login |

Pilot-mustra: The American Baking Competition – 1×01

2013. 07. 05. 15:11 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, reality,

Bukott nyári reality-k, csapó 4? Erről muszáj írnom, mert tudom, hogy a gasztro témát sokan kedvelik, még akkor is, ha igencsak ellentmondásos dolog, hogy az efféle reality-kben az íz a lényeg és az ember éppen ezt nem tudja megtapasztalni.

Kábelen ott a Top Chef és társai, plusz a Food Network sok főzős versenye, országoson a Ramsay-sorozatok, plusz az olykor feltűnő egyebek, mint tavasszal a The Taste, és akkor még a TLC Buddy Velasco-s, sütis reality-jeiről nem is beszéltem. Pedig kéne, mert a The American Baking Competition (tABC) a CBS sütis/sütős reality-versenye, ami a The Great British Bake Off licence alapján készült. És egy az egyben olyan, mint a Masterchef, tehát amatőrök versengenek benne.

THE AMERICAN BAKING COMPETITION – 1×01 – 3/10

Sőt, mondhatni a The American Baking Competition nem csak azért olyan, mint a Masterchef, mert amatőrök vannak benne, hanem mert mindenféle süteményeket, tortákat és egyéb nyalánkságokat kell sütni benne – márpedig a Ramsay-féle sorozatban épp múltkor panaszkodtam, hogy folyamatosan efféléken múlik a kiesés. Szeretem én az édességeket, de azoknak inkább ebben a műsorban lenne a helye.

Még akkor is, ha a komikus Jeff Foxworthy műsorvezetésével készült CBS-reality egy cseppet sem érdekes. Ha nem tudnám, hogy melyik csatornán menne, akkor is tudnám, hogy a CBS-en, hiszen olyan lassú a tempója, olyan komótos az egész, hogy csak na. Eleve öregesen kezdett a rész, itt nem volt selejtező, szép lassan bemutatták a versenyzőket, kiderült, hogy minden részben kapnak egy feladatot (signature bake – a pilotban pitét kellett sütniük), amit saját szájuk íze szerint kell elkészíteni, majd pedig egy adott keretek (ugyanazon összetevők, limitált eszközök) közötti sütés jön. (technical bake)

Nyilván annak be fog jönni a műsor, aki jobban szereti az olyan főzős reality-ket, amik nincsenek túlhúzva, amikre nincs ráerőltetve a drámaiság. És azoknak is bejöhet, akiket nem annyira a verseny, hanem a technikai dolgok, a receptúrák érdekelnek. A The Great American Baking Competition-ben ugyanis látunk praktikákat, a zsűri ad tippeket, magyaráz és a versenyzők is mondanak egy-két érdekes dolgot az általuk megálmodott ételekről.

De…, engem sajnos ez nem kötött le annyira, így kénytelen voltam kiszállni. Volt kieső és és biztos, hogy lesznek érdekes feladatok, amik a laikus szemnek sok újat mutathatnak, de én már nem fogok értesülni erről.

2 hozzászólás Ne habozz!

zsemlye - 2013. 07. 06. 17:49

háát… tegnap éjjel fent említett izé ep
1-3, majd 4-6 áttekerése, illetve ma egy emeletes torta és további – vega és húsevő verzióra is legyártott – szülinapi 3 fogás lezavarása után.:

Technikai dolgokat hagyhatjuk, mert durván vágott az anyag. Sütőhőmérő meg ilyesmi engem konkrétan idegesít, régen rossz, ha laborszertár nélkül nem lehet nekilátni. Nagyanyáméknak kemencéjük volt, bögréjük, mázsájuk meg kanaluk, aztán mégis csodákat alkottak, már amikor volt miből. Én az ő villanysparheltje mellett nőttem fel.
A kis színesek, amit a bírák megeresztenek technikák kapcsán érnének vmit, ha olyan dolgokat készítenének, amit kedvem is lenne reprodukálni DE

Nincsen! 10*3 pite, 9*3 kekszvariáns, 8*3 krém nélküli (köszi) masszív, angolszász torta. fúj. Tied, mienk, show piece. uncsi
Nem is az a baj, hogy lassú, hanem az, hogy olyan, mintha 6 egész sütifajtából állna a világ.. fejreállítós gyümölcsös, naná .. kell egy gyúrt tésztás Paul Hollywood miatt …És mi más lenne a hatodik részben, mint az égetett tészta és a Shoe tower… (Ha Shoe Tower, akkor már inkább chef NOVELLI, Bravo TV, Chef Academy 2009-ből: nem csak belédveri a technikát, de tök vicces, hogy az a vége-vizsga, hogy a kész toronnyal át kell kelni a zebrán.)
Egyetlen pozitívuma a fekete dédi, jó casting: imádnivaló, plusz ő az egyetlen, akinek valóban érdekelnének pld. a receptjei, mert nem faxnizik, előveszi a nagymamájáét.
Ill. bírom a nagymellényű, szőke telt, redneck htb-t, aki annyira leplezetlenül oda van Paul Hollywood-ért, hogy minden jó szaváért elfolyik ott helyben.
Az a baj, hogy erőltetik ezt a “time management” meg “eggyel kevesebben leszünk” dolgot. Pont az örömét veszik ki (hú de feltöltenék most ide egy képet – örömsütés kategóriában, ha lehetne), a buliból véresen komoly lesz a 25000-ért.
Nem profik, könyörgöm. A térdtöréses, első részben egész szimpi apuka a 3. részre tiszta skizó.

Annyira fantáziátlan az egész tradicionális angolszász cukrászat sőt KONYHA, hogy szégyen.
Jó desszertműsor: olaszok, franciák vagy görögök(!) – Stavrosban a főtéri szaharoplasteio-ban (ha még megvan) próbáljátok ki a banános tejszínes tortát, 10 éve a számban van az íze –

Részemről marad a Top Chef Just Desserts, és a drukk, hogy bírja még a meggy a fán, mert akkor még jövő héten lehet rétest húzni.

tABC részemről kasza.

(utsó zárójel: Paul Hollywood Breads 1-6, idén. NA AZ HASZNOS.)

zsemlye - 2013. 07. 06. 18:07

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz