login |

Pilot: Family Tree

2013. 06. 17. 15:45 - Írta: CyClotroniC

9 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

General Harry Chadwick – Leader of men, grower of beard.

Veletek is volt már olyan, hogy látjátok egy sorozat minden erényét, érződik rajta, hogy itt valami egészen egyedit és minőségit hoztak össze a készítők, de mégsem nektek való? Így jártam az HBO új dramedyjével, a Veep és a Girls árnyékában útjára indított Family Tree-vel.

Már az első 5 perc a puritán hétköznapiság és az abszurditás olyan elegyét tolja a néző arcába, amit némi magyarázatig nehéz befogadni. Plüssmajom a kocsi gyerekülésébe szíjazva, beazonosíthatatlanul fura, ázsiai akcentussal üdvözlő anyuka, tévéből üvöltő indiai britcom és társai fogadják a gyanútlan nézőt, minden furcsaságot úgy tálalva, mintha azok a leghétköznapibb dolgok lennének.

Ha ez nem lenne elég az ínyenceknek, a sorozat egyik sajátossága, az improvizált párbeszédek, emellé még kapunk egy dokurealista keretet is, kábé olyan mértékben, ahogy azt a Modern Family is használja.

A történet ellenben rém egyszerűnek tűnik, főszereplőnk, Chris O’Dowd (The IT Crowd, Girls, Moone Boy) egy teljesen hétköznapi fickó, aki örököl egy ládányi kacatot/emléket egy sosem látott, távoli rokontól, majd nekikezd felkutatni a családfáját, és velünk együtt részről részre egyre többet fog megtudni az őseiről.

Az Family Tree egy sajátos, különleges darab, és aki vevő a stílusára, az nagyon megszeretheti a pimasz belső gondolatokat közvetítő majombábujával, különös találmányaival, fura sitcom-a-sitcomban jeleneteivel, kínos és elfuserált randijaival együtt. Még úgyis 6/10, hogy nem maradok a folytatásra, de abban biztos vagyok, hogy lesznek olyan junkie-k, akiknek ez a limlomos láda kincset fog érni.

9 hozzászólás Ne habozz!

ThomasGreg - 2013. 06. 17. 16:45

Elkezdtem nézni, de nagyon hamar kiderült, h ez nem az én sorozatom.
Sok sikert másoknak.

pod - 2013. 06. 17. 17:13

A vacsizós rész azzal a sötét csajjal jó volt, de a többi nem igazán győzött meg.

yeeeyha - 2013. 06. 17. 18:28

Leszedtem az eddigi részeket, szerdán végzek a vizsgákkal, meg van az ünneplő sorozatnéző program (egy része) :D

khaal - 2013. 06. 17. 22:00

Ledaráltam az öt részt, és nem nagyon tudok mit kezdeni a látottakkal. Tényleg meglehetősen szürreális az egész, mindegyik karakter fura, olyan érzés az egész mintha hagyták volna az írókat brainstormingolni és a végén felhasználtak volna minden ötletet, legyen az akármilyen őrült. Nem mondanám hogy túl sokszor felnevettem volna, de valami megfogott az egészben, én maradok még, kíváncsi vagyok milyen elszállt baromságokat tudnak kitalálni hétről-hétre.

El-ahrairah - 2013. 06. 17. 22:41

Első részt megnéztem, a setting jó, a karakterekben lenne potenciál, poén viszont nincs és sztori sem. Nekem ez így kevés.

2SY - 2013. 06. 18. 03:24

Ez nagyon beteg volt, szóval köszönöm, hogy a figyelmembe ajálottátok.
Nagyon angol sorozat szóval csomó poén nem feltétlenül fekszik azoknak akik a jóbarátokon edződtek, de egy próbát megér mindenkinek csak25 perc egy rész.
A jövőbeli Sherlock pedig kurva jó volt:)

frs - 2013. 06. 27. 09:12

A no román akcentussal beszél, azt mondja ,,Buna ziua”, vagyis Jó napot!.
Üdv Erdélyből.

gromit - 2013. 08. 07. 00:22

eleinte én is kicsit bambán néztem, nem is voltam benne biztos, h érdemes a 2. részre visszajönnöm, de végül mégis, már tudtam hova rakni, tudtam, mire számíthatok (most a sorozat felénél tartok)

tényleg nem való mindenkinek, kell egy kis affinitás ehhez a Who Do You Think You Are? paródiába töltött angol abszurdhoz :)

gromit - 2013. 08. 07. 00:24

igen, a jövőbeli Sherlock nagyon bejött, meg a végefőcímdal is különösen (teljesen váratlanül jött ez a komoly dal a végére, de nem bánom :) )

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz