login |

Pilot-mustra: Exit – 1×01

2013. 07. 04. 18:11 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, vetélkedő,

Bukott nyári reality-k, csapó 3? Oké, hazudok, mert az Exit valójában vetélkedő. És a Syfy-on fut. Gondolom, nem sokáig, de valamilyen szinten vicces, szóval megérhet egy próbát.

Ha már a Siberia és a Whodunnit? nézői a játékosok megölése ellen tiltakoznak, akkor mi a helyzet ennél? A Exit lényege ugyanis, hogy 4 páros vetélkedik, kvízkérdéseket és egyéb agyfeladatokat old meg és minden körben a kieső – meghal. Látszólag. Hiszem, hogy ha jobban oda lennék a vetélkedőkért, akkor nézős maradt volna, mert így kissé repetitív és szokás szerint 10 perces ismeretség után nem tudok “szurkolni” valakinek, így a lényeg vész oda.

EXIT – 1×01 – 4/10

De most tényleg. Az egész Exit-et úgy állítják be, mintha halálcsapda lenne. Az első feladatban a játékosok egy pallón állnak a “feneketlen mélység” fölött és kérdéseket kapnak. Időre. És ahogy pörögnek a másodpercek, úgy záródik vissza a palló a falba, hogy a végén lezuhanjanak a bátor jelentkezők. Megy is a rémüldözés meg a sikítozás.

Vagy egy másik feladatnál a játékosok minden rossz válasznál egyre lejjebb süllyednek a homokban és idővel az egyiküket teljesen ellepi az anyag, mint az Onedin-család egyik epizódjában. Még volt egy válaszokat sorbatevő, helytelen döntésre a szoba lehűtését beindító feladat is, ahol három “lehűtés” után megfagytak a játékosok, de ez már nem volt annyira látványos. (Nem mintha a többi a látványával tüntetett volna.)

A legvégén az állva maradó csapat egy fokozatosan összeomló szobában oldott meg kvízfeladatokat a főnyereményért és ennyi. Tényleg semmi extra. Tévében lehet, hogy elnézegetné az ember, de külön letöltve, erre időt elkülönítve már nem biztos. Még akkor sem, ha ez az erőltetetten paráztatós hangulat kifejezetten poén. Egynek elment, de mondom, én nem vagyok nagyon oda mostanság a vetélkedőkért. Mármint nézőként nem. Azokért főleg nem, amelyekben a játékosok a feladatok helyett folyton interjúkban mesélik el az élményt. Minek?

ui1.: A feladatok a későbbiekben változnak, a fagyasztás helyett van daráló szoba, az összeomló ház helyett megtelő víztartály.

ui2.: Ha valami igazán poén volt az Exit-ben, akkor azok a képrejtvények. Erről mindjárt írok egy külön posztot is.

ui3.: A játék eredetije japán. Naná.

6 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2013. 07. 04. 19:03

Érdemes YT-n belekukkantani a japán, eredeti verzióba, sokkal hangulatosabban oldották meg az egészet, szórakoztatóbb is.

Gabesz - 2013. 07. 04. 19:35

Sztereotip buta amerikaiak (mondom ezt úgy, hogy kint éltem egy ideig és tapasztaltam az ellenkezőjét), idegesítő sikítozás, és a rész közben elspoilerezik a következő szoba nyertesét, hát.. belenézek a második részbe is, de valahogy csak kánikulás pilledtséghez illő szórakozásnak tűnik.

Hunnenkoenig - 2013. 07. 04. 22:39

Engem csak az aggaszt, hogy innen mar nincs messze az, hogy a “halal” nem csak megrendezett es “megjatszott” dolog.

Ha egy TV ado eljut idaig, hogy nem okoz neki gondot a jatekosok “halalat” eljatszani azert, hogy a nezök ingerküszöbet birizgalja, akkor egyszer eljutunk odaig, hogy mar nem csak megjatsszak.

En az ilyesmit abszolut nem tartom viccesnek es szerintem minden joerzesü emberben meg kellene, hogy szolaljanak a veszharangok es az összes letezö emberi jogokkal foglalkozo szervezetnek mar regen közbe kellett volna lepnie.

Gabesz - 2013. 07. 04. 22:56

Welcome to Videodrome :)
Az “átlagnézőnek” már nem “izgalmas” az, ha egy értelmes, tanult ember ül egy székben szemben a szintén értelmet sugárzó műsorvezetővel, és operáról, klasszikus irodalomról, történelemről válaszol meg kérdéseket. Inkább kapunk olyasmit, ahol az utcáról betévedő, minimális műveltséggel rendelkező, sikongató, “jaj, ezt én tudtam” emberek járatják le magukat ország-világ előtt. Sajnos ez már szinte az egész kvízműsoros palettát megmérgezte, nem lehet mit tenni ellene, az egyetlen megoldás, hogy nem nézzük. Más úgyis fogja.

Thomas - 2013. 07. 04. 23:37

Jajj, nem veszed egy kicsit túl komolyan? Én a képek, meg az ötletek olvasata alapján majdnem halálra röhögtem magam, engem inkább az aggaszt, mi történne, ha le is tölteném:))

Hunnenkoenig - 2013. 07. 05. 21:42

Hat lehet, hogy tul komolyan veszem, de az ilyenekkel pont az a baj, hogy az ember csak legyint ra, aztan szep fokozatosan odaig jutunk, amikor mar veresen komoly es nem vettük eszre, mikor es hogyan kerültünk oda.

Mondjuk az utolso kepen lathato ket ember feje alapjan inkabb egy Scooby Doo megfilmesites lehetne…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz