login |

Suits: kezdett a 3. évad

2013. 07. 20. 20:37 - Írta: human

51 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, a Suits felnőtt, elérte a sokévaditisz. Ez egy komoly betegség, mindjárt ki is fejtem a tüneteit, de előbb tudjátok, mi jön.

Szóval kezdett a sorozat 3. évadja és az ütős cliffhangert le is zárták kapkodva, plusz felvezették az évad új fő szálát, illetve szálait. Mindez szép is jó, kár, hogy egy teljesen tipikus részt eredményezett. Egy olyat, amiben nem lehet elmerülni, mert túlzsúfolt, nem illik a Suits eleganciájába. És a cliffhanger lezárás miatt még csak nem is olyan jó belépési pont, ha valaki ebben a percben akarna rácuppanni a sorozatra, mindenféle pótlás nélkül. Innentől spoilerek.

Eddig ugye a Jessica & Harvey harmónia adta a sorozat egyik lelkét, országos harcostársak, loyality, ilyesmi, erre most Harvey nekiugrik a nőnek, ki akarja túrni a cégből, gondolom a nameonthedoor még mindig fontos, lassan indulhat az ivós játék. Amúgy erre értettem, hogy nehéz most bekapcsolódni, mert tessék, új néző nem tudja a múltjukat, és hogy miért ugranak egymásnak.

Ahogy azt sem tudja az újonc, hogy Mike mit követett el Harvey ellen. A részben megejtett nagy veszekedésükben semmi feszültséget nem éreztem. Ti? Egyszerűen időhúzásnak tűnt, hogy ők “külön vannak”. Idézőjel, hiszen semmi szerelem, de valójában csak konfliktushalmozás miatt nem tudnak már most kibékülni, és előre unom, hogy mennyi rész lesz mire végre megteszik.

De hogy szinte semmi igazán pozitív ne legyen a részben, még szegény Louis is kapott. Elvették mindenét, nehogy már jól érezze magát kicsit az öreg. Az egyedüli, ami valamennyire okés, hogy (felesleges huzavona után) Mike & Rachel végre tényleg összejött. Baszki a rész elején rögtön felhúztak azzal, hogy a csaj időt kér meg ilyesmi. Értem, miért merülhetett fel, de rögtön rossz kedvem lett, hogy ezt is több részre akarják széttenni.

Nem győzött meg a premier, kicsit sok minden volt benne, nincs új fasza főellenség, szétzilált az egész csapat. Nyilván maradok, csak nem erre a premierre vártam.

51 hozzászólás Ne habozz!

Meteor - 2013. 07. 20. 20:43

Nekem azért ennél valamivel jobban tetszett. Az tény, hogy nem volt semmilyen téren kiemelkedő, de szerintem már a második évad második fele sem volt az. Én élveztem a Louis szivatásokat, főleg a Hitlerest :D Többet várok ettől a sorozattól, remélem a folytatás jobb lesz.

m76 - 2013. 07. 20. 21:01

Én eröltetettnek érzem ezt a Mike Harvey ellentétet. Igazából már én se emlékszem miért van ez most, pedig én néztem a sorozatot eddig is :)

Meteor - 2013. 07. 20. 21:12

Nem azért mert Mike hozta össze a fúziót, ami Harveynak nem igazán tetszik?

pody - 2013. 07. 20. 21:15

Pont mult heten fejeztem be a Suits darat es potoltam be ezt a remek sorozatot. Nagyon elveztem es nem is igazan ertettem, hogy hagyhattam ki eddig. Szoval jol idozitettem, hiszen nem kellett sokat varni az uj evadra. Sajnos sok mindenben igazat kell adjak, ez valoban nem volt a legjobb kezdes, de azert nem ennyire negativak az elmenyeim. Mike Harvey ellentet valoban tulsagosan eroltetett es total folosleges is. Csak megjobban eszembe juttat egy masik sorozatot, a White Collart (ez persze mar korabban is igy volt). Szoval bar szerintem nem volt gyenge resz, de ennel tobbet vartam es ahogy latom nem vagyok vele egyedul. Termeszetesen eszembe se jutna abbahagyni itt.

napocskin - 2013. 07. 20. 21:36

Többet vártam én is. Valahogy eltűnt a könnyed és elegáns stílus, erőltetett lett az egész, és mintha körbe-körbe futnának, de néha meg követhetetlen az egész. A karakterek miatt nézem tovább leginkább (Donna!), de ha nem tér magához, kasza lesz. A White Collar összehasonlítás nekem is eszembe jutott – pláne, hogy eleinte azt is mennyire élveztem, aztán ellaposodott, és otthagytam a harmadik kínkeservesen végignézett évad után.

Viszont a zene még mindig jó, legalább.

LoGi - 2013. 07. 20. 21:41

Nekem tetszett a premier, poén téren fénypontja a Louis&Donna jelenet volt a tolltintával a résznek :D Human által felsorolt negatívumok engem szerencsére nem zavartak.

Benjy - 2013. 07. 20. 23:49

Engem egyetlen egy dolog zavart igazán, hogy mennyire erőltetik ezt a lojalitás dolgot. Oké, van értelme, de ez is egy olyan párkapcsolati dráma amelyből muszáj béküléssel kijönniük. Így viszont baromi érdektelen, sőt a status quot sem nagyon tudják megbolygatni vele. A nyitány szerintem azért volt zsúfolt mert egyszerre akartak több szálat kifuttatni, és az újakra is alapozni.

Azt mondjuk nem értem, hogy miért olyan nagy gond hogy Louis életében nem minden tejfel. Engem speciel kíváncsivá tett, hogy miután végigvittek egy erős jellemfejlődést rajta a 2. évadban, most mihez fognak kezdeni.És az új szál tetszik, addig amíg nem csak sírás lesz, hogy “Jaj elvesztettem a beosztottak feletti irányítást”.

Benjy - 2013. 07. 20. 23:59

“nincs új fasza főellenség ”

Nem Gary Cole az új főellenség (Harvey volt mentora)? Gondolom nem 2 epizód alatt fogják lezárni az Ava Hassington ügyet.

Lemoni - 2013. 07. 21. 00:09

Nem tudom, mi nem tetszett az előbb a szűrőnek, de azért sem fogom újra beírni :P

Pudli - 2013. 07. 21. 00:12

Szerintem egész jó rész volt, jó tényleg nem kiemelkedő és kezdésnek jobbat vártam, de én inkább úgy érzetem, hogy felvezető a továbbiak előtt. Aminek kifejezetten örültem, hogy Harvey karaktere mellett Mike karaktere is kezd erősödni a tavalyi évadban nem volt nagy szám. A házon belüli harccal sincs bajom. Engem ebben a részben két dolog zavart az egyik mike és rachel örülök, hogy nem húzzák tovább de az hogy összejöttek az olyan semmilyen volt, a másik pedig az ügynek semmi jelentősége nem volt inkább a többi szereplőre volt hatással.

winnie - 2013. 07. 21. 00:22

lemoni: nem látom a spamben sem, amit írtál, most elvileg nem ő a ludas:)

Lemoni - 2013. 07. 21. 00:38

winnie: akkor elnézést a meggyanúsításért; pedig még rá is frissítettem az elküldés előtt, mert elég lassan pötyögtem be azt a pár mondatot :)
Sebaj, majd a következő véleménynyilvánításaim remélhetőleg nem szállnak el, szerintem úgyis hetiben fogom kommentálni a részeket :)

DaneeL - 2013. 07. 21. 01:32

Nekem is eleg zsufolt es eroltetett volt ez a kezdes. Remelem visszajon a regi tempo/hangulat.
Viszont a het idezete tuti innen lesz :)
Ami a zenet illeti, ha valaki keresne: Beans & Fatback – Use Me

Imi82 - 2013. 07. 21. 10:32

Nagyon túlzsúfolt volt. Ráadásul én is elfelejtettem a fúzió előzményeit, szóval nem igazán kötött le. Nem tudom mi van az USA sorozataival, de a White Collar is egyre gyengébb részeket hozott az elmúlt évadokban :(

Viktor - 2013. 07. 21. 14:08

Nekem nagyon bejött !!

Brynden Rivers - 2013. 07. 21. 17:52

Jó volt 7/10
De ha kicsit visszavennének a tempóból, jobban felépítenék a konfliktusokat és Abigail Spencer állandó szereplő lenne akkor lehetne 9/10 is.

sorozat/gyilkos - 2013. 07. 21. 21:43

A Suits könnyed eleganciájából a könnyedség már a második évadra megkopott amikor a heti jogiesetes coolságból átmentek átívelős drámázásba.

Nem azt mondom, hogy rossz volt, de a sorozat alapkarakteréhez már az sem passzolt, – ami leginkább egy 5-6 faszán eltalált karakterre épített westwingesen szellemes párbeszédekkel cikázó piaggio robogó – és nem a szelíd motorosok.

Mostanra eljutottak oda, hogy már új, épkézláb drámai főszálat sem tudtak kitalálni, hát akkor falják fel egymást a fő karakterek, mert az nyilván még nagyobb dráma, és épkézláb ötlet se kell hozzá.

A színészek-karakterek még mindig jók, a sorozat ritmusa (a zsúfoltság ellenére is) még többé kevésbé pontos, behűtve még egy 6.5/10-el lecsúszik, de aggasztó nézni az öncsonkítás jeleit.

kissbence09 - 2013. 07. 21. 23:25

Human: abszolút egyetértek veled (mostanság egyre jobban tetszenek az írásaid). Félek, hogy ezis átmegy HIMYM-be, hogy már csak azért nézem, mert ha már eddig kitartottam, most ne hagyjam abba stb.
De ha így folytatódik a 3. évad, akkor egy ivós játékkal biztos szórakoztatóbb lesz. :DD

ljdwcb - 2013. 07. 21. 23:46

Nekem tetszett. Vártam már nagyon és nem okozott csalódást, még ha nem is ez volt a legjobb rész. Nem lehet minden tökéletes :)

payskin - 2013. 07. 22. 01:28

Jól van, látom, nem vagyok egyedül, aki növekvő aggodalommal figyeli, hogy egykori kedvence esik szét. :(

Spaceghost - 2013. 07. 22. 11:31

Nekem tetszett az új rész, nem is bántam, hogy nincs új “főellenség” inkább pont ez a szétesés jön be, hogy a 2 évad alatt összegyűlt feszültség most rázúdúl minden karakterre és kiteljesedik. Ez ilyen, mindenki rendezi a sorait, hogy hol van a helyük aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle.

fm! - 2013. 07. 22. 11:51

Jo volt ez, bar tenyleg nem 10/10, de pl. egy house of lies-os melybe zuhanastol nagyon messze van a minoseg eses.

sorozat/gyilkos - 2013. 07. 24. 19:58

Na, ezt viszont majdnem nailed it!

HA bevállalták volna a Louis váltást! De ezek is beszariak!

Oh captain, my Captain!!

paca - 2013. 07. 27. 17:33

Nekem, minden hibája ellenére nagyon tetszett, mivel már igen hiányoltam ezt a sorozatot !

Lemoni - 2013. 08. 01. 00:50

Nekem nagyon nem jön be a “British Harvey”, eleve nem is kedvelem Max Beesley-t, de maga a karakter is túl sótlan így elsőre, hiába az erőltetett jópofizása főleg Donna felé. Katrina sem hiányzott, ő nekem ugyanaz, mint Root a PoI-ban, először érdekes volt, de aztán leredukálódott grimaszolós sz*rkeverővé. Louis karakterével egyelőre nagyon nem tudnak most mit kezdeni, gyanítom, kicsit későbbre tartogatják a nagy durranását. És biztos nagyon “jó”, hogy most már legalább négyen tudnak Harvey tervéről Jessicával kapcsolatban, hacsak nem éppen…. na, majd évad végére kiderül :)

_Peter - 2013. 08. 08. 15:09

Bírom a brit szereplőket, a jelenlétükkel mennyire feltűnik Harvey nagyon amerikai beszéde.

Ray - 2013. 08. 14. 11:09

Na ha ezek után Harvey mégis Jessica oldalára áll és túrja ki azt én valahogy annyira nem érezném hitelesnek. Van egy olyan érzésem mégis ezt fogják meghúzni a készítők és az évad maradék részében Darbyt kell valahogy kitúrni.
Röhejes, éreztem már az előző részekben is, hogy ez lesz a vége.

Brynden Rivers - 2013. 08. 15. 10:01

Ez megint jó rész volt. Louis-nak kellene egy macskás spin-off :)

Lemoni - 2013. 08. 21. 23:14

Nem volt nagy durranás a flashback rész. Louis pár rövid momentuma (“I need a day” :D) sokkal jobban sikerült a 3×06-ban, mint Harvey és Donna vagy Mike 10 évvel korábbi jelenetei.

Brynden Rivers - 2013. 08. 22. 13:30

Szerintem nagyon jó (oké “csak” jó) rész volt, szépen vonták a párhuzamokat a két idősík között.

Külön tetszett, a Harvey high-five, a jellegzetes testbeszédek eredete, a rész végi Rachel-Mike beszélgetés, és az is hogy a nagy fordulat a cég táján milyen csendes történt meg.

Egy tényleg nagy negatívum, az volt, hogy Harvey apjának a karakteréből sokkal de sokkal többet kihozhattak volna.

Jó látom, hogy csak 10 részes lesz az évad?

Harlequin - 2013. 08. 22. 19:15

Szerintem sem volt rossz rész, Donna végre többet szerepelt, bár sajnos Louis csak 1-2 percet kapott, de a jelenben és a múltban is voltak macskák :)

És annyira tudtam, hogy megtörtént korábban!

Trevort én nem bírom annyira, de a Mike-múltidézés sem volt rossz.

Sajnáltam én is, hogy Harvey apjának karaktere nem kapott nagyobb teret, először nem is jöttem rá hirtelen, ki akar lenni. Nagyinak örültem azért :)

@Brynden Rivers:
Igen, bennem is most tudatosult, és mindenhol annyit látok írva, 10 részes lesz a 3. évad. Legalább a 12 lett volna.

seed - 2013. 08. 23. 20:57

télen jön a folytatása a 3. évadnak :)

Brynden Rivers - 2013. 08. 24. 14:14

@seed:
Nagy kő esett le a szívemről, bár ennek a formátumnak nem örülök.

A 16 részes évaddal az a baj, hogy néha olyan, mint egy láncfűrésszel megvágott 22 részes évad, néha meg olyan, mint egy túlhúzott 12részes.

+ Valahogy azok a sorozatok, amelyek kettévágják az évadukat (pl. Doctor Who is) valahogy rosszul jönnek ki belőle.

Benjy - 2013. 08. 24. 20:52

” Valahogy azok a sorozatok, amelyek kettévágják az évadukat (pl. Doctor Who is) valahogy rosszul jönnek ki belőle.”

Példa a tavalyi 2. évad kissé összecsapott második felvonása.

Brynden Rivers - 2013. 08. 26. 20:46

@Benjy: Pont ezért írtam. :)
És ezért aggódok a 3. évad januári részei miatt :(

_Peter - 2013. 08. 28. 17:05

Hát erre a macskás tárgyalásra kár volt pazarolni az időt. Zéró humor volt benne. Valahogy most már az átívelő fősztori sem érdekel annyira, jobb volt amikor még 1-2 rész/egy ügyfél több poénnal.

Lemoni - 2013. 08. 28. 22:03

A macskás tárgyalás szerencsésebb lett volna egy önálló töltelék részként két erős főszálas epizód között, most olyan felemássá tette ezt a részt, a cukiság nem illett össze a fő vonallal. Viszont a mosdóbeli bunyó jót tett a lelkemnek :D

eszemix - 2013. 08. 29. 18:29

Ú, hajrá Harvey! Mekkora badass már!

Brynden Rivers - 2013. 08. 30. 19:46

Harvey odacsap :)
Na erre nem számítottam.

Macskás jelenetekből tényleg sok volt, és Louist nem értem miért nem vonják be jobban a főszálba – ha valaki hát pont az ő nem-egyenes gondolkodása révén rájöhetett volna, amire a többiek csak későn.

Benjy - 2013. 08. 31. 21:52

Én egyszerűen pofátlanságnak találom, hogy Rick Hoffmannek ilyen semmilyen szálakat írnak. És egyetértek Brynden Rivers-el, valóban lehetne kicsit több szerepe a főbb szálban. Tavaly egész szépen megmozgatták Louist, idén meg ellébecol a háttérben.

Lemoni - 2013. 09. 04. 22:55

Végre Louis is kapott némi szópárbajra lehetőséget, de kezd már unalmas lenni, hogy már megint Rachel játssza a lelkiismeretét. Donna meg olyan pitiáner volt ezzel a hirtelen bosszúvággyal, jobban bírom, amikor csak lazán fensőbbséges. Harvey újra a topon, miért érzem úgy, hogy lesz még ennek böjtje? :)

piszkosfred - 2013. 09. 11. 14:14

Szuper volt az új rész. És örültem Luisnak is, végre kapott egy kis elimserést és többet szerepelt :)

Lemoni - 2013. 09. 11. 16:48

Örültem Louis-nak és Scottie-nak, de sejtettem, hogy Harvey-nak nem lesz egy nyugodt, laza időszaka a múltkori győzelem után. A nyári finálé izgalmasnak ígérkezik, a fenébe, hogy már megint finálé, pedig most kezdték még csak az évadot :(

Benjy - 2013. 09. 18. 16:56

Oh banyek, mostantól azt hiszem Louis is back!

Lemoni - 2013. 09. 18. 19:09

Az nem baj, hogy Louis is back, de ez meg má’ milyen nyári finálé volt, karácsonyi szirupos “mindenki megbocsát mindenkinek mindent, mindenki szeret mindenkit”, ez a sorozat akkor jó, ha én csorgatom a nyálam, nem pedig ők a filmszalagon…… morgás vége, jöjjön a téli szezon, de akkor már penge szócsatákat, kemény harcokat szeretnék!

Benjy - 2013. 09. 18. 19:31

Lemoni: Na ja, eléggé elcseszték az arányokat. Arra számítottam, jön Eric Close szart kavarni, erre párkapcsolati drámázást helyezik a rivaldafénybe… A legnagyobb csalódás hogy Avat sikerült egy szentbeszéddel meggyőzni. A cliffhangerben pozitívan csalódtam, azt hittem valami rózsaszín, szirupos lezárást kapunk. Kíváncsi vagyok innen merre.

Brynden Rivers - 2013. 09. 20. 14:03

Lehet hogy gyenge vagyok, de én örültem a pozitív magánéleti fordulatoknak.
Ez nem szirupos happy end, csak egy új fejezet kezdete, szerintem.

– Harvey vajon tényleg készen áll egy kapcsolatra? Ugye annak nem a győzelem a lényege, és ahogy ő mondta a szerelemhez nem ért.
– Donna nem lesz féltékeny Scottie-ra?

Rachel-Mike kapcsolat dinamikája nekem tetszett, Rachel nagyott nőtt a szememben amikor Jessica-val szemben fellépett.

Tanner tahósága őszintén szólva már fárasztó volt, ahogy Ava folytonos dühe is, jó hogy ezeket rövidre zárták.

Érdemes elolvasni az Aaron Korsh-interjúkat!

hummel - 2013. 09. 23. 13:02

Pár nap alatt daráltam le az egész sorozatot. Az egyes karakterek remekül fel vannak építve és az egymás közötti dinamika is működik. Az elején még azt hittem, hogy Louis lesz az ellenpont, de az ő karaktere is beleillik a képbe. A macskás kamu per annyira jellemző volt rá.

A nyári részek végén, úgy tűnik Harvey lehorgonyzott Scottie mellett és habár Donna látszólag pozitívan állt a dologhoz, azért érdekes lehet még, hogy viszonyul a nőhöz. Harvey esetében a másik kérdés az anyja, aki párszor már szóba került, szóval valószínűleg előbb-utóbb szembe kell néznie vele. Mike és Rachel esetében ideje volt lezárni a Stanford kérdést és mindazt ami mögötte volt, így végre új lapot kezdhettek. Azért érdekes volt, hogy Mike felvételi visszaigazolását a Harvardra fél mondattal elintézték és többet nem is került szóba. Pedig ebben a valódi ügyvédi diplomától a lebukásig egy csomó lehetőség rejlik. Egyenlőre Katrina-t nem tudom hova tenni, talán Harold helyére kellett egy új kirakat arc, de az is lehet, hogy ő lesz, aki leleplezi Mike-t, mert szerintem Louis-t Jessica egy-két rész alatt lerendezi.

Benjy - 2013. 11. 30. 17:00
Benjy - 2013. 12. 09. 18:49

Na hivatalos, Suits 3. évad március 6-án folytatódik. Damn! Messze van még.

http://tvline.com/2013/12/09/suits-season-3-thursday-air-date-usa-network/

Benjy - 2014. 01. 18. 20:30

Megjött első első promo amiben már új snittek is vannak! Végre már!

http://www.youtube.com/watch?v=8PgVEjGVAJw

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz