login |

Ben and Kate: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2013. 08. 01. 20:50 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Jó estéim voltak az elmúlt napokban. Mert Ben and Kate-et néztem. Türelmes voltam, nem szaladt el a sorozat – ősszel 3 részt láttam, most pedig bepótoltam a maradék 13-at. Egy élmény volt.

Aki emlékszik a kritikáinkra, az tudja, hogy nem csak szerintünk volt a legjobb országos újonc sorozat (csak a pilot alapján!) a Ben and Kate, hanem a kommentjeitek alapján nektek is ez jött be a leginkább. (winnie pilotkritikája – 8/10, human pilotkritikája – 8/10). Éppen ezért volt fájó, hogy már a kezdetektől pocsék volt a nézettsége, és meglepő, hogy a FOX mégis berendelt pár részt a kezdő 13-hoz. Aztán ebből visszamondás lett és 16-ot készítettek el, amiből 3 nem is ment le odakint, de minket ez nem érintett.

A fenti linkeken lehet olvasni a Ben and Kate-ről, nem nagyon akarom ismételni magamat a történetet (két testvér + egy kisgyerek + két barát), illetve a benyomásaimat illetően, hiszen azok nem nagyon változtak, maximum annyiban, hogy egy imádnivalóan erős 7/10-re lőném be a szezont. Vannak a Ben and Kate-nél viccesebb és hangosabban röhögős sorozatok, de szerethetőbb, nem sok.

Tudom, el kéne felejteni ezt a ‘szerethető’ jelzőt, mert ezt arra szokták rásütni, ami nem olyan jó, de mégis szeretjük nézni, de mást nehezen tudok mondani. Annak ellenére, hogy a legváratlanabb pillanatokban sújtottak le a készítők, vagyis hát a karakterek olykor durva jó poénokkal, inkább a konstans mosolygás váltotta ki belőlem a Ben and Kate, no meg valamiféle állandósuló melegséget a szívem táján.

És az a fura (vagy talán nem is az?), hogy míg sok jobb és viccesebb komédiát egyszer meg tudok nézni, de nem feltétlenül néznék újra, addig az pár rész után biztossá vált számomra, hogy a Ben and Kate-et akárhányszor újra tudnám nézni.

Talán épp azért, mert nem görcsösen arról szólt, hogy mindenki vicces akar lenni, a poénok sokkal természetesebben jöttek. Mintha nem az lett volna a céljuk a karaktereknek, hogy vicceset mondjanak (ez sok szitkomban elég természetellenes), hanem egyéniségükből fakadt az, amin nevettünk. (Oké, ehhez elég szélsőséges, nem feltétlenül valóságot sugárzó karakterek is kellettek, de egye fene. Aranyosak voltak)

Valahogy úgy éreztem, hogy nem az “üt”, amit mondanak, hanem az, ahogy mondják. A színészi játék. Van karakter, amelyik féktelenül infantilis és ökör, egy másik rémisztően pajzánok és persze, ott van Kate, aki roppant aranyos módon folyton zavarban van. Mondom, szélsőséges figurák, mondhatni egypoénosak, egyesek számára idegesítőek lehettek, mégis nagyon bejöttek.

A Ben and Kate poénok és érzelmek szintjén is piszok jól működött testvérkomédiaként. Márpedig ilyen nincs sok a kínálatban és bár volt romantikus szála minden szereplőnek, de egy párkapcsolati- vagy haver-szitkom nem tudna olyan szinten működni, mint egy testvéres sorozat.

Lehet, hogy az volt a friss, hogy a két ellenkező nemű főhős között nincs semmilyen szexuális feszültség, s az is lehet, hogy jó volt viszontlátni olykor saját viszonyomat a testvéremmel, a lényeg, hogy több szinten is nagyszerűen működött ez a kapcsolat. Szerencsére a baráti viszonyok is rendben voltak, tehát nem csak a testvérek tartották életben a sorozatot.

Sőt, a főszereplők mellett szinte mindegyik több részes vendég is bejött. Geoff Stults már a The Finder-ben bizonyította, hogy sokkal több, mint amit korábban kinéztem belőle, Brittany Snow is hiba nélkül beleillett a Ben and Kate-be, Rob Corddry pedig BJ oldalára illett tökéletesen. Örültem annak is, hogy a flashback-eket nem erőltették, egyedüli negatívum a sztori szempontjából talán Ben pályakeresésének erőltetése volt, az nem nagyon hozott lázba.

Ja, és Dakota Johnson az év felfedezettje. Még akkor is, ha soha nem lesz annyira testhezálló szerepe, mint Kate volt. Persze valószínűleg nem kell őt félteni, de valami észvesztően jó casting volt. Persze a többiekre sem lehet panasz.

Maggie Elizabeth Jones, mint Maddie, a tavalyi újoncfelhozatal igen erős gyerekszereplőit simán verte aranyosságban és lehet, hogy ez negatívum egyeseknek, de nekem tök jól működött úgy a karaktere, hogy valójában mintha nem is lett volna személyisége. Nem volt tudálékos, nem volt idióta, vagy erőltetett, egyszerűen olyan volt, mint egy kisgyerek. Ott volt, amikor kellett, semmi kiemelkedőt nem csinált, mégis elengedhetetlen kelléke volt a sorozatnak.

Überaranyos és igen stílusos sorozat volt a Ben and Kate. Meg kellett zabálni. Elnéztem volna tovább is.

19 hozzászólás Ne habozz!

human - 2013. 08. 01. 20:57

lol én is mostanában fejeztem be és akartam írni róla. De mindennek egyetértek fenn.

yeeeyha - 2013. 08. 01. 21:04

Én is csak az első 1-2 részt láttam, valósznűleg befejezem. Kösz az írást :)

Flanker - 2013. 08. 01. 21:18

Csatlakozom. Bármennyire elcsépeltnek, klisének hangzik, tényleg az aranyos, szerethető, feelgood szavak jutnak az eszembe.
“Maggie Elizabeth Jones, mint Maddie, a tavalyi újoncfelhozatal igen erős gyerekszereplőit simán verte aranyosságba.” Kivéve Sarah Chalke kislányát, de legyen döntetlen..:)
Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fogja megbánni, aki belekezd.

Llew - 2013. 08. 01. 21:39

Az a helyzet, hogy nem emlékszem melyik résznél tettem le. Most a sztorikat elolvasva végig néztem, amíg műsoron volt, de a posztot meglátva az volt az érzésem mintha valami évekkel ezelőtti sorozatról írtatok volna. Szóval igazából semmi nyomot nem hagyott bennem.

galocza - 2013. 08. 01. 21:43

másfél epizódig bírtam, és rájöttem: ehhez rövid az életem.

Eli - 2013. 08. 01. 21:55

Két rész volt meg, aztán könyörtelen kasza. Fájóan semmilyen volt. Nem könnyezem meg az elmúltát, legyen csak hely a jóknak.

Dream - 2013. 08. 01. 22:14

Mi most megnéztük a trailert, és eldöntöttük, hogy elkezdjük majd. Így is híján vagyunk a 20 perces sorozatoknak…

Meteor - 2013. 08. 01. 22:18

Nem nyújtott kiemelkedőt, túl sok mindenre nem is emlékszem már belőle, de kár nem volt érte. Örülök, hogy megnéztem mind a 16 részt. Én BJ-n (Lucy Punch) derültem a legjobbakat, de a többiek is szerethetőek voltak. Talán a Go On kasza miatt jobban fáj a szívem, de ebből is szívesen néztem volna még pár részt :)

soniamox - 2013. 08. 01. 22:44

30 percig bírtam,a poénok nem ütöttek meg.

sherlock20 - 2013. 08. 01. 23:23

Remek kis sorozat volt ez :)

cyborgwings - 2013. 08. 01. 23:42

llew-hoz hasonló érzést váltott ki belőlem is a kritika. emlékszem, hogy amíg ment, szerettem, de olyan nagyon távolinak tűnik, hogy igazából alig emlékszem belőle valamire.

az viszont teljesen bizonyos, hogy ez a kislány a legeslegcukibb az összes létező gyerekszereplő közül. nem vagyok oda a gyerekszínészekért, de ő tényleg annyira természetes, bájos kiscsaj és pont emiatt volt üdítő a sok túlerőltetett karakter között. remélem, látjuk még sokfelé.

Worb - 2013. 08. 02. 09:45

Nagyon nem jött be és két rész után kaszáltam. Utólag már a második rész megtekintését is feleslegesnek éreztem.

szuladam - 2013. 08. 02. 12:24

2 rész után nekem is teljes mértékben ez volt a véleményem. Csodálkoztam is a kasza hírén, meg azon, hogy mindenki lehúzta, mennyire “unalmas” sorozat. Ilyenkor jövök rá, hogy nem szabad valamit csak azért elkezdeni, mert mindenki isteníti, és csak azért nem meg nézni, mert mindenki lehúzza.

Először én is poénokat vártam, de az első rész végén rájöttem, hogy ez nem egy röhögős vígjáték, ezért nem is vártam, hogy a hasamat fogjam. Helyette sokkal jobbat, és érdekesebbet kaptam. Az idei szezonban a 20 perces kategóriában a toppon van a Men at Work-kel. Himym és TBBT meg a lista végén kullog.

morszi - 2013. 08. 02. 12:32

Nekem az egyik nagy kedvencem volt. Kár érte. Az egyetlen sorozat volt, amit a húgommal közösen néztünk, amikor sikerült hazajutnom a nagy faluból. :D Úgy volt igazán feelgood. Ja és sosem tekertük el az intrót. :)

Seth (GIE) - 2013. 08. 02. 13:12

Pusztulatosan fos volt, a első két részt bírtam végigszenvedni

margarita - 2013. 08. 02. 15:28

lucy punch emiatt az über-gyenge, 80-as éveket idéző gagyiság miatt dobta a vexed 2. évadját. ami meg igy nélküle lett gyenge. vesztes-vesztes helyzet lett ez.

ellis - 2013. 08. 02. 21:28

Lucy Punch karaktere jó volt, ben viszont baromi idegesítő, sztem sem kár érte

Shasha - 2013. 08. 26. 19:28

Egy het alatt dara es de neznem tovabb! :)

sclerosis - 2013. 12. 15. 13:30

Nekem az egyik nagy kedvencem volt. Kár érte.
Egyetértek a cikkel,pöpec sorozat volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz