login |

Teen Wolf – 3×09: Válaszok

2013. 07. 31. 19:47 - Írta: superpityu

17 hozzászólás | kategória: kritika,

A múlt heti hullámvölgy után ismét a régi kerékvágásban állt be a Teen Wolf 3. évadja. Mindössze három rész maradt erre a fél szezonra, és az izgalmasabb szálat most elkezdték teljesen kibontani, két igencsak égető kérdésre is választ kaptunk. A kibeszélőben mindkét válasz felvetődött már, de nyugodtan mondhatom, hogy azért még így is okoztak némi meglepetést.

Elöljáróban még annyit, hogy a mitológia remek, látszik az átgondoltság. Rengeteg olyan teremtményt ismerünk meg amikkel eddig csak futólag találkozhattunk itt-ott. Egyébként legnagyobb örömömre ismét egy Lydia-centrikusabb részt kaptunk – még mindig úgy gondolom, hogy jó irányba vitték el a lányt az idei évadban. Részletesebben a tovább után folytatom.

A darach kiléte kitudódott, aki nem más, mint Miss Blake. Nagy meglepetést ez nem okozott, sokan őt tippelték meg. Viszont nem sikerült elkapni, mert valami brutál erős teremtmény. Egyébként sem olyan erős az alfák szála, hogy azokkal foglalkozzunk a maradék részekben.

– I’m psychic.
– You psychic?
– I’m something!

Lydia pedig egy banshee. Na, ugyebár ezek azok a lények, akik sikolyukkal jelzik, ha valaki meghal. Azért itt kicsit erősebbé tették azzal, hogy megtalálja a hullákat, valamint hatással van a vérfarkasokra is. Még az évad elején vetődött fel, hogy a lány ez a lény lehet, de aztán annyira behozták a druida vonalat, hogy inkább afelé hajlottam, hogy a lány is az lesz.

Kíváncsi leszek, így mit kezdenek majd Lydia karakterével, hiszen oda a nagy rejtély. Viszont ami jól sülhet el, hogy azért nem olyan teremtény ő, amit mindenki ismer, így simán hozhatnak be még érdekességeket vele kapcsolatban.

Cora kórházban van, valamiért nem működik az öngyógyító képessége. A seriff, aki most nyert betekintést a természetfeletti világba, eltűnt a darach-kal együtt. Az ikrek pedig egyre inkább kilógnak az alfák közül. Plusz náluk kaptunk egy kis háttérinfót a falkába kerülésükről. Allison és Isaac pedig ismét sok időt töltött együtt, szerencsére még mindig nincs benne semmi szerelmi vonal, de van bennem egy kis félelem, hogy meghúzzák ezt a szálat a maradék pár részben.

Igazából valami hasonló lenne a minimum-szint a következő részekben. Nem tudom merre viszik most a szálakat, talán a darach még szövetséges is lehetne az alfák ellen, hiszen láttuk milyen egyszerűen gyűri le a farkasokat. Most mindenesetre jól szórakoztam, reppen is a 7/10.

17 hozzászólás Ne habozz!

george - 2013. 07. 31. 20:02

Lydia szál nekem is bejön, de ez az epizód azért csak közepes volt. Lehet túl magasra tetem a lécet, mikor mindenhol azt olvastam milyen király volt, és sikerült csalódnom benne.
De ahová fejlődött az első évad első része óta, hát az kisebb csoda, van jó pár sorozat, ami példát vehetne róla.

Dorc - 2013. 07. 31. 20:07

Igen rengeteget fejlődött, én el se akartam kezdeni, vhogy a címénél úgy éreztem h felejtős. De kibírtam az első részeket, azóta hetiben nézem. :)

yeeeyha - 2013. 07. 31. 20:10

Egy biztos: félévzárónál mindannyian úgy fogunk sikoltozni, mint Lydia, pedig nem vagyunk bansheek.

Baromira érdekes az egész háttértörténet, az ember nem egy mtv sorozattól várna el ilyesmit, és így még inkább büntet pl a darach szál (de a tavalyi kanima is erős volt). Én nézek VD-t és true bloodot is, önkéntelenül velük hasonlítgatok össze, és bezony a teen wolf kenterbe veri mindkettőt: a VD-t (sajnos) nem nehéz, a true blood mint hbo produkció meg szégyellje magát. Annyira jó, hogy a teen wolf készítői elvárják, hogy a nézőik gondolkodjanak és nem nézik hülyének őket.

Ami most leginkább tetszik, hogy hiába tudjuk, hogy jennifer a darach, ettől csak még jobban izgatott lettem és ezer minden érdekel, ráadásul nálam az alfák (ikrek + deucalion) is kezdenek érdekesek lenni. Hiába volt két gyenge rész eddig, visszagondolva az évad eddig elég feszített tempójú és izgalmas volt, mégis úgy érzem, elején vagyunk csak a történéseknek.

Én személy szerint nagyon örülnék, ha a múltas részbeli paige és jennifer egyazon személy lenne, és nagyon utálnám, ha allison és isaac összejönne.

xdespisedkidx - 2013. 07. 31. 20:12

Nagyon korrekt írás, pacsi érte! :) Még mindig tartom magam ahhoz hogy Cora-t szeretném továbbra is látni Stiles-al közösen, akármennyire van mély hangja stb stb :D Nem tudom mennyire egyeztethető majd össze a másik sorozatával. (azt sem tudom konkrétan hogy ott történt már berendelés vagy csak a pilotnál tartanak, aztán majd meglátjuk?) Emlékszem anno még azt mondták minek ide 24 rész esélytelen hogy fenn tartsák a figyelemet, erre azon kapom magam hogy már “csak” 3 rész van hátra és még annyi de annyi kérdés és esemény, hogy csak na. De ezeket majd Januárba. Viszont kicsit tartok a sorozat jövőjétől, Jeff -el volt a tumblin egy kérdezz felelek, ott azt mondta hogy nem tudja még lesz-e 4. évad és ha igen akkor ő írja-e majd… Szerintem ezzel felépítettek egy olyan világot amit most nem lehet összecsapni a maradék 12 részbe.

BTW: most hogy az ikrekről is többet tudtunk meg, szeretném ha nekik szentelnének majd legalább 15 perc flashback-et ahol láthatjuk ahogy lenyomják a falkát, majd széttépik az alfájukat. Ethan pedig hamarosan a másik oldalon találja magát.

paranoid android - 2013. 07. 31. 21:32

Engem nem zavarna ha Allison és Isaac összejönne, mert jók együtt, ahogy az összes karakter remekül működik szinte bárkivel. Cora és Stiles jeleneteit az utóbbi részekben nagyon szerettem; én is örülnék ha Cora maradna, legalább visszatérőként. De pl. Scott és Lydia rövid jelenete a mostani részben szintén aranyos volt. Szóval jók a karakterek és a színészek közötti összhang is, így mindegyik páros izgalmas. És attól meg szerintem nem kell félni, hogy elmennek a túlzott romantika felé, eddig is tudatosan kerülték az ilyet a készítők.

Az külön öröm, hogy a két megoldott rejtéllyel éppen hogy nem tűnt el az izgalom, hanem érdekesebbé vált a két karakter. Kíváncsi vagyok Lydia még mire képes. Nem tudom, hogy lesz-e valami jelentősége, hogy folyton fát rajzolgat, de mivel sokadszorra hívják fel rá a figyelmünket, megragadt bennem, és felfigyeltem a főcím végén lévő fára, ami az előző évadban nem volt.

makaay - 2013. 07. 31. 22:51

amikor allison és isaac egy lépés távolságból nézik a térképet ott volt isaacnél egy nézés, ami nálam azt sugalta, hogy itt még lesz több is. amúgy király rész volt végre 1-2 dolog tisztázódott.

DennyKeh - 2013. 07. 31. 23:37

Egy biztos, hogy a 3×08 nagyon gyengére sikeredett, de ez a rész mindent vitt. Nagyon imádtam. Őszintén én nem gondoltam volna, hogy a tanárnő lenne ez a darach vagy micsoda. Az ikrek közül is csak Eathen-t bírom a másik annyira nem szimpi, hogy az csak na.

Egyébként arról van valami, hogy Lydia és Scott összefognak-e jönni, mert annak nagyon örülnék. Vagy valakinek ötlete van erről? Ha igen kérem írja, mert figyelmesen fogom olvasni.

Sookie - 2013. 08. 01. 06:35

Nekem a múltheti rész is tetszett, csak lassú volt. Szeretem a háttértörténeteket. De ez azért tényleg jobb rész volt. :) Nem tudom ki hogy van vele, de én annak is örülök, hogy Stilinski seriff is megtudta a dolgot. Engem valahogy kiakaszt, amikor a saját szüleiknek nem “mernek” elmondani valamit a sorozatszereplők. Miért mi lesz? Bedugja a saját anyja egy kutatólaborba? Az azért elég durva lenne…

Chiplecsap - 2013. 08. 01. 08:09

“Egyébként arról van valami, hogy Lydia és Scott összefognak-e jönni, mert annak nagyon örülnék. Vagy valakinek ötlete van erről? Ha igen kérem írja, mert figyelmesen fogom olvasni.”

Spoileres okfejtés következik :)
Nem valószinű mivel Scotty gyerkőc uj cicust vagy inkáb mondaj hogy Rókát ?! LOL fog kapni az éved 2. felében. Szóval uj nőt, de mivel egy Kira nevü csajt akarnak behozni aki nagy valószinüséggel a Kitsune mitologia lény lessz, tuti hogy ő lessz az uj szerelmi szál.
És ide a bököt hogy valszeg majd gonosz is lessz szóval ki ki találja ki merre vzet majd a dolog nem lessz nehéz valszeg valami nyálas szar lessz, amit eddig sikeresen elkerültek ,de egyzser minden véget ér.
Allison Issac meg visszataszító, unalmas és beszélni is gyomorforgató, semmit nem látok köztük, rohadtul eröltetett, és senki a földön sem a tulvilágon nem fog meggyőzni hogy nem azért volt az egész vagy van az egész, mert hogy a két szinész randizgatott, amugy kb enyit látok köztük hogy élvezik vagy inkább élvezték hogy egy jelenetben szerepelnek, tuti hogy az én hibám mert azt sem látom hogy valami homokos románc kéne hogy legyen Derek meg Stiles között :S.

Lydia és Scott több összhatás volt abban a 10-15 másodpercben mint Allison meg Issac között eddig bármikor, szinte érzem azt az utasítás hogy akkor most nézzetek mélyen egymásra mert ez itt valami sexuális feszültségnek kell lennie, ilyen eröltetett az egész .

ugyan akkor Lydia és Scott maradjon csak barát, ezért tetszett az a jelenet mert nem éreztetem az izzadságszagot azon hogy valami szuper über faszságot eröltessünk bele egy szimpla két barát közti jelenetben amikor is Scott támaszt és bátroságot öntve a lányba megfogja a kezét.
Scott meg amugy sem csinálná ezt Stiles-al és ez igy van rendjén,
amugy sem kell ezt a sorozatot Gossip girl Narancsviéd és egyéb szarság szintre süjeszteni, mert eddig is simán müködött anélkül hogy mindenki összefeküdjön mindenkivel. Shipperek mindig tönkre csesznek mindent.

Megjegyzem én Speciel kedveltem Scott és Allisont együtt, az egyik nagy meglepetés és pozitívum pont az volt hogy nem holmi 3-4 évad összejö9nnek nem jönnek marhaság és egyéb olcso töketlen sztori volt hanem, fogták és nah akkor csakplyunk a lovak közé elven, összeboronálták öket és hitelesebben müködött mint most a nagy szakítás, meg jegyzem nem lett volan bajom vele ha nem kezdték volna eröltetni ezt a másik szerelmi szál témát, de Scott esetében még igy is hitelesebb mert Allison dobta már második alkalommal, szóval inkább neki kéne féltékenyésget érezni meg azt hogy hopá uj csaj jött és lehet hogy elbasztam a dolgot Scottal, mintsem hogy most rá modszan Scott uj haverjára, aki szintén vérfarkas meg minden.
Nem tudom nem müködik Allison, valahogy lenne benne potenciál de nem igy, meg nem minden részben bele lökni za arcodba hogy a kis 3 hónapos tréningjével ő most valami Bad Ass szuper Hunter.

Amugy Allison nagyon nem is müködik mással, ugy értem nézük Stiles-t nem meglepő modon mindenkivel mükszik mint karakter, nem fogom beálni a csápolok közé isteníteni, mert Scott szintén müködik mindenkivel.

Nah mindegy bocsi hogy hosszu lett, de ár 2 hete ki akarom magamból írni ezt, mert én kb akkor tájt daráltam az eddig évadokat, illetve hát akkor még csak a 3. évad 6. részéig, azóta nézem hetiben, de igy nem az igazi ugy hogy én januárban paszolom a sorit és megvárom majd mig lefut a 2 . fele :)

Chiplecsap - 2013. 08. 01. 08:23

Off, nah most vagy az én böngészőmmel van gond, vagy nem tudom, de miután elküldöm a kommentet nem jelenik meg :S

Chiplecsap - 2013. 08. 01. 08:25

nah ez meg megjelent, lehet moderálni kéne az írásom ? :S

hummel - 2013. 08. 01. 08:56

Remélem Blake-kel hosszabb távon terveznek, hiszen jelen szituációban hirtelen igen sok lehetőség lett karakterben. Egyrészt ott a múltja – a sérülése és a viszonya az alfákkal, másrészt a jelene – vajon az igazi személyiségéhez miként tudnak a többiek igazodni (főleg Derek), harmadrészt az esetleges jövő – a megszerzett sötét erővel milyen szerepe lehet a csapat részeként, vagy azon kívül.

verogirl - 2013. 08. 01. 12:11

én nagyon nem szeretném ha isaac és allison összejönne. még mindig reménykedem, hogy inkább scottal hozzák össze megint. mondjuk vicces hogy igazából crystal reed és daniel sharman tényleg jártak. eddig veszett jó az évad. kevés olyan sorozat van amiben ha lelepleznek egy nagyobb főszálat még akkor is érdekes marad. remélem, hogy a darach leleplezésével is ugyanolyan izgi marad majd a maradék pár rész. valaki feljebb írta vagy talán az már egy másik poszt volt, nem tudom, hogy a most a teen wolf a TVD fénykorát idézi. nagyon nagyon remélem, hogy ez nem azt jelenti, hogy majd jön a lejtmenet, mert tényleg nagyon jó eddig az évad és őrülten sajnálnám ha elvesztené azt a sori, amitől jobb mint a TVD.

yeeeyha - 2013. 08. 01. 12:37

Amúgy ahogy olvastam most a kommenteket, eszembe ötlött, hogy hány szerelmi gabalyodást lehetne itt csinálni, és annyira jó, hogy eddig ilyeneket nem léptek meg. Mert nem is hiányzik.

verogirl - 2013. 08. 01. 13:16

pontosan. ez nagyon nagy erénye a sorozatnak. szerintem tudják az írók, hogy egy idő után rohadt unalmas lesz már nézni hogy kavarásznak a karakterek egymással. gossip girl betegség. :P

Eni - 2013. 08. 01. 13:25

Nagyon jó rész volt, bár nekem Allison továbbra is hiteltelen mint vadász.

harmony30 - 2013. 08. 01. 15:46

Amikor tavasszal elkezdtem darálni az első két évadot, eleinte azt hittem,hogy csak ilyen agykikapcsolós időtöltésre lesz jó a sorozat (egyébként sokáig meg sem fordult a fejembe,hogy belekezdjek, a címe miatt semmi jót nem vártam igazából:D ) Aztán a második évad a kanimával el is bizonytalanított, nekem nem jött be az a szál, de kitartottam és milyen jól tettem, mostanra szinte a legjobban várt sorozattá nőtte ki magát nálam :) Engem nem zavarna ha Allison és Isaac összejönne, annyi szerelmi szálat elbírna a sztori,de több tényleg nem kell, isten ments,hogy TVD-s kínlódássá silányuljon. Az abszolút kedvenc továbbra is Stiles :):):)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz