login |

True Blood: kezdett a 6. évad – gabi88

2013. 06. 19. 22:00 - Írta: vendegblogger

225 hozzászólás | kategória: kritika,

Itt a június, így megérkezett a True Blood, immár a 6. évadjával. Ez még mindig az a sorozat, ahol évről-évre kiderül, hogy a természetfelettiséget és a vérmennyiséget is lehet tovább fokozni, és úgy tűnik, hogy ez ebben az évadban sem lesz másképp. Hiszen ki gondolta volna, hogy egy természetfeletti lény is lehet még természetfelettibb?

A tömény, eseménydús kezdés csak még jobban összekuszálta a szálakat, igaz az élet néhány nagy kérdésére is választ kapott, aki a tavalyi negatív vélemények és kritikák ellenére is adott még egy esélyt a sorozatnak. Az élet nagy titkait a továbbiakban spoileresen vesézem ki.

A sok negatív vélemény ellenére – amit az 5. évad kapott – én speciel nagyon vártam már a kezdést, és ezért lehet elfogult is vagyok a sorozattal kapcsolatban – ezt nézze el nekem az, akit még ez a pörgős kezdés sem rázott fel. Az előző évadban felépített Authority-szálat sikerült szó szerint felrobbantani és ezután érkezett is a többi furcsaság.

Már-már bájos volt – ez pedig abszolút nem jellemző erre a sorozatra – ahogy mindenki meg akart védeni és menteni valakit az első 20 percben, de aztán darabjaira hullott a csapat. A tengerparti jelenetnél leginkább “Ez most komoly?”-érzés kerített hatalmába, nagyon nem volt odaillő. Előnye, hogy megtudtuk, hogy szeretett Pamünk kemény álarca is érző szívet takar. Közben megismerhettük az újabb főgonoszt, vagy mégsem? Billith ugyanis a kezdeti ijesztgetés után már kissé barátságosabbnak tűnt, ezért gyanítom, hogy mégsem ő lesz a 6. évad fő célkitűzései között kiirtandó főellenség.

Erre a szerepre nagy eséllyel pályázik az emberek oldaláról a vámpírellenes kormányzó, Truman Burrell, akinek ugye már most sem hisszük el, hogy csak az újabb kampányra való pénzt szeretné összegyűjteni azzal, hogy betársul a szintetikus vért gyártó céghez. A másik főellenség Warlow, akiről szerintem még a későbbiekben más is ki fog derülni, nemcsak az, hogy képes szellemként fel- és eltünedezni.

Az már csak hab a tortán, hogy ebben a részben a legérdekesebb szál számomra az “űrlény ikrek” megszületése óta Andy-é, és Arlene-től is megtudtuk az élet nagy igazságát, miután sikerült Andy-t a szülés utáni depresszióból kibillenteni.

Life ain’t fair. And there ain’t no Santa Claus neither. And when you stick Mr. Happy inside somebody’s hoo-ha without a raincoat on, babies come out!

Az eddigi évadokban nem nagyon kerültek előtérbe a tündérek. Mármint semmilyen módon sem, hiszen nem magyarázták meg a létezésüket, történelmükről, szokásaikról sem tudtunk meg sokat, csak mindig annyit, amennyi éppen szükséges volt. Ez változhat most, mivel a kis tündércsemeték elég gyorsan nőnek és Andy-nek is segítségre lesz szüksége velük kapcsolatban.

Szegény Jasont se felejtsük el. Az addig rendben, hogy az eddig történt események hatására kezd megbolondulni és képzeleg, de hogy állandóan a saját feje után megy és mindig rosszkor van rossz helyen… -ez már tőle is sok.

Az előző évadhoz képest a vérfarkasokról annyit tudtunk még meg, hogy hogyan is kell megenni a korábbi falkavezért. Ezt ügyesen kihagyták a múltkor, és bevallom, nekem most sem hiányzott volna ez a rész, de ha ez kell ahhoz, hogy lássuk, hogyan száll Alcide fejébe a dicsőség, ám legyen.

The vampire blood he drank will wear off. Power is a more dangerous drug. Eats away at a man’s decency.

Sookie, Eric és Nora hármasáról csak annyit, hogy Nora az egyik kedvenc karakterré léphet elő, és várhatóan ő teremti majd meg az egyensúlyt Sookie és Eric között. Igaz most még Sookie javára billen a mérleg:

– I’m not who I thought I’d turn out to be.
– Well, to me you’ll always be that girl in the white dress, the one who walked into my bar.

A rész végén még sikerült Billith-nek meglepetést okoznia, de egy dolgot már biztosan tudunk róla:

– What are you?
– Are you Lilith?
– I am Bill Compton. Though, clearly… I am something more.

Nem tudtam, hogy mit is várjak majd ettől a résztől, így nem is voltak magasak az elvárásaim. Összességében kerek volt az idei első rész, annak ellenére, hogy a megszokott viszonyokat sikerült összekuszálni, de rendesen. Legfőképpen azzal, hogy a “ki melyik oldalra áll”-kérdésben az érdekellentétek előtérbe kerültek már most. De amit kellett leromboltak, akit/amit kellett azt bemutattak, megismertettek, a magyarázatot pedig várhatóan megkapjuk a folytatásban. Az értékelés pedig 7/10, bízva a még jobb folytatásban.

225 hozzászólás Ne habozz!

zolij - 2013. 06. 19. 22:14

Én egy katasztrofális évadnyitót vártam, úgyhogy pozitívan csalódtam :-)

tiktak - 2013. 06. 19. 22:15

Szerintem olyan átlagos true blood kezdés volt. Billt kezdem megkedvelni, ez maga a csoda.
Viszont ami számomra szinte kínos már, az Pam. Nekem is nagy kedvencem volt eddig, de most már a fahangon előadott vagánykodása elég gázos. Ráadásul valahogy most a poénjai sem ütnek, szóval egyszerűen nekem néha kínosak a jelenetei.

A. - 2013. 06. 19. 22:25

uncsi volt, nem tudnak mit kezdeni se a történettel, se a karakterekkel. elvileg most kéne megalapozni az egész évadot, de semmi olyan nem történt, aminek várnám a kibontását. Az egyetlen pozitívum Rutger Hauer volt, egy igazi klasszikus karakter és színész, jó értelemben kilóg a többiek közül.
és amikor a végén megjelent lilith, sírtam, de nem örömömben. még egy évad vele? neeeeee
@tiktak: szia:)

A. - 2013. 06. 19. 22:26

Noráról inkább nem is mondok semmit:)

A. - 2013. 06. 19. 22:27

meg az Alcide-jelenetekről sem:)

Lemoni - 2013. 06. 19. 22:36

Az évadnyitó legnagyobb pozitívuma, hogy hosszú idő után végre megint van új TB-rész, hiányzott már mint egy falat kenyér :) Tetszett, hogy nem ugrottak időben, hanem ott folytatták, ahol abbahagyták, nem flashbackben kaptuk a menekülést. Meg hogy Billith az új képességei ellenére próbál normális lenni, még ha tudom is, ez csak látszat….. Tündér tökmagok cukik, de a Bellefleur-szál nem érdekel. Alcide végre igazi férfiállat, nem pedig szelíd házikutyus :D Ericnek meg akár semmit nem kell tennie, akkor is ő az érdeklődésem középpontja :D Nekem egyébként semmi bajom nem volt az 5. évaddal, a negyediket nem szerettem, a Marnie-banyásat.

rokkantkocsi - 2013. 06. 19. 22:45

“my sister..she has some mental problems” – JASON STACKHOUSE

remélem sosem lesz vége ennek a sorozatnak

tiktak - 2013. 06. 19. 22:47

A.
szia :) újra itt.
Alcide-on besírtam, annyira szánalmas az a karakter, ha gyerekeket gyilkolna majd felzabálná a testeket én szerintem akkor is csak röhögnék, mert annyira rossz az a karakter. Ráadásul örültem Luna halálának, amíg meg nem jelent Alcide iszonyatosan vagány szukája. Ez a nő akár Luna is lehetne.
És Nora-t én sem bírom :)
Viszont Andyt igen, bár messziről látható volt a fordulat, hogy a gyerekek gyorsan fognak nőni. Így lehet van esély négy új felnőtt karakterre? Nem bánnám, mert ahogy nézem Jasont is el fogják rontani, pedig rajta annyira jókat lehetett röhögni (emlékezzünk a jelentre, amikor benéz a játékmaci szoknyája alá :)) )

ff - 2013. 06. 19. 22:55

Szörnyű volt: bimm-bamm, csitt-csatt, sírás, piff-puff, vége.
Valójában az lett volna a csavar, ha kihagyják az éjszakát és mondjuk flashbackekben, vagy dialógusokban visszatérnek rá.
Már semminek sincs tétje. Olyan mint egy természetfeletti szappanopera. Tőlem még egy résznyi esélyt kap.

paranoid android - 2013. 06. 19. 22:58

Nekem a True Blood az a tömény popcorn szórakozás, amit mindig képes vagyok élvezni. Ez az évadnyitó sem volt kivétel.
Az egyetlen bajom, hogy így a 6. évadra már alig maradt karakter, akit úgy igazán kedvelek. Egyedül Andy nem okoz csalódást, úgyhogy az utóbbi pár évadban nálam előlépett kedvencé.
Sam nagy kedvencem volt korábban de kicsit unalmas lett mostanra, Jason személyiségét meg minden irányból erőszakolják az írók, pedig ő is baromi jó volt korábban.
Most Norára vagyok igazán kíváncsi. És Billre. A sok szörnyű jellemváltoztatás után az írók végre pozitív (vagyis érdekes) irányba indultak el egy karakterrel. Az előző évad végén Billith nem csigázott fel, de így, hogy Bill tudata megmaradt, plusz van benne valami kiszámíthatatlan, már mindjárt izgalmasabb, sőt fenyegetőbb.

lux - 2013. 06. 19. 23:12

Egyetlenegy dolog járt a fejemben : Kill Bill. Csalódott vagyok, reméljük lesz ez jobb is.

Zsofesz - 2013. 06. 19. 23:20

Az Arlene-idézetet lehetne jelölni a hét idézetének is, úgy felröhögtem rajta, hogy meg is állítottam gyorsan a lejátszást :)
Engem egyelőre a kormányzós szál hagy hidegen, de remélem majd valami olyan sztorit kap, amitől ez is érdekes lesz. Hiányzott már a sorozat.

Theo - 2013. 06. 19. 23:22

Fő negatívum Luna halála, főleg hogy csak ezért volt, akkor már az előző évadban meghalhatott volna, kétlem hogy még feltámad, bár ki tudja.
Alcide szál nagy vergődés, még tekertem is ott, bár Martha poénos volt.
Pam jó szövegeket nyomott, csak sajna Tara nem tudott még meghalni.
Warlowból ennyi is sok volt.
Gyenge rész, jobbat vártam, de úgy látszik az idei év ilyen lesz.

Sinyster - 2013. 06. 19. 23:48

Nekem, mint eddig még mindig Pam a fő kedvenc karakter. :D
“- Excuse me,
bitch sergeant.” by Pam.

Szerintem még mindig a legjobb karakter, aki a legsablonosabb az Tara. Ő tényleg nagyon egy helyben mocorog a 3.-ik évad vége óta.
De nekem nem volt csalódás a kezdés, szóval mint eddig most is maradok a többi részre is.

missAddict - 2013. 06. 20. 00:00

tetszett a kezdés, pozitív csalódás volt az előző évad sok érdektelen részeihez képest. furcsa volt, hogy nem éreztem késztetést, hogy áttekerjek jeleneteket.

ami számomra hihetetlen az Sookie naivsága, hogy még mindig azt hiszi, hogy lehet normális élete. most komolyan, semmit sem tanult az elmúlt 6 évből? :D

zsemlye - 2013. 06. 20. 00:49

részemről elégedetten – megnéztem 2,5 x.
Jasonon többször besírtam: redneck desszantos faék szórakoztat.
Eric végre fénykora visszatért: lsd. Pam és Nora kiosztása.
Billt untam, most végre lehet vmerre vinni a karaktert.
Tara mondjon le reakcióm parkolópályán, talán.. talán lesz végre vmi belőle is.

ENGEM igazából az érdekelne, hogy kinek mikor esett le, hogy kit stoppolt le Jason? ;)

andus - 2013. 06. 20. 01:16

@zsemlye
már akkor tudtam, amikor megállt mellette a kocsival :D

Ahhoz képest, hogy nem igazán emlékeztem arra, hogy mi történt az előző évadban (igen, én is a fanyalgók táborába tartoztam), ez a kezdés igazán bejött. De lehet, hogy csak a hosszú hónapok miatt.
Bill érdekel, a kormányzó úr már belopta magát a szívembe. Pam viszont nagyon idegesít. Egy akkora pofont kellene lekeverni neki, hogy államokat repüljön át, akkor talán nem nyafogna tovább. Ájj, pedig mennyire szerettem.
Kíváncsi leszek, hogy a tündér mitológiából mennyit tudunk meg. Mondjuk, Warlow megjelenésével biztosan kapunk némi betekintést.

Lényeg a lényeg, visszatért végre az egyik kedvenc nyári sorozatom, és örülök neki :)

Nikki - 2013. 06. 20. 01:48

Jó kezdés volt, egyetértek a kritikával. Voltak hullámvölgyek, de visszagondolva, valóban szórakoztató sorozat. Jelenleg nincsenek ellenérzéseim, a kezdés is bejött szóval maradok természetesen, pedig tudom, volt olyan, hogy szidtam.

JJ - 2013. 06. 20. 06:52

Jó kezdés volt na, már annyira hiányzott a heti True Blood adag h semmi nem tudta volna elrontani számomra az összképet, bár én személy szerint elég elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban, amit még várnék ettől az évadtól h más vérlényekkel is foglalkozzanak ne csak vérfarkasokkal, bár ahogy megalapozták az évadot az első részben erre nem hiszem h sor kerül, pedig már be kellene hozniuk Sookie vértigrisét is :)

Raoul - 2013. 06. 20. 08:08

Az előző évad után valami borzalmas kezdésre számítottam és megkönnyebbülés volt egy átlagos részt látni. Igazából egész jól átvezették a szálakat erre az évadra, ezt ennél jobban nem lehetett volna, hiszen ismerjük a sz**ból várépítés esetét.
A karakterekkel már volt némi bajom. Még Jason oké, ő mindig is alul tudta múlni önmagát, nem egy okos emberről van szó nyilván. Alcide kritikán aluli, mióta megjelent, kizárólag a karakter jellemének visszafejlődését figyelhettük. Ráadásul szegény színészt is sajnálom, csúnya dolog valakit a teste miatt bent tartani, de nyilván kell a nyers erő, az izom, mi is kaptunk pucér hölgyeket.
Pam még borzalmas volt. Nem is a karakterével van a baj, de olyan volt, mintha az írók nem találták volna meg pontosan azt a régi Pam-et és sötétben tapogatóznának de azért a jó irányba. “Ja, valami ilyesmit mondana ebben a szituációban.” Csak nem ezt. Remélem megtalálják.
Andy, Arlene, Lafayette, ők nagyon jók voltak. Sookie most végre hozott egy jó döntést, hogy szeretne a régi lenni, Nora hidegen hagy, Eric meg nem kelt bennem szexuális frusztrációt, így ő csak nyálas volt számomra. A többiek meg a többiek voltak.

A. - 2013. 06. 20. 08:20

@tiktak: én annyira kiestem a képből ezalatt az egy év alatt, hogy a farkasfalkás jelenetben konkrétan összekevertem Lunát és Alcide csaját. Vagyis annyira elfeledkeztem erről a nőről, hogy nem tudtam beazonosítani hirtelen.
Igen, szerintem is felnőtt karakterként fognak szerepelni Andy gyerekei, legalább Jasonnek lesznek új játszótársai:D

Brynden Rivers - 2013. 06. 20. 08:50

Kiveszett az összeszedettség az építkezés, meg Alan Ball ebből sorozatból.

Norat vetkőztessék le, utána boldogan kaszálom.

idioty - 2013. 06. 20. 08:53

“Igen, szerintem is felnőtt karakterként fognak szerepelni Andy gyerekei, legalább Jasonnek lesznek új játszótársai”
:D

Én szerettem a tavalyi évadot is, de én inkább szórakozásnak fogtam fel, mintsem komolyan vegyem az egészet. Sokat röhögtem a tavalyi évadon.
Ez a nyitó rész egyébként nekem tetszett, szerintem is 7/10. Viszont legalább itt érdekesebbek a karakterek, nem úgy, mint más hasonló jellegű sorozatokban.
Egyébként szerintem az is jó, hogy elmehet akár olyan irányba is az évad, hogy az eddig kedvelt karakterek negatív irányba változnak, míg az utált karaktereket megszeretjük.
Régebben kedvencem volt Sam, most semmilyen.
Alcide-t eleinte fogva nem kedveltem, amolyan bájgúnárnak tűnt.
Tara engem hidegen hagy, felőlem akár meg is halhat, vagy kezdhetnek is vele valamit.
(S)Pam pedig nekem sosem volt igazi kedvencem, bár voltak jó jelenetei. Viszont én megértem a nyavalygását ebben a részben, mert a múlt évad végén egyfolytában Ericet kereste, és végre megtalálta, hát persze, hogy nem akarja elengedni.
Billith: kb hidegenhagy, bár lehet ebben az évadban az lesz a meglepetés, hogy nem főgonosz lesz, hanem Sokie-t akarja majd megmenteni.
Sokie: szintén hidegen hagy :D
Jason: hihetetlen jó ez a karakter, és nagyon is jól játszik a srác. Tipikus szőke nő. :D
Eric: nekem mindig is nagy kedvencem volt, bár az előző évadban tényleg egy nyálas figurát csináltak belőle. Hátha most ez változik.
Andy, Arlene és a gyerekek még lehet érdekes, de annyira még nem foglalkoztat.
Lafayette pedig kaphatna több szerepet. Első évadban nem szerettem, de azóta nagyon megkedveltem. Hihetetlen jól játszik, meg jó beszólásai vannak…

JJ - 2013. 06. 20. 09:21

Lafayette tényleg kaphatna több szerepet én nekem is az egyik kedvenc karakterem lett, a mostani részben az ő pillanata volt a kedvencem, az a magány, megtörtség, nagyon hitelesre sikeredett jelenet lett.

Shiwo - 2013. 06. 20. 09:49

“ENGEM igazából az érdekelne, hogy kinek mikor esett le, hogy kit stoppolt le Jason? ;)”

az éjszaka közepén – mikor köztudott, hogy kiéhezett vámpírok járják a vidéket – megállni és felvenni egy csurom vér stoppost? az illető vagy csont hülye vagy tud valamit… így már mikor megállt, biztos voltam benne, hogy lesz valami, és miután Jason tipikusan az a kerekter, aki mindig rosszkor van rossz helyen, nagyon erős volt a gyanú bennem, hogy belefut Warlow-ba… mikor megláttam a színész arcát, akinek a nevét meg nem mondtam volna, de tök ismerős volt, akkor már fogadást is mertem volna kötni, hogy nem egy futó mellékszereplőről van szó, mondtam is asszonynak, hogy “figyeld meg, ez tuti a Warlow lesz…” … és lőn…

Anthonz - 2013. 06. 20. 10:28

Azért amikor a vámpírok normális ember sebességben menekülnek az épületben, meg aztán kint is beülnek egy autóba azon sírok bakker. Jó most volt velük 2 civil, nem tudták volna őket felkapni, és huss?

iminshortsupply - 2013. 06. 20. 15:17

Annyira rossz volt, hogy azt kívántam a rész nézése közben, hogy bárcsak NE készítették volna el. Kaszáltam. :S

Vanda - 2013. 06. 20. 15:33

Nem volt rossz kezdés, főleg, hogy már a 4. évad óta várom, hgy valami történjen is, mert a zseniális 3. évad óta az egész True Blood valami katasztrófa… Russell Edingtont és Franklint akarom!! :)

De hogy Nora szimpi legyen?? Kizárt dolog… az az erőltetett akcentus… pedig brit a lelkem, én nem is értem, hogy tud ennyire kimérten beszélni…

Lanie - 2013. 06. 20. 15:54

Titkon volt még kevés reményem a sorozattal kapcsolatban de ez olyan volt mintha egy rakás részeg egyetemista a kocsmában leült volna forgatókönyvet írni. Nem tudom mi a franc van ezzel a sorozattal, de nagyon pánikban lehetnek vagy egyszerűen csak kevés az ötlet. A jó ötlet.

yeeeyha - 2013. 06. 21. 09:53

Hát párszor muszáj volt röhögnöm, mikor pl Billith is felszállt a felrobbant ház tüzéből, mint egy leparadicsomozott superman XDD

A mellékszálak érdekelnek, kivéve alcidé, nem tom az hova akar vezetni, de önálló szálnak szörnyen érdektelen. A fő szál, warlow is több mint jól hangzik egyelőre, jason egy barom, taráék unalmasak, bill meg… nem tom, annyira hiteltelen, hogy szépen megmosakodva olvasgat a nappaliban.
és amúgy most rájöttem, hogy örülnék egy eric-sookie összeborulásnak, kifejezetten csalódott voltam, hogy nem volt ilyesmi.

Viki - 2013. 06. 21. 13:50

Nekem nagyon tettszet az 1 rész. Már várom a 2 rész. Csak abban reménykedem hogy sookie és erick ujjra egymásra talál. De kit tudja, az elözetesben már Sookie másal csokollozik. Majd kiderül.

Skyroads - 2013. 06. 23. 18:16

Hm… Számomra nem volt túl emlékezetes a premier. Pam nekem is nagy kedvencem, de már unom a folyamatos sírását Eric után. Nem kell ezt részeként 5 jelenetben tárgyalni szerintem. És már vártam, hogy mikor fogja Tara képébe vágni, hogy ő aztán Eric bokájáig sem ér.
Ez a “Sam és a kislány”-szál meg nem tudom, mire volt jó, de ha már így alakult, remélem, kihoznak belőle vmi értelmeset, és mellőzik az ilyenkor szokásos kliséket (anyát akarom, ő nem így csinálta a reggeli palacsintámat, ezért most megszököm, stb..) Bár kötve hiszem, hogy a farkasnagyi ajtón dörömbölését -hogy márpedig ő fogja felnevelni- megússzuk. :)
Billre viszont kíváncsi vagyok, mi lesz vele.
Andy tündérgyerekeit meg nem értem. :) Biztos vmi elkerülte a figyelmemet, de ha ők ilyen gyorsan nőnek, Sookie-val miért nem így volt?

Jon Snow - 2013. 06. 24. 10:13

6×02

Eric LOL :D :D :D :D

zolij - 2013. 06. 24. 13:02

@Skyroads Sookie sokadig generációs tündérleszármazott, plusz a családjában nem is mindenkinél jönnek elő a skillek

lux - 2013. 06. 24. 17:47

Erre a második részre egy rossz szavam nincs. Haladt minden előre, csomó dolog kiderült, és végre Eric is a régi fényében tündököl. Tetszett, na. Egyébként most Billith lesz a hero? Jön, lát (a jövőbe) és győz? Jól gondolom vajon, hogy a jövő módosítható vagy ez amit lát kőbe vésett és csak felkészülni lehet rá?

naughtyL - 2013. 06. 24. 20:13

Vééééééééééégre.
Nem Sookie után rohangál az Összes szereplő! És mennyire élvezhető az egész. Mindenki csinálja a kis dolgát, aminek Nincs köze Sookie-hoz!

Mondjuk nem lepődtem meg, hogy alig 1,5 rész kellett Sookie-nak ahhoz, hogy találjon egy újabb, jóképű természtfelettit, akivel kefélhet, azon a nevetségesen kicsi kanapén.. én azt hittem azonnal túlesünk rajta, de nem.

Andy meg a kis tündérkéi, egyszerűen zabálni valóak:D

Remélem Lafayette nem fog így a semmiben lógni, mert ennél azért jobb karakter ő.

Alcide viszont véglegesen feleslegessé vált. eddig sem voltam oda az ő száláért, de ez aztán végképp nem érdekel, már most.

és nagyon kellett már ez a vérfrissítés Bill-nek is:)

a kormányzó meg már a jurassic parkban is, gonoszember volt:)

Nem volt nagy bajom az előző évaddal sem, de ha erre folytatják, akkor ez megint igazán jó évad lehet.

jöhet a folytatás!!:)

Míra - 2013. 06. 24. 20:52

Hol tudom megnézni?? Én nem találom. :/
PLEASE HELP!!

Anthonz - 2013. 06. 24. 21:55

Hehh, éreztem én hogy Eric megszívja :)

Amugy Sam mért nem alakul át mittudomén elefánttá és csap szét a farkasok között? Gyenge a fantáziája vagy mi :D

Lemoni - 2013. 06. 24. 22:40

Nagyon remélem, hogy Bill nem ilyen kataton állapotban leledzik majd végig az évadban, jobban bírom aktív üzemmódban :) Ahogy Ericet meg az “úgyis fifikásabb és erősebb vagyok nálad” önelégültséggel az arcán, atyááám , az a lenyalt hülyegyerek haj, kész voltam :D Egytől félek, többször említették Hoytot, nehogy visszahozzák nekem, örültem, amikor megszabadultam tőle :/ Tündér nagyapó egyelőre jó fejnek tűnik, de sosem lehet tudni… :)

Lemoni - 2013. 06. 24. 22:43

Ja, és ez az új fairy jövevény meg még nem túl szimpi, túl lágy, túl steril.

naughtyL - 2013. 06. 25. 09:38

nagyon meg lennék lepődve, ha ez az új tündér csávó nem sántikálna minimum, valami nagyon rosszban. vééletlenül pont arra kószált, amerre kedvenc “pincérnőnk”, na ne már:)

de most akkor Bill, konkrétan itt a nagy megmentő szerepébe bújik éppen?

jajj, és remélem nem lesz majd csudi kínos jelenet, hogy most, ezzel a csávóval való közösülés közben, törnek rá az ex-ek Sookie-ra!!

így is van 1-2 szereplő, akinek konkrétan semmi funkciója nincs, dehogy kell még ide Hoyt is..

ala - 2013. 06. 25. 19:04

Nekem ez az új rész nagyon tetszett!
Végre 2. évados érzésem volt, pláne Eric jeleneténél, eszembe jutott, mikor a 2. évadban embernek adta ki magát, akkor is ilyen esetlenül mozgott, összehúzta magát és ilyen kis hülyegyerekként mosolygott.

http://www.youtube.com/watch?v=QVQBt41rVHA azért ezt a videót megnézve mégis csak úgy gondolom, hogy a 2. évad Ericje már soha nem jön vissza. :-(

Megtaláltam, amikor Eric embernek adta ki magát, csak itt működött az igézés :-) http://www.youtube.com/watch?v=UoT2xdllDgM

sehrezad - 2013. 06. 25. 22:15

Tényleg remek volt, az említetteken túl annak örültem legjobban, hogy végre visszakaptuk Jason hóbortos hülyeségeit, szövegeit :)
“The genes skippekd you.” :)

Az túlzás, hogy az új tündérgyerek Warlow alakváltva, ilyen skillje nem lehet egy ősvampirénak?

sehrezad - 2013. 06. 25. 22:16

“skipped” – elírtam

mulholland - 2013. 06. 25. 23:39

Lehet hogy szentségtörés de szerintem jót tesz a sorozatnak, hogy már nem Alan Ball rendezi. Most olyan dinamikusnak érzem az egészet. Rutger Hauer meg szokás szerint remek. Szóval eddig nagyon tetszik a második évad, érdekesebb történésekkel és figurákkal.

winnie - 2013. 06. 26. 00:05

a pontosság kedvéért: showrunner volt ball, nem rendező. bár rendezett is régen részt.

mulholland - 2013. 06. 26. 07:24

Nos, igen, tényleg ha jól látom csak 2 részt rendezett, de akkor át fogalmazom úgy, hogy mióta átadta a gyeplőt másnak 2 rész alapján egészen jót tett :)

yeeeyha - 2013. 06. 29. 15:31

Hú, nagyon jó volt a 6×02, haladunk, és ez jó.
Én reménykedem Hoytban, tudom, egyedül vagyok ezzel, de én imádtam, anno tommy is a kedvencem volt, aztán őt is mindenki utálta :D
Sookie új ismerőse nekem is fura, az a minimum szerintem, hogy összejátszik warlowal, szerintem warlownak több tündérekkel kötött egyessége is lehet, lehet hogy a pasi családja meg úgy menekítette meg magát, hogy vállalták, hogy az utódaik segítenek warlownak megszerezni egy stackhouset.
Sookie a tündérhercegnő, ezen behaltam XD De a legjobb eric volt, LOL.
Bill végebeli látomása nagyon gáz, ez a holokausztos beütése elég durva. Jobb lenne, ha a látomásai fikszek lennének időleg, amit úgy értek, hogy a vámpír-autóhúzás esetet órákkal előbb látta, viszont a másik látomása meg nagyon finálé szagú volt és gondolom jóval több idő fog eltelni addig.

mimumi - 2013. 06. 30. 17:12

“Wow, they can fly?” :-D Felkészült bagázs.
Amúgy a 6/2 szuper volt, a szezonnyitó viszont a kisbabás részeket leszámítva unalmas.
És éljen Arliss Howard mint a kormányzó! Már ezer éve nem láttam ezt a kitűnő színészt.

A. - 2013. 07. 01. 12:09

Nem lehetne h Sookie új fiúja (a tündér) legyen Warlow? Nekem gyanús. A teóriám szerint azért sebesült meg, mert ő pusztított a tündérbárban.

Newlinék:DDD de jó volt újra látni őket:)

Csilla0422 - 2013. 07. 01. 19:07

Mivel már nem voltak nagy elvárásaim, nem is csalódtam nagyot.
A kezdetektől szabadulnék Billtől, de neki meg több élete van, mint egy macskának. Nem adom fel a reményt, mert kérésem egyszer csak meghallgatásra talál: Kill Bill!!!
A farkasok még mindig nem hoznak lázba, egyenlőre csak tölteléknek tűnnek.
Az azonos nemű párkapcsolatot inkább hanyagolnám.
Jason sötétebb, mint valaha. Bár eddig sem az eszéért kedveltem. Ő édesen, de félelmetesen sötét.
Ribanc hadnagy (vagy mi volt a meghatározása) Nora na őt viszont nagyon csípem.
Úgy bíztam benne, hogy Eric és Sookie lezavarnak egy-két menetet, de erre még várni kell. Hm, Eric még lenyalt fejjel is OMG, LOL WTF :D
Remélem a kormányzó okoz egy kis izgalmat és Sookie ápoltja sem az lesz, akinek mondja magát.

Lemoni - 2013. 07. 01. 23:28

Jáááj, visszahozták az egész sorozat legtehetségtelenebb szereplőjét, a tiszteletesné agyonszőkeséget, ha ezt tudom előre, akkor nem Hoyt visszatérésétől tartottam volna. A kormányzó lányát játszó színésznőt szintén nem mostanában fogja egy Emmy-díj eltalálni. És bár sok mindent még nem láttam Benből, de sajnos Rob Kazinsky már ennyiből is eléggé színtelennek, súlytalannak tűnik színészileg. Ennyit a mínuszokról. Ja, Lafayette sziporkái is megcsappantak, ez se jó :(
Ami tetszik, hogy Eric végre megint a beszólogatós cinikus önmaga, aztán ismét van egy tenyérbemászó utálék figura a kormányzó személyében, Rutger Hauer is remek, és -*nagy levegő*- Sookie és Bill kapcsolatának alakulása az előzményük ismeretében, ez most érdekesebb lett nekem, mint Sookie-Eric vagy Sookie-bármelyik másik hím kapcsolata.
Remélem, Alcide és Sam nem azzal pingpongozzák végig az évadot, hogy oda-vissza lopkodják Emmát, kezd már röhejes lenni ez a szitu.
Ettől függetlenül élvezem a sorozatot, várom nagyon az új részeket, csak néhány, a korábbiakban megszeretett és most kicsit hanyagolt karakterből kérnék kicsit többet.

Nikki - 2013. 07. 02. 00:03

Eric előlépett kedvenc szereplőmmé, pedig emlékszem, anno nem kedveltem. S most ahogy erre gondoltam, eszembe jutott, hogy hosszú haja volt, ami rosszul állt neki. Az elkalandozásból asszem elég ennyi is :D
Ha már Eric: nekem is bejön a mostani önmaga. Végre újra badass :D bár a múltkori szemüveges alakításán vinnyogtam egy sort, olyan kis esetlenke volt :D Tökre jól játszott, s aztán bekeményített… mondjuk a pofára esésre nem számítottam, s ő sem :D U.i.: remekül áll neki a fekete :D
Nekem is nagyon gyanús ez a Ben gyerek, de talán pont ezért nem lesz vele semmi, csak szimplán segíteni fog.
Sookie a mai részben rém idegesítő volt a szemmeresztgetésével és a Billel való párbeszédük is furára sikerült. Segítenie kéne, mégiscsak a barátairól van szó.
Billel nem tudom mi van – megmentőnek képzelem – de a szándékait nem épp a legjobb úton igyekszik megvalósítani. Remélem Jess észhez téríti, mielőtt bántaná Andy gyerekeit. Vagy akkor lehet, csak ezért lettek volna behozva? Az nem lenne túl szép.
Sam sajnos érdektelen lett, igazán sajnálom, hogy el tették láb alól Lunat. Az farkasfalka mióta ilyen agyatlanul agresszív? Esküszöm, ezek évadról-évadra egyre sötétebbek.
Ami a vámpírok elleni harcot illeti a tudomány és a modern fegyverek segítségével szerintem igen ötletes, nekem tetszik ez a szál. Már épp ideje volt, hogy az emberek ne védtelenek és esélytelenek legyenek a vámpírokkal szemben.

Marcipáncica - 2013. 07. 02. 15:22

Hogyha a sebesült tündérfiú lenne Warlow nem gondoljátok hogy megérezné a tündérkirály? Ráadásul be sem kellett hívni a házba – direkt figyeltem. Szóval szerintem nem ez lesz a titka, de valami extra teljesen biztosan lesz még vele… furcsa egy figura.
Nekem a kormányzó lányával nincs gondom, a szerepe sem nagyon adott lehetőséget túl sokra, és kimondottan csípem ahogy Eric-kel cicázik… :)
A vérfarkasok tényleg agyatlan barmok, és úgy tűnik Alcide nem annyira erőteljes mint alfa, hogyha a parancsa ellenére telibeszarja mindegyik hogy mi van és elindul marcangolni. A menekülős jelenetnél meg Sam miért nem alakul mondjuk lóvá…, csak hogy bonyolultabb legyen? Korábban amikor elvitték tőle a kislányt akkor is simán lehetett volna belőle valami dögnagy állat és letarolta volna a farkasokat. Néha annyira logikátlan nekem ez az egész.
Bill ahogy megégett a napon… LOL :D

A. - 2013. 07. 02. 16:16

@Lemoni: a tiszteletesnét nem kell komolyan venni, régebben én sem bírtam, de most olyan jókat röhögök rajta:) már a megjelenése is egy vicc:)
@Marcipáncica: jaja és a napot is elég jól bírja, szal vannak gyenge pontjai a teóriának:) de sidekicknek meg túl szimpla a srác

Lálá - 2013. 07. 02. 20:07

Billnek sem kellett már beinvitálás, Warlow is rendelkezhet ezzel a képességgel. (Főleg, hogy a Maker-e Lilith.) Ha pedig ő nyírta ki a tündéreket, tele van a vérükkel, így a Nap nem okoz neki gondot.
De az is lehet, hogy tündér-vámpír hibrid.

paranoid android - 2013. 07. 02. 21:03

Azt tudni kellene, hogy Andy gyerekei miért nőnek gyorsan? Ha csak azért, mert félig tündérek, akkor Sookie-nak is így kellett volna nőnie, nem? Vagy van valami különbség közöttük?

sehrezad - 2013. 07. 02. 21:32

Az alakváltók valószínűleg nem tudnak testtömegüknél nagyobbra váltani. Persze az is logikátlan, hogy kisebbre pedig igen, de ez még növeli a sorozat lehetőségeit (légy, bagoly képében megfigyelni stb.), viszont ha bármilyen nagy állattá válthatnának, azt nehéz lenne kezelni dramaturgiailag.

sehrezad - 2013. 07. 02. 21:34

paranoid android: Sookie-ról most elhangzott, hogy nem is félvér, kevesebb benne a tündérvér (még ha az királyi is), valószínűleg ez a különbség. Ő a “lézert” is csak később tanulta meg, a kicsik már használják.

yeeeyha - 2013. 07. 02. 21:42

Szerintem Ben egyszerűen összejátszik Warlow-val, és kész, és majd’ felrobbanok, hogy mennyit kell még várnunk a leleplezésig. Egyszerűen annyira gyanús (az is), hogy egész éjjel kereste a tünédrek titkos helyét, kackac kiskukac.
Jasonnel most mi van?
Bill valami überbéna, valahogy furán is van sminkelve, vagy nem tom. Emlékszem 18 évesen folyamaton “Billbillbill” mantrával idegesítettem a barátnőimet, mikor az axn-en el kezdtem nézni, most meg… drámainak kellett volna lennie a sookieval való közös jelenetének a tányérokkal, de fájón nem volt az, csupán a zenei témájuk felcsendülése keltett bennem mélabús érzéseket.
És ami a legborzasztóbb, hogy ez a Lillith még mindig lóg a levegőben, baromira idegesít, hogy nem mondja meg kerek perec, hogy mit tud és mit nem tud bill, mi a feladata. Azon meglepődtem, hogy meggyulladt, miközben várta a hajnalt, már azon morfondíroztam, hogy mekkora lesés lesz, mikor megy a napon. De jobb, hogy ez a képesség nincs meg neki, így legalább ha nappali jelenet van, nem kell akkor is őt bámulnunk.
Alcidék tényleg egyre sötétebbek, lassan a vérpárducok (vagy kik kamatyoltak jasonnel az egyik évadban) szintjére kerülnek, alcide eddig az évad nagy csalódása nekem. Remélem emma most már samnél marad, jár körbe mint a csen-csen gyűrű.
Nagyon el kezdtem aggódni Andyért és a gyerkőceiért, billnek már annyi f*szság van a listáján, ha Hármaskát bántja, az már mindennek a teteje lenne. Andynek kijár már a boldogság, a 21 évemmel én kezdek teljesen beleszeretni :DD
Ericék részei is nagyon jók voltak, engem érdekel a kormányzó lánya, nagyon hasonlít gemma artertonra.
Steve Newlinért is el kezdtem az aggódást, gyűlölöm azt a helyet, amin van, pedig alig láttunk belőle valamit. És a tiszteletesné, azzal a brutál hajjal XDD

Lemoni - 2013. 07. 02. 21:43

@A.: a tiszteletesné nagyon jó karakter (lehetne), csak nem ilyen kontár interpretálásban :)

yeeeyha - 2013. 07. 02. 21:44

Nekem úgy jött le még anno, hogy Sam csak olyan állattá tud változni, amit lát. Szóval ha nincs a vérfarkasoknál ló, akkor nem tud lóvá változni.

Captain Obvious - 2013. 07. 03. 14:17

1. Ahelyett, hogy egymással párhuzamosan összevissza futkároznak a szereplők és hülyeségeket csinálnak végre elkezdhetnének GONDOLKODNI.

Van 4 tündérgyerekem -> tanácsot kérek egy tündértől, jé a kollégám testvére pont tündér

Warlow itt van -> minden tündért biztonság helyezünk, Andy gyerekeit is

Bill szupervámpír lett -> esetleg megpróbáljuk meggyőzni ÉRVEKKEL, hogy ne öljön halomra mindenkit, ha nem megy, kötünk valami alkut, hátha használható szövetséges Warlow ellen.

2. A tündér-cirkusz kiírása nagyon rosszul lett megoldva. Az írók emelni próbálták a tétet, mert már abszolút hidegen hagyja a nézőt, ha valamilyen “epizódszereplőhadnagy” meghal, de ez így nagyon gyomorforgató és értelmetlen lett.
Apropó a tündér-királynak nem a népét kellene megvédenie?

@yeeeyha: először igen, de ha “megtanult” egy állatot, akkor azzá már mindig át tud változni.

yeeeyha - 2013. 07. 04. 12:26

~Captain Obvious: aha, így már világos :)

abc - 2013. 07. 05. 04:11

Szerintem is Ben összejátszik Warlow-val. Warlow nem is tudott volna csak úgy bejutni a tündérklubba, szerintem Ben önszántából adott neki a saját véréből(innen a sebesülése), és miután Warlow tündérvért ivott, már látta a töndérklubb bejáratát, hisz az előző évadban Edgington-nál is így volt.

A vérfarkas szál pedig tényleg rohadtul idegesítő, és szerintem teljesen értelmetlen, általában semmilyen módon nem kapcsolódik a sorozat eseményeihez, csak annyi, hogy balhéznak egymásközt, hogy ki legyen az alfa, meg dugnak meg erőszakoskodnak összevissza. Igaz most Sam-hez kapcsolódnak Lunán keresztül, de ez is rém gyenge szál.

Ann - 2013. 07. 07. 22:41

Lehet hülyeség de mi van ha valami csoda folytán Ben Warlow? Ez több mindent megmagyaráz pl a pasi viselkedését, azt hogy már mióta kereste Ben a tündérlaktanyát és mégse találta meg, majd megjelent a semmiből vagy a fő indokot, hogy Warlow Sookie otthonában járt. Na most az oké, hogy arcba kiabálta Sookiet a fürdőszobában anno de ez kevés ahhoz a mondathoz, hogy itt járt…

Zsofesz - 2013. 07. 08. 11:44

Na és most mit mondtok a Warlow-Ben szálról? Szerintem mivel ilyen hamar “kiderült”, így tuti nem Ben lesz Warlow vagy a hatodik részre megoldják ez és utána már a Bill-szál lesz a fontosabb és valahogy Sookie is segít neki.
Ericet nagyon bírom most, jó sztorit kapott.
Jesst sajnálom, mert tényleg csak segíteni akar Billnek, aztán most sikerült bevacsoráznia.
Alcide idegesít, a csaja tuti fellázad még ellene idén.
Lafayette lehetne több, de hátha most, hogy már nincs Sammel.

A. - 2013. 07. 08. 14:04

ezt gondoltam a rész közben: “áhh a régi oldschool Jessica simán elvesztené az önkontrollt a tündérek miatt és szíjjelmarcangolná őket, de rengeteget változott a karaktere és összehasonlíthatatlanul felelősségteljesebb lett, mintha nem is ugyanaz a két karakter lenne, igen, ebben a jelenetben is milyen tudatosan és megfontoltan viselkedik, hát ez nem semmi h milyen józan és korrekt tud maradni, WAIT… nabazz:D”

S84 - 2013. 07. 08. 15:54

Szerintem a Ben=Warlow-on nincs mit megoldani, amikor átdobta az öreget a portálon nyilvánvalóvá vált.
Mondjuk én sejtettem is.

mogyoró - 2013. 07. 08. 18:32

hát, engem azért megleptek a Ben-Warlow-val, mert ugye Ben úgy lett beharangozva, mint Sookie új tündérpasija(nyilván nem lőhették le a poént előre). Sam végülis lóvá változott, de még mindig marad a kérdés: miért nem tette meg ezt korábban? A másik amin elgondolkodtam, h Eric biztos érzte,mikor Pamet lelőtték, talán Norát is, meg aztán Willát, mér nem sietett a segítségükre? vagy majd elindul a camp felé, mint valami szuperhős? azért aggódom érte, a kedvenc karakterem…a vérfarkasok viszont tényleg rohadtul idegesítőek.

Lemoni - 2013. 07. 08. 23:04

Te jó ég, mi lett az én szeretett True Bloodommal, ennyire sz*r epizódot nem láttam még a 6 évad alatt :o Mi volt ez a sületlen katyvasz, amit összegányoltak itt a 6×04-ben? A tini tündérpi***kon akadtam ki a legjobban, most komolyan, ezt az irányt akarják bevenni, PLL-szintű picsogósban és CW-s sztájlban? Egy Robert Patrick meg kap 3 másodpercnyi játékidőt, mondjuk azzal is az epizód legjobb pillanatát produkálta. Nagyon közel voltam, hogy kinyomjam a felénél, pedig ezzel a sorozattal a végletekig elfogult vagyok. Huh, dühös vagyok!

naughtyL - 2013. 07. 08. 23:25

wáów.
nekem az egészben az volt a sokkoló, hogy Sookie Normális ember módjára gondolkodott, és viselkedett.

egyébként a rész teljesen rendben volt, természetesen a vállalhatatlan vérfarkas szálat kivéve.

Annyira édes volt Jason:D

Nikki - 2013. 07. 09. 01:46

Ez nem volt valami jó rész :/ Negatívumok:
– a tündérlányok összes jelenete, de kiemelném: ha már kiskorukban ment az a fényes sugár, akkor most miért nem használták, amikor Jess megtámadta őket? Ráadásul 4-en voltak egy fiatal vámpír ellen…
– nem értem, hogy Bill erősen feljavított változata hogy nem hallotta meg a vérengzésre utaló hangokat. Mondanám, hogy nem biztos, hogy meghaltak, de szerintem arra fogunk kilyukadni, hogy Sookie-nak kell majd segítenie, plusz sztem nem tudtak volna mit kezdeni a 4 csajjal
– a vérfarkasokat ütném, pedig keveset szerepeltek de mégis. Sajnos nem tudom, hogy Alcide vagy a csaja fejétől kapok jobban frászt.. azért a nagyi is játszik..
– azt hittem, bennem van a hiba, hogy egy ilyen helyzetben a szexet látom bele a jelenetbe, de nem, tényleg képesek voltak elindítani valamit Sam és a csaj között, bár egyenlőre csak a csókig jutottak
– Eric és Willa átváltoztatós jelenetét nagyon gáznak éreztem + hazamegyek és hatok apucira de mégsem, mert megérzem a vér szagát és megbolondulok is rossz húzás volt, bár nem tudom eldönteni, hogy a kiszámíthatósága miatt vagy azért, mert Eric az 1000 éves vámpír elfelejtett gondolkodni, hogy egy ilyen újonc vámpírt nem eresztünk csak úgy szélnek. Ennél az is jobb lett volna, ha az átváltozás után megdönti…
– nem értem Jess miért csak akkor bolondult meg a szaguktól, hisz elég közel volt hozzájuk többször is
Valami pozitívumot is írjak: egyenlőre nagyon tetszik a Ben/Warlow szál, Jason is jó volt és Sookie is megint normálisan viselkedett. De ez nem tesz hozzá eleget az epizód élvezetes fogyaszthatóságához :/

Anthonz - 2013. 07. 09. 11:21

@naughtyL
nekem az egészben az volt a sokkoló, hogy Sookie Normális ember módjára gondolkodott, és viselkedett.
-hát ez tényleg meglepő volt :)))
-bár nem biztos, hogy olyan jó vége lesz a dolognak

Szerintem nem volt olyan rossz ez a rész, legalábbis az átlag True Blood “logikát” hozta, máskor is voltak baromságok, pl. a vámpírok normális ember sebességgel szaladnak, kocsiba ülve menekülnek, halkan beszélnek nehogy a másik szobában levő vámpír meghallja őket, stb. stb.
Ezekkel együtt kel élni :)
Lesz itt még sokminden, napon sétáló vámpírok, Billith vs Warlow csata, Sookie elveszti a tündér erejét, a Governor mostmár összefogdosta a fél vámpírcsapatot, stb.
Legalábbis én ezekre számítok.

Theo - 2013. 07. 10. 01:02

Idei legjobb rész eddig, volt esemény rendesen.
Várható volt hogy Ben Warlow, csak lehet én emlékszem rosszul, de mintha Ben már hamarabb lett volna, mint ahogy Warlow átjött a portálon, de majd visszanézem.

mimumi - 2013. 07. 10. 12:38

Moyer (Bill) szerintem jobban néz ki, mint az eddigi szezonokban bármikor.
Viszont a Bent játszó színész mennyire hasonlít Michael C. Hall-ra (Dexter)! Csak az utóbbi lényegesen jobb színész.
Vajon hogy ment át Sookie kajatesztjén Warlow?

ala - 2013. 07. 10. 13:20

Párom (férfi) folyamatosan azon volt kiakadva, hogy mennyire megcsúnyult Anna P.
Mondjuk én mindig is csúnyának tartottam, és hülyét kapok tőle, mikor félig tátott szájjal bambán néz, és erősen koncentrál, hogy az látsszon rajta mennyire figyel.
Ben még ha nem is Warlow akkor is érdekes, hogy tündér és vámpír egyben, Bill-nek inkább őt kéne megkeresnie, mint a tündérvérrel kísérleteznie. Nem tudom, hogy vajon mikor fog összeakadni Billith és az első gyermeke.
Egyébként lehet, hogy nem Warlow ment át a kajateszten, csak Sookie volt szimplán hülye és összekeverte a kaját, bár Ben/W. nagyon gyanúsan szagolgatta és meg is jegyezte, hogy milyen jó illata van.
A végén viszont nem értettem, hogy ha Sookie ki akarja nyírni W-t, akkor miért is figyelmezteti erre, ahelyett, hogy megbombázná a fény golyóbissal? Vagy előbb kiélvezte, hogy végre valaki megint csókolgatja?
Ben egyébként miért köpte ki a tündérpapi vérét?

Brynden Rivers - 2013. 07. 10. 15:15

@Lemoni: +1

Amúgy a True Blood már tipikusan az sorozat, mint a Castle:
csak itt a junkien több agyalás megy egy részen, mint amennyit összesen gondolkodnak az évadon az írók.

De kikapcsolt aggyal guilty pleasure-nek még jó.

sehrezad - 2013. 07. 10. 18:56

Hogy Ben lesz Warlow, már a második részben elég gyanús volt nekem, aztán a 3. kicsit elbizonytalanított, de azért most nem lepődtem meg túlságosan (inkább csalódtam is kicsit, hogy mégis ez a túl egyértelmű forgatókönyv következett be).
A tündérlányok halála is kiszámítható volt sajnos ezzel a gyors öregedéssel.
És választ kaptunk a lóvá tett Sam problémájára is…
Kifejezetten kusza rész volt ez sajnos, nem vett jó irányt ezzel a sorozat.

Nikki: Willa szerintem nem a vér szagától bolondult meg, hanem egyszerűen végezni akart az apjával, hogy így segítsen Ericnek. Az már korábban is kiderült, hogy túlzottan sok érzelmi kötelék az ő részéről nincs…

mulholland2 - 2013. 07. 11. 09:52

Te atya úr isten. A fenti pár hozzászólás után (ami elnézést, de látszik, hogy nők írták), csak fogom a fejem. Szerencse, hogy ez a sorozat még nem ment át teljesen a többi geil romantikus vámpíros sorozat mintájára, azok a csajok és nők inkább a Vámpírnaplókat és a Twilight-t nézzék minél többször :)) személy szerint nagyon örülök, hogy az események nem úgy történnek ahogy itt egyesek elképzelik :). Eddig remek ez az évad, kellően izgalmas kérdések és konfliktusok. Rutger Hauer-t még :)) remek színész és jól is áll neki ez a szerep most.) Szóval ha ez így marad, akkor még van pár évad kraft a sorozatban és ez így jó.

A. - 2013. 07. 11. 10:32

kajateszt, vérköpés: gondolom mert félig tündér

yeeeyha - 2013. 07. 12. 09:18

Hát én reggelizés közben kezdtem el nézni, jason a kanapén, sookie telefonál, ben meg MIAF*SZ?! A kezem megállt a levegőben, ahogy kanalaztam a gabonapelyhet.
Én azon a véleményen voltam, hogy bennek valami családi szerződése van warlow-val, ezért kénytelen segíteni, és még tetszett is ez az eshetőség, erre…
Tündér-vámpír hibrid? Komolyan? KOMOLYAN?! És így mindenki előtt álcázva maradt, se Norának, de még nagypapinak még csak sejtése sem volt? Ugyanmár. Oké, legyen mindig új a nap alatt, de azért ne nézzék már hülyének a nézőt.
Bill látomása kezd körvonalazódni, pamet és norát már elkapták.

mulholland2 - 2013. 07. 12. 17:57

Kedves Yeeeyha! Te most komolyan realitást vársz el egy olyan sorozattól, amiben hemzsegnek a természetfeletti lények? ez most komoly? :)) DE egyébként általában szoktak viszonylag reális magyarázatot adni a történtekre. és mint ahogy a jóslat szól warlow-on keresztül vezet az út a napfényben járó vámpírokhoz és nem Pengén :))). Szóval lesznek itt még finomságok :)

sehrezad - 2013. 07. 12. 20:07

A Pengében napvédő krém is volt – annyira mélyre remélhetőleg nem süllyed a True Blood :)
Az első évadok elég geilek voltak itt is (lásd Bill-Sookie évődés), ez most valóban nem jellemző, de az sem igaz, hogy annyira csodás dramaturgiája lenne a sorozatnak.

yeeeyha - 2013. 07. 13. 11:25

~mulholland2: nem, nem realitás, hanem valamiféle logikai felépítés. A true bloodban nem is a realizmust keresem, nem is kell; csak ha van két karakter, és az egyik több száz éve bosszút forral és vadászik a másikre, akkor legalább gyanakodjon már egy kicsit, ne az ükükük-unokája meleg álmaiból következtessen.

Marcipáncica - 2013. 07. 13. 13:16

Mini-info: A mozikban most futó ” Tűzgyűrű” c látvány-orgia-borzalom egyik főbb szereplője a sorozat tündér- vámpír hibridje.

Brynden Rivers - 2013. 07. 13. 14:28

@yeeeyha: +1

Az a zavaró, hogy le se sz*rják, hogy megmagyarázzák a dolgokat normálisan. Warlow legyilkol egy egész falunyi tündért, utána meg simán összejönne Sookie-val.
Logic?

Érdekes karakterközi interakciók: majdnem 0. És ez szerintem szándékos, mert egyszerűen nem tudnak már normális párbeszédeket írni (kivéve Eric-nek)

Ha CW-n futna a sorozat, akkor ez mind nem zavarna, de ez mégis csak HBO. Ha ennyi hülyeség lenne a Game of Thrones-ban (fantasy) mint a True Blood-ban már felgyújtották volna az HBO-székházat ;)

OFF
@Marcipáncica: Meg Idris Elba (Wire, Luther) és Charlie Hunnam (Sons of Anarchy) is.

mulholland2 - 2013. 07. 13. 22:38

Kedves Brynden Rivers! Valaki netán pisztolyt tart a fejedhez, hogy nézd ezt a sorozatot??? ha szerinted ennyire logikátlan? Meg bocsánat mi a logikátlan? Az hogy nem rögtön magyaráznak meg minden? Meg egyébként is, a sorozat lényege nem mindig az hogy mi történik, hanem arra utal,hogy a “természetfeletti” lények is emberiek, ugyan azokkal a problémákkal mint ha csak emberek lennének.)) DE egyébként ha neked ez nem tetszik, akkor hagyd ezt a sorozatot :)) és nézd csak a Game of Thrones-t. Amiben legalább akkora zöldségek vannak mint akár ebben, ráadásul az még az esetek többségében nagyon komolyan is veszi magát, ezzel szemben.

Lálá - 2013. 07. 14. 11:22

Én azt nem értem tulajdonképpen, hogy itt kinek kéne szurkolni? Mármint tudom, hogy a vámpírok vannak a középpontban, de most komolyan? Már lemészároltak egy csomó ártatlant, mégis miért kéne együttérezni velük?
Egyedül talán még Tara nem követett el semmi borzalmat. Jessicánál is megoldották szépen, ahogyan kicsinálta azt a négy szerencsétlent.
És akkor Billről meg Ericről még szó sem esett. A vérfarkasok még koronozzák is ezt. Sookie meg velük randizgat? Aztán ha befut valami “gonosz”, aki elintézné a bandát, mindegyik szörnyülködik, felháborodik, stb.

Remélem azért elégetnek párat, ha már a boszinak két éve nem sikerült. (Mondjuk ott sem igazán értettem, miért ő az őrült, amikor a vámpírok megerőszakolták és leölték a barátait…a pszicho emberekkel együtt.)

Kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a vége. A legviccesebb talán az lenne, ha kiderülne Bill látomásain nem lehet változtatni és ő meg egész évadon keresztül ezen melózna. :D
Vagy esetleg majd mártírrá válik és meghal a többiért. (Na ennek szorítok.)

Vaníliapuding néni meg szemet vethetne Alcidékra és csináltathatna magának pár bundakabátot/sálat.

Ja, és izgatottan várom a részt, amikor Sookie összejön a szülei gyilkosával. Mondjuk ez igaz.

naughtyL - 2013. 07. 14. 13:51

Hát nektek semmi sem jó, milyen kis negatívak vagytok:D

Eric szerintem olyan formában érthető, hogy kétségbeesett és meglepő, de fél. mert van mitől.

Bill meg azt sem tudja, hogy kicsoda, micsoda és csak találgat.

Warlow dolog meg szerintem majdnemhogy pozitívba fog átmenni, tudom-tudom, mészárolt egy picit(?), de ugye ez TB..

És bevallom én még mindig annak vagyok a hatása alatt, hogy nincs Non Stop Soooookie-zás! És ez nekem sokkal frissebbé tette az egészet. Tényleg mindenki a Saját kis szaros problémáival van elfoglalva. Nyilván tudom, hogy a végén, Minden és Mindenki Sookie irányába indul megint, de addigra már újult erővel tudom majd nézni és hallgatni.

Az előző résznél, megint arra a következtetésre jutottam, hogy szegény Anna Paquin-nak a férjén kívül, az ég világon senkivel nincs, semmilyen formában kémiája.. Pedig tényleg, ennyi év után is mutat meg csinál mindent, de..jaj.
És megint az a K…a kanapé:D

Nem mintha az indítana be, hogy szexi férfiak borotválják egymást, meztelenül, de szerintem az a jelenet inkább működött.

És tudjátok, ez csak ilyen egyéni szoc. nekem tetszik, másnak meg nem:)

Jöhet a folytatás!

Jaime Lannister - 2013. 07. 14. 14:21

Lálá, szerinted mit kéne a vámpíroknak csinálni, iskolába járni, házit írni aztán az erdőben szarvasra vadászni? Ugye a mai divat vámpírok csak állatokból táplálkoznak.
Viccet félretéve, nekem a vámpírok igenis gyilkoljanak, méghozzá jó sokat, ez a dolguk. A TB vámpírjai még így is mondhatni eléggé lightosak.

Warlow dolog engem meglepett, ami plusz pont a sorinak, mert vagy 3 éve biztos nem volt semmi, amivel megtudtak volna lepni. Viszont óriási negatívum, hogy most ezt a csávót kell majd nézegetni évad végéig, mint főgonosz.
Hauernek kellett volna adni a karaktert, neki jól állna a több ezer éves vámpír szerepe. Ez a nyikhaj viszont csak egy újabb selyemfiú, aki színésznek sem valami nagy szám.

Jessica nagyon rossz karakter lett, hihetetlenül unalmas, hogy egy év vámpír lét után még mindig úgy viselkedik, mint valami bolond kis tinipicsa. “Jaj most kivel járjak, jaj most hol bulizzak, jaj Bill ne bántsd a kis tündérlányokat…” Az első 3 évad alatt volt benne lehetőség, mikor még Bill próbálta tanítani, de mostanra teljesen felesleges lett.

A bolti eladót felismertétek, ugye?

Lálá - 2013. 07. 15. 08:02

Nem is arról beszéltem, hogy nem kéne nekik. Viszont ha már a szereplők egy része elmondta, hogy megváltozott (és úgy is viselkedett egy darabig), nem kicsit fura. Na meg így kicsit sem érdekel, hányat égetnek meg.
Ill. a True blood biznisz is annak indult eredetelig, hogy a jobb érzésű vámpírok nem ölik majd meg az embereket. És erre előállnak az ötlettel, hogy lebombázzák a gyárakat? Na mindegy, lehet csak nekem túl magas.

Egyébként érdekes, hogy mindig valakinek muszáj előállni valamilyen tvájlájt utalással. (Mondjuk ott plusz pont a vámpíroknak azért, mert ha egyszer embereket öl, nem mondogotja, hogy “megváltoztam”.)

Lálá - 2013. 07. 15. 08:02

És igen, fel lett ismerve.

Brynden Rivers - 2013. 07. 15. 12:51

@mulholland2:
Attól még hogy fantasy, A-ból következzen már B.
Logikátlanság pl. kocsikázó vámpírok, meg amit mások írtak korábban, de ez még önmagában kis adagban nem lenne baj.

Korábban mindig volt több érdekes nem főszereplő karakter (Maryann, Jesus, Russel, Godrick, stb.).

Erik még mindig érdekes, Jason továbbra is szórakoztató, Bill is elmegy, de most nincs igazán karizmatikus évados szereplő.

A 2. évadban pl. nagyon szépen összefésülték az egyes szálakat, nem csak fel-alá rohangált mindenki.
Sok amúgy érdekes karakterrel és jó színésszel láthatóan nem tudnak mit kezdeni (Lafayette, Nora, Sam, Jackson Herveaux – T1000!)

yeeeyha - 2013. 07. 15. 14:26

~Jaime Lannister: hát jóhogy :D

mogyoró - 2013. 07. 15. 15:02

hát, kövezzetek meg, de nekem eddig ez az évad a legizgalmasabb. bár lehet, h csak azért,mert a többit ömlesztve néztem, most meg egy hetet kell várnom,de akkor is. és nem értem a “szemét vámpírok, megérdemlik”-dolgot itt, mert sztem aki nézi az elejétől a sorozatot, megszerette a szereplőket, s aggódhat is értük. én pl a vámpír karaktereket szeretem csak, az emberek (tündérek és farkasok) leginkább idegesítőek. A mostani rész meg…ááá…nekem van egy gyanúm az évaddal kapcsolatban,meg máshol is már többször felmerült, de nem akarok spoilerezni, viszont úgy tűnik, a cselekmény afelé halad… és nagyon tetszik a tábor, ahogy az egészet kitalálták, a szobák, a tesztek… és végre Tara sem egy idegesítő izé, hanem aggyal viselkedik.

A. - 2013. 07. 15. 15:32

nem rossz a tábor, tetszenek egyes megoldások, a sorszámozás, Eric tesztje kifejezetten jó jelenet volt
de azért azt annyira lehetett tudni előre h Pamet Ericcel fogják összeereszteni, és hogy nem igazán kéne ennyit pofáznia, mert mi másért kérdezik Ericről ha nem azért h jól felhasználják ellene? Szóval ez nagyon gáz volt, kicsit ügyesebben kellett volna megírni, mert Pam mérhetetlenül ostobán jött így ki belőle.
De alapjában jó ötlet ez a tábor (mármint a sztori szempontjából, sok izgalmasat ki lehet hozni belőle, pl kíváncsi vagyok mihez kezd Jessica a női 1-essel)
Ami viszont meglepett, az h Sookiet meg akarták ölni a szülei, erre pl. nem számítottam.
És ha tényleg összejön a végén Warlow-val nagyon fogok nevetni.

Dun - 2013. 07. 15. 20:25

7. évad berendelve ! :)

ala - 2013. 07. 15. 21:28

Na, Warlow-ból főgonosz helyett, egy “nem akartam soha vámpír lenni, tönkretetted az életemet, de Sookiet szeretem” típusú vámpír lett. Csodás…
Rutger Hauer remélem fog még szerepelni, sokkal jobb szereplő volt, mint Warlow.
Lilith meg egy üresfejű, meztelenül járkáló vérszomjas állat volt, mert más ábrázolást eddig még nem láttam róla.
A tábor nem rossz, de nem tudom, hogy mi a fenéért ment be önként Eric, mit gondolt besétál és simán kiviszi Pam-et, mintha régebben több esze lett volna. Azért kíváncsi vagyok, hogy most mi lesz velük és arra is, hogy Bill mikor tudja meg, hogy ott vannak és megy-e segíteni nekik.
Számomra azért ez az évad sokkal élvezetesebb, mint az előző kettő.

AdamBan - 2013. 07. 15. 23:30

Azóta egyre gyengébb ez a sorozat, amióta teljesen elszakadtak a könyvektől. Olyan, mintha egy sitcom forgatókönyíró írná a történetet.

Lemoni - 2013. 07. 16. 01:13

Nálam beállni látszik a tendencia, hogy a páratlan évadokat szeretem, a párosakat nem annyira. Ezért már most halleluja a berendelt hetediknek. A legutóbbi (6×05)részről inkább nem írok, mert még jobban elkeseredek. De, mégis, két tömör megjegyzés: kérem vissza Alan Ballt (de csinálja azért csak a Bansheet is!)és Sookie azonnal rúgja ki a sminkesét!

yeeeyha - 2013. 07. 16. 14:08

Egyrészt nagyon jó volt az 6×05, másrészt meg minősíthetetlen:
Jó volt, hogy újabb dolgot tudtunk meg sookieról, emiatt több lafayette volt (“Mindenki nyugodjon le a picsába” a szellemidézésnél XD), a vámpírbörtön/kutatóközpont is nagyon ígéretes, tetszik.
Warlow miatt viszont rendesen felcsesztem az agyam:
1. Miért ez a fickó kapta meg a szerepet…? A true blood eddig szerintem erős volt a castingban, de erre a fickóra max a “vidéki tahó a Merlotte’s-ban” nevű szerepet osztottam volna, nem pedig a régóta beharangozott Warlow-t. Szörnyen gyengén teljesít, szerintem nem is néz ki jól, a múltas részeknél is fetrengtem a röhögéstől.
2. Ez a “Sookie az én hercegnőm” vonulat nagyon fáj.
3. A Lilithel való közös jeleneténél nem tudom mit kellett volna éreznem, mert egyedül arra tudtam gondolni, hogy az a nő folyton pucér (bár mikor felgyújtotta, már volt rajta valami, szerintem csak próbafelvétel lehetett és valamit elcsesztek a vágók).
4. Úgy összességében gagyinak hatottak a múltbeli részek, 1000 év átugrása után ez már valahogy egyik vámpíros sorozatnak se megy.

A. - 2013. 07. 16. 14:44

yeeeyha: háááát, szerintem Alcide sem a színészi képességei miatt került be annak idején:P

yeeeyha - 2013. 07. 16. 15:14

~A.: de legalább jól néz(ett) ki. Mikor bekerült a sorozatba, rendesen megdobogtatta akkor még tizenéves szívem, most már alig várom, hogy véget érjen a jelenete, már az se hat meg, ha leveszi a pólóját :D

sehrezad - 2013. 07. 16. 22:37

yeeeyha: Lehet nem ő változott többet azóta, hanem te :)

ala - 2013. 07. 17. 10:05

Bocs, hogy beleszólok, de nekem is úgy rémlik, hogy Alcide nem volt ennyire kőbunkó eleinte. Most azon kívül, hogy percenként elmondja, hogy ő a falkavezér és Sam-et keresi, nem sok mindent csinál.
De még mindig kíváncsi vagyok arra, hogy Eric mi a fenét gondolt, mikor önként bevonult Tarával együtt a táborba? Váltsuk mielőbb valóra Bill látomását?

edit - 2013. 07. 17. 11:02

Nagyon féltem Ericet(önfeláldozás, én már 1000 éve élek stb.), szerintem most Ő a legerősebb karakter, gondolkozik ,cselekszik. Bár hogy mi volt a célja az önkéntes bevonulásnak még nem értem. Ha kicsinálják, akkor kasza.

Lálá - 2013. 07. 17. 14:33

Ericet még nem ölik le, ahogy Pamet sem. Érdekes húzás lenne, mert akkor kb. rögtön rész elején történne. Habár volt már rá példa, de talán nem ennyire kedvelt karakterek esetében.
Lafayette sorsa viszont jobban izgat. Bár Sookie biztosan nem nyúlik ki, kíváncsi leszek, ezt hogyan oldják fel. (Amúgy a csajszi nem emlékszik, hogy a tündérerejével egyszer már “kiüzött” egy szellemet emberi testből? Most miért nem használja? Ill. az csak varázslat feloldásra jó? Na mindegy.)

Amúgy még azt sem értem, hogy egyszer már ellőtték ezt a Lilithes rémálmot Maryannél. Legalábbis az alakváltó pincércsaj azt mondta, Maryann egyik neve volt Lilith még régen. Erre talán azért figyelhettek volna. (Ha már úgy is belekötök mindenbe.)

Mindenesetre ez az évad messze jobb, mint az ötödik.

ala - 2013. 07. 17. 14:38

Alex egyre több film szerepet kap, elképzelhető, hogy már nem sokáig fogja játszani Ericet.
Meg is unhatja, hogy ezt a karaktert alakítja már évek óta, de én is remélem, hogy ez nem mostanában fog bekövetkezni. Még mindig az ő jeleneteit nézem a legszívesebben.

Erja - 2013. 07. 17. 18:34

Csak egy valamit nem értek: habár Lilith istennő, de nem futja neki ruhára? Vagy csak vadászathoz vetkőzik meztelenre, az alvásnál már van pizsamája? Kicsit idegesítő, ahogy erőltetik ezt a meztelen, szupervad, ultrabrutális istennő szerepét.:-))

mimumi - 2013. 07. 18. 15:56

Lilith a csábító démon, gondolom, ezért rohangál mindig pucéran.
Ez az 5. rész most kimondottan fárasztott, még az 1. volt ilyen agyatlan (a többi viszont oké). Pam jelenetét élveztem a pszichológusnál, ugyanakkor teljesen hülye volt, hogy tapasztalt és idős vámpír létére sértettségében mindent elpofáz. Még a kajáért sem.
De ez az extiszteletesné körberohangálja a várost rettenetes dramaturgiai elem volt.
Az érdekes, hogy a szezon közepéig gyakorlatilag begyűjtötték a fontos vámpírokat a táborba, vagy azok besétáltak.

Jaime Lannister - 2013. 07. 18. 19:15

Eddig sem bírtam Warlowt, de mostantól teljes csalódás a karakter. Kellett nekünk még egy “utálom, ami vagyok” vámpír? De neki legalább van indoka, hogy miért él még mindig, nem tud kiállni a napra elégetni magát, mint Godric. Kíváncsi vagyok, hogy lehet majd megölni, ugye a tündér trükk nem jött be, de attól még Sookie elhasználta, tehát akkor mostantól normál embernek kéne lennie. Vagy ez csak akkor ér, ha a vámpír, akin alkalmazzák meg is hal?
Táboros jelenetek tényleg jók lettek. Eric és Tara megérdemlik a világ leghülyébb vámpírjai díjat. Terryt meg ölje meg az a pasas.
Most már csak Billben bízom, csak ne egész rész alatt a kis laborjában ülne. Most már induljon meg, azt irtsa a jó népet.

terika - 2013. 07. 19. 14:09

Most is úgy vélem, hogy egészen jó ötletekkel és misztikummal rukkolnak elő az alkotók, de valami banális módokon harapják el őket.
Itt tartunk a 6. évadnál és nem tudunk igazából egyik fajról sem semmit, csak vannak és kész.
Előszeretettel rúgják fel az előző évadokban lefektetett szabályokat vagy eseményeket (mint írták már itt többen is, olyan mintha meg sem történt volna pár dolog).
A mostani rész elég erős is lehetett volna, de tele van buta hibákkal, amik igazándiból mégis csak dühítőek.
Többen írták, hogy Sookie végre gondolkozik…hátha ő gondolkozik, akkor Eric meg nagyon elfelejtette ezt az agyi funkciót.
Olyan helyzetekbe hozzák magukat a szereplők, amiket játszva elkerülhettek volna.
Az Alcide vonal egyre gyengébb, valójában semmi lényegeset nem tudnak felmutatni a farkasokról.
Az alakváltós vonalat meg nagyon elharapták – véleményem szerint Emma is alakváltó, nem farkas, de ez majd még elválik.
Sookie nem tudom, hogyan hagyhatta, hogy “Lafayett” elkapja, de ez is egy banális hiba volt szerintem.
Bill és Lilith dolga szintén zavaros. Ha Warlow megégette azt a vámpírt, honnan volt meg a vére? Vagy ez majd még a jövő zenéje? Vagy Lilith eleve őrizte a vérét ilyen eshetőségekre? És egyébként is, Lilith akkor mennyi idős volt?
Hát szóval lehet fennakadok az apró részleteken, de szerintem ezek lényeges dolgok lennének.
Mondjuk az is eleve gáz, hogy 6 évadnak kellett eltelni ahhoz, hogy Sookie használgatni kezdje rendesen az erejét.

Egyébként mindent leszámítva érdekel továbbra is a sorozat, sőt, és minden évadra jellemző ez az elbutulás. :)

Renee - 2013. 07. 19. 17:09

@Terika:
Helyesbitenek.. 6 evadnak kellett eltelnie ahhoz, hogy Sookie hasznalni tudja az eszet.. :D

A. - 2013. 07. 22. 12:10

nah, nagyon nevetek.
Amúgy volt valaki, aki az 5. évad végén poénból gondolt arra, hogy a nagy főgonosz Warlow halálosan szerelmes lesz Sookieba és össze is jönnek?
:)
sírok, komolyan.

A. - 2013. 07. 22. 12:13

komolyra fordítva a szót, nem a kormányzó lányát kellett volna vámpírrá tenni, hanem magát a kormányzót, és probléma megoldva. jó tudom, akkor miről szólt volna az évad?:)

mogyoró - 2013. 07. 22. 16:27

hú, az a fejletépés nekem sok volt.vagy furán lett megoldva. Alcide-ot egyre jobban szeretném szájbarúgni valaki csapolja már meg a tesztoszteronját. ha az őröket a camp-ben ennyire könnyű megbűvölni, miért nem fogtak össze a vámpírok és törtek ki? ja, vágom, a kontaktlencse, amit viszont ki lehet játszani..hmm. Az Eric-Pam fájttól többet vártam, némi drámát és több idegszálhúzást, nekem ez most kevés volt. úgy,ahogy az egész rész.

goettin - 2013. 07. 22. 22:12

Pam is tud repülni? Ez új, ráadásul szerintem ment nekik a telepátia is.

Behoztak egy új szereplőt, aki lehet Szuka pasija/papucsa. Nézzétek a jobbik oldalát, így legalább Eric és Bill egy időben tökös. (Eddig ez mindig csúsztatva volt, attól függően, éppen ki kuffantotta meg kedvenc szőke pincérnőnket).

Hét idézete: Jason Stackhouse? The one and only.

SpockCooper - 2013. 07. 22. 22:41

Most már annyi marhaság van ebben a sorozatban, hogy úgy tűnik, hogy ez koncepció pedig hiába vannak itt érdekes karakterek, ha rossz a forgatókönyv, akkor nem elég hogy supermókusok ugrálnak. Egyébként örülök, ha meghal valamelyik régi szereplő, legalább mehet másik sorozatba a színész, nem lehet ennyi karakterrel mit kezdeni pl. Terry, Tara, Lafayette, Steve Newlin, Alcide, Doggett ügynök stb.

A. - 2013. 07. 22. 23:02

goettin: hmmm, ez igaz, tetszik ez a megvilágítás:) Team Bill&Eric!:)

Lemoni - 2013. 07. 22. 23:27

Megint csak nagyokat sóhajtok……most tényleg, ez komoly? Ezt és így? Random összedobott miniepizódok, lapos kivitelezés, ami kicsit is izgalom vagy feszültség lenne, ripsz-ropsz és langyin lerendezve, egyszerűen nincs koherencia az egész történetben. Marnie mellett Warlow lett a másik legimpotensebb karakter a TB-ben, és most nem a rész zárójelenetére gondolok. Ráadásul ami legalább vizuálisan érdekes lehetett volna (a peepshow-jelenet Jessica és a vámpírsrác között), azt se merték megcsinálni. Egyelőre nagyon CW az egész, pedig egész jól indult ez az évad :(

Lálá - 2013. 07. 24. 12:07

Pam repülése tényleg új.

De ugye Sookie most nem esett teherbe?

zolij - 2013. 07. 24. 15:59

mindig is tudtam hogy Sookie a fétis szexet kedveli

goettin - 2013. 07. 26. 19:42

Tegnap felnéztem zuhany közben, ott volt egy pók a sarokban. Ma reggel felnéztem, ott volt egy szöcske a plafonon. Holnap már inkább fel sem nézek, nehogy ez a töketlen Warlow nézzen vissza rám…

ala - 2013. 07. 27. 13:58

Egyébként hogy lehet az, hogy Newlin-né vissza tudta vonni Jessica meghívását? Még Jason is csodálkozott rajta, mégsem magyarázták meg. Vagy már erre is kifejlesztettek valami csodaszer?

terika - 2013. 07. 28. 12:40

Most volt időm megnézni az új részt.
Azt akartam írni első nekifutásra, hogy semmiről nem szólt ez a rész valójában, de végső soron megtudtuk mire föl indul be a true blood gyár – bár elég bárgyú és buta gondolat az, hogy ez megoldás lesz, majd egyszerre issza minden vámpír….

Utálom, hogy részkérdésekre semmilyen választ nem kapunk, le van szarva minden odadobált háttértörténet, amitől még érdekes is lehetne az egész sztori kompletten nézve.

Azon gondolkoztam a zárójelenetnél, hogy végső soron Sookie elég sok mindenkivel összefeküdt már, de “tündérrel” még nem. :D Biztos lesz az egy(b)esülésnek valami eredménye.

Csilla0422 - 2013. 07. 28. 15:09

A részhez inkább no comment. De Newlin-né egyre szimpibb lesz :D

mogyoró - 2013. 07. 29. 12:49

rip Nora.rip Terry. remélem több már nem lesz, mert sok ez így, h minden részben meghal valaki.de most aztán kíváncsi vagyok, hogy oldják meg, mert hamarosan közeleg a fehér köralakú szobás jelenet, Billithnek sietnie kéne, hacsak Eric nem megy a torkának.de kicsit erőltetett volt ez a pár szexjelenet: Sam, aki mindig dug,ha bánata van (mégha épp a halott nőjét is gyászolja), Jessica&James, ami nem lett volna rossz, de nem így, hogy szerencsétlen Jason meg kint strázsál…olyan volt, mintha a készítők rájöttek volna, h hé, alig volt még aktus az évadban!hozzuk be a lemaradást!

Zsofesz - 2013. 07. 29. 21:46

Én akkor sóhajtottam fel, hogy na még ez is van, mikor Sookie-t és Warlow-t mutatták először a részben.
Viszont a végén Nora… azért kicsit megkönnyeztem. Remélem ez elég löketet ad Ericnek, hogy Billith-tel együtt rendet tegyenek.
Sookie meg nem hiányzik a sztoriból.

paranoid android - 2013. 07. 30. 03:18

Sorban ölik le azokat a karaktereket, akiket kedvelek. Először Terry, most meg Nora. De legalább mindkettőjük halála remek jelenet volt. És végre volt megint flashback. Kár hogy ilyen ritkán van, mert én nagyon szeretem, főleg hogy milyen változatos lehetne adva a vámpírokat.
A farkasos szál eléggé unalmas. És most már nálam is csalódás Warlow, pedig én nem bántam, hogy nem egy morálisan teljesen fekete nagy gonosz, amit az előző évad sugallt, de kábé semmit nem kaptunk belőle. Csak arra jó, hogy Bill megigya a vérét. Bár így reméljük Bill és Eric felpörgeti a dolgokat.

ala - 2013. 07. 30. 08:41

A francba! Annyira olvasgattam a kommenteket, hogy nem figyeltem eléggé és belefutottam Nora halálába! Most már kíváncsi vagyok, hogy mi lesz erre Eric reakciója.

Szegény, meghal a teremtője, most meg a testvére!

Bár nem friss, de Terryt nagyon sajnáltam. Olyan kis szerencsétlen, de nagyon szeretnivaló karakter volt. Arlene-nek sincs szerencséje a pasijaival, annak ellenére, hogy nem mindig bírtam a nyávogását, most nagyon megsajnáltam, mikor Terry meghalt a kezei között.

Jaime Lannister - 2013. 07. 30. 15:02

Nem értem, hogy Bill miért nem tudja hol van a vámpírbörtön, mikor Jessica is ott van. Gondolom éreznie kéne, hogy hol van a teremtménye.

Már csak 3 rész van hátra és eddig szinte semmi érdemleges nem történt. Jó nagy láma évad lett ez is, de hát ez már szokás true bloodéknál. Jó lenne, ha a 7. évaddal lezárnák szépen.

Lálá - 2013. 07. 31. 00:02

Én azt nem értem, Sookiet miért nem izgatja, hogy Warlow miért ölt le egy egész bárnyi tündért és hova tűnt a tündérnagyapja.
Nora pedig végre halott. A tavalyi listáról akkor már kettő pipa, még Bill maradt. hihi

ala - 2013. 07. 31. 08:11

Hát, ez a rész rohadt unalmas volt. Muszáj dugások és kínlódások. Belekezdenek valamibe és nem fejezik be, pl. tényleg nem érdekli Sookie-t, hogy hol van Nial és Pam, Jessica meg Willa mi a fenéért nem szöknek el és mentenek még meg egy csomó vámpírt, ahelyett, hogy összefeküdnének ezzel-azzal (Pamnek mi a fene a célja?) vagy bemennének a többi közé?
Willa miért dobta el a kezet és ment be a cellába? Biztos én vagyok a hülye, de tényleg nem értem a karakterek gondolatmenetét.
Noráról azt hittem, hogy sokkal idősebb, ahogy viselkedett, de csak háromszáz valahány éves. És miért hat egy betegség a vámpírokra, ezt sem magyarázták meg. Mi a fenéből van, hogy betegek lesznek tőle és még Bill-Lilith vére sem segít?
Sajnos már jó ideje nem olyan jó ez a sorozat, mint régen, pedig nagyon szerettem, de a 2. és 3. évad után úgy látszik nem tudnak mit kezdeni az írók. Eric is már csak nagy ritkán olyan, mint régi önmaga. Egyik jelenetben tökös, 1000 éves vámpír, aztán megint egy idióta. Jessica meg teljesen hülye lett.

Jaime Lannister - 2013. 07. 31. 09:38

Hogy miért hat rájuk azt nem tudom, viszont ez nem új dolog, már az 1. évadban is említették, hogy a hepatitis egyik fajtája ártalmas a vámpírokra. Csak akkor még úgy volt, hogy nagyon legyengíti őket, lehet ezt a vírust fejlesztették most tovább.

ala - 2013. 07. 31. 12:41

Jaime Lannister: na, én ezt már rég elfelejtettem. Akkor biztos ezt fejlesztették tovább. De hát hiába halhatatlanok a vámpírok, minden sorozatban/filmben van olyan dolog, ami legyengíti őket, vagy meghalnak tőle. Ami hülyeség, mert akkor nem halhatatlanok.
Mert ha azt vesszük, hogy hullák: nem lélegeznek, nincs testi szükségletük, nem dobog a szívük, akkor miért halnak meg a napsütéstől, karózástól, fej levágástól, pláne betegségtől? De hát ez van.
Én olyan vámpír szeretnék lenni, amire semmi nem hat. :-)
Bár Warlow (és Bill) elég közel jár hozzá. Lehet, hogy őt sem lehet megölni karóval, vagy vírussal?

Lálá - 2013. 07. 31. 13:48

Arra mondják, hogy halhatatlan, aki nem öregszik. Tehát a természetes haláltól nem kell tartania. De senki sem él örökké.

Jaime Lannister - 2013. 07. 31. 14:45

Nem hiszem, hogy Warlow örökölte volna Lilith plusz képességeit, az szerintem csak Lilithnek járt, amiért ő volt az első. Ha így van akkor Warlowra hat a karózás.

Érdekes amúgy, hogy Lilith több, mint 5000 évre előre látta azt, hogy a vámpír faj majd milyen nagy veszélybe kerül, de 4 évre előre nem látta, hogy Warlow megöli őt.

ala - 2013. 07. 31. 14:52

Jaime Lannister: pont ezt vetette fel a párom is. :-) Vannak itt érdekes dolgok.
Azon is csodálkoztam, hogy Bill nem kérdezte meg rögtön Ericet, hogy hol a börtön és odamehetett volna kinyírni és kiszabadítani mindenkit. Ha már ilyen szuper képességei vannak. Ehelyett elmegy szerencsétlen Arlene-hez, meg Andy-hez. Terryt egyébként hány óra alatt temették el? Semmi rendőri vizsgálat, lelőtték és két-három óra múlva eltemették?
Alcide is milyen fasza falkavezér, csak úgy hallgatnak rá és rohadtul nem értem, hogy Sam mi a fenéért szerepel egyáltalán?
Reméljük a maradék pár rész jobb lesz, mint a mostani.

Jaime Lannister - 2013. 07. 31. 15:34

Sajnos nagyon logikátlanul cselekszik mindenki. Bill egy perc alatt romba dönthetné a börtönt, e helyett inkább Warlowt kergeti. Mégis minek? Vagy lehet úgy van, hogy a látomást nem lehet megváltoztatni csak kicsit módosítani rajta és az a nagy terve, hogy besunnyog az épületbe és mindenkit beolt Warlow vérével. Így megtörténik minden, amit látott, csak más lesz a végeredmény. Jó hülyén hangzik, egyszerűbb lenne simán az éjszaka közepén szétszedni az egész börtönt.
Terryt szerintem nem temették el, Arlene ott bőgött, ahol majd csak el fogják. A comic conos előzetesben volt valami temetési jelenetet is.
Rengeteg felesleges szál/karakter van, köztük a két legrosszabb valóban Alcide és Sam, örülnék, ha meghalna mindkettő. Ha csak az egyiket lehetne választani akkor inkább Alcide haljon meg, azzal valószínűleg vége lenne az egész vérfarkasos szálnak és az bizony áldás lenne a sorozatnak. Plusz azért Sam még az első két évadban jó karakter volt, Alcide a kezdetektől reménytelen.

yeeeyha - 2013. 07. 31. 19:08

Jessica új vámpírhaverja, James miatt érdemes volt megnéznem a legutóbbi két részt. És ennyi. Ő miatta viszont simán elnéznék bármilyen sorozatot :DD

danonino - 2013. 07. 31. 21:13

Én csak azt nem értem, hogy miért állandó szereplő (és a főcímben is szerepel a neve) Nicole, Alcide apja és RIKKI???? Komolyan…

Közben meg Willa csak mellékszereplő, és csak a végén írják ki, holott ő sokkal fontosabb szereplő és igazán jó jelenetei vannak!

yeeeyha - 2013. 08. 01. 12:37

~daninino: gondolom a szerződésük áll a háttérben.

ala - 2013. 08. 01. 15:08

Willa ahhoz képest, hogy 2-3 napos vámpír, nagyon ügyes és hamar kapcsol. Jó kis szereplő válhat belőle. Pam-et is hamar leszerelte. Bár még mindig nem értem, hogy miért ment be a cellába, ahelyett, hogy kiszabadította volna a vámpírokat, de biztos majd a köv. részben kiderül.
Nekem is az jutott eszembe, hogy meg fog valósulni pontosan az a jelenet, amit Bill látott, csak a főszereplő vámpírjainkban már benne lesz Warlow vére így ők mégsem fognak elégni. Majd biztos kedvenc pincérnőnk (aki most már soha sem dolgozik) lesz az, aki ráveszi W-t, hogy mentse meg a vámpírokat.

danonino - 2013. 08. 01. 18:39

Willa nagyon jó! Szeretjük!!!

terika - 2013. 08. 05. 11:03

A 7.rész kapcsán: minden percre jutott szex. Másról nem is szólt az egész rész, csak a dugásról. Botrányos volt szerintem.

A. - 2013. 08. 05. 20:15

az új kedvenc szereplőm: a női 1-es. olyan kis monológot levágott Jasonnek, hogy megtapsoltam. Hajrá!
Nyúlinné meg totál kattant:DDDD “Thanks, Jesus!”

zolij - 2013. 08. 05. 21:55

Warlow vajon meghalt?

zolij - 2013. 08. 05. 22:02

megnéztem a jelenetet újra és még lélegzik. De gondolom így nem igazán fog donorként szolgálni a napozó vámpíroknak.

abc - 2013. 08. 05. 23:34

Ha meghalt volna, akkor csak egy halom ragacsos vérkupac lett volna ott. Szerintem minden gond nélkül lehet donor a kivégzésre váró vámpírok számára. Billt nem hiszem, hogy érdekli, hogy Warlow szarul van, odaráncigálja a testét a táborba és a többi vámpír lakomázhat belőle.

zolij - 2013. 08. 06. 00:13

közel sem biztos hogy a tündés-vámpír hibridek úgy halnak meg mint a sima vámpírok, lásd Russell Edgington esete.

Lemoni - 2013. 08. 06. 00:39

Ez egyre sz*rabb lesz :(((

ala - 2013. 08. 06. 22:11

Lehet, hogy Warlow halott, akkor viszont az összes vére Ericben van, aki elfogatja magát, bekerül a fehér terembe és megitatja a többieket és megmenekülnek.

Egyébként a mostani részben is elég sok unalmas jelenet volt. Sookie nyűglődése, Sam jelenetei. Megint az Erices részek dobták fel az egészet.
Sajnálom, pedig egész jól indult, de megint sikerült elcseszniük. Warlow hogy szeretheti Sookiet 6000 éve?

Még így, hogy pár napja ismeri sem értem, hogy miért szereti, nemhogy úgy, hogy még nem is létezett. Ráadásul ha jól emlékszem, nem 6000 éve derült ki, hogy majd Sookiet kell elvennie, de lehet, hogy ennél a résznél nem figyeltem eléggé. Viszont az megint feltűnt, hogy Bill milyen jól néz ki, mármint a színész és annak ellenére, hogy ő az idősebb a felesége néz ki öregebbnek.
Nekem most már Pam sem tetszik, tökösebb volt régebben, most mi a fenének feküdt le azzal a gusztustalan palival? És a Jasont fogva tartó csajjal sem így bánt volna a régi Pam, vagy ezek a vámpírok ránézésre tudják, hogy ki az idősebb és ezáltal erősebb?

Jaime Lannister - 2013. 08. 07. 04:18

Még az is izgalmasabb lett volna, ha az üres falat bámulom egy órán keresztül.
Volt egy-két igazán szánalmasra sikeredett jelenet ebben a részben, pl. Sookie – Sam, Sookie – halott szülők, de a nyertes a tiszteletesné vs ázsiai csaj lett.

“Ráadásul ha jól emlékszem, nem 6000 éve derült ki, hogy majd Sookiet kell elvennie, de lehet, hogy ennél a résznél nem figyeltem eléggé.”

Sookie abból a vérvonalból való, amelyből már 6000 éve is párt választottak volna Warlow számára.

Brynden Rivers - 2013. 08. 07. 14:06

Csak nekem tűnt fel, hogy teljesen eltűnt a humor, Lafeyette, nemhülyeSam, az értelem úgy általában, stb. a sorozatból?

@Lálá – 2013. 07. 31. 00:02
Sookie pont olyan hülye mint aminek az írük néznek minket :)
Jessica gyilkolászása is következmények nélkül maradt, én azt hittem legalább Jason megtudja.

Az évad elején azt mondtam Nora-nak adjnak egy jó szerelmi jelenet
Még ő volt az egyik legértelmesebb karakter (meg az Erik-familia több tagja) és nem mellesleg egy tehetséges angol színésznő játszotta a szerepet.

És akkor megölik Nora-t. Ok nem baj, akkor most Erik átmegy dühöngő őrültbe és Bill-el földig rombolják a börtönt…

Erre…

Komolyan mondom ha Erik-Nora-Pam-Willa iszogatta/beszélgettek volna az egész évadban, azt sokkal jobban élvezném mint ezt.

Még 2 rész van hátra az fél lábon kibírom, de utána kasza.

ala - 2013. 08. 07. 14:12

Jaime Lannister: Köszi, de azért ez nem azt jelenti, hogy ha abból a vérvonalból való, akkor biztos, hogy egy szeretnivaló nő. Lehet, hogy ha Sookie vámpír lenne, Warlow 1-2 év után rájönne, hogy mekkorát tévedett. :-) Mindegy, nem ez a lényeg, ez az én gondom, hogy ki nem állhatom a nőt, hülyét kaptam, mikor azt kellett nézni, hogy hogyan készülődik (honnan szedik ezt a sok szörnyű csipke ruhát?) és nem azért, mert nő vagyok, a páromat is zavarta Sookie nyűglődése.
De ahogy a tiszteletesné kinyírta az ázsiai nőt, majdnem olyan szörnyű jelenet volt, mint mikor Bill kitekerte Lorena nyakát, és nem a vérrel stb. volt bajom, hiszen szeretem a sorozatot és volt már benne jó pár véres jelenet, hanem valahogy ez már nevetséges és abszurd és gusztustalan volt egyszerre.
Hogy lehet ennyire elcseszni egy tök jó sorozatot? Mindenkit kirúgtak a 3. évad után?

Jaime Lannister - 2013. 08. 07. 16:47

Ezek a tündérek vannak olyan korcsok, mint a vérpárducok, nem érdekli őket, hogy kivel fekszenek össze, a lényeg a vérvonal. Hagyomány, hogy abból a családból kapják a feleséget, a személyiség meg a többi le van sz*rva. Hogy ez Warlowt ennyi idő után miért érdekli az jó kérdés, lehet még mindig nemzőképes és kis Warlowkat akar Sookietól.
Reméljük nem így lesz, viszont Sookie vámpírrá változtatásának gondolata tetszik, érdekesebbé tenné valamivel a karaktert.

Én nem érzem, hogy kevesebb lenne a humor, lehet Lafayettetől kevesebbet kapunk, de a többiek szerencsére nyomják rendesen a showdert. A rész elején mikor Eric oltogatta Billt, hát azon én sírtam, hatalmas volt. “Elviszel az elméddel egy körre”
Lafayette szerintem már uncsi egy jó ideje, nem kellett volna ilyen szellemes, boszorkányos baromságokba belekeverni. Ő pont addig volt jó karakter, amíg csak egy-két perce tűnt fel a Merlotteban és osztotta a jó népet.

Amúgy nevetséges ez a vámpírbörtön, szinte nulla védelme van a rabok ellen. Nem hiszem el, hogy nem tudnának onnan kitörni. Még az a nyamvadt rács a fejük fölött sem ezüstből van. Külön ezüst zárkában kéne tartani őket vagy, ha már összezárják őket egy helyre, akkor minimum ezüsttel kéne őket béklyózni. Meg az a dagadt csóka is nyugodtan dumálgat Pammel kettesben, nem fosik, hogy egyszer az egyik letépi a farkát?

ala - 2013. 08. 07. 18:35

Az nekem is eszembe jutott, hogy mi a fenéért nem szöktek onnan el a vámpírok? Amikor Jessicát, meg Pam-et kísérte az őr, akkor is simán kinyírhatták volna.

Egyik pillanatban iszonyat gyorsak és erősek, másik pillanatban meghunyászkodnak, mint a kutyák, ha rájuk szólnak. Pedig bent vannak többszáz éves vámpírok, vagy akár annyi idősek, mint Eric, de nem csinálnak semmit.

Fel tudnának repülni, vagy egymás nyakába állni és kitépni a rácsot, pikk-pakk lefejezni az őröket stb.
Sőt, mikor Eric átkukucskált az üvegen, már akkor sem értettem, hogy mi a fenéért nem töri át és öli meg az összes ott lévőt.

A humor talán egy kicsit kevesebb, de nem vészes, csak sok felesleges jelenet van és több olyan szereplő, akik vannak, de nem érdekes az ő történetük. A Marnies évadot utáltam még ennyire. Azért Russell hiányzik. Milyen jól elbeszélgetne a pszichológussal. :-)

Jaime Lannister - 2013. 08. 07. 20:14

Russellt ne is említsd, még mindig fáj. Második kedvenc vámpír karakterem Lestat után. Annyi mindent lehetett volna még kezdeni vele.

abc - 2013. 08. 08. 00:01

Ha már Russelről van szó:

http://www.youtube.com/watch?v=wiCTUbwWfCY

Emlékeztek mekkorát ütött ez a jelenet anno?:D

Zsofesz - 2013. 08. 08. 07:10

Csak én vertem a fejem a falba, mikor Sam mondta Nicole-nak, hogy szeretlek és maradj? Mármint oké utána megmagyarázta, miért, de basszus! Luna csak két hete halt meg, ő meg annyira kötelességtudó… meg aztán Sookie is a semmiből jön, hogy ó hát egy részem mindig is téged akart (na itt megértettem Sam reakcióját).
Viszont a Sookie-Bill párbeszéd tetszett a ház előtt meg nekem a “monológ” is a síroknál.
Taranak is jót tett, hogy vámpír lett belőle, lehet a szöszin is segítene.
Azon röhögtem nagyon, ahogy Anna Camp futott az ázsiai nő után, kicsit olyan volt, mint amikor a Cougar Townban csinálta Courtney Cox a Tom Cruise futást :)

A. - 2013. 08. 08. 07:14

már kezdtem kínosan érezni magam, hogy csak én tudok röhögni Nyúlinnén:)

abc - 2013. 08. 08. 13:09

@Zsofesz
“Csak én vertem a fejem a falba, mikor Sam mondta Nicole-nak, hogy szeretlek és maradj?”

Nem csak te, nekem fel kellett röhögnöm, mert nevetséges volt az egész. Pár napja ismeri csak és nem rég halt meg az előző barátnője, de egy idegennek elkezdi, hogy “szeretlek, maradj”…
De a csaj részéről sem értem, hogy miért lenne hajlandó ottmaradni Sam miatt. Semmi szikra nincs köztük, egyszer dugtak és kész.

ala - 2013. 08. 08. 13:59

Tényleg, azt ki is felejtettem.
Én is csak néztem Sam szerelmi vallomásán. Gondoltam, hogy oké, hogy itt gyorsan szalad az idő (Terryt is csak eltemetik pikk-pakk), na de ennyire? Egyik részben még a halott szerelmemet siratom, aztán már szerelmes is vagyok egy másikba.
És az egynapos terhességet is megérzik a szagán. :-) Hű, milyen szar lehet ezeknek az ilyen 40 fokos hőségben, mint amilyen most van. Érezhetnek ám szagokat. ;-)

ala - 2013. 08. 08. 14:04

” abc – 2013. 08. 08. 00:01

Ha már Russelről van szó:

http://www.youtube.com/watch?v=wiCTUbwWfCY

Emlékeztek mekkorát ütött ez a jelenet anno?:D”

Imádtam. :-)

És a mi régi, tökös Ericünk egyik kedvenc jelenete. Majdnem olyan jó, mint Russellé.:

http://www.youtube.com/watch?v=n41ze_SUHxI

abc - 2013. 08. 09. 00:42

Igen ez is hatalmas, régi szép idők.:)

A. - 2013. 08. 12. 12:45

mélypont. ezen a részen mégis mit kellett megírni? ilyen semmitmondó, időhúzós, tartalmatlan epizódot ritkán lát az ember.

ala - 2013. 08. 12. 15:09

A.: Ajaj, én még nem láttam, de így most már nincs is nagy kedvem hozzá.

A. - 2013. 08. 12. 15:19

ala: lehet h másnak tetszett, nem akartam senkinek elvenni a kedvét, ne hari:(
nekem most jött el az évadban az a pillanat, amikor besokalltam egy kicsit, másnak szerintem előbb volt

mogyoró - 2013. 08. 12. 16:30

hát, gyakorlatilag eltemették Terryt, a vámpírok meg betéptek. mindezt 50x percben. priceless.

Ayron - 2013. 08. 12. 19:25

Most akkor mindenki örekre fényjáró lesz hogy ivott Warlow és Bill véréből vagy majd elmúlik hatás ???

Zsofesz - 2013. 08. 12. 19:30

Én most azon akadtam fent, hogy akkor mi lesz a következő részben? Kiszabadultak a vámpírok, eltemették Terryt, már csak Warlow maradt meg nem tudom, Newlinnével akarnak-e még kezdeni valamit.
Eric és Billith meg mentettek végül mindenkit :)

ala - 2013. 08. 12. 21:36

Hát, nem volt azért annyira rossz rész, volt már ennél rosszabb is, de jobb lett volna kevesebb temetés és több vámpíros rész. Eric végre újra megmutatta régi énjét, aki úgy cselekszik, ahogy egy 1000 éves vámpírhoz illik.

Newlinné elengedése volt csak elcseszve, úgy látszik még mindig akarnak vele valamit kezdeni az alkotók, mint a gagyi akciófilmekben, ahol a gonoszt ki kell nyírni legalább 3-szor és amikor a néző már azt hiszi, hogy na most biztos meghalt, még akkor is kimászik a tűzből.

Bill is rendesen feláldozta magát, azt hittem, hogy majd Eric vérét szívják ki, egyedül arra vagyok kíváncsi, hogy Eric hova ment és miért volt ilyen szomorú Pam. Kilép a sorozatból? Párom szerint felrepült az űrbe. :-) Vagy elment Honoluluba.
Jason ezentúl az új vámpírcsaj vértasakja lesz? Szegénykém, haláli fejet vágott, amikor Ginger sikított, mint az őrült. :-)

Lemoni - 2013. 08. 13. 01:15

A totális mélypont, az egyik legrosszabb sorozat epizód, amit valaha láttam :( Pocsékul megírt forgatókönyv és párbeszédek, borzalmasan megcsinált vágások és még a színészek is rosszul játszottak, amiért sajnálom őket, mert ennyire nem lehetett semmit kezdeni ezzel a sz*rkupaccal, kontár munka volt, de nagyon.
És nem fogom kaszálni a sorozatot, mert sokat jelent nekem és most rohadtul megérdemlek ezek után egy qrvajó 7. évadot!

Jaime Lannister - 2013. 08. 13. 01:25

Terrys flashbackek nem lettek rosszak, de nem az utolsó előtti részt kellett volna ilyenekkel kitölteni, mikor az ember már várja, hogy végre történjen is valami.
Ezek a hippi vámpírok nagyon bénák, érdekes Bill és Eric nincs beállva pedig ők itták a legtöbbet. Remélem most már hamar elmúlik a vér hatása, nem szeretem én ezeket a fényben járókat.
Billnek ennyi lett volna a nagy feladata, megmenteni 5 db vámpírt? A fő veszélyt a szennyezett Tru Blood jelenti. Azt a jelenetet nem értettem, amikor a vámpírok lecsapnak a szállítóra, Eric figyelmeztette őket mentálisan vagy saját maguknak nyúlták le a sok Tru Bloodot?
Warlow annyira kevés és jelentéktelen, hogy attól félek megtartják a következő évadra is.
Newlin halála várható volt, de bénára sikerült, mivel fiatal vámpírként hosszabb ideig kellett volna bírnia a napot. Csak gondolom az gáz lett volna, ha Eric ott tartja egy órán keresztül.

zsemlye - 2013. 08. 13. 01:33

Nekem tetszett. Terry kiírása megérdemelt egy szép lezáró részt + Northman ámokfutása rendkívül szórakoztatott.
De most mi a retek ..szt fognak csinálni a 10. részben (nekem ez egy évadzáró jellegű db volt) ezt csak lerontani lehet – cliffhanger ebből hogy?

A. - 2013. 08. 13. 08:19

Lemoni: engem is az bántott, hogy semmi, de semmi munkát vagy erőfeszítést nem éreztem mögötte… mintha csak odadobtak volna egy kis maradékot a nézőknek kimaradt-kirostált jelenetekből.

mandyedi - 2013. 08. 13. 09:19

Nekem amolyan vihar előtti csend érzésem van. Biztos vagyok benne, hogy valami váratlan dologgal jönnek elő az évadzáróban. Ha nem, akkor csalódni fogok a TB-ben.

mogyoró - 2013. 08. 13. 10:19

ja, és még valami: ha mindenki, aki nem a köralakú szobában volt, ivott tru blood-ot, akkor hogyhogy csak egy beteg vámpírt láthattunk?nekem ez fura volt. és én is kíváncsi vagyok, hova repült Eric, és Pam honnan tudta, hogy oda repül.

ala - 2013. 08. 13. 10:45

Én meg azt nem értettem, hogy mintha több drogos vámpír császkált volna kint, mint akik a teremben voltak, de lehet, hogy ez már csak az én szemem káprázata volt.
De az tény, hogy nagyon bénák voltak a beállt vámpírok.

És mi van a többi vámpírral? Megvárják az estét, addig meg kínozzák az embereket?

Még jó, hogy Eric és Bill nem lettek ilyen hülyék a vértől.
A Honolulus dolog sem volt tiszta, hogy összetörni akarják-e a szennyezett vért, vagy csak meg akarják inni, de annak nem nagyon van értelme, mivel ha éhesek miért nem isznak az emberekből? Eric tudta, hogy oda megy a vér?
Szintén nem tudom, hogy miért csak egy beteg vámpírt mutattak, hiszen láttuk, hogy sokan ittak a True Blood-ból, bár gondolom ők már meghaltak.
De Eric jó volt. Nem semmi volt, mikor kitépte a doki tökét. :-) Meg Jason, hogy örömködött, mikor a pszichodoki elmondta Ericnek, hogy lefeküdt Pam-mel. Szépeket fog álmodni Ericről. :-) Pam viszont hülye volt, hogy azért lefeküdt ezzel a gusztustalan palival, hogy kikerüljön a zárkából. Pláne, hogy a nőket szereti.

Garru - 2013. 08. 13. 13:33

A következő rész lesz az évadzáró?
Eddig minden évad 12 részes volt…

klauka - 2013. 08. 13. 14:20

Nagyon tetszett ez a rész is…igaz,hogy Terryről kissé túl sok volt belőle!Viszont örülök,hogy a nagy kedvencem Erik még él és ismét megvillogtatta ragyogó humorát XD :)

SPOILER:

Azt hallottam,(remélem nem igaz)hogy ebben az évadban kiírják,így a sorozatban meghal!

Zsofesz - 2013. 08. 13. 16:05

Eric nekem is nagyon tetszett, regen volt mar ennyire tokos.
Szerintem Honolulu es Warlow meg talan Newlinne is kovetkezo evados lesz.
Baratom masodszor nezett velem TBt , de a doki tokenek kitepesekor kicsit leesett az alla.

zolij - 2013. 08. 13. 20:25

nem a tündér vértől téptek be a vámpírok, hanem Lilith vérétől. Annak amúgy szerintem még lesz következménye hogy ennyit ittak Lilith véréből.

CaveMaN - 2013. 08. 13. 21:40

Első True Blood rész, amit nagyjából 25-30 perc alatt megnéztem. Az összes temetői jelenet a kukában végezte. Kihagytam volna valami fontosat? :)

Nikki - 2013. 08. 13. 22:39

Azért eddig ez nem sok volt, többet vártam. Sőt, várok. Kell itt még történnie valaminek… fordulat Warlowval.. mondjuk mindent csak megjátszott, mert valami más terve van, s igazából nagyon gonosz..
Szurkoltam Jasonnek, hogy lője főbe a nőt, de nem jött össze, pedig basszus a hangjától agybajt kapok. Na, nem is pazarlok több szót erre – ahogy elnézem, az írók sem erőltetik meg magukat – a lényeget úgyis elmondták már előttem. Még annyit, hogy a rész valódi mélypont volt, pedig igazán tökösre meg lehetett volna csinálni; ehelyett itt-ott kénytelen voltam áttekerni a temetésnél, pedig nem szoktam ilyet csinálni szinte soha :/

danonino - 2013. 08. 13. 23:59

Nem értek egyet. Nekem nagyon tetszett a rész. Terry jelenetei nagyon meghatóak voltak, a beszédek is. Többször belekönnyeztem, pedig Terry nem volt központi karakter, mégis nagyon szép búcsúztatót sikerült összehozni neki.

Eric ámokfutása is tetszett. Már csak az a kérdés, hova röpült a végén…

A vámpírok megmenekültek, legtöbbjüknek örülök (Jessica, Willa, Pam, Tara, James), mert jó karakterek.

Jó volt viszont látni Tara meg Hoyt anyját is.

Összességében, nekem ez a rész nagyon tetszett, akárki akármit mond. :)

És a korábbi évadokban az utolsó rész mindig a következő évad sztoriját vetíti előre, most se lesz ez másképp.

ala - 2013. 08. 14. 15:07

Most én emlékszem rosszul, hogy 12 részes szokott lenni egy évad? Most miért csak 10 rész van?

Jaime Lannister - 2013. 08. 14. 16:14

Költségcsökkentés meg Anna Paquin terhessége miatt. Bár később a csatorna azt mondta, hogy csak az előbbi miatt.
Én meg azt mondom még 10 rész is sok volt ebből az évadból, felőlem jöhetnének 6 részes évadokkal is, akkor talán némi izgalom is lenne.

ala - 2013. 08. 14. 20:49

Jaime Lannister: köszi, erről nem is hallottam. Paquin mikor szült, nem az előző évad forgatásának vége után, miért kellene miatta két résszel kevesebb? Bár az tény, hogy kevesebb rész is elég lenne, ha csak a vámpírokról szólna és értelmes szálat írnának nekik.

Anthonz - 2013. 08. 14. 21:02

Hát ezt én is 25 perc alatt megnéztem…
Most egy teljes részt rászánnak arra hogy felvezessék a következő évadot? Érdekes.
Ez az évad elég ratyi lett azt kell mondjam…

Jaime Lannister - 2013. 08. 15. 10:06

@ala
Igazad van, most nézem évadzáró után 2 héttel már meg is szült. Valószínűleg kapott plusz pihenő időt, mert az biztos, hogy ezt az évadot a szokottnál később kezdték el forgatni. Lehet, ha még forgatnak 2 részt, akkor megcsúsznak és nem tudják időben elstartoltatni az évadot.

La'Fleur - 2013. 08. 15. 12:26

Na, én most néztem meg a 9. részt, 10-et nem találom, asszem jövőhéten rakják fel oda, ahol én nézem. Az eddigiek tetszettek, bár én még szeretnék egy “Warlow x Sookie összejön-talán-véglegesen” részt, de lehet, h ez benne lesz a 10. részben(direkt nem olvastam el az összes hozzászólást, nehogy spoiler legyen). Bár igazából egy Eric x Sookie összejönnek-et is szívesen vettem volna, de mert szinte egy egész évad erről szólt, ezért nem is nagyon hittem, h most is lesz vmi, bár a kettejük kapcsolata mintha egy picit ellaposodott volna. Szerintem tényleg kicsit gyors volt ez a Warlow-s váltás, de hát ez van :) Én mindenesetre szeretem ezeket a szerelmi szálakat, csak néha kicsit olyan félbehagyottak, meg keszekuszák. Annak viszont örültem, hogy Bill és Sookie kapcsolata most szüneten van( remélhetőleg véglegesen). Egyébként Bill az egyetlen, akit kiírnák a sorozatból, meg azt a szőke ribancot, akit most a rész vége felé Jason sajna nem küldött a másvilágra. Eric hozta a formáját, bár mondom, tetszett volna egy ilyen “örökké szeretni foglak Sookie, bármilyen gonoszt is alakítok” rész, de igen tudom, most jön az, h akkor nézzem a Vámpírnaplókat stb.( már nézem xD, de egyenlőre nincs új rész :). Pam nekem szimpi volt, szerintem így az évad vége felé visszakanyarodott(szerencsére)az előző énjéhez, ami jó. Tara… hagyjuk. Alcide és a csipet-csapata nem igazán érdekel, sem Luna halála, sem a Merlott-osok… A tündérkölykök halálának kifejezetten örülök, bár Jessica-tól szokatlan volt ez a vérengzés. Mindenesetre, nem hiányzott még 4 ribanc a képbe, van belőlük elég, amúgy is túlon-túl idegesítőek voltak már a legelején( akár csak az anyjuk…). Jason sötét, de még mindig toplistás karakter, bár az a középkorikatolikusribancvérzsáklyavagyok poszt nekem nem igazán jön be. Na mind1, szeretem ezt a soryt és remélem hamar folytatják! :) XD :) <3 chuu~ mindenkinek :)

Jade2364 - 2013. 08. 18. 16:22

Na én most ledaráltam mind a kilenc részt. Hála Istennek, hogy a Bill/Sookie vonal lekerűlt a terítékről nekem már unalmas volt. A kilenc rész alapján elmondhatom, hogy számomra a legviccesebb részek a vámpírbörtönös jelenetek voltak. Pam pszihés kezelése óriási volt! Jason új anyucija Violet is tetszik kiváncsi vagyok mit hoznak majd ki belőle a készítők a kövi évadban. Bár részemről csavar lenne, ha Jason felcsinálta volna Sarah nővért Isten nevében! Mert ugyebár gyereket akart a kormányzótól. A Warlow vonal nemigazán lett kidolgozva én gyorsan rájöttem, hogy Ben valójában Warlow. És kicsit túl gyorsan egymásra találtak, de biztos elfogúlt vagyok Eric miatt. Norát sajnálom szerintem lehetett volna mit kezdeni vele, Tara szót sem éprdemel, Merlotte és a farkas falka dög unalom volt. Jessica vívódása dettó, de hátha majd ez a James gyerek javít valamit rajta. Willa képlékeny tényező, mivel Eric második teremtménye biztos bennt marad a csapatban. Rutger Hauer haja tetszett, gondolom még viszont látjuk a tündérnagypapi szerepében. szóval összességében nem rossz, de messze vannak az előző évadok szintjétől. Azért várós lesz a hetedik évad.

judu - 2013. 08. 19. 04:58

Én is most végeztem ki 9 részt egyben.Már azt sem tudom miért nézem, nem nagyon volt olyan rész amibe ne pörgettem volna bele 10-20 percet.Volt ami jó történetszálnak indult aztán elrontották, “sajna” olvasom a könyvsorozatot is, hajlamos vagyok ahhoz hasonlítani. A farkasos szál unalmas, mindenki csak szaladgált összevissza, mondjuk ez majdnem az összes karakterre igaz, a tündérek bénák, a könyvhöz képest meg pláne, főleg Niall, ez volt számomra a legrosszabb a sorozatban, mint aki a diliházból szabadult, sajnálom , hogy a tündér karaktereket nem a könyvből mintázták, sokkal ütősebb. Warlow vonal sem túl nagy szám, mi az hogy tündér- vámpír ? Ez nekem már fájt, meg ez a Sookie hozzámegy Warlowhoz, csak így ? Nincs sok logika a dolgokban.
Csak hogy jót is írjak,az Eric vonal volt az egyetlen ami miatt talán még a következő évadot is nézni fogom.

FireKeeper - 2013. 08. 19. 06:47

Huhúú mi lesz itt ha megnézitek az évadzárót…

zsemlye - 2013. 08. 19. 09:03

mondtam… csak lerontani lehetett.

talált már valaki a neten interjút a történtekről (Svédország)?

Peti - 2013. 08. 19. 11:21

@zsemlye – csak találgatások vannak a neten eddig (amiket én találtam), de én ezt nem akarom elhinni. hogy ez, meg így. ez így nagyon gáz, szerintem.

mogyoró - 2013. 08. 19. 12:08

én most nagyon szomorú vagyok. meg tényleg ez, hogy csak így… semmi előkészítés, csak bumm, elégett…semmi elköszönés! a főbb karaktereknél mindig olyan szépen volt ez megcsinálva, Terryt persze tisztességgel búcsúztatták… de sejtettem, mert túl sok helyen rebesgették már, h elköszön a sorozattól. :(((( amúgy meg jó nagy sz..r rész volt, az a 6 hónap múlva meg… áh.

A. - 2013. 08. 19. 12:25

Mik voltak azok a találgatások?

Amúgy nem kell sírni, TrueBlood világban amíg nem lesz valakiből vértócsa addig nem hal meg, bármikor visszatérhet.

A. - 2013. 08. 19. 12:28

de ha mégis meghalt volna, szerintem igazán figyelmes gesztus volt a rajongók felé az utolsó jelenete:DD (elnézést a komolytalanságért:))

goettin - 2013. 08. 19. 12:39

Engem nehéz kihozni a sodromból, ha valamit szeretek, nehezen engedem el, még akkor is, ha már nem olyan jó, mint az elején volt. De ez… kritikán aluli!

goettin - 2013. 08. 19. 12:40

@ A._lehet vértócsa is, lásd előző évadzáró!

A. - 2013. 08. 19. 12:45

goettin: igen tényleg!
szerintem ha visszatér, nem rögtön fog, lebegtetik egy kicsit ezt a szálat, aztán kap valami ütős antrét úgy 0,5-1 szezon múlva, mint pl. Russel.

Lálá - 2013. 08. 19. 15:17

A finálé pozitívuma: a zene a végén. xD

Zsofesz - 2013. 08. 19. 15:49

Eléggé felvázolták, hogy mi jöhet a következő évadban, ennek örültem. De kb csak ennyinek.
Warlow-val lehetett volna nagyobb csata, valahogy nem izgultam egy másodpercet sem.
Alcide és Sookie? Oké épp a 9. részben találkoztak, de reméltem, hogy nem veszik elő ezt újra.
Billnek jót tesz, hogy újra csak vámpír, mehet visszaszerezni a szőkét és erőt fitogtatni, hogy csak ő tudja megvédeni.
Samnek, Arlene-nek és a többieknek örülök, hogy átugrották a hogyan kerültek ide sztorijukat, mert eléggé kiszámítható minden.
Remélem lesz több Willow, mert eddig szimpi, meg azt is, hogy nem hozzák vissza Tara nyűglődését az anyjával.
Eric pedig nem halhat meg így (bár nem panaszkodom az utolsó jelenetére :P), inkább remélem, hogy Pam még időben rátalált, mert róla sem volt szó a végén.

Shyllard - 2013. 08. 19. 17:08

Nem volt valami erős a vége, Warlow karaktere ismét röhejes fordulatot vett és a többiek se panaszkodhatnak. Nomeg Eric… Ha tényleg meghalt, ez botrány, bár sejtésem szerint Pam megmentette még az utolsó pillanatban. A 6 hónapos előreugrás viszont jólett, egész érdekes következő évadot vázoltak fel, szóval nézős.

Csilla0422 - 2013. 08. 19. 21:22

Nem irigylem azt, aki erről fog évadzárót írni.
Úgy kezdtem az évadot, hogy nincsenek nagy elvárásaim így nem is csalódtam nagyot. Minden esetre az eddigi leggyengébb etap.
Kocsmáros Sam nagyon hangsúlytalan volt. A farkasok úgy futkároztak jobb-balra, mint akiknek nincsen esze. Tündérekről inkább no komment. Bill totál fölösleges, én a könyv szerint haladtam volna esetében. Könyörgöm, nyírja már ki valaki végleg!!! Lilith-en spórolták meg a többiek jelmezét?
Tara és bandája teljesen hidegen hagy. Warlow-ról annyi jut eszembe, hogy sok hűhó semmiért. Sookie-ból egy ri.nc kezdemény, Jason-ből szex rabszolga lett. Bár a „dominaja” karakterében van potenciál, szimpatikus is. Jessica látványos szenvedései után kufircolt, úgy tűnik, hogy jót.
Néhány pozitívum: Terry annak ellenére, hogy nem volt főszereplő teljesen korrekt búcsút kapott. Nagyon jó jelenetei voltak: Nora, (őt sajnáltam is) Pam, Willa és Nyúliné Sarah-nak (nagyon remélem, hogy Jason-től bekapta a legyet). A sorozat megmentője most is Eric volt. Az utsó jelenete hatalmas WTF, emiatt már megérte a szenvedés.

Jaime Lannister - 2013. 08. 19. 23:09

Nem csalódtam ebben a részben, sz*rt vártam és azt is kaptam. Ekkora nagy nulla csattanót a végére, ha egyáltalán lehet annak nevezni.
Northmannek kutyabaja sincs, 1 másodperc alatt beáshatja magát 1000 méterre a hó alá és probléma megoldva. Nyilván, ha meghalt volna azt nem így oldják meg. Viszont nem hiszem, hogy sokat akar már szerepelni a sorozatban, max. majd sorozatzáróra visszarepül Bon Tempsbe, hogy segítsen az épp aktuális konfliktus megoldásában. Apropó sorozatzáró, remélem jövőre jön is.
Idő ugrásnak örültem, a változásokat, mint pl. Sam, Arlene pont lesz*rom. Bill még mindig kedvenc, meg ne haljon, örülök, hogy Lilith énjének annyi. Ugyanakkor kicsit csalódott is vagyok, hogy csak ennyit hoztak ki belőle.
Szomorú, hogy Sookieval semmi változás nem történt, pedig bedobtak két nagy lehetőséget is, de persze egyikből sem lett semmi, marad minden a régiben.
Warlow halott, halleluja. Bár így viselkedett volna az egész évadban, mint most ebben a részben.
Ez a 2. leggyengébb évad volt, néhol már kínosan szánalmas, de természetesen maradok.

serene - 2013. 08. 19. 23:42

csak szerintem fertőzte meg tara-t az annya?

v0m1t - 2013. 08. 19. 23:56

season 7 – zombie season
legalább a LOSTot szeretik a készítők :D

hú de gyenge finálé volt.

Lemoni - 2013. 08. 20. 00:39

A finálé “méltó” megkoronázása volt a pocsék évadnak. Kábé 5 percenként aludtam be rajta. Ahogy a Followingnál értelmetlen akciókkal próbálták a semmit turbózni, itt a tök felesleges szexjelenetekkel. Full frontal Eric meg csak arra volt jó, hogy legalább 1 kellemes élményem maradjon ebből az évadból. A többit sürgősen elfelejtem.

Nikki - 2013. 08. 20. 01:52

Nesze semmi fogd meg jól. Megvolt a Warlowos csavar is, hogy gonosz, de tök bénán megoldva, akárcsak a halála. Nem gondoltam, hogy ilyen könnyű lesz kiírni. Nem tudom, hogy Ericet tényleg kivették-e, s ami most meglep, hogy nem is izgat. Akárcsak az új felállás.
Violetet utálom, azt is amit Jessicaval műveltek; sajnálom azt is, hogy elvették Bill szuper erejét. De ha meglenne, akkor mindenkit megvédhetne, és nem lenne értelme az új évadra belengetett szálnak.
Egyetlen pozitívum Alcide haja, végre normális feje van, az a haj mindent elrontott; így szexi. Jared is megfontolhatná a Supnatban. Na mindegy, ez akkor is olyan volt, mint az egész évad; hullámzóan nem túl jó. Egyre jobban fontolgatom a kaszát.

v0m1t: mire írtad a Lostot? Nem esik le..

yeeeyha - 2013. 08. 20. 10:38

Magam is meglepődtem rajta, de egész jól elvoltam ezzel a fináléval, főleg hogy tegnap néztem az előtte levő két részt, ami orbitális baromságokkal volt telepakolva, kivéve Terry temetését (az viszont az évad egyik legjobb jelenetsora lett a szememben, jó volt).
A “meg kell menteni sookiet” vonulat se volt telenyálazva, ericet nem értem, miért volt ennyire ostoba, de annyira nem hatott meg a dolog… ez van, a nagy fordulatoknál rá kell jönnöm, hogy én még mindig bill párti vagyok, amióta csak belépett a Merlotte’s-ba. Jó volt a 6 hónapos ugrás is, Bon Tempset mindig is bírtam, a fülledt kisváros feeling eléggé hanyagolva volt már jó ideje. Alcide megszépült, igaza van Nikkinek, tényleg a haja volt ultragáz, összehasonlítottam a 6. és a 3. évados képeit, hát ég és föld, de szerencsére rendbehozták a fizimiskáját, mire összejött sookieval. Aminek örülök, cukik együtt. Nem tudom meddig marad így, tippre nem olyan sokáig, de nagyon örülnék, ha a 7. évadban nem generálnák köztük a bajokat.
Az utolsó jelenet is jó cliffhanger lett a vámpírhordával (a radioactive amúgy lassan elcsépelődik…), én biztos maradok a következő évadra is.

~serene: szerintem nem, meg alapból sincsenek hordozók, nem? A true blooddal terjedt el a vírus.

mogyoró - 2013. 08. 20. 11:20

hát, nem tudom, miközben Tara ivott, én is arra vártam, h az anyja egyszer csak benyögi, h ha-ha, megfertőztelek!

Cléda - 2013. 08. 20. 11:50

“meg alapból sincsenek hordozók, nem? A true blooddal terjedt el a vírus.”
Épp azért csináltak vértesztet, mert Sam azt ecsetelte a meetingen, hogy bárki hordozhatja a vírust..
Én is arra számítottam hogy Tara anyja meg akarja fertőzni.. Simán kinézem belőle.

Egyébként meg gyenge volt a zárás, nagyon hipphopp lett legyőzve Warlow, és nem is volt kifejtve normálisan a háttere…
Eric záró jelenete meg hát..igen.. :P hmhm.. remélem azért nem halt meg…

Sida - 2013. 08. 20. 12:05

Ez az egész évad minősíthetetlen volt. Ha Eriket így írták ki akkor csesszék meg, bár tök jót röhögtem h ott ücsörög a nagy havas norvég semmi tetején egy szál semmiben, annyira passzolt hozzá.
Sookie at egyik legiritálóbb álszent ribi akit valaha képernyőn láttam, tényleg ennyire képtelen pasi nélkül meglenni? És van egy olyan gyanúm h Alcide-ot is majd egy vállrándítás mellett dobja majd a következő pasiért.
Na mindegy, így legalább teljes lelki nyugalommal kaszálom.

Anthonz - 2013. 08. 20. 12:05

Sajnos nem írják ki Tarát, ez miatt ne aggódjatok :))

Vicc volt ez az évad na, Bill az isteni képességeivel kb. 10 perc alatt megtalálhatta volna és felszámolhatta volna a vámpírkínzó bázist, de ugye abban mi lett volna az érdekes (gondolták a készítők).
Ha nem lettek volna Eric állatkodásai, akkor semmitse ért volna az egész..egyébként gondolom a színész meg inkább filmezni akar mostanság, ezért sokat nem akar True Bloodozni már.

Sookiet meg lassan mindenki megcsinálja, most végre sorra került a farkas bácsi, aztán max. 1-2 évad és Sam is jöhetne, majd a feleségét elküldik a francba haza :))

Ez a zombie vámpíros szál meg egy vicc lesz. Már alapból ugye amikor az egyik legöregebb vámpír, Nora fél-egy nap alatt kipurcant a vírustól, akkor a sokkal fiatalabb vámpírok meg ott jönnek-mennek majd megfertőződve. No comment.

Kíváncsi vagyok még arra, hogy ez a Lilith szál is úgy eltűnik a süllyesztőben, mint a vérpumák? :DDD

Ayron - 2013. 08. 20. 12:57

Vérpumák az még semmi de tündérek szálla 4.évad első részébe azt nem folytatták sehogy pedig de elnézném koboldfejűtündéreket :D De ez a Warlw de egy nagy calódász volt számomra,Tündérkirálynagypapi aki Warlowot üldözi de tündérföldön bajok vannak….

Anthonz:napnál is úgy van hogy az idősebb vámpír hamarabb elég mint a fiatalabb szóval.

De látszott hogy a farkasoknak nincs eredet történetük,meg semmi törvény me társadolom felépítést nem alapoztak náluk.Nagyi,T1000,Alcide akik normálisabbak voltak a többi mint a vérpumák 2.0.Alcide haja jobb és látszik ha normális karakterek mellé vagy főszállhoz rakják máris jobb lesz karaktere.

Szuki a könyvbe is egy ribanc:Ember barátja volt,Bill,Alcide,Eric,Vértigrissel is volt de egy Vérpuma is akarta.

Jaime Lannister - 2013. 08. 20. 13:14

Lehet az sem mindegy, hogy mekkora dózist kapnak a Hep V-ből. Norába belenyomtak egy jó nagy adagot, de a True Bloodba már kevesebbet raktak. Plusz már emberek is megfertőzhetik őket, így valószínű megint másképp reagálnak a vírusra.

Bár nem igazán szeretem a tündéreket sem a vérpárducokat, tényleg elég gáz, hogy csak így félbehagyták a szálaikat.
Lilithes baromságnak szerintem vége, nem tudom elképzelni, hogy lehetne folytatni.

Anthonz - 2013. 08. 20. 16:10

Hát igen valószínűleg ez lesz majd a magyarázat, hogy kisebb dózist kaptak.
Lilithes baromságnak szerintem is vége, de elméletileg a szelleme még ott van valahol. Bár gondolom a vér nélkül már nem tud manifesztálódni.

A. - 2013. 08. 20. 16:36

Nora közel sem volt olyan öreg vámpír, a flashbackjéből kiderült (ennek semmi köze a Hep-Vhez, ami koncentrált formában került a szervezetébe, csak a pontosság kedvéért).
az új kedvencem, Violet is idősebb nála valószínűleg.

beiz - 2013. 08. 20. 19:01

Na most mondom ki, hogy kasza. Ez valami szánalom, amit műveltek egész évadon át, a finálé is pocsék volt. Nincs koncepció, szerintem csak ülnek az írószobában és söröznek meg füveznek. A történet nulla, a karakterek nullák, a színészi játék pocsék. Semmi sem vezet sehová sem, warlow szál úgy be lett harangozva aztán meg paff, egy béna fordulat és a gyors megoldás xd. Idiotizmus. Barátok közt vámpírokkak. Nekem ennyi volt… És hiányozni sem fog.

Ayron - 2013. 08. 20. 19:10

Nem csak vámpírokkal hanem:tündérekkel,istenekkel,hibridekkel,vérfarksokkal,al-akváltokkal,médiumokkal.Régről még vérpárducok,minotaurusz,boszik,démonok.Szép kis lény csoport van itt.

Lemoni - 2013. 09. 03. 20:30

Bár kicsit sem voltam elégedett a 6. évaddal, mégis nagyon szomorú vagyok, hogy a 7. évad lesz az utolsó. Remélem, méltón búcsúztatják a sorozatot.
:(((

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz