login |

Veep: vége a 2. évadnak

2013. 08. 05. 15:11 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: kritika,

A 2. évados premier kritikájánál beidéztem a tavalyi Junkie-szitkomrangsort, aminek az élén nagy fölénnyel a Veep állt. Akkor még nem tudtam, hogy idén nyáron is ez lesz-e a helyzet, de most, illetve pár hete, hogy letudtam ezt a szezont is, azt kell mondjam, hogy a Veep még mindig a legjobb. Fölényesen. Más komédiára nem nagyon tudom ugyanis elmondani, hogy sorban hozza a 9/10-es epizódokat. A Veep pedig, főleg a 2. évad második felében, brillírozott.

Ha a megtekintés után közvetlenül írtam volna a kritikát, akkor nyilván hosszabban ömlenghetnék és belemennék mindenféle részletekben, de megmutatom, hogy tudok rövidet (olvashatóbbat?) is írni. A Veep mocsok jó. Még mindig.

Más sorozat esetében lehet, hogy zavarna, hogy mindenféle műfajjal operál, de ennek a komédiának mindegyik humorforma jól áll. Az is, ha trágárkodnak, az is, ha hasraesnek, az is, ha intellektuálisak vagy cinikusak, ha odaszólnak a politikának, az is, ha szójátékoznak és az is, ha aláznak vagy kínosan feszengenek.

De hiába a jó humor, ehhez kellenek színészek is, illetve karakterek. Az 1. évad után tudtuk, hogy ezen a téren nem lesz gond, szinte mindenki tökéletes (bár nyilván a legtöbb nézőnek akad olyan figurája, akit kevésbé kedvel – de szerintem mindenkinek más és más), idén még Sue is több szerepet kapott. A prímet persze (nálam) továbbra is toronymagasan Jonah viszi, kár, hogy a sok Emmy-színészjelölésből neki, illetve Timothy Simons-nak nem jutott.

És az is kár, hogy Kevin Dunn-nal sem foglalkozott az Emmy. Mert a Veep 2. évadjába érkezett két új főszereplő is és az ő karaktere (Ben) marha egyszerű, de comedic gold volt. A másik jövevény, a Gary Cole által alakított Kent Davison is kapott pár zseniális pillanatot, de ő inkább tipikusabbra sikeredett.

De amondó vagyok, hogy poénok ide, karakterek oda, nem lenne ilyen magas az értékelésem, ha nem lenne történet. A Veep-nek ugyanis még sztorija is van. Normális, átívelő sztorija, kapunk visszautalásokat, látjuk, hova futtatják ki az egészet. Sőt, még azt is elmondhatom, hogy nemcsak azért baromira várós a 3. évad, mert akkor újabb 10 résznyi hangosröhögés vár rám, hanem azért is, mert kíváncsi vagyok, hogy mi fog történni a folytatásban. KAMPÁÁÁÁNY!

A Veep tehát továbbra is zseniális politikai komédia, amely nagyszerűen használja a politikai körítést intellektuális és jóval földhözragadtabb poénok pufogtatására. Tipikusan az a sorozat, ami még harmadik nézésre is képes plusz dolgokat adni. Még mindig ez a legjobb, vagyis legviccesebb a tévében láthatók között.

ui: Minden tiszteletem a sorozat magyar szinkronját készítőknek. Iszonyat nehéznek tűnik a Veep szövege. Egyrészt gyors, másrészt politikai, harmadrészt szójátékos. Még a legprofibbak sem tudnák 100%-osan átültetni. Szóval angolosok most sajnos előnyben, több poént kapnak.

16 hozzászólás Ne habozz!

superpityu - 2013. 08. 05. 16:19

tegnap fejeztem be az 1. évadot. abszolút bejön a stílusa, pedig az elején fura volt egy kicsit. hétvégére tervezem a folytatást.

RolloJuve - 2013. 08. 05. 16:57

Továbbra is nagyszerű és Kevin Dunn mellett a másik nagy ász Dan Bakkedahl, ők nyomják a legnagyobb dumákat! (Na meg mekkora kontraszt Bakkedahl szerepe a Legitben :D)

turosz - 2013. 08. 05. 18:05

Nagyon bejött, ami már azért is nagy szó, mert szitkomot alapból nem nézek, gyakorlatilag az összes karaktert zseniálisnak tartom, talán egyedül Reid Scott aki csereszabatos. Ha már szóba került kérdésként, pár résszel lehetne hosszabb a szezon :)

Bruzsy - 2013. 08. 05. 18:15

Ezzel az évaddal feltette a koronát, napjaink legjobb sitcomja. Kevin Dunnt meg csak azért nem emelem ki, mert a többiekkel szemben nem lenne fair. Hibátlan évad, nem tudom, mikor nevettem utoljára olyan hangosan, mint a finálén.

topofthemorning - 2013. 08. 05. 18:23

Nagyon bírtam az első évadot, lelkesen álltam neki a másodiknak, és azt hiszem, 5 rész után abbahagytam, addig is nehezen húztam. Sajnáltam, de rettentően untam. Lehet, hogy akkor a maradékot egyben megpróbálom.

jjncaa - 2013. 08. 05. 18:47

nekem is bejön a stílusa, de valamikor már annyira kínos helyzetbe hozzák szegény Veepet, hogy muszáj volt beletekernem a részekbe… pedig ilyet szinte sose csináltam és túl vagyok az Office összes részén, viszont úgy érzem, most többször is elvetették a sulykot a készítők

kasza, de bátran ajánlom mindenkinek :)

jikke - 2013. 08. 05. 19:08

csak meglesem majd megint, anno megnéztem 1.részt de akkora szenvedés volt végignézni h hihetetlen

Lalolib - 2013. 08. 05. 21:06

Ugyanaz jön mint a Falling Skies-nél. Kategóriájában egyszerűen jelenleg nincs jobb nála.

JKJ - 2013. 08. 05. 21:45

Az eredeti nyelven nézők értelemszerűen (pun intended) előnyben vannak.

answerman - 2013. 08. 06. 02:35

Elso resz kozben kapott kaszat nalam, pedig ilyet nem szoktam, de valami elkepesztoen humortalan es kinszenvedes volt :)
Ilyenkor azert mindig elcsabulok hogy talan a 2. Resz :D

Lajosék a másodikról - 2013. 08. 06. 09:20

Érdekes, nekem az évad eleje tetszett jobban, a hetedik résztől nagyon hangsúlyos lett a sztori és valahogy kevesebb a humor.

tobias88 - 2013. 08. 06. 14:42

“Még mindig ez a legjobb, vagyis legviccesebb a tévében láthatók között.” – ezzel nagyon sokan vitatkoznának valószínű jogosan, azt írd inkább hogy számodra a legjobb :)

tobias88 - 2013. 08. 06. 14:43

kéne írnod, bocsi, nem akarom megmondani mit írj, isten ments :D

winnie - 2013. 08. 06. 16:06

most mondhatnám, hogy nem csak szerintem, hanem univerzálisan is, de ez egyértelmű:) minden kritika minden mondata előtt szerintemnek kéne állnia, de magától értetődő és redundáns lenne.

Csilla0422 - 2013. 08. 07. 12:31

Amíg a VEEP-et nem láttam a csúcs sitcome a 2 Broke Girls volt. A Veep übereli. 2 éjszaka alatt nyomtam le a két évadot, most tele vagyok élményekkel. Imádom az összes főszereplőt, ami esetemben nagyon szó.
Jonah különösen kedvenc. Hozzá hasonlóan én is várom, hogy Selena mikor megy át vele Mrs. Robinsonba. :D
Az elnök keresett? Nem! :D
Tökéletesen bemutatja, hogy egy alelnöknek mit kell kiállnia, mi mindent kell elviselnie.
Annak ellenére, hogy David Pasquesi-t bírom, Andrew Meyer karaktere idegesít és rühellem. Nagyon remélem a harmadik évadban már nem lesz bent. Egyedül az nem tetszett, hogy a bizonyos e-mail után még Selena vele van. De ezen át tudok siklani, mert fantasztikus a sorozat. Big Bravo!

deku82 - 2013. 12. 22. 21:27

Az nálam is külön +pont, hogy átívelős sorozat, mert így a sok poén között “izgulni” is tudok a karakterekért. Nagyon profi munka, akinek bejött az Office, vagy a Parks, az próbálja meg. De az 1. és(!) 2. részt nézze meg mindenképpen, csak utána kaszálja, ha nem tetszik!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz