login |

How To Live With Your Parents: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2013. 07. 15. 21:52 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

A napokban két olyan sitcom is szóba kerül majd, ami szinte esélyt sem kapott a csatornájától, pedig nagyon jó. Kezdjük is a How To Live-vel. (Előzménynek a pilotkritika)

A történet ugye annyi, hogy fiatal anyuka válása után visszaköltözik a szüleihez, méghozzá a fiatal gyerekével karöltve. Innentől az a konfliktus, hogy a szülei régen mennyire hanyagul nevelték, és ő nem akarja ugyanazokat a hibákat elkövetni, ők pedig a mostani segítségükkel akarják jóvá tenni múltbeli bűneiket.

Szokás szerint az a helyzet állt elő, hogy pár rész alatt megkedveled a karaktereket, és onnantól baromira szerethető az egész sorozat. Plusz még poénok is vannak benne, amivel felül is múlja a tipikusan csak szerethető sitcomokat.

Leginkább az eltérő nevelési stílusok összeütköztetése volt jó az egészben. A főszereplők a sitcom rutinjukkal simán hozták az összes vicces helyzetet, amik közben szépen lassan kiderül, hogy a kettő közötti egyensúly lenne az ideális. Ez amúgy néha már-már megható jelenetet is szült, hiszen amikor a nagyapa átengedi az igazi apának a főszerepet a kislány életében, az baromi jól sikerült.

Amúgy negatívum is akad. Az elsőt rögtön a csatorna miatt kapja a sorozat, hiszen az esélyt sem kapó szériát, ők is tudták, hogy ebből nem lesz nagy nézettség, miért nem lehet sorban leadni a részeket? (Ez a helyes sorrend.) Vagy csak én vagyok OCD-s ebben, és zavar, hogy a volt apuka beköltözik a kislányának a játékházába, amit 4 résszel később kap meg a kislány. Ez csak a könnyen kiemelhető folytonossági hiba, de inkább az zavart benne, hogy így az egymást egyre jobban elfogadó karakterek egyszercsak megint távolabb vannak.

A másik pedig, hogy oké, a Scrubs hatalmas király volt a zenés összefoglalóban a rész végén, ahogy JD ráébred dolgokra, de olyan elcsépelt (hála a Grey’-snek, na meg rengeteg sorozatnak) megoldás, hogy teljesen letört párszor a használata.

Mivel winnie leharapná a fejem, mivel ő meg a pontszámokra OCD-s, így álljon itt a végére egy 7/10. Teljesen megérte ezt a kicsit több, mint 10 részt, ha nem lenne annyi sorozat, vagy nem csak a Jóbarikat és Charlie kalandjait ismételnék agyon 8 felé valamelyik csatornán, még újra is nézném pár év múlva.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2013. 07. 15. 22:01

akartam szeretni, de a korrekt pilot után inkább közepes volt. chalke valami észvesztően aranyos, majd csinálok posztot a fejeiből és nagyon átadja magát a sorozatnak, de más nem nagyon fogott meg. a humor sem volt egyenletes, hol ilyen, hol olyan, ezek a képernyőre írkálások az elején funkciótlanok voltak, á… (ja, és a szülőkért sem voltam annyira oda, így eleve nagy hátrányból indult a sorozat.)

nem tudom. én nem jutottam 3-4 részél tovább, szóval nem tudtam megszeretni. viszont az biztos, hogy ha nem lenne néznivalóm, simán bevállalnám, mert nem volt ez rossz, csak azt a bizonyos szintet nem vitte át.

Flanker - 2013. 07. 15. 22:20

“..baromira szerethető az egész sorozat”
Ez egy fontos kulcsmondat, kiválóan összefoglalja a sorozatot. Imádtam, igazi feelgood, Sarah Chalke miatt is. A kislánya a női Brick Heck, hatalmas figura. Nála már csak a két szülő volt jobb, óriási arcok mindketten. Nagyon sajnálom a kaszáját.

Dregnarr1 - 2013. 07. 15. 22:43

*Betesz egy képet fűzős Chalke-ról*
“Azért negatívum is akad..”
..

Kit érdekel?:DD

Lassan tényleg el kellene már kezdeni.

horathius - 2013. 07. 15. 23:40

Én vártam minden héten, teljesen jó volt. Chalke igazán kaphatna már egy sorozatot ami kibír egynél több évadot.

cyborgwings - 2013. 07. 16. 11:30

“mivel ő meg a pontszámokra ocd-s”, hát ezen hangosan fölvisítottam, az se érdekelt, hogy munkahelyen vagyok. :DDD

nekem az első rész nagyon nem jött be, de lehet, inkább ennek kellett volna esélyt adnom és nem a goodwin gamesnek, ami baromi nagy csalódás lett a jó kezdés után. na, majd meglátom, lehet, bepótolom, ez a pár rész valahol biztos elfér.

egy szamárvezetőt esetleg tudnátok adni a megfelelő sorrendhez? akkor már úgy nézném, ha nekiállok. köszi!

Malcolm Reed - 2013. 07. 16. 14:31

Nagyon gagyinak hittem, de óriásit csalódtam pozitívan. Nálam talán az évad meglepetése a How To Live With Your Parents. Mindenkinek erősen ajánlom, végig aranyos és vicces, a két nagyszülő beszélgetései pedig fantasztikusak, nagyokat nevettem rajtuk. Pár év múlva én is szívesen újranézném. 9/10

winnie - 2013. 07. 16. 14:32

(megjegyzem, hogy a pilotpontszámokra – mert mint látható, én nem szoktam nagyon írni pontot másra:)

winnie - 2013. 07. 16. 14:35

ilyen sorrendben mentek a részek a produkciós számok alapján. de ti láttátok.

1×01
1×07
1×06
1×05
1×08
1×09
1×12
1×13
1×03
1×02
1×04
1×10
1×11

cyborgwings - 2013. 07. 16. 15:48

köszi, winnie!

szuladam - 2013. 07. 16. 20:03

O_o
Ennyire meg voltak keverve a részek?
Nálam csak az volt a baj, hogy voltak olyan jelenetek amiket nagyon nem szerettem, (pl: Julian szerencsétlenkedései, a bolt, amikor a munkatársakat mutatták) De más jelenetek meg nagyon jók voltak. (Nagyszülők, meg a kiscsaj)
Végig ilyen kettősség érzésem volt minden résznél. Ez pedig csak akkor jó, ha darál az ember. Heti nézésnél könnye kaszálhatóvá válik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz