login |

Burn Notice: kezdett a 7. évad – írta Benjy

2013. 06. 08. 15:14 - Írta: vendegblogger

41 hozzászólás | kategória: kritika,

I made a deal.

Nehéz helyzetbe kerültem, amikor elvállaltam a feladatot, hogy Burn Notice 7. és egyben utolsó évadjának premierjéről írok. Nem akartam negatív hangvételű bevezetővel indítani, de számba véve a lehetőségeket, másik eshetőség nem nagyon jöhetett szóba. A probléma ott kezdődik, hogy sokáig a “ha nyár, akkor Burn Notice”-mondás volt helytálló, mostanra viszont, ha nyár akkor… bármi csak nem Burn Notice.

Ennek a fő oka az, hogy a 4. évad vége óta módszeresen elkezdték átszabni a sorozat arculatát. Tavaly a hangulat miatt voltam szkeptikus a nyitánnyal kapcsolatban, idén azonban a szkepticizmusomat növelő tényezők hatványozottan jelen voltak.

A hangulat még mindig hagy kívánnivalót maga után, a tavalyi cliffhanger csak egy otromba arcpálmát okozott, az igencsak szövevényes, néhol buta és követhetetlen sztori pedig csak hatalmas kérdőjeleket vetett fel bennünk. De hogy valami pozitívnak is hangot adjak, Miami még mindig szép. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

In medias res-módon, rögtön belecsapok a közepébe, és kezdem az értékeléssel. Ez az évadnyitó kritikán aluli volt! Biztos rám cáfoltok, de ha mindenképp értékelni akarom (nem akarom) akkor 4/10-et érdemelne. Egyáltalán nem éreztem, hogy az utolsó évadot néznék, sőt a nyakamat rá, hogy a készítők sem tudták még a premier összedobásánál, hogy ez lesz a zárószezon.

Eleve a new deal-szál teljesen komolytalan, hiszen lehet sejteni hova fogják kifuttatni az egészet, olyan érzést kelt a nézőben, mintha kvázi egy kiegészítést néznénk. Még mindig meg vagyok győződve róla, hogy a tavalyi évadnál kellett volna megállniuk, ezzel a résszel kiegészítve, ahol végül Mike elkapja Adrian Pasdart, és  szabaddá válik. Igen Heroes reunion volt, Jack Coleman is beugrott.

A sztori szerint Michael, hogy megvédje családját, és magát attól, hogy örökre egy fekete lyukba kerüljön, köt egy alkut, miszerint egy terrorista hálózat vezetőjének (aki egyben egy régi ismerős) lekapcsolásában kell segédkeznie, a Dominikai Köztársaságban. Az első lépcsőfok, hogy Mike elvágja magát a szeretteitől, és felveszi a társadalmilag lecsúszott külsőt. Tehát ugrunk 9 hónapot előre.

A premier első negyed órája akár beleillett volna a CW portfóliójába is. Annyi izmos testet, női mellet és feneket mutattak premier plánból, hogy elvonták az ember figyelmét a többi történéstől. Aztán visszaugrottunk Miamiba, és végre fellelhettünk pár a sorozatra jellemző stílusjegyet. A csapat ismét összeállt, hogy segítsen Mike-nak, és külön röhej volt, hogy mindenki két mondatban elhadarta, hogy mi történt vele az elmúlt 9 hónapban.

Az epizód legnagyobb hibája az új alaphelyzet volt. Mindenkit próbáltak megmozgatni, de ez visszafelé sült el, mivel így a dinamika roppant mód lelassult. Az ide-oda váltástól pedig töredezetté váltak a fontosabb szálak, nem beszélve hogy Dominika csak azért kapott egy szűrőt, hogy az idióta néző is tudja, hogy most helyszínt váltottunk.

A hangulat szempontjából a legszomorúbb, hogy semmit sem tudtak megragadni. Volt pár erőltetett poén, de ettől nem lesz feelgood, ahhoz meg nem túl drámai, hogy komolyan tudjuk venni, ha valaki bajba kerül. Az akció pedig a fent említett töredezettség miatt, közel sem lett olyan hangsúlyos, ahogy szerették volna. Külön kiemelném, hogy mennyire letört, hogy míg a fénykorában nagyon szép robbanásokat láthattunk a sorozatban, most csak egy béna CGI-robbanásra futotta.

A végére hagytam a legkínosabbat, az új mellékszereplőt, Michael Szakállát. Ez még az 5. évados hajviselethez képest is borzasztó. (Ki emlékszik?) Értem, hogy kell az arcszőrzet az álcához, de ezzel kicsit túllőttek a célon. Akárhányszor Mike jelenete jött, nem bírtam ki nevetés nélkül. Remélem minél hamarabb megszabadulunk tőle, mert elvonja minden másról a néző figyelmét.

Egy sorozat utolsó évadja általában ráveszi a nézőjét, hogy elvárásokat állítson fel a befejezéssel kapcsolatban, ugyanakkor az odavezető úttal szemben is. Nem sok szériának adatik meg az esély, hogy méltó lezárást kaphasson, de a Burn Notice-nak ez kijutott. Ez egy hatalmas lehetőség, de a premier alapján ez inkább egy kihagyott ziccer lesz.

Hogy mi lesz a folytatásban? Jön a 100. rész, ami már csak azért is érdekes, mert maradt az új status quo, így közös visszaemlékezésre, összeborulásra valószínűleg nem fog sor kerülni.

Ui.: Aki kaszálta az előző évad végén, annak semmi esetre sem javaslom, hogy bepróbálja a kezdést, ha mégis, akkor csak saját felelősségre.

41 hozzászólás Ne habozz!

SG - 2013. 06. 08. 16:43

Nem volt ezzel semmi gond, tipikus BN rész… utóbbi 3-4 évad ugyanilyen volt végig.

JcGross - 2013. 06. 08. 17:07

Szerintem meg jobb volt mint az előző 1-2 évad. Az átváltás komoly sorozattá végre beteljesült és végre tudják mit akarnak. Mike-on volt a hangsúly amit külön szerettem, remélem megmarad így a felállás. Ez a beépített dolog meg szerintem külön érdekes, de nem tudom meddig fogják ezt húzni (én reméltem, hogy egész évadon, de mivel utolsó évad ezért max 3 részt tippelnék meg neki). Az évad többi részében meg az lesz, hogy hogy változott meg Michael, duzzogni fog Fiona miatt aztán a végére megint összejönnek, esetleg Mike feláldozza magát és az lessz az ő “redemption”-je.

Neoprimitiv - 2013. 06. 08. 18:19

Abban egyetértünk, hogy ez a BN már nem az a BN, aminek az első pár évadban megszerettük. A tavalyi évad viszont a számomra azzal együtt is pozitív volt, hogy a feelgood, könnyed hangulatot borzasztóan visszasírom, mert a készítők nem félszívvel kezdtek komolykodni. Megpróbálták tisztességesen, a konfliktusokat és a karaktereket komolyan véve végigvinni a sztorit és ez szerintem nagyjából sikerült is nekik.

Ezért most próbáltam nem a régi BN, hanem a tavalyi “új, piszkosabb, véresebb” alapján nézni az évadnyitót és én nem vagyok annyira pesszimista, mint Benjy, bár ez inkább csak óvatos optimizmus. Én a nyitány gyengeségeit nagyrészt a team sorozatok átkának tudom be. Mindegy, mi a cliffhanger, az első rész végére akkor is újra össze kell terelni a nyájat, ha korábban szanaszét zavarták őket. A BN-ben tavaly ezt nagyon ügyesen megkerülték, lelkesedtem is miatta anno, de úgy látszik, náluk is csak egyszer volt kutyavásár.

Most, hogy a kötelező körön túl vagyunk nyitva a pálya, hogy csináljanak egy jó évadot. Nem biztos, hogy sikerül, de tavaly megmutatták, hogy van merszük durva dolgokat is meglépni. Ha elkötelezettek maradnak a dráma mellett, akkor ebből akár egy nagyon jó évad is kisülhet. Lehet, hogy tévedek, de sok vidámságra nem számítok (sajnos), viszont remélem, meg tudnak majd győzni, hogy megérte a csere. Poénkodásra pedig maradnak a korai évadok.

Paladin - 2013. 06. 08. 18:59

Teljes jó kis rész volt ez.

ZoL - 2013. 06. 08. 20:55

Ha már eddig néztem, pont az utolsó évadot ne nézzen meg? Így nyárra mikor kevesebb sorozat van simán befér a BN, nem a legjobb sorozat, de még mindig szívesebben nézem mint egy vampire diaries-t, szerintem semmi baj nem volt Mike szakállával :)

ZoL - 2013. 06. 08. 20:57

Ja és plusz pont a sok ismerős karakterért régebbi sorozatokból. 2 a Heroes-ból, egy a Spartacus-ból, és Fi új társa fogalmam sincs miben játszott.

winnie - 2013. 06. 08. 20:58

OFF: nyáron kevesebb sorozat?:) inkább több (35 újonc és 50 vlsszatérő.) és ami fontosabb, most jönnek az igazán jó sorozatok.

ZoL - 2013. 06. 08. 21:21

OFF: kinek hogy winnie :) Nem nagyon keltette fel a figyelmem semmi jó nyári sorozat az utóbbi években, amiket nézek azokat is ismerősök és te ajánlottad(Breaking Bad, Dexter, True Blood, Killing), és most talán bepróbálok a Ray Donovan-t újoncok közül.

Diablo69 - 2013. 06. 08. 21:24

Nem volt ez egy rossz évadnyitó egyátalán. Nálam 6/10. Mikor legyenek töredezettek a szálak, ha nem a legelején? Évad (és a sorozat) végére kell, hogy összefussanak.

Michael szakálla számomra semennyire nem volt vicces, tulajdonképpen fel sem tűnt a blog elolvasásáig.

djangyu - 2013. 06. 08. 22:13

biztos túl elfogult vagyok a BN-nel szemben, de nekem egy 7/10-et ért a nyitó. Hogy miért?

újra izgalmas lett. legalábbis a kiszámítható szövevények után meg a mindig minden szitut túlélünk dolgok helyett kaptam egy olyan BN részt, amiben sok minden felé fordulhatnak a dolgok, de egy biztos, unalomba nem. És nekem az ide-oda ugrálás a helyszínek között egyáltalán nem volt zavaró, sőt, egy feszített tempót diktált, ha én vághattam volna, még apróbbra vágtam volna a jeleneteket.

szóval, nekem bejött, hogy nem kaszáltam télen. most még :D

Benjy - 2013. 06. 08. 22:37

“Mikor legyenek töredezettek a szálak, ha nem a legelején?”

Nem az a gond hogy több szálat kezelnek egymás mellett, hanem hogy teljesen véletlenszerűen váltogattak legtöbb esetben, így kicsit ki lett facsarva az egész rész.

A tavalyi évadnyitó azért volt jobb, mert a hasonló 3-1 felállásnál jobban eltalálták az arányokat, és ott meg is maradt a dinamika.Ha a mostani nyitást atomjaira szedném, és külön-külön vizsgálnám az apró darabokat, akkor pozitívabb lenne a kicsengés. Tetszett, hogy voltak “Hogyan csináld magad” snittek, az apró csavar a gyerekelhelyezéssel is jó volt. De ez a kicsit onnan kicsit innen csipegetés olyan volt, mint amikor mindenből kóstolunk egy falatot, majd jól megfekszi a gyomrunkat.

Neoprimitiv: Igen, el kell ismernem hogy ez egy “új” Burn Notice, de zavar hogy ha elhatározták hogy változtatnak a recepten, akkor miért a jó elemeket cserélik le.Ezzel nem arra célzok, hogy feltétlenül rossz a végeredmény, de van egy jobb és egy jó lehetőség, és egyértelmű, hogy ki melyiket választaná. A teamről meg annyit, hogy ez a fél lábbal bent- fél lábbal kint stílus visszataszító.Összehozzák a csapatot, ugyanakkor teljesen mégsem. Vagy lépjék meg, mint annó a Houseban vagy ne, de 1 résznél tovább ezt nem érdemes elhúzni.És már csak azért is bosszant a premier, mert nem gondoltam volna, hogy a záró évad a Burn Notice eltörlésének a jegyében fog telni.Arra számítottam hogy lesz egy fő-fő-fő-fő-fő….fő fejes mindenki mögött, és mégsem Card a legkisebb Matrjoska baba.Természetesen az én pesszimizmusom sem határtalan, és bizakodok a folytatással kapcsolatban, de a nyitányok és a zárások amiket kedves Matt Nix irogat, nagyon fel tudják húzni a nézőt.

djangyu - 2013. 06. 09. 07:21

hát, barátom, barátném, nekem pedig teljesen úgy tűnt, hogy eltalálták a váltogatás dinamikáját, de ez már szubjektív kategória erőteljesen :)

Neoprimitiv - 2013. 06. 09. 07:45

@Benjy: szerintem a következő epizódban már részben együtt lesznek, hiszen Michael megy vissza Miamiba, elintézni a pasit.

Jó elemek alatt feltételezem a régi, könnyedebb hangulatot szolgáló motívumokat érted? Sajnos ez szerintem részben belső készítői kényszer, részben lustaság (fantáziátlanság?) eredménye. Egyrészt azt hiszem minden készítőben benne van a félsz, hogy egy könnyed krimivel soha nem fogják szakmailag elismerni. Hozzájön ehhez, hogy a karaktereket is nehéz dráma nélkül árnyalni. Ezért aztán előbb utóbb minden ilyen típusú sorozat megkapja a maga katasztrófáját, hogy “mélysége” is legyen.
A lustaságot pedig arra értem, hogy mindig egyszerűbb egy még nagyobb, még gonoszabb ellenfelet (valójában csak az előző feltupírozott változatát) írni, mint új módon keverni szarba a hősöket.

A számomra egy újabb matrjoska-főnök pont ez lett volna és nekem inkább pozitívum, mint negatívum, hogy nem jöttek elő a “van máááásik” fordulattal Cord után. A drámázásnál pedig eddig két tipikus megoldással találkoztam. Az egyik bedob évadonként egy-két szívfacsaró(nak szánt) részt, ami után mindenki olyan, mint ha meg sem történt volna, ezáltal fölöslegessé és öncélú készítői nagyzolássá válik – ld. Castle. A másik, hogy miközben igyekeznek továbbra is könnyednek maradni, részenként öt percre a főhős életére rátelepszik a Nagy Dráma, amit viszont nem futtatnak ki sehová, a nagy cliffhangerek is megoldódnak egy részen belül – ld. White Collar. A főhős csak ezért keresi a választ, hogy végre megszabaduljon a problémától – a nézőnek is ez az egyetlen vágya, hogy hagyják már a francba ezt a kényszeredett lelkizést.

A BN készítői megpróbálkoztak egy harmadik, nagyon kockázatos úttal, átvariálták a sorozat arányait. Előnyös helyzetben vagyok, mert nem követem olyan intenzitással a sorozatot, hogy egy készítő neve bármit mondjon – ismerem az érzést, ez sokszor tényleg inkább előnyös a szórakozás szempontjából. A hatodik évadban is pont az évadnyitó tetszett kevésbé, utána viszont nagyon jól felépített részeket csináltak. Nathan halála igazi WTF volt, mint ahogy végül is Cord lelövése is, hiszen a “jó fiú” lépett át egy határt, de pont ettől maradt a számomra nézni való a sorozat. (Hozzá kell tennem, hogy az utána következő részek már valahogy nem tudtak lekötni, tehát szó sincs arról, hogy hibátlanok lennének.) Nem bagatellizálták el Fi áldozatát, mégis összekapcsolták a két szálat. A heti esetek megmaradtak, de – ahogy most a PoI-ben – beépültek a főszál felgöngyölítésébe.

Egy szó mint száz, engem tavaly sikerült meggyőzniük, hogy egészen másért, mint amiért eredetileg megszerettem, de még mindig érdemes nézni őket. Lehet, hogy nem fogják tudni ezt megismételni, de egyelőre megszavazom nekik az előzetes jóindulatot.

Benjy - 2013. 06. 09. 12:12

“A hatodik évadban is pont az évadnyitó tetszett kevésbé, utána viszont nagyon jól felépített részeket csináltak. ”

Ez tény, aláírom.Valóban a 6. évad legnagyobb pozitívumaiként ezek a fordulatok szolgáltak, és megmutatták, hogy van még pár töltény a sorozatban.A 6. évad második felében amit megírtak azt öröm volt nézni, ráadásul a tanácstalanság amit okoztak képes volt hetente izgalommal leültetni a képernyő elé. Épp ezért az új szál valahol kiszámítható, és nem is tud annyira felvillanyozni. Igazából csak Mike van bajban, a többi karakter tét nélküli (tudom, ha Mike bukik, ők is, de ez csak közvetetten hat rájuk). Ráadásul előre félek, hogy ha Mike visszatér akkor a románcukat Fivel előtérbe fogják nyomni.

Arthuro_Adam - 2013. 06. 09. 22:36

Nekem tetszett a rész, főleg, ha szépen végigviszik az évadon.

Ami nekem fura volt, hogy az üzleti ajánlatos résznél Michael nem is védekezett semmit, meg sem próbálta Cord valós arcát megemlíteni. Nekem ez elég fura volt, bár később kiderülhet, hogy máshogy történtek a dolgok.

Sok lehetőség van ebben az évadban. Lehetnek visszaemlékezések, a beépülést is jól meg lehet csinálni. Nem néztem második részes trailert, de ha fasza gyerekek, akkor Miamiban nem futnak össze :)

Neoprimitiv - 2013. 06. 09. 23:32

@Benjy: Oké, szélnek eresztettem a képzeletem (“repülj b*meg, hogy ha mersz”, idézet vége), és bár soha nem szoktam előre tippelni olyan sorozatoknál, amelyeknek bízom a készítőiben, szerintem ez az évad nagyjából végig Michael-ről és a “meddig tartok veled”-ről fog szólni.

Lehet, hogy túl sok volt a GoT mostanában, de a mostani felállásból a számomra Michael nem jöhet ki jól a végén, leszámítva a “mindenki halottnak hisz” fordulatot. Nem hiszem, hogy meg mernék lépni azt, hogy a végén megölik, pedig igazából az előző évad és a mostani nyitány után ez lenne az igazi lezárás. Máshogy ugyanis nem fogja tudni megszabadítani őket magától, mindig előkerülhet valaki, aki őket használja fel vele szemben aduként. Éppen ezért a fináléban nem is igazán bízom (tartok tőle, hogy a végén elhajóznak/autóznak a naplementébe), de addig remélem, jó részeket fogunk kapni.

rebdelka - 2013. 06. 10. 07:31

Nekem is tetszett, bár eleinte zokon esett a laza könnyedség és móka drámába fordulása. Lehet, ha minden marad a régi stílusban, már beleuntunk volna a hasonló fordulatokba, ismerős poénokba. A művészet az, hogy úgy újítsanak, hogy megmaradjanak a nézők.
Nekem ez volt az a sorozat, ahol Robin Hood mindig győz, az üldözötteknek mindig igazságot szolgáltatnak a végén, mikor este a “zilált Én” mindig megpihen egy pohár borral a kezében. Az utolsó évadokban a főhős miatt mindig volt izgulni valóm, de a karakter azért jól fel van építve, abban biztosak lehetünk, hogy Mr. Westen minden slamasztikából kivágja magát!

Stiel - 2013. 06. 10. 15:56

Olyan benyomásom volt, mintha egy B-kategóriás akciófilm elejét látnám. Főleg a klisés új karakterek és párbeszédek miatt. Az akció meg tényleg széttöredezett volt, de ez most még nem baj. Kicsit amúgy tényleg tartok attól, hogy végül az egész évad érdemi cselekményét simán elő lehetne adni egy max. 120 perces filmben. Na majd meglátjuk.

Hunnenkoenig - 2013. 06. 11. 01:03

Nekem minden tetszik, ami Burn Notice. Ilyen egyszerü vagyok. Örülök, hogy ujra nezhetem.

Sitrep - 2013. 06. 14. 14:17

Azt amúgy tudni, hogy egybe megy le majd a 13 rész, vagy kettébontják ahogy szokták, mondjuk 7+6 részre?

Benjy - 2013. 06. 14. 16:12

Sitrep: Nem fogják kettészedni.

payskin - 2013. 06. 24. 19:59

Szóval, ez a kibeszélő, ide gyűljünk.

Szeretnék fáklyás felvonulásos tiltakozást bejelenteni, hogy a Adrian Pasdarnak [i]van egy “főnöke”[/i].

[b]NEM. HISZEM. EL.[/b]

payskin - 2013. 06. 24. 19:59

(Ó, nem fórumban vagy, ostoba payskin.)

rebdelka - 2013. 06. 24. 22:44

A 7×02-ben annyi szomorúság volt, hogy összefacsarodott a szívem. Nem akarom, hogy bárki meghaljon! Térjünk már vissza a sötét oldalról a napfényes Miamiba. Please!

payskin - 2013. 06. 24. 23:10

Nem akarlak elkeseríteni, de a 7×03-ban a trigger happy girlfrienden kívül mindenki áttette “székhelyét” a Dominikai Köztársaságba. :)

Arthuro_Adam - 2013. 06. 28. 19:31

Hááát, érdekes, hogy minden célponttal szemben van egy épület, ahonnan meg tudják figyelni a célt, és őket sosem szúrják ki.

Legalább a csajszi érdekel :)

Neoprimitiv - 2013. 07. 25. 14:13

Kezd egészen depis lenni a sorozat. Passzolnak a dolgok, ez a logikus irány abból, amit elvállalt és ahogyan történtek a dolgok, de ettől még vágyakozva gondolok az első évadokra. Annyira ugyanis nem jó drámának, hogy felvegye a versenyt egy Ray Donovan-nel vagy egy Banshee-vel, pedig nagyon igyekszik.

SG - 2013. 07. 26. 18:11

Ritka jó rész volt ez a hetedik… igazából amilyen rosszul indult az évad, most már hetek óta szállítják a jobbnál jobb részeket. Persze ez nem napfény meg nem vidámság, de komoly kis akciósorozattá nőtte ki magát. :)

Arthuro_Adam - 2013. 08. 03. 11:14

Mikor szereztek pénzügyi infókat, amit Strong említett?

Májkül - 2013. 08. 17. 14:25

Bárki bármit mond, ez a sorozat nagyon erős lett. Izgulok rajta, ez sokat elmond :) Kár, hogy idén vége lesz. Jó volt az első 4 évad részenkénti feelgood megoldogatós szerkezet is, de ez az utolsó évad valami eszméletlen kemény. Remélem Michael-t kivéve mindenki meghal a végén, hogy elmehessen a naplementébe, és örök harcot vívhasson, mint Jack Bauer a 4. évad végén :)

Neoprimitiv - 2013. 08. 20. 16:29

@Májkül: csatlakozom és remélem, hogy a végét úgy oldják majd meg, hogy méltó legyen az évadhoz. Én soha nem állítok fel “legyen így vagy úgy” elvárásokat – igazából a számomra pont azok a jó sorozatok, amelyeknél tudok abban bízni, hogy a készítők ki tudnak találni jobbat az én ötleteimnél.

Abban nem vagyok biztos, hogy sajnálom, hogy vége lesz – azt hiszem ez az évad pont attól lett ilyen erős, hogy a készítőknek nem kell azon gondolkozniuk, hogy hogyan ne zárjanak le szálakat.

Neoprimitiv - 2013. 08. 23. 15:58

Fura, de ebben a mostani felállásban pont az a tanárbácsis alánarrálás zavar a legjobban, ami a sorozat egyik védjegyévé vált. A számomra üti egymást, hogy mindent összekavaró érzelmekkel és indulatokkal kellene együtt éreznem és miközben hallgatom a tárgyilagos fejtegetést ugyan attól az embertől. Ezzel együtt egyre jobb, nagyon kíváncsi leszek a végére.

Neoprimitiv - 2013. 08. 23. 22:29

Megjelentek promó képek a következő részből – aki jót akar, az messze kerülje el őket, van köztük NAGYON spoileres. Nem is értem a csatornát, eddig ilyent nem csináltak, én is azért néztem meg őket gyanútlanul.

Arthuro_Adam - 2013. 08. 25. 12:50

Ez az évad részről részre egyre jobb lesz.

Elég szomorú, hogy úgy tűnik, hogy Michael most is amiatt rúgja fel az elveit, mert ha nem rúgná fel, azzal is elvei ellen cselekedne.

Kár, hogy már csak két rész van hátra (amúgy kicsit egyetértek Neoval, ha nem lenne vége, nem biztos, hogy ennyire jó lenne), nem tudom, mit hoznak ki a végére.

Amúgy nekem a Sonya-Michael kapcsolat jobban tetszik, mint a Fi-Michael :)

Neoprimitiv - 2013. 08. 25. 17:42

@Arthuro_Adam: fura ezzel a két kapcsolattal. A Sonya-Michael kapcsolat a hagyományos hollywoodi formátum. Két tilosban járó ember, akiket a közös veszély és a közös magány egymáshoz terel. Ez a könnyen szerethető felállás, különösen úgy, hogy Sonya-ról eddig nem derült ki olyan személyes galádság, ami miatt nem szabadna szeretni. Vélhetően tragikus áldozat lesz belőle: attól függően, hogy a készítők életben hagyják-e Michael-t a legvégén, Sonya várhatóan vagy feláldozza magát érte (ekkor szerintem Michael meghal a végén) vagy ellene fordul (és így eltakarítják a Fi-Michael naplemente útjából).

A Fi-Michael eseményeket mint alapvetően romantikus néző én sem szeretem – a történetet és a karakterábrázolást viszont nagyon is. Egyszerűen sokkal hitelesebb, emberibb a számomra, ahogy Fi a nyilvánvaló érzései dacára egyre távolabb kerül Michael-től. Mások a fontossági sorrendek az életükben és ezt nem ellensúlyozza az, hogy a legvégén mindkettejüknek fontosabb lenne a másik élete, mint a saját küldetése. Egy könnyednek indult és egészen eddig az évadig nem is nagyon karakterizáló sorozathoz képest meglepően árnyalt a viszonyuk. Amit hibaként említenék, hogy Fi mostani szövegei sokszor papírízűek, érezni, hogy a készítőknek sem könnyű az átállás.

Neoprimitiv - 2013. 08. 30. 07:21

Basszus, most nézem, hogy csak szeptember 5-én lesz a következő rész :(((

Arthuro_Adam - 2013. 09. 06. 18:51

Hosszú várakozás volt, hát, az előző rész jobban tetszett, de igazából szerintem baromi jól felépítették Michaelt. Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki ebből.

Amúgy én azt nem értem, hogy miért nem lehetett elküldeni Saméket azzal, hogy most James-t lecsukjuk, utána megbeszéljük :)

Egy dolog baromira zavar, hogy Michael beletörődött abba, hogy Card lelővése miatt őt üldözik. Meg sem próbálja védeni magát.

Neoprimitiv - 2013. 09. 08. 21:53

Igen, az egész Card-os vonalat ejtették, mint ha az tényleg Michael hibája lett volna.

Eléggé félek a finálétól, mert ebbe az évadba nekem nagyon nem passzolna bele a hepiend.

Neoprimitiv - 2013. 09. 13. 14:34

Hát, ez sajnos nem sikerült. Ez a befejezés nekem sajnos a szűzen b**ni próbálkozás tipikus esete volt. Kár. Nyilván a “jó ügyek fontosabbak a CIA-nál, de Fiona még a jó ügyeknél is fontosabb” gondolatmenetben van logika és el is lehet fogadni, csak egy hepiend megoldáshoz kár volt beáldozni az egész évadot hangulatilag. Ehhez lehettek volna könnyedebbek is.

Májkül - 2013. 09. 13. 19:53

Hát ennyi…Hatalmas sablon véggel, de még ez sem érdekelne. De vége, és ez nem jó. Nincs több narráció, nincs több 500-as az elején, nincs Miami, nincs már semmi. Ennyi volt…

Hunnenkoenig - 2013. 09. 14. 10:58

A vege szep volt az ir zene miatt, meg a hangulat miatt.

Amugy nem volt nagy durranas.
Igazabol kar volt az egeszet dramaba elvinni, mert anyu halala igazan nem razott meg. Meg elötte az erzelgös jelenetek sem.

Dramaban nem volt jo sosem a Burn Notice, talan azert, mert nem annak indult es igy mar eleg lehetetlen volt a valtas.

Michael ide-oda palfordulasai is tul hirtelen törtentek, ezert nem volt hihetö. Jobb lett volna, ha a suszter a kaptafajanal marad.

De azert hianyozni fog, na.
Jöhet a Sam – Jesse spinoff.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz