login |

Luther: vége a 3. évadnak

2013. 07. 24. 21:11 - Írta: CyClotroniC

45 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

So I’ve got bullets, but no gun. That’s quite Zen.

Kicsit ilyen a sorozat is Alice nélkül. Azért lehet vele mit kezdeni bőven, de amellett, hogy önmagában is egy zseniális karakter, még a címszereplőből is ő hozza ki a legjobb pillanatokat. Na a fináléra végre megérkezett, és lazán el is lopta a részt.

Kezd már jócskán önismétlő lenni Ruth Wilson karakterének a dicsérete, de egyszerűen az egyik legjobb sorozatkarakter, akit valaha írtak, és az író, Neil Cross ismét bebizonyította, hogy akkor a legjobb, ha Luther-Alice párbeszédeket írhat. A vicc, hogy mivel végig rengeteg hasonlattal, egyfajta metanyelven beszélnek egymással, ezért illene mesterkéltnek éreznem ezeket a jeleneteket, de valamiért mégis inkább egy végigmosolygós elmény ez a fura kis játékuk, egy olyan sajátos íz, ami egyszerűen kihagyhatatlan a Lutherből.

Ezt leszámítva is fordulatos és pörgős volt a finálé, ha nem is kiszámíthatatlan, de meg merem kockáztatni, hogy talán az eddigi összes rész legakciódúsabb órájával köszöntünk el a harmadik évadtól. Ellenben csak látszólag erény, hogy a finálé adott némi értelmet a barátnős szálnak és korrektül használta fel a szezonon áthúzódó nyomozást Luther ellen, mert így utólag úgy érezni, hogy csupán azért kerültek bele a főszálba, mert kellettek a fináléhoz.

Fogadni mernék rá, hogy először ez a badass Alice-es epizód volt megírva, vagy minimum kigondolva, és utólag hozzátettek egy 3 részes előtörténetet, így nem is derült ki, hogy a Luther után kajtató fickó miért lett ennyire a megszállottja, meg úgy alapvetően mindent és mindenkit alárendeltek az évadzáró főmotívumának.

Ez összességben nem menti a szezont 7/10 fölé, de a finálénak lazán megadom a 9/10-es osztályzatot. Nem azért mert az események annyira ütöttek volna, hanem mert végre kijátszották a pikk ászt a kezükből.

“So… now what?” Volt szó Luther-moziról. Újabban hallottuk, hogy előzményfilm lenne, korábban azt, hogy a harmadik szezont annak a felvezetésének írták, és látva a zárását, a kabátot úszni a Temze felszínén, hát erre nagyon befizetnék, sokkal inkább, mint egy prequelre. A sorozat folytatásáról pedig továbbra sincs semmi konkrétum. Idris Elba lelkes, a nézettség nem olyan, hogy sürgetné a kaszást, és gondolom sok függhet Neil Cross kalózos sorozatának sikerétől is. Majd meglátjuk.

45 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2013. 07. 24. 21:30

Kedvenc line-om volt a részből, amit te is kiemeltél :D

CyClotroniC - 2013. 07. 24. 21:39

Voltak még jók… a kabátos is ült nagyon, a “which’s a defect, really, in a multiple murderer” is, no meg az a fej, amit akkor vágott, mikor Mary visszakérdezett, hogy “Nail?”.

Coraline - 2013. 07. 24. 21:51

CyClotronic, majdnem mindenben egyetértek:) Nagyon jó, pörgős lett az évadzáró, és tényleg az Alice-es párbeszédekben bontakozik ki tulajdonképpen az egész sorozat. Kár, hogy se ebben, se az előző szezonban nem szerepelt olyan sokat… Amúgy most, hogy írtad, tényleg kicsit finálécentrikusnak tűnik az évad így visszatekintve, és tényleg hiányérzetet kelt a Starkos szál félbemaradása, de jobban érdekel, hogy mennyire tudja majd Erin Gray helyettesíteni a “puppy” szerepben Ripley karakterét (mert gyanítom, hogy ez lesz)… All in all, nagyon jó kis évadnak tartom, egy 8/10-et összeredményt megérdemel, 8-7,5-8-9,5 részpontokkal.

Ubul - 2013. 07. 24. 21:58

Coraline – legyen igazad, és legyen 4. évad is :D

Coraline - 2013. 07. 24. 22:05

Amúgy csak azt nem értem, hogy mi ez a “nyírjunk ki mindenkit” dolog a Lutherben. Az elején még megértettem, volt oka Zoe és Ian megölésének, a cselekményhez kellett is. Nem tudom mennyire akarják még Luther személyiségét építneni, most már a Starkos nyomozás is lezárult (has it?), de többet dolgoznak azon, hogy “szegény nyomorult John, csak úgy hullanak a szerettei”, mint a rohadt négyes metrón…

Zsolti79 - 2013. 07. 24. 22:31

Sajnálom, hogy ilyen hamar vége…. Idris Elba nagyon zsír, kicsit többet mutat mint a Drótban (persze ott is jól küldte, de lefogult vagyok mert az az egyik kedvenc). A lényeg sajnálom, hogy vége, remélem lesz folytatás, és több résszel.

m76 - 2013. 07. 24. 22:42

Én Ruth Wilson-ra a Prisoner sorozatban figyeltem fel először, számomra ott is simán ellopta show-t. De a vicc, hogy a Luther önmagában is egy baromi jó sorozat, mégis az első 3 rész alatt csak azt vártam, hogy megjelenjen.

Összességében én is úgy érzem, hogy megírták a vége jelenetet és utána írták hozzá az előzményeket. Így kissé ha nem is kiszámítható volt az évad, de a vége úgymond lekicsinyítette a felvezetés értékét. Nekem is hiányérzetem van azzal kapcsolatban, hogy nem tudtuk meg Stark motivációját a boszorkányüldözésre.

Nekem továbbra is az első évad a legjobb. A 2. kicsit semmilyen volt, nem hagyott olyan mély nyomokat bennem. Ez a 3. a kettő között van valahol minőségben. Ha lehet ilyet mondani egy stabil 9/10-es sorozat esetén.

Ami az idézeteket illeti nekem a “It was clever, the choice you made” ütött legjobban. Ez mindent elmond Alice-ról ez a reakció.

Ami szerintem túlságosan mesterkélt volt az évadban az Ripley megölése. Simán elmenekülhetett volna anélkül, hogy lelövi, és a karakterbe se fért bele ez a húzás akkor és ott.

De nem panaszkodom a finálé tényleg pörgős és fordulatos lett. Először megijedtem, hogy túlságosan hasonló lesz az első évad utolsó részéhez, de nem.

A finálét nem tudom objektívan értékelni, de az évad szerintem összességében megért egy 8.5/10-et

pluhi - 2013. 07. 24. 22:52

Sajnos a csizmáját nem viheti a s03 a többi évadnak. Amellett, hogy ez volt a legjobb rész, felbukkant pár vaskos baromság (hatvanötös szöggel elvágom a nyakad, az ajtós trükk, stb). Nem hogy 7 fölé nem menti az egészet, inkább 6 alá. Nagyon hiányzottak a jó kis “hideg futkos a hátamon” gyilkosok is.

m76 - 2013. 07. 24. 23:00

Én azért nem próbálnám meg belevágni a szöget a nyaki ütőerembe. Az ajtós trükkben meg nem látok okot ami miatt ne működhetne.

Ha logikátlanságot akarok találni akkor az Luther letartóztatása volt, ami teljességggel abszurd kategória. 0 bizonyítékkal, egy gyenge feltevés alapján. Ami ha igaz is, akkor se gyilkosságért meg emberölési kísérletért kellett volna letartóztatni hanem felbújtásért.

CyClotroniC - 2013. 07. 24. 23:01

A töltényhez még csak ajtó se kell amúgy, az simán működik egy hirtelen erőbehatástól, pl kalapáccsal rácsapsz, csak ugye nincs meg az az irányzéka, és nem is talált az ajtós módszerrel. A szöggel kapcsolatban már szkeptikusabb vagyok, de az is elhihető, a nyakába simán belevágja, aztán ha ütőeret ér, akkor máris megkapjuk azt, amit a csávó. Azért nem lett feltépve vele az egész torka, meg az ilyeneket szerintem kiresearchölik előtte.

És igen, nálam is Luther letartóztatása volt az, amin így néztem, hogy ezt most mire fel… Gyanúra? Bizonyítékok nélkül?

topofthemorning - 2013. 07. 24. 23:17

Tudom, selejt vagyok, de mindaddig húdenembírtam Alice-t, amíg újra nem néztem a sorozatot.
A Luther-Alice jelenetek egyszerűen olyan ízt adnak a finálénak, hogy ha tehetem, holnap újranézem.

CyClotroniC - 2013. 07. 24. 23:43

Ja amúgy Luther szétlőtt lakásában az “Alice in Wonderland / Through the Looking-Glass” könyv, mint mini easter egg megvolt? Nagyon nem rejtették el.

eClipse - 2013. 07. 24. 23:50

Legjobb idézet az “If you betray John like this again i will kill you, and then i eat you. How is that sound?” (vagy valami ilyesmi volt). És hozzá mindkét színésznő arca, zseniális. Összességében szerintem jó volt az évad, Ripleyért kár, halt volna meg Erin helyette, iszonyat antipatikus a nő is meg a karakter is.

Amúgy most akkor Mary-vel mi van? Együtt maradtak? Vagy pont nem?

Wdjt - 2013. 07. 24. 23:50

Nem olvastam végig a kommenteket, illetve a kritikát sem még, mert nem szeretném elspoilerezni magamnak az utolsó részt. De.

[SPOILER!]

Egy perce néztem meg a 3. részt, és konkrétan ezzel a résszel a készítőknek sikerült számomra megtörni a sorozat eddigi varázsát. Most őszintén, senkit nem zavar iszonyatosan az a hatalmas butaság, hogy sem Luther, sem Ripley nem FEGYVERREL a kezükben üldözik a bűnözőket (most éppen vigilante-t)? Ezt a végtelenül idegesítő butaságot pont ettől a sorozattól nem vártam volna. Esküszöm, olyanná tették a szereplőket, mint egy számítógépes játékban az easy bot-okat szokták.

Eddig a pillanatig nagyon szerettem a sorozatot, vártam ezt az évadot, és annak ellenére hogy kicsit gyengébben sikerült összességében, mint az eddigiek, nem gondoltam hogy ekkora csalódást fog okozni.

Elnézést a hosszú kommentért és sírásért, de olyan szinten felidegesített ez a karakterintelligencia – pontosabban annak hiánya – hogy ki kellett írnom magamból..

CyClotroniC - 2013. 07. 25. 00:00

Wdjt: De, többünket is, a múlt heti 3×03-as kritikánál említettem is, meg többen a kommenteknél.

anikros - 2013. 07. 25. 00:13

Bocsi, de brit rendőrök nem hordanak fegyvert, a fegyveres rendőrök külön részleg, a járőrök és nyomozók nem tartoznak közéjük. Tehát Luther és Ripley sem.

anikros - 2013. 07. 25. 00:14

British cops don’t even carry weapons! So John Luther goes into dangerous places completely unarmed and sometimes pays the price. When the British police do need deadly force, they can call in a SWAT team equivalent, which happens a lot on the show, but individual police officers, whether on the beat or detectives, do not carry firearms

Lemoni - 2013. 07. 25. 00:33

Nekem Alice sem tudta megmenteni a 4. részt. A harmadikat szerettem, de ebben a negyedikben annyi balfék momentum volt, hogy még a Followingban sem volt talán ennyi elcseszett melléfogás. Sienna Guillory meg egyenesen bűnrossz volt most. És az akciók ellenére unatkoztam. A 4 közül a leggyengébb epizódnak tartom, Alice ide vagy oda :(

Wdjt - 2013. 07. 25. 00:33

anikros: Igen, valahol belül éreztem, hogy lehet nem hordanak a nyomozók fegyvert és utánanézhetnék, de olyan idegesítő volt látni hogy ez felejtős lett hirtelen :)

Akkor viszont hülye rendszer, vagy ha már tisztában vannak a rendszerrel, akkor hülye emberek, minek mennek így nyomozónak.. :)

NGooner1 - 2013. 07. 25. 02:09

Szörnyű volt ez az évad, ezért felesleges volt folytatni.

Pr13m - 2013. 07. 25. 07:22

Az első rész kivételével, amit csak felvezetésnek tekintek, nagyon jó volt az évad. Főleg az évadzáró. Alice-t nagyon jó volt viszont látni, de tetszett ez a morális kérdés felvetése is, ilyet még nem nagyon láttunk. Várom a folytatást, mm a filmet, remélem lesz! :)

Brynden Rivers - 2013. 07. 25. 08:50

Az évadzárót kétszer néztem meg, pontosan az kaptam tőle amit vártam, felejthetetlen sorozatos élményt nagyon komoly drámával.

Alice összes, és különösen a Tinkerbell-es megjegyzésén szakadtam :)

A legjobbak a Ruth Wilson – Idris Elba
– Sienna Guillory – Warren Brown négyes jelenetei voltak (főleg az első kettőé), sokkal több kellett volna ezekből az évadban.

Mondjuk egy dupla randit megnéztem volna ebben a felállásban. :)

Túl sok amerikai sorozatot nézünk, hogy az tűnik furcsának, ha valaki csak simán meghal és nem mond valami érzelmileg megrázót az utolsó leheletével, vagy hogy nincs meg a DNS teszt 5 perc alatt, vagy hogy az angol rendőrnél nincs fegyver.

Egyébként az angol bűnözőknél sincs általában lőfegyver, annyira nehéz lőszerhez jutni Angliában a szigorú szabályok miatt.

Brynden Rivers - 2013. 07. 25. 08:52

Tinkerbell ugye egy Pixie, tündér, nekem ez csak második nézésre esett le
http://en.wikipedia.org/wiki/Tinker_Bell

napocskin - 2013. 07. 25. 09:49

Nekem tetszett, bár értem a fanyalgókat is. Azt hiszem, újranézem majd az egészet az elejétől (nem lesz nehéz ennyire kevés résszel), mert nekem egyáltalán nem tűnt defektesnek ez az évad a többihez képest.

Igaz, most, mikor feltűnt Alice, én is úgy éreztem, hogy most billentek a helyükre a dolgok. A Tinkerbelles beszólása különösen tetszett. Amúgy én még kicsit féltem is, hogy tényleg kinyírja a fickó, de úgy látszik, én sokkal naivabb vagyok a társaságnál. :-)

Amin mondjuk én is forgattam a szemem, az Luther letartóztatása volt; egyáltalán nem értettem, és itt volt is valóban egy jó nagy lyuk a történetben. Ha belegondolunk, tényleg kicsit túl sok a halott Luther körül, és némelyiket nagyon fantasztikus módon ölik meg, de ahhoz azért nem eléggé, hogy nyomozás induljon ellene emiatt.

Mindenesetre én nagyon remélem, hogy folytatják, bár Ripley borzasztóan fog hiányozni.

somebody - 2013. 07. 25. 11:31

Sajnos ez lett a leggyengébb évad.
Nem tudom mennyivel más emberek dolgoztak az évadon, mint a korábbiakon, de szerintem nagy különbség volt negatív értelemben.
Én még azt mondom ,hogy az évadzáró rész, mely tényleg jobb lett, mint az évad többi része, sem ér fel az első és a második évad vonalához.
Nem tudom milyen változásoknak volt köszönhető ez a hatalmas visszaesés, de ha ezzel az évaddal kezdte volna a Luther magát, akkor lehet nem lenne favorit, és nem tartanám minden idők egyik legjobb sorozatának.

Reméljük ez csak átmeneti kisiklás volt.

CyClotroniC - 2013. 07. 25. 11:51

Ugyanúgy Neil Cross írta a részeket, mint korábban. Ami most más volt talán, hogy 2 év szünet volt (ami pont nem mentség), és hogy közben írt egy kalózos pilotot (szerintem ez sem az, de ház ezek a tények).

Nálam is egyértelműen zuhanás a szezon: S1 (9/10), S2 (8/10), S3 (7/10), viszont ez az utolsó epizód nálam valamiért felért az első szezonhoz. Persze volt egy nagy hibája szerintem, amit nagyon nem is érintettem, ez pedig a cselekmények kapkodó direktsége, de ezt leszámítva, karakterszinten hozta az S1-et, kár hogy azt viszont nagyon elhagyták, amikor finomabban próbálták megérteni a tetteseket. Ez még az S2-ben is jól működött, mindkét esetben is, idén pedig mindkettőnél ez elmaradt, pedig a második bolond alapszituációja nagyon lett volna, simán azt vártam attól a vonaltól, hogy olyan okosan vezetik végig a tervét, mint például a Hetedikben. Az önbeteljesítő morális csavar helyet pedig be kellett érnünk egy válassz a lányok között húzással, ami egyértelmű fanservice volt, még ha kicsit meg is ettem.

Coimbra - 2013. 07. 25. 17:59

Őőőőő… nem értem, nem értem, nem értem.

A 3. részben is sok megválaszolatlan kérdésem maradt, na de itt…

George és Erin csak úgy rendőrök lettek, és furikázták X-et, Y-t, beszéltek a guvval, közölték Lutherrel, hogy letartóztatják, ez mi?Azt hittem, őket felfüggesztették, aztán kampó, sziasztok.Ehhez képest kiskirályok lettek.

Marwood behatolt az épületbe, mikor olvasta az sms-t Luther telefonjából, az volt a nagy fordulat, a csúcspont.De mikor lelőtte George-ot, Alice & Mary még nem hallották a lövést, aztán mikor Erin kapott, akkor meg a pisztolylövést igen?Pedig ugyanúgy a lépcsőházban történt mindkettő.Meg mi az, hogy Erin túlélte?Marwood mellbe lövi George-ot, okés, de Erint miért nem szíven vagy fejbe lőtte?Közben Luther egy nyakkendős elszorítással autót vezet, láthatóan vért is alig veszít.A golyó kivételét hogyhogy nem mutatják?

A végére nagyon kellett a jelenet, hogy a guv kiszabadítja a terhes nőt, és mondja neki, hogy biztonságban van… ilyen erővel, ha drámát akartak volna, Ripley temetését is mutathatták volna.

Amúgy jó a sorozat.

somebody - 2013. 07. 25. 18:12

Az oké,hogy Neil Cross írta,még a story-val alapjában véve gondom se volt, sokkal inkább a megvalósítás volt gyengébb.. Gondolok itt rendezésre, zeneszerzésre, castingra.. stb.
Egyszóval valami nem volt kóser ezzel az évaddal.

CyClotroniC - 2013. 07. 25. 19:56

Coimbra: George és Erin szerintem végig “rendőrök” voltak, vagy hát annak mondták magukat. Luther lábsérülése majd az épület magassága és a lépcsők száma miatt epic. :D

topofthemorning - 2013. 07. 25. 21:34

Én most épp azt nem értem, hogy a faszikám az elrabolt csajt miért olyan körülmények között tartja, amilyen? Minek húz a fejére zsákot? Elég lett volna csak bezárni valahova, nem? Az oké, hogy vele kényszeríti a férjet, de attól még miért kell kikötözni meg a többi? Ha már annyira azt akarja, hogy ne nézzék geciembernek?

m76 - 2013. 07. 26. 12:57

Azért mert valójában “geciember”, tehát abban a pillanatban, hogy nem látják mit csinál már nem számít. Ezért lőtte le simán Ripley-t a sikátorban, meg ezért csak akkor lőtte meg Luthert amikor már nem volt ott a kamera. Nem jó akart lenni, hanem bekattant, nem érdekelte kit öl meg útközben.

tonyrulez - 2013. 07. 27. 14:18

Coimbra:

Akkor sorban. Szerintem George és Erin biztos rendőrök voltak vagy valami ilyesmi. Különben a saját szakállukra nyomoznak, vagy mi? Viszavették őket, felbérelték, hogy nyomozzanak Luther után. Ennyi.

Lövések: Miért ne hallották volna? Aice terve az volt, hogy otthagyja Mary-t a frissen rögzített videóval, amit majd megmutat a két ex-hekusnak. Aztán lelőtték George-ot, Alice pedig megállt az ajtóban, bezárta, és visszament fegyvert keresni. Mikor Erint lőtte meg, Alice már rég azon töprengett, hogy mit kezdjen a töltényekkel ha nincs fegyvere.

Erint miért nem lőtte le: Luthert miért nem?

A végén meg kellett szerintem a jelent, hogy kiszabadítják, különben azt hihetnék hogy hazudott a hollétéről, és még így is győzedelmeskedett az öntörvényeskedő.

Ghost - 2013. 07. 27. 16:41

A finálé nagyon tetszett az évad már kevésbé,bár még így is simán nézős volt.Reménykedek nagyon, hogy lesz folytatása.

abeltron - 2013. 07. 27. 17:21

üdv, tényleg olyan 6 körüli vlt az évad, a hangulatot hozta, de egyszerűen olyan idegesítő hibái vltak, mint az átlag (amerikai) sorozatoknak, valamint a két “ügy” sem mérhető az előző két évadhoz, nem beszélve az irritáló (spoiler!) ellenőrzésről, amiről nem derült ki, h ki rendelte el, milyen alapon rendelték el, miért tartóztatták le luthert, és milyen bizonyítékaik vltak. komolyan egy nyugdíjazott nyomozó és erin azt hiszi, h luther megölet egy nőt akit három napja ismer, és megöleti a társát aki gyakorlatilag kiállt mellette, mivan
további spoiler
tom elveszi luther telóját a harmadik részben, és aznap este, a rész végén megöli ripleyt, majd felhívja luthert h az ő fején szárad a gyilkosság, csak én nem értem minek hívogatja ha nála a teló
valamint elég gyermekded vlt amikor alice besétált a rendőrségre mint körözött bűnőző, és természetesen a főnök feltétel nélkül megbízik benne, odaadja az aktákat, és nem is nyomoztatja… azt hittem ilyesmi vmelyik csi részbe történik

topofthemorning - 2013. 07. 27. 22:01

@m76

Lám, milyen naiv vagyok! Köszi, ez így legalább pipa.

Azért morálisan nekem jobban tetszett volna egy olyan bűnöző, aki nem lövi le Ripleyt, nem kínozza a csajt, hanem tényleg “csak” azokat nyírja, akik “megérdemlik”. Kíváncsi lettem volna, egy ilyet hogy dolgoznak fel. Így nekem nem annyira mély a dolog, bomlott igazságosztó, aztán kész.

Tiger27 - 2013. 07. 28. 11:17

én nem mondanàm ezt a részt a legakciodusabbnak… szerintem az első évad vége sokkal akciódúsabb volt. vagy akâr a 2. vége is! amúgy nem értettem ha fent a tetőn luther maryt vàlasztotta akkor a végén miért hagyta ott a mentőben es inkàbb alice-al ment el???

karit - 2013. 07. 29. 01:04

Talán kicsit hézagosabb volt az írás az eddigieknél, de ha csak ezt a színvonalat hozná is, elnézegetném még pár évig.

(Különben meg le a kalappal az angol rendőrség alapossága előtt: elképesztő, hogy az aktáikban még egy sorozatgyilkos kardiológusának feleségének terhessége is szerepel…)

Violka - 2013. 07. 29. 10:44

Megnéztük egyben az évadot, és még igencsak emésztem. Az utolsó két rész nagyon bejött, de persze párszor kardomba dőltem a banális fordulatoktól.

Azért komoly, hogy az USA-ban ott a viselkedés elemző csoport a különösen veszélyes sorozatgyilkosokra, és levadássza a SWAT elég hamar, itt meg John és Ripley vagánykodott fegyver nélkül. Grrrr…..

Ripley-t sajnáltam :(

Igen, Alice nagyon hiányzott, jöhetett volna hamarabb is. Beep Beep!

Connor80 - 2013. 07. 30. 14:43

Alice nem a szöggel vágta el a nyakát Marlownak.Amikor a tárat találta,talált egy kést is.És elég nyilvánvalóan fel is emelte,hogy lássuk,hogy van nála kés..:)!

CyClotroniC - 2013. 07. 30. 14:49

Dehogy. Egyrészt az egy vajazókés volt, amivel az ajtót feszegette fel, aztán a torok felvágás után az arcunkba tolva megmutatták a szöget, szóval ez nem is kérdés, hogy azzal vágta fel a nyakát.

Brynden Rivers - 2013. 07. 31. 19:05

@Violka:

Lutherék egysége ( Serious and Serial) pont a különösen veszélyes (sorozat)gyilkosok elkapás a feladata!
Luther nem is érti, miért kapta meg a lány emlékét meggyalázó hacker ügyét az első részben.

Egyszer volt egy hír, hogy egy angol bandaháború közben a fegyvert elsütő bűnöző sérült meg a házi gyártású töltény miatt. A lőfegyveres bűntények száma elég alacsony Angliában. :)

-> Az USA a kapcsán pedig ne keverjük össze a network krimiket a valósággal :)
Talán még a Shield, de főleg a Justified áll legközelebb a valósághoz, ahol pedig állandóan emlegetik, hogy kevés az erőforrás, ember, nincs benne a rendszerben az ujjlenyomat stb.

szerintem - 2013. 08. 10. 15:20

en most vegeztem a harmadik evaddal.
nekem egyaltalan nem tetszett, de kulonosebben mar a masodik is.
szerintem alice karaktereben es az egesz bonyodalomban luther korul annyi volt, amit az elso evadban osszeraktak, az viszont profi volt. mar a masodik evad is nyogvenyelos lett, nem veletlen, hogy nem akartak folytatni. ez a harmadik meg teljesen szerencsetlen volt, inkabb nem kellett volna eroltetni. alice is csak azert kerult bele, mert az o karaktere tette kulonlegesse a sorozatot, illetve jobban mondva az elso evadot. ebben az evadban nagyon eroltetettnek es modorosnak ereztem minden alice-jelenetet. eppen ezert a beszolasai sem tetszettek, mindegyiken ereztem, hogy ennek most nagyot kell szolnia. nekem legalabbis nem jon be, mikor ennyire az arcomba toljak, hogy mennyire badass egy karakter, jobban szeretem en eszrevenni.

az egesz evad tortenet szempontjabol roppant gyenge volt, teljesen kidolgozatlan, ertelmetlen, logikatlan, feleslegesen sok dramaval es varatlanul oriasi fordulatokkal. jobb lenne most mar beken hagyni luthert, meg film sem kellene, szerintem.

clark - 2013. 08. 20. 15:21

eléggé lemaradtam,de most pótoltam a Luthert és nem volt rossz évad,de az első kettő jobb volt.nekem is a finálé tetszett a legjobban,ez már már idézte az első évadot.
Alice nagyon jó karakter ,rengeteg pluszzthozzáad a sorihoz.kár hogy nem volt minden részben benne.

A Luther elleni nyomozás szál tök felesleges volt,nem volt semmi értelme ,kihagyhatták volna.Az új barátnő szerep se sok vízet zavart,de a végére legalább lett vmi szerepe is.
A társa halála várható volt ,egyáltalán nem lepett meg.

Remélem folytatódik vmilyen formában,akár új évad vagy film.

Anthonz - 2013. 09. 26. 21:18

Na végignéztem a Luthert, hát ez zsírkirály volt, főleg az utolsó rész :)
Komolyan, aki kötekedni akar, az nézzen utána kicsit a dolgoknak (fegyverviselés, stb.)
A Luther elleni nyomozást is pl. valóban nem magyarázták meg nekünk, de miért is kéne mindent az arcunkba tolni? Belső ellenőrzésről hallottatok már? A nézőnek persze furcsa, hogy miért is kell Luther után nyomozni, de ha nem ismered a részleteket, csak annyit tudsz, hogy meghalt körülötte jó pár ember.
Na de az tuti, hogy Alice a legcoolabb női karakter a tv-ben :)
Jó lenne egy film vagy valami, tényleg őt választotta volna Luther?

riko - 2013. 10. 27. 22:32

azért tartoztatták le csak úgy luthert,mert a csávó a belső ellenőrzéstől volt,mert ügye kérdezte is justin a csajtól,mikor először találkoztak,hogy milyen a belső ellenőrzés.másrészt meg az angol jogban lehet ilyet,hogy konkluziókkal magyaráznak egy esetet,vagyis ezzel már előzetesbe lehet rakni és addig lehet bizonyítékot keresni,amíg annak ideje le nem telik,ezért volt ki erin és a főnöke is,illetve ezért akarták kivinni az örsről is,hogy valljon. persze ez a konkluziós eset csak akkor jöhet szóba,ha nincs más bizonyíték.egyébként szerintem hibátlan volt az évad és jót tett neki a szerelmi szál is,mert nem csak szenvedni látjuk csori luthert,bár engem az alice-luther szál kibontakozása is érdekelne.reméljük lesz folytatás!ámen!

u.i.:olvastam itt az oldalon,hogy idris elba miatt nem biztos még a jövője,mert nagyon elfogalalt,de szerintem ez érdekes,mivel ő is producere a sorozatnak,nah mindegy majd kiderül:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz