login |

Pilot-mustra: The Hero – 1×01

2013. 07. 03. 16:08 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, reality,

Bukott nyári reality-k, csapó 2? Fogjuk rá, még lesz 3, sőt, 4 is. Illetve 3,5. Persze ez ne rettentse el az érdeklődőket, hiszen mindössze arról van szó, hogy a 72 Hours után a The Hero csak a szememben hasalt el. Oké, a nézettsége sem jó, kasza esélyes, de ezen sorozatok szezonjai végig lemennek, tehát pont ugyanazt az az élményt nyújtják, mintha übersikeresek lennének.

Míg a 72 Hours epizodikus reality volt, tehát minden részben új versenyzők kaptak új feladatot, addig a The Hero klasszikus reality-verseny, csak éppen nem kiesős. Műsorvezető Dwayne ‘The Rock’ Johnson, 9 versenyző, 8 rész, mindenféle fizikai feladatok, látvány, küszködés, csapatmunka, árulás és a végén a közönség szavazza meg, hogy ki a Hős a szemükben és ki kapja a pénzt, amit közösen gyűjt össze a gárda az évad folyamán.

THE HERO – 1×01 – 2/10

Pedig a koncepció érdekes lett volna. A The Hero lényege, hogy a versenyzők minden fordulóban kapnak egy feladatot homályosan megfogalmazva, amire kijelölik 6 társukat. Ha sikerül elvégezni a feladatot előnyhöz jutnak a fő feladatban (dupla idő), amire már csak egy embert kell, aki 50 ezer dollárral növelheti a nyereményalapot – vagy megtarthatja magának a pénzt. (Plusz csavar, hogy a csapatfeladat közben The Rock megkörnyékez egy random játékost némi pénzzel, hogy szabotálhatja, nehezítheti a feladatot, s a többiek nem tudják meg, hogy ezt tette. Ez a konspirálás érdekes lehet, de nagyon kis része az epizódnak.)

A The Hero sajnos már ott elbukott nálam, hogy szappanos lett. Nyilván kell karakterizálni még az efféle reality-kben is, főleg, hogy a végén a néző szavaz, de ez nagy túlzás volt. Duma, duma, vélt vagy valós konfliktus, dráma, dráma, duma és nagyon kevés érdemi történés. És mivel nincs kiesés, egy cseppet sem érdekelt nézőként, hogy X vagy Y megcsinálja-e a rész végi szóló küldetést vagy sem. (Ráadásul az 1×01-ben egy sötétben való mászkálásról volt szó béna, pókos vágóképekkel, ami végképp unalmassá tette az egészet.)

Az egészet ráadásul nyakon öntik iszonyat béna pátosszal. Eleve mondhatni az a fődíj, hogy a győztes lesz a The Hero, azaz A Hős. The Rock pedig minden kísérőszövegébe belekeveri a hősiességet, hogy mit kell tennie egy hősnek, milyen fontos a bizalom, egyéb nagy szavak, miegymás – naná, hogy már az első részben hullanak a könnyek, a folytatásban meg jönnek a gonosztettek, alávaló húzások (ú, megtartja a pénzt magának!). Ez a folytonos kamerába dumálás tönkre vágja az egészet. És ezért az alacsony osztályzat az egyébként átlagos műsorra.

Pedig a játékosok viszonylag korrektnek tűnnek, elfogadható karaktereket sikerült összeszedni. Persze már első blikkre tudjuk, hogy kik a villain-ek, hogy kiknek fogunk szurkolni, de ki tudja, később lehet, hogy a taktikázás során változni fog a nézői benyomás. Ami fura volt, hogy akadt a versenyzők között egy középkorú, nem túl fitt nő is, vagyis meglepő módon még véletlenül sem arra mentek, hogy akcióhős-alkatokat szedjenek össze, bár a többség nyilván arrafele tendált.

Szóval számomra a The Hero az első rész után felejtős volt, már ebből kiderült, hogy nem tudna lekötni, nincs szükségem arra, hogy bizonygassák, hogy mik a hősiesség kritériumai. Nyilván nem is érdemes megkérdeznem, hogy miképpen alakul a folytatás, hiszen adott a formula, ami másnak simán bejöhet.

8 hozzászólás Ne habozz!

Meteor - 2013. 07. 03. 17:15

Szerintem sem volt jó. Nem vagyok egy nagy reality fan, de az ilyen különcködőkbe (témája miatt érdekesnek tűnő) belenézek, mint pl. King of The Nerds vagy Siberia. Bevallom ezt Rock miatt kezdtem el nézni, de egyszerűen nem tudott lekötni. Unalmas volt, a rész nagyrésze sírás-rívás/vitázás. A feladatok pedig bénák és könnyűek. Sötétben mászkáláshoz nem kell túl nagy hősnek lenni. Nálam két rész után lett kasza.

m76 - 2013. 07. 03. 20:02

Igazából titkon abban reménykedtem, hogy az american gladiatorshoz hasonló kihívások lesznek benne. De ez a picsogás meg drámázás rohadtul nem érdekel. Csak a kihívások miatt néztem volna.

winnie - 2013. 07. 03. 20:04

az első részben ez a falon leereszkedés és himbálózás volt, ami a képen van, de folyton bevágták az otthon maradottak dumáit. de a végfeladat, a vaksötétben mászkálás a játékosnak ehet, hogy élmény volt, de tévés szórakoztatásnak egyszerűen abszurd.

Vazul - 2013. 07. 03. 23:42

A pontszám nem 3/10 volt délután (nem mintha ilyen mélységeknél sokat számítana)?

winnie - 2013. 07. 03. 23:51

nem, szerintem végig ez volt, vagy ha nem, akkor max pár percig. a 72 hourshöz képest akartam osztályozni, ebben több negatívum volt.

Fragohol1c - 2013. 07. 04. 08:51

Nekem bejon az egesz. Egyebkent kiesos lesz majd miutan vki elviszi az elso 50k-t amit hero challenge-ben szereznek meg. Ezutan aki a hero challenge-t nyeri az mondja meg ki esik ki, ha nem nyeri akkor o esik ki. Innentol lesz erdekes szvsz.

winnie - 2013. 07. 04. 09:00

értem, ez újdonság. de ez mikor lesz? 8 rész az egész és már lement 4. volt már ilyen? meg akkor nem értem, hogy miért érné meg bárkinek is nem elvinni a pénzt? hiszen akkor az biztos 50e nyeremény. oké, mondjuk így is, de akkor lenne értelme önzetlennek lenni, ha a nézőknek be kell jönni. így viszont, ha ki lehet esni, akkor nem annyira érdek.

Kjubi - 2013. 07. 04. 16:25

Mostantól ha megnyeri a kiválasztott egyén a rész végi challenge-t, akkor dönthet, hogy kiejtet valakit, ahogy írták feljebb, vagy kiejteti saját magát az 50k egy részéért(30 talán). Ja és most a 4. részben volt először ilyen(de a kiesőt csak a következő részben tudjuk meg).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz