem örültem, hogy a folytatással januárig kell várni, szívesebben néztem volna egyben, de ha úgy nézem, hogy csak januárig kell majd várni és nem nyárig.. akárhonnan nézem, ez a sorozat egyre jobb lesz évadról-évadra. Abból, amit Deaton mondott, szerintem esélyes, hogy tovább építik a mitológiát, és a Nemeton által vonzott lények fogják jelenteni majd a fő szálak a következő évad(ok)ban.
Nem akarok szerelmi háromszöget, legyen barátság, vagy akármi más. Kíváncsi vagyok, áldozattal együtt kik élik túl. Szerintem mindenki, egyedül Scott anyját látom most veszélyben, hogy behozták az apját. Vagy elkerülte a figyelmemet, vagy eddig egy szó sem esett róla? Harmadik lehetőség: hogy nem emlékszem. Akkor ő az FBI-os csávó?
Coraval nekem mindegy, mi lesz, viszont az nem tetszene, ha Derek nem maradna alfa, vagy legalábbis nem szerzi vissza nagyon hamar a piros szemeit.. igaz nem az év alfája, de van egy olyan érzésem, hogy Peter direkt terelte ebbe az irányba, mindegy, miket hordott össze közben.. láttam azt az aprócska szájrezdülést, amikor Derek rászánta magát erre az egészre…
Stiles és az FBI-os beszélgetése simán a nyár idézete eddig :D

hummel - 2013. 08. 13. 21:09

Kicsit kényelmes volt ez a megoldás, hogy senki sem tudta, hogy hol van a nemeton. Milyen szent hely az, amiről a druidák nem tudják hol van? És a többiek? Allison megkérdezhette volna Gerardot. Káli is összerakhatta volna. Peter persze nem emlékezett. Derek emlékeit pedig elvették. Amúgy felmerül a kérdés, hogy miért csak ezt a részét vették el az emlékeinek, hiszen az áldozatra még a Jenniferrel való liftes jelenetnél úgy tűnt emlékszik. Na lépjünk túl rajta.

Káli meg az ikrek végre hallották az igazságot, kérdés elhiszik-e, illetve lesz-e idejük cselekedni, hiszen Deucalion is tisztában van a veszéllyel. Még mindig várnám a Káli-Jennifer találkozót, csakúgy mint azt, hogy Gerard akcióba lépjen, hiszen van egy befejezetlen ügye Deucalionnal és itt lenne az idő lezárni.

krigin - 2013. 08. 13. 21:26

Nikki: még jövőhéten lesz egy rész és utána vonul pihenőre a sorozat :)

xdespisedkidx - 2013. 08. 13. 21:46

Nekem Cora a kedvencem így örülök hogy elvileg sikerült megmenteni. 10 résznyi balfaszkodás után ideje volt Derek-nek is hogy a sarkára álljon. Eddig csak a kiskutya nézést erőltette amikor épp nem Kali rúgta szét a seggét. Valóban nem volt az év alfája így szinte “mindegy” hogy piros vagy kék. A saját falkáját sem tudta egyben tartani, és Peter-el szemben ő nem az erejét helyezte előtérbe még akkor se ha Kali még egyszer össze akar vele csapni. Karmos lábú hölgyemény úgy sem húzza ki az évad második felének végéig így látok rá esélyt hogy az ő ereje lesz Derek-é. Alfa nélkül nem hagyhatják a csaptatot Scott pedig még nem az. A rész tipikus vihar előtti csend volt, a jövőhéten viszont igen húzós finálénak nézünk elébe. Arra leszek kíváncsi hogyan fogják megoldani ha berendelik a 4. évadot? Már pedig be kell nekik rendelni mert rég kinőtte a 3. évaddal a sorozat az MTV-s mivoltát. Még az első évad eltántorított mindenkit ez a harmadik nem enged szabadulni. Viszont akkor csúszni fog az évad hiszen most forgatják a 3B-t majd az effektek stb és még meg is kéne írni a negyediket ugye.

superpityu - 2013. 08. 13. 22:41

idén felveszik a 3b-t. mivel már forog így még befejezik idén. februárban környékén vagy később simán mehet a 4 évad forgatása. ez volt a lényeg a tárgyalásokkal, hogy így többe kerülnek a színészek, hogy dupla annyi munka van nekik és az íróknak is. ebben nem tudott volton és az mtv megegyezni, míg a többiek igen. szóval nincs semmi gebasz, semmi csúszás.

ja Cora tőlem mehet, az évad felében nem is beszélt. igazán nem nőtt a szívemhez, ráadásul sikerül mindig olyan csúnya fejet varázsolni neki, hogy várom, hogy mikor tűnik el a képből.
A rész meg atom volt, sima 8/10 , hiába vihar előtti csend. epic lesz a zárás, ha hasonlót hoznak mint most. igazából nem hiszem, hogy bárki is meghalna. egyedül nálam is mellissa rizikós, így, hogy bekerült a képbe scott apja is. gondolom nem csinálnak isaac mellé még egy árvát így a másik két szülő kilőve. viszont lydia anyja is feltűnt, gondolom azért, hogy ne legyen egyértelmű, hogy ki lesz a következő akit jennifer elvisz. vagy a banshee dolog miatt, nem tudom még. egyébként jeff davis egy hatalmas kópé, etetett minket az allison-isaac összenézésekkel és ezt a baráti szálat hozták ki belőle. remélem később sem lesz több, de most kvázi erre kellett a sok jelenetük, hogy legyen valaki a lánynak akibe kapaszkodhat. szóval respect.

xdespisedkidx - 2013. 08. 13. 23:17

Nekem nagyon a szivemhez nőtt a karaktere, még akkor is ha nem szerepelt sokat. Ezért is várom vissza a következő évadra, persze ízlések és pofonok ugye. Aki óriàsit fejlődőtt az Peter. Nem bánnám ha meg maradna. Aki viszont elvitte a showt a true alpha elöl az egyértelműen Stiles. Rendesen építenek a karakterére, mind a drámát mind a humort nagyon jól hozza. Derek rendesen kapta az évadba és ezekkel nem is nagyon tudott mit kezdeni. A mostani az erőmet a testvéremért jeleneten kívül számomra semmi izgalmasat nem hozott javarészt mindig padlón volt. Ez a Stiles/Lydia csók is amennyire várták sokan annyira lett béna sztem. Megint csak fanboyság de én Cora-t tenném mellé, Lydia-val bro-ként inkább. A finálé mindenképp erős lesz egy ilyen felvezetés mellett, remélem a negyedik évad ezek után nem kétség hogy elkészül.

Nikki - 2013. 08. 13. 23:46

krigin: igen tudom :) Azt írtam, hogy nem örültem, amikor megtudtam, hogy kettészedik az évadot, s várni kell a folytatással; nem pedig azt, hogy nem örülök, hogy várni kell :) De ezek szerint csak én értettem, mit akartam mondani, úgyhogy köszi, majd megpróbálok világosabban fogalmazni :)

hummel: Allison megkérdezte, de az öreg azt mondta, túl régen volt és nem emlékszik :)

Ugyan még nem lélegeztem fel teljesen a szerelmi háromszöget illetően, de remélem is, hogy az egész arra volt, hogy Allison Isaac-ba kapaszkodjon. Mert lássuk be, Stiles-nak Lydia-n kívül senki más nem felelt volna meg.
Derek-re valóban rájár a rúd, kissé gatyába rázhatnák, vagy tényleg ennyire utálják az írók? :D Azért bétaként is biztos érdekes lehet egy ideig, de megszoktam, hogy ő az alfa (hm, nagyon szeretem, de most gonosznak leszek) mert sokszor az az érzés kap el, hogy azon kívül nem is áll másból..

hummel - 2013. 08. 14. 19:24

Nikki: Jogos. Allison tényleg megkérdezte Gerardot.

Lydia anyja még érdekes is lehet. Főleg, ha Lydia a képességeit örökölte. Nyilván lenne mit mesélnie. Scott apja viszont cseppet sem hiányzott. Egyenlőre semmi potenciált nem látok a karakterben. Egy rendőr már így is van csapatban.

ala - 2013. 08. 14. 20:41

Hát ez ismét nagyon jó rész volt, és a feláldozásos jelenet is szép volt.
Nem volt csöpögős, nem volt nyűglődés, szépen fejlődnek a fiatal színészek is. Tetszett és sajnáltam, hogy vége lett, egyben kellett volna megnéznem a két részt. De fog hiányozni januárig!

Lydia anyjánál kicsit meglepődtem, azt hittem hirtelen átváltottam a Vámpírnaplókra. Úgy látszik ennek a nőnek csak természetfeletti gyerekei vannak. :-)

Petert meg imádom. Lydiával való találkozása hatalmas volt, úgy látszik minden részben van egy emlékezetes jelenete. Remélem maradnak ennél a tendenciánál. Viszont az nekem is feltűnt, hogy már megint ravaszkodott Dereknél. Biztos, hogy célja volt ezzel, nemcsak az unokahúgát akarta megmentetni.
Egyébként nekem még a szülők is szimpatikusak voltak. Jók voltak így hármasban. Cora viszont számomra semmilyen, nekem nem hiányozna, ha kiírnák, akit meg nagyon várom már, hogy kinyírjanak, az Kali. Már unom a lassított felvételeket róla, mikor megjelenik meg a karmos lábát.

excelsior - 2013. 08. 14. 23:29

5 nap múlva jön a következő rész.

excelsior - 2013. 08. 14. 23:42

Azt hittem lesz egy Hale falka megy egy Mccall falka.
Így most érdekes lesz Derek Peter és Cora Scott bétájaként. Derek és Isaac biztosan.

xdespisedkidx - 2013. 08. 15. 09:10

Cora nem lesz a bétája mivel lelép egy időre a sorozatból :(

hummel - 2013. 08. 15. 14:59

@ala: Nem Susan Walters (Mrs. Martin) az egyetlen, ilyen tekintetben. Alicia Coppola (Talia Hale) egy másik sorozatban (The Nine Lives of Chloe King) szintén egy természetfeletti csoport matriarchája volt, természetfeletti gyerekkel.

xdespisedkidx - 2013. 08. 17. 10:43

Tegnap sikerült lepörgetnem a részt. SPOOOOOOOILERS everywhere így aki nem látta ne olvassa el KÖSZI! Szóval ott folytatódott minden ahol abba maradt a múlthéten. Majd közlik hogy 2 percnyi emlék újra éléséért 16 órás fürdőt vettek… Már itt elkezdtem félni, majd amikor meg láttam hogy “záró” rész gyanánt ugyanúgy 40 perc éreztem hogy ebbe nem fog minden beleférni. Igazam is lett, szegény Kali-t 2 perc alatt letudták, amikor már ki tudott nyögni 3-4 értelmes mondatot két morgás között. Az ikrek meg a szokásos, hozták a tuskó énjüket. Na de nem akarom az egészet leírni inkább azt hogy mik nem tetszettek. Végre megkaptuk a démonfarkast (bár ne tették volna) az ASYLUM rosszabb pillanatait idézi és itt még finom voltam. Derek bétaként többet ért mint az egész évad alatt alfaként, amit nem is bánok. Majd jött a holdfogyatkozás, kis “lassított” Derek/Jennifer pár baj, majd közölte hogy bizony lejárt a 15 perced. A hegyi kőris feldobása osztatlan sikert arathatott mert újra meglépték, Scott barátunk persze már át tudta törni mert I’m an alpha now így a rész “végére” azért ideje volt. Duke meg tette amit kellett, Blake is azt kapta ami járt neki. Majd Duke-ot “elengedik” egy szimplán úgy sem fogod látni hogy jövünkkel? Elvégre az alfák alfájáról beszélünk kérem, minek kellett ez a szál akkor? Így is lent volt a rész a béka segge alatt viszont innen olyan szinten lejtmenetbe kapcsolt ami az első évad legrosszabb pillanatait idézi. Egy minimális búcsúzkodás helyett főszereplőnk narrálja végig az egészet, így 2 mondatban letudtuk hogy a reméli hogy a 2 Hale jó helyen lesz máshol, de azért reméli egyszer visszajönnek, (Tényleg nem érdemelt volna meg ez a rész egy olyan jelenetet ahol együtt a “csapat” még egy utolsó beszólás bármi és mindenkit útjára engednek?) Majd jött az ultra kínos iskolás pillanat ami tényleg vissza vitt az első évadba pedig már azt hittem elfelejthetem végre. A legvégén található jelenet amit nem szeretnék leírni a hab a tortán volt. Tényleg ennyire futja majd egy vérróka mellett? Még jobban erősítve ezzel az első évadot.. Óriásit csalódtam Jeff-ben. Amit felépítettek 11 rész alatt úgy rombolták le ezzel a 40 perccel. Azt sem bántam volna ha ezzel vége is lett volna a sorozatnak éppenséggel, vagy csak nyáron folytatnák…

Chiplecsap - 2013. 08. 17. 12:17

Annyira herótom van hogy állandoan törli ka kommenteimet.

hummel - 2013. 08. 17. 20:11

Aki még nem látta a részt, az ne olvassa, SPOILER !

A tavalyi befejezéshez képest a sztori semmilyen pozitív csavart nem kapott. Ott kiderült, hogy Gerard célja nem egyszerűen a bosszú, hanem annál több, itt viszont Deucalion célja a korábbi szimpla verzió maradt. A fényjáték se adta vissza a tavalyi gyógyszeres trükköt, mellesleg Gerard beszámolója óta számítani lehetett rá.

Cora életben maradt, ha belegondolunk várható volt, hogy nem írják ki, csak eltávolítják egy időre, hiszen az utóbbi hat évre még nem kaptunk választ. Az azért furcsa volt, hogy Cora meg akarta menteni az ikreket, azok után, hogy Boyd miatt a betegsége előtt meg akarta ölni az egyiket az öltőzőben. Nemcsak, hogy megbosszulhatta volna Boyd halálát, de Alfává is válhatott volna.

Jennifer meg ugyanaz az eset, mint a kanima, vagy az első évados Peter, egyszerűen túl erős volt a Scott teamnek, hogy megmaradjon. Mondjuk lehetett volna erősebb is, ha tartja az eredeti tervét és nem vár az áldozattal. Ehelyett az utolsó kör nélkül indult harcba és persze rossz időben. Ki is derült, hogy mit sem ér az ereje Deucalion ellen, ha nincs holdfogyatkozás. Azért nem tudom, ki miként látja, de számomra az, hogy Derek a holdfogyatkozáskor megmenti Jennifertől Deucaliont nem volt benne a történetben. Mellesleg a holdfogyatkozás is piszok gyorsan elsuhant. Ha ezt az eredményt akarták kihozni, akkor legalább ne mondták volna, hogy 15 percig tart. Ezeket a negatívumokat tovább tetézték a készítők azzal a nevetséges jelenettel, amikor Derek és Scott megfenyegeti Deucaliont, mintha két házimacska fenyegetett volna egy oroszlánt.

Az utolsó jelentben szereplő magától totál elszállt Peter 180 fokos fordulat volt ahhoz a Peterhez képest, aki az árnyékba húzódott Melissa elől, vagy aki bűnbánóan lehajtotta a fejét Lydia előtt. Mindenesetre úgy tűnik a sorozatnak lesz egy évadokon átnyúló antihőse. Ez valahol kerekké teszi a történetet, hisz éppen ő az, aki a hőst teremtette.

Nikki - 2013. 08. 17. 22:10

Aki még nem látta a 3×12 annak SPOILER

Várni kéne a kritikára, de olyannyira csalódott vagyok, hogy muszáj most kiírnom magamból. EZ MI VOLT?!
Hol kezdjem? Talán Kalival. Legyen pozitívum, abból úgyis kevés lesz; a körmeire való beszólogatásokat imádtam, mintha csak olvastak volna itt egy-két hozzászólást a mezítlábas hölgyeményről. Negatívum, hogy így intézték el. Semmi párbeszéd, és az érzelmes múltbéli jelenet után azt nyögi be, hogy bárcsak már akkor végzett volna vele? Az ikrek meg minek élték túl? Azok után, amiket műveltek, miért is segítettek rajtuk? Nem logikus, de őket még le lehet nyelni.
Peter tudtam, hogy rosszban sántikál – legalább a színész remekel, hogy a nézők is észrevehessék – rá van írva az arcára és süt a pillantásaiból az igazi énje.
Az megint nem igaz, hogy Jennifert nem tudták rendesen megölni. Ha már öldöklés. Van 2 gonoszunk. Erre még véletlenül sem úgy alakítjuk a dolgokat, hogy jól jöjjünk ki belőle – mert csak erőnk van, eszünk kevésbé – hanem nevetséges módon. Nem értem, hogy lehetett ezt így elcseszni :( Deucalion erős és gonosz, de bízzunk benne, hogy megjavul, mert ha nem, akkor ejnye-bejnye? Ha mostanra így alakították a dolgokat, akkor nem volt bennük annyi, hogy mindkettőt elintézzék? Vagy ha szükségük van még Deucalionra akkor másképp kellett volna árnyalni a karakterét. Hagyni kellett volna Jennifernek, hogy megölje, vagy Derek is végezhetett volna vele a legyengült állapotában utána meg Jennifert is elintézik. Az én logikám ezt diktálja.
A befejezés.. a hirtelen váltást a narrálással nem is tudtam hova tenni, s még helyre sem ráztam magam a kellemetlen meglepetéstől amikor az egésznek vége lett. S mi az, hogy Derek elment? Miért?
Még egy pozitívum: legalább nem várom annyira a folytatást. Jó helyt van az ott januárban, lehetne messzebb is, nem szeretem a hideget.

superpityu - 2013. 08. 17. 22:14

a finálé elég béna volt. majd holnap írok róla, de az első 20 perc még hagyján de ami utána jött, na az valami ultragáz volt. ja a cliffhanger sem tetszett, nem volt a legeredetibb.

hummel - 2013. 08. 17. 23:55

Annyi negatívum volt, hogy muszáj még egy kommentet írnom. Azokat nem is említem, amit mások már szóvá tettek.

Morrell korábban említette, hogy Deucalion 10 lépéssel előre gondolkodik. És mégis hol? Mert itt nem az biztos. Scott a tavalyi végső összecsapást napokkal korábban előkészítette. Most meg? Argent asztalán látott meg pár fénygránátot az összecsapás előtt pár órával, azt vette el. Ha nem látja meg, akkor most mi lenne a sztori? Ő lenne az a vezető, akit a többiek követnek? És Jennifer ellen mégis mi volt a taktika, majd Deucalion kikaparja a gesztenyét? Ha Jennifer ilyen könnyedén elbánt a Káli, Ethan, Aiden hármassal, akkor a múltkor Derek és ő miért menekült fejvesztve a kórház parkolójában amikor csak Káli volt az ellenfél? És a nagy összecsapás. Deucalion simán győz, de leáll pepecselni és fordul a kocka. Majd ennek az inverze. Jennifer is pepecsel egy sort. Derek előbb Jenniferrel van, aztán ellene.

Logikai hibák, nem felépített cselekmények, abszurd jelenetek egész sora a részben. Mintha 5 perc alatt csapták volna össze az epizódot.

Aszusz - 2013. 08. 18. 22:49

Jó szokás szerint előbb olvastam el a kommenteket és csak utána néztem meg a részt, még ülepszik, de a kommentek alapján sokkal rosszabbra számítottam :D Lehet, hogy így jártam jobban…

Volt pár rész, amit nem teljesen értettem: ha a gyerekek elvileg a szüleik helyett áldozták fel magukat, akkor Jennifernek miért kellett volna a szülőket is megölnie? Mert nem ő ölte meg a gyerekeket, tehát ez a ő saját erejéhez nem, csak a Nemetonéhoz adott hozzá? És Scott tetkója most végülis mit jelentett? a fa évgyűrűit? LOL. (vagy mást?)

Volt pár klisés húzás (Stiles autóbalesete pl), és az év nyerő ötlete ezek szerint nem Scotté, hanem Dereké volt. Azért ezt nem látom annyira negatív fényben.

Deucalion életben hagyása: a Derekes flashbackes részből kiindulva D-nak elég jó híre lehetett akkoriban, ha még Talia is jó véleménnyel volt róla. A megvakulása miatt kattant be. Azt nem tudom, hogy jó ötlet volt-e életben hagyni, de annak sem vagyok feltétlenül a híve, ha bosszúból, miegyébből vezérelve a főhősök inkább mindenkit megölnek. Főleg Scott esetében kínos ez, aki, mint tudjuk, nem öl. Ha úgy látják, hogy van rá esély, hogy “megjavul”, akkor _nekik_ nincs okuk megölni (nem feladatuk az igazságszolgáltatás, max a fenyegető veszély elhárítása). És Scott hajlandó lett volna beáldozni a szemszínét azért, hogy megmentse a szüleit. Furcsa mód vak-Deucalion is ezt akarta, erre a látó-Deucalion megkíméli ettől, mondván, az ő szemszínének már úgyis mindegy. Gyökeresen két különböző hozzáállás ugyanattól az embertől. Talán ez (is) alapozhatta meg azt, hogy életben hagyták.

Viszont az, hogy Jennifer másodszor is túlélte, csak azért, hogy Petert előránthassák a kalapból, az több mint kínos.

ger - 2013. 08. 19. 00:05

Ez a finálé borzalmas volt,főleg úgy hogy az előtte lévő rész viszont iszonyat jóra sikerült.

Szerintetek mennyi az esély rá, hogy direkt szivárogtatták ki ezt az évadzárót és majd hétfőn másikat adnak le, átverve a népet? :DD
Én nagyon remélem mert ez így nagy csalódás. Remélem nem ilyen színvonalon folytatjuk majd januárban. :(

hummel - 2013. 08. 19. 09:42

@Aszusz:

A srácok áldozata ahhoz kellett, hogy kapcsolódjanak a nemetonhoz. Ez nem volt része a Jennifer féle ötös kötésnek.

Nyerő ötlet, vagy inkább terv. Én a tavalyit nevezném annak. Egy terv, ami jóval az esemény előtt elő volt készítve és megfelelő időben működésbe lépett. Egy fogaskerék, ami megakasztotta Gerard egész tervét, és kivédhetetlen volt. Itt legfeljebb rögtönzések voltak.

Deucalion megmentése. Korábban elhangzott, hogy a falka olyan, mint egy család. Deucalion miatt Erica és Boyd halottak és Cora is majdnem követte őket. Ezek után szerintem elég meglepő, hogy az a Derek aki pár perccel korábban még végezni akart vele, nemcsak megállította Jennifert, de még az életét is kockáztatta, hogy megmentse. Főleg mivel az égvilágon semmi sem utalt rá, hogy megváltozott volna.

Deucalion kétféle reakciójára az a magyarázat, hogy először biztosra vette a sikert, kivárt a befejezéssel, ami majdnem az életébe került. Ugyanazt a hibát másodszorra már nem akarta elkövetni, főleg mivel Jennifer bármelyik pillanatban plusz erőhöz juthatott volna.

superpityu - 2013. 08. 19. 11:49

nem tudom én is gondolkoztam, hogy ma hátha mást adnak le. de gondolom azért ennyire nem készültek előre. meg éjszaka bejelentették, hogy kapunk előzetest a következő etaphoz. gondolom, hogy azért próbálják leültetni a nézőket, ha már kiszivárgott a rész. a kérdés az, hogy direkt volt a hype miatt, vagy tényleg valaki elbénázott valamit.

Aszusz - 2013. 08. 19. 12:18

@hummel: Corát egyértelműen Jennifer mérgezte meg, és abba tényleg majdnem belehalt, ehhez képest eltörpül az, amit Deucalion tett vele. Jennifer legnagyobb hibája szerintem az volt, hogy a csipet csapathoz közelálló áldozatokat szemelt ki magának, ezáltal sokkal személyesebbé vált az ellentétük. Ráadásul a 10. részben még esélyt is kapott, hogy pl Corát meggógyítsa, és azt sem tette meg.
Deucalion pedig szerintem az egész évad során eléggé túlértékelt “főgonosz” volt. Manipulált, persze, de azért nem rendelkezett ő sem olyan “mesteri tervvel”, mint amilyet a hírneve vagy pl Morrell elbeszélése alapján elvártunk volna. A kettő együtt meg azt eredményezte, hogy Scott és Derek is végül Deucalion oldalán találta magát. Nem azért mert hű de nagy barátok, hanem azért, mert Jennifer legyőzéséhez D. volt az eszköz, a csali, ahogy Deaton is mondta. És ha belegondolunk, ez tényleg így volt. Nem Deucalion, a “démonfarkas” (ez amúgy is röhejes volt), hanem D., a vak. (És annyi esélyt, mint Peter vagy Gerard, talán ő is érdemel.)
Ami meg az előzetes terveket és Jennifer időzítését illeti: Ha Allison és Isaac nem találják meg a Nemetont időben, akkor a szülők a holdfogyatkozásig meghaltak volna, és Jennifer ereje sokkal nagyobb lett volna a végső összecsapásra, pl Deucaliont is le tudta volna nyomni. Nyilván ez nem Scott terve volt, hanem Deatoné, de a 2. évados gyógyszercsere is szerintem inkább az ő ötlete volt és nem Scotté (minimum közös).

A teljes holdfogyatkozás idejét nem néztem meg, de ha valaki emlékszik még a 1999-es teljes napfogyatkozásra, az kb 2 perc volt. Nem hiszem, hogy egy teljes holdfogyatkozás több időt venne igénybe, úgyhogy a 15 perc eleve hülyeség volt.

eClipse - 2013. 08. 19. 14:19

Nah először is meg kell mondanom, hogy kettő hete kezdtem el darálni szabad időmben a sorozatot, ami a kezdeti gagyiságok után egyre jobb és jobb lett (és hálistennek a gumi farkasfejeket sem erőltették olyan sokat). Ezt a 3. évadot már két 3nap alatt néztem meg, és meg kell, hogy mondjam nagyon jól felépített volt (még, ha volt is benne pár logikátlanság). Erre meg jönnek ezzel az évadzáróval. Nem is értem. Borzasztó volt az egész. Amit a többiek elmondtak, nah azzal egyet értek. A végére Scott teljesen elszeparálódott a többiektől. A 11. részben ott volt az a wtf fej, amikor kiderült, hogy Allisonnak Isaac lesz az érzelmi kötődése, erre azzal sem kezdtek semmit sem. Az egész Derek most kivel is van és miért is dolgot meg egy az egyben nem fogtam fel. Az ikreket is tökre kár volt életben tartani, borzasztó színészek mindketten. A rész végi narrálásos dolog meg teljesen sorozatidegen volt. Oké, hogy elhangzott, hogy Scott vigyáz a falkájára, de ez akkor is nagyon rosszul lett megcsinálva.
Hátha tényleg csak átverés ez a kiszivárgott rész, és jön egy jó is :D

winnie - 2013. 08. 19. 14:22

ma este jön a kritika. aki már véleményezte itt, az átmásolhatja oda a kommentjét.

Ayron - 2013. 08. 19. 14:35

Komolyan egy olyan világba ahol vérfarkasok,druidák,gyíkemberek meg más dolgok rohangálnak ne mondjuk már azt hogy a holdfogyatkozás nem 15 perc :D

hummel - 2013. 08. 19. 14:52

@Aszusz:
Cora említésekor elsősorban arra gondoltam, amikor Deucalion bevadította őt és Boydot, hogy rákényszerítse Dereket a megölésükre. De persze ott van Aiden is, aki majdnem megölte.

Deucalion esetében meg Erica, Braeden, Boyd, Ennis illetve az ismeretlen mentős biztos vitatkozna az álláspontoddal. És ezek csak azok, akik most haltak meg. Lehet, hogy Deucalion változni fog, de ennek a változásnak ott semmi jele nem volt. Akkor mégis miért módosult Derek álláspontja az egyik pillanatról a másikra? Ha Deucalion meghal, akkor az ötös kötés befejezésére, a végső áldozatra sem lett volna szükség. Egyszerűen nem volt felépítve a jelenet.

Egyébként nem hasonlítanám össze ezt a helyzetet Peter, illetve Gerard esetével. Ott mindkettő elég rendesen el lett intézve, az egyik meghalt, a másik majdnem. Amikor pedig visszatértek, akkor már egyik sem volt a régi. Itt viszont Deucalion ugyanolyan erős, mint volt.

Aszusz - 2013. 08. 19. 19:40

@Ayron: nem az a baj, hogy 15 perc a holdfogyatkozás, hanem az, hogy miért mondják, hogy 15, ha real-time látjuk a harcot, és (megnéztem!) 3 és fél perc volt. Valamiért nem hiszem, hogy Jennifer a holdfogyatkozás első 11,5 percét kivárta valahol, mondván, így is elég ideje lesz. Mondtak volna kb 5 percet. A 15 perc hülyeség, mert közel sem volt annyi.

@hummel: nem tudhatjuk, hogy Jennifer mit csinált volna Deucalion megölése után. Illetve Derekék nem tudhatták (a kórházas eset után gondolom azt sem hitték el neki, amit kérdezett…), viszont a Nemetonnál elég egyértelműen utalt arra, hogy az összes vérfarkast ki akarja irtani. Derek és Scott nem lettek volna biztonságban, ha Jennifer él, nem volt rá garancia, hogy a szülőket életben hagyja, és Deucalion volt az egyetlen esélyük legyőzni.

Deucalion megölt sokakat, és sokan mások miatta haltak meg. Bármilyen bíróságnak oka lenne halálra ítélni, egy szavam sem lenne. De van-e joga Dereknek és Scottnak megölnie őt? Szűkítsük le Scott esetére: ő nem akar ölni, mindig más megoldást keresett. Mennyire lett volna tőle in-character, ha most megöli D-t, mert megérdemli? Derek egész “jellemfejlődése” ebben az évadban arról szólt, hogy fontosabb is van, mint a hatalom és a bosszú.
Ismét más lenne a helyzet, ha ezek után D megtámadja őket, vagy ilyesmi. Az jogos önvédelem. De megölhetik-e, ha D csak ott áll és vár? Jack Bauer vagy Dexter megtenné (és igazuk lenne). Scott nem (és neki is igaza van).

Persze lehetett volna más irányba vinni a finálét. Nem mondom, hogy nem lehetett volna jobban felépített végkifejletet találni, ahol mindenki meghal, aki megérdemli, esetleg becsúszik néhány vétlen áldozat is, a dráma kedvéért (Cora vagy Melissa). De ha a két főgonosz elintézi egymást, az nagyon kényelmes a főhőseink számára. Akkor azért lehetne panaszkodni (mint a GOTban Jon Snow esetében), hogy nem kell nehéz döntéseket hozniuk, mert a PLOT mindent elintéz nekik. És nem lehet mindig mindenre kész tervvel felkészülni, Néha rögtönözni kell.

Ráadásul, bármennyire is két lezárt 12-es etapból tervezik a harmadik évadot, és ezért ez többé-kevésbé finálénak minősül, ne felejtsük el, hogy még csak az évad felénél tartunk. Nem vagyok biztos abban, hogy Deucalion túléli az évadot. Az jutott eszembe, hogy igazán EPIC lenne, és szép szimmetriát eredményezne a 3A félévaddal, ha a 3B utolsó 2 percében Deucalion (miután valamennyire rehabilitálta magát) nyugodtan hátradől, erre megjelenik váratlanul Peter, és hopp! elvágja a torkát.

hummel - 2013. 08. 19. 20:03

@Aszusz: Úgy tűnik nem értjük egymást. Te arról beszélsz, hogy nem illik Scott és Derek jelleméhez, hogy megöljenek valakit. Én pedig arról, hogy nem volt benne a történetben, hogy Derek megmentse Deucaliont, nemhogy az életét kockáztassa miatta.

Aszusz - 2013. 08. 19. 20:06

@hummel: lehet, hogy nincs igazam, de Derek szerintem nem Deucaliont mentette meg, hanem Jennifert gyengítette le, hogy legyőzhessék. Tudom, hogy a kettő gyakorlatilag ugyanaz, de mégis egy kicsit más.

Ayron - 2013. 08. 19. 21:06

Derek mondta is azzal hogy meggyógyította legyyengült úgy mint ő mikor Corát gyógyította.

Nikki - 2013. 08. 19. 23:00

Kicsit hezitáltam hova kommenteljek, de mivel az itt leírtakra reagálnék…

Deucalion életben hagyása butaság volt. Akármilyen is volt a múltban mostanra teljesen kifordult önmagából. Igenis veszélyforrás. Számtalan embernek és nem embernek okozta a halálát közvetve vagy közvetlenül. Oké, hogy a vaksága után rá támadókat megölte, de utána felbujtotta a többieket is, hogy öljék meg a falkájukat és az egész Jenniferes ámokfutás miatta kezdődött el. Azok a halálok is az ő számlájára írandóak. Meg a többi, mit túl hosszú lenne részletezni. S akkor nem említettem azt, hogy az életükre tört, no meg az ilyen-olyan halálos és kevésbé halálos fenyegetéseket. Javulásra persze megvan az esély, de az adott helyzetben nem logikus a döntésük, mert túl nagy a kockázat, hogy elszabadul és igen rosszul végződhetnek a dolgok mindenki számára.
Ha nem lenne veszélyen, nem kéne fenyegetni. Erős és bolond: veszélyes; bolond és gyenge: oké, kordában tartható. De fenyegetni csak akkor van értelme valakit, ha valóban erőfölényben van az ember… farkas. Alapja az életben hagyásnak akkor lett volna, ha nem az ereje teljében lévő Deucalion marad meg, aki ellen semmi esélyük és aki bármikor megléphet bármit. A fenyegetés nevetséges volt, aztán Derek még le is lép, mint aki jól végezte dolgát. Ki fog szembe szállni vele, ha arra kerülne a sor? Senkinek még csak esélye sincs.
Szóval illik, nem illik, (nem csak azért mert megérdemelték) felmérve a valós helyzetet, tartom, hogy a logika azt diktálja, hogy mind a kettőt el kellett volna tenni láb alól, amikor lehetőségük adódott.

Más: Deucalion csak azt akarta, hogy Scott alfa legyen (talán azt is, hogy ne önerejéből váljék azzá?) így utána már mindegy volt neki, ki öli meg a csajt, s gondolom biztos munkát akart, persze nem jött össze neki.

Vilx - 2013. 08. 19. 23:18

Kedves Aszusz! Nem sok ilyennel találkozom, de öröm olvasni a kommentjeid, szinte mindegyikkel egyetértek. :)

Grantys - 2013. 08. 20. 02:16

Az hogy lehet, hogy egyesek már látták a 12. részt mielőtt kijött volna?

Ayron - 2013. 08. 20. 06:44

Nikki akkor már a halál esetek számlája Geraldot terheli mivel ő vakította meg Deucaliont és szabodálta a békét ;)

Aszusz - 2013. 08. 20. 07:16

@Vilx: KÖszi!

@Nikki: és Jennifer megölésével mégis hogy vált volna alfává? Viszont mivel megöl valakit, nem válhatott volna igazi alfává, nekem ez jött le az eddigiekből. És ha Jennifernek igaza volt, akkor Deucalion a tökéletes falkájába egy igazi alfát akart, és ha nem kaphatja meg, akkor elveszi tőle a lehetőséget, hogy azzá váljon, vagyis gyilkossá teszi (ezt meg Morrell mondta).

Egyébként nem szorosan ide tartozik (talán csak Peter szempontjából érdekes), hogy ha egy béta megöl egy igazi alfát, akkor megkapja az erejét? Vagy az igazi alfák ereje valahogy “más”, nem átruházható, vagy legalábbis nem teljes mértékben?

@Grantys: iTunes idő előtt elérhetővé tette, így aztán felkerült a netre, mire valaki észbe kapott és leszedette. Nyilván nem tudták MINDENHONNAN leszedetni. Talán már pénteken? ha jól emlékszem.

hummel - 2013. 08. 20. 12:10

@Ayron: Ha ok-okozati viszonyt keresünk, akkor mehetünk még régebbre is, mikor Deucalion miatt meghalt Gerard bátyja.

@Aszusz: Korábban is írtad a gyógyításos ötletet, már akkor sem vitatkoztam vele. Viszont utána, mint Derek is mondta Jennifer erejének egy része visszatért, és elég rendesen elkezdte gyepálni Dereket. Látható volt, hogy megrendítette Derek pálfordulása, és ez közrejátszott abban, hogy az időre nem figyelt oda. De ha ekkor nem állítja meg Derek, akkor Deucalion halott lenne, Jennifer pedig továbbra is legyengült, szóval a lehető legoptimálisabb eset állt volna fenn. Nem ezt lépték meg és Deucalion most, hogy lát erősebb mint valaha.

Én továbbra is azt mondom, hogy ez nem volt benne a történetben, de elfogadom, hogy mások ezt másként láthatják.

Ayron - 2013. 08. 20. 12:40

Gerardnak hinni lehet ?

Nikki - 2013. 08. 21. 00:18

@Aszusz:
Azt írtam én is, hogy nekem úgy tűnt, Deucalion nem akarta, hogy igazi alfa legyen (talán azért mert látta, hogy nem fog hozzá csatlakozni és egy igazi alfa talán valamilyen veszélyt is jelenthet a számára). Jennifer megölésével sehogy, mert alfa lehet valaki (farkas)gyilkolás által, az erő ellopásával, saját erőből és öröklés által nem? Gondolom az igazi alfaságot nem befolyásolja csak egy olyan (akár emberi vagy másmilyen) gyilkosság, ami a folyamat előtt és nem pedig utána történik. Nekem ez jött le. Ha bár egy pillanatig megfordulta a fejeben, hogy Jennifer természetfölötti lényként elegendő lenne a változáshoz, de valószínűbb az, hogy csak rosszul értelmeztem Deucalion szavait, amikor azt mondta “kill her and become the alpha you are meant to be”.

Ayron: A válasz egy részével megelőztek; azt tenném még hozzá, hogy ez a szemet szemért amúgy ördögi kör és a felek nem csak egymáson álltak bosszút, hanem a bosszújuk ártatlan áldozatokat is követelt; ezzel van nekem gondom. Deucalion nem csak a neki ártókra csapott le, hanem mindent megtett az erő, hatalom stb érdekében, s mindenen és mindenkin átgázolt.

xdespisedkidx - 2013. 08. 22. 11:23

Az évadzárónál már “válaszoltam” de akkor beírom ide is ha nem gond :) Morrell-Scott beszélgetés: “Duke a gyilkost akarja “előhozni” belőled. De ha megölök valakit nem válhatok igaz alfává ugye? PONTOSAN!” Amikor a “végén” Duke arra kényszerítette Scott-ot hogy ölje meg akkor már neki mind1 volt. A falkája felbomlott így (szerintem) szimplán maga mellett akarta tudni Scott-ot. Az hogy most azután hogy alfává vált ölhet-e majd, vagy ez a “szabály” még mindig él azt nem tudom. Az erejét meg szerintem ugyanúgy lehet elvenni mint a többiét. Ha megölik, erre célzott Blake is de persze ez nem fog bekövetkezni.

Geri - 2015. 08. 02. 15:45

Sziiasztok
Az lenne a kérdésem h Scott tetkójàhoz mit szóltok?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz