login |

Teen Wolf – 3×08: Hullámvasút

2013. 07. 24. 14:44 - Írta: superpityu

20 hozzászólás | kategória: kritika,

Basszus, míg a múltkor valami eszméletlen jó részt tudott hozni a Teen Wolf, addig most kaptunk két totál unalmasat. Míg a 4×07 hozott jó kis jeleneteket, addig a 4×08 egyáltalán nem hozott lázba és csak pár kellemesebb dialógus született – azok is Corának és Stiles-nak köszönhetően.

Tudatalatt azonban örülök a gyengébb résznek, így legalább biztos vagyok abban, hogy nem eszetlen fanboy vagyok, aki örül annak, amit kap, bármilyen is legyen az. Hiába tudtuk meg, hogy mi is okozza a szemszínváltozást és azt, hogy mit is képvisel Deaton és a testvére, s hiába kaptunk flashback-eket Deucalionról, az egésznek valahogy izzadságszaga volt, az is a büdösebb fajtából.

Jeff Davis elkezdte feszegetni a megteremtett univerzuma határait, hiszen idén már ez nem az első nem szokványos rész volt. Csakhogy ez a legutóbbi próbálkozása nem igazán jött be, régen unatkoztam ennyire TW-epizód alatt. Részletesebben spoilerekkel a tovább után folytatom.

Megtettük a kötelező köröket, hiszen hiába a gyenge rész, valahol már időszerűnek is érzem, hogy megkaptunk pár választ, amik az első évad óta esedékesek voltak. Plusz történt egy haláleset, ami engem nem mozgatott meg igazán, de maga a búcsújelenet hozott egy erősebb érzelmi töltetett.

Boyd halála borítékolható volt, de arra nem gondoltam, hogy flashback-ben ezzel egy időben láthatjuk Erica haláltusáját is. És basszus a lány még így is jóval szimpatikusabb a halála után, mint pár új karakter, plusz az, hogy egymaga szembe mert szállni az egyik alfával elég elismerésre méltó tett, hiába került ez az életébe.

Közben Lydiával is csak húzták az időt, egyáltalán nem vagyunk közelebb ahhoz, hogy megtudjuk, hogy miféle teremtmény Ő. Cora pedig kicsit végre jobban bejön, mint az elején. Hiába, sokat jelent, hogy vele egykorú szereplőkkel kerül közös jelenetbe.

Na, szóval szemszínek. Alfa piros, béta zöld. Ebben semmi újdonság nem volt, viszont eddig sokan úgy gondoltuk, hogy a kék szín kialakulását a gének okozzák. Meg is lepett, hogy nem ez a válasz, hanem egy ártatlan életének kioltásával válik a farkasok szeme kékké. Ja, igen Derek megölte a haldokló barátnőjét a múltban, de nem hiszem, hogy ez most már bármit is befolyásol. Hiszen aki a lány halálát okozta, az szintén halott.

Deaton és Morell pedig valamiféle tanácsadók, közvetítők, akik ismerik a természetfelettit. Meg is lepődtem, hogy Deatonnek múltja van Deucalionnal. Deucalion megvakítása olyannyira béna volt, hogy nem is tudok mit mondani. Maga a csillagszórós hülyeség nem tudom kinek jutott az eszébe, de förtelmes volt. Számomra az sem tiszta, hogy Gerard miért csak a szemét szúrta ki, mikor simán végezhetett volna vele.

Plusz kaptunk normális farkas alakot is, nem CGI-t. Bár ezt is csak flashback-ben, már halott karaktertől. Scott pedig megtudta, hogy mit is keres valójában Deucalion.

A lényeg, hogy elég sótlan volt így ez a két rész, főleg az utóbbi. Gondolom, jövő héten visszatér minden a rendes kerékvágásba, és történnek érdemi dolgok is. Ha akarnék, sem tudnék 5/10-nél többet adni most, hiába volt egy kis Erica is. Ja és legalább tudjuk, hogy a főszereplőknek valami istenverte fétise éjszaka az iskolában kódorogni. Ilyen volt ez régen is, mint kiderült. Tudom tinisorozat, de basszus miért mindig a suli?

20 hozzászólás Ne habozz!

george - 2013. 07. 24. 15:00

“a főszereplőknek valami istenverte fétise éjszaka az iskolában kódorogni”

Hát igen, az engem is idegesít, hogy állandóan a suli körül vannak, miközben a normális tinik örülnek, ha nem kell megközelíteni azt egy ideig.

Én azért nem látom ilyen negatívan a dolgokat, bár elég sokszor inkább azokat veszem számba, mint a pozitívumokat. Nézhető még mindig, bár nekem ez a kék szemes izé elég bénának tűnik és az sem tetszett, hogy a két visszatekintés pont egybevágott. Csakazértis összerakjuk őket címszó alatt írhatták.

Boyd halála tetszett, amúgy sem volt valami nagy karakter, már jó pár résszel korábban úgy gondoltam meg fog történni, de hát ami késik nem múlik.

superpityu - 2013. 07. 24. 15:15

azt viszont kihagytam, hogy most először éreztem, hogy a készítőknek terve volt Jaksonnal. ha maradt volna lehet nem ez lett volna a magyarázat a kék szemre.

egyébként persze nézhető, a tvd sokszor ezt a szintet sem érte el idén. csak furcsa volt az brutál 6. után az elég meh 7. és nagyon nagyon meh 8. rész.

superpityu - 2013. 07. 24. 15:18

winnie, még csak a 3. évadnál járunk :D

Serena22 - 2013. 07. 24. 15:40

Nekem a 7. rész nagyon bejött, a 8. nem annyira de mivel imádom Dereket ez is tetszett, de tényleg nem volt annyira jó. Viszont a promót nézve a 9. megint elég jó lesz szerintem.

hummel - 2013. 07. 24. 15:53

@superpityu: A béták többségének a szeme sárga, nem zöld.

Egyébként gyakorlatilag ugyanezt gondoltam én is, mint amiket írtál. Nevetséges volt, ahogy Gerard megvakította Deucaliont. Korábban azt hittem neki is a buzogány jut, annak lett volna értelme, de a két nyílvessző, és hogy életben hagyta, ez egy mélypont volt a sorozatnál. Boyd halála pedig bármennyire biztosra volt vehető, a jelenet azért nem fulladt érdektelenségbe, mivel a búcsút elég szépen oldották meg.

Vártam, hogy a részben kitérnek a 4. szemszínre is, a feketére, ami eddig nem szerepelt, de ez most kimaradt. Direkt néztem, hogy Hale mamának is piros a szeme, tehát a teljes átváltozáshoz a fekete szemszín még nem dukál.

ger - 2013. 07. 24. 16:06

Most is voltak comic con-on és volt egy csomó interjú a készítővel meg a színészekkel is. A Lydia mi témára elvileg választ kapunk a jövő heti részben, végre már.
A szemszínes dolog eredetileg, úgy lett volna hogy mindenkinek más színű szeme van mint a lézerkard a star wars-ban, ezt Jeff Davis mondta.
A következő évadban, vagyis ami télen lesz majd abban meg shapeshifter-ek lesznek.

A flashback epizódban meg Jerard meg a fia, ugyan úgy nézett ki mint most. Érdekes :D

I Empire - 2013. 07. 24. 16:34

Szerintem jó kis rész volt, építkezés zajlik, hosszú még az évad vége. Jó volt megismerni más karaktereket is a szokásosokon kívül, de abban tökéletesen egyetértek, h a szemkiszúrás döbbenetesen buta volt… miért nem ölte meg? MEg mi ez a csillagszórás?

Nikki - 2013. 07. 24. 16:42

Bár elrepült az a 40 perc, egyet kell értenem, hogy nem tudott úgy lekötni, mint máskor. Ezek az infók viszont már kellettek, csak hát a kivitelezés.. de az alapozás mindig kell ;)
Lehet beleképzeltem, de Gerard meg akarta ölni Deucaliont, csak nem tudta valamiért. Nem lehet? Csak mert amikor beleszúrta a nyílvesszőket a fejébe, olyan furcsa arcot vágott (az ijedtség, meglepettség és a zavarodottság elegyét véltem felfedezni rajta), mintha nem erre számított volna, hanem a halálára.
Amúgy sárga a szemük a bétáknak :)

superpityu - 2013. 07. 24. 16:50

színtévesztés rulez :D de mivel tényleg keverem a hasonló árnyalatokat, jó ideig gondolkoztam azon, hogy sárga vagy zöld. egyszerűbb lett volna utánanéznem :D

Delilah - 2013. 07. 24. 18:12

Az utóbbi időben elég lendületes részeket kaptunk, most meg a 8. olyan lassú és súlytalan volt, szóval egyetértek, ez most nem igazán jött össze, bár értékelem, hogy kezdenek jobban elmélyülni a mitológiába. Engem nagyon zavart a flashbackes dologban, h nem mindenki egyformán fiatalodott: Mr. Argent maradt, de Peter legelább 10et fiatalodott…

Grekka - 2013. 07. 24. 20:43

Én csak azt nem értettem, hogyan lett a tinédzser Derek barna szeméből a felnőtt Derek zöld szempárja. Senki nem volt a stábban, aki szóljon, hogy a kis Derek és Tyler Hoechlin szemszíne nem passzol?

Silas - 2013. 07. 25. 00:31

nekem bejött a rész. :D Peter Hale meg még mindig a legjobb arc.

Sixy - 2013. 07. 25. 02:10

3×07 és 3×08! nem mindegy.

Amúgy igen, kicsit olyan semmilyen volt a rész (azért nem menthetetlenül rossz – Peter-es jelenetek <3 Stiles <3 ), néha ilyen is kell, múltidézős rész már minden sorozatban van, bár a szemszín dolog Derek-nél engem is zavart, ettől függetlenül különösebb gondom nem volt vele.Persze Gerard-ot továbbra is ütném és hiányzott Lydia…meg Isaac. :D

xdespisedkidx - 2013. 07. 25. 06:57

Nem volt rossz rész, habár nem sokat haladtunk előre. Kíváncsi vagyok Hale mama él-e még. Nem hinném hogy szimplán benn égett volna. Lydia nekem egyáltalán nem hiányzott, amúgy is utálom annyira 2 bites szegény. Stiles és Cora között működik a kémia, remélem nem írják ki.

superpityu - 2013. 07. 25. 09:29

én szívesebben nézegettem volna Lydiát mint scott-allison-gerard súlytalan jeleneteit.
cora és a stiles között semmiféle “kémia” (annyira utálom ezt a szót) nincs. egyébként szegény adelaine kane valami borzalmas színésznő, olyan furcsán beszél, nulla arcmimika. nem tudom mi lesz ősztől a saját sorozatában, de eddig nem győzött meg semmivel sem.

xdespisedkidx - 2013. 07. 25. 09:44

Engem meggyőzött. Persze sokkal jobban működik a karaktere ha nem a Derek házban a háttérben szöszmötöl, hanem a fiatalokkal van. Én Lydia-val vagyok így hogy nulla arcmimika a meglepődés amit igen csak ki tud fejezni amikor nagyra tátja a száját de ennyi. Valahogy irritál az a szintű flegma/butaság kombó ami süt le róla a sorozat kezdete óta.

superpityu - 2013. 07. 25. 12:00

engem sem érdekelt Lydia addig amíg ki nem derült, hogy ez a butaság csak egy álarc. néha kicsit most is túlkapja dolgokat. de azért sokkal jobban működik az egész gárdával, főleg stilesszal, mint cora. jó persze ő már 3 éve dolgozik velük, de akkor is erősebb jellem. és igen neki is lehetne még gyakorolni az arcmimikát, de már írtam, hogy ő sem az a hű de jó színésznő, sőt, de azért én coratól sokkal többet vártam. leginkább a hangja ami idegesít, olyan mély, viszont tök fura mert a már kiadott reign részletben sokkal több életet vélek felfedezni benne, mint itt. viszont nem akarlak meggyőzni róla, hogy lydia milyen baromi jó karakter, mert ízlések és pofonok. ebben a témában nem hiszem, hogy közös nevezőn leszünk :D

xdespisedkidx - 2013. 07. 25. 12:31

Lydia majd akkor lesz szerintem jó karakter legalábbis számomra ha tényleg kiderül mi is ő. Akkor végre ő is tényleg segítség lesz a csapatnak, nem csak hébe hóba :D Cora-nak szerintem adjunk egy kis időt habár a következő előzetesbe kórházba van :/ Remélem nem írják ki. Persze nem bír a seggén maradni és neki megy az egyik ikernek..:D

Pathfinder - 2013. 07. 25. 18:41

Lydia rohadtul okos és még gyönyörű is. Épp ezért utálom k*rvára(bocsánat a káromkodásért), hogy még mindig felveszi ezt a jajdebutavagyok álarcát. Már nincs Jackson sem, aki miatt eddig elvileg ezt hozta, szóval teljesen értelmetlen. Egyébként a rész maga tényleg egy kis unalmas filler volt, de legalább pár érdekes infót megtudtunk, mert én például már nagyon kíváncsi voltam Talia Hale-re. :)
OFF: Kis érdekesség, ezt tumblr-en láttam:

I love how all the villains on teen wolf seem to have some kind of tragic reason for being so evil

except for freaking gerard argent who just came directly from hell

Vagyis, angolul nem tudóknak(minden gúnyolódás nélkül): Imádom, hogy az összes gonosztevőnek a Teen Wolf-ban van valamiféle oka arra, hogy gonosz legyen. Kivéve Gerard kib****tt Argent, aki egyenesen a pokolból jött. :D

Ennyire utálják Gerardot, én is. Valaki igazán megölhetné már…

OFF vége.

paca - 2013. 07. 27. 17:08

Hát a 7. részt még csak-csak, de a 8. valami pocsék volt, bár lehet, hogy két ilyen múlt idéző rész egymás után megfeküdte a gyomromat. Dereket kedvelem, de szegény annyira bamba arcot vágott szenvedős helyett, hogy nekem inkább nevetséges volt, mit részvétetkeltő.
Na remélem a még hátralévő részek újra hozzák az elvárt színvonalat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz