login |

Teen Wolf – 3×06: Motel California

2013. 07. 10. 18:15 - Írta: superpityu

24 hozzászólás | kategória: kritika,

Tudom, sokakat taszít a Teen Wolf, sőt lehet, ha én is öregebb lennék, talán csak csóválnám a fejemet a néha igen béna párbeszédeken vagy a hirtelen jött megoldásokon, de mostanság nagyon bejön. Egyszerűen leköt, és így teljesen jó kikapcsolódást jelent hetente.

Az előző helyzetjelentésem alkalmával 6/10-re értékeltem a látottakat, most viszont, az a helyzet, hogy annak fényében “kénytelen vagyok” az utóbbi két részre egy szolid 8/10-et adni. Igaz nem szokványos epizódokat kaptunk, de az egész remekül működött.

Az, hogy kimozdultak a hőseink a gimi és a város falai közül az elég jól sült el., viszont a történet nem sokat haladt. Akadt pár meglepő húzás és a négy nem túl erős színész hozott egy magukhoz mérten baromi erős jelenetet. Nyilván tudtuk, hogy nem hal meg senki, de Scott monológjának volt súlya, és a többiek reakciója is a helyén volt.

A 3×05 flashback-re épült, ami nem szokványos ebben a sorozatban, a 6. pedig már-már filler-nek is elment volna. Sok jelenet épült most Scottra és Lydiára, akik a legnagyobb változáson mennek az eddigi részek során, és ez a változás elég pozitív is szerencsére. Na, spoileresen a tovább után folytatom.

Megvolt az első összecsapás az alfákkal, amiből senki sem jött ki győztesen – sőt az alfák száma eggyel kevesebb is lett, igaz a halál okával nincs mindenki tisztában. Derek és Scott is elég szép sérüléseket szedett össze, szerencsére mindegyiket meggyógyította álmaik nőik. Lépjünk tovább.

Közben pedig a darach is akcióba lépett, viszont Lydia képességével sikeresen meg is akadályozták a farkasok megölését. Eljutottunk arra a pontra, hogy a lány egyre többet tud meg magáról és mi is róla. Jelenleg úgy néz ki, hogy valamiféle médium lehet és fontos szerepe lesz a darach legyőzésében.

Allison is kezdi visszanyerni a régi kedvelhető énjét, Scottal közös jelenetei sem nyálasok, sőt kifejezetten üdítőek a beszélgetéseik. Plusz a családját is összekötötték az alfákkal, legalább Argent nem feleslegesen fog papolni a későbbiekben. Ja, és Gerard is megjelent, nem volt kétséges, hogy látjuk még az öreget, de nem épp a legjobb bőrben van, talán így ki is zárhatjuk a darach-szálból.

A status quo nem változott. De a karaktereket szépen építik. Most még az alfákra sem panaszkodom, sőt az ikrek átállása elég valószínű, Scott pedig átveheti a vezetést a béták felett. Minden bizonnyal pár szereplőtől még búcsút inthetünk a vég előtt, de szerencsére van kiből válogatni. A darach kiléte még kérdéses, akadhat pár meglepő megoldás.

Deaton és Miss Morell is benne van nyakig az események sűrűjében. Utóbbi még rosszabb helyzetben van, mint gondoltam az elején. Derek jelenleg sebeit nyalogatva romantikázik. Cora és Peter pedig még nem sokat tett eddig.

Összességében még mindig nagyon pozitívan tudok nyilatkozni a Teen Wolf-ról. A természetfeletti témában is nagyon jó, azt a heti 40 percet bőven megéri. Sőt!

24 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2013. 07. 10. 18:43

aki nem nézi még: MIÉRT? :)

(magyarán: megéri, az egyik legjobban kitalált történet, nagyon jó fordulatokkal)

utóbbi évtizedem egyik nagy meglepetése: MTV, és értelmes dologra költik a pénzüket. amúgy az egész sorozat egy nagy zenereklám-csatona nekik, de mindezt úgy teszik, hogy nem bánom

uran - 2013. 07. 10. 19:11

imádom a harmadik évadot is pedig verem a harmincat, szal ez nem annyira kor kérdése szerintem XD
jó kis értékelő, bár a ‘négy nem túl erős színész’-el vitatkoznék, Dylant/Stilest remélem még sok filmben és sorozatban fogjuk látni :D
legyen már jövő kedd.. >_<

xdespisedkidx - 2013. 07. 10. 19:50

HA mindenképp mennie kell pár szereplőnek akkor Boyd, Kali (habár bírom ahogy mezítláb császkál mindenhova és próbálja kifejezni hogy ő mennyire badass). Boyd-ot nem tudom hova tenni. Csak úgy van magának feltűnik 1-1 jelenetben de ennyi. Isaac-et nagyon megkedveltem, az ikrekben is látok valamennyi potenciált, hiába tésztaképűek. Cora-t viszont semmiképp SEEEEEEE írják ki. Már az poén volt amikor Isaac kérdezett róla Derek-nél :D

mirelitkacsa - 2013. 07. 10. 20:18

Az elmúlt két részben részemről Finstock volt az abszolút csúcs, főleg a 3×05-ben – Stiles vs. a síp. Scott és Stiles a rész végén pedig végképp átlépett nálam amolyan Sam és Dean Winchester státuszba.

Mást nem tudok mondani, ami a kritikában ne lenne benne, tényleg remek évadot kaptunk így a nyárra (ráadásul szép hosszú évadot).

xdespisedkidx - 2013. 07. 10. 20:24

Sajnos ketté bontják :( Viszont azt nem értem hogyan is fog ez lezajlani? Elvileg most júliusba folytatják a forgatást. Akkor jövő nyáron jön a második fele vagy hogy? (Coach meg óriási figura ez nem vitás :D)

yeeeyha - 2013. 07. 10. 20:30

A 3×05 szerintem a legrosszabb rész volt a teen wolfban, de a 3×06 az tényleg fasza lett.
Imádtam a hotel helyszínt, az atmoszféráját, mintha egy tini horror lenne; és pont azok kaptak több játékidőt, akik voltaképpen előrébb viszik a dolgokat, akik rájönnek dolgokra: stiles és lydia. Boyd több játékideje jó volt, meg is van a tippem miért pont most került előtérbe, scott és stiles beszélgetése engem nem hatott könnyekig, de amúgy rendben volt. Én is várom az ikrek kiválását az alfa falkából, de a darach érdekel most, hihetetlen, de még a tavalyi kanimánál is jobbnak érzem, pedig az is hihetetlenül jó volt.
A végére hagytam kedvencemet, dereket, romantikázzon csak, nekem szimpi Ms. Jennifer Blake. Amúgy is takarékon volt a romantika (amúgy klassz, hogy nincs VD-ba illő szenvedés scott-allison között, pedig azt vártam volna), ebbe a részbe már simán belefértek a derek-jennifer és ethan-danny jelenetek.

Pontszámilag a 3×06 egy laza 9/10. (a 3×05 meg 4/10…)

paranoid android - 2013. 07. 10. 20:36

Nagyon elégedett vagyok eddig az évaddal. Az utóbbi két rész nekem korai Buffy hangulatot hozott. Talán az ember csapatnak köszönhetően. A sok werewolf és természetfölötti esemény közepette a Stiles-Allison-Lydia hármas a legjobb most. Persze Lydia nem teljesen mentes a misztikus képességektől… Az ilyen természetfelettis sorozatokban mindig az embereket tartottam a legérdekesebbnek, hogy hogyan boldogulnak egy ilyen idegen, veszélyes és sokszor az embert másodrendűvé fokozó világban. És izgalmas, ahogy mindhárman máshogy próbálnak helyet találni maguknak, plusz a karakterek egymással való dinamikája is remek. Örülök, hogy sikerült Lydiát kimozdítani a második évados passzív szerepből, sokkal izgalmasabb így a karakter, hogy együtt nyomoz Stiles-szal, és nem csak a háttérben megbúvó rejtély a szerepe. Ahogy Allisonnak is jót tesz a másik két karakterrel való kapcsolat. Szóval nekem egyértelműen ők lettek a kedvenceim. A Scott-Stiles jelenetnél is inkább Stiles szavain volt a hangsúly, ami mellesleg baromi jó kis jelenet volt – és ott azért O’Brien mutatott némi tehetséget.

Az egyik ikersrác karakterének mélyítése dicséretes, máris szimpatikusabb. Remélem folytatják ezt a többiekkel, és bekerülhetne a sorba Cora és Boyd is. Szerencsétlen Boyd milyen régóta visszatérő szereplő, hogy ennek a nagy részében csak morogjon meg vicsorogjon. Remélem most nem csak azért kapott több képernyőidőt, hogy kiírják.

UnclePeter - 2013. 07. 10. 20:39

xdespisedkidx:
Nem tudom, hogy mennyire vagy jártas a más sorozatoknál, de a nyáron kezdődő sorozatokat általában úgy bontják meg, hogy nyár és utána januártól adják a többit, gondolom itt is így lesz, és az úgy áprilisig lemegy és júniusban jön az új évad.
Ha úgy lenne, hogy csak nyáron jön a második fele, ott tartanánk, mintha új évadba kezdenének.

xdespisedkidx - 2013. 07. 10. 20:52

UnclePeter:
Igazából elég sok sorozatot nézek évek óta, de ilyenre még nem volt példa így ezért nem tudtam hova tenni hogy ezt most mégis hogy viszik véghez. Viszont ha így lesz ahogyan írtad azt nagyon tudnám értékelni.

yeeeyha:
Én nem húznám le ennyire az előző részt. Végre összecsaptak az alfákkal. Az már más tészta hogy ez a lassítás elég nagy hülyeség volt a részükről. Scott ISAAAAAAAAAAAC “üvöltését” még másodjára se tudtam komolyan venni. Majd ha ténylegesen alfává válik. Cora-val remélem kezdenek valamit.

yeeeyha - 2013. 07. 10. 21:28

~xdespisedkidx: nekem a flashbackezés se jött be, nem tudom, valahogy itt most nem működött, pedig más sorozatoknál nincs vele bajom, meg annyira tökéletesen megkoreografált volt harc, meg az általad említett lassítások és üvöltések, hogy akármilyen jó pillanatok is voltak a buszon (stiles és a síp, epic XD ), számomra nem tudták megmenteni a részt.

xdespisedkidx - 2013. 07. 10. 21:38

Az edző egyszerűen fantasztikus :D a flasghbackezéssel annyi bajom volt hogy vissza fele haladtunk az időbe. Mellesleg tudja valaki milyen állatok hangjaiból rakják össze a hörgéseiket, morgásaikat?

DennyKeh - 2013. 07. 10. 21:46

Én egyszerűen imádom és ami a mai rész végén volt az Scott – Stiles jelenet, hát én azt hittem, hogy itt helyben elkap a síró görcs. :) Mindenesetre Lydiáról is egyre több információ derül ki, hogy neki mégis mi a “képessége”, mert engem már nagyon érdekel és annak is viszont örülök, hogy a lány egyre több szerepet kap a sorozatban (FAVORIT :D). Más részt ez az alfa dolog engem nem igazán izgat, de az ikrek nagyon jól tennék ha át állnának, legalábbis szerintem aki ott volt velük Ethan az egyre jobban kezdi megkedvelni őket. Nos nagyjából ennyi lett volna az én vélemény. Ami most egyáltalán nem izgat, hogy mi lesz Allison és Scott kapcsolatával, jobban szeretném, hogy így maradnának ahogy vannak, mert így élvezet nézni őket. Nálam a 3×06 egy 10/10-et megér!

Paladin - 2013. 07. 10. 22:04

Nem rossz ez, bár a második évadhoz képest kicsit visszestek a tinis vonalra, de még nem vészes. Meg kicsit sok a “na ezt most csináljuk meg igazán cool módra” jelenet, néha túlzásba van víve, de szerencsére még nem lett önmaga paródiája.

Eni - 2013. 07. 10. 22:58

Szerintem is sokkal erősebb a 3. évad mint az előzőek, és még ugye nem láttunk belőle mindent. Scott-Stiles jelenet a végén nagyon szép volt.
Az előző részből meg Stiles vs. síp hatalmas volt xD 2x visszapörgettem.

hummel - 2013. 07. 11. 08:07

A Hale hugicával kapcsolatos találgatásokhoz annyit, hogy Cora-t egyenlőre nincs szándékuk kiírni és a karaktert is mélyíteni fogják. Mindenesetre az már most látszik, hogy Cora ugyanúgy mint Derek, a család azt az oldalát képviseli ahol előbb ütnek és utána gondolkodnak.

Az évad nagyon jó. A Lydia-Stiles féle nyomozó páros összehozása jó ötlet volt, remek példa rá, hogy a már megismert karakterek közötti dinamikát is lehet még fejleszteni, illetve a lenyugodott Alison is jóban illik a képbe, mint az előző évados elszállt alteregója. Cora behozása szintén remek húzás volt, érdekes lesz nézni, hogy milyen hatása lesz a Hale féle diszfunkcionális családra. Derek karakterének pedig adhat egy löketet, hogy összehozták MIss Blake-el.

hummel - 2013. 07. 11. 08:15

jobban és nem jóban

Ambriel - 2013. 07. 11. 09:04

Pár hete daráltam le az első két évadot. Nekem a TVD aranykorát idézi, ami jó, mivel akkor az volt a kedvenc sorozatom. Sok hasonlóságot felfedeztem a két sorozat között, ezért én is aggódtam, hogy Scott és Alison szenvedni fognak egymással. Örülök neki, hogy ez nem így van. :)

Teljesen meglepődtem, hogy az MTV ilyen típusú sorozatot gyárt, és ráadásul ilyen jót! Remélem tartani tudja a színvonalát.

yeeeyha: Végre valaki! :D Eddig mindenhol azt olvastam, hogy milyen borzalmas a tanárnő. Szerintem tökéletes Derek mellé. Egy ilyen pasihoz jól passzol egy ilyen védtelen virágszál. Bár szerintem okozni fog még meglepetéseket Jennifer. Aki meg azt mondja, hogy túl gyorsan estek egymásnak, annak üzennem, hogy olvasson Fekete Tőr Testvériség könyveket, és nem fog meglepődni.
Azt nem tudom, hogy a vérfarkas bevésődés legendát megtartják-e a sorozatban, mert azzal is lehet magyarázni a hirtelen támadt vonzalmat.
Egyébként Dereket én egyből letámadnám, ha elém állna, de az már mellékes. :D

Aszusz - 2013. 07. 11. 13:31

@Ambriel: szerintem a Derek-tanárnő viszonyt ellenzők nem azon csodálkoznak, hogy Jennifer hirtelen vonzalmat érez Derek iránt, lol. Inkább azzal lehet a probléma (bevallom, ezt valamennyire én is jogosnak érzem, bár én is szurkolok a párosnak), hogy Derek miért bízik meg a nőben, pont, ő, aki kb senkiben sem bízik meg. És a csajt nem is ismeri.
Amúgy biztos vagyok abban, hogy megtudunk még egy-két dolgot róla, annyi már kiderült, volt már valami zűr az életében (régebben is bántották/megbántották), ha hosszabb távon akarják összehozni Derekkel, akkor finomítani kell a karakteren.

E - 2013. 07. 11. 15:22

Supnat fíling volt nagyon az aktuális rész :)

UnclePeter - 2013. 07. 11. 20:40

@Ambriel: én is bírom a tanárnénit, és szerintem tényleg passzolnak, meg az, hogy gyorsak, hát azért a teen wolfot ismerve, ez lassú volt :D, tényleg mindent azért hamar képesek lezárni,

Egyébként ez a bizalom oda vissza érvényes, mert azért a csaj se semmi, hogy nem fél tőle, és ő is megbízik benne, szóval azért ez a kapcsolat is érdekes, nem hiszem, hogy csak úgy behozták volna ha nem lenne benne egy csavarmég

Vavyra - 2013. 07. 12. 00:59

Tudom,hogy teli van hibákkal,általában átsiklok felettük,de a mosdós jelenet…3 órája utaznak a buszon, végre wc közelbe érnek,és akkor csak ők mennek budira?:D Ez annyira jellemző a sorozatra,nem figyelnek a részletekre csak durr bele mindennek a közepébe.Én már rég kaszáltam volna a sorozatot,ha nem várnám annyira ,hogy mikor jön össze Lydia és Stiles :) Szerintem ez a két színész viszi el a sorozatot,bár mintha lenne egy kevéske javulás Alison és Scott részéről is.Cora számomra tök érdektelen.Derek mostanában annyira 2 dimenziós volt,hogy jót tesz neki ez a kis kufirc,végre lendíthet valamit a karakteren.A zene választás viszont 10/10,nem hiába MTV vagy mi a szösz:)(Daughter-touch)
Amit nem igazán értettem a végén,hogy most akkor Alison apuci bosszút akar majd állni,egy ezer éve meghalt másodrangú rokon miatt?Nekem ez nagyon mondvacsinált, vmi frappánsabbal is elődrukkolhattak volna.

ala - 2013. 07. 13. 12:34

Köszi Azusz a válaszokat.

Vance - 2013. 07. 13. 20:51

Az amúgy meg lett magyarázva vagy csak én nem emlékszem, hogy ugye az első évadban az alfa Peter nagy szőrös farkas volt mikor átalakult az előző évadban meg most csak simán piros az alfák szeme, most hogy is van ez???

xdespisedkidx - 2013. 07. 14. 14:25

Az a “teljes” alakjuk. 3 stádium van. a szimpla vörös szemek, karmok, fogak, majd amikor betorzulnak mint a “nagy” harcnál, aztán pedig a nagy szőrös CGI. Csak elég gyenge volt így nem erőltetik aminek kifejezetten örülök.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz