login |

Top Gear: vége a 20. évadnak – írta Benjy

2013. 08. 12. 14:47 - Írta: vendegblogger

9 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Még csak most kezdődött, de már véget is ért a világ legnépszerűbb autós műsora, a Top Gear.  A mindössze 6 részes évadban a srácok hozták a szokásos formájukat, sőt míg tavaly azt írtam, hogy kissé komolyabbak voltak, és rövidebb pórázon tartották őket, addig idén sokkal jobban elszálltak. És talán itt vitték túlzásba.

Nem, nem az ökörködéssel volt a gond, mert azt ennyi idő alatt már megszoktuk, mi nézők. Hanem, hogy olyannyira túlzásba vitték, hogy több részben is éreztették, hogy ez bizony meg lett rendezve.

Másrészt idén kissé olyan pointless módon mentek ezek az idétlenkedések, mert addig okés, hogy megépítik a légpárnás autót, de hogy utána mindent, és mindenkit szívatnak vele annak nem láttam értelmét. Vagy például a lakókocsi-teszt, ami arról szólt, hogy “szemetet dobálunk”, és verseny közben leamortizáljuk a járgányokat.

Ne értsen félre senki, nem azt mondom hogy a komolytalanság egy zavaró tényező a műsorban, hanem hogy ezidáig mindig volt egy komoly probléma, vagy téma ami köré szőtték a bolondozást, idén viszont inkább a bolondozáshoz szőttek egy mondvacsinált témát.

Ezzel szemben a tesztek még mindig briliánsak, és valóban igényesen vannak összehegesztve. Hogy a sztárokról is ejtsek néhány szót, idén többek közt Benedict Cumberbatch, Hugh Jackman és Steven Tyler is próbára tette magát a vadonatúj verdában. A fent említett probléma ellenére az évadot olyan 7-8/10-re pontoznám, és a zárórészt is, annak ellenére, hogy a brit autófelvonuláson kívül nem kaptunk semmi extrát a nagy szünet előtt.

És ha már nyár, akkor had említsem meg, hogy a Top Gear is remek alapanyag lehet darálásra. Kvázi bármelyik évadban be lehet szállni, hiszen nincs átívelés vagy kapcsolat a részek között. Valamint annak ellenére, hogy egy autós magazinról beszélünk, a nem autóőrülteknek is csont nélkül bejöhet, hiszen a challenge-ek sokszor ötletesek, érdekesek és ugyebár a műsorvezetők is rengeteget hozzáadnak a szériához.

Ha szerencsénk van, akkor a folytatás már télen is érkezhet, minden bizonnyal január végén, vagy február elején. Külön epizódról egyelőre nincs hír, de én személy szerint örülnék, ha november, december tájékán kézhez kapnánk valami special-szerűséget.

9 hozzászólás Ne habozz!

Mylo28 - 2013. 08. 12. 15:09

Leszögezném, hogy messze a legcoolabb sorozat, imádom a srácokat. Azonban nem tudom, hogy az utóbbio két évadban mi történt, de szerintem nagyot csökkent a minőség.

Régen ha elmentek egy-egy útra, akkor kaptak egy csomó feladatot mit kell csinálni, merre menjenek ilyesmi. Mostanában csak beülnek az autóba és mennek amerre jól esik, amiből gyakorlatilag semmi poén nem kerekedik, csak mutatnak szép képeket az autókról, ami meg bármely más műsorban is van.

Szóval picit elfáradtak a srácok…

tobias88 - 2013. 08. 12. 15:10

Hát, nálam még mindig 10/10. Néhol kicsit megrendezett volt azt elismerem, de az, hogy mennyi jó sorozat van hétről hétre most és mégis ezt vártam a legjobban az a készítőket dícséri.

Nekem a lakókocsis amortizálás pont hogy tetszett, szakadtam rajta hogy mekkora ökrök (a végéről hiányzott hogy valaki benne aludjon és pár képsor belőle)

Amit viszont hiányoltam, az a Challenge. 1 darab is elég lett volna, nem kell 2 részes de mindig azok a legjobbak. Értem én hogy válság meg minden, de akkor meg nem kell 8 forma 1es autót felvonultatni 2 perc miatt :)

LnB - 2013. 08. 12. 15:23

A legrosszabb rész a BBC székházas volt. Az nagyon kilógott. A színvonal csökkenés pedig a formátummal jár, elfogytak az ötletek.

m76 - 2013. 08. 12. 17:26

@tobias88

Te nem a challange-re gondolsz, abból volt azért pár a részben, hanem egy special-ra Ehhez az első rész állt a legközelebb a béreltautó vs vitorlás versennyel.

A bbc székházas verseny tényleg nem volt nagy szám. De szerintem a mélypont az a rész volt amikor a londoni buszt tesztelték autóként. Na az tényleg totál értelmetlen és élvezhetetlen volt. A többi szegmens élvezeti értéke még azért mindig sok műsor fölé emeli a Top Geart. Ez az évad összességében egy erős 6/10-et így is ért.

Egyébként én is reménykedem hogy a specialt a 2 évad között ejtik madj meg Decemberben. De nem is olyan régen, márciusban volt egy, úgyhogy talán még nincs okunk elégedetlenkedni.

nfsu17 - 2013. 08. 12. 17:31

Én is inkább az utazós versenyek (car vs plane), meg a specialok fanja vagyok.
A bolivia specialt (vagy a polar-t) nem nagyon lehet már überelni. Pontosabban biztos menne nekik megint, de most nem erre hajtottak idén.
Ja igen, a legutolsó 2 részes afrika special is atomjó volt. Én főleg az olyanok miatt szeretem a TG-t.
Lassan már kezdem unni a csilliólóerős, gumiégetős, pályánökörködök részeket.

Viszont ha egy autót rendesen “letesztelnek” (lakókocsi, Range Rover), az megint csak jobb, mint bármilyen bbc-s székházas baromság.

NPeete - 2013. 08. 12. 19:47

Én nem mondanám, hogy jobban elszálltak, mint bármikor. Párhuzamosan daráltam vele a 14-15. évadot, és nem tudtam melyik részt hova tenni, annyira nyomják a kretént mindig, már régen is ezt tették :)

szuperkrumpli - 2013. 08. 12. 22:26

Valóban voltak tré részek (BBC Center, London busz), viszont még mindig két oktávval jobb, mint egy hagyományos autós magazin amitől valószínűleg falra másznék! A Top Geart azért nézzük, hogy röhögjünk, megdöbbenjünk Clarkson-ék fikázásán és ámuljuk az olyan autókat amelyek egy budai villa árába kerülnek, ld. legutóbbi Lambo. S20 8/10

anaqer - 2013. 08. 13. 10:58

en szerencsere egyszeru vagyok mint a faek, ugyhogy minden “… and then we took it to the tip” poenon remekul szorakoztam.

Samott - 2013. 08. 13. 11:08

Szerintem a London busz is jo volt, engem legalabbis erdekelt (soros hibrid mint Eagle i-Thrust aka Geoff ;)) – de en amin a legjobban szorakoztam az Jeremy es a biciklizese volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz