login |

Emmy kerekasztal-beszélgetés: Dráma színészek

2013. 06. 14. 14:40 - Írta: CyClotroniC

16 hozzászólás | kategória: insider, video, , , , , ,

Corey Stoll (House of Cards), Dennis Quaid (Vegas), Jeff Daniels (The Newsroom), John Slattery (Mad Men), Kevin Bacon (The Following) és Mandy Patinkin (Homeland) volt ezúttal a The Hollywood Reporter vendége a dráma színészek kerekasztalán, ahol egy Game of Thrones – Vegas cserét leszámítva, ugyanazok a sorozatok adták a meghívottakat, mint a showrunneröknél.

Ezúttal nem igen kaptunk hallgatag résztvevőt, bár túlsúlyban voltak a monológ válaszok, de legalább mindenki elmondta a saját gondolatait, főleg Mandy Patinkin szókimondó őszintesége volt üdítő, az eddigi egyik legjobb alany volt, akit az évek során láttam ilyen beszélgetésen.

Sok kérdés érintette a filmes múltat, és jó pár vicces vagy érdekes történetet hoztak a karrier mélypontok, legrosszabb döntések, legrosszabb meghallgatások, karriert megváltoztató munkák is, és ezzel remek kontrasztot alkottak a kifejezetten tévé-orientált témákkal.

Sokan említették, hogy a színész szemszögéből először egy igen érdekes váltás tévés fronton a folyamatosan változó rendezők jelenléte, akikben – munkája elején – például Patinkin nem is nagyon bízott meg, mert nem érezte őket a projekt részének. Később azonban mind kitérnek arra, hogy mennyire csapatmunka egy tévés forgatás, ahol ők csak játszanak és onnantól semmivel sem törődnek, és nem mindig kell egy tökéletes jelenetet összerakniuk, mert majd a vágó úgyis összeollózza azt.

Érdekes még, hogy nagy egyetértés volt abban, hogy senki se akarja előre tudni a történetet, és többen is mondták, hogy az előző részben forgatott dolgokat is maguk mögött hagyják, tulajdonképpen elfelejtik. A “Mit csinálnátok egy tévés adóval, ha egy teljes napig/hétig ti irányíthatnátok?” zárókérdés pedig egész érdekes válaszokat szült. A videó a tovább mögött.


Az eddigi 2013-as beszélgetéseket itt találjátok:

– dráma színésznők
– dráma showrunnerök
– komédia showrunnerök

16 hozzászólás Ne habozz!

symor - 2013. 06. 14. 15:39

Ez mi :P

Ki kellett pótolni a létszámot és páran nem értek rá, ezért meghívták Bacont és Quaid-et?!

Hol van Mads Mikkelsen!
És még egyszer, HOL A FASZBAN VAN MADS MIKKELSEN!!!

Hol van Michael Cudlitz, Jeremy Irons….

Komolyan már az Emmy is kezd elkurvulni, még, hogy Bacon és Quaid?!

Patinkin egyébként mindig is ilyen volt, amiket például A herceg menyasszonya című film werkjében lenyilatkozott az valami elképesztő. Benne van az első három legmeghatóbb és legjobb kulisszabeszélgetések között az anyag esküszöm:

My name is Inigo Montoya! – egy valódi veszteséggel összekapcsolva:
http://www.youtube.com/watch?v=a9J1vC-4wTs

Az óriás és a magasságiszony:
http://www.youtube.com/watch?v=p-eVPSWxnHk

Patinkin a lehető lenyíltabb, legtermészetesebb módon adja magát, annyira póztalanul, hogy az már hihetetlen :)

CyClotroniC - 2013. 06. 14. 16:22

Azért is emeltem ki, hogy egy különbséggel ugyanazok a sorozatok adták a meghívottakat, mert azért érződik egy kis lobby mellékíze az egésznek. Illetve ugye a tavaly jelenlévőket mindig kár hiányolni.

Hannibalból sajnos kizárt volt, hogy behívjanak valakit, már csak azért is, mert ha jól tudom, ezeket április magasságában forgatták, annak meg kb akkor volt a premiere.

Meg egyébként nem mindig a legjobb színészek a legszórakoztatóbbak az ilyen dumálásokon, de az tény, hogy Dancy vagy Mikkelsen érdekes adalék lett volna szerintem is. Illetve a nőknél kb bárki az American Horror Story-ból de nyilván főleg Jessica Lange.

A beszélgetés infója számomra az volt – hogy is felejtettem el kiírni a szövegbe, nem vágom – hogy Patinkin arról mesél, hogy rendszeresen over-the-top az alakítása, és azon változtatna. A végtermékről meg ugye ez baromira nem jön le, mert Saul kifejezetten sztoikus. Vagy csak Claire Danes mellett az. Annyira megnézném azokat a kivágott részeket, ahol neki is hasonló intenzitása van. Na ott mik játszódhatnak le. :D

symor - 2013. 06. 14. 16:34

CyClotroniC:

Április, akkor értem.
Egyébként Mikkelsen kifejezetten jó interjúalany, legalább annyira, mint Patinkin :)

Akkor újrafogalmazom:

Hol van Kevin Spacey!
És még egyszer, HOL A FASZBABAN VAN KEVIN SPACEY!!!

CyClotroniC - 2013. 06. 14. 16:40

A Cardsot azért szépen besírta a Netflix, mindhárom kategóriába adtak ember. Ott volt a showrunnerjük, itt Stoll, Kate Mara meg a színésznőknél. Ne legyünk telhetetlenek. Nyilván Spacey übernév, de valszeg ő nem akart jönni, vagy inkább az van, hogy Stoll-nak a jelölése pont az ilyen ici-pici booston múlhat.

JimmyL - 2013. 06. 14. 16:40

Jeff Daniels is jo nagyon… csotanyos hasonlatan fekudtem :)

symor - 2013. 06. 14. 16:41

A nőket fel se emlegessük:

Kerry Washington?!
Már a rossz színésznőknek is osztanak Emmy-t?!

Connie Britton?!
Idén, miért?! Jól állnak neki a ruhák a Nashville-ben?

:O

CyClotroniC - 2013. 06. 14. 16:44

Azért a nőknél szerintem a másik 4 színészileg is rendben van, sőt talán ők négyen nálam jelöltek is lennének, ki-ki más kategóriában persze. No meg ott van az is, hogy network oldalról is mindig akarnak meghívni valakit, és nem jöhet minden évben Archie Panjabi. :D

symor - 2013. 06. 14. 17:30

“A Cardsot azért szépen besírta a Netflix…”

Szerintem meg a többi csatorna sírhat be, hogy idén hasonlót sem tettek le az asztalra. A House of Cards esetében aztán végképp nem kellett senkit “besírni” :D

CyClotroniC - 2013. 06. 14. 17:34

Szerintem is az év egyik legjobbja volt, nem is úgy értettem, hanem, hogy a Mad Men mellett az egyetlen sorozat, ami mindhárom drámás videóban szerepelt. Lehet, hogy ez az újság akarata volt, de szerintem ehhez vastagon köze van a “csatornáknak” is. Persze ha valaki azt mondja, hogy küldenénk mindegyik kerekasztalra valakit a Cardsból, ki lenne az a hülye, aki visszautasítaná őket. :)

szerintem - 2013. 06. 14. 18:23

en most lattam eloszor ilyen beszelgeteseket, azelott soha, de nekem nagy csalodas volt ez is, meg a noi is. valahogy nekem nem jon at a termeszetesseg, eppen ellenkezoleg, en az erolkodest latom szinte mindenkinek minden megnyilvanulasaban. mondjuk a noknel eroteljesebb volt, connie britton peldaul latvanyosan rendkivul elegedett a kulsejevel, ami egyebkent sut minden szerepebol, amiben eddig lattam. ebben a videoban pedig jeff daniels tunt roppant arrogansnak es onteltnek, nagyon meg is lepett.
de lehet, hogy ez nem az en mufajom, nem tudom, de nagyon modorosnak talaltam az egeszet. es ezert kiabranditonak is valamilyen szinten.

CyClotroniC - 2013. 06. 14. 18:42

szerintem:

Nálam is pont ez a két szereplő csapódott le így, de hát akkor nekik ez az igazi énjük, vagy nem? Jeff Daniels engem teljesen ledöbbentett azokkal a mondataival, amikor a jelenlévőket, és köztük elsősorban nyilván magát, felmagasztalta. (Kicsit még Quaid volt ilyen, de a többieken én nem éreztem.)

A nőknél Moss, Mara és Potter szerintem kifejezetten szimpatikusak voltak, bár ezt Moss-ról és Mara-ról eddig is tudtam, Potter meg kellemesen meglepett. De én mondjuk nem is vártam el, hogy mindenki szimpatikus legyen.

Ahol szinte mindenki jófej volt, az a tavalyi komédia színész csapat, de általában a showrunner beszélgetések a legerősebbek. Idén a drámai volt jobb, tavaly a komédia.

szerintem - 2013. 06. 15. 00:03

vegulis lehet, hogy igy van. ezen a ket szineszen kivul senki nem volt unszimpatikus vagy ellenszenves, inkabb csak a beszelgetes tunt modorosnak, ugy osszessegeben.

ja, es ha mar monica potter: iden elegge felkapott lett, de csakis a temavalasztas miatt, kulonben senkit nem erdekel, mennyire nagyon jol jatszik evek ota peter krause oldalan a parenthoodban. orom oket nezni minden heten, eszmeletlen minosegi sorozat, nagyban koszonheto ez annak, hogy ok ketten szerepelnek benne. es nem mellesleg szerintem sugarzoan szep is. nagyon ritkan szeretek szinesznot ennyire, mint ot.

szoval ajanlom mindenkinek a sorozatot.

bara - 2013. 06. 15. 09:20

Hát, ennyi ‘eer, kind of, you know’ azért furcsa volt, meglepett, hogy milyen sokan nem tudnak összeszedetten beszélni. Kevin Baconnél az elején felmerült bennem, hogy konkrétan képtelen lesz bármit is kinyögni.
Érdekes volt amúgy, de egy órát nem ért meg, 20 percig néztem.

Dreya - 2013. 06. 16. 02:51

“Hát, ennyi ‘eer, kind of, you know’ azért furcsa volt, meglepett, hogy milyen sokan nem tudnak összeszedetten beszélni.”

LOL Pontosan! :D Belenéztem a közepébe meg a végébe, de nem kaptam túl nagy kedvet az egészhez. Ha össze lennének szerkesztve Mandy részei, na arra kíváncsi lennék, mivel szerintem ő elég intelligens és érdekes válaszokat adott, esetleg még John Slattery-t is megnézném, de a többieket nem is ismerem…

cyborgwings - 2013. 06. 16. 11:58

mandy patinkin miatt néztem végig, mert amúgy egyáltalán nem szeretem az ilyen beszélgetéseket és bara meg is fogalmazta miért: szörnyen kellemetlenül érzem magam attól, hogy sokan képtelenek legalább egy mondatot összefüggően kinyögni. corey stoll-lal úgy voltam egy idő után, hogy csak meg ne szólaljon, mert sírva fakadok.
nyilván nem kell tudnia mindenkinek olyan, tkp. szónoki képességekkel rendelkeznie, mint patinkin – elképesztően összeszedetten beszél bármiről és hihetetlenül intelligens fazon -, de akkor legyen annyi önkritikája az illetőnek, hogy nekem ez nem megy, ne erőltessük.

mindenesetre éppen emiatt a szétesettség miatt éreztem úgy, hogy se füle, se farka beszélgetés volt ez. nem volt különösebben érdekes számomra, mert ezek a végignyökögött sztorik nagyjából két-három mondatban összefoglalhatók az adott színész imdb lapján például, amit csak átpörget az ember és nem kell egy órán át feszengenie, hogy vajon hány ööö-zés után kerül pont a mondat végére.

na mindegy, patinkin miatt lényegében megérte, tényleg fantasztikus a hapsi. nekem az valamiért különösen szimpatikus volt, hogy a végén megemlítette, hogy olyan barátai is vannak, akiknek bizony nincs még 10-15 dollárjuk sem havonta kábelcsatornákra.
nem néztem végig a teljes message boardot az imdb-n, csak az éppen aktuálisakat, de ennek a beszélgetésnek az alapján különösen elkeserítő, hogy gyakorlatilag csak olyan címekkel találkoztam, amikben ócsárolják őt, a tehetségét vagy a munkához való hozzáállását.

CyClotroniC - 2013. 06. 16. 12:14

Idén amúgy a “dráma showrunner” csapat volt csak kiemelkedő, bár az is igaz, hogy magasan ebben volt a legtöbb őőőzés és bénázás. Mondjuk 1-1 ember lehetett azért találni minden panelon, de többnyire olyanokat, akikről tudtam korábban is, hogy jók (Kate Mara, Elizabeth Moss, Eric Stonestreet mondjuk ilyen), de voltak meglepetések (Mandy Patikin, Monica Potter, Mike Schur).

Azon én is filóztam már, hogy mennyire ritka, hogy az összeszedettség, az intelligencia és a humor is megtalálható egy színészben, ha civilként beszél ilyen helyen, vagy egy Late Show adásban. Két kezemen meg tudnám számolni ezeket a kirívó példákat, pedig az ezért ez is a munkájuk része elvileg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz