login |

The Middle: vége a 4. évadnak

2013. 07. 15. 15:08 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Brad and I split three years ago, and he still hasn’t kissed a girl.

Szép lassan felhozom magam a lemaradásaimmal, ezúttal a The Middle negyedik szezonja csusszant le egy hónap alatt. És a Heck-család körül forgó komédia továbbra is hozza az eddigi színvonalat, ami mindenképp nagy pozitívum. Jó látni egy olyan családi szitkomot is, ahol szerethetőek a szereplők és nem a harsányság vagy az elvetemültség katalizálja a poénokat.

Az évad egyik nagy pozitívuma volt, hogy pár mellékszereplőt kidomborítottak, a két idősebb gyerek is kapott a haverok mellé némi romantikus szálat (Cassidy vitte a prímet) – ráadásul egyiket sem vitték túlzásba. A lényeg, hogy jó volt látni, hogy nem csak egyszólamúak a főbb figurák.

Egyedül Brick-et nem sikerült túlságosan megújítani, de mivel Axl papíron továbbtanul a következő szezonban (szerepelni azért fog, bár nem tudom, hogy mi a terv vele), ezért az új alapfelállás talán a legkisebb gyereket is meglódíthatja. (Mondjuk vele nem lehet sok mindent kezdeni, gyereket hozni mellé nehéz, most is felnőttel próbálkoztak pár részen át, több-kevesebb sikerrel.)

Persze a lényegi történések továbbra is Frankie körül forogtak, Mike ugyanaz, mint 4 éve folyamatosan, mindössze egyszer-kétszer kapott komolyabb sztorit, de ezzel nincs gond, Neil Flynn sztoikus sidekick-ként hozza a kötelezőt, lecsapja a feladott labdákat. Frankie rovására mondjuk annyit felhoznék, hogy az utolsó pár részben túlságosan elhülyítették a karakterét, olykor totál idegesítővé vált, de az új munkahely (és Jack McBrayer) őt is rebootolhatja.

Egyedüli negatívum a karakterekkel kapcsolatban számomra az, hogy a két szülő rokonsága nagyon szürke, sem az ő szüleik, sem a testvérek nem túl érdekesek (még az idén is csak egy részt kapó Norm MacDonald sem), de mondom, az iskolai karakterek remekül kompenzálnak, s nem csak a kiemeltek, hanem Courtney & Debbie, na meg persze Brad, akinek a Wrestlerette-bemutató végén az előbukkanása az évad poénja volt.

Ja, és pacsi a tévésorozatok folytonos emlegetéséért, vagy 3-4 legalább kapott egy kacsintást, bár kár, hogy éppen a The Bachelor köré kerítettek egy önálló epizódot. Ez a szezon is nagyjából az előzőekkel volt egy szinten nálam, a Modern Family-vel ellentétben a The Middle-re még nem untam rá, folyamatosan hozza a 6-7/10-es szintet.

16 hozzászólás Ne habozz!

len90 - 2013. 07. 15. 15:36

En a harmadik evad kozben ilyedtem meg, hogy kifujt a sorozat, es mar nem tudnak vele MIT kezdeni, de a negyedik evad megint nagyon Jo volt, sok hangosan nevetos es meg tobb mosolygos jelenettel.

Dregnarr1 - 2013. 07. 15. 16:02

Én imádom. Semmi kiemelkedő, de minden karaktert kedvelek, az arányok is megfelelőek lettek, és azért elég sok jó poént elszórtak minden részben, sokszor akár ‘hét idézete’ esélyes darab is akad (főleg Axl részéről). Remélem még jó sokáig él a sorozat, hasonló színvonalon.

dante - 2013. 07. 15. 17:33

frankie néha idegesítő számomra, de egyébként hozza a sorozat a megszokott középszintet.

nyszab - 2013. 07. 15. 17:35

Tényleg nagyon jó továbbra is, Axl az idén még jobban kinőtte magát, mint eddig, nagyon sokat lehetett rajta nevetni. Meg a haveri társasága is még mindig jó, voltak szép pillanatok is a poénok mellé, meg a romantikus szál is nagyon jól működött. Mikor Axl nem tudja, hogy a két csaj közül kivel is jár, az pl. hatalmas volt :) Szerintem mindenki más is rendben van, bár részemről épp Frankie a legkevésbé érdekes.

Niki - 2013. 07. 15. 19:46

A Bachelor epizód az egyik legjobb volt szerintem! A nyulas részre emlékszem még, amikor menekülnek a konyhában:)
Axl és Sue kiválóak, Frankie és Mike is hozzák a színvonalat! Ez volt a szitkom, amit idén hetiben néztem. Nem kihagyhatatlan, semmi extra, de jó alakítások, feelgood:)

Zirowe - 2013. 07. 15. 20:26

Szerethető, meg minden, de egy bajom van vele: a szegénység ábrázolása.

Valahogy nagyon, de nagyon nem jön át.
Éreztetni akarják állandóan, hogy szegények, alig van pénz vmire, miközben (magyar szemmel) 1000 dolgon tudnának spórolni, és máris nem lennének szar helyzetben.

A raising hope-al tudom párhuzamba rakni, ahol szintén szegények (sőt, szerintem szegényebbek, mint a heckék, akik meg ugyebár középosztálybeliek lennének elvileg), viszont rajtuk látszik, próbálják a maxot kihozni belőle, és legalább folyton viccelődnek, nem pedig keseregnek, mint heckék.

Zirowe - 2013. 07. 15. 20:30

Ja meg az alá karaktere.
Pocsékolás ez a fazon egy ilyen semmilyen üres szerepben.

Hol van már dr. Jan Itor és a scrubs beli szivatások?!
A nagy mastermind?!
Helyette egy semmilyen üres ember.
Ezt bki más el tudná játszani.

Flanker - 2013. 07. 15. 22:22

Én egymás után daráltam a 3. és 4. évadot, és nagyon megszerettem. Jól fejlődnek a gyerekek, Frankie-t kirántották az állásából, az iskolapszichológus meg hatalmas figura. Várós a folytatás, és örülök ,hogy a kinti nézők is megfelelő mértékben rákattantak erre az egyéni hangvételű cuccra..:)

winnie - 2013. 07. 15. 23:17

zirowe: nem hiszem, hogy szegények lennének, inkább középosztály. 3 gyerekkel egy fizetésből is simán elélnek, csak nem költekeznek ész nélkül. de itt épp ez a poénforrás. az egyik. a hope-ban simán csórók a főszereplők.

mike, vagyis neil flynn nagyon sokat tesz hozzá szerintem a sorozathoz. igaz, hogy nem túl bonyolult a karaktere, de baromi jó arcai vannak, remek az időzítése, meg nagyon jól áll neki ez a szerep (is), de persze ez már egyéni megítélés kérdése.

Zirowe - 2013. 07. 15. 23:37

Igen, hopeban csoróbbak, szar meló, saját lakásuk sincs, mégsem sírnak folyton ezen, és baromi boldogok a helyzetükhöz képest.

Azért a nem koltekeznek ész nélkült párszor megcáfolták a részekben. :)

winnie - 2013. 07. 16. 00:39

igen, de az az a sorozat, ez meg ez:) a middle-ben ez a lényeg, ez a stílusa, erről szól.

(az ész nélkül költekezés az folytonos pénzszórást jelent. az, ha olykor költekeznek, nem jelent semmit.)

Zirowe - 2013. 07. 16. 09:43

Pl: middleben mindig takeoutot esznek, hopeban meg főznek.
Ez pazarlás, ha amúgy sírnak állandóan, hogy nincs pénz semmire.

winnie - 2013. 07. 16. 10:10

most mondhatnám, hogy ez benne a vicces, hogy a sorozat arról a családról szól, akiket látsz és nem arról, akiket te akarsz látni a saját képedre formálva, hiszen az nem lenne vicces. miért akarnék, hogy olyat nézni, amilyen én vagyok? al bundyéknak is meg lehet mondani, hogy ne zsörtölődjenek folyton. de ezt amúgy sem értem. bárkihez odamehetsz és elmondhatod, hogy csökkentse a megélhetési költségeit, hogy lehessen másra pénze, amit még akar, de akkor meg arra nem lesz pénze, amit elvettél tőle és ugyanott vagy. hiszen az, amit elveszel, az azért van meg neki, mert azt is akarja. attól, hogy neked nem kell rendelt kaja, másnak még az kell. és nyilván arra nem költ, ami nélkül úgy érzi, hogy leginkább megvan. de ettől még lehet vágyni rá.

(más kérdés, hogy fura, hogy a takeoutot hozod fel, hiszen az a világ legtermészetesebb dolga, hatalmas megtakarítás. nekem speciel eszembe nem jutna magamnak kaját csinálni, vállalni a nyersanyag beszerzés költségeit (pénz, idő) és utána a brutális elkészítési költséget (idő), ráadásul, ha több napra csinálom, akkor még a hűtőben is foglalja a helyet. ha valaki megcsinálja helyettem a kaját, ha azzal időt nyerek és pénzt nyerek, ráadásul még jobb is a kaja, mint amit én csinálnék, akkor nyilván nem fogok kaját csinálni. ez teljesen abszurd.

a legalapvetőbb dolog, hogy az ember a pénzből, ha tud, akkor szabadidőt vásárol. hogy azt pénzszerzésre fordítja, vagy az egészségére, vagy a családjára, vagy a szórakozásra, egyéni döntés, de mindegyik jobbnak tűnik. ez a lényege a szolgáltatásoknak. akkor vesszük igénybe, hogy ha megéri nekünk, hogy fizessünk értük. nem kell mindent nekünk csinálni, ha más megcsinálja helyettünk. d’oh.)

winnie - 2013. 07. 16. 11:06

de ez most tényleg olyan, mintha azt mondanád, hogy ha többet foglalkoznának a gyerekeikkel vagy jobban nevelték volna őket, akkor nem panaszkodnának amiatt, hogy nem fogadnak szót.

Flanker - 2013. 07. 16. 11:53

Arról nem is szólva, hogy az USA-ban a takeout food árfekvése arányaiban jóval alacsonyabb, mint itthon. Azért is ,mert ezer-féle és fajta van mindenhol.

gyuri - 2013. 09. 20. 00:12

Most fejeztem be a 4. évadot. Fantasztikusan jó volt, hozta a kötelezőt. Párszor felnevettem hangosan a részek között.

Kíváncsi vagyok, mi lesz most, hogy Axl elment a főiskolára.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz