login |

Unforgettable: kezdett a 2. évad

2013. 07. 31. 15:20 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika,

De lehetne akár pilot-mustra is, hiszen a tavaly kaszált, majd felélesztett Unforgettable húzott egy olyat, mint a Body of Proof a 3. szezonjában. Egy rebootot. Az állandó szereplők zömét elzavarták, megtartották a főszereplőt (nyugi, maradt Dylan Walsh és a rajongók által nyilván kedvelt halottkém) és hoztak pár új arcot. Meg új helyszínt. Meg új hangnemet. Meg más ügyeket. És az átívelő szálat kiradírozták. Van kérdés?

Kár, hogy a Body of Proof-fal ellentétben, a minőség maradt. Ez persze egyeseknek jó hír lesz, de igazából nem tudom, hogy mi tartaná a nézőket az Unforgettable mellett. Mert egy teljesen átlagos krimiről van szó, amit ha el is vittek a karakterek valamennyire (tényleg?), most már erről sem lehet szó. Hiszen Carrie és Al nem túl izgalmas figura, max kettejük iszonya lehet korlátozottan érdekes, de a 2. évadra még a szexuális feszültséget is eltüntették.

Mint ahogy eltűnt a sötétebb, queens-i környezet, cserébe egy high-tech, világos miliőt kapunk, a hangulatot is oldottabbá, könnyedebbé tették – nyári sorozat lett az Unforgettable-ből. Mindez annak köszönhető, hogy a rész elején Carrie & Al kap egy új melót (és munkahelyet, és három unalmas új karaktert), ahol kiemelt ügyekkel foglalkozhatnak. Nem csak gyilkosságokkal, lesz merénylet a későbbiekben és túszejtés is.

A 2×01 például emberrablással indult, ami megidézte Poppy Montgomery Without a Trace-es múltját, csakhogy az Unforgettable sehol sincs a WaT-hoz képest. Már korábban is írtam, hogy a sorozat készítői kábé a második részre leépítették az alapkoncepciót, miszerint Carrie semmit sem felejt. Egyszerűen nem tudják ezt a gimmick-et felhasználni, ezért mondom, hogy tipikus nyomozós sorozat lett belőle.

Oké, felhasználják, de röhejesen. Egyrészt még mindig nem léptek túl cirkuszi mutatvány-jellegen, megint soroltatnak Carrie-vel random napi történéseket, másrészt meg olyasmire használják, amiket egyébként is észre kéne vennie valakinek, aki érti a rendőri munkához. (Az első jelenetben a fényképekre emlékezés ugye csak poén volt?) Az egész továbbra is egy az egyben Shawn Spencer a Psych-ból. Csak nem vicces, mert drámai zenére megy.

A leggázabb az egészben az, amikor Carrie kimegy a tetthelyre és nem talál semmit, de közben úgy néz, mintha be akarná kapcsolni a képességét, holott nyilván semmire sem emlékezhet egy új helyszínen. De valahogy utalni kell rá, hogy később vissza fog emlékezni valamire, amikor “kilép a testéből”. Á, tényleg az egyik leggagyibb nyomozós, spec. képességes gimmick-ről van szó.)

A 2×01 amolyan 3-4/10-es epizód volt, tisztességes, világos az új irány, de semmi érdekes nem akadt benne – akartak belevinni egy csavart, de 2013-at írunk, basszus! A néző már nem hülye. Egy kvázi egyszereplős ügynél (rögtön a King & Maxwell pilotja jutott eszembe), ahol érezhetően titkolják a rosszfiú kilétét (a Crossing Lines pilotjában például tudtuk, hogy nem az az érdekes, hogy ki a gyilkos) miért akarnak meglepni minket azzal, hogy az az egy szereplő a sáros? Ha nincs ötlet, akkor ne a “Ki tette?”-kérdésre hegyezzék ki a dolgot és máris minden rendben.

Mindegy. Akinek bejönnek a karakterek, nyilván hozzácsaphat két pontot és máris nincs semmi gond. A Body of Proof-fal ellentétben tehát az Unforgettable átalakítása nem jött be.

7 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2013. 07. 31. 15:37

Én már az évadközi szünetben a kasza mellett döntöttem, nem volt túl érdekes. De amiket írsz az alapján még ahhoz képest is 10x szarabb lett mint amilyen volt.

ALDO - 2013. 07. 31. 17:02

Én annyira akartam szeretni ezt a sorozatot, de négy rész után feladtam.
De ha olyan lett, mint a Body of Proof a harmadik évadra, akkor lehet, hogy bele pillantok a 2. évadba.

m76 - 2013. 07. 31. 18:45

Nem tudom hogy sikerült azt a konklúziot kiolvasni akritikából, hogy olyan mint a body of proof. Éppen ellenkezőleg azt írja, hogy a reboot ellenére se lett jobb semmivel.

BTW ki az a halottkém akit kedvelnek a rajongók? Nekem abszolut nem rémlik semmi halottkém karakter. Az egyetlen szereplő akinek a létezését fel tudom idézni a főszereplőkön kívül az az it-s csaj.

winnie - 2013. 07. 31. 18:54

az én általam látott legtöbb részben nem volt benne az öreg csaj (jane curtain), de közönségkedvencnek van titulálva, mintha itt is írták volna, hogy jófej. nekem indifferens.

Cyrax - 2013. 07. 31. 22:07

Mivel én mostanában daráltam le az első évadot, ez a reboot nekem most túl erős és egyben csalódás is… A “gimmick” viszont továbbra is bejövős, remélem az ügyek érdekesebbek leszenek mert egy ilyen unalmassal nyitni…

emeric - 2013. 08. 01. 11:29

Nem lett sokkal rosszabb, de jobb sem. Carrie nekem szimpatikus, viszont a rendőrtársa, akinek nem ugrik be a neve sem, de a rebootot is megélte vele, az valami hihetetlen jellegtelen színész/karakter. Kicsit Peterre emlékeztet a white collarból. De az ottani színész legalább egy csomó lelkesedést visz bele, amitől fel tudja dobni. Itt viszont marad a tömény unalom. Én valamiért nézem, talán poppy montgomery szája miatt? Lehet…

torjack - 2013. 09. 06. 15:25

Az első évad sem volt valami nagy eresztés, a második évados kezdet meg még úgy se jött be. Elég egyértelmű volt a kasza, pedig poppy azért jó csaj.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz