login |

Falling Skies: kezdett a 3. évad

2013. 06. 11. 21:50 - Írta: human

113 hozzászólás | kategória: kritika,

Talán ott kezdem, hogy ez a premier nekem nem jött be. Pont azt a vonalat kapjuk, ami a semmibe vezet. Pedig akadt pár jobb ötlet még itt is. Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Egy-két bekezdésnél nem akarok sokkal többet foglalkozni a szőrszálhasogatással, de mindenképp meg akarom említeni, hogy a rész első perceiben felvezetett katonai akció valami eszméletlenül nevetséges volt, a pár halál után befutó erősítéssel. Hősies zene.

Azon sem akadok ki sokáig, hogy egy mozgásában korlátozott katonát kivinni a terepre eléggé amatőr. Ezeken túl kell lépni, még ha fáj is néha, hogy elvileg Amerika elnöke megy a legveszélyesebb bevetésekre, ahol simán meghalhatna. Már ha nem sorozatszereplő lenne, aki halhatatlan.

Ezeken túl kell lépni, és élvezni bennük a B-filmes akciót. A főbb bajom az évad új faja, (hiszen még egy adag idegen érkezett a Földre) és az akörüli kavarás. Tipikus sci-fi sorozatos húzást kerekítettek belőlük, főleg, hogy nyilván nem bízik bennük sok ember. Ez külön vicces, hogy a póklábúak lázadóiban sem bíznak, így két fajra is ugyanaz az írói húzás lett elővéve. Felesleges extra konfliktus.

Valamilyen szinten persze megértem, hogy egyre erősebbnek tüntették fel a megszállókat, így a sima emberi ellenállás nem volt elég ellenük, most végre lezárhattak pár problémát (harness levétele, erősebb fegyverek, amiket mégis alig használnak az emberek), hogy aztán újakat generálhassanak.

Igazából a felvezetésben voltak jó húzások, ilyen a furcsa bébi, vagy az alvajáró srác, de emellé ott voltak ugye az új idegenek, akik építenek valamit, na meg egy kém az emberek között, akit rejtegetnek előlünk. Konkrétan idegesítő az a módszer, ahogy nem mutatták meg nekünk az árulót.

Jó nyilván azt tudtam, hogy Locke-nek kampó, amikor arról beszélt, hogy leszűkítette a gyanúsítottak listáját, de ráér az átadásával, de hogy kétszer is csak a kezét láttuk az árulónak. Most akkor irány a watercooler mellé, és találgassunk? Mert ez volt a cél.

Kicsit zavar a “pár száz ember űrlények háborújába keveredik”-tematika, ami az új évadot feltehetően be fogja lengeni, hiszen eléggé elmaradott a fajunk ehhez. Pont ezért nincs is annyira kedvem folytatni a sorozatot.

113 hozzászólás Ne habozz!

ar - 2013. 06. 11. 22:30

… nem annyira kicsit zavart, hogy az uj anyuka milyen konnyen tullendul kicsi lanya furcsasagain … nyilvan nem akarja elarulni, nehogy elvegyek tole, de a szineszno csak a ‘csodalkozast’ tudta mutatni, semmi jele egy hasonlo helyzetben normalisnak itelheto dobbenet es rettenet parosnak …

titus - 2013. 06. 11. 22:33

Harness, nem harvest.

Szütyő - 2013. 06. 11. 22:36

Sajnálom ezt a kritikát :( Én még nem láttam a részt, megvárom a feliratot, de nagy reményekkel nézek elébe; múlthéten daráltam le az előző 2 évadot, így egyben nagyon bejött. Azóta az oldalon fellelhető összes írást elolvastam róla, kapott hideget meleget, de én nem akarom utálni, remélem azért számomra jó lesz, Nekem nagy kedvenccé vált az eddigiek alapján.

Kissur - 2013. 06. 11. 22:37

Engem az zavar a legjobban, hogy a legnagyobb nyugalommal ugrottunk 7 hónapot az időben. Mintha nem egy cliffhanger lett volna az előző évad vége. Kérdem én: onnét hogy a francba menekültek meg? Nyílt terepen álltak egy kvázi új ellenség ellen, aki még erősebb is, mint az elődei. Meg bedobtak egy új fajt, akiről nem sokat tudtunk meg. És Pope miért mindig azt a szerepet kapja, hogy ő kavarja a szart? Igazán kiválaszthatnának már egy másik karaktert.

Ui: Csak szerintem nézett ki Carter doki úgy abban a ruhában, mint Han Solo? :D

Ass - 2013. 06. 11. 22:40

Kissur: Az új fajjal együtt dolgoznak, kvázi a szövetségesük lett, akkor mért kellett volna megmenekülni tőlük?

Kissur - 2013. 06. 11. 22:44

Ass: nem arra gondolok. A mega mechs-re. Akik a 2.évad végén érkeztek.

krigin - 2013. 06. 11. 22:45

Kissur: az évad végén az volt a kérdés hogy az új faj szövetséges vagy ellenség lesz? most megkaptad a választ melyik lett :)

krigin - 2013. 06. 11. 22:46

Kissur: a mega mechs-ek nem érkeztek, az új szövetséges ufók érkeztek az évad végén. A mechs-ek továbbra is a “halpofák gyártják”, mint a többit. Ha megnézed a második végét, ott az új alien úgyanúgy néz ki mint itt, csak van rajta sisak + űrruha.

krigin - 2013. 06. 11. 22:48

vagy én maradtam le valamiről. Bár most ahogy nézem ezeket a mega mechseket, érdekes hogy hasonlítanak arra amiben jöttek az újak. (erre gondoltál?) vagy én nézek valamit nagyon félre. o.O

pizsamasbanan - 2013. 06. 11. 22:49

nincs kedvem suliba menni? oké, felrobbantok egy házat! meg nem vágom, hogy tudott kisétálni Hal, mikor említették nem egyszer, hogy kemény a védelem, mert támadásra lehet számítani? senki se vette észre, hogy az elnök elvileg nyomorék fia egyedül sétálgat a városon kívülre? na mindegy. össze kéne számolni hányszor tolták az arcunkba, hogy ‘the past seven months’ :D szerintem legalább 10szer elhangzott, hogy mindenki felfogja az ugrást az időben.
egyszerűen tele volt banális dolgokkal az egész, de mégis gyorsan elröppent a duplarész.. ha valami guilty pleasure, akkor ez az.

Hunnenkoenig - 2013. 06. 11. 22:52

@Kissur: A ruhaval inkabb Abraham Lincolnra akartak asszocialni…

—-

A kislany 4400 feeling.
Szokasosan olcso sorozatos huzas, hogy “nem mondom el senkinek, mert biztos hülyenek neznek es valoszinüleg ugyis csak faradt vagyok”.

—-

Remeltem, hogy a kemes temat nem huzzak reszeken keresztül , de ugy latszik megis ez lesz a legnagyobb “ötletük” az evadra :-(
Annyira nem volt benne erö mar a resz vegere sem, hogy hihetetlen. Annyira amatör dolog ilyen 60-as evek beli dramaturgiai huzasokkal operalni 2013-ban…

—-

Mindennek ellenere nekem tetszett. Vartam mar es jol szorakoztam most is.

Defiance-nel igy is merföldekkel jobb.

Ass - 2013. 06. 11. 22:53

krigin: Nem néztél semmit félre, akik a 2. évad végén jöttek, azok most a szövetségeseik.

Kissur - 2013. 06. 11. 23:05

Ass: pedig ruha alapján én is azt hittem, hogy azok a mega machs-ek. Erre gondoltam. De akkor erre megkaptam a választ. Köszönet.

SG - 2013. 06. 11. 23:21

botrány ez a sorozat… szar militarista duma, bugyuta párbeszédek, unalmas storyline (sokkal jobbat ki lehetne hozni belőle), továbbra is idegesítő gyerekszereplők… igazából azért kezdtem el nézni, mert egy haverom ajánlotta, érdekel a sci-fi része a dolognak, de egyre kevésbé van kedve az embernek nézni. hogy miért nem kaszálom még? nyár van, a legtöbb nézett sorozatomat lelőtték és legalább van miről dumálni, hogy mekkora f*st toltak ismét a képünkbe…

bruti - 2013. 06. 11. 23:41

Az első évadon fanyalogtam, a második már jobban bejött.. valamivel tökösebb volt, erre most megint egy gagyi. Spoiler!! De ami a legbosszantóbb volt, hogy a második évad végén előkerült jószág, most teljesen természetes és nem a kapcsolatteremtésről szól a sztori, közben meg abban lett volna potenciál..

numudal - 2013. 06. 12. 00:36

Én látok rémeket vagy a dr Kadar… az tényleg Wilson doki?!

winnie - 2013. 06. 12. 01:02

írtuk korábban, hogy ő lesz az évad egyik új visszatérő szereplője.

winnie - 2013. 06. 12. 01:03

van egy ilyen videó, nem tudom, hogy érdemes-e kirakni, de ide elfér.

falling skies – megválaszolatlan kérdések: http://www.youtube.com/watch?v=-7uFOagvRM8

Paladin - 2013. 06. 12. 08:20

Nekem nem volt sok bajom a kezdéssel. Már persze azon túl, ami a sorozattal általában van, mert még mindig elég gagyi az egész. De ha már a második évadra maradtam, ezt a szintet az is hozta.
Mondjuk a végén az előzetes viszont kicsit elbizonytalanított. Volt ott pár történetszál, ami nem nagyon érdekel. Persze az ilyeneket sokszor úgy vágják össze, hogy semmi köze nem lesz hozzá a valódi sztorinak :)

Dark Energy - 2013. 06. 12. 09:06

Nem tudom melyik rosszabb a Defiance vagy ez. Szó se róla, valami mégiscsak van bennük, ha nézem de gyanítom mivel nincs más aktuális földönkívüli lényes sci-fi sorozat, ezekkel kell beérnem.

kiskiraly - 2013. 06. 12. 09:08

Wilson dokinak a hangja nekem is ismerős volt, de először az arcot nem tudtam hova rakni :)

Cliffet (azt hiszem) 7 hónapos ugrással oldani fel? Hmm, felemásak az érzéseim. Szerintem kár volt így csinálni.

dettus - 2013. 06. 12. 09:24

Nekem már a második évad sem jött be igazán.
Végigszenvedtem,de semmi több.
Egyszerűen rosszak a színészi alakítások.
Pedig egy-kettő már bizonyított máshol.
Szenvedős,és viccesen hülyének nézik az embert.
Ha nem lenne benne itt-ott látvány akkor az egészet lehúzhatnák a slozin.
A forgatókönyv pedig egy vicc lassan.
Sajnálom lehetett volna ez sokkal jobb is.
Inkább nézném a “V”-t.
Persze ez csak az én véleményem……….

decoydog - 2013. 06. 12. 15:19

“Konkrétan idegesítő az a módszer, ahogy nem mutatták meg nekünk az árulót.”

/SPOILER ON

Szerintem elég egyértelműen utalnak rá, hogy Hal az áruló, miután az előző évad végén Karen belecsókolja a kis bizbaszt Hal orcájába, onnantól megzakkan, gonoszan néz a tükörbe, meg roki lesz, de azért éjszaka felkel, hogy töcsököljön meg smacizzon az új overlorddal, miközben valójában átadja az infókat.

/SPOLIER OFF

decoydog - 2013. 06. 12. 15:22

egyébként meg a falloutból kéne sorozatot csinálni, önmagában a játékba írt sztorik (színvonalban is) kiadnának vagy 5 évadot.

danialves - 2013. 06. 12. 20:01

Lehet, akkor én leszek az egyetlen, akinek ez bejött. Nem dobtam el az agyam tőle, de az előző két évad után igenis nagy előrelépés volt egy ilyen rész. A másik meg, hogy végre talán nem esetlegesen kezdik el felépíteni a sorozatot, hanem azért megjelent egy-két jó átkötő szál is (baba, kém/Hal, közelgő támadás, volm fegyver). A második évadban azért sok ilyen nem volt. Szóval szerintem végre megvan az a stabilitás, ami idáig hiányzott. (Mondjuk nem akarom előre elkiabálni, mert pl. a 2. évadban is egyik pillanatról a másikra voltak nagyon jó és ultra gagyi részek)

dildi - 2013. 06. 12. 20:17

Lehet, hogy megköveztek, de szerintem nem Hal lesz a kém. Csak egy megérzés. Amúgy nekem a babás dolog nem jön be.A többi oké volt. Főleg Dr. Wilson/Kadar.

winnie - 2013. 06. 12. 21:16

“Szerintem elég egyértelműen utalnak rá, ”

nem lehet, hogy ez a cél?

peter89x - 2013. 06. 12. 22:43

A nyakamat merném tenni rá én is, hogy nem Hal lesz a besúgó. Igen, egyértelmű lenne hogy ő az, mert szembogár, kijárkálás Karenhez, mert “tudat alatt” ezt sugallják nekünk. Épp ezért szinte tuti hogy nem ő lesz, hogy meglegyen a “dafuq” érzés, mikor kiderül, hogy ki az.
(Én Marina-ra tippelnék.)

danialves - 2013. 06. 12. 23:53

Igen, mondjuk Hal egy kicsit túl egyértelmű (bár nem tudom mikor leptek meg egyáltalán valaha is minket ebben a sorozatban), ugyanakkor meg nem véletlenül mondta el Anthony, h a motiváció a fontos, szóval kell valami, ami alapján John Locke is rájöhetett a dologra. Nekem Marina ezért esik ki alapból, mert róla egyelőre jóformán annyit tudunk, hogy létezik.

Ugyanakkor egy érdekesség: ugye a reaktor megtámadása előtt a kém bement lefotózni a térképet, ami azt sejteti, hogy korábban nem volt ott a tanácskozáson. Ezen felül pedig abban a jelenetben egyértelműen látszik, hogy egy fehér férfiról van szó.

Running - 2013. 06. 13. 09:11

Köszi a cikket, ugrottak 7 hónapot, mikor pont a fontos találkozást kellett volna kifejteni, ja hogy ahhoz még nem nőttek fel a kedves készítők. :)))
Részemről már el sem kezdem, kasza. Valahogy így belegondolva, jó érzés megszabadulni ettől a hulladék sorozattól. :))))

Lilith - 2013. 06. 13. 11:07

Még csak félig tudtam megnézni a dulóplarészt.Szóval,ha úgy nézzük eddig a “legelső” részt láttam csak.nekem is kicsit fura volt,hogy a nőci nem ijedt meg a gyereke láttán,mármint,hogy miket csinl.Az viszotn tetszett mikor levették a gyerekekről a “szerkezetet”.Gondolom az az új ufó aki velük volt,az adta a technológiát.De miétr csak egy olyan ufó volt, a második végén nem több jött le?vagy csak mivel még nem láttam a másik felét ay dupla résznek azért ne, tudom? :D

jedilovag - 2013. 06. 13. 20:09

Nem értem azokat akik tré-nek tartják a sorozatot… Lehet, én vagyok elmaradva, de én nem találok ebben a témában jobbat Sőt még olyat sem ami témában megközelítené.
Ráadásul ez egy dráma ami arról szól, hogy milyen cudar módon elbánt velünk az élet, de azért mégis jó nekünk, ráadásul néha van akció is. Tehát, szerintem nézőpont kérdése.

mikkamakka - 2013. 06. 14. 17:43

ez az indítás most gyengus volt
wilson dokinak a hangjára figyeltem fel, aztan néztem az arcát h milyen ismerős:) locke-nak se jutott sok idö:)
egyedül a creepy baby ötlete tetszett, érdekel h mire akarják kifuttatni

adrian360 - 2013. 06. 15. 00:18

Hal nem lehet a kém, vagy ha igen akkor nagyon elszúrták a történetet mivel:
-ott volt a megbeszélésen, tehát nem kellet volna belopóznia
-egyike volt azoknak akik tudták, hogy át akarják verni a mechákat, tehát nem tereltette volna el őket az erdőbe.

Niko - 2013. 06. 15. 00:19

nekem tetszett,igaz nekem azok a scifik amik a tobbsegnek nem jonnek be szamomra bejovosek.
A fura baba lattan en mar arra szamitottam hogy rogton fegyveres orseg es bura alatt lesz a baby,de nem hoztak az alap kussolunk amig nem lessz egy xar szitu belole (de az a baby most vagy superevolved vagy nem,elvegre beszel aztan bemaszik az agy ala a nap tobbi 99% meg normal,kapcsolo van benne mint Hal/kem-nem kem-ben :D )
Az akciok minosege telleg B kategoria,en valahogy ugy vagyok vele hogy ha nem volna akcio nekem jobban tetszene (vagyis nem mutatnak ilyen benan hanem vagas volna).
Egy atomreaktor csak szerintem lehetetlen felrobbantani Chernobil hatas nelkul?vagy telleg lehetseges?
Az uj V betus ufok ugy neznek ki mint a Mass Effect valamelyik lenye (de szinre,pofara mindenre).
En mar latom hogy ha kap a sorozat egy masik evadot abban az lessz a szal hogy az E-ket legyozik es a pokokkal harcolnak a V-k ellen,amolyan eggyutt legyoztunk a mi ellensegunket koszonetkepp vegzunk veletek,ez lessz a szal azert ketelkednek ennyire bennuk.
A masik dolog hogy szerintem ket kem van Hal visz egyfajta infot,egy masik eber allapotba is jarni tudo valaki meg a taktikai infokat es kuldi a kepeket is nem csak az elmeleti infokat.
Amikor iskolarol volt szo megjedtem hogy nehogy mutassanak egy matek orat nekunk egy cuki tanarnovel aki random modon meghal.
En szerintem a kem lehet gyerek is elvegre sok beklyozott gyerek kozul sok komunikalhat az Ekkel.
Kezd olyan erzesem lenni hogy a Fold egy megallo lessz az idegenek kozott es jonnek mennek a fajok eddig osszesen min 8 fajta elo vagy robot izet lattunk mar.

S84 - 2013. 06. 15. 00:26

Nekem tetszett a nyitás, végig pörgött, nem volt üresjárat.
Azért kíváncsi vagyok, hogy az új szövetséges fajnak mi a célja, mert kétlem hogy puszta jóindulatból és bosszúvágyból segítenének…

Kobor - 2013. 06. 15. 03:50

Vegre volt ket oram megnezni , de ugy erzem meg nyugodtan varhattam volna, talan meg is feledkezhettem volna rola.
Forgatokonyv tovabbra is nagyon gyenge, tele idegesito dologgal (evrol-evre jobb fegyvereink vannak, ennek ellenere meg mindig kezifegyverekkel megyunk Mecha-k ellen; habar ugy tunik hogy jobbnal jobb tabornokok vigyazzak a fenekunk a katonai strategiank egy kalap valamit nem; gondolok olyasmikre hogy hamar elmentek elcsalni az ellenfelet , az total nem kellett volna annyira passziv legyen: elozo este siman megszorhatta volna a srac mini emt-kel az erdot pl )
Hogy mindenki most nyilatkozik a Volm-rol az nagyon mesterseges, eddigi 7 honap alatt 20szor ki tudtak volna beszelni.
Vegere egy aprosag, nagyon awesome akart lenni , de szerintem nem volt az : Tom kozepso fia puszta kezzel harcol? Come on, sok tapasztalt katona nem tudta meg mondanni hogy barmennyire is eros egy vascsovel, vagy baseball utovel sokal hatekonyabb? Vagy pl szerezhetett volna egy kardot maganak a 7 honap alatt, na az valoban awesome lett volna.

Na, kidormogtem magam, kellene kaszaljam de valoszinu nem tudom megallni es megnezzem a kov. reszeket is.

Wine - 2013. 06. 15. 08:57

nekem tetszett, igazából a vészhelyzetes dokit sehogysem bírom ebben a szerepben megszokni, a 3. évadra sem, az hogy tanárember, oké, de az is maradt, de hát ilyen a karaktere, belőle sosem lesz igazi vezető vagy akcióhős ezt be kell látni.

winnie - 2013. 06. 15. 09:18

ez akkor nem az ő hibája, hanem a tied. volt ő már indiana jones is a titkok könyvtárában. ha ennyire nem tudsz elvonatkoztatni egyes szerepektől, akkor ezt a műfajt nem neked találták ki. itt valaki az egyik nap meleg temetkezési vállalkozó, utána könyörtelen sorozatgyilkos, majd szitkomsztár.

Mark Bolt - 2013. 06. 15. 10:45

2 évad után lehet abbahagyom. Nagyon vártam de ez a két rész kritikán aluli volt. Le kellene cserélni a forgatókönyvest. A legnagyobb klisékből dobálta össze a párbeszédeket, a történetet, és ráadásul nem kötötte össze az előző évad végével. Nem lett bemutatva a nagy találkozás az új fajjal, nem lett bemutatva hogyan haverkodtunk össze, nem lett bemutatva mért tudnak angolul, a fiatal srác tolószéke sincs megmagyarázva. Fél órán keresztül azt hittem lemaradtam valamiről, és ez nem is a pilot. Iszonyatosan béna évadkezdés volt.

Mark Bolt - 2013. 06. 15. 10:50

Ja és az se lett bemutatva hogy elnöknek választották.

Hahó, ezek fontos események, nem lehet megúszni annyiból hogy visszautalgatnak, hogy megválasztottuk, összehaverkodtunk az idegenekkel, valamit csinált a tolószékes sráccal a szőke csaj, stb. . Ezek mind izgalmas részek, ezekről kellene szólnia a sorozatnak. Mintha kihagytak volna úgy 3-5 részt. Továbbiakban is lehetne így folytani. Csak ülnek egy asztal körül, és arról beszélgetnek, hogy milyen fasza dolgok történtek az előző évben.

kiwii - 2013. 06. 15. 12:28

spoiler

Szerintem Marina ölte meg Manchestert, az ajtó üvegén keresztül látni lehetett, hogy egy nőről van szó és a helyszínelésen is az a ruha volt rajta (már amennyire üvegen keresztül ki lehet venni, hogy milyen típusu a ruha)

zolij - 2013. 06. 15. 18:47

lehet rosszul emlékszem, de szerintem Hal ott volt apuval és a kiscsaláddal a szülőszobában. Ennél fogva ő nem lőhette le Locke bácsit.

Wine - 2013. 06. 15. 19:16

Winnie. Nem tudom, én így érzem, ilyen értelemben persze megoldódna, ha a színésznek jól állna a szerep, de vannak karakterszínészek, akivel persze el lehet játszatni bármit, csak éppen nem lesz hiteles abban a szerepben. Van aki alkalmas főszereplőnek, és képes hitelesen több karaktert eljátszani, és van aki nem. Egy jó mellékszereplőnek tartom Noah Wyle-t, persze ettől még játszathatnak vele akár Indiana Jonest is.A Michael C. Hall os utalás ezért sántít, sokoldalúbb szinészről van szó. Wyle szerintem az ilyen orvos-tanár bölcsész szerepekben lehet hiteles, kemény figurának annyira nem..

Wine - 2013. 06. 15. 19:58

Mert azért vessük össze, Harrison Ford-Indiana Jones-t Noah While által alakítottal, én úgy érzem egyértelmű, persze meg lehet magyarázni hogy más koncepció, sorozat, összetettebb karaktert igényel, de mégis. Summa summarum, szerintem nem jó választás erre a szerepre, nem azt mondom hogy rossz, vagy nem tudom megszokni-már meg is szoktam- de mikor így futkároz a mechák elől, vagy sürgős ügyeiben, az is olyan mintha behoztak volna egy súlyos koponyasérültet, és műtőbe vele. Igaz sok filmben nem láttam, de mondom- kizárólag az én szubjektív véleményem, és ilyen értelemben egyetértek, hogy az én problémám, ha ettől nem tudok elvonatkoztatni. Ettől eltekintve a filmmel sok problémám nincs, a jelenlegi kínálatot tekintve, nézem, élvezhető, hibái dacára.

Tomisz - 2013. 06. 15. 21:34

Meglepne, ha nem lenne majd jópár flashback a kieső időszakról.

A kém érdekes, mert ugye “Locke” felismerte, azt mondta hogy ó nem tudtam már ennyi az idő… vagy valami ilyesmi rémlik. Tehát csak olyan valaki akivel hivatalosan/privátban is találkozhatott volna valamiért.

Az alapvető bugyutaságokat meg már kezdem megszokni. Pl ha van fasza túrbózott fegyverük, akkor miért nem használták az erdőben a harcokhoz?

No de mindegy az összes ilyen sorozat úgynézki béna ilyen téren. A revolutiontól kezdve a Defiance-on át… :( :)

Xsz - 2013. 06. 16. 00:57

Hal nem lehet sztem a kém, mert mikor Locke-t lelőtte az áruló akkor Hal meg mindenki a csajnál volt aki épp szült. Nekem tök egyértelműnek tűnik, hogy a Mason titkárnője a kém.

Toomi - 2013. 06. 16. 01:54

Nekem az atomerőmű felrobbantása volt a sok…Úgy dől össze,hogy a reaktor nem sérül meg és egy történelem professzor egy gomb megnyomásával és pár vezeték átkötésével leállítja a reaktort..ettől rosszul voltam. A reaktoroknál a leállás után még nagyon hosszú ideig hűteni kell,mert hőt még sokáig termel,ha nem hűtig jön a mag olvadás finom folyamata..Szeretném ha jó lenne a sorozat,de nem jó irányba halad. És igen nekem is az volt az érzésem mintha kihagytunk volna pár részt.

Ja és jó postap sorozat:
Walking dead,Jericho

zotya32 - 2013. 06. 16. 11:48
meszi - 2013. 06. 16. 17:34

@Wine: Ha visszaemlékezel a történetre, akkor rájösz ,hogy itt a Noah által alakított karakter eredetileg történelemtanár. Annyira nem áll ez messze a könyvtárostól.

rio - 2013. 06. 17. 17:59

@kiwii @xsz Naná, hogy a “titkárnő” a kém, Manchester ajtaján keresztül ki lehetett venni a sziluettet. Ráadásul ő volt egyedül a tanácskozáson részt vevők között, aki nem kommandózott éppen valamerre, amikor a kém átküldte a google mapset az alieneknek.

fary3 - 2013. 06. 17. 19:20

Hatalmas csalódás a 3. évad!

Alig vártam,hogy a 2. évad végén megjelenő lényről többet megtudjunk..Miért jött?Honnan jött?Barát vagy ellenség?

Erre mit kapunk?

Az első résztől kezdve,minta ezer éve az emberekkel élnének,lovagolnak,kitűnően beszélnek angolul…

Az akció jelenetek valóban B kategóriásak..Tom Mason pedig már nekem kifejezetten idegesítő..

Hunnenkoenig - 2013. 06. 17. 23:58

A “tökeletesen beszelnek angolul” szövegeket felejtsük mar el könyörgöm.

Iderepült par millio fenyevröl. Hadd legyen annyira okos, hogy 7 honap alatt megtanuljon.

De lehet az is, hogy lerugta Jean Luc Picard fejet ut közben es elvette töle az univerzalis translater-ét.

“Mer’ a UFOk tuggyák a zojat…”

Nem volt rossz a 3. resz, bar a Pop csaja megint csak egy plot device volt mindenfele összefügges, ok, vagy okozat nelkül. Arra volt jo, hogy lehessen dramazni es kitöltse az idöt.

Legalabb nem valami teljesen ismeretlen redshirtöt rancigaltak elö hozza.

Ez a kem-vonal is unalmas, mert sablonos es semmi szaft nincs benne. Lehetne sokkal jobb dolgokat is meselni.

A babát is rétestésztázzák.
Ez igy eleg erötlen. Egyre jobban…

Bar azert meg mindig tetszik, miközben nezem, csak utana kezd el kicsit felpöndörödni a köröm a labujjamon.

Hunnenkoenig - 2013. 06. 18. 00:00

* En talalkoztam mar olyan (olasz) emberrel, aki 3 honap alatt tanult meg egy nyelvet közepfokon a szemem lattara, miközben beszelt mar eleve vagy ötöt (köztük a magyart is).

Jeneas - 2013. 06. 18. 08:53

Az elmúlt egy hétben daráltam le az első két évadot és csatlakoztam be most a harmadikkal. Viszont nekem a korábbi évadok nomádabb, helyszínváltós felállása jobban bejött, mint Charleston.
Ez az új felállás az idegenekkel meg szerintem simán elmenne egy Defiance előzménysorozatnak. (és ezt most nem pozitívumként említem meg)

Tusán - 2013. 06. 18. 16:56

Én már attól mérföldekkel boldogabb lennék, ha végre kiírnák Bent (Connor Jessup) a sorozatból. A világ legrosszabb színésze!

DICKtator - 2013. 06. 19. 13:19

Falling Skies-t darálni szoktam mindig, mert egy egész évadban azért van annyi esemény, hogy a sok üresjáratot, meg a rémesen közhelyes és csöpögős szakaszokat látva legalább abba a reménybe lehessen kapaszkodni, hogy a következő részben lesz valami jó és izgalmas, ami így segít átlendülni ezeken a kiállásokon, hetiben viszont szerintem nézhetetlen. Most mégis belenéztem, mert kíváncsi voltam a cliffhanger feloldására. Aztán húsz perc után arra jutottam, hogy hagyom a fenébe, megvárom, míg lemegy az évad, aztán lehet dara megint. Annyira híg és súlytalan néha, hogy képtelen berántani, még úgy is, hogy pedig jól ismerem, nem kell idő a ráhangolódáshoz.

Egyébként csak az űrlények meg a katonásdi miatt nézem, szerintem e két területen egészen jól ki van bontva és fejlődik a sztori, kár, hogy a többi, ami benne van, az csapnivaló.

Niko - 2013. 06. 19. 23:54

A 3ik resz tetszett,megerintett es a vegen a drama es az uj cliff meg utott ahogy a romantikus enek utan katt es jonnek az alienek (amugy azok halpofak voltak?)
A baba most vagy olyan okos hogy tudja mikor kell szerepet jatszani vagy csak siman zakkant az anyja.
Erdekel lessz,mar varom a 4ik reszt.

rio - 2013. 06. 20. 12:47

azzzzzzzztakurva, legjobb sitcom, ever!

fél rész elment egy huszadrangú mellék-mellékszereplő haláltusáján történő drámázással, a végén meg… áááh, bazdmeg, a harckészültség kellős közepén állnak neki fát ültetni? nyehe.

egyébként bénák az alienek, ha már elrepültek az embertömeg felett kb. 3x, semmibe se került volna azzal a mozdulattal megszórni őket egy adag jóféle napalmmal… ideális vége lett volna a sorozatnak.

Hunnenkoenig - 2013. 06. 24. 12:59

Na a 4. jo volt.
Volt benne action.

Ezt a kemes szenvedes nem ertem mire huzzak, abszolut semmi izgalmat nem ad a törtenethez, csak unalmas.

A gyerekkel is kezdhetnenek mar valamit, bar most vegre kiderült legalabb, hogy nem az anyja kepzelte.

Shadowcat85 - 2013. 06. 24. 17:17

Totál függő lettem az első két évad darálása után, vevő vagyok az űrlényekre, a harcra és a minimál romantikára is ami itt jelen van, de ez megint nem volt woow… Fáj érte a szívem, lehet, hogy darálnom kellene ismét, mert ez egyszerűen pocsék :( Nem érdekel a real elnök szál, nem köt le a baba szál sem annyira, evil Hal még oké lenne, ha nem lőtték volna el egy pár mp-es bemutatóban a sorsát, tök kész vagyok. Nem tudom minek kellene történnie, hogy újra bezsongjak, de ez most nem gyere be.

rio - 2013. 06. 25. 19:51

Hátőőő… 4×4 spoiler: mibe, hogy a tábornok hősi halált hal becsapódáskor? Persze nem egyből, kell még egy hazafias monológ és hosszas haláltusa, mielőtt kipurcan.

ET sztorijától én is legalább annyira meghatódtam, mint az amerikai elnök. Tényleg nyomós érvek, most már én is hiszek neki.

A Hal-féle skizofrénia, az anyuka-féle lecsapom-a-tudóst, elkábítom-a-barátnőmet, majd lelépek a picsába – hozzáállás meg csak hab a tortán.

Esküszöm, nem fogom kaszálni ezt a sorozatot, végigmosolygok 1-1 részt, 1-1 komolynak szánt jelenetet… de vérzik a szívem, amiért ennyire félresikerült, pedig annyi, de annyi potenciál van (volt) benne….

rio - 2013. 06. 25. 19:52

izé, 3×04

Hunnenkoenig - 2013. 06. 26. 11:55

Hat valoban vannak banalis es irrealis megoldasok benne, de szerintem sima agyament szorakozasnak tök jo. Csak ki kell kapcsolni a logikat, mint oly’ sok masnal is.

Anyuci akcioja valahol meg erthetö is lenne, ha nem allna teljes ellentetben a film mondanivalojaval es a karakter eddig bemutatott jellemevel. De hat majd kiderül, hova vezet.

Nekem is egyböl az jutott eszembe, mikor meglattam az elnököt, hogy tuti kipurcan, hogy apuci lehessen az igazi elnök, viszont az elnököt jatszo szinesz meg tul ismert arc ahhoz, hogy egy resz alatt elhasznaljak, viszont nem annyira ismert, hogy cameo szinten villogjanak vele.

Mondjuk ezt az elnökösdit sose ertettem (mar Locke koraban sem), mert ugye az egy dolog, hogy vagyunk 200-an es kikialtjuk elnöknek, csak a bazi nagy orszagban ki tudja hany ezer tulelö csoport az kb le fogja szarni, mert ök is megvalasztottak a sajat elnöküket idöközben.

Ha lett volna mar orszagot behalozo kommunikacio (amit az igazi elnök meg is emlitett) es minden tulelö tudna a masikrol, akkor lenne ertelme.

Az ilyen elnökvalasztosdi inkabb mar a haboru utani ujjaepites tartozeka szerintem.

Hans - 2013. 06. 30. 22:56

3×4:
Legalább ebben nem volt egy elnöki beszéd Carter-től. Fejlődünk!
Az igazi elnöknek sanszosan harangoztak. Az eseményeket meg egy icikét-picikét fel lehetne pörgetni, mert kezd rohadt lassú lenni.

UI: Hathaway elnök katonai főfejese elég furcsa ürge volt. Mint akinek elvonási tünetei vannak…

Jeneas - 2013. 07. 01. 23:16

3×05
Magamban már fogadásokat kötöttem, hogy Pope vagy Mason bokája fog hamarabb kificamodni annyira nyilvánvaló volt amikor az erdőn futottak keresztül… :)

Titkok Könyvtára!
Nem tudom volt e már korábban utalás más filmekre a sorozatban, ha nem is volt Pope ellőtte az elsőt.
“No, no, no.I saw that movie. No way.”
a filmes jelenet: http://youtu.be/-BhXxe5342o?t=52m

pumpika666 - 2013. 07. 02. 09:21

azért azt a nagyeszűt, aki kitalálta, hogy ekkora technikai lemaradásban repülőre szálljon…öngyilkosság volt, nem is annyira a sebesség, inkább a manőverezések miatt
de hát mindegy, akkor nem haltak volna meg páran…

Isteee - 2013. 07. 03. 12:14

Valahogy az előző részhez képest még jobban alulmúlták magukat szerintem. A rész végi promó jó részt sejtet, de nem tudom mit fognak kihozni belőle. Kezd megint olyan érzésem lenni, mint az első évadnál, hogy majd ledarálom egyben, mert úgy jobban átjön, mint hetente 1-1 unalmasnak tűnő rész.

Thomas - 2013. 07. 03. 21:09

Hááát, ez most tényleg nem volt nagy szám:( Tom és Pope kempingeztek egyet, nagyot beszélgettek a tábortűz mellett, aztán amikor rájuk támadt 2 pók, ijedtükben beugrottak a folyóba, pedig mindkettőnél volt fegyver. Az Anne keresési akció során sikerült eltemetni egy random hullát, meg egy jót kajálni, de legalább volt idejük nagyokat beszélgetni közben:) És bónusznak annyi kiderült, hogy az idegenek fegyvere valószínűleg nem az, mint aminek nem mondták:)

Hunnenkoenig - 2013. 07. 05. 22:27

@Thomas: Ezt jol összefoglaltad :-D

THX! Ez a röhöges ma ramfert :-)

winnie - 2013. 07. 06. 14:03

van egy olyan érzésem, hogy nem a 3. évadban fogok visszatérni a falling skies nézéséhez.

rio - 2013. 07. 08. 20:27

Mibe fogadjunk, hogy Miss Peralta fülében is ott figyel egy bogár?

Jeneas - 2013. 07. 09. 08:54

Ahogy az eskütételnél mutatták elég valószínű, hogy lesz ott még valami.
Maga a rész nem volt rossz, de a végén a kilovagolás nevetséges volt, addig értem, hogy Tom elmegy meg Hal meg Ben de a legkisebbet Mattet minek viszik? csakhogy idegesítsen a jelenlétével Biztos lett volna más aki használhatóbb lenne ütközetekben…

pumpika666 - 2013. 07. 09. 21:23

az első percben felszisszentem
a prof. a múlt részben szétqrta a lábát és itt meg üget egy szál botocskával, mint egy versenyző…
én meg itthon fexek gipszelt lábbal, meg járókerettel egy lábközépcsont törés miatt

gab2 - 2013. 07. 10. 08:44

Ezen mar csak nevetni lehet…

1, bena gyereket felultetni HUMVEEra es menni vele harcolni? na ne ma’…
2, az egesz bazis korul orok, es senkinek nem tunik fel hogy a nappal bena gyerek ejjel szaladgal…
3, gyilkossag – ha mindenkinek lenne hozzaferese alien fegyverhez, akkor harc kozben is hasznalnak
4, anyuka – ha mar bevallom hogy halucinalok vagy depis vagyok, semmi esetre se hagyom egyedul a gyerekkel meg1szer!
5, inteligens diplomas no, hogy gondolhat olyat, hogy
csak ugy eviszi a gyereket, 2 napig nem huzna ki egyedul… + hol vannak az orok?
6, 3.reszi csetepate – mar varjak az UfOk erkezeset, erre betoppan par ember -eszrevetlenul- es jol megizzasztja oket… hogy tartoztattak volna fel az UFOkat?
7, utana a maradek elmenekul HUMVEEval, erre ok hogy mennek az elnok utan? repulovel… ekkora b@romsagot se lattam neg… mit gondoltak hogy az esfeniknek nincs radarjuk?
8, menekules repulovel repulo UFOk elol? ja hogy ezek amerikaiak… IQ +-70korul :-)

Roviden ennyi, ami eszembe jutott…
Sajnalom, de nem tudom kikapcsolni az agyam erre a 40 percre se…

Thomas - 2013. 07. 10. 20:51

Pedig én nem akarom ám bántani ezt a sorozatot, mert alapvetően szeretem, a 2. évad nagyon klassz volt, a 3. évad első 2 része is. Aztán kaptunk egy unalmas 3×03-at, majd egy biztató 3×04-et, de szerintem inkább az elnök szálon kellett volna továbbmenni, ott derülhettek volna ki dolgok, akármi, helyette megcsinálták azt a langyos mászkálós-beszélgetős részt, majd most jött ez a túszejtős sablon, és már megint ki kell szabadítani valaki(ke)t, mint az 1. évadban, ez a kedvencem… na de lepjenek meg, remélem kihoznak ebből a szálból is valamit:)

Kissur - 2013. 07. 12. 17:58

Esküszöm, hogy az 1.évad volt eddig a legjobb. Ez a 3.évad pedig vicc, pedig szeretem a sorozatot.
Hogy Mattet miért viszi magával, azt én sem értem. Remélem a 4.évadban tökösek lesznek az írók, és kinyírják a kölyköt, ha már egyszer dráma kategóriában van a sorozat. 4 gyerek már sok. Legalább lelkizik egyet Carter doki.
Másik dolog: ha minden város fölött van egy idegen torony, ami 3 vagy 4 lábon áll, akkor Charlestown fölött miért nincs? Arról nagyon hallgatnak, pedig az 1.évadban nagyon jó volt és izgatott is veszettül, hogy mi van a belsejében.
Hagyni kellett volna az 1.évados írókat, mert olyan szinten van már itt a sorozat, hogy egy helyben toporognak, mert már győzhetnének, de nem lehet, mert akkor vége lenne a sorozatnak.

Kissur - 2013. 07. 12. 18:01

+Ez a kékes látványvilág elképesztően irritál.

Ufó Pista - 2013. 07. 14. 14:26

Ebből is jó sci-fi lehetett volna, de nem lett.

Ufó Pista - 2013. 07. 14. 14:29

Ugyanúgy idegesítő unalmas szappan, sci-fi látványvilágba ültetve ostoba főkarakterekkel mint a defiance.
Kínomban belekezdtem Lostba, mivel sose láttam és egyáltalán nem bántam meg, még abban is több érdekes sci-fi volt, mint ebben.

S84 - 2013. 07. 15. 12:02

A Defiance meg e között óriási különbség van, a Falling Skies javára…

Jeneas - 2013. 07. 16. 15:20

Matt ezzel a hátlövéssel a Walking Dead-es Carl utálati szintjére lépett a szememben. Az úton lovagolás meg teljesen ésszerű döntésnek bizonyult ilyen időkben.

rio - 2013. 07. 16. 20:00

Szomszédok sci-fi köntösben. Csak itt nem Etus és Julcsi tolják az arcunkba az élet igazságait, hanem a “karakterek” egymásnak.

Btw, mégse Peralta a kém. +1 az íróknak. Bár anno rohadtul elcs.szték Manchester halálát, az árnyékon látszott, hogy egy nő megy be az irodájába.

Gutowsky - 2013. 07. 17. 20:55

Engem meglepett, hogy hirtelen ilyen konkrétan megmutatják, hogy ki a “kém”.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mikor bogarazták be ennyire.

BÉPÉ - 2013. 07. 19. 20:04

Rettentően unalmas, sőt, inkább idegesítő ez a sorozat, én most hagytam abba. Párhuzamosan vele elkezdtem nézni az újonc Under the Dome-ot, de 3-4 rész után azt sincs kedvem folytatni, mert valami pocsék. Csak én vagyok túl kritikus, vagy tényleg a hulladék sci-fik idejét éljük?

Dinamo - 2013. 07. 21. 05:56

Nekem mind a 3 évad tetszett. Kifejezetten ötletesnek találtam a 7 hónapos ugrást.

dacecc - 2013. 07. 23. 01:51

szerintem nincs ezzel baj. jó, hogy közhelyekkel van tele, de tök élvezhetően találva. bár a kémes szál engem is idegesít, de belefér

winnie - 2013. 07. 23. 07:20

Legyenek közhelyek, azzal nincs baj, de épp a gond, hogy sokaknak nem élvezhető a sorozat. neked igen, ez a szerencséd:)

Jeneas - 2013. 07. 23. 13:21

A tegnapi részben az átlagosnál is kevesebb történt… megpályázom az évad legrosszabb részének, kérem vissza a 40 percemet! :)

SG - 2013. 07. 23. 14:24

pedig hogy beharangozták az utolsó 3 epizódot, hogy mekkora durranás lesz… hát ez eddig egy k* nagy luft volt.
közben rájöttem mi az, ami baromira idegesítő a falling skiesban… még csak nem is a fölösleges BUTA drámázás, ezen az ember valahogy még tovább tud lépni, ha minden más stimmel. de hihetetlenül primitív szövegkönyve van, még a pornósoknak is hosszabb szövegeket adnak.

Zsolti - 2013. 07. 24. 01:27

Szerintem a sorozat valami eszméletlen jó ( még a hibáival együtt is ).
Amit hiányolok az az, hogy némi átvezetőt tehetnének bizonyos események közé…legjobb példa erre a 2 évad vége- 3. évad eleje. Legalább pár rész… De amit msot teljesen feleslegesnek tartok az a gyerek meg a doki elkolbászolása…

KP - 2013. 07. 24. 10:41

eddig is csak azért néztem a sorozatot, mert nem nagyon van más ilyen jellegű sorozat. eddig se volt valami remek a sorozat, de ez az utolsó rész kicsapta a biztosítékot nálam. kb. pár percben pár mondattal el lehetett volna intézni az egészet.

van potenciál ebben a sorozatban bőven, de egyszerűen nem használják ki a benne rejlő lehetőségeket. számomra ez a sorozat csupán gyenge közepes.

rio - 2013. 07. 24. 18:51

Bmeg Tom, leesel a tetőről és zavartalanul hazasétálsz? Mi van??? Nem lenne egyszerűbb a kémmel (vagy egy random rovarral/kémkütyüvel) megszerezni a támadás tervét? Helyette agyturkászt játszunk?

Ezt a részt nem is tudom, hogy gondolták. Meg akartak lepni vele minket? Azt akarták, hogy ámuldozzunk? Sírjunk? Izguljunk?

Én nevettem. És tekertem. Át, sokat

10/2.

Thomas - 2013. 07. 25. 21:27

Szerintem ez tök jó rész volt, érthető, átérezhető dráma. Tetszett a komótosabb, filmszerűbb tempó. Azt viszont kétlem, hogy tényleg halott lenne Anne és a gyerek.

krigin - 2013. 07. 26. 01:24

szerintem se halott, nem gondolnám, hogy az első idegen-ember gyereket megölnék az Eszfenik. Fejlődést támogatni kell :D

Melkhi - 2013. 07. 26. 11:43

Ez a sorozat kegyetlen! Az elején még annyira nem is volt feltűnő, de mostanra egyértelmű, hogy ez is csak egy alacsony költségvetésű, amerikai scifi blődség. Túl azon hogy tele van logikátlan marhaságokkal,(pl.: simán mendegélnek az autók, repülnek a repülők, világítanak a lámpák, nem fogy a lőszer… holott 3 éve totális a megszállás, ergo nincs infrastruktúra, gyártás, olajfinomítás stb.)na de ez egy ilyen műfaj ugyebár. Szóval az igazán nagy tré, hogy ez az epizód is mi volt már? Az előző részben foglyul ejtett Mason, most megszökött ( egy ötvenméteres szabadesést követően, sérülten, a főgenyók egyik bázisáról, egyedül, lol). És ENNYI a fél órás epizód teljes értékelhető cselekménye, a többi egyhelyben toporgás. Közben ott tart a sorozat, hogy már tíz percenként van egy megindítónak szánt, tipik amerikai beszéd, lelkesítő jelleggel, vagy egy mélyenszántó párbeszéd valaki szomorú múltidézésével. A 30-40 perces játékidő mostanra kiürült. És akkor ott van még a főszereplő (ex-elnök) műrekedt hangú ordibálása, ami nélkül epizód nem lehet… Pedig ez egy éredkes kis sorozat volt, de ugyanúgy elbutult, mint a Continuum, vagy az Under the Dome. Szerintem.

Yooha - 2013. 07. 26. 12:52

Most vagy én nem emlékszem, vagy tényleg sose volt ilyen: A pókok használnak fegyvert? Mert én nem emlékszem ilyenre. A mechák lőnek persze, de a pókok csak szaladgálnak, mint…ö pók a falon. Mitől olyan félelmetesek ők. Kitekerik az ember nyakát, vagy mi?
Hja, és ha az emberiség 99%-át pár hét alatt lenyomták, a maradék 1% miért okoz ekkora nehézséget?

bozont goofy - 2013. 07. 26. 18:01

Yooha: “ha az emberiség 99%-át pár hét alatt lenyomták, a maradék 1% miért okoz ekkora nehézséget?”

a hangyabolyt könnyű szétqrni, de ha a maradék túléő hangya szétszalad a mezőn, akkor egyesével sokkal nehezebb levadászni őket :)

sandor555 - 2013. 07. 28. 10:10

Most kezdtem bele a 3.évad 1.részébe. 20 perc után kinyomtam. Iszonyú. KASSZA.

SG - 2013. 07. 29. 13:15

ismét egy fantasztikus epizódot láthattunk… semmi értékelhető nem történt benne. :S az uccsó rész majd biztos nagy dobás lesz… (nem)…

Jeneas - 2013. 07. 29. 18:56

Csak engem zavart egyedül, hogy kb a rész feléig tudomást sem vettek a kémről, mármint felrobbantja a Volm épületet, majd az emberek menedékét is és senki nem gondol arra, hogy jó lenne megkeresni?
Magát a Lourdes-es féle történetet szerintem meg sokkal humánusabban is meg lehetett volna oldani, minthogy a leleplezésének pillanatában már tudja a fél tábor. Kiszedik belőle a bogarakat, ő nem emlékszik rá mit tett, az embereknek mondanak valami kamu dolgot a kémmel kapcsolatban és puff meg van oldva a “kiközösítenek mert hozzámértek az idegenek” story. De persze ez egy vélemény és még lehet terveznek vele valamit ezen túl is…

jerrycomovie - 2013. 07. 29. 23:24

“Most kezdtem bele a 3.évad 1.részébe. 20 perc után kinyomtam. Iszonyú. KASSZA.” sandor555, megnevettettél. Amire te gondolhattál az egy másik szép magyar szavunk, a kasza. A kassza általában az, ahol a pénzedet hagyod, fizetésnél a boltban. Bár, ilyen helyesírással egyértelmű, hogy hiányzik önből némi fogékonyság a drámaibb sorozatok élvezetéhez. Nemde? Ne, kérem ne védje magát ostoba, unásig ismert frázisokkal – elírtam, stb. Ön nem képes befogadni az intelligensebb szórakozást. Piff, meg puff kell magának, nem gondolkodás…
:)

Hunnenkoenig - 2013. 07. 30. 00:52

Hat evadfinale elött eleg gyengusz resz volt. Es mi volt ez a cim? Azt hittem elmennek az idegenek hajojara, vagy bolygojara vagy valami. Ennek ellenere a pinceben szerencsetlenkedtek egesz vegig.

Mondjuk SGU “dramajanal” meg mindig jobb. Ez is szar, csak valamiert nem nyomja fel az agyvizem :-)

Talan mert itt nem teljesen eröltetett.

pumpika666 - 2013. 07. 31. 00:09

3×9: 35 perc sitthordás, majd a téglától szerzett fegyverrel 5 mp alatt kint voltak :)
a volm szuperfegyvereivel nem kellett volna már a mexállókat elzavarni a francba?

erős 4/10 nálam ez a rész, volt már jobb is

SG - 2013. 07. 31. 12:18

jerrycomovie: ha ez a sorozat neked intelligensebb szórakozás, akkor valami bűzlik Denverben… hihetetlenül ostoba ez a fajta drámázás. Személy szerint engem elszomorít, hogy ennyire nem használják ki a lehetőségeiket. Tom Mason-nél butább főhöst még életemben nem láttam sorozatban… (nyilván azért ilyen buta, mert BTK-s, hahaha) :)

Hans - 2013. 08. 04. 02:14

Vesszek meg, de a 8. rész nekem tetszett.
Pope mint tanár? Hagyjatok már! Haláli volt.
De Cochise, mint Dr. C! Akkor azért felnevettem….
Maggie (Sarah Carter) pedig valami eszeveszett szép volt.
Érdekes volt látni, hogy milyen lehetett a Carter (Mason) család, mielőtt a tetvedék dögök szétcseszték a bolygót.
Kár, hogy az évad 10 részes, mert ki lehetne ebből a sorozatból bőven hozni sok-sok jó epizódot.
Haragszom a készítőkre, mert tavaly is és most is rendszeresen elbasznak 2-3 részt a semmire és 2-3 rész meg kifejezetten jó. Nem lehetne egy stabil színvonalat hozni???

Jeneas - 2013. 08. 05. 12:14

3×10
A Volm meghozta Atlantiszt is.
A végére csak sikerült egy normális, jó részt összehozni, valahogy ilyennek kellett volna lennie az előző pár résznek is. Viszont bármennyire is volt történés a részben személy szerint nem éreztem, hogy ez évadzáró lenne a cliffhanger se nagy igazából, visszamentek a kályhához, de talán jobb is így új írókkal és tiszta lappal indulni neki a 4.-nek.
(azt a Volm hiperszuperfejlett ágyút meg csak oda kellett tolni Boston alá, hogy elsüthessék, pedig én elvártam volna hogy távolról is használható legyen :D )

Kissur - 2013. 08. 05. 18:04

Nem akarok káromkodni, de most szívesen tenném. Ez mi volt emberek? Mert, hogy nem szezonfinálé, az biztos. Az meg, hogy nem halt meg Anne és Lexie, azt már a 7.részben megmondtam. Esküszöm, hogy a 3.évadból a kedvenc részem a 3×08 volt. Félig egy alternatív világban játszódott, félig meg a rendes világban.
A fináléban tök felesleges konfliktusokat generáltak, amik sehová nem vezettek. Pfúj, de rossz volt. Nagy mák, hogy a 4.évadban megint íróváltás lesz. Érezhető volt, hogy semmi ötletük nem maradt.
Valaki írta feljebb, hogy az lett volna jó, ha felszállnak egy hajóra. Na én is ilyesmire gondoltam, hogy mondjuk kilövik őket egy kapszulában, és látják, ahogy távolodik a Föld, és bumm, vége az évadnak. Ehh, ez a 3.évad elég gyenge volt…

pluhi - 2013. 08. 05. 19:23

Olyan volt az évadzáró, mint az egész évad. So-so, marhaságokkal spékelve. Mókás volt, ahogy odacsorogtak a BFG-vel és putty azt annyi. Legalább Karen-t elintézték, ez már nem köti az írókat.

Dr.McKay - 2013. 08. 18. 22:20

Nekem évadról évadra jobban tetszik a sorozat. Bár a sok bakit és a “7 hónapot” én is sajnálom, de ha a nagy egészet nézem (főleg a 2. és 3. évadot) ez mégis egy jó sorozat. Ráadásul az egyetlen igazi idegen fajos sci-fi. Alig várom hogy többet tudjak meg az Eszfenikről, a Volmokról és a háborújukról.
Megjegyzés: az üzemanyag max. 12 hónapig állhat utána használhatatlan (ez Revolution-ban még idegesítőbb ott 15 éves kerozint kiveszik a helikopterből és fasza minden), az atomreaktorról pedig annyit ha fel is robban egy reaktor “nincs akkora baj” mint Csernobilban. A csernobili reaktorokat nem vette körül semmilyen védelem. Amerikába alap hogy minden reaktort speciális rétegzettel kialakított, több méter vastag vasbeton védelem vesz körül, ami egy robbanás esetén gyakorlatilag csak az erőmű közvetlen közelre korlátozza a talaj sugárszennyezést, azt is minimális mértékben és a levegőbe pedig szinte semmi sem juthat ki (Paks is ilyen).

Zsú - 2013. 09. 01. 09:38

Esküszöm, nem értem ezeket a reakciókat. Ha nem tetszik, meg unod, minek nézed? Ha “nincs jobb sorozat, ezért ezt a szart nézed”, akkor olvass egy könyvet, menj el sportolni, kezdj el festegetni…

Nekem nagyon tetszik a sorozat, vannak persze hibái, pl. a sok “amerikai” jelenet, az Anne-t játszó színésznőnél én kifejezetten örültem, hogy kikerült a képből, kritikán aluli, amit művel. Az “ideg-összeroppanás”-ánál egyértelműen látszott, hogy soha életében nem volt még érzelmileg kikészülve, kicsit szipogott és ennyi. Kár, hogy visszajött. :(
Azt tudja valaki, hogy a Tom miért volt meggyőződve arról, hogy meghaltak? Karen megmondja, hogy megölte őket, de utána kb. 2 percen belül kiderül, hogy az egész hallucináció volt. Vagy történt utána még valami, amiről lemaradtam?

A csúcs rész számomra az évadban a Karen-féle hallucinációk, ijesztő és vicces volt egyszerre. Ritka jól megírt rész volt.

Az, hogy akár hónapokat is ugranak a részek között kifejezetten tetszik, megmozgatja az agyamat, hogy mi történhetett időközben.

Valaki feljebb panaszkodott, hogy a Pope mikor kerül már ki végre a sorozatból. Hát szerintem ő az egyik, akit semmiképpen nem szabad kiírni, mivel ő képviseli a “Mason dinasztiával” szemben a közvéleményt, és a jogos kritikákat. Például: Lourdest hagyják kikötve szenvedni egy sátorban, mint egy darab szart, ha ez valamelyik Mason gyerekkel történt volna, addig pattogtak volna, amíg nem szereznek valami kütyüt, hogy kiszedjék belőle a férgeket.
Persze a Pope-féle kedvenc beszólásom: “Paprikát a csirkére??? Mi maga magyar???” Hát azon meghaltam. :D

A Halt játszó srác skizofrén alakításától rám tört a frász, az nagyon jó volt.

Dori - 2013. 09. 21. 17:13

Azt nem eretem, hogy mi van a vilag tobbi reszevel? Ott nincsenek ellenallok? Volt erre utalas a sorozatban vagy megint minden foldonkivulit csak a hatalmas USA erdekel?:D

winnie - 2013. 09. 21. 18:00

pár milliárd ember meghalt, de rengeteg ellenálló csapat van, viszont nincs befolyásul a sztorira és nem nézem a sorozatot, de ha nem állnak velük műholdas kapcsolatban, akkor ők sem tudnak semmit róluk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz