login |

Pilot-mustra: Hit The Floor – 1×01

2013. 07. 17. 17:02 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Pedig azt hittem, hogy ezt a sorozatot nem lehet elrontani. A Hit The Floor a VH1 második sorozat, s akárcsak az első, a Single Ladies közepes nézettség után folyamatosan növekedve marha sikeressé vált. Gondoltam, akkor képvisel is valami minőséget, főleg, hogy a történet egy Los Angeles-i profi kosárlabdacsapat táncos lányairól szól, szóval az eyecandy adott, és nem csak a férfi szemeknek.

HIT THE FLOOR – 1×01 – 2/10

Hahh, de nagyot tévedtem. Egyrészről oké, hogy jó csajok vannak benne, akik táncolnak ezerrel és efféle körítés mellé az ember nem vár semmi extra történetet, de ha a minap klisésnek mondtam a The Fosters-t, akkor a Hit The Floor-ra nem is tudom, hogy milyen jelzőt aggathatnék… Az első perctől az utolsó másodperc csavarjáig orbitális közhelyeket láthatunk.

Oké, a Hellcats sem jött be első, sőt második nekifutásra sem, de aztán csak sikerült megkedvelnem, ez is válhat guilty pleasure-ré (ha valaki nézi, nyilatkozhat a folytatásról), de erős kételyeim vannak. A sztori hasonló, csak nem cheerleader-versenyekről van szó, hanem kosármeccseken a nézők előtt magukat rázó lányokról. Az első részben van némi “verseny”, itt választják ki a 14 fő táncost egy válogató során, így elég sok performansz is van.

A történet hőse Ahsha, akinek az anya a Los Angeles Devils táncoslánya volt anno, látszólag elmegy egy banki melós interjúra, de amilyen huncut, végül a táncoslányok kiválasztásán köt ki. Lehet tippelni, hogy az utolsó percekbe bekerül-e a legjobbak közé, de a lényeg, hogy a pilot csak megalapozza a sorozatot, kvázi a kiválasztási folyamatról szól, a folytatás elvileg már másmilyen lesz. Bár gondolom a húsvásár-jelleg maradni fog.

Az alapokat persze itt is leteszik (jönnek a közhelyek!), az anya tiltja, majd támogatja a lányát, a táncosok vezetője az anya korábbi vetélytársa/barátja, az edző az anya korábbi pasija, a táncos lányok vezére a “gonosz fekete lány”, aki persze fúj az újoncra, a kosárcsapat vezetőségében korrupt figura tűnik fel, a kosaras srácok csapják a szelet a lányoknak, igaz hősünknek (még) van egy pasija. (Aki egyébként a táncos meghallgatáson dob egy csont nélküli kosarat unalmában és ha ennek az lesz a folyománya, hogy beveszik őt a profi kosárcsapatba, akkor még egy béna klisét pipálok ki.)

Mondom, csupa fájdalmas klisé, és nem is a klisé a baj, hanem az, hogy mind fájdalmas. (A magáról random a pólót lehúzó kosaras, illetve kvázi egyesül az ágyból kiszálló, de előtte vastag takarót maga köré csavaró csaj kiváltképp gáz volt.) Persze lehet, hogy szándékosan van tele az egész ennyire tipikus húzásokkal és kacsintgatnak ránk a készítők, de ez így nekem túl szappanos.

És én vagyok ezen a legjobban megdöbbenve, mert totál azt hittem, hogy az egészet el fogják adni a csajok, elég lesz hátradőlnöm  és élveznem azt, amit látok. De nem megy, mert beszélnek! Oké. Ami meglepett, bár nem kellett volna, az, hogy mennyire a fekete közönségre van szabva a sorozat. Persze tudom, hogy a VH1 tele van nekik szóló dokureality-kkel, kosaras feleségekkel, meg Love & Hip Hop-sorozatokkal, de akkor is szokatlan volt számomra, hogy mennyire nagy a hip hop aránya (tudom is én, mi a neve a műfajnak), az egyébként is igen “gazdag” zenei anyagban.

Amilyen hülye vagyok, adni fogok még egy-két esélyt a sorozatnak és lehet, hogy épp ezért beránt, de tényleg nagyon meglepett, hogy egyetlen érdekes történetszálat nem tudtak elindítani a kezdő epizódban.

Hétfői a sorozat, a VH1-on megy, már 8 rész lement belőle és mondom, nagy a siker, így be lett rendelve a 2. szezon.

3 hozzászólás Ne habozz!

Csabi - 2013. 07. 17. 19:55

jó alakok :)

mikkamakka - 2013. 07. 17. 22:32

erről bevillant Boondocksból grandpa’ ahogy nézi a tv-t
booty butt, booty butt, booty butt cheeks!

Bazsi - 2013. 07. 17. 23:39

2. és az utolsó kép… hűűűűűűha :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz