login |

Skins: vége a 7. évadnak. És a sorozatnak is.

2013. 08. 15. 14:48 - Írta: CyClotroniC

27 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Effy és Cassie után, Cook zárta a sort saját dupla részével, a Skins utolsó szezonja során, talán a leggyengébb adagot produkálva a felhozatalból, de hogy pozitívabb legyen az összkép, sokakkal ellentétben, a két lány történetével kifejezetten elégedett vagyok, kiváltképp a 7×04-es epizóddal.

Azért az a Cookos részekről is elmondható, hogy brutálisan szép a fényképezése és a rendezése a sorozatnak, még ha itt kicsit túlságosan is beleszerettek a fák között megcsillanó fényekbe és a meggyújtott cigarettákba. Nem is tudom, hogy ezekből láttunk-e többet vagy szexjelenetből, mert azokkal sem fukarkodtak a készítők.

A történettel azonban több gond is akadt, például ezen éreztem a legkevésbé a három sztoriból, hogy a visszahozott karakter lenne a főszereplő. Egyszerűen itt tudtunk meg a legkevesebbet a főhősről, aki társaihoz hasonlóan jelentősen lenyugodott, így leginkább egy flegma és cinikus magányos farkasra hasonlított, aki csak akkor beszél, ha nagyon fontos neki, és akkor is főleg csak a gondolatait halljuk. Ő lett a Skins-univerzum Clint Eastwoodja.

A sztori végtelenül egyszerű volt a két lány közti vívódással és Cook egyéb válaszútjaival, a lezárás pedig egyszerre sikerült csalódást keltőre, ugyanakkor a semmilyenségével együtt mégis csak passzolt valahogy az egyik napról a másikra élő sráchoz, aki “valami majd csak lesz valahogy” életfelfogásával egy vállrándítással nyugtázza, ha belerúg az élet.

Effy és Cassie filmecskéje rendhagyó volt ugyan, de nálam működött, ez inkább csak 6/10-et érdemelt ki a részemről. A pontokat főleg a hangulat és a képi világ hozta, amihez sem a történet, sem az idegesítő karakterét esetlenül hozó Hannah Britland alakítása nem nagyon tudott felérni.

Ez volt a Skins leköszönő szezonja, ami inkább hatott három utóélet filmnek, jócskán elhagyva jó pár klasszikus motívumot, így rengetegen utálták, unták, páran szerettük, de tény, hogy egyáltalán nem ütött akkorát, amekkorát kicsit több törődéssel üthetett volna. Sok volt háromszor lefestve a felnőtt világ által megkísértet, megkomolyodott főhős története, még ha mindegyiket más kontextusba is helyezték.

Feltehetőleg ha valaha is újranézném a sorozatot, az továbbra is csak az első két szezonra fog vonatkozni, de egyáltalán nem bántam meg, hogy beneveztem a lezárásra, és ha már a képeket dicsértem, a tovább mögött még találtok egy párat az erősen spoileres fajtából.

27 hozzászólás Ne habozz!

gal9marcell - 2013. 08. 15. 15:26

Nekem pont, hogy ez a két rész tetszett a legjobban az évadból. :D Kellő mennyiségű izgalmat adott a kissé klisés sztori ellenére. A sort nálam Effy követi, aztán jön csak Cassie. (a 3×04 elnyerte a tetszésemet, de a 3×03 Hannah Murray játéka ellenére rendkívül eseménytelen volt)

Kár, hogy csak 6 rész volt, más karakter történetét is megnéztem volna korábbról (pl. Sid, Maxxie, Tony, Katie, stb) bár a kedvenceim azért szépen belekerültek az utolsó évadba.

Egyébként én sokakkal ellentétben végig nagyon szerettem a sorozatot. Semmi problémám nem volt különösebben egyik generációval sem, a Skins-hangulat úgy gondolom, végig jelen volt. És szerintem ez a legfontosabb. :)

yeeeyha - 2013. 08. 15. 15:44

Szép volt a téli erdő… és ennyi.
Ennyit tudtam szeretni Cook dupla részéből, ami nekem fájóan kiszámítható volt, amint megvolt a beszélgetése a főnökkel, Cook legendás mondatának elhangzásáig.
Emma az elején még jó karakternek tűnt, nem volt olyan elrugaszkodott, mint pl effy tőzsdemacázása és ez tetszett.
A part II meg baromi rossz lett, én nem is értem, hogy szánhatták ezt a legeslegutolsó résznek: szegény emma (alulról a 3. kép még mindig megborzongat), bezzeg a ribanc charlie simán megúszta, cook fellengzős gondolatai csak Jack O’Connell jóféle hangjával voltak elviselhetők. O’Conellnek szerencsére jót tettek az évek, anno kifejezetten visszataszítónak találtam, most azért elnézegettem.
A már említett cook mondat se ütött akkorát, ha ugyanúgy elsötétült volna a kép és jött volna a stáblista, akkor itt hápognék, hogy azta! mekkora lezárás, de így nem ütött akkorát, főleg, hogy az utána jövő zárójelenet olyan semmicske volt. Kár érte.

Összességében az évad csalódás, Cassie története tetszett, de azon is sokat dob nálam Cassie maga és az indie-re vett stílus (imádom az ilyesmit).
Sorrendbelieg a Pure-t tettem volna utoljára, szerintem szép búcsú lett volna, ha a hajvágós feelgood-al köszönünk el a Skinstől. Bye!

Zirowe - 2013. 08. 15. 16:03

Továbbra sem értem miért kellett ezt így.

1. gén tökéletes volt, 2. gén már inkább idegesítő, a 3. gén pedig szörnyű volt.

Erre lezárás 2-1-2…
Inkább lett volna 1-2-1.

Cookot és Effyt ki nem állhattam, erre pont ők kapnak dupla részt..

baveiser - 2013. 08. 15. 16:17

Azért Cooknak muszáj volt kapnia egy filmet ahogy abbahagyták 4.évadot, Effy engem sem érdekel túlzottan ellenben Sid-re vagy Tonyra kíváncsi lettem volna.

meh - 2013. 08. 15. 16:38

Sidre és Tonyra én is kíváncsibb lettem volna, mint Cook-ra például, de Effyt is csak azért szerettem, mert gyönyörű színésznő…

sherlock20 - 2013. 08. 15. 16:38

baveiser, Tony meghalt. Érdekes filme lehetne…

Szerintem Cook még inkább rendben volt, mint Cassey. Annak se füle se farka, és unalmas is volt. Itt legalább történt valami. Bár egyértelmű, hogy Effy sztorija volt a legjobb. A hétköznapi nehézségekről, válaszútelőtt-állásokról… Nekem az tetszett a legjobban.

Összehasonlítva egymáshoz a 3 sztorit:
Effy 8/10
Cassey 5/10
Cook 6/10

yeeeyha - 2013. 08. 15. 16:41

~sherlock20: szerintem Tonyt összetéveszted vkivel.

CyClotroniC - 2013. 08. 15. 16:53

Amennyire nem volt szimpatikus Tony, az vitathatatlan, hogy az egyik legérdekesebb karakter volt. Az egész tőzsdés dolgot teljesen máshogy kifuttatva baromira megnéztem volna Tonyval, ő nagyon illett volna abba a közegbe.

paranoid android - 2013. 08. 15. 17:08

Nekem tetszett ez is, bár valóban voltak vele gondok. Cassie részéhez hasonlóan a mellékkarakterek és a történetvezetés kissé felületes volt. Főleg a második részre; a 7×05-ben még nagyon jól működött minden, viszont azután megint elengedte magát a forgatókönyvíró, és rábízta magát a rendezőre és az operatőrre, akik a kiváló munkájuk ellenére sem tudták igazán emlékezetessé tenni a búcsút.

A választott zsáner lehetőségeit így nem tudták kihasználni, de ha ezt másodlagosnak tekintjük, akkor máris nem olyan rossz a helyzet, mert a karakterrel szerintem jól bántak. Cook korábban is előszeretettel menekült az érzései, gondjai elől, csak most a gyilkosság megrázó élménye miatt introvertáltan tette ezt a korábbi túlzott alkohol- és drogfogyasztás helyett. Az utolsó, a 4. évad zárására remekül rezonáló jelenetben pedig végre szembenézett önmagával. Bár az nekem sem tetszett, amilyen sorsot választottak a két csajnak. Szerencsétlen Emma.

Szóval nekem a három rész közül az előzetesen legkevésbé várt Effy-rész tetszett a legjobban, és a másik kettő nagyjából hasonlóan működött. Örültem ennek a lezáró évadnak, különleges élmény volt. A sorozat meg mindig a kedvencek között lesz, igaz mindegyik generációváltásnál kicsit kevésbé szerettem az adott csapatot, de mindegyik évadot élveztem.

paranoid android - 2013. 08. 15. 17:13

@CyClotroniC
Az első évados Tony valóban illett volna oda, de a baleset utáni Tony nem hiszem.

Rá én is nagyon kíváncsi lettem volna, meg a kedvencemre, Sidre.

Petivagyok - 2013. 08. 15. 17:33

tökéletes zárás volt… Csak Katie-t hiányoltam és Sid-et

tuc - 2013. 08. 15. 18:03

Nagy csalódás volt ez a befejezés. Kicsit önzőnek érzem a készítőket: itt egy hatalmas rajongótábornak örvendő sorozat ,rengeteg lezáratlan üggyel,erre csináltak 3 teljesen független történetet,amikből egyedül Cassié tűnt teljesnek. Több ismerős arc,visszautalás és valami kapcsolat kellett volna a részek közt. Értem én,hogy felnőttek és time changes everyone,de ha ez az utolsó,befejező évad,akkor nem most kellene újabb,félbehagyott szálakkal terhelni a sorozatot. Kár érte.

Cápi - 2013. 08. 15. 19:20

Iszonyat csalódás volt mind a három rész összességében, még az Effy-s rész állt a legközeleb bhozzám, tekintve, hogy én is tőzsdén dolgzom, kicsit átjött a hangulat meg amúgy is kedvenc karakter volt, de annyira jellegtelen, izzadtságszagú volt az egész, hogy nagyon. Inkább egyszer újranézem az első 2 évadot majd, aztán az A Skins és pont.

dinnyemano - 2013. 08. 15. 19:35

na úgy látom, akkor nem érdemes megnézni ezt az utsó évadot…

jky - 2013. 08. 15. 19:43

Ez a cookos duplarész, hát finoman szólva is gyenge volt. Eleve nem tetszett, hogy Cook -továbbra is- lecsúszott drogdíler volt, de amit ebből a történetből kihoztak… Menekülnek egy egész erdőn át, közben a nyikhaj maffiózó gyerek üldözi őket, már eleve röhej volt az egész gyerek… És akkor a végén hol a srác sofőrje (a verőlegény) egészen véletlenül pont egyedül van, hogy Cook le tudja nyomni… Gagyi volt na. :(

Effy története tetszett a legjobban, ott legalább volt valami tényleges történet, volt Naomi és Emma. Cassie története elment, de ott is félig meddig csak hangulatképekből állt, de az legalább jó volt.

De ez a Cook sztori.. meh. Tényleg Cassie kellett volna utoljára a hajvágásos jelenettel lezárásnak. Mondjuk ennek is hangulatos volt a vége a fával meg a narrálással, de akkor is… :(

Első két évad (1.gen) az etalon, nekem még a 3-4 évad (2. gen is tetszett), a többit már nem néztem… Jobb utolsó szezonra számítottam, a háromból másfél jött be, hát ez van.

CyClotroniC - 2013. 08. 15. 19:57

“És akkor a végén hol a srác sofőrje (a verőlegény)”

Azon én is fogtam a fejemet, ritkán látni ekkora “csalást” forgatókönyvben. :D

Cassie azért lett volna jó a végére, mert feelgood lezárás volt, ráadásul az öcsikéjével volt valami meghitt, körforgásos feelingje is az egésznek. Sokkal jobban működött volna. Asszem eredetileg Cook-Effy-Cassie sorrend volt, amit láttam, és magasan az lett volna a legjobb is.

yeeeyha - 2013. 08. 15. 20:17

Én azon kevesek közé tartozom, akik szerették a 3. generációt is, és egy nagyon picit sajnálom is, hogy megnéztem ezt a 7. évadot, mert emlékezetes volt a 6. évad fináléja, remek végszóval végződött.

MelancholyR - 2013. 08. 15. 22:00

Nekem a 3. generáció jobban tetszett, mint a második. Ráadásul a fináléra pont azt a három karaktert hozták vissza, akiket nem szerettem.

Effy része hagyján. Cassie-ét nem tudtam hová tenni. A Cook része meg egy akkora klisés sz.r volt, hogy amikor megjelent a díler csaja, már mondtam is a rész végi eseményeket… úgy is lett.

Maradék - 2013. 08. 15. 23:44

Őszintén, szerintem ez az egész évad felesleges volt. Én anno együtt követtem a sorozatot a kinti vetítéssel, és akkoriban nagyon zavartak az elvarratlan szálak. De több évem volt meggyászolni az eseményeket, lezárni magamban, és mikor mondták, hogy visszahoznak régi arcokat húztam a számat, hogy kell-e ez.(És amúgy gyanítom nem csak én voltam ezzel így) Végül is győzött a megszokás és a nosztalgia, bár erősen éreztem, hogy az írók nem fogják ezt az akadályt megugrani, és sajnos bejött. Szerintem a legnagyobb probléma ott gyökerezik, hogy 2 órában nincs idő a bullshitre, pláne, hogy egy teljesen más életet vázolnak fel, aztán azt valahova el kell vezetni és lezárni. Gondolok itt olyanokra, hogy Naomi random fájlalja valamijét, aztán folyton cseszegeti Effyt, hogy kísérje már el orvoshoz, nekem nyilvánvaló volt, hogy nem a semmiért pakolják ezeket bele. Végig szörnyen benne volt az egészben a kiszámíthatóság, hogy minden kisebb szereplő is okkal van benne. Illetve nem tudom, lehet jobban tetszett volna 15 évesen, ahogy komótosan bemutatják, hogy Effy borítékol és adatokat elemez, Cassie pedig krumplis zsákokat cipel, de így idősebben mivel ezek már a mindennapjaim részei nem igazán érdekelnek… Amúgy én is néztem korábban, hogy mintha Effy történetszála eredetileg Tonyé lett volna, de a színész nem vállalta el, így rá igazították a dolgot.
Őszintén, én Cook részétől vártam a legkevesebbet, így az első részben pozitívan csalódtam, Jacken régen is látszott, hogy a saját generációjában ő volt a legtapasztaltabb színész, és sokat fejlődött, sokat tett hozzá a szerepéhez. A második részben viszont tényleg hülyeséget hülyeségre halmoztak, és igen szomorú, hogy jobb castinggal talán Cook része is egy fokkal jobb lehetett volna.
Cassie részét teljesen súlytalannak éreztem, pedig régen imádtam a karakterét, viszont Hannah Murraynek is jót tettek az évek, sokkal visszafogottabb lett a játéka, de még mindig nagyon bájos. Effynél pedig inkább éreztem azt, hogy egy tőzsde témájú divatshowt nézek, mint egy rendes munkahelyi drámát.

answerman - 2013. 08. 16. 02:14

A verolegenyes dologra, ha jol emlekszem 3 lovest adott le a csavo, szoval megolhette ugye emma szuleit + a format is akkor mar. Majd valaki szamolja meg a lovesek szamat :D

Arthuro_Adam - 2013. 08. 16. 10:49

Szerintem ez a történet baromi gyenge volt. Cook annyira ismerte a csajt (Charlie-t), mint mi. Mi vonzó volt benne? Az szerintem kevés, ha valaki külsőre bejön, főleg azután, hogy a szemed láttára dug valaki mással.
Személyisége nulla volt. Miért dobott el érte mindent?

Kár volt ezért.

Anthonz - 2013. 08. 16. 12:20

Próbáltak bemutatni három különböző aspektust: a high life (tőzsde), Cassie próbál átlagos fiatalként boldogulni, Cook meg ugye viszi az alvilági szálat.
Eddig rendben volt az ötlet, de az hogy lezárásként volt ugye beharangozva az egész, és egyáltalán nem zárták le egyik sztorit sem az valahogy nem bejövős (oké tudom, huszonx éves emberek sztoriját nem igazán lehet lezárni, de azért eléggé kaki helyzetben hagytak mindenkit a végére).
A nézők kicsit másra számítottak, ez van. Marad a kultikus 1 generáció, vagy akár a 2 is (kinek mi jön be)

minase - 2013. 08. 17. 00:45

Azon nem tudok fennakadni, hogy nem kaptunk lezárást vagy válaszokat a korábbi évadokra. Most ha bárki belegondol, hogy hol volt az élete 5-6 évvel ezelőtt, teljesen lényegtelennek számítanak az akkori problémák.

Effy része tetszett a legjobban, Cassie kicsit csalódás volt (ahogy valaki írta az eseménytelensége miatt), bár voltak benne jó dolgok, de inkább csak az elején. Cook tetszett, bár a kettő közül egyik színésznő sem tűnt jó választásnak. A sztori tetszett. Vagyis az a közeg ahova írták, meg ahova kifutott és szerintem még filmszerű is volt a hibái ellenére, de karakter szinten gyenge, ami pont az erőssége szokott lenni a Skins-nek. Amikor pl a csaj előadta, hogy neki olyan fasza megérzései vannak az annyira kellemetlen volt…valami Effy utánérzés, de nagyon rosszul előadva. (Volt még: ruhavásárlós, medencés, vízbefolytós jelenet, ahol ugyanekkora szar volt.) Lehet, hogy felületesebb vagyok az átlagnál, de a vége nálam beütött. Volt szomorkás utóhangulat, úgyhogy nálam ezzel és a látvánnyal együtt sikeres darab.

Összességében szerintem remek dolog, hogy összejött így ez az utolsó évad és ráadásul a sikeresebb színészeket sikerült visszahívniuk. Aki szerette az első két generációt, annak kár lenne kihagyni.

Petivagyok - 2013. 08. 17. 14:14

Cook részébe 1 valami nemtetszik. Amikor menekülnek rossz a zeneválasztás szerintem…Ezen a jeleneten kívül minden részbe mindenhol tökéletes a zeneválasztás

dante - 2013. 08. 18. 17:41

szerintem semmit nem vesztettünk volna, ha ez az utolsó hat rész nem készül el.

pumpika666 - 2013. 08. 19. 03:26

számomra csak romlott a skins az első 2 effy-s rész után, amit normálisan be se fejeztek, pedig abból még pár részt ki lehetett volna hozni
ez a két cook-os rész az abszolút mélypont

flotaska - 2013. 08. 22. 20:20

Számomra annyira hihetetlen, hogy egyeseknek Cassie része tetszett legjobban. Persze ízlések és pofonok, de szerintem rémesen unalmas lett, és én abszolút nem ezt a jövőt kívántam, valamint képzeltem el cassie-hez… Effy rendben volt nekem, nem okozott különösebb izgalmat, de elnézegettem. és persze nagyon örültem, h benne voltak naomiék is. Cookot valamiért ezekben a részekben indokolatlanul vonzónak láttam…:D ettől eltekintve az első része bejött, a második nem. A csaj meg baromira idegesített. Túlzás volt az egész…
Így utólag úgy gondolom, talán jobban jártunk volna az utolsó epizódok nélkül, mert így szerintem inkább csalódást okoztak, mint felüdülést.
Pedig annyi lehetőség lett volna benne…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz