login |

Family Tools: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2013. 07. 19. 19:26 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Az ABC valamiért a Family Tools-t nyírta ki idén azzal, hogy későn kezdte el adni. Na, nem mintha az első részeknek lett volna nézettsége, szóval a közönséget sem nagyon érdekelte a White Van Man amerikai változata. A pilotról már írt korábban human, nála az egyik legjobb országos szitkomkezdés volt a tavalyi évadban. És nekem is bejött. Igaz, a vége felé már inkább csak 6/10-es szinten mozgott a Family Tools, de kellemes volt ez a tíz epizód.

A kezdeti koncepció, ahogy várható volt, nem tartotta magát sokáig, hiszen nem szólhatott minden rész arról, hogy hőseink az éppen aktuális lakást szétszedik hozzá nem értésükkel és a végén minden megoldódik. Persze a szerelés úgy ahogy megmaradt, házhoz is mentek, de inkább a Family Tools családi jellege domborodott ki.

Igaz, hogy kissé visszaestek a kreatívabb megoldások a szezon második felére, de mindig benne volt a sorozatban, hogy húznak valami rohadt jót, ami láttán kitört belőlem a nevetés, s szerencsére a legtöbb karakter erős volt és jópofa, szóval ők a munka nagy részét puszta jelenlétükkel elvégezték.

A prímet egyértelműen J.K. Simmons vitte, vagyis szerelőapu, eszméletlen jó volt. Az ő helyére érkezett a sztori szerint Kyle Bornheimer, aki rohadtul ugyanazt a karaktert alakította, mint a Worst Week-ben (meg talán máshol is), de ez nem baj, ez áll jól neki. Ő a szokásos módon csetlett-botlott, behozta a fizikai komédiát a sorozatban, néhány húzása hasfalszaggató volt. Ráadásul remek szerelőtársat kapott Edi Gathegi személyében, jó páros voltak.

Ugyancsak aranyos volt a munkatárs húgával való “kapcsolata”, remek poénra és némi romantikus tematikára adott lehetőséget, kisebb szerepben a fura unokaöcsi és a zseniális, kerekes székes nagyfater is okés volt.

A gondot egyedül szegény Leah Remini nagynéni karaktere jelentette, és emiatt ment le erősen a színvonal a vége felé, mert sokkal hangsúlyosabb vált – miatta nálam a finálé lett éppen a leggyengébb epizód. Nem volt vele egyébként semmi baj, csak a többiekkel ellentétben ő annyira nem volt érdekes. Voltak jó húzásai, de a legtöbb sztorija nem működött és nagyon visszahúzta a tempót.

Kár. De ettől még a Family Tools olykor elvetemült, olykor hasraesős, olykor családi, máskor haveri poénokkal kifejezetten kellemes volt. Valahol sajnálom, hogy arra kárhozik, hogy még páran esetleg nekiálljanak, s a 3,5 órás dara végével “kipipálják”, hogy ez is megvolt.

De legalább még mindig ott a White Van Manitt megnézhető a teljes sorozat. Az anno BBC3-rekorddal nyitott, de a 2. évad végére nagyon lecsökkent, így kaszát kapott.

10 hozzászólás Ne habozz!

ldavid - 2013. 07. 19. 19:44

így a végére egész megkedveltem, nem egy über-sitcom, de akadtak tényleg jó poénok, meg a karakterek is rendben voltak.
akkor most már ráveszem magam a White Van Man-re is, főleg ha tölteni sem kell.

Pettya - 2013. 07. 19. 19:55

múlt héten daráltam le, megkacagtam egy párszor, de annyira nem fog hiányozni

Rerecros - 2013. 07. 19. 20:06

Én örülök, hogy vége, mert kaszálni nem volt erőm…
Egyszer elment, de semmi több.

Danny - 2013. 07. 19. 20:42

Az 1.résznél kinyomtam. Unalmas és béna volt. Kicsit sem vicces. A főszereplő pedig totál ellenszenves. A színész és a karakter is.

m76 - 2013. 07. 19. 21:16

Én anno megnéztem a pilotot, nem volt überrossz, de nem is volt annyira jó, hogy 2. részre maradjak.

lappa - 2013. 07. 19. 22:56

Bornheimer most mennyire sorozatpestis? 4/4?

Malcolm Reed - 2013. 07. 19. 23:09

Kellemes volt, poénok is akadtak benne, bár azok a részek eléggé idegesítettek, amiknek a lényege az volt, hogy apuka megint rájöjjön, a fia tud jót is csinálni.

Voltak azért jó jelenetek, szóval sajnálom a kaszát, mert még elnézegettem volna belőle pár részt. Láttam már jobb sitcomot, hogy a közelmúltból említsek egyet, a How To Live With Your Parents pl. nekem jobban bejött. Ez 7/10.

vova666 - 2013. 07. 19. 23:33

Hát, a The Worst Week of My Life és a White Van Man is zseniális brit sorozatok voltak, remek humorral. Ezek az amcsi feldolgozásaik annyira rosszak, hogy az izzadtságszag Chanel 5 hozzájuk képest.

human - 2013. 07. 20. 02:25

szerintem 10. rész baromi jó volt, Simmons hatalmas.

winnie - 2013. 07. 20. 12:32

human: nekem annyira a nagynénire alapozott és még azt a tanító jelleget is belenyomták, hogy nem tudtam élvezni. ráadásul az egész furán széteső volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz