login |

Whose Line Is It Anyway?: kezdett a 9. évad

2013. 07. 23. 21:50 - Írta: Casey Novak

21 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(A Whose Line Is It Anyway? egy improvizációs sorozat, mondhatni a Beugrót ennek, illetve ősei alapján csinálták. A zseniális angol verzió 1988-tól futott 10 évadon át, az amerikai pedig 1998-tól 8 szezonon át. És 6 év elteltével a CW felélesztette – új műsorvezetővel és a régi arcokkal. Hatalmas sikerrel. – winnie)

Sok mindent hallottam már a bejelentés óta, és még messze van az év vége, de meg merem előlegezni, hogy a Whose Line Is It Anyway? visszatérténél jobb hírt 2013-ban már nem fogok kapni sorozatos téren. Nem tartottam tőle, hogy esetleg csalódok a sorozat új változatában, nem is lett volna okom rá, mert úgy látszik, hogy az “ami nem romlott el, azt ne javítsuk meg”-filozófia alapján készült az új évad is, az első 8 sikere után hat évvel.

A formátum a régi, a szereplők úgy szintén, csak apróbb változások vannak, valamint egy jelentős: Drew Carey-t a játék- és műsorvezetői székben Aisha Tyler váltotta fel.

A három állandó komikus, Wayne Brady, Colin Mochrie és Ryan Stiles, valamint az adásonként változó negyedik “játékos” mellé minden alkalommal meghívnak egy meglepetés vendéget. Eddig két sorozatos színész tette tiszteletét: Lauren Cohan (The Walking Dead) és Kevin McHale (Glee),  és várható még több hasonló név, de a színészeken kívül az évad során láthatunk majd sportolókat is.

Aisha Tyler jobb, mint vártam, ugyanakkor – és ezzel biztos sokan vitatkoznának – nekem Drew Carey elengedhetetlen része volt mindig is a Whose Line…-nak, az angol verziót is számításba véve nekem ő volt a kedvenc műsorvezetőm (jó, mondjuk velem a The Drew Carey Show-t is meg lehetett etetni nagykanállal), kérem nézzék ezt el nekem a Clive Anderson-rajongók.

Tehát Aisha. Még az egésznek az elején vagyunk nagyon,  és 40 percből ő körülbelül ötöt volt képernyőn, így ebből nehéz messzire menő következtetéseket levonni. Volt egy-két jó beszólása, (a bemutatásokat az elején nem tudom, ő írja-e, de azok nagyon tetszettek), viszont legtöbbször egy szigorú tanár néni benyomását kelti, aki nézi a bolondozó gyerekeket, és néha közbeszól, hogy nehogy elfelejtsék, hogy ő is ott van. Majd belejön, és lesz ez még jobb is.

Az hiányzott, hogy az utolsó jelenetekbe nem állt be játszani. Nyilatkozta, hogy nem Carey-t fogja utánozni, hanem saját stílust teremt, és bár ebből még nem sok mindent lehetett érzékelni, azért nincs könnyű dolga, hiszen lényegében csak a szereplőket, a játékokat, és a reklámokat konferálja föl, pár mondatban pedig nehéz lehet kibontakozni.

Nőiesíteni is akarták a show-t, de ő nem az a kimondottan lánykás típus, úgyhogy ez a törekvés eddig csak a kedvenc játékomhoz szükséges kalap színében nyilvánult meg.

A vendégszínészek miatt vannak fanyalgók, mondván, hogy az adott sorozatok ingyen reklámja miatt veszik el a drága időt a négy fő szereplőtől, de  a korábbi évadokban is rendszeresen hívtak le egy-egy játékhoz a közönségből vállalkozó kedvűeket, ennyi változatosság azért kell.

Ráadásul így legalább nagyjából szakmabeli  a vendég, és bár köztük is akad, akinek a rögtönzés nem áll túl jól, de akkor az impro-veteránok úgy is elviszik a vállukon a jelenetet, ha meg kivételesen megy a  baromkodás, mint például Kevin McHale-nek, aki Brady-nek segített be egy énekes számba, akkor az külön bónusz a nézőnek.

A régi nagy sikerű játékok mellett, mint a Scenes from a Hat, Let’s Make a Date, Dubbing, Living Scenery, Song Styles, Helping Hands, (eddig nem volt Hoedown, és nem gondoltam volna, de hiányzik!), bevezetnek új (vagy legalább is a WLIIA történetében új), hasonlóan hibbant ötleteket, mint például a közönség tagjának táskájában lévő tárgyak kellékként használatát, vagy a Sideways Scene-t, amit marha vicces nézni, de marha nehéz lehet kivitelezni.

Lényegében tehát frissült a műsor, Aisha Tylernek és a mértéktelen Twitter hashtag javaslatok kiírásának köszönhetően, de a lényeg, amiért a rajongók eleve szeretik a Whose Line…-t, és amiért ajánlom megtekintésre és aztán ott ragadásra valamint hosszas, könnyesen röhögős darára az eddigi évadokat is minden érdeklődőnek, az változatlan maradt: a legjobb improvizációs show,  a legjobb szereplőkkel. (Hozzátehetném, hogy a modern televíziózás történetében, de az olyan drámaian hatna…).

Lehet, hogy a 9. évad merőben más képet mutat sokaknak, mint az eddigiek, de én úgy örültem a visszatérésnek, mint nyúl a bokornak, szóval ha volt is szemöldökhúzogatásra ok, nekem nem tűnt fel.

Stop! Stop! Stop! You sound like an old canadian!

21 hozzászólás Ne habozz!

Paladin - 2013. 07. 23. 22:00

Én most darálom a régi US évadokat, és imádom. Több évad elfogyasztása után/közben néztem meg a mostani kettőt – és gyakorlatilag ugyanúgy tetszett.
Persze Drew nekem is hiányzik, de ennyi változás az, amit még el lehet viselni egy ilyen restartnál. Kifejezetten jó, h Aisha nem próbálja utánozni, sőt, az is szerencsés h nem próbál(nak neki) erőszakkal valami jellemző poénokat találni – jobb ha az kialakul magától, most nagyon erőltetett lenne.

Egy dolog amiért nem annyira rajongok: a minden részben vendégsztár. Ők általában a negyedik ember rovására mennek, és főleg most, hogy azokat még nem ismerjük, ezt szerintem nem kéne erőltetni. Néhány részenként okés, de minden alkalommal – sok.

bikkbakk - 2013. 07. 23. 22:04

A kedvenc jelenetem a régi verzióból. http://www.youtube.com/watch?v=rc1Y5L7DPcQ

Casey Novak - 2013. 07. 23. 22:13

Lehet, hogy eretnek a gondolat, de engem a negyedik sem érdekel sokkal jobban, mint a vendégek, amíg a három legenda együtt van. (Kivétel ez alól Jeff Davis :D )Mondjuk a régi, viszonylag gyakori negyedik tagokat szerettem, de Heather Anne Campbell-lel és Williams-szel nem nagyon tudtam mit kezdeni. Persze lehet, hogy ennek pont a vendégsztár miatti időhiány az egyik oka.
Most McHale kimondottan jó fej volt, Cohan…hát…Nem lett volna csöppet sem vicces, ha Wayne nem csinál belőle poént.

winnie - 2013. 07. 23. 22:14

annyira sajnáltam cohant. rossz volt nézni:(

Pocok - 2013. 07. 23. 22:34

Én az US-t imádtam. Ez viszont szar volt. Nagyon sok idegesítő dolog volt, amiért nem fogom nézni, inkább az régieket. csalódás.

Pocok - 2013. 07. 23. 22:50

Na jó, hogy kicsit belemenjek a részletekbe is… utáltam a sok hülye hashtages baromságot, azt, hogy más műsoraikból hozták át szereplőket, ezzel reklámozva azt (99%-ban NEM NÉZEM azokat a részeket, ahol valami vendég van. Nem tudom miért jó). A hostot utálom, nem oda való.
Két jó dolog volt csak benne, a piros padlós kivetítős, meg amikor Ryan az elején bekente az ajkait.
És jól láttam, hogy egyik részben sem volt Hoedown? WTF???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

winnie - 2013. 07. 23. 22:59

pocok: wtf?:) oké, hogy nem tetszett, nekem sosem sikerült megszeretnem a sorozatot (pedig van más imprós, ami bejön), de hadd vegyem védelmembe.

“más műsoraikból hozták át szereplőket,”

nem. a walking dead amc-s, a glee fox-os. majd most jönnek a cw-sek:) (egyébként, ha valaki jó, akkor jöjjön. nem mintha hiányozna a vendég…)

hashtagek: az nem a műsor része, nem a készítők csinálják, odateszi a cw. szar, naná, egyre több sorozatban van jelen, főleg a nem fikciósakban, de ez olyan, mint amikor egy sorozat alatt reklámoznak egy másikat, az mindig is jelen volt.

hoedown: nem volt, mert gondolom nem sikerült jól. felvesznek 60-120 percet, mindenféle jóságot és ezt kell megvágni 20 percre. előfordul, hogy ez vagy az kizúg, de ha gyenge lett, akkor nem kár érte.

persze az is lehet, hogy a hoedown száműzve lett és nem lesz a továbbiakban sem, de egyelőre erre nem utal semmi.

(ja, és a host kvázi mintha ott sem lenne, ezért nem tudom utálni, inkább indifferens.)

Pocok - 2013. 07. 23. 23:06

Oké, akkor abban tévedtem. Glee-t nem nézek, TWD-set meg tudnom kellett volna. Viszont akkor is zavar az ilyenfajta erőltetett promózás. hashtag ugyanúgy. A hoedown meg a legjobb műsorszám volt a régiben.

winnie - 2013. 07. 23. 23:11

persze, hogy zavaró, ezzel egyetértek, de arra kell gondolni, hogy lehet, hogy ez kell ahhoz, hogy siker legyen, hogy hozzon ezekből a sorozatokból nézőket. vagyis szerintem nem véletlen, hogy két ekkora fiatalmágnes sorozattal indítottak.

most egyébként egy CW-s csaj volt, de utána jön egy reality szereplő, majd többször is sportolók, szóval.

Rollo Tomasi - 2013. 07. 23. 23:39

Tudtommal Ryan rühelli a Hoedownt, ezért nem erőltetik.

Bullseye - 2013. 07. 24. 08:53

A Hoedown már csak azért is jó, mert Ryan rühelli… a legjobb munkái! Kicsit hiányoznak ezek a visszatérő poénok, pl. Drew szivatása is, de majd csak kialakul újra, remélem. És remélem visszajönnek a régi negyedikek, mert az egyik kedvencem a dalösszeállítás volt, és abban általában azok voltak a legjobbak, amikor ketten énekeltek (a zenészek már itt vannak hozzá!)

A Sideway dolog kissé furcsa volt, de nagyon jóra hozták ki, a táskás ötlet is jó volt, nagy blamázsok lehetnek még belőle, de remélem a sexual harassement games-ből nem jön vissza egy sem, már a Living Scenery is határeset, de ott legalább más celebekkel csinálják, nem a nézőkkel.

des - 2013. 07. 24. 13:01

A hoedown nekem se jött be soha. utáltam mindig.

A sideway screen ha jól emlékszem pár éve volt a fast and loose angol impró showban már. Szóval akinek az tetszik ebben, azt is megcsekkolhatja. Abban minden adásban volt. Igaz csak 1 évados az egész.(? 8 rész) meg persze más emberekkel, de jó volt az is.

Jó hogy újra van a WLIIA. :)

Casey Novak - 2013. 07. 24. 13:25

@Bullseye: Tényleg az volt a Hoedown-ban a legnagyobb poén, ahogy Ryan szenvedett vele! :D
És igen, azért is hiányzott nagyon Drew, mert ott a több éves ismeretség miatt már olyan belső poénok voltak, amik néha többet értek egy-egy jelenetnél.
Ha ezt a nézettséget meg tudják tartani, akkor lesz idejük Aishával is összemelegedni több évad után. *ujjak keresztben*

@des: Igen, a Fast&Loose-ban is volt sideways, és az amcsi párjában, a Trust Us with Your Life-ban is, ezért is jegyeztem meg, hogy csak itt új.

El-ahrairah - 2013. 07. 24. 16:15

Nem lesz ez rossz, Drew tényleg hiányzik, de lehet pár rész múlva az új hölgyemény is belerázódik és aktívabban részt vesz majd.

Az egy ami nagyon zavaró számomra, az a közönség gyakorlatilag konstans visítása, rettenetesen idegesítő, főleg amikor egykik másik jelenetek közbeni poénnál többször is vissza kell pörgetnem miatta.

Armandai - 2013. 07. 24. 18:50

Én pl. három dolgot hiányoltam leginkább. Greatest Hits, Weird Newscasters és Green Screen (az uccsónak nem biztos, hogy az a neve) :D :D :D

De ezektől függetlenül már a két 90210-es promóval tudtam, hogy kilóra megvettek és többé-kevésbé nem is csalódtam. Sírva röhögés még nem volt, mint a régiek esetében oly sokszor, de hangos nevetés már akadt, szóval az irány nekem tetszeni fog…feltéve, ha látok végre újakat a felső háromból, mert már rongyosra néztem belőlük az összeset :D

zsemlye - 2013. 07. 25. 00:00

maradok az Ó utcában a Momentánnál.
Ezeken nem sikerül vigyorognom

novi - 2013. 07. 25. 07:43

Már sokkal régebben jöhetett volna a comeback. Biztosra mentek, hogy most nincs Jóbarátok ami elvigye a nézőket :)

egy csomó klasszikus pillanat linkelve az “interjúban”

http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/1bov4g/i_am_laura_hall_improv_musician_on_whose_line_is/

endberg - 2013. 07. 25. 13:51

Props hiányzik, meg a hangeffektes, meg a rendezős, hoedown remélem nem lesz, greatest hitset se sajnálom annyira. Drew hiányzik, mivel ő jobban be volt vonva az eseményekbe, valamint (ez nyilván nem a műsorvezetőn múlik) feltűnt, hogy bonyolultabbak a kezdő szituációk.
Mindennel együtt nagyon jó újra látni a műsort.

Pádár Ádám - 2013. 07. 28. 13:47

Ma úgy tűnik én winnievel nem értek egyet napot tartok, mert én kifejezetten megszerettem Aishat, még csak három részt néztem az újból, picit idegesítő mikor kiabál, de egyébként jó odaszúrós poénokat dobálgat be néha a többeket, kb ezt Drew is hozta, max egy két játékban még részt is vett. Az, hogy ő nem, az személy szerint nem zavar, szóval nekem bejött az új whose linet. A régit kbn 4-5 éve próbáltam bedarálni egy nyár alatt de kb a 4. évadig jutottam és utána csak válogattam a youtubról jeleneteket, durva hogy mekkora része WLIIA tárhely a youtubenak.

winnie - 2013. 08. 02. 00:06

ööö, nekem semmi bajom aisha tylerrel.

Paladin - 2013. 08. 21. 17:39

Az eheti (nyolcas) rész különösen tetszett, aztán rájöttem, miért jobb: nem volt vendégsztár.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz