login |

How To Live With Your Parents: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2013. 07. 15. 21:52 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

A napokban két olyan sitcom is szóba kerül majd, ami szinte esélyt sem kapott a csatornájától, pedig nagyon jó. Kezdjük is a How To Live-vel. (Előzménynek a pilotkritika)

A történet ugye annyi, hogy fiatal anyuka válása után visszaköltözik a szüleihez, méghozzá a fiatal gyerekével karöltve. Innentől az a konfliktus, hogy a szülei régen mennyire hanyagul nevelték, és ő nem akarja ugyanazokat a hibákat elkövetni, ők pedig a mostani segítségükkel akarják jóvá tenni múltbeli bűneiket.

Szokás szerint az a helyzet állt elő, hogy pár rész alatt megkedveled a karaktereket, és onnantól baromira szerethető az egész sorozat. Plusz még poénok is vannak benne, amivel felül is múlja a tipikusan csak szerethető sitcomokat.

Leginkább az eltérő nevelési stílusok összeütköztetése volt jó az egészben. A főszereplők a sitcom rutinjukkal simán hozták az összes vicces helyzetet, amik közben szépen lassan kiderül, hogy a kettő közötti egyensúly lenne az ideális. Ez amúgy néha már-már megható jelenetet is szült, hiszen amikor a nagyapa átengedi az igazi apának a főszerepet a kislány életében, az baromi jól sikerült.

Amúgy negatívum is akad. Az elsőt rögtön a csatorna miatt kapja a sorozat, hiszen az esélyt sem kapó szériát, ők is tudták, hogy ebből nem lesz nagy nézettség, miért nem lehet sorban leadni a részeket? (Ez a helyes sorrend.) Vagy csak én vagyok OCD-s ebben, és zavar, hogy a volt apuka beköltözik a kislányának a játékházába, amit 4 résszel később kap meg a kislány. Ez csak a könnyen kiemelhető folytonossági hiba, de inkább az zavart benne, hogy így az egymást egyre jobban elfogadó karakterek egyszercsak megint távolabb vannak.

A másik pedig, hogy oké, a Scrubs hatalmas király volt a zenés összefoglalóban a rész végén, ahogy JD ráébred dolgokra, de olyan elcsépelt (hála a Grey’-snek, na meg rengeteg sorozatnak) megoldás, hogy teljesen letört párszor a használata.

Mivel winnie leharapná a fejem, mivel ő meg a pontszámokra OCD-s, így álljon itt a végére egy 7/10. Teljesen megérte ezt a kicsit több, mint 10 részt, ha nem lenne annyi sorozat, vagy nem csak a Jóbarikat és Charlie kalandjait ismételnék agyon 8 felé valamelyik csatornán, még újra is nézném pár év múlva.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2013. 07. 15. 22:01

akartam szeretni, de a korrekt pilot után inkább közepes volt. chalke valami észvesztően aranyos, majd csinálok posztot a fejeiből és nagyon átadja magát a sorozatnak, de más nem nagyon fogott meg. a humor sem volt egyenletes, hol ilyen, hol olyan, ezek a képernyőre írkálások az elején funkciótlanok voltak, á… (ja, és a szülőkért sem voltam annyira oda, így eleve nagy hátrányból indult a sorozat.)

nem tudom. én nem jutottam 3-4 részél tovább, szóval nem tudtam megszeretni. viszont az biztos, hogy ha nem lenne néznivalóm, simán bevállalnám, mert nem volt ez rossz, csak azt a bizonyos szintet nem vitte át.

Flanker - 2013. 07. 15. 22:20

“..baromira szerethető az egész sorozat”
Ez egy fontos kulcsmondat, kiválóan összefoglalja a sorozatot. Imádtam, igazi feelgood, Sarah Chalke miatt is. A kislánya a női Brick Heck, hatalmas figura. Nála már csak a két szülő volt jobb, óriási arcok mindketten. Nagyon sajnálom a kaszáját.

Dregnarr1 - 2013. 07. 15. 22:43

*Betesz egy képet fűzős Chalke-ról*
“Azért negatívum is akad..”
..

Kit érdekel?:DD

Lassan tényleg el kellene már kezdeni.

horathius - 2013. 07. 15. 23:40

Én vártam minden héten, teljesen jó volt. Chalke igazán kaphatna már egy sorozatot ami kibír egynél több évadot.

cyborgwings - 2013. 07. 16. 11:30

“mivel ő meg a pontszámokra ocd-s”, hát ezen hangosan fölvisítottam, az se érdekelt, hogy munkahelyen vagyok. :DDD

nekem az első rész nagyon nem jött be, de lehet, inkább ennek kellett volna esélyt adnom és nem a goodwin gamesnek, ami baromi nagy csalódás lett a jó kezdés után. na, majd meglátom, lehet, bepótolom, ez a pár rész valahol biztos elfér.

egy szamárvezetőt esetleg tudnátok adni a megfelelő sorrendhez? akkor már úgy nézném, ha nekiállok. köszi!

Malcolm Reed - 2013. 07. 16. 14:31

Nagyon gagyinak hittem, de óriásit csalódtam pozitívan. Nálam talán az évad meglepetése a How To Live With Your Parents. Mindenkinek erősen ajánlom, végig aranyos és vicces, a két nagyszülő beszélgetései pedig fantasztikusak, nagyokat nevettem rajtuk. Pár év múlva én is szívesen újranézném. 9/10

winnie - 2013. 07. 16. 14:32

(megjegyzem, hogy a pilotpontszámokra – mert mint látható, én nem szoktam nagyon írni pontot másra:)

winnie - 2013. 07. 16. 14:35

ilyen sorrendben mentek a részek a produkciós számok alapján. de ti láttátok.

1×01
1×07
1×06
1×05
1×08
1×09
1×12
1×13
1×03
1×02
1×04
1×10
1×11

cyborgwings - 2013. 07. 16. 15:48

köszi, winnie!

szuladam - 2013. 07. 16. 20:03

O_o
Ennyire meg voltak keverve a részek?
Nálam csak az volt a baj, hogy voltak olyan jelenetek amiket nagyon nem szerettem, (pl: Julian szerencsétlenkedései, a bolt, amikor a munkatársakat mutatták) De más jelenetek meg nagyon jók voltak. (Nagyszülők, meg a kiscsaj)
Végig ilyen kettősség érzésem volt minden résznél. Ez pedig csak akkor jó, ha darál az ember. Heti nézésnél könnye kaszálhatóvá válik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz