login |

Dexter: kezdett az utolsó évad

2013. 07. 01. 17:00 - Írta: human

505 hozzászólás | kategória: kritika,

Hívhatnám 8.-nak a címben, de basszus, realizálnunk kell, hogy ez lesz a vége, az utolsó részeket kapjuk meg most nyáron. És mivel nagyon kevés sorozat búcsúzhat rendes lezárással, így eléggé vártam a végső évadot, hiszen egy hatalmasat kéne dobniuk ide a végére. A premier alapján tippeljünk: vajon sikerül?

A legutóbbi szezon fináléját követően volt egy ugrás, de alig pár hónapnyi. Közben Dexter összehozta újra a bowling csapatot, Harrisont gyerekfoci sztárrá tette a sulijában, na meg Debbel baromi rég nem beszélt. Szóval pár dolgot áthoztak az első évadból, ahogy az új szereplő is oda fog kötődni valamennyire, hiszen keretet csinálnak az írók.

És persze megint egy furcsa sorozatgyilkos jelenik meg Miamiban, ismét külsős fog segíteni a rendőrségnek, aki furcsán néz már az eligazítás közben Dexterre. Itt már biztos voltam benne, hogy nem “a nő szépen lassan elkezd sejteni valamit”-képlet lesz levezetve. Főleg azért, mert akkor a rajongók lófejeket tennének az írók és showrunnerök ágyaiba.

Ti megbíznátok benne? Innentől spoilerek a tovább mögött.

Úgy tűnik, az évad egyik kérdése ez lesz, hiszen az új szereplő láthatóan tud mindent Dexterről, mégsem dobta fel. Lehet csak bizonyítéka nincs? Az előzetes alapján nem ez a helyzet. Miközben kedvenc sorozatgyilkosunk Deb miatt teljesen elvesztette a kontrollját.

Elveszett.

És sajnos Deb miatt bizony egyre több hibát követ el. Azt hiszem, Quinn idén mindenképp rá fog jönni dolgokra, azért nem teljesen idióta a csávó, akármennyit is fogyott megint. Egyrészt ott van az gyilkosság, aminél lehetnek DNS-gondok, és pont ott történt, ahova Quinn irányította Dextert, miközben az még a gyerekét is le akarta passzolni. Egyáltalán nem olyan idilli a helyzet, mint azt a kezdő képsorok mutatták. Nyilván erre számítottunk.

Azért a rész eléggé a végén levő cliffhangerre volt kihegyezve, szóval folytatja a megszokott építkezést, nem ugrottak cápát és zsúfoltak minden pörgősnek tippelt ötletet ide. Olyan 7/10 körül adnék a kezdésre, de utolsó évad révén simán végignézném még 2/10-en, úgyhogy a folytatás egy pillanatra sem volt kétséges.

Nyilván még ide férhet a kérdés, hogy szerintetek Dexter meghal a végére?

505 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2013. 07. 01. 17:16

Nálam egy gyene 6-os. Lesz ez még jobb is.

EphemeronXOXO - 2013. 07. 01. 17:16

Nagyon nagyon vártam és nem is csalódtam, sőt! A “kémia” Dexter és az új szereplő között szerintem zseniális! Nagyon jól választották ki a színésznőt erre a szerepre. És nem gondoltam volna, hogy már rögtön a kezdésnél ennyit elárulnak. ( nem nagyon akarok részletekbe belemenni:P) Nem tudom elképzelni, hogy mi lesz hogy lesz mert ami a kezdő részben volt na azt kb. a hatodik hetedik rész környékére vártam.
Szerintem nyitva fogják hagyni a végét és nem lesz egyértelmű hogy most Dexter meghal-e vagy sem. Debre sokkal kiváncsibb vagyok mert nem tudom, hogy megtörik a lelkiismerete súlya alatt és bevall mindent és pont ő fogja feldobni Dextert vagy ha el is kapják Dextert és a halálsoron végzi akkor Deb esetleg folytatja-e a munkásságát. Nem tudom az első rész nagyon felkavart a szó legpozitívabb értelmében. Nagyon várom mi lesz simán 9/10 nekem. És külön élmény volt a cenzúrázott verziót tegnap este kilenckor megnéznem:P

Timi - 2013. 07. 01. 17:26

Nálam simán 8/10 az első rész. :) Jennifer Carpenter és MCH jelenetei megint nagyon nagyon ütősek voltak, de az új szereplő is jó, eszméletlen h micsoda érzékkel választják ki ezen szereplőket a készítők. :) Egyébként nekem továbbra is az a tippem, hogy Dexter nem hal meg. Túl sok mindent élt már túl, ráadásul a legtöbb promó plakát is a halálára enged következtetni és szerintem direkt emiatt beletesznek egy csavart. Biztos vagyok benne, hogy Debnek semmivel sem lenne jobb Dexter nélkül, és bár biztos menni fog az évadban az adok kapok egymás között, de nem fog elvérengzeni a kettejük közötti kapcsolat. Én legalábbis így érzem és szerintem ez lenne a legjobb befejezés. Már én sem kedvelem annyira Dexet (főleg a Laguertas dolog miatt), de abszolút nem bánnám, ha mindent túlélne. Azért kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki az új karakterből és Yvonne karaktere is milyen formában tér vissza. Quinn nyilván veszély forrás lesz, de elég nagy blődség lenne ha PONT Ő buktatná le Dexter, ennyire azért nem jó karakter, sőt. Maradjon csak a bébicsősznél. :

Ingorion - 2013. 07. 01. 17:59

Mikor azt pedzették hogy az új gyilkos egy ideig fogvatartja az áldozatait mielőtt végez velük, már ki is rajzolódott előttem a ketrecben sínylődő Dexter alakja. Érdekes lenne, ha most az egyszer ő húzná a rövidebbet, és nem az ő asztalán végezné az éppen aktuális főgonosz. Azért kíváncsi leszek milyen véget szánnak neki a készítők, részemről nem feltétlenül a halála lenne az egyetlen elfogadható megoldás. Ha büntetni akarják – és az amerikai igazságérzetet ismerve erre megy ki a játék -, akkor arra van jobb/eredetibb módszer is.

Az évadnyitó meg tőlem kap is egy 8/10-et, annak ellenére hogy a mellékszereplők még mindig fájóan semmilyenek.

Shyllard - 2013. 07. 01. 18:15

Jó volt, nekem Trinity óta kicsit lankadt a sorozat, akkor dobtak egy nagyot, azóta meg nagyon semmi, csak drámázás ment ezerrel, viszont ebben a részben nagyon jól eltalálták a hangulatot, imádtam az állandó “ferde” kameranézetet. Mellékszereplőkkel nekem is gondom van, de hát ez egy ilyen sorozat, nehéz bármi érdekeset is mutatni Dexter szála mellett, mondjuk Quinnben még nem nagyon csalódtam, nem sokszor volt unalmas története, viszont a többiek… Na mindegy, utolsó évad, végignézős lesz az biztos, nagyon kíváncsi vagyok mivel fogják lezárni (a halál valahogy nekem túl könnyűnek tűnik)

asania - 2013. 07. 01. 18:28

Kicsit faradt volt ez az evadnyito, ami nem meglepo annak az ismereteben, hogy az utolso szezonrol van szo. Gondolom kesobbre tartogatjak a petardakat, de nehany dolog mar most bizalomgerjeszto: Quinn tobb evnyi erdektelenseg utan vegre kezd megint erdekesse valni (Desmond Harrington rulz), Dexter kapcsolata Evelynnel sokkal izgalmasabb, mint tavaly Hannah-val volt es a Deb/Dex dinamika meg mindig atomeros. Nekem egyedul ez a magannyomozos szal nem tetszik, de egyelore azt sem irnam meg le.

emeric - 2013. 07. 01. 19:22

Nem volt rossz, de még nem sejtem merre viszik az irányt. Meglátjuk. Az én tippem, hogy az új szakértő nő azért nem dobja fel Dextert, mert a CIA-hoz akarja beszervezni gonosztevők likvidálására. Az beleillene a kódba, és még a kormány is hasznát vehetné Dexnek. Mint ahogy a hackereket bérelik fel a vírusírtó cégek. :D

_Peter - 2013. 07. 01. 19:29

Kicsit furcsa volt így a semmiből a “mindent tudok rólad Dexter” néni megjelenése. Gondolom ismerte Harry-t és anno ő tanácsolta neki a kód szerint nevelje. Ha ő, Deb és Hannah sem akarják, akkor szerintem a Miami Metro az életben nem jönne rá semmire. Batistánál 6 hónapja állnak LaGuaerta cuccai és ki se válogatta, nem érdekelte miért kért lehallgatási engedélyt Deb&Dex telefonjára? Észre se veszi a húgát és a kollégáját azóta? Deb laza abban a shortban.
Fucking password :D
Harrison beszél! :)
Remélem az agyvelős gyilkos szálat nem húzzák sokáig, inkább csak ürügy volt a pszicho néni behozatalára.

Borisz - 2013. 07. 01. 20:02

Nekem egyből az ugrott be, hogy a nőnek valami köze van Dexter apjához és ezért nem adja fel őt.

athosz28 - 2013. 07. 01. 20:07

Talán Dex nagyija? :)

m76 - 2013. 07. 01. 20:09

Milyen cliffhanger? Nekem egyáltalán nem keltették fel az érdeklődésemet. Ha fel akarta volna adni akkor feladhatta volna bármikor. Ezért is nincs cliffhanger. Az meg, hogy kicsoda és honnan ismeri, egyszerűen nem nagyon érdekel.

Debra halálvágya túl klisés, nem ezt vártam volna tőle.

Az assassin-os szál meg túl tipikus. Az egyedüli érdekes dolog a részben az volt amivel a leges legkevesebbet foglalkoztak, a koponyafelvágós gyilkos.

Szerintem ez 5/10 volt, remélem innen csak felfele vezet az út.

EphemeronXOXO - 2013. 07. 01. 20:13

Nézzétek meg a dexter showtimeos főoldalán a következő rész előzetesét ami merőben eltér attól amit az epizód végén mutattak. Igazi nyalánkságokat tettek fel a készítők! :)

julcsi - 2013. 07. 01. 20:17

iszonyat jó lesz ez az évad, nem számít, milyen volt a kezdés nálam.

és hát hogy Dexter meghal-e a végén… szerintem nyitva fogják hagyni. tippre.

play93 - 2013. 07. 01. 20:28

Dexter komolyabb büntetést érdemel a halálnál. Ha elég tökösek az írók, bevállalnak egy Deb és/vagy Harrison halált. Na az odab*szna. Nem vagyok szadista :D

Lilith - 2013. 07. 01. 21:35

Nem olvastam el a cikket (gyorsan áttekertem xd) és a promo vidiket is utálom nézni.De amint lesz időm rá megnézem az új részt.Már fene kíváncsi vagyok,rág belülről a dobjunk el mindent és nézzünk egy kis Dextert feeling.

krisz - 2013. 07. 01. 21:55

amúgy ti szerintetek nem volt sorsdöntő jelenet amikor Hannah megharapta Dextert ? ÉN a a kétvéad között arra gondoltam vmi féle méreg lehetett a szájában és majd a végén derül ki. Illetve most ennek a résznek az elején is benne volt az a jelenet az előzmények alatt. És lehet Dex haldokolni fog és végül vagy feladja magát vagy mint rituálé megöleti magát :D ( előzetes képek , hivatalos 8. évad kép full pack be van). Szerintetek esélyes vagy csak az én agyamban pattant ki ?

tobias88 - 2013. 07. 01. 22:36

Dexter elmegy Hannahval Argentínába és Happy end lesz. Ha meg nem akkor muszáj milliomosnak lennem hogy leforgassam a saját utolsó részemet :D (na meg a Chuckhoz is 1et, meg egy komplett Firefly sorozatfolytatást :D)

G - 2013. 07. 01. 22:39

Hát ez elég jónak ígérkezik. A néni megfelel a várakozásaimnak, kíváncsi leszek mi mozgatja.

poirobi - 2013. 07. 01. 22:41

Szegény Billie Walsh hamar Dex áldozata lett. Maradt volna a rendezésnél inkább. :)

ggbuffon - 2013. 07. 01. 22:45

Jennifer Carpenter szerintem egyre tragikusabb, maga a színésznő játéka és maga Debra szerepe is..maga a színészi játék már túl van affektálva, a karakterrel meg nemigazán tudják eldönteni az írók, h melyik irányba kellene vinni..

De más szálon is megakadtak úgylátom, legalábbis, h a többi rendőr ilyen “nagyvonalúan” átsikklodjon Laguerta halálán, amikor az eddigi 7 évadban minden szarra szagot kaptak, az számomra döbbenetes (pl Angel mikor széttépi a bírói végzést) és egyben kínos is.. látszik h ezt már tényleg nem lehet sokáig húzni-vonni ennyi hiba után..

nálam egy 5/10, Debra nagyon irritál

leila - 2013. 07. 01. 23:05

Nekem tetszett, főleg az utolsó mondat. Még bármi lehet, élvezzük az utolsó évadot.

bzsu86 - 2013. 07. 01. 23:16

nem nagyon találom sehol, szóval meg tudnátok mondani, hogy hány részes lesz az évad? mintha vhol azt olvastam vna, hogy 24. az hülyeség? ez is csak 12 részes lesz? de akkor miért kezdett a szezon június 30-án szept. 30. helyett?

Saminatorh - 2013. 07. 01. 23:27

Pár hónapja szó volt arról, hogy a Showtime fontolgat egy spinoffot. Erről van valami fejlemény? Csak mert én Amikor megláttam agyat turkászva az új öreglányt, egyből arra gondoltam, hogy ezt simán elnézném, de a kérdés, hogy milyen formában. Oké, még nem sokat tudunk róla, de az biztos, hogy kiráz tőle a hideg, és ez jó!

Dr. Bob Loblaw - 2013. 07. 01. 23:40

Az “új szereplő”-ről csak annyit: kábé az egyik legjobb európai színésznő, Charlotte Rampling játssza. Nagy húzás volt a “leigazolása”, nála “komolyabb” név talán nem is szerepelt a teljes 8 évad során.

jjncaa - 2013. 07. 01. 23:43

ha keretbe akarják foglalni a történetet, akkor úgy lenne kerek, hogy az öreglány a sorozatgyilkos, akár Harry első – elhallgatott – felesége :)

Coimbra - 2013. 07. 01. 23:54

EphemeronXOXO: igen, nagy szükségünk van előzetest nézni. Hogy a kevés 40 percnyi meglepetésből még kevesebb legyen. /Előzetest, trailert, promoképeket nézni bűn. Rontja az élményt. Aki a trailer megnézése után látta moziban a The Dark Knight Rises stadionrobbantós jelenetét, tudja, miről beszélek./

Matthews visszatért? Saját irodából osztja az észt? Nemcsak külső segítő/mittoménmi, de egy új gyilkossági szál fő bemutatója?
“Ánhel” visszatért? Crime scene-hez öltönyben (legalábbis plusz zakóban), random fekete nő fenekét csekkolva?

Ez mi ez?! ?! ?!

Debra első jelenete ütött. Persze biztos nemcsak “beépülés” volt a csíkszívás, meg fogjuk még ezt tőle látni, hiszen otthon is szívta a “pát”-ot, de ha hozza a józan szálat, az meg dramaturgiailag lesz hülyeség, mert azért a kokóról leszokni nem csak úgy pikk-pakk megy.

Masukából több kéne.

Dexternél mi ez a sok agyeldurranás? Egy részen belül több volt, mint előtte 7 évadban.

Amúgy tetszett az évadnyitó.

psychocska - 2013. 07. 01. 23:56

Lehetséges spoiler:

Az öreglány valószínűleg onnan ismeri Dextert, hogy kiskorában kezelte, talán Harry kérésére?
Harry nője is lehetett, talán ketten találták ki a kódot is, ilyenekre tudok gondolni. A rajzok nyilván Dexter rajzai, tehát valószínűbb, hogy az öreglánynak volt már vele dolga kiskorában.

Irodai Patkany - 2013. 07. 02. 00:20

Nem olyan ez a néni, mint a Buffy-ban prof. Walsh? Fehér köpenyes, ötvenes, rövid szőke pszichomókus nő, aki szeret szöryekkel játszani. Nekem rögtön ez ugrott be róla.

Kocsolas - 2013. 07. 02. 00:21

egy őrült ötlet alakult ki a fejembe ami felé akár elis mehetnek :D az öreglány megakarja ismerni teljesen dextert, a gondolkodását, mindenét és átvenni a helyét, megölni majd folytatni mint bay harbor butcher :D

Shalafi - 2013. 07. 02. 00:23

Sztem a nő is pszihopata! :)

EphemeronXOXO - 2013. 07. 02. 00:28

Comibra? Most miért baj ha leírom, mindenféle spoiler nélkül, hogy akit érdekel és aki nagy rajongó az mindenképpen nézzen rá a honlapra mert vannak fent érdekességek? de már emlékszem. Köszönöm a memóriafrissítést!

wysa88 - 2013. 07. 02. 00:41

Nem vott semmi ez az évadnyitó, Dexter meg Debra is száguld szépen lefelé a lejtőn, és mindketten a másik miatt. Csak aztán nehogy Harrison szívja meg ezt az egészet…

Nikki - 2013. 07. 02. 00:56

Remek kezdés volt! Kíváncsi vagyok én is mihez kezdenek Debbel. Bízni ugyan még nem bíznék a dokinőben (muszáj megdicsérjem én is: nagyon jó választás volt, kiemelkedő a színészi játék) Dex helyében, de ennek ellenére azt hiszem segíthetne Deb és Dex kapcsolatát illetően. Tényleg sokat hibázott Dex ebben a részben, de szerintem ezeket meg fogja úszni, mint mindig, és ha később olyat sorost szánnak neki, akkor máson fog elbukni. Ha már itt tartunk, nem tudom, mi lesz a vége, de nem szeretném, ha Dex meghalna. De mondjuk azt se szeretném, hogy ez legyen az utolsó évad és mégis… basszus ez volt az első ami eszembe jutott, miközben az introt néztem… utolsó évad… pár rész és vége… nincs több Dexter…

ALDO - 2013. 07. 02. 02:15

Pont a premierre fejeztem be a 7. évadot, így csak pár órát kellet várni a folytatásra.
Jó volt az évadnyitó, az öreglányról egyelőre nem lehet eldönteni, hogy mik is a szándékai. Nyilván nem dobja fel Dextert, mert azt már rég megtehette volna.
Quinnel mi van? Mintha a sorvadj el filmből lépett volna elő. Ha lenne 10. évad, addigra már 50 kiló lenne.
A finálé érdekes lesz. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy elmotorozik, mint tavaly House, aki megrendezte a halálát. Ha olyan sorozatgyilkos lenne, akit egyfajta küldetéstudat vezérel, akkor esetleg. De ő nem ilyen, hiszen folytonos gyilkolási kényszere van. A korábbi évadokban mindig volt egyfajta lehetőség, hogy képes megváltozni és ember lenni, de mindig visszasüllyedt a mélybe, és, hogy nincs is sötét utas, mert mindenröl ő tehet, nem más.

paranoid android - 2013. 07. 02. 02:26

Nagyon bejött a kezdés. Igaz, leginkább a sok felvetett lehetőség, ami miatt tetszett. Ez alapján én úgy érzem, hogy remek utolsó évadot kapunk. Plusz megint volt két eszméletlen erős Dexter-Debra jelenet. De a Dexter-Vogel jelenetek lappangó feszültségét is szerettem. Én örülnék neki, ha Quinn valami nagyobb hatással lenne a dolgokra, de úgy érzem inkább áldozatként fogja ezt tenni. És más is észrevette, hogy lecserélték Harrisont egy olyan gyerekre, aki képes beszélni?

Debra újra érdekes lett számomra; az utolsó pár évadban inkább csak a Dexterrel való kapcsolata tette izgalmas karakterré, de most újra érdekel a sorsa.
Vogel nem csak érdekes, hanem az egész szál, amit a rész végén felvetettek baromi izgalmasnak ígérkezik. Végre valami új a sorozat történetében. Valami hátsó szándékot érzek, szerintem fel akarja használni Dextert. De eleinte biztos valami mentorként fog működni, majd kibukik belőle is a pszichopata. Legalábbis van benne valami eléggé creepy.

Szerintem nem hal meg Dex, és nem is szeretném. Én valami hatalmas status quo változást szeretnék a végére, egy félig nyitott lezárással. Mondjuk egy menekülő Dextert Lost Highway módra. Számomra a leggyengébb megoldás az lenne, ha az aktuális gyilkos megölné Dextert, és rejtve maradna titkolt hobbija. Bár lehet az még kevésbé tetszene, ha minden Dexter kedvére alakulna, és simán élné tovább az életét. Szóval valamilyen módon jó lenne elpusztítani a mostani Dextert, de én fizikai megsemmisítésnek nem örülnék.

Gevin - 2013. 07. 02. 02:49

az csúnya lenne, ha Harrison a végén Deb vagy Dex vérében fürödve bámulna ártatlan tekintettel a kamerába és elhúznák a függönyt?

Korrekt volt. Lesz jobb is. Dex totálisan elszabadul itt az utolsó évadban, a dühkitörések is ezt hivatottak előrevetíteni szvsz. Így a jó.

Deb kokainszívós első jelenete ütött, mint a 220.

Ruffneck - 2013. 07. 02. 06:14

poirobi: Billie Walsh :) you made my day :)))

winnie - 2013. 07. 02. 07:14

“Pár hónapja szó volt arról, hogy a Showtime fontolgat egy spinoffot. Erről van valami fejlemény?”

semmi, de tervbe van véve. őszig szerinterm nem lesz róla hír.

Brynden Rivers - 2013. 07. 02. 08:46

Én úgy zárnám le, hogy:
– Deb meghal
– utolsó kívánsága, hogy Dexter többet ne gyilkoljon
– aki ezután Deb-et látná Harry helyett

Deb’s code. :)

Parallax - 2013. 07. 02. 11:36

Kicsit csalódás volt, szerintem elég gyengus nyitánynak. Ez az utolsó évad, durvulásra és wtf momentekre vágyom, nem potya gyilkosságokra. Deb káromkodása minden egyes alkalommal, amikor Dex megöli valakijét, kezd uncsi lenni… Remélem nem csak Hanna lesz még a visszatérő, hanem kapunk valami rendes pszichopatát is villainnek.
A Trinity killer óta egyre csak esik a színvonal, kár.

Im91 - 2013. 07. 02. 12:51

Szerintem egész jól sikerült az első rész, nekem Dr. Vogel beszólása is ütött a végén, nem számítottam rá, hiába volt furcsa a nő. Arra leszek kíváncsi, hogy ebből mit akarnak kihozni, de remélem nem valami értelmetlenség lesz. Az a furcsa nekem, hogy a 7. évad után mint ha egy teljesen más sorozatot néznék, hangulatban és eseményekben sem annyira látom a folytonosságot.

dex - 2013. 07. 02. 13:23

Nekem tetszett ez az első rész! Remélem a folytatás is jó lesz…. Azért mégis szomorú, hogy az utolsó évad… top sorozataim között van és lesz is!!!
Dexter és Deb párosában látok még lehetőséget… jók a jeleneteik , megvan köztük az aminek meg kell lennie…ennyi!
Kíváncsi leszek ez az öreg nő mit tud, milyen hatással lesz Dexterre stb…. Elég rémisztő amúgy, simán lehetne ő is pszichopata… :D Bár valóban jó választás volt erre a szerepre!

torjack - 2013. 07. 02. 15:37

Ha már lezárás…Én Dextert kinyírnám. Méghozzá Deb ölné meg, majd átvenné a stafétabotot. Deb persze teljesen bekattan és a látomásaiban Dex instruálja…

Stanlee - 2013. 07. 02. 16:03

Azért az epizód elején a “made some new friends” mondat ütős, ez nem Dexterre valló viselkedésforma, igaz a feleségén kívül mindig sikerült valami hibbant/furcsa bukszával összejönnie.

Deb szájából a fuck elég sokszor elhangzott, kissé unom már, mondhatna valami mást is. Amúgy meg nem kötelezte senki arra, hogy bárkit lelőjjön, haza is mehetett volna és Dexterre hagyhatta volna a piszkos munkát.

Dr. Vogel behozása a sorozatba nagyon jó, szerintem ő találta ki a rendszert, ami szerint Dexnek gyilkolnia kell. Én pl. szeretek visszatérni olyan helyekre pár év múlva, amiknek a létrehozásában részt vettem a munkám miatt, miért ne jött volna csak tapasztalatszerzés végett vissza dr. Vogel. Nem kell semmi nagyot belemagyarázni a felbukkanásába. Még segíthet is Dexnek a jó útra történő visszatérésben.

7/10 és várom már a következő részt.

állat - 2013. 07. 02. 16:13

Nekem is tetszett a rész, de ahogy “paranoid androidnak” főleg a felvetett lehetőségek miatt. Dexter meg tényleg teljesen elszabadult, Deb az egyetlen aki valamilyen szinten kordában tudja/ná tartani.
A nőben én tuti nem bíznék meg és ismervén Dextert ő sem fog. Egyrészt mert ő Dexter másrészt pedig mégiscsak a másokba vetett bizalma vezetett egy két alkalommal majdnem tragédiához. Például Miguel, vagy Hannah.
Harrison lecserélése meg az egyik legjobb döntés volt.
Kár hogy vége lesz a sorozatnak, habár itt volt már az ideje. :(

mjanos - 2013. 07. 02. 16:34

Nem olvastam végig a commenteket, de csak én gondolom úgy, hogy azért most jött a nő, hiába hogy már egy éve itt volt, mert ő a sorozatgyilkos? Egész életében ezzel foglalkozott, ilyen mondatokat mond, hogy:
” … but I choose to focus on neuroscience. Psychopats. We both chose murder.” + innentől az egész beszélgetés tele van utalgatásokkal.
Egyedül abban bízik szerintem, hogy Dexter nem fogja kideríteni ezt róla, és közben tanulmányozhatja, majd a végén felvágja az agyát, hogy megnézi, hogy neki megvan-e az empátiáért felelős rész.
Plusz ebben az egy évben valószínűleg két dolgot is csinált:
1. utána nézett Dexternek
2. felkészült a gyilkosságra, előre eltervezte, ahogy a megbeszélésen is említi, hogy azért sorozatgyilkos, mert már egy ideje tervezi a dolgot. illetve itt egy olyat is mond nagyjából, hogy “Nem lennék meglepve, ha élvezné, hogy mi most róla beszélünk”. És ugyan mit élvezhetne jobban egy sorozatgyilkos mint egy előadást tartani a rendőrségnek saját magáról? :D
Na lehet cáfolni :D

Timi - 2013. 07. 02. 18:10

mjanos… mondasz valamit. :)

GyMate - 2013. 07. 02. 18:17

Nekem nagyon tetszett az első rész, de valahogy talán picit… kevés dolgot tett az asztalra. Mármint, kevés sztorivonal-csíra van, ami igazán érdekessé nőheti ki magát. Csak Vogelben bízom, hogy belőle tényleg nagy dobás lesz, és érdekes karakter, mert egyelőre inkább cask potenciál, mintsem kifejlett példány.
Apropó, Vogel. Most jön pár SPOILER. Meglepve láttam az IMDb-n is, meg azért valamelyest itt is, hogy az emberek cliffhangernek vették az első rész végét. De nem az volt kábé a legelső dolog, amit megtudtunk Vogelről, hogy vele konzultált Harry a kódról, és alapból az ő ötlete volt Dextert a társadalom “hasznos tagjává” rendszabályozni? Így viszont szinte semi meglepő nincs az első részben. Ugyanígy, az elkövetkezendő epizódok hivatalos summaryjei Vogel “listáját” emlegetik, vagyis nagyon úgy néz ki, hogy a doktornő tisztogatásra fogja felhasználni Dextert (elvileg van pár exkliense, akik bőven beleférhetnek Harry kódexébe).
Vagyis szerintem rengeteg infónk van Vogelről, a kérdés csak az, hogy ez valamilyen ügyetlen figyelemelterelés-e? Nagy meglepetéseket tartogat-e ez a nő? Mert ha csak annyi lesz, hogy ő Dexter “szülőanyja”, aki most büszke a tökéletes gyermekére, az ugyan creepy meg minden, de nem egy nagy eresztés. A többi lehetőség viszont (ő Dexter szó szerinti anyja; ő is egy pszichopata, netalántán maga a Brain Surgeon) erőltetettnek tűnik. Kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle.

GyMate - 2013. 07. 02. 18:18

(Azt a részt, hogy a “legelső dolog, amit megtudtunk Vogelről” nem úgy értem, hogy a sorozatban, hanem interjúk és press release-k alapján.)

Coimbra - 2013. 07. 02. 19:56

Dexter halálát csak úgy tudom elképzelni, hogy Debra túléli, és ő lesz Harrison gyámja/pótanyja/nevelőanyja.Tehát Dexter halála mindenképp szomorú vég lenne, nem azért, hogy megérdemli-e vagy sem, hanem mert Harrison árva lenne.De 20 év múlva lehetne ő is sorozatgyilkos.

Arra még senki nem hívta fel a figyelmet, hogy a végén a rendőrségi helyszínelés közben az El Sapo nevű gyilkos ott ült a kocsiban és mindent látott. :)

dexaddict - 2013. 07. 02. 20:37

az öreglány simán lehet a jövőbeli sorozatgyilkos, hiszen ugyanolyan, mint dexter. a végét én valahogy Harrisonnal képzelem el: apa valahogy meghal és ő meg átveszi a szerepét… Hiszen ugyanúgy vérben kezdte, mint ő, ugyanazt a sorsot kapja. Az öreglánynak valami terve van Dexterrel – ezt az előzetesben is írta. —-meg az excsaj visszatérésére is lehet számítani, lesz itt még esemény. Már nagyon várom a köv-részt. D

röviden-tömören - 2013. 07. 02. 23:28

Debről szólva amikor láttam, hogy pár hónap eltelt a történet szerint, kevesebb picsogásra számítottam. drogra, gyógyszerekre, ‘nem beszélek veled Dexter’-re igen, de bolti és motel előtti műnyavalygásra nem. egyébként is idegesített már jó ideje a karakter, most rátettek még egy lapáttal.. egy önpusztító Debet vártam, de még azt sem tudják vele őszintén megcsináltatni.. aztán a bejelentkezés is csavar volt, a duplacsavar meg az előzetes alapjáni újabb hangulatváltás. nem tetszik ez a szál.

Batista visszatérése sem túl hiteles. rettentően kiégettként nyugdíjasult, most meg Joey aggódik, hogy 10 méterre a “herr lájtnant”-jától keféli annak hugicáját.. már látom is magam előtt a nagy ‘leleplezést’, és a ‘húgom túl jó hozzád’-féle beszélgetést, Batista ökölcsapásaival, amiket Quinn nem véd ki, és földrekerül. “dude” don’t touch me with your sausage-fingers..

az új szereplő szerintem is jó. végre egy hús-vér anya-figura. a biológiai és a nevelő után ráadásul a “teremtő”. aki szerintem saját magára gondolva találta ki a sorozatgyilkosokat gyilkoló sorozatgyilkost. most szeretne megpihenni, de előbb még játszik az agyakkal kicsit. :-) valószínűleg nem tudja még, hogy Dexterben már nem csak a megtévesztés miatt vannak a már nem is látszólagos érzelmek, és az együttérzőképessége sem “nem létező”; csak ugye szándékosan abba az irányba terelte, terelték.

a Doakes-os felvetése Vogelnek elsődlegesen valószínűleg azért volt, mert a kód szerint ártatlant nem ölhet Dexter, és azt gyanítja, hogy mégis ő ölte meg. a rajzokkal meg provokálta, hogy kiderüljön képes lenne-e mégis felülírni a beléplántált szabályrendszert. másodlagosan meg tele volt egyértelmű célozgatással, hogy maga Vogel is pszichopata.

szerencsére érdekes párharc kerekedhet ebből. ha Dexter nem követi a kódot, Vogel végül megölheti, ha követi akkor meg Dexter nem ölheti meg, ha másért nem akkor azért nem mert Vogel is a kódot követi (és átlagosnak tűnő, valójában másoknak ártó embereket öl, mint a mostani évad első hivatalos áldozata – mint a kórusvezető az első évadból, akire ugye utaltak is nem olyan régen). ha nem ismeri fel Vogelben a pszichopatát, a sorozatgyilkost akkor meg elbukott kísérletként öli meg végül az agyizom-pacsirta.

Masukáért még mindig kár. azért az az egy megmosolyogtató beszólás “Dex-bot”-nak jó volt, hogy várja Vogel..

Llew - 2013. 07. 02. 23:32

Szokásos lassú kezdés, több belógatott szállal. Szerintem hozta a szintet.
Az öreglány nagyon jó volt, vártam, hogy mit lép a boncterem után. Érdekes húzás.
Debra kapcsán várható volt, hogy bekattan szegény. Carpenter még mindig remekül hozza a karaktert és a Deb-Dex jelenetek is jók.
Jól néztem, hogy Harrisont lecserélték? Miért? Fél év ugrás annyit számított? Majdnem pont annyit öregedet volna az előző gyerek.
Amik kissé felületes húzások voltak az időugrás kapcsán az LaGuerta halálának kezelése, a nyugdíjazott kapitány visszatérése, Angel maradása, meg a ki a franc ez fekete rendős csaj.
Angel nyilván belemászik majd LaGuerta halálába, vagy Deb miatt, vagy magától, de így is fura, hogy félévig leszarták és csak bowlingoztak.

Dexter sorsára nehéz tippelni. Én leginkább valami nyitva hagyott befejezésnek örülnék.
Ugyan akkor ütős lenne egy olyan zárás, hogy ő lesz a koponyás áldozata és a gondolatait egy végső monológ helyett, egy hozzá hasonlóval folytatott nyugodt beszélgetésből tudjuk meg.

LiszkaY - 2013. 07. 03. 00:24

Ha Dexter nem hal meg a végén, nagyon csalódott leszek.
A pszihológusnő óriási!

Kulipintyo - 2013. 07. 03. 08:29

Csak remélni tudom, h Debra vergődését nem húzzák nagyon sokáig mert már egy rész is sok volt belőle.
Kicsit többre számítottam, de biztos bevetnek mindent, h méltó lezárása legyen a sorozatnak.
Sok helyen sajnos önmagát ismétli a sorozat, de bízok a jó folytatásban!

Llew - 2013. 07. 03. 09:26

Kár, hogy nincs hét idézete poszt. A “fuckingpassword” tuti nyerő lenne.

adhie - 2013. 07. 03. 11:20

Szerintem igen. Saját maga lesz az utolsó áldozata.

ALDO - 2013. 07. 03. 11:21

Nekem is az volt az első gondolatom az utolsó jelenetre, hogy előre ugranak 20 évet és Harrison viszi tovább a családi “vállalkozást.”
Ennél a sorozatnál valahogy lehetetlen elképzelni a happy endet.

bernispecial - 2013. 07. 03. 11:43

Elég döcögős lett az első rész, de biztosra veszem hogy lesznek még itt olyan izgalmak és történések hogy csak pislogunk.
A végét illetően még elképzelésem sincsen, vagy talán nem akarok belegondolni… mert Dextert nem lehet megölni! Nem! És kész!

jim455 - 2013. 07. 03. 13:08

Jajj, de jó volt megint Dexter részt nézni, ugyanakkor roszz belegondolni, hogy most kezt utoljára Dex évad.
Korrekt volt a kezdés, egyelőre nem látom mi mi vezethetne Dexter halálához, ha úgy lesz.Szerintem nem lesz egyértelmű. Az biztos, hogy durva évadot szeretnék, nulla üressjárattal. Ha Yvonne karaktere visszajön örülni fogok.
Vogel szerintem is beteg, tippre először eljátssza, hogy Dex mellett van és a végén kiderül, hogy nem. A magánnyomozós szál egyelőre nagyon nem kéne nekem.

Ja, a showrunner nyilatkozta az évadról, estleges SPOILEREK: I think we’re all aware of Dexter’s origins, born in blood in that trailer. But I don’t think we’ve full explored the whole story and next season we’ll learn there was more to it than we’ve discovered. There’s more things that Dexter has not yet discovered about how he came to be who he is.

a lezárásról is kérdezték:We’ve always had various was to end the show and they were always quite similar. It was more a matter of landing on exactly how we want to end this and that’s the direction we’re moving right now.
A serial killer story can only end so many ways and none of them are particularly happy.

Nella - 2013. 07. 03. 13:18

Tetszett a rész, nagyon jó kezdés. Nem volt túl gyors, pont a megfelelő mennyiségű adagot kaptuk mindenből. Az előzetest most megnéztem a végén, nagyon jónak ígérkezik. Az új szereplő hölgy pedig nagyon jól játszik, a karaktere is tetszik, van benne valami amikor mozog és beszél, amit nem sok mindenki tud megcsinálni. Remélem érteni, mit akarok ezzel mondani.
Nemtudom meghal a végén, számomra az túl egyszerű lenne egy Dexter lezáráshoz. Ha meg is hal, akkor biztos vagyok benne, hogy az jól meg lesz írva.

Laci - 2013. 07. 03. 19:39

Kicsit off:
Az elején a világítótoronynál beugrott a gta vice city:)

vamivan - 2013. 07. 03. 22:22

szerintem meg dögunalom volt, így dexter-részen nem is biztos, hogy valaha unatkoztam volna. feldobtak több olyan szálat, amiből jó dolog is kifejlődhet (maga a sorozatgyilkos, aztán vogel vs dex, debra magánpraxisa, de persze batista se véletlenül került vissza, ahogy quinn se véletlenül kúrogatja a húgát, bár ezekből egyelőre izgalom kevésbé látszik), de ettől még lehetett volna kevésbé uncsi is

Llew - 2013. 07. 04. 10:14

Az a baj az ismert arcokkal, hogy rögtön fényt vonnak oda is ahova nem feltétlen kéne. Deb új főnökének jelenete egy random arccal semmit sem jelentene, de így, hogy ismert színész játssza, előre vetíti, hogy ott még történhetnek fontos dolgok.

sidewinder - 2013. 07. 04. 18:44

Szerintem a végén Deb vallomást tesz a Laguerta ügyben és magára vállalja,de Dexter nem hagyja hogy a nővére szenvedjen miatta és minden önző érdekét félretéve felvállalja bűneit,de csavar tuti lesz a végén.

Harlekin - 2013. 07. 05. 07:51

Biztos lesz pár csavar. Pl. Vogelről kiderül, hogy Dexter vér szerinti anyja. Ergó nem feltétlen a gyerekkori “élménye” miatt lett olyan, amilyen. Így persze Harrison is… Bár nem örülnék ennek, de erős a gyanúm, hogy Vogel nem “szimplán” pszichopata. Keretet akarnak adni a történetnek, s az elején is voltak olyan részek, hogy Harry nem mondott el mindent Dexternek. Gondolom ilyen most is lesz… Bár nem örülnék neki, de fogadok, hogy valami ilyesmi lesz ebből.

winnie - 2013. 07. 05. 08:40

“Biztos lesz pár csavar. Pl. Vogelről kiderül, hogy Dexter vér szerinti anyja. ”

az eddigiek arra utaltak, hogy a dexter béna szappanoperás szintre alacsonyodna le?

Rovar - 2013. 07. 05. 08:48

Megelőztek…:)
Én is arra tippelnék, hogy a pszicho néni Dexter rokona, vagy az apja közeli ismerőse.
A pszicho néni segítette anno Dexter apját a szabályrendszer felállításában.
Szakértő révén pontos listát tudott felállítani a pszicho dolgokról, így Dexter apjának ‘könnyű’ dolga volt.

Írói bravúr akkor lett volna, ha a pszicho nénit minden évadban beteszik egy minimális egykét jelenetes szerepre. Folyamatosan jelen lett volna Dexter életében, de csak árnyékként, valamiféle figyelőként. Évadonként nem értettük volna mi a jelentősége, mert annyira keveset mutatták volna, hogy elsiklunk felette, lehet nem is foglalkoztunk volna vele, de most az utolsó évadban kiteljesedett volna a karaktere.
Ez így lett volna über brutál nagyot ütő!!!!!

Mindenesetre várom a többi részt, és NAGGGYYON kiváncsi vagyok hogy fogják befejezni, az egyik legnagyobb kedvenc sorozatomat!!!!!!!! :)

ha volt már jelige “Hello Dexter Morgan”
akkor lehetne “Goodbye Dexter Morgan” is :) :) :)

Harlekin - 2013. 07. 05. 10:59

winnie: Nem muszáj szappanoperásan megcsinálni. Fent utalt rá valaki, hogy az írók nyilatkozták, hogy nem ismerjük teljesen Dexter múltját. Ergó valamit belekavarnak, valamit aminek lényegesnek kell lennie… Fogadok egy sörben, hogy az anyja, vagy legalábbis valami rokona.

Harlekin - 2013. 07. 05. 11:02

Vagy mondjuk a nő intézte az anyja megölését, s kíváncsi volt mivé fejlődik a két gyerek. Az egyik “szabadon”, a másik meg az ő (és Harry) befolyásává. :)

Rovar - 2013. 07. 05. 12:03

Akárhogy is a John Lithgows 4. évad volt a csúcs!!!!

Rovar - 2013. 07. 05. 12:08

Laguerta esete nem maradhat lezárás nélkül!!!

Itt valaki bűnhődni fog… :)
Voltak hírek egy spinoffról Debraval, ha az megvalósulna, akkor ki is marad a fólia alatt????

A kicsi Harrisonban végülis az apja vére folyik… :)

Hollywood úgy megtud csavarni egy sztorit, hogy csak na…

GyMate - 2013. 07. 05. 13:34

Harlekin: Nekem pont ez az egyik félelmem, hogy az fog kiderülni, hogy valahogy Vogel áll Dexter születése mögött – és nem csak olyan értelemben, hogy ő hozta össze a kódexet, hanem valahogy megpróbált kis “kísérleti pszichopatákat” létrehozni. Bár azért remélem, hogy az írók sem gondolják, hogy hiteles terv az, hogy azt remélte, majd biztosan pont pszichopata válik abból a két gyermekből, ha valahogyan elintézteti, hogy az anyjukat előttük végezzék ki brutálisan. (Bár az lehet, hogy nem Dexter és Brian voltak az egyetlen kísérleti alanyai, és jó pár ehhez hasonlóa kis “traumát” megrendezett… De persze, még így is elég tré csavar lenn.)

superr0x - 2013. 07. 06. 07:56

szpojler teori

Szerintem Matthews (mettyúz) vágja dexter titkát. Főleg mert előző évadban is próbálta leterelni Maria-t a témáról és most meg nyomatja Dextert, hogy kooperáljon a nénivel.

madárjós - 2013. 07. 07. 11:25

A 8. évad első epizódja (A Beautiful Day) is meghökkentően jó! A 7. évad meglepetésekkel teli befejezése után, egy kiérlelt 8/1. epizódot kaptunk. Most, hogy a sorozat utolsó évada következik, drukkolok egy jó befejezésért.

wondorog - 2013. 07. 08. 13:27

A 2. rész után nekem az a sejtésem, hogy Vogel néni a főgyilkos, és valamiféle gyilkológépet akar Dexterből csinálni, kezdve azzal, hogy megöleti vele Debra-t.

Timi - 2013. 07. 08. 14:14

Ő azonban nem öli meg Debrát és lehet hogy ez az ő életébe fog kerülni. Dexter biztosan nem fogja bántani Debrát.

a vége az lesz hogy - 2013. 07. 08. 14:29

kiderül, Dexter egy kísérlet alanya, folyamatos megfigyelés alatt állt a CIA által, Debra méreginjekcióval végzi a Laguerta gyilkosság miatt, az idei főellenség az első részben megismert latin-amerikai drogbáró lesz aki már majdnem elteszi láb alól Dextert de megmenekül és új személyazonossággal egy másik államban folytatja tevékenységét.

DQ - 2013. 07. 08. 14:33

Miért akarná megölteni Debrát? Nincs semmi értelme. Amúgy a nő tényleg gyanús, de nem hiszem, hogy bántani akarná bármelyiküket is. Inkább tűnik szerelmesnek Dexterbe (vagy az anyjának képzeli magát) nem hiszem, hogy olyat tenne ami neki láthatóan ellenére van. De bármi előfordulhat.

Mindenesetre a színvonal emelkedik, pörgősebb második részt kaptunk, bár Quinn még mindíg csak lézeng igazából, de biztos vagyok benne, hogy ő ideje is el fog jönni hamarosan :)

wondorog - 2013. 07. 08. 16:34

Azért gondolok arra, hogy megöletné Debrát, mert ezzel átszakítana egy gátat, és Dexter Harry-kód mentes gyilkos lenne.

wondorog - 2013. 07. 08. 16:40

Azért is tudom ezt elképzelni, mert az 1. évad végén ugyanez a dilemma volt, amikor a tesója meg akarta vele öletni Debra-t, hogy csatlakozzon hozzá. Keretes szerkezetként valami hasonló lehetne, és akkor elszakad Dexterben valami cérna, megöli Debra-t, és csatlakozik Volkerhez, és így lesz vége.

samy - 2013. 07. 08. 17:45

Szerintem a nő a gyilkos, de nem akarja, hogy a rendőrség kapja el, hanem Dexterrel akarja “kiiktatni” magát. Vagy másik lehetőség, hogy neki is van egy pszichopata fia vagy valakije, aki fontos neki, akit ő nem képes bántani, ezért kérte a Dextert, hogy csináljon valamit.

Timi - 2013. 07. 08. 19:41

“Azért gondolok arra, hogy megöletné Debrát, mert ezzel átszakítana egy gátat, és Dexter Harry-kód mentes gyilkos lenne.”

Azon már túl van.
Ha Dexter nem is, de Debra szerintem túl fogja élni ezt a sorozatot. Egyszerűen semmi logika nem lenne a halálában. A nézők többsége is inkább már őt kedveli jobban, mint Dexet. A nézők is fejlődést akarnak már Dextertől látni, ezért kívánja most mindenki az ő halálát, mert ugyanúgy gyilkol még mindig, ráadásul most már olyanok is öl, akik aztán végképp nem szolgáltak erre (lásd Laguerta). Mindenki azt hitte -így én is- h a sorozat legvégére Dexter gyógyult lesz, de ez nem fog bekövetkezni. Szóval az csak további háborgást váltana ki, ha végképp elszakadna nála a cérna, és még a saját testvérét is megölné. Egyébként sem látok ebben semmi logikát. Meg Debra aztán főleg nem érdemli meg, szenvedett már eleget. Valószínűleg lelkileg már így is tropára ment, tökmindegy hogy végzi a bratyó. Ebből sosem fog teljesen kigyógyulni, de életben még maradhat. És maradnia is kell. :) És én továbbra is várok egyfajta “változást” Dexben. Szeretném hinni, hogy nem így fogja bevégezni, már ha befogja. Ha meg igen, akkor is szerintem fel fogja Debráért áldozni magát, így tehát mindenki azzal a hitben engedheti el kedvenc gyilkológépét, hogy az életét adta a tesvéréért. Én mondjuk egyáltalán nem akarom h meghalljon, én szeretem Dextert, és szerintem direkt egyfajta csavar is ez, hogy a készítők folyamatosan Dexter halálát sugallják, közben pedig lehet nem ez lesz. Se börtön, se halál. Gonosz kis Dexter vigyort akarok látni az utolsó képsorokban, valami sokatmondó belső monológgal. :)

wisteria - 2013. 07. 08. 21:07

Nem hinném, hogy az írókat különösebben érdekli az, hogy a nézőknek ki a szimpatikus, kinek drukkolnak, és főleg mit szeretnének. Nagyon remélem, hogy igazán meglepő és ütős véget fognak elénk tárni. Én el tudom képzelni azt is, hogy Debra hal meg. Dextert nagyon nem szeretném holtan látni. Nekem valahogy nagyon közel került a szívemhez a fickó, szeretem az ilyen különlegesen összetett figurákat.

Kissur - 2013. 07. 08. 21:22

Tippem az évad és a sorozat végére: Deb meghal valahol a 10.rész környékén, a végén Dexter is valaki által, de előtte végre rájön, hogy vannak érzései. Harrison pedig 10-20 évvel később folytatja a családi vállalkozást, és az ő Sötét Útitársa Dexter. :D

ggbuffon - 2013. 07. 08. 21:34

Debet mostmár tényleg kiírthatná valaki, hihetetlen h milyen főhisztit basztak az írók alá, holott egyrészt a 7.évadban viszonylag hamar napirendre tért azon a sokkon h ki is Dexter, másrészt a kutya se kényszerítette választásra a konténerben, nyugodtan eltakarodhatott vna a tetthelyről..(A Deb-Laguerta első 7évad alatti viszonyrendszere meg pláne nem teszi indokolttá ezt a hatalmas moralitást)..mostmár rohadt unalmas h végigfuckolja a részeket, egy darabig meg dózisban vicces így nem..

maga a rész szerintem gyenge volt és unalmas az első rész jó kezdése ellenére..a Vogelről lerí h vele vmi nagyon nemstimmel, viszont h Dexter mitől lesz hirtelen vele kezesbárány, az nekem nemigazán jött át..

a legnagyobb bajom , h semmi Dexter fílingem nem volt a rész alatt, a többiek szála és szövegei annyira felszínesek, h már fáj..csúnya dolog lenne a vége előtt kaszálni :D nálam most az menti, h tényleg az utolsó évad

ggbuffon - 2013. 07. 08. 21:51

“mostmár rohadt unalmas h végigfuckolja a részeket, egy darabig meg dózisban vicces így nem..”

szval egy darabig csurgatva vicces, így dózisban viszont egyáltalán nem, h minden 2.szava káromkodás

Im91 - 2013. 07. 08. 21:54

Teljesen egyetértek, Ggbuffon! A Dexteres hangulat valahogy totál kihalt. Nem tudom, miért van ez így, de akkor legalább történetben lenne kielégítő, de az első rész után ez tényleg lassú volt.
Innentől spoileres a mondandóm, aki nem látta a 2. részt!

Dr. Vogel szerintem egyébként gyilkos, és csak manipulálni akarja Dexet. Az agyból kivágós gyilkost is ő intézte el szerintem, de majd kiderül.

ggbuffon - 2013. 07. 08. 22:59

gyanús h Vogelnek vmi Jordan Chase féle motiváló szerepe van, ennek az agykivágósdinak nincs is máshogy igazán értelme, bár, így viszont túl nyílvánvaló lenne..amilyen érdekesnek indult Vogel szála, szerintem annyira mellényúltak vele, legalábbis engem annyira nem köt le

Wysa88 - 2013. 07. 08. 23:45

Talán azért nincs meg a hangulat, mert ebben az évadban még senkit nem ölt meg a saját kis csomagolós-leszúrós-vízbedobós módszerével. Amúgy engem meg ez a pszichomókus nő irritál, de nagyon, ahogy itt előttem írták is, miért kell ilyen kezesbáránynak lennie vele Dexternek?? Remélem, hogy Dex hamar ki fogja iktatni, valahogy Deb védelmében tudnám ezt elképzelni. Amúgy meg az komolyan érdekel bárkit is, hogy kit dug éppen Quinn?

röviden-tömören - 2013. 07. 08. 23:58

valóban van abban némi ráció, hogy egy Debbel leszámolás felé terelgesse Dextert Vogel. végülis kiszámítható, hogy mindenki aki megtudja mi is ő és nem eredendően pszichopata, az szabályosan rosszul lesz tőle és tönkremegy bele.

Harry szerette Dextert és féltette attól ami lesz, de még sokat-látott zsaruként is meglepődött anno Dexter egyik művén. Harry Halott, Deb viszont még él, csak éppen mint járulékos veszteség, aki felé Dexternek ráadásul érzései is vannak.

megakadályozza abban, hogy érzelemmentes gyilkos-daraboló legyen belőle. ráadásul Deb LaGuertát már eltette láb alól – Dexter nem tudta volna megtenni, eleget totojázott hozzá, hogy fel is ébredjen (addigra már régen folpackolta volna egy asztalra áldozatként, ha arról lett volna szó).. a mostani részbéli kérdőjel (mivel lőtt volna).. a végén egy csinos kis fotósorozat lehet belőle, ha nem vigyáz.

szerintem visszatérnek az ITK-s vonalhoz és az lesz a vége, hogy válaszd a szétesett, szigorúan nézve ártatlant gyilkoló Debet, vagy a sorozatgyilkoló sorozatgyilkos-képző Vogelt. (az önbetörés (nem az enyém a DVD; vagy a gyilkos kamerázása (vö.: Vogel rögzítési mániája.. ez most vagy a nyilvánvalót mutatja, vagy szándékosan akarnak félrevinni az írók – remélem utóbbi és nem Travis-professzor féle szájbarágás újra..)

a dokumentálás-szál elég komoly. nem lepődnék meg rajta, ha kiderülne, hogy Rudyt is Vogel terelgette Deb megöletése felé.

amúgy az üvegházas-angyalos-sáskás-doomsday killeres epizód óta a leginkább Dexterietlen rész volt ez. mondjuk most nem volt rossz így, de inkább feszült, nem Dexteresen felépített éjszakai krimire hajazott.

kristofxx - 2013. 07. 09. 16:14

Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle. de egy sorozatban az soha nem jó jel, ha egyszercsak előkapnak egy tök ismeretlen karaktert csak úgy a semmiből és majd ő fejezi be a történetet. Nekem az nem tetszik az első két rész után, hogy nagyon durván faragják Dexter és Deb karekterét, próbálják eltávolítani a néző érzéseitő. Ugyanezt csinálják a Breaking Bad-ben is. Nem lesz pozitív a vége.

Coimbra - 2013. 07. 09. 17:43

A két “rendőrség kimegy a házhoz”-jelenetnek mi értelme volt?

1. Dexter betör Sussmanhez.
2. Megjelennek Angelék, Dexter elmenekül.
3. Angelék kiszállnak Sussman anyjának a házánál.

Nyilván Dexter kereket oldott feltűnés nélkül (nem mutatták), Angelék pedig nem találták otthon Sussmant (hiszen nem volt a házban), ezért mentek tovább Sussman anyjához. De a vágás szerint mikor Dexter menekül, Angelék még nem szálltak ki az autóból, amikor kiszállnak, már Sussman anyjánál vannak.Érthető a sztori, hogy mi miért történt, és nem mutatták, de a vágás által kicsit hülyén vette ki magát a dolog.

Amúgy semmi extra az egészben.Örülök, hogy ez az utolsó évad, alig köt le.

wisteria - 2013. 07. 09. 19:25

Ez a második rész most csalódás volt. Ez a Vogel féle “én vagyok a teremtőd” kb. olyan fanyalgásra késztetett, mint anno a Prison Break utolsó évadban megjelent anyuci.
Fura nagyon ez a nő. Állítólag fenyegetik, miért nem a rendőrséghez fordul? Miért Dextert használja?
Deb nagyon aggasztó, semmi jóra nem számítok vele kapcsolatban, az ő sorsát nagyon sötéten látom. Viszont azt teljesen kizártnak találom, hogy Dexter megölje, azzal a teljes sorozatot nyírnák ki.

Timi - 2013. 07. 09. 20:27

@wisteria: “Ez a második rész most csalódás volt. Ez a Vogel féle “én vagyok a teremtőd” kb. olyan fanyalgásra késztetett, mint anno a Prison Break utolsó évadban megjelent anyuci.”

Ugyanígy érzek.

Coimbra - 2013. 07. 09. 21:00

wisteria: pedig mondta.Ha kiderülne, hogy a korábbi páciensei a gyilkosok, akkor elkezdene körülötte is szorulni a hurok.Persze mondhatná, hogy ismeretlen tettes teszi az agyat az ajtaja elé, de az túl egyszerű lenne.
Amúgy sok ilyen kérdés van a Dexterben az 1. évad óta, biztos, hogy ilyesmit most kell feltenni? :)

deku82 - 2013. 07. 09. 23:35

“neki is van egy pszichopata fia”
+1

állat - 2013. 07. 15. 14:00

Ez a harmadik rész szerintem nagyon el lett találva. Csak így tovább.
Sajnos a 6. évad még mindig ott van az emlékezetemben, és habár az előző évad megnyugtatott, ha Vogelnél újra előveszik a többszemélyiséges dolgot én menten kiugrok az ablakon.

Leoben - 2013. 07. 15. 14:05

Ezzel a résszel szerintem el is dölt, hogy nem Vogel a gyilkos. Quinn meg biztosan rájön, hogy Dexter a Bayharbor Butcher, valaki irta is, hogy talán ezzel kapja meg az előléptetést?

Coimbra - 2013. 07. 15. 18:30

Jajj, mi volt ez megint.

Amikor kivitték Debrát, tapsoltam, de komolyan. Quinnt megbízzák, hogy figyelje a folyosót, Quinn kiürítteti az egész rendőrséget, senki fel sem tűnik, hogy valaki cipel valakit a hátán… :D

És ami lenni szokott: van egy újonnan indult népszerű sorozat (Hannibal), és annak egy részletére reflektál egy régebb óta futó másik sorozat.Mert a kannibál csóka mi volt, ha nem a Hannibálra utalás.
Egyedül a szőke milf volt jó benne, aki a férje után kutatott.Én nem csaltam volna őt meg. ;)

Minden résznél örülök, hogy véget ér a sorozat…

hummel - 2013. 07. 15. 19:48

Az embernek az az érzése, hogy Dr. Vogel a pácienseit kísérleti egereknek látta és Dr. Moreau-t játszott velük. Most pedig az egyik teremtmény ’bejelentkezésével’ úgy érzi valóban tesztelheti az elméletét és kiderítheti vajon az ő evolúciós kertjében tényleg Dex áll-e a tápláléklánc csúcsán.

rio - 2013. 07. 15. 19:53

Hátizé. Quinn tényleg ennyire buta, mint amennyire kinéz? :D

röviden-tömören - 2013. 07. 15. 21:50

“Mert a kannibál csóka mi volt, ha nem a Hannibálra utalás”

Coimbra, az bizony egy Dexteres-könyves utalás volt. ha azt a könyvet összemixelik Vogel karakterével és a kannibál nemcsak rövid szemelvény volt; akkor már sejtem mit akarnak kihozni az utolsó évadból. azért remélem másfelé viszik.

rio, naná. még butább. (mindig az a képsor villan be valahányszor bárgyú, ahogy unott fejjel tolja a nőt egy rész végén miután dobta Deb.) :-D Batista vajon, hogy tette le a vizsgát? :-o

Wysa88 - 2013. 07. 15. 22:34

Jó rész volt. Amikor Dexter tűvel kiütötte Debrát, és Vogel kijelentette, hogy “That was interesting” plusz az a fej hozzá, hát én leestem a székről. Még pár ilyen jelenet és megkedvelem ezt a nőt :)

Coimbra - 2013. 07. 15. 23:27

röviden-tömören: melyik része a könyvsorozatnak?Csak az elsőt olvastam, abból nem rémlik ilyesmi, igaz, ott sok fontos szálat másfelé vittek, attól nem kell félni, hogy a könyvre hajazhatnak dolgok.

Dream - 2013. 07. 16. 09:03

Kicsit csalódott vagyok az új részben a következő okok miatt:

1) Vogel-t teljesen úgy vártam az előzetesek és az első rész alapján, hogy egy igazi creepy nőszemély lesz, aki meg is marad annak. De sajnos már a 2. részben sem volt az. Bár simán elképzelem, hogy később kiderül róla vmi, ahogy a többiek is mondták.

2) Rendőrségi jelenet Deb-bel. Akkor abban a pillanatban sokkal jobban örültem volna annak, ha Dex végre lebukik, és elkeudődik egy 10 részes végjáték. De aztán lehet,hogy jobb lesz így Vogel-pszichoterapeutával.

Egyébként még arra is kíváncsi vagyok, hogy Elway szerepe mi lesz a sorozatban. Talán tényleg beleszeret Deb-be? Az olyan snassz lenne véleményem szerint.

állat - 2013. 07. 16. 17:56

Szerintem Elway nyomozni fog utánuk.

kristofxx - 2013. 07. 17. 11:01

EZ az első 3 rész eddig katasztrófálisan gyenge:(

Erja - 2013. 07. 17. 18:23

Én nem tudom, biztosan velem van a baj, de halálra untam magam eddig, a végén már beletekertem és úgy néztem. Klisé klisé hátán. Csak az dobná fel a sorozatot, ha Vogel megölné Deb-et, Dexter Vogel-t, Dextert meg az agysebész, na igen, az jó lenne:-)).

figo! - 2013. 07. 18. 13:33

Szerintem jó ez az évad és illik a sorozathoz a lassú kibontakozás. Picit több teret szenteltek ebben az évadban a karakterfejlődéseknek, amik szerintem még jó irányba vihetik el a történetet, a végkifejlet felé.

figo! - 2013. 07. 18. 13:35

(vagy lehet csak attól félek mindjárt itt a sorozat utolsó része?:D, donno)

wisteria - 2013. 07. 18. 20:54

Azt hittem Debra kicsit helyrebillen a Dexterrel való találkozó után, erre megint teljesen szétcsúszott. Quinn annyira hülye, hogy ezt már nem tudom elhinni.
Egyelőre nagyon nem érzem a jó kis Dexter feeling-et. :(

Dream - 2013. 07. 19. 10:45

Az szerintem nagyon hiteles, hogy Debra teljesen szét van csúszva. Quinn hülye.

Llew - 2013. 07. 19. 18:07
Tomi198 - 2013. 07. 19. 23:33

Az árát is láttad?

ggbuffon - 2013. 07. 20. 00:04

tragikus h az írók milyen agyatlan baromságokat meg nem engednek maguknak így az utolsó évadban..

1. kínosan kussba van mindenki egy Laguerta halála után, nyílvánvaló nyomokat, gyanúkat nemvesznek figyelembe..ez kínos, főleg az első 7évad után, amilyennek az ügyosztályt bemutatták

2. Debra rendőrségi jelenete gyakorlatilag a pofátlanság csúcsa volt, amit a nézővel szemben elkövethettek..oké h Quinn nem egy IQ bajnok, na de.. ez már mégkínosabb

Végigpörgetem, mert az első 7 évad kisebb megingásokkal ugyan de hozta azt amit kell, de ennyi logikátlanságot összebarmolni 3 rész alatt…

Ezt a Debra lelkiismeretfurdalást meg továbbra se értem, h miért van így kinagyítva..qrvára nem volt abban a döntési kényszerben, h ott neki a konténerben az egyiket lekell lőni..másrészt Jennifer Carpentier valami egészen botrányosan játszik és affektálja túl a szerepét, a részeg jelenetekben előadott mutatványát valszeg egy amatőr színtársulatban is pofánröhögnék..

Llew - 2013. 07. 20. 00:11

Azóta már igen.:( Azt viszont nem mondtam, hogy megjelenéskor azonnal meg is veszem.:)
Amazonon egyébként kb. sosem lesz annyi, mint amilyen alap áron meghirdetik. Jövő nyáron szerintem fel ár körül meg lehet majd venni.

Llew - 2013. 07. 20. 00:15

Az előbbi Tomi198-nak ment persze. Közben megnéztem, már most 30%-os kedvezménnyel lehet előrendelni az amazonon.

asania - 2013. 07. 20. 06:07

Ez a Quinn-es dolog engem sem hagy nyugodni. Az 5. evadban eleg okos volt ahhoz, hogy gyanakodjon Dexter-re, most viszont ahhoz is ostoba, hogy osszetegye az egyet meg a kettot. Nem ez az elso eset, hogy a forgatokonyvirok kovetkezetlenul szovik a dolgokat, de azert remelem, hogy rovid idon belul kezdenek valamit Quinn-nel, mert eddig minden csak fillernek hat korulotte. Kar, mert igazan erdekes karakter is lehetne belole.

Tomi198 - 2013. 07. 20. 10:36

Én is bízok benne hogy idővel olcsóbban is hozzá lehet jutni, mindenképp szeretném a polcon tudni, ha az amazonról rendeled még áfát és vámot is fizetni kell utána, ami itt már nagyon sok lenne.

GyMate - 2013. 07. 20. 10:45

ggbuffon: nekem pont ellentétes a véleményem. A hatodik évad mélypontja után felüdülés volt a remek hetedik, de mindkettőben rengeteg butaság volt (bár a csúcs a hatodik évad fináléja volt, ahol Dexter kicsempészett egy felnőtt férfit és egy orosztlánruhás gyereket egy megfigyelt felhőkarcolóból, aztán elment oda gyilkolni, ahol mindenki tudta, hogy éppen lennie kellene…) – nekem most nem halmozódnak annyira az apró-cseprő következetenségek:
1)LaGuerta halála kapcsán Dexter tett arról, hogy a bizonyítékok alátámasszák a harmatgyenge, de azért hihető feltörténetet. Ennél durvább eltussolások is voltak már.
2)Quinn három-négy évada még lehet, hogy értelmes volt, de az írók – ez esetben roppant következetesen – szétrombolták az egész karaktert. Quinn kvázi imbecilis, úgyhogy nem számítok tőle sokra. Ám még ha értelmesnek is vesszük, akkor is vegyük figyelembe, hogy Debra semmit sem szólt Dexter szerepéről (leírni elkezdte leírni), csak azt hangsúlyozta, hogy Ő megölte LaGuertát. Nem csoda, hogy senki sem hiszi el, ez teljesen hihetetlen történet – és Debra mostanság elég sokszor módosította a tudatát.
Érdekes az is, hogy milyen sokan mondják azt, hogy Debra lelkiismereti tusakodása el van túlozva. Szerintem egyáltalán nincs, a nő megölt egy ártatlan kollégát azért, hogy egy gyilkost futni hagyhasson – ez bárkit megtörne, hát még a rendezetlen emocionális életű Debrát. Jennifer Carpenter játéka pedig szerintem kábé feddhetetlen, a sorozat legjobb színésze, akinek kijárna egy Emmy-díj, de már kb. Lundy halála óta.

Llew - 2013. 07. 20. 10:59

Tomi198
Ja, sajna a eléggé betettek a netes vásárlásnak. Viszont az ilyen díszdobozos cuccok amcsi verziói meg szoktak jelenni az angol amazonon is. Igaz kicsit drágábban mint $-ért, de még mindig olcsóbban, mint ha az amcsira rávágnák az ÁFÁ-t. Harmadik féltől sem lesz olcsóbb szerintem.

Debra már tavaly Dexter titkának tudatában is meg volt zuhanva, egyáltalán nem csoda, hogy LaGuerta megölésétől teljesen szétcsúszott.

cyborgwings - 2013. 07. 20. 11:11

ez az áfa + vám honnan jött? rendeltem már többször az amazonról, de a szállítási ktg-en kívül nem fizettem egyéb pluszt.

Tomi198 - 2013. 07. 20. 11:27

Nem limitált kiadásként hirdetik, valószínű hogy kapható lesz jó ideig, egy akciót megvárok vele.

Áfa és vám az EU-n kívülről érkező rendelésekre vonatkozik.

cyborgwings - 2013. 07. 20. 11:53

na jó, de ez mióta van így? mert ugyan tavaly vagy mikor rendeltem utoljára, de nem számoltak föl semmire semmit. még a kindle-ömre is csak egy vámnyilatkozatot kellett kitöltenem, hogy mi fán terem. ez mondjuk már 2,5 éves sztori, nemtom, lehet, változott azóta, azért kérdezem.

Llew - 2013. 07. 20. 12:13

Szerintem elég rég óta, de min 2-3 éve van, hogy EU-n kívül 22 Euro érték felett rászámolják az ÁFÁ-t, és nagyobb összegnél meg még valami vámot is. Viszont egy ideig nem foglalkoztak vele, sok csomag átcsúszott, mostanában viszont elég sűrűn átvizsgálják őket és ráhúzzák az ÁFÁ-t.
Lassan szét offoljuk a témát.

röviden-tömören - 2013. 07. 21. 20:09

Coimbra: 5. könyv. Dexter is Delicious – magyarul Dexter dicsfényben (?! :-LoL).

ahhoz szerintem komoly dolog, hogy csak egyszerű szemelvény legyen – a másik eshetőség, hogy mivel utolsó évad, ezért próbálnak minden könyves (még más útra nem terelt) fonalat beleszőni a történetbe.

alapvetően más a könyvek hangulata – inkább Dexter útkereséseinek nevezném. nem vérprofi bennük, de legalább folyamatosan van bennük valami bizsergető alapfeszültség. a vége az 5. könyvnek is valami ilyesmi érzést hagyott bennem – cliffhanger-mentes, ellenben lezárós hangulat: http://www.youtube.com/watch?v=8pPHvNlk4M8

szóval a könyvből vett részek, fordulatok jók, csak szvsz az egész íve akárcsak egy Jeff Lindsay-es könyvnek, nemhogy az egész könyvsorozatnak nem lenne jól visszaadható képernyőn. (érdekes lenne egy könyves Dexter – sorozat-változat.)

Brynden Rivers - 2013. 07. 22. 09:16

Az egyetlen ok, amiért nem kaszálom a sorozatot az utolsó évadban:
Jennifer Carpenter

Tomi198 - 2013. 07. 22. 09:22
julcsi - 2013. 07. 22. 15:06

édesistenem, mennyire rohadtul SOK A DUMA… unalmas fos, történjen már valami könyörgöööööööm

:ideges:

laza_kivi - 2013. 07. 22. 15:37

Nekem bejött a rész. Eddig jó, nem baj, hogy sok a duma, nem akciósorozat…

röviden-tömören - 2013. 07. 22. 15:49

hanem Stalk Show ;-)

Nikki - 2013. 07. 22. 17:49

Nekem bejön eddig az évad, nem találom unalmasnak. Nem csak akkor lehet valami izgalmas, ha lőnek és ölnek. Kifejezetten tetszik ez az analitikus vonal, s egyenlőre remek ötletnek tartom Vogel behozását, mert nagyon meg lehet itt még kavarni a szálakat. Kíváncsi vagyok, mennyire lesznek merészek a végét illetően.

GyMate - 2013. 07. 22. 20:03

A rész nekem felemás volt, összességében kicsit unalmas, de Vogel most először volt számomra igazán érdekes karakter (jók voltak a jelenetei Debbel, és örülök, hogy nem az évadvégi csavarnak tartogatták, hogy Dexter csak Vogel egyik “kísérleti nyula”). Sőt, azt is jónak tartom, ahogyan Deb lereagálta Harry öngyilkosságának hírét – mégis az utolsó jelenet valahogy… bóvli volt. Nehéz meghatározni, miért.

Csilla0422 - 2013. 07. 22. 23:00

Ez egész jó kis rész volt. Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége.

ggbuffon - 2013. 07. 22. 23:27

A Debrás dolog elég átlátszó volt, valahogy nem is jött át annyira a dolog, a vége meg ugye kicsit giccsesen lett megoldva..

Ez a rész már pici fejlődést mutat a korábbiakhoz, Debra-ból kicsit visszavettek, ami jót tett neki és a résznek is. A többiek viszont még mindig szörnyen a levegőben lógnak.

Vogel szála nekem egyre érdektelenebb, bár a beszélgetései hatásosak voltak Debrával, de maga a karakter éle sztem kicsit túl hamar ellett lőve..igazából tökmindegy milyen csavart találnak ki a karakternek, nemhinném h bármelyiken is meglepődnénk

ggbuffon - 2013. 07. 22. 23:43

Nekem továbbra sincs Dexter fílingem, hisz egyrészt nem öl, másrészt a két fő karaktert kiszakították a megszokott rendőrségi környezetükből, ezáltal a többiek is gyakorlatilag súlytalanokká váltak.

Pörkölt - 2013. 07. 23. 00:11

Gagyi:(

PNP - 2013. 07. 23. 00:41

Ennyi volt. Évekkel ezelőtt abba kellett volna hagyni (nekem a nézést, de inkább a készítőknek a sorozatot). A párbeszédek egy ócska szappanopera szintjén vannak, minden kiszámítható, semmi realitás. Primitív a sorozat, és primitívnek érzem magam, hogy nézem.
Persze lehet, hogy az a baj, hogy a The Killing-gel egy napon nézem, elég nagy a kontraszt…

Adäm - 2013. 07. 23. 01:12

Borzasztó ez az évad :(
Valahogy kiszenvedem a végéig, ha már idáig eljutottunk..

deku82 - 2013. 07. 23. 07:59

Amikor Deb megölelte Quinnt, mondom ez lelövi Dextert, aztán magát is.
Dex nyilván nem hal meg a 4. részben, de hamár a tóban végezték, Deb igazán megfulladhatott volna.

figo! - 2013. 07. 23. 12:47

jó lesz ez.

@deku82 lolXD

karit - 2013. 07. 23. 14:40

Az autókázás vanillaszkájos végében biztos voltam az előzmények után: szerintem direkt hagyta Vogel, hogy Debra kicsit kutasson nála, miután rafináltan pozicionálta a lány érzéseit, csupán látszólag a gyógyulás felé.
Majdnem sikerült is kivonnia a zavaró tényezőt a kísérletéből, bár Dexter belekeverésére aligha számított.

Még nagyobb pofon lenne Dexternek, ha kiderülne, hogy Hannah McKay sem véletlenül került tavaly a közelébe. És egyre biztosabb, hogy ha Vogel így folytatja, Dexter maga fogja kikanalazni a kortex akármijét a saját boncasztalán.

Coimbra - 2013. 07. 23. 16:34

Nem értem.Ezt a részt 5 napi ivászat után néztem meg, de nagyon furcsa volt.Debra csak úgy simán elfogadta, hogy innentől a pszichológus utasításait követi, és még egy sört se bont ki?
A magánnyomozó vezetőt nagyon nyomják, lehet lesz valami szerepe még?
Quinn az egyik pillanatban még nem lesz őrmester, Angel leordítja a fejét, a köv. részben meg már együtt örülnek, hogy milyen jó?!
A kamerás csávó érdekes volt, végre valaki lekamerázza Dextert, de arra nem számítottam, hogy eltűnik, és mikor Dexter lemegy az alagsorába, nem zárja rá mondjuk az ajtót.Meg az is ritka, hogy egy áldozatot még életben talál Dexter, aztán rohan vele a kórházba.

Az autós mártózást nem tudtam hova tenni… a csávó honnan látta messziről, hogy melyikőjük a nő, akit előbb kiment?Gondolom nagy meló lehetett kivonszolni a partra, de hogy utána csak kifeküdjön, Dexter meg süllyed, az meglepett, azt hittem ugrik érte is.

Nekrato - 2013. 07. 23. 17:30

Nem értem, hogy miért szólja le annyi ember ezt az évadot. Tudni kell függetleníteni az eddig látottaktól. A jó külföldi évadokat külön egységként is lehet kezelni, és bizony néha bekövetkezhet a fordulópont után egy műfajváltás, akárcsak a filmek esetében. Jelenleg nagyon erős a subplot, és emiatt a történetvezetésben a drámai elemek kerültek túlsúlyba, de ugye senki nem gondolta azt, hogy végig lehet folytatni a macska-egér, kapj el ha tudsz játékot… Erős a feszültség Debra és Dexter között. Mindegyik karakter durván sokat fejlődött. Aki akciót meg hentelést akar látni, az nézzen valami mást, mert ez most nem erről szól. A ti elvárásaitok, a ti elképzeléseitek teszik “rosszá” ezt az évadot. A saját nemében teljesen megfelelő.
Ha nektek az nem akció, hogy Debra a végén belehajt a vízbe, akkor nem tudom, mi az. Az összes szereplő között érezhető valami feszültség; a hangulat ha lehet sötétebb az előző évadoknál is. Keményvonalas dráma volt ez a rész.

figo! - 2013. 07. 23. 18:36

“a csávó honnan látta messziről, hogy melyikőjük a nő”

Szerintem az életmentésnél nem nézik, hogy ki nő/férfi:D Aki közelebb volt ahhoz ment oda.

masvidal74 - 2013. 07. 23. 20:04

A Masukás jelenettől eltekintve megint nagyon lapos részt kaptunk. Ha most heteken át az lesz, hogy Dexter lesz mérges Debre, pedig Debra már “megbocsátott” akkor fogni fogom a fejemet. A Ray Donovan sokkal jobb eddig.

leila - 2013. 07. 23. 21:58

Ez felesleges volt. Masukás jelenetnél, ahol mind a ketten jellegzetesen heherésztek, felnevettem. De az összes többi… A vége különösen értelmetlen volt.

Azt sem értem, ha a gonosznak olyan jellegzetes fejsebe volt, miért nem növesztett rá egy kis hajat.

cidxa - 2013. 07. 23. 22:46

Mindent összevetve a kezdeti olcsónak mondott gyilkolászós sorozatból lett egy drámasorozat valamiféle csi- és pszichomókusos elemekkel egybegyűrve, ahol a főszereplő egy kettős életet élő valaki. Már csak az kellene, hogy a Walking dead-ből is legyenek elemek (várjunk… zombis dolog az agyvelő…) tehát mindenféle legnépszerűbb elemekből összegyúrt dolgot kapunk végkifejletnek. :D Nagyon jó, Bár jobbat röhögtem volna, ha Dexter hörögve jön elő a kocsiból hogy ő már akkor innentől “Sétáló” lesz :D ..de komolyra fordítva a szót: azt bírom, hogy valakinek azért rossz, mert már nincs benne annyi öldöklés. Ez egy sorozat. Az élet sem mindig ugyanazt adja, ezért próbáltak az írók kicsit életrevalóbbak lenni. Nemrég pedig azt f*kázták, hogy Dexter nem fejlődik meg hogy túl sok az öldöklés. Olyan nincs, hogy mindenkinek jót tudjanak tenni. De ez a sorozat nem fénymásolópapír, hogy minden alkalommal ugyanazt kapjuk.

Kinek a pap..-

.. Aki erre a sablonölésekre vágyik, üljön le, nézze a Columbo-t és izguljon rajta és ott megtalálja a stabil gyilkosságokat, még meg is tud olykor lepődni! Vagy piros-horrort és pláne kiengesztelődhet.

…Kinek a papné…

Nem kényszer, ha nem tetszik, ne nézze, majd más megteszi, de már úgysem fujjolhat sokáig, mert itt már lesz lezárás – amit nem nagyon sok sorozat él meg nap mint nap.
ui: Utolsó, akinek ilyen sebe van, a hegyszöveten azaz a sebhelyeken valóban nem tud haj nőni. Ott nem nő haj, másféle bőrszövet az.
…én csak azt utálom az egészben, hogy mindig bevágnak a következő részből 1-1 pillanatot …MIÉÉÉÉÉRT? >(

kristofxx - 2013. 07. 23. 23:24

Azért ér fikázni, mert eddig kifejezetten jó ötletek voltak benne és jól meg volt csinálva ( kivéve a 6.évad) A mostani meg összecsapott és nagyon gyenge ötletekkel teli. Előkapni egy tök ismeretlen eddig meg sem említett szereplőt, Harry papával flashback-kelve gyenge megoldás. Ok a karaktereket építik le és távolítják el ez érthető. Nagyon gyengék a párbeszédek, a jelenetek beállítás, példul ennyi rosszul megcsinált auto-traileres felvétel nem volt benni. Öregasszony minden jelentben ugyanabban a ballonkabátban van a 35 C párás Miami-ban….

Coimbra - 2013. 07. 24. 16:45

“Szerintem az életmentésnél nem nézik, hogy ki nő/férfi:D Aki közelebb volt ahhoz ment oda.”

Akkor legyen inkább 50-50 alapján véletlen és valószínűségszámítás, hogy Debrához ment oda, mert nem hiszem, hogy mikor beugrott a vízbe, felmérte volna, hogy melyik ajtóhoz van közelebb, pláne mert merült is a jármű.

kristofxx - 2013. 07. 24. 18:42

Dramaturgilag a Debrának kellett megmentenie a Dextert, már másodszor. Ez egyértelmű.

bëiz - 2013. 07. 25. 09:22

Engem irritál a pszichiáter nő. Ez az állandó analizálgatása kikészít és minden jelenet amiben benne van olyan idétlen… Így a 4. részre Debra állandó hisztije is inkább idegesítő (bár az utóbbi részben már valamivel kevesebbet kaptunk belőle). Dexter meg nem csinál mást egy ideje, mint csúnyán néz mindenkire. És ráadásul tömve van béna beszélgetésekkel (ezek általában a pszichiáterhez köthetők).
A rész végi “csavart” meg hagyjuk inkább. Most komolyan, egy ex-hadnagynak ez volt a leghasználhatóbb ötlete????? 1000 sebből vérző próbálkozás, ráadásul még dramaturgiailag is értelmetlen: nyilván nincs olyan ember aki azt gondolná, hogy az utolsó évad negyedik részében elpatkolnak a főszereplők.

Jól indult az évad, az első résszel még semmi bajom nem volt, de azóta lejtő. Remélem lassan mostmár összekapják magukat. Kezdetnek nem ártana az asztalra fektetni a pszichiátert.

Olyan gagyi az egész, egyáltalán nem érzem a “keményvonalas drámát”. (Aki arra vágyik az inkább próbálja be a Killinget vagy a Breaking Bad-et.) Pedig régen hogy imádtam… anno a 4. évad után meggyőződésem volt, hogy Dexter mindenidők legjobb sorozata. :)

liliness - 2013. 07. 26. 13:22

@bëiz
Itt nem arra volt kihegyezve a dolog, hogy meghalnak mindketten, hanem hogy Deb rájöjjön, hogy nem tudja megölni Dextert, illetve hogy megint megmentse. Ennek a pszicho-vonalon lesz nagy jelentősége, csak az a kérdés, hogy megbocsát neki vagy végleg szétválnak útjaik…

cyborgwings - 2013. 07. 26. 16:51

bëiz: egyébként állatjó lett volna, ha meghalnak és az évad hátrelévő epizódjaiban a többiek szépen kinyomozták volna, hogy mi is történt. persze ez akkor működhetne rendesen, ha a mellékszereplők nem ilyen teszetosza szarok lennének. pár flashback, hogy azért néha még lássuk dexteréket is, oszt’ csókolom.

na ez, ez meglepő húzás lett volna.

amúgy nincs bajom az évaddal, de félek, hogy nem fognak tudni meglepni. persze azért reménykedem, hogy de.

beiz - 2013. 07. 26. 18:30

Nem, félreértettél, egyáltalán nem lett volna jó ha meghalnak. Egyszerűen csak “felesleges” jelenet volt az egész baleset. Eleve Debra ötlete volt egy egetverő butaság. És ha a belváros felé kocsikáznak? Vagy ha a nagy beszélgetés miatt D. félreáll? Nem, persze a partfelé vette az irányt, persze Debnek volt lehetősége úgy félrerántani a kormányt hogy vízbe essenek…. Nagyszerű terv, gratulálok! Bullshit

figo! - 2013. 07. 26. 20:51

“nyilván nincs olyan ember aki azt gondolná, hogy az utolsó évad negyedik részében elpatkolnak a főszereplők.”

Ezért is mutatták meg kapásból, hogy él dexter. “Ennek a pszicho-vonalon lesz nagy jelentősége” -liliness szavait idézvén- Azon fölös vitázni, hogy mért pont arra vezetett dexter. csak… te mért mész pont ott, amikor fejedre tojik egy madár. csak..

cyborgwings - 2013. 07. 26. 22:43

most ezt a félreértést nekem szántad? mert én nem gondoltam, hogy te azt gondolod, hogy jó lett volna. én gondoltam, hogy jó lett volna. csak a te hozzászólásodról jutott eszembe, ezért neked címeztem.

Erja - 2013. 07. 27. 06:16

Azért őszintén, aki látta eddig az összes évadot, tudja, hogy ez a Dexter már nem az, aki volt. Persze értem én a jellemfejlődést, de régebben volt benne szufla (kivéve a 6. évadot). Nekem a mostani a 6. évadot idézi, már nem rágom le a körmöm (képletesen) az idegességtől, megkopott a fény és lelankadt a lendület a 8. évadra.
Legyünk őszinték, elfáradt a sorozat, itt az idő, hogy vége legyen, nincs benne eredetiség sajnos.
Valaki említette előttem, hogy most valószínűleg 2 részen keresztül megy a “megbocsátok”, “gyűlölöm” rész, ettől pedig már a hideg ráz.
Ja és igen: eddig minden részben elhangzott a “tökéletes vagy” és hogy “nekem vannak érzéseim”, szóval hanyagolhatnák egy kicsit ezeket.
Bár magam is az elkötelezett Dexter-rajongók közé tartozom, még nekem is próba végignézni a részeket tekerés nélkül…

állat - 2013. 07. 27. 10:30

“itt az idő, hogy vége legyen”
Erre valószínűleg ők is rájöttek mert befejezik. :)

_Peter - 2013. 07. 27. 12:16

Lehetne Debra az évad címe, Dexter annyira nem érdekel. Az írók hibájából nevetséges, ismétlődő párbeszédek Vogellel, 3-4 rész alatt többször durrant el az agya mint 7 évadban összesen stb.

Ez az agyas biztos az igazi? Ez inkább nőkre utazik láthatóan. Lehet Vogel irányítja a kis Dexter féle játékában? Mert ha valóban félne tőle rég elhúzott volna egy hotelbe tudván valaki járt a lakásában és agyvelőket küldözget neki.
Igazából örülnék ha a nyanyáról kiderülnének még titkok, sötét dolgok akár Harry-vel kapcsolatban stb.

Tudjuk utolsó évad, tudjuk jön Hannah minek még plusz arcokat behozni? Vogel oké, a magánnyomozó minek hogy majd összejöjjön Debbel? Aki közben rájön mégis Quinn. Rendőrnő, szomszédnő még tölteléknek oké, de Masuka lányával remélem nem kezdenek drámázni.

Angel vicces ahogy osztja az észt az őrmesterségről, felelősségről mikor ő kikukázta a meggyilkolt ex-felesége nyomozati cuccait. Ha Angel és Quinn (Matthews is) beszélnének egymással egy óra alatt lebukna mindenki.

Autós jelenet üzenete oké, viszont így hamar kilőhetjük azt a sorozatzárást, hogy Deb megöli Dextert. Remélem akkor nem az lesz, menekülnek a naplementébe.

figo! - 2013. 07. 29. 17:33

ez jó rész volt, s hamar lezártak pár szálat.

állat - 2013. 07. 29. 20:21

Az ötödik rész kibeszélőjében már leírtam de gondoltam bemásolom ide is (csakhogy fontoskodjak):
Eddig tényleg nem történt semmi izgalmas, de ez természetes. Lehet az emlékezetem csal meg de az egyetlen Dexter évad amely elejétől a végéig kiváló és izgalmas részeket hozott az a második volt, na meg a 7. az évad elején (de az kötelező volt az írók részéről) és aztán le is lassítottak a tempón. Emlékszem hogy a 4. évad pont 5. részénél is ugyanezen a véleményem voltam, mármint hogy eddig nem történt semmi extra. Szóval amondó vagyok várjuk ki a végét.

Llew - 2013. 08. 06. 23:01

A sok negatív komment alapján kicsit úgy érzem túl nagy volt a hype a záró évad kapcsán és a nézők valami csodát vártak.
Szerintem egyáltalán nem rossz az évad. Más, hogy nincs egyértelmű főellenség, mint korábban, de az unalmas lenne, nekem nem hiányzik. Kicsit csapongó azáltal, hogy túl sok szál van és némelyik tényleg gyenge. Quinnel továbbra sem látható, hogy mit akarnak így évek után, a semmihez viszont túl sokat szerepel, Masuka és a lánya dettó. Vogel jól indult, de némileg mostanra mintha a saját maga karikatúrája kezdene lenni.
Ugyan akkor a Deb és Dexter száll nekem továbbra is nagyon tetszik, plusz egyszerűen jó együtt a két színész. Dexter és a tanítvány sztori is érdekes, de túl gyanús, hogy pont Vogel felvetésére jön elő.
Deb főnöke pusztán a színész személye miatt továbbra is gyanús és ugyan így vagyok Dexter új szomszédjával. A csaj túlságosan egyszerre került a városba Vogellel.
Illetve még az is megfordult a fejemben, hogy Hanna valakije, bár ő túlságosan magánzó volt ahhoz. Mondjuk ismerheti a sitről. Na majd kiderül.
Viszont Hanna ilyettén feltűnése elég meglepő volt. Hogy a francba került ki?

eLaNoR - 2013. 08. 07. 11:22

A 8×06 sztem pokoli jó volt! Azért Deb rosszulléténél azonnal lehetett tudni, mi/ki jön, ez a belépő szerintem felesleges volt, hacsak nem hal meg Deb/Dex közül valamelyik (nem hiszem). Így csak egy pocsék cliffhanger. Na mindegy, a rész az jó volt :) Meg az évad is az. Kíváncsian várom a végét, talán lesz vmi meglepi.

Keila - 2013. 08. 07. 13:38

Hanna <3

Nekem úgy rémlik, hogy megszökött és nem is ment börtönbe. Orchidea a tornácon..

Brynden Rivers - 2013. 08. 07. 14:46

@cyborgwings:

Na az jó lett volna! De valahogy mostanában a legtöbb sorozat írói(megrendelői?) csak biztonsági játékot játszanak.
(aki meg nem, az más fejetfalbaverős írói hibát vét)

GaborV - 2013. 08. 08. 13:16

tobias88
Ha megcsinálod a Firefly folytatását és a Dex-hez egy faint véget akkor én szurokolok a legjobban h milliárdos legyél :D

_Peter - 2013. 08. 08. 15:04

Ezek szerint tényleg Yates volt az agyas gyilkos, le is zárták és már Dexter tanítványa az új sztori. Nem tetszik a kapkodás, hány dologgal fog most egyszerre zsonglőrködni Dexter? Vogel, Deb, Quinn, szomszéd csaj, Harrison, a gyilkos srác és Hannah. Ez így túl sok és miért pont az utolsó évadban akarnak Masukával kezdeni valamit? Időpocsékolás. A szomszéd csaj jobb, ha nem randizik Dexterrel, mert Hannah megkínálja valami finomsággal. Ha az lesz a vége, hogy Dexter kitanítja a srácot és Vogel meggyógyítja őt és nyugdíjba vonul a másodállásából, eléggé csalódott leszek.

andus - 2013. 08. 08. 20:21

Szerintem egyáltalán nem volt jó az utolsó rész. Ezzel magyarázható talán az is, hogy a vonaton ülve érdekesebb volt a táj, mint az epizód.

Mit tudtunk meg? Semmit, amik kiderültek, azokat eddig is sejtette mindenki.
Eléggé úgy tűnik, hogy tényleg Yates volt az Agysebész, de nagyon nagyon remélem, hogy csak altatnak, de ha nem, ez egy elég negatív lépés a lezárásban, mert eléggé látszik, hogy kapkodnak.
Ez a Hamilton gyerek meg nagyon unszimpatikus, látszik, hogy több gond van vele, mint amire Vogel gondol. Dexter is hülyébb lett így az utolsó évadra, bár tudom, úgy érzi, hogy amit nem adhat át Harrisonnak, azt neki átadhatná, csak sajna mostanság az a ‘pókösztöne”, ami régen volt, már nem a régi.

Hanna felbukkanása volt az egyetlen pozitívum, csak sajna így is sok mindent akarnak belezsúfolni.

figo! - 2013. 08. 09. 13:08

Aki izgalomra vágyik, halkan jegyzem meg ma kezd este a Strike Back:d

Amúgy nekem továbbra is tetszik, minden hibájával együtt a sorozat

Anthonz - 2013. 08. 09. 14:11

Na szintre hoztam magam a Dexterből, ez elég nagy csalódás gyerekek.
Dexter rájött már régen, hogy Vogel manipulálja őt, és még sok más pszichopatát, mégsem öli meg, pedig Vogel nyilvánvalóan káros személy. De kell egy évad mire Debrával rájönnek erre.

Az évad elején végre megszabadult volna a kódtól is, erre megint visszaveti őt. Már régen meg kellett volna ölnie Vogelt, vagy a legjobb, hagyni hogy kinyírja Yates, aztán meg eltenni őt is láb alól.

8 év alatt igazán rájöhetett volna, hogy az sosem szerencsés ha valaki tud a titkáról, most meg ugye ott van 2 csaj, meg Debra, Vogel és még a prospect gyerek is.

Inkább azon gondolkozna el, hogy néha tényleg segíthetne a rendőrségnek elkapni 1-2 gyilkost, nem kell ám mindenkit kinyírni, főleg amikor ilyen kockázatokat vállal mint most is a hülyegyerekkel akit Quinn is követett.

Kicsit hosszú lett, és persze a “logika” kicsit más így fotelből, de azt kell mondjam számomra megzuhant ez a sorozat, örvendek hogy ezzel az évaddal vége.

winnie - 2013. 08. 09. 14:15

“Dexter rájött már régen, hogy Vogel manipulálja őt, és még sok más pszichopatát, mégsem öli meg, pedig Vogel nyilvánvalóan káros személy. 2

komolyan olyan dexter, hogy ennyiért megöljön valakit?

Cléda - 2013. 08. 09. 16:25

winnie: ha jól emlékszem volt egy olyan áldozata, aki pszichológus volt, és rábeszélt egy-két nőt az öngyilkosságra. Őt is kinyírta. Ennyi erővel Vogellel is megtehetné ugyanezt..

Benjy - 2013. 08. 09. 17:07

“ha jól emlékszem volt egy olyan áldozata, aki pszichológus volt, és rábeszélt egy-két nőt az öngyilkosságra. Őt is kinyírta. Ennyi erővel Vogellel is megtehetné ugyanezt..”

Azért az teljesen más. Vogel senkit nem vett rá az öngyilkosságra/gyilkosságra, az más dolog, hogy manipulálja az embereket. Az pedig már etikai kérdés, hogy egy sorozatgyilkost “képezett” ki.

Azt veszem észre hogy van egy ilyen utolsó évados sorozatos betegség, miszerint nem egy főbb szál dominál a lezáró évadban, hanem sok kicsi. Ez persze nem feltétlenül rossz, de olyan érzést kelt bennem, mintha az összes jobb ötletüket még gyorsan el akarnák lőni, tét nélkül. És ezzel nem azt sugallom, hogy rossz az idei évad, de van több olyan szál, ami olyan alapon került be, hogy “utolsó évad, miért ne?”.

cyborgwings - 2013. 08. 09. 17:35

na jó, de a kiképzés következtében számtalan ember halálához járult hozzá. és ha az agysebész csókát nézzük, akkor még csak nem is bűnözőkéhez, mint dexter által. látszólag nem rázta meg lelkileg az ártatlan nők halála sem.
az öngyilkosságra való rábeszélés ugyanúgy manipulatív. az a hapsi sem ölt konkrétan.

jim455 - 2013. 08. 09. 18:33

Még mindig imádom a sorozatot, de tény, hogy jobb is lehetne az utolsó évad. Korábban sokkal minőségibb volt ez a cucc.
Amúgy amennyire elég volt már Hannából a 7. évad végén, most annyir megörültem neki. De azt figyelitek, hogy eddig tök ugyanaz az évad felépitése mint az előzőé? Belengtnek sok szálat, aztán a végére nem lesz egyikből se semmi, legalábbis kevesebb a vártnál. Remélem a végére dobnak valamit. Az agysebész szálra is elment majd a fele évad, azt nem lett semmi. No midegy, ez a rész kifejezetten tetszett, de nem örülnék ha az utódképzésre mennének el a maradék epizódok, nem szimpi a gyerek sem. Helyette Hannából jöhet sok.

jim455 - 2013. 08. 09. 19:06

És egyébként az utolsó évadra csavarhattak volna egyet és legalább a fél évadban lett volna menekülés, mert abban van lehetőség, ez így meg semmivel sem több vagy különlegesebb mint mondjuk a 7. Abban az évadban is több volt, ezekben a szálakban meg nincs is nagyon több, gondolom a showrunner a hunyó.

ALDO - 2013. 08. 11. 16:26

Ennyi volt az agysebész? Azt hittem a harmadik évados nyúzós gyilkost gagyiságban nem lehet alulmúlni, de most komoly kihívója akadt.

Erja - 2013. 08. 12. 09:12

ALDO: szívemből szóltál… Ha tényleg ennyi volt az agysebész, én kitérek a hitemből:-)).
Bárcsak tudnék jót írni, de nem megy, pár értékelhető pillanaton kívül nincs sok. Hátha most belehúznak. Hátha.

_Peter - 2013. 08. 12. 13:54

Semmi feszültség, összevissza szálak, csávónak annyira ütnivaló feje van. Ha Cassie után sem öli meg Dexter és csak moralizálnak Vogellel, az már tényleg vicc.
Egyedül Hannah-Deb téma érdekel pillanatnyilag.
Nem lehetne újrakezdeni az évadot? Dexter kilép a zuhanyból és az egész csak egy rossz álom volt.

GyMate - 2013. 08. 12. 13:57

ALDO és Erja: nem fogok spoilerezni, csak annyit lengetnék meg, hogy úgy tűnik, néhány forrásnak tényleg lehet hinni, és az ő információik alapján még NINCS vége az Agysebész szálnak.
Az új részt még nem láttam, de csatlakozom a fanyalgók táborához. Ebben az évadban nincs semmi kraft. Érdektelenség érdeketlenség hátán, és a sok kibontakoztatlan potenciált csak még fájóbb teszi az általánossá váló apró hülyeségek nagy száma.

Erja - 2013. 08. 12. 15:32

GyMate, remélem igazad van az agysebésszel kapcsolatban:-)). Ja, és egyetértek azzal, amit írtál.

DarkEagle - 2013. 08. 12. 15:40

Őszintén szólva én még el sem kezdtem nézni a Dextert pedig lenn van mind az összes rész DVD-n de tegnap Bethany Joy Élőben twitelte a részt akkor gondoltam belenézek. Nézem a részt és végig az futott át az agyamon hogy ez a Dexter? Ezt akarom én megnézni? Ez az első rész amit láttam de egyáltalán nem volt spoileres olyan mintha egy 1. részt láttam volna kb. Annyira nem történt benne érdemleges hogy kb annyit ért mintha megnéztem volna egy 40 perces filmet. A vége az durva volt főleg hogy Cassie szerepe ennyi is volt nagy valószínűséggel ha csak nem támadnak fel hullák a sorozatban amit kétlek. Max flashbackben tér vissza de annak se látom sok értelmét.

De a mondandóm lényege hogy ÉN aki EZT A RÉSZT láttam eddig egyedül még így is csalódtam. És nem azért mert kinyírták Cassie-t hanem mert annyira semmilyen volt a rész. Már értem miért ez az utolsó évad, belefáradtak és le akarják zárni a dolgokat. ^^

Wysa88 - 2013. 08. 12. 16:30

DarkEagle: Tényleg elfáradt a sorozat, ezt hardcore rajongóként mondom, de azt nem egészen értem, hogyha már eddig kihúztad, miért pont most néztél bele? Az első évadok zseniálisak, a mostani pedig nyilván le akar zárni mindent, de aki nem látta az eddigi részeket, vagy éppen nem ismeri a fő szálakat, az azt a pár feszült pillanatot sem tudja átérezni teljes jelentőségében. Szóval szerintem kezdd el az elejéről. Amúgy szerintem majdnem minden sorozattal így lehet járni, ahogy most te, pl ha a House-t vagy a 24-et is anno úgy kezdem el, hogy egy random rész az utolsó évadból, valszeg sosem darálom le egyiket sem :)

DarkEagle - 2013. 08. 12. 16:35

Wysa88: Csak azért néztem bele kíváncsiságból mert Cassie-t alakító néni egyik kedvenc színésznőm és élőben twitteren nyomatta a dumát róla gondoltam akkor már belenézek hátha nem lövök le semmi poént és hát ez meg sem történt.

Egyébként régóta tervezem hogy elkezdem nem véletlen töltöttem le az összes részt és írtam is ki mert tudom hogy jó sori csak annyi minden van amit pótolni kell hogy újra nem igen van időm. :D

Danee - 2013. 08. 12. 18:22

Nagyon remélem, hogy nem erről a Zach gyerekről akarnak spin-offot. Nem tudom őt kedvelni, ráadásul két ártatlant megölt kapásból, ezt nem kellene beadagolni olyanná, hogy a végén szimpatizáljunk vele. Dexter is ölt ártatlant , ez tény, de az főként becsúszott, védte magát, ellenben Zach gyilkol, meg alapból nem szimpi a figura.

Hannaht vajon Deb öli meg? Vele megnéznék viszont egy spin-offot, már csak Yvonne miatt is. Tényleg, idén lehet rá szavazni? ;)

Amúgy annyira sejthető volt, hogy megöli Cassiet a srác. Dexter meg könnyen kisurrant a hullákkal a zsákokban.

GyMate - 2013. 08. 12. 19:29

Hát, ez a rész ismét alulmúlta az előzőt. Alig épülnek azok az évadot egybetartó ívek, amik várakozással töltenék el az embert, és feszültséget biztosítanának. Random módon egymásra dobált sztorivonalak vannak, nagy aránytévesztésekkel (Vogel egy ideje kispados, pedig azt hittem, köré fogják szőni az évadot; Hannah hirtelen mindennek a centruma lett, de nem úgy tűnik, hogy sikerült volna értelmes okot kitalálnia visszacitálására, stb).
Zack érdekes lenne – egy jobb színésszel. Cassie halálának nem volt semmilyen hatása, hiszen a nő Dexter számára simán csak háttérzaj volt eddig. És annyira erőltetetten terelgetik a szálakat – Hannah visszajött Miamiba (ahol nyilván a rendőrök gyorsan elfelejtik az eyecandy bűnözőnőket), csak azért, hogy megölesse a férjét, mert ha ő csinálja, gyanús az időzítés, ha más, akkor viszont nem?! Zack (Zach?) már ölt egyszer, úgyhogy jó lenne minél előbb megint öletni vele, hiszen akkor semmi szükség óvatosságra tanítani?!
Az epizód mélypontja Julian Sands “YOU BELONG TO ME” mondata volt. Az írók tényleg nem találtak ennél szubtilisebb módot arra, hogy bemutassák, milyen posszesszív a fickó?

Wynonna - 2013. 08. 12. 19:47

Gondolkodtam a rész közben, hogy most kellene elkaszálnom a sorozatot… Most már végignézem a maradék pár részt, de lehet, hogy nem hetiben, hanem majd egyben ledarálom. Lassan már nem emlékszem, miért is imádtam régen annyira a Dextert.

Amúgy nem vagyok biztos benne, hogy Cassie-t Zach ölte meg…

danNN - 2013. 08. 12. 20:36

Sajnos méltatlan ez az évad, de most már maradok arra a pár részre.

leila - 2013. 08. 12. 21:53

Ha Zach csinálta és ezek után még pátyolgatni próbálják, akkor sírok.

jim455 - 2013. 08. 12. 22:20

Nem hiszem, hogy ezek után megúszná, szóval egy újabb feldobott értelmetlen szál az utolsó évadra, ahelyett, hogy lett volna egy szépen átgondolt sztorivonal. Hiába lesz itt már akármilyen fordulat, attól még sajnos kár az évadért. apaedig ennek a sorozatnak nagyon kellett volna egy epic last season.

röviden-tömören - 2013. 08. 12. 22:48

Vogelt szerintem szándékosan távolították el egy kicsit. talán (remélheltőleg) azért, hogy a végén jobban üssön. kihez is ment hozzá, hogy olyan gazdag lett?

máskülönben valami szirupos, Dexter-hez ilyen arányban méltatlan szocio-drámát kapnánk. ami miatt mostanra már nem érdekel egyik szereplő sem. akárhogyan is lesz a vége – megcsinálják betű szerint ahogy kell, vagy sem. ennyire csak nem fáradhattak el a sorozatírók. (?)

ggbuffon - 2013. 08. 12. 23:16

az előző rész nekem bejött, azzal h Debet normális síkra visszaterelték és nem kellett a műokádékát részeken keresztül még hallgatni, bár a Zach “megmentése” szál nekem ott se nagyon jött át..

egyébként énis így voltam vele, mint itt vmelyik előttem szóló, hha nem lennék Dexter rajongó (és nem néztem vna már vagy 2-szer végig az elejétől újra) akkor egy az egyben kaszálnám, mert ez már lassan a 7.rész, de egy büdös nagy katyvasz az egész, hihetetlenül sablonos megoldásokkal..ugye micsoda meglepetés volt, h Masuka lánya (ennek a szálnak egyébként van értelme?) vmi sztriptízes v esetleg qrva, majd újabb “váratlan” fordulattal beviszi apuci maga mellé..

már a múltkor is akartam említeni, h nekem van egy olyan megérzésem h a mostani rendőri állományból Masuka lesz aki leleplezi majd, a mostani “váratlan” fejlemények a lányával meg mégjobban ráerősít erre a megérzésemre..

egyébként tényleg zavaró ez a sok párhuzamosan futtatott szál, aminek legalább a 90%-a érdektelen.

Az meg egy büdös nagy vicc, h Dexter lassan minden világtalant beavat a dolgaiba..nemtudom mit tudnak előrángatni az utolsó 5részre, de nekem végig az az érzésem, h az írók annyira nagyot akartak csinálni az utolsó évadban, h nagyon eltévesztették mind az irányt, mind az arányokat..

lehet holnaptól gyógytapaszként elkezdem megint az első évadtól :)

jim455 - 2013. 08. 12. 23:39

De az is igaz, ha a gyerek ölte meg a csajt akkor miért nem muatatták? Hát ha nem ő ölte meg az gyenge fordulat lenne. És basszus mindjárt vége a sorozatnak, ha belegondolunk akkor már nem nagyon lesz új szál, pedig ez nagyon kevés.

ferenc - 2013. 08. 12. 23:53

Fantasztikusan gyenge és unalmas az évad. Tényleg öröm hogy már csak pár részt kell végigszenvedni.

István - 2013. 08. 13. 11:20

Én is egyre nagyobbat csalódok… Abszolút két féle befejezést vártam:

1. Menekülős részek, majd elkapják-elítélik és a zárókép az, hogy kivégzik…

2. SHIELD-dal kapcsolatban spoiler! Másrészt olyasmire is gondoltam, mint a Shield esetében: valami csoda folytán megússza, de bevallja az összes dolgot (akár hátrahagyva leírva stb.).

Persze már egészen régen látszik, hogy nem ilyen irányokba megy a sorozat, de ettől még én ebben reménykedtem, tetszett volna nagyon. Azért remélem lesz valami nem csak évad-szinten csattanó/fordulat, hanem valami sorozat-szinten is nagyot ütő dolog.

tonyrulez - 2013. 08. 13. 12:04

Igen, Shield-ben működött az alku, na de itt? Mit tudna azért mondani cserébe, hogy ne csukják le?

CodenameZS - 2013. 08. 13. 13:48

A végén szerintem Vogel fogja feldobni. Ne feledjük, nála van Deb írásos vallomása…

Shawn - 2013. 08. 13. 18:08

Nekem a 4. epizódig nem volt bajom az évaddal, sőt. A sötét, lehúzós hangulat, a mindenki “fucked up” beállítás igencsak tetszett, de a fiatal sorozatgyilkos behozásával, és a nagylelkűen átsiklunk a necces szituációk fölött hozzáállással nagyon elment az évad egy olyan irányba, ami miatt már nem bánom, hogy 5 rész van hátra a sorozatból.

deku82 - 2013. 08. 13. 23:41

“Random módon egymásra dobált sztorivonalak vannak, nagy aránytévesztésekkel”
+1
Mielőtt idenéztem volna, azon agyaltam, hogy lesz-e pozitív kommnet a 6-7. részekről. Most tényleg örülök, hogy szerintetek is gáz, amit Dexter címen adnak. HA jó is lesz a lezárás, az odavezető út már biztosan rossz. A Supernatural 7. évadához tudnám hasonlítani. 1x már írtam talán, a legnagyobb gondom, hogy picit sem tudok izgulni az eseményeken. A legnagyobb szarból is kiírják Dextert, a leghülyébb/primitívebb megoldásokkal. Képes voltam azt mondani a 8×07 közben, hogy ennél még a SPARTACUS is értelmesebb/logikusabb sorozat. A folyamatos körkapcsolás a különböző párokra pedig simán hozza a José Armando szintű szappanok drámai mélységeit.
Leírom: bárcsak Dextert lőtte volna le Deb a 7. évad végén!

Nikki - 2013. 08. 14. 00:02

Igencsak megfogyatkoztak a pozitív kommentek, úgyhogy itt az ideje egynek :D
Nekem továbbra is tetszik az évad és nem látom, hogy gond lenne. Biztos vagyok benne, hogy Vogel-lel is kezdeni fognak még valamit, csak a gyanakvásunkat akarják elaltatni. Hannah szála is érdekesnek bizonyul, bár nem örülök neki, hogy Deb most utána megy, valahogy rossz érzés kapott el ezzel kapcsolatban. A főnökével, Elway-el is lesz talán még valami, de lehet tévedek; csak azért gondolom, mert ismert a színész.
Azért nem gondoltam volna, hogy a szomszéd lányt ilyen hamar elintézik, de Hannah férjét sem.. az ismert színész volta vezetett félre…
Zach nagyon is szimpatikus volt (most is az, de már kevésbé, attól függően merre és hogyan viszik el a dolgokat); a bemutatkozó részében pont olyan volt, mint Dexter: a járás, a nézés, no meg a zsebre dugott kéz.. kissé beleborzongtam. Dexter, mint a srác Harryje..hmm.. El tudnék vele képzelni egy spin-off-ot.. amúgy meg nem hiszem, hogy ő ölte volna meg a szomszéd csajt.. azt mutathatták volna is. A többiekkel viszont tényleg nem tudom mit akarnak kezdeni.

VanillaSky - 2013. 08. 14. 00:06

Eddig rettentő karcsú a búcsúzó évad. Vogel már az elején sem volt szimpatikus, ezzel a “faragjunk embert minden retardáltból” hozzáállásával még inkább kiábrándító. Quinn talán beteljesíti ami Laguertanak meg Doakesnak nem sikerült. Hannahnak örültem, de Ő is leredukálódott arra a szerepre, hogy Dex emberi oldalát hangsúlyozzák, valószínűleg kap egy tragikus véget. Ez a Hamilton gyerek meg nevetséges, mégha normális lenne akkor is kiérdemelne egy alapos verést, így meg már rég a halakkal kéne aludnia!

Írói részről talán azzal magyarázható a rengeteg szál, hogy Dexter bukását így könnyű lesz magyarázni. Egyszerűen bármennyire is alapos már, sok a tennivaló és kevés az idő. Túl sokan tudják már a titkait, egyszerűen így magyarázhatóak lesznek a hibák.

jim455 - 2013. 08. 14. 01:44

Hogy pozitívumot is írjak, a Hanna-Dexter jelenetek tetszettek, meg az a szál jó. Ja és az utolsó 5 perc az fasza volt. Deb viszont kezd idegesíteni, a Masuka szál csak simán WTF.

Spinoffra kíváncsi leszek azért ha lesz belőle valami. Csak ilyen utód sztorival tudnám elképzelni mint a Zach-es, egy főszreplőnek való figurával még jó is lehetne, de ez a színész…

jim455 - 2013. 08. 14. 02:18

A what kind of name is Miles anyway? beszólás pedig rohadt jó volt!XD

bëiz - 2013. 08. 14. 08:59

Annyira sajnálom, hogy ismét egy rémgyengusz résszel szúrták ki a szemünk. :( Úgy szerettem régen ezt a sorozatot, pár éve még azt is megengedtem magamnak, hogy a “jelenleg futó legjobb dráma”-ként tituláljam.

És most? MOST?

Gyakorlatilag unom a részeket, alig várom, hogy vége legyen. Most behozták ezt a Zekket, hát ne máááár. Abszolút semmi nincs benne, ami miatt meg kellett volna menteni. Ártatlan nőket gyilkolászik, a régi Dexter úgy elkaszálta volna mint annak a rendje. Egyébként is volt már ilyen, hogy D. fogadott egy tanítványt, Miguelnek hívták és az sem sült el valami perfektül.

Önismétlő, súlytalan katyvasz. A pszichiáter szájába adott mondatok pedig dilettánsak. Erősnek szánt, mégis bénácska mondatok, a nő lassan önmaga paródiája.

Egyébként költségcsökkentett a forgatás? Korábban nem volt ennyire nyilvánvaló, de mostanában minden éjszakai hajókázásnál ordít a vetített háttér.

Múltunk van, tehát végignézem… de ha most indult volna már rég elkaszálom én is. :(

Erja - 2013. 08. 14. 09:15

bëiz: annyira sajnálom, de azt kell írnom, hogy teljesen igazat írtál… Nálam nagyobb Dexter-fan kevesebb van, de csak hitetlenkedve meresztem a szemem azt látva, mit hoztak ide össze…
A tanítványság már megvolt Miguel személyében, most pedig egy nőgyilkost pátyolgatnak, azért ne már…
Amúgy is: hogy tudták a hajóról észrevétlen levinni a főnök holttestét, mikor elvileg mindig őrizték (bár tudom éjszaka volt, miegymás).
Ja és igen: csak nekem szúrja a szemem Masuka alakjának unalmassá tétele? Hol van már a régi, perverz vicces alak?
Tényleg nem akarom bántani a sorozatot, meg keresem a pozitívumokat, de nagyon nehezen megy.
Azok a régi szép idők, mikor még itt volt Doakes…

GyMate - 2013. 08. 14. 10:49

A csúnyán vetített éjszakai háttér engem is meglep, ez eddig ennyire nem volt nyilvánvaló, vagy csak én nem emlékszem?
Egyébként, kis pozitívumot azért tudok találni: Elway karaktere szerintem egészen szimpatikus lett, mondjuk így: nem bánom, ha megjelenik egy jelenetben. Remélem, nem szarják el valami obligát sötét és fájdalmas titokkal, vagy erőltetett csavarral.

jim455 - 2013. 08. 14. 12:34

jah, utolsó évadban spórolnak a vízi felvételeken..
Tényleg ott volt Miguel és még Lument is tanította ölni, szóval ez már a harmadik.
Nyilván a sok showrunner váltás sem tett jót a sorozatnak, nem tudom miért távoztak. Kíváncsi lennék mit kezdtek volna az utolsó évaddal a zseniális 1. 2. és 4. évad készítõi. Pl. A Breaking Bad azért maradt végig ilyen minõségi mert Vince Gilligan végig ott volt

bëiz - 2013. 08. 14. 12:41

A Dexter fanságról meg annyit, hogy még bólogatós Dexter bubblehead-em is van az íróasztalomon, egyenesen áááámerikából szerváltam. :)

Minden egyes blődség fizikai fájdalmat okoz. Miért-miért-miért kellett ennyire nagyon elcseszni???!!!!!???!!!

ALDO - 2013. 08. 14. 20:14

A negyedik epizódnál azt mondtam, hogy ne húzzuk még le a sorozatot, mert az első pár rész mindig az alapozásra megy, aztán lendülnek bele.
Hét rész távlatából viszont elég lehangoló a helyzet. Talán túl sokat várok, mert ez az utolsó évad? Nem igazán tudom, hogy mit is akarnak az írók, mert szinte semmit sem halad előre a minimális cselekmény. Ha behoznak egy újabb szereplőt, aki talál elindítana valami érdekeset, azonnal ki is nyírják, míg az elvileg fontosabb állandó karakterekkel sem tudnak mit kezdeni. Egyedül Masukának adtak valami sztori vonalat teljesen feleslegesen, mert benne pont az volt a jó, hogy alig szerepelt, de akkor legalább beszólt valami perverz poént.
Az idei főgonoszt is nagyon hiányolom, mert ez a Yates faszi elég vérszegény volt, főleg ha tényleg ő volt az agysebész. Ráadásul harmadszor be kell dobni a Dexter kap egy ölőtárs vonalat? Ez kell az utolsó szezonra? Hanna elvileg szökevény, így a visszatérésével remélhetőleg Debráék és nyomozók is rászállnak, ami elindít végre valamit értelmes szálat.

The Man Who laughs - 2013. 08. 14. 21:20

Olvasom a sok fanyalgó kritikát és az a legszomorúbb az egészben, hogy akármennyire is imádom a sorozatot (még az általában gyengébbnek mondott 3. évad is kifejezetten tetszett) sajnos a kritikák egy részével egyet kell értenem.

Ez eddig valóban a leggyengébb évad, ami meg még súlyosbítja, hogy sorozat záró is. De szemben a Breaking Bad zseniális 9-ik részével, itt abszolút nem érzem, hogy szorulna a hurok, közeledne a végjáték. Ősszintén megmondom fingom sincs, hogy merre tart az egész vagy mit akarnak belőle kihozni (nem azt mondom, hogy kiszámítható legyen, de itt abszolút nem látok semmilyen markáns irányt mint az előző évadokban).

Pedig nem indult rosszul és az előző részekben (a negatív kritikám is főleg az utolsó két résznek szól, hiszen előtte még lehetett érezni ezt a szakadék szélén vagyunk és mindjárt belesünk (lásd: Breaking Bad) hangulatot, de egyre kevésbé és azt sem tartom jó ötletnek, hogy az utolsó évad felénél hoznak be teljesen új szálakat (Dexter kineveli a saját Robin-ját) is voltak jó momentumok (nyilván vannak ennél sokkal rosszabb sorozatok is, de egy Dextertől főleg egy utolsó évadtól többet várna az ember).

Na mindegy remélem innen már csak jobb lesz és a végére kapunk egy igazán feszes, izgalmas végjátékot ami méltóan zárja le ezt az összeségében remek sorozatot.

Coimbra - 2013. 08. 15. 00:43

Dexter, a kód.Öld meg a hülye Hamilton gyereket már.

Ha még Dexter szomszédjának a megölése se lesz gyanús a Miami Metrónál, akkor tényleg minden rendőr hülye.Amúgy annyira nem érdekel már a sorozat, hogy el se olvasom itt a kommenteket.Áh, mi lett belőled, Dexter.

Erja - 2013. 08. 15. 10:49

Ha még aktuális az agysebész, én Deb főnökére tippelek. Hát, majd meglátjuk – vagy nem. Ahogy az írókat elnéztem, inkább nem.

zoo - 2013. 08. 15. 15:08

Hát így az utolsó 10 percről nekem az következik,hogy Deb üti Hannat, Vogel küldi újgyereket Debre esetleg Dexterre, ha Dexter marad akkor tanítja újgyereket.

lostfanka - 2013. 08. 16. 08:40

Nekem mostmar csak egy elfogadhato veg lehet, Dex lebukik fogja Hannat meg Harrisont es elsetalnak a naplementebe.

Ebben a reszben kb csak a Hannas jelenetek voltak valamire valok, Quinn-Batista-Batista huga tortenet unalmas, nem tudom miert kell ez most, ugyanigy Lab geek + lanya sztori. Zach gyerek marha irritalo mar ott tartok hogy majdnem atporgetem azokat a reszeket ahol o van. Vogel szal jelen pillanatban nem annyira izgalmas.

Dex lebukasa szerintem biztos, ez az egyetlen kartya amit meg nem jatszottak ki a 8 evad alatt, ez a tanitvany klise is mar nem tudom hanyadik. Igazabol nem ertem hogy Harrisonnal miert nem kezdtek valamit, a Trinitys evad utan teljesen adott lett volna hogy lesz vele valami.

Hannah-t ha megolik azt sosem bocsajtom meg, vegre az elso no akibe Dex igazan szerelmes.

Van meg hatra 5 resz, ez eleg kapkodos lesz….

ALDO - 2013. 08. 16. 15:45

“Hannah-t ha megolik azt sosem bocsajtom meg, vegre az elso no akibe Dex igazan szerelmes.”

Nekem pont az ugrott be, hogy lehet, hogy Hannah lesz az áldozati bárány, amiért Dexter úgy bekattan, hogy hibázik pl. felveszi egy biztonsági kamera, DNS-t hagy hátra stb.
Az elsétál a naplementébe verziót nem igazán tudom elképzelni, mert nem egy küldetéstudatos sorozatgyilkos, aki az igazságtalanságok miatt öl, hanem azért, mert egy beteg ember, akinek erre van szüksége, ezért, ha új személyazonossággal elköltözne, akkor is ezt csinálná.
Sokkal érdekesebb verzió lenne, hogy azután bukik le, vagy hal meg, miután legyőzte a sötét utast és “átállt a jó oldalra.”
Remélem nem a srác fogja kinyírni a végén, mert én ekkor leszek nagyon morcos.
Viszont, ha most akarják feldobni az évadot, tényleg nagyon kapkodós lesz.

Llew - 2013. 08. 17. 16:29

Sírok, ettől azért nagyobb szerepet gondoltam volna Cassienak, ha már ismert arc játszotta. Vagy lehet csak terelés volt és ez alapján akkor Deb főnökének sem lesz komolyabb szerepe?
A kis taknyos rohadt idegesítő, Dexternek a rendőrségi látogatás után asztalra kellett volna tennie. Egy ilyen szar kis kezdő tanítvány ne önállóskodjon. Abban sajnos egyet kell értenem a negatív kritikákkal, hogy Miguel után a Hamilton srác megkímélésének fel sem szabadott volna merülnie Dexterben.
Remélem ezt nem húzzák tovább. Vogellel én évad végére várok még valami nagy dobást, most csak altatnak minket szerintem.

Hanna feltűnése kicsit sete-suta megoldás volt, ugyan akkor nagyon örülök a karakter visszahozásának. A két színész között szerintem jól a kémia, én már a Lumen-Dexter romantikus vonalat is nagyon bírtam, Hannával pedig sokkal jobbak, tényleg klappolnak. Szóval a romantikus énem reméli, hogy lesz ebből még évad végére Argentína Hannával és Harrisonnal. Ami nem feltétlen jelent teljes happy endet, mert ehhez jelen állás szerint Debra halála kell majd.
Én kiegyeznék egy ilyen fináléval.

Adäm - 2013. 08. 19. 12:17

Are We There Yet?
– Nem, még nem vagyunk OTT, de a 8×08 teljesen vállalható volt. Végre egy kis élet tért vissza a sorozatba! Baromi unalmas évadnak ígérkezett, már a feladás gondolatával kacérkodtam néha – bár nyílván, ha eddig eljutott az ember, akkor már végignézi…
Ha ennek a résznek a színvonalát tartja az utolsó 4 rész, akkor még pozitívan lehet erre az évadra is visszagondolni és egyben lesz esély egy jó/minőségi lezárásra is.

“Make Your Own Kind of Music” :)

eLaNoR - 2013. 08. 19. 14:14

Ez a 8. rész teljesen kiakasztott. Mint egy rossz Fan Fiction, kábé. A színészek sem javítottak rajta, teljesen élettelenek voltak a karakterek, mintha teljesen elfelejtették volna a szerepüket. Még Hannah volt a leghűbb önmagához, a többiek csak futkoztak összevissza. A legrosszabb az “Are we there yet?” beszólás volt. Tényleg… tényleg a Shrekre kell poént felfűzni? A végén a “csavar” pedig idegesítő hülyeség volt. Persze lehet, hogy sokan örülnek most, mert történt pár dolog, haladtunk előre (időnként vissza) de valahogy nem tudtam élvezni. Nem volt “dexteres”…

Danee - 2013. 08. 19. 14:15

A vége szinte átment pornóba. Az ilyen jeleneteknél különösen irigylem Hallt.
ÉS megnyugodtam, nem lesz Zack spinoff.

wisteria - 2013. 08. 19. 14:49

Sajnos már régen nem Dexteres. Én azon akadtam ki, hogy Debnek Hannah olyan, mint bikának a vörös posztó, aztán egyik pillanatról a másikra hagyja elmenni. Kész röhej…Mondjuk a végére nem számítottam, meglepő volt, de a kölyköt nem sajnáltam, idegesítő kis pöcs volt.

rogerfederer - 2013. 08. 19. 15:00

Kis okfejtés következik; szerintem ez nem spoiler, mert csakis az egyéni feltételezéseimet írtom le a sorozattal kapcsolatban.
A Brain Surgeon lesz Cassie barátja, ez egyértelmű. Lehetségesnek tartom azt is, hogy a pszichiáternőnek a fia vagy egy volt páciense a Brain Surgeon, rá találta ki először a kódot, de csak elméletben, nem alkalmazta. Nem hitt a kódban, így alkalmazta ellenben az úgynevezett “unconventional” eljárásokat. Úgy tűnik, hogy ezzel jól mellényúlt. ;-) Ezek lehettek bárminemű dolgok, ezeket pontosan nem tudhatjuk. Ezután találhatta ki a gyakorlatban a kódot is és pont akkor jött Harry Dexterrel. Kapóra jött a dolog, hiszen ez a kód is – egyfajta nem általános metódusként fogható fel, de akár lehet egyfajta finomított verziója az előzőeknek. Dexter volt az első, akinek a kód nyitott egy új esélyt az ÉLET-re. Ha belegondolunk, eléggé meglepődött azon, hogy Dexter ekkora jellemfejlődésen ment át, a kód nélkül pedig kétség kívül nem itt tartana. Ezek a kivágott agydarabkák pedig olyanok, mint Dexter vérlemezkéi. A dokinő áhítattal nézte a kis üveget, a Brain Surgeon így kívánja elkápráztatni a spirituális/valós édesanyját, hiszen a dokinő ezzel foglalkozik, ez az élete. Ez a “spiritual mother” kifejezés azért is érdekes lehet, mert a dokinő az egyik részben említette is Dexternek, hogy a sprirituális anyjának tekinti saját magát. Másrészről ebben a részben bizonyossá vált, hogy Deb főnöke fogja felfedni a titkokat. Kicsit lehet, hogy túldimenzionálom, de eddigi részek alapján bármit lehetne feltételezni (nyugi, nem én vagyok a showrunner. :D).

figo! - 2013. 08. 19. 15:08

Spoiler!!

legalább nem kell többet a hülyegyereket nézni. kész megváltás volt a vége… szóval, akkor az agysebész még él.

ALDO - 2013. 08. 19. 15:53

Egy kicsit megnyugodtam, hogy nem Yates volt az agysebész, mert az tényleg gyenge húzás lett volna. Az évad egy nagy problémája, hogy bedobnak új szereplőket, akikről azt hiszi a néző, hogy fontos szerepük lesz (Yates, Cassie, Zack, a pasi, akit Debra agynlőtt) erre egyből ki is nyírják őket, míg a meglévő, elvileg fontosabb állandó karakterekkel nem tudnak mit kezdeni, csak lézengenek össze-vissza.
Akkor ezek szerint mégsem Zack lesz a spin-off főszereplője, márha össze jön a dolog. És a Dexter megint kap egy ölőtársat sem húzták sokáig.
Igaz, hogy még van hátra négy rész, de nálam már érik a leggyengébb évad cím, amit eddig a 3. szezon érdemelt ki.

Coimbra - 2013. 08. 19. 16:33

Azért az előző évadban is meghúzták ezt az új fontos szereplőzést, mert az első részben megölték az éppen Chicagóból érkezett Mike Andersont, meg Batista húgának a barátját is, bocs, most nem jut eszembe se a bébiszitter neve, se azé, aki elküldte Dexternek a női műkézfejet.

Azt tényleg lehetett sejteni, hogy valami nem oké az agyas gyilkossal, és most aláírom, ezt jobban lehetett sejteni, mint az előző évadban azt, hogy valami nem stimmel az öreg professzorral, aki már rég halott volt, az nem esett le ennyire, itt azért lehetett rá számítani, főleg most, hogy az “előző részek tartalmából”-ban berakták az agyas jeleneteket.Azt még mindig nem értem, hogy ki ölte meg Cassie-t, eddig azt hittem, Quinn, de akkor inkább a maturéra gondolnék, bár az meg durva.Meg eleve nem értem, hogy ha ő a főgyilkos, akkor minek kelti itt a feszültséget, miért lép színre stb.

ALDO - 2013. 08. 19. 17:43

“mert az első részben megölték az éppen Chicagóból érkezett Mike Andersont, meg Batista húgának a barátját is, bocs, most nem jut eszembe se a bébiszitter neve, se azé, aki elküldte Dexternek a női műkézfejet.”

De nekik a 6. évadban relative fontos szerepük volt. Anderson segített megoldani a bibliai idézeteket, Jamie pasija pedig komolyan szívózott Dexterrel a videójáték miatt. A 7. évadra viszont feleslegessé váltak, ezért megszabadultak tőlük.

dante - 2013. 08. 19. 18:52

a színészek az ilyen ágy-jeleneteket hogyan oldják meg?

GyMate - 2013. 08. 19. 19:04

Ez a rész kevésbé volt nézhetetlen, mint az előző, de mondjuk hármas-fölénél jobbat nem érdemel… A Zach szálat teljesen értelmetlenné tette, ez mondjuk nem szép… De legalább két érdekes szálat is belógatott: Elway nyomoz ÉS még az Agysebész is él. Vogel karaktere viszont egy merő borzalom, sajnos.

wisteria - 2013. 08. 19. 19:20

Az ágyjelenet megoldása engem is érdekelne, ez azért eléggé látványos volt. Én persze inkább Yvonne helyében lettem volna.:DDDD

Peti - 2013. 08. 19. 20:05

@dante – Én a maga naturális módján oldanám meg a dolgokat, ha Yvonne Strahovski lenne előttem/alattam :D

Danee - 2013. 08. 19. 20:13

@dante

Én is ezt kérdeztem, de egyrészt biztos van rajtuk ami takar, vagy valamilyen dublőr beáll sztem a helyükre. :)

Llew - 2013. 08. 19. 21:00

Szerintem rém szórakoztató epizód volt, ami jól el is altatta a gyanakvásom a végére.
Szinte már megkedveltem Zachet. Nagyon nagy volt a kettősség, hogy egyrészt elég precízen készült egy gyilkosságra, másrészt meg tök naivan estek le neki a hibáik, illetve kapkodta a fejét a Dexter körüli embereken. Amikor hármasban Hannával megtárgyalták a tenni valókat a hotelnál, az sokkal családiasabb volt, mint pár résszel ezelőtt a Dex-Deb-Vogel trió, pedig azt még egysorossal is kiemeltek.
Aztán meg a “családi” vacsi az “anyunak” bemutatott barátnővel és után a gyilkosok által alkotott CSI csapat fenomenális volt.
Azért azt nem bánom, hogy Zach nem maradt további szereplőnek.
Strahovski tavaly iszonyat jó casting volt, még mindig csodálkozom, hogy milyen baromi jók együtt Hallal a közös jeleneteikben. Továbbra is szorítok az argentínás happy endnek.

Llew - 2013. 08. 19. 21:23

Az ágyjelent kicsit viccesen volt vágva, hogy felülről levették a ruhát, aztán már alul sem volt semmi. Jól megtalálták a közép utat, hogy nem volt felesleges csöcsmutogatás sem, meg nem is fehérneműben szexeltek.

v1k1ng - 2013. 08. 19. 21:43

Ezek profi színészek, teljesen meztelenek, nem takarja őket semmi. Ez a munkájukkal jár 30 stábtag van ott mellettük ne úgy képzeld el mintha otthon lennél a barátnőddel. Itt egyikük sincs felfokozott állapotban… :)

Arrivera - 2013. 08. 19. 21:57

Én egyszer azt olvastam valahol, hogy ilyenkor zoknit használnak…

Nikki - 2013. 08. 19. 22:02

Ezzel az epizóddal bebizonyosodott, hogy nem intézték el az igazi brain surgeont, továbbá, hogy nem Zach ölte meg Cassiet, hanem gyilkosunk próbálta ráterelni a gyanút, majd miután nem sikerült – talán abban reménykedett, hogy Dexter nyírja ki – ő maga végzett vele. Nem tudom, jó-e, hogy így ráhibázok a dolgokra. Nem lepődök meg, de legalább annyira izgalmas így is. Nos, most megkockáztatom, hogy szerintem Cassie pasija, Oliver Saxon a tettes (ahogy már beelőzve leírták előttem is), főleg, mivel látta a srácot Dexterrel, aztán meg letagadta. Szépen bemutat akárhogy is Vogelnek is és Dexternek is.
A rész remek volt, különösen tetszett, ahogy négyen az asztalnál ültek; morbid volt és mégis vicces. Na a végével Zach halálával rendesen megleptek, erre nem számítottam. Sajnáltam a srácot, a többséggel ellentétben kedveltem őt. A színész is jól játszotta, plusz nem egy humoros beszólása volt a részben (és nem, nem a Shrekesre gondolok, azt fel sem ismertem, mivel nem láttam).
Deb azért engedte el Hannaht, amiért LaGuertat lőtte le és nem a bátyját a konténerben. Dexter miatt.

Dexter nem fogadott még ilyen tanítványt, Miguelben egy hasonló barátot akart, Lumenben társat; ezt most megtalálta Hannahban, egyben a kettőt. Zachnek a Harryje lehetett volna. Ezeket különböző dolgoknak látom.
Belegondoltam abba, hogy milyen negatív kritikák érték Zachet; ebben valószínűleg nem csupán a tettei játszottak közre. Ilyen alapon Dextert is mélyen el kell ítélni, hisz ölt már ártatlant. Sőt, az sem helyes, hogy nem ártatlanokat öl. Persze így valószínűleg megmentett sok ártatlan embert a haláltól, de mindez elegendő-e? A gyilkosság nem megoldás. Ha Zachnek nem nézzük el, akkor Dexternek sem kéne. A srácnak nem volt Harryje, de változni akart, nagyon is. Ezek az emberek betegek, ami ugyan nem mentesíti őket, de ha egyvalaki igen, akkor ugyanúgy valamilyen formában a többi is megérdemli a második esélyt. Ezért nem látom a megoldást a meggyilkolásukban, mert esélyt sem kapnak a tetteik jóvátételére vagy a megváltozásra. Leültetni, bezárni kezelni igen; megölni nem.
Fogalmam sincs, mi lesz a Dexter kimenetele, de bármi is történjék, az valójában is megtörténhetne. Arra gondolok, hogy az életben sem bűnhődnek meg a rossz emberek, sőt sokszor a jók szívják meg. Elkaphatják, elmenekülhet, megölhetik. Az élet nem úgy megy a legtöbbször, ahogyan mi akarjuk, vagy ahogy igazságos lenne.

pluhi - 2013. 08. 19. 22:12

Egyszer olvastam valahol, hogy van erre valami “vag patch”, hogy ne lehessen galiba :D

Szaladam - 2013. 08. 20. 00:49

@pluhi: “vag patch – An industry term for a patch used to cover a woman’s vagina when filming a nude scene in which ones’ private parts should not be showing, as stated by Emmy Rossum on the March 1st, 2011 episode of Conan.”

valóban van ilyen, nem is tudtam, hogy van külön ilyen célra takaróeszköz.:D

Rivendin - 2013. 08. 20. 01:23

Spartacusban ez a vag patch valószínűleg a muffszőr volt, mondjuk az mindig ott is volt a képben. :D

lurker - 2013. 08. 20. 18:13

Azért ez elmond valamit a sorozatról, ha az utolsó hozzászólások zöme a szexjelenet megvalósításáról szólnak, kb. ez az összes ami érdekes volt az epizódban. (Hogy még él a brain surgeon az senki számára nem lehetett kétséges… megjegyzem, szerintem is Vogel az)

Két sorozatot követek most: Breaking Bad és Dexter, mindkettő nagy kedvenc volt, de míg a BB esetén amiatt kiáltok fel, hogy: “nem igaz hogy máris vége az epizódnak!” addig Dexter esetén: “nem igaz, hogy még mindig tart ez az unalmas szar!” Muszáj neteznem mellette, annyira nem érdekel már mi történik benne.

Ha nem követtem volna hétről hétre az eddigi részeket, már rég kaszáltam volna.
Van még bennem valami reménysugár, hogy az évad végére lesz valami olyan váratlan csavar, ami miatt elégedetten csettintsek, de nem hiszem hogy sajnálni fogom, hogy nem folytatják a sorozatot.

Leoben - 2013. 08. 20. 18:32

Engem a Zach szál érdekelt a legjobban, úgyhogy most szomorú vagyok, hogy kiírták.

Jegi - 2013. 08. 20. 20:56

Amit gondolok:Még mindig nem tudom, hogy ki lehet az agysebész.
Cassie barátját még Masuka is kinevette, hogy ő biztos nem, meg alibit is mondott ennyire csak nem amatőr egy rendőrség, hogy nem jár utána. De akkor miért hazudott, hogy nem látta még soha Zachat.
Gyanús, hogy Vogel vitte haza és utána nem sokkal később halt meg. De Vogel-nek mi oka lett volna megölni, ő védte eddig meg, meg miért küldene saját magának agydarabokat.
Furcsa lenne az előzmények miatt ha a kettő közül ez egyik lenne a trinity ugyanakkor ha nem ők közül valamelyik akkor ki szerintetek?
Deb főnökét kizárnám nagyon becsületes zsarunak tűnik, aki el akar kapni mindenkit a pénzért.
A régi szereplők kilőve. Maradt még az újak közül Masuka lánya de Cassie brutális megverése miatt tuti, hogy férfi volt.
Vogel akkor kilőve maradt Cassie barátja, vagy egy férfi szereplő akit még eddig nem mutattak.

sziki - 2013. 08. 20. 21:39

Baromira remélem, hogy ebből a nagy titkolózásból lesz valami hatalmas bullshit a végén, mert ez az epizód kb. az előző évadok feszültségéhez képest nem hoz semmit. El se hiszem, hogy négy rész van hátra, teljesen koncepció nélkülinek tűnik ez az egész…

sziki - 2013. 08. 20. 21:43

évadot akartam írni, de epizódot is írhattam volna, tényleg nem történik semmi kb. Ebből is látszik, hogy a Dexter írói sajnos sehol nincsenek a Breaking Bad írói gárdájához képest. Mindig kreáltak valami új ellenséget, belevágtak a levesbe sok szereplőt, néhány útközben kidobtak belőle, hogy mégse kell. Ez már kb. végig jellemezte az elmúlt éveket. Szóval ugyanazt mondom, nagy csalódás a záróévad. A legjobbak a monológok a végén, azokat mindig imádtam, de most se ütött nagyot a csóka halála.

v0m1t - 2013. 08. 20. 22:00

ez a gyilkos családi circlejerk ami kialakult ebben az évadban baromi idegesítő, már több alkalommal felmerült egy alt+f4 letörlés cancel a rész alatt

ALDO - 2013. 08. 20. 22:18

Az agysebész valószínűleg férfi, mert nem hiszem, hogy egy 50 kilós nő csak úgy képes lenne a hullákat elvonszolni egy nyilvános helyre, ahol megtalálták őket.
Feltehetőleg Vogleg egyik “kitenyésztett” pszichopatája, aki most elszabadult. Remélem most már erre a szálra fognak rámenni az írók.
Sajnos ki kell jelenteni, hogy ez a leggyengébb évad, de még bízom benne, hogy valami ütős fináléval részben kiküszöbölik a csorbát.

Coimbra - 2013. 08. 20. 23:30

Jegi: ennyi hülyeséget :D

Nem azt hazudta, hogy sose látta Zachet, hanem annyit mondott, hogy ismerős az arca, de nem tudja, honnan.Onnan, hogy mikor Dexter és Zach együtt távoztak otthonról, pont akkor ment le Cassie és a barátja a tengerparta, és a folyosón összefutottak, ezt a mostani rész előzményeinél mutatják is.Ergo csak nem ugrik be neki, hogy honnan ismerős.
Vogel, ha ő a gyilkos, nyilván nem küldött saját magának agydarabokat, hanem szépen csak kitette a küszöbre, küldeni nem kellett, csak hátramenni a hűtőbe, és kiszedni a polcról. :) Amúgy muszáj neki lennie a gyilkosnak, nehogy már akkor menjen rá a pszichopata Zachre, amikor pont távozott Vogeltől, persze lehet, hogy a surgeon figyeli Vogel házát, és mondjuk féltékeny volt Zachre, vagy esetleg Vogel utasítására ölte meg Zachet a surgeon, vagy tényleg Vogel az.Ez majd kiderül.
Hogy jön ide Trinity? :D

lurker - 2013. 08. 21. 00:02

“Vogel akkor kilőve…”

“…nem hiszem, hogy egy 50 kilós nő csak úgy képes lenne a hullákat elvonszolni…”

Senki nem mondta, hogy ő személyesen ölt meg bárkit is, vagy vonszolt volna hullákat bárhova. Az a nő egy manipulátor, mindig valamilyen indokkal ráveszi az egyik volt betegét, hogy ölje meg a másikat, mint ahogy pl. Dextert is rávette, hogy ölje meg azt a másik fickót.
Hogy miért teszi?
Talán csak unatkozik, mint ahogy most a vacsoraasztalnál is mondta.
Vagy el akarja varrni a szálakat amik az ő “nem etikus” orvoslási módszereihez vezetnek.
Nem tudtom, csak találgatok. Még bármi lehet. De remélem tévedek és valami sokkal frappánsabbal lepnek meg az írók.

human - 2013. 08. 21. 04:39

az öreg korrupt zsaru lesz a brainsurgeon, aki most rendőrfőnök vagy mi. Annyira rejtegetik mostanában, és valami ismertebb karakter kell legyen. Vagy Doakes suprise madafaka mert berágott laguerta miatt a szelleme. Az első tipp komolyabb :)

Paganini - 2013. 08. 21. 06:21

Komolyan van olyan aki elhitte, hogy a cipős hapsi a brain surgeon? Az eddigi évadokban az első kivételével mindig hamar kiderült ki a gyilkos, de itt csak találgatunk…Iszonyat nagy meglepetésnek kell lennie, mert erre a csavarra van kihegyezve minden.Egyébként is minden Vogelről szól, ő a legnagyobb bábjátékos, ahogy a mostani részben is volt unalom ellen egymásnak ugrasztja a gyilkosait!
A teljes lezárással kapcsolatban, teljesen mindegy mi lesz a vége, olyat úgyse tudnak írni ami mindenkinek megfelelne. Egy biztos, hogy a rendőrség nem fogja elkapni, arra egy évadot kellett volna felépíteni és rengeteg kérdést hagyna maga után!

Llew - 2013. 08. 21. 08:25

human
ha Matthews lenne a tettes az baromira kalapból előrángatott megoldás lenne így nyolc év után, akkor már inkább a régen creepy, most már nem annyira Masuka, de ennyi erővel a bekattant Debra is lehetne.

Erja - 2013. 08. 21. 08:25

Tényleg, Matthews-ra nem is volt képben nálam, pedig reális az esély, hogy ő az agysebész. Az biztos, hogy viszonylag ismertebb személy kell, hogy legyen, másképp nem hegyeznék ki ennyire rá a sorozatot és nem rejtegetnék.
Azért nekem tippre vagy Matthews, vagy Deb főnöke jön be.

Hor1 - 2013. 08. 21. 08:50

Harrison a BS, mert rá senki nem gondol és az írók sokkolni akarnak.

Amúgy komolyra fordítva: Vogel nem lesz, túl egyértelmű lenne a fuvar után, pont mint az előző részben Zach tűnt Cassie esetében. Cassie gyilkosa és a BS szerintem nem egy személy. Legalábbis remélem.

jim455 - 2013. 08. 21. 10:26

Jó rész, Zach gyerek meg most működött nálam, voltak jó szövegei, és a Dex-Zach-Hanna trió fergeteges volt, a vége meg ütött. Hiába beszéltek sokat nem volt unalmas a rész, mert a Dex-Hanna jelenetetek baromira működtek megint.
Agysebésznek meg nem tudok mást elképzelni csak Cassie pasiját, aki valószínűleg összejátszik Vogel-el. Nekem ez jött le. Ki más lenne? Matthews, hirtelen átmegy sorozatgyilkosba, már másodikként a rendőrségtől, ráadásul agyakat operál? nee.
Annyira nem látom át még a sorozat végét, de azt gondolom Dex elhatározza, hogy megy Argentínába Hannával és hátrahagyja sötét életét. Ez hajszál híján nem fog sikerülni, így kapunk egy a sorozathoz illő drámai befejezést, bár elfogadnám a happy endet is.

tonyrulez - 2013. 08. 21. 10:26

Erre a Saxon gyerekre rakhatnának már egy skorpiós dzsekit :D

Erja - 2013. 08. 21. 11:08

Tonyrulez, tényleg, csak a legutóbbi rész után ugrott be, hogy tiszta Drive feje van (ill. Ryan Gosling-ra hasonlít valamennyire).:-))
De ha ő lenne az agyturkász, az nem ütne akkorát, mert érezhető a szándék, hogy rejtik a szereplőt, pedig eddig mindig felfedték hamar az ellenfelet (kivéve a tesót az első évadban).

jim455 - 2013. 08. 21. 11:34

baszki ugye, hogy Gosling feje van?:D amikor ült az asztalnál Quinn-el akkor vettem észre:D

lmer - 2013. 08. 21. 14:13

Vagy Dexter apja lesz, aki mégsem halt meg.

lmer - 2013. 08. 21. 14:16

Neki lenne indítéka sorozatgyilkos-agyakat küldeni a “teremtőjüknek”.

karit - 2013. 08. 21. 14:58

Ha már kölcsönadta, Deb kíváncsi főnöke helyében vetettem volna egy pillantást én is arra a tracking képernyőre; és mert a detektív szimatom végig csengetett volna a szemlátomást sumákoló lány miatt, követtem volna én is a jelet.

Másnap pedig megnézném Deb fejét, amikor elé dobom a nagyítást a nem mindennapi négyesükről a nyitott csomagtartó fölött. Tuti torkán akadna a ‘fakking fakk’.

karit - 2013. 08. 21. 15:25

Akár ő a brain surgeon, akár nem (szerintem nem), Matthews simán mindent tudhat Dexterről a régi haverjától, Harrytól, aki mielőtt besokallt, rábízhatta Dexter titkát. (Újra kéne nézni a tavalyi LaGuertás beszélgetésüket a hajóján, volt-e félrepillantás.)
De ha nem tőle, akkor a puszipajtás Vogeltől. És akkor Zachról is tud.

Így érthetővé válna, miért állította le a megfigyelésüket, és miért fúrta meg Quinn előléptetését egy noném nő javára.

A sok évet végig szopó, és most jól berágó Quinn pedig csattanós lezárást kaphatna.

Llew - 2013. 08. 21. 17:11

Egyébként jól néztem, hogy a fekete csaj addig szerepelt, amíg terítéken kellett, hogy legyen Quinn előléptetése kapcsán. Két rész óta, mióta Batista kineveztem, a nő eltűnt, mintha sosem lett volna. Mondjuk a semmiből is jött.

Llew - 2013. 08. 21. 17:11

szóval kérdőjel az első végén

rogerfederer - 2013. 08. 21. 17:35

Lehet amit írtam az igaz lesz? LOL lenne! ;-)

jim455 - 2013. 08. 21. 20:02

rogerfederer: az volt a legvalószínűbb.

pumpika666 - 2013. 08. 21. 21:48

nem olvastam a többi kommentet, lehet már írt valaki ilyent, sorry :D

jó kis rész volt ez, nagyon kíváncsi leszek ki kavarja a kakit, sztem quinn nyomozó is benne lesz valahogy, nekem gyanús, hogy cassie körme alatt megtalálja a zach gyerek vérét, quinn meg egyből a laborban kérdezi, hogy milyen vérmintát talált a köröm alatt, sztem quinn tutira kavarja a dolgokat…de hogy ki lehetett a zach gyerek gyilkosa???
jó lesz ez a végére :)

ALDO - 2013. 08. 21. 21:51

“Senki nem mondta, hogy ő személyesen ölt meg bárkit is, vagy vonszolt volna hullákat bárhova. Az a nő egy manipulátor, mindig valamilyen indokkal ráveszi az egyik volt betegét, hogy ölje meg a másikat, mint ahogy pl. Dextert is rávette, hogy ölje meg azt a másik fickót.”

Akkor most te is elismered, hogy nem ő az, max felbujtó, aki “megteremtette” csak most elszabadult és nem tud mit kezdeni vele. Az is biztos, hogy sokkal többet tud, csak nem mondja el.
Egy korábbi hozzászólásomba írtam, hogy miért nem Vogler az agysebész. Amikor otthon ült EGYEDÜL, akkor kapta az első agyas csomagot. Amikor kinyitotta, látványosan megdöbbent. Miért tette volna, ha egyszer senki sem volt ott, hogy megtévesszék a nézőket, hogy a fináléban azt mondják, haha átvertünk titeket? Elég gyenge lépés lenne. Ha mondjuk Dexter is ott lett volna vele, akkor még lenne rá esély, hogy így tereli el a gyanú magáról, de így nem.
Mindenki nagy WTF-et vár a valódi kilétét illetően, de a jelenlegi szereplők közül senkiről sem tudnám elképzelni. A zsaruk biztos nem, mert ehhez a műtéthez azért kell némi orvosi ismeret, ami ugye csak Masukának van, de szerintem ő lenne az utolsó gyanúsított.

jim455 - 2013. 08. 21. 21:55

megvolt a hét idézete is:D

Quinn: Are they fuc*ing similar, or what?

Dex: They were both bludgeoned.
Bludgeonings can look pretty fuc*ing similar.

lurker - 2013. 08. 21. 23:01

ALDO, ha nem akarod megérteni amit mondok, akkor úgysem fogod. Attól még, hogy nem személyesen Vogel követi el a gyilkosságokat attól még lehet ő a brain surgeon. Szerintem nincs egy, konkrét gyilkos, mindig más az, akit vagy szép szóval vesz rá az ölésre (Dexter), vagy rászegezett pisztollyal, mint ahogy az első pár rész valamelyikében is láthattuk a vadász fickó esetén.

Az pedig, hogy csodálkozott az agydarabon még nem jelent semmit. Dexter is jól elvan a halott apjával, Tom Hanks fia is több részen át beszélgetett a professzorral, azt mutatnak a nézőknek a sorozatban amit csak akarnak. Még az is kiderülhet, hogy Vogel is elmebeteg.

De egyetértek veled, ez elég gyenge lépés lenne az írók részéről, csak ugye pont az előző évad kapcsán rengett meg bennem a hit, hogy meg tudnak lepni minket. Minden esetre remélem tévedek.

deku82 - 2013. 08. 21. 23:03

A vacsorás jelenet tetszett.
————————————————–

Llew - 2013. 08. 21. 23:19

jim455
a rész tele volt hét idézeteivel. A “do not dude me”, az “Is she cool? Yes. She’s cool”, meg a “You’re both still breathing. That’s a good sign”, stb.

lostfanka - 2013. 08. 21. 23:26

Szerintem Harrison eldumal valamit Batistanak vagy Quinnek vagy megtalaljak a veres mackot, most ugyis sokat lesznek egyutt, csak igy van ertelme ennek a szalnak, meg az osszekoltozesnek. Ok osszerakjak a kepet, Dex meglep Hannaval Argentinaba, mivel Deb fonoke lebuktatja vagy mindketten meghalnak. Deb neveli Harrisont.

BS csak Cassey baratja lehet, mas total lehetetlen igy 8evad utan. Vogel meg fizikailag gyenge hozza.

Masuka es lanya szalat tovabbra sem ertem.

uff

lostfanka - 2013. 08. 21. 23:29

Ja BS tuti Ben lesz a Lostbol, megint volt Lost zene:D

jim455 - 2013. 08. 22. 01:15

Llew: igen több jó is volt most, nekem az tetszett legjobban.

Gevin - 2013. 08. 22. 02:58

Elképesztően szinten alulivá vált ez az évad.

röviden-tömören - 2013. 08. 22. 07:48

most már bőven rosszabb mint a hatodik évad. tingli-tangli 46 perc után már megint nem ütés és döbbenet lesz úrrá az emberen az utolsó percekben, hanem sztoikus nyugalommal megjegyzi magának (ismét), hogy ez az egyébként tenyérbemászó képű karakter is kifújt. (egy elvadult gazdagg yereknek ki lehetett volna hozni, aki nőket gyilkos /vagy még mást is/ de ez a mester és tanítványa dolog.. “fucking gloves”.. ó hogyne b+.. kill room-ot összehozza emlékezetből, de eszébe nem jut olyasmi, hogy figyeljen arra ki láthatja meg, ki figyeli, és teljesen spontán öl egy eltervezett gyilkosság helyett nem törődve azzal, hogy hogyan öl meg valakit, maradnak-e utána nyomok és bele sem gondol előre abba (a nagy tervezésben), hogy a végén mit tesz majd a testtel. egyébként meg e-bay-en vett egy Dexter Knife Set-tet, mert biztos akciós volt..)

a legrosszabb, hogy nagyon nincs várakozás-érzésem se a következő részre, a hátralevő részekre. pedig nekem Dexter mindig (sokáig) erről szólt. meg a néha szakadásig feszített idegszálairól, ahogy a fizikai erejével, belső monológos sötét humorával és a nemegyszer pofátlan, de hajszállal még mindig hihető szerencséjével túllendül a mások és maga által teremtett nehéz helyzeteken. ez volt a főétel és mellé a családi-csetlés-botlás volt a körítés. most meg már csak utóbbi van, a főétel meg kihűlt tegnapi maradék, amibe a sorozatíró-pincér még bele is nyomta a cigarettáját..

aztán meg tartja a kezét a borravalóért.. hát egy nagy lófaszt fogsz te kapni fiacskám. (és ezen már az se változtatna, ha valami igen valószínűtlen csoda révén a maradék részekre váratlan, izgalmas befejezést produkálnának, amire aztán senki nem gondolt. mert aazal együtt is alulmúlnák a hatodik évadot..)

szerintem - 2013. 08. 22. 13:05

@lostfanka:
angel es a huga osszekoltozesere nem azert van szukseg, mert annak barmi koze lenne dexter leleplezesere, o, nem. majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy arra volt jo, hogy megertsuk, nem illenek ossze quinnel, es igy quinnt ujra osszehozzak debraval. ez az evad nem eleg szappanos, hat beleteszik ezt a fordulatot is.

aztan en kerek elnezest, ha nem igy lesz.

Brynden Rivers - 2013. 08. 22. 13:17

@szerintem így lesz :)

Majd valaki mondja el a végét, mert megnézni azt nem volt türelmem, olyan rossz.

Marcipáncica - 2013. 08. 22. 16:00

Nem volt ez rossz rész. Az összeszaladt már-már családi idillen jókat derültem. Baromira érdekes hogy ki lehet az Agysebész, én is Cassie pasijára szavazok, valahogy a többiekről nem tudom elképzelni, Vogel meg annyira adja magát hogy ő meg azért nem lehet… vaaagy, meglépik hogy ő mozgatja a szálakat a háttérből – de akkor eléggé pipa leszek. A korábbi részekben irritált a tanítvány kiscsóka, de most meg már szinte sajnáltam hogy kinyírták… Hannah pedig szuper hogy újra felbukkant, tetszik a kémia ami Dexter és közte van, de azért nem bánnám ha nem csinálnának ebből az egészből egy maxikói szappanoperát.

Madrapur - 2013. 08. 22. 17:14

Az “Are we there yet,” szerintem egyáltalán nem Shrek-es utalás volt, csak azért, mert abban is előfordul ez a kérdés. Sokkal inkább arra akartak célozni, hogy úgy ültek ott a kocsiban, mint egy igazi (bár elég bizarr) család, hátul a türelmetlen gyerekkel, elöl apu és anyu…És pontosan ezt a vonalat vitték tovább Vogelnél és a vacsoránál – ami nekem például kifejezetten tetszett.

deku82 - 2013. 08. 22. 17:29

Tesóm felvetette, hogy Vogel is, és Cassie pasija is kicsit angol akcentussal beszél.
Akinek jó a füle erre, az ellenőrizze le.
Megvan anyuci elveszett fiacskája, aki az agysebész?

norgezoo - 2013. 08. 22. 21:59

Harrison a BS, mert Dexter összevérezte a plüsskutyáját és még el is dugta szegény gyerek elől…

Marcipáncica - 2013. 08. 23. 09:07

deku82 – mondasz valamit… és rögtön érthető Vogel beteges vonzódása a pszichopatákhoz… :/

eLaNoR - 2013. 08. 23. 13:27

@Madrapur

Nekem is leesett, hogy mi vele a céljuk, csak nem tetszett, mert gagyinak hatott. Ezer meg egy módja lett volna még, éltek is velük (pl. nagyilátogatás… családi vacsora stb.), de ez a beszólás iszonyat rémes módszer volt szerintem, felesleges, és röhejes. Engem teljesen kizökkentett az epizódból. És nem ez volt az egyetlen ilyen momentum. Gáz volt, na. Persze, nem mindenkinek jut eszébe erről a mondatról a Shrek, de nem hiszem, hogy ne tudnák a készítők, hány embernek viszont igen, és hogy a Shrek ezt a mondatot és szituációt majdnem mém-szintre emelte. Nem is tudom, melyik lenne a gázabb, ha szándékos volt a Shrek utalás a készítők részéről, vagy ha nem. Ráadásul az epizód címe is ez volt, úgyhogy fontos mondatnak érezték! Szerintem ígyis-úgyis ciki, ami nálam új élmény Dexterrel kapcsolatban.

aky - 2013. 08. 24. 04:36

errol a 8ik évadról sokat elárul az,h. csak pénteken néztem meg az aktuális részt,ami nálam picit furcsa…Szerintem nem Vogel lesz a BS, bár ha csak a 8ik részt veszem alapul simán lehetne, de ha az egész évadot,eléggé hulyén jonne le, ha o lenne…Zach gyerek ebben a részben nagyon bejott nekem, voltak jó beszólásai, mint a kis kívancsi gyereknek(nem a Shrekkes mondatra gondoltam), szóval picit sajnáltam,amikor felnyitották a fejét. Jaj és hogy mi lesz 4 hét múlva? Szerintem Dex elmenekül vagy meghal, de a zsaruk tuti nem jonnek rá, hogy ki is valójában o, mivel akkor erre lett volna építve az egész évad…de ez csak saját vélem=eny lehet nagyon tévedek,és az utolsó részben mindenki pofára fog esni…meglátjuk ;)

rio - 2013. 08. 24. 08:45

Ennek a sorozatnak kb. az ötödik évadtól kellett volna felépítenie azt az érzelmi katarzist, amikor akkor éreztünk volna, amikor rájönnek arra Dexter kollégái, hogy ki is ő valójában. Még van négy rész, iszonyatosan reménykedem abban, hogy meglépik. Dexter nem úszhatja meg.

aky - 2013. 08. 24. 11:29

rio- én is így gondolom, lehet az 5 évad picit túlzás, de mondjuk már a 7ikben valami morzsákat elszórnak, LaGuerta hagy maga után valami titkos infókat, bla bla, ezért gondolom,h. a miami metro nem fog rájonni…:/ akkor ebben a 4 részben nagy rohanásnak kéne lenni…:P

hummel - 2013. 08. 24. 17:18

„LaGuerta hagy maga után valami titkos infókat”

Hagyott. Angel mikor átnézte Maria dolgait, akkor a Deb és Dex telefonjaira kiadott parancs akadt a kezébe először. Más kérdés, hogy rögtön összetépte. Gondolom a benzinkutas video is a szemétben végezte.

zhorak - 2013. 08. 24. 22:17

Spoiler: A brain surgeon nem más, mint a smoke monster. :D
http://www.youtube.com/watch?v=SbSM02_1k34

Sigismundus - 2013. 08. 25. 11:27

Megmondom őszintén, unalmas lett eddig is a befejező évad. Nem nagyon rossz, hozzák a szereplők a kis formájukat, éppúgy mint az előző évadban.
De már unalmas, nincs meg az a feszültség benne, ami miatt vártam-vártam korábban minden részt és évadot.

Azt hiszem, rekord, ha csak tegnap este néztem meg?

A ki-az-agysebész kérdésre, én is Mathews-t várnám. Régi zsaru, tudhat több titkot is, megsértették a korai nyugdíjjal, de irányító pozícióban újra. És tényleg, ő terelte le (volna) Quinnt a Zach gyerekről.

Mi legyen a vége? Dexter ússza meg, végeredményben is, ő csak rosszakat öl, megszabadít, irány Hannával és Harrisonnal Argentina, (még ha az nem a legjobb Új Élet kezdésére.)

Deb viszont, nos neki szerintem vége, ő mindig is az volt a sorozatban aki megszívta. Elway hiába próbált neki segíteni, elutasította a váltást, maradt az az őrült mint volt. Ez a vissza-rendőrnek gondolat ez komolytalan, csak aki nagyon odavan, az hihet benne. Túl lelkiismeretfurdalásos lenne, LaGuerda után az örsön dolgozni.

Sigismundus - 2013. 08. 25. 11:29

+

Szóval, ha valaki főszereplők közül meghal az Deb lesz, valahogy neki csak erre vezet az útja, lefelé. Nem Dexter ő, akinek van Harry szelleme meg szabályai.

ALDO - 2013. 08. 25. 19:08

Sokan tippelnek Matthewsre, mint lehetséges agysebész, mert vezető pozícióban akadályozhatja a nyomozást, nagyon nem akarta, hogy Quinnt előléptessék és mivel Harry régi haverja, talán még Dexter igazi énjéről is tudhat.
De mi lenne a motivációja? Az eddigi sorozatgyilkosok, mint zakkantak voltak valamilyen szinten.
Ez a szál egy kicsit hasonlít az első évadra. Ott is csak a végén azonosították a hűtőkocsis gyilkost és kiderült, hogy a tesó az. Nem lehet, hogy valami újabb rokon lesz az, féltesó, vagy ilyesmi, mert a mostani szereplők egyikére sem lehetne nagyon rásütni, hogy ő az.

hummel - 2013. 08. 25. 19:46

Érdekelne, hogy ha átmegy a spin-off terv, akkor azt a készítők kivel képzelik el. Részemről Debra és Hannah az egyetlen, akik köré ezt el tudnám képzelni. Persze ez a mostani befejezést is befolyásolja.

jerrycomovie - 2013. 08. 26. 00:14

A Matsuka szál a “lányával”, szerintem fog még meglepit hozni. Vagy áldozat lesz a kiscsaj, vagy kitalálja, hogy Dexterrel gáz van, vagy maga is egy Vogel féle “kísérlet”.

Ingorion - 2013. 08. 26. 07:09

Unalmas, kiszámítható, egyhelyben toporgó részt kaptunk, ilyen kevéssel a vége előtt. Igen, csalódott vagyok. Talán minden idők legrosszabb Dexter részét kaptuk meg az ehetivel. A Braig Surgeon kilétét már itt is sokan eltalálták, a rész közepén még reménykedtem, hogy lesz benne egy kis csavar, vagy konkrétan bármi, ami feldobja ezt a borzalmat, de nem történt semmi.

Az egyetlen dolog ami megmenti a sorozatot a kaszától, az a rész végén látható promó, meg a tudat, hogy láthatóan ugyan az utolsó évadra nem tudtak egy épkézláb sztorit összehozni – a jó alapötlet ellenére sem -, de ebben a 3×1 órában, még dobbanthatnak egy nagyot, hogy legalább méltósággal köszönjön le a széria.

Flinger - 2013. 08. 26. 10:45

Jó volt, de már rossz érzés, hogy lassan vége :/

Coimbra - 2013. 08. 26. 11:56

Nem tudom, magamtól rájöttem volna-e a brain surgeonre, vagy az itt lévő kommentek segítettek, de az nekem nem tűnt fel, hogy Olivernek angol akcentusa lenne.Amúgy mindegy is, mert bármi lesz a vége, csak szimplán nem értem, hogy jött ide Vogel, meg a fia, és kezdtek el gyilkolászni, meg agyat kivágni, nincs jobb dolguk?Mert ez most nem ugyanolyan helyzet, mint a többi sorozatgyilkosnál, itt Vogel simán rávezetheti Dextert, hogy ugyan öld már meg a fiam, vagy bármi, valahogy nem evilági nekem, ahogy itt ügyködik a pszichológiai család.

Ez az argentin vég is jól haladt eddig, de így, hogy 3 résszel a vége előtt Dexter eldönti, hogy majd hármasban lelépnek, talán csak álom marad, azt hittem ez valami utolsó pillanatos megoldás lesz.Az tetszett, ahogy a marshall service-t folyamatosan átverte. :D

winnie - 2013. 08. 26. 12:43

coimbra: az akcentus nem csak annak köszönhető, hogy külföldi a színész? mármint, hogy nem szándékos, ha van is akcentusa. (ha a sorozatban is említve volt és szándékos, akkor nem szóltam.)

laza_kivi - 2013. 08. 26. 13:53

Winnie, a sorozatban is említve volt. Azt mondta Vogel, hogy “I sent him back to England.”

Így ez a rész, mint ahogy Ingorion írta, “Unalmas, kiszámítható, egyhelyben toporgó rész”. Mert már előre ki lehetett találni, hogy van kapcsolat, szóval semmi újat nem mondtak.
A részben az előzetes volt a legjobb…

ALDO - 2013. 08. 26. 14:01

A jövő heti rész előzetese tényleg nagyon jó volt, bár félek, hogy abban a fél percben el is lőtték az összes patront.
Ha már ennyire nem tudtak mit kezdeni az utolsó szezonnal, akkor legalább valami kőkemény főgonoszt összedobhattak volna, mert az egy dolog, hogy Vogel azon élvezkedik, hogy pszichopatákat szabadít a világra elismert szakember létére, de akkor legalább a saját fiát kezelhette volna valahogy.
Remélem az utolsó 3 részben csak úgy hajigálni fogják a WTF pillanatokat.

_Peter - 2013. 08. 26. 14:40

Ez sem volt túl szórakoztató rész. Először is Vogelről ez elejétől fogva vártam valami sötét titkot, másodszor a múltkori “családi” vacsorán Hannah mikor rákérdezett a családjára és miért ezt a pályát választotta, akkor említett valamilyen családi tragédiát. Harmadszor “sajnos” nekem is túl jó a fülem és mások is írták az akcentus dolgot, a 3 dologból könnyen összeállt a kép. A régi Dexter tuti hamarabb átlátott volna a nyanyán, most meg simán közli vele minden lépését.

Coimbra - 2013. 08. 26. 15:48

Még szerencse, hogy előzetes nélküli verziót néztem, legalább nem tudom, mi lesz jövő héten, nem is jó az, ha előre lehet tudni.

laza_kivi - 2013. 08. 26. 15:57

Hát amennyit eldurrogtattak benne az előzetesben, az tuti nem egy részben lesz. Szoktak ilyet csinálni.

laza_kivi - 2013. 08. 26. 16:00

Amúgy volt pár vicces dolog…
Amikor a gyerek műtermében vannak, Vogelen nincs kesztyű, remélem mindent összetapizott véletlenül.
Aztán Dexter ott furikázta Hannah-t miután a marshallal beszélt. Amúgy nem gondolt olyanra, hogy követi őt? Plusz azt mondta neki, hogy Hannah barátnőjével jár, vicces volt a koma képe. :D

Coimbra - 2013. 08. 26. 17:29

laza_kivi: csak annyira volt vicces, mint Zack feje, mikor rákérdezett Hannah&Debre miatt, hogy érted versengenek a nők? :D
Ezért csak marshall a csóka, nem FBI-nyomozó, mert könnyen át lehet verni. :D
A műtermes jelenetet azért nem értettem, mert Vogel azt mondta, majd elmondja a szüleinek, hogy meghalt a fiuk, de mit kezdtek a testével?Az nem derült ki.Meg hogy milyen sztorit adna be a szülőknek, ez sem volt egyértelmű.

De egyáltalán nem tűnik halálosnak ez a családi páros, hiába “highly intelligent” az Oscar gyerek, ennél jobban még az előző évados vallásos arctól is be voltam f*sva, Tom Hanks fiától, nem tudom már, mi volt a szerepbeli neve, pedig ő se volt egy Trinity.És Trinity se volt Isaac. :D

Szóval Isaachez képest sehol nincsenek most Oscarék.

állat - 2013. 08. 26. 17:31

El sem tudtam képzelni a nagy várakozásban hogy az előző szerintem remek évad után utolsó etapra ezt kapjuk. :( :(
Remélem legalább egy normális zárást fogunk kapni…

Csilla0422 - 2013. 08. 26. 17:52

Kiszámítható egy rész volt. A legjobb jelenetek az utolsó három rész promojából származtak.

Brynden Rivers - 2013. 08. 26. 19:37
ggbuffon - 2013. 08. 26. 21:15

micsoda “meglepő fordulatok” ebben a részben…tragikus

Pörkölt - 2013. 08. 26. 21:24

Na úgy néz ki, Debrát meg Quinnt talán megint összehozzák. Tehát az utolsó, nagy finálénak szánt szezonra sikerült a két legfontosabb szereplőt belekavarni egy olyan néhányrésznyi romantikus szálba, aminek semmi kifutása, és a cselekmény szempontjából semmi szerepe nincs (Dex-Cassie illetve Deb-Elway). Ez már tényleg szappanopera.

laza_kivi - 2013. 08. 26. 21:57

@Coimbra: igaz :D
Amúgy én is vártam, hogy megtalálják a rendőrök a holttestét, de gyorsan le tudták. Mint azt a nőt, akit Quinn helyett neveztek ki. :D

Ez a Vogel szál nekem akkor lett volna érdekesebb, ha már az előző évadban feltűnt volna. Mert így nem kavart fel a dolog, ami vele történik…

Nagyon összecsapták ezt az évadot eddig.

leila - 2013. 08. 26. 22:31

Aminek eddig nem volt értelme:

– Masukás szál
– Quinn vizsgázása
– az egész Zach szál
– a majdnem agysebész sorozatgyilkos
– Debre lelkizése, autózás a tóba

És mindez ebben az évadban, ami elvileg le kell zárja a sorozatot.

Llew - 2013. 08. 26. 23:17

Hát, ez tényleg gyenge volt. Ugyan akkor azok után, hogy ennyivel a vége előtt, elég gyorsan felszínre került a Vogel-BS-Saxon dolog, reménykedem, hogy van még valami komoly az írók tarsolyában a végére, amivel jól oda vágnak nekünk és a finálé után mi is csak némán lesünk majd egy pár pillanatig, mielőtt kinyögünk egy WTF-ot, mint Debra hazaérve.

Llew - 2013. 08. 26. 23:26

Persze szigorúan pozitív wtf.

hummel - 2013. 08. 27. 02:48

laza_kivi, Coimbra: Zach holtteste az óceánban végezte. Mutatták ahogy Dex gondoskodott róla.

gabesz77 - 2013. 08. 27. 09:08

Jó volt látni Lem-et újra. :)

KC - 2013. 08. 27. 10:14

Többen írtátok, hogy jövőheti rész.. Csak sajnos jövőhéten nem lesz rész. :( Csak 2 hét múlva.

laza_kivi - 2013. 08. 27. 10:19

@hummel
nem csoda, hogy kiment a fejemből. Bár béna lezárás, mert ez nem is lezárás neki, lehet már több szó nem is fog esni róla, bár remélem Quinnek fel fog tűnni, bár ő most már el van foglalva Debrával, és Saxonnal.
Most ezzel nem fikázom a sorozatot, de összecsapott, na. :)

deku82 - 2013. 08. 27. 12:50

Aki eddig olyanokat kommentelt, hogy Vogel vagy Matthews a BS, az írja már be, hogy most meglepődött.
Vicces, hogy a rész után már mindenki tudta, hogy mi merre, és csak unatkozott.
A rész olyan 6/10, mint az egész évad.

ALDO - 2013. 08. 27. 14:01

Amúgy mikor dőlt el, hogy ez lesz az utolsó évad? Nem lehet, hogy a készítők arra számítottak, hogy lesz még legalább egy szezon és azért nem nagyon erőltették meg magukat? Az is érdekes, hogy már júniusban elindították.

egy igazi szakember - 2013. 08. 27. 17:01

Ebből nem lesz Argentína. Milyen kár!

Llew - 2013. 08. 27. 17:11

ALDO
Ha jól emlékszem a tavalyi finálé után nem sokkal bejelentették.
Azért – is – van most, hogy felvezesse az utódnak szánt Ray Donovant.

Coimbra - 2013. 08. 27. 17:14

leila: az előző évadban is volt már a Jamie exbarátjának a szálja, aki hacker volt és Dexternek küldte a női kezet, annak sem volt értelme.

hummel: tényleg, el is felejtettem, pedig most, hogy írod, beugrott.Akkor azt nem értem, ha megszabadultak a testétől, hogy akarja Vogel beadni a szüleinek, hogy eltűnt/meghalt a fiuk.Gondolom lenne egy pár kérdésük, például az, hol a holttest, vagy épp honnan tud róla.

_Peter - 2013. 08. 27. 21:24

Unatkoztam, milyen lenne a Dexter, amiben a szereplők beszélnek egymással:

Kávézóban a pultos csaj Saxonnal:

– Ennyire tetszik ez a zene, hogy ötször is lejátszod?
– Régi emlék.
– Klassz, és hogy hívnak?
– Gosling. Ryan Gosling.
– Vicces vagy, hmm nem akarok beleszólni de egy fazon félórája bámul téged az ablakon át.
– Tényleg? Na majd jól kiszúrom a kerekét!*kacsintás*
– Haha te tényleg olyan vicces vagy! Még egy kávét?

Jamie felhívja Quinnt:
– Gyere át dugni, Harrison már alszik!
– És Dexter?
– Ő minden éjjel kolbászol valamerre, sose mondja hová.
– Ez érdekes, egyszer nyomoztam utána, csak Deb miatt…
– Deb? Megint Deb?!

Quinn és Batista söröznek:
– Te, ez a Deb úgy szétcsúszott, elkezdi ő ölte meg Mariat.
– Kit?
– Tudod, LaGuerta, az exfeleséged.
– Jah igen ő.
– Amúgy mit keresett egyedül egy kokainbáróval egy konténerben?
– Franc tudja Joey, kidobtam a cuccait a kukába.
– Ne emészd magad, azért szép padot csináltattál.

Jamie és Harrison pont nincsenek otthon, amikor Saxon beviszi a hullát a lakásba, és nem is ők találják meg.

Hannah az előző részben a kikötőben készül elhagyni az országot, és megint új életet kezdeni. Mostani részben ha már maradt, eszébe jut el kéne menni a barátnőjéhez a félmillió dolláros bőröndért. Szőke.

Dexter sorra lepődik meg Vogel miket nem mondott el neki, de ő minden lépését egyezteti vele.

Na majd Miller őrmester visszatér a szabadságáról, majd ő megold minden ügyet.

Sziszo - 2013. 08. 27. 22:21

_Peter! Ez nagyon jó volt! :) Hogy hívnak? Gosling. Ryan Gosling. wáááá :D
Nagyon szeretem Dextert, de ez tényleg uncsi volt. :( Mindenki tudta már, hogy Saxon Vogel fia. Csalódtam. Remélem a végére azért húznak egy nagyot. Imádott sorozatomnak nem lehet gagyi vége!

deku82 - 2013. 08. 27. 22:43

@Peter
Ez tetszett. Sajnos ez a fő különbség a BB és a Dex között. Itt eltüntek az ok-okozati összefüggések, és a karakterek sem gondolkodnak. Egyik jelenetet követi a másik, de nem vagyok benne biztos, hogy jó sorrendben. :(

Coimbra - 2013. 08. 27. 23:07

Na igen, az összefüggések azért voltak érdekesek, mert én ott leragadtam, hogy Dexter és Hannah még utoljára összebújtak, aztán megtalálta Zachet, majd másnap lement vissza Hannahhoz a partra, hajnalban, mikor szállt volna be a hidroplánba, meggyőzte, hogy ne menjen, ezért visszamentek a hotelbe folytatni a tegnapi esti hancúrt?Vagy hogy is volt?A láncolatot elfelejtettem.De azért érdekes, hogy milyen hidegvérű pszichopata Dexter, hogy Zach halálán gyorsan túlteszi magát, aztán üldözi megint Hannaht.

mary - 2013. 08. 27. 23:47

Anyám, ez de gáz volt! Most esett le, hogy ez Gosling. Eskü nem tudom, eddig miért nem jött rá, csak időnként merengtem, hogy miért ismerős ez az arcberendezés… Most viszont jót nevetek magamon. :)
A múlt heti részt kb. csak átpörgettem, alig bírom rászánni magam, hogy megnézzem az új részeket. Ez viszont egész jó volt, engem azért meglepett, hogy
SPOILER episode 9

Vogel kicsi fia az agyas.

mary - 2013. 08. 27. 23:54

Oké, fáradt vagyok, az előző hozzászólásomat vegyétek semmisnek, megyek inkább aludni.
Mondjuk a sorozatgyilkos találkozó jó kis beszólás volt, plusz elég abszurd szitu volt, ahogy Hannah és Deb ültek az asztalnál. :) De ettől függetlenül unom az évadot, király lenne, ha valami meghökkentő módon fejeznék be. A sok hiba arra utal, hogy lebukás lesz belőle és nem Argentína. Ha valóban, akkor az a kérdés, hogy tesznek-e a végén utalást arra, hogy mondjuk Harrisonnal nem fog minden stimmelni, tudjátok, mint egy horror filmben.

_Peter - 2013. 08. 28. 10:04

Én azt se bántam volna, hogy utolsó évadra semmilyen főellenség sorozatgyilkos nem lett volna. Hanem csak a Miami Metro nyomozna és Dex, Deb, Hannah lebukásának veszélye lenne a fő téma. Emlékszünk még arra a feszültségre korábbról, ahogy vártuk szorul a hurok Dexter körül. Előbb Doakes, aztán Quinn és LaGuerta. Mindet megúszta. Belengették a Louis szálat, hogy miatta lebukhat, semmi. Lundy és Anderson elég okosnak tűntek, halottak. Most meg nézhetjük ezt a hülye agysebész sztorit, ennél már csak Jordan Chase volt rosszabb. Legalább egy Trinity kaliberű főgonosszal búcsúznának.

jim455 - 2013. 08. 28. 14:50

Más 20 részben nem vezet be ennyi szálat mint ezek 9-ben, mindenesetre örülök, hogy fény derült most már valószínű mindenre, szóval rohad izgalmas utolsó részeket várok, ebben megerősített az előzetes.
Az a gond, hogy tényleg nem érződött, hogy ez egy utolsó évad. Az, hogy Dex szerelmes nem gond, mert 8 év alatt fejlődjön a karakter.
egyébként mivel ennyiszer hangoztatja, hogy véget vet ennek az életnek és otthagyja Miamit, számomra már egyértelmű, hogy itt nem lesz happy end. Azt tippelem, hogy Saxon megöli Hannát, Dex pedig Saxont, Deb túléli a sorozatot és összejön Quinnel. És most azt érzem, hogy Dex is meghal, zsarukézre tuti nem kerül, talán Deb főnöke intézi el? Nem tudom miért tenné, de vele még lesz valami tippre. Can’t Wait!

m minnifield - 2013. 08. 28. 16:30

én egy quinn & debra spinoffot tippelek.
hacsak nem mindenki halott már, és miami a purgatórium.

ALDO - 2013. 08. 28. 17:56

Valahogy Dexter esetében nem nagyon tudom elképzelni a happy endet. Korábban írtam, de még most is arra tippelek, hogy Hannah lesz az áldozati bárány, ami miatt Dexter bekattan és hibázik és emiatt valószínűleg meghal. Nem hiszem, hogy három rész alatt a rendőrök összeraknák a darabkákat.
Egy spin offot se nagyon tudnék elképzelni, hiszen egyik jelenlegi karakter sem erős annyira, hogy évekig elvigyen a hátán egy sorozatot. Talán Debra és Quinn átteszik a székhelyüket egy másik városba, de az csak egy szimpla nyomozós sorozat lenne.

Liszkay - 2013. 08. 28. 23:57

Elképesztően gyenge ez a záró évad. Pedig a hetedik mennyire jó volt. Már úgyis végignézem, de már nem is érdekel, hogy fog e még javulni. Szerintem nem fog.

vamivan - 2013. 08. 29. 00:19

tök jó volt egyben megnézni négy részt, aztán vicces egyben elolvasni a kommenteket, most mindenki ásítozik, hogy tök egyértelmű volt h Saxon a BS, de előtte mindenki Matthewson és Vogelen keresztül minden baromságot tippelt, talán ketten voltak, akik bedobták, nyilván a többieknek ezután már nem olyan meglepő, de akárki is lenne a BS, mindegyikre azt mondanátok, hogy uncsi… de arra se emlékszem, hogy bárki tippelt volna, hogy Zach villámgyorsan meghal, sőt, sokan már úgy gondolták (még előtte), hogy a BS a cipős volt, és emiatt sipákoltak… persze a váratlan az nem feltétlen jó

szerintem nem volt rossz így maratonban sem (pedig többen a 40 percet se bírták ki… – persze jogos a felvetés, az már gyanús, ha feltorlódik 4 megnézetlen epizód)

összességében én ezt az évadot a 3-5-6-7 évadok szintjeihez hasonlítanám, sajnos az igaz, hogy nem sikerült frenetikusan jót kihozni, de szerintem az elmúlt 3 évad szintjét simán viszik

Hor1 - 2013. 08. 29. 08:00

vamivan

Az a helyzet, hogy marha érdektelen az egész BS sztori.

hummel - 2013. 08. 29. 09:09

@vamivan: Elkerülte a figyelmedet, mert nem olvastad folyamatosan a posztot, de a cenzúra eléggé rendesen működött.

Yates kevésnek tűnt az utolsó évadra, ráadásul a profil sem egyezett: nőket gyilkolt, és nem tűnt olyan fajtának, aki ajándék-csomagokat küldözget. Ráadásul az áldozatait több hétig kínozta, ami szintén nem egyezett a BS stílusával. Szóval a kommentelők többsége nem vette be a mesét, vagy legalábbis remélte, hogy az utolsó évadban nem szúrják ki a szemüket egy ilyen olcsó húzással. A fennmaradó karakterek felépítése alapján a lehetőségek eléggé szűkek voltak, és ha ez nem lett volna elég, szaporodtak a jelek, amik elárulták ki a BS, aminek a többség hangot is adott, viszont ezek a kommentek pár órán belül törlésre is kerültek. Az a pár komment, amit láttál, nyilván a nagy számok törvénye alapján csúszott át a rostán. Zach halála szintén szóba lett hozva. Erkölcsi megfontolás, a karakter idegesítő jellege, vagy tévesen Cassie halála miatt, de többen is várták már a kiírását.

vamivan - 2013. 08. 29. 10:43

hát most Zach-kel kapcsolatban kétféle kommentek vannak: 1) kurva idegesítő a srác, gyenge színész, minek újabb szál a sztoriba stb 2) ő lesz-e a leendő spin-off arca

mondjuk aki a Make Your Own Kind Of Music eléggé szájba rágott zenéjét felismerte az első két alkalommal, és ismerte a 809 rész címét, tudhatta, hogy szó sem lehet itt lezárt szálról

azért kíváncsi leszek, hogy egy hónap múlva hányan jönnek majd azzal, hogy uncsi és kiszámítható volt a befejezés :D

bëiz - 2013. 08. 29. 11:15

Gyenge rész volt (ez is).

Mikor Hanna Montana először akart lelépni, eszébe sem jutott a táska money? How is it possible? Vagy csak kellett valami konfliktus ebbe a részbe is, ezért nem volt jobb ötletük? XD

Vagy elektrosokkolják az írókat esténként ezért kihagy a memória kicsit?

Dexter meg annyira idétlen megfigyelő, hogy talán egyszerűbb lenne, ha már kilóméterekről ordítozna: FIGYELLEK ÁM KISPAJTÁS!

Én nem tudtam és nem is sejtettem, hogy a Gosling klón a BS + Vogel egyszem gyermeke. Így a “meglepetés” teljes erejével elért… és nem éreztem semmit, csak hogy pfffff
Tényleg csak ennyi? behoztak egy “karakter nélküli” noném arcot mint legfőbb rejtély? Mindezt ráadásul az utolsó évadra???? Gondoljunk csak vissza: volt itt IceTruck, Trinity, de még a Take It-es csávónak is tudtak írni személyiséget. :) A BS meg… ő meg… na hagyjuk.

szomorú vagyok. :(

jim455 - 2013. 08. 29. 14:41

egyébként nem értem miért kellett egy olyan zenének ekkora szerepet adni, ami már hozzánõtt a Losthoz és mindenkinek az jut eszébe róla aki látta, tehát jó sok embernek.

Adäm - 2013. 09. 02. 20:26

Az eheti rész elmaradt, talán mégis ez a “rész” volt a legjobb az utóbbi hetekben…

Anthonz - 2013. 09. 03. 10:05

Nem tudom, nekem meg pont most kezd tetszeni a dolog, örülök hogy visszahozták Hannát, most lehet drukkolni annak, hogy Dexter és Hanna tudjon lelépni Argentínába a gyerekkel.
Kíváncsi vagyok mernek-e egy nem happy endet húzni az írók, de szerintem nem.

figo! - 2013. 09. 04. 12:55

@Anthonz: elég olcsó vége lenne a sorozatnak akkor.

wisteria - 2013. 09. 06. 16:26

Miért nem volt a héten epizód? Amúgy most pénteken vettem észre….ez is jellemző, pár éve még remegve vártam minden új részt, most meg hétvége felé jut eszembe: ja, meg kéne nézni az új Dextert! :D

winnie - 2013. 09. 06. 18:36

ünnep volt.

eLaNoR - 2013. 09. 06. 23:17

@jim455

Láttam a LOST-ot, de szerencsére nem jut eszembe erről a zenéről. Úgy valószínűleg engem is idegesítene, tényleg fura. Viszont anélkül klassz és tényleg passzol a Dexter jelenetekhez meg Vogelhez.

Az jut eszembe, amikor photoshoppolok, akkor gugli + ps üzemmódban vagyok. Ha megtalálom a megfelelő alapanyagot, gyúrok rajta, és bepattintom oda, ahova kell. Na most, felmerült bennem, hogy a Dextert is így írják? Mégis, én hülye ebből a 9 részből 8-at élveztem :)

xyxy - 2013. 09. 09. 13:50

csak engem irritál ez az új harrison vagy mást is?

Gerii - 2013. 09. 09. 16:20

Jobb volt ez a rész mint az utóbbiak. De remélem nem az lesz a vége, amit részek óta annyira a szánkba rágnak, mert túl egyértelmű lenne…

deku82 - 2013. 09. 09. 17:33

A vége nálam felhúzta 7/10-re ezt a részt.
Az utolsó 2-t majd csak egyben nézem meg.

_Peter - 2013. 09. 09. 19:04

A vége mentette meg, amúgy unalmasnak találtam.

Harrisont mikor először mutatták hülyéskedni, vágtam mi lesz. Részenként két percenként emlegetik a mesés Argentínát, tehát nem fog összejönni. Harrison a parton tiszta mázli nem dumált vissza Debnek a marsall előtt: oké Deb néni bemegyek Hannahoz! Deb és Quinn: részek óta vártuk. Vogel védi a fiát, majd a videóra meggondolja magát és zöldutat ad Dexternek. Videó nélkül nem ugyanolyan sokkoló tudni, hogy agyakat darabol, ártatlanokat öl? Vogelt sajnálni kéne? Batista a világ legrosszabb nyomozója.

vamivan - 2013. 09. 09. 20:32

azért Dexter is egyből jól átöleli Evelynt, minél több vér áztassa a ruháját…

ez amúgy kiakasztó, hogy Evelyn érdekli, és nem Oliver… meg az is, hogy az évad eleje után Debra el se tudja képzelni az életét Dexter nélkül, hát baszki…

rio - 2013. 09. 09. 20:46

Olyan szinten butult le a sorozat az évadok során, hogy fáj. Nem a karakterek mozgatják a történéseket, hanem a véletlenek, és ez az, ami a legjobban fáj. Szekrényből előrángatott karakterek és megoldások tömkelege. Szörnyű.

ALDO - 2013. 09. 09. 22:10

“Batista a világ legrosszabb nyomozója.”

Főleg, amikor az évadnyitóban első hadnagyi intézkedéseként kidobálta LaGuerta cuccait és még csak el sem gondolkozott azon, hogy miért nyomozott Dexterék után. Akkor gondoltam, hogy nem a zsaruk kapják majd el Dextert.
Nem tudom, hogy pontosan mikor volt showrunner váltás, vagy volt-e egyáltalán, de a korai évadok (1-4) még mindig köröket vernek az újakra. Még a kevésbé népszerűbb harmadik szezon is fényévekkel jobb a mostaninál. Szerencsére ez az utolsó évad, így könnyebb szívvel lehet megválni tőle.

Gerii - 2013. 09. 09. 22:12

A kommentek mennyisége hűen tükrözi az évad minőségét… Bezzeg a 4. évad idején :(

Anthonz - 2013. 09. 10. 09:04

Hát nem csodálkozom azért, én olvastam az első Dexter könyvet, és az valami borzalmas. Nem tudom a későbbiekben mennyire alapoztak a könyvekere, de el tudom képzelni, hogy a végén valami “remek” ötlettől vezérelve a könyvre alapozták a dolgokat, és akkor csak eshetett a színvonal.

Csilla0422 - 2013. 09. 10. 11:13

Deb és Quinn – sejtettem, hogy meglépik és mégis elkap a hányinger. Deb – Dex pár is jó lenne, nem édestestvérek, volt is érzelem Deb részéről. Érdekes lenne még a Deb – Clayton marshal is.

Emily ilyen fajta történést egy résszel későbbre vártam. Dex egyre jobban gyengül, ezek után meglepne, ha megmenekülne.

Az évad egyetlen pozitívuma, hogy kegyetlenül elbarkácsolták és így nem fog annyira hiányozni.

Coimbra - 2013. 09. 10. 11:14

Jáj, mi volt ez a rész.Felesleges időhúzás.Meghalt Evelyn, na bumm.Új arc volt, annyira nem sajnálom, nem nőtt közel hozzám.Amúgy elég jól irtják az új szereplőket, Evelyn, Zach, Dexter szomszédja, meg persze az éppen aktuális sorozatgyilkosok, de ők amúgy sem húzták sokáig.Már csak Saxon maradt, meg Masuka lánya.

seed - 2013. 09. 10. 11:43

HATALMAS SPOILER

Jonah Mitchell visszatér a sorozatfináléra…

Marcipáncica - 2013. 09. 10. 13:15

Azt hiszem én vagyok az, aki mindig védi a sorozatot… de most egyszerűen nincs sem kedvem, sem energiám erről a részről írni… :(

abc - 2013. 09. 10. 13:33

Ez után a rész után én is kimerem jelenteni: Borzasztó ez az évad. Egy évaddal előbb kellett volna inkább befejezni, nekem odáig még tetszett, és annyira egy évaddal se volt bajom, de most… Olyan az egész, mintha egy 10 éves gyerek írta volna. A karakterek viselkedése ostoba és felháborító. Saxon direkt megvárta, hogy Dexter hazaérjen és előtte öli meg Vogelt, erre Dexter nem Saxon után fut azonnal, hogy elkapja, hanem elkezdi ölelgetni Vogel menthetetlen hulláját. Mindezt állítólagos pszichopata létére. Az is teljesen érthetetlen volt számomra amit már említettetek, hogy a videó miért győzte meg Vogelt a fia megölésére. Semmi újat nem mutatott, addig is tudták, hogy Zach agyát is kivágta ugyanúgy. Az egész rendőrörs agyatlan idiótákból áll, ebben az évadban Dexter már nem is bajlódik az óvatossággal, kb nem is volt neki a rendes rituális gyilkossága, mint ami régen mindden részben hanem mindenkit a saját otthonában hirtelen vett ötletből kinyírt.(Pl Debra faszija, vagy a függönyrudas csávó stb.) Úgy kábította el Zachet, hogy számíthatott rá, hogy 2 másodperc múlva ott hajt el Quinn, mert ő csalta el, de mindegy mert az sem vette észre a kukától a csávót… szánalmas az egész. Dexter úgy követi a célpontjait az évadban, hogy odaáll egyenesen az ablakba és mereven bámulja(Saxon a kávézóban) aztán meglepődik, hogy kiszúrták. Többet nem is mondok, de nem tudok semmi pozitívumra visszagondolni ebben az évadban, borzasztó. Összeségében is ez a semmitmondó súlytalan karakter, mint Saxon lesz az ellenség a fináléban?? Eddig minden másik évadban jobb volt a gyilkos karaktere, megkockáztatom, még a 3. évados skinner is…

tonyrulez - 2013. 09. 10. 19:39

“A videó miért győzte meg Vogelt a fia megölésére. Semmi újat nem mutatott, addig is tudták, hogy Zach agyát is kivágta ugyanúgy”

Eddig csak azt a videót láta Vogel, amin valakit kényszerít az agyműtétre. Meg Gosling is azt mondta neki, hogy segítsen neki, mert ő kényszerből csinálja ezt stb, tehát Vogelnek ebből az jöhetett le, hogy ő nem egy őrült pszichopata, és gyilkolni sem tud magától. A videó meg az ellenkezőjét mutatja, ahol nevetve vágja fel a fejet.

Tomi198 - 2013. 09. 11. 00:05

“Meg Gosling is azt mondta neki…”

Tényleg hasonlít.

Tomi198 - 2013. 09. 11. 00:31

De hogy az aktuális részhez is hozzászóljak: egy rész alatt ilyen minőségbeli esést produkálni még nem láttam.

ct - 2013. 09. 11. 08:03

rettenetesen irritált Rita anno, végig, nem bírtam szegényt, egyszer ezt meg is írtam itt, kívánva, hogy esetleg távozhatna a sorozatból, erre 2 résszel később megölték (bár, nem pont ilyen távozást kívántam neki). 2 héttel ezelőtt kifejtettem, hogy ez a savószemű Vogel mennyire rossz és idegesítő, hogy ő is mehetne már, erre tessék, őt is megölik.pedig tényleg nem olvastam ezeknek utána sehol, csak ezt kívántam, hogy távozzanak a sorozatból. Rita is és Evelyn is. és úgy lett.

Hor1 - 2013. 09. 11. 09:33

@ct

én most azt kívánom legyen vége a sorozatnak. Talán 2 rész múlva teljesül.

ct - 2013. 09. 11. 11:04

Hor1: :D :D

hummel - 2013. 09. 11. 11:04

“A videó miért győzte meg Vogelt a fia megölésére. Semmi újat nem mutatott”

Az első esetnél az áldozat halála után történt a koponya hátsó részének leválasztása. Zach esetében viszont változott a módszer, hiszen a beavatkozáskor az áldozat még élt. Ez az a különbség, amivel Vogel szembesült és meggyőzhette, hogy a fia ellen forduljon.

Kazu - 2013. 09. 11. 17:48

Nekem tetszik az évad, az előzőek is tetszettek, de Hannah röhejes. :D Őt kergeti mindenki, a képét a tv-ben mutogatják, ő pedig annyit se tesz, hogy megváltoztatja a haját és felvesz egy szemüveget. Batista a másik, valószínűleg azt se venné észre, ha Dexter az irodájában nyírna ki valakit. Sorra követi el szerencsétlen a hibákat, de nem tűnik fel senkinek.
Az a szomorú, hogy úgy tűnik az a nyomozó fogja lebuktatni őket, akit az utolsó pár részre hoztak be a sorozatba.

Laci - 2013. 09. 11. 19:45

Az imdb értékelések szerint ez volt az összes eddigi Dexter rész közül a leggyengébb: 7,2 pont. Ez elég szánalmas az utolsó évad vége felé közeledve. Akár mekkora hajtást is terveznek az utolsó két részben már kevés lesz a méltó befejező évadhoz.
Igaz nem pótoltam még be a Breaking Bad-et, de ahogy néhányan mondták az sokkal méltóbb befejező évadot kap. Azt hiszem az ilyen “nagy” sorozatok elég ha 5-7 évadot futnak. A Shield-nél pont elég volt és a régi kedvencemnél az X-aktáknál is elég lett volna 6 évad; Dexternek is elég lett volna 1-2 évaddal kevesebb.

röviden-tömören - 2013. 09. 11. 23:14

kritikán aluli rész volt, a vége meg túl GoT-os (és már az a nyakvágás is erőltetettre sikeredett). amit viszont végképp nem értek, hogy Zach esetében Saxon, hogy bírta olyan “egyenesre” vágni? logikusan le kellett volna kötnie, méghozzá arccal lefelé. vagy utána még nyiszálta, hogy “szépen” nézzen ki?? (arra már ki se térnék, hogy hogyan vitte el Dexterhez. biztos kalapot húzott rá.. apropó biztos a vakok intézete a környék ahol lakik Dexter, mert saccperkábé egy szomszédja volt látható, az is ebben az évadban, és szinte rögtön agyon is csapták. nem hiányoznak nagyon, csak ennyi év után már furcsa, hogy nincsenek – semmi lakógyűlés.. biztos azért tűnik fel, mert egyébként sorozatbefejezéshez végképp méltatlan részek voltak ebben az utolsó évadban.)

@Anthonz, a Zachet mint karaktert egy ötödik könyvbéli gyilkolászó ficsúrról mintázták. ott kannibál vonalon ténykedett, mint másodhegedűs a mostohaanyja mellett. szóval láthatóan mindent bele akarnak zsúfolni sorozatba a könyvekből – csak kifordítva. mindenbe belekapnak – otthagyják.. ráadásul a könyvbéli Dexter sokkal-sokkal “bénább”.. a maradék részt meg kitöltik szerepidegen melodrámákkal. (ami azt illeti én Harryt is jobban bírtam volna, ha nem csinálnak belőle kislányt.)

rég volt már “tonight is the night”..

jim455 - 2013. 09. 12. 01:06

a Harrisonos sztori nagyon szar volt, te jó ég, egyáltalán Hanna miért nem hívta Debet? vagy akkor legalább tényleg a külsején változtatott volna. Utána meg nyugodtan ücsörögnek otthon, amikor a rendőr ott szimatol körülöttük egész nap. miért nem megy már Hanna valami más városba várakozni?
A BS meg valami hiper szuper agynak van beállítva, Dexnek már simán el kellett volna intézni.
Durva mennyi karaktert behoztak ebben az évadban, ez a rendőr csávó is erőltetett így a végére, Elway ugyan miért nem volt elég? ugyan ezt a nyomozást megcsinálhatta volt ő is, de nem, kell még egy arc.

egyébként ha az utolsó részben nem lesz tonight is the night monológ mérges leszek.

jim455 - 2013. 09. 12. 01:07

Jonah Mitchell? spinoff esetleg? mondjuk az a színész is kevés hozzá.

jim455 - 2013. 09. 12. 01:14

ja, a Vogel-BS jelenetek elképesztő gagyik voltak.
pozitímum nem is nagyon jut eszembe a részről, csak az, hogy Vogelt többet nem kell nézni.

dani25 - 2013. 09. 12. 10:33

“egyébként ha az utolsó részben nem lesz tonight is the night monológ mérges leszek.”

Tuti, hogy lesz :)Ahogy kezdték, úgy is kell befejezni.

Amúgy tényleg szar ez az évad. A 11. résztől sem várok sokat, de remélem az utolsó rész tényleg jó lesz és reménykedek benne, hogy nem úgy fejezik be, mint ahogy egy-két helyen olvasni.

xyxy - 2013. 09. 12. 12:44

“a Harrisonos sztori nagyon szar volt, te jó ég, egyáltalán Hanna miért nem hívta Debet?”

ráadásul a végén kapott egy ragtapaszt az óriási életveszélyes sérülésére.

amúgy is megérdemelte a kis köcsög, minek szórakozott a futópaddal!

vamivan - 2013. 09. 12. 12:53

nem ragtapaszt kapott, 6 öltéssel varrták össze. mondjuk azt bucival szokás leragasztani, pontosabban bucit is varrnak hozzá :) de lehet Amcsiban máshogy bánnak a varrott sebekkel…

xyxy - 2013. 09. 12. 13:04

nem ragtapaszt kapott, 6 öltéssel varrták össze.

és raktak rá egy sebtapaszt? Hót mindegy, legalább állt volna egy kés a hátába vagy vmi látványosabb :)

tomm82 - 2013. 09. 12. 13:09

Lehet, hogy Jonah Mitchell ölte meg Ritát?:))

lostfanka - 2013. 09. 12. 13:18

Eddig vedtem az evadot es biztam benne hogy jobb lesz, mikor Hannah visszajott lattam egy kis fenyt az alagut vegen. De ez most, ezutan a resz utan egyszeruen nem talalok szavakat, ennyire bugyuta, gagyi dolgokat besuriteni egy reszbe.

Hannah besetal egy baleseti sebeszetre, csak ugy egy kis sebbel Harrisson allan. Odamegy a rendorbiro, erre Hannah tovabbra es szepen ott fozocskezik, nyitott ablakok mellett. Dex Vogel halalakor, hosiesen berugja az ajtot majd olelgeti a halott Vogelt, mikozben tiszta ver lesz, hagy egy csomo DNS nyomot, hajszalat miegymast, es persze hatulrol barki elvaghatna a torkat barmikor. Deb par resszel ezelott meg azt sem tudja mit kezdjen Dexxel, most meg siratja hogy elmegy. Batista csak ugy kidumalja a rendorbironak akit nem is ismer hogy Dex lelep, mikor Dex az egyik legjobb baratja megkeri hogy tartsa titokban. Es meg sorolhatnam……

En nem ertem hogyan jutottunk idaig….

jim455 - 2013. 09. 12. 14:26

valóban, Dex körül se nézett mikor bement Vogelhez, a BS hátulról simán kinyírhatta volna. Az is furcsa volt, hogy a rendőrbíró ilyen könnyen összerakta a képet abból, hogy Dex pont akkor utazik el amikor Hanna felbukkan, sőt nem is lehetett benne biztos, hogy Hanna egyáltalán Miamiban van.

rio - 2013. 09. 12. 15:00

Hanna még mindig Hannah.

jim455 - 2013. 09. 12. 17:01

ne trollkodj. kösz.

ToMMo - 2013. 09. 12. 19:31

Mindenki most azon van kiakadva hogy dexter miért nem ment el megölni a Saxont meg a hibáin stb…Vegyük már észre hogy az egész évad arra lett építve, hogy Dexter megváltozott, nem olyan már, érzései vannak, sokkal erősebbek főleg ahhoz képest mikor még azt magyarázta az eleje fele, hogyan kell tettetnie azt amit mások természetesnek tartanak. Ő most éli ezt, és egy normális ember így reagál. Ezt lehet nem szeretni, mert a sorozatot másért szerettétek, de maga a felépítés teljesen logikus. Ezért lesz vége, így már nem tud “tökéletes pszichopataként” működni.
Az egyetlen dolog ami nekem sem tetszik, hogy amellett, hogy mindenki mint egy hülye vette körül Dextert évadokon át és semmire nem jött rá (kivéve Doaks meg LaGuerta), meg persze Deb, de az is tök véletlenből, most jön egy senki sehonnai törvényszéki bíró és ő fogja lebuktatni :/

vamivan - 2013. 09. 13. 00:02

egy kis régi szép idők:
http://www.youtube.com/watch?v=eDuQBfaI9Oc

rio - 2013. 09. 13. 09:28

jim455: nem trollkodás, pontosítás. kösz.

mary - 2013. 09. 13. 10:24

Vicces, mielőtt elolvastam volna a véleményeket, egész okés résznek tartottam a 10. részt. :) Ha jól látom, sok puskaport hagytak az utolsó két részre, ami nem lenne akkora gond, ha kevésnek érezném az eddigi részekben. ToMMo-nak igazsága van, szép lassan építették fel, még egész logikus is, csak az eddigi Dex tulajdonságok miatt annyira szokatlan, hogy inkább tűnik langyosnak ez az évad, mint egy ember lassú fejlődésének.

BlackForce - 2013. 09. 13. 18:41

Hát szerintem elkapkodták az évad végét. Egyszerűen annyi dolgot akartak meglépni, hogy nagyon besűrítették az egészet. Ami szerintem nagyban befolyásolta ezt, hogy Michael C.Hall (Dexter) túl sok lóvét kért az évadért és így nem akartak hosszabb folytatást csinálni. Szerintem simán ki lehetett volna húzni még pár évadot, minthogy ilyen sűrűre csinálni. Nem mondom így is izgalmas, de így összességében nem tetszik az irány amerre haladnak. Érdekes, hogy szinte mindenki megmagyarázhatatlan okok miatt ótvar nagy hibákat követ el, amiket ezelőtt soha. Ha sok spioler a végkifejletről igaz lesz, akkor szerintem csinálhattak volna sokkal jobb, kielégítőbb véget is, mert ez a show már elég nagyra nőtte magát ahhoz, hogy egy kicsit a fanokhoz is igazodjon. Valakinek azért így is tetszeni fog (nekem csak azért, mert fanatikus vagyok :) ), de én máshogy csináltam volna a befejezést.

kristofxx - 2013. 09. 15. 00:05

Az egész 8. évadban egyedül Lem ér valamit:)

dani25 - 2013. 09. 16. 10:21

A 11. rész azért már egész jó volt, legalábbis nekem bejött. Mondjuk az az új rendőr végtelenül amatőr volt a végén… Mostmár biztos, hogy úgy lesz vége, ahogy több helyen is kiszivárogtatták, hát kíváncsi leszek a reakciókra.

abc - 2013. 09. 16. 10:58

Egy pillanat, országos körözés van kinn Saxon ellen, de a Marshall nem ismeri meg és szó nélkül elengedi, ráadásul nem is figyel rá közben.
Dexter hibájából fog meghalni Debra, ez akkora hülyeség, hogy nem ölte meg, mikor már ott volt. Ilyen szintű karakterfejlődést már nem tudok elképzelni. Eddigi élete során jóformán hetente megölt egy ember. Saxon egy nappal előtte ölte meg Vogel-t, akit Dexter ezekszerint anyaként szeretett, plusz Saxon tudja, hogy Dexter sorozatgyilkos, rengeteg ideig meg is figyelte, talán bizonyítéka is van rá. És ezzel nyugodt szívvel átadná a hatóságoknak?
De úgy tűnik nem csak Dexter az, aki végtelenül balf*sz az évadban. Saxon egy elhagyatott kórházban tárolja a laptopját, ami le sincs jelszavazva, rajta az összes gyilkossága videóformában rögzítve.:D
Sajnálom, hogy ennyire gyenge és összecsapott záró évadot kaptunk ehhez az eredetileg remek sorozathoz.

Csilla0422 - 2013. 09. 16. 12:22

Spartacusnál érthető volt és kellett is karakter enyhülése, szelídülése. Dexterben az volt a szimpatikus, hogy tartotta magát a Henry által összeírt szabályokhoz. Ha eltért mindig „parázott” és tényleg csak ritkán hibázott. Kifejezetten jó volt a kapcsolta Ritával. Úgy tűnik, hogy most már fogalma sincs a kódról, hibát-hibára halmoz. Ha emiatt Deb meghal számomra nagyon rossz vége lesz a sorozatnak. A Miami rendőrség meg kész röhej, a Marshallban is csalódtam. Hannah meg még mindig fölösleges. Nagyon nagy kár, hogy így alakították.

Cléda - 2013. 09. 16. 14:43

Ebből a részből is csak az utolsó 10 perc ért valamit, és az is felhúzta az agyamat… Oké hogy Dex változik, hisz az elejétől ezt látjuk, de anno nem voltak ennyire hülyék a karakterek… Ez a marshall is… áh.. Ez az évad akkor is gyenge lesz, ha az utolsó részen le rágom a körmeimet.. Amit sajnos már erősen kétlek…
Számomra az első 4 évad volt a legjobb…

ALDO - 2013. 09. 16. 15:57

Ebben az évadban volt egyáltalán Dexternek rituális gyilkossága, leszámítva az elején azt a kannibál pasit?

_Peter - 2013. 09. 16. 16:23

Értem azt akarják bemutatni Dexter legyőzte magában a Dark Passengert, de az igazi Dexter bizony nem hagyta volna életben Saxont. De rég is volt már egy Code szerinti asztalos-szentbeszédes-hajókázós ölés. Az igazi Hannah nemcsak egy töltelék bábu aki tehetetlenül bújkál a szobában, hanem elhárítaná a fenyegetést, ahogy régen pl. az íróval tette. Quinn és Batista áhh már nem is mondom, szóval szépen lenullázták a karaktereket. Miért? És kik ezek az újak? Minek? Miért ők kutatnak Hannah után, gyanakodnak Dexterre, miért nem az állandó szereplőket használják? Úgy még talán érdekesebb lenne.

“Saxon egy elhagyatott kórházban tárolja a laptopját, ami le sincs jelszavazva, rajta az összes gyilkossága videóformában rögzítve.:D”

Nem egy aggódós típus. Kb. ahogy Zachet elkapta a lakásán, aztán elvitte az elhagyott kórházba, majd elvitte Dexter lakásába és eközben senki nem látta.

Dexter is a 8. évadban aggódik először nehogy meglássák egy helyszíntől elhajtani, inkább kihívja a zsarukat. Mert az ugye nem gyanús, hogy folyton halnak meg az emberek a környezetében.

Amilyen összecsapott ez az évad, tudom hogy nem fog tetszeni a finálé sem, bármit húznak meg. Ezek után egyszerűen nem lehet jó.

ALDO - 2013. 09. 16. 17:06

“Dexter is a 8. évadban aggódik először nehogy meglássák egy helyszíntől elhajtani, inkább kihívja a zsarukat. Mert az ugye nem gyanús, hogy folyton halnak meg az emberek a környezetében.”

A korai évadokban is gyakran rákeresett az áldozataira a bűnügyi adatbázisban.
Az se tűnt fel senkinek, hogy egyszerű vérnyom elemzőként miért foglalkozik olyan emberekkel, akikhez elvileg semmi köze, és nem sokkal később el is tűntek.

abc - 2013. 09. 16. 17:24

Igen az is érdekes, hogy Vogelt inkább bejelentette. A számítógépét kitörölgette az oké, de az nem baj, hogy Vogelnek tonnaszámra voltak olyan beszélgetései rögzítve Harryvel, hogy Dexterből hogyan neveljenek sorozatgyilkost?
Bár igaz, hogy ezzel a rendőrörssel nem gond. Batista nyílván ha meg is lát egy lemezt, amire “Dexter gyilkossá képzése” felirat van ráírva, morog egyet, hogy ostobaság, majd kidobja a kukába.

BlackForce - 2013. 09. 16. 17:48

Áhh… Nem lesz ez így jó. Nem értem, hogy miért kellett nekik eltérniük ennyire a jól bevált, hatásos, működő Dexter sémától. Jó volt a 8×11 rész, de az igazi, előző Dexter epizódokhoz képest ez egyáltalán nem olyan hatásos, még akkor sem, ha megfelelő a hangulata. Rengeteget hibáznak a karakterek, az újak is, a régiket meg mintha kicserélték volna. Quinn és Batista szinte teljesen inaktívak a bűnügyek terén, Hanna nem csinál semmit csak bujkál (és felfedi magát) és nincsenek már azok régi szép Dexter pillanatok sem (Nem volt Last Kill sem, amire pedig számítottam). Mi az, hogy elfogják Saxont Deb segítségével, aki átadja Dexnek, de ő nem öli meg, mert már képtelen rá és visszaadja Debnek, akit Clayton hibája miatt meglőnek… és aztán EBBŐL kellene, hogy kikerekedjen a végkifejlet… Sajnálatos, hogy ezt kell mondanom, de ennél az évadnál még a Skinneres is jobb volt, mert ott legalább izgultam valami miatt, itt pedig félek, hogy mi fog bekövetkezni az irdatlan hibák miatt. :/

hummel - 2013. 09. 16. 18:06

@abc: Vogel átadta a Harry féle CD gyűjteményt Yates megölése után.

tonyrulez - 2013. 09. 16. 20:54

Ez utolsó előtti rész számomra egy tök jó lezáró rész lenne.
SPOILER
A fejvadász meghal, a Dexter-Hannah utáni nyomozásnak annyi; Debra túléli, elő is léptetik, éli tovább nyomozó életét. Saxont előbb-utóbb meg úgyis elkapják, aki Dexteréken már nem tudna bosszút állni, mert elutaztak Argentínába, így marad Deb, akit ki akar nyírni, de ő meg lelövi/elkapja. Egyedül a PI lóg ki egy kicsit, de mondhatjuk hogy béna, Hannah elmegy a géppel, ő bejelenti a rendőrségen, de miután Hannah-ék átszálltak a másik repülőre elvesztik a nyomát. Ja meg Dexterről nem derülne ki semmi, max. annyi hogy Hannah-val van együtt. Na nekem ez elég is lenne, 5 percben ez le is rendezhető.
De hogy most abban az egy részben mit fognak csinálni, fingom sincs.

rio - 2013. 09. 16. 21:04

Ilyen szinten hülyének nézni a nézőket, mint ahogy az írók teszik, egy kics.szett botrány. Plot hole plot hole hátán, nem találok szavakat. A rész végén lepörgő előzetes izgalmasabb volt, mint az előtte lévő 50-en vhány perc (sose nézek előzetest, most megnéztem, annyira felb.sztam magam a részen).

Csak egy kérdés: miért hagyja Dexter Saxont a rendőrségre, amikor az TUD RÓLA MINDENT?

Bónusz kérdés: Saxon közli vele, hogy levadássza a családját, ha nem hátrál meg, erre a fiát a babysitterre bízza, Hannah-t pedig bedugja egy hotelbe, miközben békésen vacsizik a tesóval, a csávóval meg tele van a híradó. MIÉRT?

abc - 2013. 09. 16. 23:12

@rio

Pontosan, ez az egész évad ilyen. De teljesen igazad van, amikor Saxon berág Dexterre, amiért feldobja, majd pont odamegy egyedül a lakására. Ő is sejthette volna, hogy az csapda, meg ha Dextert akarja büntetni, akkor a családját kellett volna valóban célba vennie. Harrisont nincs az az isten, hogy meg tudta volna védeni tőle a dada. De már így működik a Dexter. Bármilyen hihetetlennek tűnő terve van Dexternek, az csodával határos módon úgy fog bekövetkezni, és bármekkora baklövést is követ el, csodával határos módon sosem bukik le.
De a végéről meg egyszerűen no komment. Épp azt erőltették a részben, hogy most már nem mindegy, hogy kit öl meg, ő KIFEJEZETTEN Saxont akarja. Erre elkapja, és meggondolja magát, tudva, hogy Saxon tud róla mindent, plusz megöli a családját, ha véletlenül ksizabadul valahogy.

jjncaa - 2013. 09. 16. 23:48

Én elképzelni nem tudom, mekkora Dexter fannak kell lenni ahhoz, hogy ezt az utolsó évadot védelmébe vegye valaki. Mondjuk jómagam az előző párral sem voltam már kibékülve, szóval nem kezdek szubjektív oltogatásba, de ekkora színvonalesést még soha nem láttam, pedig azért ledaráltam már néhány minőségi sorozatot.

Ezer dologba beleköthetnék, a “legviccesebb” talán számomra az, hogy Harrison 5-6 öltéssel összevarrt állára egy (?) napra rá már a ragtapasz se kellett és nyoma sem volt a sérülésnek. Brutálisan gyenge részek, az 5. epizód lett volna a tökéletes happy end, sajnálom, hogy ott nem hagytam abba.

sziki - 2013. 09. 17. 00:22

Igazából értem a kritikákat és véletlenül sem akarom védelembe venni ezt az évadot és a közelgő lezárást, nincs is nagyon miért. Viszont szerintem hozni kellett valami mást, mert, ha megölte volna Saxont, akkor maximum a magánnyomozók futhattak volna utána. Így azonban maradt még mondhatni két szál is.
Ha meg igazi drámát akarunk és végül Deb meghal, akkor is kapunk bőven, de szerintem nem fog meghalni. De ha meghalna, akkor nyilván Dexterben is ismét történne valami, tehát kapnának egy valamilyen nyitott befejezést is akár.
Bárki, bármit mond, nem tudom mi lesz a vége, de ez a rész és a megtekintett előzetes (pedig soha nem nézek), most nekem visszahozott egy kis reményt.
Tulajdonképpen mikor már Dexter elengedné önmagát, akkor ébred rá mégis majd, hogy ezt lehet mégsem teheti, sohasem. Egyszer mindenki elgyengül, egyszer mindenkinek eljön egy pont, mikor nem tudja miért, de másként cselekszik, mint addig tette, vagy kellene.
A nyomozót sajnálom, hogy ekkora lúzer volt, lehet lemaradt a nagy nyomozásban a Saxon hírről.
Szerintem sem érdemes sokat filózni ezen a ki, mennyire fél, védi jelszóval a gépét, meg hasonlók.
Nagyon kíváncsi vagyok a végére most már. Az biztos, hogy ezt az évadot ettől még ki lehet vágni a kukába, mert nagyon gyatra volt. Nincs a sorozatnak jó írói gárdája, az első két évad zsenialitását, hol esés, hol némi emelkedés követte. Tavaly még sikerült valamit kihozni, de már akkor is dobálták a karaktereket a levesbe, most meg….szóval nem baj, hogy vége lesz. Reméljük méltó befejezéssel.

meekon - 2013. 09. 17. 01:16

@abc

“Az is teljesen érthetetlen volt számomra amit már említettetek, hogy a videó miért győzte meg Vogelt a fia megölésére. Semmi újat nem mutatott, addig is tudták, hogy Zach agyát is kivágta ugyanúgy.”

Harry is akkor lett öngyilkos, mikor először látott egy hullát, akit Dexter nyírt ki, és amikor rájött, hogy milyen szörnyet nevelt belőle.

Szerintem ezért Vogelnél is érthető, hogy egy ideig talán hitt a fiában, és amit egy másik hozzászóló írt, talán abban is, hogy nem konkrétan Saxon követte el a gyilkosságokat, hanem mindig rávett valakit. Aztán a videón szembesült a valósággal, és ez megtörte és meggyőzte.

Dexterrel kapcsolatban pedig azért nem voltak fenntartásai, mert őt konkrétan nem látta “sorozatgyilkolni”. És ahogy eleinte Harry, ő is vélhette úgy, hogy ez “csak” gyilkolászás (Dexter esetében ráadásul jó cél érdekében). Aztán pofára esett :)

Hor1 - 2013. 09. 17. 07:55

Aki azt írja, hogy nem rossz az évad, meg jó volt a rész, az most életében lát először mozgóképet?
Komolyan szégyellem magam, hogy még nézem, botrány ez az évad, felháborító a készítők hozzáállása.

winnie - 2013. 09. 17. 08:09

most miért…? a készítők szerint is jó:) de tényleg, simán lehet, hogy a többségnek bejön az irány.

Hor1 - 2013. 09. 17. 08:50

winnie, olvastál külföldi fórumokat, kifejezetten Dexter rajongóktól? Nagyjából a készítők is szégyellik.
MCH már meg sem próbálta védelmébe venni.

http://www.uproxx.com/tv/2013/09/naming-names-holding-accountable-people-responsible-last-season-dexter/

Anthonz - 2013. 09. 17. 09:14

Hahaha, azt írja ebben, hogy amikor Harrison elesik a futópadon a jelenetben a kaszkadőr 47 éves :)))

Sajnos már jó ideje lejtmenetben van a Dexter, de ez az utolsó szezon ez katasztrófa.
Tényleg én nem akarom keresni a logikát, mert ezekben a sorozatokban szemet kell hunyni pár dolog felett, de azért van egy dumbness határ, amit nem kellene átlépni. Hány ember halt meg mostmár hivatalosan Dexter közelében? Így kapásból beugrik az Icy Truck Killer, Doakes, Rita, a szomszéd csaj, Vogel, ez ugye 5, és lehet kifelejtettem még valakiket.
Egyáltalán nem feltűnő ugye a rendőrségnek, főleg hogy Laguerta meg is gyanusította, hogy ő a Bay Harbor Butcher. Ja igen, Ő IS MEGHALT!
Ez már azért egy 5 éves agyszintje felett enyhén gyanús nem?

ALDO - 2013. 09. 17. 16:59

+Egyáltalán nem feltűnő ugye a rendőrségnek, főleg hogy Laguerta meg is gyanusította, hogy ő a Bay Harbor Butcher. Ja igen, Ő IS MEGHALT!”

Csodálkozol, amikor Batista első hagynagyi intézkedése során azonnal kidobálta LaGuerta cuccait. Ha már jóban vagyok egy rendőr kollégámmal, aki ráadásul még a feleségem is volt, már csak szolidaritásból is utánanézek a dolognak.
A hűtőkocsis gyilkost ki lehet dumálni, mert a zsaruk elvileg nem tudják, hogy tesók voltak és azt öngyilkosságnak álcázta.
LaGuerta, Doakes, Rita, Paul (Rita férje) viszont mind miatta haltak meg, bár nem ő ölte meg őket.

MrZombieEater - 2013. 09. 17. 19:24

EZ a lassított lövöldözés elég béna volt.

Adam - 2013. 09. 18. 09:33

A legutóbbi rész közben is bealudtam és ennél is. Még mindig nem néztem meg a második felét… A Trinity évadban még a részek után is alig volt kedvem elaludni, nemhogy közben.
Így nem lesz nehéz a búcsú.

lostfanka - 2013. 09. 18. 10:05

Most komolyan ennyi telik az iroktol, ennyi indokolotlan tettet amit mindenki csinal, teljesen karakter idegenen.

Dex felad egy embert aki siman elmondhat rola mindent. Harry aki mindig megprobalta lebeszelni Dexet, es mindig arra torkedett hogy okosan tegye Dex a dolgat, most meggyozi pont az ellenkezojerol. Deb kimegy telefonalni es otthagy egyedul egy sorozat gyilkost. A rendorbiro elenged egy sorozat gyilkost akire orak ota orszagos korozes van kiadva. Hannah bujkal de besetal a korhazba a helyett hogy felhivna Debet.

Behoznak ket szereplot ahelyett hogy a vegre a regiek szembesuljenek azzal hogy ki is Dex.

Komolyan a 3 evadban nem szenvedtem ennyire….

ct - 2013. 09. 18. 12:30

Az 52 perces részt legalább 5 megszakítással sikerült végignéznem,annyira unalmas volt ez a rész. Ezt,hogy végén miért oldozza ki Olivert a rendőrbíró,ezt én sem értettem.
De ezek szerint nem Kenneth “Lem” Johnson fogja Dexteréket lebuktatni,elég gáz lett volna,ha egy az utolsó 5 részre behozott emberen múlt volna az elmúlt 8 évad végkifejlete.
Az meg,hogy Dexter ennyire szentimentális lesz és érzelgős és picsogós,hogy nem öl meg valakit,aki sokszorosan is megérdemelné,mert inkább a szerelmével lenne,ez meg egyenesen nonszensz.

vamivan - 2013. 09. 18. 12:42

az várható volt, hogy azért üldözi új karakter, mert meg fog halni és régit nem akarnak kinyírni

jim455 - 2013. 09. 18. 19:40

na jó ez már tényleg durva, hát miért kellet ezt ilyen gagyira? Ez a megölhetném a gonoszt, nem teszem és a véletlenek miatt kiszabadul sztori egy B kategóriás klisé, komolyan ezt találták ki, ezt a Saxont fog kelleni még nézni az utolsó részben is? A Marshall meg nyilván egy újabb pár részre behozott karakter lett, már a ki tudja hanyadik. Dex csaja is részk óta lóg a levegőben annyira nem tudnak vele mit kezdeni, csak főzőcskézik, ennyi.
Kérdem én, nem lett volna jobb egy olyan évad amiben Dex lebukik mindenki előtt aztán menekülőre fogja? Legalább különleges lett volna és éreztük volna, hogy ez tényleg az utolsó. Arról nem is beszélve, hogy Dex sokszor elmondta az évadok alatt, hogy egyszer biztosan lebukik a zsaruk, barátok előtt. Sajnálom nagyon, azt hiszem a Dexter ennél mindig is egy magasabb szintet képviselt, művészet volt ezt az utolsó évadot így elbarmolni, pedig iga lett volna puskapor benne, igazából egy 8. évados jelenet sem ugrik be egyből gondolkodás nélkül, ez is sokat elmond.

aky - 2013. 09. 18. 23:06

@jim455
teljesen egyetértek veled, egy egész évadot annak szentelni hogyn menekül, próbál elbújni tök korrekt lett volna, de így, szerintem le sem fog bukni, ha arra játszottak volna, meghúzzák az évad elején. Az első rész után még jól nézett ki, amikor megjelent Vogel a rajzokkal, mondom ebből lesz valami…hát lett is, elvágta a fia a torkát…

jim455 - 2013. 09. 19. 00:24

Vogel egyébként egy nulla karakter volt, 1 részig volt érdekes, utána már csak egy sima idős nő.

arashasan - 2013. 09. 19. 02:22

Ja, egy menekulos narrativa megmentette volna ezt az evadot, raadasul Batista es Quinn is ertelmes dolgokat csinalhattak volna vegul. Az amugy hogy lehet, hogy az utobbi meg minding nem sejti, hogy Dex micsoda? Az ilyen dolgokkal kellett foglalkozni, nem pedig tok felesleges uj karaktereket behozni. Nem lesz fajdalmas ez a bucsu.

LiszkaY - 2013. 09. 19. 09:15

Katasztrófa ez az egész évad. :(

Adam - 2013. 09. 19. 09:34

Nagy nehezen befejeztem. Untam. A sorozatzárót megpróbálom egyben lenyomni tisztelgésképpen a korábbi évadokért.

Gerii - 2013. 09. 19. 10:31

Valaki mondja meg, Masuka lánya minek kellett ebbe az évadba?

bëiz - 2013. 09. 19. 10:40

hosszú leszek, mert ideges lettem ettől a résztől:

már csak egyetlen rész van hátra a világ majdnem legszimpatikusabb sorozatgyilkosának történetéből. Nem tudom sírjak-e vagy nevessek, de bevallom nekem csalódás az évad. A bátortalan írók nem voltak képesek egy normális záróévadot írni, ismét csak kaptunk egy jónagy adag tötymörgést.

Néhány negatív észrevétel

– Hannával semmit sem tudnak kezdeni, minden részben főzőcskézik éééééés tulajdonképpen ennyi. Belengettek egy elutazási lehetőséget, meg Dexter hűdenagy szerelmét… ugyan-ugyan. Annak idején Dexi azon mélázott egy romantikus filmes estén Rita mellett, hogy ha nem pislog, akkor talán könnyek gyűlnek a szemébe… és én őt hiányolom, azt a régi Dextert, akinek alig voltak érzései, aki valóban csak egy álcabarátnőt tartott maga mellett. És most meg? Most meg mit kapunk? Egy romantikus Dextert, aki a gyilkolás helyett egy nőt választ????!!!! Pffff!!!

– A kissráccal sem tudnak mit kezdeni, össze-vissza lepasszolja az apja, ráadásul pocsékul játszik. Láttam én már gyereket jól játszani, Harrison nem tesz ilyet. A hangja is olyan mesterkélt, a szájába adott mondatok pedig még egy gyerekhez képest is idétlenek. Quinn excsaja is egy röhej, komolyan semmi dolga annak a fiatal nőnek, ráér állandóan azt a hülye gyereket babusgatni? Rendben, megértem ha valaki dadus, de bazdmeg napi 24 órában?????

– Ezennel gratulálok az íróknak, hogy az utolsó évadra sikerült behozniuk a legunalmasabb, legsemmitmondóbb sorozatgyilkost akit látott a széria. Dexter sokkal nagyobb és összetettebb karakterekkel végzett (I.T.Killer, Trinity, a Take It-es csávó, de még Travist és a tavalyi orosz ürgét is nyugodtan közéjük sorolom), ez a fickó kb az első évad második részében lett volna érdekes, de nem így a végén. Nulla, semmi, még csak nem is utálom, annyira semleges (élvezni meg egyáltalán nem élvezem a jelenlétét).

– Vogel egy elhibázott döntés volt, lehet a színésznőn múlott, fogalmam sincs, mindenesetre akárhányszor megjelent és kinyitotta a száját a fejemet fogtam, hogy ne mááár. Mikor átvágták a torkát majdnem tapsikoltam örömömben.

– Masuka és a lánya sztorijának mégis MI A FENE ÉRTELME VOLT???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Időhúzás.

– Ha őszintén belegondolunk Dexter LEGUTOLSÓ évadából elment 11 rész úgy, hogy NEM TÖRTÉNT SEMMI! Nincs változás, nincs fordulat, továbbra sem tudja senki, hogy D. az öbölbéli mészáros: SEMMI! Mégis hogy gondolták ezt? Egyetlen részre tartogatják a puskaport?

– Mi volt az a gagyi lasított jelenet a rész végén? XD Lelőtték Debet, oké, rendben, sajnálom, de ez a béna lassítás minden drámai élét elvette a jelenetnek. Mintha a kilencvenes éveket írnánk, komolyan… talán még akadozott is a lassítás. XD

de a legnagyobb hiba mind közül:

– DEXTER NEM ÖL! Most komolyan, ha hirtelen rá kéne vágni, tudná valaki, hogy kit ölt meg utoljára??????? Ráadásul futni hagyja azt a bolond fickót? Úgy akarja a rendőrség kezére adni, hogy kb mindent tud Dexterről??? Hát mégis hogy a fenébe gondolhatja ezt??? Ekkora elhibázott lépést még életemben nem láttam.

Összegezve azt kell mondanom, hogy sokkal-sokkal-sokkal jobb évadokat láttunk már. Klasszisokkal jobbat. Nekem örök kedvenc a második évad Doaks-al és a negyedik Trinity-vel, de szerettem a Lumenes és a Travises évadokat is. Ha értékelnem kellene, pl. a negyedik Trinity-s évad a top 10/10-es, a jelenlegi pedig 4/10, és ezt a négyet is csak azért kapja, mert mégiscsak Dexter… Úgy érzem átmentek gagyi-művekbe, tele van buta döntésekkel, elhibázott lépésekkel, béna párbeszédekkel, gyenge karakterekkel. Nekem a kedvencem volt a Dexter című sorozat, de ezt már szinte vétek így hívni.

szerintem - 2013. 09. 19. 11:26

legalabb lesz meg egy sorozat, amit be lehet dobni arra a kerdesre, hogy melyik sorozat finaleja okozta a legnagyobb csalodast (a lost melle)….

arashasan - 2013. 09. 19. 11:50

bëiz> En is csak negyesre ertekelnem ezt az evadot. Azt a negy pontot is csak a szineszekre kapna. Szomoru vagyok.

vamivan - 2013. 09. 19. 13:48

Nem voltam hajlandó utánagondolni* és -keresni, valaki lenne olyan jó és felhomályosítana, hogy Saxon tulajdonképpen akkor véletlenül jön Miamibe (miután más városokban is tevékenykedett), ott véletlen, hogy Vogel mama felbukkan, aki véletlenül pont Dexter alkotója? És ha más városokban is agyakat darabolt, arról nem tudtak Miamiben?

* ebben az évadban logikát keresni túl sok hiábavaló munka lenne…

karit - 2013. 09. 19. 15:54

Annyi banánhéjat rakott maga köré Dexter az utóbbi évadokban, hogy az a minimum, hogy Masuka lánya buktassa le. Más értelme egyszerűen nem lehet a felbukkanásának. Vagy?

Gondolom, a készítők pár óra alatt meg tudnák magyarázni, miért zseniális szerintük ez az évad. Persze, magyarázat helyett akár le is forgathatták volna.

Remélem, a végén meglepiből kivonul a teljes MMP a reptérre, majd miután elintegették Dextert:
– Te Angel, neked nem volt ismerős valahonnan az a dögös szőke ott Dexter mellett? Nem az a híres… tudod, hogyishíják…?
– Csakugyan Quinn, az lehetett! A kurva életbe, miért nem előbb szóltál! Kértem volna egy autogramot!

Boing - 2013. 09. 19. 19:13

Amúgy a Miami Metro Police hány ügyet oldott meg összesen 8 évad alatt? :D

Danee - 2013. 09. 19. 21:44

Néhány kérdés felmerült bennem:
Egy kórházban nincs kamera? Miamiban?
Az a rendőr nem tudja, hogy egy körözött embert oldoz éppen el?
Miért nem hord napszemüveget és kalapot Hannah?
Dexternek soha, senki nem utó ellenőrzi a munkáját? Rohadt könnyű lehet így sorozatgyilkosnak lenni.
Meg nagyon sokat már ti is feltettetek…

Nella - 2013. 09. 19. 21:44

Én védtem ezt a sorozatot, amíg tudtam. De az elmúlt pár rész annyira lapos volt, hogy én elmondani sem tudom, mekkora csalódás. Egy nagyon jó utolsó résszel, vagy egy nagyon nagy WTF? momentummal már megelégednék, de azért azt hittem, összeszedettebb és fordulatosabb lesz az évad.

ALDO - 2013. 09. 19. 22:58

“Amúgy a Miami Metro Police hány ügyet oldott meg összesen 8 évad alatt?”

Elvileg a Hűtőkocsis gyilkost “megoldották”, mert sikerült “megállítani”, igaz azt is inkább Dexter oldotta meg.
De se a Doomsday killer, se a Trinity ügy nem lett általuk felderítve, mert rejtélyes módon eltűntek.

undertaking - 2013. 09. 20. 03:06

Amikor Miguel kalapot és napszemüveget hordott Dexter leszólta,de tény ,hogy Hannah befesthetné a haját vagy valami.

Dexter a végén bún részesség miatt kerül börtönbe.

egy igazi szakember - 2013. 09. 20. 12:14

Szégyen, de tényleg.

A pofátlanságnak is van határa, hogy ilyen záró évadot kellett készíteni, és mindegy, hogy mi lesz a vége.

superpityu - 2013. 09. 20. 15:24

na nagyon nehezen sikerült végignézni az eddigi részeket. de megcsináltam, mert én hülye reménykedtem abban, hogy jó lesz. erre mit kapunk egy nagy adag tötyögést, értelmetlen karaktereket, egy iszonyat nagy fricskát az orrunkra.
az évad elején utáltam, hogy deb elkezdett gyilkolászni, de rohadjanak meg, még az is jobb lett volna, ha azon a szálon mennek és dex vs deb lett volna a végjáték. erre mit kapunk, egy utolsó kukából előkotort sorozatgyilkost. mi értelme volt ennek. a karakter 0, nem is emlékszem, hogy lett volna nála gyengébb ellenfél eddig.
vogel szintén egy semmi lett, örültem, hogy meghalt végre. masuka lánya szintén nem tudom mit keres itt, vagy csak a cicik miatt volt, mint tavaly nadia?
dexter pedig borzalmas. nem azt mondom, hogy legyen érzelemmentes, de ez az egész “hannah az életem szerelme, miatta az ölés sem szükséges” dolog már mindennek a teteje. nem nyírt ki egy olyan embert aki mindent tudott róla.
a rendőrbíró pedig még angelnél is rosszabbul végzi a munkáját. komolyan, nem hiszem el, hogy ő volt miamiban az egyetlen aki nem látta, hogy ryan gosling kinyírt egy csomó embert. vicc, és az egész azért kellett, hogy debra meg legyen lőve, hogy ne legyen happy end, mert abban nem is reménykedem, hogy dexet bárki is elkapja. igazából nem hiszem, hogy jobb lesz a zárás, de legalább könnyen elengedem a sorozatot. ja és, hogy kiheverjem ezt a szörnyűséget, szerintem ledarálom az örök kedvenc 2. évadot, ahol még logikus lépések is akadtak és dexter nem egy kávézó ablakából nézte az áldozatát. botrány amit most látunk, csak ennyit akartam…

aky - 2013. 09. 21. 09:14

@Boing,Aldo
nem kell rajta csodálkozni,hogy alig tudtak megoldani valamit, hiszen az utolsó részeben is Saxon kihangsúlyozta,hogy a Miami Metro, csak a bunugyek 20%t oldja meg…:D sajnos ez van…

Tomi198 - 2013. 09. 21. 11:00

Már az első évadban is említik hogy csak a bűnügyek 20%-át oldják meg.

Brynden Rivers - 2013. 09. 21. 19:26

A Brain Surgeon-plotline összefoglalva :D

Vogel: Dexter, I want you to kill the Brain Surgeon.
Dexter: I don’t want to.
Vogel: Please kill the Brain Surgeon.
Dexter: I will kill the Brain Surgeon.

Vogel: Kill all these serial killers.
Dexter: Okay. I found one named Zach Hamilton. He will die.
Vogel: Don’t kill Zach Hamilton.
Dexter: I NEED to kill Zach Hamilton.
Vogel: Don’t do it.
Dexter: I will not kill Zach Hamilton. I will teach him the code!
Vogel: Cool.
Dexter: He cannot be taught the code! I must kill him!
Vogel: Don’t.
Dexter: My mistake. He’s cool. I’ll teach him the code again.

Dexter: That guy you wanted me to kill wasn’t the Brain Surgeon. Instead, your SON is the Brain Surgeon! I will kill him!
Vogel: Don’t kill my son the Brain Surgeon. All he ever did was kill my other son and threaten my life.
Dexter: I NEED to kill him.
Vogel. I know, but don’t.
Dexter: Okay. (I’m really going to, though)
Vogel. What a relief.
Dexter. Look at this video of your son killing Zach Hamilton.
Vogel. The horror! Dexter, please kill my son the Brain Surgeon.
Dexter: Will do.

Brain Surgeon: You picked Dexter over me! I will kill you AND Dexter!
Dexter: Okay, now I REALLY need to kill Brain Surgeon!
Brain Surgeon: Sorry Dexter. Can we forget all this if I buy your condo?
Dexter: I don’t want to kill you, I want to bang my girlfriend.
Brain Surgeon: Okay, thanks for letting me go.
Dexter: Nope. I’m calling my sister right now to arrest you. Also, please don’t tell on me for my serial killing even though I told on you for all the brain surgery.

Brynden Rivers - 2013. 09. 21. 19:27

Forrás:
Egy zseniális cikk ew.com-on az évad 10 legrosszabb húzásáról:

http://popwatch.ew.com/2013/09/20/dexter-final-season-gripes/

jim455 - 2013. 09. 21. 22:07

ez így leírva mintha egy gyerektől származna esküszöm.
inkább emlékezzünk a régi szép időkre és búcsúzzunk a sorozattól:

http://www.youtube.com/watch?v=XCboInV2pxY

jikke - 2013. 09. 22. 13:53

na bedaráltam az évadot. nagyon nehéz volt várni ennyi hetet, de kibirtam. Sajnos szégyen amit muveltek, de mivel egeszeben nezem a dextert a legjobb marad a bb-vel egyutt

ALDO - 2013. 09. 22. 17:44

“nem kell rajta csodálkozni,hogy alig tudtak megoldani valamit, hiszen az utolsó részeben is Saxon kihangsúlyozta,hogy a Miami Metro, csak a bunugyek 20%t oldja meg…:D sajnos ez van…”

Jogos. Nyilván a valóságban is sok lezáratlan ügy van. Amikor Debra lett a hadnagy, akkor talán az eligazításon megemlítette, hogy 42%-on vannak, és még azt is sokan keveselték.

Introvert - 2013. 09. 22. 22:53

@egy igazi szakember

Nem értem, te valamit adsz nekik cserébe, hogy letöltöd és megnézed otthon ingyen amit ők forgatnak a kábelelőfizetőknek? :D Vagy miért is pofátlanok?

totya7 - 2013. 09. 23. 08:17

Leírhatatlan, ami történt… nem találok szavakat. És sajnos nem pozitív értelemben. :((

Hooligan - 2013. 09. 23. 08:30

SPOILERMENTES

Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy elmegy mindenki a halál náthás @&#>@@&#>ra.

Szerettem a sorozatot, az első négy évad überkirály volt, de aztán jött egy lejtmenet. Először még csak pici, de itt, a 8. évadban maxra kicsúcsosodott. Ennyire ötlettelen szar évadot már rég láttam és így sajnos a végkifejlet se jött be, pedig akár jó is lehetett volna.

De legalább vége. Végre.

dani25 - 2013. 09. 23. 08:40

Látom jönnek a kritikák, nekem viszont bejött a vége. Főleg annak tudatában, amit pár hete spoilereztek, annál százszor jobb lezárás.

Toma - 2013. 09. 23. 09:19

Hihetetlenűl, nagy kalap f_s volt.
Sosem ócsároltam sorozatot, főleg nem lezárást, de ez megérdemli. Köszönöm a készítőknek.

arashasan - 2013. 09. 23. 09:21

Nem neveznem ezt eletem nagy teves elmenyenek vagy mindent elsopro finalenak, de nem tudok egyeterteni a fenti kritikakkal. Pontosabban nagy reszukkel nem. Ez a resz is tele volt persze baromsagokkal, a fogonosz teljesseggel meltatlan volt a sorozathoz, raadasul Hannah is hidegen hagyott. Viszont az igazan fontos pillanatok atutoen jol mukodtek. Kulonosen Debra utolso jelenete utott sziven, kis hijan meg is konnyeztem, pedig nem vagyok szentimentalis alkat. Szerettem tovabba Quinn jeleneteit (Desmond Harrington vegig remekelt), David Licht uj zenejet, a mindvegig szimpatikus Batista utolso pillanatait, a melankolikus hangulatot es kivetelesen a trukkok sem voltak egbe kialtoan rosszak.
Osszessegeben egy szivbemarkolo hattyudalnak tudnam nevezni az utolso reszt, ami ugyan nem volt tokeletes, de velem fog maradni.

Nella - 2013. 09. 23. 12:08

Debra szála vitte az egészet, pedig az sem volt egy nagy bumm. Szerettem, és tetszett a jelenet a kórházban amikor Dexterrel volt és amikor a hajón vitte, az is.
Hangulatban viszont jobb volt, mint az összes többi rész ebben az évadban. (Igazából az utolsó jelenteket simán levághatták volna, és Dexter együtt ugorhatott volna Debrával a vízbe.)

f3 - 2013. 09. 23. 12:09

Ilyen unalmas és kiábrándíató évadzárót, ami egy rossz emlékké teszi visszamenőlegesen az egész sorozatot még nem láttam. Pedig volt már részem pár “furcsa” évadzárásban.

Szomorú, hogy ez lett belőle. Egyszerűen minden percben volt valami kifogásolható baromság. A Miami Metro rendőrei eléggé mélyre zuhantak… Meg úgy az egész… Dexter elhagyja a fiát, aki kb a legfontosabb neki és elmegy favágónak. Aha. Debra erőltetett halála… És ez a “főellenség”… ehhh.

Örülök, hogy vége. Egy kínszenvedés volt. :( Hol van már az ice truck killer…

H82 - 2013. 09. 23. 12:10

Surprise motherfucker!

Csilla0422 - 2013. 09. 23. 12:12

A Dexter annál jobb volt, hogy ilyen évaddal és ilyen résszel zárjon. Ennél egy lezáratlanabb vég is jobb lett volna.

DQ - 2013. 09. 23. 12:20

Hát gyerekek… Én azok közé tartozom, akiknek tetszett a 8. évad. Nem mondom, hogy nem volt jobb, de összességében annyira nem találtam csapnivalónak. Egészen a befejezésig. Ennél gyengébb lezárást ha akartam volna se tudtam volna összehozni, szánalom.

Tényleg kár érte, hogy így kell lezárni valamit. Teljesen logikátlan és életidegen.

icefox - 2013. 09. 23. 12:32

Trágya egy lezárás. A reddites befejezés százszor jobb lett volna.

Gerii - 2013. 09. 23. 12:34

Mi lett volna a reddites befejezés? Kerültem minden spoilert ezért nem tudom, de most már teljesen mindegy :)

H82 - 2013. 09. 23. 12:55

(spoiler?) Gerii: dexet elkapják és kivégzik méreginjekcióval miközben ez lezajlik a tanúk helyén az üveg mögött a fontosabb áldozatait látja közvetlen-közvetett értelemben is tehát trinitytől doakesig mindenki ott vam, aztán lepörög előtte az élete és nyekk.

Amúgy az első négy évadban csak nagyjából ezerszer foreshadowolták a kivégzést de nem baj, az új írók elküldik főállású lumberjackként fát vágni kanadába… bazzeg

dani25 - 2013. 09. 23. 12:58
Gerii - 2013. 09. 23. 13:03

köszi

jetcool - 2013. 09. 23. 13:11

olyan volt a befejezés, mint az egész évad. bár voltak szép momentumok, de a sok hibától nem tudtam élvezni. az utolsó jelenet erősen wtf, de semmi hatása nem váltott ki bennem. remélem batista nekik is állíttat egy padot.

arashasan - 2013. 09. 23. 13:43

A Quinn-es befejezes szerintem is jobb lett volna. Ez lenyegeben arrol szolt volna, hogy a gyilkolas vagyatol megszabadult Dexter a bosszuszomjas Quinn-re bizta volna Saxon kivegzeset. Ez szerintem sokkal logikusabb lett volna, mint a jelenlegi befejezes. Ez a valtozat Dexter es Quinn motivacioival is egybevagott volna, raadasul egy mozdulattal ket legyet csaptak volna le. Egyreszt elvarhattak volna Quinn 5. evados, azota gyanusan a szonyeg ala soport nyomozasos szalat, masreszt pedig ugyesen agyazott volna meg egy lehetseges spinoff-nak. Sajnos kihagytak ezt a ziccert.

En szemely szerint a ket befejezes hibridjet valasztottam volna. Dexter es Debra sorsa ugyanaz maradt volna, de teret engedtem volna Quinn karakterenek is a finaleban

arashasan - 2013. 09. 23. 13:45

Bocs a sok “volna”-ert, minden ugyebar felteteles modban van.

SpockCooper - 2013. 09. 23. 14:07

Az a jó, hogy az évadban nem volt egy igazán logikus, jó epizód sem, ezért nem voltak nagy elvárásaink. Én úgy néztem, hogy tudtam röhögni a butaságokon. Vogel karakterén, a számítógéppel kapcsolatos jeleneteken, azon hogy Hannah Debránál szállt meg stb.
Ez a tollas gyilkosság elég röhejes.

Wysa88 - 2013. 09. 23. 14:14

Most fejeztem be, és már majdnem azt gondoltam, hogy ez egy egészen értékelhető befejezés volt (főleg a rész második fele), erre jön az utolsó jelenet… na neee, de most komolyan ez miért kellett??

abc - 2013. 09. 23. 14:39

Nincs kedvem újra jellemezni az évadot. Azzal még kibékültem volna, ha az utolsó 2 perc nem létezik, de így…

Megjegyzem óriásit dobott volna a befejezésen, ha nem csak azt mutatják, hogy Dexter egy favágó telepen kinyitja a lepukkant házát és leül az asztalhoz, hanem…

mondania kellett volna, hogy tonight’s the night, és becserkészik egy gyilkost a fatelepen, és megöli az ismert Dexter féle módon, és eképp megmutatták volna, hogy nem tudott mégsem megváltozni Dexter és folytatni fogja az eddigi életmódját.

mcfly - 2013. 09. 23. 15:17

Masuka-lánya SPIN-OFFot!

hummel - 2013. 09. 23. 15:51

Csalódás. Vajon a Bennett ág (Cody, Astor, nagyszülők) mit fog szólni Harrison eltűnéséhez? Ez nem merült fel Dexter-ben? Mellesleg Hannah ellen szóló egyetlen bizonyítékot is eltüntethette volna. Ideje annyi lett volna rá, mint a tenger. A rendőrség egész évados asszisztálásáról jobb egy szót sem szólni. Egyes szereplők csak a játékidő kitöltésére voltak jelen, mások meg, akik elvileg a főszálban is érdekeltek lettek volna teljesen súlytalanok voltak.

Ha ennyire nem volt ötletük, akkor a Dex, Deb, Vogel csónakázásnál le kellett volna zárni. Még az is csalódás lett volna, de nem akkora, mint amit a további részek okoztak.

Ezek után nem tudom, hogy van-e értelme spin-offot várni. Mindenesetre azután, hogy Dex belerohant a viharba, majd felbukkant a fakitermelésnél az volt az érzésem, hogy ez a jelenet direkt azért kellett, hogy ha pár év múlva vissza szeretnék hozni a főszereplőt, akkor megtehessék.

Dark Leon - 2013. 09. 23. 15:53

A “tonight is the night” az nekem is hiányzott.
Masuka lánya wtf? Most akkor miért is hozták be?
Akkor most Dexter lesz az Acélember? Biztos az írók azt nézték az utolsó rész írása előtt, mert teljesen az az érzésem volt.
Hannah fog vigyázni Harrisonra? Úristen.
Quinn-nek nem volt gyanús, hogy Dexter megölt valakit? Hiszen pár évaddal ezelőtt már gyanakodott, meg az évadban is sok volt rá az utalás.

Az egyedüli jó, az Debra búcsúztatása volt. A kórháztól a tengerig nagyon erős volt (legalábbis nekem). Eszembe jutott az 1.évadtól, hogy micsoda utat járt be.

Ez egyáltalán nem volt lezárás. Oké, hogy nyitva kellett hagyni dolgokat, de… áhh.
Ez az évad már csak Debra miatt volt jó.

Isten veled Dexter!

Dave - 2013. 09. 23. 16:08

Jobb lett volna ha SPOILER a végén az asztalnál elővesz egy újonnan kezdett véres fiola tárolót :)

eClipse - 2013. 09. 23. 16:23

Hát annyit mondok, hogy elmehetnek a büdös p*csába a showtime-os seggfejek! A Dexter ennél többet érdemelt volna. Egy ilyen huszadrangú, semmilyen befejezéssel lezárni egy ilyen szériát. Többet nem írok, nem bírná el a billentyűzet!

ToMMo - 2013. 09. 23. 16:24

Továbbra sem értem ezt a pocskondiázást ami itt megy. Az évad elején mindenki attól félt, hogy mégis csak egy sorozatgyilkos, aki kód ide vagy oda bizony ártatlan emberek haláláért is felelős ne hajózzon már el happy endként.
Az egész évad arra lett felépítve, hogy mennyit változott a főhős, lehet ezt nem szeretni de ez volt. A végére meg megkapta a nép a kérést, nem lett happy end meghalt az az ember akit végig védett mindentől a saját dolgai mellett, így száműzte magát a többi szerettei életéből.

Az meg szerintem koránt sem biztos, hogy pl egy spin off nem arról a hajszáról szól, hogy Harrisont keresik, hiszen Elway nem halt meg és pontosan tudja hova ment a nőci a kisgyerekkel.
Dexter karaktere pedig ott újra behozható a képbe, mert az eddigiek alapján lehet hogy távol marad, de én kételkednék benne, hogy ne követné figyelemmel valahogy időnként legalább, hogy mi is van a gyermekével :P

tonyrulez - 2013. 09. 23. 16:31

Egyébként Harrison senkinek sem fog hiányozni? Deb halott, Dex is “halott”, a fia hol bóklászik gondolják.

Imurai - 2013. 09. 23. 16:53
Csilla0422 - 2013. 09. 23. 17:05

A legnagyobb arculcsapás, hogy Dex a sorozatgyilkost futni hagyja Hannah iránti szerelemből, aztán a húga meg az utolsó áldozata lesz. Annak ellenére, hogy kegyes halál volt – bosszantó. A legdurvább azonban, hogy úgy „szabadult” meg Debtől, mint egy utolsó senkitől, aki az asztalán végezte.
A többi később…

Anthonz - 2013. 09. 23. 17:10

úrjézus,
hát ezek vadállatok…
bár amit leműveltek az egész évadban azok alapján nem is lehetett sok jóra számítani
komolyan, bármi mást csináltak ennél csak jobb lehetne: dexter meghal, dexter elhajózik a naplementébe hannával, elkapják a rend őrei, bármi jobb lett volna…

Shyllard - 2013. 09. 23. 17:10

Iszonyúan unalmas volt az egész évadzáró, rengeteg hülyeséggel és egyáltalán nem volt méltó a névhez. Eddig reménykedtem, de ennyi, mostmár nem lehet jóvátenni, a sorozatot a 4. évadnál már be kellett volna fejezni, azóta csak lejtmenet volt az egész.

jjncaa - 2013. 09. 23. 17:34

Az utolsó évad remélem pont elég rossz volt ahhoz, hogy egy esetleges spinoffból már ne legyen semmi, ezek az írók remélem soha nem kapnak sehol munkát… Nem akadt az utolsó részekben olyan jelenet, ami ne lett volna teljesen logikátlan, de valaki még ezt is védi, ezt egyszerűen képtelen vagyok elfogadni és megérteni (egy BK vagy Éjjel-nappal Budapest kibeszélőben más lenne a helyzet, de itt azért korábban kicsit magasabban is volt a szint)

julcsi - 2013. 09. 23. 17:38

nos, ennyire fos lezárást ritkán látni sorozatnál. gratulálok nekik.

de azért… hát biztos nem volt jó napja az íróknak, amikor ezt kitalálták. Dex végleg kiábrándult mindenből, már ölni sincs kedve (wtf?), de akkor meg miért nem hal meg szerencsétlen…? mert akkor csalódást okoztak volna a nézőknek? nem értem.

mcfly - 2013. 09. 23. 18:14

Eleve basszus: az egész sorozatot végignarrálta Dexter, erre a végén semmi értelmes búcsú, végszó. Csak néz ki a szakállas fejéből. Hú de felhúztak.

sziki - 2013. 09. 23. 18:24

Most néztem meg, vegyesek az érzelmeim.
Igazából megvan rá a lehetőség, hogy visszatér Argentínába Harrisonékhoz egyszer. Viszont valószínűleg kell neki jó néhány év, míg ezeket a dolgokat feldolgozza. Deb elvesztése, amit érzékeltetni is akartak, sokkal fájdalmasabb számára, mint bármi más. Még Ritánál is. De az is benne van ugye a pakliban.
És meg kell győznie magát arról, hogy miként ne szúrja el az életét ott Argentínában. Nem tudjuk, hogy mennyi idő telt el az ominózus eset és az azt követő események között. Tud-e változni? Milyen munkát tudna ott csinálni stb.? És nyilván új személyiséggel kellene élnie.
Szerintem nem olyan rossz ez, hogy így hagyták, valamennyire nyitva.
Debet nem hagyhatta ott az asztalon, éppen ezt mondta, hogy tudja, hogy nincs esélye és nem viselné el, ha így kellene ‘élnie’ tovább.
Az engem is zavart, hogy nem volt valami narráláció, valami monológ, ez volt amiért kedveltem a Dextert.
Biztosan fennmarad néhány kérdés, többek között Harrison esete szintén és valószínűleg Debet is fogják keresni. Majd betudják annak, hogy Dexter vitte el és elment meghalni utána. Mert ezt az egészet nem tudja elviselni. Harrison meg a nagy Argentínában elvész, maximum a magánnyomozó pali keresheti majd, de könnyen lehet, hogy nem akarja majd.
Láttunk egy szakaszt Dexter életében, egészen odáig, hogy elveszíti Debet és innentől már ‘értelmetlen’, hogy mi is történik igazából a továbbiakban. Az apjától is ‘elbúcsúzott’.

Bármennyire pocsék volt ez az utolsó évad, számomra ez nem olyan botrányos zárás.

ggbuffon - 2013. 09. 23. 19:08

mondhatnám h csalódás, de minek, igazából 11 bűngyenge rész után kár volt vmi hatalmas dolgot várni, így ha így nézem, akkor nem is volt annyira rossz..

Debra halálát csak amiatt sajnáltam, h ilyen űbergagyin oldották meg, ráadásul az ígyszeretlek Quinn, ilyen jó tesó vagy Dexterből érezni lehetett, h jön vmi “váratlan fordulat” az állapotában..de az évadban én nagyon sokszor kívántam a karakter halálát, főleg az első jópár részben, mert rohadtul idegesítő volt a nyivákolása, ráadásul sztem Carpentier is túlaffektálta a dolgot..

Sok dolog azért továbbra is érthetetlen, főleg h minek kellett annyi új karaktert behozni, Vogel megjelenése kb 50percig volt érdekes (1.rész), Saxon feltűnése és likvidálása is maga volt a tragédia..

Az évad nálam 3/10, mert egy deka fordulatot se láttunk benne, kiszámítható viselkedés mindenkitől, az évadzáró talán megér egy 5/10et az előbb elmondottak miatt..

Kár érte, de az első 4évadot majd újrapörgetem..annyira nemtudták elbaszni az utolsó évadot, h a sorozat elejéből kiszeressek.

HunOrion - 2013. 09. 23. 19:09

A baljós előjelek ellenére mindvégig hittem benne, hogy ha dög unalmas is az évad a karakterek legalabb méltó befejezést kapnak. Tévedtem.
Farewell Dexter!

kabuki - 2013. 09. 23. 19:47

Mindeddig nem kommenteltem az idei évadot, mert bármennyire is gázos volt, sőt egyenesen kezdett valamiféle szappanos-romantikus Vad angyal-klónná válni, azért én reménykedtem, hogy legalább a befejezés nyomokban méltó lesz a sorozathoz, de most, hogy kikapcsoltam egyszerűen nem bírom megállni. Mi volt ez??

Ennyi logikátlanságot, ennyi megcsúfolt karaktert én már rég nem láttam sorozat, de még évadfináléban sem….Ehh, itt most egy hosszabb eszmefuttatás jött volna, hogy ki miért, de rájöttem, hogy oly felesleges. Legyen elég annyi, hogy a végén egy pillanatra azt vártam, Dexter lenéz a fatelepen a kezére az asztalon, amiből előcsusszan néhány csontkarom (bocs, nekem a Wolverine ugrott be, nem az új Superman).

Szánalmas volt, gyenge, siralmas és messze méltatlan a sorozathoz. Kiakadtam, bocs.

kabuki - 2013. 09. 23. 19:53

Sorry a duplázásért, de ezt még muszáj. Most azt hogy kéne elképzelnem, hogy Dexter kb. 5 kilométert úszik kifelé a tornádó által felkorbácsolt óceánból MIUTÁN belemotorcsónakozik a viharba???? Komolyan????

(Még egyszer sűrűn elnézést kérek.)

wisteria - 2013. 09. 23. 20:18

Emberek emlékezzünk a szépre és jóra, ezt pedig felejtsük el örökre! Szégyellheti magát az egész írói stáb, hogy ezt művelte ezzel a fantasztikus sorozattal. Ilyen ocsmány befejezést, ilyen ocsmány évadot el se tudtam volna képzelni. Nagyon ki vagyok akadva! :(

gerge22 - 2013. 09. 23. 20:33

Nagyon szomorú. Semmilyen új karakter nem kellett volna az utolsó évadra. Egyszerűen valahogy gyanút kellett volna fogjon Batista és/vagy Quinn (utóbbi gyanakodott is már korábban), és a Dexter utáni nyomozásról, majd vadászatról kellett volna, h szóljon az egész évad, sokkal ütősebb lett volna. Masuka lányának is lehetett volna valami szerep, ha már behozták. A végén meg valami banánhéjon hasalhatott volna el Dexter. De így egy nagy káosz volt az egész…

laza_kivi - 2013. 09. 23. 20:39

Én megszoktam könnyezni a dolgokat, ha olyan, de most semmit sem sikerült. Az hogy úgy Debet is úgy tüntette el, mint a sok szemetet az azért felhúzta az agyamat. És ettől nem tudtam elvonatkoztatni… (gondolom, hogy Debtől így vett búcsút és nem a tüntetés volt a szándék)

rio - 2013. 09. 23. 20:47

A rész végén felröhögtem. Te jóóóóó ég. Ha Debra tudta volna előre a végzetét, tuti megkéri Dexet, hogy tegye asztalra a forgatókönyvírókat. Iszonyat WTF-hegyek a fináléban, ahogy ezt a szezonban már megszokhattuk. Szégyen, hogy így lett vége a valaha volt kedvenc sorozatomnak.

sziki - 2013. 09. 23. 20:52

Valahol Deb tengerbe dobása egy szimbolikus jelzés is volt. Ő volt Dexter utolsó áldozata. Ebben a formában biztos. Hiszen magát hibáztatta érte és tulajdonképpen ő is ölte meg végül fizikai értelmében is. Illetve már nem tud kutatni emberek után olyan módon, mint eddig tette, hiszen életének ez a szakasza befejeződik.
Nem igazán értem ezt a sok-sok negatív kritikát. Valahogy sokan mintha teljesen átlendülnének azon, hogy Deb mit jelentett Dexternek és átlendülnének azon is, hogy Deb most kilábalt, elfogadta Dextert, visszakerült a munkahelyére, elfogadta Dexter távozását, összejött Quinnel és végül így végezte mégis. Ennek fényében nem igazán érthetetlen számomra, hogy Dexter képtelen megbirkózni a helyzettel.

rio - 2013. 09. 23. 20:53

Ja és: Dexternek meg kellett volna halnia. Nincs több hozzáfűznivalóm.

wisteria - 2013. 09. 23. 20:56

Az még külön iszonyatosan bizarr, hogy a halott Debrát bedobja a tengerbe a rengeteg mocsokláda mellé, akiket kinyírt. Szép temetést csinált a húgának….
Amúgy, tudja valaki ezek az írók ugyanazok, akik az első évadokat megalkották? Hogy lehetett ezt ennyire elcseszni??? Komolyan, nem térek magamhoz!

gerge22 - 2013. 09. 23. 20:59

SPOILER!!!: Hanna átnyúl a teli buszon a másik széksorhoz és az egyik utas combjába döf egy injekciós tűt, és ezt senki nem veszi észre? Az a lónyugtató, ami máskor bárkit azonnal kiüt, Elway-nél olyan lassan hat, hogy még csevegésre is van idő? :))) WTF?

egy igazi szakember - 2013. 09. 23. 21:00

Az évadzáró igazodott az egész évadhoz, gyenge volt és felejthető.

Ahogy Hannah bebaszta Elwaybe a lónyugtatót, na az, a régi szép időket hozta vissza!

Tomi198 - 2013. 09. 23. 21:04

A sok negatív kritikát nem értem, amilyen az utolsó két rész volt nem tudom mit vártatok, az évadhoz képest szerintem elfogadható befejezés volt.

Valaki korábban azt írta hogy Jonah Mitchell feltűnik az utolsó évadban, de mégsem szerepelt.

rm - 2013. 09. 23. 21:07

gerge22: a szer azért nem hatott egyből, mert a lábába tolta bele, nem a nyakába. Volt hasonló a korábbi évadokban is, ha jól emlékszem.

Az utolsó jelenet meg szerintem el lett találva, amikor a legvégén a kamerába néz, az csak számomra mondta azt, hogy újra előjött a színtiszta pszichopata énje? mert nagyon olyan volt az a nézés, volt egy hirtelen váltás a viselkedésében. Egyedül a kis lakásában elszeparálva, nagyon olyan hangulata volt, mint a legelejének.

Llew - 2013. 09. 23. 21:19

Sírok. A csalódottságtól.
Bármennyire is ez volt a sorozat leggyengébb évada, minden hibája ellenére szerettem.
Ez a finálé pedig simán működhetett volna. Sajnáltam szegény Debet, de az ő halála kellett és remek érzelmi alapot, hangulatot is adott a búcsúnak.
Amit aztán szépen kidobtak az ablakon a végső fatelepes jelenettel. Ha az nincs és elégedett volnék. Dexnek meg kellett volna halnia és ettől az “önfeláldozástól” jobbat nem is kaphatott volna.
A pilotbeli üres dobozból fejlődve végül olyan emberré lett volna, aki feláldozza magát a szeretteiért, még ha ehhez Rita után Debet is el kellett veszítenie a saját hibája következtében. Azon nem is akarok gondolkozni, hogy az utolsó képpel mit akartak nekünk sugallni.
Megyek postázok egy csomag fóliát a showtimenak.

dante - 2013. 09. 23. 21:22

kedvenc sorozatom volt, de az évadzáróval nem vagyok kibékülve.
-debra eröltetett halála (ezt írták már)
-kórház a tenger szélén? eddig miért nem láttuk?
-senkit sem zavar, hogy dexter a korházból csak úgy hullákat cipel?
-a tengerbe dobás is hatalmas hülyeség.
-aztán pedig az a sok greenbox. aztán lehet csak én láttam rosszul.

sziki - 2013. 09. 23. 21:22

Ugye sokszor mondjuk, hogy a bűnösnek meg kellett volna halnia és miből gondoljuk, hogy az életben maradás az nem nagyobb szenvedés számára?
És Dexternek van min gondolkoznia ezt követően a hogyan továbbról…

Dark Leon - 2013. 09. 23. 21:27

Szerintem Harrison írta a 8.évadot. Más magyarázatot nem találok.

zetSuBou-bilLy - 2013. 09. 23. 21:29

Tátott szájjal néztem a stáblistát.
Az évad eleve egy nagy hatalmas, folyamatos facepalm, de ez….
ez a teljesen néma favágós jelenet a végén, ez mozgókép gyártás/írás mélypontja.

Madrapur - 2013. 09. 23. 21:58

A sok, sok következetlenség,logikátlanság és kérdés (mondjuk pl. hogy a fenébe menekült meg a viharból??), és a szappanos jelenetek ellenére nekem tetszett az utolsó 10 perc, vagyis inkább az, amit talán mondani akartak vele.
szikivel értek egyet: az életben maradás a legnagyobb büntetés Dexnek, szembenézni mindazzal, amit tett és ami miatta történt. Ezért nem volt narráció: nincs mit mondani, nincs már a két világ, nincs már semmi. Dex is olyan üres lett, mint az a szoba, amiben lakik és az az élet, amit ott él.
Amúgy meg lehet, hogy ezt csak én láttam bele, az írók meg csak egy szimpla WTF-ot akartak húzni a végére.

sel - 2013. 09. 23. 22:32

Nem értem azt az elgondolást, hogy Dexternek nem jár a happy ending azért amiket tett. Ez a sorozat soha nem volt életszagú. De nem is ezért szerettük. Számomra Dexter olyan volt, mintha a Marvel univerzumból lépett volna ki. Mint egy szuperhős. Van egy sötét múltja a gyerekkorból, mentor segítségével kordában tartja a benne rejlő sötét utazót, kettős életet él – ilyenkor felveszi az alkalomhoz illő jelmezét – és hidegvérrel, nagyfokú precizitással intéz el gonosztevőket. Az embernek nem kellett lerágnia a körmét, hogy mi fog történni vele a következő pillanatban, hanem csak hátradőlni és figyelni azt a begyakorolt mozdulatokból eredő könnyedséget, ahogy végzett áldozataival.

aky - 2013. 09. 23. 22:35

Az előbb fejeztem be részt, és még mindig nem tértem magamhoz ettől a befejezéstő és ezt nem a legjobb értelemben mondom…Nem is tudom hol kezdjem, talán ott,hogy minek kellettek az új szereplők. Pl Masuka lánya, akinek ha jól emlékszem az volt az utolsó jelenete, hogy Deb elküldi melegebb égtájra. Aztán ebben a részben is a logikátlan dolgok, szép volt a Deb Dexter búcsú, de én valahogy többet vártam. No és most rátérek LumberDexterre, vagyis az utolsó jelentre. Miért kelett ez??? A magányát szimbolizálja?? Oké,de akkor már befulladhatott volna a tengerbe. No jó elég szidni a sorozatot, én szerettem,de a 8. évad nem volt méltó hozzá.
Amúgy belegondolva, jövő héten Breaking Bad finálé, mekkora lenne, ha az utolsó jelenetben megfordulna a kamera az asztalnál és Walt ülne vele szemben??? :D

Llew - 2013. 09. 23. 22:42

A végének sajnos pont az volt a célja, hogy ne adjanak egyértelmű véget, ne búcsúzhassunk nyugods szívvel vagy mérgelődve a sorozattól, hanem itt agyaljunk róla, hogy mit jelenthet.

Szerintem a fatelepes fazon egy emlékezetét vesztett Dexter volt, vagyis igazából már nem ő, hanem egy valaki, akin eluralkodott a Sötét utas.
Akár így, akár úgy, hogy tényleg Dexter volt az, ezzel a befejezéssel nyolc évad személyiségfejlődést szépen lehúztak a wc-n.

Nikki - 2013. 09. 23. 23:37

Az évad nem lett volna olyan rossz, a hullámzás és a gyengébb részek régebbről is visszaköszöntek. De ez a befejezés, ez… semmilyen volt. Egyet kell értsek mindazzal, amit előttem írtak. Méltatlan volt.
Ennél tényleg bármi jobb lett volna, nem értem, miért nem mertek egyik irányba sem lépni. Ezt a töketlenséget. Felépítették a fejlődést, mait le is lehet romolni; de ez így mi volt??
Legalább nem lesz olyan nehéz elengedi ez után az arculcsapás után. Nem is, továbbmegyek: az utolsó jelenetben Dexter elhatározásra jut, hogy ebből elég volt, össze kell magát szednie; ez így nem mehet tovább és Hannah és Harrison után fog menni.
Ennyi, köszöntem!

b1tr0t - 2013. 09. 24. 00:20

Ez szerintem valami teszt volt az írók részéről, hogy mekkora fost képesek a sorozatnézők elviselni

Fostömlő Jack - 2014. 01. 08. 17:25

EGY KALAP SZAR AZ EGÉSZ SOROZAT
fosok vagytok

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz