login |

Skins: kezdett a 7 . évad

2013. 07. 09. 21:10 - Írta: CyClotroniC

44 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Három karaktertől búcsúzunk majd a Skins zárószezonjában, Effy-től, Cassie-től és Cooktól, ebben a sorrendben. Részemről a második generáció közepén szakítottam a sorozattal, a hat részes búcsúra, úgy döntöttem, hogy visszatérek, és eddig abszolút nem bántam meg, hiszen egy szokásostól nagyon eltérő, de remek drámát kaptam a Fire-re keresztelt dupla epizódtól.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Skins nézői hogyan értékelik majd az Effy-től búcsúzó 7×01-02-t, mert a készítők rendesen szakítottunk a tini drámával, és egy jóval komolyabb, érettebb, ugyanakkor – a sorozat múltjához hűen – velős, realista, valós problémákat feszegető történetet kaptunk ambícióról, felelősségről és a felnőtté válásról.

Ezúttal nem a buli, a drog, a lázadás vagy egy szerelmi háromszög került az előtérbe, hanem egy olyan céltudatos Effy, aki próbál valamit kezdeni az életével, ráadásul mindezt az üzleti szektorban, hovatovább, egyenesen a tőzsdén teszi, míg lakótársa, Naomi standup comedy-s álmokat kerget, szenved a lakbérrel és barátnőjével ellentétben esze ágában sincs megkomolyodni vagy megváltozni.

A hangulat ebben a felnőttebb köntösben is simán átjött, az írás átgondolt volt, mellőzve a szájbarágást, az operatőri munka helyenként nagyon szépre sikerült, kaptunk ismét egy-két hangulatos zenés részt, Kaya Scodelario és Lily Loveless alakításai pedig abszolút felnőttek a feladathoz. A két epizód együtt 7,5/10 pontot simán megérdemel. A tovább mögött, spoilerekkel folytatom.

Ki tudja, hogy miért, de valamiért megéreztem a sorozatra hangolódó posztok hozzászólásainál, hogy nem fognak karakterhalál nélküli zárószezont szállítani a készítők, amit közel sem öncélúan vettek elő, hanem nagyon is hangsúlyos és szerves részét képezte ennek a másfél órának.

Effy dilemmáit remekül árnyalták a munkahelyi gondok és Naomi betegsége is. Komolyan vette a munkáját, akart valamit kezdeni az életével, ugyanakkor mégsem volt olyan jó benne, hogy ezt segítség vagy csalás nélkül megtegye, szemben Naomival, akiről úgy tűnhet, hogy elpazarolta az életét, és akkor még nem is tudtuk, hogy milyen kevés idő jut már csak neki.

Ugyanakkor ennek a tudatosságnak ára van, ami kiütközött a magánéleten, másodlagossá váltak még a régi barátok is, ami közel sem biztos, hogy megéri az árát, így nem meglepő, hogy egyik lány életfelfogását se ábrázolták követendő, pozitív példaként. Bár nem újszerű dolog a kettő közötti vívódás, ezt mégis remekül mutatták be Effy és Naomi sorsának közel egy évén keresztül.

A tervezett menetrenddel ellentétben, nem Cook, hanem Cassie története következik majd a sorban, amit az a Bryan Elsley fog írni, aki a sorozat első szezonjának több, mint a felét is jegyezte, beleértve mindkét szezon Cassie epizódját is, így abszolút bizakodó vagyok.

Más már ez a Skins, mint 2007-ben volt, de a karakterek is más életszakaszba léptek, más problémákat sodor velük szembe az élet, és nem lenne őszinte a sorozattól, ha nem eszerint kezelnék a lezárásukat. Tartok tőle, hogy sokak szemében kissé mostoha lesz ez az utolsó évad, de nekem egyelőre nagyon tetszik, sokkal kevesebbet vártam tőle, mint amit kaptam.

44 hozzászólás Ne habozz!

pumpika666 - 2013. 07. 09. 21:25

kiváncsi leszek rá :)

LSL - 2013. 07. 09. 21:31

Előző 3. generáció nagyon langyi volt, kb 1 névre sem emlékszem, csak volt vmi szőke meg bakancsos rockker

ezzel szemben ez az effy-s duplarész WOW!, nagyon tetszett.

CV - 2013. 07. 09. 21:34

A Skins rajongóknak, így nekem is, ez a befejezés iszonyat nagy arculcsapás volt ( olvastam az angol kommenteket is egyből a rész után, nem csak úgy mondom). Mindenki egy lezárást várt,e helyett mi van? Megint kaptunk egy mindfuck-ot a végére. Ez azért is dühítő,mert a készítők nem egyszer mondták,hogy a RAJONGÓK miatt akarják a befejezést… Ráadásul figyeltek arra is, hogy a közönség kedvenceit hozzák vissza, a Naomily rajongótábor hatalmas, erre kb. velük csesztek ki a legjobban. Oké, hogy kell a dráma, de miért mindig egy karakterhalállal? Az első rész után még legyintettem is,hogy áh, úgyse játsszák be negyedjére is, a Skins nem a kiszámíthatóságáról híres, ráadásul egyszer se tudtuk előre, h x vagy y meghal, erre tessék… Nekem külön tetszett ez a csak nyomokban Skins-életérzés, hiszen fiatal felnőttek már, nagyon jó volt a kezdés, a képek gyönyörűek voltak, a zene iszonyat jó,mint mindig, az alakításokról nem is beszélve. És akkor már ne is beszéljünk,hogy a régi karakterekről nemhogy egy mondat,de még csak 1 szó! sem esett…. Oké, realisztikusan ábrázolva nem is várom el,hogy most elkezdjék felsorolni, hogy mi van PandaPoo-val, Katie-vel,stb., de azért Freddie halála elég keményen hatással lehetett rájuk, ráadásul (Cook részén kívül) hol nem, ha Effy részében kéne megemlíteni őt?! A múlt eseményei tesznek azzá, akik vagyunk,ha másért nem, legalább ezért. Jaj,még rengeteg mindent tudnék írni,de ezek a leglényegesebbek szerintem. Szóval dühös és csalódott vagyok, egy nagyon jó alapötletből iszonyatos véget csináltak ( Cassie előzetese se győzött meg,nem is tudom már úgy várni,mint eddig,de természetesen elsők közt nézem meg, mert fan vagyok,de akkor is), SZERINTEM.

gyuri - 2013. 07. 09. 21:37

Még nem néztem meg a 2. részt, ma akarom. (úgyhogy az írást se olvastam végig).

Azonban nekem az első rész csalódás volt.
– Pozitív dolgokat vártam, csupa jókat.
– Továbbá ha nem is látjuk viszont a képernyőn a Skins eddigi sok karakterét, de legalább hallhattunk volna róluk valamit….
– Végül a még nem tetszett dolgok közé tartozik:
A “jól” bevált receptet alkalmazták, azaz jönnek a pozitív dolgok, majdnem mindenki happy, buli van; majd valakinek “meg kell halnia”. Komolyan? 1-2. évad halál, 3-4. évad halál, 5-6. évad halál………… vagy csak engem idegesítenek fel ezzel?

Pozitív dolgok:
– jó zene (Eddie Goulding)
– Effy nem hogy idegesítő volt számomra, hanem pont ellenkezőleg; kellemes volt nézni, sőt örömömet leltem a dologban, jól alakította a szerepét. Nagyon el lett találva.

Végszó: nem szívesen nézem meg a 2. részt (Naomi betegsége miatt….. (volt/van elég sok hasonló eset a környezetemben mostanság :\ ))

rw - 2013. 07. 09. 21:48

Nekem egyátalán nem tetszett ez a két rész, annyira esetlegesnek éreztem ezt az insider trading vonalat, sikerült minden klisét ellőni. A zene viszont tényleg nagyon jó volt.

stargatelost - 2013. 07. 09. 21:50

Az a baj, hogy ez közelében nem volt egy lezárásnak. Bedobálták a végére a cliffeket, aztán szevasz. Én bizony kíváncsi lennék rá, hogy dolgozza fel Emily az egészet, de még inkább Effyre a börtönben.

Ezen kívül olyan volt az egész, mintha új nézőket akarnának berántani. Nulla visszautalás, teljesen új helyzet a karaktereknek. Tényleg lehetett volna szó néhányukról, de főleg Freddieről.

Na de ezektől függetlenül bejött a Fire, egy jó dráma volt, és megmaradtak a Skinses stílusjegyek is, persze komolyra hangolva.

Shyllard - 2013. 07. 09. 21:52

Tényleg nagyon más, de valahogy lezáróévadnak szerintem tökéletesnek fest eddig. Nincs már itt az a régi hangulat, de ez valóban nem gond, hisz változás történt az évek során és a karakterek is felnőttek. Naomilyéket nagyon sajnáltam és bár a Cassie, Cook és Effy közül utóbbit kedveltem a legkevésbé, azért mégis csak érdekes volt az egész. Na de jön Cassie az all-time favourite, aztán Cook, akinél biztosra veszem, hogy több durvaság lesz.

daniel_007 - 2013. 07. 09. 22:00

nem volt rossz, bár a 7×02 lényegesen erősebb lett szerintem, főleg a dráma miatt, a 7×01 nagyon klisés lett helyenként. DE. azért csináltak elvileg 7. évadot, azért hoztak vissza régi karaktereket, hogy lezárják a sorsukat, erre? szóval kicsit felesleges így, mármint nem lettünk okosabbak.

ace05 - 2013. 07. 09. 22:15

Tetszett meg volt ez a egyfajta Skins hangulata. Az egyetlen hibája szerintem az az, amit már mások is megemlítettek, hogy nem hoztak be több régi szereplőt. Ezért nagyon remélem, hogy Sidet legalább visszahívták egy jelenet erejéig, hogy lezárják a második évad fináléjában történteket.

CyClotroniC - 2013. 07. 09. 22:21

Na én ezért az egyért tartok a Cassie résztől, és ezért nem is örülnék annak, ha több karakterről lenne szó. Valahogy jó, hogy nyitva vannak dolgok. A Cassie-Sid szál tökéletes lezárása volt, hogy rád van bízva, hogy összefutnak-e vagy sem, ezzel szemben most eldöntik helyettünk majd valszeg vagy így vagy úgy. Cassie volt a kedvenc karakterem, így nyilván baromira várom az ő részeit, de félek, hogy mit kapok a tökéletes S2-es lezárásért cserébe. A Time To Pretend-ről azóta is mindig az a zárás jut eszembe.

dante - 2013. 07. 09. 22:22

ez sajnos már csak a nevében skins.

Mighty Duck - 2013. 07. 09. 22:34

Nekem nagy csalódás volt ez a koncepció, a karakterek. A történetvezetés számomra hihetetlenül híg volt és szerintem rengetegszer lett kimentve a történet a kamerák, zene és szex hármasával. A karakterek is felszínesek voltak, semmilyen tulajdonságot nem hordoztak, se nem volt határozott elképzelésük az életükről. Ugyanakkor sodródásnak sem nevezném, ami történt, legfeljebb Naomi részét, de abból szinte semmit sem kaptunk. Az első rész története bármelyik tündérmeséből és szappanoperából is jöhetett volna. A második rész ezzel szemben brutális volt, szerintem úgy rúgtak nagyot a nézőn, hogy a karakterből ezáltal semmivel sem kaptunk többet. Ezek alapján nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy mindössze egy karaktert használva mit fogunk kapni a maradék 4 epizódban. Engem az alakítások is részben csalódást okoztak, nekem kicsit faarcúnak tűntek a szereplők sok jelenetben, Naomi-ból és Ems-ből is hiányzott az érzelem, amikor kivételesen közelről lettek véve együtt. Számomra fényképezés és zene 10, történet 5, színészi játék 6.5, összességében 6.

pezse - 2013. 07. 09. 22:35

Egyáltalán nem vártam mást ettől a két résztől. Amit sajnáltam az az, hogy Emily elég keveset szerepelt, de ezt is csak azért sajnálom mert nagyon szerettem a karakterét :)

Effynek mellesleg pont egy ilyen életet képzeltem el. Egy olyan munkahellyel ahol a főnöke először még a nevét sem tudja, aztán egyszer csak felhívja magára a figyelmet.

Az első részt először egy kicsit unalmasnak gondoltam, de belegondolva valahogy fel kellett vezetni a sztorit és az epizód végére már sejthető volt, hogy itt bizony szép kis dolgok fognak történni.

Befejezésről annyit, hogy meglepődtem, nem vártam, hogy így lesz vége de szerintem ez rendben is volt így. Nem a skinsről beszélnénk, ha nem lennének bennünk kérdések a záróképek után :)
Nekem tetszett az is, hogy nem volt visszautalgatás a múltra. Engem zavart volna ha Effy Freddie haláláról kezd beszélni… Felnőtt, továbblépett és egy teljesen más világban él.

Nálam ez a két rész így egyben 9/10.Kíváncsian várom a Pure-t és a Rise-ot :)

Anthonz - 2013. 07. 09. 22:49

Nekem bejött, nem volt semmi extra elvárásom. A többieket hogy vegyék bele, 2 sör közt meséljék el kivel mi van?
Kicsit szomorú a vége, meg Effytől azt vártam volna hogy okosabb legyen, de attól még jó volt.
Jön Cassie, jeeee!

Keila - 2013. 07. 09. 22:53

Fáj a szívemnek Naomily. Nagyon. Főként az, hogy mennyire másodlagosak voltak. Bár tény, hogy ennek volt szerepe, mivel mégis Effy szemszögéből láttuk az egészet, de akkor is..
Előnyére legyen mondva ennek a két résznek, hogy ezt az Effyt nem akartam felpofozni ellenben a 3.-4. évadi Effyvel.
Nem vagyok boldog az évaddal eddig.

winnie - 2013. 07. 09. 23:17

(esküszöm, mindjárt belekezdek ebbe a szezonba. elég volt ránéznem a szép fényes képekre és visszatért az életkedvem. most komolyan, a skins feletti posztban a killing-képek mennyire a másik végletet jelentik:)

CyClotroniC - 2013. 07. 09. 23:26

winnie: Azt azért hozzáteszem, hogy én minimálisan a screenshothoz hozzá szoktam nyúlni PS-ben. Igaz, hogy csak contrast/brightness fronton és ott is csak 10-15%-ot max, és nyilván annyira, hogy ne “hazudjon” az illusztáció, szóval pl nem kontrasztoznék ki egy képet, ha a sorozat látványvilágának a stílusát üti, de azért ez hozzátartozik a valósághoz.

Ettől függetlenül ez tényleg egy baromi szépen fotózott két rész volt, és az első két szezonhoz képest (amihez én tudom hasonlítani) sokkal élesebb jellege volt, ami szerintem félig technika, félig meg tudatos koncepció volt.

Ludwing - 2013. 07. 10. 00:37

Basszus, már kezdtem elfelejteni azt az érzést, melyet a Skins első két generációjának lezárásánál átél az ember, erre tessék. A kórház-tetős egymásba borulást, majd az emily-effy összeborulást rendesen megkönnyeztem, aztán ahogy az lenni szokott, hirtelen lezárják, és vége. Most pedig tombol bennem az érzelemkavalkád, de főként az üresség és a gyomorgörcs.

u.i.: a francba már, ezek az angolok sose öltöznek át, ha ágyba bújnak, és ez csak engem zavar? ez az évtized amúgy is a realistább megközelítésről szól a filmiparban, illő lenne már végre eljutni arra szintre, hogy a szereplő, ha ágyba bújik, leveszi előtte a cipőjét, és mondjuk nem az aznapi göncében hempergi össze az ágyát.

4x3 - 2013. 07. 10. 02:30

Rettentő gyenge eddig az évad. Teljes mértékben kiszámítható, volt aki nem tudta mi lesz a vége? Volt aki nem tudta volna megmondani az első 10 perc utan hogy mi fog lezejlani? Egyetlen egy meglepetést dobtak be ugye naomit, de azon is érződik csak azért hogy legyen egy kis dráma a sablonos elcsépelt bróker story melett. Már amikor a fönök kirakta az előző csaját már akkor lehetett tudni hogy az utolso 5 percben már effyt fogja elárulni… Kb Olyan mintha már láttam volna…

mse - 2013. 07. 10. 02:30

Az első résznél még húztam a számat, az még nagyrészt csak építkezett, és nem láttam, hogy hova fogunk kilyukadni, de a második már ütött rendesen. Tetszett, hogy Effy karakterjegyeit meghagyták, és a tanulság, ami bennem megmaradt is valahogy olyan Effys lett – nem fogadta el a valóságot, legalábbis nem teljesen, próbált úgy tenni, mintha a legjobb barátja nem haldokolna és a munkájában sem botladozna, de a végére csak szembenézett az igazsággal. Tudom, hogy sokan ki vannak akadva Naomi végzete miatt, de ez a Skins, itt hullanak az emberek, és ritkán engedtetik meg, hogy felemelő érzéssel hagyjuk el egy-egy epizód végét.

paranoid android - 2013. 07. 10. 10:30

A három történet közül talán ezt vártam a legkevésbé, de szerencsére nagyon tetszett. Egyszerre néztem a két részt, és így remekül működött a Requiem for a Dreamre emlékeztető felépítése. Az évszakok metaforikus konnotációival megoldott négy felvonás: a felívelés, a csúcs, majd a hanyatlás és a mélypont. Ez utóbbi itt a Skinsnél a tragédiák sora ellenére nem olyan negatív, mint a Requiem esetében, bár igaz, az a tény, hogy bölcsebben jövünk ki a zuhanás után, sem nagy vigasz.

Amikor először feltűnt egy betegség lehetősége, nem örültem neki, főleg, mert túl sok nekem a karakterhalál egy ilyen témájú sorozathoz képest. Persze a készítők ezt már koncepcióvá emelték a 3. generáció során, de akkor is. De végül baromi jól működött.
Egyrészről azért, ami a kritikában is van: a két karakter, Effy és Naomi végzete remekül rezonált arra az életstílusra, amit megtestesítettek; ahogy csak Effy-re vetítve is jól működött a magánélet-munka kettősét tekintve. Másrészről nekem különösen betalált, mert kábé egy éve Effy-hez hasonló cipőben jártam, legalábbis a történet ezen részét tekintve.

Az íráson kívül még persze a szokásos magas minőség a fényképezés terén is. És természetesen a színészekkel sem volt gond. Plusz zárójelben még meg kell említenem, hogy Kaya Scodelario hihetetlen jól nézett ki.
Szóval összességben remek élmény volt, és a sorozat korábbi részeihez képesti nyilvánvaló eltérés ellenére (sőt részben pont emiatt) méltó “lezárás” volt ez ennek a pár karakternek, még ha azoknak akik nagyon szerették őket, érthetően rosszul esett a végkifejlet. Illetve hogy nyitott maradt a vége. Ez utóbbi sem zavar engem, noha érdekes lenne Effy története ezután, és kár hogy nem fogjuk látni. De hogy – amit többen kifogásoltak – nem zárták le a sorsukat? Az élet nem igazán olyan dolog, amit le lehet zárni – kivéve a halállal, amiből kaptunk egyet. Maximum be lehetett volna fejezni a részt happy enddel, hogy a néző elhitesse magával, hogy mostantól minden csodás lesz a karakterek életében, de ugye az élet nem ilyen, és a Skins sem erről szólt.

CyClotroniC - 2013. 07. 10. 10:58

A lezárás szerintem sem illik egy realista életút sztorihoz. David Simon írta ezt meg nagyon jól a Treme-ben John Goodman karakterének:

“Don’t think in terms of a beginning and an end, because unlike some plot-driven entertainments, there is no closure in real life.”

Bizonyos stílusú dráma sorozatokhoz bizony ez illik, mert valami sarkos lezárás szerintem ugyanúgy hiteltelen lenne, mint a 90 percbe beleerőszakolni elejtett mondatokat a régi karakterekről. Főleg Effy életvitelét tekintve lett volna oda nem illő húzás, így ezek nekem nagyon nem hiányoztak.

eudaimoniac - 2013. 07. 10. 11:45

cancer? reeaally??? -.-

Gergő - 2013. 07. 10. 12:33

szerintem meg igenis öncélúak voltak a szálak,hiszen Effy még mindig ott tart,hogyha szorul a hurok,akkor -erős,határozott nőnek ábrázolva- szétteszi a lábait.

Ugyanúgy ahogy a másdik szériában sem értettem,most sem tudtak semmit se kezdeni az írók az első két évadban olyan fantasztikusan bevezetett karakterrel

Naomi rákja sem volt túl emberközeli,ráadásul semmit sem tudott kezdeni vele a néző,nameg nem mintha bármi

jellemfejlődésről nem nagyon volt szó,a realitásról meg annyit,h szerintem a felnövés árnyoldalait anélkül is lehetett volna ábrázolni h az egyik karakter meghal a másik pedig börtönbe megy milliós csalások miatt.

Az én világomban ezek nem igazán számítanak mindennapi problémáknak sőt,szerencsére a legtöbbünk így van vele

radawz - 2013. 07. 10. 14:31

Reménykedtem, hogy a rész Effy és Dom külföldre menekülésével zárul, az szerintem teljesen passzolt volna oda.
Másnak persze más, mint régen, de nekem tetszett az első 2 rész.

yeeeyha - 2013. 07. 10. 14:42

Én igazából nem tudom mire számítottam, de mindenképp valami felnőttesebbet, amit végülis meg is kaptam, de… azért elrugaszkodottnak érzem. Effy a tőzsdén? Nagy valószínűséggel sz*r jegyekkel fejezte be a sulit és egy egyszerű titkárnőből hetek alatt egy nagy tőzsdecég macája lesz, aki SOHA nem veszi fel kétszer ugyanazt a ruhát? Komolyan? Oké, azt mindig is tudtam, hogy Effynek van agya, de azért valami hétköznapibb vonulat lehet jobb lett volna. Mivel egyetemre járok, így nem láthatom át, milyen egy pályakezdő élete, de ahogy a barátaimat, ismerőseimet nézem, azért nem ilyen klassz, meg milyen volt már, hogy egy (amúgy tökjó) lakásból egy lélektelen hodályba költöztek, amint ment a szekér… szerintem ez karakteridegen volt effytől.
Naomi szála engem sokkal jobban érdekelt, igazságtalan is lett. Ekkorát rúgni a Skins rajongókba (Nemily-t nem is mondom inkább), és most azon felülemelkedve, hogy nagyon szeretem őket, még úgy is azt mondom, hogy b*zdmeg.
Naomi amúgy hozta azt, amit várni lehetett: a tervtelenség, majd a stand up comedyzás, nekem tetszett, főleg, hogy szerintem épp akkor komolyodott volna meg igazán, mikor kiderült, hogy beteg.

A zenékre nem lehet panasz, a képi világ, operatőri munka baromijól nézett ki, több kedvencem is van, a legjobb talán, mikor Naomi kinn cigizik a tetőn és Effy utána megy, és Naomi arcát közelről mutatják, azok a szemek, wow.

Mindenképp folytatom, Cassiét ki nem hagynám, de még cookot is megnézem, legyen teljes az élmény.

yeeeyha - 2013. 07. 10. 15:06

Elolvastam a kommenteket, és a régi karakterekről szerintem sem kellett volna túl sokat beszélni, nem arról kellett szólnia a 90 percnek, hogy naomi és effy ülnek a konyhában és a többiekről beszélgetnek, de egy-két utalás jó lett volna… Ha más nem, Effy kap egy e-mailt Pandától, aki mondjuk rioban van, vagy akármi.

minase - 2013. 07. 10. 20:09

Az első rész után úgy voltam vele, Effyt simán el tudnám nézni egy évadon keresztül is. A második is tetszett és érzelmileg kicsinált ahogy kellett. Hasonlított egy sima évadra csak rövidebb volt a hullámvasút. Nem értek egyet azokkal, akiknek azért nem tetszik, mert a karakterek jobb sorsot érdemeltek volna. Ez a sorozat lényege, hogy az élet sokszor szar, aztán ki hogyan birkózik meg vele. Anno sok panasz volt, hogy Effy karakterét kinyírta az, hogy beszéltetni kellett a saját évadjaiban. Szerintem itt aboszolút jól ráfeküdtek azokra a nézésekre, félmosolyokra és fuckoffokra, amitől olyan ellenálhatatlan a karakter.

Nagyobb lett volna az esélye, hogy megnézem Cook részeit ha a kettő közé betolják, így majd az előzetes eldönti.

Wyldebeest - 2013. 07. 10. 20:13

Szerintem ez az új évad egyáltalán nem bíztató eddig.

Ami jó benne az továbbra is inkább a technikai megvalósítás. A kellemes zene, a szép fényképezés és a többnyire jó színészi játék.

Ugyanakkor egy kicsit túlzásnak érzem azt amilyen mennyiségű drámát akartak belevinni ennyi műsoridőbe. Ez így egy kicsit sűrű, nem beszélve arról, hogy mennyire szürreálisak Effy City béli sikerei, még akkor is, ha van egy hobbit besúgúja.

Azt gondolom hogy sok és erőltetett a dolog, de aláírom, hogy témakörében méltó a folytatás, és nincs azzal baj, hogy komolyabbra, és “felnőttesebbre” vették a hangnemet.

Egyébként szeretem a sorozatot, főleg persze az első két évadot. Azokkal csak annyi volt a problémám, hogy sok a karakteridegen mozzanat a szereplőktől (nincsenek gondosan ábrézolva) és hogs sok volt a túlzás már akkor is, de szerethető volt és hangulatos.

CyClotroniC - 2013. 07. 10. 20:31

Mondjuk a realizmushoz azért tegyük hozzá, hogy az S1-S2 idején is voltak ám olyan – amúgy zseni – részek, mint az Osama musical vagy a kiruccanás az oroszoknál. Most durva oximorom jön, de szerintem a Skins realizmusa még az ilyen over-the-top túlzásaiknál is megmarad a finomabb mozzanatok és döntések terén. A realizmust itt se a tőzsdézésre kell érteni, hanem a kiváltott problémákra, a karrier és a barátok közötti “szétszakadásra”. Persze lehetett volna ezt reálisabb is bemutatni, de ha Effy eladó egy plázában, abban hol van a tét? Kellett egy olyan munkakör, ahol a saját módszereivel feljebb tud jutni, erre meg tökéletes az, hogy kávéfőzésből és fénymásolásból némi streetsmartsággal és az ördög kísértésével hová jut el.

gergo - 2013. 07. 10. 22:24

senkinek nem tűnik fel az a hatalmas kontraszt, ami a régi Effy és a mostani Effy között van? elvégre csak 3-4-5 év esett ki, ezalatt mind a személyisége megváltozott, mind hirtelen szerzett képesítéseket magának, hogy egy ilyen cégnél dolgozzon? nekem hiteltelen és valószerűtlen volt az egész – ha nem tudtam volna az előzményeket, még akkor is.

minase - 2013. 07. 10. 23:15

@gergo annyira nem tértek ki erre, de szerintem a bérleti díjat is azért hozták szóba, hogy meglegyen legyen a kontraszt. Effy szorgalmas és összeszedett. Otthon is kimutatások a falon stb. Naomi pont az ellentéte, akinek nincs igazán felelősségtudata és egy álmodozó. Effy beosztása szerintem reális. Recepciós, aki többek közt kávét is felszolgál. Valószínűleg témába vágó iskolát végzett (vagy végez). A vele dolgozó csaj sem egy géniusz, de simán látsz ilyen csajokat ha bemész valami multi székházába.

minase - 2013. 07. 10. 23:17

ja és még az Excelhez is ért. jóhogy felvették:)

Shalafi - 2013. 07. 10. 23:48

Sosem szerettem Effyt :/
Első évadbol meg Maxine ék joban érdekeltek volna :/

lux - 2013. 07. 11. 12:04

Elég vegyes érzelmeim vannak az első két rész kapcsán. A pozitív az, hogy Effy tényleg felnőtt és habár itt is megkaptuk azt, hogy próbálja tagadni a körülötte felgyülemlett szart, végül felelősséget vállalt és nem futott tovább (önmaga elöl sem). Nagyon jók voltak a zenék és a képi megjelenés is. Viszont valami hiányzott, nem tudom megfogalmazni mi az, talán az igazi skins hangulat nem volt meg.
Tudja valaki, hogy miért cserélték meg Cassie és Cook részét?

magyareke - 2013. 07. 11. 16:44

Hát érdekes volt, de ízig vérig skins. Nem értem azokat akik azt mondják hogy ez egy szar, meg fos, meg nem is igazi Skins, pedig az és egyet értek CyClotroniC – al. Nekem ami tudom hogy hiányozni fog ebből a lezáró évaból, ami az összes többi évadba meg volt, amikor a rész mindenkiről szólt, azok mindig jó részek voltak, évadtól függetlenül, szóval én még egy 7. részt is el tudnék képzelni, habár nem tudom hogy, hogy lehetne ezt kivitelezni :D, na de vissza térnék ehhez a két részhez, a zene pozitívum, vagyis hozta az elvártat :), örültem nagyon Naominak és Emilynek,(nekem Naomi volt a kedvencem és sajnálom hogy ez történt vele, viszont örülök annak hogy végre Effy is megbünhödik, habár jobban örültem volna ha őt nyírják ki, sose szerettem ezt a szarkavaró nőszemélyt) kár hogy kevés szó esett róluk, kiváncsi lettem volna, milyen Emily kapcsolata Katettel és mi van a családdal, én nagyon bírtam azt a dilis családot. Mindesetre amit a Skins eddig nyujtott, azt tudta most is, egy igazi dráma volt, és nagyon tetszett ahogy ezekbő a drogos komolytalan “leszarok mindent” emberekből, milyen felnőtt vált, még akkor is ha nem éppen sikerültek ugy a dolgok és Naomi nem sokat változott, de legalább próbált valamit csinálni amit szretett. Cookra nagyon kiváncsi leszek, imádtam az akcentusát és az egész karaktert, azt az igazi ösztönlényt, hatalmas egyéniség, persze Cassiet is bírtam vagány kis csaj volt, habár sokkal ellentétben nekem a második generáció jobban bejött mint az első. Mindent egybevetve, nekem pozitív volt az egész és nagyon várom a folytatást és egy igazi junkie révén sajnálom hogy vége lesz az egyik kedvenc sorozatomnak:(

gal9marcell - 2013. 07. 12. 01:52

Teljes mértékben elégedett vagyok mindkét résszel, kb. erre számítottam, se többre, se kevesebbre. (na jó, talán kevesebbre) Sokakkal ellentétben nekem egyik generációval sem voltak problémáim, mindegyiket a maga módján szerettem és nem kívántam vissza régi szereplőket soha. A három kedvenc szereplőmet hozzák egyébként vissza, úgyhogy ennek nagyon örülök.

Effy történetének tényleg nem adtak konkrét lezárást, de én az ilyet szeretem egy sorozatban, és ha belegondoltak, a Skins még soha nem közölt konkrét befejezést, mindig voltak nyitott kérdések: ehhez hűen itt is kell hagyni párat, nem?

Szóval nekem nagyon bejött, érdemes visszatérni rá, ha valaki kaszálta.

Ben - 2013. 07. 14. 01:37

Rég sírtam filmen… de ez most előhozta belőlem!!! Minden tiszteletem a színészeké és az íróké!!!

deny79 - 2013. 07. 22. 03:05

Szerintem teljesen jó volt. Talán tényleg csak annyi, hogy túlságosan sokat akartak ebben a kétszer 50 percben mutatni. Ez a két rész simán lehetett volna egy teljes évad, és nyilván, akkor nagyobb felháborodás lenne, hogy ez már nem az a Skins, de igenis jobban be lehetett volna mutatni, hogy Effy lépésről lépésre hogyan távolodik el még inkább régi énjétől, hogyan jut előrébb a munkahelyén, Naomi mikor kezdett el jó stand upos lenni, stb… Illetve szinte senki nem ejt szót Domról, de ő is kegyetlen jól hozta a karakterét.

pumpika666 - 2013. 07. 28. 11:44

még csak az első részt láttam, elég szomorú lett a vége, amiket írtatok a 2ikról…nem tudom megnézzem-e :(
azért majd kerítek rá sort

kri - 2013. 07. 28. 12:36

CyClotroniC, írsz majd a többi részről is, vagy majd a végén esetleg egy összefoglalót?

CyClotroniC - 2013. 07. 28. 15:26

Minden páros részről írok majd, Cassie-vel sajnos elcsúsztam a héten egy kicsit, de hétfőn tervezem, hogy megírom, és persze majd Cookról is lesz külön. Sry, de jön majd.

HunOrion - 2013. 07. 30. 01:02

A részek úgy ahogy tetszettek. Kicsit kiszámítható volt de mégis ütött nálam a dráma.
Egyedül én nem látok semmi szeretni valót/tiszteletre méltó tulajdonságot Effyben? 3-4. évadban is idegesítőnek találtam, de most már egyszerűen undorító a karakter szamomra. No de mindegy, pont ezért alig várom, hogy megnézem a Cassie-s részeket! Az ő karakterét viszont imádtam.

u.i. Dom abszolút favorit ebben a 2 részben, na meg Mark azzal a 3 sorával nagyon ütött! :)

csdavid - 2013. 08. 05. 19:28

Amikor a főnök csávó beszélgetett telefonon egy bizonyos Rich nevű taggal, akkor a telefonban a hang hasonlított a 3. generációs Rich hangjára. Örültem volna ha megemlítik Freddiet, érdekelt volna, hogy Effy mégis hogy gondol rá. Mindent összevetve nekem tetszett, bár igazság szerint arra számítottam én is, hogy valami boldogabb véget kap, de végül is ez valóban jobban illik ehhez a sorozathoz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz