login |

Teen Wolf – 3×04: Unleashed

2013. 06. 27. 14:58 - Írta: superpityu

9 hozzászólás | kategória: kritika,

A Teen Wolf idei szezonkezdés óta elég sok dolog napvilágot látott, tisztább a kép azzal kapcsolatosan, hogy mivel is állunk szemben az idei évadban. A sorozat mitológiája szépen épül tovább, szerencsére a készítők nem csak vérfarkasokat hoznak be a történetbe, hanem más természetfeletti lényekkel is foglalkoznak.

Azért félreértés ne essék, elég sok farkas szaladgál Beacon Hills utcáin, de más, eddig ismeretlen teremtményekkel is színesítik a palettát. Amit még elöljáróban ki kell emelni, hogy eddig a főszereplők szerelmi szála teljesen sutba lett dobva. Gondolom, később többet foglalkoznak majd ezzel a szállal is.

Jelenleg inkább sorra gyilkolják a szereplőket a városban, persze azért nagy részük csak pármondatos szereppel büszkélkedhetett, de két régebbi karaktert is hidegre tettek a készítők.

Spoileresen a tovább után folytatom.

A két fő szálat az alfák és a darach adja idén – egyelőre az utóbbi tűnik érdekesebbnek. A rituális gyilkosságokkal szépen feldobták a mostani részeket. Rejtélyesebb is ez a szál, erről kevesebbet tudunk, ráadásul a számomra szimpatikusabb szereplők ezzel foglalkoznak (Stiles és Lydia duója remek, főleg Deatonnal kiegészülve).

Az alfákban viszont eddig csalódtam. Deucalion eddig szimpatikus volt, de a 4. részben túl over the top volt a nagyjelenete. Úgy érzem, hogy a kezdeti lelkesedésemet szépen le is lombozták ezzel. Maga a démonfarkas érdekes lehet, ha tényleg erősebb minden eddig ismert farkasnál. A falkatagok pedig egysíkúak, azon ki sem akadok, hogy csaj mindenhova mezítláb megy, de a többiekről sem tudok semmi jót elmondani, az ikrek bugyuták, a másik csávóról pedig el is feledkezem.

Derekhez pedig megkaptunk egy újabb családtagot a húga személyében. A Reign előtt legalább bevizsgálhatjuk, hogy Adelaide Kane több-e egy csinos pofinál. Egyelőre semmi extrát nem hozott a karakter, igaz csak a 4. részben kaptunk belőle egy kicsit többet. Plusz az idei évadban már Dereknek is megakadt a szeme valakin.

Scott fontosságára sem tértek ki eddig. Allison sem szerepelt sokat. Viszont Stiles, Isaac és Lydia is sokkal több képernyőidőt kapott az elmúlt részekben. Isaac és Scott jó párost alkotnak, sőt Allison is elég jó velük. Sajnos mély nyomot hagyott bennem a lány béna badass karaktere tavalyról, de idén újra kedvelhetőnek tűnik.

Lydia kilétét remélem hamarosan felfedik, mert habár tetszik, hogy a lány is ugyanolyan furcsán reagál a körülötte történő dolgokra, mint mi nézők, de azért ezt már tavaly egyszer eljátszottuk. Azt nem hiszem, hogy most is Peter áll a dolgok mögött, de időszerű lenne végre megismerkedni a képességeivel.

Peter is előkerült és szinte biztos, hogy most is mesterkedik valamiben. Talán az alfák élére akar állni, talán valami még ennél is nagyobbat akar elérni. Argent is kezd megbékélni a farkasokkal, sőt már összedolgozást is láthattunk. Miss Morell pedig mesterkedik valamiben és még nem tudni, hogy kinek az oldalán is áll.

A mellékalakok viszont nem hiszem, hogy biztonságban vannak. Erica az alfák, Mr. Harris pedig a darach áldozata lett. A kérdés, hogy vajon beáldoznak e más régebbi karaktert is? Van kiből csemegézni és nem hiszem, hogy a Jeff Davisnek nehezére esne bárkit is kiírni.

Az évad eddig stabil 6/10-es szintet hoz, néha jobb, de mindenesetre kellemes nyári szórakozást nyújt ez a limonádé.

9 hozzászólás Ne habozz!

jockey - 2013. 06. 27. 15:23

csak ne vámpírokat :D

buksifüles - 2013. 06. 27. 18:40

Scavo ikrek.. :D

Nikki - 2013. 06. 27. 20:02

Egyáltalán nem bánom a szerelmi szál hanyagolását, a nyűglődésből éppen elegem volt már hála 1-2 már lefutott sorozatnak az idén. Eddig itt sikerült jól megcsinálni, úgyhogy bízom bennünk. Meg azt is megjegyezném, hogy nem kis teljesítmény minden részt egyforma izgalmasra írni. Nem tudom más hogy van vele, de én egy percig nem unatkozok soha, nincs üresjárat, ami ha jól belegondolok, nem sok sorozatról mondható el. Végig feszülten figyelek, nem kalandozok el.
Az alfák: Deucalionon kívül valóban egyikük sem érdekes, a csaj legalább szép, de elmehetne egy pedikűröshöz, meg egy cipőboltba. Bár az ő igazi problémájára ez valóban nem lenne megoldás :D
Az ikrekről muszáj pár szót ejtenem: ennyire buta arckifejezésű, irritáló fejű gyereket – ráadásul mindjárt kettő is van belőle – ritkaság.
Nekem a múltkor nem tűnt fel, hogy Derek szeme megakadt volna a tanárnénin, de most már világosabbá tették ezt. Szerintem csöppet sem illenek össze. Az lenne a poén, ha kiderülne, hogy a tanárnő áll a gyilkosságok mögött.
Még valami: lehet limonádé, én nem érzem annak, sokkal jobb szórakozást nyújt, mint némelyik másik évadközi népszerű sorozat. Sikerült két olyan jelenetet is megírniuk, ahol konkrétan szenvedés volt nézni, amit Derekkel műveltek; mindkettőről került is kép a kritikába. Az egyik ilyen a kaszabolós alagsori jelenet és vascsöves átszúrós. Az ilyet nagyra értékelem, mert ritkaságszámba megy, hogy így “elérnek” hozzám (a Bansheenek is sikerült).

paranoid android - 2013. 06. 27. 20:43

A “démonfarkas” beszólást én nem ennyire szó szerint vettem. Inkább csak valami teátrális metaforának gondoltam, mivel ő az alfák alfája, meg hogy magába szívta sok másik vérfarkas erejét. De nem lett belőle egy kvázi új alfaj, egy über-farkas.
Egyébként az alfa falka nekem sem nyerte el igazán a tetszésemet. Sikerült a legbutább tekintetű színészeket castingolni a többi alfának, és úgy tűnik az írók nem nagyon akarnak személyiségeket adni nekik. Kár ezért.
Isaac több képernyőidejének örülök, és nem bánnám, ha Boyddal is kezdenének valamit az eszközként való felhasználásán túl. És nekem úgy tűnt, hogy Isaac és Allison között lesz valami. Még ha csak barátság is lesz ez a valami, ez akár újra beindíthatja a Scott-Allison szálat.
Ami pedig nagyon tetszik az Stiles és Lydia nyomozása. Jelenleg ők ketten a legjobb karakterek, és ez a legérdekesebb történetszál is.

Lilith Dark - 2013. 06. 28. 08:14

Engem fenemód irritál pucérláb kisasszony, egyszerűen szánalmas, ahogy jelentőségteljes léptekkel a képbe dugja a lábujjait, hogy megmutassák: jujj, ő jön! :D
Stiles abszolút kedvenc, ebben a részben többször is vissza kellett néznem őt – szekrényes jelenet és Lydiával beszélgetve -, fergeteges a kissrác. ;)
Persze Scott, Allison, Isaac és a többiek is okés, az újak közül is csak karom csajszitól ráz ki igazán a hideg. :)
Nem tudom miért, nekem az az erős megérzésem, hogy Lydia banshee, bár tény, hogy a folklórtól eltértek némileg, ha így lesz. :)

Aszusz - 2013. 06. 28. 09:14

Ebben a részben láttam első nyomát annak, amit még senki sem említett: Isaac megzavarhatja Scott és Stiles barátságát is. Scott és Stiles a kezdetek óta a legjobb barátok, és most itt van Isaac, akivel Scott szintén jóban van, sőt, a rész vége alapján még több kapcsolódási pontjuk lehet. És lehet, hogy Stiles ezt idővel rossz néven veszi, főleg, hogy Isaac is vérfarkas, vagyis osztozni tud Scottal olyasmiben is, amiben ő nem. Persze ha ennek az az eredménye, hogy több Isaac-Scottot és több Stiles-Lydiát kapunk, akkor ez nem baj, sőt, mindkét páros remekül működik. Allison meg jó kiegészítője Scottéknak, Isaac-Allison is aranyos volt, de sírva kérem, ne vigyük el ezt szerelmi háromszög felé.

gmontana - 2013. 06. 28. 11:55

Teljesen egyetértek az előző hozzászólásokkal. Én is az alfás sztorit tartom kicsit erőltetettnek. Az ikrektől egyenesen frászt kapok. De köröm lady is túl sok. Viszont kíváncsi vagyok Peter és Lydia szálára. Erre még kb. az első évad óta nem kaptunk választ.
Csak nekem tűnt fel a karmolás Allison karján?

ala - 2013. 06. 28. 14:28

Nekem is tetszik eddig ez az évad, és a többiekkel egyetértve irritál karmos lady, de azt sem értem, hogy hogy a fenébe tudja pillanatok alatt legyőzni Dereket, amikor mindketten alfák.
És mi lett a kiskutyával? ;-)
Kíváncsi vagyok, hogy ki gyilkolászik és remélem, hogy csak azért, mert az életben egy pár nem hozzák össze Isac-et és Allisont és nem lesz The Vampire Diaries 2.0
Ja, és Derekhez sem illik a bamba tanárnéni.

yeeeyha - 2013. 06. 29. 13:47

~gmontana: csak az alfa karmolása/harapása tesz valakit vérfarkassá, szóval Isaac megkarmolta, de az csak egy szimpla seb.

Az ikrek szörnyűek, sőt, az egész alfa-falka szánalmasan béna, emlékszem, tavaly, mikor kiderült, hogy jönnek, meg a jel az ajtón, meg minden, hát teljesen fel voltam pörögve, most meg lefulladtam, és csak röhögök a mezítlábos nőn, meg az ikreken, akik csak a pamutpólót veszik le az összeolvadáshoz, a farmer, cipő maradhat XD

Stiles és Lydia nagyon jó, én derek-jennifer (tanárnő) párosnak is örülnék, allison-isaac szerelemtől mentsen meg minket az isten, az nagyon nem kell. Scott és Isaac nagyon jók együtt, ezt ne rontsuk el.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz