login |

The Client List: vége a 2. évadnak – írta Ancsa

2013. 07. 11. 15:21 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Az erotikus masszázsszalonban dolgozó, férje által elhagyott kétgyermekes családanya életét bemutató The Client List második évadja hasonló szórakozást nyújtott az előzőhöz: a téma inkább csajos, míg az erotikus témával (látványvilággal) inkább a férfiakat próbálhatták a készítők a képernyők elé ültetni. Meglátáson szerint a sorozat maximum az elsőként megjelölt célközönséget vonzotta, és nekik is okozott csalódást bőven.

A második évad ott vette fel az események fonalát, ahol az első abbamaradt. Tudjátok, rendőrség, letartóztatási parancs, azonban nem azt vitték el, akire számítottunk. Ezzel pedig új bonyodalom vette kezdetét, ami az évad további részében megoldásra várt, több másik szállal együtt. Spoileresen a tovább után folytatom.

A férj tehát újra távol került a családjától, ezúttal sittre – fémlopás miatt. Felesége megpróbálja kijuttatni onnan, de sem az ügyvéd, sem az óvadék nem tartozik az olcsó dolgok közé. A gyerekek pedig értetlenül kérdezik otthon, hova lett újra apu?

Eközben Riley főnöke, Georgia visszavonul az üzlettől, és fokozatosan átadja a szalon vezetését a nőnek, és ezzel együtt a felelősséget is: meg kell őrizni a titkot, hogy mivel is foglalkoznak a legális szolgáltatások mellett, illetve óvni kell az ügyféllistát, melyen azok neve szerepel, akik igénybe veszik az extra szolgáltatásokat. A feladatok az évad végére meghaladják hősnőnk teljesítőképességét. De nézzük sorban.

Az első évadban az írók húztak egy merészet: a férj távol a családjától, testvére, Evan azonban segíti egyedül maradt sógornőjét és a gyerekeket, sőt bevallja, hogy évek óta szereti őt. Úgy tűnik, a nő is viszonozza az érzelmeket – ebbe rondít bele a visszatérő, majd sittre kerülő férj. Riley ugyan bizonygatja sógorának, hogy már nem érez a férje iránt semmit, a készítők azonban úgy gondolom, félúton megijedtek, hogy ebbe az irányba vigyék el az érzelmi szálakat, és egy huszárvágással kettévágták az alakuló románcot.

Evan rendőrnek állt, és viszonyt kezdett a mellé kirendelt társával. A magam részéről csak pislogtam, hogy ennyivel intézték el a nagy szerelmet, amit titokban évek óta érzett sógornője iránt.

A Parks családban még egy jelentős esemény történt: Linette, Riley édesanyja az évad közepén kikerült a képből, kiderült ugyanis, hogy alkohol- és gyógyszerfüggő, ezért elvonóra ment, és a hátralévő részekben csak néhány jelenetben láthattuk, míg az első évadban szinte végig lánya támasza volt.

Erősen csodálkoztam a történet ezen fordulatán: vagy a szereplőt ítélték az írók hirtelen feleslegesnek, vagy a Linette-et alakító Cybill Shepherd lépett hátra két lépést – ezt gyanítom már sosem tudjuk meg.

Riley másik támasza, és egyben legjobb barátnője, Lacey karaktere is több izgalmas eseményt élt át a második évadban. Először teherbe esett, majd elvetélt, végül pedig férjével egy újszülött fiúgyermeket adoptáltak. Lacey azonban, illetve a Locklin házaspár az egész évad folyamán ugyanolyan fontos szerepet töltött be hősnőnk életében, mint az előzőekben, ezt a készítők javára írom.

A szalonban is rengeteg változás történt, nemcsak az, hogy Riley vette át az üzletet, hanem az is, hogy a masszőr lányok közül az új évadra – egy fél mondatos magyarázattal elintézve – csak korábbi nagy riválisa, Selena maradt, Riley-nak vele kellett a továbbiakban úgy boldogulnia, hogy szorosan együtt tudjanak dolgozni, illetve új masszőröket választani.

Ezek lettek Nikki, a kedves, halk szavú tanuló, aki az “alamuszi nyuszi nagyot ugrik”-sztereotípiát erősítette, mert ellopta az ügyféllistát zűrös pasasa kedvéért; illetve Derek, hogy egy jó pasi is legyen a szalonban a női vendégeknek, na meg Selenának.

Végül pedig térjünk vissza Evan rendőri karrierjére, mely az évad során többször is fontos szerepet kapott, a legnagyobbat persze a fináléban: nyomozás kezdődött ugyanis több masszázsszalon – köztünk hősnőnké – után, és a nyomozásban Evan is részt vett, nem tudva, hogy sógornője érintett. Riley viszont tudomást szerzett a nyomozásról, így mindig egy lépéssel a rendőrök előtt járt.

Azonban csak a végjátékig járt előttük, amikoris az ügyféllistát ellopta Nikki, a saját alkalmazottja, és bár visszaszerezte azt, de véglegesen csak a szalon felgyújtásával sikerült eltüntetnie – ám ezután az épp megérkező sógora karjába futott. Az események folytatását csak a harmadik évadban tudjuk majd meg.

Összegezve úgy gondolom, hogy az első évaddal összevetve a második vérszegényebb lett: együtt érzünk Riley-val, de már visszatért a férje, így a női szolidaritás érzése ugrott. Izgulunk a sorsa miatt, de tudjuk, hogy minden csávából kimászik, ezért gyanítjuk, a szalon felgyújtását is kimagyarázza. És nem érzünk semmit Evan iránt, mert úgy fordul, mint egy napraforgó: már nem hisszük el, hogy imádta sógornőjét, ha egy perc alatt talált mást.

Leginkább csak csajok nézik a sorozatot és minket nem igazán izgatnak a fehérneműben libbenő női szereplők, a többi cselekményszál pedig sajnos csak vérszegény izgalmakat ígér. Részemről az évadra 5/10 jár, ezt is inkább az első félidőért.

1 hozzászólás Ne habozz!

ldavid - 2013. 07. 11. 19:04

ugyan nem vagyok csaj, de ezt az évadot én még végigszenvedtem, de amit ezek összeszenvedtek…
a zárás miatt még a következő évadnyitót majd meglesem (ha lesz), de van egy selytésem hogy nem úgy fogják elintézni a cliffet mint ahogy gondolom.
egyedül Alicia Lagano-t emelném ki, ő tök jól hozta most is a karkterét.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz